Cultura

Colindăm ca altădată! Grupul vocal „Flori argeșene” lansează primul album de colinde

Luni, 18 Decembrie 2023 14:28

 

Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș organizează miercuri, 20 decembrie, de la ora 17.00, la Sala Lumina din Pitești, un concert tradițional de colinde. Evenimentul marchează lansarea primul album de colinde al grupului vocal „Flori argeșene, un album cu valențe cultural-educative, dedicat în special copiilor și tinerilor iubitori de folclor autentic. În cadrul spectacolului se vor interpreta colinde vechi din Argeș și Muscel.

Invitați speciali vor fi „Haiducii Vlădicii” din Topoloveni, „Doruri Muscelene” din Mihăești, „Miorița” din Jugur, „Bujoreii de Munte” din Corbi, „Pițigaia” din Stâlpeni, „Doruri de Câmpie” din Hârsești și clasele de canto ale Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Intrarea se face pe bază de invitație de la Sala Lumina.

 

 

Flori de mină - expoziție cu vizitare gratuită la Muzeul Județean Argeș

Luni, 18 Decembrie 2023 12:26

 

Muzeul Județean Argeș invită publicul larg să viziteze o nouă expoziție temporară, “Alb și negru în lumea florilor de mină”. Florile de mină sunt bijuteriile întunericului, crescute domol în inima fierbinte a Pământului. Cele mai spectaculoase flori de mină, astăzi, fac parte din colecțiile muzeelor de profil din întreaga lume. Unul dintre acestea este și Muzeul Județean Argeș ale cărui piese de referință sunt incluse în patrimoniul național. Vă invităm să intrați, dintr-o lume a zgomotului și agitației, în lumea frumuseților tăcute. Expoziția va putea fi vizitată de luni până duminică, în intervalul 9.00-19.00.

 

VENIREA LUI CAROL I

Joi, 14 Decembrie 2023 07:26

 

 

După abdicarea lui Cuza Vodă, la 22 februarie 1866, mișcarea antiunionistă de la Iași - diversiune pusă la cale și întreținută de Imperiul Țarist, condusă de omul rușilor, Calinic Miclescu, Mitropolitul Moldovei – a luat îngrijorător amploare, soldații țariști aflându-se deja pe străzi să sprijine complotistul. Cum Mica Unire era în pericol, camerele Parlamentului s-au reunit de urgență și au votat alegerea lui Filip I, comite de Flandra, duce de Saxonia, ca domn al Principatelor Unite, numai că, în mod neașteptat, acesta refuză să vină pe tron. Atunci, Curtea Franței sugerează candidatura prințului Carol Hohenzollern Sigmaringen, cunoscut încă din copilărie de Împăratul Napoleon al III-lea, marele susținător al unirii făcute de români.

 

 

Curs de formare profesională la Biblioteca Județeană Argeș

Miercuri, 13 Decembrie 2023 07:41

 

În perioada 16 - 17 noiembrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat cursul ”Surse de informare online”, la care au participat un număr de 40 de bibliotecari. Acesta a fost susținut de către Lector univ. dr. Robert Coravu, de la Facultatea de Litere, Departamentul Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universității București, obiectivul principal al cursului fiind importanța surselor de informare în mediul online.

SOLIDARUL PANDEMINESCIAN DE LA PITEȘTI

Marţi, 12 Decembrie 2023 07:38

 

Comunitatea culturală argeșeană are nevoie să fie solidară. Numai că solidaritatea a fost mereu ceva ce ne-a scăpat printre degete, gâdilându-ne în ceafă, tocmai când credeam că, în sfârșit, ni s-au mai limpezit orgoliile. Solidaritatea noastră seamănă cu o povestioară hâtră, de târg fățarnic, în care toată lumea laudă pe toată lumea și se minte duios. Desigur, cu cele mai bune intenții. Ne-a lovit rău de tot pandemia. Ne-a lovit și democrația, pentru care nu suntem nici acum pregătiți, nu avem filtre prin care să cernem valorile. Suntem, pe deasupra, și narcisiști.

 

 

Pagina 18 din 514

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea