Economic

Prestările de servicii către companii au crescut anul trecut cu peste 13%

Marţi, 27 Februarie 2024 11:40

 

În anul 2023, afacerile din serviciile de piaţă prestate companiilor au crescut faţă de anul 2022 cu 13,2%, arată datele transmise de Institutul Național de Statistică (INS).

Datele INS indică o creștere de 13,5% în cifra de afaceri din serviciile de piață în luna decembrie 2023 față de aceeași lună a anului anterior. Evoluția este generată de serviciile prestate în domeniul activităţilor juridice, de contabilitate, activităţi de consultanţă, servicii de publicitate și de cele de IT&C. De asemenea, transporturile au avut o pondere însemnată la creșterea serviciilor de piață prestate companiilor.

 

 

Lucrările la noile corpuri de la Miceşti ale Penitenciarului Mioveni - în linie dreaptă

Marţi, 27 Februarie 2024 08:26

 

În 2024, Penitenciarul Mioveni va finaliza secţia nouă de deţinere din comuna Miceşti, în care vor fi cazaţi deţinuţii care muncesc. Lucrările sunt în plină desfăşurare şi sunt foarte avansate.

“Nu apucă bine să se usuce cerneala pe informarea anterioară, că deja o altă fază a clădirilor ajunge să necesite menționare. Suntem în grafic, avansăm tot mai mult și încercăm să ținem pasul cu mișcarea rapidă a evenimentelor cheie în fazele de execuție. Pentru unele clădiri am avansat la etapa de montare a tablei, ne-am apucat de gardul împrejmuitor și deja secția exterioară de la Micești începe să dea semne că așezământul se apropie de aspectul unei pușcării.

 

Pitești. Doi specialiști vor veni, de la Milano, cu idei noi în peisagistica urbană

Marţi, 27 Februarie 2024 08:23

 

Reprezentanții Salpitflor Green SA participă, în aceste zile, la Milano, la cea de-a opta ediție a “My Plant & Garden”- International Green Expo, cea mai importantă expoziție internațională dedicată sectorului floricultură - peisagistică - grădină.

Alexandru și Valentin sunt cei mai tineri ingineri horticultori din cadrul Salpitflor Green SA și fac parte din delegație, organizatorul Italian Trade Agency apreciind că pregătirea și experiența lor, ca și clasarea societății, îi califică în programul de ospitalitate Top Buyer.

 

 

Directorul AJOFM Sibiu: „Dacă luăm toate comunele de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești nu găsim 1.000 de oameni apți de muncă”

Marţi, 27 Februarie 2024 08:07

 

E lene mare în România şi mii de asistaţi sociali refuză locuri de muncă bine plătite. În construcţii sunt salarii bune, dar oamenii preferă să stea acasă pe ajutoarele de la stat. Argeşenii sunt la fel de dezinteresaţi să lucreze pe şantier.

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, Cosmin Roșu, a declarat într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului că toți cei care doresc să lucreze la autostrada Sibiu-Pitești pot contacta direct instituția, cererea de forță de muncă fiind mare. Şi totuşi, oamenii nu se înghesuie.

 

Ministrul Muncii: “Guvernul va continua să plătească ajutoarele de încălzire”

Marţi, 27 Februarie 2024 07:32

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că Guvernul a aprobat menținerea în plată, la același nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire și suplimentului pentru energie pentru perioada rămasă din sezonul rece 2023-2024.

În acest sens, noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), care a înlocuit Venitul Minim Garantat (VMG), se vor aplica doar pentru solicitanții care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024.

 

 

Pagina 13 din 307

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea