Transportul public va fi extins în zona metropolitană!

Marţi, 30 Martie 2021 12:33

Pitești, Bradu, Mărăcineni și Bascov sunt primele localități în care va funcționa serviciul de transport public în regim intercomunitar.  Primul pas a fost făcut: consiliile locale au votat pentru asociere.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristian Gentea, privind  asocierea Municipiului Pitești cu alte unități administrative teritoriale în scopul constituirii asociației de dezvoltare  intercomunitară de utilitate publică pentru serviciul de transport în comun, a fost votat de toți consilierii locali, din toate grupurile politice.

Este al doilea proiect major pentru dezvoltarea zonei metropolitane, votat fără părtinire politică de întregul consiliu local din Pitești!

Primul a fost cel de susținere a investițiilor financiare ale municipiului Pitești și cofinanțarea de către Consiliul Local a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş în perioada 2014-2020.

 

Dr. Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, condamnat în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 29 Martie 2021 22:57

# Medicul a primit doi ani de închisoare cu suspendare

Condamnări în dosarul „Alcoolemiilor”! Pe 25 martie, Tribunalul Argeș i-a condamnat, în primă instanță, pe șase dintre cei șapte inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
Pe rolul instanței argeșene s-a aflat un dosar în care sunt vizate fapte de coruptie anchetate încă din 2011. Dosarul actual reprezintă o disjungere din vechea speță, în care doi dintre actualii inculpați au mai fost condamnați pentru fapte similare. În iunie 2017 au fost trimiți în judecată de procurorii DNA, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, șapte inculpați:

De la investiții în jocuri video - la secretar de stat în Ministerul Tineretului

Luni, 29 Martie 2021 22:57

# Piteșteanul Adrian Cîrstea - administrator la o firmă din Dubai # Dividende de peste 300.000 anul trecut

Adrian-Ștefan Cîrstea, președintele USR Argeș, a fost numit, pe 24 februarie, de premierul Florin Cîțu, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial. Piteșteanul este antreprenorul care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”. Adrian Cârstea a fondat

 

Liberalii argeșeni se laudă că au votat pentru transportul public metropolitan

Luni, 29 Martie 2021 22:57

# În Bradu și Mărăcineni ar fi putut sta acasă, PSD având majoritate

Autobuzele Publitrans vor avea trasee dinspre Pitești spre localitățile Bascov, Bradu și Mărăcineni, după înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.
Liberalii argeșeni au ținut să comunice, la sfârșitul săptămânii trecute, că au votat transportul public de călători. Ba chiar au luat-o ca pe o victorie, deși au făcut ceva normal, adică doar au votat:

Simona Bucura Oprescu: ”Companiile strategice ale statului român sunt scoase la mezat!”

Luni, 29 Martie 2021 22:56

Senatul a adoptat proiectul Guvernului Cîțu pentru modificarea Legii nr.173/2020 inițiată de către PSD privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.
Astfel, actuala majoritate - formată din PNL, USR PLUS și UDMR - abrogă prevederea privind interzicerea înstrăinării acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale.

 

Dr. Cristina Ana Ilie, medic infecționist în cadrul Spitalului Județean: ”Orice viață salvată devine o victorie”

Luni, 29 Martie 2021 22:52

În prima linie, în vreme de pandemie! De la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, dr Cristina Ana Ilie, în vârstă de 31 de ani, activează ca medic infecționist în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. În această perioadă fără precedent, când paturile devin peste noapte neîncăpătoare și când se lucrează la foc continuu, e nevoie să renunți la aproape tot ce cândva însemna normalitate, pentru un singur scop, acela de a salva vieți.  Dr.Cristina Ana Ilie a ales acest drum. Niciodată nu i-a fost ușor, dar satisfacția pacienților vindecați, susține medicul, merită orice sacrificiu.

Spitalul Orășenesc Mioveni face angajări! Peste 20 de posturi sunt vacante

Luni, 29 Martie 2021 22:51

Spitalul Orășenesc Mioveni organizează concurs pentru ocuparea a 24 de posturi vacante contractuale pe perioadă nedeterminată. Este nevoie de 8 posturi  de asistent medical generalist, un post - asistent medical generalist debutant, un post - asistent medical Laborator, un post - asistent medical Radiologie, infirmieră - 10 posturi, îngrijitoare - 1 post, brancardier - 2 posturi .
Condiții specifice de ocupare a posturilor:

 

511 ani de când Piteștiul este menționat ca oraș

Luni, 29 Martie 2021 22:48

Orașul în care trăim este încărcat de istorie. Acesta s-a dezvoltat în mod gradat, de la sat și târg ajungând la titlul de oraș, dobândit la începutul secolului al XIV-lea. Prima atestare documentară datează din 20 mai 1388 când domnul Mircea cel Bătrân întărește Mănăstirea Cozia, „o moară în hotarul Piteștilor". Atestarea documentară de la 1388 a făcut din Pitești, alături de Câmpulung, Curtea de Argeș, Brăila și Slatina, unul dintre cele mai vechi târguri. Prima menționare a Piteștiului ca oraș apare la 1 aprilie 1510, într-o carte a lui  Vlăduț.

Emilia Mateescu, despre întâlnirea privind secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești: „Primarii au zis că se apucă de treabă!”

Luni, 29 Martie 2021 22:35

Săptămâna trecută, Emilia Mateescu – prefectul județului s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunelor Băiculești, Bascov, Merișani, ai municipiilor Curtea de Argeș și Pitești pentru deblocarea unor sincope apărute în cadrul lucrărilor la secțiunea 5 (Curtea de Argeş-Piteşti) din Autostrada Sibiu-Pitești. La întâlnire au mai luat parte și membri ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș și reprezentanți ai unor mandatari CNAIR (Asocierea Primul Meridian SRL – Stocad Proiect SRL – SCA „Teaha & Füzesi” – „Portnoi și Asociații” SPARL).

 

Primarul Ion Dumitru: „Asociația Comunelor din România, filiala Argeș, este printre primele cinci din România”

Luni, 29 Martie 2021 22:32

Săptămâna trecută a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), filialaArgeș. Ion Dumitru, primarul de la Albota, a fost  reales în funcția de președinte al ACOR Argeș. De asemenea, prim-vicepreședinte a fost ales primarul Leau Vasile de la Boteni, iar vicepreședinți: primarii Nicolae Dascălu – Mărăcineni, Marian Toader – Lerești, Nicolae Rachieru – Budeasa, Bebe Ivan – Băbana și Gheorghe Stancu – Bascov.
„Asociația Comunelor din România, filiala Argeș, este printre primele cinci din România. Am contribuit la elaborarea Codului Administrativ, dar și a altor legi importante, și suntem mereu preocupați să găsim, în măsura în care se poate, soluții cu privire la problemele cu care se confruntă localitățile rurale din județ și nu numai” - Ion Dumitru, primar Albota, președinte ACoR, filiala Argeș.

 

UE contribuie cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova - Piteşti

Luni, 29 Martie 2021 22:26

Uniunea Europeană va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova - Piteşti. Comisia Europeană a aprobat, pe 23 martie, construirea unui drum expres între orașele Craiova și Pitești.
Proiectul, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport, include construirea a două benzi de circulație în fiecare direcție, 10 tronsoane de racord și 75 de poduri sau pasaje.

 

Mioveni: dezbatere publică, online, pentru proiectul de buget din anul 2021

Luni, 29 Martie 2021 22:26

Miercuri, 31 martie 2021, de la ora 17.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni va avea loc dezbaterea publică ce va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Mioveni: https://www.facebook.com/primariaorasuluimioveni.
La această dezbatere publică sunt invitaţi să participe, în limita locurilor disponibile în sală, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, toți cei interesaţi: persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, societăţi comerciale, reprezentanţi ai instituţiilor publice interesate etc.

Dispută politică între liberalii și pesediștii argeșeni, pe tema WC-ului de 400.000 de euro

Luni, 29 Martie 2021 12:26

 

# PSD Argeș: „Sorin Apostoliceanu a votat cu două mâini investiția WC-ului vedetă, pe vremea când era viceprimar”

Noul WC subteran cu lift, în valoare de 400.000 de euro, din Piaţa Primăriei Piteşti, a provocat o dispută politică între liberalii și pesediștii argeșeni .

„Liberalii au ieșit public acuzându-l pe fostul consilier Gentea că aruncă vina doar pe fostul edil! Dimpotrivă, deși plătește polițe pe mandatul lui de primar, Cristian Gentea și-a asumat votul! Dar, liberalii au dreptate când pun problema responsabilității: nu este, într-adevăr, doar responsabilitatea fostului primar, ci și a fostului viceprimar Sorin Apostoliceanu! Și a liberalilor din Consiliul Local, alături de toți ceilalți!

 

Deputatul Aurel Bălășoiu și-a deschis un cabinet parlamentar la Costești

Luni, 29 Martie 2021 12:18

 

Deputatul PSD de Argeş, Aurel Bălăşoiu, fost primar al comunei Rociu, şi-a deschis cabinet parlamentar la Costeşti. Este pentru prima dată când un cabinet parlamentar este deschis în acest oraş, la eveniment fiind prezenţi mai mulţi lideri politici de seamă ai judeţului. Ne referim aici la Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi totodată preşedintele PSD Argeş, deputaţii PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu şi Nicolae Pavelescu, dar şi la primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea, primarul comunei Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan, primarul din Stolnici, Sevastian Pupăză, primarul din Bradu, Dan Stroe și alții

 

Aurel Bălășoiu: „Am decis deschiderea acestui cabinet pentru a fi mai aproape de oameni. Programul, numerele de telefon și adresa de mail sunt notate pe ușă, așa încât oamenii să poată avea acces la informații, să poată face legăturile necesare. Cu siguranță, mă voi implica de acolo, din Parlamentul României, pentru problemele argeșenilor”.

Deputatul Ionuț Moșteanu, despre incidentul din Parlament: „Voi cere ca extremistul AUR Dan Tănase să fie sancționat”

Luni, 29 Martie 2021 12:13

 

# Dan Tănasă, injurii, în direct, deputatului USR: Ești un zero barat... Tu n-ai făcut nimic în viața ta și te-ai trezit deputat

 

# Ionuț Moșteanu: Peste 4 ani, ne vom aminti de această gașcă de huligani ca un accident al istoriei.

 

 

Deputatul AUR Dan Tănasă a fost, miercuri, la un pas de bătaie cu deputații USR, pe holurile Camerei Deputaților, după votul dat în plen pentru desființarea SIIJ. Tănasă i-a insultat grosolan pe deputații Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean, în văzul colegilor și al presei. „Dacă te bag în p… m…o să zici că am ceva cu tine personal. Tu, pe lângă George Simion ești un zero barat. Ești securist, puți de la o poștă a securism și îți fac o mare favoare că te bag în seamă. Ești un zero barat, ești nimeni în drum. Tu n-ai făcut nimic în viața ta și te-ai trezit deputat”, a spus Dan Tănasă.

 

Branşament de apă ilegal - identificat în zona Târgului Săptămânal

Luni, 29 Martie 2021 12:08

Societatea Apă Canal 2000 S.A. a intensificat campania de identificare şi sancţionare a consumatorilor care fraudează consumul de apă.

Astfel, după ce în primele două luni ale anului 2021 au fost identificaţi trei agenţi economici - două spălătorii auto şi un restaurant, care deţineau instalaţii clandestine de ocolire a contorului de apă, în urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 23.03.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto‟ de pe raza comunei Bradu - zona Târgului Săptămânal, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea dublu branşament, care îi permitea fraudarea consumului de apă.

Dănuț Dinu a pierdut mandatul de consilier local

Joi, 25 Martie 2021 15:21

Dănuț Dinu a pierdut mandatul de consilier local, la Pitești. Prefectul de Argeş, Emilia Mateescu, a semnat ordinul de încetare a mandatului acestuia ca urmare a excluderii sale din organizaţia municipală a PMP.

Dinu s-a prezentat astăzi la ședința CL Pitești unde  i s-a adus la cunoștință de juriștii primariei că și-a pierdut calitatea de consilier local.

Decizia Instituției Prefectului poate fi atacată în instanţă!

Amintim că Dănuț Dinu a ieșit consilier local pe lista PMP Argeș, după ce a candidat și la funcția de primar al municipiului Pitești, din partea aceluiași partid, clasându-se pe locul 4. La scurt timp după încheierea alegerilor locale, în Comitetului Executiv Judeţean al Partidului Mişcarea Populară Argeş s-a decis, prin vot secret, excluderea lui Dinu din cadrul partidului.

 

Piesă de teatru cu Mînzînă, Bughiu și Cotimanis, la Davila

Miercuri, 24 Martie 2021 15:25

 

Sunt pe cale de finalizare neînțelegerile, din ultima perioadă, dintre Consiliul Județean Argeș și Teatrul Alexandru Davila. Și asta după ce lui Constantin Cotimanis i-a fost prelungit mandatul în fruntea instituției de cultură cu încă 60 de zile.

 

Precizăm că, recent, zeci de angajaţi ai teatrului au realizat un amplu memoriu, pe care l-au depus la Consiliul Judeţean Argeş, Consiliul Local Piteşti, Instituţia Prefectului, Direcţia Judeţeană de Cultură, Ministerul Culturii şi Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în care cer continuarea mandatului actualului manager interimar, Constantin Bebe Cotimanis. Mai mult, a fost lansată inclusiv o petiţie online: “Teatrul ,,Davila” este al piteștenilor, nu al politicienilor! Bebe Cotimanis nu pleacă!”, de către susţinătorii actorului. Petiția a fost semnată de peste 1500 de persoane, inclusiv de întreaga conducere a Consiliului Judeţean Argeş.

Avocații care nu sunt avocați, luați în vizorul Baroului Argeș

Miercuri, 24 Martie 2021 14:41

# Prodecanul Dragoș-Andrei Nicolescu (foto):  „Avem din ce în ce mai multe cazuri de persoane care ne exercită profesia fără drept”

Un fenomen care a luat amploare, nu numai în Argeș, va fi dezbătut la Adunarea Generală a Baroului Argeș de săptămâna aceasta: situația avocaților care nu sunt avocați. Consilieri juridici, contabili sau simpli împuterniciți notarial vin să pledeze în instanță. Fără a fi regăsiți în Tabloul avocaților din județul Argeș.
Nicolescu Dragoș-Andrei, prodecanul Baroului Argeș:

 

După ce a anunțat scăderea indemnizației membrilor ATOP, Ion Mînzînă a „uitat” să introducă proiectul în ședința din luna martie

Miercuri, 24 Martie 2021 14:00

La ședința de Consiliu Județean Argeș, din luna februarie, președintele Ion Mînzînă anunța triumfător că la următoarea întâlnire va lua o decizie fără precedent în ceea ce privește modul în care sunt plătiți membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).  Drept urmare, la ședința din 25 februarie, a fost scos, de pe ordinea de zi, proiectul privind desemnarea a șase consilieri județeni ca membri ai ATOP. Și asta pentru ca la ședința din luna martie să se stabilească noua indemnizație a membrilor acestui organism, dar și reprezentanții săi. Doar că… surpriză!

Cotimanis rămâne la conducerea teatrului Davila. Mandatul său a fost prelungit

Miercuri, 24 Martie 2021 13:53

 

Renumitul actor Constantin Cotimanis rămâne, în continuare, manager al teatrului „Alexandru Davila” din Pitești. Conducerea Consiliului Județean Argeș i-a prelungit mandatul cu 60 de zile, urmând ca, după această perioadă, să se organizeze concurs.

După ce s-a vehiculat că apreciatul actor Constantin Cotimanis ar putea fi schimbat din funcţie, în spațiul public s-a manifestat un val de revoltă din partea angajaţilor de la Teatrul Al. Davila. Mai mult, a fost lansată inclusiv o petiţie online: “Teatrul ,,Davila” este al piteștenilor, nu al politicienilor! Bebe Cotimanis nu pleacă!”, de către susţinătorii actorului. În cele din urmă, petiția a fost semnată și de întreaga conducere a Consiliului Judeţean Argeş.

 

Miercuri, 24 martie, CJ Argeș a organizat o conferință de presă la sediul Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești, la care a luat parte Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, Adrian Bughiu –vicepreședinte CJ Argeș și Constantin Cotimanis. La eveniment au participat și actorii teatrului.

 

Pagina 6 din 257

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea