Lucrări realizate în Pitești, în această perioadă

Luni, 29 Iulie 2019 22:21

Din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă și a scurgerilor de pe versanți, s-a produs o prăbușire de mal pe strada Zamfirești, fapt ce a dus la blocarea albiei pârâului și inundarea unui număr de aproximativ 10 locuințe. Pentru rezolvarea acestei situații de urgență, s-au efectuat lucrări de stabilizare a versantului afectat de alunecarea de teren și realizarea unui canal deschis în vederea preluării apelor pârâului din zonă.

 

Alex Găvan, alpinistul argeșean care a escaladat șapte vârfuri din Himalaya de peste 8.000 de metri

Luni, 29 Iulie 2019 22:18

Pe 18 iulie, alpinistul Alex Găvan, din comuna Cepari – județul Argeș, a înregistrat un nou succes românesc la peste 8000m, fără oxigen suplimentar. Acesta a reușit să atingă vârful Gasherbrum 2, de 8035 de metri, din munții Karakorum, Pakistan, fără a folosi oxigen suplimentar sau porteri de altitudine. Cu această reușită, el și-a trecut astfel în palmares al șaptelea vârf de peste opt mii de metri. Expediția din acest an a fost a patra încercare a lui Alex Găvan de a atinge vârful Gasherbrum 2, după cele din 2007, 2008 și 2016.

Una caldă, alta rece pentru deputatul PSD Mircea Drăghici

Luni, 29 Iulie 2019 22:08

# Miercuri a câștigat, parțial, o luptă cu presa, în Argeș, onoarea sa pătată fiind spălată, însă, cu numai 10.000 lei # Joi a fost trimis în judecată de DNA pentru delapidare

Tribunalul Argeș s-a pronunțat, săptămâna trecută,  în cauza în care deputatul (PSD) Mircea Drăghici își reglează conturile cu colega noastră, Liliana Costache. Deputatul Mircea Drăghici, deranjat de aparițiile, nu tocmai favorabile, într-un ziar electronic din Argeș (institutiilestatului.ro), a dat  instituția de presă în judecată. Parlamentarul Drăghici s-a simțit jignit și defăimat în valoare de... 220.000 de lei.

 

Doi profesori cu 10 la titularizare, fără post titular

Luni, 29 Iulie 2019 22:01

La examenul de titularizare, în Argeș, s-au înscris 821 de candidați, fiind prezenți la proba scrisă doar 672. Dintre aceștia, 142 s-au retras, unul a fost eliminat, iar o lucrare a fost anulată de centrul de concurs. Doar 230, adică 43,56%, dintre candidaţii argeșeni la titularizare au luat note de 7 şi peste 7 la proba scrisă, iar 180 au luat note cuprinse între 5 și sub 7. În acelaşi timp, 118 candidaţi la titularizare, au luat note mai mici de 5.

Țărăniștii au repurtat o primă victorie în procesul cu Primăria Pitești

Luni, 29 Iulie 2019 21:55

# Instanța le-a admis proba cu înscrisuri

Țărăniștii argeșeni, conduși de președintele Gheorghe Dinescu, au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Pitești. Aceștia solicită instanței anularea unei hotărâri de Consiliu Local din decembrie (HCL 451/2018), prin care li s-a anulat contractul de închiriere pentru sediul din strada General Cristescu, din centru,  și li s-a repartizat “o cămăruță” de 12 mp pe Calea București. Chiar și așa, contractul pentru cămăruța respectivă era doar pe trei luni, motiv pentru care Gheorghe Dinescu a refuzat să plece din actualul sediu.

 

Dezastru produs de pesta porcină la Vlădești: 44 de porci au fost sacrificați

Luni, 29 Iulie 2019 21:40

Săptămâna trecută, au fost confirmate noi cazuri de pestă porcină în Argeș. De această dată a fost afectată o exploatație non-profesională și o gospodărie din comuna Vlădești, care aparțin aceleași persoane. Circa 10 porci au murit din cauza virusului, iar alți 44 au fost sacrificați de autorități. De asemenea, a mai fost afectată o exploataţie nonprofesională din comuna Băiculeşti. Un alt focar a fost declarat și pe teritoriul fondului de vânătoare 24 Mâzgana, din comuna Vultureşti, la un porc mistreţ găsit mort în pădure.

Greii construcțiilor din Argeș se mișcă diferit

Luni, 22 Iulie 2019 22:55

# Zeus, firma lui Dobre, zero salariați! Conarg S.A., firma lui Vișoiu, profit de SRL

Recent, pagina electronică oficială a Ministerului de Finanțe, mfinante.ro, a cunoscut creșteri spectaculoase ale traficului. Pentru că au apărut rezultatele financiare ale anului trecut. Curioșii, DNA-ul, oamenii de afaceri, toți s-au îmbulzit să vadă cine-ce a mai produs și, mai ales, cât. Vă prezentăm câteva rezultate care privesc firme cu greutate ale mediului de afaceri argeșean.

General Trust - firma omului de afaceri Cătălin Spătaru, a înregistrat, la finele anului trecut, un profit net de 702.246 lei si un număr mediu de salariați de 336. Profitul a crescut simțitor față de anul 2012, când General Trust declara numai 179.550 lei.

 

Situație incredibilă! În 2018, stadiul fizic al lucrărilor la DN 73 era de 40%, iar în 2019 de … 39%

Luni, 22 Iulie 2019 22:46

# Informațiile au fost furnizate, în acte oficiale, de Ministerul Transporturilor
Ca la noi la nimenea! Stadiul lucrărilor privind modernizarea DN 73 Pitești-Câmpulung-Brașov este… în scădere față de anul trecut! Acesta este răspunsul oficial oferit de Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, ca răspuns la o interpelare adresată de parlamentarul argeșean Dănuț Bica.

Primarul liberal de la Bughea de Sus, sunat de jandarmi la miezul nopții ca să alunge ursul

Luni, 22 Iulie 2019 22:44

# „M-au sunat jandarmii ca «să alung» ursul cu nuiaua”
Nicolae Tarbă, primarul liberal al localității Bughea de Sus, a făcut referire, într-o conferință de presă, la problemele întâlnite de cetățenii din comună cu animalele sălbatice. Edilul consideră că autoritățile îndreptățite nu iau măsurile care se impun. După multe cereri la Prefectură sau la Ministerul Mediului, în cele din urmă a fost luat un urs din zonă și relocat.

 

Urșii și lupii au provocat în Argeș pagube de peste 100.000 de lei

Luni, 22 Iulie 2019 22:43

Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a transmis situația pagubelor produse de animalele sălbatice în județ. Astfel, până la data de 15 iulie, 138 de argeșeni au fost păgubiți în urma atacurilor urșilor, lupilor sau porcilor mistreți. Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la suma de 107.605 lei. Pagubele produse de speciile protejate – urși, lupi – se plătesc de către Ministerul Mediului, iar cele pentru speciile care nu au regim special de protecție, cum este mistrețul, de către Ministerul Apelor și Pădurilor.

Condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare după ce a pus poliția pe jar

Luni, 22 Iulie 2019 22:42

# A fugit cu un Porsche, cu poliția pe urme, din Argeș până în Dâmbovița
O urmărire ca în filme a avut loc pe 11 decembrie 2018 în Pitești! Un argeșean a gonit cu un Porsche Panamera, fără a avea permis de conducere, și cu poliţia pe urmele sale, din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa. Acum, Cosmin Viorel Bălșanu a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare. Pe 12 iulie, Tribunalul Argeș l-a condamnat la 2 ani  și 10 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă. Decizia nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de inculpat.

 

Dosarul lui Bogdan Udroiu, fostul consilier local de la Mioveni, amânat până în toamnă

Luni, 22 Iulie 2019 22:35

# Consilierul local care şi-a arătat organul genital  în secţia de poliţie este cercetat pentru amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj
Bogdan Udroiu (foto) a fost trimis în judecată încă din februarie 2019. De atunci, dosarul se află în cameră preliminară la Judecătoria Piteşti. Următorul termen al procesului a fost stabilit abia pe 12 septembrie, după vacanța judecătorească. Fostul consilier local PSD este judecat pentru ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

USR cere primăriilor din Argeș un raport privind modul în care au fost cheltuiți banii publici

Luni, 22 Iulie 2019 22:32

Uniunea Salvaţi România, Filiala Argeş, a cerut unui număr de 43 de primării din mediul rural să îi pună la dispoziţie o situaţie amplă despre bugete, investiţii, număr de angajati, fonduri europene şi PNDL. Solicitările au fost formulate în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice. În caz în care, răspunsurile nu vor fi furnizare în timpul prevăzut de lege, USR Argeș susține că va face demersuri la instanță.

 

Muncă susținută, la Ștefănești: asfaltare și decolmatare

Luni, 22 Iulie 2019 22:28

După nașterea, cu chinuri, a bugetului orașului, au început, în forță, diverse lucrări, la Ștefănești. Dintre acestea, două au și fost finalizate săptămâna trecută, și anume: peticirea cu asfalt a gropilor din carosabil dar și decolmatarea canalelor și rigolelor, pentru prevenirea inundațiilor.
Primărița este pe teren și, așa cum a anunțat pe rețeaua de socializare, așteaptă sugestii pentru lucrări de mentenanță.

Uluitor!!! Un argeșean nu își poate înmatricula mașina cumpărată de la statul român, pentru că statul o verifică... să nu fie furată

Luni, 22 Iulie 2019 22:23

Un argeșean, al cărui nume nu îl vom dezvălui deocamdată, reclamă faptul că, încă de anul trecut, nu își poate înmatricula mașina, cumpărată de la ANAF Argeș, pentru că poliția o verifică... să nu fie furată!
S.C.V.: ”Este incredibil. Am cumpărat acest automobil anul trecut, în noiembrie, de la o licitație a ANAF Argeș. De atunci, la fiecare trei luni, mă înscriu, cuminte,  la coada de la Bancorex, pentru numere provizorii. Un domn polițist, de acolo, mi-a explicat că mașina se află într-o procedură de verificare, ca nu cumva să fie furată.

 

Primăria Pitești executată pentru 11 milioane de lei. Orentex mai cere și alte despăgubiri

Luni, 22 Iulie 2019 22:06

# Cazul Orentex - „moștenire” din mandatul lui Pendiuc

Săptămâna trecută, în ședința Consiliului Local Pitești s-a aprobat o rectificare bugetară, în sensul suplimentării bugetului Primăriei Pitești cu suma de 10.960.000 lei. Suma reprezintă datorii pe care municipalitatea le datorează societății Orentex, ca urmare a faptului că s-a pierdut procesul cu firma respectivă, care a trecut la executarea Primăriei Pitești.

Topul averilor șefilor de partid din Argeș

Luni, 22 Iulie 2019 21:59

# Pe inventar găsim bijuterii de mii de euro, conturi grase, terenuri şi case de vacanţă

Președinții organizațiilor politice județene se remarcă fie prin atitudinea și spiritul de echipă de care dau dovadă, fie prin relațiile pe care le au la nivel central sau pur și simplu prin averile pe care le dețin. O parte dintre ei, cei care dețin funcții publice, și-au actualizat recent, în iunie 2019, declarațiile de avere. Ținând cont de acest lucru am realizat un top al averilor deținute de politicienii aflați în fruntea partidelor din Argeș. Pe inventar găsim bijuterii de mii de euro, conturi grase, terenuri şi case de vacanţă.

 

Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș: „Nu eu i-am stricat «jucăria» lui Miuțescu. Era stricată...”

Luni, 22 Iulie 2019 21:31

În numărul trecut, am publicat un material intitulat ”Doi consilieri PMP i-au stricat «jucăria» șefului PNL Argeș”. Se face referire la zădărnicirea planului instrumentat de Adrian Miuțescu, de a boicota ședințele de Consiliu Județean, la vot, cu ajutorul consilierilor PMP. După publicare, ne-a contactat însuși liderul PMP, Cătălin Bulf, care a dorit să facă câteva completări.

„Sunt zone unde există efectiv o fabrică de infractori”

Luni, 22 Iulie 2019 21:28

# Narcis Sofianu, redeschide cazul morții omului de afaceri Cătălin Plăiașu

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu, este dezamăgit de reacția societății argeșene după moartea omului de afaceri din Curtea de Argeș, Cătălin Plăiașu. Acesta a murit după ce a fost bătut cu sălbăticie de doi tineri din Merișani, după o șicanare în trafic pe DN7C Pitești-Curtea de Argeș.

 

Un singur caz de porc mistreț, depistat cu pestă porcină în Argeș

Luni, 22 Iulie 2019 21:25

La începutul lunii iulie a fost diagnosticat și confirmat primul caz de pestă porcină africană la porci mistreţi în judeţul Argeș. A fost găsit pe raza fondului de vânătoare „25 Grădiştea”.  Deși au trecut aproape două săptămâni de atunci, nu au mai fost descoperiți alți porci mistreți infestați.
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucuresti a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) la un cadavru de porc mistreţ descoperit într-o pădure din Mihăeşti, pe raza fondului de vânătoare „25 Grădiştea”, în apropierea comunei Schitu Goleşti.

În Argeș sunt în vigoare 55 de ordine de protecție

Luni, 22 Iulie 2019 21:17

Începând cu luna decembrie 2018, legislaţia privind violenţa domestică a fost modificată şi completată (prin Legea nr. 174 din 13 iulie 2018), fiind reglementată modalitatea de intervenţie a poliţiştilor în cazurile de violenţă domestică şi emiterea Ordinului de protecţie provizoriu de către aceştia.

 

Pagina 6 din 176

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea