Trei șefi în fruntea IPJ Argeș, în patru luni

Luni, 13 Aprilie 2020 20:24

# Comisarul șef Mihai Neagoe (foto), împuternicit să preia șefia poliției Argeș până în iulie
Funcția de inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș a fost foarte râvnită în acest început de 2020. Trei persoane s-au perindat la conducerea Inspectoratului până în aprilie. După ce comisarul-şef Tudorel Pieleanu a fost împuternicit, pe 23 ianuarie, să preia timp de 2 luni funcţia de inspector-şef al Poliţiei Judeţene Covasna, interimatul a fost condus  la Argeș de Marian Badea.

 

Primăria Corbi se adaptează situației sanitare! Vor fi preluate la instituție cererile pentru APIA

Luni, 13 Aprilie 2020 14:04

# Primarul Virgil Baciu: „Cumpărați produse românești! Cumpărați miei direct de la ciobani”
Iată că edilul din Corbi demonstrează, încă o dată, că înțelege situația în care se află cetățenii și vine în întâmpinarea nevoilor acestora. Astfel, conducerea Primăriai Corbi a anunțat că se va ocupa de cererile unice de plată, prin APIA, a campaniei de anul acesta.
ÎN ATENTIA FERMIERILOR CARE DEPUN CERERI UNICE DE PLATĂ LA A.P.I.A. AFERENTE CAMPANIEI 2020

PSD solicită sprijinirea agriculturii

Luni, 13 Aprilie 2020 14:01

# Criza sanitară nu trebuie dublată de o criză alimentară!
Criza declanșată de virusul Covid 19 va fi urmată, așa cum se vorbește de un timp, de o criză a economiei. Agricultura, ca parte important, trebuie tratată, în viziunea PSD, cu prioritate.

 

PMP propune partidelor un Pact Naţional pentru Sănătate

Luni, 13 Aprilie 2020 14:00

# 10 măsuri care ar garanta îmbunătăţirea considerabilă a sistemului sanitar din România
Partidul Mişcarea Populară a lansat, săptămâna trecută, un apel către toţi liderii politici din România pentru elaborarea şi adoptarea unui Pact Naţional pentru Sănătate.

Armand Chiriloiu: „Nu are nimeni curaj să circule cu lemne fără documente”

Luni, 13 Aprilie 2020 13:58

Activitatea Direcției Silvice Argeș a fost afectată destul de mult în această perioadă, de stare de urgență generată de COVID-19.
„Este afectată pentru că nu se poate valorifica în condiții normale lemnul de foc. E foarte greu de transportat lemnul acum pe perioada de ordonanță militară, deși nu este interzis pentru că este un element de strictă necesitate. Agenții economici vor să reeșaloneze exploatarea masei lemnosă după perioada de urgență, iar la nivel de regie s-au redus timpul de lucru de la cinci zile la patru zile și s-a diminuat salariu cu 20%, măsuri luate la nivelul țării”,a precizat Chiriloiu.

 

Dacia reia producția la Mioveni

Luni, 13 Aprilie 2020 13:56

Producţia de maşini în uzinele Dacia de la Mioveni va fi reluată la începutul lunii mai. După Paşte, se reia activitatea în Uzina Mecanică şi Şasiuri. Sindicaliştii care îi reprezintă pe angajații fabricii de automobile de la Mioveni au anunțat că au semnat cu reprezentanţii patronatului un acord în acest sens. Primii care vor relua lucrul vor fi 250 de angajați din cei 4.000 ai Uzinei Mecanică şi Şasiuri, urmați la scurt timp de 190 de specialiști ai departamentului „presaj”.

Gelu Tofan a fost numit în Consiliul de Administrație de la RATEN

Luni, 13 Aprilie 2020 13:15

# Argeșeanul Nicolae Fulger - președinte al CA la RATEN
Începând cu data de 11 martie, prin ordinul ministrului Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Daniel Popescu, a fost aleasă echipa Consiliului de Administrație a Regiei Autonome Tehnologiii pentru Energia Nucleară (RATEN).  Au fost numiți în calitate de administratori provizorii șase persoane, dintre care trei argeșeni - Cristian Gentea, Nicolae Fulger, Gelu Tofan, respectiv Romulus Doru Buhăescu - domiciliat în județul Galați, Augustin Mihai Mufturel și Dan Trancotă - ambii domiciliați în județul Mehedinți.

 

A fost lansată platforma online “www.spitalearges.ro”

Luni, 13 Aprilie 2020 13:14

# Prefectul Emanuel Soare: „Rog persoanele fizice sau juridice din Argeș să susțină spitalele care se află în luptă cu acest virus ucigaș”

Pe 11 aprilie a fost lansată platforma online www.spitalearges.ro, care are ca scop o direcționare și repartizare eficientă a donațiilor către spitalele din județul Argeș dar și o bună monitorizare a necesarului de echipamente și medicamente al acestora. Persoanele fizice sau juridice care doresc să facă donații, o pot face în cunoștință de cauză, având acces la necesarul real al spitalelor din județ dar și la o serie de campanii umanitare care sunt în desfășurare.

Primăria Pitești continuă campania de dezinfecție

Luni, 13 Aprilie 2020 13:11

# Solicităm în continuare sprijinul asociațiilor de proprietari privind accesul în scările de bloc. # S-a modificat programul de distribuție a agentului termic

Primăria Municipiului Pitești a continuat, și săptămâna trecută, campania de dezinfectare a orașului, efectuată în contextul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19. Se fac eforturi susținute pentru a finaliza operațiunea în curs cât mai repede, acțiunea de dezinfecție fiind desfășurată atât cu mijloace mecanizate, cât și cu atomizoare, acolo unde nu pot pătrunde mașinile, în fiecare cartier de locuințe.

 

Bârla - drum de peste 6 kilometri în asfaltare

Luni, 13 Aprilie 2020 13:10

Administrația comunei Bârla are în derulare mai mult investiții în această perioadă. Una dintre acestea vizează modernizarea Căminului Cultural din satul Mozăceni Vale, obiectiv derulat cu finanțare europeană și contribuția autorităților locale. Lucrările presupun recompartimentarea căminului cultural, amenajarea de vestiare și grupuri sanitare, montarea unor sisteme de încălzire și ventilație, refacerea scenei și schimbarea acoperișului clădirii.

Cum se vor ține slujbele din Săptămâna Mare și de Sfintele Paști

Luni, 13 Aprilie 2020 13:09

Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anunțat cum vor fi săvârșite slujbele bisericești de sărbătorile pascale. Întrucât slujbele din Săptămâna Mare şi de Sfintele Paşti vor fi săvârşite anul acesta doar de slujitorii bisericeşti, pentru a oferi credincioşilor o anumită consolare şi pentru a diminua riscul unor manifestări necontrolate, urmare consultării cu Ministerul Afacerilor Interne, parohiile şi mănăstirile vor proceda după cum urmează:

 

Deși a părăsit scena politică, a rămas pe scena omeniei! Olimpia Doru, donație pentru Direcția Copilului

Luni, 13 Aprilie 2020 13:03

# Și e-MAG a donat, aceleiași instituții, 13.500 măști
Pe lângă lupta care se dă în întreaga lume cu coronavirusul, se duce și lupta pentru a procura materialele de protecție, care ori lipsesc ori sunt insuficiente.
De aceea, noi ne bucurăm de fiecare dată când primim o mână de ajutor iar, fiecare ajutor oferit, ne dă motive să sperăm că TOTUL VA FI BINE. Nu putem duce singuri această bătălie!

Mioveni - aparate pentru dezinfecția mâinilor pe 550 de scări de bloc

Luni, 13 Aprilie 2020 12:58

# Măsuri suplimentare de siguranță și prevenție la Spitalul Mioveni!

Primăria Orașului Mioveni, prin prestatorul de servicii SC Servicii Edilitare pentru Comunitate continuă acțiunea de montare de dispensere în scările blocurilor de locuințe din oraș, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 4/2020, articolul 6, privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

 

Au fost finalizate lucrările! Corpul vechi al Spitalului din Mioveni, pregătit să primească primii pacienți cu COVID-19

Luni, 06 Aprilie 2020 22:25

# „Dacă vin și medicii de la Pitești, putem intra în program de luni”, a precizat Ion Georgescu, primarul de la Mioveni
Activitatea medicală dedicată tratării cazurilor de COVID-19 a fost organizată în regim de secție externă de boli infecțioase în corpul vechiului spital de la Mioveni. Săptămâna trecută s-a lucrat ca această unitate să îndeplinească toate condițiile necesare pentru a primi primii pacienți.  În cele trei corpuri ale clădirii au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare și proceduri de lucru specifice, s-au făcut revizii tehnice la instalațiile de fluide medicale, instalațiile de oxigen, instalație electrică și ample acțiuni de dezinfecție ale saloanelor. Lucrările au fost finalizate duminică, 5 aprilie.

Stadiul dosarelor din lotul proxeneților de lux din Câmpulung

Luni, 06 Aprilie 2020 22:19

# Câştigurile obţinute au fost estimate la circa trei milioane de euro # Două condamnări cu executare, treisprezece cu suspendare și o achitare # Alți 8 inculpați urmează să-și afle sentința. În martie a fost trimis în judecată ultimul dosar # Cea mai mare pedeapsă primită a fost de 4 ani și 4 luni închisoare cu executare

 

Parohia Turculești (Călinești) – în prima linie a luptei pentru normalitate

Luni, 06 Aprilie 2020 22:15

Ca de fiecare dată când vremurile au cerut-o, Parohia Turculești (com. Călinești) a răspuns cu un hotărât ”prezent!”. Preotul satului, Cosmin Bologea, a organizat o strângere de donații pentru a-i sprijini pe semenii aflați în dificultate.

Să-i ajutăm pe cei care ajută! Fabrica de Jucării a lui Moș Crăciun s-a transformat în fabrică de viziere

Luni, 06 Aprilie 2020 22:13

În plină situație de urgență generată de pandemia COVID-19, Fabrica de Jucării a lui Moș Crăciun a devenit atelier de producție a vizierelor de protecție atât de necesare medicilor, asistenților medicali și echipajelor SMURD care iau contact cu pacienții suspecți de coronovirus. Acest lucru este posibil datorită câtorva voluntari inimoși care se strâng la Fabrica de Jucării din comuna Bradu, unde muncesc de dimineață până seara pentru a crea, bucată cu bucată, aceste măști transparente de protecție, care par desprinse din filmele SF.

 

Primăria Pitești montează aparate pentru dezinfectarea mâinilor pe 3700 scări de bloc

Luni, 06 Aprilie 2020 22:09

Primăria Municipiului Pitești a început de astăzimontarea de dispensere în scările blocurilor de locuințe din mai multe cartiere din municipiu, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 4 din 29.03.2020, articolul 6, privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Pe toate scările de bloc din Ștefănești au fost montate aparate pentru dezinfectare

Luni, 06 Aprilie 2020 22:06

Săptămâna trecută au fost montate, la blocurile din Ștefănești, la fiecare scară, așa cum prevede legea, aparate pentru dezinfectarea mâinilor.
Ioana Jencia Dumitru, primar: ”Primăria Ștefănesti a montat,  în toate scările de bloc, 90 de dozatoare cu dezinfectant pentru a da posibilitatea fiecărui cetățean să fie în siguranță când se întoarce în sânul familiei! Totodată vom face și dezinfectarea fiecărei scări de bloc. O muncă titanică pe care vă rugăm să o respectați nevandalizând ulterior bunurile!”

 

Prefectul Soare, vizită inopinată la Spitalul de Pediatrie

Luni, 06 Aprilie 2020 22:05

# „Sunt pregătiți, au echipamente și materiale pentru primul val de pacienți”, a precizat prefectul județului Argeș

Prefectul Emanuel Soare a făcut, joi, o vizită inopinată la Spitalul de Pediatrie Pitești pentru a vedea situația pregătirii unității medicale pentru primirea eventualelor cazuri de copii depistați pozitiv cu COVID-19. Reamintim că spitalul pentru copii a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică COVID-19, conform hotărârii CJSU nr. 14 din 25 martie 2020.

Lucrările în infrastructură continuă în Bradu!

Luni, 06 Aprilie 2020 22:00

# Se lucrează la canalizarea pluvială pe mai multe străzi și la amenajarea trotuarelor

Bunăstarea locuitorilor din Bradu, o prioritate pentru primarul Dan Stroe! Investițiile în infrastructură continuă în localitate!
Urmează lucrările la rețeaua de canalizare pluvială pe mai multe străzi: de la Pasarelă - Neajlov (pe partea stângă); Târg Săptămânal - fosta Moară (pe partea stângă) și de la fosta Moară - Pasarelă (pe partea dreaptă);

 

Pagina 6 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea