Primăria Băbana - proiect uriaș de alimentare cu gaze

Luni, 25 Februarie 2019 14:06

# Lucrarea va costa circa 3 milioane de euro!

Edilii din Băbana se luptă pentru implementarea unui proiect uriaș, cel de alimentare cu gaze a întregii localități. Proiectul urmărește alimentarea cu gaze a tuturor satelor. Conducta ar urma să ajungă chiar și în cătunele izolate. Este vorba de 1550 de case, acestea fiind toate gospodăriile din comună.
Bebe Ivan, primar: Este un proiect de durată, dar trebuia să încercăm să profităm de această oportunitate. Am făcut procedura pe SEAP, am făcut constractul... durează 60 de zile acum...
Este vorba de Fondul de Investiții creat de Guvern, din care, fiecare localitate va beneficia de plata a unul, maxim două proiecte.

Primarul Comunei Corbi – semnal de alarmă. Creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor, dezastru pentru primării

Luni, 18 Februarie 2019 22:49

Creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor va aduce cheltuieli în plus pentru primăriile din Argeș. Deși, acestea deja sunt copleșite din cauza majorările salariale ale angajaților, de la 1 ianuarie, localitățile trebuie să renegocieze contractele cu firmele de construcții, fapt ce va duce, în unele cazuri, și la dublarea cheltuielilor. Edilul comunei Corbi a tras un semnal de alarmă în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, dând exemplu un caz pe care îl are în localitatea pe care o păstorește.

 

Trei spitale din Argeș ar putea oferi servicii cât unul regional

Luni, 18 Februarie 2019 15:48

# Dan Manu: „Așteptăm Spitalul de la Mioveni să vedem cu ce noutăți vine”

Săptămâna trecută, la Spitalul de Pediatrie Pitești s-a dat în folosință noua bucătărie. Blocul alimentar al unității medicale a fost reabilitat în totalitate și dotat cu echipamente performante. Cu această ocazie, reprezentanții mass media au fost invitați să facă o vizită la noua bucătărie a unității alături de conducerea Consiliului Județean Argeș și a Spitalului. În cadrul vizitei, Dan Manu a explicat cum ar putea județul Argeș să aibă un spital regional.

Întâlnire importantă la Mioveni cu directorul general de la Dacia

Luni, 18 Februarie 2019 15:30

Joi, 14 februarie 2019, la sediul Primăriei oarșului Mioveni a avut loc o întrevedere între conducerea companiei auto și reprezentanții administrației publice.
Amintim că Christophe Dridi ocupă funcţia de director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România de la 1 ianuarie 2019, iar aceste întrevederi între conducerea Dacia şi autorităţile locale au caracter periodic şi vizează buna cooperare dintre companie şi comunitatea locală.
Potrivit edilului din Mioveni, deschiderea de care a dat dovadă noul director general Christophe Dridi demonstrează implicarea companiei în susținerea și dezvoltarea unor obiective în interesul comunității din Mioveni, din care și Uzina Dacia face parte de peste 50 de ani.

 

A.D.I. SERVSAL implementează, în 2019, sistemul ”Plătește pentru cât arunci”

Luni, 18 Februarie 2019 14:50

# Se continuă proiectul de schimbare a sistemului de colectare de la platformă la individual (pubelă) pentru UAT-urile din etapa I

Miercuri, 13 februarie, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, Gabriel Mioceanu, directorul executiv al ADI SERVSAL Argeș, a prezentat bilanțul activității pentru anul 2018, precum și obiectivele propuse pentru anul 2019.
Astfel, potrivit directorului executiv al ADI SERVSAL Argeș, începând cu anul 2019, conform OUG 74/2018 , aprobată prin Legea 31/2019, se vor aplica tarife diferențiate pe fiecare flux de deșeu colectat (rezidual, biodegradabil, hârtie/carton, plastic/metal și sticlă.

Raportul Instituției Prefectului pentru 2018 este gata. Jale la examenul pentru obținerea permisului de conducere, în Argeș

Luni, 18 Februarie 2019 14:49

Instituția Prefectului Argeș a publicat, recent, Raportul de Activitate pentru anul trecut. Realizări, nerealizări, multe activități, întâlniri, discuții. În cele de mai jos, vom trata numai două direcții și anume activitatea de fond funciar precum și pe cea de la serviciul de permise.

 

Au fost montate 30 de containere noi cu sistem special de etanșare, la Pitești

Luni, 18 Februarie 2019 14:46

S.C. Salubritate 2000 S.A. continuă programul de modernizare și înlocuire a containerelor de depozitare a gunoiului menajer. În acest sens au fost amplasate 30 de containere de suprafață, din care 20 cu o capacitate de 3mc și 10 cu o capacitate de 2.25mc. Acestea sunt dotate cu un sistem de etanșare care nu permite răspândirea deșeurilor pe suprafața platformei, previne actele de vandalism și împiedică accesul persoanelor care răscolesc prin containere după materiale reciclabile.

Mișcări de trupe în Consiliul Local Bradu. Țîță (Stancu Alexandru), cel mai proaspăt consilier local, își pierde mandatul în favoarea lui Florentin Luca

Luni, 18 Februarie 2019 14:44

Partidul pentru Argeș și Muscel (PAM), după ce a înfrânt răsunător la alegerile locale din vara lui 2016, a devenit, brusc, istorie. Mircea Andrei, motorul unicului partid local din România, s-a recunoscut învins și a plecat la București, pentru a putea fi mai aproape de milioanele de dolari din conturile proprii.
Totul a început în penultima lună a anului 2017, când doi consilieri locali (din PAM) de la Bradu au fost demişi. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat pe data de 17 noiembrie de către conducerea Prefecturii Argeş.

 

Primăria Poiana Lacului se judecă cu firma Petroconstruct pentru lucrări de asfaltare

Luni, 11 Februarie 2019 23:14

# După patru ani de proces, încă nu s-a stabilit vinovatul

Așa cum am mai scris, s-au scurs peste patru ani de proces, la Tribunalul Argeș,  pentru asfaltarea - necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității - unor drumuri locale. Ion Dumitrache (foto), primarul comunei Poiana Lacului: ”Mai aveam de plată 1.500.000 de lei. Pe străzile pe care am considerat că asfaltul nu este bun, nu am făcut plata! Când mergeam, pe acolo, cu mașina, asfaltul se exfolia, se lua pe roțile mașinii, pur și simplu. Domnul Bulf a luat lucrarea, după care a dat și la alții, la alte firme de construcții să lucreze acolo.”

Mai multe lucrări, în derulare în comuna Râca

Luni, 11 Februarie 2019 23:12

Finalizarea proiectelor aflate în derulare la nivelul comunei constituie principalul obiectiv al administrației comunei Râca pentru anul în curs.
Comuna Râca este una dintre localitățile din Argeș care au obținut fonduri pentru proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL). Primarul Georgel Burcea ne-a declarat că, prin PNDL1, sunt gata în proporție de 90% lucrările la rețeaua de canalizare. Edilul spune că, în curând, se vor termina și cei 28 de km de rețea.

 

Salariile de la Consiliul Județean, aspru criticate de președintele PSD Pitești

Luni, 11 Februarie 2019 21:41

Președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, a criticat dur mărirea de salarii de la Consiliul Județean Argeș. Vă reamintim că președintele CJ Argel, Dan Manu, a mers și anul acesta pe creșteri maxime, pentru toți angajații din aparatul propriu. Consilierul local piteștean și președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, susține că la Primăria Pitești nu se va proceda la fel. Acesta mai susține că mărirea de salarii "la maxim" la toată lumea nu va face bine nimănui din administrația publică locală. "Mărirea de salarii pe maxim, la toată lumea la fel, nu rezolvă nimic. Este o porcărie și îmi asum ce zic. Ăla care face treabă, nu va mai face văzând că și ceilalți au salariul cât el. La Primăria Pitești nu s-a procedat în felul acesta", a declarat Gentea.
M.M.

Un nou proiect dedicat copiilor la Biblioteca Comunală ”Artur Silvestri” Săpata

Luni, 11 Februarie 2019 21:37

“Ora să ȘTIM” este un nou proiect dedicat copiilor la Biblioteca Comunală "Artur Silvestri" Săpata. Proiectul are ca bază metodologia STEM (prescurtarea din limba engleză pentru Știință, Tehnică, Inginerie și Matematică) și se desfășoaraă în 12 judete, printre care și Argeșul. Proiectul se desfășoară pe două grupe, fiind adresat copiilor cu vârste 3-6 ani și celor cu vârste 7-10 ani. Startul proiectului s-a dat pe 1 februarie și are loc la nivel național, timp de 6 luni. Este vorba de derularea primei etape a proiectului, în parteneriat cu Bibliotecile Comunale din Aninoasa, Beleţi-Negreşti, Bradu, Buzoeşti, Hârseşti, Săpata, Merişani, Rucăr, Vlădeşti şi Lereşti la nivelul județului Argeş, cât şi în toată țara.

 

Un nou sistem de iluminat stradal, realizat cu fonduri nerambursabile, în Topoloveni

Luni, 11 Februarie 2019 21:29

Potrivit rezultatului verificării de conformitate administrativă și eligibilitate (CAE) transmis de ADR Sud Muntenia, a fost admisă cererea de finanțare pentru Proiectul ”Crearea sistemului de iluminat stradal-rutier și ornamental-parcuri, cu corpuri de iluminat tip LED și telegestiune, în UAT Topoloveni”.
Astfel, proiectul trece în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară.
Scopul proiectului este de creștere a eficienței energetice în sistemul de iluminat public stradal și ornamental, îndeosebi unde se înregistrează consumuri energetice mari.

La Mioveni, impozitele și taxele locale pot fi achitate și online

Luni, 11 Februarie 2019 15:36

Reamintim că impozitele şi taxele locale din Mioveni pot fi achitate şi online. Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea plata fără autentificare şi selectând “Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii. Pentru plățile efectuate cu carduri prin intermediul ghișeului virtual de plăţi la adresa de internet www.ghiseul.ro – Primăria oraşului Mioveni, contribuabilii nu datorează comision. Plata taxelor şi impozitelor, precum şi a amenzilor utilizând cardul bancar prin Sistemul Național Electronic de Plată Online (SNEP) este disponibilă 7 zile din 7. De menționat faptul că această aplicație online este benefică și în cazul plății amenzilor contravenţionale, care pot fi achitate în termenul de 48 ore, chiar dacă este zi nelucrătoare.

 

Asociațiile de proprietari din Pitești fură apă! Prejudiciu de 125.000 de lei

Luni, 11 Februarie 2019 15:33

# 28 de asociaţii de proprietari, 52 de agenţi economici şi 701 utilizatori casnici, găsiți cu nereguli de operatorul serviciilor de apă

Consilierul local Cristian Gentea a prezentat măsurile care s-au luat la SC Apă Canal 2000 SA după ce a făcut mai multe sesizări. De asemenea, operatorul regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş continuă campania de verificare a clienţilor săi şi anunță că va intensifica acţiunile de control în perioada următoare.

Primăria Pitești - proiect privind îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului din instituție

Luni, 11 Februarie 2019 15:32

Viceprimarul municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu, a susținut conferința finală din cadrul proiectului „Performanță în serviciile de administrație publică locală ale Municipiului Pitești”. Este vorba despre un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă introducerea de sisteme și standarde comune în Primăria Muncipiului Pitești ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice, în vederea îmbunătățirii managementului performanței și a calității serviciilor oferite.

 

Biletele de călătorie din Pitești se pot achiziționa cu cardul

Luni, 11 Februarie 2019 15:29

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A., operator al serviciului public de transport persoane de pe raza municipiului Pitești, vine în întâmpinarea tuturor cetăţenilor municipiului Piteşti cu un nou serviciu. De acum, călătorii, beneficiari ai serviciului de transport în comun, au posibilitatea de a achita contravaloarea legitimaţiilor de călătorie cu ajutorul cardurilor bancare. Plata se poate face prin terminalele de tip POS bancar existente în toate chioşcurile de vânzare bilete şi abonamente din staţiile de autobuz.  De acest serviciu pot beneficia toți posesorii de card bancar, indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate.

Procesul pentru prejudiciul uriaș de la DGASPC se rejudecă

Luni, 11 Februarie 2019 15:27

# În 2017, Curtea de Conturi a descoperit  plăți nelegale către persoane decedate

Controlul efectuat de Curtea de Conturi în perioada 4 mai-30 iunie 2017, în curtea Consiliului Județean Argeș, asupra conturilor anuale de execuţie bugetară, s-a lăsat cu un prejudiciu uriaș. Cea mai mare parte a acestuia, de aproape 8 miliarde lei vechi, a fost atribuit DGASPC Argeș.  DGASPC Argeș - plăți pentru morți și persoane fără drept. Curtea de Conturi a stabilit existența unui prejudiciu de 784.000 lei, fiind constatați la Direcția pentru Protecția Copilului Argeș, instituție subordonată C.J. Argeș.

 

Undă verde pentru mega-investiția din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu

Luni, 04 Februarie 2019 15:11

# Noi informații despre viitorul mall din Pitești # 2.200 de locuri de parcare, configurate pentru centrul comercial # Lovitură pentru ecologiști! În documente se arată că nu sunt afectate de investiții speciile migratoare din zona lacului Prundu
S-a făcut un prim pas pentru realizarea unui mega-proiect la Pitești! Agenţia pentru Protecţia Mediului a emis acordul de mediu necesar pentru construirea mall-ului din Tudor Vladimirescu, precum şi a unui ansamblu rezidenţial, a unui sens giratoriu şi a unui

Administrația Bazinală de Apă Argeș recurge la ultima cale de atac în procesul cu Primăria Băbana

Luni, 04 Februarie 2019 15:06

Așa cum am mai scris, data de 2 octombrie 2018, va rămâne în istoria Administrației Bazinale Argeș-Vedea,  ca ziua din care specialiștii săi vor trebui să pună osul la muncă. Pentru că au pierdut, definitiv, procesul cu Primăria Băbana, proces cu miză de 1,25 miliarde de lei vechi. Numeroase primării din județ, cu ochii pe procesul cu pricina, vor fi tentate să acționeze în judecată instituția, pentru nemunca prestată. 

 

Pagina 86 din 198

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea