S-a efectuat recepția lucrărilor la DJ 702 A Ciupa - Rătești

Luni, 21 Decembrie 2020 22:37

# Porțiunea de drum asfaltată pornește de la limita județului Dâmbovița, străbate comuna Rătești și asigură accesul la autostrada A1

Joi, 17 decembrie 2020, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru modernizarea drumului județean DJ 702 A Ciupa - Rătești. Sectorul de drum modernizat, în lungime de 2,596 km, este de interes interjudețean întrucât face legătura între județul Dâmbovița și județul Argeș. Astfel, porțiunea de drum asfaltată pornește de la limita județului Dâmbovița, străbate comuna Rătești și asigură accesul la autostrada A1, București - Pitești.  

 

Ședință importantă a Consiliului Local Pitești!

Luni, 21 Decembrie 2020 22:36

# Încep lucrările de reabilitare pe mai multe străzi din Pitești
# Se va vota și începerea investiției: „Transformare Cămin C3 – Liceul Tehnologic Dimitrie Dima, în clădire de locuințe sociale”.
Pe 23 decembrie are loc o nouă ședință de Consiliu Local al municipiului Pitești. Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâri privind aprobarea  documentației de avizare pentru diverse lucrări de investiții. Consilierii locali piteșteni urmează să aprobe următoarele:

CJSU a aprobat paisprezece centre de vaccinare împotriva COVID-19 în Argeș

Luni, 21 Decembrie 2020 22:36

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat centrele de vaccinare pentru campania de imunizare a populației din județul Argeș împotriva COVID-19, prin Hotărârea nr. 62/0912.2020, în Argeș acestea fiind în număr de paisprezece, dintre care trei în municipiul Pitești..
Hotărârea mai sus menționată stabilește și anumite măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în județul Argeș

 

 

A fost aprobat noul Plan Urbanistic al orașului Mioveni

Luni, 21 Decembrie 2020 22:34

# Ion Georgescu: „Fără motive plauzibile sau explicații pertinente, consilierii PNL și USR-PLUS au refuzat să aprobe PUG-ul”

Consiliul Local Mioveni a aprobat noul Plan Urbanistic al Orașului. Noua documentație se poate descărca și analiza accesând site-ul primăriei. Odată aprobat de către Consiliul Local al orasului MIOVENI, Planul Urbanistic General constituie documentaţia de bază pentru elaborarea şi corelarea politicilor locale de dezvoltare şi pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire.  Totodată, Planul Urbanistic General, va condiţiona aprobarea de către Consiliul Local Mioveni a documentaţiilor PUZ, PUD.

 

După ce a fost grav afectată de pesta porcină, Danbred intră în grupul Premium Porc

Luni, 21 Decembrie 2020 22:32

Fuziune pe piața fermelor de animale din România! Grupul de ferme DanBred, din comuna argeșeană Slobozia, a anunțat că va fuziona cu o firma românească, cu capital danez, Premium Porc. Anunțul a fost făcut chiar de managerul grupului, Ionel Chiriac, care a spus că s-a luat această decizie din cauza crizei generate atât de pesta porcină cât și pandemia de COVID-19.

 

Directorii de școli sunt obligați să raporteze la inspectorat profesorii care nu fac ore online

Luni, 21 Decembrie 2020 22:28

Directorii de școli sunt obligați să raporteze la inspectorat cadrele didactice care nu fac ore online, potrivit Ordinului de ministru nr 6.200 din 16.12.2020. Actul normativ modifică ordinul privind predarea online, dat pe 11 septembrie și adaugă această obligație directorilor de unități de învățământ. Modificarea vine dupa o lună și jumătate de la trecerea tuturor cursurilor în online. O schimbare importantă apare și pentru cadrele didactice în acest ordin dat în pragul vacanței de iarnă. Acestea au o atribuție completată prin noul ordin. Este vorba despre articolul 13 din OMEC 5.545 care a fost completat cu tipul de predare – sincron și asincron.

Christophe Dridi, directorul Automobile Dacia: „Industria auto este o bijuterie pentru România”

Luni, 21 Decembrie 2020 22:26

Christophe Dridi, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia, a oferit recent câteva detalii despre rolul companiei în România.  Șeful Automobile Dacia a vorbit despre miza pe care România trebuie să și-o seteze pe termen lung. El dă exemplul Renault. Compania a investit, în ultimele două decenii, peste 3 miliarde de euro în România. Dridi susține că țara noastră încă poate atrage investiții pentru a reduce importurileRomânia are în continuare potenţial pentru a atrage noi investiţii în industria auto, dar în special când vine vorba de componente. „Sunt multe investiţii atrase în România.

 

Pesedistul Robert Tudorache a renunat la funcţia de preşedinte al C.A. al Nuclearelectrica cu doi ani înainte de expirarea mandatului

Luni, 21 Decembrie 2020 22:25

# În locul său va fi numit, probabil, un liberal

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a convocat acţionarii pe 27 ianuarie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind revocarea lui Iulian-Robert Tudorache din funcţia de membru al CA, ca urmare a renunţării la mandat, potrivit unui raport la bursă, conform Ziarului Financiar.
Iulian-Robert Tudorache a fost pentru prima oară ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica în mai 2017, pentru patru luni, în locul Danielei Lulache care nu fusese reconfirmată la conducerea Consiliului. Ulterior, în octombrie 2018, acesta a primit patru ani în funcţia de preşedinte al CA.

 

Britanicii de la TOP GEAR laudă noul model Dacia Sandero

Luni, 21 Decembrie 2020 22:05

# Aceștia arată că ” Mașina este îmbunătățită complet, iar prețul este la jumătate față de cel al competitorilor”

În cadrul celebrei emisiuni TOP GEAR, Sandero, noul model produs și livrat de Uzinele Dacia de la Mioveni, este lăudat și chiar notat foarte bine.
„Simplă, spațioasă, motorizarea nu este făcută cu jumătați de măsură, iar acum vine cu ceva rafinament în plus”, așa descriu cei de la Top Gear noul model Dacia Sandero, disponibil în Marea Britanie.

 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit 1.200 de pachete familiilor defavorizate din județ

Luni, 21 Decembrie 2020 22:04

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune, desfășoară în perioada 14-20 decembrie, proiectul social-filantropic ,,Bucuria Crăciunului”.
La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, o parte din parohiile Eparhiei au contribuit financiar pentru realizarea a 1200 de pachete care conțin: dulciuri, alimente, rechizite școlare și cărți de rugăciuni.

Dosarul grupului ce acționa prin metoda ”Accidentul” în fază finală, la Curtea de Apel Pitești

Luni, 21 Decembrie 2020 21:58

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro

Judecătorii  Tribunalului Argeș s-au pronunțat, pe 16 iulie 2019, în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile, în 2018. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere.

 

Argeșean trimis în judecată! A vândut ilegal articole pirotehnice, timp de trei ani, din același loc

Luni, 21 Decembrie 2020 21:57

Mai bine mai târziu decât niciodată! Un argeșean a fost trimis în judecată, recent, de procurorii argeșeni pentru că a vândut ilegal articole pirotehnice. În ultimii trei ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, inculpatul s-a ales cu câte un dosar penal după ce a fost depistat de polițiști în timp ce comercializa articole pirotehnice, fără autorizație.
Dumitru S. își făcuse un obicei din a vinde artificii și petarde, fără drept, în zona Vivo Mall din Pitești. De fapt, argeșeanul a fost depistat în fapt de oamenii legii de mai multe ori între anii 2017-2019. Deși se alegea cu dosare penale, în următorul an se întorcea înapoi la locul faptei. În 2018 a fost depistat de jandarmi, timp de două zile consecutive, în același loc, comercializând ilegal articole pirotehnice. Anchetatorii arată următoarele:

Târgurile de Crăciun și grupurile de colindători, permise în județul Argeș

Luni, 21 Decembrie 2020 21:54

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeș a decis săptămâna trecută să permită organizarea de pieţe volante specifice sărbătorilor de iarnă, precum şi desfăşurarea obiceiurilor de sezon, transmite Agerpres.
Numărul colindătorilor dintr-un grup va fi limitat la șase iar participanții vor purta obligatoriu masca de protecție și vor păstra distanța fizică de minim 2 metri, se arată în comunicatul transmis de Instituția Prefectului Argeș. Se va respecta, totodată, programul restrictive care prevede interzicerea deplasarilor între orele 23 și 5.

 

Expoziție online de icoane la Centrul Cultural Județean Argeș

Luni, 21 Decembrie 2020 21:52

Centrul Cultural Județean Argeș în parteneriat cu C.C.P.C.T. Vâlcea vă invită în perioada 15 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021 să vă bucurați sufletul cu icoanele pe sticlă ale iconarilor vâlceni Monahia Ioanichia, Mioara Comănescu, Dana Elena Ghigeanu, Mariana Bălescu, Diana Maria Mitulescu.
Deschiderea acestei expoziții online în perioada sărbătorilor de iarnă creionează o nouă fereastră spre Dumnezeu, spre nădejde și dragoste. Categorie a artei populare, icoanele pe sticlă expuse transpun în imagine cu caracter religios rugăciunea iconarului, îndemnând la rugăciune și bucurie.
Icoanele expuse pot fi achiziționate, constituind un binecuvântat cadou de Crăciun. Mai multe detalii pot fi obținute la tel. 0749.953.863.
Sărbători binecuvântate!

Avocatul Poporului Pitești cere Ministerului Sănătății date despre testarea HIV!

Luni, 21 Decembrie 2020 21:10

Suspendarea testărilor pentru infectarea cu HIV este un risc de sănătate publică. Cei care semnalează simptomatologie specifică infectării dacă nu sunt testati imediat fie se îmbolnăvesc cu risc vital, fie ii îmbolnăvesc pe alții. Astfel, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Piteşti, s-a sesizat din oficiu, după ce pe 3 decembrie mai multe site-uri ale mass-media centrale au transmis ştiri cu privire la situaţia persoanelor infectate cu HIV a căror viaţă riscă să fie pusă în pericol dacă nu sunt testate cât mai repede după infectare şi nu se introduce tratamentul antiretrovial.

 

Telescop și alte instrumente astronomice noi, la Muzeul Județean Argeș

Luni, 21 Decembrie 2020 15:12

Muzeul Județean Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, a fost dotat cu noi instrumente pentru observații astronomice de ultimă generație. Este vorba de:
#Telescop reflector newtonian Dobson 400mm Flextube SynScan GOTO Sky-Watcher - Instrumentul beneficiază de ultima tehnologie de urmarire și căutare automată a obiectelor pe cer. Astfel, sistemul permite găsirea automată și urmarirea oricărui obiect pe cer aflat în baza de date a controllerului, ce conține 42900 de obiecte cerești: stele, planetele, luna, nebuloase, galaxii, roiuri de stele, stele duble.

Primăria Pitești a oferit cadouri familiilor care au nevoie de sprijin

Luni, 21 Decembrie 2020 12:06

În ajunul sărbătorilor de iarnă, municipalitatea piteșteană a oferit cadouri familiilor care au nevoie de sprijin.

Astfel, 46 de familii aflate în evidența Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești, ca familii monoparentale ce beneficiază de venitul minim garantat, s-au bucurat de un „coș de Sărbători”, constând în pachete de carne, produse din carne, produse de panificație și dulciuri pentru masa de Crăciun și de Anul Nou, în valoare de 300 de lei pentru fiecare familie.

Produsele din carne și de panificație provin de la producători locali, iar în procesul de selecție al celor ce au primit acest ajutor a fost luat în considerare și aspectul frecventării cursurilor școlare de către copiii din familiile aflate în dificultate.

 

Municipiul Pitești este reprezentat în Comitetul Director Național al Asociației Municipiilor din România

Duminică, 20 Decembrie 2020 22:23

Municipiul Pitești este reprezentat, din 17 decembrie 2020, în Comitetul Director Național al Asociației Municipiilor din România, asociație apolitică ce cuprinde 103 municipii și sectoare ale Bucureștiului. ”Ca membru în Comitetul Director al acestui important for al administrației publice locale din România, voi contribui la îmbunătățirea cadrului normativ și organizatoric al autorităților locale, la dezvoltarea parteneriatelor economice, culturale și administrative ale Piteștiului cu organizații interne și internaționale. Este un start bun pentru anii viitori, mai ales ținând cont de faptul că jumătate din totalul actualilor primari se află la primul mandat, așa cum sunt, de altfel, și eu, și ne propunem să facem administrația mai eficientă!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

 

Au fost desemnați câștigătorii concursului "Descoperă apele României"

Joi, 17 Decembrie 2020 11:09

Au fost desemnați câștigătorii concursului național "Descoperă apele României"! Printre câștigători sunt și elevii de la Palatul Copiilor din Pitești. Aceștia au obținut premiul III  pentru activitatea de sărbătorire a Zilei Internaționale a Mării Negre.

"Felicitări tuturor copiilor câștigători!!! Mulțumiri și felicitări tuturor participanților, părinților și cadrelor didactice!!! Multumim si organizatorilor pentru inițiativă și turul de forță!!!", a transmis conducerea ABAAV.

 

Hotel, parc de distracții și păstrăvărie de sute de mii de euro - de vânzare în Argeș

Miercuri, 16 Decembrie 2020 08:44

# 5,4 milioane de euro - terenul cu cel mai mare preț de vânzare din județ # Ferme de porci - la vânzare, în Slobozia și Ștefan cel Mare

În plină pandemie de COVID, în județul Argeș sunt scoase la vânzare bunuri importante, cu valori de peste 400.000 de euro. Vorbim de ferme piscicole, hoteluri, parcuri de distracții, hale, terenuri în zona Vidraru sau Molivișu etc. Pesta porcină și apoi criza sanitară au făcut ca oamenii de afaceri argeșeni să renunțe și la fermele de porci. Site-urile de vânzări sunt pline de anunţuri prin care proprietarii sau lichidatorii judiciari, după caz, scot la mezat bunuri valoroase. În cele ce urmează, vă oferim câteva exemple.

Scandal la PNL Argeș! Ana Stan: „Decizia corectă este de dizolvare a Biroului Politic Județean”

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:40

Dezamăgirea a atins limitele maxime în PNL Argeș, după ce organizația județeană a obținut în jur de 18% dintre voturi la alegerile parlamentare. Notărița Ana Stan, consilier local liberal la Pitești și fost candidat pe lista PNL Argeș la Camera Deputaților, i-a cerut public, scurt și la obiect, demisia președintelui organizației județene, Adrian Miuțescu. „DEMISIA, domnule președinte Adrian Miuțescu! Ați reușit să îngropați PNL Argeș!”, a menționat Ana Stan, pe Facebook.
Întrebată de această postare, Ana Stan a precizat că-și menține declarația, concluzionând că: „Decizia corectă pentru Argeș este de dizolvare a Biroului Politic Județean, în urma unei analize a rezultatelor! Singura decizie de la București trebuie să vină!”, a concluzionat Ana Stan.

 

Pagina 6 din 238

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea