Din iulie, cardul național de asigurări de sănătate își prelungește, din nou, valabilitatea

Luni, 29 Iunie 2020 21:51

O nouă Hotărâre, aprobată de Guvern, stabilește un nou termen de valabilitate a cardului național de asigurări de sănătate. Documentul, care pana în prezent avea o valabilitate de 7 ani, se va putea utiliza în continuare încă 7 ani.  Conform precizărilor legislative, ”termenul de valabilitate a cardurilor naționale emise până la data de 31 decembrie 2014 este de 14 ani de la data emiteri”.

 

21 de ani de la privatizarea Dacia

Luni, 29 Iunie 2020 21:48

# La Mioveni trebuia să fie fabrică de avioane

Pe 2 iulie 1999, Fondul Proprietății de Stat (FPS) semna contractul de privatizare pentru Automobile Dacia cu grupul francez Renault, aceasta fiind cea mai de succes privatizare de după 1989 realizată de statul român. Au participat Radu Vasile, prim-ministrul României, Radu Sîrbu, președintele Fondului Proprietății de Stat/FPS, Louis Schweitzer, președinte director general, Grupul Renault (Franța), negociatori finali, Constantin Stroe, Manuel Joseph Gomez, Christian Estève

Începe modernizarea Bazinului Olimpic din Pitești

Luni, 29 Iunie 2020 14:36

#  Valoarea totală a investiției este de 12.596.759  lei
Primăria Municipiului Pitești anunță predarea amplasamentului către constructor în vederea realizării obiectivului de investiții „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești”, având ca obiect creșterea eficienței energetice a infrastructurii urbane – Bazinul Olimpic, de la clasa energetică D la clasa energetică B, contribuind astfel la reducerea consumurilor energetice.

 

Lucrările de execuție la noul corp al Spitalului Județean - în plină desfășurare

Luni, 29 Iunie 2020 12:32

# Vor funcționa aici secțiile Chirurgie Plastică și Arși, Chirurgie Vasculară, Cardiologie și Blocul Operator
La Spitalul Județean de Urgență Pitești se execută lucrările la noul corp de clădire al unității sanitare. Potrivit coordonatorului de proiect, din luna martie, atunci când s-a dat ordin de începere a lucrărilor, și până în prezent s-a executat aproximativ 20 la sută din lucrări, termenul de finalizare fiind de 24 de luni.

Se deschid creșele în Mioveni pe perioada verii

Luni, 29 Iunie 2020 12:31

După întâlnirea organizată săptămâna trecută, la Mioveni, între reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, inclusiv inspectorul general Dumitru Tudosoiu și inspectorul Violeta Toma, și personalul tuturor instituțiilor de învățământ preșcolar din Mioveni, de comun acord, respectând toate măsurile de protecție sanitară și normele prevăzute de contextul epidemiologic actual, s-a luat decizia redeschiderii creșelor și grădinițelor cu program prelungit pe perioada verii, din unitățile “Tic Pitic”, „Campionii” și „Florile Soarelui”.

 

PSD Argeș, despre Apostoliceanu: „PNL-ul și candidatul împiedicat”

Vineri, 26 Iunie 2020 09:29

 

PSD Argeș a declanșat furtuna după ce Sorin Apostoliceanu s-a pozat, în sfârșit, cu liberalii. Reacția acestora vine după declarația dată de Apostoliceanu, pentru o publicație online, în care susținea că proiectele sale au fost împiedicate...  „Am încercat foarte multe proiecte în PSD Piteşti, am încercat la Primărie să fac foarte mult lucruri, să aduc o viziune nouă şi din păcate toate proiectele mele au fost împiedicate, culminând cu proiectul privind transformarea Pădurii Trivale în arie protejată de interes naţional. Am încercat să găsesc deschidere în altă parte pentru a îmi pune în aplicare proiectele pe care le am şi pentru a schimba oraşul, să facem lucruri bune. Și am găsit această deschidere în PNL Argeș”, susținea viceprimarul Apostoliceanu pentru Financiarpress.ro.

Tribunalul București a publicat motivarea în dosarul „Publitrans”: „Tudor Pendiuc a săvârșit faptele în calitate de primar, folosindu-se de influența pe care o avea asupra persoanelor subordonate”

Luni, 22 Iunie 2020 14:45

# Arată judecătorii Tribunalului București # Despre Ema Pendiuc: „Nu a recunoscut săvârșirea faptelor în ciuda unor apărări contradictorii și neadevărate” # Despre Valentin Vișoiu: „Susținerile sale nu urmăresc tot timpul un parcurs logic”

A fost publicată motivarea Tribunalului București în dosarul „Publitrans”. Reamintim că pe 12 februarie,  Tudor Pendiuc, fostului primar al Piteștiului, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare. Și fiica acestuia, Emanuela (Ema) Elena Pendiuc, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. Tribunalul a dat pedepse grele și celorlalți inculpați. Afaceriștii implicați în această afacere au primit sentințe între 6 ani, respectiv 7 ani și 8 luni, iar funcționarii și directorii Primăriei Pitești au fost condamnați la pedepse între 4 ani și 6 luni, respectiv 5 ani și 6 luni.

 

Două monumente de o valoare inestimabilă, din Argeș, se sting sub ochii autorităților

Luni, 22 Iunie 2020 14:38

# Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului caută, de 20 de ani, …fonduri europene. Și se vaită că nu are bani, dar a avut, în 2019, profit de circa o jumătate de million de euro. # Salvați Mănăstirea Râncăciov și Biserica Golești de la dispariție!

Despre cele două monumente am mai scris. Și, începând de acum, vom scrie necontenit, până, cineva, din Arhiepiscopie, le va pune pe o listă a priorităților, listă pe care, acum, nu sunt! În timp ce românii dau bani, prin toată Europa și aiurea, ca să viziteze te miri ce pietre, cele două lăcașe de cult din Argeș - chiar în vecinătatea Piteștiului, se sting din cauza indiferenței. O indiferență criminală chiar, pentru că este vorba de două monumente atât de încărcate de istorie, cum rar se mai găsesc.

 

La patru luni de la tragedia de la TeddyCare, Medical Tours Company a contestat în instanță sancțiunile aplicate de Direcția de Sănătate Publică

Luni, 22 Iunie 2020 14:26

Medical Tours Company SRL, compania care administrează clinica stomatologică TeddyCare din Pitești, unde a avut loc tragicul caz al copilului de patru ani și opt luni mort după o anestezie, a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică Argeș. Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat în data de 10 iunie, exact la 4 luni distanță de la nefericitul incident, un dosar, la Secția Civilă, care are ca obiect anulare act administrativ. Se solicită Direcției de Sănătate Publică Argeș „anularea răspunsului formulat împotriva deciziei suspendării activității nr.2/12.02.2020 şi  procesul verbal nr.117/12.02.2020”. Reprezentanții Medical Tours Company SRL vor să se reabiliteze, în instanță.

 

A reînceput procesul în dosarul „Consultanța”, la ÎCCJ

Luni, 22 Iunie 2020 14:25

Luni, 22 iunie, a fost reluat dosarul „Consultanța” la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce procesul a fost suspendat în urma instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României. La acest termen, judecătorii au amânat pronunțarea, pe probe, în dosar la data de 3 iulie.

Pe 27 iunie 2018, Curtea Supremă a achitat, pe fond,  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”. A fost condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani, închisoare cu suspendare. Reamintim că pe 12 noiembrie 2019, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia prin care au fost achitaţi inculpații.

Investițiile în comuna Bradu au continuat, anul acesta, în ritm susținut. Iată la ce se lucrează

Luni, 22 Iunie 2020 14:23

În Bradu se lucrează în ritm alert, fără a se ține seama de criza provocată de pandemie. Nici măcar ploile din ultima perioadă nu au stat, prea mult, în calea investițiilor care sunt continuate astfel:
- demararea lucrărilor de construcție a creșei din satul Geamăna;
- demararea lucrărilor de amenajare a trotuarelor pe strada Serelor;
- finalizarea lucrărilor de amenajare a trotuarelor pe strada Principală (de la pasarelă la fosta moară);

 

Polițist argeșean bătut cu pumnii și picioarele. Agresorul - trimis în judecată pentru ultraj

Luni, 22 Iunie 2020 14:12

Argeșean trimis în judecată pentru ultraj de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Inculpatul Narcis D. este acuzat că ar fi agresat fizic și verbal un agent de poliție. Polițistul ar fi fost lovit cu pumnii, picioarele şi capu, inclusiv în Postul de Poliție.

„În fapt, la data de 08.02.2020, în jurul orelor 23.30, atât în faţa imobilului situat în...., cât și în interiorul Postului de Poliție M., inculpatul D.N. l-a agresat fizic şi verbal pe agentul de poliţie G.F.V.din cadrul P.P.M., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin aplicarea mai multor lovituri cu pumnii, picioarele şi capul, ameninţându-l totodată cu acte de violenţă fizică şi cu moartea”, arată procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești.

Scandalul de la PLUS Argeș a ajuns în atenția lui Dacian Cioloș

Luni, 22 Iunie 2020 14:10

Revenirea lui Dan Hodoș (foto) în fruntea organizației a fost aspru criticată de tinerii din Generația PLUS Argeș

În luna martie, Dan Hodoș, președintele PLUS Argeș, era demis de colegii de partid, în urma unei moțiuni de neîncredere. Din iunie, după doar câteva luni, Hodoș a reușit să preia înapoi frâiele organizației. „Odată cu această reconfirmare a conducerii Biroului Filialei Județene și cu relaxarea condițiilor sociale, după luni în care am fost sub alertă de COVID, PLUS își intensifică activitatea politică, pregătindu-se de alegerile locale”, informează conducerea partidului.

 

Deputatul Andrei Gerea și-a dat (din nou!!!) restart… și s-a înscris în PPU (social-liberal)

Luni, 22 Iunie 2020 14:09

# Caţavencu (fragment, O scrisoare pierdută):  ”Fraţilor!... Ca orice român, ca orice fiu al ţării sale... în aceste momente solemne... mă gândesc... la ţărişoara mea... la fericirea ei!... la progresul ei!... la viitorul ei!”

Deputatul Andrei Gerea, fost ministru al Economiei și al Energiei s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Asta după ce anterior a mai trecut pe la PNL, ALDE și Restart România. Andrei Gerea este economist, fiind membru în Parlamentul României din 2004. A fost ministru al Economiei în guvernul Uniunii Social-Liberale și, ulterior, al Energiei, Mediului de Afaceri și IMM-uri.

Senatorul Șerban Valeca, explozie nucleară în declarația de avere

Luni, 22 Iunie 2020 14:06

# Acesta are venituri, la nivelul anului 2020, de aproape 600.000 lei

Un vechi proverb românesc spune că înțelepciuneavine odată cu vârsta. Iată că, în cazul senatorului Șerban Valeca, odată cu vârsta vin și banii, sume greu de imaginat într-o societate românească sărăcită.
Dacă, la nivelul anului 2018, când încă era ministru, Șerban Valeca declara un venit de 254.730 lei, anul trecut, situația s-a ca înrăutățit pentru argeșeanul nostru, acesta câștigând numai... 249.000 lei.

 

Avocatul Poporului, lăsat fără sediu în Pitești

Luni, 22 Iunie 2020 14:04

# CJ Argeș le-a pus la dispoziție un spațiu neadecvat, de doar 15 mp, în care nici birourile nu intrau integral

Biroul Teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului a fost lăsat fără sediu, în timpul stării de urgență, după ce Consiliul Județean Argeș a decis în locul acestuia înființarea laboratorui de analize medicale moleculare, pentru testarea infecțiilor cu COVID-19. Deși li s-a promis reprezentanților Avocatului Poporului un nou spațiu, nici până în acest moment instituția nu are un nou sediu. Angajații își desfășoară activitatea în regim de telemuncă, cu telefonul fix deviat pe telefonul personal și contact exclusiv în format electronic.

PSD Argeș: „Premierul Ludovic Orban minte și încearcă să arunce vina pe PSD pentru pensiile speciale”

Luni, 22 Iunie 2020 14:03

Parlamentul, la inițiativa PSD, a adoptat legea prin care se impozitează drastic, cu 85%, pensiile speciale, astfel încât acestea să ajungă la un nivel rezonabil față de pensiile publice.
„Premierul Ludovic Orban minte și încearcă să arunce vina pe PSD pentru pensiile speciale, deși PNL, de-a lungul vremii, a fost inițiatorul și susținătorul convins al celor mai multe dintre legile care le-au instituit. Iată, de fapt, cum au apărut pensiile speciale:

 

Simona Bucura Oprescu: „Până pe 15 iulie vom stabili toți candidații”

Luni, 22 Iunie 2020 14:02

Secretarul general al PSD Argeş, deputatul Simona Bucura Oprescu, a precizat că până pe 15 iulie vor fi stabiliți toți candidații partidului, în contextul în care alegerile locale se vor derula în această toamnă. În perioada următoare vor avea loc Adunări Generale în 45 de organizaţii locale, pentru a îşi stabili candidaţii, în restul fiind deja deciziile luate înainte de intrarea în starea de urgenţă.

15 ani de neurochirurgie la Pitești!

Luni, 22 Iunie 2020 13:56

# Două persoane se află, de la început, la cârma secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu (foto), secondat de asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu

S-au împlinit, în primăvara  aceasta,  15 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe), unde persoanele străine nu sunt primite, așa cum este normal! Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, aproape 10.000 de intervenții chirurgicale!

 

Florin Frătică are termen, săptămâna aceasta, la Înalta Curte

Luni, 22 Iunie 2020 13:04

La Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală, este fixat, pentru data de 25 iunie, un termen nou în procesul în care Florin Frătică, fostul primar din Bradu, este acuzat de infracțiuni de corupție.
Anul trecut, în luna aprilie,  Curtea de Apel Bucureşti, prin sentinţa dată de Secţia a II-a Penală, în dosarul 9811/2/2017, l-a achitat pe Florin Frătică, fostul primar al comunei Bradu.

Argeș: 42 de medii de 10 la Evaluarea Națională. Vezi rezultatele pe unități școlare

Luni, 22 Iunie 2020 13:03

 

 

Au fost afișate rezultatele la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a. Este vorba despre rezultatele înainte de contestații. În Argeș au fost înregistrate 42 de medii de 10. În premieră, rezultatele la examenele naționale au fost publicate cu anonimizarea numelui și prenumelui candidatului pentru respectarea Regulamentului privind protecția datelor. În cele ce urmează vă redăm mediile de 10, pe unitățile școlare din județ:

ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MIRCEA CEL BĂTRÂN" PITEȘTI – 7 elevi

ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MIHAI EMINESCU" PITEȘTI – 6

ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MATEI BASARAB" PITEȘTI – 3

 

Pagina 6 din 207

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea