Șeful de la Urbanism și arhitectul șef au scăpat de acuzații în dosarul blocului de la Tancodrom

Joi, 11 Mai 2023 08:58

# Nu s-a putut demonstra că cei doi au săvârșit faptele cu intenție

Doi foști sau actuali angajați ai Primăriei Pitești au fost, până de curând, în vizorul anchetatorilor cu privire la construcția ilegală a unui bloc din municipiu. Este vorba despre dosarul blocului construit în zona Tancodrom, în care trei persoane și o societate comercială au fost trimise în judecată, la începutul anului 2023, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Inculpații Marius Adrian Drăguț,  inspector în cadrul Serviciului Urbanism și Autorizații de Construire din cadrul Primăriei Pitești, dirigintele de șantier Sorin Gheorghe Bărăscu, omul de afaceri Florian Țăpoi și societatea sa Florian Construct Invest Concept SRL sunt acuzați că au  întocmit, în mod nelegal, mai multe documente prin care au atestat că blocul ar fi fost realizat conform autorizației emise de Primăria Pitești.

 

Ursul - în bătaia puștii! În Argeș vor fi împușcate 30 de animale

Joi, 11 Mai 2023 08:51

# Lista zonelor din Argeș unde vor fi vânați

Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică un ordin prin care pot fi vânați 426 de urși, în scop de prevenție.  Pe lângă aceștia, se mai adaugă un număr de 60 de urși care pot fi împușcați în alte condiții, prin derogare. În Argeș vor fi vânate 30 de exemplare, județul fiind depășit doar de Mureș, cu 43 de exemplare, Brașov – 45, Covasna – 54 și Hunedoara – 73.

CS Dacia Mioveni 2012 va participa la Cupa Regelui și Cupa Reginei la oină

Miercuri, 10 Mai 2023 13:13

Secția de oină a CS Dacia Mioveni 2012 începe sezonul competițional, în data de 13 mai, la Cupa Regelui și Cupa Reginei la oină, ediția 2023! Federația Română de Oină continuă și în acest an frumoasa tradiție de a organiza Cupa Reginei, ajunsă la ediția a IV-a, precum și Cupa Regelui, ce va bifa ediția a X-a, ambele competiții urmând a fi organizate în data de 13 mai, începând cu ora 11.00, pe modernul stadion situat în Complexul Național ,,Arcul de Triumf” din București.

În cadrul competiţiei feminine, intitulată Cupa Reginei, se vor confrunta C.S. Dacia Mioveni 2012 reprezentanta județului Argeș (campioana națională în 2022) și C.S.Galicea Mare din județul Dolj (câștigătoarea Cupei României în 2022). La masculin, în cadrul Cupei Regelui se vor confrunta A.C.S. Frontiera Tomis Constanța (campioana națională în 2022) și C.S.M. Oltenița din județul Călărași (vicecampioana națională în 2022). Câștigătorii vor fi decorați de Familia Regală!

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit

Miercuri, 10 Mai 2023 10:11

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort, sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții sa fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit   ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce!

Compozitul dentar este o rasina sintetica care se foloseste în stomatologie ca material restaurativ.

La Filarmonica Pitești concursurile se iau pe bune! Candidații au picat pe capete

Miercuri, 10 Mai 2023 07:40

A plouat cu note mici la concursul organizat la Filarmonica Pitești pentru ocuparea posturilor de îngrijitor și manipulant decor. Pe 3 mai a avut loc proba scrisă pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a celor două posturi. Din cei opt candidați înscriși la concurs s-au prezentat, la prima probă, doar șase dintre ei. Au fost patru candidați pentru un post de manipulant decor, treapta I și doar doi pentru cel de îngrijitor. Niciunul dintre ei nu a reușit să ia 50 de puncte, punctajul minim pentru a promova proba scrisă. Rezultatele au fost dezamăgitoare, fiind cuprinse între 13 și 47 de puncte! Concursul urmează să fie reluat în perioada următoare!

 

 

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș: ”Prioritate pentru acest mandat - drumuri la standarde europene!”

Miercuri, 10 Mai 2023 07:35

O echipă condusă de Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, s-a deplasat în teren pentru a vedea  stadiul lucrărilor la DJ 703B Pădureți- Costești, investiție derulată de Consiliul Judetean Arges prin programul național AnghelSaligny, drum cu o lungime de 10 kilometri.

Ion Mînzînă: ”Am fost și pe DJ 704E  Cotmeana-  Ursoaia, un drum de 4,6 kilometri lungime, investiție prin Regia de Drumuri a Consiliului Județean, o investiție finanțată printr-un credit obținut de la o bancă privată. Dorința noastră este să aducem cât mai mult confort cetățenilor județului Argeș. Încercăm, prin toate mijloacele, să recuperăm un decalaj pe care, probabil, la un moment dat, l-am avut comparativ cu alte județe.

 

Spitalul Județean Argeș este în căutare de medici

Miercuri, 10 Mai 2023 07:20

Au fost scoase la concurs mai multe posturi vacante la Spitalul Județean de Urgență Pitești.  În această perioadă se organizează mai multe concursuri. Sunt vizate următoarele posturi: medic primar și medic specialist - Neurologie, medici - Radiologie și Imagistică Medicală, Anatomie Patologică, ORL, Oftalmologie, Anestezie și Terapie Intensivă, Boli Infecțioase și Gastroenterologie. De asemenea, sunt scoase la concurs posturile de:

 

 

Pe 14 mai începe a 55-a ediție a Sărbătorii Narciselor de la Negrași

Marţi, 09 Mai 2023 22:00

Bucurie mare la Negrași! Va fi o sărbătoare dublă pentru că duminică, 14 mai, va avea loc atât a 16-a ediție a Zilei Comunei, dar și a 55-a ediție a Sărbătorii Narciselor – „Sărbătoarea verde de la Negrași”. Deschiderea manifestărilor va avea loc duminică, de la ora 12:00. Vor fi premiate mai multe cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie și vor fi acordate titluri de excelență, atât lui Ion Mînzînă – președintele CJ Argeș, cât și lui Radu perianu, prefectul județului.Va avea loc apoi un program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale Petre Badea, dar și de Formația Cosmin Lixandru și Andreea Mitran.

Simona Bucura Oprescu: „Drepturi egale pentru IT-iştii de la stat şi din privat!”

Marţi, 09 Mai 2023 21:21

Ordinul care prevede scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor pentru angajații care desfășoară activități al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator a fost publicat în Monitorul Oficial. De prevederile acestuia beneficiază în mod egal atât angajaţii din instituţiile publice, cât şi cei din privat.

 

 

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor în Budeasa

Marţi, 09 Mai 2023 21:14

În această lună, între 13-15 mai, se desfășoară o nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor în comuna Budeasa. Acțiunile se vor desfășura după următorul program: sâmbătă, 13 mai, în  Budeasa Mică – ARMCOMP, duminică, 14 mai, la Centrul de Permanență și luni, 15 mai, la grădinița din Rogojina. Acțiunea are ca scop scăderea numărului animalelor fără stăpân de pe stradă. O acțiune similară a avut loc în Budeasa și la sfârșitul lunii aprilie.

 

Alina Gorghiu - desființată pe pagina de socializare, după vizita la Institutul de la Ștefănești

Marţi, 09 Mai 2023 10:25

Nu mai poate ieși Alinuța Gorghiu din casă, nu mai poate face nimic fără ca haterii de pe facebook să nu o ciufulească. Săptămâna trecută, doamna Gorghiu a postat, conștiincioasă, ceea ce a făcut. Iar urmăritorii, conștiincioși și ei, au tăvălit-o. Din nou!

Alina Gorghiu: ”Vinerea aceasta mi-am dedicat-o județului Argeș. Județul Brătienilor și Goleștilor, martorul unei istorii de excepție și titularul unui potențial de dezvoltare pe măsură.

În cursul dimineții, am fost la Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești-Argeș, alături de Președintele Senatului și Președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu și Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, care ne-au fost gazde minunate pe tot parcursul zilei.

 

De la vărul primar, să trăiască! Din nou, la Valea Iașului, bani cu dedicație pentru firma de (din!) casă, Aliflor!

Marţi, 09 Mai 2023 10:01

Despre ceea ce se întâmplă la Primăria Valea Iașului, am mai scris. Despre cum, după venirea pe fotoliul de primar a lui Cristian Enescu, firma favorită de construcții a primăriei a devenit, brusc, Aliflor Invest 2008 SRL, condusă de nimeni altcineva decât de … Bogdan Enescu, vărul primar al… primarului, iar am mai scris. Se spune că presa este câinele de pază al democrației. Noi lătrăm, însă, iar contractele cu atribuire directă se duc, în continuare, la vărul primar de la Aliflor!

 

Autostrada Sibiu-Piteşti. „De la Pitești la Curtea de Argeș, într-un final, se lucrează bine”

Marţi, 09 Mai 2023 09:54

Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti sunt în toi. Tronsonul  Sibiu-Boița (13,1 km) e deja inaugurat, iar tronsoanele Pitești-Curtea de Argeș (30,35 km) și Curtea de Argeș-Tigveni (9,86 km) ar putea fi gata în 2025. Deşi s-a tot vorbit că lucrările se derulează greoi şi cu probleme, se pare că acum lucrurile se desfăşoară în condiţii normale. Dar mai e mult până departe. Urmează lucrări complexe pe porţiunile din Argeş ale autostrăzii.

“De la Pitești la Curtea de Argeș, într-un final se lucrează bine. Au revenit, primul an, un an și jumătate au lucrat execrabil, au fost foarte multe probleme, în continuare sunt probleme, dar și-au mai revenit și sunt cât de cât în grafic, termenul este foarte relaxat, septembrie 2025. S-ar putea face ceva mai repede, dar anul viitor nu o să fie gata, asta cu siguranță.

 

 

Avocatul Poporului: „Ideea de școală online a fost o nenorocire pentru copii”

Marţi, 09 Mai 2023 09:31

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit pentru Gândul.ro despre o temă de mare actualitate – şcoala şi copilul, în contextul unor frământări sociale şi educaţionale deosebite. Weber susţine că şcoala online pe care au făcut-o elevii în pandemie a dus la un val de violenţă în rândul copiilor şi tinerilor.

„Noi avem foarte multe teme la instituție, iar împărțirea noastră este pe diferite departamente și în cadrul instituției funcționează și Avocatul Copilului. Acolo, toate situațiile sunt în legătură cu copiii, cu minorii.

 

Tudor Pendiuc, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi sunt obligați să plătească 23 de milioane de lei

Marţi, 09 Mai 2023 08:55

# Cei trei au fost încarcerați vineri, 5 mai, la Penitenciarul Mioveni

Dosarul Publitrans a ajuns la final! Deși în primă instanță au fost 10 inculpați condamnați, în urma apelului doar trei au primit pedepse de închisoare cu executare. Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Piteşti, a fost condamnat definitiv, pe 5 mai, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în legătură cu achiziţia de autobuze pentru transportul public local. La Tribunalul Bucureşti, Pendiuc primise o condamnare de 8 ani închisoare, pedeapsă redusă la jumătate de Curtea de Apel Bucureşti, după ce magistraţii au constatat că pentru infracţiunea de luare de mită faptele s-au prescris. Și oamenii de afaceri Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi, reprezentanţi ai SC Girexim Universal SA şi SC CNCD SA,  au primit tot câte patru ani de închisoare cu executare. Pendiuc, Scarlat și Văsîi au fost obligați la plata prejudiciului de 23.279.706,03 lei.

 

 

Pitești. Pagini de istorie culturală - 635 de ani de la prima atestare documentară

Marţi, 09 Mai 2023 07:57

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat expoziția  „Pitești. Pagini de istorie culturală - 635 de ani de la prima atestare documentară”, cu documente din colecțiile bibliotecii, dedicată Sărbătorii Zilelor Municipiului Pitești. Expoziția poate fi vizitată de către public în perioada  3-20 mai 2023,  în holul principal al instituției.

În data de 20 mai 2023 se împlinesc 635 de ani de la prima atestare documentară a orașului Pitești. În lucrarea „Istoria Municipiului Pitești”  (București, Editura Academiei, 1988), cei trei autori Petre Popa, Paul Dicu, Silvestru D.Voinescu afirmă că: „este atestată documentar, printr-un act oficial, localitatea noastră medievală, la această dată, Mircea cel Bătrân/ Mircea cel Mare, domnul Țării Românești (1386-1418), dăruind Mănăstirii Cozia (Vâlcea), printre alte proprietăți și o moară în hotarul Piteștilor”.

Dansul și îmbrățișarea: sănătate pentru Creier

Marţi, 09 Mai 2023 07:44

M-am bucurat mult când am citit, și nu pentru prima oară, despre dans și îmbrățișare. Când eram mic, o verișoară, nepoata mamei, mă îmbrățișa cu multă sârguință. Eram un copil sfios și cam dolofan, fiind iubit de toată lumea, zic eu acum!

Tatăl meu m-a învățat să „joc” sau să dansez, cum se mai spune. Mare artist! Și eu, la rândul meu, am învățat pe colegii mei, băieți și fete. Cu fetele, o mai scoteam la capăt, dar cu băieții era mai greu. Dansam după tabla de scris! Mamă, mamă! De câte ori s-a răsturnat tabla peste capetele colegilor, că stăteau la rând. De atunci am tot dansat! Cu cine? Cu mătura, lopata, măturoiul, coasa, grebla, cazmaua, când mergeam cu oile și alte bovine și cabaline.

 

 

Liberalii argeşeni l-au uitat pe Ion C. Brătianu! Forţa Dreptei l-a comemorat pe marele om politic!

Marţi, 09 Mai 2023 07:37

Pe 4 mai s-au împlinit 132 de ani de la moartea marelui om politic liberal, Ion C. Brătianu. Şi deşi se bat cu pumnul în piept că sunt urmaşii Brătienilor, liberalii argeşeni au uitat cu desăvârşire că ar fi trebuit să-l comemoreze pe I.C. Brătianu. În schimb, Forţa Dreptei a bifat momentul, iar Adrian Miuţescu şi Emanuel Soare au fost cap de afiş la Vila Florica, exact ca-n vremurile bune, când conduceau PNL Argeş.

 

Nota 10 la BAC pentru elevii premianţi la concursurile și olimpiadele internaționale

Marţi, 09 Mai 2023 07:06

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii care au obținut premii individuale la concursurile și olimpiadele școlare internaționale își pot echivala proba scrisă de la examenul de Bacalaureat cu nota 10.

„Elevii care, în una din clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri/olimpiade școlare internaționale recunoscute de către MECTS au posibilitatea de a-și echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obținut premiul. Echivalarea se face cu nota maximă.”, se arată într-un document semnat de minister., potrivit Edupedu.ro.

 

Bilete de tratament balnear la Casa de Pensii Argeș

Luni, 08 Mai 2023 22:19

Pentru seria 6 din acest an, cu date de plecare în perioada 22 – 26 mai 2023,  Casei Județene de Pensii (CJP) Argeș i-au fost repartizate un număr de 59 de bilete de tratament balnear în stațiunile 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Covasna, Olănești, Moneasa și Pucioasa. Eliberarea biletelor se face în perioada 5 mai  - 12 mai 2023, conform planificării care este anunțată telefonic  fiecărui beneficiar.

Au ramas 3 bilete pentru care nu au fost solicitări în stațiunea Amara, informează CJP Argeș. Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

Ne putem întâlni, din nou, la ceas la Trivale!

Luni, 08 Mai 2023 21:42

Din 5 mai 2023, „ceasul de la Trivale” revine în centrul Piteștiului! Este al doilea proiect pe care Rotary Club îl realizează, în decurs de un an, pe domeniul public, cu beneficii directe pentru piteșteni. După ce în septembrie, anul trecut, au marcat un traseu cu inimi roșii - Promenada Inimilor - în Lunca Argeșului, în cadrul unei campanii de încurajare a mișcării pentru sănătate, acum, în primăvara lui 2023, Piteștiul își primește „ceasul de la Trivale” înapoi, grație Rotary Club.

Cristian Gentea, primarul Piteștiului: „Mulți dintre noi, cei trecuți de prima tinerețe, ne amintim de întâlnirile de „la ceas”, și iată că, de astăzi, tinerii au ocazia să recunoască ceea ce era cândva un simbol al Piteștiului! Mulțumesc Rotary Club și domnului președinte, av. Dragoș Nicolescu!”.

 

Pagina 6 din 429

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea