Guvernul, prins cu minciuna de un deputat argeșean!

Luni, 01 Aprilie 2019 21:34

# Proiect ce privește județul nostru, sărit, deocamdată, din listă!

Ministerul Turismului anunța în vara anului 2017 că plănuiește să finanțeze construirea unui domeniu schiabil în Munții Făgăraș. Ideea este inclusă în MasterPlanul de turism. Executivul urma să finanțeze în integralitate proiectul din fonduri publice, nu din fonduri europene.

 

Alarmant! 73% din mașinile importate în ultimii doi ani sunt inferioare normei Euro 4

Luni, 01 Aprilie 2019 21:32

# Un argeșean propune: „Țările de unde vin rablele ar trebui să participe la înlăturarea efectelor impactului ecologic pe care acestea îl produc în țările de destinație”

Preşedintele ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România) şi expert în industria auto, Gabriel Sicoe, trage un nou semnal de alarmă, semnal ce vine după eșecul Guvernului de a stabili  o nouă taxă de poluare auto. Acesta a arătat, recent, că parcul auto național a ajuns la peste 8,1 milioane vehicule, cu trei milioane mai multe decât acum zece ani. Creșterea a fost super-puternică în ultimii doi ani, când au intrat în țară un milion de mașini SH.

Primărița din Ștefănești, mai ”bărbată” ca mulți colegi

Luni, 01 Aprilie 2019 21:30

# Ioana Dumitru: ”Vom continua salubrizarea orașului în paralel cu aplicarea de AMENZI!”

Deși femeie după toate canoanele, iată că primărița din Ștefănești demonstrează, încă o dată, că este… bărbată! Spre deosebire de majoritatea primarilor în funcție, care nu o fac pentru a nu-și pierde din votanți, edilul șef din Ștefănești a început să dea amenzi… pentru gunoi!

 

ÎPS Calinic i-a interzis starețului Ioasaf să mai oficieze slujbe

Luni, 01 Aprilie 2019 21:24

# Starețul de la Cotmeana îi îndeamnă pe enoriași la lucruri necurate: „Mergeţi, fraţilor, în pădure şi puneţi-vă ştreangul” # Ca răspuns la comportamentul părintelui, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului spune că acesta este „sub tratament medicamentos” și este „uneori sensibil la neputințele omenești”

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului i-a interzis starețului Ioasaf de la Cotmeana să mai oficieze slujbe. Măsura a fost luată după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care Ioan Boiciuc, Ioasaf sub numele de cleric, și-a ameninţat enoriaşii cu bătaia, în timpul slujbei, după ce aceștia ar fi vorbit în biserică.

Dr. Viorel Enache: „CJ Argeș a cheltuit 5,9 milioane pentru achiziționarea de aparatură medicală”

Luni, 01 Aprilie 2019 21:22

Medicul Viorel Enache, consilier judeţean, a făcut mai multe precizări la conferința de presă a PSD Argeș pe tema salariilor din sistemul medical, dar și despre investițiile din unitățile sanitare din județ.  Acesta a precizat că salariile medicilor sunt acum la nivelul altor țări din Uniunea Europeană. Dr. Enache recunoaște că acesta este doar un pas spre mai bine, adevărata problemă fiind acum investițiile în infrastructura sanitară.

 

Alina Frătică a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul cu A.N.I.

Luni, 01 Aprilie 2019 21:19

Alina Frătică, soția fostului primar din Bradu, a pierdut, la sfârșitul anului trecut, procesul cu Agenția Națională pentru Integritate. ANI a constatat starea de incompatibilitate pentru Alina Frătică pentru că, în anul 2016, a candidat la Camera Deputaților. Conform ANI, candidata nu și-a încetat raportul de serviciu, fiind, la data respectivă, șef serviciu în cadrul Casei de Pensii a Municipiului București.

O „altfel” de Simfonie a Lalelelor. Sorin Apostoliceanu: „Nu vrem să politizăm absolut deloc Simfonia Lalelelor!”

Luni, 01 Aprilie 2019 21:16

Simfonia Lalelelor, ediția a 42-a, se va desfășura în acest an în perioada 12-14 aprilie. Manifestarea de tradiție a Piteștiului va avea loc între Piața Vasile Milea și Complexul Expozițional „Casa Cărții”. Față de anii precedenți, în ediția din acest an au fost produse câteva schimbări organizatorice. Cea mai importantă dintre ele este desființarea scenei pentru oficialități. Va fi  montată o nouă scenă la „Casa Cărții”, care va fi pusă la dispoziția copiilor pentru ca cei mici să prezinte programele artistice pregătite cu ocazia evenimentului.

 

Constantin Pănescu vrea să investească pe terenul CET Nord Găvana

Luni, 01 Aprilie 2019 21:12

# Firma omului de afaceri a propus Primăriei Pitești un schimb de terenuri

La ședința de Consiliu Local Pitești, din luna martie, s-a discutat posibilitatea realizării unui schimb de terenuri între Primăria Pitești și Metabet, firma omului de afaceri Constantin Pănescu. Societatea a propus să transfere către municipalitate o suprafață de 18.246 mp, aflată în vecinătatea Stadionului Nicolae Dobrin și a Sălii Sporturilor, iar Pitești-ul urma să transfere către Metabet terenul aferent CET Nord Găvana.

Lista marilor proiecte ale Primăriei Pitești prin fonduri europene

Luni, 01 Aprilie 2019 20:07

# Vedeți ce proiecte a depus administrația locală pentru finanțare și care dintre ele sunt în stadiu de implementare

Primăria Pitești și-a prezentat principalele proiecte, finanțate prin fonduri europene. Fie că vorbim despre modernizarea serviciului de transport public local de călători, de autobuze electrice sau ecologice, de realizare de noi parcuri, reabilitări de clădiri, proiectele municipalității sunt unele mărețe care vor schimba Piteștiul din temelii. O parte din ele sunt, deja, în stadiu de implementare. Astfel, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 au fost depuse sau urmează a fi depuse următoarele proiecte.

 

Au fost evacuate de pe domeniul public primele mașini abandonate. Primăria Pitești anunță că urmează și altele

Luni, 01 Aprilie 2019 20:05

Primăria Pitești ia măsuri în privinţa maşinilor abandonate pe domeniul public. Miercuri, 27 martie, a avut loc o primă acțiune de ridicare a acestor autovehicule.
Administrația Domeniului Public Pitești, împreună cu Poliția Locală Pitești, a desfășurat o acțiune de ridicare de pe domeniul public a două autoturisme abandonate.  Mașinile au fost duse în parcul auto de la Târgul Săptămânal. În 2019 au existat, în evidența Poliției Locale Pitești, 97 de mașini abandonate pe raza municipiului.

Primarul din Valea Iașului reia eforturile de înfrățire cu localități din Republica Moldova

Luni, 01 Aprilie 2019 19:55

S-a împlinit, luna trecută, un an de la semnarea primelor Declarații de Unire din Argeș, la Corbi și Valea Iașului, cu ocazia semnării acordurilor  de înfrăţire şi parteneriat între localitățile argeşene  şi comuna Baimaclia, din Republica Moldova – cu comuna Corbi, și Baimaclia și Fîrlădeni – cu comuna Valea Iașului.  Pentru acest eveniment, moldovenii au înfruntat  vremea rea și au venit de peste Prut cu inima deschisă, atât la Corbi cât și la Valea Iașului.

 

Arhiepiscopia se apucă de repararea hidrocentralei Călugărița

Luni, 01 Aprilie 2019 08:53

# La 4 ani de când a cheltuit 1,7 milioane lei ca să o cumpere

Cu o viteză uluitoare, Arhiepiscopia dă semne că dorește să se apuce de repararea microhidrocentralei cumpărate în 2015. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a cumpărat, de la Hidroelectrica, microhidrocentrala Călugăriţa, pentru 1,7 milioane lei, unitatea producând, în trecut, energie pentru a aproviziona 180 de gospodării.
Microhidrocentrala de pe râul Valea lui Stan a fost construită în anii '80.

Hidrocentrala Vidraru - modernizare de 80 de milioane de euro!

Luni, 01 Aprilie 2019 08:52

Hidroelectrica va demara procedurile de retehnologizare a centralei de la Vidraru adoptând metoda dialogului competitiv pentru acordarea contractului de peste 80 de milioane de euro.
”Prima dată au fost patru oferte, a doua oară au fost două. Ofertele au fost neconforme, din motive tehnice. În termen de o lună reluăm procedura, de data aceasta nu din nou prin licitaţie, ci prin dialog competitiv, pentru a lăsa ofertanţilor posibilitatea să vină cu propriile soluţii tehnice competitive”, a declarat directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea.

 

A început joaca cu probele! Tribunalul Argeș a exclus interceptările, înregistrările video și capturile foto din dosarul „Mită în Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești”

Luni, 25 Martie 2019 16:24

# Lovitură pentru procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce instanța a exclus zeci de probe # În dosar sunt cercetați medicii psihiatri Valerian Azamfire (foto) şi Eli Morman, împreună cu două asistente medicale, pentru luare de mită în formă continuată

Săptămâna trecută, judecătorul Tribunalului Argeș a admis cererea, formulată de apărătorii inculpaților, de anulare a înregistrărilor efectuate în perioada 27 aprilie – 23 iunie 2015, în dosarul „Mită în Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești. Pe 21 martie, a avut loc un nou termen în dosarul în care patru cadre medicale din Laboratorul de Sănătate Mintală (LSM) Piteşti sunt acuzate că au luat mită de la sute de persoane. Este vorba despre speța în care sunt cercetaţi medicii psihiatri Valerian Azamfire şi Eli Morman, precum şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Cristina Constantinescu. Următorul termen al procesului va avea loc pe 22 aprilie.

Dosarul de braconaj al șefilor de la AJVPS Argeș, aproape de final

Luni, 25 Martie 2019 16:22

# Inginerul Horia Tănase, inculpat în dosar: „Am modificat cifra 3 din autorizație în 8… Așa am considerat că este normal”

Pe 14 martie, a avut loc la Judecătoria Pitești, pe fond, un nou termen în dosarul de braconaj în care sunt implicați Constantin Istrătescu, șeful AJVPS Argeș, dar și colaboratorii săi, Horia Tănase și Sorin Bulimac. Aceștia sunt acuzați de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. La ultimul termen de judecată au fost audiați șoferul Asociației, în calitate de martor, dar și doi inculpați, inginerul Tănase și Sorin Bulimac. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 11 aprilie.

 

Nicola Inquieto, italianul acuzat că spăla banii mafiei italiene în România, prima executare silită

Luni, 25 Martie 2019 16:20

Problemele se înmulțesc pentru omul de afaceri Nicola Inquieto, italianul acuzat că spăla banii mafiei italiene în România. Acesta a  rămas, deocamdată,  în custodia Parchetului antimafia din Napoli. În țară, procesul firmei sale, Daniela Construcții, cu creditorii, are termen în luna mai. Între timp, însă, OTP BANK ROMANIA S.A., prin executorul Pisculungeanu Adrian, îl execută… pe persoană fizică. Pentru acoperirea unor credite, executorul scoate la licitație un apartament cu două camere, din str. Petre Ispirescu, la un preț de pornire a licitației de 247.031 lei. Licitația este programată pentru data de 11 aprilie, la sediul biroului executorului.

Cornel Ionică despre pierderea mandatului de primar: „90% dintre oameni au înțeles greșit situația mea”

Luni, 25 Martie 2019 16:17

# Pe 5 aprilie se judecă la Tribunalul Argeș suspendarea executării ordinului dat de prefect

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, săptămâna trecută, legea prin care răspunderea civilă, pentru faptele care determină existenţa conflictului de interese al persoanelor aflate în exercitarea demnităţilor publice, este înlăturată dacă s-a depăşit termentul de prescripţie de trei ani. Proiectul de lege iniţiat de deputatul Cătălin Rădulescu care modifică Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice ar putea să-l avantajeze și pe Cornel Ionică, demis din funcție cu câteva zile înainte de a fi promulgată legea.

 

Procese peste procese pentru Florin Frătică

Luni, 25 Martie 2019 16:16

#  Martorii din dosarul de corupere a alegătorilor vor fi reaudiați, chiar de „ziua păcălelilor”
Acuzații de corupere a alegătorilor, la Bradu, în campania electorală din 2016.  În acea perioadă, Frătică a fost reclamat de un candidat la funcţia de consilier local la Bradu, Cătălin Mocanu, că ar fi făcut presiuni asupra sa şi că ar fi mituit cu câte 50 lei doi cetăţeni ca să-l voteze. Acuzaţiile de corupere a alegătorilor se referă la faptul că Frătică ar fi încercat să câştige cu mită electorală votul unor localnici, la alegerile din 5 iunie 2016, când acesta candida pentru al treilea mandat în fruntea Primăriei Bradu.

Încep lucrările de reabilitare a străzilor din Pitești

Luni, 25 Martie 2019 16:01

Mai multe lucrări importante sunt aproape de a începe în Pitești. Municipalitatea informează care este stadiul procedurilor de atribuire a lucrărilor de reabilitare a mai multor străzi din oraș. Lucrările cu operatorii economici desemnați câștigători în urma licitaților vor fi semnate numai după aprobarea bugetului Municipiului Pitești, pe anul 2019. Tot în acest an vor începe lucrările la proiectul „Sală de sport Liceul Teoretic Ion Cantacuzino”, cu o valoare 1.827.686,49 lei cu TVA. În cazul acestui proiect procedura este în derulare, depunerea de oferte fiind stabilită pe 25 martie.

 

Mai multe instituţii sanitare argeșene vor primi despăgubiri de la Hexi Pharma

Luni, 25 Martie 2019 15:58

#  Spitalul Județean de Urgență Pitești va fi despăgubit cu cea mai mare sumă, în Argeș
Pe 30 ianuarie, compania Hexi Pharma a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane de lei, pentru că a vândut dezinfectanți diluați spitalelor din România. Astfel, societatea a pus în pericol viața a milioane de pacienți care au beneficiat de asistență medicală din partea acelor unitați sanitare carora le fusese livrate biocide ineficiente în combaterea infecțiilor nosocomiale, se arată în motivarea judecătorului Tribunalului București, conform realitatea.net.

”Biblioteca te citește” la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni

Luni, 25 Martie 2019 15:54

E o adevărată minune ca, la vreme de sfadă și de inimă-rea, să-ți poți aduna în liniște gândurile. Să le aduni, să ți le limpezești și-apoi să le dăruiești, încredințat că se va bucura de rodul lor cineva. Așa s-a întâmplat în această primăvară când, de mână cu poetul Virgil Diaconu, am făcut cunoștință cu iubitorii de ritm, rimă și măsură – elevi și profesori – de la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni. Am răspuns astfel invitației vechiului nostru prieten, profesorul de filosofie George Badea, a cărui minte vie m-a pus de multe ori la încercare.

 

Pagina 6 din 168

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea