Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș a publicat raportul de activitate pe semestrul I 2015

Luni, 13 Iulie 2015 22:20

# Realizarea programului de încasări venituri bugetare: 105,75%
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș se situează în primele 10 locuri la nivel național la data de 30.06.2015, realizând în proporție de 105,75% programul de venituri nete comunicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală, respectiv 1.118,066 milioane lei.
Administrația Județeană a Finanțelor Publice a Județului Argeș ca structură componentă a Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești a acționat în primul semestru al anului 2015 în vederea punerii în aplicare a măsurilor și a îndeplinirii obiectivelor stabilite prin Strategia fiscal bugetară

Noua Alhambra - versatilitate cu dinamism şi stil

Luni, 13 Iulie 2015 22:09

# Noile motoare TDI și TSI consumă cu până la 10% mai puțtin # Sisteme de infotainment de nouă generație - mereu conectat # Aplicaţia exclusivă SEAT ConnectApp în colaborare cu Samsung # Noi sisteme pentru confort şi de asistenţă

SEAT îşi continuă ofensiva de produse cu noua generaţie Alhambra. Graţie unei game complet noi de motoare TSI şi TDI, inteligentul şi versatilul van este cu până la 10 % mai eficient în privinţa consumului de combustibil, graţie noilor sale motoare şi este totodată şi mai dinamic, datorită creşterii puterii. Alhambra rămâne în prima linie, raportat la concurenţa, dispunând de noi sisteme pentru confort şi de asistenţă, precum şi de oferte inovatoare în domeniul conectivităţii şi al funcţiilor de infotainment.

 

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea cumpără curent de la RCS&RDS

Luni, 13 Iulie 2015 22:08

# Culmea culmilor: vinde apă pentru hidrocentrale, dar cumpără curent de la o firmă care nu este producător!

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a organizat, recent, o licitație pentru a cumpăra… curent! Ei bine, da, cei ce vând apă celor de la Hidroelectrica pentru a se produce, cu ea, curent, cumpără… curent.
Obiectul contractului îl constituie furnizarea  de energie electrică conform specificațiilor prevăzute în caietul de sarcini, respectiv 2768 MWh format din: 1976 MWh medie tensiune, respectiv 792 MWh joasă tensiune.

Robert Turcescu rămâne, peste vară, șomer. Pleacă de la Nașul TV

Luni, 13 Iulie 2015 22:07

# Piteșteanul vrea să lanseze, din toamnă, propria televiziune, UNDE TV
Robert Turcescu devine iar șomer! După ce a plecat de la B1 TV și a ajuns la Nașul Tv, Turcescu a luat decizia să plece și de la acest post de televiziune.
”Azi, ultima emisiune „Sută la sută”. Nașul TV, ora 20.00. Din toamnă...mă rog, să fim sănătoși până atunci! Doamne ajută!”, e postarea misterioasă a lui Turcescu, cel care s-a autodeconspirat că a fost ofițer sub acoperire.

 

Închisoare de trei ani pentru falsificatorii de vinuri

Luni, 13 Iulie 2015 21:47

# Se interzice folosirea substanțelor aromatizante de orice natură, a îndulcitorilor sintetici, precum și a coloranților # Legea viei și vinului a fost adoptată, la sfârșitul lunii mai, de Parlament

Noua lege a viei si vinului adoptată recent în Parlament interzice folosirea substanțelor aromatizate, a îndulcitorilor sintetici și a coloranților la obținerea vinurilor. De asemenea, cei care falsifică vinurile riscă închisoarea, precum și suspendarea activității pe o perioadă de trei ani.
Parlamentarii au votat cu 290 de voturi pentru și 3 abțineri, „Legea viei și vinului în sistemul organizării comune a pieței vitivinicole”, un nou act legislativ care are ca obiectiv protejarea adevăraților producători de vinuri.

PNDR 2014-2020: fermierii pot accesa, de săptămâna trecută, 15.000 de euro, fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea fermelor mici

Luni, 13 Iulie 2015 21:43

Ministerul Agriculturii a deschis, miercurea trecută, submăsura 6.3 – sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici din cadrul PNDR 2014-2020, prin intermediul careia fermierii pot accesa fonduri europene nerambursabile in valoare de 72 de milioane de euro, din care aproape 22 de milioane de euro sunt destinate exclusiv zonei montane.
Submăsura 6.3 – sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici este o continuare a finanțării fermelor de semi-subzistență, însă cu o etapă în plus. Mai explicit, limita inferioară a fermei mici este calculată ca limită superioară a fermei de semi-subzistență din vechiul PNDR.

 

La Mioveni, scutiri de la plata majorărilor de întârziere, acordate de către primărie şi consiliul local

Luni, 06 Iulie 2015 22:15

Având în vedere situaţia de fapt a persoanelor fizice şi juridice din punct de vedere al achitării impozitelor şi taxelor, există un număr mare de datornici către bugetul local al oraşului Mioveni. Astfel, la data de 31.12.2014 s-au înregistrat în situaţiile financiar - fiscale un număr de aproximativ 5800 restanţieri persoane fizice, şi aproximativ 345 persoane juridice, contribuabili ai oraşului Mioveni, care nu se află în situaţia de insolvenţă.
În scopul stimulării încasărilor la bugetul local, la propunerea primarului Ion Georgescu, consilierii locali au votat Hotărârea nr.57/18.06.2015 şi Hotărârea

Hotelul Ambiance din Craiovei, scos la vânzare pentru numai 345.000 euro

Luni, 06 Iulie 2015 22:00

# Vânzarea se face în contul unui credit nereturnat către BCR

Se vede treaba că hotelăria nu mai este o afacere rentabilă ca altădată. Hotelurile din Pitești sunt, în bună parte, închise sau pe butuci. Hotelul Muntenia se zbate într-o lungă insolvență, CornulVânătorului își caută piața după schimbarea proprietarului, Hotelul Carmen din Bascov este de vânzare, Ice Club din Strada Stadionului de asemenea.

 

Ștefan Ciocănel se luptă în Vâlcea pentru lucrări de 60 miliade lei vechi

Luni, 06 Iulie 2015 21:57

Proinstal Pipe, firma tânărului afaceist Ștefan Ciocănel, se luptă cu Primăria Rm. Vâlcea pentru atribuirea unui contract în valoare de aproximativ 60 miliarde lei vechi. Este vorba de lucrări de reabilitare termică pentru nouă blocuri de locuințe din Râmnicu Vâlcea, licitație atribuită de autoritatea contractantă, inițial, firmei Electrovâlcea. Favorita edililor locali însă nu a avut la dosar certificat fiscal în luna desfășurării licitației, adică în iunie, ceea ce constituie o condiție de eligibilitate. Proinstal Pipe a contestat raportul procedurii de licitație laCNSC, obținând anularea acestuia. CNSC, prin Decizia 953/24.06.2015 ”obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor operatorilor economici implicați și la emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire, cu respectarea legislației în vigoare privind achizițiile publice.”
A.S.

Sandero RS, Dacia cu 145 cai putere, deocamdată numai în America de Sud

Luni, 06 Iulie 2015 21:46

Renault a prezentat la Salonul Auto de la Buenos Aires, Motor Show, un nou model de Duster, şi anume modelul Oroch care este primul model pickup din clasa compactă din istoria celor de la Renault. Cel de al doilea model este un Sandero RS 2.0, prima versiune sportivă a maşinii produsă şi sub sigla Dacia, dar în alte versiuni.
Noul Sandero RS e pus în mişcare de un propulsor de 2,0 litri pe benzină, aspirat natural, care dezvoltă 145 CP şi trimite tot ce are el mai bun către roţile

 

Alprom, firmă cu zeci de hectare de teren în Pitești, transformată de Chelu în chiriașă!

Luni, 29 Iunie 2015 21:30

# Avocații lui Văsâi încearcă să demonteze actele ”meșterite” între firmele defunctului # Falimentul Alprom se judecă abia în septembrie # Autoritatea pentru Administrarea  Activelor Statului  și Finanțele Argeș așteaptă rapoartele de expertiză  care să facă lumină asupra creanțelor deținute de cele două  creditoare

Încă un impas în soluționarea  insolvenței Alprom.  Expertul pus să evalueze bunurile fabricii de mobilă  nu-și mai poate exercita atribuțiile pentru că .... nu se mai află pe lista experților contabili. Procesul stagnează, fiind în faza în care noului expert numit de instanță abia i-au fost  indicate obiectivele lucrării.

Război pentru cadavrul Biff Internaţional

Luni, 29 Iunie 2015 21:24

# Curg contestațiile la anunțurile de vânzare a bunurilor firmei lui Vatică Bold (foto)
La începutul acestui an, Lichidări Info Consult SPRL, lichidatorul judiciar al SC Biff Internaţional, firma omului de afaceri Vătică Bold, anunța scoaterea la licitație a bunurilor debitoarei. Anunțurile publicate făceu referire inclusiv la  casele familiei Bold, terenuri,  echipamente și mobilier, plus stocurile de marfă ale Biff Internațional. La o jumătate de an de la deschiderea licitațiilor, vânzarea bunurilor  lui Vatică Bold  n-a fost finalizită. În dosarul cauzei au apărut o serie de contestații  privitoare la anunțurile de vînzare și nu numai, iar creditorii se bat între ei pe sumele din tabelul creanțelor.

 

Agrolact, un brand urmărit de ghinion

Luni, 29 Iunie 2015 21:21

#  Administratorul judiciar scoate la licitație mai multe terenuri, construcții, mașini și utilaje aparținând fabricii de lactate
După ce, în toamna anului trecut, producătorul de mezeluri și lactate și-a văzut mistuită de flăcări fabrica de de procesare carne de la Mărăcineni,  Agrolact rămâne și fără o parte a activelor fabricii de lactate. Până în septembrie 2015, lichidatorul judiciar al firmei intrate în insolvență tebuie să  finalizeze procedura de valorifiacre a mai multor terenuri  construcții, mașini și utilaje.

Adrian Florea a pierdut prima bătălie cu așa-zisul grup de interese de la Astra

Luni, 29 Iunie 2015 21:20

Din  aprilie 2015, Adrian Florea, acționar semnificativ la SC Astra Pitești, se chinuie să demaște o serie de acte presupus frauduloase – falsificare de înscrisuri și uz de fals – care ar fi avut loc la nivelul adunărilor generale ale acționarilor societății comerciale. Deși solicitarea sa adresată instanței (respinsă de magistrați, cu posibilitate de recurs, însă) se referă la suspendarea unei recente hotărâri AGA Astra, acuzațiile formulate de Adrian Florea vizezază nereguli suspectate la nivelul acestor adunări care ar fi fost săvârșite de mai bine de 7 ani încoace. 
Instanța a respins ca inadmisibilă cererea formulată de Adrian Florea şi Astra SA, privind suspendarea executării Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii Astra SA din 17 aprilie 2015. Acționarul semnificativ de la Astra a acuzat, fără izbândă, deocamdată, o serie de nereguli de care, din

 

Romsteel, în război cu Finanțele pentru 531 de mii de lei

Luni, 22 Iunie 2015 13:56

# Administratorul special spune că inspecția fiscală ce a vizat SC Romsteel s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale

Reprezentanții S.C. Romsteel contestă în instanță creanța de 534.171 de lei cu care DGRFP Ploiești- AJFP Argeș s-a înscris la masa credală a debitoarei și acuză că Finanțele ar fi încălcat procedurile de formă și de fond la efectuarea unei inspecții fiscale a cărei perioadă de verificare s-a întins pe nu mai puțin de 6 ani. Mai mult, administratorul special al SC Romsteel  mai spune că, în mod nelegal, organele de inspecție fiscală  nu au dat drept de deducere a cheltuielilor de avion pentru doi dintre asociații de origine israeliană ai firmei argeșene și cataloghează modul de redactare a constatărilor inspectorilor care au făcut verificările drept unul “aliterar”.

Afacerea Regent din Frații Golești, scoasă la mezat

Luni, 22 Iunie 2015 13:55

# Executorul  Emil Gigoi speră să obțină circa 15 miliarde lei vechi din vânzarea bunurilor companiei Regent
Altădată o afacere de succes, firma Regent Grande Company este scoasă, din cauza datoriilor, la vânzare pe bucăți. Terenuri agricole sau afacerea din strada Frații Golești – constând în stație Peco și clădire birouri – sunt de vânzare pentru cei interesați. Este  vorba de un teren situat în comuna Mărăcineni, arabil, în suprafață de 4379 m.p., pentru care prețul a scăzut la 58.737 lei, dar șI de stația peco și clădirea de birouri din Frații Golești, cu terenul aferent, pentru care prețul stabilit este de 1.440.387 lei. A.S.

 

Falimentul S.C. Dracones, firma omului de afaceri Ștefan Lăzăroiu, se complică

Luni, 22 Iunie 2015 13:51

# În schema falimentului a intrat Volksbank, pentru datorii de peste 36 miliarde lei vechi!
O listă consistentă de creditori așteaptă să recupereze sume de ordinul milioanelor  din falimentul SC Dracones. Cifra totală din tabelul creanțelor s-a îngroșat, ca urmare a soluționării irevocavbile a unei contestații dintr-un dosar  asociat, Volksbank obținând înscrierea a 3,63 de milioane în tabelul definitiv al creanțelor firmei lui Ștefan Lăzăroiu.

Licitație uriașă atribuită de DGASPC firmei nepotului lui Constantin Nicolescu

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

# În plin scandal iscat de anchetele DNA la Direcția Copilului Argeș, pentru lucrări atribuite lui Zeus, firma de casă a fostului președinte al C.J. a câștigat o licitație uriașă

Instituția condusă, de foarte mulți ani, de Adrian Macovei, este consumatoarea, de foarte mulți ani, deasemenea, a jumătate din bugetul Consiliului Județean Argeș. Bani mulți, bani foarte mulți, cu un magnetism aparte pentru oamenii de afaceri ai județului, și nu numai. Suspiciunile că banii nu au fost cheltuiți tocmai după criterii legale au devenit evidente în urma declarațiilor și chiar a denunțului făcut la DNA de un specialist din interior.

 

Andrei Gerea: ”Prin Noul Cod Fiscal, vom asigura predictibilitate pentru stimularea mediului de afaceri”

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, a precizat că Guvernul va continua, prin adoptarea noului Cod Fiscal, să asigure un mediu economic și legislativ stabil și previzibil pentru dezvoltarea și stimularea antreprenoriatului din țara noastră.  Declarațiile au fost făcute miercurea trecută, cu ocazia lucrărilor Consiliului de Administrație și Adunării Generale a Asociației Europene a Artizanatului și Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Noul Cod Fiscal, a susținut ministrul Andrei Gerea, va aduce predictibilitate și stabilitate în mediul economic, subliniind o serie de măsuri care,

Persoanele interesate pot depune dosarele pentru închirierea locuințelor noi, în cadrul corpului B de la Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

În vederea soluţionării dosarelor privind repartizarea unei locuinţe cu chirie în cadrul corpului B de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, autoritatea publică din Mioveni a stabilit criteriile şi punctajele necesare (HCL nr. 24/31.03.2015).
Până în prezent au fost aprobate 21 de dosare (au fost depuse la sediul insituţiei 35, dar cei care constituie diferența nu au întrunit criteriile de acordare).

 

Pagina 75 din 77

«ÎnceputAnterior71727374757677UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea