Economic

Programul Noua casă continuă şi în 2024!

Marţi, 30 Ianuarie 2024 13:06

 

Programul Noua casă este disponibil şi în 2024. Cei care îşi doresc să acceseze fonduri pentru a cumpăra o locuinţă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- nu dețin în proprietate exclusivă sau împreună cu partenerul nicio locuință, indiferent de modul dobândirii;

- dețin o locuință în proprietate, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, care nu a fost achiziționată prin Prima Casă.

 

 

Autostrada Sibiu - Pitești: Stadiul lucrărilor la secțiunea Curtea de Argeș - Pitești

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:13

 

Lucrările la secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești din Autostrada Sibiu - Pitești sunt executate în proporție de 60%, iar cele de umplutură de la terasamente se apropie de final, potrivit reprezentanților constructorului WeBuild.

„Ne aflăm pe Autostrada A1 Sibiu – Pitești, secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, tronson în lungime de 30,35 kilometri. Pe acest tronson. așa cum s-a declarat la sfârșitul anului trecut, am avut un stadiu fizic al lucrărilor de 60,28%. Anul acesta, lucrările au fost reluate pe data de 8 (ianuarie n. red.), iar din cauza condițiilor meteo, am reușit să realizăm doar lucrări la partea de structuri și asamblare și ridicare de tabliere metalice pentru podurile 2 și 3.

 

Deși noul Mall este un uriaș șantier, data anunțată a deschiderii rămâne aceeași: 25 aprilie

Marţi, 30 Ianuarie 2024 08:59

 

Deși la noul Mall din Pitești, cel din Tudor Vladimirescu, pe malul râului Argeș, nu se văd lucrări gata de recepție, data anunțată a deschiderii rămâne aceeași: 25 aprilie. Și noi credem asta, pentru că e vorba de o investiție privată, unde chiar se muncește. Nu că nu s-ar munci și la stat, însă la stat nu se muncește chiar peste tot…

Fotografia este făcută la sfârșitul săptămânii trecute. Încă se toarnă betoane, încă se înalță clădiri, încă se lucrează la pasarelă. Însă tocmai asta ne face să credem că lucrurile se vor încadra în termen. Se lucrează!

 

 

Guvernul ar putea prelungi plafonarea preţurilor!

Luni, 29 Ianuarie 2024 22:02

 

Săptămâna trecută, primul-ministru Marcel Ciolacu a anunţat, în şedinţa de Guvern, că vrea să stea de vorbă cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare pentru a stabili cum vor continua mecanismul de plafonare a preţurilor la produsele de bază. Discuţiile ar putea avea loc în această săptămână.

„Vreau să discut şi cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a preţurilor la produsele de bază. Pentru pensionari şi nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populaţiei”, a declarat Ciolacu, potrivit România Liberă.

 

Primăria Piteşti a finalizat și recepționat lucrările la noua staţie de asfalt

Luni, 29 Ianuarie 2024 21:43

 

Primăria Pitești s-a dotat cu o nouă stație de asfalt. Principala îmbunătățire este aceea că, fiind de ultimă generație, este mult mai puțin poluantă decât cea veche. Desigur, și parametrii tehnici sunt cu totul alții. Productivitatea maximă a noii făbricuțe este de 90 tone/oră, față de staţia veche care avea un volum de 30 tone/oră. Să fie într-un ceas bun, că toți ne dorim drumuri asfaltate!

 

 

Pagina 19 din 307

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea