Economic

Denis le Vot, şeful Dacia şi Lada: Uzina Dacia de la Mioveni va continua să producă 350.000 de automobile anual în ciuda micşorării gamei Dacia

Luni, 25 Ianuarie 2021 12:56

Uzina Dacia de la Mioveni va continua să producă 350.000 de automobile anual în ciuda micşorării gamei Dacia, pe măsură ce Grupul Renault va reînnoi modele precum Duster, iar la Tanger sunt aşteptate noile generaţii ale Lodgy sau Dokker.
Dacia şi Lada vor miza în continuare pe o producţie cumulată de peste 1 milion de unităţi anual, însă nu va mai exista un plan de extindere a acestei capacităţi. Pe de altă parte, gama Dacia se va mai micşora în viitor, însă va exista mai multă valoare adăugată şi modele mai mari.

 

Consultări pentru o nouă taxă auto pe poluare

Luni, 18 Ianuarie 2021 23:43

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, săptămâna trecută, la Antena 3, că va începe consultări cu producătorii și dealerii auto despre posibilitatea reintroducerii unei taxe auto, pe poluare. "Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi minştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente. Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto, pentru că nu putem să bulversăm piaţa, dar România trebuie să decida, DA sau NU", a spus ministrul Mediului(stiripesurse.ro).

Dacia a prezentat conceptul superb al unei mașini de teren

Luni, 18 Ianuarie 2021 15:01

Dacia a prezentat, joia trecută,  primele imagini cu conceptul Bigster care, când va intra în fabricație, va deveni primul model Dacia de clasa C, având o lungime de 4,6 metri. Dacia spune că, în afară de mașina electrică Spring, alte trei modele vor intra în gamă până în 2025, iar Renault a decis să strângă legăturile între mărcile Dacia și Lada fiindcă au multe în comun. Conceptul Bigster ilustrează spiritul Dacia – libertatea de deplasare care oferă clienților posibilitatea de a trăi experiențe unice, adevărate și simple. Dacia răspunde astfel, mai mult decât oricând, nevoilor și aspirațiilor reale ale clienților săi, îmbinând oferta unei achiziții raționale cu designul atrăgător.

 

Spălătorie auto din Pitești depistată în timp ce sustrăgea ilegal apă din rețeaua publică de alimentare

Luni, 18 Ianuarie 2021 12:44

Acțiunile de control ale S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. continuă, în vederea identificării și sancționării utilizatorilor care recurg la diverse modalități de fraudare a consumului de apă. Astfel, în urmă unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 15.01.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto” de pe rază Municipiului Pitești - cartier Popa Șapcă, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea apometrul de branșament ridicat din instalație, fiind așezat în căminul de apometru, iar în locul acestuia branșamentul fusese reîntregit printr-un ștuț. Prin această intervenție neautorizată, era fraudat consumul de apă.

Pesta porcină și pandemia COVID nu i-a oprit! DanBred SRL va realiza o nouă investiție în Argeș

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 08:51

Deși a fost grav afectată de pesta porcină și de pandemia de COVID, societatea DanBred Argeș SRL a trecut peste dificultăți, urmând să realizeze o nouă investiție în județ. Pe 29 decembrie 2020, DanBred a solicitat emiterea unui acord de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului pentru realizarea unei spălătorii, strict pentru masinile proprii de transport animale. Este vorba despre proiectul „Construire hală dezinfecție, bazin apă reziduală, împrejmuire parțială teren”, în comuna Mozăceni.

 

Pagina 131 din 306

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea