Cultura

Unirea Principatelor Române, marcată la Mioveni

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:23

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în anul 1859. Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român.

 

Simpozion – 24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:15

Muzeul Județean Argeș, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, în colaborare cu Colegiului Național „Zinca Golescu”, vă așteaptă, marți, 23 ianuarie 2024, ora 13.00, la simpozionul 24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române.

Despre semnificația momentului istoric vor vorbi managerul instituției muzeale, Cornel Popescu, profesor Marius Cîrjan, profesor Eugenia Zgreabăn, precum și elevi ai Colegiului National „Zinca Golescu”.

“MIHAI EMINESCU”- EXPOZIȚIE OMAGIALĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 22 Ianuarie 2024 10:27

 

Anul acesta se împlinesc 174 de ani de la naşterea poetului național Mihai Eminescu, cel care, potrivit lui Garabet Ibrăileanu, a reprezentat un „eveniment aproape inexplicabil în literatura noastră” şi „care a creat pe de-a-ntregul limba poeziei româneşti”.

Considerat un geniu al literaturii române, Mihai Eminescu a lăsat moştenire un corpus impresionant de opere literare, caracterizate prin profunzimea gândirii, originalitatea exprimării şi sensibilitatea artistică.

 

 

Filarmonica Pitești, partener în turneul național de recitaluri dedicat Zilei Culturii Naționale!

Joi, 18 Ianuarie 2024 07:09

 

Cei mai faimoși 5 muzicieni români ai tuturor timpurilor, prezentați de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, într-un proiect cultural original, dedicat accesului tinerilor la cultură și prilejuit de sărbătoarea Zilei Culturii Naționale.

Asociația Culturală INNOVARTE în parteneriat cu Filarmonica din Pitești și cu Școala nr. 13 „Mircea cel Bătrân” vor organiza în ziua de 26 ianuarie, începând cu ora 13:00, la Sala de Festivități a Școlii nr. 13, o serie de evenimente culturale care va cuprinde un recital cameral, o conferință pe teme muzicale și lansarea, în mediul online, a unui videoclip de muzică de cameră românească.

 

TUDOR VLADIMIRESCU - VECHIL DE JUDECĂȚI

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 07:41

 

În revista AVOCATUL, din iunie 2014, dr. în drept Iosif Fridman-Nicolescu, după un studiu al istoriei profesiei de avocat, în mod surprinzător pentru mulți, îl includea în galeria marilor avocați ai neamului nostru și pe Tudor Vladimirescu, pe drept cuvânt - susținea autorul - de vreme ce marele vizionar, în calitate de vechil de judecăți, pe bază de mandatare, a apărat interesele multor locuitori în litigii legate de dreptul proprietăților sau alte drepturi personale, ajunse în fața dregătoriilor fanariote sau Divanului domnesc.

 

 

Pagina 15 din 514

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea