“Fiecare îşi exprimă părerea în felul lui (…) mai în cunoştinţă de cauză, mai în necunoştinţă de cauză”

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:22

# Constantin Nicolescu, referitor la declaraţiile lui Filip Georgescu privind “incompetenţii” actualei guvernări. Deşi reclamă neajunsurile  OUG nr. 77/2013 - privind asigurarea functionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, spune că Guvernul face eforturi mari pentru a rezolva deficienţele şi explică problemele apărute în aplicarea actului normativ prin raţiuni de natură financiară şi nu prin cauze legate de incompetenţa actualei guvernări, aşa cum a afirmat fostul deputat PSD Argeş Filip Georgescu.

 

Președintele PAS Argeș a inventat Calendarul Rotarian

Miercuri, 02 Octombrie 2013 18:51

# Noul calendar al lumii, amenințat de calendarul unui politician argeșean! Se pare că inventica a devenit a doua alternativă a politicii, pe plaiurile noastre argeșene. Cine s-ar fi gândit că doi dintre oamenii politici vor aborda cu succes acest domeniu care presupune ceva cunoștințe de specialitate. Așadar, după liberalul Adrian Miuțescu devenit celebru printr-un storcător de roșii, iată că mai aflăm că și președintele Partidului Alianța Socialistă, George Rotaru, a devenit inventator cu brevet. Însă, acesta a abordat un domeniu ceva mai serios, și anume acela al timpului. George Rotaru a inventat un nou tip

Nicolae Tudose, despre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului: ,,Pentru noi, ca principal operator de servicii, este un pas mare, este, practic, o provocare”

Miercuri, 02 Octombrie 2013 17:23

Nicolae Tudose, directorul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, principalul operator regional de servicii al Asociaţiei de  Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013, se declară încrezător în potenţialul societăţii spunând că dispune de capital, utilaje, echipamente şi personal specializat în desfăşurarea eficientă a serviciilor publice din cadrul asociaţiei.
# Ca principal operator de servicii de apă – canal al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Valea Argeşelului şi Muscelului 2013, spuneţi-ne care sunt avantajele înfinţării acestei asociaţii?

 

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni: ”Eu am un angajament cu locuitorii oraşului Mioveni şi, dacă e să mai continui după 2016, voi continua tot aici”

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Aşa cum reiese şi din interviul de mai jos, Ion Georgescu se defineşte cel mai mult prin dragostea faţă de semenii săi, în special faţă de conlocuitori, pentru care spune că nu ar lăsa Mioveniul pentru nici o altă funcţie mai înaltă.

”Vreau ca de sărbătorile de iarnă să fac o bucurie tuturor elevilor şi copiilor prin punerea în funcţiune a Palatului Copiilor”

# Domnule primar vă rog să-mi spuneţi care sunt principalele investiţii ce se desfăşoară, în momentul de faţă, în oraşul Mioveni.

UPIT a încheiat exerciţiul bugetar 2012-2013 cu un deficit de peste 4 milioane lei

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Anul universitar 2012-2013 s-a încheiat, la UPIT, cu un nivel al cheltuielilor mult peste venituri. Majorările salariale impuse de Guvern, blocarea unor sume în conturi şi nerecuperarea altora din contractele POSDRU au creat  Universităţii din Piteşti un deficit de  aproape 4,5 milioane lei.
Universitatea din Piteşti a încheiat exerciţiul financiar 2012- 2013 cu  un total al cheltuielilor de peste 40 milioane lei, în timp ce veniturile  evidenţiate în  contabilitate au totalizat doar 35,7 milioane lei.  Printre cauzele deficitului de 4,47 milioane lei se  numără  majorarea salariilor, conform  OUG 19/2012:

 

Deputatul Teo Nicolescu, despre tensiunile din USL: “Uneori, avem puncte de vedere divergente. Asta nu înseamnă că trebuie să divorţăm!”

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Declaraţiile războinice făcute de liderii PSD şi PNL, la cel mai înalt nivel, declaraţii care au reaprins discuțiile privind ruperea alianței, au fost traduse în limbaj pacifist la nivel local. Reprezentanţii USL Argeş spun că alianţa merge mai departe în ciuda “micilor divergenţe” apărute la nivel central. USL nu se va rupe!  Ne-au liniştit reprezentanţii locali ai PSD şi PNL după seria de replici dure lansate la TV de liderii de la nivel central ai celor două partide, iar principalul argument este acela că uniunea nu şi-a atins încă scopul, deşi declaraţiile liderilor USL de la nivel central  nu  prea mai au de-a face cu

Carmen Arsene, preşedinte FNPA: “În Piteşti nu sunt 8000 de câini!”

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# Evaluări contradictorii ale numărului maidanezilor. Câinii din Piteşti, număraţi prin metoda Gipson. După ce primarul Tudor Pendiuc a anunţat că Piteştiul  va face pasul către  aplicarea legii câinilor fără stăpân şi a avansat o cifră îngrijorătoare a numărului maidanezilor pe care-i are oraşul, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor vine cu propriile estimări, la jumătatea celor anunţate de autorităţile locale -  cel mult 4000 de câini fără stăpân. Pentru a-şi susţine cifrele, FNPA a demarat, săptămâna trecută, procesul de numărare a câinilor, utilizând metoda Gipson, care are o eroare de 8-10%.

 

Î.P.S. Calinic a oficiat slujba, duminică, la Călinești

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# Acesta a ținut, la final, o prelegere despre viața sănătoasă. Surpriză și mirare pentru enoriașii Parohiei Călinești – Turculești duminica trecută, când, la slujbă, s-au trezit cu nimeni altul decît însuși Înaltul Calinic, arhiepiscopul Argeșului. Acesta a sosit la invitația preotului bisericii cu hramul Sf. Nicolae, Cosmin Bologea. Alături de ÎPS Calinic, slujba arhierească a fost ”întărită” de părintele diacon Caliopie și de protopopul Topoloveniului, Dan Turturoiu. Preotul Cosmin Bologea: ”Pentru Parohia Turculești este o onoare deosebită ca ÎPS Calinic să poposească la noi și să ne dea binecuvântarea sa.

Investiţii solide în comuna Valea Iaşului

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# Şcoala, cultura, sănătatea, drumurile şi reţelele de utilităţi – principalele obiective ale edilului şef din Valea Iaşului. Comuna Valea Iaşului, după cum ne-a informat primarul Nicolae Barbu, a demarat o serie de modificări, de îmbunătăţiri în mai toate domeniile necesare comunităţii, astfel încât această comună să devină cu adevărat o cumună europeană. ,,Ne aflăm în faza în care derulăm multele proiecte pe care le avem de îndeplinit. Aş începe cu drumurile, pentru că, de curând, am semnat contractul de atribuire a licitaţiei pentru asfaltarea Drumului Comunal 258 ce face

 

Programul de reconversie a plantaţiilor de viţă-de-vie, în impas, la Ştefăneşti

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# Constantin Tănăsescu, director INCDBH Ştefăneşti: ”Atâta vreme cât situaţia terenurilor nu este clarificată,  nu poţi planta nici vie, nici pomi”. Programul pentru reconversia plantaţiilor de viţă-de-vie, derulat între 2007 şi 2013, perioadă în care, la nivel de judeţ, suprafaţa de viţă-de-vie pentru struguri de vin înfiinţată a fost îngrijorător de mică,  va continua şi anul viitor. Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Ştefăneşti nu-şi pun, nici de acum încolo, prea mari speranţe în el. Între 2014 şi 2020 va fi implementat şi un proiect de reconversie-replantare pe zona de pomicultură, proiect ce vizează şi judeţul Argeş şi care ar putea avea aceleaşi rezultate nesatisfăcătoare  ca cel  pentru viţă de vie!

Distribuitorii de cosmetice, în concediu de maternitate, dau banii înapoi

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# Statul, prejudiciat de beneficiarii de indemnizație de maternitate! Beneficiarii indemnizațiilor pentru concediul de maternitate/paternitate află foarte rar că, după ce se termină perioada de un an sau doi de repaus pentru creșterea copilului, mai pot beneficia de altă perioadă similară în care să mai beneficieze de alți 500 lei lunar, ca stimulent de inserție pe piața muncii. În prezent, în Argeș, avem 4524 de beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilului și 1446 care primesc acel stimulent de inserție. Suma lunară primită pentru creșterea copilului este de 1200 lei, dacă părintele va sta acasă doi

 

Țuică vândută ilegal la chioșcurile de ziare ale lui Penescu

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Comisarii Gărzii Financiare Argeș au plecat în control la chioșcurile de ziare ale omului de afaceri Cornel Penescu, aflate acum pe numele firmei BBE Media News Alert, al cărei administrator este secretara lui, Larisa Mihăescu. Oamenii legii le-au controlat pe toate cele aflate pe raza orașului Pitești, iar șase dintre acestea au fost închise, nu înainte de a primi amenzi în valoare totală de 8500 lei. Chioșcurile respective au ca obiect de activitate vânzarea de ziare și reviste, însă pe lângă acestea mai au și pixuri, brichete, țigări, sucuri, etc,  fără a elibera măcar vreun bon fiscal pentru vreunul dintre produse. Surpriza

Fostul director de la Euro Construct Edilitar și-a pierdut nevasta, funcția, iar acum își pierde... casa

Luni, 16 Septembrie 2013 13:11

# Vila lui Cudalbu din Bradu, executată silit. Au trecut zilele când la Euro Construct Edilitar curgeau râuri de bani, iar în vârful grămezilor adunate trona Teodor Cudalbu. Acum vreo doi ani acesta a divorțat, recăsătorindu-se destul de repede însă.
Noua doamnă Cudalbu a încercat o afacere cu produse bio, undeva pe lângă sediul ITM, afacere la care a reușit însă numai o pierdere financiară însemnată. Magazinul a fost închis între timp. Declinul s-a accentuat odată cu micșorarea fluxurilor financiare ale firmei, câteva controale descoperind

 

Record ”made by Costeşti”, la final de scandal: 3.000.000.000 lei vechi pentru 20 de pătuţuri

Luni, 16 Septembrie 2013 13:03

# Ion Baicea (dreapta), primarul oraşului Costeşti: Cine e vinovat să plătească! Fostul primar Dan Vasile (stânga): “Baicea este principalul vinovat!”. Un contract păgubos din naştere,  pentru care Primăria Costeşti s-a ales şi cu penalităţi uriaşe, păgubeşte, într-un final, bugetul local al oraşului cu peste aproape 300.000 lei, cele 20 de pătuţuri care au dotat grădiniţa cu program prelungit din Costeşti au fost comandate de fostul primar Dan Vasile şi au costat, în 2004, câte 13,8 milioane de lei vechi bucata!  O sumă, oricum, exagerată, care, coroborată cu ambiţia actualului primar, Ion Baicea, de a nu achita datoria de pe vremea fostului edil, a devenit de peste zece ori mai mare!

Noile opţionale pentru clasele primare nu vor putea fi studiate de la începutul anului şcolar

Luni, 16 Septembrie 2013 12:59

# Florin Gardin, inspector general ISJ Argeş: ”Cel mai devreme, abia în aprilie, grupele de opţionale vor putea funcţiona aşa cum trebuie”. Noile competenţe pe care Ministerul Educaţiei vrea să le dezvolte copiilor încă din şcoala primară, cu ajutorul cursurilor opţionale, n-au şanse să se concretizeze în următoarea jumătate de an. Doar unul din cele trei opţionale introduse de anul acesta are manual gratuit şi, în plus,  învăţătorii vor avea parte de ceva bătaie de cap până la formarea grupelor. Conducerea ISJ Argeş crede că lucrurile se vor clarifica abia în aprilie, când manualele vor fi asigurate şi grupele vor fi formate.

 

Pentru fiecare câine eutanasiat, municipalitatea va cheltui peste 100 de lei

Luni, 16 Septembrie 2013 12:47

# Tudor Pendiuc, despre Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân: “Este o lege bună, dar care nu va rezolva, în totalitate, problema”. La nivelul Primăriei Piteşti s-a discutat deja un plan de măsuri pentru punerea în aplicare a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Deşi a anunţat că rezultatele punerii în practică a prevederilor noului act normativ se vor vedea din mai 2014, primarul Tudor Pendiuc a explicat că legea nu va rezolva, totuşi, problema maidanezilor şi a anunţat că va cere în şedinţă de  consiliu local majorarea amenzilor  pentru cei care abandonează câini.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi oamenii de afaceri s-au plâns Ministrului Muncii

Luni, 16 Septembrie 2013 12:42

# Gheorghe Badea, preşedintele CCI Argeş: “Ne-a deranjat lipsa de transparenţă în procesul regionalizării” # Virgil Dumitru, preşedintele AOA Argeş: ”Legile nu sunt corelate” # Viceprimarul Cornel Ionică: “Licitaţiile se contestă într-un ritm ce nu poate fi controlat”. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a participat, săptămâna trecută, la un seminar despre eficientizarea măsurilor de control în domeniul inspecţiei muncii, găzduit de Universitatea Constantin Brâncoveanu, seminar ce a urmat vizitei efectuate de reprezentanta Guvernului  la uzina

 

Prezentatori TV, sportivi și artiști sunt fani înrăiți ai magiunului de Topoloveni

Luni, 16 Septembrie 2013 12:36

# S-a inaugurat prima șarjă de magiun Bio! 100 de ani de existență a fabricii de magiun de la Topoloveni și prima șarjă de produs certificat Bio la nivel internațional - au fost două motive suficiente ca să aibă loc Ziua Porților Deschise în orașul administrat de primarul Gheorghiță Boțârcă. Mai mult, acesta a făcut cinste și cu vițelul la proțap care a hrănit mulțimea înfometată adunată cu acest prilej. O mulțime de figuri publice din capitală și-au făcut apariția la acest eveniment, care mai de care grăbindu-se să-i laude calitățile curative și nutritive. Printre acestea, am remarcat pe fosta sportivă Monica

Se reiau licitaţiile pentru Academica şi cantina UPIT

Luni, 16 Septembrie 2013 12:32

# Reprezentanţii UPIT nu-şi fac speranţe prea mari în  privinţa investitorilor. Pentru că la precedenta licitaţie pentru închirierea spaţiului de la Academica nu s-a prezentat nimeni, Universitatea din Piteşti reia procedurile. Deşi a mai scăzut, chiria îi ţine încă departe pe eventualii investitori. Nici cantina din strada Gheorghe Doja nu pare să mai aibă prea multe şanse să redevină funcţională.
Precedenta licitaţie organizată de UPIT pentru închirierea Academica Intim Do a avut loc pe 24 iulie 2013. Niciun investitor nu s-a prezentat, atunci,  cu

 

Pendiuc îl duce cu vorba pe arhiepiscopul Calinic din mandat în mandat

Luni, 16 Septembrie 2013 12:21

Primarul Tudor Pendiuc este la un pas să fie afurisit pe vecie de către mai-marii Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, pe principiul că “fiecare pasăre pe limba ei piere”.  Prin urmare, începând cu cel de-al doilea mandat,  longevivul edil al municipiului a promis că va da Bisericii argeșene loc de pomenire și de catedrală. Dar cum și minciuna e o vorbă, catedrala a ajuns itinerantă; fiind mutată cam peste tot prin Pitești, însă niciodată nu a fost stabilit acest lucru, spun surse de la Curtea de Argeș. Majoritatea locurilor puse la dispoziție erau terenuri aflate în litigiu, iar preoții au refuzat din start astfel de oferte.

Cerșetorii, dați afară din Băbana printr-un anunț

Luni, 16 Septembrie 2013 12:17

Primarul din Băbana, Bebe Ivan, este cam printre puținii edili din țară care au scăpat de câinii vaganbonzi, prin metode ortodoxe, dar a scăpat și de cerșetori.  Un anunț postat în comuna  sa ne spune că nici măcar cerșetorii nu sunt bineveniți acolo. Motiv pentru care aceștia au migrat spre zonele din Pitești, unde sunt amendați frecvent de către oamenii legii. Chiar de curând, edilul a mers la Poliție ca să anuleze niște amenzi în valoare de jumătate de miliard pe numele unei femei nevoiașe din Băbana, prinsă la cerșit în Pitești, în zona în care, de obicei, stau prostituatele. Și pentru că se afla acolo,

 

Pagina 303 din 348

«ÎnceputAnterior301302303304305306307308309310UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea