Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre ultimii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume  scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”.

 

Vezi care sunt zonele şi asociaţiile în care este permisă debranşarea!

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

# Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic! # Procedura “simplificată” de debranșare  de la sistemul centralizat de încălzire al Piteștiului a rămas... tot complicată. Retras de pe ordinea de zi a penultimei şedinţe ordinare a CL Piteşti,  tocmai pentru a fi revizuit (în ideea simplificării sale), proiectul de hotărâre privind procedura de debranşare de la sistemul centralizat de termoficare a fost votat, săptămâna trecută,  în forma  sa iniţială, similară procedurii anterioare. Debranşarea este permisă doar în aşa-zisele zone neunitare. Piteștenii care locuiesc în zonele unitare de încălzire nu vor avea voie să se debranșeze și să își monteze centrale termice.

Senatorii Argeșului, la șase luni de mandat

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

Vă prezentăm, stimați cititori, o sinteză a muncii depuse de aleșii noștri în Parlamentul României, acum, la intrarea în vacanță. Datele au fost luate din pagina oficială – în cazul de față a Senatului. Desigur, nu putem cuantifica - și nici nu am făcut referire la munca depusă de aleși în circumscripțiile fiecăruia. Însă o cam știm și pe aceasta...

 

“Vrem să stăm de vorbă cu viceprimarul, nu cu funcţionarul!”

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

# Pensionarii joacă dur în Comitetul Consultativ pentru Problemele Vârstnicilor # Marin Dragomir, preşedintele APC Argeş, referitor la atitudinea autorităţilor locale absente de la şedinţă: “Este o sfidare!” # Sefa biroului Contracte - Facturare - Încasare din cadrul Salpitflor, ignorată de asociaţiile de pensionari. Au solicitat prezenţa la şedinţa lunară a Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a primarului sau a unuia dintre viceprimarii Piteştiului şi s-au trezit cu un funcţionar al Salpitflor! Acesta este motivul pentru care pensionarii au refuzat s-o mai asculte pe Mihaela Neagu (foto), şefa biroului Contracte - Facturare - Încasare din cadrul Salpitflor şi au cerut Instituţiei Prefectului reintroducerea temei  privind măsurile întreprinse de  Primăria Piteşti  în domeniul administrării pieţelor pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a aceluiaşi comitet.

Asociaţiile de proprietari cer panouri electronice cu parametrii apei de la fântânile publice

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

# Aflăm ce fel de apă am băut abia la trei luni după ce am consumat-o. # Situaţia panourilor informative cu privire la calitatea apei izvoarelor, tot nerezolvată! După ce au apărut plângeri cu privire la  lipsa informaţiilor legate de calitatea apei izvoarelor publice din Piteşti,  săptămâna trecută, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a dat publicităţii un raport privind rezultatele monitorizării apei potabile în Piteşti dar şi în celelalte oraşe ale judeţului Argeş. Potrivit acestuia, doar la izvorul din strada Ştefan cel Mare (Piteşti)  au fost identificate probleme. Apa celorlalte izvoare este, teoretic, bună,  potrivit aceluiaşi raport, deşi în Prundu, piteştenii

 

Jaf programat din averea moșnenilor arefeni

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

# Tentativa a fost dejucată de câțiva membri atenți # Președintele Adrian Bostan – pe ordinea de zi. Pentru schimbare... Pe 16 iunie a avut loc ultima întâlnire a moșnenilor arefeni, întâlnire din care au ieșit scântei, de la început și până la sfârșit. Și, așa cum au spus moșnenii, sfârșitul nu-i aici – vorba cântecului. Sfârșitul ar putea fi pe data de 1 august, dată la care este convocată următoarea Adunare Generală. La care Adunare va fi votat un nou președinte și un nou Consiliu de Administrație.

“Un funcţionar care va pleca va putea fi înlocuit. Acum trebuie să plece şapte, ca să angajezi unul”

Luni, 01 Iulie 2013 00:00

# Tudor Pendiuc, despre ordonanţa privind deblocarea posturilor. Potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate, miercuri, de Executiv, administraţiile locale scapă de regula potrivit căreia   pentru angajarea unui funcţionar  ar fi trebuit să plece şapte. Noul algoritm este:  “un om plecat, un om angajat”. Aşa cum estimează Guvernul, peste 1.000 de oameni  vor putea fi angajaţi în administraţiile locale. Înainte de adoptarea actului normativ, însă, Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a fost prezent la Ministerul Dez-voltării, chiar la o întâlnire pe teme vizând ordonanţa de deblo-care a posturilor:

 

Primarul Tudor Pendiuc: “Vor fi cetăţeni care nu-şi vor permite să-şi pună centrală. Pentru aceia vom menţine centralele termice de cartier”

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:37

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Piteşti din această săptămână se va găsi şi proiectul de hotărâre privind regulamentul de debranşare de la  sistemul centralizat de termoficare, proiect retras  pentru consultare în şedinţa extraordinară desfăşurată în urmă cu două săptămâni. Regulamentul de debranşare, unul destul de permisiv, ar putea suferi modificări faţă de varianta retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Piteşti de acum două săptămâni, variantă pe care consilierii au dorit s-o mai analizeze. Cel mai probabil, în şedinţa ordinară din această săptămână va fi adoptată, într-o formă sau alta, hotărârea referitoare la noul regulament, iar din iulie se va da drumul la debranşări.

Pierderile mari pe reţeaua de distribuţie – încă un motiv pentru care Termo Calor merge prost

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:32

# Proiectantul a evaluat la 14 milioane de lei lucrările pentru înlocuirea conductelor Termo Calor. Municipalitatea a alocat doar 1,5 milioane. De ce sistemul centralizat de termoficare înregistrează încă pierderi pe reţea? Consilierul local Mariean Neacşu consideră că situaţia actuală a Termo Calor este rezultatul lipsei de preocupare a autorităţilor locale pentru reducerea pierderilor de agent termic pe magistrala de distribuţie, veche de zeci de ani. De cealaltă parte, autorităţile locale sunt preocupate să investească în centrale de cartier, considerate o soluţie pentru eficientizarea sistemului de termoficare, şi nu în înlocuirea conductelor care transportă agentul termic de la CET Nord către punctele termice.

 

Lucrările la podul de peste Argeş, din nou motiv de iritare pentru deputatul Radu Vasilică

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:25

# “Cred că ne putem mişca cu mai mult talent!”, declară acesta. După ce, la câteva săptămâni de la demararea lucrărilor de reparaţii la podul de peste Argeş l-a acuzat pe primar că dă vina degeaba pe constructor şi proiectant pentru haosul de la Podul Viilor şi a criticat soluţia aleasă de autorităţi pentru descongestionarea traficului, dar şi faptul că municipalitatea n-a prevăzut din timp variante pentru devierea traficului auto, deputatul Radu Vasilică se arată, din nou, iritat. De data aceasta, parlamentarul e deranjat de reacţia lui Tudor Pendiuc care, în replică, afirmase că deputatul se hazardează să comenteze disconfortul cauzat de lucrările la podul de peste

Păsările Emu i-au mâncat tradafirii direcorului IPEE și i-au terorizat câinele

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:19

Create în cadrul unui proiect experimental, incubatoarele de Emu de la Curtea de Argeș sunt pe cale să devină un brand al orașului. Șeful de la IPEE, Liviu Nicolae, este curajosul care a inventat un astfel de dispozitiv în cadrul unității pe care o conduce.
După cum se știe, păsările Emu sunt  de talie mare și trăiesc, de obicei, în Australia. Este o pasăre nomadă care, pe picioarele ei lungi, parcurge distanțe mari în căutarea hranei, atingând viteze de până la 48 km/h. Se hrănește cu iarbă și înghite doar partea cea mai hrănitoare a plantelor ca să-și formeze rezerve de grăsime, pe care le

 

Un an de închisoare cu suspendare pentru Gheorghe Stancu

Miercuri, 26 Iunie 2013 12:15

# Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Gheorghe Stancu la un an cu suspendare într-un dosar, dar edilul își poate vedea liniștit de treabă la conducerea Primăriei Bascov, în ciuda  dușmanilor politici. Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a primit decizia instanței de judecată în cazul unui dosar mai vechi referitor la comiterea unei infracțiuni de înșelăciune, instigare la comiterea de fals în declarații și fals intelectual. Acesta a primit un an de închisoare cu

Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:57

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre ultimii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”. În ediția din această săptămână, vom prezenta localitățile care figurează la litera A.

 

"Carpaţi" – de la un festival de provincie, la unul internaţional, înscris în calendarul manifestărilor UNESCO

Miercuri, 26 Iunie 2013 11:38

# Costin Alexandrescu, Leonte Socaciu, Corneliu Lamba şi Toma Biolan – patru dintre numele de care festivalul îşi leagă istoria. Deşi a devenit o tradiţie ca, an de an, Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeş să ne bucure cu veselia şi culoarea unui festival internaţional de folclor, puţină lume ştie cum a luat el fiinţă şi la fel de puţină lume cunoaşte faptul că este singura manifestare din judeţul Argeş afiliată C.I.O.F.F.  (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts).

Termo Calor va pierde, din iulie, o nouă tranşă de clienţi

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:49

# Investiţiile în centralele de cartier  -  bune, dar pentru cine? # Tudor Pendiuc:  “Cetăţenii vor să se debranşeze; după părerea mea, o fac pe bună dreptate!” Deşi spun că viitorul va arăta că sistemul centralizat de termoficare va fi mai avantajos decât încălzirea individuală,  autorităţile locale se întreabă retoric ce vor face cu investiţiile privind transformarea punctelor termice în centrale de cartier, în contextul anunţatului val de debranşări de la reţeaua Termo Calor. An de an, furnizorul local de agent termic a pierdut  mii de clienţi, iar la această oră, are mai puţin de 30.000 de apartamente racordate la reţea.

 

Argeșul a ajuns în 2013, primarii argeșeni, nu!

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:47

În era internetului la discreție și a oricărui alt mijloc de comunicare rapidă, primarii noștri insistă să rămână antici. Dacă te lovește proasta inspirație să cauți informații despre o anumită primărie din Argeș, după câteva tentative vei observa că ai fost cutreierat de cea mai proastă idee care ți-a putut trece vreodată prin cap. Pe lângă faptul că nu găsești absolut nicio informație, darmite actualizată, te mai umpli și de nervi căutând acul în carul cu fân.
Din păcate, reprezentanții Prefecturii sau ai Cj Argeș nu îi pot obliga pe primari în niciun fel să devină vizibili pentru aceia care i-au votat sau chiar și pentru alții care ar dori

Mafia pieţelor - azi o vedem şi nu e!

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:43

# Ştefan Livian, inspector Direcţia pentru Agricultură Argeş: “Pentru controale eficiente, avem nevoie de sprijin logistic şi legislativ”. A devenit o obişnuinţă ca micii producători să-şi vândă marfa la colţ de stradă, iar în spaţiile cu vad comercial din pieţe, legea s-o facă speculanţii. Zona Ceair e cel mai bun exemplu în acest sens, deşi conducerea pieţei spune că aici e loc pentru toată lumea! Inspectorii Direcţiei pentru Agricultură Argeş  explică, la rândul lor, că n-au sprijin logistic şi legislativ ca să pună lucrurile la punct şi recunosc, totodată, că-n Ceair n-au mai aplicat o amendă de anul trecut.

 

„Am refuzat să revin în funcţia de director executiv al DGFP Argeș pentru principii”

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:37

# Declară Gheorghe Banzea, fost șef al Direcției Finanțelor Argeș. Pentru aceia care nu-l cunosc, pare genul de om care îngheață prin prezența sa orice formă de viață pe o rază de câțiva kilometri. Și pentru că mai lucrează și cu cifre de când se știe, ar putea să se considere că în loc de inimă are un termen-limită, iar în loc de creier, o casă de marcat. Suprinzător a fost să constatăm că fostul director al Finanțelor Publice Argeș, Gheorghe Banzea, este chiar sensibil și volubil. Numit în funcție în perioada 2005-2009, liberalul Gheorghe Banzea a refuzat să revină la conducerea aceleiași instituții odată cu partidul său, care îl susține. Acum este șeful unui serviciu de control. Și

Fabrică nouă de automobile la Ciofrângeni!

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:27

# Chinezii încearcă să intre pe piața auto românească! Asemeni unui spirit fără odihnă până acum, fantoma fabricii Aro de la Câmpulung se pare că s-a cam împăcat cu soarta și încearcă să revină la viață, după dispariția ei prematură. De curând, ne-au parvenit niște informații conform cărora, cunoscuta firmă constructoare de mașini din China, Great Wall Motors, tatonează terenul ca să intre  pe piața românească a construcțiilor de mașini, mai precis în Argeș, la Ciofrângeni.
Intenția reprezentanților este fabricarea noului Aro Go, pe platforma veche de la Aro, pe care o folosesc în prezent și în fabrica din Bulgaria. Se pare că actualul

 

Denisa Enache, psihologul care te învață să mănânci sănătos

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:22

Îi place muzica, dansul, sportul şi adoră să călătorească. Este adepta unui stil de viaţă sănătos, iar perseverența, dorinţa, viziunea și studiul intens sunt secretele succesului său profesional şi personal. Se ghidează şi îi ghidează şi pe alţii în viaţă plecând de la ideea că merităm cu toţii să arătăm şi să ne simţim bine. Denisa Enache a învăţat asta de la cei mai buni nutriţionişti din lume şi le dezvăluie, la rândul său, altora, reţeta  echilibrului. Piteşteanca Denisa Enache este absolventă a Facultăţii de Psihologie – specializarea Consiliere și Psihoterapie a Universităţii Bucureşti şi, totodată, absolventă a Facultăţii de Administraţie Publică a aceleiaşi universităţi.

Tradiţiile, în forma lor autentică, doar pe la muzee

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:04

# Oferta pieţei pentru Moşii de vară: melamina bate ceramica. După lecţia de autenticitate şi tradiţie oferită, săptămâna trecută,  cu prilejul Târgului Moşilor de Vară, de Muzeul  Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, realitatea ofertei comercianţilor care au invadat pieţele Piteştiului înaintea Rusaliilor e şi mai izbitoare.  Stive de vase din plastic, aluminiu ori melamină, colorate şi sclipiciose, fac o concurenţă parcă neloială ofertei ceva mai timide de ulcioare, străchini de lut şi linguri de lemn, lucrate manual! Din păcate, o recunosc şi meşterii populari, kitschurile se vând mai bine, chiar dacă marea sărbătoare creştină ar trebui să ne întoarcă  faţa spre lucrurile cu adevărat valoroase.

 

Pagina 305 din 346

«ÎnceputAnterior301302303304305306307308309310UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea