Firma magnatului Cătălin Spătaru, marea beneficiară a banilor pentru deszăpezire de la Drumuri Naționale - Argeș

Luni, 25 Ianuarie 2016 13:43

# Magnatul Spătaru a scăpat de urmărirea penală în mega-dosarul de evaziune fiscală?

Cătălin Spătaru rămâne pe cai mari, ba chiar aceștia sunt în creștere, am putea spune. În primul rând pentru că – în mod absolut miraculos – a reușit să aștearnă un văl de tăcere peste acuzațiile grave de evaziune fiscală și spălare de bani, dosar penal pentru care a stat ”pitit” câteva luni, cu câțiva ani în urmă. Atunci se discuta de un prejudiciu de milioane de euro, realizat în cârdășie cu țiganii de la Strehaia. Se pare însă că ”grupul” nu a fost chiar atât de mare și de infracțional cât să merite atenția

De la anul, taxă pe Autostrada Pitești-București. Din 2018 - și pe Autostrada Soarelui

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:22

Iată că, odată cu scăderea unor taxe și impozite, guvernanții compensează, cum era și normal, de zor. Astfel, suntem anunțați că  se pregăteşte mult-amânatul sistem de taxare a autostrăzilor din România. Românii vor fi obligaţi să plătească, poate chiar de la anul, minim 1,75 euro pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi pe autostradă.
Şoferii români vor fi obligaţi să plătească dacă vor să circule pe A1 şi A2. Taxa va scoate din buzunarul fiecărui şofer minimum 1,75 de euro (cca. 8 lei) pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi pe autostrăzile construite din bani publici sau europeni, scrie b365.ro.

 

Dragoș Pătroi, din nou invitat special al Realității TV, la emisiunea ”Banii vorbesc”

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:27

# Consultantul fiscal piteștean, pentru a doua dată în 2016, în centrul emisiunii moderate de Eduard Pastia

Tânărul, dar déjà celebrul consultant fiscal Dragoș Pătroi, fost expert al DNA Pitești, a susținut, din nou, o lecție de fiscalitate, vinerea trecută, în direct, la România TV. Piteșteanul a fost invitatul principal al moderatorului  Eduard Pastia, în cadrul emisiunii ”Banii vorbesc”. Timp de aproape o oră și jumătate, în direct, consultantul fiscal Pătroi, autor a numeroase tratate de specialitate, nu s-a sfiit să ridice anumite semne de întrebare și chiar să critice actualul sistem fiscal românesc. Deasemenea, acesta a

ANAF, întâlnire cu contribuabilii

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:59

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va organiza miercuri, 13 ianuarie 2016, ora 12,00, in sala de sedinte a institutiei (mezanin I, corp B, capacitate 160 locuri) o intalnire cu contribuabilii persoane fizice si juridice, la care se vor prezenta informatii legate de urmatoarele subiecte:
# Regimul fiscal aplicabil persoanelor fizice care realizează venituri din activităţi  independente

 

S-a lămurit dilema: ANAF Argeș nu jefuiește copiii din județ!

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:33

# Aproape 11.000 de copii din Arges, datori la stat pentru alocațiile primite. ANAF a suspendat impozitarea dobânzilor pe alocații

Aproape 11.000 de copii din județul Argeș au primit înștiințări de la ANAF pentru a achita contribuții de asigurări sociale de sănătate pentru alocațiile primite de la stat, informează presa centrală. ANAF susține însă că s-a solicitat CASS pe dobânzile încasate pentru alocațiile neridicate din conturile bancare și nu pe alocațiile primite, însă impozitarea a fost suspendată, se arată într-un comunicat al instituției.

Constructorii Dacia și Ford speră la o revigorare a vânzărilor interne în 2016

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:18

# Programul ”Rabla 2016”, încă necunoscut. La Mioveni, prize pentru ”plinul” electric – gratuit

Uzina Dacia din Mioveni a mers ca unsă în 2015. Mașinile produse aici s-au vândut, ca pâinea caldă,  în tot vestul Europei. Nu același lucru se poate spune însă cu privire la vânzările din țară, care nu au depășit 12%. Pentru că, în țară, cam nimic nu a mers spectaculos de bine în 2015.
Producţia auto totală din acest an va creşte din nou cel mai probabil spre 400.000 de maşini, în condiţiile în care Dacia vine cu noi versiuni şi poate chiar noi modele. Dacia

 

Dragoș Pătroi, invitat special al Realității TV, la emisiunea ”Banii vorbesc”

Luni, 11 Ianuarie 2016 21:52

# Consultantul fiscal piteștean, în centrul emisiunii moderate de Eduard Pastia

Tânărul, dar daja celebrul consultant fiscal Dragoș Pătroi, fost expert al DNA Pitești, a susținut o lecție de fiscalitate, vinerea trecută, în direct, la România TV. Piteșteanul a fost invitatul principal al moderatorului  Eduard Pastia, în cadrul emisiunii ”Banii vorbesc”. Timp de aproape o oră și jumătate, în direct, consultantul fiscal Pătroi, autor a

Comesad Drumuri va asfalta Drumul Județean Morărești-Cuca

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

# Prestigioasa firmă din Pitești va încasa, pe lucrări, 10 miliarde lei vechi
Atât edilii din Cuca, cât și Direcția Județeană de Drumuri Argeș R.A., organizatoarea licitației de refacere a DJ 703 Morărești-Cuca, sunt fericiți: prestigioasa firmă Comesad Drumuri a câștigat competiția cu pricina, competiție la care au participat patru drumari. Firma trece drept cea mai serioasă, dar și mai bună din județul Argeș, iar unde lucrează, se cunoaște. Atât imediat, datorită rapidității și promptitudinii, dar și în timp, datorită materialelor de calitate folosite.

 

Afacerile turcilor din Piteşti, luate în vizor de inspectorii Antifraudă

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

Oraşul Piteşti a fost pentru cetăţenii turci o atracţie, numărul cetăţenilor de etnie turcă stabiliţi aici fiind unul însemnat. Turcii, fie au venit la studii, fie şi-au găsit un job aici, dar cei mai mulţi au venit pentru a-şi deschide propria afacere. Cele mai multe afaceri ale turcilor desfăşurate în municipiul Piteşti fac parte din domeniul comerţului textil, magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Însă, din informaţiile pe care le avem, o parte din aceste afaceri nu se desfăşurau într-un mod cu totul legal, unele fiind chiar un rai al evaziunii fiscale.
Aşa se face că inspectorii Antifraudă au intrat pe firul acestor afaceri, fiind călcate de către aceştia mai multe magazine din domeniul textil ce aparţin cetăţenilor turci.

Biroul taxe și Impozite de la Mioveni va avea, la sfârșit de an, program special

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

Conducerea Primăriei Mioveni a stabilit un program special de funcţionare a casieriilor pentru plata impozitelor şi taxelor locale, astfel:
Joi, 24 decembrie, 8.00-16.00;
Joi, 31 decembrie, 8.00-16.00.
Potrivit Codului Muncii, zilele libere în perioada sărbătorilor de iarnă sunt următoarele: 25, 26 decembrie 2015 şi 1, 2 ianuarie 2016.

 

Cei mai puternici oameni ai Argeşului s-au reunit, vineri seară, la Ramada

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş a sărbătorit 12 ani de existenţă

Mediul economic al judeţului Argeş, precum şi numeroși politicieni şi oameni din administraţia publică locală s-au reunit, vineri seară, la Ramada pentru a sărbători 12 ani de existenţă plini de realizări ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş.  Ca de fiecare dată, amfitrionii evenimentului au fost Virgil Dumitru şi Dan Ionescu, președintele,

ANAF - depășire la încasări cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, chiar dacă unele impozite au fost în scădere

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Plusul de venituri este, în principal, consecința nemijlocită a acțiunilor de combatere a evaziunii fiscale.

ANAF se laudă cu conturi pline, asta în ciuda faptului că unele taxe și impozite au scăzut pe parcursul anului 2015. E vorba, aici, de scăderea TVA la alimente, scăderea CAS, a celebrei taxe pe stâlp și altele.

 

Finanțele Argeș, întâlnire cu contribuabilii

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Cei interesați pot fi puși la current cu ultimele modificări fiscale
Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va organiza miercuri, 16 decembrie 2015, ora 12,00, in sala de sedinte a institutiei (mezanin I, corp B, capacitate 160 locuri) o intalnire cu contribuabilii persoane fizice si juridice, la care se vor prezenta:

Mioveniul are două staţii de încărcare pentru maşini electrice

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

În curând, visul celor cărora le surâde ideea unui autoturism electric ar putea deveni realitate deoarece în oraşul Mioveni există două staţii de încărcare pentru maşini electrice. Acestea au fost amplasate în parcarea din spatele Primăriei şi în parcarea supraetajată de la Piaţa Dacia.  Parametrii electrici de funcţionare sunt următorii: 22KW- priză Tip 2 şi 3,6 KW – priză Schuko. Potrivit statisticilor, o maşină electrică consumă în jur de 11 kWh pentru 100 de kilometri. În oraşul Mioveni, acest sistem va fi gratuit pentru început.

 

Sute de imobile sunt executate silit, în momentul de față, în Argeș. Unele la 50% din prețul de evaluare

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Băncile sunt supra-saturate de imobilele fără vânzare

Sute de imobile zac, în momentul de față, în portofoliile băncilor din Argeș, fără ca acestea să reușească să le vândă la prețurile de evaluare. Cele mai multe sunt immobile supra-evaluate, provenind din credite neperformante acordate în perioada de boom imobiliar, 2005-2010. În momentu de față, pentru a putea scăpa de ele, instituțiile se văd nevoite să le vândă chiar și la jumătate de preț.

Cabana de vânătoare a magnatului Ivănescu de la Nucșoara, scoasă la vânzare de Fisc

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Imobilul de află la numai câțiva kilometri de viitoarea (defunctă?!) Stațiune Molivișu

Înființată în anul 2009 de către omul de afaceri Nicolae Ivănescu, Asociația vânătorilor și pescarilor sportivi Diana a făcut oarece deranj, mai ales prin curtea AJVPS Argeș, prezentându-se, ani la rând, la licitațiile organizate de Romsilva pentru atribuirea fondurilor de vânătoare din județ. Bătăliile la licitații se duceau, la un moment dat, între oamenii de afaceri. Mai ales între  drumarii județului pentru că aceștia, oameni cu bani, aveau, fiecare, propria asociație. Și, ca să ai și unde, nu numai cu ce, te prezentai

 

Turism meşteşugăresc la fabrica Argcoms. Mii de copii, din toată ţara, vizitează anual fabrica lui Moş Crăciun din Curtea de Argeş, Argcoms SCM

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

Fabrica lui Moş Crăciun din Curtea de Argeş, Argcoms SCM, a devenit, de la an la an, un punct de atracţie pentru cei mici. Anual,  mii de copii din toată ţara îi trec pragul pentru a descoperi meşteşugul globuleţelor din sticlă care împodobesc bradul de Crăciun şi pentru a se întâlni cu ajutoarele lui Moş Crăciun, spiriduşii, cei care lucrează efectiv la producerea acestor podoabe ornamentale.
Dacă în urmă cu şapte ani, de când meşterii Argcoms şi-au deschis porţile spre vizitare, treceau pragul fabricii circa două – trei grupuri de copii pe săptămână, acum

Peste puțin timp, activitatea Radic Star s-ar putea muta în fosta fabrică Agofloris

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Revenire spectaculoasă, mai rapid decât se aștepta concurența!

La aproape două săptămâni de la incendiu, patronii Radic Star au stabilit un plan de reaşezare pe piaţa mezelurilor, unde deveniseră lideri. Pentru a nu lipsi foarte mult de pe piaţă, conducerea Radic Star a luat decizia să mute o parte din producţie în fosta fabrică Agofloris, conform unor surse apropiate firmei. Fabrica Agofloris  a fost cumpărată  în urmă cu câţiva ani de patronii Radic Star de la o bancă, în urma executării silite a fostului patron, Gheorghe Arsene.

 

Vine iarna! Și numai în România reîncep asfaltările!

Luni, 07 Decembrie 2015 15:20

# Regia Autonomă de Drumuri Argeș cumpără câteva mii de tone de mixtură asfaltică pentru un drum din Băbana

Încep, de zor, asfaltările. În jumătatea lunii decembrie sunt cerute, de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș, câteva mii de tone de mixtură asfaltică pentru un drum județean. Termenul de deschidere al ofertelor este fix 15 decembrie, ceea ce înseamnă că livrarea ”mărfii” s-ar putea produce de Crăciun. Moș Crăciun ar dovedi, astfel, că dispune de un ditamai sacul pentru beneficiarul lucrărilor. Urmând ca Moșul să fie nevoit să vină, din nou, cât de des, la reparații…

A.P.I.A. Argeș începe, de azi, plățile în avans pentru fermieri

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

La APIA Argeș s-a lucrat, în acest week-end, non-stop, pentru a putea începe, de luni, plățile în avans pentru fermieri. Directorul executiv al instituției, Marius Stroescu, a declarat că, joi seara, săptămâna trecută, a avut o lungă videoconferință cu sediul central al APIA, unde, săptămâna trecută, a fost efectuat un control administrativ. În week-end s-a lucrat asiduu pentru finalizarea acțiunilor județene de control administrativ, urmând ca, de la începutul acestei săptămâni, să înceapă efectiv operațiunile de plată. Așa că, fermieri, verificați-vă conturile!

 

Pagina 71 din 77

«ÎnceputAnterior71727374757677UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea