Gogu Davidescu: „Pădurea se fură cu știrea primarului, milițianului și a pădurarului!”

Luni, 14 Octombrie 2013 15:28

# Gogu Davidescu:„Deputatul Gerea se screme să declare Pădurea Trivale arie protejată și n-a făcut nimic!” Mediatorul Gogu Davidescu face ce face și revine mereu la prima dragoste: pădurea. Chemarea codrului îl atrage mai ceva decât aceea a seminției. Prin urmare, de patru ani are în pregătire o lucrare de doctorat prin care vrea să reconstruiască toată zona defrișată din județul Argeș. Lucrarea sa, care este foarte cuprinzătoare, vorbește despre faptul că Valea Cârcinovului a fost cel mai grav afectată de către tăierile masive de păduri. Ar fi vorba de peste 2000 ha în zona Priboieni,

 

Căpuşarea ALPROM: contracte frauduloase şi terenuri vândute la preţuri derizorii

Luni, 14 Octombrie 2013 15:16

# Chiar şi cu sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie  în mână, Gigi Văsîi se uită că nu mai are ce să aleagă de Alprom. # Ştefan Marin, fost director comercial Alprom: ”Această platformă trebuia să aibă o producţie marfă de 150-200 milioane de euro pe lună, dar abia produce 10% din această cifră. Grav e că, pentru asta, nu răspunde nimeni!” După ce Tribunalul Comercial Argeş şi Curtea de Apel Piteşti îi dăduseră deja dreptate lui Gheorghe Văsîi în celebrul scandal Alprom, omul de afaceri piteştean are, acum, de partea sa şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după recursul formulat de gruparea

Expertizarea clădirilor, ocolită de tema bulinei roşii

Luni, 14 Octombrie 2013 15:03

# Doar 10 din cele 70 de clădiri cu risc seismic ale Piteştiului au fost expertizate tehnic. Deşi costurile nu depăşesc 400 de lei/apartament, nici proprietarii de apartamente, nici administratorii de bloc nu se grăbesc să ceară expertizarea imobilelor. Teama că valoarea imobilului ar scădea semnificativ odată cu afişarea unei eventuale buline roşii şi, implicit, faptul că nu şi-ar mai putea vinde apartamentele decât la preţuri derizorii, par mai mari decât frica de un cutremur care ar putea transforma locuinţele într-un morman de moloz! Multe din cele 70 de clădiri cu risc seismic din Piteşti  sunt blocuri de locuinţe, în care, culmea, administratorii au găsit bani pentru izolare termică, dar nu şi motivare pentru întărirea structurii de rezistență. Peste 25.000 de piteșteni riscă, din acest motiv, să fie prinși în grămezile de moloz la un eventual seism ceva mai puternic decât cel înregistrat în urmă cu două săptămâni.

 

Sportivii noștri împlinesc doi ani de când fac muncă voluntară pentru Argeș

Luni, 14 Octombrie 2013 14:40

# Performanță pe datorie sau dezastrul sportului argeșean – secția înot. Unul dintre sporturile care încă mai țineau ștacheta performanței sus, în județ, era secția de înot a CSM Pitești. Din păcate, administrația locală a considerat că e nevoie să investească într-o altă echipă anonimă de fotbal, pe lângă  FC Argeș; aceasta din urmă a ajuns în situația repectivă după eșecurile manageriale repetate (noroc cu scandalurile de mită ale patronului). În timpul acesta, recordmenii și campionii noștri la înot renunță pe capete la sportul de performanță. Unii se reorientează către meserii sau ocupații care le aduc un câștig dublu sau chiar înzecit (vezi cazul campionului Răzvan Tudosie, acuzat de trafic de droguri).

La teatrul “Al. Davila” din Pitești, o stea fără nume cu nume sonore din cotidian

Luni, 14 Octombrie 2013 14:35

“Steaua fără nume”, a cunoscutului autor Mihail Sebastian, a avut parte recent de o interpretare inedită pe scena teatrului “Al. Davila” din Pitești. O trupă de actori amatori, niciunul cu studii de specialitate măcar la fără frecvență, i-au adus în fața publicului pe Frumoasa Mona, profesorul Marin Miroiu, Eleva Eleonora Zamfirescu, Domnișoara Cucu, Profesorul Udrea, Frumosul Grig și șeful de gară Ispas.

 

“Pentru 12 mii de euro, am primit 14 ani de închisoare. Dan Voiculescu, pentru 60 de milioane de euro, a primit 5 ani! Unde e dreptatea?...”

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

# Codruț Vlăsceanu, fost șef al serviciului de permise Argeș. Cu trei săptămâni înainte de termenul la Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul comisar-șef Gheorghe Codruț Vlăsceanu atrage atenţia asupra altor zeci de neconcordanţe în dosarele în care a fost cercetat. Printre altele, fostul șef al serviciului de permise Argeș indică menţinerea sechestrului pe proprietăţi ce nu-i aparţin, sute de milioane de lei confiscate abuziv şi neconfruntarea probelor depuse la dosar.

Democrat-liberalii argeșeni, nemulțumiți de gafele guvernanților

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

# Cătălin Teodorescu: ”USL doreşte ca, prin amenzi, să acopere găurile de la bugetul de stat. Se reiau alegerile interne la Ștefănești, Mioveni și Costești și în alte localități.” Conferința de presă a PDL Argeș de săptămâna trecută i-a adus, alături de președintele Cătălin Teodorescu, pe Vasile Sabie, președinte PDL Curtea de Argeș, și pe Alin Mircea, președinte interimar TDL Argeș.

 

Sorin Apostoliceanu, şef Direcţia economică -Termo Calor Confort: “Cine nu vrea agent termic, să-l oprească de la vană. De vineri, noi îl furnizăm în toate asociaţiile, fie că au cerut, fie că nu!”

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

După ce s-a trezit cu sute de apeluri telefonice din partea piteştenilor sătui de frigul din apartamente, Termo Calor Confort a trecut la furnizarea agentului termic, inclusiv în asociaţiile în care administratorii au decis să facă economii. Dacă în toamna anului trecut, Termo Calor Confort a început distribuirea agentului  termic doar în asociaţiile în care administratorii au solicitat acest lucru, anul acesta, furnizorul local a decis să procedeze altfel.
”Au existat dispute în interiorul asociaţiilor de proprietari pentru că peste tot sunt şi familii care vor (în general cele  care au copii mici), şi familii care nu

Un nou eșec la licitațiile UPIT

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

# Nimeni nu vrea  să închirieze Academica şi cantina UPIT. Universitatea din Piteşti ar fi trebuit să reia, săptămâna trecută, licitaţia pentru închirierea spaţiului de la Academica, dar pentru că nimeni n-a cumpărat caietul de sarcini, procedura n-a mai avut loc. Nici pentru cantina din strada Gheorghe Doja lucrurile n-au stat mai bine. După o tentativă eşuată, în iulie, anul curent, de închiriere a clădirii Academica Intim Do,  UPIT a demarat procedurile de organizare a unei noi licitaţii pentru cel mai scump şi neproductiv spaţiu al universităţii. Noua licitaţie ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută, însă niciun investitor n-a venit să ceară caietul de sarcini.  Eşecul n-a fost însă o surpriză pentru UPIT.

 

Primăria Piteşti, notificată să nu înceapă eutanasierea câinilor fără stăpân

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

# Asociaţia ”Ute Langenkamp” invocă prevederile unui contract care expiră în 2014. Între Primăria Piteşti şi Asociaţia “Ute Langenkamp - Iubiţi maidanezii” care deţine şi gestionează adăpostul Smeura, există un contract, semnat în urmă cu 10 ani, încă în vigoare,   care prevede că Primăria nu poate eutanasia niciun câine pe durata derulării acestuia. Contractul expiră abia în ianuarie 2014, ceea ce înseamnă că Primăria Piteşti nu poate trece încă la eutanasierea maidanezilor.

Mișcarea pentru Argeș și Muscel, lansată, în uşoară confuzie, la două zile după Mişcarea Populară

Miercuri, 02 Octombrie 2013 20:04

# Chiar se mișcă: trei primari PDL, membri fondatori ai ultimei... Mișcări. Cu trei primari PDL alături, Mircea Andrei şi-a lansat, vineri, la Piteşti, ONG-ul: Mișcarea pentru Argeș și Muscel, o asociaţie, cu scopuri... idilice, care ar vrea susţinerea, dezvoltarea, coordonarea, organizarea şi sprijinirea de activităţi politice în vederea constituirii unei clase politice de elită în judeţul Argeş.  Deocamdată, printre "elite" putem număra, din păcate, doar edilii confuzi care se regăsesc și în PDL, sondează Mişcarea Populară, dar semnează ca fondatori – oarecum penibil - pentru "mişcarea" fostului lider democrat-liberal de la nivel judeţean.

 

Deputatul Cătălin Teodorescu îi lasă, deocamdată, în pace pe primarii migratori. Aceștia nu știu nici ei pe unde - și cât - se lasă...

Miercuri, 02 Octombrie 2013 20:02

# Cătălin Teodorescu: ”Salut apariția partidului Mișcarea Populară în județul Argeș…”. Conferința de presă a PDL Argeș de săptămâna trecută, ținută de președintele Cătălin Teodorescu, secondat de președinta interimară a organizației de femei, Olimpia Doru, și de Robert Ion, membru în Biroul Permanent Județean, a avut ca temă principală evidențierea incapacității actualei guvernări de a manageria și finaliza obiectivele de infrastructură, în special rutieră, demarate de fosta guvernare de dreapta. A fost, cu această ocazie, citit un comunicat emis de fostul ministru Anca Boagiu, prin care

Scandal între Primăria Piteşti şi Flash Consult Invest

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:59

# Investitorul de la Euromall a cerut revocarea unei hotărâri de consiliu local care permite unei alte firme construirea unui complex în imediata vecinătate a centrului comercial. Flash Consult Invest, grupul francez care a investit  40 milioane euro în complexul  Euromall, contestă o hotărâre de consiliu local adoptată pentru planului urbanistic de detaliu solicitat de SC Gadi Exclusiv Investement,  necesar construirii unui complex comercial în vecinătatea Nord-Vestică a Euromall. Reprezentantul grupului argumentează că hotărârea a fost adoptată în mod eronat şi că realizarea

 

Primăria Piteşti se pregăteşte să înfrunte altfel următoarele litigii generate de insolvenţa S C Termoficare 2000 S.A.

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:52

# Consiliul Local Piteşti a votat proiectul de hotărâre privind achiziţionarea unor servicii  juridice de consultanţă. Proiectul iniţiat de primarul Tudor Pendiuc şi adoptat,  săptămâna trecută, de CL Piteşti are în vedere iniţierea procedurilor legale pentru achiziţionarea serviciilor de consultanţă juridică în scopul reprezentării în faţa instanţelor  de judecată, precum şi pregătirea şi elaborarea susţinerilor necesare pentru apărarea intereselor Primăriei Piteşti în diverse cauze. Edilul şef al Piteştiului a dat exemplul litigiilor generate de  intrarea în procedură de insolvenţă a SC

Primarul Piteştiului, numit “Hitler” şi „killer” de iubitorii de animale din Germania

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:41

# Tudor Pendiuc se apără: “Nu am dispus eutanasierea niciunui animal!” Edilul şef al Piteştiului salută declararea legii câinilor fără stăpân drept constituţională, explicând că viaţa unui om este mai presus decât viaţa unui animal. Primarul se apără totodată în faţa atacurilor primite sub forma SMS-urilor şi e-mail-urilor din partea iubitorilor de animale din Germania, ţara în care au fost adoptaţi sute de câini proveniţi din adăpostul asociaţiei Ute Langekamp de la Smeura, argumentând că, până acum, nu a dispus omorârea niciunui câine. După ce judecătorii Curții Constituționale au hotărât că legea

 

“Fiecare îşi exprimă părerea în felul lui (…) mai în cunoştinţă de cauză, mai în necunoştinţă de cauză”

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:22

# Constantin Nicolescu, referitor la declaraţiile lui Filip Georgescu privind “incompetenţii” actualei guvernări. Deşi reclamă neajunsurile  OUG nr. 77/2013 - privind asigurarea functionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, spune că Guvernul face eforturi mari pentru a rezolva deficienţele şi explică problemele apărute în aplicarea actului normativ prin raţiuni de natură financiară şi nu prin cauze legate de incompetenţa actualei guvernări, aşa cum a afirmat fostul deputat PSD Argeş Filip Georgescu.

Președintele PAS Argeș a inventat Calendarul Rotarian

Miercuri, 02 Octombrie 2013 18:51

# Noul calendar al lumii, amenințat de calendarul unui politician argeșean! Se pare că inventica a devenit a doua alternativă a politicii, pe plaiurile noastre argeșene. Cine s-ar fi gândit că doi dintre oamenii politici vor aborda cu succes acest domeniu care presupune ceva cunoștințe de specialitate. Așadar, după liberalul Adrian Miuțescu devenit celebru printr-un storcător de roșii, iată că mai aflăm că și președintele Partidului Alianța Socialistă, George Rotaru, a devenit inventator cu brevet. Însă, acesta a abordat un domeniu ceva mai serios, și anume acela al timpului. George Rotaru a inventat un nou tip

 

Nicolae Tudose, despre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului: ,,Pentru noi, ca principal operator de servicii, este un pas mare, este, practic, o provocare”

Miercuri, 02 Octombrie 2013 17:23

Nicolae Tudose, directorul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, principalul operator regional de servicii al Asociaţiei de  Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013, se declară încrezător în potenţialul societăţii spunând că dispune de capital, utilaje, echipamente şi personal specializat în desfăşurarea eficientă a serviciilor publice din cadrul asociaţiei.
# Ca principal operator de servicii de apă – canal al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013, spuneţi-ne care sunt avantajele înfinţării acestei asociaţii?

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni: ”Eu am un angajament cu locuitorii oraşului Mioveni şi, dacă e să mai continui după 2016, voi continua tot aici”

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Aşa cum reiese şi din interviul de mai jos, Ion Georgescu se defineşte cel mai mult prin dragostea faţă de semenii săi, în special faţă de conlocuitori, pentru care spune că nu ar lăsa Mioveniul pentru nici o altă funcţie mai înaltă.

”Vreau ca de sărbătorile de iarnă să fac o bucurie tuturor elevilor şi copiilor prin punerea în funcţiune a Palatului Copiilor”

# Domnule primar vă rog să-mi spuneţi care sunt principalele investiţii ce se desfăşoară, în momentul de faţă, în oraşul Mioveni.

 

UPIT a încheiat exerciţiul bugetar 2012-2013 cu un deficit de peste 4 milioane lei

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Anul universitar 2012-2013 s-a încheiat, la UPIT, cu un nivel al cheltuielilor mult peste venituri. Majorările salariale impuse de Guvern, blocarea unor sume în conturi şi nerecuperarea altora din contractele POSDRU au creat  Universităţii din Piteşti un deficit de  aproape 4,5 milioane lei.
Universitatea din Piteşti a încheiat exerciţiul financiar 2012- 2013 cu  un total al cheltuielilor de peste 40 milioane lei, în timp ce veniturile  evidenţiate în  contabilitate au totalizat doar 35,7 milioane lei.  Printre cauzele deficitului de 4,47 milioane lei se  numără  majorarea salariilor, conform  OUG 19/2012:

Deputatul Teo Nicolescu, despre tensiunile din USL: “Uneori, avem puncte de vedere divergente. Asta nu înseamnă că trebuie să divorţăm!”

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Declaraţiile războinice făcute de liderii PSD şi PNL, la cel mai înalt nivel, declaraţii care au reaprins discuțiile privind ruperea alianței, au fost traduse în limbaj pacifist la nivel local. Reprezentanţii USL Argeş spun că alianţa merge mai departe în ciuda “micilor divergenţe” apărute la nivel central. USL nu se va rupe!  Ne-au liniştit reprezentanţii locali ai PSD şi PNL după seria de replici dure lansate la TV de liderii de la nivel central ai celor două partide, iar principalul argument este acela că uniunea nu şi-a atins încă scopul, deşi declaraţiile liderilor USL de la nivel central  nu  prea mai au de-a face cu

 

Pagina 153 din 199

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea