LEGE. Autovehiculele vor putea fi înmatriculate online

Marţi, 26 Martie 2024 08:51

 

Autovehiculele vor putea fi înmatriculate online, potrivit noii legi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, românii nu vor mai sta la cozi interminabile, ci vor reuşi să îşi înmatriculeze maşinile de pe telefon, tabletă sau leptop, prin intermediul unei platforme dedicate.

”Dezvoltarea unei platforme informatice în vederea furnizării de servicii publice electronice pentru înmatricularea vehiculelor reprezintă un obiectiv imediat şi urgent, care are la bază necesitatea societăţii de a avea acces rapid la servicii publice de calitate, în considerarea faptului că modificarea legislativă va avea ca efect decongestionarea situaţiei operative şi va crea un flux simplificat de lucru la nivel naţional”, prevede OUG, potrivit Stiripesurse.ro.

 

 

La Mioveni, impozitele și taxele locale se pot achita și sâmbăta

Marţi, 26 Martie 2024 08:45

 

Încă din weekend-ul trecut, administrația locală de la Mioveni a venit în sprijinul cetățenilor care doresc să beneficieze de reducerea de 10%, pentru plata integrală, până pe 31 martie, a impozitelor pe locuință, teren și mașină. S-a stabilit program d elucru prelungit la casieriile biroului Taxe și Impozite inclusiv sâmbăta. Astfel, sâmbătă, 30 martie, se va lucra în intervalul 08.00 - 12.00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Caravana cu Lilieci: Ateliere de Robotică pentru Copii la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 26 Martie 2024 08:37

 

În cadrul eforturilor continue de a stimula interesul pentru tehnologie și inovație în rândul copiilor, Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș a găzduit recent Caravana cu Lilieci, o serie captivantă de ateliere de robotică, coordonate de Ana Stamatescu.

Numele Caravanei cu Lilieci evocă atât farmecul copilăriei, cât și spiritul aventuros al explorării tehnologice. Sub îndrumarea atentă a Anei Stamatescu, copiii au avut privilegiul de a se aventura în lumea fascinantă a liliecilor, dar și a ozoboților și a programării.

 

 

Fostul primar de la Bradu, Florin Frătică, va candida la Primăria Căteasca!

Marţi, 26 Martie 2024 08:04

 

Fostul primar de la Bradu, Florin Frătică, vrea din nou în administraţie! După o absenţă de câţiva ani, Frătică va candida la Primăria Căteasca, fiind susţinut de AUR. Toată lumea l-ar fi văzut candidat la Bradu, dar ce şanse ar fi avut în faţa edilului Dan Stroe?

“AUR va fi vocea argeșenilor! O echipă puternică a fost lansată astăzi!...”

Doar o şcoală din Argeş - eligibilă în programul național de combatere a abandonului școlar, runda a II-a

Marţi, 26 Martie 2024 07:54

 

Numai o şcoală din judeţul Argeş a fost declarată eligibilă în programul național de combatere a abandonului școlar, Runda a II-a (seria a 2-a) (PNRAS II). 475 de școli din toată ţara au putut aplica pentru 300.000 de euro pe proiect, dar au fost declarate eligibile 82 de școli.

Școala Gimnazială Albeştii de Argeş este singura unitate de învăţământ din judeţul nostru care va beneficia de acest program, cu scopul reducerii abandonului şcolar, potrivit Ministerului Educaţiei.

 

 

La conferința organizată în fața primăriei, candidatul AUR la Pitești a fost uitat în spatele mulțimii

Luni, 25 Martie 2024 17:28

 

Săptămâna trecută, Alianța pentru Unirea Românilor Filiala Argeș și-a prezentat, în fața Primăriei Pitești, 60% dintre candidații la alegerile locale. E mult spus, însă, prezentat, pentru că de fapt nu s-a făcut deloc referire la ei, iar în final, oamenii nici nu au aflat cine sunt aceștia.

„Mă bucur să fim prezenți în Piața Primăriei din Pitești pentru a vă relata o parte din candidații de la primăriile din județul Argeș și pentru a da, cumva, startul anunțurile ce vor urma în perioada următoare”, a spus Bogdan Velcescu, președintele AUR Argeș. Acesta, însă, nu înțelege înțelesul cuvântului „relatat”, care înseamnă, conform DEX, „povestit amănunțit”, „detaliat”.

Prejudicii de peste 75.000 de lei în urma unui control efectuat de Garda Forestieră în Argeș

Luni, 25 Martie 2024 17:06

 

# S-a deschis un dosar penal

Au fost stabilite prejudicii de 75.219,90 lei, în urma unui control în fondul forestier, efectuat de către Garda Forestieră Ploiești, în județul Argeș. Acțiunea s-a desfășurat, în perioada 14-20 februarie, Garda Forestieră Ploiești efectuând un control de fond parțial în fondul forestier de stat și privat pentru care asigură administrarea și serviciile silvice Ocolul Silvic Costești din cadrul Direcției Silvice Argeș.

 

 

Peste 92.000 de argeșeni au redirecționat 3,5% din impozitul pe venit anul trecut

Luni, 25 Martie 2024 16:44

 

Numărul celor care redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG sau o cauză umanitară este încă unul redus. Asta deși nu costă nimic, iar formularul 230 se poate completa online, în câteva minute. Potrivit unui studiu recent comandat de World Vision România, 42% dintre cetățenii care nu redirecționează cei 3,5% din impozit n-au un motiv anume pentru care n-o fac, 29% declară că nu înțeleg procedura, iar 10% cred că este complicat.

Până la 25 mai 2024, salariații și pensionarii pot redirecționa 3,5% din impozitul datorat statului către organizațiile non-profit sau unitățile de cult. Acest lucru se poate face prin declarația sau formularul 230, care se poate depune la ANAF sau la ONG-ul respectiv.

 

Peste 4 milioane de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru Teatrul de Vară din Ștrand

Luni, 25 Martie 2024 16:40

 

# A fost semnat contractul de execuție

Cu doar câteva zile în urmă, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Parcul Ștrand - pas important către transformarea acestui spațiu într-un centru cultural modern și multifuncțional, capabil să găzduiască o varietate de evenimente culturale, de la concerte și spectacole de teatru, până la proiecții de film și expoziții. Contractul a fost încheiat cu firma SC Bluart Rom Grup SRL din Pitești, câștigătoarea licitației.

 

 

Prețul pentru care poți să închiriezi Sala Sporturilor din Mioveni

Luni, 25 Martie 2024 15:42

 

Suprafața de joc a Sălii Sporturilor Mioveni poate fi închiriată, pentru activități sportive, conform tarifului aprobat de Consiliul Local, în valoare de 268 lei/oră.

Asociațiile sportive, persoanele juridice sau fizice interesate pot face solicitări de închiriere către Serviciul Administrare Patrimoniu, Fonduri Europene, din cadrul primăriei orașului.

„Predarea incintei închiriate se va face pe bază de proces-verbal, prin care utilizatorul suprafeței de joc își asuma responsabilitatea fața de integritatea bunurilor din incinta închiriată”, informează Primăria Mioveni.

 

„Poezia - Vorbe pentru Suflet”: Biblioteca Județeană Argeș a sărbătorit Ziua Internațională a Poeziei alături de creatori ai cuvântului

Luni, 25 Martie 2024 15:38

 

În spiritul celebrării valorii și influenței poeziei în cultura universală, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a fost gazda unui eveniment special în onoarea Zilei Internaționale a Poeziei, care a avut loc joi, 21 martie, în sala de conferințe a instituției. Sub titlul sugestiv “Poezia – vorbe pentru suflet”, această manifestare a adus în prim-plan doi poeți argeșeni de excepție, Maria PANĂ și Spiridon VOINESCU.

Într-o atmosferă plină de reverie și inspirație, participanții au fost încântați de lecturile și interpretările poeziilor oferite de cei doi creatori ai cuvântului. Maria Pană a împărtășit din versurile sale încărcate de sensibilitate și emoție, captivând publicul prin profunzimea mesajelor sale.

 

 

Lucrări importante de infrastructură, la Bradu, în acest moment!

Luni, 25 Martie 2024 09:15

În Bradu se lucrează neîntrerupt la investițiile în derulare, dar și la noi proiecte demarate pentru localitate. Printre cele mai importante proiecte se numără cele de infrastructură, care asigură confort și siguranță locuitorilor, dar și cele în educație, un domeniu prioritar pentru edilul Dan Stroe, care își dorește învățământ de calitate pentru copiii și tinerii din localitate.

Se continuă amenajarea trotuarului pe străzile din Bradu, urmând construirea acestuia între strada Buna Vestire și Drumul Scoarței. În luna martie va avea loc licitația privind lucrările la trotuar în zona Valea Geamăna (fosta Moară) până la Pasarelă (DN 65 B), pe partea dreaptă, de la Pitești spre Suseni. Strada Triumf urmează să fie modernizată, va fi introdusă rețeaua de canalizare pluvială, iar drumul va fi asfaltat.

Site (www.soringomoiu.ro) pentru creație muzicală personalizată

Luni, 25 Martie 2024 09:11

 

# Pe acest site, inteligența artificială este folosită pentru servicii muzicale unice

S-a lansat, recent, platforma online www.soringomoiu.ro, un loc unde iubitorii de muzică își pot transforma visul muzical în realitate.

Creație Muzicală Personalizată

Fiecare melodie, fiecare text spun o poveste unică. Cu ajutorul specialiștilor de aici, oricine poate să-și transpună în sunete orice emoție, gând sau vis. Indiferent dacă este vorba despre muzică ambientală, coloane sonore sau chiar spoturi publicitare, ideile oricui se pot transforma în realitate sonoră.

 

Investiții importante în comuna Budeasa. Nicolae Rachieru: „Depunem toate eforturile pentru rezolvarea dorințelor comunității”

Luni, 25 Martie 2024 09:04

 

Nicolae Mihail Rachieru, primarul comunei Budeasa, a prezentat raportul de activitate pe anul trecut. În 2023 au fost finalizate mai multe investiții și au fost începute mai multe proiecte importante.

Proiecte prin PNRR

Astfel, din fonduri europene nerambursabile, au fost finanțate următoarele:

- PNRR/2022/C10 – Achiziție softuri și echipamente pentru dezvoltare sistem inteligent de management local in comuna Budeasa;

- PNRR/2022/C10 - Modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere în comuna Budeasa;

- PNRR/2022/C10 – Amenajare piste pentru circulația bicicletelor în comuna Budeasa;

- PNRR/2022/C15 - Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Comuna Budeasa.

Primarul PNL cu cel mai bun scor electoral din țară a trecut la PSD Argeș

Sâmbătă, 23 Martie 2024 13:02

Vineri, 22 martie, la Pitești, Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte al PSD Argeș și primar al municipiului Pitești, Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș și deputat, Simona Bucura-Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș și ministru al Muncii și Solidarității Sociale, împreună cu senatorii și deputații PSD Argeș, au anunțat venirea la PSD a unor noi colegi, aleși locali performanți.

 

PSD Argeș – transferuri politice de marcă

Vineri, 22 Martie 2024 13:12

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte al PSD Argeș și primar al municipiului Pitești, Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș și deputat, Simona Bucura Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș și ministru al Muncii și Solidarității Sociale, împreună cu senatorii și deputații PSD Argeș, au anunțat venirea la PSD a unor noi colegi, aleși locali performanți.

Ora Pământului, marcată la Pitești. Iluminatul public din Piața Primăriei va fi întrerupt

Vineri, 22 Martie 2024 13:10

 

Cel mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului, celebrat anual la sfârșitul lunii martie, reunește milioane de oameni, instituții și companii, într-o acțiune simbolică de promovare a activităților de salvare a planetei: stingerea luminilor din casa sau din clădirea în care își desfășoară activitatea, timp de o oră.

Ediția a 18-a a manifestării va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, în intervalul orar 20:30 – 21:30, răstimp în care va fi întrerupt iluminatul public în Piața Primăriei din Pitești.

 

Raportul ANP. Pe parcursul anului 2023, la Penitenciarul Mioveni a avut loc o tentativă de evadare

Miercuri, 20 Martie 2024 13:10

 

Administrația Națională a Penitenciarelor a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pe anul 2023. La eveniment au participat și reprezentanți ai Penitenciarului Mioveni. „Raportat la un efectiv mediu de 23.360 deținuți (2023), deficitul de locuri de cazare, calculat la 4 mp pentru fiecare deținut, a scăzut de la 2.888 de locuri la finalul anului 2022, la 2.437 locuri, ca urmare a măsurilor dispuse de ANP în vederea creșterii capacității locurilor de deținere”, se arată în raport.

 

De râsul curcilor. Întrebarea penibilă a unui consilier județean PNL: „Ne spuneți și nouă în locul cui este colegul nostru?”

Miercuri, 20 Martie 2024 12:15

 

 

De când ședințele de Consiliu Județean se desfășoară atât fizic, cât și online, acestea sunt la discreția puterii. PSD-ul are majoritate în Consiliul Județean Argeș, iar consilierii județeni de la USR sau PNL s-au obișnuit să facă doar prezența la ședințe. Mulți dintre ei par că nici nu citesc proiectele de hotărâre pe care le votează. Este și cazul consilierului județean Marius Tică care, la ședința ordinară desfășurată în data de 31 ianuarie 2024, a dat dovadă de lipsa unei minime pregătiri.

 

 

Cine sunt pensionarii care vor avea pensii cu 80% mai mari? Ce spune ministrul Simona Bucura-Oprescu?

Miercuri, 20 Martie 2024 12:10

 

 

Potrivit noii legi a pensiilor care va intra în vigoare în luna septembrie 2024, unele pensii vor creşte şi cu 80 de procente. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat căun român care a muncit pe salariul minim pe economie, 35 de ani, va avea o creştere de peste 80% a pensiei. Astfel, pensia va fi majorată de la 1281 de lei, cât e indemnizaţia minimă socială, undeva la 1900 de lei.

”Diferenţa o reprezintă punctele de stabilitate, punctele care se dau pentru anii lucraţi peste 25 de ani şi, dacă privim împreună simulările pe care colegii de la Casele de Pensii Publice le-au făcut, vom vedea că în special în zona pensiilor mici, vom avea o creştere semnificativă”, a spus ministrul Muncii, în emisiunea România Politică de la Prima News, despre acei români care pot să primească o pensie mărită, pe noua lege a pensiilor, cu până la 80%.

 

Motivarea sentinței! Tribunalul Argeș a obligat o instanță să-i plătească unei judecătoare ochelarii de vedere

Miercuri, 20 Martie 2024 10:09

 

# Pentru că i s-a deteriorat vederea, magistrata a cerut decontarea ochelarilor de 480 de euro

Tribunalul Argeș a obligat Curtea de Apel București să-i deconteze judecătoarei Daniela Ioana Stăncioi, actuala purtătoare de cuvânt a Consiliului Superior al Magistraturii, banii dați pe ochelarii de vedere.

În anul 2023, pe când lucra ca judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, Daniela Stăncioi a depus, în cadrul acestei instanțe, o cerere de decontare a unor ochelari de vedere, în valoare de 2.331 lei (476,92 euro) motivând că îşi desfăşoară activitatea de muncă preponderent în faţa unui monitor, în condiții de lumină artificială, iar în aceste condiții vederea s-a deteriorat.

 

Pagina 9 din 493

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea