Subcomisarul Daniel Gheorghe: „Decizia ÎCCJ nu trebuie interpretată în sensul liberalizării consumului de substanţe”

Luni, 22 Octombrie 2018 18:04

# Șeful Centrului Antidrog Piteşti, despre modul în care ”se pedepsește” consumul de etnobotanice

Subcomisarului de poliție Daniel Gheorghe, în calitate de reprezentant al Agenției Naționale Antidrog la nivelul județelor Argeș și Vâlcea, a făcut mai multe precizări privind Decizia Î.C.C.J din 12 septembrie 2018 prin care s-a stabilit că nu vor mai fi pedepsite de lege persoanele care consumă etnobotanice. Chestiunea de drept supusă judecăţii de către Înalta Curte de Casație și Justiție a fost următoarea:

 

Proiecte de sute de miliarde lei la Popești

Luni, 22 Octombrie 2018 18:02

# Un singur proiect, cel de drumuri, însumează 75 miliarde de lei vechi
Situată la granița cu Teleormanul, în extremitatea sudică a județului, comuna Popești încearcă, prin noul ei lider, să țină pasul cu vremurile, deși distanțele sunt lungi – până în capitala Pitești sunt circa 60 de kilometri. Nici bugetul nu este unul care să permită o dezvoltare accelerată, zona fiind una preponderent agricolă, iar agenții economici, puțini. Punga localității este, însă, completată cu bani nerambursabili. Un sigur proiect, cel de asfaltare, este în valoare de 75 miliarde lei vechi, sumă ce ar fi fost, din forțe proprii, imposibil de acoperit. Primarul Mihai Ion nu se lasă dezamăgiut și încearcă prin toate posibilitățile să completeze bugetul  insuficient.

Dat afară de CJ Argeș, directorul Viorel Badea a fost întors în funcție de instanță

Luni, 22 Octombrie 2018 17:42

Scandalul de la Evidența Populației a ajuns în prelungiri
Încet, încet se face dreptate! După mai multe luni de procese deschise împotriva Consiliului Județean Argeș, ca urmare a destituirii sale din funcția de director executiv de la Evidența Populației, Viorel Badea a câștigat, în instanță, o primă „bătălie”.

 

Posturile de șefi pentru mai multe parchete și instanțe argeșene, scoase la concurs

Luni, 22 Octombrie 2018 17:39

În perioada 11 octombrie – 18 decembrie se va organiza concurs pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii și la parchetele de pe lângă acestea. Magistrații pot depune cereri de înscriere la concurs sau examen la Institutul Național al Magistraturii până la data de 1 noiembrie 2018.

Președinta Judecătoriei Pitești a promovat la Tribunalul Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 17:37

Judecătoria Pitești a rămas fără președinte.  Elena Camelia Pîrvu, președinta Judecătoriei Pitești a participat pe 16 septembrie la concursul de promovare în funcţii de execuţie a judecătorilor şi procurorilor, unde a optat pentru un post la Tribunalul Argeș, în cadrul Secției pentru Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale. Aceasta a promovat fără probleme concursul cu nota finală 9,90, după ce a obținut 9,60 la proba teoretică și 10 la proba practică. După ce a fost timp de mai mulți ani președintele Judecătoriei Pitești, aceasta a simțit nevoia unei schimbări. Iar ea s-a produs.

 

Tradiția „Focului lui Sumedru”, sărbătorită în localitățile din Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 17:24

# Peste 15.000 de covrigi se vor împărți la Mioveni
Ca în fiecare an, respectând tradiția populară, locuitorii din Mioveni vor aprinde, în seara de 25 octombrie, Focul lui Sumedru - eveniment care va fi marcat și de autoritățile locale. Astfel, Primăria Mioveni, Consiliul Local și Centrul Cultural, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș și cu sprijinul SVSU Mioveni și al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate, vor organiza mai multe focuri simbolice în locațiile enumerate mai jos, unde se vor împărți peste 15.000 de covrigi și alte produse.

Adrian Preda, vicecampion european de box

Luni, 22 Octombrie 2018 17:22

# Clubul FC Argeş are sportivi cu care se poate mândri
Performanţă extraordinară pentru sportul argeşean!. După zece ani, Piteştiul are din nou un vicecampion european de box. Pugilistul piteştean Adrian Preda a devenit acum câteva zile vicecampion european după ce a pierdut finala Campionatului European de Box din Rusia. Această medalie de argint a venit la un an distanţă după ce judoka Eduard Şerban a devenit campion mondial de cadeţi. Prin rezultatele obţinute în ultimul timp de clubul FC Argeş-CSM Piteşti s-a demonstrat că efortul financiar depus de autorităţile locale nu a fost în zadar, iar cu multă răbdare, pasiune şi pricepere, se pot obţine performanţe şi la nivel internaţional.

 

Profesor din Argeș - în cartea recordurilor din România

Luni, 22 Octombrie 2018 17:20

# Colecționarul are peste 4000 de exemplare de trifoi

Laurențiu Oprescu, profesor de geografie și istorie se află în cartea recordurilor din România pentru colecția sa de trifoi cu 4, 5, 6, 7 și chiar 8 foi. Colecția este și cea mai mare din Europa. Ideea profesorului din Bughea de Sus a venit încă din copilărie. Acesta era elev și a pornit să adune trifoi alături de prieteni. Așa a ajuns acasă cu buzunarele pline și a dat drumul la colecție.

Ionuț Butoi, din nou în lotul pentru Jocurile Invictus

Luni, 22 Octombrie 2018 17:02

# Plutonierul major a fost cel mai medaliat membru al echipei româneşti în ediția precedentă

În lotul României de 15 persoane pentru Jocurile Olimpice Invictus, olimpiada militarilor răniți în teatrele de operații, se află și doi argeșeni. Plutonierul major Ionuţ Claudiu Butoi, eroul muscelean rănit în 2008 în Afganistan, va participa la tir cu arcul, la fel ca şi anul trecut, când a fost cel mai medaliat membru al echipei româneşti, iar caporalul Valentin Ciolan-Uţă, din Piteşti, va concura la Sydney la mai multe discipline, printre care şi aruncarea greutăţii.

 

Bolnavii nu vor mai face naveta. Centru de dializă la Curtea de Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 17:00

Un cetățean a fost cel care a semnalat problema la Ministerul Sănătății. Iar tentativa a fost una de succes. În Spitalul din Curtea de Argeș va fi amenajat un spațiu în care bolnavii își vor face tratamentul de dializă.
La Curtea de Argeș, la acest moment, 50 de persoane sunt bolnave de diabet și dependente de insulină. Acestea trebuiau să facă naveta undeva de trei ori pe săptămână la Pitești pentru tratament. Situația se va schimbă însă în perioada următoare, tratamentul fiind posibil chiar la Curtea de Argeș.

Dosarul terenurilor din Pădurea Trivale, cumpărate de evrei de la Ivănescu, strămutat la Tribunalul Vâlcea

Luni, 15 Octombrie 2018 13:41

# Curtea de Apel Pitești a admis solicitarea celor trei firme evreiești
Direcția Silvică Argeș a cerut în instanță anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale și vândute de către Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu) magnatului Nicolae Ivănescu, care la rândul lui a vândut o parte dintre ele unor firme evreiești. Pe 20 martie 2018, Tribunalul Argeș i-a dat câștiga de cauză Direcției Silvice, în primă instanță. Hotărârea a fost dată în contextul în care aceeași instanță a stabilit, în decembrie 2015, anularea titlului de proprietate pentru respectivul teren, prin hotărâre definitivă și irevocabilă.

 

Peste 200 de creditori, în dosarul insolvenței societății Daniela Construcții

Luni, 15 Octombrie 2018 13:39

# Și cele 150 de persoane, care au achitat bani în avans pentru firma lui Inquieto în vederea achiziționării de locuințe, se numără printre creditori # Un creditor a cerut, deja, înlocuirea administratorului judiciar

Dosarul de insolvență a Daniela Construcții, firma italianului Nicola Inquieto, a devenit unul uriaș cu 205 creditori. Decăderea „imperiului” italianului în județul nostru a venit după ce bunurile societății sale au fost puse sub sechestru de Parchetul Tribunalului Napoli, fapt ce a condus în cele din urmă și la solicitarea sa de deschidere a procedurii de insolvență. Printre creditorii societății se numără o parte din cele 150 de persoane care riscă să îşi piardă casele şi banii daţi ca avans, în această categorie fiind cei care au făcut rate direct la dezvoltator.

Sentința Tribunalului Argeș în dosarul lui Pendiuc pune într-o ipostază neplăcută procurorii DNA

Luni, 15 Octombrie 2018 13:37

# „Au fost transcrise pasaje care nu-si aveau locul într-o cauza penală. Singurul efect a fost acela spre deliciul presei...”

Transcrierile convorbirilor dintre fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, și fosta sa secretară Carmen Lis au fost făcute spre deliciul presei! Aceasta este concluzia la care a ajuns judecătorul Tribunalului Argeș în sentința prin care a fost achitat Tudor Pendiuc și directorul ADP, Mircea Braniște. Reamintim că dosarul se află în apel, la Curtea de Apel Pitești, primul termen al procesului fiind stabilit pe 5 noiembrie. Pe 28 iunie, judecătoarea Irina Lăzăr l-a achitat pe Tudor Pendiuc pentru că ”nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea” (art. 16 alin. 1 lit. c Cod Procedură Penală), iar pe Mircea Braniște pentru că ”există o cauză justificativă sau de neimputabilitate” (art. 16 alin. 1 lit. d Cod Procedură Penală).

 

ISJ Argeș și Școala nr 16 au dat în judecată Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Luni, 15 Octombrie 2018 13:34

# Protestul organizat împotriva unui elev în școală are încă impact deși au trecut doi ani de la acest episod nefericit pentru unitățile școlare din Argeș

S-au împlinit exact doi ani de la incidentul de la Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale” Piteşti (fosta Şcoală 16), atunci când elevii unei clase, sprijiniți de părinții lor, au organizat un protest, în unitatea de învăţământ, după ce au refuzat să mai intre la cursuri din cauza unui „elev problemă“. Cu toate acestea, episodul nefericit are încă impact, deși au trecut doi ani, iar elevul respectiv a ajuns la liceu. Inspectoratul Școlar Județean Argeș și conducerea Şcolii Gimnaziale I.L. Caragiale din Piteşti au cerut, în instanță, anularea actului administrativ prin care instituțiile au fost sancționate de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu amenzi în valoare totală de 5.000 lei și mai multe avertismente.

Nicolae Poghirc, directorul Teatrului „Alexandru Davila”: „Îmi doresc să existe spectacole «ca la Pitești»!”

Luni, 15 Octombrie 2018 13:30

# „Cei doi șefi de secție, care au manifestat oarecum reținere față de proiectul meu, au fost contracandidații mei la funcția de manager”, mai susține Poghirc

Stagiunea la Teatrul „Al. Davila” a început în forță cu premiere ale unor spectacole complexe şi diverse. Cu toate acestea, tensiunile în instituție au fost pe măsură. Multe dintre ele au fost create după ce directorul Nicolae Poghirc și-a propus reorganizarea teatrului prin desființarea a trei secții - Dramă, Estradă și Așchiuță - și crearea unui singur compartiment artistic. Mai multe amănunte despre situația actuală a Teatrului „Al. Davila” din Piteşti, despre planurile directorului Poghirc, dar și despre următorul program al instituției, puteți afla din interviul următor.

 

Numeroase străzi, asfaltate la Bradu. Primarul Dan Stroe: „Infrastructura rutieră este o prioritate pentru noi”

Luni, 15 Octombrie 2018 13:22

Comuna Bradu este un șantier. Numeroase străzi sunt asfaltate, se lucrează la canalizare, la alte rețele de utilități, la foraje de apă. Constructorii profită de vremea bună pentru a rezolva problemele ce mai pot fi terminate în această toamnă. Sătenii au înțeles aceste eforturi și suportă praful dar și restricțiile de circulație, conștienți fiind că sunt făcute spre binele lor. Primarul localității, Dan Stroe, a ținut să le mulțumească pentru înțelegere.

Doar 13 unități școlare din Argeș mai au grup sanitar în exterior

Luni, 15 Octombrie 2018 13:16

În perioada 3 septembrie - 5 octombrie, Direcția de Sănătate Publică Argeș a desfășurat acțiuni tematice de control privind  verificarea asigurării activităților școlare în condiții igienico-sanitare corespunzătoare din unitățile de învățământ preuniversitar și de antepreșcolari. Cu această ocazie, reprezentanții  Serviciului de Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Argeș, au verificat 191 de unități școlare din județ.

 

La Ștefănești s-au strâns, deja, sute de semnături pentru referendum

Luni, 15 Octombrie 2018 12:56

Primărița din Ștefănești s-a ținut de cuvânt și a început campania de strangere  de semnături pentru demiterea actualului Consiliu Local. Totul a început cu disensiunile dintre edilul-șef și viceprimarul localității, disensiuni extinse și către consilierii locali PSD, fideli fostului președinte local al partidului, viceprimarul Ion Mihalcea. Tensiuni acutizate de-a lungul timpului și care au culminat cu absența consilierilor de la ședințele forului local.

Modificări la legea privind asociațiile de proprietari - piteștenii riscă amenzi uriașe

Luni, 15 Octombrie 2018 12:16

TERMO CALOR CONFORT S.A. aduce la cunoștință că începând cu  data de 1 septembrie a fost modificată legea privind asociaţiile de proprietari, iar din data de 28 septembrie aceasta a intrat în vigoare. Amenzile sunt uriaşe pentru cei care nu respectă noua legislaţie, ce aduce modificări semnificative.
Principalele modificări sunt: autoritățile administrației publice locale organizează în cadrul aparatului de specialitate al primarului un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari și

 

Pesta porcină africană, încă departe de județul Argeș

Luni, 15 Octombrie 2018 12:14

# Subprefectul Bughiu vorbește despre măsurile luate de autoritățile județene

Pesta porcină africană a ajuns la doi pași de Argeș, în Dâmbovița, dar nu a afectat și județul nostru. Adrian Bughiu (foto), subprefectul județului, pune acest lucru și pe seama măsurile corecte luate de autoritățile din județ.

Situaţie inedită la Albota: utilaj ultramodern, dar fără șofer

Luni, 15 Octombrie 2018 12:13

Situație inedită la Primăria Albota . Un utilaj ultramodern, în valoare de 200.000 de euro stă tras pe dreapta pentru că nu există operator pentru el. Primarul, cel care intenționa să efectueze deszăpezirea localității în această iarnă este disperat deoarece nu găsește un specialist. Utilajul a fost accesat pe fonduri europene de Primăria Albota, în această vară. El poate fi folosit de la transport de mare tonaj pînă la întreținere și deszăpezire drumuri. Până aici, toate bune și frumoase numai că operatorul care urma să fie angajat pe utilaj a găsit un serviciu mai bine plătit în agricultură deşi i se oferise salariu decent şi la Albota.

 

Pagina 313 din 463

«ÎnceputAnterior311312313314315316317318319320UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea