Violonistă de renume pentru prima oară la Filarmonica Piteşti

Marţi, 01 Mai 2012 22:25

Filarmonica Piteşti organizează joi, 3 mai, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini semnate Mozart şi Haydn. Orchestra, dirijată de Alexandru Iosub, şi violonista Maria Solozobova, din Rusia, susţin următorul program: W. A. Mozart - Uvertura operei  La  Clemenza Di Tito¸ W. A. Mozart - Concertul nr. 5 în La Major pentru vioară și orchestră şi J. Haydn - Simfonia nr. 104 - Salomon.  

Flautul de Aur, la Piteşti

Luni, 23 Aprilie 2012 23:04

Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 aprilie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un recital cameral susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail. Inclus în cadrul turneului extraordinar Flautul de aur, spectacolul poartă această denumire pentru că Ion Bogdan Ştefănescu este singurul flautist din România care cântă la un flaut de aur marca Muramatsu.

 

Concert de Paște la Mioveni, în clădirea Catedralei

Luni, 23 Aprilie 2012 23:02

Pe 17 aprilie, ora 19.00, la Catedrala ortodoxă Sf. Petru şi Pavel din oraş a avut loc un concert susţinut de Cvartetul CONTRASTE şi Corlala D.G.Kiriac din Piteşti. Concertul s-a ţinut în sala de sus a Catedralei, nedeschisă încă publicului, până la 1 iulie când va fi inaugurată. Concertul este la a doua ediţie şi a fost organizat de către Consiliul Local Mioveni, Primărie şi Centrul Cultural Mioveni.

 

Concert la Filarmonică în Săptămâna Luminată

Luni, 16 Aprilie 2012 22:22

Filarmonica Piteşti organizează joi, 19 aprilie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic avându-l ca solist pe flautistul Cătălin Opriţoiu. Orchestra noastră simfonică şi dirijorul Alexandru Ganea vor susţine următorul program: W.A. Mozart – Concertul în Sol major pentru flaut şi orchestră, Francois Borne – Fantaisie brillante pentru flaut şi orchestră după o temă din ,,Carmen’’ de Bizet (solist: Cătălin Opriţoiu) şi, în partea a doua, Fr. Schubert – Simfonia nr. 8 în si minor, ,,Neterminata’’.

 

Eveniment editorial de excepție la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 02 Aprilie 2012 22:58

# În prezența unor personalități marcante, directorul Octavian Sachelarie a lansat volumul ”Triunghiul cunoașterii-carte, lectură, bibliotecă” Sala de Conferințe a Bibilotecii Județene Argeș, joi, 22 martie, la prânz. Oameni de cultură. Oficialități. Scaune aduse în grabă pentru ultimii sosiți, peste capacitatea sălii. Alți oameni de cultură. Alți directori de instituții. Profesori. Studenți. Octavian Știreanu. Conf. univ. dr. Elena Tîrziman, directorul general al Bibliotecii Naționale a României.

Premieră mondială absolută la Filarmonica Piteşti

Luni, 02 Aprilie 2012 22:34

# Francezul Thierry Huillet, compozitor, pianist şi solist. Filarmonica Piteşti organizează joi, 5 aprilie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic extraordinar. Celebrul pianist francez Thierry Huillet se va prezenta la Piteşti într-o dublă ipostază, de compozitor şi solist.
Orchestra noastră simfonică şi dirijorul Alexandru Ganea vor susţine următorul program: Thierry Huillet - “Preludio” pentru

 

Eveniment editorial de excepție la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 20 Martie 2012 01:08

# Directorul instituției, Octavian Sachelarie, va lansa volumul ”Triunghiul cunoașterii-carte, lectură, bibliotecă”. Cu siguranță, Sala de Conferințe a Bibilotecii Județene Argeș se va dovedi neîncăpătoare joi, 22 martie. Pentru că la această dată, la orele 12, va avea loc lansarea volumului –

Rapsodia pe o temă de Paganini

Marţi, 20 Martie 2012 01:05

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei şi dirijorul Vlad Agachi, va evolua, ca solistă, pianista Adriana Maier. În program: J. Brahms („Uvertura Academica, op. 80” şi „Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98”) şi S. Rahmaninov  („Rapsodia pe o temă de Paganini, op. 43”).
Adriana Maier s-a născut la Bucureşti, oraş în care a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu”, la clasa profesorului Mircea Costache, şi Universitatea de

 

Execelenţa în Cultură, mai mult decât un simplu festivism?

Marţi, 20 Martie 2012 00:50

La jumătatea săptămânii trecute, Direcţia Judeţeană pentru Cul¬tură şi Patrimoniu Naţional Ar¬geş a organizat, în Sala Amfiteatru a Muzeului Judeţean, cea de-a șasea ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă în Cultură.
În cuvântul său de deschidere, directorul Cristian Cocea observa, cu acurateţea-i binecunoscută, declinul valoric al societăţii contemporane, măcinată de o criză identitară, dublată de un atac fără precedent venit din partea consumatorismului şi a mercantilismului.

Vă place Bach?

Marţi, 13 Martie 2012 00:43

Filarmonica Piteşti organizează joi, 15 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul recital cameral al lunii: Integrala suitelor pentru violoncel solo de Bach, interpretate de Răzvan Suma.
Inclus în cadrul turneului naţional Vă place BACH?, recitalul promovează trei premiere în domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach, primul turneu solo prezentat de

 

Pianista Luiza Borac, o piteşteancă pentru piteşteni

Marţi, 06 Martie 2012 01:27

Filarmonica Piteşti organizează joi, 8 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul simfonic dedicat femeii. Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Bogdan Vodă şi pianista Luiza Borac prezintă publicului meloman pagini din J. Brahms (Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră şi  Variaţiuni pe o temă de Haydn) şi J. Haydn (Simfonia nr 48 în do major „Maria Theresia”).

Cercetașii de la Centrul Local "Dacia Felix"Mioveni “Gata Oricând!”

Miercuri, 29 Februarie 2012 01:49

Miercuri seara, în sala mare de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni, a avut loc  întâlnirea  comunității cercetașilor din Centrul Local "Dacia Felix"Mioveni, pentru a-l comemora pe fondatorul Mişcării Cercetăşeşti, Lordul Robert Baden-Powell, născut la 22 februarie 1857. Misiunea cercetășiei în societate este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune și o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate.

 

Iubiri de altădată sau parfumul discret al unei veşnicii

Miercuri, 29 Februarie 2012 01:32

Joi, 23 februarie, la Biblioteca Judeţenă „Dinicu Golescu” a avut loc vernisajul expoziţiei „Cupluri celebre – Scrisori de dragoste”, eveniment prilejuit de aniversarea Zilei tradiţionale a dragostei în vechiul spaţiu slav, zi cunoscută sub numele de Dragobete sau Vobritenia.
Tema expoziţiei aminteşte, prin tonurile şi încărcătura sa melancolică, despre o altă expoziţie organizată de data aceasta anul trecut la Muzeul Judeţean, expoziţie intitulată „Argeşul de altădată”.

Rotondă științifică la Biblioteca Județeană

Miercuri, 29 Februarie 2012 01:26

Săptămâna trecută, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu", s-a desfășurat, sub genericul Rotonda Științifică, dezbaterea  cu tema Societatea contemporană – dimensiuni și perspective.
Invitații speciali ai acestui eveniment au fost PhD Tomohiro Morizama de la Universitatea Kinki Osaka (Specializarea Lingvistică Cognitivă) și Masafumi Fukunari de la Colegiul de Limbi Străine Kyoto (Specializarea Lingvistică Comparativă). La această

 

De 1 martie, muzică de film la Filarmonica Pitești

Miercuri, 29 Februarie 2012 01:13

De Mărţişor, ca un dar adus spectatoarelor statornice ale Filarmonicii Piteşti, dar şi domnilor, ca un simbol al primăverii, Filarmonica Piteşti organizează, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00, un concert de muzică de film. Alături de proiecţii video, melomanii se pot bucura, în interpretarea  Angely’s Symphonic Wind Orchestra, dirijată de Marius Cristian Firca, de pagini muzicale din: Conquest of Paradise, Batman, Tarzan¸ Star Trek, The Mask of Zorro, The Lord of the Dance, Moment for Morricone, Hook, Piraţii din Caraibe, Gladiatorul, Schindler's list ş.a.

Brahms pe vioara lui Sebastian Tegzeşiu

Marţi, 21 Februarie 2012 00:54

În ultima joi  a lunii februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Filarmonica Piteşti organizează o seară Enescu, Brahms şi Dvořák. Orchestra instituţiei, dirijorul Tiberiu Oprea şi violonistul Sebastian Tegzeşiu aduc în faţa publicului meloman: G. Enescu - Intermezzo, op. 12, J. Brahms - Concertul pentru vioară şi orchestră, op. 77 în Re major, A. Dvořák - Simfonia nr. 8 în Sol major. Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică, student al profesorilor Daniel Podlovsky, Ştefan Gheorghiu şi Gabriel

 

Expoziţie de noutăţi editoriale la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”

Marţi, 21 Februarie 2012 00:45

În perioada 13-23 februarie, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” este gazda unei expoziţii de noutăţi editoriale care se află în colecţiile bibliotecii şi care acoperă un spectru larg de domenii: filosofie, istorie, geografie, medicină, beletristică, critică literară, religie, sociologie, psihologie etc. Expoziţia se adresează tuturor celor care doresc să fie informaţi cu privire la titlurile noi care au apărut pe piaţa de carte. În sprijinul orientării acestora în universul tematic al noutăţilor editoriale, biblioteca a pus la dispoziţie

Monografia bisericii Gorganu de Jos - o lucrare de excepţie, un exemplu de urmat

Luni, 13 Februarie 2012 23:42

De curând a văzut lumina tiparului o lucrare cu totul surprinzătoare, şi anume Monografia Bisericii Gorganu de Sus – Călineşti. Autorii, înv. Alina Vâlnoiu şi pr. Cătălin Vâlnoiu reuşesc să surprindă, în cele 88 de pagini, atât prin claritate, prin bogăţia de informaţii adunate cât şi printr-o excelentă putere de structurare. Dovedind reale calităţi scriitoriceşti şi de cercetare, cei doi soţi reuşesc să întocmească o monografie complexă, după modelul elaborat, cu aproape un secol în urmă, de academicianul Dimitrie

 

Gabriel Croitoru şi Simina Croitoru, în concert la Piteşti

Luni, 13 Februarie 2012 23:18

Filarmonica Piteşti organizează joi, 16 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care, alături de orchestra Filarmonicii, dirijorul Alexandru Ganea, vor evolua doi violonişti de prestigiu: Gabriel şi Simina Croitoru, tată şi fiică, prezenţi pentru prima oară, la Piteşti, în această formulă. 

Tinerii și Eminescu, un prilej de evocare a clasicilor români

Luni, 13 Februarie 2012 23:17

Săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, a avut loc o sesiune de referate şi un montaj literar-muzical susţinute de elevii Liceului Teoretic „Ion Cantacuzino” din Piteşti, cu scopul de a celebra opera lui Eminescu. Proiectul, desfăşurat sub numele Clasicii noştri-Eminescu, a inclus un program artistic pe operele marilor clasici. Elevii au recitat poezii eminesciene şi au susţinut referate despre creaţiile literare şi viaţa marelui poet. Scopul acestui program cultural este informarea şi sensibilizarea

 

Pagina 123 din 129

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea