Întâlnire între mediul de afaceri argeșean și Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia

Vineri, 02 Februarie 2024 15:33

Consiliul Județean Argeș a găzduit vineri, 2 februarie, o nouă consultare între mediul de afaceri argeșean și Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia pe tema oportunităților de finanțare din Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 pentru mediul privat. Consultarea a venit în urma unor neclarificări manifestate de o parte a mediului de afaceri din județul nostru cu privire la criteriile de eligibilitate pentru proiectele care sunt finanțate din noul program regional.

 

Din partea Agenției au participat directorul general, Liviu-Gabriel Mușat, directorul Direcției Autoritatea de Management Sud-Muntenia 2021-2027, Gabriela Călin, în timp ce mediul de afaceri a fost reprezentant atât de antreprenori și consultanți, cât și de conducerile principalelor structuri asociative: George Caval - președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Dan Ionescu - președinte executiv la Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și Ion Glișcă - președinte Patronatul Județean al IMM-urilor din Argeș.

 

Încă o arie specială de conservare în județul Argeș

Vineri, 02 Februarie 2024 13:45

De la sfârșitul lunii ianuarie 2024, au fost adăugate pe lista ariilor speciale de conservare alte 11 situri, dintre care unul este din Argeș: Râul Târgului-Argeșel-Râușor. Acesta este localizat în partea de sud a Munților Iezer-Păpușa. Acoperă o suprafață totală de 13.213 ha și cuprinde patru localități: Rucăr, Valea Mare Pravăț, Lerești, Albeștii de Muscel.

Cele 11 situri de importanță comunitară desemnate arii speciale de conservare sunt: Cheile Lăpușului, Comana,  Corabia - Turnu Măgurele, Oltenița - Mostiștea – Chiciu, Castanii comestibili de la Buia, Munții Ciucului, Râul Târgului-Argeșel-Râușor, Râul Târnava Mare între Copșa Mică și Mihalț, Târnava Mare între Odorheiu Secuiesc și Vânători, Dealurile Strehaia - Bâtlanele, Pajiștile dintre Șeica Mare și Veșeud.

A treia oară este cu noroc! Câmpulungul are un nou viceprimar

Joi, 01 Februarie 2024 08:37

 

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului local Câmpulung, desfășurată în data de 31 ianuarie, a fost ales al treilea viceprimar din mandatul 2020-2024.

Consilierii locali au avut de ales între Adrian Vlădău de la USR și liberalul Ionel State. În final, useristul a avut câștiga de cauză, obținând 10 voturi, în timp ce contracandidatul său a fost votat doar de 4 colegi.

 

”INIȚIERE ÎN ARTA PICTURII” - EXPOZIȚIA LUNII FEBRUARIE DE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Joi, 01 Februarie 2024 08:13

 

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează o nouă expoziție de interes pentru publicul larg intitulată ”INIȚIERE ÎN ARTA PICTURII”. Vernisajul va avea loc în holul central al instituției, vineri, 2 februarie, ora 13:00, evenimentul fiind curatoriat de poeta și realizatoarea TV - Denisa Popescu-Martin.

Expoziția de artă plastică oferă vizitatorilor posibilitatea de a admira piese de pictură realizate de elevii clasei a XI-a B de la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” Pitești - Secția Pictură, sub îndrumarea și coordonarea artistului plastic - profesor Daniel Preduț - președintele Filialei Pitești a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expoziția va fi deschisă și poate fi admirată pe simeze până la sfârșitul lunii februarie. Intrarea este liberă.

ADRIAN COMAN

 

 

 

1 februarie 2005 – 1 februarie 2024. 19 ani de neurochirurgie la Pitești!

Joi, 01 Februarie 2024 06:52

 

 

Avem, de 19 ani, secție de neurochirurgie la Pitești. Iar pe 2 februarie se împlinesc, de asemenea, 19 ani de la prima intervenție de specialitate. O șansă la viață primită, astfel, de mulți pacienți, atât din Pitești cât și din întregul județ. Un plus considerabil, pentru Spitalul Județean de Urgențe, printre multe minusuri!

Două persoane se află, din prima zi de la înființare și până acum, la conducerea secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu și asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu. Cele două persoane nominalizate mai sus sunt, de fapt, două personalități! Sunt oameni cărora multe, foarte multe persoane, le datorează viața.

 

 

Viața în penitenciar! Gheorghe Văsîi, mai harnic decât Tudor Pendiuc și Constantin Scarlat în pușcărie

Miercuri, 31 Ianuarie 2024 13:21

# Văsîi a achitat și peste 6 milioane de lei din prejudiciul stabilit în dosarul „Publitrans”

# Pendiuc, despre greşelilor făcute: „Le asum şi le regret”

Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești, și oamenii de afaceri Constantin Scarlat, patronul CNCD, și Gheorghe Văsîi, patronul Girexim Universal, continuă să ispășească la Penitenciarul Mioveni pedepsele de patru ani de închisoare în urma condamnării din 5 mai 2023 din dosarul Publitrans. Cei trei au fost obligați și la plata prejudiciului de 23.279.706,03 lei. Dacă în pușcărie aceștia lucrează și obțin recompense, în afara unității de detenție au fost începute demersurile pentru recuperarea prejudiciului, iar o parte a și fost achitat.

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu a dat pe mâna poliției mai mulți braconieri de iepuri

Miercuri, 31 Ianuarie 2024 08:56

 

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu, zis și „Nenea”, a contribuit la găsirea mai multor persoane care braconau pe un câmp din fondul cinegetic nr 48 Ungheni, gestionat de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) Diana. În calitate de președinte al acestei Asociații, „Nenea” împreună cu un paznic de vânătoare au interceptat și urmărit un autoturism în care se aflau patru persoane bănuite de braconaj. Incidentul a avut loc în noaptea de 27 noiembrie 2022 când reprezentanții AVPS Diana au desfășurat mai multe activități de patrulare pe raza fondului cinegetic cu scopul prevenirii faptelor de braconaj.

 

EUROPEANUL DUMITRU BRĂTIANU

Miercuri, 31 Ianuarie 2024 08:53

 

Aproape că nu există moment important, din istoria noastră modernă, în care să nu fie implicat vreun membru al celebrei familii Brătianu. Unul dintre aceștia este Dumitru (Dimitrie) Brătianu, fratele cel mare al mult mai mediatizatului Ion C. Brătianu. S-a născut la Pitești, în 1818, ca fiu al stolnicului Constantin (Dincă) Brătianu și al Anei Brătianu (n. Tigveanu). Își definitivează studiile la Paris, unde dă bacalaureatul și absolvă Facultatea de Drept.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ALBIREA DINȚILOR CU LASERUL BIOLASE

Miercuri, 31 Ianuarie 2024 07:01

 

Un zâmbet alb și strălucitor crește încrederea în sine oricui. Pentru a obține un zâmbet perfect și luminat, una din procedurile cele mai rapide de estetică dentară profesională și cu rezultate eficiente este albirea cu laserul Biolase.

• Tratamentul de albire cu laser este singura metodă dovedită științific ca fiind inofensivă față de smalțul dentar.

• Este o procedură rapidă (aproximativ 20 de minute pentru ambele arcade).

• Pacientul prezintă minimă sensibilitate post tratament sau chiar absența ei comparativ cu metoda tradițională de albire.

 

 

Firma lui Pănescu a contestat licitația pentru construirea podului de la Poiana Lacului

Marţi, 30 Ianuarie 2024 16:35

Continuă odiseea reparării podului de la Poiana Lacului. În mai 2024 se împlinesc zece ani de când podul, aflat pe DN 67B Scoarța – Pitești, a fost surpat de inundații. De atunci, se circulă alternativ, pe o singură bandă, pe structura metalică provizorie amplasată în localitate.

La începutul anului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) trebuia să desemneze constructorul care va realiza lucrarea „Pod pe DN 67B km 175+822 Poiana Lacului din cadrul obiectivului de investiții Modernizare DN 67B Scoarța-Pitești km 0+000-km 188+200”, doar că procedura de licitație a fost afectată de o contestație depusă de Metabet CF SA Pitești, firma omului de afaceri Constantin Pănescu.

Simfonia Lalelelor, ediția a 47-a, se va desfășura între 19 - 21 aprilie 2024!

Marţi, 30 Ianuarie 2024 15:39

 

Primăria Municipiului Pitești anunță că perioada în care se va desfășura cea de-a 47-a ediție a festivalului „Simfonia Lalelelor”, unul dintre cele mai așteptate evenimente locale și regionale, va fi între 19 și 21 aprilie 2024.

Organizat în Parcul Lunca Argeșului, dar și în zona centrală a orașului, evenimentul devenit simbol identitar pentru comunitatea piteșteană va cuprinde, pe lângă expoziția de aranjamente florale și târgul dendro-floricol, numeroase activități artistice, culturale și educative - simpozion științific, ateliere pentru copii, concursuri tematice, concerte și spectacole de muzică și dans, precum și multe alte surprize, organizate pe parcursul a trei zile pline de bucurie și energie pozitivă.

 

 

Memorialul Închisoarea Pitești, expoziție la Brukenthal

Marţi, 30 Ianuarie 2024 15:35

 

# Expoziția mai poate fi vizitată până pe 27 februarie

Fenomenul Piteşti - Expoziție itinerantă la Brukental! Prima expoziție itinerantă bilingvă despre Fenomenul Piteşti, a fost deschisă la Muzeul de Istorie Casa Altemberger, din cadrul Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal, pe 28 noiembrie 2023 şi a avut, în mai puțin de două luni, în jur de 2800 de vizitatori. Expoziția mai poate fi vizitată până pe 27 februarie.

 

Moşteanu speră ca USR să bată PNL-ul în 2024. Argeşean: “PNL i-a trădat pe români, iar voi USR ne-ați trădat pe noi, votanții voștri. Nicio diferență!”

Marţi, 30 Ianuarie 2024 14:23

 

Noroc cu reţelele sociale, că mai scoate şi Ionuţ Moşteanu capu’ în lumea virtuală. În realitate, e greu! Zilele trecute, deputaul USR a publicat pe Facebook un mesaj în care îi critica pe liberali, ba chiar spunea c-o să-i bată la alegeri: “Anul acesta le stricăm planurile”. Doar că Moşteanu trăieşte realităţi paralele şi nu vede că USR-ul e la perfuzii.

Unii dintre prietenii virtuali încearcă să-l aducă pe parlamentarul USR cu picioarele de pământ. De bun ce mai e USR-ul şi sigur pe electorat, s-a realizat alianţa de dreapta, USR-Forţa Dreptei – PMP, un fel de trei coceni şi restul paie, mai modern aşa…

 

 

Avocatul Sabie - plângere penală împotriva șefilor Baroului Argeș

Marţi, 30 Ianuarie 2024 13:30

 

# Decanul Dragoș Nicolescu: ”Oricine are acest drept, de a formula o plângere...”

Avocații Dragoș Nicolescu (foto stânga) și Luminița Ioana (foto dreapta), decanul și prodecanul Baroului Argeș, au fost reclamați la Parchet de avocatul Florin Sabie. Pentru o chestie ce poate să sune halucinant: folosirea, într-un grup de WhatsApp, a denumirii Baroul Argeș și pentru alte câteva minuni. De fapt, plângerea dă, cu mantă, ca la biliard, spre faptul că domnul avocat a fost exclus din acest grup. Că acolo ar fost denigrat și, nefiind în grup, nu s-ar fi putut apăra.

 

Programul Noua casă continuă şi în 2024!

Marţi, 30 Ianuarie 2024 13:06

 

Programul Noua casă este disponibil şi în 2024. Cei care îşi doresc să acceseze fonduri pentru a cumpăra o locuinţă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- nu dețin în proprietate exclusivă sau împreună cu partenerul nicio locuință, indiferent de modul dobândirii;

- dețin o locuință în proprietate, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, care nu a fost achiziționată prin Prima Casă.

 

 

Cursuri de înot la Mioveni. Vezi tarifele

Marţi, 30 Ianuarie 2024 12:46

 

O oportunitate unică de dezvoltare și distracție! Cursurile de inițiere la Bazinul de Înot Mioveni se desfășoară sub îndrumarea a doi instructori, iar la înscriere puteți opta pentru oricare dintre aceștia: George Grigore - 0723 588 361 și Ștefan Covălcescu - 0754 240 141.

„Colegii noștri Ștefan și George vă așteaptă să învățați mișcările de bază ale înotului, sport ale cărui beneficii sunt de necontestat. Nu există bucurie mai mare pentru cei mici decât aceea de a se juca și de a se distra alături de prietenii lor, practicând un sport, în acelasi timp”, precizează SEdC Mioveni.

 

Obligațiile proprietarilor de câini

Marţi, 30 Ianuarie 2024 11:40

 

 

Singura solutie pentru a ține sub control situația câinilor fără stăpân este de a acționa asupra cauzei: înmulțirea necontrolată a câinilor, ai căror pui ajung pe stradă. Pe lângă microcipare și vaccinare/deparazitare periodică, deținătorii de câini mai au o altă obligație majoră: STERILIZAREA.

„Problema câinilor fără stăpân este greu a fi stopată, cauza acestui fenomen găsindu-se în numărul mare de câini nesterilizaţi care se împerechează necontrolat, atât câini cu stăpân cât și fără. Este foarte important ca fiecare stăpân de câine să știe că înmulțirea lor, fără a avea drept se montă, este ilegală.

 

 

Simona Bucura: „Am reuşit să creştem bugetul pentru biletele de tratament balnear”

Marţi, 30 Ianuarie 2024 11:05

 

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că în acest an aproape 135.700 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate prin Casa Națională de Pensii. Anul trecut au fost asigurate 120.000 în anul 2023. Aproximativ 60.000 de locuri vor fi asigurate în bazele de tratament administrate de Casa Națională de Pensii.

„Suntem conștienți de nevoile persoanelor ajunse la pensie, dar și de ale celor care au suferit accidente de muncă sau au dobândit boli profesionale, și încercăm să răspundem adecvat acestor situații. În acest an am reușit să creștem bugetul alocat pentru biletele de tratament balnear și să majorăm cu aproape 16.000 numărul locurilor pe care le asigurăm”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

 

Autostrada Sibiu - Pitești: Stadiul lucrărilor la secțiunea Curtea de Argeș - Pitești

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:13

 

Lucrările la secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești din Autostrada Sibiu - Pitești sunt executate în proporție de 60%, iar cele de umplutură de la terasamente se apropie de final, potrivit reprezentanților constructorului WeBuild.

„Ne aflăm pe Autostrada A1 Sibiu – Pitești, secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, tronson în lungime de 30,35 kilometri. Pe acest tronson. așa cum s-a declarat la sfârșitul anului trecut, am avut un stadiu fizic al lucrărilor de 60,28%. Anul acesta, lucrările au fost reluate pe data de 8 (ianuarie n. red.), iar din cauza condițiilor meteo, am reușit să realizăm doar lucrări la partea de structuri și asamblare și ridicare de tabliere metalice pentru podurile 2 și 3.

 

 

Primăria care îi ascultă pe oameni! Buget de 8 milioane de euro, la Bradu

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:09

 

# Cetățenii au fost consultați cu privire la cheltuirea banilor

La Bradu, de când, la conducerea primăriei a venit echipa condusă de Dan Stroe – primar și Gheorghe Negoi – viceprimar, cetățenii sunt consultați cu privire la cheltuirea banilor. Așa a fost și pentru bugetul de anul acesta. Sâmbătă, la Căminul Cultural din localitate, atât conducerea instituției, cât și consilierii locali, i-au ascultat pe cetîțeni. Le-au ascultat părerile, le-au ascultat cerințele sau, poate, nemulțumirile.

 

Argeșul are vicecampion balcanic la primul campionat de ciclocros organizat vreodată

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:05

 

Pe 20 ianuarie 2024, la Vatra Dornei, a avut loc prima ediţie a Campionatului Balcanic de Ciclocros şi de asemenea ultima etapă din Cupa României la Ciclocros, Vatra Dornei CX Cup, în sezonul 2023-2024.

Pe zona pietonală din faţa Centrului Muzeal Palatul Dornelor si-au dat întâlnire cei mai buni rideri de ciclocros din Balcani. Ei au avut de parcurs un traseu tehnic, acoperit de zăpadă, prin vechiul parc al staţiunii Vatra Dornei. La start au fost prezenţi sportivi din 5 naţiuni balcanice: România, Albania, Serbia, Moldova şi Bulgaria. Românii au dominat prima ediţie din istorie a Campionatului Balcanic de Ciclocros, câştigând 11 medalii, dintre care 5 de aur!

 

 

Pagina 5 din 477

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea