La mulți ani, Cătălin Gherzan!

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:40

 

14 Ianuarie, ziua de naștere a domnului manager al Lexford Castel, Cătălin Gherzan! Îi dorim și ne dorim eficiență si calitate în activitatea educațională!

 

Anii petrecuți împreună, cu scopul de a ridica educația la un alt nivel, ni-i dorim să-i continuăm la același nivel, beneficiind de tot sprijinul dumneavoastră!

Mulți ani fericiți, Cătălin Gherzan!

 

 

Campanie de donare de sânge la Câmpulung

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:16

Televiziunea Digi24, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", Consiliul Județean Argeș, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Primăria Câmpulung Muscel și Centrul de Transfuzii Pitești organizează o campanie de donare de sânge, pentru pacienții care au nevoie de acest medicament vital care se găsește numai în venele noastre. Sângele nu poate fi cumpărat sau fabricat, ci numai donat.

 

Adrian Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș: ”După cum știți, donez anual sânge, de ani de zile. Nu o spun din mândrie, este un gest pe care îl consider ca pe o datorie față de semenii noștri. Cred că fiecare dintre noi a avut, dacă nu personal, măcar o cunoștință care, la un moment dat, a avut nevoie de sânge! Nu aveam cum să nu răspundem pozitiv la această invitație!”.

Cristian Boureanu și fosta iubită au sărbătorit împreună Anul Nou

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:13

 

Fostul deputat de Argeș, Cristian Boureanu, a petrecut Anul Nou alături de fosta sa iubită, modelul Cristina Belciu la un restaurant din Băile Felix. Cei doi au avut o frumoasă poveste de dragoste, care s-a încheiat după cinci luni de pasiune, în primăvara anului trecut.

Norocul în dragoste pare să-l ocolească pe Boureanu, care în viața sa a bifat câteva relații de lungă durată, chiar două căsnicii, care s-au încheiat cu multe lacrimi și suspine. Relația cu Cristina Belciu a fost cu totul diferită de ceea ce s-a petrecut în trecutul amoros al fostului politician. Și încă nu se știe dacă cei doi și-au mai dat o șansă.

 

Acord de colaborare între CJ Argeș și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:08

Vineri, 13 ianuarie, la sediul Consiliului Județean Argeș, în prezența directorului Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș Iustin Valentin Olteanu, președintele Ion Mînzînă a semnat Acordul de colaborare cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în baza căruia Consiliului Județean Argeș va testa în avans funcționarea unor servicii de interoperabilitate.

Acest protocol are ca obiectiv final îmbunătățirea serviciilor publice în domeniul urbanismului și dezvoltării teritoriale.

Clinica de medicină dentară „Dr. Teo”: Tratamentul ortodontic

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:01

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orala.

Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dinților ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:
• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;
• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;
• Completează tratamentul protetic permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

 

Locuri noi de parcare în Pitești

Luni, 09 Ianuarie 2023 17:08

Primăria Municipiului Pitești a achiziționat, recent, două terenuri pe care au fost amenajate mai multe locuri de parcare. De aceste locuri beneficiază locuitorii din cartierul Tudor Vladimirescu.

„Municipalitatea a achiziționat două terenuri, unul de 74 de metri pătrați și altul de 306 metri pătrați, în cartierul Tudor Vladimirescu, zona blocurilor P10-P11, special pentru a veni în spijinul riveranilor cu noi locuri de parcare! Administrația Domeniului Public a curățat și amenajat terenul prin balastare, urmând ca, în funcție de condițiile meteo, parcarea să fie asfaltată și să fie trasate marcajele”, a precizat primarul Cristian Gentea, pe Facebook.

Cei cinci inculpați, condamnați în dosarul „Cheresteaua”, au fost încarcerați

Miercuri, 04 Ianuarie 2023 12:41

Marți, 3 ianuarie, Curtea de Apel Pitești a dat decizia definitivă în dosarul „Cheresteaua”. Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul firmei Andris, cei doi copii ai săi, Ionuț Daniel Andrei și Liviu Gheorghiță Andrei, și doi foști angajați ai Ocolului Silvic Valea Oltului, șeful de district Gheorghe Mihai și pădurarul Vasile Uță, au primit pedepse cuprinse între 4 ani și 10 ani, cu executare.

Marți seara, polițiștii argeșeni au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Curtea de Apel Pitești, privind pe cei cinci bărbați. Aceștia au fost încarcerați la Penitenciarul Mioveni.

 

Oficial! Alexandru Ișfan va juca pentru Universitatea Craiova pentru următorii trei ani și jumătate

Miercuri, 04 Ianuarie 2023 11:51

 

 

Cluburile FC Argeș și Universitatea Craiova au ajuns la un acord privind transferul definitiv al jucătorului Alexandru Ișfan. Jucătorul a fost prezentat oficial la Universitatea Craiova. Acesta va pleca alături de olteni în cantonamentul din Antalya.

FC Argeş va încasa 650.000 de euro şi 25% dintr-un viitor transfer, conform informațiilor publicate de fanatik.ro.

Venit în vara lui 2021 de la CS Mioveni, Alex Ișfan a bifat 67 de meciuri în toate competițiile pentru FC Argeș, reușind să marcheze 8 goluri și să paseze decisiv de 5 ori.

UPDATE! Decizie finală în dosarul „Cheresteaua 1”. Ion Andrei și doi copii ai săi - pedepse cu executare

Marţi, 03 Ianuarie 2023 18:35

Curtea de Apel Pitești a dat marți, 3 ianuarie, decizia definitivă în dosarul numit „Cheresteaua 1”, în care mai mulți inculpați au fost trimiși în judecată încă din aprilie 2016.

Deși a fost afectată și această cauză de prescrierea faptelor, o parte dintre inculpați au primit, la apel, pedepse mai mari decât cele date la Tribunalul Argeș.

Decizie drastică! Atât Ion Andrei, patronul firmei Andris, cât și cei doi copii ai săi, Ionuț Daniel Andrei și Liviu Gheorghiță Andrei, au primit pedepse de închisoare cu executare. Alături de cei trei membri ai familiei Andrei au mai fost condamnați la închisoare Gheorghe Mihai, șef district la momentul săvârșirii faptelor și pădurarul Vasile Uță.

La Curtea de Apel Pitești, omului de afaceri Ion Andrei, zis și „Brânză”,  i s-a încetat condamnările, dispuse în primă instanță, pentru infracţiunilor de participaţie improprie, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier national şi infracțiunea de spălare a banilor pentru că a intervenit amnistia sau prescripția. În schimb i s-a dublat pedeapsa primită pentru evaziune fiscală.

 

„Foaia oficială românească” - Expoziție inedită de documente la Biblioteca Județeană Argeș

Joi, 29 Decembrie 2022 16:27

Începând cu 3 ianuarie 2023 și până la sfârșitul lunii martie, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, în holul de la etajul al II-lea, va putea fi vizionată expoziția intitulată ”Foaia oficială românească”.

Sunt expuse documente și reproduceri fotografice din volumul aniversar ”Monitorul Oficial - 110 de ani (1832-1932)”, ce aparțin fondului secției Presă și legislație al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș.

Filarmonica Pitești: „Abonamentul anual, mai ieftin, dar și cu acces gratuit la scena virtuală!”

Joi, 29 Decembrie 2022 16:14

 

Începând de luni, 9 ianuarie, de la ora 08:00, Filarmonica Pitești va pune la vânzare abonamentele pentru cea de-a doua parte a stagiunii 16, dar și abonamentele pentru 2023, de anul următor, în cadrul instituției fiind introdus în premieră “Abonamentul anual”. Prețul acestuia va fi de 900 de lei, abonamentul fiind valabil întreg anul.

Abonamentele sunt valabile la evenimentele susținute de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești, la concertele camerale, dar și pentru acces la scena virtuală a Filarmonicii.

Altfel, preţul unui abonament în perioada ianuarie – iunie va fi de 700 de lei la categoria A, respectiv 600 de lei la categoria B.

 

UPDATE: Pas important pentru Laboratorul de Radioterapie de la Pitești

Miercuri, 28 Decembrie 2022 14:28

UPDATE: Exact cum anunțam, obiectivul “Laborator de Radioterapie Spital Judeţean de Urgență Piteşti” are șanse reale de realizare! S-a mai făcut un pas spre marea reușită, proiectul a trecut de prima etapă de evaluare.

Proiectul tehnic, realizat de SJU Pitești, ce a primit 95 de puncte, fiind declarat ELIGIBIL, va intra în etapa de ierarhizare conform metodologiei de aprobare a investiţiilor din cadrul Programului naţional de investiţii în infrastructura de sănătate finanţate prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă al României, prevăzută în HG 1237/2022. 

Percheziție în Mioveni: Sute de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate

Miercuri, 28 Decembrie 2022 11:59

La data de 28 decembrie 2022, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., la nivel național, au avut loc 153 de percheziții, la domiciliile unor persoane, sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale din București și alte 23 de județe.

În Argeș, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, în orașul Mioveni, la locuința unui bărbat, bănuit de deținerea și comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice.

 

De la 1 ianuarie, autobuzele Publitrans vor circula și pe raza comunei Oarja

Miercuri, 28 Decembrie 2022 11:43

Un nou traseu operațional, din luna ianuarie, pentru transportul public, în zona metropolitană a municipiului Pitești! Începând cu 1 ianuarie 2023, operatorul regional PUBLITRANS 2000 S.A și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești vor asigura serviciile de transport public local şi în Oarja.

Noul traseu va fi asigurat prin Linia 17 şi va fi următorul: plecare punct de îmbarcare Gară Sud Poştă, Bulevardul Fraţii Goleşti, Bulevardul Petrochimiştilor, DN65B (Registrul Auto Român/Carrefour pentru retur), drumul judeţean 702G, pasarelă autostrada prin drumul judeţean 503, cap linie Oarja (blocuri).

Acțiune amplă a Poliției Române. Au loc percheziții și în Argeș

Miercuri, 28 Decembrie 2022 11:02

Structurile Poliției Române desfășoară miercuri, 28 decembrie, un număr de trei acțiuni operative și 157 de percheziții, în dosare penale care vizează, în principal, combaterea criminalității organizate și a infracțiunilor cu articole pirotehnice. Au loc percheziții și în județul Argeș.

Sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., polițiștii efectuează percheziții în municipiul București și în județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vaslui pentru identificarea și indisponibilizarea oricăror bunuri interzise la deținere, în special a articolelor pirotehnice care fac obiectul desfășurării de operațiuni fără drept.

 

Contract de aproape 1 milion de euro. Piteștiul trece pe leduri

Miercuri, 28 Decembrie 2022 10:52

Primarul Cristian Gentea a semnat, pe 27 decembrie, un contract de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu, pentru creșterea eficienței energetice a iluminatului public.

Peste 1.000 de becuri vor fi înlocuite cu leduri. Valoarea contractului este de aproape 1 milion de euro.

„Am semnat în numele municipalității, cu Administrația Fondului pentru Mediu, un contract de finanțare ce crește eficiența energetică a iluminatului public, prin reducerea consumului de energie electrică, cu aproximativ 65%! ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în municipiul Pitești” este un contract în valoare de 4.836.706,21 lei, finanțare nerambursabilă.

Vești bune de la Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie. S-a dat ordinul de începere a lucrărilor

Miercuri, 28 Decembrie 2022 10:38

Sfârșitul de an vine cu vești bune de la Consiliul Județean Argeș în privința infrastructurii în sănătatea argeșeană! Ambulatoriile Integrate de la Spitalul Județean Urgență Pitești și Spitalul de Pediatrie vor fi extinse, modernizate și dotate cu aparatură de ultimă generație.

„Acestea sunt ultimele două proiecte pe fonduri europene, din cele 13 accesate de Consiliul Județean Argeș în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, unele fiind deja finalizate, pentru care s-a dat ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

 

Dosar penal pentru că vindea, fără drept, articole pirotehnice

Marţi, 27 Decembrie 2022 14:58

În perioada 23-26 decembrie, polițiștii argeșeni au continuat activitățile de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul comercializării de articole pirotehnice, în cadrul acțiunii _Foc de Artificii 2022-2023.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au verificat patru puncte de lucru din municipiul Pitești, ale unei societăți comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, nefiind constatate nereguli.

Zeci de argeșeni au ajuns la spital, în perioada sărbătorilor, din cauza exceselor alimentare și de alcool

Marţi, 27 Decembrie 2022 14:45

Sărbătorile au adus, și anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool.

Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace și respiratorii.

În cele patru zile, 23-26 decembrie, 707 pacienţi s-au prezentat la UPU.

 

Opt femei au devenit mame de Crăciun, la Pitești

Marţi, 27 Decembrie 2022 12:03

Opt copii s-au născut de Crăciun la maternitatea Spitalului Județean Pitești. Pruncii, născuți în primele două zile de sărbătoare, au adus lacrimi de fericire. Vorbim de patru fetițe și patru băieței, toți sănătoși și voioși.

Opt femei au devenit mame de Crăciun, la Pitești. Cinci dintre copii s-au născut prin cezariană. Mămicile și bebelușii vor merge acasă înainte de Anul Nou.

Cristian Gentea: „Am semnat alte patru contracte de finanțare prin PNRR”

Marţi, 27 Decembrie 2022 11:51

Primarul Cristian Gentea a semnat marți, 27 decembrie, alte contracte de finanțare prin PNRR, pentru proiecte de renovare energetică moderată. Valoarea totală a fondurilor nerambursabile obținute pentru Pitești este de 5.500.000 de euro!

„Dau încă o veste foarte bună piteștenilor, în ultimele zile ale lui 2022! Nu ne oprim nici în perioada sărbătorilor de iarnă, așa că am semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, alte patru contracte de finanțare prin PNRR, pentru proiecte de renovare energetică moderată! Sunt investiții care cresc eficiența energetică a clădirilor publice și reduc consumul de energie primară cu până la 60%, în cazul renovării moderate!

Vorbim despre proiecte pentru patru unități de învățământ:

 

Pagina 6 din 402

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea