În Argeş, rata şomajului creşte, câştigul salarial se menţine, iar sporul natural e pe minus

Luni, 03 Februarie 2014 15:32

Potrivit  celor mai recente raportări ale Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş, în luna noiembrie 2013 (ultima lună pentru care au fost prelucrate date statistice), rata şomajului  a fost, la nivel de judeţ, de 6,9%, depăşind în continuare media înregistrată la nivel naţional (5,6%). Câştigul salarial realizat în judeţul Argeş în aceeaşi lună a fost mai mic comparativ cu realizările medii la nivel naţional, însă a rămas foarte apropiat de media lunii precedente înregistrată la nivel de judeţ. În aceeaşi lună a scăzut numărul căsătoriilor, dar şi cel al divorţurilor iar sporul natural a fost negativ.

 

Consilierul local PDL Mihail Tudor, acuzat de Tudor Pendiuc de discurs politic

Luni, 03 Februarie 2014 15:30

# Joi a fost adoptat  Bugetul municipiului Piteşti pe 2014. Anul acesta vorbim de sume record! Consiliul Local Piteşti a aprobat, săptămâna trecută, în şedinţă ordinară, proiectul de buget pentru anul în curs al municipiului Piteşti. Este cel mai mare buget pe care Piteştiul l-a avut până acum,  cu 452,5 milioane lei (peste 100 de milioane de euro) preconizate a fi obţinute şi  cheltuite în 2014. Şedinţa a fost, ca de obicei, şi un prilej de înţepături politice.
Consiliul Local Piteşti a aprobat, săptămâna trecută, în şedinţă ordinară, proiectul de buget pentru anul în curs al municipiului Piteşti. Este cel mai mare buget pe care Piteştiul l-a avut până acum,  cu 452,5 milioane lei (peste 100 de milioane de euro)  preconizate a fi obţinute şi  cheltuite în 2014.

Pentru că iubește românii, un francez învață să cânte folclor autentic românesc, la Pitești

Luni, 03 Februarie 2014 14:43

Un nebun frumos al zilelor noastre cutreieră lumea cu vioara sub braț, furând de la fiecare popor pe care-l străbate frânturi din spiritualitate și din folclor. Jeremiah Levi Samson a cunoscut România prin intermediul unor prieteni buni pe care-i are la Pitești și care dețin cea mai cunoscută ceainărie vintage din urbea noastră. S-a îndrăgostit de români, mai mult și decât românii înșiși.  Motiv pentru care vine frecvent în țara noastră, mai ales la Pitești, ca să ia lecții de folclor autentic de la unul dintre virtuozii Doinei Argeșului, violonistul Cătălin Iancu.

 

La Vrănești, polițistul a agresat-o pe educatoare

Luni, 03 Februarie 2014 14:03

# Victimele zăpezii!  # O deszăpezire s-a lăsat cu scandal și cătușe, la Vrănești-Călinești. # România, recte Argeșul, a devenit locul în care situațiile particulare și-au făcut țara lor. Următoarea pățanie pe care o vom povesti este din seria burlescului caragialesc, veșnic tânăr. # Femeia spune că polițistul a dat-o cu capul de mașina de poliție.

Dezastru financiar pentru un notar public din Pitești!

Luni, 27 Ianuarie 2014 16:05

# Mihaela Vlad va afla abia în luna aprilie dacă va putea reorganiza activitatea notariatului. Cererea Mihaelei Vlad de deschidere a procedurii de insolvenţă în vederea reorganizării a fost înregistrată la Tribunalul Comercial Argeş pe 14 ianuarie 2014 şi a primit ca termen de judecată data de 21 aprilie. Joia trecută însă, Mihaela Vlad a mai avut un proces, cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş, în dosarul privind procedura insolvenţei, pentru datoriile uriaşe  la bugetul de stat.

 

Patru milioane de euro pentru noua Sală a Sporturilor din Mioveni!

Luni, 27 Ianuarie 2014 16:03

# Construcția se va încadra la categoria „Săli de competiţie de nivel naţional”. Oraşul Mioveni va avea în acest an un buget de 120.000.000 de lei, dintre care 92.000.000 reprezintă venituri proprii. În ceea ce priveşte investiţiile, se remarcă faptul că Primăria are în plan şi construirea unei săli a sporturilor. Potrivit proiectului, sala multifuncţională va avea o capacitate de aproximativ 2.500 de locuri, suprafaţa totală necesară pentru toate funcţiile acesteia fiind de aproximativ  5.800 de metri pătraţi.

Se anunţă vremuri grele în problema gestionării maidanezilor

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:57

AULIM a adoptat peste 90% din câinii colectaţi de pe străzile Piteştiului, însă capacitatea de absorbţie a asociaţiei va fi în curând depăşită, mai ales că municipalitatea va strânge şi câinii din localităţile limitrofe. Din noiembrie 2013 şi până în prezent, de pe străzile Piteştiului  au fost colectaţi peste 1.000 de maidanezi! Cei mai mulţi dintre ei au fost adoptaţi de Asociaţia Ute Langenkamp - Iubiţi Maidanezii (AULIM), astfel că, la ora actuală, în adăpostul de la Smeura, administrat de Primăria Piteşti, se mai găsesc doar 50 de câini. O veste bună pentru “iubitorii” de animale care nu s-au înghesuit să adopte  maidanezi, dar care au răsuflat uşuraţi după ce asociaţia germană a făcut-o pentru ei, salvând patrupedele de la eutanasiere.

 

Iată ce investiţii se fac în 2014 în carierele Piteştiului!

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:53

Anul acesta, Piteştiul are cel mai mare buget de investiţii şi cel mai mare buget general din toate timpurile. Din totalul de investiţii gândite de autorităţile locale, cei mai mulţi bani vor merge spre zona Calea Câmpulung - Podul Viilor - Tudor Vladimirescu – 72,33 mil lei. Urmează Zona  Nord - Găvana – 17, 54 mil lei,   zona Centru , cu 17.38 mil lei,  Războieni – 1.7 mil lei, Trivale – 1.6 mil lei; Craiovei – 1.13 mil lei; Exerciţiu – 240 mii lei; Prundu - Fraţii Goleşti – 118 mii lei.  Vi le prezentăm, în continuare, pe cele mai importante dintre acestea.

Primarul din Moșoaia, Florea Ene, combate cu diplomație anumite acuze din presa locală

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:51

# Florea Ene: ”Școala din Moșoaia nu va fi dărâmată dacă nu mai sunt elevi. Cel mult vom da altă utilitate clădirii, tot în folosul comunității”. Un articol apărut în presa locală, săptămâna trecută, aducea unele acuze primarului comunei Moșoaia, Florea Ene. Acesta a construit, în urmă cu zece ani, o școală care, în momentul de față, nu mai are elevi. Primarului i se reproșa, astfel, faptul că a cheltuit sume din bugetul local pentru o investiție care nu mai are utilitate în momentul de față.

 

36 de miliarde lei vechi promişi de Constantin Nicolescu pentru comuna Dârmăneşti

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:44

# Sumă record – sprijin de la C.J.Argeș pentru o comunitate locală! # Colecție impresionantă de icoane în biroul primarului Emilian Ciolan. Anul acesta, primarul comunei Dârmăneşti, Emilian Ciolan, are obiective măreţe în ceea ce priveşte îmbunătăţirea infrastrcturii comunei sale. Aceste obiective au venit odată cu promisiunea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, de a acorda 36 de miliarde lei vechi pentru comuna Dârmăneşti. Aceşti bani vor fi folosiţi, conform primarului, pentru finalizarea canalizării şi pentru asfaltarea a doi kilometri de drumuri.

123.587 din acţiunile lui Nicolae Ivănescu la Turism Muntenia se află sub sechestru

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:41

# Foştii angajaţi spun că, în realitate, “Nenea” nici măcar  nu deţine atâtea acţiuni. Nu doar executorul judecătoresc îl “chinuie” pe Nicolae Ivănescu, ci şi o parte dintre angajaţii SC Turism Muntenia (unii dintre ei, acţionari minoritari ai societăţii) care au formulat plângere împotriva rezoluţiei Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Comercial Argeş referitoare la notificările din procesul verbal  de sechestru asupra  celor 123.587 acţiuni, încheiat pe 31 decembrie 2013.  Se pare că foştii angajaţi suflă şi-n iaurt de teamă că înregistrarea notificărilor din respectivul proces verbal ar fi o altă manevră a abilului om de afaceri.

 

Decizie halucinantă luată de două instanțe argeșene

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:31

# Ambele îl obligă pe primarul din Bârla (foto) să pună în posesie un teren de peste 100 de hectare în... Nucșoara!!! Hotărârile judecătorești, în special cele din materia fondului funciar, nu încetează să uimească. Chiar și pentru cei care au văzut multe la viața lor, unele decizii luate de magistrații argeșeni sunt cu totul ieșite din comun. Așa ni s-a părut și cea în care două instanțe de judecată decid să oblige primarul și Comisia Locală de Fond Funciar din Bârla să pună în posesie, un reclamant, la Nucșoara.

Asfaltarea drumurilor din comună, prioritatea anului 2014 pentru primăriţa din Coşeşti

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:13

Chiar dacă are un buget local mic, comuna Coşeşti, capitala ţuicii argeşene, îşi continuă trendul ascendent de dezvoltare. În urmă cu aproximativ 5 ani, când pentru alte localităţi alimentarea cu apă era doar în stadiul de proiect, Elisaveta Tudose, primarul comunei, încheia ultima investiţie de introducere a reţelei de alimentare cu apă în comună, iar acum, conform spuselor primăriței, în perioada următoare, prioritară este asfaltarea drumurilor comunale.

 

Nu știe nimeni cât costă brandul „FC Argeș”?

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Considerat odată unul dintre cluburile de fotbal cu renume din țară, și nu numai, FC Argeș se află acum într-o situație mai mult decât jenantă. Este așteptat falimentul său, iar toate bunurile se află pe lista de scos la licitație. Printre active și pasive se află atât culorile, cât și brandul  „FC Argeș”. Administratorul  judecătoresc a tot așteptat să apară cineva cu o ofertă, însă nu s-au înghesuit licitatorii, de parcă totul ar fi urmărit de ghinion. Însă, mai este și o altă problemă, spune administratorul judiciar, Nicolae Enoiu. Practic, după ce se termină toate formalitățile până la scoaterea bunurilor la licitație, nici măcar nu

Minele de Aur neexploatate ale Argeșului! Ape termale și documente secrete la Dobrești la Dobrești

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Posibilitățile de promovare ale Argeșului, precum și resursele sale naturale  pot atrage avantaje economice nelimitate. Partea proastă este că stăm pe o mină de Aur, față de care fie nu avem cunoștință, fie nu avem interes.  Unul dintre aceste aspecte se referă la apele cunoscute în popor ca izvoare de leac, iar de numele acestora se leagă multe legende cu iz vrăjitoresc sau mistic.

 

CNADNR apelează la instanţă pentru a-şi recupera banii de la debitorii argeşeni

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin  Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, a depus la Tribunalul Comercial Argeş o cerere de admitere a unei creanţe de peste 69.000 lei, solicitând, totodată,  înscrierea la masa credală a SC Lutz Center SRL din Piteşti, una dintre firmele care au încheiat cu administratorul de drumuri contracte de utilizare a DN 65 B şi care, între timp, a intrat în insolvenţă.
În cererea înregistrată la Tribunalul Comercial Argeş pe 24 decembrie 2013, CNADNR, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti solicită repunerea în termen asupra averii debitoarei SC Lutz Center SRL, în ideea înscrierii la masa credală cu suma de 69.105,71 lei. Cea mai mare parte din

Iată ce propuneri s-au făcut în dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget al Municipiului Piteşti pe 2014

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Printre propunerile făcute în cadrul dezbaterii publice pe marginea proiectului de buget al Municipiului Piteşti pe 2014 se numără şi cea referitoare la finanţarea unui studiu de oportunitate şi fezabilitate privind  construirea unei centrale de cogenerare de 15-20 MW pe domeniul public al Mun. Piteşti, în zona Cet Sud. Conform proiectul de buget pentru anul în curs, lansat în dezbatere publică, veniturile totale ale municipalităţii sunt estimate la 452,5 milioane lei, cu peste 30 milioane lei mai mult decât anul trecut. Un procent important va fi constituit, şi anul acesta, din fondurile europene (aproximativ

 

Î.P.S. Calinic a sfințit capela Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Valea Iașului

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

# Primarul comunei, Nicolae Barbu: ”Am marea bucurie că, în timpul mandatului meu, s-a putut realiza acest lucru şi dorinţa mea ar fi să avem puterea să ajutăm şi celelalte parohii din comună să ajungă în această situaţie.” Zi de mare sărbătoare duminică, pentru localnicii din Valea Iașului, care s-au adunat în număr mare pentru a fi de față la slujba oficiată de Înalt Prea Sfințitul Calinic, Arhiepiscop  al Argeșului și Muscelului. Acesta a fost prezent în localitate pentru sfințirea capelei Bisericii cu hramul Sfântul Nicolae, situată în imediata apropiere a primăriei din localitate.

Primăria Cetățeni stă pe un butoi de pulbere! Primarul și viceprimarul se păruiesc ca doi intelectuali și pedagogi ce sunt!

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 14:24

Primăria din Cetățeni este un adevărat câmp de bătaie din cauza animozităților iscate între primarul Ion Toader și viceprimarul, Antoanela Enache. Aceasta din urmă i-a făcut primarului diverse reclamații cu privire la unele achiziții sau concesionări de terenuri, iar primarul, la rândul său, i-a suspendat acesteia atribuțiile de serviciu, de două luni, din cauză că a primit plângeri de la cetățeni și de la consilierii locali că aceasta nu și le îndeplinea. În realitate, scandalul este unul mult mai vechi, de pe vremea când actualul viceprimar era director de școală în comună, acolo unde preda Istorie primarul Ion Toader.

 

Fostul patron al complexului Cornul Vânătorului, suspectat că a fentat Finanţele cu aproape 60.000 de lei

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 14:19

# DGFP Argeş, lăsată cu ochii în soare de Liviu Iliescu. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti, reprezentată de Administraţia Finanţelor Publice Argeş, cere Tribunalului Comercial Argeş să oblige S.C.  ALVILETI să repare prejudiciul de 56.989 lei cauzat bugetului general consolidat, dar şi atragerea răspunderii civile a fostului patron Liviu Iliescu, cel care a cesionat părţile sale sociale omului de afaceri Gigi Văsîi şi firmei acestuia, Girexim Universal.

Tentative de păcălire a creditorilor Silva Grup?

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 14:06

# Nicolae (Nenea) Ivănescu și Petre Motrun, din nou, în echipă # Ultima hotărâre a Adunării Generale a Creditorilor, contestată de unul dintre creditori. Bergerat Monnyeur, firma care a depus contestaţie împotriva hotărârii Adunării Generale a Creditorilor Silva Grup, arată cu degetul spre Nicolae Ivănescu - în acelaşi timp patron şi creditor al firmei aflate în lichidare - cel care ar trage iţele falimentului societăţii de la care creditorii mai speră să recupereze din debite.  

 

Pagina 152 din 203

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea