Seară ruso-cehă la Filarmoncia Piteşti

Luni, 24 Septembrie 2012 14:08

Filarmonica Piteşti organizează joi, 27 septembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor o seară ruso-cehă, prin compoziţiile lui Glinka, Şostakovici şi Dvořák. Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Vlad Agachi şi solistul rus, violoncelistul Eugene Lifschitz, vor interpreta Uvertura la „Ruslan şi Ludmila” (M. Glinka), Concertul nr. 1 pentru violoncel (D. Şostakovici) şi Simfonia nr. 8 (A. Dvořák).
Vlad Agachi a absolvit, la Cluj-Napoca, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi, la Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică, secţiile dirijat şi interpretare muzicală. A finalizat masterul de dirijat cu profesorul Dumitru Goia, în prezent urmând cursurile de doctorat. A obţinut numeroase premii şi burse în ţară şi

Imperialul lui Beethoven, în deschiderea stagiunii a VI-a a Filarmonicii Pitești

Luni, 17 Septembrie 2012 12:09

Filarmonica Piteşti deschide în forţă stagiunea 2012-2013 cu un concert simfonic extraordinar susţinut de orchestra instituţiei, dirijorul olandez Theo Wolters şi pianista Georgiana Fodor.
Joi, 20 septembrie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, publicul meloman va audia Concertul nr. 5, Imperialul, pentru pian şi orchestră de Beethoven şi Simfonia nr. 9, Din lumea nouă  de A. Dvořák.

 

Stradivarius si Guarneri, în „duel” la Filarmonica Pitești

Luni, 17 Septembrie 2012 11:58

Filarmonica Piteşti deschide stagiunea camerală 2012-2013 cu un „duel” al viorilor Stradivarius şi Guarneri, susţinut de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru.
Inaugurat anul trecut, după un succes remarcabil pe scenele ţării,  „duelul” continuă şi anul acesta, în turneul naţional fiind inclusă şi Filarmonica Pitesşti, care este partener cultural. 
Luni, 17 septembrie a.c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, iubitorii muzicii sunt aşteptaţi la acest recital cameral extraordinar, „arbitru” fiind, la pian, Horia Mihail.

Preţuri la bilete şi abonamente la Filarmonica Piteşti

Luni, 27 August 2012 22:21

De marţi, 4 septembrie a.c., Filarmonica Piteşti pune în vânzare, la sediul de la Casa Cărţii, abonamentele şi biletele pentru stagiunea 2012-2013.
Tarifele pentru spectacolele susţinute de Filarmonica Piteşti până la sfârşitul anului 2012, aprobate prin HCL nr. 27/2012, sunt următoarele: bilet concert loc categoria A - 15 lei, categoria  B - 12 lei, bilet concert extraordinar - 30 lei, respectiv, 24 lei, în funcţie de categoria locului. Preţul biletelor la concertele educative este 5 lei. Abonamentele diferă şi ele în funcţie de loc, 80 lei, respectiv, 60 lei.

 

Lieduri pe versuri de Eminescu, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 06 August 2012 13:22

Centrul Cultural Piteşti şi Fundaţia Literară „Liviu Rebreanu” au organizat, săptămâna trecută, recitalul de lieduri „Eminescu în universalitate”. Acesta a fost susţinut de soprana Camelia Pavlenco şi de pianista Dorina Arsenescu. Recitalul a fost prefațat de o scurtă prezentare a celor două artiste, dar și a legăturii dintre cel mai mare poet al românilor și muzică, realizată de poeta Denisa Popescu. Ea a subliniat că prin astfel de împletiri ale versurilor eminesciene cu muzica actuală se reușește păstrarea în actualitate a operei poetului. Recitalul a constat în interpretarea versiunilor muzicale ale unor poezii celebre, precum La Steaua, de Tudor Ciortea, Pe lângă plopii fără soț, de Guilelm Șorban, sau Somnoroase păsărele, de George Dima, în cadrul unui spectacol apreciat de invitații Centrului Cultural. Adi VASILIU

Tabără de pictat icoane pe sticlă - Vila Florica, 13-19 august 2012

Luni, 06 August 2012 13:21

În perioada 13- 19 august 2012, Consiliul Județean Arges prin Centrul de Cultură “Brătianu” va organiza ediția a V-a a Taberei de pictat icoane pe sticlă, la Vila Florica din Ștefănești, între orele 10-13. Participanții vor beneficia de îndrumarea și coordonarea a trei mesteri populari și vor realiza câte două icoane, materialele necesare fiind puse la dispozitie de către organizatori. La sfârşitul taberei, ca recunoaştere a muncii depuse la realizarea icoanelor, participantilor li se vor  înmâna câte o icoană din cele relizate, într-un cadru festiv, restul lucrărilor urmând a fi expuse. Scopul acestei tabere de abilități este acela de a-i învăţa pe participanți  meşteşugul tradiţional al picturii pe sticlă, promovarea calităţii, respectarea canonului în realizarea icoanei pe sticlă.
Acțiunea este organizată sub egida “Sărbatorilor Argeșului și Muscelului”, ediția a VI-a.

 

Simpozion dedicat lui Ionel Brătianu – 20 august

Luni, 06 August 2012 13:18

Centrul de Cultură ”Brătianu”, cu sprijinul Consiliului Județean Arges,  organizează  în ziua de 20  august 2012 un simpozion dedicat lui Ionel Brătianu.
Oaspeţii din acest an sunt din cei care s-au aplecat cu dăruire asupra cercetării acestor locuri eterne, pline de istorie, reprezentanți de seamă a unor instituții precum Muzeul Național Cotroceni; Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc - București; Centrul de Studii și  Păstrare a Arhivelor Militare Istorice Pitești;  Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”  București. În cadrul acestui eveniment va fi prezentată și lucrarea „Florica

Expoziţie de Desen şi Pictură ”Augustin Lucici şi invitaţii lui – Theodor Şipoteanu şi Anastasia Banu”

Luni, 09 Iulie 2012 13:23

Centrul Cultural Piteşti organizează Expoziţia de Desen şi Pictură „Augustin Lucici şi invitaţii lui – Theodor Şipoteanu şi Anastasia Banu”. Vernisajul acestei expoziții a avut loc în Spaţiul Expoziţional Casa Cărţii (parter), acolo unde au venit zeci de cunoștințe ale celor trei artiști.

 

Concert vocal-simfonic la finalul celei de-a cincea stagiuni

Marţi, 26 Iunie 2012 00:19

Filarmonica Piteşti încheie joi, 28 iunie, a cincea stagiune cu un concert coral-simfonic susţinut, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, de orchestra Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, pianistul Roman Manoleanu şi cele mai importante coruri ale judeţului Argeş, unite în proiectul „Cluster Chorus”.

Câștigătorii Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS – Mioveni, ediție aniversară

Miercuri, 20 Iunie 2012 00:52

Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS a fost  una aniversară. S-au împlinit 10 ani de când în oraşul Mioveni se organiza pentru prima dată un astfel de festival. Manifestarea a fost  organizată de Consiliul Local Mioveni, Primărie şi Centrul Cultural, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia.
Trupe de teatru din Piteşti, Bacău, Rm. Vâlcea, Sinaia, Ploieşti, Sighişoara, Plopeni, Alba Iulia, Bucureşti şi Mioveni s-au  întrecut

 

La Filarmonica Pitești, lumea blues-ului cu MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT

Marţi, 19 Iunie 2012 23:15

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 iunie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul-eveniment „Roots”, susţinut de Mike Godoroja şi „Blue Spirit”. Prin intermediul unor instrumente neconvenţionale, ca bouzouki, mandolină, dulcimer, slide guitar, kazoo, banjo, electric guitar, vor fi readuse la rampă legende ale blues-ului ca: Muddy Waters, Willie Dixon, Robert Johnson, Howlin Wolf, Sonny Boy Williamson etc. Proiectul „Roots”, o întoarcere la rădăcinile genului muzical care a influenţat, în

Recital cameral Duo Classic la Filarmonica Pitești

Luni, 04 Iunie 2012 02:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 iunie a. c., în Aula Universităţii Piteşti (Centrul de Calcul), de la ora 19.00, recitalul cameral al duo-ului „Classic” al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Violonistul Octavian Gorun şi pianista Corina Stănescu vor prezenta lucrări de Tommaso Vitali, Ludwig van Beethoven şi César Franck.
Octavian Gorun s-a născut la Craiova, oraşul în care a fost iniţiat în domeniul muzical de tatăl său, violoncelistul Valeriu Gorun. A

 

Festivalul Internaţional de Muzică Bizantină – Pitești

Luni, 04 Iunie 2012 02:00

Filarmonica Piteşti, Protoieria Piteşti, prin Biroul de Catehizare a Tineretului, şi Editura Filos organizează miercuri, 6 iunie, şi joi, 7 iunie a.c., la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00, a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Bizantină.
Participă grupurile psaltice „Ghelasie Basarabeanul” (Piteşti), „Nectarie Protopsaltul” (Bucureşti), „Ioan Zmeu Protopsaltul”

Pianul călător soseşte la Piteşti!

Luni, 04 Iunie 2012 02:00

Vineri, 8 iunie a. c., turneul naţional „Pianul călător” soseşte la Filarmonica Piteşti. De la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pianistul Horia Mihail îşi dă întâlnire cu publicul, cu un program Mozart, Bach, Bartok, Rachmaninov-Kreisler-Liebesfreud, Schubert-Liszt, Liszt şi Schubert-Liszt-Standchen.
Aflat la a doua ediţie, turneul naţional a debutat la 21 mai, la Mediaş, şi se va încheia la 11 iulie, la Chişinău. Timp de 50 de zile,

 

Filarmonica Pitești - Muzica Parisului, la sfârşit de mai 2012

Luni, 28 Mai 2012 02:00

Filarmonica Piteşti încheie seria recitalurilor şi concertelor lunii mai cu un recital cameral. Joi, 31 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00, flautistul Matei Ioachimescu şi pianista Cătălina Butcaru vă propun, în cadrul turneului naţional „Paris 2012”, pagini din  Claude Debussy, Jacques Ibert, Camille Saint-Saens, Francis Poulenc, Andre Jolivet.
Flautistul Matei Ioachimescu s-a născut la Bucureşti, într-o familie cu bogată tradiţie muzicală. A absolvit la „Universität für Musik und Darstellende Kunst”

Cinci ani de filarmonică la Pitești

Marţi, 22 Mai 2012 22:40

Filarmonica Piteşti organizează săptămâna viitoare, printr-un spectacol aniversar extraordinar şi printr-un recital cameral, „Zilele muzicale ale Piteştiului”. 
Aniversarea a cinci ani instituţiei va fi sărbătorită joi, 24 mai a. c., la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde va avea loc, de la ora 19.00, marcarea evenimentului. Prin punerea în scenă a operetei în trei acte, „Liliacul”, de Johann Strauss (fiul), scrisă pe un libret de Karl Haffner şi Richard Genee. Ea va fi dăruită publicului iubitor de orchestra filarmonicii, dirijată de Tiberiu Oprea (foto), avându-i ca solişti pe: Alfredo Pascu, Doina Scripcaru, Mediana Vlad, Ştefan Popov, Răzvan Georgescu, Raluca Ciocă, Daniel Madia, Viorel Ciurdea, Haricleea Marica. Li se adaugă îndrăgitul actor Radu Gheorghe şi corala Academica „Divina Armonie”.

 

Haciaturian şi Schubert, cu sextetul Filarmonicii Braşov

Marţi, 22 Mai 2012 22:39

La 25 mai 2007, orchestra Filarmonicii Piteşti susţinea primul concert. La cinci ani de la acest eveniment, în cadrul Zilelor muzicale ale Piteştiului, vineri, 25 mai a. c., va avea loc, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00, un recital cameral susţinut de Sextetul Filarmonicii Braşov.
Clarinetistul Iulian Rusu, violonistul Dănuţ Manea (foto) şi pianista Laura Manea interpretează „Trio pentru clarinet, vioară şi pian” de Aram Haciaturian. Cvartetul de coarde în re minor „Moartea şi fata” de Fr. Shubert va fi pus în scenă de violoniştii  Gina Dumitru şi Dănuţ Manea, violonista Luiza Balint şi violoncelistul Ştefan Neagoe.

Două sonate pentru pian şi violoncel la Filarmonica Pitești

Luni, 14 Mai 2012 22:44

Filarmonica Piteşti organizează joi, 17 mai, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, al doilea recital cameral al lunii, susţinut de pianistul Mihai Ungureanu şi violoncelistul Elvis Ciuculescu.  În program: C. Franck - Sonata în La Major (aranjată pentru violoncel şi pian) şi E. Grieg - Sonata în la minor pentru violoncel şi pian. Mihai Ungureanu a absolvit pianul la Academia de Muzică din Bucureşti, studiind cu Dan Grigore şi Iona Minei. Este unul dintre cei mai buni pianişti ai ţării, fiind apreciat de însuşi Iosif Sava, care

 

Galele folk Mioveni 2012

Luni, 07 Mai 2012 22:59

Cea de-a II-a ediție a GALELOR FOLK MIOVENI 2012” și-a desemnat câștigătorii miercuri 2 Mai. Și la această ediție au participat numeroși cantautori și interpreți talentați din întreaga țară. Câștigătoarea marelui premiu a fost Adela Mihaela Titescu din Prahova, care a impresionat juriul și publicul cu cele două piese interpretate “Cântec de fericire”(Vasile Alecsandri) și „Vino aproape” (muzica Adela Titescu, text Sorin Poclitaru) Premiul al doilea a fost câștigat de grupul ICARUS din Botoșani iar premiul al treilea a fost câștigat de Mihai Preda din Slatina. Publicul a fost încântat de recitalul susținut de îndrăgiţii interpreţi de folk Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă.

 

Laurenţiu Darie şi cvintetul Consonus, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 07 Mai 2012 22:54

Filarmonica Piteşti organizează joi, 10 mai, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un recital cameral susţinut de cvintetul Consonus, înfiinţat de fagotistul Laurenţiu Darie. Lansat anul trecut, la Festivalul Internaţional „George Enescu”, din Capitală, cvintetul are în componenţă pe violoniştii Lucian Dănilă şi Mihaela Dobrescu, violistul Iulian Popovici, violoncelistul Bogdan Popa şi contrabasistul  Octavian Ralea. Tinerii muzicieni şi solistul Laurenţiu Darie propun următorul program: W. A. Mozart - Divertisment pentru

 

Pagina 122 din 129

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea