Baladă pentru Adelina, joc de lumini şi dans de societate

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:01

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, într-un concept nou, cu dans, muzică şi lumini, concertul This is my song, susţinut de orchestra de cameră a instituţiei, dirijată de Mădălin Sandu. Solişti, la nai, Gina Sandu, şi la vioară, Mădălin Sandu.
În program, pagini muzicale celebre compuse de Ceaikovski, Piazzolla, Mancini, Veneziano, Charlie Chaplin, M. Jackson, R. Clayderman, Vanghelis ş.a. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Mădălin Sandu, concertmaestru al  Filarmonicii Piteşti.

Trupa preoților, „Haiducii Vlădicii” din Topoloveni, condusă de Grațian Bădescu – Premiul I la Festivalul Național „Dorel Manea” de la Mioveni

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:00

Pe parcursul a două zile, 7 noiembrie – 8 noiembrie, orașul Mioveni a găzduit cea de-a doua ediție a Festivalului Național Concurs al Grupurilor Vocal – Folclorice Bărbătești „Dorel Manea”, eveniment ce s-a desfășurat la Centrul Cultural Educativ din oraș. Festivalul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș (CJCPCT), Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” și Consiliul Județean Argeș.

 

Spectacol extraordinar Nicolae Furdui Iancu la Mioveni

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:59

# Prețul unui bilet este de numai 10 lei
Cu ocazia Zilei Naționale a României, Orașul Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, CS Dacia Mioveni 2012 și Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni organizează vineri, 28.11.2014, de la ora 18:00, un spectacol extraordinar Nicolae Furdui Iancu.
În deschidere, va urca pe scenă Ansamblul de dansuri „Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni, precum și Georgeta Chițoran și Tudor Furdui Iancu, fiul

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:41

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”

 

Prelegere despre diabet la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:36

Miercuri, 12 noiembrie 2014, începând cu ora 18.30, în Sala de Conferinţe, Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat prelegerea intitulată „Diabetul, inamic al sănătăţii în mileniul III”. Activitatea a fost prilejuită de Ziua Internaţională a Diabetului, care se celebrează anual pe data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Această zi este marcată la nivel internaţional de toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Exponatul lunii noiembrie. Insignă de beneficiarus

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:21

Descriere: piesa a fost realizată din bronz. Forma sa copiază vârful unei lance. Partea lăţită, care imită aripioarele armei este traforată, decupajele redând forme simple geometrice. Tubul şi nervura lăncii sunt stilizate, având aspectul unei tije. Pe faţa interioară, care este perfect plată, în parte mediană, pe tijă prezintă trei nituri care se fixau pe curea.
Funcţionalitate: insigna se fixa pe balteus. Balteus-ul reprezenta o curea lată, care era petrecută peste umăr de care se prindea teaca spadei. Insigna se fixa în zona pieptului.

 

Romeo şi Julieta, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:14

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Şostakovici şi Prokofiev. În program, Concert nr. 2 pentru pian şi orchestră (Dmitri Şostakovici) şi selecţiuni din Suita Romeo şi Julieta (Serghei Prokofiev). Dirijor, Cristian Lupeş, solistă, la pian, Angelica Postu. 
Născut într-o familie cu reale preocupări artistice, Cristian Lupeş absolvă, la Cluj, Universitatea  Babeş-Bolyai, şi, la Bucureşti, Facultatea de Fizică. Tot în

Festivalul Național de teatru, muzică și dans pentru copii „NEGHINIȚĂ”, ediția a VI-a

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:12

# Trupa de teatru a Centrului Cultural Mioveni s-a întors plină de trofee.

Trupa de teatru care își desfășoară activitatea sub îndrumarea prof. Ionuț Vlad, în cadrul Centrului Cultural Mioveni, a participat pe 31 octombrie și 1 noiembrie 2014 la Festivalul Național de teatru, muzică și dans pentru copii „NEGHINIȚĂ”, ediția a VI-a. Festivalul s-a desfășurat pe patru secțiuni: teatru, muzică ușoară, muzică instrumentală și dans, la care au participat copii din toată țara, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani.

 

Expoziție-eveniment la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:10

Miercuri, 5 noiembrie 2014, de la ora 12.30, în holul Bibliotecii Județene Argeș a avut loc vernisajul expoziției-eveniment „Interferențe brâncovenești în arhitectura neoromânească”. Organizată de bibliotecă, împreună cu Asociația Arhitect Dimitrie Ionescu-Berechet, expoziția de fotografie a fost realizată de Cristina și Ștefan Ionescu-Berechet. Invitații speciali ai realizatorilor expoziției, Cristina și Ștefan Ionescu-Berechet, au fost istoricul și criticul de artă prof.univ.dr. Carmen Oprescu și arhitectul Salvinia Milata, reprezentatul Ordinului Arhitecților din România.

Alex Pîrvu a cântat în Austria

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

Vă aducem vești proaspete despre micuțul, dar talentatul nostru piteștean Alex Pîrvu.  În urmă cu două săptămâni, Alex a fost invitat de către renumita noastră Felicia Filip să susțină un recital în cadrul deschiderii stagiunii Operei Comice pentru Copii. Alături de Alex, au urcat pe scenă simpaticul actor George Mihăiță, nu mai puțin renumitul compozitor și interpret Marius Țeicu și, bineînțeles, Felicia Filip.
La nicio săptămână, Alex lua drumul Austriei, unde, împreună cu profesoara lui de canto, Adina Sima, au fost invitați să cânte în cadrul unui important

 

Bursă persană obținută prin Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

# Sunt aproape doi ani de când Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează cursuri gratuite de Limbă și Civilizație Persană, coordonate de Mihai Cernătescu.

În cadrul acestui curs, prin programul său de studiu, profesorul le asigură elevilor o bună însuşire a limbii persane contemporane, dar le prezintă şi pagini din cultura şi civilizaţia Orientului Mijlociu. Argeşean la origini şi unul dintre cei mai tineri doctori în istoria islamică, Mihai Cernătescu a trăit 9 ani de zile în Republica Islamică Iran şi este familiarizat cu istoria, cultura, tradiţiile şi obiceiurile, precum şi cu frumuseţea acestei ţări.  

Vizita Centrului Europe Direct Argeș la centre de plasament

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

Zilele trecute, reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș au făcut o vizită la diferite centre de plasament din județul Argeș.
Activitatea, intitulată  Învățăm despre Europa!,  a avut ca scop informarea copiilor cu privire la protejarea naturii și asigurarea unei alimentații echilibrate.
Copiii, cu vârste cuprinse între 5-12 ani,  au știut să arate pe hartă steagurile unor state membre ale Uniunii Europene, iar reprezentanții centrului de informare europeană au povestit despre ce înseamnă conceptul de uniune, au prezentat cărți cu povești despre subiectele menționate și au discutat cu aceștia despre piramida alimentară.

 

Concert în stil italian, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

În prima zi de joi a lui noiembrie, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care se va interpreta muzica lui Rossini, Rodrigo, Schubert şi Mendelssohn-Bartholdy. În program, Uvertura la Italianca în Alger (Giaochino Rossini), Concierto de Aranjuez (Joaquin Rodrigo, aranjament pentru harpă de J. Rodrigo/Nicanor Zabaleta), Uvertura în Do major, În stil italian (Franz Schubert) şi Simfonia nr. 4 în La major, Italiana (Felix Mendelssohn-Bartholdy). Dirijor, Raffaele Cancelliere (Italia), solistă, la harpă, Miruna Vidican.

Despre „stima de sine” la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, organizează joi, 30 octombrie, începând cu ora 12.00, în Sala de Conferințe, dezbaterea interactivă cu tema „Stima de sine - dimensiune fundamental umană”. În cadrul acestui eveniment, Marinela Tănase, psiholog și președinte al Filialei argeșene a Colegiului Psihologilor și psihoterapeutul Mihaela Mihăilă, le vor vorbi adolescenților prezenți, despre rolul și conștientizarea stimei de sine pozitive, a încrederii în forțele proprii, precum și despre necesitatea dezvoltării capacității tinerilor de a face față presiunii grupurilor. La această dezbatere vor participa elevi de la Colegiul Național „Zinca Golescu” însoțiți de domna profesor Zgreabăn Eugenia și elevi de la Colegiului Tehnic ”Dimitrie Dima” din Pitești, însoțiți de doamna bibliotecar Daniela Bădică. M.M.

 

Exponatul lunii octombrie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

# Cerambyx cerdo Linnaeus, 1758 (Croitorul mare al stejarului)  # În Argeş, specia a fost semnalată în pădurea Trivale şi oraşul Piteşti (semnalare din anul 1968). # În luna octombrie, vizitatorii Muzeului Judeţean Argeş au ocazia să admire câteva exemplare de Cerambyx cerdo, masculi şi femele, expuse în holul muzeului.

Croitorul mare al stejarului este unul dintre cei mai spectaculoşi gândaci din fauna Europei. Nu atrage atenţia prin colorit, ca alte coleoptere, ci prin forma şi dimensiunile sale impresionante, ceea ce a făcut ca specia să fie admirată de toţi iubitorii naturii. Din acest motiv, dar şi datorită faptului că în

Concursul Național al Grupurilor Vocal-Folclorice Bărbătești „Dorel Manea”, la Mioveni

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Primăria Mioveni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș organizează la Mioveni, în perioada 7 – 9 noiembrie a.c., cea de-a doua ediție a Concursului Național al Grupurilor Vocal-Folclorice Bărbătești „Dorel Manea”.  Concursul a fost organizat pentru prima dată anul trecut, festivalul având un succes real.
Vineri, 7 octombrie, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Educativ Mioveni va avea loc concursul la care vor participa nouă ansambluri din opt județe, Argeș,

 

Dansul săbiilor, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 30 octombrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, ultimul concert al lunii, cu pagini muzicale semnate de Haciaturian şi Ceaikovski. În program, Dansul săbiilor din baletul Gayaneh şi Concert pentru vioară şi orchestră (de Aram Haciaturian) şi Simfonia nr. 4 a lui Ceaikovski. Dirijor, Vlad Agachi, solistă, la vioară, Marta Murvai (Germania).
Cariera tinerei violoniste Marta Murvai începe din perioada liceului, când debutează, la 16 ani, cu orchestra filarmonicii din Târgu Mureş.  A început studiile

Un nou sens, alături de Meloritm, la Filarmonica Pitești

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti organizează, marţi, 28 octombrie a. c., de la ora 13.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul „Un nou sens”, susţinut de Grupul Meloritm, dirijor Elena Nicolai. Alături de binecunoscuţii membri ai grupului, vor evolua Trupa Dans As, coregrafi Aura Ghica şi Mădălina Teodorescu, şi Trupa Cercului de Dans Sportiv al Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti, profesor coregraf Cristina Ionescu.
Înfiinţat în 1979, la Palatul Naţional al Copiilor, Grupul Meloritm este pepinieră pentru activitatea interpretativă românească, evoluând copii cu vârste între patru şi 18 ani.

 

O „altfel” de lecție de istorie, predată de Constantin Vărășcanu

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Marți, 21 octombrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat un eveniment editorial deosebit: lansarea volumului „Lecția de istorie – cele mai frumoase poezii din creația autorului”, aparținând prof. Constantin Vărășcanu.
Despre acest volum au vorbit apropiații domnului profesor Vărășcanu, care au spus numai cuvinte frumoase despre noua carte lansată: poeta Denisa Popescu, care a scris și prefața cărții, psihiatrul Dumitru Constantin Dulcan, managerul instituției organizatoare, Octavian Mihail Sachelarie, istoricii Marius și Valentin Motreanu, prof. Lucian Costache.

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:
• Când paznicul închide ochii, înseamnă că hoţii îl plătesc mai bine.
• S-au pus bariere. Urmează construirea căii ferate.
• Viaţa, între alb şi negru, are o infinitate de nuanţe de gri.

 

Pagina 101 din 129

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea