Argeşeanul Cătălin Cîrstoiu îşi face campanie cu suţinerea a trei personalităţi care l-au susţinut şi pe Sorin Oprescu

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:44

 

Candidatură cu cântec pentru medicul Cătălin Cîrstoiu. Fiul fostului prefect de Argeş, Ion Cîrstoiu, se luptă pentru fotoliul de primar general al Capitalei, însă presa centrală nu îi este prietenă. Mai nou, aflăm că doctorul care se vrea primar este susţinut de trei personalităţi în administraţie care s-au învârtit în jurul lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei şi fost manager al Spitalului Universitar din Bucureşti. Oprescu a fost condamant la închisoare cu executare într-un dosar de mare corupţie, dar a reuşit să fugă în Grecia, iar acum e departe de a mai executa pedeapsa.

 

 

Medicii de familie ar putea fi obligaţi să raporteze şoferii cu probleme psihice

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:33

 

Potrivit unui proiect de lege, medicii de familie ar putea fi obligaţi să trimită pacienții (conducători auto) la evaluare psihologică, în cazul în care constată că starea psihică le afectează capacitatea de a conduce. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre acest proiect.

„Orice medic, atunci când constată că o persoană, titulară a unui permis de conducere, aflată în evidența sau îngrijirea sa, prezintă simptome ce pot afecta capacitățile psihologice necesare pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, este obligat să

 

Ion Mînzînă: Modernizarea DJ679 D la Ungheni se apropie de final!

Marţi, 09 Aprilie 2024 16:33

 

Lucrările de modernizare a DJ679 D pe raza localității #Ungheni se apropie de final. Este un proiect derulat și finanțat de Consiliul Judetean Arges. Lucrările, începute anul trecut, se desfășoară pe o lungime de 7 km și au termen de finalizare luna iulie a anului 2024.

 

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi pe șantier împreună cu primarul comunei Ungheni, Iulian Miu.

 

Cardurile de energie vor fi valabile până pe 31 mai

Marţi, 09 Aprilie 2024 16:10

 

Guvernul va prelungi cu două luni valabilitatea cardurilor de energie. Astfel, până în luna mai, peste un milion de familii îşi vor achita facturile la energie cu ajutorul sumelor primite de la stat.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de acest ajutor în 2023. Fiecare familie vulnerabilă a fost sprijinită cu suma de 1.400 de lei., potrivit Stiripesurse.ro.

 

Mii de tineri angajați în urma programelor de ucenicie

Marţi, 09 Aprilie 2024 15:34

 

Peste 16.000 de persoane au fost angajate ca urmare a programelor de ucenicie desfășurate cu sprijinul Agenției Naționale pentru Ocupare a Forței de Muncă. Programele de ucenicie permit angajatorilor să-și asigure forță de muncă pregătită și adaptată propriei culturi organizaționale. În plus, angajatorii beneficiază și de o subvenție în valoare de 2.250 de lei pe lună pe întreaga perioadă a derulării a contractului de ucenicie.

Prin programele de ucenicie la locul de muncă, tinerii au posibilitatea de obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, în baza unui contract de ucenicie, care este un contract de muncă de tip particular, încheiat pe o durată determinată cuprinsă între 6 și 36 de luni.

 

 

Arealul Vidraru ar putea fi inclus în categoria zonelor strict protejate

Marţi, 09 Aprilie 2024 14:07

 

Pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a fost publicat, în data de 4 aprilie, un proiect de ordin, pentru consultare publică, privind aprobarea Listei zonelor de protecție strictă din parcurile naționale și naturale, din Rezervația Biosferei Delta Dunării și a zonelor strict protejate din Situl Patrimoniului Mondial UNESCO „Păduri de fag primare și seculare din Carpați și alte regiuni ale Europei” și din pădurile virgine și cvasivirgine. Zonele de protecție strictă și zonele strict protejate, stabilite în acest pordin, vor contribui la atingerea țintei de 10% stabilită în Strategia UE privind biodiversitatea pentru 2030.

 

Un nou medic șef la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Pitești

Marţi, 09 Aprilie 2024 10:37

 

Dr. Liana Alexandra Ciocârlan va fi noul medic șef al secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești după ce aceasta a promovat examenul pentru ocuparea funcției.

Validarea rezultatului urmează să fie făcută în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș care se va desfășura pe 9 aprilie, de la ora 12:00. Dr. Liana Alexandra Ciocârlan urmează să se alăture, astfel, echipei SJU Pitești. Pe lângă acest subiect, consilierii județeni vor dezbate și alte proiecte de hotărâre, după cum urmează:

 

 

Începe cea mai mare mare investiție publică de infrastructură rutieră din istoria județului

Marţi, 09 Aprilie 2024 10:26

 

S-a scos la licitație cel mai lung drum judetean care va fi modernizat din istoria Argesului! Este vorba de DJ 679, iar modernizarea sa se va face pe o lungime de peste 48 km pe traseul Păduroiu DN 67 B – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureţi – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla – Lim. Jud. Olt. Valoarea acestei investiții este de aproape 385 milioane lei, pe fonduri europene.

În perioada imediat următoare va fi începută cea mai mare investiție publică de infrastructură rutieră din istoria județului: reabilitarea drumului județean 679”, a transmis Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș și al PSD Argeș.

Bradu. Lucrări importante, de infrastructură, în acest moment!

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:57

 

În Bradu se lucrează, profitându-se de vremea favorabilă, la investițiile în derulare, dar și la noi proiecte demarate pentru localitate. Printre cele mai importante proiecte se numără cele de infrastructură, care asigură confort și siguranță locuitorilor.

În această perioadă administrația locală anunță execuția mai multor lucrări prioritare pentru bunăstarea cetățenilor din Bradu.

Lucrări de dezvoltare și modernizare a infrastructurii:

 

 

Avocatul Poporului îi cere ministrului Educaţiei să elimine pragul de 30% elevi per clasă pentru burse de merit și de reziliență!

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:39

 

# Cu această condiţie s-ar ajunge la situaţia în care toţi elevii unei clase vor primi burse

În acest an şcolar, peste 8000 de elevi cu medii de la 1 la 5 primesc burse de merit, graţie unui ordin al MEN care a fost făcut pe genunchi, între două cafele şi un coafor. Aşa a ajuns ministrul Ligia Deca să premieze analfabeţii şi să lase fără burse elevii cu medii mai mari de 9.00. Şi deci tot Ligia Deca a emis un alt ordin care vine să corecteze gafa din 2023. Dar şi aici sunt multe de spus…

 

Anunț al Casei Județene de Pensii Argeș

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:36

 

Pentru seria 5 din acest an, cu date de plecare în perioada 23 – 27.04.2024, au fost repartizate, la Casa de Pensii Argeș, un număr de 65 de bilete de tratament balnear în stațiunile 1 Mai, Amara, Bala, Buzias, Covasna, Olanesti, Geoagiu Bai, Moneasa și Pucioasa. Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției www.cjparges.ro

Eliberarea biletelor se face în perioada 5 – 23.04.2024, conform planificării care este anunțată telefonic fiecărui beneficiar.

Au ramas 20 de bilete pentru care nu au fost solicitări în stațiunile: Amara – 8 bilete, Covasna – 2 bilete, Bala – 2 bilete, Buzias – 2 bilete, Moneasa – 1 bilet, 1 Mai – 1 bilet si Pucioasa – 4 bilete.

 

 

Mioveni. A început acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:27

 

Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni anunță că a început și acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali, de diferite dimensiuni, pe bulevardul Dacia și în zona de picnic Făgetu.

Diferite specii au fost achiziționate, urmând să fie plantate în mai multe zone nou amenajate, sau în zone în care a fost înlăturată vegetația ce prezenta risc. Printre speciile ce vor înfrumuseța orașul din această primăvară. sunt menționate: azalee, forstitia, magnolia, pruni ornamentali, mesteacăn pletos sau gard viu.

 

Concursul Național de Lectură Bătălia Cărților - la a XI-a ediție

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:18

 

Cea de-a XI-a ediție a Concursului Național de Lectură “Bătălia Cărților” a fost lansată cu entuziasm. Organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. Se va derula în perioada aprilie-octombrie 2024 și va cuprinde două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani.

 

 

Băbana. Microbuz electric pentru elevi

Luni, 08 Aprilie 2024 13:52

 

Comuna Băbana va primi un microbuz electric destinat transportului elevilor și o stație de încărcare aferentă, în cadrul proiectului ”Achiziție microbuze destinate transportului elevilor din Județul Argeș prin finanțare acordată de Administrația Fondului pentru Mediu”, derulat de către Consiliul Județean Argeș.

„Vestea nu poate decât să ne bucure, având în vedere că, la ora actuală, pentru transportul elevilor, dispunem de un microbuz din 2006, aflat într-o stare avansată de uzură. Cu atât mai mult cu cât noua mașină va fi una nepoluantă și vom beneficia și de o stație de încărcare.”, spune primarul Bebe Ivan.

 

Prima Campanie din România derulată în parteneriat public-privat Împotriva Abuzului asupra Animalelor

Luni, 08 Aprilie 2024 12:42

Organizaţia Eduxanima și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş se unesc pentru a lansa o campanie crucială, pentru reducerea abuzului față de animale şi pentru conștientizarea importanţei protejării acestora  - prima campanie din România derulată în acest scop în cadrul unui parteneriat public- privat.

Sub titlul "Protejarea animalelor este datoria ta şi dreptul lor!", Campania, susţinută de PETA Germania - partener Eduxanima, își propune să inspire și să mobilizeze întreaga comunitate în lupta împotriva maltratării animalelor şi promovarea respectului și bunăstării animalelor.

 

Simona Bucura-Oprescu: “Pensionarii au la dispoziţie 6 luni să aducă adeverinţele pentru recalcularea pensiilor”

Luni, 08 Aprilie 2024 12:42

 

Anul 2024 aduce o nouă lege a pensiilor, care va avea multe avantaje pentru pensionarii care au stagii bune de cotizare. În plus, sporurile, primele, al 13-lea salariu şi acordul global vor fi luate în considerare, cu condiţia ca pensionarii să aducă adeverinţe doveditoare ale acestor venituri.

Ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu face precizări importante privind modul de recalculare a pensiilor:

 

Argeș - investiții de peste 30 de milioane de lei în sănătate

Luni, 08 Aprilie 2024 12:38

 

“În luna mai vor fi finalizate alte două mari proiecte ale Consiliului Județean Argeș care vizează infrastructura de sănătate. Vorbim de proiectele de extindere și dotare a Ambulatoriului Integrat și a spațiilor de Urgență ale Spitalului Județean Pitești, realizate din fonduri europene accesate de consiliu.” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

De altfel, vicepreședintele Marius Nicolaescu a mers, săptămâna trecută, pe cele două șantiere împreună cu echipele de implementare ale proiectului de la Consiliul Județean și de la Spitalul de Urgență.

Valoarea celor două proiecte depășește 30 de milioane de lei.

 

 

Cel mai mare campionat de Ju-Jitsu găzduit vreodată în Europa a fost organizat la Pitești! UPDATE

Luni, 08 Aprilie 2024 12:24

 

# Evenimentul a umplut hotelurile din tot județul punând, totodată, Piteștiul pe o hartă onorantă

În perioada 4-7 aprilie, Pitești Arena a găzduit o competiție care va rămâne în istoria orașului, competiție la care au participat peste 1000 de sportivi din toată lumea! Cazările în hoteluri și pensiuni s-au făcut pe o rază de 100 de km!

În urma concursului, clasamentul final pe Națiuni (28 de țări) a arătat astfel:

locul 1 - Grecia, locul 2  - România, locul 3 - Ucraina.

O amintire a trecutului a devenit realitate într-o localitate din Argeș

Luni, 08 Aprilie 2024 12:22

 

 

După 61 de ani, o localitate din Argeș are din nou un Arc de Triumf. Domnești este singura comună din țară care a avut un astfel de monument. Arcul de Triumf a fost inaugurat în anul 1936, când localitatea a fost declarată stațiune climaterică, fiind ridicat la cererea lui Petre Ionescu-Muscel, prefect al județului Muscel în acea perioadă. Arcul de triumf a fost construit la intrarea în comună, în stil românesc.

 

 

Cât va costa noua Dacia Spring?

Luni, 08 Aprilie 2024 12:15

 

Veşti proaspete pentru iubitorii Dacia! Uzina de la Mioveni a anunţat că versiunea restilizată a mașinii electrice Spring va costa de la 16.900 euro. Prin programul Rabla Plus, autoturismul va costa de la 11.800 euro. Compania anunţă că noul model va putea fi comandat la final de aprilie, iar primii clienţi vor intra în posesia maşinilor în luna septembrie.

Potrivit Hotnews.ro, preţul de 16.900 euro, TVA inclus, este pentru varianta Essential Electric 45, iar motorul mai puternic va fi disponibil în două variante: Expression Electric 65 (18.900 euro) și Extreme Electric 65 (de la 19.900 euro). De menţionat faptul că prin programul Rabla Plus, prețurile sunt mai mici cu 5.100 de euro.

 

”SCRIITORI NĂSCUȚI ÎN LUNA APRILIE - OMAGIU PRIN LECTURĂ” - O NOUĂ EXPOZIȚIE DE CARTE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 08 Aprilie 2024 12:12

 

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeș propune o nouă expoziție tematică de carte intitulată ”Scriitori născuți în luna aprilie - omagiu prin lectură”, marcând, astfel, împlinirea a 460 de ani de la nașterea dramaturgului, poetului și actorului englez William Shakespeare (23/26 aprilie 1564-23 aprilie 1616) și a 130 de ani de la nașterea romancierului, dramaturgului, filosofului și poetului român Camil Petrescu (22 aprilie 1894-14 mai 1957).

Expoziția este organizată în vitrinele din holul central al instituției și cuprinde cărți - ce se regăsesc în fondul colecțiilor bibliotecii - despre viața și opera celor doi scriitori, cronici și recenzii la studii consacrate operelor sale, putând fi vizitată zilnic în perioada 1 – 15 aprilie. Cei care doresc să consulte sau să împrumute publicațiile expuse sunt invitați să se adreseze bibliotecarelor de la Compartimentul Bibliografic și Catalog electronic.

 

 

Pagina 5 din 493

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea