Virgil Baciu, primar Corbi: „Vom fi prezenţi la finişul de la Chişinău, aşa cum am fost şi la startul de la Alba Iulia”

Luni, 30 Iulie 2018 13:07

Marșul Centenarului a poposit, pentru o noapte, în comuna Corbi! Fiind un mare luptător pentru unitatea românilor, primarul Virgil Baciu i-a găzduit, în comuna pe care oamenii l-au ales să o administreze, pe participanţii la Maşul Centenarului.   Ajuns în primul Oraş Regal al României şi urmând traseul Curtea de Argeş- Câmpulung- Târgovişte,  participanţii la ştafeta care uneşte tot spiritul românesc au fost invitaţi să petreacă o noapte la Corbi, pe malurile văii Râului Doamnei  pentru a se bucura, zice primarul Virgil Baciu, de ospeţia corbenilor .

 

Parteneriat între NIDEC și Primăria Ștefănești pentru învățământul dual

Luni, 30 Iulie 2018 13:04

Rezultatele catastrofale de la Liceul „Dinu Brătianu”, instituție care a încheiat prima sesiune a bacalaureatului cu 0% promovabilitate, a făcut ca autoritățile locale să ia măsuri. Astfel, primarul Jenica Dumitru a propus agenților economici importanți din oraș crearea unui parteneriat pentru învățământul dual. Iar rezultatele au apărut imediat. Directorul General de la NIDEC a făcut o solicitare către Primărie și către conducerea liceului urmând ca cele trei părți să se întâlnească pentru a ajunge la o înțelegere.

Proiect imobiliar uriaș în Pitești

Luni, 30 Iulie 2018 13:00

# Mall și bloc cu 19 etaje, înalt de 60 de metri, având o suprafață desfășurată, împreună, de peste 15 hectare!
Doi afaceriști argeșeni, cunoscuți pentru proiectele lor îndrăznețe, vor face din Pitești un oraș al viitorului! Conform actelor depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului, cei doi – Gheorghe Badea şi Constantin Pănescu – vor construi cel mai înalt bloc din Piteşti în zona Tudor Vladimirescu. Imobilul ar urma să aibă 16 etaje, cu două niveluri la subsol şi parter. Imobilul va fi vecin cu un uriaș mall.

 

De anul acesta, Școala Lexford Castel și pentru elevii de gimnaziu

Luni, 30 Iulie 2018 12:54

În luna septembrie a fiecărui an, există o zi de mare importantă spirituală – este ziua când, peste tot în țară, se deschid larg  porțile școlilor, iar inimile noastre vibrează de bucurie, de nerăbdare și de emoție. Este ziua revederii, a reîntâlnirii după o vacanță bine meritată, este emoția primei zile de școală, pentru preșcolarii de la grădiniță, bobocii din clasa pregătitoare, dar și pentru elevii de gimnaziu, clasa a V-a.

Lentoarea constructorilor amână reabilitarea piețelor din Trivale și din Găvana

Luni, 30 Iulie 2018 12:49

Primăria Pitești are în desfășurare două investiții privind piețele din municipiu. Este vorba despre reabilitarea Pieței Găvana și a celei din Trivale, ambele având ca termen de execuție luna august. Doar că ceea ce este scris pe foaie nu coincide cu ceea ce este în teren, așa se face că lucrările vor întârzia. Iar vina aparține modului de lucru al constructorilor.

 

Averea fostului ministru al Sportului este scoasă, din nou, la licitație

Luni, 30 Iulie 2018 12:48

# După reevaluare, ANAF-ul scoate la licitație un teren al firmei lui Gingăraș cu peste 240.000 lei, cu 100.000 de lei mai mult decât la primul anunț de vânzare
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș execută societatea Argeș General Construct – Bascov, firma fostului ministru al Tineretului și Sportului, Georgiu Gingăraş, actual director adjunct al Complexului Sportiv Naţional Bascov-Budeasa. Dosarul de executare a fost emis pe 23 iulie a.c. AJFP Argeș scoate la vânzare, pe 9 august, din activele Argeș General Construct – Bascov un teren în suprafață de 3201 mp situat în comuna Bascov, iar valoarea acestui bun se ridică la suma de 243.330 lei, fără TVA.

Participanți din 11 țări - la turneul internațional de tenis în scaun rulant din Argeș

Luni, 30 Iulie 2018 12:36

# Optimism și determinare la “Wheelchair Tennis Argeș Open”
Asociația „Primii pași spre performanță” condusă de sportivul Flavian Crăciun, în parteneriat cu Tenis Club AS și Federația Română de Tenis, va organiza cea de a II-a editie a Turneului Internațional “Wheelchair Tennis Argeș Open”. În perioada 2-5 august, Complexul Sportiv Star Arena din Bascov va găzdui o nouă ediție a turneului de tenis “BRD Argeș Open– Wheelchair Tenis”, eveniment aflat sub egida Federatiei Romane de Tenis și al Federatiei Internationale de Tenis. Competiția de tenis de câmp este destinată exclusiv sportivilor în fotolii rulante.

 

EuropeLab este, acum, la Memorialul Închisoarea Pitești

Luni, 30 Iulie 2018 12:33

Europe Lab a venit, anul acesta,  la Memorialul Închisoarea Pitești. Despre memorie, istorie, societatea actuală și acțiuni concrete cu peste 60 de tineri din toată Europa.
Forumul anual: 28-31 iulie 2018, Pitești, România Pentru a patra oară, Forumul Societății Civile UE-Rusia invită tineri profesioniști din întreaga Europă să se reunească la Forumul "Laboratorul Europei" pentru a se întâlni, a schimba idei, a lucra împreună la problemele actuale europene și a dezvolta inițiative transfrontaliere de proiecte. "Laboratorul Europei" are  loc în România, la Memorialul închisorii din Pitești.

Câștigurile și pierderile parlamentarilor din Argeș după doi ani de mandat

Luni, 23 Iulie 2018 13:49

# Deputatul Rădulescu a achiziționat un apartament de peste 500.000 lei de la firma familiei sale # Cristina Stocheci și-a mărit de câteva ori conturile bancare de când a devenit senatoare # Deputații Nicolae Georgescu și Andrei Gerea – conturi bancare cu 100.000 de lei mai… mici
Parlamentarii argeșeni s-au îmbogățit vizibil după o perioadă de aproape doi ani de zile de când și-au preluat mandatele. Declarațiile lor de avere din 2018 sunt foarte diferite de cele redactate la început de „drum” în Parlament, respectiv cele din decembrie 2016 sau ianuarie 2017.

 

Peste 10 mașini de gunoi au fost cărate din interiorul și exteriorul Casei Universitarilor

Luni, 23 Iulie 2018 13:47

# UPIT a luat „atitudine” în urma reportajului nostru!
Săptămâna trecută, timp de cinci zile, s-a făcut curat „lună” atât în interiorul, cât și exteriorul „Casei Universitarilor”, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. În urma unui contract semnat între UPIT și Salpitflor, societatea Primăriei Pitești, au fost cărate tone de gunoi menajer. S-a făcut curățenie, s-au măturat scările, a fost aranjat spațiul verde, s-a blocat și accesul către etajul clădirii, acolo unde oamenii străzii își făcuse adăpost în ultimii anii.

Fostul rector Gheorghe Barbu, despre starea în care se află Casa Universitarilor: „Nu sunt vinovat cu nimic de situația de acolo”

Luni, 23 Iulie 2018 13:44

Despre situația actuală a Casei Universitarilor și despre modul în care o clădire impunătoare a fost lăsată în paragină am stat de vorbă și cu fostul rector al Universității din Pitești, Gheorghe Barbu, o parte din măsurile care au condus la aceste lucruri fiind pornite în timpul mandatului său. Acesta a rememorat pas cu pas modul în care locația a ajuns o ruină și susține, tare și răspicat și acum, după mai mulți ani de acuzații, că nu este vinovat cu absolut nimic de starea deplorabilă în care se află clădirea. Și totuși nu se găsește niciun vinovat. Gheorghe Barbu arată cu degetul către fosta conducere, care l-a înlocuit în fruntea Universității, în timp ce aceasta a arătat, la timpul respectiv, degetul acuzator către fostul rector Barbu.

 

Grevă japoneză în sport. La Pitești, se pregătește un campionat național de atletism umbrit de proteste

Luni, 23 Iulie 2018 13:26

Sindicaliştii din MTS au declanşat greva japoneză, urmând ca în această săptămână să strângă semnături pentru greva generală. Ei spun că au ajuns să aibă cele mai mici salarii dintre toţi bugetarii.
Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, membru al BNS, a anunţat declanşarea grevei japoneze. Sindicaliştii au anunţat că pregătesc greva generală, fiind nemulţumiţi de salarii.

Radu Bănică, director OCPI Argeș: „Ne confruntăm cu lipsa de personal”

Luni, 23 Iulie 2018 13:04

Numirea sa a stârnit, în mod aproape natural, valuri. Director al OCPI (Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară) în tumultoasa vreme PDL-istă, iată că Radu Bănică se întoarce, cu fruntea sus, în tulburea epocă PSD-istă, pe aceeași funcție. Este consilier local la Pitești, dar și, mai nou, membru al Comisiei Județene de Fond Funciar. Așadar, pe cai mari, din ce în ce mai mari, mai ales că este, din câte se aude, susținut de o importantă persoană din ierarhia politică locală. Cai care sunt prezenți și pe sigla mașinii sale, un Audi cu motor echipat ”S”. Sperăm să se cunoască și în activitatea firmei, una oarecum înțepenită de legislația funciară tot mai stufoasă.

 

Șase medii de 10 la Titularizare, dar și multe note puțin peste 1...

Luni, 23 Iulie 2018 12:59

Primele rezultate ale Titularizării în Argeș au adus diferențe mari între note. Pe linia I se află performerii -  șase note de 10, iar în linia de jos se află cei care au dorit să fie profesorii dar au luat note de 1.10, 1.30, respectiv 1.40. Candidaţii au concurat pe 45 de posturi titularizabile în Argeş, media minimă de repartizare fiind 7 iar pentru suplinire media minimă fiind 5, conform metodologiei.

Au contestat și au obținut media 10 la Bacalaureat

Luni, 23 Iulie 2018 12:56

# Trei tinere, toate din Câmpulung, și-au văzut visul împlinit
E foarte greu să obții media 10 la Bacalaureat. Însă, și mai dificil este să o obții după ce ai primit o altă notă, pe care ai contestat-o. Trei tinere din Câmpulung au crezut în ceea ce au scris în lucrări și au primit 10 după recorectare. Câmpulungul se poate mândri și în acest an cu trei medii de 10 obținute la Bacalaureat. Interesant este faptul că toate cele trei medii de 10 au venit după recorectarea lucrărilor.

 

1411 candidați la Bacalaureatul de toamnă

Luni, 23 Iulie 2018 12:55

În Argeș s-au finalizat înscrierile pentru Bacalaureatul de toamnă. La examen au fost înscrişi un număr de 1411 candidaţi.
Rămâne de văzut acum, și câți dintre candidații înscriși vor merge la probele scrise ale Bacalaureatului de toamnă. Experiența ultimilor ani prezintă faptul că nu toți cei înscriși iau parte și la probe. Calendarul probelor la examenul de Bac 2018, sesiunea august-septembrie va fi următorul:

Tudorel Pieleanu, șeful IPJ Argeș: „Am considerat că pot face treabă mai bună în altă parte decât județul de unde sunt”

Luni, 23 Iulie 2018 12:48

# Cecilia Tatia, liderul de Sindicat al poliţiştilor din Argeş, a venit cu un afiș la prezentarea noului șef al Inspectoratului: „Guvernanți! Ați distrus și decapitat Poliția Română!”
A fost o săptămână plină la IPJ Argeș, cu promovare venită prin plic, dictată de la centru. Numirea lui Tudorel Pieleanu la şefia Poliţiei Argeş a stârnit nemulţumiri în rândul mai multor poliţişti din judeţ. Noul şef al inspectoratului a fost asociat într-o societate cu ministrul de Interne Carmen Dan, cea care l-a delegat să ocupe funcţia de conducere.

 

Oameni de încredere ai lui Dan Manu, aduși la Evidența Persoanelor Argeș

Luni, 23 Iulie 2018 12:47

# Președintele CJ Argeș dorește să dețină întreg controlul în instituție
După ce a fost suspendat din funcția de director la Evidența Populației, Viorel Badea, fost șef al instituției, a fost înlocuit cu Marian Gheorghe, angajat al Consiliului Județean Argeș, respectiv inspector superior la Biroul Informatic – Direcția Economică. Interimatul acestuia în fruntea instituției nu a durat prea mult, nici măcar trei luni de zile, acesta solicitând încetarea mandatului temporar din motive personale. Gheorghe Marian a fost înlocuit cu Florin Cristian Cotescu. 

Zilele comunei Băbana, un eveniment de excepție

Luni, 23 Iulie 2018 12:40

De Sfântul Ilie, locuitorii comunei Băbana, în frunte cu edilul Bebe Ivan, au sărbătorit cea de-a XV-a ediție a zilelor localității. Festivitățile au început vineri seara, în imediata apropiere a localului Primăriei, de unde, flancată de steaguri tricolore, coloana de persoane s-a deplasat la biserica din apropiere. Acolo, toți, au fost întâmpinați de Fanfara județului, care a intonat câteva cântece patriotice. A urmat o slujbă de comemorare a eroilor din localitate căzuți pe câmpurile de luptă după care, împreună, președintele CJ Argeș, dar și primarul comunei, au aprins Flacăra Centenarului. Urmașii eroilor au primit din partea primarului si a conducerii C.J. Argeș diplome centenare, în semn de recunoștință pentru sacrificiul înaintașilor

 

Primăria Moșoaia a primit donație... un avion!

Luni, 23 Iulie 2018 12:36

# Acesta va fi amplasat, pe un postament, în fața instituției
Primăria Moșoaia a primit, din partea unui localnic, un cadou... extravagant! Este vorba de un avion ușor. Aparatul nu mai funcționează, însă va fi amplasat, pe un postament, în fața sediului administrativ, și va funcționa atât ca punct de reper, cât și ca atracție locală. Este vorba de avionul celebrului Marian, avion ce a zburat, deasupra Piteștiului și comunelor învecinate, de sute de ori.

A doua încercare a fost cu noroc! Diana Eftene a promovat proba scrisă a concursului de director la AFIR

Luni, 23 Iulie 2018 08:35

Pe 15 iunie, consilierul județean și șefă a TSD Argeș, Diana Eftene a picat concursul de director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Argeș. După ce prima dată a obținut la proba scrisă a concursului doar 50 de puncte, deși minimumul era de 70 de puncte, la a doua încercare, Diana a progresat… în bine.
La proba desfășurată, pe 17 iulie, la sediul OJFIR Argeș, aceasta a fost admisă cu 82 de puncte, în timp ce contracandidata sa a obținut doar 20 de puncte.

 

Pagina 7 din 151

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea