În curând în librării! ”Pitești 630. Memento” - un nou volum marca PETRE POPA

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:04

În curând, în librării, un nou volum al profesorului universitar doctor Petre Popa. Un tom cu fotografii, în scris, din istoria Cetății.
La 20 mai 2018, am evocat 630 de ani, care amintesc atestarea documentară medievală certă a localității Pitești (20 mai 1388), hrisov datorat voievodului Țării Românești, Mircea cel Bătrân (1386-1418), evenimentul secular fiind integrat, special, programului activităților consacrate sărbătoririi Centenarului unirii tuturor provinciilor autohtone tradiționale (1918-2018), precum și consemnării Semicentenarului acordării prerogativelor municipale, pentru reședința Argeșului contemporan (1968-2018).

 

Pitești. Începând cu data de 29 septembrie, distribuirea măștilor de protecție se va face la fostul sediu al CAR Pensionari

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:00

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești anunță prelungirea perioadei de distribuire a măștilor de protecție pentru persoanele defavorizate, conform OUG nr. 78/2020.
Începând cu data de 29.09.2020, distribuirea măștilor de protecție se va face la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești (Bd. Republicii  nr. 117B, bloc D5B, parter - fostul sediu al CAR Pensionari), după următorul program:

Întâlnire decisivă între liderii USR PLUS și PNL pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Pitești

Miercuri, 30 Septembrie 2020 13:47

 

# Ionuț Moșteanu, despre conducerea PNL Argeș: „Au văzut cât de mult au pierdut susținând un pesedist și cred că au învățat ceva din asta”

 

Alianța USR PLUS a făcut o figură frumoasă și în Argeș la alegerile din 27 septembrie. Au câștigat fotoliul de primar în municipiul Câmpulung și au obținut în județ un număr de 62 de consilieri locali. Deputatul Ionuț Moșteanu a terminat, onorabil, pe locul trei alegerile pentru Primăria Pitești, cu 11.155 de voturi. De asemenea, USR PLUS a obținut 6 consilieri la Pitești. Acum, obiectivul conducerii USR PLUS este formarea unei alianțe cu PNL pentru Consiliul Local Pitești, cele două partide putând forma majoritatea.

 

Schimbare de conducere la Garda de Mediu Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:29

 

# Comisarul șef Alexandru Vâjan – detașat tocmai la Buzău

PNL și-a impus omul și la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Argeș. Din 28 august, în fruntea Gărzii de Mediu Argeș a fost numit Ioan Ene, cel care a mai condus instituția în urmă cu mai mulți ani. În schimb, Alexandru Vâjan a fost detașat cât mai departe de județ,  la peste 230 de km distanță, tocmai la Garda de Mediu Buzău. Mai mult, acesta a fost numit în plin scandal, vechea conducere a Comisariatului Județean Buzău fiind acuzată că nu a rezolvat în timp util o sesizare privind munți de gunoaie ce ar fi fost depozitate ilegal pe raza comunei Beceni. Așa că profitând de situația creată, liberalii argeșeni s-au mișcat cu ”eleganță” și au reușit să scape de Vâjan (ginerele primarului PSD din Boteni) din județ.

Deszăpezirea drumurilor județene costă, iarna aceasta, peste 11 milioane lei!

Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:27

Iarna aceasta vom avea o deszăpezire de 11.256.133,60 lei (TVA inclus). La această sumă au ajuns specialiștii Regiei Autonome Judetene de Drumuri Arges R.A. pentru a preveni și combate înzăpezirea și poleiul pe drumurile și podurile din județ, pentru iarna 2020 – 2021. Proiectul de hotărâre urmează să fie dezbătut și apoi aprobat în ședința de Consiliu Județean Argeș din data de marți, 29 septembrie.

Precizăm că în baza Contractului de administrare nr. 13938/01.11.2010/ - 2739/02.11.2010 încheiat între judetul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș și Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș R.A., administrarea, întreținerea, repararea și amenajarea întregii rețele județene de drumuri și poduri a județului Argeș, revine în sarcina R.A.J.D. Argeș R.A.

 

Dosarul Publitrans – amânat din lipsă de… apărare

Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:25

Apelul în procesul Publitrans, desfășurat la Curtea de Apel București, a debutat, pe 22 septembrie, cu o amânare. O parte dintre inculpați nu și-au angajat, la timp, avocat. Este un proces de ”totul sau nimic” pentru 10 dintre inculpați, care au primit, pe fond, pedepse cu executare, cuprinse între 4 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. De condamnare nu au scăpat nici oamenii de faceri Valentin Vișoiu - 7 ani și 8 luni închisoare, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi – 6 ani închisoare.

Scandal în PNL Argeș: „Demisia, domnule Adrian Miuțescu!”

Miercuri, 30 Septembrie 2020 09:46

 

Liberalii argeșeni cer demisia președintelui Adrian Miuțescu, ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare de la alegerile din 27 septembrie. O parte dintre aceștia susțin că rezultatele obținute acum sunt mai slabe ca cele obținute în urmă cu 4 ani.

 

„Am încheiat alegerile locale în jud.Argeș, cu toții cunoaștem deja câștigătorii. PSD Argeș a câștigat aproape tot ce se putea câștiga. Din păcate un rezultat cât se poate de lămuritor! Chiar si USR-PLUS și-a arătat măsura - rezultatul din municipiul Câmpulung, dar și din Pitești, vorbește mult despre ce poate USR-PLUS în Argeș.

 

Ion Mînzînă: „Odată ce armele au tăcut, suntem deschiși la orice discuție cu celelalte partide”

Marţi, 29 Septembrie 2020 12:45

În urma alegerilor din 27 septembrie, Ion Mînzînă a devenit noul președinte al CJ Argeș. Cu această ocazie, Mînzînă a adresat câteva cuvinte pentru argeșeni:

„Dragi argeșeni,

Vă mulțumim tuturor pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o duminică, votul dumneavoastră ne onorează și ne obligă la responsabilitate, implicare și multă muncă, pentru a aduce echilibru și prosperitate în Argeș!

PSD - fără majoritate în Consiliul Local Piteşti. Au început negocierile

Marţi, 29 Septembrie 2020 11:07

Dacă în mandatul trecut, PSD a avut majoritate în Consiliul Local Pitești, în acest an situația este total diferită. După finalizarea numărării voturilor, s-a stabilit numărul mandatelor în Consiliul Local Piteşti: PSD – 8, PNL – 7, USR-PLUS – 6 și PMP – 2.

Astfel, au început deja discuţiile şi negocierile legate de constituirea unei majorităţi, majoritate ce ar urma să desemneze şi cei doi viceprimari. Rămâne de văzut cum vor decurge în următoarele zile tratativele dintre PSD, PNL şi USR-PLUS.

 

Situația voturilor pentru Primăria Pitești

Marţi, 29 Septembrie 2020 10:58

Cristian Gentea a câștigat alegerile pentru Primăria Pitești. Conform Biroului Electoral Central, acesta a obținut 16.660 de voturi, cu peste 4200 de voturi față de candidatul PNL – Sorin Apostoliceanu. Situația voturilor pentru Primăria Pitești este următoarea:

1. Gentea Cristian (PSD) – 16660 voturi

2. Apostoliceanu Sorin (PNL) – 12453

Alina Baciu - cea mai tânără primăriță din Argeș

Marţi, 29 Septembrie 2020 10:26

Anca Alina Baciu, fata fostului edil de la Corbi - Virgil Baciu, a făcut pasul cel mare şi a candidat pentru un mandat de edil, devenind noul primar al comunei. Aceasta este cel mai tânăr primar pe care îl are Argeşul.
Anca Alina Baciu (PMP) a obținut 895 de voturi, fiind urmată de Constantin Mogaru (PSD) cu 585 de voturi, Marius Viorel Anghel (PRO România) – 339, Dan Aldea (PNL) – 260, Ion Cîrstoiu (USR) – 30 de voturi.
În Corbi, PMP a terminat pe primul loc și în Consiliul Local, obținând 5 consilieri locali.

 

Lista primarilor din Argeș. PSD a câștigat în 71 de localități

Marţi, 29 Septembrie 2020 10:13

Județul Argeș este în continuare „roșu”. PSD a câștigat alegerile în județ, obținând atât funcția de președinte al Consiliului Județean, cât și fotoliul de primar al municipiului Pitești. De altfel, PSD a câștigat șase dintre cele șapte orașe și municipii ale Argeșului, excepție făcând municipiul Câmpulung. În total, PSD a câștigat 71 de localități, PNL – 24, PMP – 2, USR – 1, PRO România – 1, PER – 1, ANȚ (Alianța Național Țărănistă) - 1, independent – 1.

PSD - triumfător în Argeș

Luni, 28 Septembrie 2020 13:58

Alegerile locale din 27 septembrie au fost câștigate în Argeș de către PSD. În urma alegerilor de duminică, PSD Argeș a obținut peste 70 de mandate de primar, dintre care șase în orașe și municipii, și a obținut aproape 45% din voturile pentru Consiliul Județean. Dintre orașe sau municipii, doar Cămpulungul a fost pierdut, fiind câștogat de Elena Lasconi, candidatul USR PLUS.

 

Cristian Gentea - noul primar al Piteștiului!

Duminică, 27 Septembrie 2020 21:39

În Piteşti a început numărătoarea voturilor în secţiile de votare. După o campanie aprinsă, reprezentantul PSD ar fi câștigat Primăria Pitești. Cristian Gentea este noul primar al Cetății. Procentul cu care a obținut această victorie va fi stabilit abia în perioada următoare, după centralizarea tuturor voturilor dar și după rezolvarea contestațiilor.
„Asta am promis, asta voi încerca să fac în fiecare zi a mandatului meu. Nu sunt un visător, nu sunt un om al discursului în defavoarea adevărului. Voi fi un OM  de cuvânt, un PRIMAR de cuvânt. Vă multumesc că ați avut încredere că acest lucru se va întampla.
În această noapte, am câștigat DOAR șansa de a o demonstra. Peste patru ani, îmi doresc să nu mai existe vot politic, ci vot administrativ. Să fiu genul de primar pe care piteștenii îl vor mai departe lângă ei și pentru ei, indiferent de conjuctură și "tranduri" politice.  Prioritatea mea e să nu dezamăgesc, ci să surpind plăcut.  

Fraudă la vot: dosare penale la Câmpulung, Beleți-Negrești, Negrași și Coșești

Duminică, 27 Septembrie 2020 17:24

Update: Numărul dosarelor penale, legate de neregulile de la alegerile locale, au ajuns la șapte , în Argeș. Au mai fost întocmite trei dosare penale, două, la  Curtea de Argeș și Țițești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot și unul pentru amenințare, la Săpata.

Știrea inițială: În ziua votului, în Argeș nu au lipsit incidentele. IPJ Argeș a transmis, duminică, 27 septembrie (ora 15.00) că s-au primit 24 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost întocmite patru dosare penale: două sub aspectul săvârșirii infracțiunii de frauda la vot la Câmpulung și Beleți-Negrești, unul privind dispariția unei ștampile de vot la Coșești, respectiv unul privind săvârșirea infracțiunilor de fals și uz de fals la Negrași.

 

Cătălin Bulf: „Acest vot va schimba mentalitatea politică în România!”

Duminică, 27 Septembrie 2020 15:19

La ieșirea de la vot, Cătălin Bulf, președinte PMP Argeș și candidat în cadrul Consiliul Județean a susținută că votul poate schimba mentaliattea politică în țara noastră.

„Acest vot, care este un vot foarte important, va schimba mentalitatea politică în România! Primul și singurul partid care își dorește reindustrializarea României și întoarcerea specialiștilor din străinătate suntem noi, cei de la PMP, și rog pe toată lumea să vină azi să-și exprime votul și dorința de schimbare”, a precizat Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș și candidat pentru funcția de consilier județean în cadrul CJ Argeș.Dumitru Grecu: „Am votat ca Argeșul să devină pe harta lumii o destinație turistică de excepție”

Duminică, 27 Septembrie 2020 15:09

Liderii Pro România Filiala Argeș susțin că au votat astăzi „Pro Pitești, Pro Argeș pentru România”. „Pe 27 septembrie, de Ziua Mondială a Turismului, am votat ca Argeșul să devină pe harta lumii o destinație turistică de excepție. Am votat ca începând de astăzi să venim cu oameni performanți în administrație, oameni care să știe să gestioneze fonduri europene, oameni care să cheltuie banul public pentru comunitate”, a spus Dumitru Grecu, candidatul Pro România la președinția CJ Argeș.

„Am votat să schimbăm ceea ce nu ne place în Pitești. Sunt piteștean și am ieșit să votez împreună cu toți piteștenii mei pentru orașul nostru”, a declarat Liviu Stancu, candidatul Pro România la Primăria Pitești.

 

 

Ionuț Moșteanu: „Am încredere că piteștenii vor arăta că vor schimbare”

Duminică, 27 Septembrie 2020 12:24

Deputatul Ionuț Moșteanu, candidatul USR PLUS pentru Primăria Pitești, a mers la vot, în această dimineață, însoțit de mama sa la secția de votare de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Pitești.
„Am venit la vot alături de mama mea. Ea a fost învățătoare aici de o viață. Am votat cu speranța că lucrurile vor arăta mai bine. Invit pe toți piteștenii să vină la vot. Haideți să fim în număr mare, haideți să oferim cât mai mare legitimitate următorului primar și următoarei echipe de consilieri. Am încredere că piteștenii vor arăta că vor schimbare”, a precizat Ionuț Moșteanu.
În schimb, colegul său, Mihai Mihăilescu, președintele USR Pitești, a votat la Școala Gimnazială Nr. 19 „Matei Basarab” din Pitești. „Am votat pentru schimbare, pentru o noua generație! Am votat pentru o administrație pe bază de competențe, meritocrație, fără nepotisme și sinecuri! Am votat pentru o politică fără compromisuri!”, a precizat Mihai Mihăilescu.


Ion Mînzînă: „Am votat pentru viitorul copiilor noștri, am votat pentru pensionarii României”

Duminică, 27 Septembrie 2020 11:48

Ion Mînzînă, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Argeș, a votat încă de la primele ore ale dimineții la secția de votare nr. 47 de la Școala Gimnazială “Nicolae Simonide” din Pitești.

„Am votat pentru viitorul copiilor noștri, am votat pentru pensionarii României, pentru categoriile defavorizate, pentru tot ceea ce înseamnă social-democrație în această țară”, a precizat Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș.

Acesta a fost însoțit de Cristian Gentea, candidatul partidului pentru Primăria Pitești, de către deputatul Simona Bucura Oprescu, secretarul executiv al PSD Argeș, de parlamentari și de candidații pentru CJ, respectiv Consiliul Local Pitești.

 

Cristian Gentea: „Îi asigur pe piteșteni că îi vom face să fie mândri de orașul lor”

Duminică, 27 Septembrie 2020 11:39

Cristian Gentea, candidatul PSD la Primăria Pitești, a votat încă de la primele ore ale dimineții, la secția de votare nr. 9 de la Grădinița “Micul Prinț”, din Trivale.

Acesta a fost însoțit de Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și candidat la CJ Argeș, de către deputatul Simona Bucura Oprescu, secretarul executiv al partidului, de parlamentari și de candidații pentru CJ, respectiv Consiliul Local Pitești.

„Am votat proiectul unui oraș în care îți place să trăiești și o echipă de oameni profesioniști în toate domeniile, care pot să facă realizabil acest proiect. Eu vreau să mulțumesc piteștenilor pentru că au apreciat decența campaniei pe care am făcut-o noi și proiectul propus și îi asigur că îi vom face să fie mândri de orașul lor”, a precizat Cristian Gentea

Sorin Apostoliceanu: „Am votat pentru un oraș viu, sănătos și pentru un Pitești al viitorului”

Duminică, 27 Septembrie 2020 11:24

Candidații PNL la Primăria Pitești și la Consiliul Județean au votat, cu încredere, pentru un Pitești și pentru un Argeș al viitorului.

Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL pentru Primăria Pitești, a votat la secția ABAAV Pitești. „Am votat pentru schimbare, pentru speranță, pentru o administrație profesionistă, pentru fonduri europene care vor schimba acest oraș. Am votat pentru locuri de joacă, pentru locuri de muncă bine plătite pentru tineri, pentru zone de relaxare. Am votat pentru un spital municipal și am votat pentru un oraș viu, sănătos și pentru un Pitești al viitorului”, a precizat Sorin Apostoliceanu.

 

Pagina 6 din 221

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea