Războiul continuă pentru pârtia de schi ”Metropol”

Luni, 10 Februarie 2014 15:02

# Bebe Ivan, Primăria Băbana şi Toma Constantin, în continuare, la judecată pentru pârtia din Băbana și terenurile din jur # Toma Constantin (Metropol) a vândut, se pare,  pârtia unui bucureștean. Așa să fie, sau numai în acte?!... Abia redeschisă, pârtia de schi de la Băbana naşte, din nou, discuţii. În primul rând pentru că

 

PENIBIL!!! Cu numai câteva ore înainte de a fi schimbat, Andrei Gerea încă se mai pregătea... să treacă la fapte

Luni, 10 Februarie 2014 14:55

# Deputatul liberal, încremenit în aceleași promisiuni din campania electorală. Ei bine, au fost odată, ca niciodată, doi miniștri argeșeni în același Guvern. Și atât. Pentru că argeșenii nu au simțit nimic. Nimic în plus față de mizeria în care simțim cu toții că ne scufundăm...În fine, a mai rămas unul, pentru că Gerea, Andrei Gerea, s-a dus. A fost sinucis, pentru că el, se pare, nu a dorit de bună voie. Și uite așa, după violul tras – chiar în fața televizoarelor – de propriul partid, argeșeanul nostru se întoarce la fotoliul călduț de deputat, fără să bifeze decât un mare nimic din funcția de ministru al economiei.

Theodor Stolojan: “Andrei Gerea ar fi trebuit lăsat să încheie capitolul Oltchim”

Luni, 10 Februarie 2014 14:51

Prezent, vineri, la Piteşti, la o dezbatere interactivă pe tema alegerilor europarlamentare din 2014, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a profitat de ocazie şi a susţinut o conferinţa de presă la sediul organizaţiei judeţene a PDL unde a atins, printere altele, şi subiectul (atunci cald) schimbării lui Andrei Gerea din funcţia de ministru al Economiei.
“Gerea ar fi trebuit să fie lăsat să încheie capitolul Oltchim ( …) Este neplăcut pentru un investitor ca de fiecare dată când se așează la masa negocierilor

 

Iată care sunt primii 100 de datornici ai județului

Luni, 10 Februarie 2014 14:45

# Cele 100 de firme datorează bugetului de stat peste 400 miliarde lei vechi! Direcția Generală a Finanțelor Publice Argeș a centralizat, la sfârșitul săptămânii trecute, situația primelor 100 de firme datornice la nivelul celui de-al doilea semestru al anului 2013. Pe prima poziție se clasează, ca și la jumătatea anului trecut, fără drept de apel și fără concurență – Alprom.

Zeus și Conarg se bat pe banii pistei de încercări de la Dacia-Renault

Luni, 03 Februarie 2014 15:59

Magnații firmelor de construcții din Argeș au ajuns să se certe prin tribunale precum chivuțele în piața de gros din cauza unor datorii pe care firma lui Valentin Vișoiu, Conarg SA, le-ar avea față de firma lui Grigore Dobre, Zeus.

 

CEZ-ul nostru cel de toate zilele: mustrări şi împăcări

Luni, 03 Februarie 2014 15:55

# Constantin Nicolescu: ” CEZ are şi obligaţii, nu doar drepturi.” # Ion Popa., preşedinte PNL Argeş: “Este revoltător că aceste companii foarte puternice, deşi pot avea toate resursele necesare, nu pot interveni într-un timp mai scurt”. Peste 22.000 de argeşeni au avut de suferit, săptămâna trecută, din cauza incompetenţei furnizorului energie electrică. Luni, Argeşul număra 15 localităţi în care CEZ nu reuşise să restabilească furnizarea energiei electrice, după ce 66 de puncte de transformare din mai multe zone ale judeţului au fost avariate din cauza viscolului şi zăpezii. Constantin

Săptămâna de coşmar: peste 1000 de solicitări la Serviciul Judeţean de Ambulanţă

Luni, 03 Februarie 2014 15:43

# 162 de pacienţi din tot judeţul care au avut nevoie de dializă au fost duşi cu ambulanţa la Centrul de Dializă al Spitalului Judeţean # În Argeş s-a murit de frig! Pe linie de asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar asistat, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Argeş a răspuns, săptămâna trecută, la peste 1000 de solicitări, din care 50% pentru afecţiuni ale căilor respiratorii, 40% pentru afecţiuni cardio vasculare, 3% pentru fracturi, luxaţii, entorse  şi 7%  alte afecțiuni.

 

Viceprimarul Zidaru dă la lopată, ca să scoată primăria din zăpadă

Luni, 03 Februarie 2014 15:35

Discret până la anonimat, viceprimarul Laurențiu Zidaru s-a mulțumit să rămână mereu în rândul al doilea, deși deține una dintre demnitățile importante din cadrul Primăriei Pitești. Și cu toate acestea, fostul profesor de informatică a reușit să iasă în evidență, grație bunului simț și educației pe care chiar le are. Supărat pe unul dintre angajații primăriei care deszăpezea fără tragere de inimă în fața instituției, deși tot centrul era plin de omăt și gheață, Laurențiu Zidaru i-a luat lopata din mână și s-a pus serios pe muncă. Îmbrăcat în costumație de birou, acesta nu s-a ferit nici de muncă și nici de ochii

În Argeş, rata şomajului creşte, câştigul salarial se menţine, iar sporul natural e pe minus

Luni, 03 Februarie 2014 15:32

Potrivit  celor mai recente raportări ale Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş, în luna noiembrie 2013 (ultima lună pentru care au fost prelucrate date statistice), rata şomajului  a fost, la nivel de judeţ, de 6,9%, depăşind în continuare media înregistrată la nivel naţional (5,6%). Câştigul salarial realizat în judeţul Argeş în aceeaşi lună a fost mai mic comparativ cu realizările medii la nivel naţional, însă a rămas foarte apropiat de media lunii precedente înregistrată la nivel de judeţ. În aceeaşi lună a scăzut numărul căsătoriilor, dar şi cel al divorţurilor iar sporul natural a fost negativ.

 

Consilierul local PDL Mihail Tudor, acuzat de Tudor Pendiuc de discurs politic

Luni, 03 Februarie 2014 15:30

# Joi a fost adoptat  Bugetul municipiului Piteşti pe 2014. Anul acesta vorbim de sume record! Consiliul Local Piteşti a aprobat, săptămâna trecută, în şedinţă ordinară, proiectul de buget pentru anul în curs al municipiului Piteşti. Este cel mai mare buget pe care Piteştiul l-a avut până acum,  cu 452,5 milioane lei (peste 100 de milioane de euro) preconizate a fi obţinute şi  cheltuite în 2014. Şedinţa a fost, ca de obicei, şi un prilej de înţepături politice.
Consiliul Local Piteşti a aprobat, săptămâna trecută, în şedinţă ordinară, proiectul de buget pentru anul în curs al municipiului Piteşti. Este cel mai mare buget pe care Piteştiul l-a avut până acum,  cu 452,5 milioane lei (peste 100 de milioane de euro)  preconizate a fi obţinute şi  cheltuite în 2014.

Pentru că iubește românii, un francez învață să cânte folclor autentic românesc, la Pitești

Luni, 03 Februarie 2014 14:43

Un nebun frumos al zilelor noastre cutreieră lumea cu vioara sub braț, furând de la fiecare popor pe care-l străbate frânturi din spiritualitate și din folclor. Jeremiah Levi Samson a cunoscut România prin intermediul unor prieteni buni pe care-i are la Pitești și care dețin cea mai cunoscută ceainărie vintage din urbea noastră. S-a îndrăgostit de români, mai mult și decât românii înșiși.  Motiv pentru care vine frecvent în țara noastră, mai ales la Pitești, ca să ia lecții de folclor autentic de la unul dintre virtuozii Doinei Argeșului, violonistul Cătălin Iancu.

 

La Vrănești, polițistul a agresat-o pe educatoare

Luni, 03 Februarie 2014 14:03

# Victimele zăpezii!  # O deszăpezire s-a lăsat cu scandal și cătușe, la Vrănești-Călinești. # România, recte Argeșul, a devenit locul în care situațiile particulare și-au făcut țara lor. Următoarea pățanie pe care o vom povesti este din seria burlescului caragialesc, veșnic tânăr. # Femeia spune că polițistul a dat-o cu capul de mașina de poliție.

Dezastru financiar pentru un notar public din Pitești!

Luni, 27 Ianuarie 2014 16:05

# Mihaela Vlad va afla abia în luna aprilie dacă va putea reorganiza activitatea notariatului. Cererea Mihaelei Vlad de deschidere a procedurii de insolvenţă în vederea reorganizării a fost înregistrată la Tribunalul Comercial Argeş pe 14 ianuarie 2014 şi a primit ca termen de judecată data de 21 aprilie. Joia trecută însă, Mihaela Vlad a mai avut un proces, cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş, în dosarul privind procedura insolvenţei, pentru datoriile uriaşe  la bugetul de stat.

 

Patru milioane de euro pentru noua Sală a Sporturilor din Mioveni!

Luni, 27 Ianuarie 2014 16:03

# Construcția se va încadra la categoria „Săli de competiţie de nivel naţional”. Oraşul Mioveni va avea în acest an un buget de 120.000.000 de lei, dintre care 92.000.000 reprezintă venituri proprii. În ceea ce priveşte investiţiile, se remarcă faptul că Primăria are în plan şi construirea unei săli a sporturilor. Potrivit proiectului, sala multifuncţională va avea o capacitate de aproximativ 2.500 de locuri, suprafaţa totală necesară pentru toate funcţiile acesteia fiind de aproximativ  5.800 de metri pătraţi.

Se anunţă vremuri grele în problema gestionării maidanezilor

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:57

AULIM a adoptat peste 90% din câinii colectaţi de pe străzile Piteştiului, însă capacitatea de absorbţie a asociaţiei va fi în curând depăşită, mai ales că municipalitatea va strânge şi câinii din localităţile limitrofe. Din noiembrie 2013 şi până în prezent, de pe străzile Piteştiului  au fost colectaţi peste 1.000 de maidanezi! Cei mai mulţi dintre ei au fost adoptaţi de Asociaţia Ute Langenkamp - Iubiţi Maidanezii (AULIM), astfel că, la ora actuală, în adăpostul de la Smeura, administrat de Primăria Piteşti, se mai găsesc doar 50 de câini. O veste bună pentru “iubitorii” de animale care nu s-au înghesuit să adopte  maidanezi, dar care au răsuflat uşuraţi după ce asociaţia germană a făcut-o pentru ei, salvând patrupedele de la eutanasiere.

 

Iată ce investiţii se fac în 2014 în carierele Piteştiului!

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:53

Anul acesta, Piteştiul are cel mai mare buget de investiţii şi cel mai mare buget general din toate timpurile. Din totalul de investiţii gândite de autorităţile locale, cei mai mulţi bani vor merge spre zona Calea Câmpulung - Podul Viilor - Tudor Vladimirescu – 72,33 mil lei. Urmează Zona  Nord - Găvana – 17, 54 mil lei,   zona Centru , cu 17.38 mil lei,  Războieni – 1.7 mil lei, Trivale – 1.6 mil lei; Craiovei – 1.13 mil lei; Exerciţiu – 240 mii lei; Prundu - Fraţii Goleşti – 118 mii lei.  Vi le prezentăm, în continuare, pe cele mai importante dintre acestea.

Primarul din Moșoaia, Florea Ene, combate cu diplomație anumite acuze din presa locală

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:51

# Florea Ene: ”Școala din Moșoaia nu va fi dărâmată dacă nu mai sunt elevi. Cel mult vom da altă utilitate clădirii, tot în folosul comunității”. Un articol apărut în presa locală, săptămâna trecută, aducea unele acuze primarului comunei Moșoaia, Florea Ene. Acesta a construit, în urmă cu zece ani, o școală care, în momentul de față, nu mai are elevi. Primarului i se reproșa, astfel, faptul că a cheltuit sume din bugetul local pentru o investiție care nu mai are utilitate în momentul de față.

 

36 de miliarde lei vechi promişi de Constantin Nicolescu pentru comuna Dârmăneşti

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:44

# Sumă record – sprijin de la C.J.Argeș pentru o comunitate locală! # Colecție impresionantă de icoane în biroul primarului Emilian Ciolan. Anul acesta, primarul comunei Dârmăneşti, Emilian Ciolan, are obiective măreţe în ceea ce priveşte îmbunătăţirea infrastrcturii comunei sale. Aceste obiective au venit odată cu promisiunea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, de a acorda 36 de miliarde lei vechi pentru comuna Dârmăneşti. Aceşti bani vor fi folosiţi, conform primarului, pentru finalizarea canalizării şi pentru asfaltarea a doi kilometri de drumuri.

123.587 din acţiunile lui Nicolae Ivănescu la Turism Muntenia se află sub sechestru

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:41

# Foştii angajaţi spun că, în realitate, “Nenea” nici măcar  nu deţine atâtea acţiuni. Nu doar executorul judecătoresc îl “chinuie” pe Nicolae Ivănescu, ci şi o parte dintre angajaţii SC Turism Muntenia (unii dintre ei, acţionari minoritari ai societăţii) care au formulat plângere împotriva rezoluţiei Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Comercial Argeş referitoare la notificările din procesul verbal  de sechestru asupra  celor 123.587 acţiuni, încheiat pe 31 decembrie 2013.  Se pare că foştii angajaţi suflă şi-n iaurt de teamă că înregistrarea notificărilor din respectivul proces verbal ar fi o altă manevră a abilului om de afaceri.

 

Decizie halucinantă luată de două instanțe argeșene

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:31

# Ambele îl obligă pe primarul din Bârla (foto) să pună în posesie un teren de peste 100 de hectare în... Nucșoara!!! Hotărârile judecătorești, în special cele din materia fondului funciar, nu încetează să uimească. Chiar și pentru cei care au văzut multe la viața lor, unele decizii luate de magistrații argeșeni sunt cu totul ieșite din comun. Așa ni s-a părut și cea în care două instanțe de judecată decid să oblige primarul și Comisia Locală de Fond Funciar din Bârla să pună în posesie, un reclamant, la Nucșoara.

Asfaltarea drumurilor din comună, prioritatea anului 2014 pentru primăriţa din Coşeşti

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:13

Chiar dacă are un buget local mic, comuna Coşeşti, capitala ţuicii argeşene, îşi continuă trendul ascendent de dezvoltare. În urmă cu aproximativ 5 ani, când pentru alte localităţi alimentarea cu apă era doar în stadiul de proiect, Elisaveta Tudose, primarul comunei, încheia ultima investiţie de introducere a reţelei de alimentare cu apă în comună, iar acum, conform spuselor primăriței, în perioada următoare, prioritară este asfaltarea drumurilor comunale.

 

Pagina 155 din 206

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea