Cultura

Dinicu Golescu: “Doar lumina învăţăturii este cea care dă valoare unui popor”

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

# Cărturarul care le-a dat copiilor de ţărani şi robi ai pământului şansa de a învăţa alături de cei ai boierilor

Constantin Golescu, cunoscut sub numele de Dinicu Golescu, (7 februarie 1777 –5 octombrie1830), boier și cărturar român, fiu al marelui ban din Țara Românească, Radu Golescu și al Zoiței Florescu, este omul căruia istoria acestui neam îi datorează, printre altele, şi  un mare pas  în ceea ce avea să însemne transformarea învăţămîntului românesc.

 

Chopin şi Mozart, în mijloc de iunie, la Filarmonica Pitești

Luni, 08 Iunie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 11 iunie a.c., de la ora 19.00,  la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijor  Tiberiu Oprea. Solistă, la pian, Andreea Dumitrescu. În program: Frédéric Chopin - Concert pentru pian și orchestră nr. 1 in mi minor şi Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 41 în Do major, Jupiter, KV 551.

Călătorie în trecut

Luni, 08 Iunie 2015 00:00

La sfârșitul lunii mai, elevii clasei pregătitoare E de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Pitești, coordonați de prof. înv. Marilena Dinuță, au participat la activitatea „Călătorie în trecut”, ce a inclus o dezbatere interactivă pe următoarele teme: zeii și zeițele din Egiptul Antic, viața în Evul Mediu, cavalerii.
La finalul activității, copii au completat chestionare prin care s-a evaluat capacitatea acestora de a-și însuși cunoștințele transmise în timpul activității.

 

Festivalul Internaţional de Muzică Corală „D.G. Kiriac” la Mioveni

Luni, 08 Iunie 2015 00:00

Centrul Cultural Mioveni va găzdui spectacolul de deschidere a Festivalului Internaţional de Muzică Corală „D.G. Kiriac”, ce se va desfăşura, în perioada 22 - 29 iunie 2015, în mai multe oraşe din judeţul Argeş. Astfel, în 22 iunie, cu începere de la ora 19:00, pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural Mioveni va urca ansamblul coral „Politistico Silogos Profitis Ilias” din Grecia, dirijor Sotiris Doganis. De asemenea, după artiştii eleni, publicul va putea asculta şi un recital al Corului Centrului Cultural Mioveni, dirijor Mihai Iancu. Totodată, corul din Grecia, invitat la Festivalul Kiriac de către Primăria Mioveni,

Spectacol muzical de excepție, dedicat Zilei Copilului, pe esplanada Bibliotecii Județene Argeș

Luni, 08 Iunie 2015 00:00

Miercuri, 3 iunie 2015, de la ora 13.00, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș și Liceul de Arte "Dinu Lipatti" din Pitești au organizat, pe esplanada bibliotecii, spectacolul muzical „Ziua copilăriei”, dedicat tuturor copiilor și adulților care se simt copii.
Protagoniștii acestui spectacol au fost elevii Liceului de Arte "Dinu Lipatti" din Pitești, acompaniați de profesorii lor (Georgeta Chițoran, Camelia Clavac, Simona Androne, Orășeanu Andrei, Gheorghiță Stroe și Raluca Grancea). Programul artistic a inclus melodii din repertoriul folcloric tradițional, muzică ușoară românească și internațională.

 

Pagina 354 din 514

«ÎnceputAnterior351352353354355356357358359360UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea