Salariații Dacia vor primi prima de profit pentru anul 2021

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:51

Salariații de la uzina automobile Dacia din Mioveni vor primi la începutul acestei săptămâni, prima de profit în contul anului trecut, în cuantum de 900 lei. Angajații uzinei Dacia de la Mioveni vor beneficia de majorări salariale cu până la 400 de lei, în acest an, pentru operatori, de 300 de lei plus 1,8% pentru personalul TESA, și de 5,4% pentru personalul TESA superior, potrivit acordului semant de Automobile Dacia și de Sindicatul Autoturisme Dacia.  Toate creșterile vor fi făcute în etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie, cu excepția personalului TESA care va primi a doua majorare în luna iunie.

Colectează gunoi dar se ceartă pe bani frumoși! Firma lui Gheorghe Văsâi cere peste 5.000.000 lei de la Salubris

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 08:42

La sfârșitul anului trecut, la Tribunalul Comercial a fost înregistrat un dosar  în care Financiar Urban, firmă aparținând afaceristului Gheorghe Văsâi (foto), solicită despăgubiri de aproximativ 5 milioane de lei de la Salubris S.A. Suma reprezintă profitul pentru ultimii trei ani (2017-2020) dintr-un contract încheiat în 2012, la o licitație la care au participat, împreună, Financiar Urban, Salubris S.A., Edilul Câmpulung și Salubritate 2000 S.A.

 

Furnizorii de energie electrică pot percepe comisioane de la consumatori

Luni, 10 Ianuarie 2022 23:51

Furnizorii de energie electrică pot percepe comisioane de la consumatorii care renunţă la contract înainte de termen - potrivit ultimelor modificări aduse Legii energiei. Acelaşi act normativ prevede aceste taxe şi în cazul celor care schimbă furnizorul înainte de expirarea contractului.

Aceste comisioane nu trebuie să depăşească însă valoarea pierderilor directe, provocate furnizorului de către clienţi. În Legea energiei au fost introduse două tipuri de comisioane pe care furnizorii de energie electrică le pot percepe anumitor clienţi: comisionul pentru încetarea contractului şi cel pentru schimbarea furnizorului, însă ambele se referă la încetarea unui contract înainte de termen.

Ministrul Mediului: ”În 2022 nu va exista o taxă auto sau taxă de primă înmatriculare”

Luni, 10 Ianuarie 2022 23:50

Vești bune pentru șoferi! Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că în 2022 nu va exista o taxă auto sau o taxă de primă înmatriculare. În aceste săptămâni s-a lucrat intens la eficientizarea programului „Rabla”, care va debuta pe 4 februarie.

„În 2022 sigur nu va exista o taxă auto, taxă de mediu sau taxă de primă înmatriculare. Printre altele, din acest motiv, de câteva săptămâni bune lucrăm la eficientizarea programului Rabla. În câteva ore, câteva zile, adică săptămâna aceasta se finalizează programul Rabla pentru versiunea 2022-2024. Am promis asociaţiilor de profil o predicitibilitate. În momentul de faţă nu există măsuri de descurajare, există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere maşini noi, inclusiv pentru a susţine industria autohtonă, producţia autoturismelor din România”, a declarat Tánczos Barna., potrivit G4media.

 

Grindeanu și prioritățile anului: „Sibiu-Pitești, tunelurile de pe secțiunea E - Lugoj-Deva, A7 - Autostrada Moldovei și A0...

Luni, 10 Ianuarie 2022 14:59

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că, în curând, pe site-ul CNAIR vor fi publicate diagrame Gantt care vor arăta evoluția lucrărilor la proiectele în derulare. Social-democratul a vorbit despre prioritățile anului 2022.

„Așa nu vor mai apărea interpretări și informații trunchiate în spațiul public. Coridoarele 4 și 9 sunt o prioritate, Constanța-București-Sibiu-Nădlac și București - Bacău - Suceava – Siret. Sibiu-Pitești, tunelurile de pe secțiunea E - Lugoj-Deva, A7 -Autostrada Moldovei și A0 - Autostrada de Centură București sunt elementele lipsă ale acestor coridoare. La fel de importante: A8, Autostrada Brașov-Bacău, sectoarele de pe Autostrada Transilvaniei, Drumurile expres din Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.”, a spus Grindeanu, potrivit Hotnews.ro.

 

Salariile profesorilor vor crește... la anul și la mulți ani!?

Luni, 13 Decembrie 2021 14:57

Salariile profesorilor sunt motiv de dispută în coaliția de guvernare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că lefurile dascălilor vor crește cu 8%, de la 1 ianuarie 2022, în timp ce ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că profesorii mai au de așteptat. Surprinzător, deși PSD-ul a promis bani mai mulți pentru cadrele didactice, lucrurile par să se împotmolească.

”Majorarea salariilor, discutată împreună cu Ministerul Muncii și sindicatele, vizează creșterile de 8% începând cu 1 ianuarie.”, spunea, în luna octombrie, ministrul Cîmpeanu.

 

De la 1 ianuarie, salariul minim crește la 2.550 de lei

Luni, 13 Decembrie 2021 14:55

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat, că la 1 ianuarie 2022, salariul minim pe economie va crește la 2.550 de lei. Mai mult decât atât, Budăi spune că își dorește un dialog cu sindicatele și patronatele.

”Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, vă informez că am discutat cu premierul şi am discutat şi în coaliţie, voi convoca un Consiliu Naţional Tripartit pentru o primă întâlnire cu noul Guvern, pentru că ne dorim şi îmi doresc foarte mult ca dialogul social în România să fie într-adevăr dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, şi mă refer la patronate şi la sindicate, să fie într-adevăr un dialog”, a spus Marius Budăi, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Cresc taxele pentru mașinile second-hand!

Luni, 13 Decembrie 2021 14:40

Ministrul Mediului,  Tanczos Barna, anunță că Guvernul ia în discuție majorarea taxelor pentru mașinile second-hand ale românilor. În contextul în care, de ani buni, statul încearcă înnoirea parcului auto, prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus și cu toate acestea, crește numărul mașinilor second-hand, varianta introducerii unor taxe mai mari pentru proprietarii care dețin mașini poluante e pe buzele Executivului.

”Degeaba investim noi foarte mult şi venim din partea statului cu acest sprijin către cei care cumpără maşini noi, dacă pe partea cealaltă înmatriculările se fac la liber.

 

SC Apă Canal 2000 SA continuă investiţiile pentru modernizarea staţiilor de pompare a apei

Luni, 13 Decembrie 2021 13:05

# Au fost montate rezervoare de apă în Albota, Mărăcineni, Lunca Corbului, Bascov, Poiana Lacului şi satul Pârvu Roşu - Costeşti

Societatea Apă Canal 2000 pune un accest deosebit pe modernizarea şi reabilitarea obiectivelor care asigură alimentarea cu apă a localităţilor din aria sa de operare. Aşa cum am anunţat în urmă cu o lună, în anul 2021 societatea a executat din surse proprii de finanţare lucrări de modernizare a staţiilor de pompare a apei potabile, care au constat în achiziţionarea şi montarea de rezervoare de înmagazinare apă în comunele Albota, Mărăcineni, Lunca Corbului, Bascov, Poiana Lacului şi satul Pârvu Roşu - Costeşti.

Iată câştigătorii din luna decembrie ai campaniei „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”

Luni, 13 Decembrie 2021 13:03

Societatea Apă Canal 2000 SA desfăşoară din luna iulie a acestui an campania „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”, prin intermediul căreia ne-am propus să convingem cât mai mulți utilizatori să-și creeze un cont de client. În fiecare lună sunt premiaţi 5 utilizatori, prin tragere la sorți, din rândul celor care și-au creat pentru prima dată un cont de client pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro.

La extragerea din 2 decembrie 2021 au fost desemnaţi următorii câştigători: Jitcu Florin, Petcov Elena, Siia George Daniel, Mazăre Emanuel, Lazăr Nicolae.

Valoarea premiului acordat este de 200 lei, suma urmând a fi scăzută din următoarea/ următoarele facturi emise de societatea Apă Canal 2000.

Campania de creare cont online continuă până la sfârşitul anului 2021, regulamentul oficial al acesteia fiind disponibil pe site-ul societăţii, la secţiunea „Comunicate de presă”.

 

Sorin Grindeanu: ”Valea Oltului de la Pitești la Sibiu este un calvar”

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:33

Sorin Grindeanu a preluat mandatul de ministru al Transporturilor. Social-democratul a vorbit la audierile din comisiile de specialitate despre planurile pe care le are ca şef al transporturilor. A aruncat ceva săgeţi otrăvite spre predecesorii săi şi a vorbit şi despre Valea Oltului, de la Pitești la Sibiu...

”România se află la un punct de cotitură. România are nevoie de un salt de dezvoltare în infrastructura de transport. Realizez nevoia de a avea un trafic decent. Valea Oltului de la Pitești la Sibiu este un calvar” a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit Stiripesurse.ro.

S-a semnat contractul pentru lotul 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) din autostrada Pitești - Sibiu

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:54

# Moşteanu se laudă ca şi cum ar fi la guvernare. Să-l trezească cineva!

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, a anunţat o veste bună pentru Argeş! Sincer, la ce foame e în ţara asta, la cum cresc preţurile şi facturile, la cum ne ameninţă decidenţii că ne nom pierde locurile de muncă, e puţin probabil să mai tresărim la veştile lui Moşteanu, cel din Opoziţie. Dar fie şi aşa, am aflat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru lotul 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) al autostrăzii Pitești – Sibiu.

 

Firma Comesad va amenaja sensul giratoriu din Piața Ivancea

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:51

450.000 de lei - sumă fără TVA - va scoate din buzunar municipalitatea din Curtea de Argeș pentru amenajarea sensului giratoriu de la Ivancea. Noroc că firma care va executa lucrările este una de prestigiu, altfel se puteau duce, învârtindu-se, în giratoriu. Achiziția a fost făcută pe 9 noiembrie.

Descrierea lucrărilor ce vor fi efectuate: Execuție lucrări de modernizare drumuri, prin execuția urmatoarelor lucrări, dar nu limitative:

Licitație spațiu – Comuna Popești

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:45

Comuna Popești organizează în data de 14.12.2021 licitație publică pentru închirierea spațiului în suprafață de 22,06mp. Informații și detalii se regăsesc la serviciul Secretariat din cadrul Primariei Popești, telefon 0248/693109.

 

Magiunul de prune din Topoloveni a ajuns în Coreea de Sud

Luni, 15 Noiembrie 2021 18:56

Înalt standard al produselor. Constanță. Seriozitate. Înalt profesionalism. Calitatea de Furnizor al Casei Regale a României – este acordată doar companiilor care îndeplinesc toate aceste criterii. Topoloveni este Furnizor al Casei Regale de mai bine de zece ani, încă din 2010. Recent, magiunul de Topoloveni a ajuns, cu succes, în Coreea de Sud

광주. În traducere: Gwangju. Este un oraș din Coreea de Sud unde au ajuns de curând produsele Topoloveni. S-au descurcat de minune, pentru că stăpânesc la perfecție un limbaj internațional și care ne unește pe toți, indiferent ce limbă vorbim: gustul bun. Prezența produselor Topoloveni la Gwangju Food Fair 2021 a fost mijlocită de Ambasada României la Seoul.

Complexul Mojo Beach din Budeasa este de vânzare

Luni, 15 Noiembrie 2021 18:46

# 3,6 ha. teren și 25 de duplexuri așteaptă un cumpărător pentru aproape 3 milioane de euro!

Cine nu a fost sau măcar nu a auzit de plaja Mojo din Budeasa? Amplasată pe malul lacului, cu piscină, restaurant, unități de cazare, grădini și multe altele. Plaja privată Mojo este un adevărat complex destinat relaxării. Și este, acum, de vânzare sau de închiriat pentru o perioadă mai lungă de timp. Prețul de vânzare este pe măsura investiției: 2,9 milioane de euro, negociabil. Iată anunțul complet:

 

S-a finalizat vânzarea celui mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România, la Rătești

Luni, 15 Noiembrie 2021 16:46

Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, a finalizat vânzarea celui mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, aflat în Răteşti, judeţul Argeş, către Econergy şi Nofar Energy.

Portland Trust a fost asistat de avocaţii de la PeliPartners în această tranzacţie.

Parcul are o capacitate de producţie autorizată de peste 153 MW şi o suprafaţă totală estimată de peste 165 ha.

Guvernul a împărțit bani primăriilor pentru încălzire. Și Piteștiul a primit bani

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:58

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației. Cei mai mulți bani merg la Timișoara, în vreme ce Capitala nu primește fonduri din această alocare. Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării. Orașul Pitești a primit 10.939.000 lei.


 

Apă Canal 2000 - investiţii majore pentru modernizarea capacităţilor de înmagazinare/ staţiilor de pompare a apei potabile

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:41

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti este preocupată de furnizarea unor servicii de calitate şi depune eforturi pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse prin îmbunătăţirea asigurării continuităţii şi calităţii serviciului de alimentare cu apă către utilizatori.

Astfel, în anul 2021 s-au  executat din surse proprii de finanţare lucrări de modernizare a staţiilor de pompare a apei potabile în comunele Albota, Mărăcineni, Lunca Corbului, Bascov, Poiana Lacului, respectiv satul Pârvu Roşu - Costeşti, în vederea respectării prevederilor Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile republicată şi modificată.

Pensii şi alocaţii mai mari de la 1 ianuarie 2022!

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:38

# Pensiile ar putea creşte cu minim 6%, iar alocaţiile pentru copii – cu 20%

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2022, se majorează pensiile şi alocaţiile pentru copii. Pentru pensionari se vehiculează creşteri între 6 şi 12%, dar nu se ştie niciodată ce idei trăznite le vin celor care ne conduc. Pentru copii, Guvernul va scormoni prin buzunare de un 20%.

 

 

Pagina 27 din 77

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea