ATENŢIE, şoferi! Vi se pregăteşte o nouă taxă!

Luni, 19 Februarie 2024 13:47

 

Apare taxa pe carbon, pe care o vor plăti şoferii care au mașini pe benzină sau motorină. Taxa este concepută pentru a penaliza emisiile de carbon și pentru a încuraja investițiile în tehnologii curate și în măsuri de eficiență energetică. FMI a sugerat Guvernului Ciolacu să introducă taxa pe carbon sau o acciză suplimentară.

“Introducerea unei taxe pe carbon, în sectorul transporturi, având în vedere că prețul carbon ETS 2023 este de 80 Euro/t, costurile pe care urmează să le scoată suplimentar din buzunar un român care folosește o mașină Dacia Logan sunt de cca. 800 lei/an, adică o creștere cu 12% față de costurile actuale cu combustibilul, considerând prețul acestuia 6,5 lei/l, respectiv costul total cu combustibilul urmează să ajungă la cca. 7.600 lei/an. Dar taxa de CO2 pe construcții și în transporturi va aduce scumpiri în lanț la toate produsele și serviciile, pe care le apreciem de cca 10%”, arată asociațiaenergieinteligentă.ro.

 

 

Coridoarele Penitenciarului Mioveni, reabilitate de deținuți

Luni, 19 Februarie 2024 13:40

 

# Sub îndrumarea afenților constructori, mai mulți deținuți au contribuit la reabilitarea coridoarelor din cadrul Penitenciarului Mioveni.

„Pentru că suntem mândri de ceea ce am realizat, am decis să vă arătăm rezultatul final al unei lucrări desfășurate în penitenciar. Cu eforturile echipei de deținuți și sub îndrumarea agenților constructori, am reușit să îndepărtăm straturile de zugrăveală moștenite dintr-o altă eră. Acum, coridoarele noastre sunt dotate cu semnalizatoare moderne care ne ghidează spre ieșire, iar pereții sunt de un alb imaculat.

 

Arhiepiscopia Argeșului organizează examen de Capacitate Preoțească - Sesiunea Ordinară Martie 2024

Luni, 19 Februarie 2024 13:37

Pe 5 martie 2024, de la ora 09:00, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează examenul de capacitate preoțească, sesiunea ordinară, pentru absolvenții Facultăților de Teologie Ortodoxă și pentru absolvenții cu atestat ai Seminariilor Teologice Ortodoxe, care doresc să solicite un post clerical vacant, în vederea hirotoniei, precum și pentru diaconii sau preoții hirotoniți onorific care doresc să fie numiți într-o parohie vacantă.

 

Se schimbă regulile pentru obţinerea permisului de conducere

Luni, 19 Februarie 2024 13:22

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Practic, se vor reduce timpii de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere şi oferirea posibilităţii candidaţilor la obţinerea permisului de conducere de a participa la examenele teoretice oriunde în ţară.

PITEȘTIUL ȘI RĂZBOAIELE AUSTRO-RUSE-TURCE

Luni, 19 Februarie 2024 13:14

Cu toate că Țările Române n-au fost implicate efectiv pe tot timpul confruntărilor armate dintre cele trei mari imperii: austriac, rus și otoman (doar un corp de armată condus de spătarul Mihai Cantacuzino, participând la asediul Vienei, iar trupele moldovene ale lui Dimitrie Cantemir au luptat alături de ruși numai la Stănilești pe Prut) pentru că luptele s-au desfășurat, mai ales pe teritorii românești, au cauzat multe pierderi materiale și umane românilor, practic, aceștia suportând cheltuielile cu întreținerea armatelor străine, premeditat venite prost aprovizionate, iar după bătălii, de fiecare dată, au fost nevoiți să muncească pentru ștergerea urmelor lăsate de înfruntările dintre beligeranți.

 

Centrul Cultural Mioveni - eveniment muzical de excepție. Spectacol 8 Martie - Pentru tine, femeie!

Luni, 19 Februarie 2024 13:03

Mărțișorul, sărbătoarea tradițională românească a prospețimii și a bucuriei vine cu surprize muzicale la Mioveni! Centrul Cultural, Primăria Orașului și Consiliul Local Mioveni marchează ziua Internațională a Femeii printr-un eveniment muzical de excepție. ”Pentru tine, femeie!” îi aduce pe scena Sălii Sporturilor Mioveni, în data de 8 martie, începând cu ora 18.00 pe: Ansamblul Folcloric Plai de Dor al Centrului Cultural Mioveni, Roxana Dumitrache, Valentin Samfira și Taraful Cătălin Iancu, Diana Matei și Taraful Cleante.

Ion Popa a revenit în Argeş la braţul lui Rareş Bogdan! La cum arată în poze, zici că l-au dus legat

Luni, 19 Februarie 2024 12:53

 

Recent, în sudul Argeşului a aterizat europarlamentarul Rareş Bogdan. Da, da, nenea ăla care a promis că desfiinţează pensiile speciale în 30 de zile… Şi-au trecut de atunci câţiva ani. Dar astea sunt detalii… Important de reţinut, Rareş Bogdan a ajuns în judeţul nostru ca să lanseze candidaţii PNL la primările din Costeşti şi Albota.

Alături i-au fost ministra Justiţiei, Alina Gorghiu şi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Iani Popa, argeşeanul care n-a mai văzut Argeşul la culoare de luni de zile, dar care se implică în campania electorală pentru că mai vrea un post pe undeva.

 

 

Momente emoționante la Consiliul Județean Argeș. Ion Mînzînă i-a avut alături pe foștii președinți și prefecți ai județului

Luni, 19 Februarie 2024 12:32

 

Finalizarea proiectului de reabilitarea a Palatului Administrativ a fost un bun prilej pentru conducerea actuală a Consiliului Județean de a organiza „Ziua Porților Deschise”. VIneri, 16 februarie, au răspuns invitației lui Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, majoritatea foștilor președinți și prefecți ai județului de după 1990, vizibil emoționați dar și încântați de faptul că astfel au avut ocazia să se reîntâlnească după foarte mulți ani, dar și să vadă locurile în care au muncit. La eveniment a participat și prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, arhitectul Palatului Administrativ, care a revăzut, după mai bine de 50 de ani, clădirea construită după proiectul său.

 

Biblioteca Județeană Argeș. Dumitru Constantin Dulcan a pledat - și a încântat - pentru altruism

Luni, 19 Februarie 2024 12:10

 

Derivele individualismului, epidemia de narcisism, nebunia grandorii, singurătatea hiperconectivității, violența fără limite, diabolizarea celui de alături sunt lupii răi, care mușcă din noi în fiecare zi. Adânc și perfid. Sângele lupului s-a amestecat deja cu sângele nostru. Ce e de făcut?

Săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș, prof. univ. dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN și, prin intermediul cărții sale,

 

A murit Petre Masală, cel mai vârstnic călușar din țară

Luni, 19 Februarie 2024 11:34

 

# Șapte decenii de viață a fost jurat al căluşului hârseştean şi stolnicean

În dimineața zilei de 17 februarie, s-a stins din viață călușărul și vătaful Petre Măsală. În vârstă de 83 de ani, acesta era cel mai în vârstă călușar din țară și primul argeșean care a primit titlul de Tezaur Uman Viu. A lăsat moștenire călușul pe care l-a jucat cu atâta drag.

„Eu, la etatea mea, joc mai bine decât ăia tineri, uneori. Lumea mă întrebă mereu: Mă, mai poţi? Da' mie mi se pare uşor şi am să joc cât oi putea, cât m-or ţine picioarele nu mă las de căluş…", spunea, în urmă cu câțiva ani, Petre Măsală. Și chiar așa a făcut.

 

Prima condamnare în dosarul blocului construit ilegal în Pitești

Miercuri, 14 Februarie 2024 11:50

 

# Un an de închisoare pentru un afacerist din Argeș

# Procurorii solicită desființarea blocului din Tancodrom

La Judecătoria Pitești a fost condamnată o primă persoană în dosarul blocului construit ilegal în zona Tancodrom din Pitești. Acesta ar fi ajutat membrii comisiei să falsifice procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor din data de 20 septembrie 2021, deși blocul construit nu respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire. Nicolae Mădălin Pandelică este acuzat că, în calitate de reprezentant al societății care a executat construcția, a semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor deși cunoștea că lucrările nu sunt conform autorizației.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Îngrijirea implanturilor dentare

Miercuri, 14 Februarie 2024 11:47

 

Mulți pacienți amână momentul în care trebuie să apeleze la un implant dentar datorită perioadei de vindecare după inserare implant.

Atât vindecarea, cât și îngrijirea nu sunt chiar complicate atât timp cât se respectă anumite reguli.

Incizia este adesea închisă cu ajutorul unei suturi care scade sângerarea. O cantitate mică de sângerare poate continua timp de 24 de ore. În acest caz se va păstra pachetul de tifon în loc și pacientul va continua să muște pentru a aplica o presiune fermă timp de aproximativ o oră.

 

Un nou meci de Liga Campionilor la Sala Sporturilor Mioveni!

Miercuri, 14 Februarie 2024 10:53

 

Duminică, 18 februarie, de la ora 17.00, Sala Sporturilor Mioveni va găzdui meciul de handbal feminin dintre CS Rapid București și Team Esbjerg, din cadrul calificărilor în faza a doua a EHF Champions League. Clubul Rapid a ales să joace meciul contra campioanei din Danemarca “acasă” la Mioveni, deoarece Sala Polivalenta din București nu este disponibilă la data jocului, din cauza unor lucrări de modernizare.

Iubitorii handbalului din Mioveni vor putea achiziționa biletele de la Sala Sporturilor, în ziua meciului. Pentru această partidă, clubul Rapid București în calitate de gazdă și organizator va oferi prioritate propriilor abonați, în orice zona a salii din Mioveni, în limita capacității tribunelor.

 

 

Un monument istoric aflat în curtea liceului din Costești, la vânzare cu 240.000 de euro

Miercuri, 14 Februarie 2024 10:14

 

Casa Nicolau, una dintre cele mai reprezentative clădiri din punct de vedere arhitectural din orașul Costești, a fost construită în jurul anului 1875 de către Hagi-Marcu Nicolau, un important agricultor al locurilor acelor vremuri. Monumentul istoric, de o frumusețe aparte, caută un nou proprietar care să îl readucă la viață. Pe site-ul casei de licitații Romania Sotheby's se află la vânzare, cu preț redus, de la 290.000 la 240.000 de euro, Clădirea are o istorie fascinantă, fiind locul în care a stat generalul german August von Mackensen, sediu al Securității, iar apoi a devenit liceu.

 

DIN ISTORIA TURNULUI COLȚEI

Miercuri, 14 Februarie 2024 09:30

 

Ridicarea acestui adevărat colos pentru vremea lui, a început din râvna marelui spătar Mihai Cantacuzino, ctitor al mânăstirii, spitalului și școlii de la biserica Colțea. Construirea a durat multă vreme, din 1709 până în 1715, dar turnul n-avea să poarte niciodată numele ctitorului său, pentru că, la un an după terminare, marele spătar a murit în împrejurări tragice, executat de turci la Constantinopol, prins în mijlocul intrigilor și rivalităților vremii. A fost decapitat împreună cu domnitorul Ștefan Cantacuzino, fiul fratelui său, stolnicul Constantin Cantacuzino și Radu Dudescu, cumnatul domnitorului. Marele spătar fusese sfetnic domnesc, condusese oastea română în asediul Vienei la 1683, pe timpul domniei fratelui său, Șerban Cantacuzino, conducător de oști fiind și în timpul domniei nepotului său, martirul Constantin Brâncoveanu.

 

Sărbătorește Ziua Femeii la Restaurant Club Mioveni

Miercuri, 14 Februarie 2024 08:26

 

Și în acest an, pe 8 MARTIE, începând cu ora 18.00, sărbătorim Ziua Femeii la Restaurant Club Mioveni - Strada Pieței, Mioveni, Piața Dacia, etaj II.

Vă așteptăm să petreceți cu noi o seară de neuitat, cu muzică live, distracție și multă voie bună!

REZERVĂRI: 0348/730.073 sau 0725.104.868.

 

Liberalii argeșeni, prin vocea Alinei Gorghiu, bat câmpii (și dealurile) din zona Pitești!

Marţi, 13 Februarie 2024 11:42

 

Liberalii s-au mai liniștit cu amplasarea celor patru poduri peste râul Argeș, în Pitești, despre care habar nu aveau. Nici unde ar putea fi puse, nici ce ar putea face cu ele, nici care ar fi costurile. Patru poduri (doi cai frumoși)! Dacă, însă, această intoxicare de campanie electorală ar putea fi considerată o simplă petardă, veți vedea, mai jos, o adevărată bombă! Lansată chiar de șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu. Rar mi-a fost dat să citesc atâtea aberații în doar câteva rânduri. Iată-le:

 

 

Biserica Domnească din Curtea de Argeș va fi restaurată

Marţi, 13 Februarie 2024 09:11

 

Biserica Domnească din Curtea de Argeș este una dintre cele mai reprezentative edificii medievale ale arhitecturii românești, fiind cea mai veche ctitorie voievodală din Țara Românească. Construcția lăcașului a fost începută de domnitorul Basarab I (1310-1352), fiind continuată de Nicolae Alexandru Basarab (1352-1364). Biserica a fost pictată în timpul lui Vlaicu Vodă (1364-1377). În cadrul proiectului vor fi refăcute și picturile murale interioare, deosebit de valoroase.

 

Simona Bucura Oprescu, despre neimpozitarea familiilor cu salariu minim: „Facem o analiză”

Marţi, 13 Februarie 2024 09:05

 

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale , Simona Bucura Oprescu, a declarat că la nivelul instituției pe care o conduce, în prezent, se face o analiză cu privire la neimpozitarea familiilor unde veniturile sunt un salariu sau două pe economie.

„Sigur, solidaritatea pentru noi, ca întotdeauna, este foarte importantă, iar familiile cu venituri mici, cu atât mai mult. În acest moment, aşa cum domnul premier ne-a trasat la Ministerul Muncii, facem o analiză în sensul acesta, iar în momentul când vom avea soluţia gata, vă vom anunţa”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu, conform Agerpres.

 

 

Donații de patrimoniu în colecțiile Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș

Marţi, 13 Februarie 2024 08:34

 

De-a lungul secolelor a devenit o tradiție ca marile personalități locale și naționale să doneze, în beneficiul comunității, colecții personale de cărți și alte bunuri culturale.

Bibliotecile publice reflectă identitatea comunității pe care o deservesc, pentru că identifică documente relevante ale comunității locale care exprimă patrimoniul său în formă documentară, gestionează donații ale personalităților locale, organizează activități și evenimente de valorificare a moștenirii culturale locale. Colecțiile de documente ale Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș s-au îmbogățit de-a lungul timpului prin achiziții de documente românești și străine, și prin donații, acestea având o pondere însemnată în completarea fondurilor, numeroase documente fiind de mare valoare pentru memoria locală.

 

Fostul senator de Argeş, Mircea Andrei, candidează la Primăria Sectorului 1

Marţi, 13 Februarie 2024 08:19

 

 

Mircea Andrei, fost senator de Argeş şi preşedinte al PDL Argeş, nu renunţă la politică. După ce a înființat Partidul pentru Argeș și Muscel, iar mai apoi un alt partid de centru-dreapta, omul de afaceri s-a dedicat business-ului şi nu a mai ţinut prima pagină a ziarelor politice.

Săptămâna trecută însă, pe reţelele sociale a apărut informaţia că Mircea Andrei va candida pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Bucureşti. Acesta va fi susţinut de partidul neparlamentar Alternativa Dreaptă.

 

 

Lupta va fi strânsă, pentru că, pe acelaşi post, va candida şi actualul primar al Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, care are susținerea a trei partide: USR, „Forța Dreptei” și PMP.

 

 

Pagina 2 din 478

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea