Cultura

Bastonul lui Mihai Eminescu este expus la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 22 Iunie 2015 13:21

În perioada 15-29 iunie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, organizează, în holul instituției, expoziția tematică „Mihai Eminescu și perenitatea poeziei – 126 de ani de la moartea poetului”.
În cadrul expoziției se regăsesc manuscrise aparținând poetului, volume de poezii și de proză, de publicistică, literatură pentru copii, cărți ale poetului traduse în limbi de circulație internațională, precum și volume de critică literară, din colecțiile Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu Argeș”. Elementul inedit al

 

Teologul și publicistul Stelian Gomboș își va lansa volumul „Minunat este Domnul Dumnezeu în tot lucrul mâinilor Sale”

Luni, 22 Iunie 2015 13:20

# Eveniment editorial la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș

Joi, 25 iunie 2015, la ora 17.00, în sala de conferințe, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș va organiza lansarea lucrării „Minunat este Domnul Dumnezeu în tot lucrul mâinilor Sale” (culegere de articole, eseuri și studii teologice) a teologului și publicistului Stelian Gomboș.
„Legătura dintre Sfânta Euharistie și Spiritualitatea creștină în general și Spiritualitatea experiată în viața cultică și, mai ales,în cea morală și practică a creștinilor în special, reprezintă contribuția esențială a autorului prezentului tratat de teologie. Admirația sa obiectivă față de cel mai mare teolog român –

Flautul fermecat, ediţia a V-a

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 18 iunie a.c., de la ora 19.00,  la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, ediţia a V-a a concertului cameral „Flautul fermecat”, susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail. Îndrăgiţii solişti concertişti au mai colaborat cu Filarmonica Piteşti, în stagiunile trecute, în concerte camerale sau împreună cu orchestra simfonică. În program, lucrări semnate de Bach, Donizzeti, Schubert, Bartók, Giovannini, Mancini, Dinescu şi Brădiceanu.  

 

Filarmonica Piteşti: prin muzică, spre suflet

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

Marţi, 16 iunie a.c., Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00,  la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, o seară de operă. Solişti, soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Cristina Iordache-Iordăchescu şi tenorul Mario Vasiliu. Acompaniază, la pian, Verona Maier. Invitaţi în concert: Mihaela Alexa, Cecilia Ganovici, Voica Potinga, Grazziela Neagu, Ştefan Constantin, Adrian Rădulescu, Nicolae Brătilă, Alexandra Moroiu, Adelina Arghira, Gjergji Mani, Ionela Necula, Alexandru Constantin, Tudor Rotari. În program, pagini muzicale din opere şi operete celebre („Elixirul dragostei” de Donizetti, „La Traviata” de Verdi, „Carmen” de Bizet, „Faust” de Gounod), muzică de film („Naşul”, „Valurile Dunării”) şi alte lucrări de notorietate.

Expoziție dedicată lui Mihai Eminescu la Biblioteca Județeană

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

În perioada 15-29 iunie, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, organizează, în holul instituției, expoziția tematică „Mihai Eminescu și perenitatea poeziei – 126 de ani de la moartea poetului”.
În cadrul expoziției se regăsesc manuscrise aparținând poetului, volume de poezii și de proză, de publicistică, literatură pentru copii, cărți ale poetului traduse în limbi de circulație internațională, precum și volume de critică literară.

 

Pagina 352 din 514

«ÎnceputAnterior351352353354355356357358359360UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea