Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Durata implanturilor dentare

Miercuri, 17 Iulie 2024 07:55

 

Datorită legăturii care are loc cu osul maxilarului, implanturile dentare sunt considerate cea mai durabilă opțiune de înlocuire a dinților lipsă. În timpul procesului de osteointegrare, osul crește în jurul implantului dentar și îl integrează, făcându-l o bază puternică și stabilă pentru un dinte artificial.

Dacă, totuși, osteointegrarea nu are loc, este posibil ca implantul tău dentar să eșueze. Eșecul implantului apare cel mai frecvent dacă osteointegrarea nu are loc sau ceva nu merge bine în timpul procesului de vindecare. Unii dintre factorii care pot influența osteointegrarea includ:

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Miercuri, 17 Iulie 2024 07:43

 

MAGIUN DE TOPOLOVENI

Când e vorba de magiun,

Satură puţin şi bun,

Că cine exagerează,

La el doctorul urmează!

 

PRIMARUL DIN ŞTEFĂNEŞTI

 

Procesul nu te-a durut,

Că de, ca primar exişti,

De trei ori ai tot pierdut,

Însă tu... tot mai insişti!

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, explică formula de recalculare a pensiilor

Miercuri, 17 Iulie 2024 07:03

 

De la 1 septembrie intră în vigoare noua lege a pensiilor, iar seniorii vor primi pensii recalculate. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat formula de recalculare:

„Deci noi acum vom avea recalcularea pensiilor în care, după cum am spus, vom avea totalul punctelor contributive foarte ușor de realizat, se va se face raportul dintre cât a cotizat, cât a avut salariul respectivul pensionar, se va împărți la salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din luna respectivă, după aceea se va aduna punctajul, vom avea totalul punctelor contributive, adică direct contributive din contribuțiile de asigurări sociale care au fost plătite pentru salarii.

 

 

„Tradiții balcanice” - spectacol de muzică și dans la Grădina de Vară din Pitești. Intrarea este liberă!

Marţi, 16 Iulie 2024 12:57

Miercuri, 17 iulie, de la ora 19.00, sunteți invitați la Grădina de Vară din Pitești la spectacolul folcloric „Tradiții balcanice”. Un eveniment care promite să ne umple de energie pozitivă, energie transmisă de muzica și dansurile turcești pline de ritm și culoare.

Pe scenă va urca grupul de dansatori „Hoyem Halkoyunlari Egitim Merkezi Genclik ve Spor Kulubu Ankara" din Turcia. Un moment artistic deosebit va fi susținut și de orchestra de muzică populară „Doina Argeșului”.

Intrarea la eveniment este liberă!

Unul dintre frații care au omorât în bătaie un om după o șicanare în trafic, eliberat condiționat

Marţi, 16 Iulie 2024 12:24

 

# A ispășit doar 5 ani de închisoare

Unul dintre tinerii care au omorât în bătaie un om de afaceri din Curtea de Argeș, în 2019, după un conflict în trafic, petrecut în comuna Merişani, a fost pus în libertate. În iunie 2024, la cinci ani de la tragedie, Judecătoria Târgu Jiu a dispus liberarea condiționată a lui Leonard Florian Tudorici din penitenciar, desi pedeapsa pe care o ispășea se împlinea abia pe 23 ianuarie 2026.

 

 

Companiile care realizează tronsoane din Autostrada Sibiu-Pitești și Drumul Expres Craiova-Pitești, în top 10 cele mai puternice firme din 2023

Marţi, 16 Iulie 2024 12:19

 

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu ocupă primele trei locuri în topul celor mai prospere companii ale anului trecut. În 2023, vorbim de afaceri cumulate de peste 8,7 miliarde de lei, ceea ce va conduce probabil la afaceri de peste 2 miliarde de euro în acest an. Potrivit Economedia.ro, constructorul lucrează pe 400 de kilometri de autostradă și drum expres și are contracte cu CNAIR de aproximativ 5 miliarde de euro.

Contractele pe care CNAIR le derulează cu Umbrărescu sunt:

• Autostrada Lugoj – Deva, lotul 2 Margina – Holdea (9 km, din care 2 km cu tuneluri) – 1,8 miliarde lei

• Autostrada Transilvania, lotul Mihăești – Zimbor (30 km) – 1,6 miliarde lei

• Autostrada Transilvania, lotul Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) – 836 milioane lei

• Autostrada București Nord A0, Lotul 4 (4,5 km) – 312 milioane lei

 

Descoperă Argeșul! Excursie în Câmpulung, fosta capitală a Țării Românești. Obiective de neratat

Marţi, 16 Iulie 2024 12:10

 

Consiliul Județean Argeș vă propune o vizită în nordul județului, aproape de munți, în municipiul Câmpulung, fosta capitală a Țării Românești și capitala județului istoric Mușcel. Situat la 54 km față de Pitești și aproximativ 87 km de Brașov, pe DN 73, Câmpulungul este un oraș cu o bogată istorie si tradiție, fiind un punct de atracție turistică datorită frumuseții arhitecturale a clădirilor sale și a diversității obiectivelor turistice. Peste 100 de locuri din oraș sunt clasificate ca monumente istorice, cele mai multe dintre ele fiind monumente istorice de arhitectură.

 

 

Programul de lucru de la Tribunalul Argeș în vacanța judecătorească

Marţi, 16 Iulie 2024 11:24

 

În perioada vacanței judecătorești, 15 iulie – 1 septembrie 2024, la Tribunalul Argeş se vor judeca numai cauzele cu caracter urgent.

Detaliate pentru fiecare secție, acestea sunt:

- Secţia civilă: - ordin de protecție; suspendare executare silită; măsuri asiguratorii; ordonanţă preşedinţială; suspendare executare hotărâre; suspendare executare act administrativ; achiziții publice; măsuri de protecție specială - Legea nr. 272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului şi Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției.

 

S-au împlinit 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii

Marţi, 16 Iulie 2024 11:19

 

Pentru a marca 25 de ani de de la înființarea Inspecției Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a organizat în data de 11 iulie 2024 la sediul instituției, situat în Pitești pe Bulevardul Republicii nr.11, ”Ziua porților deschise”.

În acceastă zi, Inspecția Muncii a celebrat un sfert de secol de activitate dedicată protejării drepturilor și securității angajaților din România, în cadrul căreia angajatori și angajați implicați în sfera relațiilor de muncă precum și în cea a securității și sănătății în muncă, au beneficiat din partea inspectorilor de muncă, de informare și îndrumare.

 

 

Decizie definitivă! Proxenetul „Rață” a primit 5 ani și 4 luni de închisoare

Marţi, 16 Iulie 2024 10:16

 

# Condamnat, dar lăsat cu o parte din avere!

Curtea de Apel Pitești a dat decizia definitivă, pe 11 iulie, în dosarul în care, Florin Oprea, zis Rață, a fost judecat pentru proxenetism și spălare de bani. Deși a fost condamnat la Tribunalul Argeș la 6 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, fiind lăsat și fără avere, la apel instanța a fost mult mai îngăduitoare. Curtea de Apel Pitești a admis apelul inculpatului, dar și a firmei pe care o deținea. Astfel, lui Florin Oprea i s-a redus cu un an pedeapsa, fiind condamnat, în final, la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare. De asemenea, a fost lăsat și cu o bună parte din avere. Doar că în ziua în care trebuia să fie încarcerat, câmpulungeanul nu a fost găsit de oamenii legii. Chiar există indicii că ar fi părăsit țara. De aceea, Florin Oprea a fost dat în urmărire internațională.

Memorialul Închisoarea Pitești - campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea clădirii fostei închisori de la Pitești

Marţi, 16 Iulie 2024 08:51

 

# Fiecare leu donat este o mărturie a respectului și recunoștinței noastre pentru cei care au suferit în acest loc

Închisoarea Pitești este un loc al durerii și al rezilienței, unde multe persoane și-au pierdut libertatea și chiar viața pentru a apăra valorile umane și demnitatea. Este de datoria noastră să nu lăsăm amintirea lor să se piardă în negura timpului.

Fundația Memorialul Închisoarea Pitești lansează o campanie de strângere de fonduri. Avem nevoie de ajutorul tău pentru a reabilita clădirea fostei închisori de la Pitești, loc recunoscut international pentru că a găzduit acțiunea viaolentă cunoscută drept Fenomenul Pitești, în timpul dictaturii comuniste din România.

 

 

Universitatea Politehnică București, din care face parte Centrul Universitar Pitești - în Topul QS Universități din Europa 2025

Marţi, 16 Iulie 2024 08:47

 

17 universități din țara noastră fac parte din clasamentul QS World University Rankings: Europe 2025. Printre acestea se numără Universitatea Politehnică București, din care face parte Centrul Universitar Pitești. Dintre universitățile românești, Politehnica ocupă locul 4, iar printre criteriile luate în considerate sunt: reputația academică și reputația angajatorilor.

Universitățile românești din top sunt:

• Universitatea Babeș Bolyai din Cluj – poziția 256 (în creștere de la 260 anul trecut)

• Universitatea din București – poziția 272 (277 în 2023)

• Universitatea Alexandru Ioan Cuza – poziția 402 (433 în 2023)

 

Mătușa celebrei Teo Trandafir, felicitată de primarul Gentea la împlinirea vârstei de 100 de ani

Marţi, 16 Iulie 2024 07:57

 

Mătușa celebrei prezentatoare Teo Trandafir a împlinit 100 de ani, ocazie cu care primarul Gentea a mers să o felicite.

„Este o bucurie și o onoare să o pot felicita, la împlinirea excepționalei vârste de 100 de ani, pe doamna Maria Alexandru! Aniversarea unui secol de viață este un moment deosebit nu numai pentru familie, ci și pentru întreaga comunitate – concetățeana noastră fiind o sursă de inspirație pentru cei din jur și un model de înțelepciune acumulată în decade de experiențe! În numele tuturor locuitorilor din Pitești îi transmit stimabilei doamne Maria Alexandru, cele mai sincere urări de sănătate, fericire și mulți ani frumoși!”, a scris primarul Cristian Gentea pe o rețea de socializare.

 

 

Elena Lasconi, 9% în sondajele pentru prezidențiale

Luni, 15 Iulie 2024 22:05

 

Primărița de la Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, ar obține numai 9% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit unui sondaj CURS, citat de Comisarul.ro. Deci Lasconi nu ar prinde turul doi. Favoriții cursei pentru Cotroceni rămân Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, deși la acest moment nu se știe dacă PNL-ul va miza pe Ciucă, nici PSD-ul pe Ciolacu.

 

Conform ultimului sondaj CURS, președintele PSD va intra în turul al doilea cu 30% din voturile românilor, iar liderul PNL cu 20% din voturi. Pe locul al treilea, cu 17% din intențiile de vot se află Mircea Geoană. Acesta nu are șanse de a avansa în turul doi. George Simion (AUR) 13%, Elena Lasconi (USR) 9%, Diana Șoșoacă (SOS) 6%, nu prind turul doi. Dar cum alegerile prezidențiale vor avea loc la finalul lunii noiembrie, e timp pentru răsturnarea situației. Oricare dintre candidați ar putea avansa în cursă ori dimpotrivă.

 

Nicio medie de 10 în Argeș, după contestații

Luni, 15 Iulie 2024 14:33

# Topul județelor la Bacalaureat 2024 # Cele mai bune și cele mai slabe licee din Argeș

Niciun absolvent de liceu din Argeș nu a reușit să ia media 10 la Bacalaureat, în acest an. Rezultatele după contestații au fost afișate vineri, 12 iulie, și deși mai mulți candidați care au avut medii aproape perfecte au cerut recorectarea lucrărilor, niciunul nu a obținut 10 pe linie. Cea mai mare medie la BAC din Argeș, de 9, 96, aparține la doi elevi de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”. Urmează apoi patru elevi cu media de 9,93, unul de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești și trei de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung. În urma contestațiilor, a crescut rata de promovare de la 79,09% la 80,65%.

 

Au început înscrierile la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Luni, 15 Iulie 2024 14:31

 

Peste 78% dintre elevi au promovat prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Cei care nu au reuşit să promoveze examenul maturităţii au o nouă şansă în sesiunea de toamnă. Luni, 15 iulie, au început înscrierile la sesiunea de toamnă a BAC-ului. Candidaţii au la dispoziţie o săptămână pentru a se înscrie, până pe 22 iulie 2024.

Pot face acest lucru candidaţii care au picat Bac-ul în sesiunea din vara acestui an sau sesiunile din anii precedenţi. De asemenea, se pot înscrie candidaţi care au terminat liceul dar, din diferite motive, nu au putut să susţină, până acum, examenul de Bacalaureat. Candidații vor susține apoi probele de evaluare a competențelor, iar apoi probele scrise.

15-17 iulie 2024 - Festivalul Internațional de Folclor „Brâulețul”, ediția a XII-a: un regal al folclorului autentic!

Luni, 15 Iulie 2024 13:53

Palatul Copiilor Pitești organizează, în perioada 15-17 iulie 2024, Festivalul Internațional de Folclor „Brâulețul”, ediția a XII-a, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Centrul Cultural Pitești și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii „Golești”.

Pe parcursul celor trei zile de festival, piteștenii se vor putea bucura de spectacolele oferite de copii și tineri dansatori (cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani) din Turcia, Serbia, Bulgaria, Ucraina și, bineînțeles, reprezentanți ai principalelor zone folclorice din România.

 

Aparatură modernă în cadrul Laboratorului de Angiografie și Cardiologie Intervenţională al Spitalului Județean Argeș

Vineri, 12 Iulie 2024 12:53

 

Laboratorul de Angiografie și Cardiologie Intervenţională al Spitalului Județean de Urgenţă (SJU) Pitești a fost modernizat cu un sistem hemodinamic de ultimă generaţie, în valoare totală de 98.175 de lei cu TVA, fonduri alocate de către Consiliul Judeţean Argeș, în totalitate.

Modulul hemodinamic este dedicat monitorizării funcțiilor vitale ale pacientului și măsurătorii invazive a parametrilor hemodinamici (curbe de presiune) și este, astfel, o componentă esențială în desfășurarea procedurilor invazive. Noul sistem aduce plusvaloare în actul medical și siguranță optimă, pacienților care se adresează SJU Pitești, în desfășurarea procedurilor de angiografie coronariană.

Pericol de înec în lacurile de acumulare și în cursurile de apă

Vineri, 12 Iulie 2024 12:42

Administrația Bazinală de Apă Argeș–Vedea reamintește populației că scăldatul în lacurile de acumulare și în cursurile de apă, este periculos.

Se recomandă să alegem pentru îmbăiere și recreere ștrandurile și zonele special amenajate. Lacurile de acumulare sau râurile (aval de baraje), reprezintă un pericol atât din cauza curenților care se formeză în timpul deversărilor şi al funcţionării hidrocentralelor cât și a colmatării şi a vegetaţiei din apă. Curenții care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcționării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se aventurează în aceste lacuri.

 

România este sub cod roșu de caniculă. Avertismentul ISU Argeș

Vineri, 12 Iulie 2024 12:26

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, valabile și în județul Argeș, pentru zilele de 12, 13 și 14 iulie. Acestea prognozează intensificarea și persistența valului de căldură și disconfort termic deosebit de accentuat.

„Finalul de săptămână aduce temperature tot mai ridicate, iar în județul Argeș valul de căldură va fi intens și persistent, cee ace poate conduce și la apariția unor situații nadorite. Pentru siguranța dumneavoastră și a familiei vă îndrumăm să respectați următoarele recomandări:

- Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!

- Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!

După ce a pierdut, de trei ori, procesul cu jurnalista Luiza Dobrescu, primarul din Ștefănești, Nicolae Velcea, mai încearcă o dată. Cu el, cu el, la Curtea de Apel!

Joi, 11 Iulie 2024 08:33

 

Când reușești să iei bătaie de trei ori și insiști, înseamnă că ești chiar… primarul din Ștefănești, Nicolae Velcea. Care, în loc să vadă de binele comunității care i-a acordat încrederea, aglomerează (în opinia noastră) instanțele - și așa sufocate – în încercarea de a o pedepsi pe colega noastră, jurnalista Luiza Dobrescu. Procesul ține din anul 2021 și s-a plimbat, pe rând, pe la Judecătoria Pitești, apoi la Tribunalul Argeș, la Curtea de Apel, apoi din nou la Tribunal. Și acum, cu voia lu´ domnu´ Velcea, din nou, la Curtea de Apel.

 

Pagina 3 din 510

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea