Mimi Niță, fostul viceprimar din Costești, a primit ceea ce și-a dorit: celebritate!

Luni, 11 Ianuarie 2016 21:57

# Fostul vice din Costești, Mimi Niță, este acuzat de o serie de abuzuri grave. Cei abuzați sunt minorii unei instituții din subordinea CJ Argeș.

Ca urmare a aspectelor apărute în mass media, privind o serie de nereguli care ar fi avut loc în Complexul de Locuințe Protejate Buzoești, instituție în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș, Consiliul Județean Argeș a constituit o comisie de analiză administrativă care va analiza și va dispune în cel mai scurt timp posibil măsurile legale ce se impun. Din comisie vor face parte secretarul județului, reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș și ai D.G.A.S.P.C. Argeș.

 

Mircea Andrei vrea să dezgroape dosarul ARO

Luni, 11 Ianuarie 2016 21:56

Fostul senator și președinte al PDL Argeș, Mircea Andrei, președintele PAM (Partidul pentru Argeș și Muscel) a susținut, vinerea trecută, o conferință de presă incendiară. Locul desfășurării a fost unul ales nu la întâmplare: Câmpulung Muscel. Alături i-a stat un fost director de la defuncta Uzină ARO. Fost procuror, actualmente avocat de succes, Mircea Andrei nu s-a sfiit să dezgroape, tocmai la ea acasă, o problemă încă sonoră: decesul uzinelor ARO, altădată cel mai mare furnizor de locuri de muncă din regiunea Câmpulung.

Dragoș Pătroi, invitat special al Realității TV, la emisiunea ”Banii vorbesc”

Luni, 11 Ianuarie 2016 21:52

# Consultantul fiscal piteștean, în centrul emisiunii moderate de Eduard Pastia

Tânărul, dar daja celebrul consultant fiscal Dragoș Pătroi, fost expert al DNA Pitești, a susținut o lecție de fiscalitate, vinerea trecută, în direct, la România TV. Piteșteanul a fost invitatul principal al moderatorului  Eduard Pastia, în cadrul emisiunii ”Banii vorbesc”. Timp de aproape o oră și jumătate, în direct, consultantul fiscal Pătroi, autor a

 

Începutul sfârșitului pentru ingineriile financiare ale romilor din Costești

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

# Cine va răspunde, de la instituțiile statului, pentru ajutorul primit de aceștia? # În urma verificărilor parțiale efectuate de Finanțe, o singură firmă are datorii de peste 14 miliarde lei vechi #  Firma care a golit contul Primăriei Băbana nu a înregistrat cesiunea în contabilitate. Nici firma vânzătoare a creanței.

Situație unică, poate, în țară, de o gravitate majoră, la Primăria Băbana. Așa cum am mai scris, cu ajutorul executorului judecătoresc, romii din Costești reușesc nu numai să pună poprire pe conturile instituției, dar, ulterior, reușesc și să scoată banii din acestea. Este vorba de peste 3 miliarde lei vechi, sumă cu care una din cele

Nicolae Diaconu, primarul din Curtea de Argeş, ar putea părăsi PSD

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

Pe bursa zvonurilor circulă vorba cum că primarul din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, se pregăteşte să părăsească PSD pentru a candida din partea Partidului România Unită (PRU), partid ce este condus de nepotul său, Bogdan Diaconu, deputat aflat la primul mandat în Parlamentul României.
Bogdan Diaconu a candidat în 2012 la această funcţie pe listele Uniunii Social Liberale din partea PSD. În luna august a anului 2014, nepotul primarului din Curtea de Argeş şi-a anunţat demisia din PSD şi înfiinţarea Partidului România Unită, al cărui preşedinte este.

 

Aleșii Argeșului din Senat se bat în case de neam... bun

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

# Vile de sute de metri pătrați au fost construite pentru ”mai marii” senatori de Argeș
”Spune-mi ce casă ai ca să îți spun cine ești!” – este titlul unei cărți scrise de un psiholog francez, psiholog care analizează și aspecte ale personalității celui care locuiește în casa respectivă. Ei bine, în cazul tratat, săptămâna aceasta, de noi, e simplu! Vorbim de case monstruos de mari, care epatează, în primul rând, prin suprafețele construite, de sute de metri pătrați fiecare. Ele aparțin aleșilor noștri din Senat. Care aleși mai cheltuie, din banul public, zeci de milioane de lei lunar și pentru cazări în București. Distanța mare, de, și, mai ales, stress-ul...

Radu Doru, primarul comunei Suseni: ”Buba este la București! Argeşul a ajuns fiul ploii! Are cineva grijă de Argeş?”

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

# Primar din Argeș: ”Are grijă,  că ne-a băgat pe «Consultanţa»!”

Ședința de colegiu prefectural de la sfârșitul săptămânii trecute s-a dorit una liniștită, de sfârșit de an. Nu a fost să fie nici de această dată, în special datorită noilor prevederi legislative adoptate de guvernul technocrat Cioloș. Primarii, prezenți în număr mare în sală, nu au ezitat să își arate nemulțumirile. Mai ales că, spun aceștia, Argeșul este un județ nereprezentat aproape deloc la București. Cel mai vocal, însă foarte la obiect, a fost, ca și cu alte ocazii, edilul din Suseni, un om cu experiență de douăzeci de ani în administrația locală.

 

Comuna Bogaţi, raiul copiilor în preajma Sărbătorilor de Iarnă

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

# Școlarii şi preşcolarii acestei comune beneficiază de numeroase facilităţi oferite de primărie

Comuna Bogaţi se află situată în S-E judeţului Argeş, la o distanţă de 39 km faţă de Municipiul Piteşti, la limita cu judeţul Dâmboviţa, de-a lungul văilor Glâmboc, Glâmbocel şi Strâmbului, cât şi parţial în zona dealurilor piemontane.
La prima vedere, această localitate pare a fi una normală, ce-i drept, dezvoltată din punct de vedere al infrastructurii, dar unde lucrurile par a fi tipice ca şi în celelalte

Afacerile turcilor din Piteşti, luate în vizor de inspectorii Antifraudă

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

Oraşul Piteşti a fost pentru cetăţenii turci o atracţie, numărul cetăţenilor de etnie turcă stabiliţi aici fiind unul însemnat. Turcii, fie au venit la studii, fie şi-au găsit un job aici, dar cei mai mulţi au venit pentru a-şi deschide propria afacere. Cele mai multe afaceri ale turcilor desfăşurate în municipiul Piteşti fac parte din domeniul comerţului textil, magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Însă, din informaţiile pe care le avem, o parte din aceste afaceri nu se desfăşurau într-un mod cu totul legal, unele fiind chiar un rai al evaziunii fiscale.
Aşa se face că inspectorii Antifraudă au intrat pe firul acestor afaceri, fiind călcate de către aceştia mai multe magazine din domeniul textil ce aparţin cetăţenilor turci.

 

Magnatul oțetului, Marian Drăgușin, l-a dat în judecată pe magnatul construcțiilor, Valentin Vișoiu

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Cel din urmă a construit, în cartierul Nord, Penny Market și i-a produs stricăciuni, astfel, primului

Cel puțin așa reclamă Marian Drăgușin, patronul Vinalcool Argeș S.A., firmă proprietară a imobilului – teren și construcție – situate în spatele Penny Market din cartierul Nord. Acesta susține că i-a fost solicitată permisiunea constructorului de a îi folosi proprietatea, în vederea organizării șantierului.
Astfel, constructorul, S.C. Conarg AG  S.R.L., s-a putut desfășura în voie pentru ridicarea cât mai rapidă a construcției supermarketului, știut fiind faptul că, în astfel de

Cabana de vânătoare a magnatului Ivănescu de la Nucșoara, scoasă la vânzare de Fisc

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Imobilul de află la numai câțiva kilometri de viitoarea (defunctă?!) Stațiune Molivișu

Înființată în anul 2009 de către omul de afaceri Nicolae Ivănescu, Asociația vânătorilor și pescarilor sportivi Diana a făcut oarece deranj, mai ales prin curtea AJVPS Argeș, prezentându-se, ani la rând, la licitațiile organizate de Romsilva pentru atribuirea fondurilor de vânătoare din județ. Bătăliile la licitații se duceau, la un moment dat, între oamenii de afaceri. Mai ales între  drumarii județului pentru că aceștia, oameni cu bani, aveau, fiecare, propria asociație. Și, ca să ai și unde, nu numai cu ce, te prezentai

 

Peste puțin timp, activitatea Radic Star s-ar putea muta în fosta fabrică Agofloris

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Revenire spectaculoasă, mai rapid decât se aștepta concurența!

La aproape două săptămâni de la incendiu, patronii Radic Star au stabilit un plan de reaşezare pe piaţa mezelurilor, unde deveniseră lideri. Pentru a nu lipsi foarte mult de pe piaţă, conducerea Radic Star a luat decizia să mute o parte din producţie în fosta fabrică Agofloris, conform unor surse apropiate firmei. Fabrica Agofloris  a fost cumpărată  în urmă cu câţiva ani de patronii Radic Star de la o bancă, în urma executării silite a fostului patron, Gheorghe Arsene.

Anul acesta, administraţia locală va împărţi din nou sarmale, a doua zi de Crăciun

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Competiţie pe viaţă şi  pe moarte la Primăria Piteşti pentru postul de ”master chef # Cine va mai purta boneta de bucătar… rămâne de văzut!

În timpul erei Pendiuc, administraţia locală Piteşti obişnuia ca a doua zi de Crăciun să ofere sarmale cu mămăligă cetăţenilor. Astfel că, cine dorea să mănânce o porţie de sarmale a doua zi de Crăciun, mergea în centru, în faţa Primăriei, şi era servit chiar de primarul Tudor Pendiuc, echipat adecvat, cu o bonetă de bucătar- trofeu. Anul trecut, având în vedere incidentele întâmplate cu arestarea edilului, viceprimarul Cornel Ionică nu a mai păstrat această tradiţie.

 

Șerban Valeca, președintele PSD Argeș: ”Tudor Pendiuc nu va fi pe lista noastră cu candidați la Primării”

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Cale liberă viceprimarului Ionică pentru o candidatură la Primăria Pitești?
Președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, a anunțat, cu iritare evidentă, la sfârșitul săptămânii trecute, că, în conformitate cu noul Cod de Etică și Conduită adoptat de către PSD, actualul primar, Tudor Pendiuc, nu va mai putea candida la Primăria Pitești. Să fie acesta momentul de start pentru o eventuală cursă a lui Cornel Ionică spre fotoliul de primar al Piteștiului? S-ar putea. Jocul este însă mult mai complicat, chiar dacă Tudor Pendiuc va fi înlăturat de partid de la o eventuală candidatură. Din mai

Apele Române au reziliat unilateral contractul de 1.000 de miliarde cu Valah Construct

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Directorul tehnic, Narcis Mățăoanu, nu a vrut să semneze rezilierea și a fost demis # Valah Construct aduce casă de avocatură din București și va cere în instanță, așa cum a promis, daune uriașe Direcției # Județul Argeș rămâne, din nou, descoperit, cu zero investiții împotriva inundațiiilor

Iată că, așa cum am prevăzut, un nou proiect menit să aducă îmbunătățiri majore sistemului hidrologic județean și nu numai, a murit la puțin timp după naștere. Apărări de mal, lucrări împotriva

 

Cei mai puternici oameni ai Argeşului s-au reunit, vineri seară, la Ramada

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş a sărbătorit 12 ani de existenţă

Mediul economic al judeţului Argeş, precum şi numeroși politicieni şi oameni din administraţia publică locală s-au reunit, vineri seară, la Ramada pentru a sărbători 12 ani de existenţă plini de realizări ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş.  Ca de fiecare dată, amfitrionii evenimentului au fost Virgil Dumitru şi Dan Ionescu, președintele,

Țărănistul Gigi Dinescu atacă, la anul, Primăria Pitești. Mai bine ar încerca cu pietre...

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

Gheorghe Dinescu s-a hotărât să urce în politica mare, elegant și maiestuos, precum domnitorii de altădată pe caii lor albi. Va candida la Primăria Pitești în vara anului 2016, din partea PNȚCD. Și, probabil, va obține. Undeva între 1și 3% din voturile valabil exprimate, că mai mult nu are de unde. Deci, în cazul nostru, caii sunt verzi și pe... pereți...
Persoană cu oarecari dificultăți de exprimare, atât oral cât și în scris, Dinescu se poate lăuda totuși că, în politică, a încercat aproape orice. În primul rând, a încercat cam

 

Cornel Ionică: ”Semafoarele de pe axul central nu pot fi sincronizate”

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Viceprimarul municipiului Pitești, atent la sesizările ziarului nostru # Acesta mai spune că ”Sunt și semafoare cu buton pentru pietoni, iar a le elimina ar însemna să punem în pericol oamenii.” # Laurențiu Zidaru, celălalt viceprimar, este însă nemulțumit: ”Stau la un roşu; nu-i nimeni pe stradă, decât eu cu semaforul.”

Iată că edilii – sau cel puțin unii dintre aceștia – sunt atenți la sesizările presei. La conferința susținută la Primăria Pitești, săptămâna trecută, viceprimarul Cornel Ionică a ținut să justifice nesincronizarea

Fabrica de Oțet Topoloveni se judecă de patru ani cu Apă Canal 2000 S.A. pentru 200 de milioane lei vechi

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Firma se judecă, în continuare, și cu Finanțele Argeș, pentru o datorie de 100 de ori mai mare: peste 20 miliarde lei vechi.

Marian Drăgușin, patronul Fabricii de Oțet Topoloveni, este un om care a știut să facă bani. Acesta deține imobile în Pitești și Topoloveni a căror valoare este estimată la câteva milioane de euro. Numai imobilul din zona Exercițiu, unde are chiriași supermarketul Jam și o sală de fitness, îi aduce venituri lunare de peste 600 milioane de lei

 

Narcis Sofianu va fi numit președinte al organizației PNL Pitești, în locul lui Radu Perianu, conform unei decizii proaspăt venite de la Centru

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Același lucru se va întâmpla și în celelalte organizații locale. Candidatul la Primărie devine șef al organizației de partid! # Liberalii se dovedesc mai comuniști decât pesediștii: fără alegeri!
Consiliul Naţional PNL a adoptat, la sfârșitul săptămânii trecute, criteriile de integritate pentru candidaţii la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare. Ca parte a strategiei de accelerare a fuziunii interne, participaţii la Consiliu au votat şi hotărârea potrivit căreia candidaţii înscrişi în cursa pentru primăriile din teritoriu să fie numiţi

Vine iarna! Și numai în România reîncep asfaltările!

Luni, 07 Decembrie 2015 15:20

# Regia Autonomă de Drumuri Argeș cumpără câteva mii de tone de mixtură asfaltică pentru un drum din Băbana

Încep, de zor, asfaltările. În jumătatea lunii decembrie sunt cerute, de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș, câteva mii de tone de mixtură asfaltică pentru un drum județean. Termenul de deschidere al ofertelor este fix 15 decembrie, ceea ce înseamnă că livrarea ”mărfii” s-ar putea produce de Crăciun. Moș Crăciun ar dovedi, astfel, că dispune de un ditamai sacul pentru beneficiarul lucrărilor. Urmând ca Moșul să fie nevoit să vină, din nou, cât de des, la reparații…

 

Pagina 317 din 402

«ÎnceputAnterior311312313314315316317318319320UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea