Cioc, cioc, banii publici? Sunt eu, ginerele lui Constantin Nicolescu...

Luni, 03 Septembrie 2012 13:06

# Mircea Șerban, viitorul ginere al președintelui C.J., merge pe un drum bătătorit. De fostul ginere. Un nou soare se ridică, în aste vremuri de criză, pe cerul pieței de construcții a județului. În condițiile în care trusturi de construcții care păreau de neclintit se prăbușesc, performanța este cu atât mai notabilă. Este vorba de Valah Construct, firmă patronată de Mircea Șerban, fiul lui Gheorghe Șerban. Cel din urmă, de zeci de ani director al IATSA Bascov, asociat în afacerea respectivă cu cel mai puternic om al județului, Constantin Nicolescu. Cel mic își depășește, iată, cu mult tatăl, intrând direct și pe ușa din față în cea mai cunoscută familie a județului, ca acționar principal.

 

S.C. Prointermed S.R.L., firma consilierului local Adrian Prodănel, a accesat fonduri europene de peste un million de lei noi

Luni, 03 Septembrie 2012 13:00

# Deși cu datorii de milioane de lei la bugetul statului. Undeva la jumătatea anului trecut, firma omului de afaceri Adrian Prodănel apărea în topul Forbes al datornicilor județului Argeș, pe un ”onorant” loc doi. Datoriile de peste 65 miliarde de lei vechi au împins S.C. Prointermed S.R.L. într-un nedorit vârf de clasament, între antrepozitul penal de produse petroliere Chem Petro Stef din Ștefănești – firmă ca a trecut cu o viteză uluitoare prin mâinile mai multor căutați de DNA (datorii de aproape 70 miliarde lei vechi) și Tri Invest Standard, copia la indigo a primeia, și aceasta condusă de celebrii Radu Nemeș și Racz Peter Attila (datorii de peste 52 miliarde lei vechi)

Argeşenii sunt puşi pe drumuri de somaţii şi facturi halucinante

Luni, 03 Septembrie 2012 12:42

# CEZ-ul, luat la bani mărunţi de pensionari # Uluitor! Factură CEZ estimată pentru… 80 de ani!!! Mai multe asociaţii care reprezintă interesele persoanelor vârstnice din judeţul Argeş au semnalat în cadrul Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice zeci de probleme de care s-ar face răspunzătoare compania CEZ, pe care o acuză de atitudine abuzivă în relaţiile cu clienţii. Cea mai halucinantă situaţie semnalată săptămâna trecută se referă la o factură de consum emisă de CEZ reprezentând contravaloarea pe 80 de ani a consumului mediu al respectivului abonat. Cel care a primit-o este un bătrân în vârstă de 70 de ani, ameninţat cu debranşarea în cazul neachitării aberantei facturi.

 

Mori cu zile dacă stai după reţeta electronică

Luni, 03 Septembrie 2012 12:32

# Pacienţii şi medicii de familie din Argeş, bulversaţi de  noul  instrument. Argeşul se poate lăuda că se numără printre primele judeţe din ţară în ceea ce priveşte  numărul de reţete electronice eliberate  de către medicii de familie aflaţi în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.  Cu toate acestea, atât pacienţii cât şi medicii de familie sunt bulversaţi de noul sistem. Primii, în special cei din mediul rural, se plâng de lipsa Internetului sau a mijloacelor tehnice necesare iar cei din urmă arată cu degetul dificultăţile pe care le întâmpină în farmacii când trebuie să-şi ridice medicamentele.

Noi dezvăluiri în războiul asociațiilor din blocul de la Prefectură

Luni, 03 Septembrie 2012 12:29

# “Ştefan Alexandrescu se pretinde președintele unei asociaţii care, legal, nu există”. Preşedintele AP Maria Teiuleanu, Victor Suslănescu,  susţine că cealaltă asociaţie beligerantă din interminabilul război, AP Teiuleanu 149, oficial, nici măcar nu există. Preşedintele asociaţiei incriminate, Ştefan Alexandrescu, îl contrazice însă şi, deşi recunoaşte că nu are un nou acord de asociere pentru AP Teiuleanu 149,  spune că asociaţia pe care o reprezintă nici n-ar avea nevoie de aşa ceva, având în vedere conjunctura  separării  proprietarilor din blocul 48 - Centru.

 

Gheorghe Davidescu & Co au încercat să preia conducerea PDL Argeş

Luni, 03 Septembrie 2012 12:25

# Gheorghe Davidescu vrea să revină în viaţa politică şi foloseşte orice mijloace pentru a face asta # Sorin Pandele nu vrea să preia conducerea PDL Argeş. Se vaită că nu are posibilităţi financiare. Toată suflarea politică din județ vorbeşte pe la colţuri de debarcarea lui Mircea Andrei de la conducerea PDL Argeş. Cel mai înfocat susţinător al acestei idei, dar şi organizatorul grupului de revoluţionari din PDL, este nimeni altul

Administratorul AP Maria Teiuleanu ameninţă că-l va da în judecată pe primarul Tudor Pendiuc

Luni, 27 August 2012 22:42

# Acuzaţii dure în scandalul celor două asociaţii de proprietari din blocul 48 - Centru. Niculina Gebăilă, administratorul Asociaţiei de Proprietari Maria Teiuleanu, susţine că primarul i-a suspendat fără motiv atestatul care-i permitea să îndeplinească această funcţie şi-l ameninţă pe edil cu instanţa. Femeia a mai câştigat un proces cu Primăria Piteşti şi spune că, după ce i se va face dreptate, va renunţa de bunăvoie la funcţie. Răboiul dintre cele două asociaţii de proprietari care funcţionează în blocul de vizavi de Prefectură (AP Maria Teiuleanu şi AP Teiuleanu 149) pare să nu se mai sfârşească. Despre conflictele dintre reprezentanţii celor două tabere am relatat într-un număr anterior, iar acuzaţiile formulate atunci de preşedintele AP Teiuleanu 149, Ştefan Alexandrescu, sunt contrazise, acum, cu documente, de Niculina Gebăilă, administratorul celeilalte asociaţii.

 

Inaugurarea bazei de agrement Trivale a fost amânată pentru primăvara lui 2013

Luni, 27 August 2012 22:39

# Cele trei săptămâni de întârziere anunțate de autoritățile locale s-au transformat în șase luni # Nordco, firma ”vinovată” de întârzieri, va trebui să asigure, până la primăvară, paza obiectivului. Dacă luna trecută viceprimarul Cornel Ionică anunța că inaugurarea bazei de agrement Trivale va fi amânată cu trei săptămâni din cauza întârzierilor constructorului, zilele trecute, primarul Tudor Pendiuc le-a tăiat definitiv entuziasmul celor care mai sperau ca cel puțin în toamnă să se bălăcească în ștrandul amenajat în cel mai mare cartier al Piteștiului.

Daniel Constantin se vrea deputat de Argeş

Luni, 27 August 2012 22:31

# Daniel Constantin e piteştean doar când vrea. Acesta a declarat, săptămâna trecută, că Argeşul este „judeţul dumneavostră”, deci nu şi al domniei sale, dar preferinţa îi este să fie ales deputat de argeşeni. # Daniel Constantin are o datorie de 295.000 euro la Dan Voiculescu, în condițiile în care veniturile anuale ale familiei sunt cam de... 3000 de euro. Săptămâna trecută, Daniel Constantin a făcut o vizită în judeţul Argeş, unde a avut o întânire cu directorii deconcentratelor subordonate Ministerului Agriculturii. La conferinţa de presă susţinută după

 

”Sunt în faza în care tot ce înseamnă activitate administrativă va suporta o reorganizare”

Luni, 27 August 2012 22:11

# La aproape o jumătate de an de la învestirea în funcția de rector al UPIT, Ionel Didea vorbește despre provocări, dezamăgiri și proiecte. Cea mai mare dezamăgire a lui Ionel Didea după instalarea în fotoliul de rector al Universității din Pitești a fost, după cum mărturisește, să constate absența regulilor în domeniul administrativ: “Am descoperit că la UPIT se aplica dictonul «În apele tulburi se pescuiește cel mai bine»”. Câte ceva  despre punctele slabe și punctele forte ale Universității Pitești, despre relația rectorului cu profesorii și studenții și despre obiectivele pe care și le-a propus pentru următorii ani, aflați din interviul pe care Ionel Didea l-a acordat săptămânalului „Atitudine în Argeș”

Argeşul pierde un deputat. Măcar să fie ceilalți buni…

Luni, 27 August 2012 22:06

# Un deputat reprezintă 70.000 de alegători, iar un senator 160.000 de alegători. # Conform site-ului CJ Argeş, judeţul nostru avea 663.206 locuitori. # Populaţia judeţului Argeş este în scădere. Au fost date primele rezultate la recensământul populaţiei şi al locuinţelor din 2011. Populaţia este în scădere, din 663.206 locuitorideclaraţi pe site-ul Consiliului Judeţean Argeş, populaţia a ajuns la 591353 locuitori în Argeş la recensământul din anul 2011, mai puţin de 61 000 de persoane.

 

Weekend de concerte explozive la Muzeul Golești

Luni, 27 August 2012 21:59

# Viţa de Vie, Vasile Șeicaru, Nicu Alifantis, Iris şi Mihai Mărgineanu au pus muzica prezentului în slujba trecutului. Publicul n-a fost la fel de numeros aşa cum, poate, s-ar fi întâmplat dacă spectacolele s-ar fi ţinut centrul Piteştiului, dar atmosfera a fost de poveste, iar cei care au vrut să asculte Vasile Şeicaru, Viţa de Vie,  Nicu Alifantis, Iris şi Mihai Mărgineanu într-un loc încărcat de istorie, au dat fuga la Goleşti.
Pe 25 şi 26 august, Pro Istoria Fest a popopsit la Muzeul Goleşti  pentru a  aduce aici ateliere de tradiţii şi obiceiuri din Argeş, precum cele de pictură, sculptură în lemn şi dogărit, ultimul fiind, dealtfel, unul dintre cele mai populare meştesuguri locale.

Inaugurare cu şampanie, blesteme şi acuzaţii la Clinica Moţoc

Marţi, 21 August 2012 00:08

Controversata clinică medicală care-i „sufocă” pe locatarii blocului 25 din Calea Bucureşti a fost nu doar finalizată, ci şi  inaugurată, deşi, teoretic, lucrările de construcţie sunt… sistate. Ba, mai mult, după ce Consiliul Local Piteşti a parafat în timp record concesionarea terenului pentru afacerea medicului  Mioara Moţoc, autorităţile locale s-au gândit să dea o mână de ajutor şi la inaugurare. Angajaţii ADP, care la demararea lucrărilor au tăiat rând pe rând copacii din spatele blocului pentru a face loc noii construcţii, au lucrat de zor, săptămâna trecută, la vopsirea bordurilor şi ameajarea peisagistică a spaţiului din jurii noii clinici.

 

Termo Calor Confort a pierdut, vara aceasta, peste 1600 de clienţi

Luni, 20 August 2012 23:59

# Furnizorul local de agent termic intră în iarnă cu nici 32.000 de apartamente racordate. Furnizorul local de agent termic are, din nou, probleme. Termo Calor Confort este presată de furnizorii de gaze să-şi plătească datoriile, care cumulează 5.587.000 lei. Societatea comercială investeşte, însă, masiv, în sistemul centralizat de încălzire, deşi pierde anual mii de clienţi. Din 2010 şi până în prezent, peste 8000 de familii au renunţat la încălzirea centralizată, iar numărul lor ar fi şi mai mare dacă furnizorul de agent termic nu i-ar obliga pe debranșaţi să-şi monteze o sursă alternativă de căldură.

Fiii satului Poenărei, la a IX-a ediţie

Luni, 20 August 2012 22:15

# Ctitorul Sărbătorii Fiii Satului Poenărei este actualul primar al comunei Corbi, Virgil Baciu.  # Ştefan Lăzăroiu promite că va sprijini şi anul viitor această tradiţie din satul Poenărei. Sâmbăta trecută s-a desfăşurat cea de a IX-a reuniune anuală a sărbatorii Fiii satului Poenărei. Ctitorul ei este actualul primar al comunei Corbi, Virgil Baciu. Poenărei a fost unul dintre bastioanele luptei armate a patrioţilor români împotriva comunismului.

 

Scandal în centrul Piteștiului, lângă Prefectură!!!

Luni, 13 August 2012 13:42

# Au câştigat bătălia cu Prefectura şi Consiliul Judeţean, nu şi războiul # Proprietarii din blocul 48 – Centru nu se pot folosi de subsolul imobilului pentru că cele două instituţii dispun cum vor de el. Războiul durează de ani buni şi ar fi trebuit să se încheie după ce  instanţele de judecată au dat în mai multe rânduri câştig de cauză asociaţiei de proprietari. Potrivit deciziilor judecătoreşti, Consiliul Judeţean Argeş  şi Prefectura ar fi trebuit să elibereze spaţiile de la subsolul blocului, pe care le-au închiriat abuziv, mai întâi unor firme şi, ulterior, unor asociaţii. N-au făcut-o. Mai mult, de un an, cele două instituţii ar fi trebuit să readucă subsolul tehnic al imobilului la starea iniţială, însă n-au mişcat un deget.

Firma lui Constantin Nicolescu o comite din nou!!!

Luni, 13 August 2012 13:33

# Autopro Mond este câștigătoare a licitației pentru întreținerea parcului auto al Direcției Copilului, instituție subordonată CJ Argeș # Adrian Macovei, directorul DGASPC, dă cu bâta în baltă la modul grosolan: Incompatibilitatea numai în mintea voastră poate fi...Nici nu s-au stins bine ecourile răsunătorului proces dintre șeful Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, și Agenția Națională pentru Integritate, că un altul este aproape să se nască, pe aceeași speță. Una din firmele în care președintele CJ este acționar majoritar numai ce a câștigat licitația pentru întreținerea parcului auto al DGASPC Argeș, instituție subordonată aceluiași Consiliu Județean Argeș. DGASPC – conform propriului statut - este  organizată și funcționează ca instituţie publică, cu personalitate juridică, sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

 

Mioveniul a sărbătorit 527 de ani de la atestarea documentară

Luni, 13 August 2012 12:36

Timp de patru zile, locuitorii oraşului Mioveni au avut parte de o mulţime de evenimente şi spectacole organizate de Consiliul Local, Primărie, Centrul Cultural şi CS Dacia Mioveni 2012. Instituțiile enumerate au pregătit un program încărcat cu spectacole, expoziţii şi competiţii sportive.
Şirul evenimentelor a debutat cu un concurs de șah - cupa ,,Vasile Costescu” care s-a desfăşurat în incinta Centrului Cultural Mioveni, competiţie ce a fost organizată în memoria fostului primar Vasile Costescu. Tot în prima zi a acestei sărbători, locuitorii oraşului Mioveni au putut viziona în holul Primăriei o expoziţie de fotografii intitulată ,,Miovenii de Astăzi”.

Piteștiul are un bloc fantomă!

Luni, 06 August 2012 14:06

# Locatarii noilor apartamente “la cheie” de pe Aleea Mihail Mihăileanu din Trivale nu-și pot face nici măcar cărți de identitate pentru că, oficial, blocul nu există. Au semnat, fără să se gândească prea mult, niște contracte dubioase și s-au trezit într-o realitate halucinantă. Li s-a întâmplat locatarilor noului bloc de pe Aleea Mihail Mihăileanu din cartierul Trivale, care, nici la aproape trei ani de când s-au mutat în apartamentele așa-zise rezidențiale, nu pot oficializa adresele la care locuiesc. Mai mult, nici până la ora actuală n-au fost racordați la rețeaua de gaze, iar din 9 august vor rămâne și fără curent electric.

 

Neputincios în faţa câinilor fără stăpân, primarul Pendiuc dă vina pe piteşteni

Luni, 06 August 2012 14:03

Pe site-ul www.domnuleprimar.ro, la sesizările către primăria Piteşti găsim foarte multe care se referă la câinii fără stăpân. Deşi primarul Pendiuc a avut dintotdeauna ca temă de campanie rezolvarea problemei câinilor, după 20 de ani de mandat, această problemă este tot nerezolvată. Acum, cu un nou mandat în mână, primarul Pendiuc a aruncat… pisica în curtea piteştenilor.

99 de blocuri din Pitești pot deveni capcane ale morţii la primul cutremur

Luni, 06 August 2012 13:58

# Niciunul din blocurile cu risc seismic n-are expertiza tehnică cerută de lege. Deși clădirile s-ar putea prăbuși la un eventual cutremur, administratorii blocurilor fug de expertizare de teama cheltuielilor pe care le-ar presupune această procedură și consolidarea impusă de lege. Peste 30.000 de piteșteni riscă, din acest motiv, să fie prinși în grămezile de moloz la un eventual seism.  Dacă pentru întărirea structurii de rezistență nu s-au mobilizat să strângă bani, în cele mai multe cazuri, pentru schimbarea fațadelor acestor blocuri s-au găsit resurse.

 

Pagina 374 din 402

«ÎnceputAnterior371372373374375376377378379380UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea