Editorial

Expoziția absolvenților Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești

Marţi, 13 Iunie 2023 20:03

 

Galeria Națională de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș găzduiește, începând din 9 iunie 2023, expoziția absolvenților Liceului de Arte ”Dinu Lipatti” din Pitești. Profesorii coordonatori ai acestei generații sunt Emanuel Fleancu, Daniel Predut și Marius Ivanovici.

”Mă simt bine aici, în mijlocul dumneavoastră. Consiliul Județean sprijină genul acesta de activități. Nu am cum să uit faptul că ori de câte ori am apelat la bunăvoința celor de la Liceul de Artă au ieșit lucruri frumoase, așa cum a fost la Spitalul de Pediatrie sau Baza Nautică Bascov-Budeasa. Sunt convins că cea mai mare parte dintre dumneavoastră veți deveni un nume în zona dvs de activitate. Vă urez multă sănătate, inspirație, putere de muncă” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

 

Dansul și îmbrățișarea: sănătate pentru Creier

Marţi, 09 Mai 2023 07:44

M-am bucurat mult când am citit, și nu pentru prima oară, despre dans și îmbrățișare. Când eram mic, o verișoară, nepoata mamei, mă îmbrățișa cu multă sârguință. Eram un copil sfios și cam dolofan, fiind iubit de toată lumea, zic eu acum!

Tatăl meu m-a învățat să „joc” sau să dansez, cum se mai spune. Mare artist! Și eu, la rândul meu, am învățat pe colegii mei, băieți și fete. Cu fetele, o mai scoteam la capăt, dar cu băieții era mai greu. Dansam după tabla de scris! Mamă, mamă! De câte ori s-a răsturnat tabla peste capetele colegilor, că stăteau la rând. De atunci am tot dansat! Cu cine? Cu mătura, lopata, măturoiul, coasa, grebla, cazmaua, când mergeam cu oile și alte bovine și cabaline.

 

Depresia nu este o glumă

Luni, 03 Aprilie 2023 16:53

Ca să scăpăm de depresie, și cine n-a încercat o stare de depresie, trebuie, negreșit, să ne adresăm specialiștilor, de la Sigmund Freud, numiți psihoterapeuți, acei miraculoși hăruiți care pot diagnostica încercările de neputință, prin care am trecut și trecem cu toții.

Chiar și eu am trecut prin astfel de stări când am fost internat în câteva spitale din România și din afară.

Există la români proverbe celebre adunate de expriența zilnică, proverbe care ajută ca și cele mai bune medicamente.

 

 

Gustați și nu vă clătinați

Luni, 06 Februarie 2023 21:15

Se mai știe, dar ca să știe tot omul voi spune: înainte de a gusta un dezinfectant (o țuică – două, dacă poți duce!) trebuie să mănânci ceva și dacă nu ai, iei o felie de pâine sau un măr, că altcum stă pe așezătură.

Cu gustatul vinului la fel, iei ceva de mâncare și apoi 1-2 pahare de vin. Oricum, potriviți cantitățile și după ce le serviți, nu mai umblați pe drumuri. Ținta, acasă! Și nu se iese din casă, până nu iese beutura, dacă s-a confundat măsura!

 

Câte ceva despre prietenie!

Luni, 17 Octombrie 2022 23:31

Marii înţelepţi ai tuturor timpurilor au avut doar cuvinte înaripate atunci când a fost şi este vorba despre acea stare unică de spirit, numită: Prietenia!

Când sunt prieteniile cele mai gingaşe şi mai rezistente?

Tudor Arghezi ne spune că: „Prieteniile condiţionate de suferinţe comune sunt cele mai gingaşe şi mai rezistente” şi că: „Puţini sunt oamenii care au învăţat să preţuiască prietenia!”

 

 

Pagina 1 din 51

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea