Cultura

”INIȚIERE ÎN ARTA PICTURII” - EXPOZIȚIA LUNII FEBRUARIE DE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Joi, 01 Februarie 2024 08:13

 

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează o nouă expoziție de interes pentru publicul larg intitulată ”INIȚIERE ÎN ARTA PICTURII”. Vernisajul va avea loc în holul central al instituției, vineri, 2 februarie, ora 13:00, evenimentul fiind curatoriat de poeta și realizatoarea TV - Denisa Popescu-Martin.

Expoziția de artă plastică oferă vizitatorilor posibilitatea de a admira piese de pictură realizate de elevii clasei a XI-a B de la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” Pitești - Secția Pictură, sub îndrumarea și coordonarea artistului plastic - profesor Daniel Preduț - președintele Filialei Pitești a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expoziția va fi deschisă și poate fi admirată pe simeze până la sfârșitul lunii februarie. Intrarea este liberă.

ADRIAN COMAN

 

 

 

 

EUROPEANUL DUMITRU BRĂTIANU

Miercuri, 31 Ianuarie 2024 08:53

 

Aproape că nu există moment important, din istoria noastră modernă, în care să nu fie implicat vreun membru al celebrei familii Brătianu. Unul dintre aceștia este Dumitru (Dimitrie) Brătianu, fratele cel mare al mult mai mediatizatului Ion C. Brătianu. S-a născut la Pitești, în 1818, ca fiu al stolnicului Constantin (Dincă) Brătianu și al Anei Brătianu (n. Tigveanu). Își definitivează studiile la Paris, unde dă bacalaureatul și absolvă Facultatea de Drept.

 

Memorialul Închisoarea Pitești, expoziție la Brukenthal

Marţi, 30 Ianuarie 2024 15:35

 

# Expoziția mai poate fi vizitată până pe 27 februarie

Fenomenul Piteşti - Expoziție itinerantă la Brukental! Prima expoziție itinerantă bilingvă despre Fenomenul Piteşti, a fost deschisă la Muzeul de Istorie Casa Altemberger, din cadrul Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal, pe 28 noiembrie 2023 şi a avut, în mai puțin de două luni, în jur de 2800 de vizitatori. Expoziția mai poate fi vizitată până pe 27 februarie.

 

 

Muzeul Județean începe să își arate frumusețea, după renovare

Marţi, 30 Ianuarie 2024 07:45

 

 

Lucrările continuă la Muzeul Județean Argeș! La fosta clădire a Prefecturii Argeș, stadiul lucrărilor este avansat. Sunt foarte multe lucrări de restaurare care au fost constatate pe parcursul investiției. Aceste lucrări au scos în evidență picturi sau lucrări de artă care au fost ascunse de-a lungul anilor de straturi noi de tencuială sau zugrăveală.

Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ Argeș: ”Proiectul este finanțat din fonduri europene și are o valoare totală de 23.432.867,59 lei din care 2.399.794,24 lei este contribuția Consiliului Județean Argeș. Vom putea reda Piteștiului și Argeșului această bijuterie arhitectonică. Pentru noi este esențial că această clădire va găzdui expoziții importante ale Muzeului.”

 

 

Biblioteca Județeană și Liceul Teoretic Costești - activitate culturală la 165 de ani de la Mica Unire

Luni, 29 Ianuarie 2024 20:28

 

 

Liceul Teoretic Costești a găzduit, în 23 ianuarie, activitatea cultural-educativă Societatea românească în perioada Micii Uniri, activitate dedicată împlinirii a 165 de ani de la unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza (24 ianuarie 1859). A fost o încercare de a zugrăvi un tablou al societății din perioada respectivă, societate care, sub influența celor două revoluții (a lui Tudor Vladimirescu și pașoptistă), favorizată internațional și de războiul ruso-turc (cunoscut ca războiul Crimeei, 1853-1856), în urma căruia s-a recunoscut de facto independența administrativă a celor două principate, tinde spre valorile occidentale.

 

 

Pagina 13 din 514

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea