Atenționare! A început campania de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, la Mioveni

Marţi, 07 Mai 2024 17:06

Administrația locală din Mioveni, prin intermediul unei societăți de profil, specializată în activități de dezinsecție, dezinfecție și deratizare vă informează că începând de marți, 7 mai, va demara o amplă campanie împotriva țânțarilor și altor insecte dăunătoare mediului, în următoarele locații: pe domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, clădiri ale instituțiilor publice etc.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL.

Serviciile se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordinului OMS 562/2023 și Ordinului ANRSC nr. 520 din 27.11.2018 după un program unic, pentru a atinge un nivel de eficiență maximă.

 

Începe Raliul Argeșului. Programul evenimentelor

Marţi, 07 Mai 2024 16:44

 

Raliul Argeșului este a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2024 și este programat în perioada 9-11 mai, sub organizarea DTO Rally. Devenită deja o cursă cu tradiție în Muntenia, competiția reprezintă cel mai important eveniment de motorsport din sudul României, cu zeci de echipaje care pornesc pe probele speciale de asfalt din județul Argeș.

 

În acest an, 66 de echipaje vor lua parte la start, fiind înscriși sportivi din cinci țări. Raliul Argeșului debutează joi, 9 mai, cu prezentarea echipajelor în centrul Municipiului Pitești. La fel ca în fiecare an, cele mai importante nume ale motorsportului românesc vor pilota mașini rapide și spectaculoase în fața fanilor argeșeni, cunoscuți pentru susținerea necondiționată pe care o oferă concurenților. 

Sunteți în căutarea unui job? Pe 17 mai se desfășoară Bursa generală a locurilor de muncă

Marţi, 07 Mai 2024 16:20

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș organizează în data de 17 mai 2024, Bursa generală a locurilor de muncă. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc să se angajeze sau celor care doresc să își schimbe locul de muncă.

Bursa generala a locurilor de munca se va desfășura la Pitești, strada Costache Negri, în Parcul Strand, în incinta cortului de evenimente „EGO Ballroom”, (amplasat lângă Stadionul Ștrand - accesul se face pietonal prin incinta parcului), în Câmpulung la sediul ALOFM Câmpulung, B-dul Ion Mihalache, nr. 119, cât și în Curtea de Argeș, la sediul ALOFM Curtea de Arges, str. Albești, nr.1, cu începere de la ora 09:30.

 

Ion Mînzînă: „S-au finalizat lucrările de modernizare a DJ703B Costești – Pădureți”

Marţi, 07 Mai 2024 15:30

 

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 703B Costești - Pădureți au fost finalizate! Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Argeș și a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare “Anghel Saligny”. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a mers pe acest drum împreună cu primarul Ion Baicea pentru a vedea la fața locului cum se prezintă acesta la finalizarea investiției.

„DJ703B are o lungime de 10,312 km și este legătura dintre Costești, Pădureți și Lunca Corbului. Modernizarea acestui drum a fost o lucrare completă, complexă, care a necesitat un efort deosebit atât din partea Consiliului Județean, cât și din partea Guvernului României, prin programul PNDL 3 “Anghel Saligny”. Este, dacă vreți, un vis mai vechi al locuitorilor din comunele Lunca Corbului, Stolnici și Bârla de a avea o legătură directă cu Costeștiul la care sunt arondați. Îl felicit pe primarul Ion Baicea pentru proiectele realizate și pentru munca în folosul orașului și locuitorilor săi. Facem echipă pentru dezvoltarea județului Argeș și a orașului Costești”, a precizat Ion Mînzînă.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Marţi, 07 Mai 2024 11:55

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

 

 

Colonia s-a transformat în Cartierul ACH!

Vineri, 03 Mai 2024 08:17

Electricitate, gaze, apă, canal și asfalt pentru fostul “oraș de carton” . Ani în șir, această zonă a Piteștiului a fost lăsată nu doar la marginea geografică, ci și la cea administrativă a orașului. Astăzi, în 2024, cele 144 de familii care locuiesc aici au parte de toate condițiile pe care le merită: curent electric, gaze naturale, apă, canalizare și, mai nou, asfalt.

Vorbim deja despre un nou cartier al Piteștiului!

Cristian Gentea: ”Voi merge în noaptea de Înviere la Biserica Sfântul Mina, lăcaș de cult ce deservește piteștenii din cartierul ACH. E un loc de suflet pentru mine, din motive pe care le voi expune mai jos.

Nu eram încă primar al Piteștiului când am intrat în contact cu cetățenii din fosta colonie ACH și am descoperit acolo un cartier care nu avea nimic de-a face cu ideea de centru urban, darămite cu cea de civilizație.

Am spus încă de atunci că voi face din fosta Colonie ACH un obiectiv primordial și nu a trecut nici un an fără ca această zonă să beneficieze de investiții noi, de măsuri menite să o transforme în ceea ce este și trebuie să fie: un cartier de facto al Piteștiului.

Ionuț Moșteanu se visează primar al Piteștiului. Chiar visează!...

Joi, 02 Mai 2024 12:23

 

Ionuț Moșteanu, persoană văzută destul de rar prin urbe, se visează primar al Piteștiului. În fața colegilor de partid, acesta a debitat minuni pe care nici el, probabil, nu le-a crezut: ”Piteștiul este un oraș de oameni.... care au abandonat administrația și politica...”, sau ”...mă uit cum trec toate oportunitățile pe lângă orașul acesta...”, sau ”mă uit cum primarul nu a făcut nimic din ce a promis în 2020...” Sigur, e campanie electorală, candidații trebuie să își dea cu toporul în cap unii altora.

 

 

Angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș - condamnat pentru că nu și-a completat corect declarația de avere

Joi, 02 Mai 2024 11:53

 

Atenție la cum completați declararația de avere! Pentru că în această perioadă persoanele care candidează pentru anumite funcții sunt obligate să îşi declare averea şi interesele, atragem atenția că fapta celor care, cu intenţie, depun declaraţii care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal. De acest lucru a aflat, recent, și un bărbat, în vârstă de 57 de ani, care lucrează ca inginer şef birou la Serviciul Județean de Ambulanţă (SJA) Argeș.

Deputatul argeşean Daniel Constantin, acum preşedinte PNL Teleorman, susţine la şefia CJ un candidat cu bube în cap

Joi, 02 Mai 2024 11:53

 

Deputatul Daniel Constantin şi-a făcut bagajele şi a plecat din Argeş. După ce în 2020 le-a fost băgat pe gât liberalilor argeşeni pentru parlamentare, în 2024, şeful Nicolae Ciucă i-a găsit loc în judeţul Teleorman, unde l-a uns preşedinte interimar al organizaţiei judeţene. Aici are asigurat locul 1 la deputaţi pe lista pentru alegerile parlamentare. Cum a muncit pentru Argeş aşa va munci şi pentru Teleorman, bineînţeles.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, dăduse ordin pe unitate ca toţi preşedinţii de organizaţii judeţene să candideze pentru şefia CJ-urilor. Dar unii s-au fofilat şi preferă posturi pe parlamentar pentru că merg la sigur. E cazul Alinei Gorghiu, la Argeş, dar şi al lui Daniel Constantin la Teleorman. Probabil ca ei sunt mulţi alţi în acest partid.

 

 

Dosarul „Cheresteaua 1” a ajuns la final de drum, la 13 ani de la deschiderea cercetărilor

Miercuri, 01 Mai 2024 13:53

 

# Ion Andrei (foto) și firma sa au plătit aproape 4 milioane de lei ca să scape de închisoare

# De plata prejudiciului au beneficiat și copiii săi care au fost eliberați din penitenciar

Istoricul dosarului „Cheresteau 1”, care i-a vizat pe omul de afaceri Ion Andrei, o parte din membrii familiei sale, pe firma sa – Andris SRL, angajați ai societății și câțiva angajați ai Ocolului Silvic Valea Oltului, începe încă din anul 2011. Încă de atunci, organele penale au deschis un dosar penal în care se efectuau cercetări privind infracțiunile de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier național sau de evaziune fiscală. Dosarul a fost trimis în judecată în 2016, iar de atunci a trecut prin mâna mai multor judecători.

 

Liberalul Iani Popa a ajuns la Consiliul Concurenţei

Miercuri, 01 Mai 2024 13:26

 

# Secretar de stat, însă... s-a mișcat!

Liberalul argeşean, Iani Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a ajuns pe un post călduţ la Consiliul Concurenței. Săptămâna trecută, parlamentarii au votat candidaţii propuşi de PSD, PNL, UDMR şi premierul Marcel Ciolacu pentru posturile vacante din plenul Consiliului Concurenţei.

Pe listă se regăseşte şi liberalul Iani Popa, care a depus jurământul în fața Parlamentului şi iată că a reuşit o nouă aroganţă. A pus mâna pe un post nou-nouţ, graţie carnetului de partid.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit

Miercuri, 01 Mai 2024 11:53

 

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular începe să provoace un adevărat disconfort sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții să fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii. Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce!

 

Fosta primăriță din Ștefănești, mesaj furibund pentru localnicii din… Rătești: „Rupeți lanțurile sclaviei și alegeți să fiți liberi!”

Miercuri, 01 Mai 2024 11:53

 

 

A înnebunit țara. Primarii vechi își lasă, în loc, copiii, ca domnitorii din vechime. Că alții mai buni nu s-au găsit, zic ei. Alții, precum foștii primari din Bradu , Florin Frătică, și fosta primăriță din Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, candidează în alte localități. Că au observat, de fapt, că în localitățile lor nu mai au șanse. Frătică încearcă, acum, la Căteasca, altă comună cu buget mare. Poate merge. Ioana Jenica, mai fără pretenții, își joacă șansele la Rătești, că la Ștefănești e ocupat. Recent, doamna fostă primăriță a lansat, pe net, un text demn de un film de groază, cu expresii precum: ”rupeți lanțurile sclaviei și alegeți să fiți liberi”, sau ”astăzi suntem pe tobogan, sau poate chiar în ghenă”.

 

 

A fost semnat contractul! Microbuzele școlare ajung în Argeș!

Miercuri, 01 Mai 2024 11:50

 

Președintele Ion Mînzînă a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea celor 17 microbuze electrice școlare. Proiectul vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina" Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia" Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

 

Primul stadion din România cu consum zero de energie se face la Pitești!

Miercuri, 01 Mai 2024 09:59

Guvernul României a aprobat, pe 30 aprilie 2024, memorandumul privind finanțarea obiectivului de investiții "Construire stadion «Nicolae Dobrin», str. Nicolae Dobrin, nr. 10, municipiul Pitești, județul Argeș".

Stadionul ce poartă numele legendei fotbalului de la FC Argeș va avea nivel de omologare UEFA 4 și va îndeplini cerințele superioare acestui standard.

Stadionul va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105 metri x 68 metri, la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.

Numărul de locuri de parcare este de 457, dintre care: 229 în subsol, 51 de locuri pe peluza sud, 105 locuri pe tribuna est și 72 de locuri la suprafață.

 

Decizie a Înaltei Curți în dosarul fostului primar de la Aninoasa

Marţi, 30 Aprilie 2024 12:36

 

Marius Manole, fostul primar de la Aninoasa, rămâne la închisoare. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, pe 14 aprilie, recursul în casație formulat de acesta. Fostul edil a fost condamnat, la sfârșitul anului 2023, la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Manole Nicolae Marius împotriva deciziei penale nr. 1164/A din 14 decembrie 2023 a Curții de Apel Pitești - Secţia penală și pentru cauze cu minori și de familie, pronunțată în dosarul nr. 7487/109/2019. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în hotărârea ÎCCJ.

 

SĂPTĂMÂNA VERDE A TINEREȚII, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Marţi, 30 Aprilie 2024 08:42

 

Există o amprentă a sufletului, vizibilă în zilele noastre mai mult ca altădată, tocmai pentru că trăim vremuri meschine, amărâte, care ne pun pe fugă, vremuri de mișei. Copiii se nasc bătrâni, bătrânii așteaptă la rând să dea în mintea copiilor, în timp ce să fii adult e o corvoadă, atât de fără de iluzii și de fără frumusețe a ajuns curgerea timpului într-o țară nici mai rea, nici mai bună decât altele.

 

 

Deputatul Nicolae Georgescu le-a vorbit elevilor în Camera Deputaților

Marţi, 30 Aprilie 2024 08:04

 

Unul dintre obiectivele deputatului Nicolae Georgescu din acest mandat a fost asigurarea la cât mai mulți elevi din Argeș a accesului în clădirea Parlamentului. Săptămâna trecută, Camera Deputaților a fost vizitată de 90 de elevi, atât de la Școala ,,Nicolae Crețulescu“ din Leordeni, cât și de la Școala ,,Nicolae Iorga“ din Pitești. Vizita elevilor a făcut parte din cadrul activităților desfășurate în Săptămâna verde!

 

Actorul Florin Călinescu va candida la europarlamentare!

Marţi, 30 Aprilie 2024 08:01

 

Actorul Florin Călinescu este cap de listă la alegerile europarlamentare pentru Partidul Diaspora Unită. După ce, în 2008, Călinescu a candidat uninominal la Senat, sub susţinerea PNL Argeş, dar a ratat intrarea în Parlament, se pare că i-a venit din nou gust de politică.

”Votul este cel mai puternic instrument pe care îl ai pentru a-ţi exprima opiniile şi valorile. Ieşi la vot şi foloseşte-l cu înţelepciune”, a scris Florin Călinescu, pe Facebook.

Este foarte posibil ca actorul să candideze şi la alegerile prezidenţiale. Este cunoscut faptul că acesta și-a ridicat o locuință la Băbana, unde vine deseori.

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 30 Aprilie 2024 07:39

 

PORNOGRAFIE INFANTILĂ

Un elev de clasa zece

Nu-l plouă în gât, de cap,

Cu poze porno se-ntrece:

Le trimite pe whatsapp!

PRIMAR SĂRAC LA BOGAŢI

Gura lumii, să o rupă,

Bârfa ei să o sucombe,

Gropile pe drum n-astupă:

Are bani numai de…plombe!

E posibil ca suma de 15 lei alocată per elev în programul “Masă sănătoasă în şcoli” să crească

Luni, 29 Aprilie 2024 22:52

 

1200 de şcoli din toată ţara au fost incluse în programul “Masă sănătoasă”, 27 de unităţi de învăţământ fiind din Argeş. Elevii primesc zilnic pachete cu mâncare de 15 lei bucata, iar veştile bune continuă. Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a anunţat că e foarte posibil ca suma de 15 lei alocată per elev să crească într-un program viitor.

 

 

Pagina 3 din 497

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea