RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 13 Septembrie 2021 14:36

SFÂNTĂ MARIA MICĂ

Eu o spun fără de frică:

Mare printre sărbători

E Sfântă Maria Mică,

Dar nu e pentru minori?!

NAŞTEREA MAICII DOMNULUI

Am să te iubesc, Marie,

Vreau să fii şi lângă mine,

Cu privirile senine

Tu aduci doar bucurie!

În cunună ani să fie,

Nu cu rele, ci cu bine,

Am să te iubesc, Marie,

Vreau să fii şi lângă mine.

Dragostea nu e târzie,

Drumul meu spre Tine vine

Şi iubirea Ta e vie

Şi credinţa e făclie,

Şi eu te iubesc, Marie!

Secția ”Revistă” a Teatrului Al. Davila susține un spectacol muzical, gratuit, în Parcul Ștrand

Joi, 09 Septembrie 2021 15:42

 

Argeșenii sunt așteptați vineri, 11 septembrie, de la ora 19.00,  în Parcul Ștrand, la „Teatrul de Vară” pentru un spectacol organizat de Teatrul Alexandru Davila.

Secția ”Revistă” a teatrului piteștean va susține un spectacol muzical, gratuit, la care vor participa artiștii secției și alți invitați.

 

Este vorba despre spectacolul „Revista… În aer liber!”. Intrarea este gratuită.

 

 

 

A început concursul Național de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:18

Centrul Cultural Piteşti, prin revistele de cultură Cafeneaua literară și Argeș, organizează ediţia a XXI-a a Concursului Naţional de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”, în perioada 7 septembrie – 29 octombrie 2021.

La concurs pot participa creatori cu vârste până în 35 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi nu au câştigat un premiu la ediţiile anterioare.

Textele vor fi expediate fie la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ., fie poştal, pe adresa Centrul Cultural Piteşti, Str. Calea Craiovei nr. 2, Casa Cărţii, Bloc G1, Sc. C, et. I, cod 110013, Piteşti, jud. Argeş, fie se vor depune direct la sediul Centrului Cultural Piteşti, până la data de 14 octombrie 2021, telefon 0248 219976.

Cursuri la Centrul Cultural Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 18:21

Centrul Cultural Pitești organizează și găzduiește în imobilul Casa Cărții o serie de cursuri de cultivare a aptitudinilor artistice și intelectuale:

Curs de Șah, orele 16.30 -18.00; Coordonator: instructor Andrei Rădulescu (Sala Multifuncțională) (luni);

Curs de Șah, orele 16.00-18.00; Coordonator: dr. Ovidiu Stancu (Sala Multifuncțională) (marți);

Curs de Șah, orele 16.30 - 20.00. Coordonator: instructor Mihail Șerban (Sala Multifuncțională) (miercuri);

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 06 Septembrie 2021 18:11

“DEGUSTĂTORI”

Se întâmplă cu adulţii

La unele “bătături”:

Sunt degustători de funcţii,

Cum sunt şi de băuturi!

Concert aniversar: 100 de ani de existență a Sinagogii din Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 14:04

 

Pe 9 septembrie va fi făcut un pas important pentru integrarea în circuitul cultural și turistic al Piteștiului a unui lăcaș de cult emblematic pe vremuri.

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de existență, la Sinegoga din Pitești  se va desfășura joi seara, începând cu ora 19.00 un concert special. Pentru cei care nu știu, Sinagoga din Pitești este localizată pe Eroilor nr. 1, în imediata vecinătate a Grădinii Publice (Parcul „1907”).

Evenimentul va coincide și cu începerea stagiunii cultural-artistică 2021-2022 a Coralei bărbătești „Dumitru Georgescu Kiriac” din Pitești.

 

Zilele Culturii Palestiniene, la Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 12:06

# Vezi programul evenimentelor

Ambasada Statului Palestina la București în colaborare cu Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish” organizează la Pitești „Zilele Culturii Palestiniene”, eveniment care se va desfășura în Piața Primăriei Municipiului Pitești, sâmbătă, 11 septembrie și duminică, 12 septembrie.

“Prima ediție a în municipiul Pitești va aduce muzică, expoziţii de fotografie, dansuri tradiţionale, prezentare a costumelor tradiţionale palestiniene, prezentare a turismului, literatură palestiniană şi gastronomie autentică.

Iris și Timpuri Noi vin să cânte, în septembrie, la Topoloveni

Marţi, 31 August 2021 15:42

2020. Septembrie. Pandemie. Restricții. Se organiza la Topoloveni, cu multe eforturi şi responsabilitate, singurul festival moto&rock din România. Archangels MC Topoloveni scria atunci cel de al doilea capitol din povestea ARCHANGELS MOTOR FEST.

Ne revedem în curând! 10-12 septembrie 2021! La Topoloveni! Şi nu oricum... ARCHANGELS MOTOR FEST 2021. Ne aşteaptă:

 

S-a dat startul înscrierilor pentru Festivalul Național de Teatru “LUDICUS” Mioveni - 2021!

Marţi, 31 August 2021 08:38

Iubitorii de teatru sunt așteptați, în perioada 15-17 octombrie, la „Festivalul Național de Teatru Ludicus“. Festivalul de la Mioveni prilejuiește an de an întâlniri cu spectacole originale și interesante, puse în scenă de tineri artiști amatori din întreaga țară, cu scopul de a încuraja apropierea publicului tânăr și foarte tânăr de lumea diversă a artelor și de lumea teatrului în mod special. Evenimentul devenit deja tradiţie şi ajuns anul acesta la ediţia a XVII-a este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Consiliul Local și Primăria oraşului Mioveni.

Spectacol dedicat Zilei Limbii Române, pe 31 august, la Pitești

Luni, 30 August 2021 10:43

# Evenimentul are loc la Filarmonica Pitești. Intrarea este liberă

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 30 august-3 septembrie 2021, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Evenimentele săptămânii sunt următoarele:

- Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, având-o invitată pe poeta Cristina Onofre, redactorul-șef al revistei literare „Cuvântul Argeșean”, eveniment care se va desfășura luni, 30 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;

 

Medicul Dumitru Constantin-Dulcan, prezent la Teatrul Davila

Luni, 30 August 2021 10:33

Luni, 30 august, de la ora 19.00, Dumitru Constantin-Dulcan va susține conferința „Iancu Jianu, figură legendară în literatura cultă și în cea populară” la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești. Argeșeanul Dumitru Constantin Dulcan este un reputat medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică. Intrarea la conferință este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cu acest prilej se va lansa volumul „Haiducul Iancu Jianu. Adevăr și legendă” de Paul-Emanoil Barbu. Cartea se află la ediția a III-a, revăzută și adăugită (cartonată), are o Prefață de Dumitru Constantin-Dulcan și conține un CD cu cântece din vremea lui Iancu Jianu (care se distribuie gratuit).

Rapsodii estivale, la Centrul Cultural Pitești

Marţi, 24 August 2021 07:41

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 24-27 august 2021, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial ( www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Evenimentele săptămânii

- Simpozionul cu tema „Antologia eroilor argeșeni și musceleni”, coordonat de publicistul George Dănică, eveniment care se va desfășura marți, 24 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Spectacol de Ziua Limbii Române, la Pitești, pe 31 august

Miercuri, 18 August 2021 20:13

Primăria Municipiului Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, a III-a ediție a Spectacolului dedicat Zilei Limbii Române, pe 31 august.

Evenimentul va cuprinde recitaluri de poezie susținute de actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Gabriel Gheorghe, precum și recitaluri muzicale oferite de Grupul Folk P620, Fantasia Band (din cadrul Centrului Cultural Pitești) și Trio Jazz&Pop Pitești (din cadrul Filarmonicii Pitești).

Spectacolul se va desfășura marți, 31 august, de la ora 18:00, în sala Simfonia a Filarmonicii Pitești.

Câștigătorii Festivalului Național de Folclor Mioveni

Luni, 16 August 2021 21:31

În perioada 12-14 august, Mioveniul a găzduit cea de-a doua ediție a Festivalului - Concurs Național de Folclor „MIOVENI” 2021, unde au participat ansambluri din toate zonele țării, respectiv din: Cluj, Arad, Bihor, Călărași, Iași, Maramureș, Botoșani și Caraș Severin.

Amintim că juriul a fost format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică precum: Elise Stan, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Cătălin Oancea și Paul Remeș, iar festivalul a fost prezentat de către Iuliana Tudor de la Televiziunea Română.

Iată câștigătorii:

 

Începe stagiunea estivală la Filarmonica Pitești. „Petrică și lupul”, în Parcul Ștrand

Luni, 16 August 2021 20:48

Filarmonica Pitești deschide seria concertelor stagiunii estivale cu două concerte educative. Acestea se vor desfășura sâmbătă, 21 august, de la ora 10:00 și ora 11:00, în Parcul Ștrand. Dacă până acum doar copiii s-au bucurat în cadrul concertelor educative de Petrică și Lupul, simfonia lui Serghei Prokofiev, de data aceasta și adulții se pot bucura, alături de copii, de minunata compoziție muzicală, scrisă de compozitorul rus în 1936. Naratorul, implicit consultantul artistic Silviu Deaconescu, spune o poveste pentru copii, în timp ce orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, va ilustra fiecare personaj din poveste.

Intrarea este liberă.

A început a VI-a ediție a Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică

Luni, 16 August 2021 13:03

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 16 - 20 august, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite și online, pe pagina oficială de Facebook a instituției sau pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Evenimentele săptămânii sunt:

Dezbaterea cu tema „Omul, ființă liberă”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe preotul prof. univ. dr. Ioan Stancu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfânta Muceniță Filofteia din cadrul Universității Pitești, eveniment care va avea loc marți, 17 august, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Vernisajul expoziției „IconArT – artă tradițională iconografică”

Luni, 16 August 2021 10:43

 

De Sfânta Maria, zi de mare sărbătoare, religioasă, dar și națională, a avut loc, în fața Primăriei Pitești, vernisajul expoziției „IconArT – artă tradițională iconografică”.

 

Vernisajul a marchat bucuria de a vedea lumea prin ochi de copil: curățenie, blândețe, putere de sacrificiu, smerenie, iertare, milă și dragoste nemărginită pentru oameni – toate acestea se citesc în chipul icoanelor pictate de copiii care au participat la atelierul de creație organizat de municipalitatea piteșteană.

Artă și muzică în stradă, la Pitești! Irina Rimes și Mandinga, în concert pe 15 august!

Marţi, 10 August 2021 11:01

În perioada 12 – 14 august, timp de trei zile, de joi până sâmbătă, se va desfășura atelierul de creație pentru copii „IconArT – artă tradițională iconografică”, în cadrul căruia 25 de copii vor fi inițiați în arta picturii de icoane pe lemn. Atelierul este organizat de către municipalitate, prin Centrul Cultural Pitești, coordonatorii activităților fiind restauratori de icoane, experți ai Muzeului Golești.

Copiii vor lucra în spații deschise în Piața Primăriei, vor putea fi urmăriți și admirați de trecători, așa încât această demonstrație să fie percepută la adevărata sa valoare educativă și simbolică,

 

Începe Festivalul - Concurs Național de Folclor ”Mioveni”!

Luni, 09 August 2021 22:57

Aproximativ 300 de dansatori din țară vor evolua în cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului - Concurs Național de Folclor ”Mioveni”, care va debuta joi, 12 august, de la ora 19.00, pe platoul din Centrul Civic Mioveni. Manifestarea cultural-artistică este organizată de Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local Mioveni.

93 de ani de la punerea pietrei de temelie a Memorialului de Război Mateiaș

Luni, 09 August 2021 22:53

# INEDIT! S-a dorit, la renovarea din 1978, mutarea osemintelor la București

La 14 august 1928, s-a anunţat, oficial, că la Mateiaş a fost pusă piatra de temelie a monumentului. Era readusă, astfel, în actualitatea deceniului trei din secolul XX, semnificaţia istorică a renumitelor locuri muscelene, intrinsec legate de importante operaţiuni militare din timpul participării României la Primul Război Mondial (1916-1918). Se împlineau, totodată, 12 ani de la intrarea trupelor române în Transilvania (1916-1928).

 

Pagina 27 din 129

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea