La conferința organizată în fața primăriei, candidatul AUR la Pitești a fost uitat în spatele mulțimii

Luni, 25 Martie 2024 17:28

 

Săptămâna trecută, Alianța pentru Unirea Românilor Filiala Argeș și-a prezentat, în fața Primăriei Pitești, 60% dintre candidații la alegerile locale. E mult spus, însă, prezentat, pentru că de fapt nu s-a făcut deloc referire la ei, iar în final, oamenii nici nu au aflat cine sunt aceștia.

„Mă bucur să fim prezenți în Piața Primăriei din Pitești pentru a vă relata o parte din candidații de la primăriile din județul Argeș și pentru a da, cumva, startul anunțurile ce vor urma în perioada următoare”, a spus Bogdan Velcescu, președintele AUR Argeș. Acesta, însă, nu înțelege înțelesul cuvântului „relatat”, care înseamnă, conform DEX, „povestit amănunțit”, „detaliat”.

 

Prejudicii de peste 75.000 de lei în urma unui control efectuat de Garda Forestieră în Argeș

Luni, 25 Martie 2024 17:06

 

# S-a deschis un dosar penal

Au fost stabilite prejudicii de 75.219,90 lei, în urma unui control în fondul forestier, efectuat de către Garda Forestieră Ploiești, în județul Argeș. Acțiunea s-a desfășurat, în perioada 14-20 februarie, Garda Forestieră Ploiești efectuând un control de fond parțial în fondul forestier de stat și privat pentru care asigură administrarea și serviciile silvice Ocolul Silvic Costești din cadrul Direcției Silvice Argeș.

 

Peste 92.000 de argeșeni au redirecționat 3,5% din impozitul pe venit anul trecut

Luni, 25 Martie 2024 16:44

 

Numărul celor care redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG sau o cauză umanitară este încă unul redus. Asta deși nu costă nimic, iar formularul 230 se poate completa online, în câteva minute. Potrivit unui studiu recent comandat de World Vision România, 42% dintre cetățenii care nu redirecționează cei 3,5% din impozit n-au un motiv anume pentru care n-o fac, 29% declară că nu înțeleg procedura, iar 10% cred că este complicat.

Până la 25 mai 2024, salariații și pensionarii pot redirecționa 3,5% din impozitul datorat statului către organizațiile non-profit sau unitățile de cult. Acest lucru se poate face prin declarația sau formularul 230, care se poate depune la ANAF sau la ONG-ul respectiv.

 

 

Peste 4 milioane de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru Teatrul de Vară din Ștrand

Luni, 25 Martie 2024 16:40

 

# A fost semnat contractul de execuție

Cu doar câteva zile în urmă, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Parcul Ștrand - pas important către transformarea acestui spațiu într-un centru cultural modern și multifuncțional, capabil să găzduiască o varietate de evenimente culturale, de la concerte și spectacole de teatru, până la proiecții de film și expoziții. Contractul a fost încheiat cu firma SC Bluart Rom Grup SRL din Pitești, câștigătoarea licitației.

 

Prețul pentru care poți să închiriezi Sala Sporturilor din Mioveni

Luni, 25 Martie 2024 15:42

 

Suprafața de joc a Sălii Sporturilor Mioveni poate fi închiriată, pentru activități sportive, conform tarifului aprobat de Consiliul Local, în valoare de 268 lei/oră.

Asociațiile sportive, persoanele juridice sau fizice interesate pot face solicitări de închiriere către Serviciul Administrare Patrimoniu, Fonduri Europene, din cadrul primăriei orașului.

„Predarea incintei închiriate se va face pe bază de proces-verbal, prin care utilizatorul suprafeței de joc își asuma responsabilitatea fața de integritatea bunurilor din incinta închiriată”, informează Primăria Mioveni.

 

 

„Poezia - Vorbe pentru Suflet”: Biblioteca Județeană Argeș a sărbătorit Ziua Internațională a Poeziei alături de creatori ai cuvântului

Luni, 25 Martie 2024 15:38

 

În spiritul celebrării valorii și influenței poeziei în cultura universală, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a fost gazda unui eveniment special în onoarea Zilei Internaționale a Poeziei, care a avut loc joi, 21 martie, în sala de conferințe a instituției. Sub titlul sugestiv “Poezia – vorbe pentru suflet”, această manifestare a adus în prim-plan doi poeți argeșeni de excepție, Maria PANĂ și Spiridon VOINESCU.

Într-o atmosferă plină de reverie și inspirație, participanții au fost încântați de lecturile și interpretările poeziilor oferite de cei doi creatori ai cuvântului. Maria Pană a împărtășit din versurile sale încărcate de sensibilitate și emoție, captivând publicul prin profunzimea mesajelor sale.

 

Lucrări importante de infrastructură, la Bradu, în acest moment!

Luni, 25 Martie 2024 09:15

În Bradu se lucrează neîntrerupt la investițiile în derulare, dar și la noi proiecte demarate pentru localitate. Printre cele mai importante proiecte se numără cele de infrastructură, care asigură confort și siguranță locuitorilor, dar și cele în educație, un domeniu prioritar pentru edilul Dan Stroe, care își dorește învățământ de calitate pentru copiii și tinerii din localitate.

Se continuă amenajarea trotuarului pe străzile din Bradu, urmând construirea acestuia între strada Buna Vestire și Drumul Scoarței. În luna martie va avea loc licitația privind lucrările la trotuar în zona Valea Geamăna (fosta Moară) până la Pasarelă (DN 65 B), pe partea dreaptă, de la Pitești spre Suseni. Strada Triumf urmează să fie modernizată, va fi introdusă rețeaua de canalizare pluvială, iar drumul va fi asfaltat.

 

Site (www.soringomoiu.ro) pentru creație muzicală personalizată

Luni, 25 Martie 2024 09:11

 

# Pe acest site, inteligența artificială este folosită pentru servicii muzicale unice

S-a lansat, recent, platforma online www.soringomoiu.ro, un loc unde iubitorii de muzică își pot transforma visul muzical în realitate.

Creație Muzicală Personalizată

Fiecare melodie, fiecare text spun o poveste unică. Cu ajutorul specialiștilor de aici, oricine poate să-și transpună în sunete orice emoție, gând sau vis. Indiferent dacă este vorba despre muzică ambientală, coloane sonore sau chiar spoturi publicitare, ideile oricui se pot transforma în realitate sonoră.

Investiții importante în comuna Budeasa. Nicolae Rachieru: „Depunem toate eforturile pentru rezolvarea dorințelor comunității”

Luni, 25 Martie 2024 09:04

 

Nicolae Mihail Rachieru, primarul comunei Budeasa, a prezentat raportul de activitate pe anul trecut. În 2023 au fost finalizate mai multe investiții și au fost începute mai multe proiecte importante.

Proiecte prin PNRR

Astfel, din fonduri europene nerambursabile, au fost finanțate următoarele:

- PNRR/2022/C10 – Achiziție softuri și echipamente pentru dezvoltare sistem inteligent de management local in comuna Budeasa;

- PNRR/2022/C10 - Modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere în comuna Budeasa;

- PNRR/2022/C10 – Amenajare piste pentru circulația bicicletelor în comuna Budeasa;

- PNRR/2022/C15 - Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Comuna Budeasa.

 

Primarul PNL cu cel mai bun scor electoral din țară a trecut la PSD Argeș

Sâmbătă, 23 Martie 2024 13:02

Vineri, 22 martie, la Pitești, Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte al PSD Argeș și primar al municipiului Pitești, Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș și deputat, Simona Bucura-Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș și ministru al Muncii și Solidarității Sociale, împreună cu senatorii și deputații PSD Argeș, au anunțat venirea la PSD a unor noi colegi, aleși locali performanți.

PSD Argeș – transferuri politice de marcă

Vineri, 22 Martie 2024 13:12

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte al PSD Argeș și primar al municipiului Pitești, Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș și deputat, Simona Bucura Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș și ministru al Muncii și Solidarității Sociale, împreună cu senatorii și deputații PSD Argeș, au anunțat venirea la PSD a unor noi colegi, aleși locali performanți.

 

Ora Pământului, marcată la Pitești. Iluminatul public din Piața Primăriei va fi întrerupt

Vineri, 22 Martie 2024 13:10

 

Cel mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului, celebrat anual la sfârșitul lunii martie, reunește milioane de oameni, instituții și companii, într-o acțiune simbolică de promovare a activităților de salvare a planetei: stingerea luminilor din casa sau din clădirea în care își desfășoară activitatea, timp de o oră.

Ediția a 18-a a manifestării va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, în intervalul orar 20:30 – 21:30, răstimp în care va fi întrerupt iluminatul public în Piața Primăriei din Pitești.

Raportul ANP. Pe parcursul anului 2023, la Penitenciarul Mioveni a avut loc o tentativă de evadare

Miercuri, 20 Martie 2024 13:10

 

Administrația Națională a Penitenciarelor a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pe anul 2023. La eveniment au participat și reprezentanți ai Penitenciarului Mioveni. „Raportat la un efectiv mediu de 23.360 deținuți (2023), deficitul de locuri de cazare, calculat la 4 mp pentru fiecare deținut, a scăzut de la 2.888 de locuri la finalul anului 2022, la 2.437 locuri, ca urmare a măsurilor dispuse de ANP în vederea creșterii capacității locurilor de deținere”, se arată în raport.

 

 

De râsul curcilor. Întrebarea penibilă a unui consilier județean PNL: „Ne spuneți și nouă în locul cui este colegul nostru?”

Miercuri, 20 Martie 2024 12:15

 

 

De când ședințele de Consiliu Județean se desfășoară atât fizic, cât și online, acestea sunt la discreția puterii. PSD-ul are majoritate în Consiliul Județean Argeș, iar consilierii județeni de la USR sau PNL s-au obișnuit să facă doar prezența la ședințe. Mulți dintre ei par că nici nu citesc proiectele de hotărâre pe care le votează. Este și cazul consilierului județean Marius Tică care, la ședința ordinară desfășurată în data de 31 ianuarie 2024, a dat dovadă de lipsa unei minime pregătiri.

 

Cine sunt pensionarii care vor avea pensii cu 80% mai mari? Ce spune ministrul Simona Bucura-Oprescu?

Miercuri, 20 Martie 2024 12:10

 

 

Potrivit noii legi a pensiilor care va intra în vigoare în luna septembrie 2024, unele pensii vor creşte şi cu 80 de procente. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat căun român care a muncit pe salariul minim pe economie, 35 de ani, va avea o creştere de peste 80% a pensiei. Astfel, pensia va fi majorată de la 1281 de lei, cât e indemnizaţia minimă socială, undeva la 1900 de lei.

”Diferenţa o reprezintă punctele de stabilitate, punctele care se dau pentru anii lucraţi peste 25 de ani şi, dacă privim împreună simulările pe care colegii de la Casele de Pensii Publice le-au făcut, vom vedea că în special în zona pensiilor mici, vom avea o creştere semnificativă”, a spus ministrul Muncii, în emisiunea România Politică de la Prima News, despre acei români care pot să primească o pensie mărită, pe noua lege a pensiilor, cu până la 80%.

 

 

Motivarea sentinței! Tribunalul Argeș a obligat o instanță să-i plătească unei judecătoare ochelarii de vedere

Miercuri, 20 Martie 2024 10:09

 

# Pentru că i s-a deteriorat vederea, magistrata a cerut decontarea ochelarilor de 480 de euro

Tribunalul Argeș a obligat Curtea de Apel București să-i deconteze judecătoarei Daniela Ioana Stăncioi, actuala purtătoare de cuvânt a Consiliului Superior al Magistraturii, banii dați pe ochelarii de vedere.

În anul 2023, pe când lucra ca judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, Daniela Stăncioi a depus, în cadrul acestei instanțe, o cerere de decontare a unor ochelari de vedere, în valoare de 2.331 lei (476,92 euro) motivând că îşi desfăşoară activitatea de muncă preponderent în faţa unui monitor, în condiții de lumină artificială, iar în aceste condiții vederea s-a deteriorat.

Festivalul „Simfonia Lalelelor” 2024

Miercuri, 20 Martie 2024 08:12

 

# Se primesc cereri pentru închirierea spațiilor comerciale. Atenție: doar până pe 25 martie!

Ediția a 47-a a festivalului „Simfonia Lalelelor” va avea loc în perioada 19 - 21 aprilie 2024, iar Parcul „Lunca Argeșului” va fi locul unde se va desfășura cea mai mare parte a evenimentelor și manifestărilor prilejuite de evenimentul-simbol al orașului nostru.

Solicitările agenților economici în vederea închirierii spațiilor de comercializare amenajate în incinta Parcului „Lunca Argeșului”, în perioada festivalului, se primesc până în data de 25 martie 2024 – ultima zi în care acestea se înregistrează.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Durata Implanturilor dentare

Miercuri, 20 Martie 2024 07:32

 

Datorită legăturii care are loc cu osul maxilarului, implanturile dentare sunt considerate cea mai durabilă opțiune de înlocuire a dinților lipsă. În timpul procesului de osteointegrare, osul crește în jurul implantului dentar și îl integrează, făcându-l o bază puternică și stabilă pentru un dinte artificial.

Dacă, totuși, osteointegrarea nu are loc, este posibil ca implantul tău dentar să eșueze. Eșecul implantului apare cel mai frecvent dacă osteointegrarea nu are loc sau ceva nu merge bine în timpul procesului de vindecare. Unii dintre factorii care pot influența osteointegrarea includ:

 

In memoriam Oana Anca Preda (20 oct. 1975 - 5 nov. 2021)

Miercuri, 20 Martie 2024 07:19

 

Noaptea poetului cerșetor

Pe zidul pătat de lumina lampionului

se prefiră umbra cerșetorului,

a poetului ce umblă pe străzi

cu petale de flori în glas,

își adusese cu el luna,

sac în care strecori cioburi

de stele și câteva trucuri

 

 

Echipa HighFive de la Colegiul Brătianu a compus o melodie pentru comunitatea pasionată de robotică

Marţi, 19 Martie 2024 17:45

 

Piteștiul s-a calificat cu cinci echipe de robotică la Etapa Națională a Concursului de Robotică Școlară FIRST Tech Challenge (FTC) România, care va avea loc la Iași, în perioada 21-24 martie. Cele cinci echipe piteștene de robotică sunt de la Colegiul Național „Zinca Golescu”, Colegiul Național „Ion. C. Brătianu”, Colegiul Național „Al. Odobescu” și Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino”.

Argeșul este în top înainte de începerea competiției, având cele mai multe echipe participante, fiind urmat de București și Ploiești cu doar patru echipe calificate. În urma competiției de la Iași, echipa câștigătoare va pleca în Statele Unite ale Americii, la concursul internațional de la Houston.

Bradu - listă uriașă de investiții programate pentru acest an

Marţi, 19 Martie 2024 10:27

 

La Bradu chiar se muncește serios, localitatea se află în permanentă dezvoltare și modernizare, iar primarul Dan Stroe se asigură că toate cerințele și necesitățile locuitorilor sunt realizate. De la modernizarea străzilor la extinderea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de alimentare cu apă, amenajarea trotuarelor și a altor noi locuri de joacă și fitness până la extinderea iluminatului public, toate acestea reprezintă priorități pentru primarul Dan Stroe și sunt pe lista investițiilor publice planificate pentru anul 2024.

 

 

Pagina 8 din 492

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea