Magiunul de prune din Topoloveni a ajuns în Coreea de Sud

Luni, 15 Noiembrie 2021 18:56

Înalt standard al produselor. Constanță. Seriozitate. Înalt profesionalism. Calitatea de Furnizor al Casei Regale a României – este acordată doar companiilor care îndeplinesc toate aceste criterii. Topoloveni este Furnizor al Casei Regale de mai bine de zece ani, încă din 2010. Recent, magiunul de Topoloveni a ajuns, cu succes, în Coreea de Sud

광주. În traducere: Gwangju. Este un oraș din Coreea de Sud unde au ajuns de curând produsele Topoloveni. S-au descurcat de minune, pentru că stăpânesc la perfecție un limbaj internațional și care ne unește pe toți, indiferent ce limbă vorbim: gustul bun. Prezența produselor Topoloveni la Gwangju Food Fair 2021 a fost mijlocită de Ambasada României la Seoul.

 

Complexul Mojo Beach din Budeasa este de vânzare

Luni, 15 Noiembrie 2021 18:46

# 3,6 ha. teren și 25 de duplexuri așteaptă un cumpărător pentru aproape 3 milioane de euro!

Cine nu a fost sau măcar nu a auzit de plaja Mojo din Budeasa? Amplasată pe malul lacului, cu piscină, restaurant, unități de cazare, grădini și multe altele. Plaja privată Mojo este un adevărat complex destinat relaxării. Și este, acum, de vânzare sau de închiriat pentru o perioadă mai lungă de timp. Prețul de vânzare este pe măsura investiției: 2,9 milioane de euro, negociabil. Iată anunțul complet:

Curtea de Apel Pitești - două posturi vacante

Luni, 15 Noiembrie 2021 17:57

La nivelul Curţii de Apel Pitești s-a declanșat o procedură  privind ocuparea prin transfer la cerere a unor funcții publice de execuție din cadrul Tribunalului Argeș. Este vorba despre două posturi - consilier, clasa I, grad superior – la Tribunalul Argeș – Departamentul economico-financiar și administrativ; Compartiment financiar – contabil. Transferul la cerere se face pe o funcție publică vacantă de acelaşi nivel, cu respectarea categoriei, clasei şi gradului profesional al funcţionarului public, cu îndeplinirea condițiilor de studii, condițiilor de vechime și condițiilor specifice pentru ocuparea funcției publice în care urmează să fie transferat, prevăzute în fișa postului.

 

Alte trei străzi vor fi asfaltate, pentru prima dată, în Pitești!

Luni, 15 Noiembrie 2021 17:54

Pe 11 noiembrie, Primăria Municipiului Pitești a predat amplasamentele către constructori pentru asfaltarea și modernizarea a trei străzi de pământ, perioada de finalizare a lucrărilor fiind prima jumătate a anului 2022.

Străzile vizate de acest demers sunt următoarele:

 

• Strada Profesor Nicolae Brânzeu – asfaltare și modernizare (cămine de vizitare, guri de scurgere pluviale, trotuare), pe o lungime de 351,5 m. Lucrările în valoare de 810.164,32 lei fără TVA vor fi realizate de către constructorul CTLA  - Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L.

Primarul Gentea obligă un dezvoltator să dărâme blocul construit ilegal în Piteşti!

Luni, 15 Noiembrie 2021 17:10

# Edilul, supărat pe angajaţii de la Urbanism, care nu-şi mută fundurile de pe scaune

Săptămâna trecută, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a dispus demolarea unui bloc construit ilegal, în zona Tancodrom, pe strada Nicolae Iorga. Dezvoltatorul Florian Construct Invest Concept SRL a ridicat un bloc de locuinţe colective, deşi solicitase primăriei o autorizaţie de construcţie pentru o locuinţă P+2+M. Asta se întâmpla în mandatul fostului primar Cornel Ionică, iar zilele trecute Gentea a văzut cu ochii lui cum s-a înălţat sub soare o mândreţe de bloc de locuinţe.

 

S-a finalizat vânzarea celui mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România, la Rătești

Luni, 15 Noiembrie 2021 16:46

Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, a finalizat vânzarea celui mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, aflat în Răteşti, judeţul Argeş, către Econergy şi Nofar Energy.

Portland Trust a fost asistat de avocaţii de la PeliPartners în această tranzacţie.

Parcul are o capacitate de producţie autorizată de peste 153 MW şi o suprafaţă totală estimată de peste 165 ha.

Deşi a dezertat din grupul parlamentar al PNL, Miuţescu zice că vrea la guvernare cu USR!

Luni, 15 Noiembrie 2021 16:19

# Adriane, ciocu’ mic! Tu nu mai eşti la putere!

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe demisia sa din grupul parlamentar al PNL, că preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, a emis pretenţii referitoare la constituirea unui nou guvern. Deşi nu mai are legitimitatea de a cere o coaliţie sau alta, Miuţescu are încă tupeu. S-a atârnat de gâtul lui Orban, s-a lepădat de Cîţu şi deci ar trebui să stea în banca lui. Acolo, la căldurică în sânul lui Sică. Dar nu, lui Miuţescu îi place adrenalina şi cere ca PNL să intre la guvernare cu USR, nu cu PSD.

 

Gelu Tofan riscă să piardă funcţia de viceprimar al Piteştiului!

Luni, 15 Noiembrie 2021 16:18

Viceprimarul Piteştiului, Gelu Tofan, stă pe un butoi de pulbere! DNA a anunţat că a început urmărirea penală împotriva lui Adrian Miuţescu, Gelu Tofan şi Cristian Mitrofan, iar asta nu-i pică deloc bine vicelui PNL. Tofan este cercetat sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Practic, Gelu ar fi făcut demersuri pentru impunerea unei persoane în funcţii cheie.

DSP Argeş - locul 28 pe ţară la rata de vaccinare a angajaţilor!

Luni, 15 Noiembrie 2021 15:59

La nivel naţional, s-a realizat o centralizare a ratei de vaccinare în Direcţiile de Sănătate Publică.  DSP Argeş ocupă locul 28, cu o rată de imunizare de 78%.

Cel mai mare procent se înregistrează la DSP Ilfov, cu 99% personal vaccinat, în timp ce DSP Neamţ este la coada clasamentului cu numai 65% rată de vaccinare.

Revenind la Argeş, conform procentului de imunizaţi din DSP, 22% din angajaţi nu s-au vaccinat până în prezent.

 

Padocuri noi pentru animalele din adăpostul Mioveni

Luni, 15 Noiembrie 2021 15:58

Cu sprijinul asociației „Pfotenhilfe Karlsruhe und Umgebung e. V.” vor începe lucrările la construirea a încă 9 padocuri pentru animalele aflate în adăpostul orașului Mioveni, dar și o zonă de primire pentru desfășurarea activității de adopție și primirea câinilor aduși din teritoriu.

„Condițiile de trai pentru cele peste 500 de patrupede aflate în grija noastră au fost mult îmbunătățite în ultimii ani, aceștia fiind mutați în padocuri mai spațioase. Autoritățile publice locale se implică în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din oraș, nu doar prin capturarea acestora de pe străzi, ci și prin

Fonduri europene pentru 54 de stații de încărcare autovehicule și autobuze electrice, la Piteşti!

Luni, 15 Noiembrie 2021 15:39

Primăria Piteşti a accesat fonduri europene pentru achiziţionarea a 54 de stații de încărcare, destinate autovehiculelor și autobuzelor electrice, ce vor fi amplasate în zona Costache Negri. În această perioadă zona este demolată, fiind vorba de  471 de mp de construcții provizorii și 2 gradene din beton. Urmează să fie amenajat terenul pentru amplasarea stațiilor de încărcare autovehicule și a stațiilor de încărcare autobuze electrice, pentru amplasarea punctelor de transfer călători și a posturilor de transformare electrică.  Potrivit municipalităţii, investițiile se fac din fonduri nerambursabile, prin 4 proiecte europene.

 

 

Educație prin Realitate Virtuală și Realitate Augmentată pentru copiii vulnerabili

Luni, 15 Noiembrie 2021 15:36

Fundația Leul Albastru a organizat pe data de 21 octombrie 2021, în cadrul unui centru de tip familial din Pitești, județul Argeș, 5 ateliere de Realitate Virtuală (VR) și Realitate Augmentată (AR), pentru 8 copii defavorizați, beneficiari ai Asociației Sfinții Spiridon și Irina din Pitești, desfășurate în cadrul proiectului „World VR și AR – Țara tuturor posibilităților. Acum, copiii și bătrânii sărmani pot ajunge oriunde”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Cum va arăta noul teren de sport propus de municipalitate în incinta Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”

Luni, 15 Noiembrie 2021 13:58

Dimensiunea și marcajele terenului sunt adaptate unui teren de handbal ce va avea o suprafață de 968 mp. Terenul propus va avea o infrastructură alcătuită  din beton armat, pe strat de balast stabilizat și o suprafață de uzura din tartan. Va avea împrejmuire perimetrală din plasă împletită plastifiată și plasă de protecție textilă deasupra suprafeței de joc.  De asemenea, terenul va fi dotat cu sistem de iluminat!

 

Primarul de la Vlădești - trimis în judecată pentru transport ilegal de lemne

Luni, 15 Noiembrie 2021 13:23

 

Edilul a fost fotografiat în timp ce conducea camionul încărcat cu lemne# Premieră printre primarii din țară! # Dosarul a fost înregistrat, pe 2 noiembrie, la Judecătoria Curtea de Argeș. # Cazul a ajuns și în atenția ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor

Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, a fost trimis în judecată, la începutul lunii noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru infracțiuni la regimul silvic. Acesta a devenit primul primar din țară cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport.

Fost director adjunct la Direcția pentru Sport Argeș: „Până nu se pune din nou suflet în activitate, lucrurile vor merge doar târâș”

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:44

Săptămâna trecută vă relatam cum actuala conducere a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș dă vina pentru lipsa de implicare în sportul argeșean pe „salarizarea nemotivantă” și pe angajații în vârstă care „s-au obișnuit cu locul de muncă”.

Într-un raport adresat Instituției Prefectului Argeș, Liviu Popescu, directorul interimar al DJST Argeș, a precizat principalele dificultăți întâmpinate de instituția pe care o conduce.  Printre ele erau enumerate următoarele: salarizarea nemotivantă, lipsa de investiții, lipsa de personal la centrele din subordine etc. Cu toate acestea, directorul DJST Argeș nu vine și cu soluții pentru rezolvarea acestor situații.

 

Nico - concert extraordinar de Crăciun, la Filarmonica Pitești

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:42

Cu prilejul sfintei sărbători a Crăciunului, Filarmonica Pitești a pregătit o manifestare artistică deosebită. Pe 16 decembrie, în Sala Simfonia va concerta, în premieră, NICO (Nicoleta Matei) alături de orchestra simfonică a filarmonicii condusă de dirijorul Constantin Grigore.

Dar până la marele eveniment, Nico a fost prezentă, săptămâna trecută, la Pitești unde a discutat cu managerul Gabriel Niță despre viitorul concert.

Fiica lui Cătălin Gherzan este avocat în Baroul București

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:06

Fiica fostului candidat la fotoliul de primar al Piteștiului, Cătălin Gherzan, a devenit, în urma promovării examenului, avocat definitiv în Baroul București. Essy Gherzan continuă, astfel, o tradiție a familiei, ambii părinți fiind implicați în domeniul juridic. Felicitări!

 

Nu o uitați pe Oana Anca Preda, o luptătoare în slujba binelui și a frumosului (20 oct. 1975 - 5 nov. 2021)!

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:05

Oana Anca Preda, un artist al cuvântului, prin disparitia sa, ne trezește din amnezia generală la o crudă realitate, la o crudă luare de conștiință a prezentului și a viitorului promis.

Mesajul său transmis umanității, prin pasiunea pentru limba română și valorile ancestrale, se află de asemenea în ADN-ul fiecăruia din noi, cu condiția ca el să fie exprimat cu sinceritate și curaj.Parcursul vieții sale, aflat în pribegia unei societăți în derută, continuă în viața de pe urmă, în pribegia neantului necunoscut. Noii Dumnezei, Google și Facebook, ne informează de realizările de interes public ale Oanei Anca Preda.

Era inevitabil! Liberalii argeșeni solicită demisia lui Adrian Miuțescu: ”Acuzațiile sunt grave”

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:02

# Este cerută și demisia lui Gelu Tofan, viceprimarul Piteștiului

Tabăra lui Radu Perianu cere demisia președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu, și a președintelui PNL Pitești, Gelu Tofan, după ce Direcția Națională Anticorupție a arătat că cei doi au calitatea de suspect într-un dosar penal care implică desfășurarea activității în instituții publice.

 

Primăria Șuici - fruntașă la atragerea finanțărilor prin proiecte

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:58

Extinderea rețelei de canalizare  în satele Ianculești, Paltenu, Păuleni și cătunul Moșteni reprezintă principalul proiect pe care administrația din Șuici îl va depune spre finanțare în cadrul Programului „Anghel Saligny”.

Alte două proiecte vor fi depuse pe Programul Național de Redresare și Reziliență.

Guvernul a împărțit bani primăriilor pentru încălzire. Și Piteștiul a primit bani

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:58

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației. Cei mai mulți bani merg la Timișoara, în vreme ce Capitala nu primește fonduri din această alocare. Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării. Orașul Pitești a primit 10.939.000 lei.


 

Pagina 6 din 307

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea