Autostrada Sibiu - Pitești: Stadiul lucrărilor la secțiunea Curtea de Argeș - Pitești

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:13

 

Lucrările la secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești din Autostrada Sibiu - Pitești sunt executate în proporție de 60%, iar cele de umplutură de la terasamente se apropie de final, potrivit reprezentanților constructorului WeBuild.

„Ne aflăm pe Autostrada A1 Sibiu – Pitești, secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, tronson în lungime de 30,35 kilometri. Pe acest tronson. așa cum s-a declarat la sfârșitul anului trecut, am avut un stadiu fizic al lucrărilor de 60,28%. Anul acesta, lucrările au fost reluate pe data de 8 (ianuarie n. red.), iar din cauza condițiilor meteo, am reușit să realizăm doar lucrări la partea de structuri și asamblare și ridicare de tabliere metalice pentru podurile 2 și 3.

 

 

Primăria care îi ascultă pe oameni! Buget de 8 milioane de euro, la Bradu

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:09

 

# Cetățenii au fost consultați cu privire la cheltuirea banilor

La Bradu, de când, la conducerea primăriei a venit echipa condusă de Dan Stroe – primar și Gheorghe Negoi – viceprimar, cetățenii sunt consultați cu privire la cheltuirea banilor. Așa a fost și pentru bugetul de anul acesta. Sâmbătă, la Căminul Cultural din localitate, atât conducerea instituției, cât și consilierii locali, i-au ascultat pe cetîțeni. Le-au ascultat părerile, le-au ascultat cerințele sau, poate, nemulțumirile.

 

Argeșul are vicecampion balcanic la primul campionat de ciclocros organizat vreodată

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:05

 

Pe 20 ianuarie 2024, la Vatra Dornei, a avut loc prima ediţie a Campionatului Balcanic de Ciclocros şi de asemenea ultima etapă din Cupa României la Ciclocros, Vatra Dornei CX Cup, în sezonul 2023-2024.

Pe zona pietonală din faţa Centrului Muzeal Palatul Dornelor si-au dat întâlnire cei mai buni rideri de ciclocros din Balcani. Ei au avut de parcurs un traseu tehnic, acoperit de zăpadă, prin vechiul parc al staţiunii Vatra Dornei. La start au fost prezenţi sportivi din 5 naţiuni balcanice: România, Albania, Serbia, Moldova şi Bulgaria. Românii au dominat prima ediţie din istorie a Campionatului Balcanic de Ciclocros, câştigând 11 medalii, dintre care 5 de aur!

 

 

Peste 600 de reprezentanți ai PES activists România au pornit campania Anti-Ro-Exit

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:02

Peste 600 de reprezentanți ai PES activists România și membri ai Partidului Social Democrat s-au reunit la București, weekend-ul trecut, în cadrul unui eveniment de lansare a campaniei naționale Anti-Ro-Exit. Prin intermediul ei se vor arăta „avantajele apartenenței României la Uniunea Europeană, se vor scoate în evidență minciunile vehiculate de anti-europeni și vor explica efectele dezastruoase ale unui Ro-Exit”, se arată într-un comunicat emis de PSD Argeș.

Județul Argeș a fost reprezentat de o delegație de peste 30 de membri condusă de Viorel Enache, coordonatorul județean PES Argeș.

Deși noul Mall este un uriaș șantier, data anunțată a deschiderii rămâne aceeași: 25 aprilie

Marţi, 30 Ianuarie 2024 08:59

 

Deși la noul Mall din Pitești, cel din Tudor Vladimirescu, pe malul râului Argeș, nu se văd lucrări gata de recepție, data anunțată a deschiderii rămâne aceeași: 25 aprilie. Și noi credem asta, pentru că e vorba de o investiție privată, unde chiar se muncește. Nu că nu s-ar munci și la stat, însă la stat nu se muncește chiar peste tot…

Fotografia este făcută la sfârșitul săptămânii trecute. Încă se toarnă betoane, încă se înalță clădiri, încă se lucrează la pasarelă. Însă tocmai asta ne face să credem că lucrurile se vor încadra în termen. Se lucrează!

 

 

Deputatul Miuţescu - gargară pentru reducerea aparatului de stat!

Marţi, 30 Ianuarie 2024 08:26

 

# Pe vremea lui Orban însă, PNL-ul făcea angajări fără număr pe principiul pile şi relaţii!

E an electoral şi, deşi acum, deputatul Adrian Miuţescu e preşedintele local al unui partid (Forţa Dreptei) care va conta puţin la alegeri, parlamentarul joacă tare şi arată bubele actualei guvernări. Invitat la Antena3 Pitești, Miuţescu a vorbit despre derapajele Puterii, dar vedem că nu îşi aminteşte că şeful Ludovic Orban rupea tot când era la guvernare. Pe vremea când Adrian Miuţscu era pe cai mari în PNL Argeş, Orban îşi angaja în instituţiile de stat toate relaţiile şi pilele. Toţ cei care lingeau clanţele pe la PNL, erau plantaţi în funcţii cheie.

 

Muzeul Județean începe să își arate frumusețea, după renovare

Marţi, 30 Ianuarie 2024 07:45

 

 

Lucrările continuă la Muzeul Județean Argeș! La fosta clădire a Prefecturii Argeș, stadiul lucrărilor este avansat. Sunt foarte multe lucrări de restaurare care au fost constatate pe parcursul investiției. Aceste lucrări au scos în evidență picturi sau lucrări de artă care au fost ascunse de-a lungul anilor de straturi noi de tencuială sau zugrăveală.

Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ Argeș: ”Proiectul este finanțat din fonduri europene și are o valoare totală de 23.432.867,59 lei din care 2.399.794,24 lei este contribuția Consiliului Județean Argeș. Vom putea reda Piteștiului și Argeșului această bijuterie arhitectonică. Pentru noi este esențial că această clădire va găzdui expoziții importante ale Muzeului.”

 

 

 

Guvernul ar putea prelungi plafonarea preţurilor!

Luni, 29 Ianuarie 2024 22:02

 

Săptămâna trecută, primul-ministru Marcel Ciolacu a anunţat, în şedinţa de Guvern, că vrea să stea de vorbă cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare pentru a stabili cum vor continua mecanismul de plafonare a preţurilor la produsele de bază. Discuţiile ar putea avea loc în această săptămână.

„Vreau să discut şi cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a preţurilor la produsele de bază. Pentru pensionari şi nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populaţiei”, a declarat Ciolacu, potrivit România Liberă.

 

Primăria Piteşti a finalizat și recepționat lucrările la noua staţie de asfalt

Luni, 29 Ianuarie 2024 21:43

 

Primăria Pitești s-a dotat cu o nouă stație de asfalt. Principala îmbunătățire este aceea că, fiind de ultimă generație, este mult mai puțin poluantă decât cea veche. Desigur, și parametrii tehnici sunt cu totul alții. Productivitatea maximă a noii făbricuțe este de 90 tone/oră, față de staţia veche care avea un volum de 30 tone/oră. Să fie într-un ceas bun, că toți ne dorim drumuri asfaltate!

 

 

Pitești. Modernizarea străzii Basarabia a costat 5 milioane de lei

Luni, 29 Ianuarie 2024 20:42

 

Joia trecură, pe 25 ianuarie 2024, a avut loc recepția lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitare strada Basarabia”, în cadrul căruia au fost realizate: reabilitarea carosabilului pe o suprafață de 14830 mp, reabilitarea trotuarelor pe o suprafață de 2601 mp, executarea canalizării pluviale pe o lungime de 240 ml și montarea unei rigole carosabile pe o lungime de 53 m. Contractul a avut o valoare de 4.236.407,07 lei fără TVA.

 

Biblioteca Județeană și Liceul Teoretic Costești - activitate culturală la 165 de ani de la Mica Unire

Luni, 29 Ianuarie 2024 20:28

 

 

Liceul Teoretic Costești a găzduit, în 23 ianuarie, activitatea cultural-educativă Societatea românească în perioada Micii Uniri, activitate dedicată împlinirii a 165 de ani de la unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza (24 ianuarie 1859). A fost o încercare de a zugrăvi un tablou al societății din perioada respectivă, societate care, sub influența celor două revoluții (a lui Tudor Vladimirescu și pașoptistă), favorizată internațional și de războiul ruso-turc (cunoscut ca războiul Crimeei, 1853-1856), în urma căruia s-a recunoscut de facto independența administrativă a celor două principate, tinde spre valorile occidentale.

 

 

Consiliul Județean Argeș nu renunță la proiectul Molivișu

Luni, 29 Ianuarie 2024 13:21

 

Deși pare că proiectul Molivișu stagnează de foarte mulți ani, Consiliul Județean Argeș va aproba în ședința din 31 ianuarie cuantumul cotizației, în valoare de 75.000 de lei, către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Molivișu pentru anul 2024. Această cotizație anuală reprezintă suma pe care CJ Argeș o alocă Asociației pentru acoperirea cheltuielilor curente în vederea implementării proiectului „Construire pârtie de schi Vidraru A1, Ghițu Molivișu”.

Șapte milioane de lei pentru reabilitarea Bazei Salvamont Cota 2000 Transfăgărășan

Luni, 29 Ianuarie 2024 13:19

 

Consilierii județeni urmează să aprobe, pe 31 ianuarie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș devizul general și indicatorii tehnico-economici faza Proiect Tehnic pentru obiectivul de investiții: „Reabilitare bază de salvare montană Cota 2000 Transfăgărășan”. Valoarea totală a proiectului este una uriașă, de 7.012.734,70 lei, TVA inclus.

Baza Salvamont Cota 2000 Transfăgărășan, situată în comuna Arefu, a fost pusă în funcțiune în anul 2000 și este locul de unde salvamontiştii argeşeni pornesc în misiunile de salvare a turiştilor de pe DN 7C. Clădirea existentă, cu regimul de înălțime P+2E+M, intră în reparaţii capitale, investiția fiind finanțată din fonduri ale bugetului Consiliului Județean Argeș.

 

 

A început lupta electorală pentru fotoliul de primar al Piteştiului. Apostoliceanu îi aruncă săgeţi otrăvite lui Moşteanu!

Luni, 29 Ianuarie 2024 13:04

 

Se ascut săbiile războiului în Piteşti. Liberalul Sorin Apostoliceanu a fost invitat la emisiunea Exclusiv Argeş TV, de la postul local de televiziune, unde a vorbit despre planurile PNL, în 2024, la Piteşti. Apostoliceanu a spus că îşi doreşte să fie viceprimar, iar USR-istului Ionuţ Moşteanu i-a transmis să se lase de a mai candida, că data trecută (în 2020) a luat bătaie.

“Cred că în luna februarie vom anunţa şi candidatul la Piteşti. Din punctul meu de vedere, candidat va fi Mihai Coteț! Eu mi-aș dori să fiu, din nou, viceprimar!

 

Parohia Turculești-Călinești. Zeci de copii au primit haine noi, de iarnă

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:56

 

A dărui, ceva, din inimă, este deosebit de frumos. A vedea, însă, lumină de bucurie în ochii unor copii, este divin! Așa ceva s-a întâmplat, recent, la micuța parohie a Turculeștilor, din comuna Călinești, păstorită de inimosul preot Cosmin Bologea. Câteva zeci de haine de iarnă și seturi de îmbrăcăminte au fost dăruite unor copii care aveau nevoie de ele și care s-au bucurat ”ca niște copii”, cu acea bucurie sinceră pe care numai copiii o pot avea.

 

 

Guvernul a aprobat suspendarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:48

 

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută o serie se măsuri de sprijin pentru producătorii. Scopul este de a gestiona efectele secetei de anul trecut. Sprijinul guvernamental va fi valabil până la finalul anului 2024.

“Actul normativ stabileşte măsuri de sprijin cu caracter temporar, pentru o perioadă de până la 31 decembrie 2024, destinate producătorilor agricoli şi celor din industria alimentară, în scopul gestionării efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023 şi ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, concretizate prin dreptul acestor debitori de a solicita

Lista celor 20 antibiotice care pot fi eliberate din farmacie fără rețetă, în doză de urgență

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:48

 

Un ordin emis de Ministerul Sănătății reglementează condițiile în care farmaciștii pot să le elibereze clienților anumite antibiotice și în lipsa unei rețete. Doar 20 de antibiotice figurează în lista celor care pot fi eliberate, în regim de urgență și în doze pentru doar 48 ore, din farmacie fără rețetă.

Este vorba doar de situațiile în care pacientul nu a reușit să ajungă la medic, iar situația solicită un astfel de medicament.

 

 

Donatori de prestigiu în fondul de memorie locală al Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:32

 

Donațiile de carte care aparțin personalităților locale, profesori, scriitori, oameni de cultură, au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea și conservarea fondului de memorie locală, fond unic, specific fiecărei biblioteci publice, reprezentativ pentru istoria culturală și științifică a fiecărei comunități.

Donațiile reprezintă surse documentare autentice în cadrul comunităților, în care regăsim dedicații, autografe, însemnări, ex-libris-uri și ștampile, fotografii, diplome, manuscrise și alte documente care stau mărturie a istoriei și memoriei locale, acestea fiind accesibile tuturor categoriilor de public interesat de studiul și cercetarea evoluției culturale atât pe plan local cât și național.

 

Se deschide un magazin de mobilier la Supernova Pitești

Luni, 29 Ianuarie 2024 10:50

 

Supernova Pitești adaugă un nou brand international în portofoliu. Mömax își va deschide porțile începând cu luna martie și va oferi clienților atât mobilier modern, cât și consultanță profesională de primă clasă.

Noul magazin care se întinde pe o suprafață de 2800mp va pune la dispoziția clienților o experiență ofertantă de cumpărături. Situat într-o clădire complet reamenajată, chiar lângă intrarea principală a Supernova Pitești, Momax va completa mixul puternic de branduri existent în centrul comercial.

 

 

Bazinul Olimpic Pitești: agrement pentru piteșteni, performanță pentru sportivi!

Luni, 29 Ianuarie 2024 10:17

 

De la redeschiderea Bazinului Olimpic Pitești, după renovare și modernizare, atracția pentru natație a revenit în prim plan, piteștenii realizând importanța unei astfel de facilități în comunitate.

Bazinul Olimpic asigură și activități de agrement pentru iubitorii sportului, fără a impieta activitatea principală destinată dezvoltării performanței în natație, serviciile fiind permanent îmbunătățite, pe baza bunelor practici naționale și europene, încât să satisfacă pas cu pas nevoile celor ce aleg să-și petreacă timp în această bază sportivă.

 

Elevi argeșeni premiați de polițiști după ce au înapoiat un telefon găsit în parc

Luni, 29 Ianuarie 2024 08:12

 

Doi elevi de la o școală din Pitești au înapoiat un telefon pe care l-au găsit și au fost felicitați de polițiștii argeșeni. Pentru gestul adolescenților, polițiștii argeșeni le-au înmânat celor doi băieți diplome de apreciere. Denis și David, elevi în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Ion Pillat din Pitești, au găsit un telefon mobil, sâmbătă, 20 ianuarie, în zona unui parc din cartierul Craiovei. Fără să stea pe gânduri, au făcut tot ce le-a stat în putință, pentru a găsi proprietarul și a-l restitui.

 

 

Pagina 8 din 480

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea