Economic

Probleme la licitația pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu - Pitești

Luni, 12 Octombrie 2020 14:05

# Asociația Pro Infrastructură atrage atenția: „Există premisele ca majoritatea constructorilor serioși să nu depună oferte”

Probleme la licitația pentru cel mai lung tronson din Autostrada Sibiu – Pitești, respectiv tronsonul 3 Cornetu - Tigveni. Compania Astaldi a depus prima contestație la această licitație. Constructorul italian este nemulțumit de unele condiții contractuale precum garanția solicitată, de minimum cinci ani, dar și de valoarea penalizărilor pentru întârzieri. De asemenea, Asociaţia Pro Infrastructură afirmă că documentaţia pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti este un studiu de fezabilitate minimal din 2008, aspru criticat de Comisia Europeană. ONG-ul atrage atenția că „există premisele ca majoritatea constructorilor serioși să nu depună oferte”.

 

Un constructor din Argeş a ajuns de la 0 la 114 milioane lei în trei ani

Luni, 05 Octombrie 2020 21:37

Copraag Entrepreneur, un constructor din Argeş, a ajuns de la 0 la 114 milioane lei în trei ani, cu şapte angajaţi, informează zf.ro. Societatea este deţinută, în proporţii egale, de două companii – Ascon Partners şi Ubitech Construcţii Copraag Entrepreneur, o companie al cărei cod CAEN indică activităţi de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, şi-a triplat cifra de afaceri în 2019 faţă de 2018, ajungând la 114 milioane de lei anul trecut.

Înmatriculările de autoturisme noi, în scădere cu 31,8% în primele nouă luni

Luni, 05 Octombrie 2020 21:35

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi a scăzut în România cu 31,8%, în primele nouă luni ale anului, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul anterior, în timp ce pe segmentul de second hand declinul a fost de aproape 16,3%, la nivel comparativ, reiese din statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), citată într-un comunicat al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

 

Revoluție tehnologică la cele mai noi modele DACIA. Noile modele Dacia Logan şi Sandero vin cu cel mai mare salt inovatic din întreaga istorie modernă a mărcii

Luni, 05 Octombrie 2020 21:17

# A treia generație a modelelor de succes Logan și Sandero propune un design nou, o platformă și echipamente noi #  Un stil mai atrăgător și mai contemporan # O motorizare ECO-G eficientă și economică și cele mai noi motorizări pe benzină

Cu cea de-a treia generație a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway, Dacia reînnoiește simultan trei din modelele sale emblematice și redefinește automobilul practic și contemporan, care se adresează nevoilor reale ale clienților, la prețul corect.
Noul Logan afișează un design cu linii fluide, datorat în mare măsură înclinării mai accentuate a parbrizului, dar și noilor proporții ale vehiculului (înălțime mai mică, lungime mai mare cu 3,6 cm, un ampatament mai lung, o consolă spate mai scurtă).

O firmă din Argeş ține piept brandurilor străine la raftul de oţet în Kaufland

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:43

România a importat anul trecut oţet comestibil şi înlocuitori de oţet comestibil obţinuţi din acid acetic în valoare de aproape 2,4 mil. euro, în timp ce a exportat de numai 323.000 euro, arată datele de la INS.
Date concrete privind producţia sau volumul importat, respectiv exportat, nu există. Totuşi, potrivit Tridge, companie de cercetare de piaţă, în 2018, ultimul an pentru care există informaţii disponibile, România a importat 4.500 tone de oţet, în creştere cu 8% faţă de anul anterior şi a exportat 656 tone de oţet, mai mult cu 51,6% decât în 2017, conform zf.ro.

 

Pagina 138 din 306

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea