Cultura

Eminescu, omagiat la Muzeul Județean Argeș

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

# 126 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu

Oficial, Mihai Eminescu a murit pe data de 15 iunie 1889, acum 126 de ani, în jurul orei 4 dimineața, grav bolnav. Poetul și-ar fi trăit ultimele clipe în casa de sănatate a doctorului Șuțu din Bucuresti. Dincolo de controversele pe marginea cauzelor  morții sale, stingerea din viață a poetului  a lăsat un mare gol în lumea literară românească.

 

Concurs european și activitate de informare la Biblioteca Județeană

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

În perioada 8-9 iunie 2015, Centrul Europe Argeș a organizat, pentru elevii de la diferite școli din Pitești, două evenimente ce au avut ca obiectiv principal informarea și dobândirea de noi cunoștințe despre Uniunea Europeană.

Astfel, primul eveniment, intitulat ”Vreau să fiu European!”, unde au participat elevi de la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” din Pitești, a constat într-un concurs interactiv prin care tinerii au dobândit cunoștințe de cultură generală. Au existat întrebări referitoare la obiective turistice din țări ale Uniunii

Laszlo Kiss, bibliotecarul care promovează cartea pe bicicletă, a fost la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

Miercuri, 10 iunie, Biblioteca Județeană Argeș a fost gazda unei vizite inedite. Laszlo Kiss, bibliotecarul școlar din orașul Sfântu Gheorghe, ce și-a propus să parcurgă cu bicicleta peste 3000 de km pentru promovarea lecturii, a poposit, pentru câteva momente, la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș.
Ajungând în Pitești, Laszlo Kiss s-a întâlnit cu bibliotecarii școlari, cu elevi ai Colegiului Național I. C. Brătianu și cu membri ai Asociației Bicicliștilor Amatori.
De asemenea, Laszlo Kiss a dorit să își împărtășească impresiile sale despre întâlnirea cu piteștenii și să expună motivul pentru care a inițiat această

 

Lansare de carte și oferire de diplome de excelență, cu ocazia „Zilei Învățătorului”, la Mioveni

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

Centrul Cultural Mioveni a organizat pentru prima dată, luni, 8 iunie a.c., „Ziua Învățătorului”, eveniment ce a cuprins o serie de manifestări culturale, lansări de carte, expoziție de carte veche, însă au fost acordate și diplome de excelență unor cadre didactice, drept mulțumire pentru activitatea educațională.
Proiectul educaţional „Ziua Învăţătorului” a fost încheiat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” şi Centrul

Doi bibliotecari argeșeni, prezenți la Conferința Internațională a Bibliotecarilor Traineri de la Poiana Brașov

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

În perioada 4-5 iunie 2015, Fundația Progress și Grupul de Lucru pe Training au organizat la Proiana Brașov cea de –a V-a ediție a Conferinței Internaționale a Bibliotecarilor Traineri. Tema principală a evenimentului a fost Silver Stories. Comunități Creativ-Conectate.
Conferința și-a propus să asigure transferul noilor metodologii la nivel național prin împărtășirea exemplelor de bune practici. De asemenea, evenimentul a urmărit găsirea de idei pentru dezvoltarea ofertei de training astfel încât bibliotecile publice să devină furnizori principali în domeniul povestirilor digitale. La acest eveniment au participat bibliotecari traineri, parteneri și reprezentanți din țări beneficiare ale programului Global Libraries, precum și alți invitați

 

Pagina 353 din 514

«ÎnceputAnterior351352353354355356357358359360UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea