De Sfânta Maria, Valea Cotmenei a mers să petreacă la Lunca Corbului!

Luni, 12 Septembrie 2022 09:23

 

A fost sărbătoare și în localitatea Lunca Corbului. Cu ocazia "Zilei Comunei", primarul Gheorghe Drăgan a pregătit mai multe surprize localnicilor prezenți în număr mare la eveniment.

 

Alături de comunitatea locală a fost și vicepreședintele Consiliului Județean Argeş, Marius Nicolaescu, care a înmânat "Placheta de Excelență" primarului Gheorghe Drăgan, în semn de recunoaștere și prețuire pentru eforturile depuse la dezvoltarea localității. Pe scenă, pentru a ura un sincer ”La mulți ani” comunei, au mai urcat: senatoarea (PSD) Cristina Stocheci, consilierul județean (PSD) Viorel Enache, primarii de pe Valea Cotmenei: Sevastian Roșu Pupăză – Stolnici,  Ionel Moloiu – Hârsești, Laurențiu Micu – Săpata; tocmai de la Vedea, în semn de prețuire, a venit primarul Nicolae Dochinoiu. Numeroase alte persoane de seamă au preferat să rămână în public, aplaudând însă, din inimă, cuvintele frumoase rostite de cei de pe scenă.

 

Începe apelul în dosarul „Consultanța”, la Înalta Curte

Joi, 08 Septembrie 2022 11:48

# Primarii așteaptă cu sufletul la gură decizia finală: „Ai emoții până te sună avocatul și îți spune: «Domn primar, răsuflați ușurat!»”

La Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) urmează să înceapă, pe 10 octombrie, judecarea apelului în dosarul „Consultanța”. Până în acest moment, dosarul a trecut prin mai multe faze: de la achitare la rejudecare, apoi din nou achitare.  Acum a plecat, odată pentru totdeauna,  spre completul de cinci judecători. Cu procurori, cu avocați, cu cheltuieli, cu primari și viceprimari, cu foști primari și viceprimari, cu martori ș.a.m.d.

Celebrul dosar ”Consultanța” a fost trimis în judecată în noiembrie 2015. Un număr de 43 de persoane au fost trimise în judecată, în această cauză în care a fost calculat un prejudiciu de aproape un milion de lei, reprezentând paguba care ar fi fost adusă unui număr de 35 de unităţi administrativ-teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanţă cu o firmă apropiată fostului deputat Mircea Drăghici.

Atenție! Liberalul Daniel Constantin a depus prima interpelare din actualul mandat de parlamentar

Joi, 08 Septembrie 2022 11:09

Întâmplare unică până acum: parlamentarul Daniel Constantin a avut prima sa interpelare din actualul mandat. Deși are în spate un întreg istoric în Camera Deputaților, Daniel Constantin nu a fost niciodată printre cei energici, cu inițiativă. Iată însă că, acum, l-a luat la întrebări tocmai pe domnul ministru Daea… Petre Daea:

„Stimate domnule ministru,

La început de mandat, cunoscând preocuparea dumneavoastră de a continua investițiile prevăzute în Legea irigațiilor, adoptată în 2015, vă adresăm rugămintea să ne aduceți câteva lămuriri cu priviere la stadiul implementării prevederilor din această lege.

 

 

Victorie pentru doctorița din Pitești cercetată disciplinar pentru că a protestat față de măsurile anti-COVID

Miercuri, 07 Septembrie 2022 12:01

# Colegiul Medicilor Argeș: „Nu a denigrat pe niciunul dintre confrații săi”

Victorie pentru Geanina Elena Hagimă, medic primar obstetrică ginecologie! Colegiul Medicilor Argeș a respins plângerea formulată de către Colegiul Medicilor din România (CMR), care o acuza pe doctoriță că a încălcat Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și Codul de deontologie medicală după ce a protestat, în data de 4 mai 2022, la sediul acestei instituții, față de măsurile anti-Covid.

Dr. Geanina Hagimă, care deține un cabinet privat în municipiul Pitești, a fost chemată în fața Colegiului Medicilor Argeș, de două ori, și anchetată disciplinar în urma unei sesizări, care a fost făcută de CMR, prin președintele dr. Daniel Coriu. La începutul lunii august, s-a dispus încetarea acțiunii diciplinare.

Mihai Alexandru Lucian a fost demis, pentru absențe, din funcția de consilier local al comunei Moșoaia

Miercuri, 07 Septembrie 2022 11:51

Telenovelă cu final neașteptat la Moșoaia. Mihai Alexandru Lucian și-a pierdut, pentru absențe, calitatea de consilier local. Culmea, pentru că, cel mai sus numit se lupta, de o bucată bună de timp, în instanțe, cu Partidul Ecologist Român. Partidul l-a demis fără a avea motive serioase, ceea ce a dus la procese. Finalul însă este altul, consilierul local lipsind... pentru că și-a găsit, de fapt, un loc de muncă în străinătate.

În Raportul de specialitate întocmit de specialiștii primăriei, se arată că ”Dl. consilier local MIHAI ALEXANDRU-LUCIAN a lipsit nemotivat consecutiv  de la ședințele de consiliu local în lunile  iunie, iulie și august 2022;

 

 

Adrian Miuţescu: „Foarte multe primării, inclusiv din Argeș, sunt în stare de faliment!”

Miercuri, 07 Septembrie 2022 10:07

Deputatul de Argeş, Adrian Miuţescu, e îngrijorat! Îl doare sufletul că multe dintre primăriile din ţară, unele chiar din Argeş, se vor afla în incapacitate de plată, din cauza inflaţiei şi a preţurilor la energie care au bubuit. Dificil de făcut ceva. Şi asta deoarece la câte au pretins Miuţescu şi ai lui, ar fi trebuit ca ţara noastră să se numească Germania. Doar aşa am fi putut spera că gogoşile electorale ar fi putut deveni realitate.

În rest, numai de bine! Miuţescu a ajuns indignatul de serviciu care se miră şi se jeluieşte de cum a ajuns ţărişoara noastră:

 

Pitești. Contracte cu finanțare nerambursabilă de aproape 30 milioane lei

Marţi, 06 Septembrie 2022 23:00

Joia trecută, pe 1 septembrie, contractele de construcție a două creșe tip, la Pitești, aprobate și finanțate prin fonduri nerambursabile, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, au fost semnate, de către primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, împreună cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, și în prezența premierului Nicolae Ciucă.

Contractul în valoare de 11.886.810,72 lei aferent obiectivului de investiții Proiect tip „Construire creșă mică” va fi executat pe un teren cu suprafața de 5400,00 mp, situat în cartierul Găvana II, în zona complexului „Albina”. Cu o capacitate de 40 de locuri, construcția va avea regimul de înălțime parter, separate în 3 nuclee funcționale după cum urmează:

 

O nouă donație de hrană pentru animalele din adăpostul Mioveni

Marţi, 06 Septembrie 2022 22:46

Adăpostul de câini fără stăpân Mioveni a primit ieri o nouă donație constând în 8 tone de hrană uscată. Asociația Stichting Heart 4 Botoșani Strays, care ne-a sprijinit multe ori în ultimii ani, este constant alături de noi și de animalele pe care le îngrijim. Donația a fost binevenită întrucât în perioada rece, hrana câinilor trebuie suplimentată. Datorită acestor donații periodice, societatea noastră poate investi mai mult în crearea de țarcuri mai spațioase sau în alte facilități, toate menite să îmbunătățească condițiile de trai pentru patrupedele aflate în adăpost, mai ales că foarte multe dintre ele își petrec aproape toată viața aici.

 

Doi urși au fost împușcați în Argeș de când legea permite acest lucru

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:38

# Un urs a fost împușcat în Bughea de Sus, săptămâna trecută, după ce a făcut prăpăd în mai multe gospodării

Doi urşi au fost împuşcaţi în Argeș, de când a intrat în vigoare legea care le permite autorităţilor locale să ia decizia radicală, în anumite condiţii. În iulie 2021, Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora.

Astfel, în baza ordinului de ministru care permite intervenția de urgență, au fost împuşcaţi la nivelul județului Argeș doi urşi, unul pe raza comunei Rucăr, în septembrie 2021, și altul în comuna Bughea de Sus, pe 31 august 2022, conform datelor furnizate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș.

 

Cristian Boureanu ar putea rămâne fără permis de conducere!

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:32

Fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu, e din nou în belele. Pe 10 august, acesta a fost amendat de Poliţia Rutieră, după un incident care a avut loc în trafic. Recent, fostul parlamentar a deschis un proces Poliţiei, acuzând faptul că a fost amedat ilegal, potrivit Click.ro.

Mai mult, Boureanu e pe cale să-şi piardă permisul de conducere, iar acest lucru îl afectează cel mai mult. Situaţia lui Boureanu nu este nici pe departe calmă având în vedere că, în martie anul acesta, omul de afaceri a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Sentinţa nu este definitivă, dar viaţa lui Boureanu e pe muchie de cuţit, tocmai din cauza problemelor cu legea pe care le are de ani buni.

Unele şcoli din Argeş, total nepregătite pentru începerea noului an şcolar!

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:31

A început un nou an şcolar, iar săptămâna trecută, unele şcoli din Argeş nu erau pregătite să-şi primească elevii. Prefectul Radu Perianu a recunoscut  faptul că unii dintre primari sunt dezinteresaţi să ofere, copiilor, condiţii decente în unităţile de învăţământ. Nici directorii de şcoli nu sunt mai puţin vinovaţi, am spune noi. Problemele sunt mai ales la şcolile din mediul rural, deşi trebuie să recunoaştem că avem şi primari gospodari care s-au implicat exemplar în repararea şi dotarea şcolilor.

Comunele cu unele dintre cele mai frumoase şcoli din Argeş sunt: Albota, Băbana, Bradu,  Budeasa, Dârmăneşti şi exemplele pot continua. Dar din păcate nu e peste tot aşa. O spune cu subiect şi predicat prefectul Radu Perianu, care transmite că nu vrea să tolereze abateri de la măsurile de siguranță, în noul an şcolar.

 

 

Profesor din Argeş: „Va fi un an şcolar provocator, pentru toate părţile implicate!”

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:30

# Cum se calculează mediile elevilor în anul şcolar 2022-2023?

Anul şcolar 2022-2023 a început cu mari emoţii pentru elevi, profesori şi părinţi. Schimbările deja anunţate se vor aplica fără drept de apel chiar din acest an şi deci vor exista 5 module în loc de 2 semestre, 5 vacanţe, nu vor mai fi teze şi nici note de la 1 la 10 la materiile desen, muzică şi sport. O altă noutate sunt mediile. Elevii vor avea o singură medie pe an, la fiecare disciplină.

 

Fostul senator de Argeş, Mircea Diaconu - candidat la prezidenţiale?

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:08

În 2019, actorul Mircea Diaconu, fost senator de Argeş, a candidat la alegerile prezidenţiale, fiind susţinut de ALDE şi Pro România. Eşecul a fost garantat, speculându-se faptul că intrarea actorului în cursa pentru Cotroceni a venit pentru a lua din voturile unora sau ale altora în primul tur. Zilele trecute, Diaconu a fost nominalizat de şeful AUR, George Simion, ca posibil candidat la prezidenţialele din 2024.

Cu toate acestea, Mircea Diaconu n-a confirmat faptul că e dispus să intre în lupta pentru preşedinţia României, dar nici nu a negat declaraţia lui Simion:

“E cale lungă până acolo, ne așteaptă probe de foc. Multe necunoscute până în 2024. Toate jocurile de acum cred că sunt simple speculații.

Ați văzut că în cealaltă rundă m-am băgat ca să încerc. Are două emisfere, cu partide și susținători, și una cu cetățeni pe care nu-i interesează.

 

Mai mulți tineri din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung au participat în tabără

Marţi, 06 Septembrie 2022 13:51

Timp de cinci zile, un grup de 14 beneficiari, din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung, au participat la tabăra din comuna Arefu. Tinerii au fost însoțiți de personalul de specialitate din cadrul complexului, informează DGASPC Argeș.

Pe parcursul taberei, aceștia au participat la activităţi socio-recreative, organizate de către personalul care i-au însoţit, în colaborare cu reprezentanţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Piteşti. Au avut loc drumeţii montane, cursuri de dans, canto şi pictură. Prin aceste activităţi, aceștia sunt ajutați să-şi dezvolte stima de sine şi încrederea în propriile abilităţi, împlinind astfel, ceea ce înseamnă conceptul de incluziune socială: explorarea sentimentelor şi emoţiilor într-o manieră relaxantă şi creativă, mişcare şi drumeţii montane, practicarea tenisului de masă, oportunitatea de a învăţa să cânte la diferite instrumente muzicale.

Medici noi la Spitalul din Mioveni, specializați în Irlanda!

Marţi, 06 Septembrie 2022 13:48

Echipa de medici specialiști de la Spitalul Orășenesc Mioveni continuă să se mărească. Astfel, pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă(ATI) activează deja doi specialiști. Este vorba despre Andrea Dănilă și Bogdan Prunaru.

Potrivit datelor din CV-urile celor doi medici, aceștia au absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și au urmat apoi stagiul de pregătire pe specialitatea Anestezie si Terapie Intensivă.

 

 

Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti – unitate pilot în anul şcolar 2022-2023!

Marţi, 06 Septembrie 2022 11:39

Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti a devenit unitate pilot pentru anul şcolar 2022-2023 şi va implementa un program diferit pentru elevii de clasa a XII-a, pentru ca aceştia să se poată pregăti intensiv pentru Bacalaureat, chiar în cadrul liceului. Un astfel de model a fost aplicat cu succes la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, în anul şcolar 2021-2022.

Practic, acest program pilot vizează reorganizarea materiei din trunchiul comun la clasa a XII-a, pentru a permite elevilor să se concentreze pe materiile de interes pentru examenul de Bacalaureat şi cel de admitere la facultate. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în funcţie de rezultate, programul ar putea fi extins în toată ţara. La nivel naţional, au aplicat 15 unităţi de învăţământ din mediul urban şi 13 unităţi de învăţământ din mediul rural., potrivit Edupedu.ro.

Scandal în ”partidul lui Dragnea” din Argeș

Marţi, 06 Septembrie 2022 11:33

# Filiala, condusă de Dorin Mărășoiu și-a dat demisia, trecând de partea lui Liviu Dragnea # Mariana Vârgă, fostul președinte al Tribunalului Argeș, s-a arătat în tabăra adversă, a lui Codrin Ștefănescu

Scandal și ceartă în zona politică, lucruri cu care românul s-a cam obișnuit. ”Partidul lui Dragnea” nu prea mai este al lui Dragnea. Codrin Ștefănescu s-a dezis de Liviu Dragnea și a spus că nu vrea să îl mai vadă. 20 de organizații din țară au decis să plece, se pare că vor mai pleca și altele. Prima organizație menționată la ”plecări” este cea din Argeș, condusă de fostul vicepreședinte al CJ, Dorin Mărășoiu. În scandal a intrat și Mariana Vârgă, fost președinte al Tribunalului Argeș.

 

Prefectul de Argeş: „Lucrările la autostrada Pitești-Sibiu nu sunt blocate!”

Marţi, 06 Septembrie 2022 11:06

Invitat la o emisiune TV, prefectul Radu Perianu a lămurit un subiect fierbinte care a tot ţinut prima pagină în ultima vreme. Este vorba despre faptul că, după cum spun gurile rele, lucrările la autostrada Pitești-Sibiu ar fi blocate. Ministrul Transporturilor nu a făcut un astfel de anunţ, dar cârcotaşii nu s-au lăsat convinşi de informările oficiale şi au lansat ipoteze alarmiste. În acest context, prefectul de Argeş a explicat că pe tronsonul Pitești-Curtea de Argeș se lucrează conform proiectului.

„Vreau să fie cât se poate de clar pentru toată lumea! Am fost pe șantier, se lucrează conform planului stabilit inițial pentru tronsonul Pitești-Curtea de Argeș!

 

Sediu nou pentru Poliția Municipiului Pitești

Marţi, 06 Septembrie 2022 10:58

Sediul Poliției Municipiului Pitești va fi reconstruit! În perioada 2020-2025 Inspectoratul General al Poliției Române derulează proiectul ,,Îmbunătățirea Rezilienței și Răspunsului în Situații de Urgență”, în cadrul căruia, printre alte clădiri identificate, va fi demolat și reconstruit sediul Poliției Municipiului Pitești, situat în Str. Războieni nr. 3, Pitești, jud. Argeș.

Proiectul, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, are drept scopuri creșterea rezilienței facilităților critice ale Poliției Române de răspuns în situații de urgență și la dezastre, precum și consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență, informează IPJ Argeș.

 

Patru şcoli din Argeş vor beneficia de programul „Masă caldă în şcoli”!

Marţi, 06 Septembrie 2022 10:38

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a aprobat lista celor 300 de şcoli din toată ţara care vor beneficia de masă caldă pentru elevi în anul şcolar 2022-2023. În Argeş, au fost selectate 4 şcoli din comunele Albeștii de Argeș, Hîrtiești, Micești şi Ţiţeşti. În total, 2040 de copii argeşeni vor primi zilnic, mâncare gătită sau pachete cu alimente neperisabile, la şcoală.

Şcolile din Argeş care fac parte din  program sunt:

 

Cea mai valoroasă companie din lume ar putea prelua o parte din Automobile Dacia

Luni, 05 Septembrie 2022 23:03

Armaco, compania controlată de guvernul Arabiei Saudite, cea mai mare companie din lume după capitalizarea estimată la 2,2 trilioane de dolari, ar putea prelua o cotă din viitoarea divizie de motoare cu ardere internă a Grupului Renault, potrivit Automotive News Europe.

Divizia include şi fabricile de motoare şi cutii de viteze din România, care momentan sunt integrate în compania Automobile Dacia.

Armaco ar putea lucra mai departe cu Renault la dezvoltarea de combustibili sintetici pentru motoarele cu ardere internă, Armaco având un centru de dezvoltare în apropiere de Paris unde îşi concentrează activitatea în domenii precum energie, transport şi mediu, potrivit  zf.ro.


 

Pagina 6 din 376

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea