Argeșeanul Gheorghe Dolofan ar putea deveni lider de piață în importul auto din România

Luni, 24 Aprilie 2017 22:50

General Motors a vândut marca Opel și operațiunile financiare europene către grupul francez PSA (Peugeot-Citroen). Este cea mai importantă mutare din industria auto europeană a ultimilor ani.  Valoarea tranzacției se ridică la 2.2 miliarde de euro, sumă în care intră atât operațiunile auto ale mărcilor Opel și Vauxhall în Europa (1.3 miliarde euro), cât și divizia financiară pe care GM a stabilit-o în Europa (0.9 miliarde euro).

 

S- a vândut Casa „Dimitrie Dima” unei membre a Clubului Rotary

Luni, 24 Aprilie 2017 22:36

Casa Dima a fost scoasă la vânzare de peste de peste un an de zile, la un preţ iniţial de aproape 300.000 de euro, preț ce a scăzut treptat din lipsa unui cumpărător. Proprietarul a fost nevoit să coboare de câteva ori ștacheta, de fiecare dată solicitându-se preemţiunea Consilului Local Piteşti, casa fiind declarată monument istoric.

La penultima şedinţă a Consiliului Local Pitești, liberalul Narcis Sofianu chiar a insistat pentru achiziţionarea imobilului, însă majoriatea consilierilor a respins această cerere.

UN NOU TERMEN ÎN PROCESUL PRIMARULUI DE LA DAVIDEŞTI, ION SANDU, LA TRIBUNALUL ARGEŞ

Luni, 24 Aprilie 2017 22:34

Vinerea trecută s-a consumat un nou termen în dosarul de corupție al primarului din Davidești, în care acesta, alături de alte opt persoane, este acuzat de infracțiuni de corupție.În data de  16 martie 2015, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Piteşti l-au trimis în judecată pe primarul de la Davideşti, Ion Sandu, alături de alte opt persoane, oameni de afaceri şi angajaţi ai Primăriei. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Argeş. Vineri s-a consumat cel de-al 25-lea termen, urmând ca cel de-al 26-lea să se consume în data de 6 iunie.

 

Păzea, că vine la Curtea de Apel Pitești! Un tânăr, condamnat la 1 an închisoare și sporuri de 24 de ani. În total, 25 ani, 7 luni și 7 zile închisoare

Luni, 24 Aprilie 2017 13:35

Iată că lipsa unor măsuri și unor reglementări riguroase din Codul Penal duce, uneori, la aberații. Recent, Tribunalul Vâlcea a pronunțat o hotărâre ce pare desprinsă dintr-un film SF, în care un tânăr trebuie să execute aproape 26 de ani de pușcărie, deși pedeapsa principal era de numai unul. Procesul se va muta, în viitorul apropiat, la Curtea de Apel Pitești.

Regal Automobilistic la Muzeul Judeţean Argeş, ediţia a IX-a

Luni, 24 Aprilie 2017 13:21

Vineri, 28 aprilie 2017, ora 10.00, Muzeul Judeţean Argeş – Secţia Muzeul Sportului Argeşean Campionii oferă publicului vizitator prilejul de a asista la o întâlnire cu maşinile de rally, piloţii lor şi maşini istorice din cadrul Retroclub România.
Începând cu ora 10.00, curtea Muzeului Judeţean Argeş va deveni pentru câteva ore o pistă de rally, unde maşinile de curse care au participat în campionatele naţionale de anul acesta vor fi însoţite de piloţii lor, aceştia vor oferi celor prezenţi autografe şi o scurtă plimbare în lumea automobilismului.

 

Piteșteanul Dragoș Pătroi a conferențiat, pe teme de fiscalitate, în fața a doi miniștri din cabinetul Grindeanu

Luni, 24 Aprilie 2017 13:18

Cu câteva zile în urmă, la Conferința Națională cu tema ”Soluții pentru finanțarea IMM-urilor”, ținută în București, s-au întâlnit vârfurile domeniilor vizate (mediul de afaceri, economie, fiscalitate, IMM-uri, achiziții publice), pentru a facilita, prin găsirea de soluții, accesul la finanțare al IMM-urilor, modalități de simplificare a circuitelor financiare și a fluxului documentelor, etc.

Piteștiul chiar a fost în sărbătoare! Simfonia Lalelelor, ediția cu numărul 40, un eveniment frumos!

Luni, 24 Aprilie 2017 13:11

Deși vremea a fost destul de capricioasă, mii de oameni s-au bucurat, după puteri, de manifestările celei de-a 40-a ediții a Simfoniei Lalelelor, prima ediție cu intrare liberă, atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori.
Un efort major, susținut. Sute de oameni au lucrat timp de câteva săptămîni pentru punerea la punct a detaliilor evenimentului, la cele trei care alegorice pe care vizitatorii le-au putut vedea  în deschiderea celei de-a 40-a ediţii a Simfoniei Lalelelor, eveniment desfăşurat în perioada 21 - 23 aprilie. Doar pentru realizarea celor trei care au fost folosite mii de flori şi plante ornamentale.    

 

Amanta fostului deputat Sebastian Ghiţă deţine un magazin de haine şi în Argeş

Luni, 24 Aprilie 2017 11:29

De curând, potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, se pare că fugarul Sebastian Ghiţă, căutat de mai bine de cinci luni de către autorităţi,  ar fi  avut parte de câteva vizite din partea amantei sale, Oana Niţă, patroana cunoscutului lanţ de magazine Nissa, o dată în Istanbul şi cea de a doua oară în capitala Serbiei, la Belgrad, acolo unde a fost reţinut de poliţiştii sârbi în urmă cu câteva zile, când se afla pe o stradă împreună cu fratele său. În momemtul în carea fost prins, acesta a fost arestat timp de 18 zile de către autorităţile sârbeşti pentru prezentarea de acte false în momentul legitimării sale, Sebastian Ghiţă având asupra sa acte şi permis de conducere de Slovenia.

Bani publici pentru expertize și audit secrete la Molivișu

Luni, 10 Aprilie 2017 14:02

# ”Drepturi de autor” – prosteala cu care ADI Molivișu ține la sertar documentele cu pricina. Să vedem dacă le cere DNA-ul!

Așa cum se știe, proiectul Molivișu a murit, după care a fost resuscitat, cu eforturi financiare uriașe, de către Consiliul Județean Argeș. Județul nostru ar trebui să intre în manualele de turism la capitolul: “așa nu!”. Mai multe primării  s-au îngropat în datorii, făcând, la timpul respectiv, datorii serioase pe la băncile comerciale, după ce s-au apucat să construiasca ceea ce a devenit, iată, cea mai penală viitoare stațiune turistică din România. Au ras pădurea de pe un munte, au cumpărat echipamente și instalații din Austria și... cam atât.

 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri - vizită de lucru la Pitești

Luni, 10 Aprilie 2017 14:01

Marți, 5 aprilie, la Sala Mare a Consiliului Județean Argeș, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu a prezentat Programul ”Start-up Nation - Romania” - program în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.
Alături de ministrul Alexandru Petrescu s-au aflat Ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, președintele CJ Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Simona Brătulescu, prefectul Emilian Dragnea, parlamentari, conducerile Asociației Oamenilor de Afacerilor, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și Federației Patronale a IMM-urilor Argeș. Sala mare a Consiliului Județean Argeș a fost arhiplină, la prezentare fiind prezenți oameni de afaceri și tineri studenți de la facultățile cu profil economic ale celor două universități din Pitești.

Război total în ALDE, cu un fost deputat de Pitești la butoane

Luni, 10 Aprilie 2017 13:58

# Daniel Constantin a blocat conturile ALDE până la clarificarea, în instanță, a conflictului dintre el și Călin Popescu Tăriceanu
Război total în ALDE. Fostul vicepremier și ministru al Mediului, Daniel Constantin a decis să pună poprire pe conturile partidului după ce a fost dat afară din Guvern și e aproape de a fi exclus și din partid. Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu nu s-a lăsat așteptată. În direct la România TV, la sfârșitul săptămânii trecute, la emisiunea Andreei Crețulescu, șeful Senatului l-a criticat dur pe Daniel Constantin: ”Nu a fost exclus domnul Constantin. Face acțiuni ca și până acum. Mă intristează. Ne arată o față urâtă a politicii.

 

Asociația ”Lasă-mă să-ți aud glasul” a marcat, cum se cuvine, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Luni, 10 Aprilie 2017 13:29

# Deși cu finanțarea înjumătățită de Consiliul Județean Argeș # Rezultate mari, finanțare mică! La sfert, la optime, la zecime. Pentru copii la fel!

Ziua mondială de sensibilizare față de autism (World Autism Awareness Day) se află la cea de-a X-a ediție, fiind marcată, la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora. Culoarea simbolică a acestei zile este albastru. Ziua a fost marcată, așa cum se cuvine, și la Albeștii de Argeș, de Asociația ”Lasă-mă să-ți aud glasul”, care, și anul acesta, încearcă să schimbe destinele a 55 de copii diferiți.

ANAF oferă cadoul de Paște firmelor cu probleme financiare înlesniri la plată - eșalonări

Luni, 10 Aprilie 2017 12:04

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vine în sprijinul dumneavoastră, informându-vă că, pentru a vă putea achita obligaţiile fiscale restante, puteţi beneficia de facilităţi, cum ar fi acordarea de înlesniri la plată.
Astfel, organele fiscale pot acorda  următoarele înlesniri la plată:
# eşalonarea la plată, la cererea debitorului, a obligaţiilor fiscale
# amânarea la plată a penalităţilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale eşalonate la plată, în vederea anulării, până la data finalizării eşalonării la plată.

 

Coniz Romarg câștigă licitațiile de amenajare drumuri forestiere din țară

Luni, 10 Aprilie 2017 12:02

Prestigioasa firmă de construcții Coniz Romarg, condusă cu mână forte de inginerul Gheroghe Griguță, câștigă, pe bandă rulantă, lucrări importante atât în Argeș cât și pe întreg teritoriul țării. Recent, două astfel de proceduri s-au încheiat, una prin câștigarea lucrării, a doua, cu alt câștigător, contestată, CNSC-ul dând, însă, câștig de cauză firmei argeșene.

Scandal pe finanțările Consiliului Județean destinate asociațiilor și fundațiilor

Luni, 03 Aprilie 2017 11:59

# Pentru unii mumă, pentru alții ciumă: o asociație din Pitești primește finanțare de aproape 30.000 lei/copil/an; alta, din Albeștii de Argeș, doar 2100.

S-au împărțit banii Consiliului Județean Argeș destinați finanțării asociațiilor și fundațiilor. Este vorba de decontarea serviciilor sociale pentru ajutorarea copiilor cu probleme diverse, în special cu autism, copii provenind, în majoritatea covârșitoare, din familii fără posibilități materiale. Fundațiile au depus, la C.J., dosare, solicitând finanțare pentru a-și putea acoperi, fie și parțial, cheltuielile.

 

Noul director de la Davila s-a plâns de condițiile materiale precare

Luni, 03 Aprilie 2017 11:57

# Teatrul Davila, o instituție căzută în cap, deși finanțată, de Consiliul Județean, cu 50 de miliarde lei vechi anual # Dan Manu, președintele CJ Argeș: ”Atâta timp cât joci un spectacol cu zece spectatori, după care cu cinci şi aşa mai departe… nu cred că din cauza reflectoarelor nu vine lumea”

La ultima conferință de presă de la Consiliul Județean Argeș, noul director al Teatrului Davila, Nicolae Poghirc, s-a plans. S-a plâns de condițiile materiale precare întâlnite după preluarea funcției. Rampa de lumini, spune acesta, are o vechime de peste 40 de ani. Deasemenea, a vorbit despre lipsa finanțării în vederea realizării unor spectacole de impact.

800 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă la Dräxlmaier

Luni, 03 Aprilie 2017 11:54

# Concernul a anunţat prima închidere din industria componentelor auto la Piteşti.

Săptămâna trecută, grupul Dräxlmaier, unul dintre cei mai mari investitori germani de pe pia­ţa locală, care are în Ro­mâ­nia în acest moment peste 15.000 de angajaţi, a anunţat că va închide capacitatea de producţie de la Piteşti.
În acest sens, 800 de angajaţi sunt la acest moment în şomaj tehnic  din luna februarie, urmând ca din luna mai să primească preavizele de concediere. Toţi cei care vor fi afectaţi de această restructurare de personal urmează a primi între 10 şi 12 salarii compensatorii în funcţie de vechimea pe care o aveau în cadrul companiei şi vor putea beneficia şi de asistenţă specializată pentru reintegrarea într-un  timp cât mai scurt pe piaţa muncii. Reducerea  numărului de personal a început încă din perioada 2015-2016.

 

Investiție de opt milioane de euro inaugurată în Argeş

Luni, 03 Aprilie 2017 11:53

Miercuri, 29 martie, compania franceză Faurecia a inaugurat oficial a cincea fabrică din România. Deschisă la Căteasca în urma unei investiţii de 8 milioane euro,în tara noastră, celelalte patru fabrici de la noi funcţionând la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control al Emisiilor), Mioveni (Sisteme de interior) şi Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto).
Noua unitate de producţie, dispusă pe o suprafaţă de 14.000 metri pătraţi, este de asemenea, parte a diviziei de Interioare. Aici se vor produce panouri de uşă, componente pentru planşa de bord şi console centrale utilizate la echiparea unor automobile premium. În noua fabrică, lucrează în prezent 370 de angajaţi (operatori de producţie, coordonatori de echipe şi manageri şi specialişti tehnici).  Planurile companiei sunt ca numărul să crească până la 900 de angajaţi până în 2020.

Omul de afaceri Constantin Pănescu a cumpărat două firme de construcții de pe strada Depozitelor

Luni, 03 Aprilie 2017 11:47

# Achiziții de efect, după ieșirea din acționariatul SELCA

După despărțirea de asociatul său, Paul Zamfir, căruia i-a cedat firma de construcții și instalații Selca, iată că omul de afaceri Constantin  Pănescu a cumpărat nu una, ci două firme de construcții. Este vorba de falimentarele S.C. APARTAMENTUL S.A., unde Pănescu l-a păstrat, ca director general, pe fostul patron, Ion Cantu, constructor cu ștate vechi în domeniu, și de S.C. NORDCO S.A., în faliment și aceasta, în cazul de față Constantin Pănescu achiziționând numai sediul. Culmea, sediul proaspăt

 

Așteptând banii promiși de Consiliul Județean Argeș, Primăria Băbana riscă, dintr-un moment în altul, să i se pună poprire pe conturi

Luni, 03 Aprilie 2017 11:36

În sfârșit, județul Argeș are buget votat în Consiliul Județean. Mai târziu ca niciodată, întârziere de natură să producă numeroase blocaje și dificultăți financiare. Este și cazul Primăriei Băbana, o primărie săracă și care, în speța descrisă mai jos, ascultând dictarea Curții de Conturi, s-a trezit cu datorii ce riscă să se lase cu blocări de conturi și penalități.

Bebe Ivan, primar: ”Așa este. Avem un arierat, unul destul de vechi, iar cei de la Finanțe ne-au înștiințat că, dacă nu îl plătim, ne blochează, din nou, conturile. Este vorba de 80.000 de lei.”

Falimentul Nordco, gaură uriașă pentru constructorul Ștefan Ciocănel

Luni, 03 Aprilie 2017 11:30

# Pro Instal Pipe nu va vedea, probabil, niciun leu din cei peste 3 miliarde de lei vechi nerecuperați

Firmă serioasă și cu tradiție în domeniul instalațiilor, Pro Instal Pipe este greu încercată financiar, iată, de falimentul Nordco S.A. Culmea, patronul Pro Instal, Ștefan Ciocănel, a primit lovitura în cont tocmai de la prietenii săi de o viață, confirmându-se, astfel, dictonul ”ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur!”
Tocmai prin prisma vechii prietenii, probabil, Pro Instal a creditat, prin livrarea de materiale și instalații, pe cei de la Nordco, deși cei din urmă intraseră, de o perioadă destul de bună de timp, pe o pantă periculos descendentă. Deși cu lucrări serioase în portofoliu (Sala Sporturilor, ING Bank, proiectul de agrement din Trivale etc.), Nordco nu a

 

Pagina 6 din 120

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea