S-a sfințit apa izvorului de la lacul Ilma, din Bradu, de Izvorul Tămăduirii

Marţi, 03 Mai 2022 07:57

Zi importantă pentru locuitorii comunei Bradu, vinerea trecută, de  Izvorul Tămăduirii. Sub un cer care și-a ținut cu greu ploaia, în prezența a numeroși invitați și localnici, preotul Marian Grigore a oficiat o frumoasă și inimoasă slujbă de binecuvântare a lucrării făcute și a sfințit apa izvorului de la Ilma. Prin eforturile administrației locale din Bradu s-a amenajat acest al treilea izvor din localitate, iar edilul promite că zona va fi asfaltată, amenajată și va cuprinde un loc de joacă pentru copii și aparate de fitness. La eveniment au participat numeroși localnici, primarul, viceprimarul și consilieri locali din Bradu,  primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, subprefectul Bogdan Minciunescu, Lucrețiu Tudor - administrator public Pitești, vicele de la Mioveni – Ciprian Țurlea, Alin Călinescu – manager Centrul Cultural Mioveni, Nicolae Tudose – director S. Ed. C. Mioveni.

 

Piteșteanul Robert Turcescu a revenit în televiziune, după ani de pauză

Marţi, 03 Mai 2022 07:55

Jurnalistul Robert Turcescu s-a întors în televiziune, la postul B1 TV, unde va realiza emisiunea, “Sub semnul întrebării”, premiera având loc luni, 2 mai. În 2014 Turcescu mărturisea, în calitate de invitat la B1 TV, că a lucrat ca locotenent colonel sub acoperire. De atunci, Turcescu s-a retras din televiziune.

”Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit sa îndur oprobriul public, îl merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecători drepti. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor!”, a fost mesajul lui Robert Turcescu, din 2014, potrivit Click.ro.

Zeci de ani de închisoare în dosarul ”furturi din locuințele de lux din Pitești”

Luni, 02 Mai 2022 19:41

# Doi hoți au pus pe jar mai mulți oameni cunoscuți ai urbei: preoți, executori judecătorești, avocați etc. # Piteșteanul are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani, 10 luni şi … 663 zile!

Verdict final, în Săptămâna Patimilor, în dosarul în care au fost cercetate spargerile de locuințe date unor persoane cunoscute din Argeș. Doi bărbaţi au fost condamnați, inițial,  la Judecătoria Pitești, pe 20 septembrie 2021, după ce au comis 14 spargeri la locuinţe de lux din Piteşti. Tot într-o zi de 20 (aprilie 2022) celor doi li s-a respins recursul la Curtea de Apel Pitești. Așadar, a rămas… ca la Judecătorie.

 

 

Aniversarea celor 46 de ani de la inaugurarea turnului Muntenia găsește hotelul închis de circa trei ani!

Luni, 02 Mai 2022 19:08

Hotelul Muntenia, din zona ultracentrală a orașului, a fost construit pe locul unde se aflau, odată, Hotelul Splendid și Tipografia Ștefan Voiculescu. Anterior, pentru sistematizare, în imediata vecinătate a actualei structuri de primire a turiștilor, a fost demolată Biserica Sf. Nicoae (cu ceas).

Primul corp de clădire, cel cu patru etaje, a fost finalizat la 20 noiembrie 1970. La 30 aprilie 1976 era inaugurat  Hotelului Muntenia II/Turnul, din Piteşti, arhitect, Nicolae Ernst, proiect de rezistenţă, Eugeniu Dumitrache (inginer), executant, Trustul de Construcţii Argeş, director, Constantin Olteanu, şeful şantierului, Ion Vasiliu, beneficiar, Oficiul Judeţean de Turism Argeş, director, Ion Coman, primar, Valeriu Nicolescu.

 

Mica Europă de la Pitești

Luni, 02 Mai 2022 19:03

În Anul European al Tineretului, 9 mai, Ziua Europei, va fi celebrată după mintea, inima și voia generației de la care avem așteptări mari. Centrul Europe Direct Argeș – cu sediul la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș - este instituția-cheie în derularea acțiunilor reunite sub cupola acestei sărbători. Centrul Europe Direct Argeș are, de altfel, misiunea de a gestiona, pe plan local, procesul de asimilare a mentalității europene. Și o face de 14 ani, adică de la înființarea sa. N-a fost deloc ușor, concetățenilor noștri nu le erau familiare conceptele, iar informația trebuia procesată de așa manieră încât sensul și utilitatea demersului Uniunii Europene să nu se pervertească sau să nu se piardă. Provocarea a meritat, însă, efortul.

 

 

Ansamblul folcloric ”Ciuleandra” - în Bulgaria

Luni, 02 Mai 2022 19:01

În perioada 2-7 mai 2022, Ansamblul folcloric “CIULEANDRA” al Casei de Cultură “Preot Ion Ionescu” din Topoloveni,  participă la Festivalul Internațional de Folclor “GERGYOVSCHO VESELIE” din Kremikovtsi Sofia, Bulgaria.

Această participare se realizează cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Orașului Topoloveni.

Primăria Budeasa: „S-a aprobat decontarea cadrelor didactice”

Luni, 02 Mai 2022 18:15

În urma ședinței ordinare, din data de 27 aprilie 2022, a Consiliului Local Budeasa au fost adoptate mai multe hotărâri importante:

- HCL 48 privind decontarea navetei cadrelor didactice;

- HCL 49 privind aprobarea scăderii din evidenţa fiscală a creanţelor provenind din amenzi contravenţionale pentru care s-a împlinit termenul de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită ;

 

 

Lista unităților de cult finanțate de CJ Argeș

Luni, 02 Mai 2022 12:51

# Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului va primi 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrală

# 800.000 de lei pentru 18 lăcașuri

A fost aprobată lista unităților de cult care vor primi sprijin financiar de la bugetul local al județului Argeș.

Consiliul Județean Argeș va aloca 800.000 de lei pentru 18 lăcașuri. Cele mai mari sume de bani, câte 100.000 de lei fiecare, vor primi Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Schitul Dragoslavele și Mănăstirea Glavacioc.

Atenție! Se oprește furnizarea apei potabile în Ştefăneşti şi Căteasca

Luni, 02 Mai 2022 12:43

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în oraşul Ştefăneşti şi în comuna Căteasca, în data de 3 mai 2022, pentru execuţia de lucrări, după cum urmează:

 

- oraşul Ştefăneşti, între orele 9 - 22: lucrări de igienizare a rezervorului de înmagazinare a apei din Staţia de pompare Valea Mare; sunt afectaţi utilizatorii din străzile Enculeşti, Valea Popii, Liviu Rebreanu, Valea Mare, Coasta Câmpului, Morii şi cartierul Compit;

- comuna Căteasca, între orele 9 - 23: lucrări de igienizare a rezervorului de înmagazinare a apei din Staţia de pompare Căteasca; sunt afectaţi utilizatorii din satul Căteasca.

 

Junioarele secției de volei de la CS Dacia Mioveni 2012 s-au calificat la Turneul Final

Luni, 02 Mai 2022 12:39

În perioada 27-29 aprilie, echipa de volei junioare 1 a CS Dacia Mioveni, antrenată de prof. Valeriu Fianu, a participat la Turneul Semifinal de la Bacău. La această competiție, obiectivul declarat al echipei din Mioveni a fost calificarea la Turneul Final. Iar acest lucru a fost realizat. Pe parcursul a trei zile, echipa argeșeană a câștigat toate cele trei meciuri disputate.

Echipa de junioare a CS Dacia Mioveni a câștigat cu 3-0 (25-12, 25-22, 25-15) primul meci al Turneului Semifinal cu CSȘ Tulcea. Junioarele secției de volei au câștigat și al doilea meci cu același scor: CSȘ 2 București - CS Dacia Mioveni 0-3 (24-26,15-25,15-25). În al treilea meci, voleibalistele din Mioveni au întâlnit echipa gazdă: CSȘ Bacău – CS Dacia Mioveni 1-3 (19-25, 17-25, 25-23, 26-28). Au câștigat din nou, iar acest lucru le-a adus calificarea la Turneul Final, unde clubul și-a stability deja obiectivul: clasarea pe primele 3 locuri.

Vandalism în Parcul „Lunca Argeșului! Primăria solicită sprijinul piteștenilor!

Luni, 02 Mai 2022 12:28

Parcul „Lunca Argeșului”, cel mai mare parc amenajat cu fonduri europene din România și unul dintre cele mai frumoase din țară, a fost creat pentru ca piteștenii și vizitatorii orașului să se poată bucura de natură, de spațiul ofertant pentru activități sportive și de timp liber și de evenimentele pe care municipalitatea le organizează în incinta acestuia. În acest sens, a fost amenajată și zona de picnic, un loc foarte apreciat de cei care doresc o ieșire la iarbă și în aer liber cu familia.

Din păcate, încă de la început, au fost semnalate acte de vandalism în incinta parcului, sub forma distrugerilor de mobilier, dar și a comportamentului necivilizat al unor cetățeni, care nu înțeleg că, pentru a ne bucura de oportunitățile pe care le oferă acest parc, trebuie să și păstrăm curățenia și să lăsăm așa cum am găsit obiectele pe care le-am folosit cu plăcere, ca și alții să poată avea aceeași satisfacție.

 

De 1 mai, argeșenii au sosit la UPU cu dureri din cauza exceselor alimentare și de alcool

Luni, 02 Mai 2022 12:05

Personalul din Unitatea de Primiri Urgențe a lucrat și în acest weekend la foc continuu. De 1 Mai, argeșenii au mâncat la fel de copios ca de Paște, iar solicitările ca urmare a exceselor alimentare și de alcool nu au lipsit.

 

Dacă Sărbătorile Pascale au adus în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool, același lucru s-a întâmplat și în weekend. 149 de bolnavi s-au prezentat la UPU de 1 Mai, 12 dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat prea multă mâncare sau băutură. În schimb, duminică, nu au existat victime din accidente rutiere care să ajungă la spital.

Trei candidați pentru șefia PNL Argeș. Alina Gorghiu – marea favorită

Luni, 02 Mai 2022 11:53

Sâmbătă, 7 mai, se va alege noua conducere a PNL Argeș. Pentru funcția de președinte și-au anunțat candidatura trei candidați: Alina Gorghiu, actualul președinte interimar și marea favorită pentru a deveni președinte al organizației, Doru Georgescu și Constantin Zăbavă.

Pentru funcția de prim-vicepreședinte pe Politici Publice va candida senatorul Dănuț Bica, iar Ion Popa, actual secretar de stat la Transporturi, pentru cea de prim-vicepreședinte pe Strategii Politice și Comunicare.

„Alegerile vor fi în 7 mai. S-au înscris mulți colegi care au dovedit că pot construi un program liberal pentru Argeș 2024! La funcția de președinte al PNL Argeș suntem 3 candidați, semn de democrație și de sănătate pentru organizație! Mă bucur că sâmbătă va fi competiție!”, a precizat Alina Gorghiu.

 

Argeșean - arestat preventiv pentru ultraj. A dat cu mașina peste doi polițiști

Joi, 28 Aprilie 2022 08:10

Un bărbat din comuna Poiana Lacului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de ultraj. Măsura arestării preventive a fost dispusă de Judecătoria Pitești.

Doi poliţişti au fost loviţi cu maşina de bărbat, care fugea, ca să nu-i fie întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Incidentul s-a întâmplat în zona târgului anual organizat în comună. Bărbatul este recidivist, fiind condamnat în mai multe dosare penale.

Catalogul firmelor și introducerea certificatului de competență – reglementări în noua Lege a camerelor de comerț din România

Miercuri, 27 Aprilie 2022 12:01

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, prin președintele George Caval și directorul general Simion Zanfir, a organizat miercuri, 27 aprilie, o conferință de presă în care s-au explicat prevederile noului proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerţ din România.

În această perioadă se află în dezbatere un proiect de lege care prevede includerea tuturor antreprenorilor din România într-un catalog al firmelor, gestionat de către camerele de comerț, care ar urma ”să genereze vizibilitate şi oportunităţi reale de promovare şi internaţionalizare, atât în mediul fizic cât şi în cel virtual - mai competitiv şi liber de barierele fizice şi geografice”.

 

Argeșul colectează și reciclează deșeurile electrice!

Marţi, 26 Aprilie 2022 10:16

A.D.I Servsal Argeș și Eco Positive au lansat programul de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice “Argeșul RECICLEAZĂ!”.

Este vorba despre un program, care vine în sprijinul argeșenilor și autorităților locale, ce vizează implicarea și responsabilizarea tuturor în domeniul protecției mediului, prin colectarea corectă și trimiterea la reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a Deșeurilor de Baterii și Acumulatori (DBA).

Sărbătoare la Făget! Serbare câmpenească la Mioveni

Marţi, 26 Aprilie 2022 10:08

Ziua Muncii și Ziua Tineretului vor fi sărbătorite la Mioveni, printr-o tradițională serbare câmpenească, în mijlocul naturii, în zona de picnic Făget! În perioada 29 aprilie – 1 mai, Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni organizează o serie de manifestări cultural-artistice prilejuite de ediția din acest an a evenimentului „Sărbătoarea Primăverii, Muncii și Bucuriei. Ziua Tineretului.”

Bucurați-vă de o primăvară însorită și haideți să petrecem clipe de neuitat alături de artiștii Iulia Dumitrache & Band, Taraful Cătălin Iancu și Eugenia Filip, Ansamblul Folcloric “Plai de Dor”, cu preparate tradiționale, într-o atmosferă de sărbătoare, într-o oază de verdeață!

 

Sute de argeșeni au ajuns la Urgențe, în perioada Sărbătorilor Pascale

Marţi, 26 Aprilie 2022 09:56

 

Și în acest an, argeșenii au ”pierdut lupta” cu mâncarea și paharele de alcool și au ajuns la Urgențe, la Spitalul Județean din Pitești. Cetățenii au dat uitării recomandările medicilor și s-au înfruptat din toate bunătățile pregătite pentru masa de Paște.

Sărbătorile Pascale au adus, anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool. Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace și oftalmologice.

Pastorală de Ziua Învierii Domnului nostru Iisus Hristos

Joi, 21 Aprilie 2022 15:48

"Dreptslăvitori Creștini și Creștine,

Cel dintâi cuvânt pe care trebuie să-l rostim în orice moment al zilei, și mai ales dis-de-dimineață, când vedem zorile nădejdii ivindu-se, dar și de cu seară, când ne apropiem de vatra casei odihnitoare este acel minunat: Mulțumesc, și să adăugăm: pentru toate, Doamne Dumnezeule!

Cred că nu este un cuvânt mai binecuvântat, care ne leagă de iubirea lui Dumnezeu, aducând slavă de mulțumire pentru darurile Sale, oferite de atâtea ori omenirii din preaplinul iubirii dumnezeiești.

Orice trezire a noastră, de fiecare dată, este o Înviere în miniatură, o revenire la viețuirea cea dintâi, iar bucuria este atinsă de nădejdea sfântă, că din nou suntem bineveniți în Grădina Maicii Domnului din România.

 

Doctorița Mioara (Motoc) Pavelescu, trimisă în judecată pentru înșelăciune și delapidare

Joi, 21 Aprilie 2022 10:18

# I se impută un prejudiciu de peste 1,1 milioane de euro

Doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc) a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și delapidare în formă continuată. Prejudiciul total stabilit în cauză este de de peste 5,7 milioane de lei (aproximativ 1,1 milioane de euro). Inculpata este cercetată pentru fapte săvârșite în perioada 2014-2016, când a îndeplinit calitatea de administrator al societății Andreea Motoc SRL.

 

Doctorița este acuzată de procurori că a dus în eroare pe reprezentantul a două societăți comerciale, fapt ce i-a produs acestuia un prejudiciu de circa 3 milioane de lei. Inculpata este acuzată și că în calitate de administrator al societății Andreea Motoc SRL și-ar fi însușit în interes personal din încasările societății suma de aproximativ 2,7 milioane de lei. Dosarul a fost înregistrat în martie 2022 la Tribunalul Argeș.

Statul român pierde procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale

Joi, 21 Aprilie 2022 09:33

# Totul se va decide la Înalta Curte de Casație și Justiție

Al doilea proces consecutiv pierdut de statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, și de Regia Națională a Pădurilor Romsilva în cazul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale, cumpărate de omul de afaceri Nicolae Ivănescu de la Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu, cea care a revendicat terenurile forestiere care au aparținut familiei sale) și vândute ulterior către trei firme patronate de cetățeni israelieni. După Tribunalul Vâlcea și Curtea de Apel București a respins cererea de anulare a contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 ha din Pădurea Trivale. Hotărârea nu este definitivă nici de această dată.

Astfel că ultima șansă ca statul român să intre  în deplină proprietate și posesie cu cele 32,8 hectare, care au fost transferate din Rătești în Pădurea Trivale, se va duce la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce părțile implicate vor declara recurs.

 

 

Pagina 6 din 346

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea