Cultura

Secția Tinerilor a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș oferă zâmbete copiilor

Luni, 07 Septembrie 2015 12:34

Misiunea Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș este aceea de a promova cunoașterea, folosind în acest scop întreaga sa infrastructură umană și tehnologică, având ca obiectiv final este satisfacerea intereselor de studiu, lectură, informare, documentare, educare și recreere pentru întreaga comunitate argeșeană.
Secția Tinerilor a Bibliotecii Județene Argeș oferă o gamă variată de servicii care vin în întâmpinarea nevoilor educaționale, informaționale, culturale și de

 

Tabăra de păpuși și obiecte de artizanat, ediția a V- a, la Centrul de Cultură Brătianu

Luni, 07 Septembrie 2015 12:33

Sfârșitul lui august și începutul lui septembrie l-au petrecut copiii la Centrul de Cultură Brătianu, în „focurile creativității”, dar într-o atmosferă prietenos-răcoroasă cu atelierul de păpuși și de obiecte de artizanat, în prezența meșterului popular Ștefănica Crișan. Și uite așa, copiii au aflat tot ce se putea despre cum să realizeze păpuși îmbrăcate în portul popular românesc, respectând zonele tradiționale, obiecte decorative ce se foloseau în casele bunicilor noștri spre a le împodobi. Materialele folosite au fost cele mai diverse, de la bucăți de materiale, până la flori uscate, crenguțe de pom, fire de cânepă, bumbac și in. Pentru a face toate acestea – ascultat, lipit, decupat, inventat, vorbit, emoționat  – am avut  nevoie de două săptămâni în care ne-am tot întâlnit.

Serviciul informațional al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 07 Septembrie 2015 12:31

Serviciul Consultarea cataloagelor, din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş  mediază accesul la informație pentru toți utilizatorii bibliotecii, asigurând activitatea de informare, documentare și îndrumare, referitoare la colecțiile de documente ale Bibliotecii.
Serviciul Consultarea cataloagelor oferă un răspuns personalizat, pe baza resurselor interne sau externe de informații, pentru cererile de informare ale utilizatorilor bibliotecii, indiferent dacă aceștia se află în localul bibliotecii sau în exteriorul lui (la distanță). Acest serviciu cuprinde toate punctele de informare pentru utilizatori, realizând și o formare și orientare a acestora în spațiile bibliotecii.

 

Festivalul Povestirilor Digitale Argeșene la Biblioteca Județeană

Luni, 07 Septembrie 2015 12:29

Joi, 10 septembrie 2015, de la ora 11.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș și Fundația Progress îi invită pe toți cei care iubesc „povestea, cuvântul, oamenii și viața” la Festivalul Povestirilor Digitale Argeșene.
Programul evenimentului cuprinde vizionarea de filme realizate de către cursanții proiectului Silver Stories, implementat de către Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș pe parcursul a trei ani de zile.

Arc peste timp, în zilele Festivalului ”Enescu”

Luni, 07 Septembrie 2015 12:23

# Interviu acordat de dirijorul Marc Soustrot profesorului Petre  Popa, în urmă cu 36 de ani.

Marc SOUSTROT (Franţa): ”ATUNCI CÂND INTERPRETĂM MUZICĂ SIMFONICĂ ROMÂNEASCĂ, NE RAPORTĂM LA VALOAREA LUI GEORGE ENESCU”
Miercuri, 12 septembrie 1979, Teatrul Alexandru Davila, din Piteşti, a găzduit concertul extraordinar, susţinut de Orchestra Filarmonică Val de Loire (Franţa), eveniment integrat turneului desfăşurat, în mai multe centre urbane româneşti, sub egida Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste. După

 

Pagina 341 din 514

«ÎnceputAnterior341342343344345346347348349350UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea