Cultura

Donații de patrimoniu în colecțiile Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș

Marţi, 13 Februarie 2024 08:34

 

De-a lungul secolelor a devenit o tradiție ca marile personalități locale și naționale să doneze, în beneficiul comunității, colecții personale de cărți și alte bunuri culturale.

Bibliotecile publice reflectă identitatea comunității pe care o deservesc, pentru că identifică documente relevante ale comunității locale care exprimă patrimoniul său în formă documentară, gestionează donații ale personalităților locale, organizează activități și evenimente de valorificare a moștenirii culturale locale. Colecțiile de documente ale Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș s-au îmbogățit de-a lungul timpului prin achiziții de documente românești și străine, și prin donații, acestea având o pondere însemnată în completarea fondurilor, numeroase documente fiind de mare valoare pentru memoria locală.

 

 

DUMITRU CONSTANTIN DULCAN CONFERENȚIAZĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 12 Februarie 2024 14:28

 

Joi, 15 februarie, începând cu ora 17:00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează în Sala de Conferințe, evenimentul intitulat ”PLEDOARIE PENTRU ALTRUISM”, care îl va avea ca invitat special pe reputatul profesor universitar doctor DUMITRU CONSTANTIN DULCAN.

Neurolog, psihiatru, scriitor, profesor universitar, om de știință, cercetător în domeniul conştiinţei, DUMITRU CONSTANTIN DULCAN s-a născut în 6 noiembrie 1938, în comuna Mârghia - județul Argeş. A fost Şeful Catedrei de Neurologie a Spitalului Militar Central (1992-2005) şi Şeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică a Universităţii „Titu Maiorescu” Bucureşti (2005-2016).

 

Spectacol, cu intrarea liberă, la Casa de Cultură Bascov

Joi, 08 Februarie 2024 12:19

 

Vineri, 23 februarie, la Casa de Cultură din Bascov este spectacol. Cu participare frumoasă: Grupurile ”Rapsozii Bascovului”, ”Dor argeșean” și numeroși soliști vor veni să cânte și să încânte. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

 

Tezaurul de la Recea, expus la Muzeul Județean Argeș

Joi, 08 Februarie 2024 07:20

 

Muzeul Județean Argeș expune în luna februarie, în cadrul microexpoziției ,,Exponatul lunii”, tezaurul de la Recea. Tezaurul a fost descoperit în anul în 1988 și recuperat de către autorități, cel mai probabil parțial, în decursul aceluiași an. Nu se cunosc alte detalii legate de locul descoperirii.

Aceasta conține 73 de monede identificate astfel: 10 lowentaleri olandezi, doi florini romano-germani emiși de Anton Gunther, 58 de piaștri turcești emisiuni ale sultanilor Ahmed al II-lea, Mustafa al II-lea, Ahmed al III-lea, Mahmud I, 13 zolta și două yarim zolta, emisiuni ale aceluiași Mahmud I (1730-1754).

 

Biblioteca Județeană Argeș. Edificii ecleziastice din România - expoziție de reproduceri fotografice

Miercuri, 07 Februarie 2024 16:09

 

”Gândul acesta că ceea ce faci este definitiv făcut, că opera scăpată din mâinile tale se duce de-a lungul veacurilor și umple lumea de răsunetul vieții și bătăilor inimii tale, are ceva din solemnitate și fiorul judecății supreme a Sfintei Scripturi.”

Alexandru Vlahuță – „Onestitatea în artă”

În Secția de Presă și Legislație a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, se păstreză o colecție de reviste vechi românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Din aceste reviste, am selectat imagini care au ca temă biserica, simbol al credinței,al tradiției, al veșniciei, al iubirii, și le-am unit într-o expoziție ce este deschisă publicului cititor până la sfârșitul lunii martie a.c, la etajul al II-lea, în holul central al instituției noastre.

 

Pagina 11 din 514

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea