Spectacolul “Opt femei”, în acest weekend, la Teatrul “Alexandru Davila”

Vineri, 11 Martie 2022 20:12

Sâmbătă, 12 martie, și duminică, 13 martie, de la ora 19.00,  în sala mare a Teatrului Alexandru Davila din Pitești va fi comedie. Iubitorii de teatru vor putea viziona spectacolul ”Opt femei”, în regia lui Constantin Cotimanis.

”Opt femei”  este o comedie a autorului și regizorului francez Robert Thomas, care urmează firul clasic al romanelor  poliţiste. Un bărbat a murit în condiții necunoscute, iar cele opt femei prezente în casă încearcă să descopere singure cine a fost ucigașul, care, se pare că poate fi una dintre ele.

CLIPA DE LITERATURĂ

Marţi, 08 Martie 2022 08:50

Biserica

Când eram copil, vorbeam cu Tine ca un copil.

Doamne, spuneam, mâine când vin la biserică

să-mi spui dacă îți plac pantofii mei noi...

Și acum, când am lăsat în urmă copilăria,

aprind lumânări și Te caut în întunericul bisericii.

 

Personalitatea lui Ion Mihalache evocată la Topoloveni, la 140 de ani de la naștere

Marţi, 08 Martie 2022 08:07

Casa de Cultură ”Pr. Ion Ionescu”, cu susținerea Primăriei și Consiliului Local Topoloveni, precum și a Centrului Diplomației Culturale din București, a ziarului DREPTATEA și a publicației online EPOCA.ro a organizat, vinerea trecută, o conferință pe teme cultural-istorice, dedicată evocării personalității marelui muscelean  Ion Mihalache, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea sa.

S-au alăturat acestui demers și Liceul Teoretic ”Ion Mihalache”, Liceul Tehnologic din Topoloveni, Asociația ”Mișcarea Musceleană” din Câmpulung Muscel, precum și conferențiari de la alte instituții culturale din județul Argeș.

IN MEMORIAM. 99 de ani de la trecerea în neființă a genialului constructor Dimitrie Dima

Luni, 07 Martie 2022 13:19

# Acesta a ocupat și funcția de Prefect al Argeșului între 1920 și 1921

Inginer constructor, înalt funcționar de stat și  antreprenor, Dimitrie Dima s-a născut la Pitești, la 9 august  1877. Moare în același oraș, la 6 martie 1923. Studii liceale, Zürich, Elveția (1895), Universitatea Tehnică Ducală, Darmstadt, Germania (1899). Președinte, Asociația Studenților de Origine Latină din Germania (1895-1899). Fondator: Societatea de Construcții Beton si Fier, Pitești (1908); Banca Tehnică Argeșeană (1920), capital social inițial, 5.000.000 lei.

 

Constantin Brâncuși, sculptorul sufletului românesc. 19 februarie 1876 - 16 martie 1957

Luni, 07 Martie 2022 12:53

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a organizat evenimentul cultural Constantin Brâncuși - sculptorul sufletului românesc,  la 65 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Brâncuși, aducând un pios omagiu memoriei celebrului sculptor român, de mult timp intrat în lumina marilor artiști ai umanității.

Expoziția de documente din colecțiile bibliotecii, Constantin Brâncuși, sculptorul sufletului românesc, este alcătuită din monografii, studii, reviste, albume, dicționare și enciclopedii, și poate fi vizitată de  către public în holul principal al instituției, în perioada 1-11 martie 2022.

Intrare gratuită pentru doamne și domnișoare la concertul de joi de la Filarmonica Pitești

Luni, 07 Martie 2022 10:52

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 10 martie, de la ora 19:00, la un nou concert simfonic. De la ora 19:00, în Sala „Simfonia”, artiștii piteșteni și invitații vor interpreta pagini muzicale semnate de Brahms și Beethoven. În prima parte, orchestra simfonică, dirijată de Alexandru Ilie, și pianistul Horia Mihail vor interpreta „Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 în do minor” de J. Brahms, iar în partea a doua publicul va audia „Simfonia a VII-a” de L. v Beethoven.

Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde, participarea publicului fiind de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta obligatoriu masca de protecție. Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.

 

Femeia în ipostaze vintage

Luni, 07 Martie 2022 10:48

# Expoziție inedită la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Începând cu 7 martie 2022 și până la finele lunii, în holul etajului doi al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, va putea fi vizionată expoziția intitulată ”Femeia în ipostaze vintage”. Vor fi expuse facsimile după cartea poștală veche din anii 1900-1940, acestea aparținând fondului de documente ale secției Colecții speciale, expoziția fiind dedicată sărbătorilor care celebrează luna martie - luna femeii. Expoziția este realizată de bibliotecar, Ioniță-Roșoiu Maria Magdalena.

Adrian Coman, bibliotecar


Vlăduța Lupău, Viorica și Ioniță de la Clejani cântă la Mioveni de Ziua Femeii!

Joi, 03 Martie 2022 12:37

# Evenimentul va avea loc duminică, 6 martie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor Mioveni

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Centrul Cultural Mioveni, Consiliul Local și Primăria orașului au pregătit un eveniment de excepție, conceput atât pentru doamne, cât și pentru domni, la care participă artiști inspirați de universul feminin. Evenimentul va avea loc duminică, 6 martie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor Mioveni.

În compania artiștilor Vlăduța Lupău împreună cu Rapsozii Maramureșului și Viorica de la Clejani alături de Ioniță și Taraful de la Clejani, vă garantăm o seară de neuitat, pe care să o petreceți la Mioveni! Atmosfera va fi completată de Ansamblul “Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni și de Ansamblul Profesionist “Dorul”.

 

Vineee! StoneBird Festival 2022

Miercuri, 02 Martie 2022 08:09

Prieteni ai Stonebird Festival, are you ready to rock?! Ne vedem în 2022 la Corbii de Piatră, cu mic, cu mare, la festivalul vostru de rock preferat, alături de your all-time favourites. Trupele care ne vor fi alături pe 12, 13, dar și 14 august: Phoenix Transsylvania, Dirty Shirt, Lupii si Alex Calancea Band, White Mahala, Bucium, IRIS – Cristi Minculescu, Valter& Boro, Bucovina, Timpuri Noi, ZOB, Uniforma, CARGO, Trooper Romania, ALTAR Romania, NEW JERSEY, C.A.S.H. Pregătiți-vă de multă muzică live, distracție, surprize și gălăgie

CLIPA DE LITERATURĂ

Marţi, 01 Martie 2022 11:40

Luiza şi bărbaţii din palincă

Trei bărbaţi în autocarul care goneşte prin toate hârtoapele şi ne dă cu capul de toţi pereţii. Şi între noi Luiza, care surâde timid în spatele ochelarilor ei fumurii. Ea are cerceii sferici şi sânii mici. Între noi Luiza, ca dovadă că suntem chiar în Paradis.

Aflu că îşi pregăteşte doctoratul cu principiul terţului inclus. Eu încerc să intru în zâmbetul ei şi îi depăn povestea dimineţilor mele cu Noica. Ba chiar îi spun ceva despre contradicţia unilaterală, dar între noi se strecoară sticla cu palincă a lui Petru, care ne arde gura şi dă de pământ cu terţul inclus şi contradicţia unilaterală!

 

 

DESENUL COPILULUI

Marţi, 01 Martie 2022 10:57

A desenat zborul pe-o coală,

dar coala rămase goală;

a desenat o pasăre pe-o rază de lumină

şi cântece zburau către bolta senină.

Apoi, în loc de fulger un balaur

 

şi-n loc de vânt un cal cu cap de aur;

Procurorul Cătălin Arsene iese la pensie

Marţi, 01 Martie 2022 09:04

# Alți magistrați argeșeni vor afla, în această săptămână, dacă vor fi eliberați din funcție

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, în ședința din 21 februarie, noi plecări din sistem, delegări în funcții sau propuneri de prelungire a delegării. De aceste decizii a fost afectată și activitatea a trei magistrați din județul Argeș.

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât, prin unanimitate de voturi, înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a magistratului Cătălin Sorin Ion Arsene, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

 

Nu se fac recrutări pentru război. Centrul Militar Județean Argeș: „Atenție la informațiile false!”

Marţi, 01 Martie 2022 08:42

Mai multe anunțuri false privind stagiul militar și recrutarea în România au apărut în mediul online, atrage atenția Ministerul Apărării. Cele mai multe dezinformări au fost făcute în contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei. De exemplu, pe rețelele de socializare a apărut o imagine în care este arătat un mesaj RO-ALERT fals, în care se spune că toți cei cu vârste între 20 și 35 de ani trebuie să se prezinte imediat la cel mai rapid centru de înrolare.

Poveștile fabuloase ale Dariei Porumbel - expoziție de pictură inedită la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Marţi, 01 Martie 2022 08:04

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, va găzdui expoziția de pictură realizată de eleva Daria Porumbel, de la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” Pitești, clasa profesoarei Anca Giura. Vernisajul expoziţiei va avea loc în holul instituţiei, pe data de 1 martie, începând cu ora 17:00, lucrările micuței artiste putând fi admirate pe simeze, în perioada 1 - 31 martie 2022. Evenimentul va fi moderat de poeta Denisa Popescu, și se va desfășura cu respectarea, atât din partea organizatorilor, cât și a participanților, a tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-COV-2, impuse de legislația în vigoare.

Adrian Coman, biliotecar

 

Expozița Mărțișoarele Primăverii la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Luni, 28 Februarie 2022 11:24

La Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș continuă și în anul 2022 proiectul de parteneriat educațional cu Școala Gimnazială Petre Țuțea din Boteni, în cadrul căruia s-au desfășurat de-a lungul anilor expoziții și activități interesante și frumoase, unde elevii și-au dovedit măiestria și talentul, și-au îmbogățit universul cunoașterii, au pătruns în tainele lecturii și ale bibliotecii.

 

În cadrul parteneriatului Pași în lumea culturii și a creației, derulat de către Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș împreună cu Școala Gimnazială Petre Țuțea din Boteni, calendarul de evenimente cuprinde următoarele expoziții: 1 Martie – Mărțișoarele primăverii ( martie 2022); Paștele – Fantezie, culoare, spiritualitate (aprilie 2022); Darurile toamnei (octombrie 2022), Sărbătoarea Crăciunului, prin ochi de copii (decembrie 2022).

BIBLIOTECA TE CITEȘTE – la Liceul din Topoloveni

Luni, 28 Februarie 2022 10:38

Eveniment de suflet, marțea trecută, la Liceul din Topoloveni, un proiect magic derulat de către Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" - în centrul căruia a fost Adriana Soare – Zapăstrit. ”Biblioteca te citeste” este un îndemn la lectură, la cunoaștere și la descoperirea de sine.

 

Autoarea, atât de plină de energie și de lumină,atât de empatică și de lumească, a cucerit pe loc tinerii cu dialogul-i jovial. Elevii liceului au fost cuprinși de valul imaginației și au purtat unda, la rândul lor, prin creațiile lor pline de profunzime, dând dovadă de creativitate și de autenticitate. Cât de fain a zburat timpul! Câte zâmbete pe chipurile tuturor!

 

Muzicienii Filarmonicii Pitești, solidari cu colegii ucraineni!

Sâmbătă, 26 Februarie 2022 17:48

Filarmonica Pitești este deschisă colaborărilor cu muzicieni aflați în Ucraina.

"Ne deschidem ușile către colaborări cu muzicieni din Ucraina! Colegii noștri trec prin momente dificile acum, iar orice ajutor este util. Tocmai de aceea, am decis să ajutăm atât cât putem! Ne bucuram că și alte instituții de profil din România transmit un asemenea mesaj de solidaritate! Doar împreună putem reuși!", a transmis Consiliul Artistic al Filarmonicii Pitești

Secția „Revistă” a revenit la viață! Premiera spectacolului „Inimă, nu fi de piatră”, la Teatrul Davila

Miercuri, 23 Februarie 2022 13:04

 

Pe 26 și 27 februarie, la Teatrul Alexandru Davila Pitești va avea loc, de la ora 19.00, în Sala Mare, premiera spectacolului `Inimă, nu fi de piatră!`, a secției Revistă. Regia artistică îi aparține lui George Diaconescu, dirijor este Vicențiu Perniu, coregrafie – Ramona Titov și scenografie – Miruna Varodi.

„Așteptăm publicul din Argeș sâmbătă și duminică în sala mare a Teatrului Alexandru Davila la premiera spectacolului `Inimă, nu fi de piatră!`. Facem două spectacole pentru că publicul a decis acest lucru. Împreună cu colegii mei am hotărât să dăm două spectacole la rând pentru că se muncește foarte mult și este păcat din cauza acestei perioade, acestei pandemii, că nu putem să avem sala plină”, a precizat Felix Goldbach, managerul Teatrului Alexandru Davila Pitești.

 

Cinci spectacole, într-o săptămână, la Filarmonica Pitești

Miercuri, 23 Februarie 2022 08:55

Săptămână plină la Filarmonica Pitești! Pe parcursul acestei săptămâni vor avea loc cinci evenimente importante. Pe 23 și 24 februarie se va desfășura Festival Sud-Coreean. Joi, 24 februarie, va avea loc și spectacolul de Dragobete al Band-ului Filarmonicii. Pe 25 februarie, pe scena Filarmonicii se va desfășura un spectacol jazz-pop cu doi invitați speciali: Irina Sârbu și Sorin Zlat. Și nu în ultimul rând, sâmbătă, pe  26 februarie, se va desfășura spectacolul sub genericul „Poveste de iubire”, dedicat Dragobetelui.

Maraton de activități dedicate Zilei Naționale a Lecturii, la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 22 Februarie 2022 14:04

15 februarie, Ziua Națională a Lecturii, a fost o zi plină pentru cadrele didactice, bibliotecari, editori, scriitori și alte categorii profesionale implicate în domeniul educațional și cultural.

Și la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș s-au derulat, cu această ocazie, activități ce urmăresc promovarea și încurajarea lecturii în rândul tinerilor.

 

Pagina 23 din 129

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea