Dosarele „stăpânilor de sclavi” de la Tribunalul Argeș - pe final!

Luni, 23 Aprilie 2018 12:19

# „Victimele munceau și când nu era nimic de… muncit. Erau puse să care pietrele dintr-o parte în alta”

Rudele „stăpânilor de sclavi” de la Berevoești s-au împărțit, săptămâna trecută, între Curtea de Apel Pitești și Tribunalul Argeș. Pe 18 aprilie, trei dosare, ce îi are ca inculpați pe romii din Gămăcești acuzați de trafic de persoane, s-au aflat pe rolul instanțelor din Argeș, două pe fond, la Tribunal, și unul în apel, la Curtea de Apel. Din acest motiv și rudele inculpaților s-au împărțit între instanțe pentru a fi alături de apropiații lor, mai ales că aproape toți inculpații din aceste dosare au grad de rudenie între ei.

 

Eveniment remarcabil! Culoare și fantezie la Simfonia Lalelelor, în anul Centenarului

Luni, 23 Aprilie 2018 12:05

# Primarul Cornel Ionică: „Sunt mândru că putem să continuăm tradiția Simfoniei Lalelelor”

Weekend-ul trecut s-a desfășurat ediția a 41-a a celei mai iubite sărbători a Piteştiului şi una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România - Simfonia Lalelelor. Evenimentul a fost deschis, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş.

Apel umanitar. Ajutor pentru Gabi

Luni, 23 Aprilie 2018 12:02

GABI. 41 de ani. Pentru mulți el este fostul coleg cameraman, prezent la toate evenimentele din Argeș, cu bune și cu rele. Pentru alții este colegul de la Consiliul Județean, colegul de pe Ambulanță, șoferul, fotograful...
Un om care a sărit în ajutorul oricui atunci când a fost nevoie. Acum, el are nevoie de ajutorul nostru.
Diagnosticul este CONDROSARCOM MEDIASTINAL. PROLAPS DE VALVĂ MITRALĂ, iar intervența chirurgicală se poate face numai în străinătate, costul operației fiind de 30.000 euro, pe lângă alte cheltuieli adiacente.
Cei ce vor să îi ofere un ajutor o pot face donând
în contul deschis la Raiffeisen Bank Agenția
Pitești 2 – RO 25 RZBR 0000 0600 2014 4321, pentru LAURENȚIU GABRIEL BĂLĂȘOIU.

 

Evreii care au cumpărat terenurile din Pădurea Trivale de la Ivănescu cer strămutarea dosarului

Luni, 16 Aprilie 2018 14:59

# Instanța: „Prin contractele încheiate ulterior, respectiv, 2009, 2010, 2011, 2012 și 2014, prezumția bunei credințe este răsturnată și de împrejurarea că terenul făcea obiectul unui litigiu” # Noi detalii din dosarul în care Direcția Silvică Argeș a cerut anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru terenurile din Pădurea Trivale vândute de Ivănescu

Magnatul Nicolae Ivănescu riscă să plătească despăgubiri de milioane de euro evreilor cărora le-a vândut zeci de hectare în Pădurea Trivale. Asta după ce Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare. Hotărârea nu este definitivă. De altfel, cele trei firme ale evreilor care au achiziționat mai multe hectare de teren de la Nicolae Ivănescu au cerut strămutarea dosarului, cu pricina, din Argeș. Luni, 16 aprilie, are loc primul termen la Curtea de Apel Pitești în ceea ce privește strămutarea dosarului.

Ilegalități pe bandă rulantă la Direcția Apelor

Luni, 16 Aprilie 2018 14:56

# Directorul în funcție, Victor Sandu, este jurizat de directorul adjunct # Mai multe legi au fost încălcate în etapa selectării dosarelor

Continuă concursul cu probleme, de care am mai scris, la Direcția Apelor Argeș. Directorul general, Victor Sandu, și-a aranjat o prostie de concurs, în care președintele comisiei este chiar adjunctul său. Din păcate, a mai apărut un concurent, care le-a stricat treaba penală a celor doi. Care treabă penală rămâne, chiar dacă Victor Sandu, deținător de teren împreună cu Mircea Drăghici, se retrage. Acceptând  candidatura  lui Victor Sandu,  membrii comisiei trebuiau să se revoce, comițând o faptă penală.

 

Cătălin Rădulescu: „Îi sfidez pe cei care mă critică în Argeș”

Luni, 16 Aprilie 2018 14:54

# ”Îi cer deputatului de Argeș Nicolae Georgescu să își retragă semnătura de pe inițiativele mele. Nu mă onorează calitatea dânsului de co-inițiator”, mai precizează Rădulescu
Într-o postare pe contul personal de Facebook, deputatul Cătălin Rădulescu, anunță că cele trei inițiative legislative propuse de el au primit avizul comisiilor juridice. Unul dintre proiectele inițiate de el prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani.

Curtea de Apel Pitești desființează aberația produsă de Noul Cod Penal

Luni, 16 Aprilie 2018 14:52

# Datorită acesteia, un hacker a primit, la Tribunalul Vâlcea, un an condamnare la închisoare și... 25 de ani sporuri!
Pe rolul instanței Curții de Apel Pitești, s-a  judecat  celebrul proces al unor copii acuzați de mai multe tipuri de fraude  informatice. Dosarul a fost instrumentat de D.I.I.C.O.T. – biroul teritorial Vâlcea și judecat, în primă instanță, de magistrații Tribunalului Vâlcea. Aceștia, aplicând prevederile noului cod penal, i-au dat, unuia dintre copiii învinuiți de infracțiuni informatice și constituire de grup infracțional organizat, o pedeapsă halucinantă: peste 25 de ani de detenție!

 

La Bascov, licitaţia asfaltărilor de 1 milion de euro - pe ultima sută de metri

Luni, 16 Aprilie 2018 14:51

Anul 2018 a debutat în forţă pentru administraţia locală a comunei Bascov, care a demarat numeroase proiecte de investiţii în ultimele luni. Este şi cazul unui important proiect de infrastructură, care vizează asfaltarea a 20 de străzi din comună: Rotăreasa, Bisericii, Prelungirea Micşunele, Şcolii, Gârlei, Zăvoiului, Livezilor, Zorilor, Fundătura Micşunele, Lăbuşeşti, Rotăreşti - Foraj, Nufărului, Luncă, Liliacului, Trandafirilor, Violetelor, Crizantemelor, Ficului, Aviatorului, Arcanului.

Zonele deficitare în Argeș - în asistență spitalicească

Luni, 16 Aprilie 2018 14:02

# Deși salariile medicilor au crescut, în județ există multe posturi vacante

În urma modificărilor salariale aplicate de la 1 martie, veniturile personalului din spitale a crescut considerabil. De exemplu, un medic specialist din Spitalul Județean Argeș poate câștiga în acest moment un venit brut între 9.900 lei și 12.521 lei, la care se pot adăuga și sporuri consistente, de până la 6.000 lei, după caz. Cu toate acestea, în Argeș, încă mai există zone deficitare în asistența spitalicească.

 

Au început lucrările la noul pod din Moșoaia

Luni, 16 Aprilie 2018 13:51

# Acestea costă 13 miliarde de lei vechi și sunt finanțate din PNDL # Luptă electorală, pe facebook, dusă de oameni care nici nu știu despre ce este vorba

Moment important  vineri, săptămâna trecută, la Moșoaia. Primăria, în frunte cu primarul, Florea Ene, a predat amplasamentul  pentru începerea lucrărilor la noul pod peste Teleormănel.
Podul deservește o comunitate largă de oameni care, în momentul de față, trec peste vechiul pod cu oarecare dificultate, acesta fiind destul de îngust și afectat de vechime. Podul nou de peste Teleormănel va avea o lățime de șase metri, lățime mult superioară podului existent în momentul de față, va fi prevăzut cu parapeți de protecție și va avea suprafață de rulare asfaltată.

Salariile din instituțiile deconcentrate din Argeș

Luni, 16 Aprilie 2018 13:40

# La Serviciul de Ambulanță, angajații mai primesc încă un salariu din… sporuri # Sporuri de 85% din salariul de bază la Direcția de Sănătate Publică Argeș # Salariul directorului DSVSA Argeș este aproape cât cel al președintelui României # Directorul de la OCPI Argeș - peste 12.000 lei
Angajările în sistemul bugetar au devenit din ce în ce mai atractive mai ales că salariile bugetarilor depășesc pe cele din privat. În conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, autorităţile şi instituţiile publice trebuie să publice la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an, o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, fiind menținută lista pe tot parcursul anului.

 

Magistrații Curții de Apel Pitești au soluționat dosarul privind introducerea în țară a peste 300 de kg de droguri

Luni, 16 Aprilie 2018 13:38

Pe rolul Curţii de Apel Piteşti s-a aflat, în apel, un dosar în care inculpații, doi cetățeni turci și doi români din județul Vâlcea, sunt acuzați de introducerea în țară a 310 kg de heroină. Pe 6 martie, Curtea de Apel Pitești a decis majorarea pedepselor la trei dintre inculpați. Este a doua cea mai mare captură de droguri înregistrată la noi în țară, după ce în vara anului 2016, au fost descoperite de autorităţile române 2,45 de tone de cocaină în patru containere în Portul Constanţa.

Romii din Costești se judecă cu Regia de Drumuri pentru 9 miliarde de lei vechi

Luni, 16 Aprilie 2018 13:37

Regia Autonomă de Drumuri Argeș se află de doi ani în proces cu miză mare: 9 miliarde de lei vechi. De unde suma? Din  cesionări de facturi. Mai pe scurt, S.C. Venus Holdrung S.R.L. a săpat (așa susține) șanțuri pentru Consiliul Județean de valoarea menționată mai sus. Cele 12 facturi emise, au fost cesionate firmei surori, S.C. Argecom Metal S.R.L. Lucrările se pare că  nu au în spate contract și nici situație de lucrări. Instanța a decis efectuarea unei  expertize de specialitate, nominalizându-l ca responsabil pe expertul  Mușătescu Dumitru.

 

Împreună pentru Ana!

Luni, 16 Aprilie 2018 13:33

Este frumoasă, râde, glumeşte, dar trece printr-o perioadă mai grea decât am putea vreodată să ne imaginăm. Numele ei este Ana Maria Constantin şi a fost diagnosticată cu tumoare cerebrala maligna din creierul mic pana in creierul mare in data de 5 august. Deşi a fost operată în anul 2016 şi intervenţia a decurs bine, acum are nevoie de ajutorul nostru pentru a continua tratamentul. Familia a făcut eforturi enorme pentru ca Ana să îşi îndeplinescă visurile. Radioterapia si chimioterapia au fost facute in Turcia la spitalul Gaziosmanpaşa in Istambul. Pentru a achita tratamentul acolo au vandut apartamentul in care locuiau.

Atenție argeșeni! Din luna mai, talonul mașinii se suspendă automat odată cu expirarea ITP-ului

Luni, 16 Aprilie 2018 13:27

Din data de 20 mai se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului dacă Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este expirată. „Polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR”, avertizează MAI.

 

Concurs amânat la ABAAV! Subalternul directorului general a prezidat comisia de concurs a ”șefului” de la Apele Române

Luni, 02 Aprilie 2018 13:25

#  Concursul pentru postul de director la Administrația Bazinală Argeș-Vedea i-ar fi adus fa ță în față pe Adrian Moisescu și pe Victor Sandu, șeful interimar de la ANAR #  Legalitate sau abuz în serviciu? Directorul adjunct a admis dosarul directorului general  #  Comisia de soluţionare a contestaţiilor a amânat desfășurarea concursului

Concurs cu scântei la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea! Decizia șefului interimar de la Apele Române, Victor Sandu, de a candida în județul nostru pentru postul de director la ABAAV a creat confuzie și tensiune. Spunem acest lucru pentru că Victor Sandu a încercat „să centreze, să dea cu capul și să marcheze”, toate în același timp. Semnătura șefului de la Apele Române apărea pe anunțul în care sunt specificate condițiile de participare sau bibliografia la concursul pentru care el însuși candida.

Dr. Nicușor Stănculeț, șeful de la Medicină Legală, acuzat de infracțiuni de corupție din cauza unor apropiați

Luni, 02 Aprilie 2018 13:22

#  Fiind audiat timp de o oră și jumătate, medicul a demontat acuzațiile aduse de procurori în fața judecătorului Tribunalului Argeș #  „Nu intră în atribuțiile mele expertizele de calcul ale alcoolemiei. Nici nu se fac la nivelul Serviciului de Medicină Legală, ci doar la IML”, a precizat doctorul

Pe rolul Tribunalului Argeș se află un dosar în care sunt vizate fapte de coruptie anchetate încă din 2011. Doi dintre inculpați sunt chiar condamnați pentru respectivele infracțiuni, iar dosarul actual reprezintă o disjungere din vechea speță. Medicul Nicușor Stănculeț, actual șef interimar la Serviciul de Medicină Legală Argeș, a fost trimis în judecată împreună cu alte șase persoane, dintre care patru dintre inculpați sunt polițiști sau foști polițiști, într-un dosar al alcoolemiilor. Inculpații sunt acuzați că se ocupau cu falsificarea unor date din buletinele de alcoolemie.

 

Costel Zamfir, fostul primar din Bradu, chemat în fața Curții de Conturi pentru un contract păgubos

Luni, 02 Aprilie 2018 13:21

Primăria Bradu este călcată, din nou, de Curtea de Conturi. De data aceasta, este avut în vedere, probabil în urma uneai reclamații, contractul prin care primarul Costel Zamfir a închiriat, pentru o perioadă de 49 de ani, sediul fostei unități militare. Oficialii veniți în control l-au chemat inclusiv pe fostul primar Zamfir, ca să îl întrebe detalii cu privire la acest contract. Apoi, au recomandat edilului în funcție, Dan Stroe, să îl rezilieze, pentru că a fost încălcat. Dan Stroe a formulat o propunere de Hotărâre a Consiliului Local. Dar, surpriză: consilierii au fost de altă părere. Iată cum s-au desfășurat ”ostilitățile”, povestite, pe pagina de socializare, chiar de un consilier local, Andrei Niță.

Răspuns halucinant dat de secretarul de stat Dan Dumitrescu la situația copiilor îmbolnăviți cu SHU

Luni, 02 Aprilie 2018 13:19

# La o întrebare adresată de parlamentarul Dănuț Bica (dreapta) către Ministerul Sănătății, acesta a primit un răspuns copiat greșit dintr-un raport vechi
S-au împlinit recent doi ani de la momentul în care eficiența sistemului sanitar din România a fost pusă la grea încercare prin înregistrarea mai multor cazuri de copii cu afecțiuni digestive grave, majoritatea din Argeș. În februarie 2016, trei bebeluși din Argeș au murit după ce au fost diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic (SHU). Cauza exactă a îmbolnăvirii copiilor a rămas încă incertă.

 

Se mută sediul PNL Argeș! În locul lor vine ALDE

Luni, 02 Aprilie 2018 13:14

Schimbare de sediu la Partidul Național Liberal filiala Argeș! După ce timp de mai mulți ani, organizația județeană și-a desfășurat activitatea în spațiul situat pe str. Egalității, lângă Colegiul Zinca Golescu, conducerea partidului a decis mutarea sediului. Astfel, PNL Argeș își va desfășura activitatea în fostul sediu al PDL Pitești, aflat pe strada Negru Vodă. În fostul sediu al PNL Argeș urmează să își desfășoare activitatea Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.

Mioveniul începe să facă primii pași în conceptul Smart City

Luni, 02 Aprilie 2018 13:10

Săptămâna trecută, a fost lansată Aplicația Mioveni City App, o platformă digitală intercativă în care puteți găsi toate informațiile utile, agenda evenimentelor, ghid turistic, locații pentru petrecerea timpului liber și chiar social media sau news, însă există și un domeniu unde puteți sesiza și raporta instant diverse incidente.
Principalele două component ale aplicatiei sunt Ghidul Turistic Digital si Modulul de Raportari Incidente.

 

Pagina 6 din 141

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea