Cultura

Donatori de prestigiu în fondul de memorie locală al Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:32

 

Donațiile de carte care aparțin personalităților locale, profesori, scriitori, oameni de cultură, au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea și conservarea fondului de memorie locală, fond unic, specific fiecărei biblioteci publice, reprezentativ pentru istoria culturală și științifică a fiecărei comunități.

Donațiile reprezintă surse documentare autentice în cadrul comunităților, în care regăsim dedicații, autografe, însemnări, ex-libris-uri și ștampile, fotografii, diplome, manuscrise și alte documente care stau mărturie a istoriei și memoriei locale, acestea fiind accesibile tuturor categoriilor de public interesat de studiul și cercetarea evoluției culturale atât pe plan local cât și național.

 

 

UN REGE SUEDEZ LA PITEȘTI

Joi, 25 Ianuarie 2024 07:18

 

După victoriile din 1700 de la Copenhaga și Navara, la începutul Marelui Război Nordic, prin care Danemarca și Rusia au fost scoase din luptă pentru o vreme, regele Carol al XII-lea, al Suediei, nu s-a priceput să tranșeze soarta conflictului în favoarea sa, fiindu-i necesari nu mai puțin de încă 6 ani ca să-l învingă și pe Augustus al II-lea, regele Saxoniei și Poloniei, ultimul combatant rămas în luptă.

În felul acesta, Petru I, țarul Rusiei, a avut un nesperat răgaz să-și reorganizeze armata pe principii moderne, punând bază în special pe o infanterie dotată cu arme de ultimă generație și, în plus, să fondeze orașul Sankt Petersburg în Ingria, chiar pe teritoriu suedez, dobândind astfel un mare capital de imagine.

 

Mihaela Stănciulescu, invitată la o dezbatere despre inteligența artificială și globalizare

Miercuri, 24 Ianuarie 2024 13:08

 

Joi, 25 ianuarie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Centrul Cultural Pitești, se va desfășura dezbaterea cu tema „Drepturile și libertățile omului în contextul inteligenței artificiale, al globalizării și al ideologiei postumanismului”. Manifestarea este coordonată de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Faculatea de Drept din Pitești, și o va avea ca invitată pe dr. Mihaela Stănciulescu, consilier coordonator la Biroul Teritorial Pitești al Instituției Avocatul Poporului.

 

 

Stronger Together - Centre Digitale pentru Femei în biblioteci

Marţi, 23 Ianuarie 2024 12:28

 

Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș a câștigat un nou proiect, de data aceasta în cadrul apelului lansat de Fundația Grupului Orange, prin Programul Centre Digitale pentru Femei (“Women´s Digital Centers”). În cadrul aplicației câștigătoare: Stronger Together-Centre Digitale pentru Femei, patru Centre Digitale pentru Femei vor functiona in patru biblioteci publice din localitatile: Pitesti, Câmpulung, Topoloveni și Merisani. Derulat pe parcursul unui an proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și financiare a femeilor și la dotarea bibliotecilor din cadrul proiectului cu echipamente IT.

 

CULTURAL. AUTENTIC. EMOȚIONAL

Marţi, 23 Ianuarie 2024 12:00

 

La Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, evenimentul cultural se străduiește să țină sus steagul victoriei, care este, de fapt, steagul valorii. Am simțit nevoia acestei precizări, pentru că văd cum, din păcate, continuăm să ne măsurăm eficiența în funcție de cantitate și nu de profunzime, nu de calitate. Ne place – și folosesc o sintagmă de care românii nu se rușinează, ba dimpotrivă - să trăim la grămadă. Grămada ne dă satisfacție. Grămada – fie că e vorba despre suflete, despre ideile, atitudinile, acțiunile acelor suflete – ne legitimează.

 

 

Pagina 14 din 514

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea