99 de blocuri din Pitești pot deveni capcane ale morţii la primul cutremur

Luni, 06 August 2012 13:58

# Niciunul din blocurile cu risc seismic n-are expertiza tehnică cerută de lege. Deși clădirile s-ar putea prăbuși la un eventual cutremur, administratorii blocurilor fug de expertizare de teama cheltuielilor pe care le-ar presupune această procedură și consolidarea impusă de lege. Peste 30.000 de piteșteni riscă, din acest motiv, să fie prinși în grămezile de moloz la un eventual seism.  Dacă pentru întărirea structurii de rezistență nu s-au mobilizat să strângă bani, în cele mai multe cazuri, pentru schimbarea fațadelor acestor blocuri s-au găsit resurse.

 

Guvernul Ponta n-a fost în stare să asigure desfăşurarea "corectă" a referendumului

Luni, 06 August 2012 13:56

# Cine e de vină pentru banii cheltuiţi aiurea? # Constantin Nicolescu: Azi vedem rezultatul unei descentralizări parţiale şi neclare care nu e făcută cu cap şi coadă. Haos total la Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu,  referendum oraganizat, dacă ne luăm după consecinţe, lamentabil. De câteva zile, tabăra USL-istă se dă peste cap să convingă că decizia cu privire la validarea sau  invalidarea referendumului trebuie să ţină cont de alte cifre decât cele oferite prin listele electorale. Cine e de vină pentru acest fiasco? Liderul PSD Ageş, Constantin Nicolescu, spune că în niciun caz primarii şi în niciun caz Guvernul Ponta care n-a avut timp de actualizarea listelor electorale. 

”România are nevoie de o nouă clasă de oameni politici”

Luni, 06 August 2012 13:45

# Cristian Boureanu, deputat PDL de Argeș: Într-o viitoare guvernare PD-L, Argeșul va deveni o prioritate. Am spus, câte ceva, în numerele trecute, despre activitatea și, mai ales, despre inactivitatea unor parlamentari de Argeș. Fără a conta prea mult culoarea politică, o bună parte a acestora au folosit zecile de mii de ștampile de pe buletinele de vot numai pentru a ajunge la ciolan. Și asta a fost cam tot pentru votanți, pentru că nimeni nu i-a mai văzut, din ziua de vot, pe cei aleși. În cele de mai jos analizăm activitatea deputatului PDL de Argeș Cristian Boureanu, un ”importat” al județului, venit de la București și, pentru o bucată de timp, mai exact pentru vreo trei ani, lider al filialei județene a partidului.

 

Actualul viceprimar al Piteştiului, Zidaru Laurenţiu, viitor parlamentar?

Luni, 06 August 2012 13:24

# Laurenţiu Zidaru, omul din cauza căruia s-a rupt protocolul USL la Piteşti se pare că va merge în Parlament # Guri rele din PSD: „Proaspătul vice de la Piteşti are alură de amant părăsit”. Tot mai multe voci din PSD spun că Laurenţiu Zidaru, proaspătul viceprimar al Piteştiului, va candida la alegerile generale din toamnă. Nu ar fi de mirare să îl vedem pe Tudor Pendiuc de mână cu actualul vice în campania pentru parlamentare. Dacă ţinem cont de gurile rele care susţin că  primarului Piteştiului a spus acum patru ani că şi cu o pisică dacă iese de mână în

Salariaţii Primăriei au pus osul la treabă pentru mitingul USL.

Luni, 30 Iulie 2012 14:46

# Angajaţii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului au avut, miercuri, zi grea # Dacă-i musai, cu plăcere! Pentru punerea la punct a detaliilor tehnice ale mitingulului USL desfăşurat la Piteşti, salariaţii Primăriei au lucrat sârguincios, chiar şi pe zăpuşeală. O adevărată desfăşurare de forţe a avut loc miercuri, în centrul Piteştiului, şi nu doar în timpul mitingului organizat de USL, ci şi înainte, pentru că autorităţile locale nu-şi permiteau s-o dea în bară cu vreo problemă tehnică la o manifestaţie anti Băsescu la care erau aşteptaţi miniştri, parlamentari, primari, sindicalişti şi

 

Partenerii celulei Al-Qaeda din România fac afaceri cu Primăria Piteşti

Luni, 30 Iulie 2012 14:41

# Primăria Piteşti are mai multe contracte cu persoane care au vândut o firmă către un membru al celulei Al-Qaeda  # Licitaţie deschisă cu o singură ofertă, dar este cea mai bună din punct de vedere economic. Anul electoral 2012 a fost unul plin pentru primarul Pendiuc … de promisiuni. La începutul campaniei primarul Pendiuc ameninţa cu surle şi trâmbiţe că imediat după campania electorală, Piteştiul va arăta ca după bombardament. Aproape că roşea Tudor Pendiuc, mai rău ca o fată mare, în momentul în care avea ocazia să se adreseze piteştenilor, şi aproape că se

Se va mai scumpi apa în această toamnă?

Luni, 30 Iulie 2012 14:37

# Începe rambursarea împrumutului de 10,5 milioane de euro făcut de Apă Canal 2000 SA, şi garantat de Primăria Piteşti # Piteştenii vor plăti timp de 221 de luni pentru împrumutul făcut de Apă-Canal 2000 SA. Preţul mare al apei potabile a fost subiect de campanie pentru primarul Pendiuc şi pentru contracandidaţii domnei sale. Deşi primarul Pendiuc se lăuda că avem cea mai curată apă din ţară, Daniel Dragomir venea cu preţuri din alte oraşe, preţuri care erau mult sub cele practicate la Piteşti. Campania a trecut, apa a rămas la fel de scumpă, dar oare nu se va mai scumpi?

 

România poate returna peste 30 milioane de euro Uniunii Europene dacă desfiinţează Agenţiile Regionale de Mediu

Luni, 30 Iulie 2012 14:33

# Dacă nu se pot schimba directorii, mai bine se reorganizează instituţiile publice. # Argeşul va pierde singura agenţie regională care mai funcţiona în judeţ. Prin proiectul de Hotărâre a Guvernului – privind Organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Mediu (ANPM) şi a instituţiilor publice aflate în subordinea acesteia – publicat în ziua de 23 iulie 2012, pe site-ul www.anpm.ro, se intenţionează desfiinţarea agenţiilor regionale.

Nici un sfert din investiţiile programate de municipalitate pentru anul acesta n-au fost realizate

Luni, 30 Iulie 2012 14:29

# Tronsonul A al blocului G1 Războieni e cel mai bun exemplu la acest capitol. Raportat la primul semestru al anului în curs, investiţiile municipalităţii n-au ajuns nici măcar la jumătatea celor programate, iar dacă ne raportăm la întregul an, situaţia este îngrijorătoare: sub 25% grad de realizare. Cum până la finele lui 2012 n-au mai rămas decât cinci luni, sunt slabe şanse ca Municipalitatea să mai îngraşe porcul în ajun.

 

Sezonul estival la baza de agrement Trivale începe... în toamnă

Luni, 30 Iulie 2012 14:26

# Până atunci vor creşte şi preturile apartamentelor din blocul consilierului PSD Adrian Prodănel. Dacă şi-au făcut calcule că vara asta se vor bălăci în cea mai nouă şi modernă bază de agrement a Piteştiului, locuitorii cartierului Trivale mai au de aşteptat. Lucrările sunt în întârziere, aşa că, până spre toamnă, cei care îşi doresc să facă plajă vor trebui să coboare în continuare la ştrandurile din Costache Negri sau Tudor Vladimirescu. Sunt şi veşti bune, însă, dar doar pentru unii! În vecinătatea viitoarelor piscine, apartamentele din blocul „Panorama Touer”, ridicat de fraţii Prodănel devin... mai rezidenţiale ca niciodată.

Nereguli la Referendumul pentru suspendarea lui Traian Băsescu

Luni, 30 Iulie 2012 14:17

# La Rucăr, într-o secţie de votare, peste 150 bucureşteni au votat pe liste speciale # La Miroşi se vinde alcool la mai puţin de 100 metri de secţia de votare. În comuna Cetăţeni, viceprimarul comunei, Antonela Enache, a făcut o sesizare la 112. Un angajat din primărie transporta oameni la vot cu microbuzul instituției. Primarul - deşi în momentul în care am stat de vorbă cu domnia sa  şoferul dădea declaraţie la postul de Poliţie - ne-a declarat că nu a fost niciun incident în comuna pe

 

Delicatese culinare organice la Ciuleandra

Luni, 30 Iulie 2012 14:13

# Magazinul  de pe strada Victoriei, nr 33  îi aşteaptă pe gurmanzi cu produse obţinute din cele mai alese ingrediente româneşti. De vineri şi-a deschis porţile, la Piteşti, Ciuleandra, un magazin cu delicatese organice preparate după reţete tradiţionale. Magiunul de Topoloveni, produsele din peşte Doripesco, berea de ghimbir şi vinurile din crama Gîrboiu sunt doar câteva dintre tentaţiile ce merită degustate.

Nici Nicolescu nu speră la targetul lui Dragnea

Luni, 23 Iulie 2012 13:47

# În cele mai optimiste calcule ale  PSD Argeş, prezența la referendum va fi de 50-55%  # Miting local cu 4 zile înainte de alegeri. Într-un judeţ “roşu”, social-democraţii abia dacă mizează pe o participare la referendum egală cu cea de la locale. Pe de altă parte,  PSD-işii sunt îngrijoraţi vizavi de o potenţială strategie a PDL de a ţine alegătorii departe de secţiile de votare, dar minimizează sarcinile trasate pe linie de partid, de secretarul general Liviu Dragnea, de a-i momi pe români cu zâne, clovni, baloane şi biciclete.

 

Cu clowni, baloane, zâne sau taloane „plăteşte” PSD-ul pentru demiterea lui Traian Băsescu?

Luni, 23 Iulie 2012 13:42

# Secretar General al PSD: ”Vă recomandăm ca premiile oferite să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare”. # Organizarea în apropierea unor secţii de votare a unor spectacole sau locuri de joacă (evenimente cu clowni, baloane, zâne, biciclete etc.) pentru copiii ai căror însoţitori fac dovada participării la vot. Strategia de campanie a PSD-ului pentru referendumul din 29 iulie este bazată pe organizare de tombole cu premii, zâne şi clowni, iar

Bebe Ivan şi Bebe Toma, la judecată pentru pârtia de schi

Luni, 23 Iulie 2012 13:37

Primarul Bebe Ivan, abia întors în fotoliul de primar al comunei Băbana, a început noul mandat cu o chemare în judecată a contracandidatului său pentru funcţia de primar, Bebe Toma, dar şi cu o plângere penală împotriva acestuia. Terenul pe care Bebe Toma a făcut pârtia de schi este motivul procesului.

 

Piaţa Smârdan, un fâs... la standarde occidentale

Luni, 23 Iulie 2012 13:32

# O investiţie de sute de miliarde trebuie amortizată de comerțul cu papuci şi chiloţi. Mastodontul construit în Smârdan a adus în plus pieţei care înainte de 2006 avea (spre deosebire de actuala construcţie) şi vad comercial, două  etaje inutile. La primul nivel s-au încumetat să închirieze spaţii doar câţiva comercianţi de lenjerie intimă şi încălţăminte care-şi vând marfa alături de un stand cu de toate.  La etajul 2, unde doar şobolanii se mai aventurează, fluieră vântul!

Casa Pelerinul îşi schimbă profilul

Luni, 23 Iulie 2012 13:18

# Stop joc la cârciuma Arhiepicopiei. Unitatea de alimentaţie publică şi turism a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului  intră în renovare. După ce necuratul şi-a tot băgat controalele prin afacerile feţelor bisericeşti, Casa Pelerinul îşi schimbă, acum, profilul! Cinstitele sutane par să lase, spăşite, calculele contabile pentru cele duhovnivniceşti,  dacă nu le-o fi încolţit în minte vreo altă afacere mai profitabilă.

 

Hotelurile Piteștiului sunt de vânzare

Luni, 23 Iulie 2012 13:09

# Criza economică lovește din plin un sector altădată prosper. Toamna este pe cale să vină și, odată cu ea, au început să se numere… hotelurile de vânzare. Afaceri care altădată produceau bani mulți sunt oferite celor cu buzunarele încă neafectate de anii săraci care trec peste economie. Cornul Vânătorului, Ice Club Hotel, Muntenia, Carmen – sunt numai câteva din numele cunoscute de locații pe care este deja pus anunțul ”DE VÂNZARE”

Vicele Ionică în conflict cu primarul de la Bradu: "N-ai cu cine discuta"

Luni, 23 Iulie 2012 13:05

# Frătică l-a ironizat pe vicele de Pitești când s-a pus problema zonei metropolitane: ”Nu mă lasă Emil Boc”... Viceprimarul Piteștiului, Cornel Ionică, are mari speranțe de la zona metropolitană a orașului. El crede că aceasta va ajuta mult localitățile limitrofe. Ionică este însă nemulțumit că nu toate comunele din jurul Piteștiului vor să intre în zona metropolitană. Mai precis, este vorba despre Bradu, al cărei primar, Florin Frătică, i-ar fi explicat edilului piteștean "că nu-l lasă Emil Boc", (fostul

 

"Suntem neputincioși..."

Luni, 23 Iulie 2012 13:01

# Constantin Nicolescu se plânge că nu-i poate schimba pe directorii pedeliști. În plină campanie de referendum, pesediștii argeșeni au timp să se gândească și la schimbările pe care și le doresc în administrație. Astfel, președintele PSD Argeș, Constantin Nicolescu, a reamintit că "Toate instituțiile care au avut șefi ai PDL au făcut abuzuri, și la control, și la activitățile lor, au angajat oameni neprofesioniști, care au diminuat capacitatea de acțiune a instituțiilor respective".

Averile parlamentarilor de Argeş, la început şi la final de mandat (II)

Luni, 23 Iulie 2012 12:55

Constantin Tămagă. În declaraţia senatorului Tămagă dispar apartamente, dar apar utilaje luate pe credit... dar fără credite
La început de mandat acesta avea trei terenuri agricole, cu suprafaţa totală de 325.000 mp, două terenuri forestiere, cu suprafaţă totală de 41.000 mp şi un teren intravilan de 2000 mp. Şi la capitolul case stătea bine senatorul Tămagă, acesta având trei locuinţe, două apartamente cumpărate, unul în Bucureşti şi altul în Piteşti, şi o casă la Mozăceni, primită moştenire.

 

Pagina 160 din 187

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea