În comuna Bogați se va construi o sală de sport în valoare de aproximativ 50 de miliarde lei vechi

Luni, 25 Ianuarie 2016 13:33

# Proiectul se va desfășura pe fonduri guvernamentale, prin Ministerul Dezvoltării

Fost cadru didactic, Ion Gîrleanu, primarul comunei Bogați, încă de când a preluat frâiele administrației locale, a înțeles importanța pe care trebuie să o acorde sistemului de învățământ din Bogați, prin crearea unei infrastructuri moderne, care să determine atât elevii, cât și profesorii să vină la școală cu drag și să-și desfășoare cursurile în cele mai bune condiții. Și, iată, așa s-a și întâmplat, întrucât putem vorbi acum de o rețea școlară, chiar mai modernă, în unele cazuri,  față de cea din

 

Proiectul bugetului local al orașului Ștefănești pentru anul 2016

Luni, 25 Ianuarie 2016 13:30

# Veste bună pentru vârstnici: În curând, în incinta clubului din zona Blocuri, va fi inaugurat Clubul Pensionarilor.

Ca în fiecare început de an, am cerut date despre bugetul orașului Ștefănești, pentru a putea informa cetățenii cu privire la direcțiile viitoare de dezvoltare ale urbei. Despre acest lucru am discutat cu primarul Mihail Bărbuceanu, care ne-a prezentat aproape în detaliu proiectul de buget al orașului Ștefănești pe anul 2016. Cu  transparența  de care a dat dovadă tot timpul, de când se află în fruntea administrației locale din Ștefănești, profesorul de matematică  Mihail Bărbuceanu, cu calculele bine făcute, ne-a prezentat și o schemă a tot ce presupune bugetul orașului Ștefănești, pentru ca cetățenii să fie cât mai bine informați despre activitatea  administrației locale.  (L.G.)

Dr. Dan Manu îi forțează mâna lui Tecău pe tema spitalului din Mioveni

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:42

# Dan Manu: ”PSD Argeş va sprijini construirea unui nou spital la Mioveni, iar Consiliul Judeţean Argeş va emite o hotărâre privind finanţarea acestui spital.”

Seria conferinţelor de presă săptămânale de la sediul filialei judeţene al PSD Argeş s-a deschis cu o conferinţă de presă care a fost susţinută de preşedintele-executiv, Cristian Gentea, de secretarul-executiv Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, şi de dr. Dan Manu, liderul consilierilor judeţeni ai PSD Argeş.

 

Consiliul Județean Argeș s-a dus la spital! Mulți spun că era nevoie...

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:39

#  Dan Olariu, managerul Spitalului Judeţean Argeş: „Dacă aş fi în locul domnului Tecău, m-aş gândi mai bine să reabilitez Spitalul Judeţean, dotându-l la standarde europene, decât să construiesc altul în Mioveni.”

Conferinţa de presă a Consiliului Judeţean Argeş de săptămâna trecută s-a desfăşurat în cadrul Spitalului Judeţean Argeş şi a stat sub semnul inaugurării a patru blocuri operatorii în cadrul acestui spital, o investiţie de aproape 4 miliarde de lei vechi. La conferinţă au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Grigore Florin

Primăria Valea Iaşului cere 140 ha. din zona industrială a municipiului Curtea de Argeş

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:35

# Curtea fabricii Dr. Oetker, revendicată, și ea, de comuna Valea Iașului

În anul 1968, după adoptarea Legii nr. 2, hotarele localităţilor au fost modificate, fapt ce creează nemulţumiri până în zilele noastre. Primăria Va-lea Iaşului a dat în judecată Primăria Curtea de Argeş, solicitând revenirea la vechile hotare, ceea ce ar presupune trecerea la comuna învecinată a zonei industriale a municipiului şi a multor gospodării care acum figurează în municipiu.

 

Dosarul Ara Soft se îngroașă, atât la DNA cât și în teritoriu!

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:28

# Primăria Morărești a pierdut procesul cu CJ Argeș pentru că a reziliat contractul cu firma de casă (și din casa) Consiliului Județean # Juristul Primăriei Morărești: . ”Ei (Ara Soft, n.r.) au venit, pur și simplu, în primărie, și au luat echipamentele. Contabila a anunțat poliția! A făcut și poliția proces-verbal...”

Am scris, de mai multe ori, că șefii C.J. Argeș insistă să fie săltați de DNA în dosarul Ara Soft! Aceștia se judecă, de anul trecut, cu primăriile din județ pentru a menține pline conturile unei firme private. Firma cu pricina, Ara Software,  trăiește, cu acte în regulă și cu binecuvântare dată pentru 20 de ani, prin contract, chiar în clădirea

”Oficial, şi-a anunţat candidatura până acum prof. univ. dr. Dumitru Chirleşan”

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:19

# Interviu cu rectorul interimar al Universităţii din Piteşti, prof. univ.dr. Sebastian Pârlac, despre viitoarele alegeri pentru funcţia de rector

Universitatea din Piteşti a început anul 2016 sub semnul alegerilor academice, ce vor culmina, la sfârşitul lunii februarie 2016, cu desemnarea unui nou rector, cel actual, prof. univ. dr. ing. Sebastian Pârlac, asigurând până atunci interimatul acestei funcţii. După ce Ionel Didea a renunţat în vara anului trecut la mandatul de rector, Sebastian Pârlac a fost cel desemnat să ocupe interimar funcţia de rector.

 

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a sărbătorit Ziua Artei Fotografice în România

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:11

Ziua de 11 ianuarie a fost declarată, prin Hotărârea de Guvern nr. 458⁄5 mai 2010, ”Ziua Artei Fotografice în România”, 11 ianuarie fiind ziua de naştere a lui Carol Popp de Szathmary (1812-1887), recunoscut ca prim fotograf al României.
Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş, instituţie de cultură de prim rang din judeţul nostru, a consemnat această zi prin vernisarea în data de 14 ianuarie, de la ora 17.00,   a două expoziţii de fotografie inedite: ”Sufletul lumii, Egiptul”, autor – Miguel Angel Sanchez din Spania – și ”Visul myanmarez”, având-o dincolo de obiectiv pe

Gheorghe Dinescu: ”Câţi bani vor merge în vistieria «particulară» a primarului?”

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:56

# Dacă va deveni (iar!?) primar, Gheorghe Dinescu va scoate pavelele din centrul oraşului

La conferinţa de presă care a avut loc joi, 14 ianuarie 2016, la sediul PNŢCD Argeş, ai cărei protagonişti au fost Gheorghe Dinescu, preşedintele PNŢCD Argeş, şi Ionel Mănescu, prim-vicepreşedintele acestei formaţiuni, s-au dezbătut mai multe aspecte, extrem de diverse: proiectul de buget al Primăriei Piteşti pe anul 2016, cazul familiei

 

Mircea Andrei, despre bugetul municipiului Piteşti: ,,Într-adevăr, salutară investiţia de la Casa Cărţii, nu ştii când ai nevoie de ea...”

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:53

# Halal opoziţie! Mircea Andrei, singurul opozant de la dezbaterile pe buget de săptămâna trecută #  Narcis Sofianu, marele absent al ședinței. Alături de întregul PNL.

Ne punem frecvent întrebarea cum a reuşit PSD-ul în Argeş, timp de peste 26 de ani, să conducă neîntrerupt. Însă, în acest sens, explicaţia vine chiar de la opoziţie, sau, mai bine zis, de la lipsa opoziţiei în Argeş. Argeşenii, de-a lungul timpului, de la Revoluţie şi până în prezent, au fost nevoiţi să voteze tot timpul reprezentanţii PSD-ului întrucât cei din opoziţie nu prea se vedeau. Nici acum, în al doisprezecelea ceas, iată că opoziţia nu profită de destabilizarea PSD-ului de către justiţie.

Copreședintele PNL Pitești, consilierul Mihai Tudor, a trecut la Partidul pentru Argeș și Muscel

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:34

# Mutare politică spectaculoasă. Începe campania de achiziții… # Mihai Tudor: ”Am ales Partidul pentru Argeș și Muscel pentru că doar PAM și Mircea Andrei fac opoziție în Argeș”

Partidul pentru Argeș și Muscel anunță cooptarea în rândul membrilor săi a consilierului local Mihai Tudor. Cel mai vocal consilier local de dreapta din cadrul CL Pitești a ales să se alăture Partidului pentru Argeș și Muscel condus de Mircea Andrei, considerînd că PAM este singura formațiune politică din Argeș care face opoziție reală PSD-ului și

 

Zeci de dosare la instanțele de judecată pentru moara din Ștefănești

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:18

# Judecătorii nu mai știu cărei instanțe aparține competența(?!) Dosare plimbate de la Tribunal la Tribunalul Comercial. Și de acolo la Curtea de Apel Pitești. De ce?!

Așa cum am promis, revenim cu subiectul – prezent în zeci de dosare, închise sau pe rol – morii din Ștefănești. Aceasta a fost, mulți ani, în proprietatea statului român. Acum aproximativ 10 ani, este revendicată de moștenitorii vechiului proprietar, care o vând, la puțin timp, unui grup de câteva persoane. Și aceștia încearcă să înstrăineze imobilul, de data aceasta firmei care o închiriase și care o folosea de mult timp. Doar că… actul inițial este reziliat. Și de aici, un război greu de imaginat, dus

Cei mai „harnici” şi cei mai „leneşi” parlamentari de Argeş din 2012 până în prezent

Luni, 11 Ianuarie 2016 23:02

Având în vedere că la sfârşitul acestui an vom avea alegeri parlamentare, este important ca cetăţenii să ştie ce au făcut aleşii lor în legislatura 2012 până în prezent. Pentru unii parlamentari, mă refer la cei care nu mai vor să candideze pentru încă un mandat în anul 2016 sau la cei nu vor mai fi aleşi în Parlamentul României din cauza ineficienţei activităţii lor parlamentare, mandatul lor va lua sfârşit odată cu alegerile parlamentare.
Pentru că trăim pe aceste meleaguri argeşene şi pentru că ne afectează direct sau indirect „somnolenţa” sau, dimpotrivă, starea de „trezire” a celor care ne reprezintă în

 

Bugetul Municipiului Piteşti pentru anul 2016 este mai mic cu peste 350 de miliarde lei vechi

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:56

# Previziuni sumbre pentru investiţiile de anul acesta!

Dacă anul 2015 a fost un an al investiţiilor în Piteşti, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre anul 2016. Conform oficialilor din primărie, bugetul pentru anul acesta este cu mult mai mic faţă de precedentul an. Potrivit viceprimarului Cornel Ionică, în urma unor estimări de la Ministerul Finanţelor, Primăria Municipiului Piteşti ar urma să primească din cote defalcate şi din sume pentru echilibrarea bugetului o sumă mai mică faţă de cea de anul trecut cu peste 350 de miliarde lei vechi.

Vicele Ionică jonglează lingvistic pe tema problemei ADP Pitești: ”Cei care nu mai au ADP regretă lucrul acesta. Şi noi regretăm, uneori, că-l avem...”

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:53

# Viceprimarul Cornel Ionică, despre ADP Piteşti: ”Nu întotdeauna suntem satisfăcuţi de ceea ce se întâmplă acolo”

Despre activitatea, de multe ori cu semne de întrebare, de la ADP Piteşti, am scris pagini întregi. Încă de pe vremea fostului director, Doru Iliescu, atrăgeam atenţia asupra achiziţiilor la supra-preţ pe care le făcea această instituţie (a se vedea, spre exemplu, cazul motorinei achiziţionate de la Dragon Oil Star la supra preţ).
În ultima perioadă, după modelul ,,Vin ai noştri, pleacă-ai noştri, noi rămânem tot ca proştii” sub conducerea noului director, Mircea Branişte, activitatea ADP Piteşti pare a

 

Expoziţie ”In memoriam Silvestru D. Voinescu” la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:41

Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş a organizat în perioada 4-10 ianuarie 2016, în holul instituţiei,  expoziţia omagială „Silvestru Voinescu – Un destin asumat”. Expoziţia, care este dedicată personalităţii omului de cultură (poet, prozator, epigramist, istoric) Silvestru Voinescu, cel care a condus destinele Bibiotecii Judeţene Argeş timp de patru decenii, cuprinde cărţi cu autograf, articole, reviste, fotografii şi documente personale.
Vernisajul acestei expoziţii a avut loc joi, 7 ianuarie 2016, de la ora 12.00, în holul instituţiei organizatoare, în prezenţa lui Octavian Mihail Sachelarie, cel care  crescut

Incendiul de la Radic Star a lăsat aproximativ 200 de persoane pe drumuri

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:35

Catastrofa economică care s-a abătut asupra patronilor de la Radic Star, în urma incendiului de la sfârşitul anului trecut, are urmări grave şi pentru o parte din angajaţii acestei firme. După ce întreaga fabrică de mezeluri din Ştefăneşti a ars din temelii, patronii Radic Star au fost nevoiţi să concedieze peste jumătate din angajaţi. Aşadar, reprezentanţii Radic Star au concediat aproximativ 200 de persoane, urmând ca de săptămâna viitoare persoanele concediate să se prezinte la AJOFM pentru depunerea dosarului în vederea obţinerii ajutorului de şomaj. Iată cum un incendiu are un impact economic destul de însemnat pentru judeţul nostru, am putea spune. Pe lângă

 

Cornel Popescu, managerul Muzeului Judeţean Argeş: „Tinerii de azi sunt atraşi de inedit, de expoziţii noi care apar şi de mese rotunde pe teme interesante”

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:27

Se împlinește, în data de 15 ianuarie, un an de când  la conducerea Muzeului Judeţean Argeș a fost instalat, în cadrul unei frumoase dar discrete ceremonii, Cornel Popescu Noul director este născut la 11 august 1985. Este doctor în istorie şi este angajat al instituţiei din 2011. Cornel Popescu a absolvit cursurile Colegiului Naţional I.C. Brătianu, iar apoi şi-a urmat pasiunea şi şi-a definitivat cursurile în istorie. Şi-a luat licenţa în Istorie, Muzeologie şi Arhivistică, a urmat masterul în 2008 la Universitatea de Stat din Piteşti, unde în prezent este şi lector universitar. A urmat doctoratul în istorie, iar din 2011 este şi angajat la Muzeul Judeţean Argeş. A

Parcarea de la Cinema București, în continuare, locul preferat al taximetriștilor ilegali

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:23

Nou amenajata parcare din fața cinematografului București stârnește, în continuare, nemulțumiri și dispute. Anul trecut, pentru descongestionarea zonei, la intrare a fost montat un indicator rutier, indicator cu menirea de a restricționa accesul autoturismelor străine în zonă. Accesul permis numai riveranilor a avut darul de a-i nemulțumi pe taximetriștii ilegali care staționau acolo în vederea racolării de clienți, în special pe rutele Mioveni și Topoloveni. Poliția Locală s-a ocupat, un timp, de problemă. După care și-a văzut de treabă, cum era, poate, și normal. Doar că… indicatorul a fost - și este în continuare – imediat ignorat de bișnițari, care și-au mutat,

 

Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș ne uimește din nou: în plină iarnă, caută utilaje de deszăpezire

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:08

Se zice că omul gospodar își face vara sanie și iarna trăsură. Însă nu același lucru putem să zicem și de reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, care, în ultima perioadă, ne-au uimit cu modul  de lucru. După ce, în pragul iernii, căutau o firmă să asfalteze un drum județean, acum, RAJD Argeș a scos la licitație, pe 5 ianuarie, închirierea de utilaje pentru deszăpezirea drumurilor județene, iar desemnarea câștigătorului licitației va fi anunțată abia pe 18 ianuarie. Până atunci, nu rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu ca să fie mai îngăduitor cu incompetența unora și să nu avem parte de fenomene meteo extreme, la fel cum avem parte de

Liviu Stancu şi-a anunţat demisia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:00

# Argeșeanul își va relua profesia de avocat în baroul Argeș # Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc: „Prezenţa lui Liviu... ca secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a fost cu siguranţă, un câştig pentru serviciul public.”

La începutul acestui an, pe data de 2 ianuarie 2016, Liviu Stancu a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, unde fusese numit de către fostul ministru al Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, pe data de 11 februarie 2014.

 

Pagina 316 din 402

«ÎnceputAnterior311312313314315316317318319320UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea