Metoda atragerii victimei în capcana unor false investiţii face ravagii în Argeș

Luni, 22 Ianuarie 2024 15:35

Procurorii argeșeni atrag atenția asupra numărului mare de persoane care sunt înșelate printr-o nouă metodă care circulă pe rețelele de socializare. Au fost depuse numeroase plângeri penale la poliție sau la unitățile de parchet din Argeș.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş susțin că, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cauze având ca obiect infracţiuni săvârşite prin intermediul internetului, utilizând ca mod de operare specific „metoda atragerii victimei în capcana unor false investiţii”.

 

Ion Mînzînă a explicat de ce va candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean

Luni, 22 Ianuarie 2024 13:32

 

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, a explicat de ce va candida pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Argeș.

„Eu spun că nu numai eu, ci întreaga echipă pe care o avem acum vom continua pe acest drum, desigur, cu voia cetățenilor din Argeș. De ce? Pentru că am construit o ECHIPĂ extrem de eficientă în cei trei ani și două luni de când conducem județul la Consiliul Judetean Arges. Se trage linie pentru exercițiul financiar care s-a încheiat și pot spune că județul Argeș NU a ratat niciun proiect pe fonduri europene din cele pe care le-am început.

Cinci localităţi din Argeş au primit bani de la Ministerul Dezvoltării

Luni, 22 Ianuarie 2024 13:26

 

Cinci localităţi din Argeş au primit bani de la Ministerul Dezvoltării pentru decontarea facturilor pentru o serie de investiţii realizate în etapele 1 şi 2 din PNDL. La nivel national vorbim de 608 obiective, pentru care s-a alocat suma de 650.089.061,85 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 608 obiective.

Localităţile din Argeş care au primit bani prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală sunt:

Băiculeşti – 2.490.214 de lei

Brăduleţ – 1.674.499 de lei

Câmpulung – 324.115 de lei

Ciomăgeşti – 124.330 de lei

Coşeşti – 53.745 de lei.

 

 

Se caută muncitori pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti

Luni, 22 Ianuarie 2024 13:22

 

A început organizarea de şantier pe tronsonul 3 Cornetu-Tigveni al Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Cea mai complexă secţiune de autostradă din România este realizată de asocierea de firme Webuild SPA - Tancrad SRL. Are o lungime de 37,40 km și va avea peste 12 kilometri de poduri, pasaje și viaducte, peste 25 km de lucrări de consolidare, două noduri rutiere și un ecoduct.

Constructorul Webuild anunță că se caută, în continuare, atât muncitori calificați, cât necalificați. Se are în vedere, inclusiv, aducerea de muncitorii din afara țării.

 

Farmaciile pot elibera antibiotice, fără reţetă, numai în regim de urgenţă

Luni, 22 Ianuarie 2024 13:10

 

Farmaciile din România pot elibera antibiotice, fără reţetă, numai în regim de urgenţă şi doar în doza necesară pentru cel mult 72 de ore, precizează un ordin al Ministerului Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial. În plus, clientul trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu a ridicat medicamentele respective şi din altă farmacie. În rest, antibioticele se eliberează doar cu reţetă şi într-o cantitate care să nu depăşească dozele necesare până în ultima zi a tratamentului, conform indicaţiilor medicului. Reţeta se reţine în farmacie şi poate fi eliberată fracţionat doar în cadrul aceleiaşi unităţi.


 

 

Apel al Poliției Locale Pitești către cetățeni: nu încurajați cerșetoria!

Luni, 22 Ianuarie 2024 13:04

 

În perioada 12 - 16 ianuarie 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în vederea depistării, identificării și sancționării persoanelor care practică cerșetoria pe domeniul public din municipiul Pitești.

Pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, conform Legii 61/1991 rep., în perioada mai sus menționată, au fost întocmite 24 de sancțiuni contravenționale. Persoanele care au fost amendate au între 40 și 65 de ani, majoritatea dintre acestea fiind din Merișani, Ciumești sau Crâncurile (jud. Dâmbovița). Reamintim că, pentru apelarea la mila publică, sancțiunea contravențională este cuprinsă între 100 și 500 de lei.

 

S-au reluat lucrările pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:45

 

DRDP Craiova a anunţat că antreprenorul care execută lucrările pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a revenit pe șantier. Este vorba de lotul Craiova-Robăneşti, care are o distanţă de 17,7Km. În această perioadă se execută lucrări de armare, cofrare și betonare la toate structurile, aprovizionare materiale de umplutură.

La terasamente nu se pot executa lucrări în această perioadă din cauza gradului mare de umiditate din sol, în șantier fiind mobilizate utilajele necesare începerii și acestei activități. Antreprenorul a declarat că a încheiat contracte ferme pentru livrarea și montarea tuturor grinzilor la poduri și pasaje până la sfarșitul lunii august 2024., a transmis DRDP Craiova, pe pagina de Facebook.

 

 

Unirea Principatelor Române, marcată la Mioveni

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:23

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în anul 1859. Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român.

Simpozion – 24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:15

Muzeul Județean Argeș, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, în colaborare cu Colegiului Național „Zinca Golescu”, vă așteaptă, marți, 23 ianuarie 2024, ora 13.00, la simpozionul 24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române.

Despre semnificația momentului istoric vor vorbi managerul instituției muzeale, Cornel Popescu, profesor Marius Cîrjan, profesor Eugenia Zgreabăn, precum și elevi ai Colegiului National „Zinca Golescu”.

 

Bugetul Piteștiului, în dezbatere publică pe 23 ianuarie

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:13

Bugetul municipiului Piteşti pe anul 2024 cuprinde venituri totale de 990.965 mii lei. Primăria a inițiat procedura de consultare publică referitoare la proiectul de buget, care poate fi consultat pe site-ul instituției. Locuitorii municipiului Pitești pot depune, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu privire la Proiectul bugetului Municipiului Pitești pe anul 2024, până la data de 23 ianuarie 2024. Propunerile, sugestiile sau opiniile se primesc prin e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , precum și la sediul Primăriei Municipiului Pitești – Centrul de Informații pentru Cetățeni (CIC), intrarea D.

Proiectul de buget al orașului Mioveni, în consultare publică!

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:11

 

Locuitorii din Mioveni sunt invitați la dezbaterea proiectului de buget al orașului Mioveni pentru anul 2024. Aceștia se pot implica în procesul de realizare al unor viitoare investiții locale și zonale la nivelul comunității, asumându-şi rolul de participant activ în definirea și abordarea proiectelor de dezvoltare ale orașului.

Weekendul trecut au avut loc mai multe întâlniri zonale cu cetăţenii, la care a luat parte conducerea Primăriei. Marți, 23 ianuarie 2024, ora 17.00 va avea o ultimă dezbatere la Centrul Cultural Mioveni.

 

 

Pe promenada râului Argeș se lucrează pentru finalizarea pistelor de biciclete!

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:07

 

Continuă lucrările pe promenada râului Argeș. În acest moment sunt executate 50% din lucrările angajate: asfaltare, placarea zidului, montarea parapetului pietonal și a stâlpilor de iluminat cu instalațiile aferente. Se lucrează pentru finalizarea pistelor de biciclete!

„Facem din nou un apel către cei care folosesc promenada: să o menținem curată și nevandalizată pentru a ne bucura cât mai mult și cât mai mulți de avantajele ei! Lucrările continuă pe strada Basarabiei și pe Bulevardul Petrochimiștilor.”, a transmis primarul Cristian Gentea.


 

“MIHAI EMINESCU”- EXPOZIȚIE OMAGIALĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 22 Ianuarie 2024 10:27

 

Anul acesta se împlinesc 174 de ani de la naşterea poetului național Mihai Eminescu, cel care, potrivit lui Garabet Ibrăileanu, a reprezentat un „eveniment aproape inexplicabil în literatura noastră” şi „care a creat pe de-a-ntregul limba poeziei româneşti”.

Considerat un geniu al literaturii române, Mihai Eminescu a lăsat moştenire un corpus impresionant de opere literare, caracterizate prin profunzimea gândirii, originalitatea exprimării şi sensibilitatea artistică.

 

 

O casă de licitație a scos la vânzare un conac din Argeș cu 80.000 de euro

Joi, 18 Ianuarie 2024 07:27

 

Conacul Tabacovici, situat în satul Valea Mărului din comuna Budeasa, este de mai mulți ani la vânzare. Ridicată în 1930 de Nicolae Tabacovici, mare proprietar funciar al zonei, clădirea este scoasă la vânzare de casa de licitații Romania Sotheby's International Realty.

„Un pâlc de case noi înconjoară acest conac vechi, ocupând probabil ceea ce în trecut ar fi fost curtea extinsă a acestuia, cu acareturi, oameni și vite cum îi stătea bine unei mândre proprietăți ridicate prin 1930 de Nicolae Tabacovici, mare proprietar funciar.

 

Filarmonica Pitești, partener în turneul național de recitaluri dedicat Zilei Culturii Naționale!

Joi, 18 Ianuarie 2024 07:09

 

Cei mai faimoși 5 muzicieni români ai tuturor timpurilor, prezentați de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, într-un proiect cultural original, dedicat accesului tinerilor la cultură și prilejuit de sărbătoarea Zilei Culturii Naționale.

Asociația Culturală INNOVARTE în parteneriat cu Filarmonica din Pitești și cu Școala nr. 13 „Mircea cel Bătrân” vor organiza în ziua de 26 ianuarie, începând cu ora 13:00, la Sala de Festivități a Școlii nr. 13, o serie de evenimente culturale care va cuprinde un recital cameral, o conferință pe teme muzicale și lansarea, în mediul online, a unui videoclip de muzică de cameră românească.

 

 

Administratorul Alpitex-ului, dat în judecată de lichidator

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 12:42

 

 

# Acesta este acuzat că a ”dosit” bunurile firmei pentru a nu fi vândute

Anul trecut, prin luna noiembrie, ne întrebam: ”Cine se mai servește din cadavrul firmei Alpitex?” Ei bine, se pare că de atunci am răspuns corect. Iar acum ni s-au și confirmat bănuielile. Administratorul special, Iorguș Grigore, a fost dat în judecată de firma desemnată ca lichidator. Iorguș este acuzat că a dosit bunurile firmei aflate în lichidare, pentru a nu putea fi vândute. Am avut un mare producător și exportator de mobilă în Argeș: Alprom. Am avut și un mare producător și exportator de mobilier masiv: Alpitex.

 

Caz grav în Argeș! Gheorghe Voicu, primarul din Bârla, a fost lovit și amenințat de un cetățean: „Îți dau în cap și te omor”

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 07:42

 

# Agresorul edilului a fost trimis în judecată

Primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu, a fost șicanat în trafic, amenințat cu moartea și lovit de către un consătean. Incidentul șocant a avut loc în noiembrie 2020, la scurt timp după ce acesta a obținut al doilea mandat de primar. Alături de edil a fost agresată și o altă persoană. La sfârșitul anului 2023, doi bărbați, în vârstă de 27 de ani și de 48 de ani, au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și ultraj.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 07:41

 

Multitudinea de inovații tehnologice în medicina dentară poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficiență consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

EFICIENȚA UTILIZĂRII AMPRENTEI DIGITALE ÎN STOMATOLOGIE:

• Eliminarea multor inconveniente aferente amprentării clasice este mult mai confortabilă, sigură și este realizată într-un timp mult mai scurt;

 

TUDOR VLADIMIRESCU - VECHIL DE JUDECĂȚI

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 07:41

 

În revista AVOCATUL, din iunie 2014, dr. în drept Iosif Fridman-Nicolescu, după un studiu al istoriei profesiei de avocat, în mod surprinzător pentru mulți, îl includea în galeria marilor avocați ai neamului nostru și pe Tudor Vladimirescu, pe drept cuvânt - susținea autorul - de vreme ce marele vizionar, în calitate de vechil de judecăți, pe bază de mandatare, a apărat interesele multor locuitori în litigii legate de dreptul proprietăților sau alte drepturi personale, ajunse în fața dregătoriilor fanariote sau Divanului domnesc.

 

 

Palatul Administrativ al județului Argeș, modernizat după 50 de ani

Marţi, 16 Ianuarie 2024 20:14

Marți, 16 ianuarie, a avut loc recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Palatului Administrativ al Județului Argeș.

Este unul dintre cele mai ample proiecte investiționale ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană nerambursabilă, cu o valoare de 41 milioane lei, din care 24 milioane lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă.

Zahanaua lui Max este scoasă, din nou, la licitație. Cu preț, din nou, redus!

Marţi, 16 Ianuarie 2024 18:32

 

# Terenul de sub clădire nu se vinde, este al soției fotbalistului Dobrin

Cabinetul de Insolvenţă Enoiu Niculae oferă spre vânzare prin licitaţie deschisă cu strigare, şedinţe organizate săptămânal în perioada 22.01.2024-18.03.2024, respectiv în zilele de luni, ora 9.30, la sediul lichidatorului judiciar din mun.Câmpulung, str.Negru Vodă nr.131, jud.Argeş, ”Activ imobil situat în mun.Piteşti, str.Târgul din Vale nr.29, jud.Argeş, compus din Clădire Unitate alimentaţie publică (Ds+P+1E+M), la care au fost executate împrejmuire şi amenajare curte grădină de vară, precum şi alte lucrări de modernizare clădire, activ ce nu are demarată procedura de recepţie finală a lucrărilor de construcţii şi instalaţii, şi care se află pe terenul proprietate persoană fizică Dobrin Gheorghiţa,

 

 

Pagina 10 din 480

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea