Economic

Încă un pas pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni

Miercuri, 21 Februarie 2024 11:52

 

Consiliul Județean Argeș a încheiat procedura de achiziție privind “Serviciile de elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții: drum expres a1 – pitești – mioveni”. Licitația a fost adjudecată de Asocierea H.V.I.D Consulting Group S.R.L. (lider de asociere) si Via Design S.R.L. (asociat), subcontractanti: Gazmind S.R.L., Vehicule Speciale S.R.L., I Wave Solutions S.R.L., Vproiekt S.R.L., Inelco Mon Impex S.R.L., Muzeul Judetean Arges, Green Collective S.R.L., Geotesting C.I. S.R.L.

 

 

Leoni Bascov caută 165 de oameni pentru fabrica de cablaje auto

Marţi, 20 Februarie 2024 08:18

 

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Piteşti, parte a grupului german Leoni, are disponibile în prezent 165 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor (150), la fabrica de cablaje din localitatea Bascov (lângă Piteşti), judeţul Argeş, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Argeş.

Compania Leoni Wiring Systems Piteşti a realizat, în 2022, conform zf.ro, o cifră de afaceri de 555,1 mil. lei, un profit net de aproximativ 18,1 mil. lei, având un număr mediu de 2.536 angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad.

 

Lucrările de la Galeria de Artă vor fi gata la sfârșit de primăvară

Marţi, 20 Februarie 2024 08:08

 

Lucrările de restaurare și consolidare de la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” au ajuns la 95%. Se preconizează cărecepția lucrărilor va fi făcută în maximum trei luni. Până atunci continuă lucrările de restaurare a picturilor din cadrul instituției. „Un proiect care inițial avea o valoare de 15 milioane lei fără TVA însă, în urma descoperirilor suplimentare făcute, suprafața restaurării picturilor a crescut de cel puțin trei ori, ceea ce va conduce și la majorarea valorii contractului.

 

 

Stadiul lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești: s-a depășit pragul de 500 metri forați din tunelul de la Momaia

Luni, 19 Februarie 2024 14:01

 

Constructorul austriac PORR a reușit să foreze 500 de metri din tunelul care trece Dealul Momaia, pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș, din cadrul Autostrăzii Sibiu - Pitești.

Tigveni-Curtea de Argeș a devenit primul tronson de autostradă din România, cu tunel, în zona de munte. Zilele trecute s-a depășit pragul de 500 metri forați din tunelurile „Daniela” și „Alina”, botezate după numele unor angajate ale companiei PORR care lucrează la primul tunel clasic de autostradă din România.

Tunelul săpat prin dealul Momaia, în apropiere de Curtea de Argeș, va avea aproximativ 1,3 kilometri și se execută cu tehnologie NATM (New Austrian Tunneling Method) de o echipă internațională de profesioniști.

 

ATENŢIE, şoferi! Vi se pregăteşte o nouă taxă!

Luni, 19 Februarie 2024 13:47

 

Apare taxa pe carbon, pe care o vor plăti şoferii care au mașini pe benzină sau motorină. Taxa este concepută pentru a penaliza emisiile de carbon și pentru a încuraja investițiile în tehnologii curate și în măsuri de eficiență energetică. FMI a sugerat Guvernului Ciolacu să introducă taxa pe carbon sau o acciză suplimentară.

“Introducerea unei taxe pe carbon, în sectorul transporturi, având în vedere că prețul carbon ETS 2023 este de 80 Euro/t, costurile pe care urmează să le scoată suplimentar din buzunar un român care folosește o mașină Dacia Logan sunt de cca. 800 lei/an, adică o creștere cu 12% față de costurile actuale cu combustibilul, considerând prețul acestuia 6,5 lei/l, respectiv costul total cu combustibilul urmează să ajungă la cca. 7.600 lei/an. Dar taxa de CO2 pe construcții și în transporturi va aduce scumpiri în lanț la toate produsele și serviciile, pe care le apreciem de cca 10%”, arată asociațiaenergieinteligentă.ro.

 

 

Pagina 15 din 307

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea