Mobilizare exemplară la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Pitești

Luni, 11 Septembrie 2023 11:09

 

Mai multe lucrări importante au fost realizate în această vară la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Pitești. Părinții elevilor, dar și alte persoane fizice, cât și juridice s-au mobilizat și au contribuit la finalizarea unor obiective majore pentru procesul educațional.

Au fost reabilitate grupurile sanitare, holul de la parterul corpului central și amfiteatrul.

 

O nouă acțiune de dezinsecție, în Pitești

Luni, 11 Septembrie 2023 10:35

 

În noaptea de luni, 11 septembrie, spre marți, 12 septembrie, de la ora 22:00 până la ora 05:00, vor fi executate servicii de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc).

În acest scop, sunt utilizate două tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor.

Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale - ROD CU SPOR, ediția a II-a, la Muzeul Golești!

Luni, 11 Septembrie 2023 10:28

În perioada 6 - 8 octombrie va avea loc Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale -  ROD CU SPOR, ediția a II-a, la Muzeul Golești!

Zeci de producători din Argeș și din județele învecinate vin cu fructe, legume și cele mai bune produse din carne și lactate. De asemenea, vizitatorii pot întâlni la târg meșteri populari din domenii precum țesut, cusut, olărit, sculptură, păpuși, pictură pe sticlă.

Vor întreține atmosfera două nume mari ale muzicii folk Ducu Bertzi și Florin Chilian, dar și cunoscuta interpretă de muzică populară Niculina Stoican împreună cu Ansamblul “Doina Argeșului”.

 

Se prescriu faptele până la soluționare? Începe apelul în dosarul primarului de la Vlădești - condamnat pentru transport ilegal de lemne

Joi, 07 Septembrie 2023 10:38

 

# Curtea de Apel Pitești a dat un termen de judecată mai rapid

Săptămânalul „Atitudine în Argeș” a semnalat, în urma cu câteva luni, că primul termen de judecată stabilit la data de 6 noiembrie 2023 de Curtea de Apel Pitești, în dosarul primarului de la Vlădești, este unul prea îndelungat. Mai ales că la acea dată faptele de care este acuzat edilul s-ar fi prescris deja. Instanța de judecată se pare că a analizat această situație și a preschimbat termenul la data de 11 septembrie, cu aproape două luni mai devreme.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Microscopul Dentar

Joi, 07 Septembrie 2023 10:32

 

Microscopul dentar, folosit ca instrument de lucru în stomatologie aduce schimbări majore în modul de stabilire a diagnosticului afecțiunilor dentare și în efectuarea tratamentului.

IMPORTANȚA UTILIZĂRII MICROSCOPULUI DENTAR:

• permite vizualizarea clară a dintelui și a interiorului acestuia sub o lumină intensă, se pot observa cele mai fine detalii, care de multe ori pot trece neobservate cu ochiul liber.

• este o abordare modernă și mai puțin invazivă a îngrijirii dentare, care are ca scop păstrarea structurii dintelui și conservarea țesutului, minimizând în același timp riscurile și reducând timpul de vindecare.

 

 

Centrul Cultural Mioveni, gazda unui vernisaj inedit de pictură

Joi, 07 Septembrie 2023 10:31

 

În data de 11 septembrie, ora 16.00, la sediul Centrului Cultural Mioveni va avea loc vernisajul de pictură “File din Istoria Musceleană”. Se dorește promovarea istoriei Muscelului în tot județul Argeș. În cadrul acestui eveniment vor expune pictorii din Asociația de Arte Vizuale “I.D.Negulici”, din Câmpulung.

Cenaclul de Arte Plastice “I.D.Negulici” Câmpulung, cuprinde un număr de 38 de membrii - artiști plastici care îşi continuă activitatea cu râvnă şi spor, acest fapt fiind demonstrat prin rezultatul bogat al activităților culturale aferente anului 2022 (tabără de creaţie, expoziţii şi multe alte acţiuni).

 

Circulația rutieră va fi închisă, pentru o zi, pe Transfăgărășan

Joi, 07 Septembrie 2023 10:30

Duminică, 10 septembrie 2023, circulația rutieră va fi închisă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN 7C (Transfăgărășan), în intervalul orar 06:00 – 16:00, pe tronsonul aferent județului Argeș ce este cuprins între km 108 (Cabana Capra) și km 116+808 (Tunelul Bâlea Lac), având în vedere traseul și programul competiției sportive de maraton, constând în cinci tipuri de probe de alergare TRANSMARATON – Ediția a XII-a.

 

Vă recomandăm să respectați toate regulile de circulație, să circulați prudent, să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante în trafic și să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, care se vor afla în teren.

 

Dumitru Tudosoiu, la cuțite cu un parlamentar: „Cât de multă ipocrizie aveți, domnule deputat!”

Miercuri, 06 Septembrie 2023 13:21

 

În Consiliul Local Pitești s-a aprobat în ședința de joi, 31 august, o hotărâre prin care se va solicita Guvernului trecerea unei suprafețe de 160 de hectare din Pădurea Trivale în administrarea municipiului în scopul realizării unei păduri-parc. Dezbaterea pe marginea subiectului a creat discuții aprinse între aleșii locali. La ședință au luat parte și patru parlamentari argeșeni (senatorii Narcis Mircescu (USR) și Dănuț Bica (PNL) și deputații Ionuț Moșteanu (USR) și Nicolae Georgescu (PSD).

10 argumente pentru TRIVALE: PĂDURE – PARC

Miercuri, 06 Septembrie 2023 12:26

Pădurea Trivale: 394,16 ha în proprietatea statului, nu a Piteștiului, 573 ha proprietate privată!

Municipiul Pitești solicită trecerea în proprietatea sa publică a 160,7 ha din proprietatea statului, în zona de pădure în care nu există litigii, pentru a proteja pădurea Trivale de retrocedări - prin HCL nr. 416 din 31.08.2023, urmată de HG!

Proprietatea privată (573 ha) din pădurea Trivale nu face obiectul proiectului!

 

NU se poate construi în pădurea statului, indiferent că este pădure - parc sau arie naturală protejată! În varianta „Arie naturală protejată” NU mai poate fi realizat proiectul Centura de Vest a Piteștiului!

 

Fostul senator PDL, Mircea Andrei: OPRIŢI JAFUL ŢĂRII!

Miercuri, 06 Septembrie 2023 12:01

 

# Mircea Andrei: Eliminaţi căpuşele economiei naţionale! Impozitaţi multinaţionalele, eliminaţi trântorii din Consiliile de Administraţie

Fostul șef al PDL Argeș, cunoscutul avocat Mircea Andrei a lansat, zilele trecute, pe internet, o petiție cu titlul ”Opriți jaful țării”. Mircea Andrei este, acum, președinte al Alianței Național Creștine. Va prezentăm, mai jos, o bună parte a acestei petiții care a strâns, la nivelul zilelor trecute, peste 1000 de semnături electronice.

Consilierul președintelui USR Argeș a trecut la liberali

Miercuri, 06 Septembrie 2023 10:54

 

# A lăsat locul de muncă pentru a candida din partea PNL la Primăria Cocu

Trădare în USR Argeș! Codruț Bădescu, consilierul lui Narcis Mircescu, președintele USR Argeș, s-a alăturat săptămâna trecută echipei PNL Argeș. Iar pentru acest lucru va renunța la tot: loc de muncă și funcția de consilier local la Cocu.

Tânăr de perspectivă și unul dintre cei mai activi consilieri locali din USR Argeș, Codruț Bădescu a fost convins de Alina Gorghiu, ministrul Justiției și președintele PNL Argeș, să se înscrie în organizația pe care o conduce.

 

 

Primarul Piteștiului, despre lucrările de la Argeș Mall: „Când vor trece la finisaje vor avea 1.000 de muncitori zilnic”

Miercuri, 06 Septembrie 2023 10:07

 

 

Primarul Cristian Gentea a făcut, recent, o vizită de lucru în șantierul Argeș Mall, alături de Valentin Mirică, directorul proiectului Argeș Mall - Prime Kapital. Edilul a fost impresionat de modul în care se lucra acolo.

„Am fost pe șantierul de la Argeș Mall. Am fost absolut impresionat. Mi-aș dori ca pe toate șantierele noastre să se lucreze ca acolo. În ziua în care am fost eu erau aproape 400 de muncitori. Domnul director mi-a spus că în momentul în care trec la finisaje vor avea 1.000 de muncitori zilnic. Este aproape gata pasarela. A rămas doar porțiunea care va traversa calea ferată. Termenul de dare în folosință este 25 aprilie”, a declarat Gentea.

 

Deputatul Daniel Constantin se mișcă atât de bine încât nici pe facebook nu mai postează

Miercuri, 06 Septembrie 2023 08:59

 

Deputatul de Argeș, Daniel Constantin se pare că a fost cel mai vrednic doar la mutarea dintr-un partid în altul. Conform wikipedia a trecut pe la PC, pe la ALDE, apoi a fondat, împreună cu prietenul Victor Ponta, prin 2017, partidul Pro România. Apoi a ajuns, în 2020, deputat în Parlamentul României din partea PNL. Frumos traseu politic, ce să mai spunem. Mai ales că s-a lăsat cu rezultatele scontate.

Ca activitate parlamentară, domnul Constantin are, la activ, 31 de inițiative legislative. Pare mult, însă inițiativele sunt semnate de atât de mulți parlamentari, încât se pare că unii le semnează doar ca să dea bine la număr.

 

Costă 1 leu/kw! Stații noi de încărcare pentru vehicule electrice în municipiul Pitești

Miercuri, 06 Septembrie 2023 08:57

 

Au fost finalizate cele 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice, instalate în strada Costache Negri nr. 30 (parcare Bowling), finanțate de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

 

Sorin Apostoliceanu îl ia la mișto pe vicele Tofan: „Domnul habitaclu spune minciuni”

Marţi, 05 Septembrie 2023 19:15

 

# Gelu Tofan a confundat habitatul cu habitaclul

Subiectul Pădurii Trivale a ajuns, din nou, în atenția aleșilor locali piteșteni. Dorința municipalității de a institui pădure-parc pentru o suprafață de 160 de hectare din Pădurea Trivale și 175 de hectare pentru arie protejată nu a fost pe placul tuturor consilierilor locali, unii dorind doar arie naturală. Nici măcar cei șapte consilieri PNL nu au ajuns la un punct comun. Din dorința de a acapara atenția, unii dintre ei chiar au folosit greșit unele cuvinte din limba română. Este și cazul viceprimarului Gelu Tofan care a confundat cuvântul „habitat” cu „habitaclu”, așa luând naștere „habitaclul urșilor” în Pădurea Trivale.

 

 

Cristian Gentea: „A început o nouă competiție în România, cea a contestațiilor”

Marţi, 05 Septembrie 2023 19:04

 

Tot mai multe contracte aflate în licitație sunt constestate de firmele necâștigătoare. Acest lucru împiedică începerea lucrărilor la timp, spre disperarea municipalității.

„Am fost în licitație cu containere îngropate pentru cartierul Găvana. Așa cum ați observat a început o competiție nouă în România, cea a contestațiilor. Se contestă absolut orice. A fost contestată și licitația din Găvana. Firma care a contestat-o a pierdut pe fond”, a spus Gentea.

A.V.

 

Echipele DTO Rally vor lua startul, în această săptămână, la Acropolis Rally din Grecia

Marţi, 05 Septembrie 2023 18:52

 

 

Echipajele DTO Rally vor participa între 7-10 septembrie la Acropolis Rally Grecia, etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Va fi prima prezență în cea mai importantă competiție la nivel mondial pentru echipajele Cristian Dolofan/Traian Pavel și Eugen Cărăgui/Robert Fus.

Echipajele DTO Rally au participat în trecut la etape internaționale în Ungaria, Bulgaria, Austria sau Croația, însă niciodată în WRC. Pentru cei patru membri ai grupării piteștene, cursa va fi o experiență unică datorită anvergurii evenimentului, urmând a aborda cu entuziasm zilele petrecute pe drumurile din zona centrală a Greciei, fără presiunea unui rezultat. Acropolis Rally va marca debutul acestora în WRC. Echipajele DTO vor concura cu două modele Citroën C3 Rally2.

 

 

Sprijin guvernamental pentru răniții de la Crevedia

Marţi, 05 Septembrie 2023 17:56

 

# Însoțitorii celor transferați în străinătate vor primi 2000 euro/lună

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale vine în sprijinul familiilor greu încercate de tragedia de la Crevedia.

Guvernul a aprobat , zilele trecute, propunerea Ministerului Muncii de acordare de ajutoare pentru familiile persoanelor care au decedat, au fost rănite sau ale căror locuințe au fost afectate de deflagrații.

 

Lucrări importante în desfășurare la Budeasa. Lista obiectivelor

Marţi, 05 Septembrie 2023 17:56

 

În comuna Budeasa sunt în desfășurare mai multe proiecte de dezvoltare și modernizare a localității. Primarul Nicolae Mihail Rachieru anunță începerea mai multor lucrări importante în comună.

„Au început lucrările la următoarele obiective:

- Amenajare piste pentru circulația bicicletelor în comuna Budeasa;

- Modernizare drumuri comunale în comuna Budeasa;

- Extinderea rețelei de canalizare în satele Budeasa Mare, Rogojina, Gălășești, Calotești, Valea Mărului din comuna Budeasa;

 

 

Corespondență din Birmingham. JOHNNY DEPP ARTIST

Marţi, 05 Septembrie 2023 14:05

 

Îl cunoașteți pe Johnny Depp ca actor și ca muzician. Vi-l arăt aici pe Johnny Depp pictorul.

„Întotdeauna am folosit arta pentru a mă exprima și pentru a reflecta ceea ce contează cel mai mult pentru mine”, ne spune Johnny Depp.

Johnny Depp are întotdeauna la el un caiet de schițe. Pictează artiști pe care-i cunoaște, care-i sunt prieteni și care l-au inspirat prin personalitatea lor. Arta sa este o îmbinare între Pop Art și Street Art. Pictura originală este ulei pe pânză. Apoi, el obține mai multe exemplare prin serigrafie.

 

Adrian Miuțescu se crede Victor Orban?!

Marţi, 05 Septembrie 2023 12:52

 

Se spune că este bine să tinzi spre un țel înalt, să crezi că poți ajunge acolo. Nu este și cazul domnului Miuțescu, cel care se crede... Victor Orban. Pe 24 august, Miuțescu a postat, pe facebook, textul: ”Am acceptat cu plăcere invitația de a fi prezent în emisiunea moderată de Oana Stănciulescu, difuzată de B1 TV.” Doar că, stupiză: la emisiune a fost… Victor Orban.

Chiar așa să fie, să tindă Miuțescu spre funcția de președinte a lui Orban? Și chiar așa, să viseze cu ochii deschiși? Mai degrabă a fost neatent cu postarea. A dracu și feisbuceala asta!...

 

 

Pagina 6 din 449

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea