Radu Vasilică, despre ARD: ”Vreau să cred că îmi vor găsi un contracandidat nepuşcăriabil”

Luni, 22 Octombrie 2012 14:52

# Social-liberalii, recunoscători “poporului USL-list” pentru prezenţa pe Arena Naţională. Săptămâna politică trecută a stat sub semnul lansării candidaţilor USL pe Arena Naţională, eveniment desfăşurat concomitent cu Congresul PPE, prilej pentru social-liberalii argeşeni să se felicite, după, pentru mobilizarea celor 3000 de participanţi trimişi de prin tot judeţul în Capitală.
Satisfăcuţi de succesul mitingului de lansare a candidaților USL, social-liberalii Radu Vasilică şi Theodor Nicolescu au ţinut să le mulţumească, joi, celor 3000 argeşeni care au răspuns prezent, în urmă cu o zi, pe Arena Naţională din Capitală.

 

Wini Imobili extinde ilegal Mall-ul Trivale

Luni, 22 Octombrie 2012 14:48

# Încălcări ale legii sub umbrela Consiliului Local Piteşti. În spatele Mall-ului Trivale se ridică mândră o clădire adiacentă celei dintâi, cu subsol, parter şi cinci etaje. Este vorba despre o extindere a complexului comercial făcută în viteză după ce documentaţia aferentă a fost dată pe “repede înainte”, sărindu-se subtil peste una dintre etapele care ar fi putut crea probleme investitorului. Artizanii mişcării sunt Consiliul Local Piteşti si noua conducere a Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Pitești, care s-au făcut că “uită” de unul dintre avizele cerute de legislaţia privind protecţia mediului şi au dat undă verde lucrării fără documentaţia completă. Dar când vine vorba de Wini Imobili, parcă nu ne mai miră nimc!

Mircea Drăghici, deputatul argeşean cu cea mai mare prezenţă în parlament, dar... degeaba

Luni, 22 Octombrie 2012 14:38

# Propunerile legislative ale deputatului Drăghici în acest mandat, zero # Declaraţiile politice ale lui Mircea Drăghici de la tribuna parlamentului sunt contra PDL, sau pro Constantin Nicolescu. Săptămâna trecută, am primit pe e-mailul redacţiei un comunicat de la deputatul Drăghici. Acesta se lăuda cât îl ţinea gura că este cel mai prezent deputat din Argeş la şedinţele şi voturile din parlament. “Potrivit  Institutului pentru Politici Publice (IPP), deputatul Colegiului Curtea de Argeş, Mircea Drăghici este alesul din Argeş cu cea mai mare rată de prezenţă în Parlament. Astfel, Mircea Drăghici se poate mândri cu un procent de 75%, participând la aproape toate dezbaterile importante şi la şedinţele de specialitate. În contul său, deputatul social-democrat poate bifa 1616 voturi exprimate şi 2142 de voturi finale”, spune Drăghici în comunicatul său.

 

Chiloţei şi sutiene, la... toamnele piteştene

Luni, 22 Octombrie 2012 14:33

Ceea ce se dorea a fi un eveniment de tradiţie,  „Toamna Piteşteană”, la  a VII-a ediţie, a devenit, ca în fiecare an, o ţigănie curată. Deşi la sfârşitul manifestărilor de acest gen, primarul Pendiuc a promis, în fiecare an, pentru anul următor, o organizare mai bună şi lipsa chiloţeilor şi mărgeluţelor din centrul Piteştiului, din păcate, şi acum am avut parte de portofele, mărgele, chiloţei şi sutiene, afişate şi oferite spre vânzare, la rang de produse agricole.

Gabriel Bratu a cerut să fie salvat de partid

Luni, 22 Octombrie 2012 14:29

# Gabriel Bratu, prim-vicepreşedinte PDL, a înduplecat conducerea partidului ..... cu şiroaie de lacrimi pe obraz. Ca un bărbat adevărat, şi un şefuleţ de partid, Gabriel Bratu s-a aruncat în lupta electorală. Cel care anunţa cu surle şi trâmbiţe că va candida pe colegiul Piteşti Centru pentru un post de deputat, a întors macazul săptămâna trecută. Colegiul Costeşti, cel care pare a fi cel mai sigur pentru PDL, a fost lăsat liber în urma respingerii candidaturii lui Sorin Pandele. Cum şi în politică este ca şi în viaţa de zi cu zi, dacă nu şi mai rău, vulturii au şi căşunat pe acest colegiu. Gogu Davidescu şi Gabriel Bratu au fost cei care au cerut partidului să fie lăsaţi să candideze pe acest colegiu. Cum Gogu abia şi-a făcut reintrarea în PDL, Bratu a fost cel care a câştigat bătălia pentru acest colegiu.

 

Turla cea mare a Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Piteşti este în pericol

Luni, 22 Octombrie 2012 14:22

# Toţi credincioşii sunt rugaţi să ajute la repararea turlei bisericii. Biserica Sf. Ioan este aşezată în Gura Trivăii, iar prima mențiune documentară cunoscută  datează din 1698 și face referire la  existența unei biserici vechi, datând probabil de pe la începutul veacului al XVII-lea, atât de amenințată cu  dărâmarea încât de multă vreme  rămăsese pustie. În anul 1806, prin strădania lui Hagi Matei Țăcălie, închinător la locurile sfinte și ctitor de biserici, pe locul primei biserici se construieşte o nouă Biserică Sf. Ioan, din zid, dar de proporții modeste, astfel încât după șapte decenii de existență aceasta devine

Ajuns președinte de sindicat, Mircea Bărbuceanu își permite să dea dictare noii conduceri a Universității Pitești

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Acesta insistă, practic, pentru desființarea sindicatului paralel, ASUP # Penibil, ca pe vremea comuniștilor: ”Oamenii continuă să adere la SLUP, oprindu-ne pe stradă și completând adeziunile sau trezindu-ne cu altele pe sub ușă...” Gheorghe Mazăre, liderul sindicatului ASUP: ”Oamenii de acest gen au succes, așa cum se uită lumea la OTV se uită și la dânsul...”. Fără să fi aflat noi, epoca de aur s-a întors, reîncarnată de fapt, așa cum îi stă bine unei epoci muncitorești, într-un... sindicat. Ciudat este că sindicatul aparține Universității din Pitești și este format din profesori, nu din pălmași. Nu contează, tot epocă de aur rămâne, cu oamenii înnebuniți să se înscrie în partidul care – iată cum se repetă istoria – se vrea și unic...

 

Apa e scumpă. Salariile conducerii Apă Canal, nesimţite

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Gelu Mujea, directorul general de la Apă Canal 2000 SA, scrie Raiffeisen BANC şi ING BANC. Ruşinică!!!!  # Toţi directorii de la Apă Canal au salarii de peste 70 milione lei lunar, başca ceva bănuţi frumoşi încasaţi de la firmele desprinse din Apă Canal 2000 S.A. Deşi apa este un subiect dezbătut pe toate părţile, vom reveni cu ceva detalii care sunt ocolite de toţi cei responsabili de preţul mare al acesteia. Primarul Pendiuc spunea că avem cea mai curată apă din ţară, şi acesta ar fi şi motivul preţului mare. Investiţii multe, fonduri atrase, toate cele enumerate duc la preţul mare al apei

Începutul sfârșitului în războiul Chelu-Fătuloiu

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Cătălin Chelu a fost condamnat la 6 ani închisoare. Decizia poate fi atacată cu recurs # Contactat telefonic, chestorul Dan Valentin Fătuloiu ne-a declarat: ”Sentința este una firească și demonstrează, încă o dată, că justiția din România funcționează.” Omul de afaceri gălățean Cătălin Chelu a fost condamnat, vineri, de judecătorii Tribunalului București la cinci ani de închisoare cu executare,  plus un an spor de pedeapsă. Este vorba despre celebrul caz ”mită pentru general”, Chelu promițând chestorului șef de poliție Dan Fătuloiu  suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în M.A.I., să intervină favorabil în vederea rezolvării dosarelor penale având ca obiect infracțiuni comise de către Cătălin Chelu..

 

Uluitor!!! În prestigioasa Quartz Security Systems semnează acte un asociat…mort ?

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

Firma Quartz a luat ființă în vremurile tulburi de după Revoluția din 1989. Este, poate, cea mai veche fimă de securitate din județul Argeș. A fost fondată de Cantemir Mechetiuc şi Marius Badea, ultimul fiind, mai nou, şi deţinător al firmei Lactate Brădet - un brand, de asemenea, cunoscut în judeţ.
Odată cu dezvoltarea domeniilor de activitate ale firmei, cum se poartă, au fost înființate firme ”satelit”, pentru a putea gestiona și a separa mai bine activități diferite. Astfel, în anul 1999 a luat ființă firma QUARTZ SECURITY SYSTEMS SRL, care – spune un site de prezentare – ”a continuat și a desăvârșit serviciile de instalare și service pentru sisteme de alarmă împotriva efracției, și a pus bazele, pentru prima dată în județul nostru, serviciilor de intervenție rapidă la obiectivele dotate cu sisteme de alarmă antiefracție.”

Fostul director ANTS, Maria Rusu, s-a dat înotătoare ca să se plimbe, gratis, la Rio de Janeiro

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Amănunte noi în cazul prejudiciului de la CSM Piteşti. Maria  Rusu este "sportiva" pentru care s-a făcut referatul de la CSM Piteşti în urma căruia familia fostului antrenor emerit Petre Deac trebuie să scoată bani din buzunar ca să acopere prejudiciul produs clubului.  Un mic amănunt peste care adevăraţii autori ai falsului grosolan speră să treacă probabil şi justiţia.
Într-o ediţie trecută relatam despre scandalul în care moştenitorii  regretatului antrenor Petre Deac sunt făcuţi buni de plată pentru neregulile de la CSM Piteşti, după ce "mortului" i-a fost imputat un  prejudiciu de 9200 lei,  deşi, conform Curţii de Conturi Argeş, nu doar Petre Deac, ci şi directorul de

 

2000 de argeşeni plătesc taxa de salubrizare pentru a se aduna salariul directorului de la gunoaie

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Gabriel Moiceanu, director executiv la A.D.I Servsal, are salariu de 45 milioane lei vechi pe lună # Romi Becheanu, director la Salubritate 2000 SA, societatea de gunoi a primăriei Piteşti, are salariul cu mult mai mare decât al lui Traian Băsescu. Săptămânile trecute, preţul mare al gunoiului a fost discutat la toate întâlnirile cu autorităţile publice locale. La conferinţa de presă de acum două săptămâni de la Consiliul Judeţean Argeş, la Colegiul Prefectural, la şedinţa CJ Argeş, preţul gunoiului a fost subiectul principal. Deşi a încercat pe toate căile să explice această mărire, directorul Gabriel Moiceanu se pare că nu a fost mulţumit de rezultatele obţinute, şi miercurea trecută a revenit la conferinţa de la CJ cu alte lămuriri.

"Dacă nu o să reuşesc, oricum mai am şi alte variante!"

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Simona Bucura Oprescu, despre candidatura vizată la alegerile parlamentare. Consilierul Judeţean Simona Bucura Oprescu pare dezamăgită de modul în care se fac jocurile în listele USL pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an. Deocamdată, până la tranşarea candidaturilor pe colegiile PSD, trebuie să se "bată" cu şase colegi "pe un loc de parlamentar care nu se ştie care e...". Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş susţine că sunt suficiente maxim trei mandate pentru un parlamentar şi spune că trebuie lăsat loc şi pentru tineri, subliniind că cei care au deţinut mandate

 

USL vrea să câştige tot în Argeş. Trebuie să pună mâna şi pe deconcentratele care sunt la PDL

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Constantin Nicolescu: „Avem o ambiţie politică. Trebuie să câştigăm toate colegiile!” # Tudor Pendiuc: „Avem ce împărţi dacă o să câştigăm tot” # Simona Bucura: „Să ne amintim câţi dintre actualii parlamentari îşi negociau în anul 2009 trecerea la PDL”. Vinerea trecută, parcarea de la Conacul Goleştilor a devenit neîncăpătoare în jurul prânzului. USL-iştii, cu mic, cu mare, au ajuns la Goleşti pentru întâlnirea cu şefii de la judeţ. Parlamentari, primari, aspiranți la o funcţie, cu toţii au fost prezenţi la Goleşti. În curtea conacului, în cortul instalat pentru diversele acţiuni, cu un

Mortul e de vină!

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Moştenitorii regretatului antrenor Petre Deac sunt făcuți buni de plată pentru neregulile de la CSM Piteşti. Succesorii titratului antrenor de înot, decedat în 2006 în urma unui accident de circulaţie, trebuie să scoată din buzunare 9200 lei pentru un prejudiciu de care se face vinovat, conform Curţii de Conturi Argeş, nu doar Petre Deac ci şi directorul de atunci al CSM, Dinu Gheorghe, precum şi contabilul clubului, Ion Istrătescu. Cum se poate ca cei din urmă să scape basma curată, iar toată paguba să fie imputată "mortului", e greu de precizat. Antrenoarea emerită, Gica Deac, cea care i-a fost

 

Producătorii direcţi se plâng, mafia pieţelor merge mai departe

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

Ştefan Livian, inspector Direcţia pentru Agricultură Argeş: “50-60% dintre cei care se dau producători în pieţele Piteştiului sunt speculanţi”. În sfârşit, o autoritate publică locală vorbeşte de amploare pe care a luat-o mafia pieţelor piteştene. Producătorii direcţi au arătat cu degetul, săptămâna trecută, spre ceea ce înseamnă la Piteşti acest fenomen şi au cerut, timid, autorităţilor locale să–i sprijine în războiul cu samsarii. Reprezentanţii Primăriei au venit cu aceeaşi soluţie învechită, despre care am tot auzit, dar care niciodată n-a rezolvat problema: micropieţele sau pieţele volante prin care, spun producătorii direcţi, rar vezi  picior de cumpărător. În zonele cu vad, din  Ceair, spre exemplu, nu prea e loc pentru ei şi nici nu va fi prea

Ginerele lui Constantin Nicolescu renunță la afacerile cu statul !

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Acesta a vândut firma unui prieten și vrea să își deschidă o firmă de consultanță. # Mircea Șerban: ”Am fost atacat destul de mult în presă, inclusiv în «Atitudine»... E mai bine așa, ca să nu vă mai dau subiecte...” Proaspăt devenit ginere al celui mai puternic om al județului, Mircea Șerban, fiul directorului general de la IATSA Bascov, părea că va merge pe un drum bătătorit. Firma sa, Valah Construct (în care a fost, inițial, asociat cu Ionuț Ștefănescu și cu Ștefan Lăzăroiu) s-a infiltrat puternic în iureșul licitațiilor organizate pe bani publici. Și, ca ginere al lui Constantin

 

Fosta organizaţie de la PRM, actual USL, ne-a scumpit gunoiul

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Preţul a crescut de la 5,7 lei/persoană/lună, la 7,1 lei/persoană pe lună fără TVA la oraşe, iar la comune de la 30 lei/an de gospodărie, a ajuns la 36 lei/an/persoană. # Gabriel Moiceanu (foto): „Delegarea serviciului de salubrizare este un proiect de succes” # Ducele de Albota: “La gunoi s-a angajat toată fosta organizaţie de la PRM. Mai avem să-l angajăm pe Vadim”. În timp ce oraşul este într-o perioadă de greve la Arpechim și Lisa Draxlmaier, şefii de la judeţ se laudă cu delegarea serviciului de salubrizare. Nu am înţeles foarte bine care ar fi

Greșeli uriașe în licitația de la Lerești

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Primăria Lerești riscă să piardă peste 80 miliarde lei vechi, bani europeni nerambursabili. Primăria Lerești se află, la ora actuală, în fața unui potențial eșec de mari proporții. Pentru că riscă să piardă, din neatenție sau rea-voință, sau cine știe din ce alte cauze, o sumă uriașă de bani. Bani pe care Uniunea Europeană i-a alocat printr-un proiect integrat pe măsura 322, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Valoarea estimată a proiectului, fără TVA, este de 9.892.569 lei. Obiectul contractului îl constituie execuţia de lucrări de construcţii de drumuri şi clădiri, alimentare cu apă şi canalizare, furnizare de bunuri, aparatură de uz casnic, produse de curăţat, echipament pentru terenuri de joacă şi echipament electronic. Conform fişei de date, vor fi executate lucrări şi furnizare de bunuri, în conformitate cu documentaţia tehnică, după cum urmează:

 

”Cei care s-au debranşat vor plăti facturi imense!”

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Subprefectul Gheorghe Marin îi compătimeşte pe cei care au renunţat la sistemul centralizat de încălzire. # Furnizorul local de agent termic a rămas, din această toamnă, fără alţi 1600 de clienţi. “La încălzirea centralizată suntem pe contrasens cu UE!”, a conchis suprefectul Gheorghe Marin săptămâna trecută, referindu-se la faptul că, spre deosebire de alte ţări în care sistemul centralizat câştigă teren, la noi e invers. La Piteşti, furnizorul local de agent termic pierde anual mii de clienţi  care, de teama facturilor uriaşe, renunţă la încălzirea centralizată şi optează pentru

Marea asfaltare de la Curtea de Argeș, în fața celui de-al patrulea eșec

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Costinel Vasilescu (foto), fost viceprimar al orașului: ”Dacă și de această dată se anulează procedurile, voi începe să strâng semnături pentru demiterea conducerii Primăriei”. Se întâmplă din nou! Aproape că ne-am plictisit să consemnăm eșecurile unui proiect care se dorea grandios, un proiect destinat îmbunătățirii nivelului de trai al cetățenilor din Curtea de Argeș. ”Marea asfaltare” a constituit un subiect fierbinte încă din anul 2010, an în care a fost semnat contractul de finanțare. Subiectul a fost întors pe toate părțile în campania electorală din vara acestui an, fiind, de fapt, unul din punctele de ”bătaie” ale fostului și actualului primar, Nicolae Diaconu.

 

Pagina 372 din 402

«ÎnceputAnterior371372373374375376377378379380UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea