Colegiul Brătianu, încă în litigiu cu firma care i-a început reabilitarea

Luni, 20 August 2018 13:42

# Instanța a schimbat șase experți pentru întârzierea depunerii expertizelor

Deși au început în 2016, litigiile dintre firma care a început reabilitarea Colegiului Brătianu, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești dar și Colegiul amintit continuă, la Tribunalul Argeș. Ambele procese sunt în faza de expertize, și au termen pe data de 13 septembrie. Trebuie văzut, în acea zi, de pertea cui va fi ghinionul.

 

Istoricul Catedralei Ortodoxe Sf. Apostoli Petru și Pavel din Mioveni

Luni, 20 August 2018 13:33

Piatra de temelie a fost pusă la 29 iunie 1993 de către preoţii Petre Hera şi Gheorghe Răducanu, cu binecuvântarea episcopului Calinic, împreună cu un grup de iniţiativă din care făceau parte membrii Consiliului parohial, epitrop fiind Gheorghe Căpățână, de la Biserica Sf. Gheorghe din Mioveni.
Primarul orașului Colibași, Ion Stanciu a fost de acord să ofere locul pentru construcție în centrul orașului, unde era și dorința episcopului Calinic să fie amplasată catedrala.

Noul director adjunct de la DJST Argeş face, ca funcționar public, activitate politică, deși legea îi interzice

Luni, 20 August 2018 13:24

Prin plecarea lui Adrian Bughiu în funcţia de subprefect al Argeşului, funcţia de adjunct la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeş a fost preluată de Dan Oprea, funcționar în cadrul serviciului de achiziții. Dan Oprea, noul adjunct al DJST Argeş este de departe un mare fan ALDE, în special după ce a fost numit adjunct în instituţie. Dovadă stau prezenţele acestuia la evenimentele în care participă persoanele din conducerea ALDE Argeş (şi ne referim aici în special la zilele de comună), dar şi activitatea acestuia pe reţelele de socializare – aici unde noul adjunct de la DJST Argeş distribuie toate activităţile ALDE Argeş.

 

150 de persoane au achitat bani în avans pentru firma italianului în vederea achiz iționării de locuințe

Luni, 13 August 2018 23:47

# Noi detalii din dosarul de insolvență a societății lui Inquieto # Ioana Inquieto-Petrescu (foto stânga), soția omului de afaceri: „Sunt construcții în valoare de 12.905.856,18 lei valorificate celor 150 de persoane, fiind plătite în proporție de 46-50%”
Continuă problemele pentru cumpărătorii care şi-au achiziţionat apartamente de la italianul Nicola Inquieto. După ce bunurile Daniela Construcţii SRL, firma prin care s-a dezvoltat imperiul imobiliar al italianului, au fost puse sub sechestru de Parchetul Tribunalului Napoli, situația s-a complicat și mai mult după ce societatea a intrat în insolvență.

Spitalul Călinești, la un pas să se dărâme, prin grija Consiliului Județean Argeș

Luni, 13 August 2018 23:39

# Iată clădirea pe lângă care trec bolnavii spre tratament!

Despre acest spital am mai scris, și vom mai scrie până când cineva, responsabil, de la Consiliul Județean Argeș, va lua măsuri. Spitalul vechi, cel din imagini, este, la ora actuală, un focar de infecție. Pe lângă care trec, de nevoie, bolnavii, ori veniți pentru tratament în aripa nouă a instituției, ori la medicii de familie sau la tratament stomatologic.

 

Incompatibilitate politică! Consilierul județean Eugen Nae muncește atât pentru PNL, cât și pentru senatorul Popa la ALDE

Luni, 13 August 2018 23:36

Opoziția în Argeș - dacă nu ar fi de râs, atunci ar fi de plâns! Plecarea senatorului Ion Popa la ALDE încă pune probleme în filiala județeană a PNL Argeș. Asta după ce un consilier județean, deși este membru PNL, continuă să-și desfășoare activitatea la cabinetul senatorial al acestuia. Cu alte cuvinte, penelist în acte, dar cu munca, tot în acte, pentru ALDE. O incompatibilitate „politică” care se vede din cer. Este vorba despre consilierul județean Nae Eugen care deși au trecut două luni de la plecarea senatorului Popa din partid continuă să lucreze bine-mersi pentru acesta.

A început turneul de tenis Comesad BCR Open Piteşti

Luni, 13 August 2018 23:31

A început la Pitești, la Baza Sportivă Comesad, unul dintre cele mai importante turnee de tenis din România – Comesad BCR Open. Turneul s-a născut în urmă cu patru ani din pasiunea pentru tenis a omului de afaceri Sorin Dumitru.
În perioada 13-19 august, cocheta arenă situată pe Aleea Petroliştilor din Pitești găzduieşte ediţia a şasea a „Comesad BCR Open”, turneu profesionist dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

 

Conducerea Direcției de Sport și Tineret are unele dintre cele mai mari salarii din sport

Luni, 13 August 2018 23:24

A fost grevă generală în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului la nivel de angajați. Greva s-a resimțit și la nivel de Argeș, aici unde activitatea a fost întreruptă la DJST Argeș, CSM Pitești, CS Pitești și CSN Bascov. Printre cei mai nemulțumiți angajați ai MTS la nivel de Argeș sunt cei de la DJST Argeș. Dacă ne uităm însă pe salarii, nu ar trebui să afirmăm acest lucru. Salariile conducerii Direcției sunt și de aproape 6.000 de lei, în condițiile în care în instituție nu se omoară deloc cu munca.

Zilele libere pentru bugetari se vor recupera

Luni, 13 August 2018 23:23

Executivul a aprobat hotărârea prin care se oferă două zile libere bugetarilor la mijlocul lunii august, legând sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, din 15 august, de weekend. Cele două zile libere vor fi recuperate fie în două zile de sâmbătă, fie prin prelungirea programului de lucru zilnic, până cel târziu în 7 septembrie.
Printr-o hotărâre, Guvernul a decis ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public. După cum ştiţi, ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, se sărbătoreşte anul acesta într-o zi de miercuri, aşadar următoarele două zile, joi şi vineri, vor fi libere.

 

Primarul Ion Georgescu: „Centrul medicinei tradiționale chinezești în România va fi la Mioveni”

Luni, 13 August 2018 23:20

# Mioveniul a semnat un Memorandum de Cooperare cu orașul Jinhua din China
Anul trecut, orașul Mioveni a semnat un acord de înfrățire cu municipiul Jinhua – Provincia Zhejiang, precum și un acord de cooperare internațional, totul în sprijinul promovării și cooperării bilaterale dintre România și Republica Populară China. Săptămâna trecută, la sediul Primăriei Mioveni a fost semnat un Memorandum de Cooperare între cele două părți. Acesta vizează colaborarea în domeniul medical prin înființarea unei secții de medicină tradițională chinezească la  noul spital care va fi dat în folosintă anul viitor.

Trei profesori de la licee cu zero absolvenți la bacalaureat au primit gradații de merit

Luni, 13 August 2018 23:13

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş s-au afişat, în iulie, rezultatele concursului pentru acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2018. Din cele 293 de dosare depuse au fost aprobate pentru gradaţia de merit 238. Cele mai multe dosare aprobate au fost pentru învăţătoare - 48, educatoare - 28, personal didactic de conducere, îndrumare şi control -25, limba română - 21 şi matematică -14. Pentru un dascăl, obţinerea gradaţiei de merit îi aduce în plus la salariu 25% din salariul de bază.   

 

Actor de la Davila – implicat în campania USR

Luni, 13 August 2018 12:43

# Fără penali în funcții publice – 20.000 de semnături în Argeș

USR se apropie de finalul campaniei de strângeri de semnături pentru iniţiativa cetăţenească prin care cere Parlamentului să discute şi să adopte modificarea Constituţiei, în sensul în care în Legea fundamentală să fie prevăzut faptul că persoanele condamnate penal să nu poată deţine funcţii publice. Până acum, la nivelul județului nostru s-au adunat cele 20.000 de semnături necesare de județ.

Orașul Topoloveni va fi iluminat cu sistem stradal de tip LED

Luni, 13 August 2018 12:41

# Proiectul va beneficia de finanțare nerambursabilă prin POR

Pe 7 august, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Local Topoloveni. Cu acest prilej, consilierii locali au dezbătut și aprobat următoarele proiecte de hotărâri:
• Aprobarea redevenței, studiului de oportunitate și caietului de sarcini aferente concesiunii unui teren în suprafață de 16,30 mp, proprietate publică a orașului Topoloveni;

 

Debranșări cu jandarmii la Câmpulung

Luni, 13 August 2018 12:39

# Datoriile rău-platnicilor ajung și la 11.000 de lei de proprietar
La Câmpulung, mai mulți rău-platnici au fost debranșați de la apă. Și nu oricum, ci în prezența jandarmilor. În total, persoanele adunau datorii de peste 20.000 de lei. Rău platnicii au fost debranșati de la reţeaua de apă potabilă. Iar prezența jandarmilor a fost necesară pentru că cei debranșati erau cunoscuți ca fiind violenți. S-a întâmplat totul la Câmpulung. Cum furnizorul de apă potabilă de la Câmpulung Muscel are foarte mult de încasat de la populație a decis să sisteze apa către rău platnici.

Stonebird Festival de la Corbi, un succes răsunător

Luni, 13 August 2018 12:36

Un Untold, de Argeș, este pe cale să se nască. Prima ediție a Stonebird Festival a fost un real succes. Acesta s-a desfășurat, în perioada 10 – 12 august, la Corbi, un loc fascinant unde tradițiile, natura, istoria și rock-ul s-au întâlnit pentru un mix perfect, prin grija primarului Virgil Baciu. Vedetele Stonebird Festival au fost Dave Evans, primul solist al legendarei trupe AC/DC, şi bateristul american Mike Terrana.

 

Mioveniul a fost gazda Festivalului Internaţional de Folclor „Carpați”

Luni, 13 August 2018 12:33

La sfârșitul săptămânii trecute, orașul Mioveni a fost gazda a două manifestări cultural-artistice deosebite, o explozie de culoare, muzică și dans, în cadrul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului. Ziua de sâmbătă, 11 august, a fost dedicată exclusiv portului și dansului folcloric tradițional, pe scena celei de-a 35-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Carpați” evoluând aproximativ 300 de dansatori din 10 țări. Programul festivalului  a fost deschis la Mioveni de obişnuita paradă a grupurilor folclorice participante, desfăşurată în zona centrală a orașului.

Proiectul „Pădurea Trivale - arie protejată” a picat

Luni, 30 Iulie 2018 14:37

# Primarul Cornel Ionică: „Cu aria protejată, în sensul că să îi punem doar un titlu, nu sunt de acord. Pădurea Trivale este protejată maxim acum”.
În anul 2010, prin ordinul prefectului județului Argeș, mai multe instituții s-au întrunit într-un grup de lucru pentru a alcătui documentaţia de declarare a Pădurii Trivale ca arie naturală protejată de interes naţional. Documentaţia ştiinţifică a rezervaţiei naturale Pădurea Trivale a fost întocmită de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti şi avizată de Academia Română care a eliberat avizul favorabil nr. 3378/09.02.2011. Documentaţia a fost depusă la Guvern, mai precis la Ministerul Mediului, dar nu s-a făcut nimic ani la rând, motivul fiind acela că ea este incompletă.

 

FC Argeș, fără drept de promovare!

Luni, 30 Iulie 2018 14:31

# Cristian Gentea (foto), președintele FC Argeș:  „Am vorbit cu câțiva posibili finanțatori. Avem în continuare discuții cu ei”
Pe 20 iulie 2018 a fost termenul oficial până la care se putea schimba statutul juridic al FC Argeș, din public în privat, fapt ce ar fi permis dreptul clubului de a promova în Liga I. Însă acest lucru nu a fost realizabil. Astfel se face că alb-violeții chiar dacă se clasează la sfârșitul sezonului competițional pe un loc promovabil, există șanse foarte mari ca să rateze intrarea în primul eșalon. Mai multe informații despre posibilitatea promovării echipei în prima Ligă am aflat de la Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului.

Grevă generală în sport!

Luni, 30 Iulie 2018 14:27

# CSM Pitești, DJST Argeș și CSN Bascov continuă greva!
Angajaţii din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului intenţionează să intre în grevă generală. Nemulţumiţi de salariile destul de mici pe care le primesc luna, cei peste 3500 de salariaţi din Sport si Tineret au anunţat prin vocea Sindicatului Național de Sport și Tineret că s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului.

 

Primarul Jenica Dumitru: „Este un haos total în ceea ce privește urbanismul în această localitate”

Luni, 30 Iulie 2018 14:19

# La solicitarea edilului, la concursul pentru postul de șef al Serviciului de Urbanism de la Primăria Ștefănești va face parte o comisie din exteriorul instituției
Pentru transparență și obiectivitate în cadrul Primăriei Ștefănești, primarul Jenica Dumitru a luat hotărârea ca la posturile scoase la concurs în instituție să nu mai participe comisii formate din angajații unității. Cum în perioada următoare urmează a fi scos la concurs postul de șef al Serviciului de Urbanism în cadrul primăriei Ștefănești, edilul a făcut solicitări către mai multe instituții pentru a trimite reprezentanți să asiste la concurs.

Un drum din Corbi, distrus de exploatările cu masă lemnoasă

Luni, 30 Iulie 2018 14:15

Primarul de la Corbi, Virgil Baciu nu a mai suportat situația exploatărilor cu masă lemnoasă din satul Poienărei și a luat atitudine. Acesta a solicitat părerea locuitorilor din Corbi, cu privire la măsurile ce ar trebui să se ia când drumul comunal este transformat într-o rampă de lucru.
Drum a fost reparat acum un an de Primăria Corbi, iar în momentul de față s-a transformat într-o rampă de lucru pentru firma de exploatare, cât și pentru conducerea

 

Pagina 6 din 151

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea