Festivalul Național de Muzică Folk Trivale Fest a fost amânat!

Luni, 18 Octombrie 2021 22:51

Având în vedere situația pandemică actuală și evoluția numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe raza municipiului Pitești, ediția a VI-a a Festivalului Național de Muzică Folk Trivale Fest, programată să se desfășoare sâmbătă, 23 octombrie 2021, a fost amânată. Pentru siguranța cetățenilor, evenimentul va fi organizat la o dată ulterioară, atunci când condițiile sanitare vor fi favorabile.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 18 Octombrie 2021 22:47

CONSILIERA LOCALĂ Ioana Jenica e în Franța

Tot de lângă vin plecată,

Îl degustă şi prin Franţa,

Patru ani e mandatată...

Poate-şi va găsi...prestanţa!

 

Sevastian Tudor, a doua lansare de carte în doar câteva zile

Miercuri, 13 Octombrie 2021 09:55

Muzeul Județean Argeș a fost, săptămâna trecută, gazda unei noi lansări de carte semnată de Sevastian Tudor, eveniment la care au participat dr. Olivia Costea, Consul Onorific al României la Sölvesborg, Suedia, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Dumitru Bughiu, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, city-managerul Lucrețiu Tudor – fiul autorului, alături de personalități din administrația publică și din lumea culturală.

”Este o mare bucurie faptul că am putut fi prezenți la lansarea acestui nou volum al prietenului Sevastian Tudor, personalitate culturală cu care colaborăm de peste 15 ani. Trebuie să vă spun că ideea acestei cărţi s-a născut în urmă cu câţiva ani, autorul făcând mai multe călătorii în Suedia pentru documentare.”, a precizat dr. Olivia Costea, Consul Onorific al României la Sölvesborg - Suedia.

Mircea Baniciu și Emeric Imre - concert live, la Pitești!

Miercuri, 13 Octombrie 2021 08:20

Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, ajuns la a VI-a ediție, care va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești, aduce pe scenă corifei ai genului: Mircea Baniciu, Emeric Imre, Jimi El Laco și Roje Marius vor concerta la TRIVALE FEST 2021!

Evenimentul va debuta cu un concurs de interpretare la care vor participa concurenții admiși la preselecție (aceasta se va desfășura sâmbătă, 23 octombrie, la Centrul Cultural Pitești, în imobilul Casa Cărții, de la ora 10:00).

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 11 Octombrie 2021 23:12

SLAB, DAR CU NOROC!

Omul are-orientare,

Cum arată, e timid,

Dar acum noroc el are

De şefie de partid!

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 04 Octombrie 2021 12:56

DRĂGHICI VREA DIN NOU ÎN LIBERTATE

Păi, de ea n-ai avut parte?

Cât o ai, nu se împarte,

Dar, să ai şi tu dreptate

Până ieşi…scrie o carte.

 

IN MEMORIAM. 129 de ani de la nașterea istoricului muscelean premiat de Academia Română - preotul Ioan Răuțescu

Joi, 30 Septembrie 2021 14:54

Se împlinesc, iată, 129 de ani de la nașterea, preotului muscelean Ioan Răuțescu, o minte luminată, autor de monografii, studii, articole, traduceri, etc. Istoricul, preotul, cercetătorul și folcloristul Ioan I. Răuțescu  s-a născut la 1 octombrie 1892, în Dragoslavele, județul Muscel.  Școala primară în comuna natală, Seminarul „Central” din București (1905-1913) și Facultatea de Teologie din București. Hirotonit diacon la 26 ianuarie 1914 și preot la 27 ianuarie 1914; la 1 februarie numit preot ajutător la Biserica „Înălțarea Domnului” din Dragoslavele, iar la 1 octombrie 1920, paroh.

 

Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST 2021

Miercuri, 29 Septembrie 2021 10:01

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează a VI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 18.00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești. Festivalul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare susținute de corifei ai genului. Cei interesați de premiile festivalului se pot înscrie în concurs până pe data de 21 octombrie.

Preselecția va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 10.00, la Centrul Cultural Pitești, în Sala Ars Nova din imobilul Casa Cărții.

 

ÎPS Calinic al Argeşului - eveniment important la Academia Română!

Luni, 27 Septembrie 2021 15:00

# A fost lansat albumul-carte „Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie”

Pe 22 septembrie, Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a participat la un eveniment deosebit, organizat la Academia Română, acolo unde a avut loc sesiunea ştiinţifică „Neagoe Basarab – 500 de ani de la moarte”.

 

Festival de C'ARTE la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 27 Septembrie 2021 12:17

În perioada 30 septembrie - 3 octombrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești, organizează Festivalul de C’ARTE, Pitești, ediția a IV-a și Târgul de carte „Triunghiul cunoașterii - carte, lectură, bibliotecă” Pitești, ediția a III-a - manifestare culturală dedicată tuturor iubitorilor de carte și lectură.

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 27 Septembrie 2021 11:15

TRANSPORT PENTRU ELEVI

Ei n-au dat nici un ghiozdan

Şi iar umblă cu promisul,

Elevii şi-n acest an

Vor fi transportaţi cu...visul!

SEDIUL LUI “AŞCHIUŢĂ”

Pentru reabilitare,

Că tot e pentru pitici,

Linia de finanţare

Să-l schimbe în... “CIUFULICI”!

Evenimentele săptămânii la Centrul Cultural Pitești

Luni, 27 Septembrie 2021 10:12

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 27 septembrie - 1 octombrie 2021 noi evenimente cultural-educative, care pot fi fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul official. Acestea sunt următoarele:

- Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, având-o invitată pe poeta Marina Pantazi, eveniment care se va desășura luni, 27 septembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;

 

Sevastian Tudor a lansat o nouă carte

Luni, 27 Septembrie 2021 09:56

 

 

Joia trecută, la Muzeul Judeţean Argeş, omul de cultură Sevastian Tudor, fost director al Teatrului Alexandru Davila din Piteşti, şi-a lansat volumul „Judeţele Argeş şi Muscel în perioada celui de-al doilea Război Mondial (1939-1945)”.

La eveniment, au fost prezente personalităţi din politică şi administraţie: primarul Piteştiului, Cristian Gentea, vicepreşedintele CJ, Adrian Bughiu, fostul prefect Emilian Dragnea, fostul lider al CJ Argeş Florin Tecău, fostul deputat PSD Ion Burnei, deputatul PSD Nicolae Pavelescu, conf. univ. dr. Sorin Mazilescu de la Universitatea Pitești, liberalul Cristian Mitrofan dar şi Lucreţiu Tudor, administratorul public al Piteştiului şi fiul autorului.

Să nu uităm! Se împlinesc 82 de ani de la un gest extrem. Cinci argeșeni executați, fără judecată, drept răzbunare!

Miercuri, 22 Septembrie 2021 12:13

Se împlinesc, pe 22 septembrie, 82 de ani de la un gest extrem, un gest brutal și nemilos, care a inclus județele Argeș - și, pe atunci, Muscel. Este vorba de executarea a cinci oameni, din aceste zone geografice, pentru simplul fapt că erau legionari și, cu o zi în urmă, membri ai  aceleiași grupări îl asasinaseră, la București,  pe Armand Călinescu (foto).

Armand Călinescu s-a născut la Pitești, a urmat școala și Liceul „Ion C. Brătianu” în localitatea natală, fiind un elev eminent. În 1918 a fost numit judecător de pace în județul Argeș, iar în anul următor a intrat în politică, în Partidul Țărănesc al lui Ion Mihalache și Virgil Madgearu, care avea mai târziu să devină prin fuziune Partidul Național Țărănesc.

A fost ales deputat în parlament în 1926.  Un imbold pentru cariera sa l-a constituit venirea la putere a PNȚ în 1928, Armand Călinescu fiind numit prefect de Argeș, prin Decretul regal nr. 2.786 din 11 noiembrie 1928, apoi subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii și Domeniilor. În 1930 devine subsecretar de stat la Ministerul de Interne.

 

Expoziție de carte veche românească și autografe argeșene celebre la Muzeul Județean Argeș

Luni, 20 Septembrie 2021 14:45

# Vernisajul expoziției – miercuri, ora 13

Eveniment de excepție – miercuri, 22 septembrie, la Muzeul Județean Argeș, la ora 13.00.  Este vorba despre vernisajul expoziției „Valori bibliofile. Expoziție de carte veche românească și autografe argeșene celebre“, expoziție organizată de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș, în colaborare cu Muzeul Județean Argeș.  Derulată sub auspiciile anului în care sărbătorim 500 de ani de la primul document scris în limba română („Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung“), expoziția „Valori bibliofile.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 20 Septembrie 2021 14:07

DRUMURILE

Drumurile, drumuri nu-s,

Însă asta nu contează,

Au ajuns ele de plâns...

Ca şi cei care votează.

FIDELITATEA

Să fie o critică?

Se referă la putere?

Fidelitatea-n politică

E-o serie de…adultere!

 

Evenimentele săptămânii la Centrul Cultural Pitești

Luni, 20 Septembrie 2021 11:43

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 20-24 septembrie 2021 noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita a 70% din capacitatea sălii, cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare:

 

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, având-o invitată pe poeta Bogdana Simionescu, luni, 20 septembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Vătaful de căluș Petre Măsală, din Stolnici, a fost declarat, acum un an, Tezaur Uman Viu!

Luni, 13 Septembrie 2021 21:34

Prin programul TEZAUR UMAN VIU, implementat de Ministerul Culturii s-a urmărit identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care sunt creatori și păstrători ai valorilor tradiționale. De anul trecut, printre cei 11 identificați se află și un argeșean.

Sorin Mazilescu (foto stânga), cercetător: ”Și Argeșul are un Tezaur Uman Viu! După o muncă de luni de zile, am reușit! Petre Măsală, vătaful nostru de căluș din Stolnici, a fost declarat de Comisia Natională de Salvgardare a Patrimoniului Cultural Imaterial din cadrul Ministerului Culturii, Tezaur Uman Viu!”

 

„Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 13 Septembrie 2021 21:29

Miercuri, 15 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova a Centrului Cultural Pitești. Va avea loc un dublu eveniment editorial și recital muzical, în cadrul proiectului sub genericul „Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de poetul, artistul plastic, cantautorul și profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi.

“Ordessos Fest” revine la Mioveni

Luni, 13 Septembrie 2021 21:26

Istoria prinde viață la Mioveni! “Ordessos Fest” revine la Mioveni, cu inedite lecții de istorie și civilizație antică, predate live, chiar sub ochii dumneavoastră! Festivalul va fi organizat de către Asociația Historia Renascita în parteneriat cu Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni, în perioada 17-19 septembrie, pe platoul Făget. Anul acesta ”Ordessos fest” se va bucura de prezența unor asociații cu bogată experiență – Garda Apulum, Terra Dacica Aeterna, Omnis Barbaria și Nimfele Dace.

 

Pagina 26 din 129

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea