Vineri, 24 noiembrie, s-a consumat un nou termen din mega-dosarul Consultanța

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:10

# Viorel Hrebenciuc și Cătălin Voicu, vedetele interceptărilor DNA în convorbirile cu Constantin Nicolescu # La termenul din 12 decembrie, se va stabili data audierii acestora
Vinerea trecută, un nou termen – al 30-lea din mega-dosarul de corupție plecat de la DNA Pitești, supranumit ”Consultanța”. S-a procedat  la audierea martorilor Andriescu Vasile, Catrinescu Ionel, Cujbă Daniel, Gabrian Constantin, Barbu Emilian şi Ioana Vasilica. Așțadar, nimic interesant. Termenul din decembrie, însă, promite să fie unul incendiar.

 

Fostul președinte al PRM Câmpulung, susținut de prieteni în procesul instrumentat de DNA

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:53

# Marinică Fologea, caracterizat în dosarul său penal de un preot și de secretarul Primăriei Câmpulung #  Părintele Daniel Oprescu, parohul de la Mărcuș: „A fost omul cu care am cărat la roabă și la targă, cot la cot, materiale pentru ridicarea bisericii”

Jonglerii de Campionat Mondial la Direcția Apelor!

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:52

# Emil Nicolae, dorit șef, a venit cu transfer de la service-ul lui Daniel Bălțat, partener de investiție imobiliară cu deputatul Mircea Drăghici

Emil Nicolae este, fără doar și poate, o figură ce face valuri în Argeș. Căutător neobosit de servicii și funcții, Nicolae a schimbat câteva posturi de director, în căutarea fotoliului perfect. De ceva timp, se pare că fotoliul considerat perfect este cel de șef la Sistemul de Gospodărire al Apelor din cadrul ABAAV.

 

Dosarul autopsierilor de la Tribunalul Argeș - în pronunțare

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:50

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată, în aprilie 2016, pentru luare de mită patru angajați de la morga Spitalului Județean Argeș. Este vorba de Nedelcu Cristian, Maria Marinel, Stan Vasile și Păun Marian, toți cercetați în libertate. Dosarul aflat pe rolul Tribunalului Argeș este aproape de a fi încheiat, după ce magistrații au amânat pronunțarea în dosar pentru vineri, 24 noiembrie.

Proiecte importante la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:48

Conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești și Consiliul Județean Argeș doresc să acceseze mai multe fonduri europene care ar putea schimba unitatea din temelii. Se dorește, printre altele, reabilitarea ambulatoriului, realizarea unui bazin la baza de tratament pentru recuperarea copiilor sub apă, realizarea unui nou corp, în spatele spitalului.

 

Dosarul „Cămătarilor” din Argeș - un mare fâs?

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:34

# Lipsa de persoane vătămate amână finalizarea dosarului de cămătărie cu un prejudiciu de peste un milion de euro

În urmă cu aproape trei ani se desfășurau acțiuni de amploare în Pitești într-o cauză având ca obiect infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj și camătă.

Teroristul „Ibrahim” din Mușătești, aproape de a fi trimis în judecată

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:32

Dosarul în care Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Mușătești, este suspectat de propagandă teroristă în favoarea DAESH se află pe ultima sută de metri. Conform surselor noastre, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Pitești sunt foarte aproape de a-l trimite pe acesta în judecată. Acuzaţiile procurorilor: culegerea sau deţinerea, în scopul transmiterii, ori punerea la dispoziţie de date şi informaţii despre obiective vizate de o entitate teroristă.

 

Drum de peste 7 km. și pod peste râul Cotmeana, pe bani europeni, inaugurate la Stolnici

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:30

Investiție de calibru, pe fonduri nerambursabile, de aproape un milion de euro, dusă la bun sfârșit de edilii din Stolnici. Este vorba de bani europeni atrași pe Măsura 1.2.5., ”Modernizare drumuri către exploatații agricole” – drumuri amenajate și acoperite de macadam bituminat, în lungime de 7,3 km., dar și de un pod nou peste râul Cotmeana. Investiția a fost finalizată conform programului stabilit cu constructorul, așa încât, la răcirea vremii, nu vor mai fi problem de acces.

Acuzată de indolență crasă, directoarea Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima” și-a dat demisia

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:15

# Dumitru Tudosoiu: ”Eu sunt nemulțumit de activitatea dumneaei” # În primele opt luni din 2017 s-au cheltuit pe utilităţi nu mai puţin de patru miliarde lei vechi

La începutul acestui an, profesoara Gabriela Cârstea a promovat examenul pentru funcția de director la „Dimitrie Dima”, iar la unitatea școlară se aștepta ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Doar că nu au fost chiar așa, iar la ședința de Consiliu Local Pitești din luna septembrie a izbucnit

 

,,SPRIJIN PENTRU VIAŢĂ”- un proiect de succes, cu sute de voluntari implicați

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:03

# Inițiativă de suflet a elevilor și profesorilor Liceului Tehnologic Topoloveni

Liceul Tehnologic Topoloveni a iniţiat şi desfăşurat, în această toamnă, un nou proiect social umanitar, continuând astfel lunga tradiţie a acţiunilor de acest gen implementate cu succes de-a lungul ultimilor ani. Am dorit să trezim interesul copiilor, părinţilor, cadrelor didactice, reprezentanţilor instituţiilor pentru gestul de solidaritate şi implicare socială în ajutorarea semenilor noştri.

Război la instanțe între Consiliul Județean Argeș și operatorii de transport

Luni, 20 Noiembrie 2017 09:40

# O firmă de transport cere CJ Argeș 100.000 de lei reprezentând daune morale și despăgubiri  materiale

Pe 31 august a.c., printr-o hotărâre de Consiliu Județean, au fost introduse 11 trasee noi județene și au fost semnate protocoalele de colaborare între CJ Argeș şi operatori de transport acreditaţi, ce urmau să asigure transportul pe rutele din zona metropolitană Pitești. Măsura reintroducerii acestor trasee interjudeţene în localităţile limitrofe municipiului reşedinţă de judeţ a fost luată la solicitarea Consiliilor Locale din comunele

 

Dublă lansare de carte la Universitatea din Pitești

Luni, 20 Noiembrie 2017 09:26

# ”Călătorii în centrul gândirii” și ”Discopatia verticală cervicală”, două volume fascinante

Cunoscuții prof. dr. neurochirurgi Alexandru Vlad Ciurea și Mihai Popescu au lansat, sâmbătă, 18 noiembrie, la Rectoratul Universităţii din Piteşti, două cărți. “Călătorii în centrul gândirii” este o fascinantă poveste personală a primului - dar și de istorie a neurochirurgiei românești, și “Discopatia vertebrală cervicală”, lucrare scrisă alături de medicul neurochirurg piteștean Mihai Popescu.

Culmea culmilor! Fostul primar și actuala primăriță din Ștefănești, împreună, împotriva tuturor!

Marţi, 14 Noiembrie 2017 21:36

Lavinia Năstase este, de puțin timp, consilierul pe probleme de cultură al primarului din Ștefănești, Ioana Dumitru. La ultima ședință de consiliu local, aceasta a ținut o scurtă alocuțiune cu privire la locul și rolul Brătienilor și Goleștilor, atât în istoria locală, dar și în cea a țării.

Ținând cont că ziua de 1 Decembrie se apropie, proaspăt numita consilieră a venit cu propunerea ca fiecare ales local sã-şi doneze indemnizaţia – numai pentru o lună - pentru a se putea organiza cum se cuvine evenimentul, precum şi ziua de Moş Nicolae, prilej cu care toţi copiii din Ştefãneşti sã primeascã mici cadouri.

 

Decizie ce poate crea un precedent uriaș! O primărie din Argeș a câștigat procesul cu Apele Române pentru că acestea nu au decolmatat un pârâu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:57

Anul acesta, un proces cu o miză relativ mică, de numai 1,4 miliarde lei vechi, proces câștigat de o primărie săracă din Argeș, poate declanșa, însă, un val uriaș. Un val atât de mare încât chiar instituția care gestionează situația apelor din județ ar putea fi scufundată. Pentru că, o instituție cu excedent de 3.000 de miliarde de lei vechi, nu investește – sau, cel puțin, nu investea – în reparații, în decolmatări, în protecții și apărări de maluri.

„Am făcut o greșeală de redactare în declarația de avere. Mașina mea a fost fabricată în 2005 și nu costă 40.000 de euro”

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:57

# Declară managerul Spitalului de Pediatrie, Floriana Gheorghe

În ediția anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” am precizat, conform declarației de avere a Florinei Gheorghe, managerul Spitalului de Pediatrie, că aceasta și-a achiziționat, după ce a ajuns în fruntea unității spitalicești, un Mitsubishi Pajero Sport. În declarația de avere a Florinei Gheorghe apare că autoturismul respectiv a fost fabricat în 2017. Iar după o scurtă documentare, am aflat că mașina valorează, pe piață, peste 40.000 de euro. După apariția materialului, Florina Gheorghe ne-a contactat pentru a face mai multe referiri în ceea ce privește anul achiziționării autoturismului său. Managerul Spitalului de Pediatrie ne-a precizat că, de fapt, mașina a fost fabricată în anul 2005, nicidecum în 2017.

 

Investiții de peste 3 milioane de euro la Bârla

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:54

# Doar proiectul de înființare și extindere a rețelei de apă se ridică la 109 miliarde lei vechi!

Gheorghe Voicu, primarul din Bârla, este absolvent a două facultăți (Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti și  Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Studii Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti). Studiile de management l-au ajutat, după accederea în funcția de edil-șef al localității natale, la implementarea unui sistem de lucru eficient, bazat pe proiecte ambițioase, cu atragere, desigur, de fonduri europene nerambursabile. Bugetul local nu este unul de invidiat, așa că primarul nostru bate la ușile capitalei de județ dar, mai ales, la cele ale Capitalei țării, reușind să implementeze – în diferite stadii – proiecte importante.

Echipamente medicale noi la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:52

# Printre aparatele ce urmează a fi livrate la unitate până la sfârșitul anului se numără și un autoclav

În această perioadă, Spitalul de Pediatrie Pitești se află în proceduri de achiziție de echipamente medicale. Printre bunurile ce urmează a fi achiziționate de spital se numără un autoclav ce reprezintă un aparat care se utilizeaza pentru sterilizarea instrumentarului sanitar, a materialui de laborator etc.

 

O firmă din Zalău a dat în judecată Primăria Pitești și Colegiul Brătianu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:48

# Lichidatorul judiciar al Internațional FBS Holding cere în instanță pretenții financiare în urma lucrărilor de la Brătianu și de la Blocul G1 din Războieni
Înfiinţată în 2004, firma de construcţii Internațional FBS Holding cu sediul social în Zalău, controlată de omul de afaceri Florin Bogdan SAS, “a prins” mai multe contracte cu diferite autorităţi locale din țară, printre ele numărându-se și cele din Argeș.

Procesul penal, de cascadorii râsului, al viceprimarului din Corbi, continuă!

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:45

# Marea defrișare penală – faza cu martori la Judecătoria Curtea de Argeș
Așa cum am mai scris, la Curtea de Argeș a început - și continuă în forță – un proces penal de cascadorii râsului. Procesul ce poate fi supranumit ”două plute”!  În timp ce, în continuare, se fură lemn din pădurile României, ca-n codru, vorba ceea, viceprimarul din Corbi este judecat pentru că, sub supravegherea sa, oamenii au tăiat două plute uscate ce împiedicau curățarea albiei unui pârâu.  ”Infracțiuni la regimul silvic” este denumirea faptei penale comisă, în concepția oamenilor legii, de vicele Dan Aldea.

 

Tribunalul Argeș a decis. Începe judecarea lui Pendiuc pentru instigare la abuz în serviciu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:43

La Tribunalul Argeș se judecă dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis. După mai bine de o jumătate de an în care dosarul s-a judecat în cameră preliminară, instanța argeșeană a respins, pe 31 octombrie, cererile și excepțiile formulate de Tudor Pendiuc și a dispus începerea judecării cauzei.

Bătălie în instanță, de trei ani, între firma președintelui PMP Argeș, Cătălin Bulf, și Primăria Poiana Lacului

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:39

Trei ani de proces pentru asfaltarea – necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității – unor drumuri locale. Trei ani în care Primăria Lunca Corbului, pe de o parte, și firma șefului PMP, pe de alta, își caută, fiecare, dreptatea. Și inevitabilele hățișuri legislative, pe care, după cum se va vedea mai jos, nici măcar judecătorii nu le stăpânesc pe de-a-ntregul

 

Pagina 6 din 133

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea