„Domnul Manu știe foarte bine cine e Radu Daniel. E doar o coincidență de nume între colegul său de studenție și un judecător”

Luni, 04 Septembrie 2017 12:28

# Declară fostul director de la Evidența Populației, Viorel Badea # Semne bune pentru Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor Argeș în urma controlului desfășurat în instituție de inspectori din cadrul Ministerului de Interne #  Pe 4 septembrie, la Tribunalul Argeș - un nou proces între CJ Argeș și Evidența Populației
Continuă războiul între fostul director de la Evidența Populației, Viorel Badea, și președintele CJ Argeș, Dan Manu. Între timp, în lupta dintre cei doi au picat la mijloc angajații Direcției pentru Evidența Populației Argeș, care au fost invadați de controale peste controale poate, poate… se găsește ceva care să îl învinuiască pe fostul director al instituției. Inspectori din cadrul Ministerului de Interne au venit într-un control inopinat la sediul Evidentei Populaţiei Arges, unde au stat vreme de zece zile, până pe 31 august.

 

Continuă procedura de insolvență pentru două firme importante de pază din Argeș

Luni, 04 Septembrie 2017 12:10

La Tribunalul Specializat Argeș continua procedura de insolvență pentru mai multe firme cunoscute de pază și protecție. Este vorba de Magic Safe Security SRL și Spartacus - Pază și Protecție SRL.

Spartacus - datorii de 1,81 milioane lei

Pe 7 iulie, la Tribunalul Specializat Argeș a fost admisă cererea formulată de debitoarea Spartacus - Paza Protectie SRL - prin reprezentant legal, Idoraşi Cornel și s-a deschis procedura insolvenţei în forma generală a societății piteștene. În calitate de administrator judiciar provizoriu al firmei Spartacus - Pază și Protecție a fost numit Projuridic IPURL.

RAR avertizează: Jumătate dintre autovehiculele care circulă în Argeș au probleme tehnice sau legate de documente!

Luni, 04 Septembrie 2017 12:09

Aproape 5 procente (1758) dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de inspectorii Registrului Auto Român în primele 6 luni ale anului 2017 prezentau pericol iminent de accidente. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete. Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

 

Ziua comunei Bogați, ca de fiecare dată, un eveniment memorabil!

Luni, 04 Septembrie 2017 12:05

Marți, 29 august, comuna argeșeană Bogați a îmbrăcat haine de sărbătoare. Ca în fiecare an, primarul Ion Gîrleanu a organizat un deosebit eveniment cu prijelul Zilei localității, sub denumirea Bogați la suflet: ”Festivalul Omeniei” – ediția a VI-a.
Locuitorii comunei, veniţi în număr mare la sărbătoarea localităţii, au avut parte de o petrecere pe cinste, plină de distracţie şi voie bună. Atmosfera a fost întreţinută de artişti consacraţi, printre vedetele invitate să cânte la Bogaţi numărându-se Ionuț și Doinița Dolănescu, Maria Ciobanu  şi Sandra N., un spectacol de folclor autentic argeşean fiind oferit de orchestra Doina Argeşului.

Echipa renaște, dar va circula... cu trenul! S-a vândut singurul autocar din patrimoniul FC Argeș

Luni, 04 Septembrie 2017 12:01

Bio Consult SPRL, lichidatorul judiciar al debitorului A.S. Fotbal Club Argeș Pitești a vândut prin licitație, de curând, singurul autocar al echipei alb-violete rămas necumpărat. Este vorba despre un autobuz, marca Rocar, având an de fabricație 1990. Conform lichidatorului Ionel Oprea-Barac, autobuzul a fost vândut în urmă cu două luni unei societăți comerciale. „S-a vândut autobuzul. Era în curtea stadionului nefuncțional. Am găsit  pe cineva care l-a luat, dar nu știu exact pentru ce… Am obținut pe el în jur de 1.500 de euro, adică circa 7.000 de lei”.

 

Petrecere de excepție la ziua comunei Rociu

Luni, 04 Septembrie 2017 11:42

# Primarul Aurel Bălășoiu a fost amfitrionul perfect al evenimentului
Duminica trecută, începând cu ora 12.30, în incinta Târgului Săptămânal au fost organizate manifestările prilejuite de cea de-a IX-a ediţie a „Zilei comunei Rociu”. Acestea au fost minuțios pregătite de administraţia locală în frunte cu primarul Aurel Bălăşoiu și au cuprins, pe lângă acordarea unor diplome de fidelitate pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar şi pentru tinerii din localitate care au devenit majori, momente artistice oferite atât de grupurile şi interpreţii locali, cât şi de invitaţii acestui eveniment.

Pacienţii pre şi post transplant - din nou la şcoală

Luni, 04 Septembrie 2017 11:42

Preocuparea Asociaţiei Transplantaţilor din România de a crea proiecte menite să le ofere stabilitate pacienţilor cronici şi un cadru  propice, aşa încât aceştia să înveţe să îşi gestioneze principalele probleme, să aibă posibilitatea de a comunica mult mai simplu cu specialiştii, să primească informaţii corecte şi de calitate, este una continuă.
În sprijinul pacienţilor şi a medicilor, ATR a gândit şi implementează de 4 ani „Şcoala de vară a pacienţilor cronici”.  În parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, timp de o săptămână, peste 100 de pacienţi cu transplant, dar şi cei aflaţi pe o listă de aşteptare sau simpli voluntari sunt din nou şcolari. Calificativele constau  în cunoştinţele pe care ei le-au dobândit de-a lungul cursurilor. Profesori le sunt medici, dar şi specialişti din alte domenii.

 

Insolvența, bat-o vina! Firma argeșeană Building Astrom pierde la licitație bunuri cu preț de pornire de peste 300.000 de euro

Luni, 28 August 2017 11:57

# Printre bunurile scoase la licitatie de CITR Filiala București SPRL s-au numărat cinci apartamente cu două camere, patru garsoniere, un apartament cu trei camere, precum și mai multe terenuri din comuna Moșoaia # Building Astrom are datorii de peste 25 de milioane lei
Pe 11 noiembrie 2015, debitoarea BUILDING ASTROM SRL, firma patronată de Marian (foto) și Nicolae Drăgoi s-a recunoscut în incapacitate de plată şi a formulat cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă. Tribunalul Specializat Argeş a admis solicitarea şi a numit Casa de Insolvență Transilvania Filiala București SPRL în funcţia de administrator judiciar.

Ultima soluție: Florin Frătică pune câinii să latre în procesul primarului Dan Stroe!

Luni, 28 August 2017 11:54

# O Federație ce se ocupă de abuzurile împotriva animalelor, apelant în procesul penal al primarului  din Bradu
Așa cum s-a relatat pe larg, atât în presa locală cât și în cea națională, primarul ales din Bradu, pesedistul Dan Stroe (foto dreapta), a fost achitat, în primă instanță, în procesul penal în care este judecat pentru dare de mită. Tribunalul Argeș a emis, în data de 15 februarie a.c., Hotărârea nr. 76 prin care îl achită pe acesta și ridică toate restricțiile impuse până la acel moment. Adică, pe românește, Tribunalul Argeș l-a considerat pe actualul primar din Bradu, nevinovat! Împotriva hotărârii cu pricina au formulat apel atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș dar și, curios, la diferență de numai două zile, Federația Comisariatului pentru Societatea Civilă – Inspectoratul Județean Argeș.

 

Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș: „E posibil să avem profesori în șomaj”

Luni, 28 August 2017 11:52

# Din cauză că la nivelul Argeșului există un deficit de zece clase de a IX-a, doi profesori sunt în situația de a nu îndeplini norma de predare # În Pitești există deficiențe de clase de a IX-a la „Dimitrie Dima”, „Astra” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”
În ședința Colegiului Prefectural, desfășurată săptămâna trecută, Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș, a prezentat situația învățământului argeșean cu câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar. Tudosoiu a atras atenția opiniei publice că există posibilitatea în Argeș ca mai mulți profesori să intre în șomaj ca urmare a deficitului de clase de a IX-a, drept pentru care unii profesori nu vor putea să-și îndeplinească norma de predare. La nivelul județului există un deficit de zece clase de a IX-a, numai în Pitești existând cinci clase în minus față de anul trecut.

Pe 3 septembrie, FC Argeș 1998 - Dinamo 2000, în „Finala Legendelor”!

Luni, 28 August 2017 11:41

# Memoria lui Nicolae Dobrin va fi cinstită așa cum se cuvine # Pe teren vor putea fi văzuți, printre alții, Bogdan Vintilă, Dani Coman, Jean Barbu, Constantin Schumacher, Adrian Mutu, Vali Năstase, Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Florentin Petre, Adrian Mihalcea, Jean Vlădoiu, Liviu Ciobotariu
După ce în această vară Primăria Pitești a cumpărat brandul FC Argeș și a reușit să readucă echipa pe harta fotbalului românesc, autoritățile locale mai pregătesc încă o surpriză piteștenilor care iubesc sportul rege.

 

Ducele de Albota: „Ne vom îndrepta penal împotriva instituțiilor dacă nu primim răspunsurile la timp”

Luni, 28 August 2017 11:38

# Primarii au pus tunurile pe directorul Secției Drumurilor Naţionale Pitești! # Primarii cer ajutorul prefectului și președintelui CJ Argeș ca Secția Drumuri Naționale Pitești să răspundă la solicitări conform legii: „Vă rugăm ajutați-ne!”
La Colegiul Prefectural din luna august, primarii argeșeni și-au arătat nemulțumirea de modul în care Secția Drumuri Naționale Pitești își desfășoară activitatea. O parte din primari au precizat că instituția condusă de Gheorghe Mihăiță nu răspunde la timp, conform legii, la solicitările lor, iar din această cauză lucrările rămân blocate din cauza unui simplu aviz neacordat, deși, în rest, edilii au toate documentațiile făcute.

PNL Argeș va face grevă japoneză în CJ Argeș, de teamă că un Gigi Becali ar putea pune mâna pe Vila Florica

Luni, 28 August 2017 11:34

# Adrian Miuțescu: „Cei de la PSD doar declară că doresc ansamblul de la Florica, în realitate, nu au această intenție”
Protest inedit în administrația locală județeană. Refuzul conducerii Consiliului Județean Argeș de a introduce pe ordinea de zi a ședinței din această lună a unui proiect de hotărâre inițiat de consilierii liberali, cu privire la cumpărarea Vilei Florica va duce la un protest fără precedent. Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, susţine că, dacă va fi nevoie, va picheta şi Guvernul până când conacul Brătienilor va ajunge în proprietatea statului, ci nu a vreunui privat.

 

Câteva zeci de argeșeni au participat la protestul persoanelor cu dizabilităţi în faţa Ministerului Muncii

Luni, 28 August 2017 11:22

# Flavian Crăciun, președintele unei unități protejate din Argeș „De la 1 septembrie sunt nevoit să-mi caut un nou loc de muncă” # „Parlamentarii PSD din Argeș, deși au fost contactați, nu au avut nicio reacție la solicitarea noastră”, mai precizează Flavian
Săptămâna trecută, au avut loc mai multe mișcări de protest la București, în fața Ministerului Muncii, la adresa unei iniţiative a Guvernului care le ia opţiunea companiilor de a cumpăra produse sau servicii de la asociații care angajează numai persoane cu handicap.  Câteva sute de persoane cu dizabilităţi, reprezentanţi şi susţinători ai acestora au participat la protest, reclamând că, de la 1 septembrie, persoanele cu dizabilităţi din Unităţi Protejate Autorizate vor fi trimise în şomaj, ca urmare a adoptării OUG 60. Printre manifestanți s-au regăsit și mai mulți reprezentanți ai unor Unități Protejate din Argeș.

Poenărei - Corbi, satul binecuvântat de Dumnezeu

Luni, 28 August 2017 11:20

# Dr. Sorin MAZILESCU: Rar mi-a fost dat să văd o comunitate aşa de... cuprinsă de o efervescenţă nemaivăzută, organizând  Întâlnirea cu fiii satului
Privesc cu atenţie ceea ce se întâmplă în peisajul cultural argeşean de câţiva ani buni. Sunt lucruri care bucură pe iubitorul de cultură, dar şi pe simplul privitor. Încerc, uneori, să fiu echidistant şi să judec ca atare. Rar mi-a fost dat să văd o comunitate aşa de mică cum este cea de la Poenărei-Corbi (atestată documentar în 1528 [7037] noiembrie 10, cf. DRH, B, ŢR, vol. III, doc. 66), cuprinsă de o efervescenţă nemaivăzută, organizând, în prima sâmbătă de după Sf. Maria, încă din 2004, Întâlnirea cu fiii satului, sărbătoare ajunsă, astăzi, la cea de-a XIV-a ediție.

 

Bunurile lui Euro Construct Edilitar 2008 S.A., ventuza S.C. APĂ CANAL 2000 S.A., scoase la licitație de lichidator

Luni, 28 August 2017 11:13

# Printre cei 37 de creditori, Primăria Pitești și Primăria Ștefănești
Cine nu mai ține minte, din vremurile bune, de dinainte de criză, satelitul celebru al găunoasei S.C. APĂ CANAL 200 S.A.?  S.C. EURO CONSTRUCT EDILITAR 2008 S.A., căci despre acest satelit este vorba, era punctul în care toate combinațiile și, uneori, matrapazlâcurile, își găseau, în mod fericit, rezolvarea. După cum fericită a fost, până la un punct, și colaborarea între nașul Gelu Mujea, șeful absolut al Apă Canal, și finul Teodor Cudalbu, uns imediat șef la satelitul-sugativă al firmei mamă.

Ziua Comunei Bascov, un eveniment de mare ținută

Luni, 28 August 2017 10:48

# În fiecare an s-a bătut  un nou record de prezență. Evenimentul din 2017 nu a făcut excepție
Mare sărbătoare, la sfârșit de vară, în comuna Bascov! Duminică, 27 august, pe platoul islazului Aninoasa din satul Brăileni, a avut loc ediţia a XI-a a celei mai mari şi mai importante manifestări cultural-artistice din localitate – Ziua Comunei Bascov.
Şi în acest an, administraţia locală, în frunte cu edilul Gheorghe Stancu și Lorena Toma, managerul Casei de Cultură Bascov, au dorit să le ofere locuitorilor comunei o zi plină de surprize și bucurie, cu nume mari ale muzicii populare româneşti.

 

Un om de afaceri din Pitești a cumpărat mai multe spații comerciale deținute de Dorin Cocoș

Luni, 21 August 2017 13:29

# Roland Rovenţa deține în municipiu firmele RO SRL Piteşti și Ro Group International SRL Pitești

Primele licitaţii cu spaţiile comerciale aparţinând lui Dorin Cocoş (foto) s-au desfășurat, săptămâna trecută, la sediul Direcţiei Generale Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, și s-au încheiat la preţuri cu peste 50% mai mari decât nivelul pieţei din zona unde se află proprietăţile. O parte dintre ele au fost cumpărate de Roland Rovenţa, un om de afaceri din Piteşti, apropiat al lui Dorin Cocoș și al Elenei Udrea. Într-un comunicat de presă emis către Agenția Națională de Administrare Fiscală, instituția a recuperat peste 8 milioane de lei din executarea silită a debitorului Dorin Cocoș, după ce a vândut la licitație 6 dintre cele 14 bunuri imobile sechestrate, situate în București.

După ce ne-am ”săturat” de schi la Molivișu, stațiune turistică gigant, cu 150 kilometri de pârtii, propusă de Guvern, în Munții Făgăraș

Luni, 21 August 2017 13:27

# ”Orașul olimpic” din munții Argeșului, un proiect gândit de pe vremea lui Ceaușescu # La fel a debutat și (aproape) defunctul proiect ”Molivișu”: asociere între statul român și câteva comune sărace
Ministerul Turismului vrea să construiască de la zero, cu finanțare națională, trei obiective turistice majore: un domeniu schiabil în Munții Făgăraș, un port de agrement la Sulina și un port turistic la Constanța.
Ministerul plănuiește, așadar, să finațeze construirea unui domeniu schiabil în Munții Făgăraș. Ideea este inclusă în MasterPlanul de turism. Executivul urmează să finanțeze în integralitate proiectul din fonduri publice, nu din fonduri europene, potrivit HotNews.

 

Activitatea parlamentarilor argeșeni în primele șapte luni. Cătălin Rădulescu este, de departe, marele „inactiv”

Luni, 21 August 2017 13:21

Am dorit să aflăm cât de implicați au fost aleșii județului în primele șapte luni de mandat, motiv pentru care le-am analizat activitatea pe baza numărului de luări de cuvânt, propuneri legislative, întrebări și interpelări, respectiv moțiuni. Dintre cei treisprezece parlamentari de Argeș, nouă deputați și patru senatori, de departe cel cu cea mai slabă activitate este deputatul suspendat din PSD, Cătălin Rădulescu. În dreptul său nu este trecut decât o singură luare de cuvânt: cea de treizeci de secunde de la depunerea jurământului. În rest, absolut nimic, deși în mandatul trecut a fost printre cei mai activi parlamentari din județ. Mai trebuie menționat că toți parlamentarii PSD și ALDE au contribuit la proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Orașul Mioveni a fost gazda Festivalului Internaţional de Folclor „CARPAŢI”

Luni, 21 August 2017 13:17

Festivalul  Internațional de Folclor ”Carpați” aflat la cea de-a -a XXXIV  editie,  a ajuns, săptămâna trecută,  în orașul Mioveni. Programul a fost deschis de obişnuita paradă a ansamblurilor participante urmată de salutul adresat oficialităţiilor.
Oaspeţii au fost întâmpinaţi de reprezentanții Consilului Local, în frunte cu primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache și de către președintele CJ Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mânzână, prefectul Emilian Dragnea, parlamentari ai județului, dar și alte oficialități.

 

Pagina 6 din 127

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea