Primăria Mărăcineni, raiul vacanțelor plătite din bugetul local

Luni, 15 Iulie 2019 14:55

# Primăria Mărăcineni - peste 2 miliarde lei vechi, pe cursuri… la mare și la munte. Numai în stațiuni. Prețuri fără TVA!

Veți vedea, mai jos, ceva greu de crezut, ceva ce nu s-a mai pomenit, într-un 2019 în care există organe de control, Curte de Conturi, DNA și altele. Ei bine, în vara aceasta, toată Primăria Mărăcineni se duce, la mare sau la munte, la all inclusive, cu familie cu tot, pe banii plătitorilor de impozite și taxe!
Moda cursurilor de perfecționare, la munte sau la mare, în țară sau în străinatate, pe bani publici, mulți, a prins foarte bine în administrația publică din Argeș. Ca tot a venit vara și s-a făcut frumos la mare și la munte, Primăria Mărăcineni s-a gândit să își trimită angajații sa se perfecționeze.

 

Trofeul ”Omul de fier”, o cheltuială de 30.000 de lei pentru Consiliul Județean

Luni, 15 Iulie 2019 14:51

În acest an, Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean, a cheltuit suma de aproximativ 30.000 de lei, pentru trofeul ”Omul de fier”. Prin acest premiu, președintele Dan Manu susține că aduce recunoaştere şi recunoştinţă personalităţilor care, prin activitatea lor, au contribuit la promovarea şi dezvoltarea judeţului.
Și cum simbolul recunoașterii valorii profesionale și umane nu putea să fie un premiu oarecare – trofeul ”Omul de fier” a fost realizat prin grafică 3D, placat cu foiță de argint și personalizat cu sigla CJ Argeș.

Tribunalul Argeș a respins solicitarea lui Tudor Pendiuc de schimbare a încadrării juridice în dosarul „Publitrans”

Luni, 15 Iulie 2019 14:47

# Alexandru și Mihai Petriea, cercetați pentru compromiterea intereselor justiței în loc de favorizarea infractorului

Pe 13 iunie, la Tribunalul București s-a judecat un termen important în dosarul „Publitrans”. Judecătorii s-au pronunțat cu privire la cererile inculpaților de schimbare a încadrării juridice formulate în cauză.  În cele din urmă, Tribunalul București a respins cererea de schimbare a faptei reținută prin rechizitoriu față de Tudor Pendiuc si omul de afaceri Gheorghe Văsâi.

 

Nici intervenția Ministerului Tineretului și Sportului nu a rezolvat problemele din centrele de agrement din Argeș

Luni, 15 Iulie 2019 14:12

# Taberele școlare s-au deschis, deși neconformitățile nu au fost remediate în totalitate
Au început, din weekend-ul trecut, taberele de vară la cele două centre de agrement din Argeș: Corbeni și Nucșoara. Și în acest an, ca și în ultimii ani, de altfel, deficiențele din aceste centre nu au fost remediate în totalitate la sosirea copiilor. Asta în situația în care, la Centrul de Agrement din Corbeni au venit în control, recent, până și reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, prin secretarul de stat Remus Munteanu, împreună cu autoritățile locale. Dar atunci când sumele primite de la minister pentru renovări şi reparaţii curente sunt… ridicole de mici și rezultatele sunt dezamăgitoare.

Pe ce s-au dus peste 100 milioane de lei vechi, la Curtea de Argeș?

Luni, 15 Iulie 2019 14:10

# Pe acoperișul Fântânii lui Manole și pe... apă plată

De când cu acest nedorit sistem electronic de achiziții publice (SEAP), minunile oferite de edilii localităților sunt ceva mai puțin ascunse. Iată, spre exemplu, cum poate fi cheltuită suma de 100 milioane de lei vechi (fără TVA): pe acoperișul Fântânii lui Manole, din apropierea Mănăstirii (4000 de lei fără TVA) și pe... apă plată (6600 lei fără TVA). Interesant este și faptul că cele două achiziții au nimerit una sub cealaltă pe SEAP. Așadar, nici măcar cu acoperișul renovat, fântâna cu pricina nu este agreată de angajații de stat, care preferă apa plată din surse externe...

 

Diana Eftene este șefă de comisie în ATOP, semn că s-au terminat specialiștii

Luni, 15 Iulie 2019 14:09

#  Pentru accederea Dianei Eftene în ATOP, un consilier PAM a încercat să propună vot secret, poate nu o votau nici PSD-iștii
Diana Eftene, una dintre decidentele, la nivel de județ, pentru ordinea publică, a intrat în echipa ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) cu emoții. Pentru că, la ședința cu pricina, consilierul județean Mihai (Mișu) Tudor, fost pedelist, acum PAM (Partidul pentru Argeș și Muscel), a încercat să propună vot la secret. Riscul era ca frumoasa domnișoară să pice proba, pentru că, spun unele șoapte, nu toți pesediștii o apreciază la justa valoare.

Hotelul Muntenia va fi afiliat unui lanț hotelier important

Luni, 15 Iulie 2019 14:07

Noul proprietar al Complexul hotelier „Muntenia” are planuri mari. Dragoș Diaconescu, vrea să păstreze destinația de hotel, dorind să îl afilieze unui lanț hotelier important. La sfârșitul lunii ianuarie 2019, omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino, a fost cel care a câștigat licitația pentru obținerea Hotelului Muntenia, cu un preț de adjudecare de 23,54 milioane lei, aproximativ 5 milioane euro.

 

O vatră și obiecte de ceramică, vechi de mii de ani, descoperite de arheologii Muzeului Județean Argeș

Luni, 15 Iulie 2019 13:58

În perioada iunie–iulie 2019, arheologii din cadrul Muzeului Judeţean Argeş au executat lucrări de cercetare, la solicitarea unui operator economic, pentru descărcarea de sarcină a unui teren din județul Olt, în vederea construirii unui imobil supraetajat. Un teren din municipiul Slatina, pe care urmează să se contruiască o clădire, a ascuns obiecte vechii de mii de ani, din perioada neolitică.

Afacerea ”Șanțul” continuă! Romii din Costești încearcă, din nou, să pună mâna pe banii Primăriei din localitate

Luni, 15 Iulie 2019 13:48

# Săptămâna trecută a fost înregistrat, la Tribunal, un nou dosar, cu pretenții de peste 230.000 lei # Primarul Ion Baicea (foto): ”Parchetul a și decis că acel contract este falsificat!!!”

Romii din Costești încă încearcă să profite de pe urma păguboasei afaceri ”Șanțul”, în care s-a încercat oferirea unei mâini de ajutor unei comunități defavorizate. Nu insistăm asupra istoricului afacerii, ar fi nevoie de prea mult spațiu. Iată însă că, insistența romilor, câteodată, dă roade. Aceștia au reușit, prin atacuri succesive în justiție, să golească conturile câtorva primării.

 

Colegiul „Brătianu” - locul 5 la nivel național după numărul elevilor cu medie maximă

Luni, 15 Iulie 2019 13:35

Din cele 8 medii de 10 obținute de elevii argeșeni, șase dintre ele aparțin absolvenților Colegiului Național „Ion C. Brătianu” Pitești. Acest rezultat clasează instituția de învățământ din Pitești pe locul 5 la nivel national, după colegii din București, Zalău și Baia Mare. Elevii cu medii de 10 de la „Brătianu” sunt Ioana Adina Antonescu, Andreea Valeria Atanasescu, Maria Irina Botea, Cosmina Georgiana Floarea,  Bianca Mihaela Gănescu, iar după contestații și Alexandru Motoi.

Noul Sandero sud-american a fost prezentat oficial. Ar putea arăta la fel și versiunea Dacia?

Luni, 15 Iulie 2019 13:33

Divizia braziliană a companiei Renault publică primele fotografii oficiale ale noului Sandero sud-american. Versiunea îmbunătățită a hot-hatch-ului de clasă subcompactă vine cu diferite elemente exterioare usor restilizate.
La mai bine de cinci ani de la momentul premierei sale sud-americane, cea de-a doua generație a versiunii Renault Sandero primește un binemeritat facelift.
Comparativ cu modelul original, lansat pe piață în 2014, varianta îmbunătățită a hatch-ului de clasa subcompactă vine cu mici modificari la nivel de parte frontală.

 

Tiberiu Avrămescu, unul dintre cei excluși din PNL: „Domnul Miuțescu este mai presus de lege?”

Luni, 15 Iulie 2019 13:28

Continuă războiul în PNL Argeș după decizia de sancționare cu excluderea din partid a unui număr de șapte membri. Războiul capătă o formă internă, ce rupe partidul în două grupări: una a tinerilor și a persoanelor care au fost împotriva excluderii colegilor lor și grupul condus de Adrian Miuțescu.
În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, își arăta nemulțumirea față de membrii organizației care au decis să rezolve problemele partidului în instanță în loc să ia act de soluția finală dată în interiorul formațiunii politice.

Doi consilieri PMP i-au stricat ”jucăria” șefului PNL Argeș

Luni, 15 Iulie 2019 13:22

# Adrian Miuțescu, în haine de divă rănită, a fost dat uitării

La ședința Consiliului Județean de la sfârșitul lunii aprilie, o crevasă adâncă s-a insinuat, din considerente stilistice,  între președintele CJ Argeș, Dan Manu, și președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu. De ce din considerente stilistice? Pentru că primul s-a obișnuit să termine o ședință de consiliu județean într-un sfert de oră. Timp ce nu îi este pe plac celui de-al doilea, care mai dorea un cuvânt pe alocuri, o discuție, o romanță.

 

Admitere 2019! Vezi la ce licee au fost repartizați elevii din Argeș cu medii de 10 la Evaluarea Națională

Luni, 15 Iulie 2019 13:19

# Clase de genii la „Brătianu”

Săptămâna trecută, s-au afișat rezultatele repartizării elevilor în urma susținerii examenului de Evaluare Naţională.  În topul liceelor din județul Argeș, pe primul loc în funcție de ultima medie de admitere se află Colegiul Național „Ion C. Brătianu” cu 8,95, fiind urmat de Colegiul Național „Zinca Golescu” cu 8,54, iar podiumul este închis de Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești cu 8,27. Pe locul 4 se află Liceul Teoretic „Ion Barbu”Pitești cu 8,06, iar pe locul 5 Colegiul Național „Vlaicu Vodă” – 7.94. Din cei 24 de elevi argeșeni cu medii de 10 la Evaluarea Națională, 23 s-au înscris la licee din județ. În continuare, vă prezentăm la ce licee au fost repartizați elevii noștri de 10:

Patronul PIC a cerut, instanța a admis. Cornel Penescu va afla dacă a fost filat de SRI și DGIPI în propriul dosar de corupție

Luni, 08 Iulie 2019 13:40

Pe  rolul Tribunalului Argeș se află un dosar cu privire la săvârșirea faptelor de delapidare, pe numele fraților Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment. Alături de aceștia sunt trimiți în judecată și fostul administrator al celor două societăți, Gheorghiţă Pieca, pentru evaziune fiscală, dar și Lucia Weiss, director economic în cadrul celor două firme,  pentru complicitate la evaziune fiscală. Frații Penescu sunt acuzați pentru fapte petrecute în urmă cu 12 ani. Mai exact, Cornel Penescu, în calitate de acționar al PIC SA, conform dosarului aflat pe rolul Tribunalului Argeș, în perioada aprilie 2006 – martie 2009, fără a exista obligații de plată și-a însușit, nelegal, sub false motivații precum „plăți salarii”,

 

Harababura din PNL Argeș atinge cote alarmante după excluderea a șapte membri

Luni, 08 Iulie 2019 13:37

# Dumitru Moise, fost consilier județean, despre Miuțescu și apropiații săi: „Sper să nu se ajungă niciodată ca decizii importante pentru județul acesta să stea în pixul lor” # Tiberiu Avrămescu, fost consilier local: „PNL Argeș a fost confiscat de o gașcă ce urmărește să-și satisfacă interesele proprii după modelul, deja consacrat, Iani Popa” # Adrian Miuțescu: „Nu poți să colaborezi cu niște oameni care lucrează din interior împotriva propriului partid” # Și PSD-ul e cu un ochi în ograda liberalilor! Sorin Apostoliceanu: „Mi-am luat popcorn și stau să văd cum se termină telenovela....și nu mă bucur! Văd că aveți și voi comuniști în partid”.

Un preot din Călinești ne îndeamnă la fapte bune: ”Drama unor îngeri. Ne mobilizăm pentru a le transforma viața?”

Luni, 08 Iulie 2019 13:37

Doi copii din Argeș, care și-au pierdut mama, aceasta fiind ucisă de tatăl lor, încă își așteaptă părintele acasă. Micuții i-au cerut bunicii să îi ducă înapoi în casa părintească, sperând că așa își vor regăsi mama. Numai că femeia nu are banii necesari să le îndeplinească dorința. Fiica ei a fost ucisă în toamna anului trecut, iar ea a renunțat la locul de muncă pentru că, altfel, nu se putea ocupa de cei doi nepoți.

 

Cazul pestei porcine la Dâmbovicioara! Se verifică dacă virusul a fost răspândit de mistreți

Luni, 08 Iulie 2019 13:33

# Dezastru pentru o familie din localitate! 17 porci au fost sacrificați de reprezentanții DSVSA Argeș # Primarul de la Dâmbovicioara: „Se ține mai mult la porcii mistreți decât la oameni!”
La sfârșitul lunii iunie, pesta porcină africană a fost confirmată în comunele Mărăcineni și Dâmbovicioara. Conform buletinelor de analize emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucuresti, virusul a fost confirmat la 5 porci dintr-o gospodărie din Mărăcineni şi la 22 de porci în două locaţii din comuna Dâmbovicioara, care aparțin aceeași familii.

Edilul din Băbana le încearcă pe toate! În 2019, invitații și masă la Ziua Comunei, dacă nu ai gunoi!

Luni, 08 Iulie 2019 13:31

# Bebe Ivan a dat, anul trecut, invitații la ziua comunei, în schimbul colectării produselor reciclabile

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că edilul din Băbana, Bebe Ivan, le încearcă pe toate. ”Pentru că suntem o comună săracă, trebuie să fim inventivi, altfel nu o scoatem la capăt”, motivează acesta.

 

Închidere b-dul Eroilor, tronson 2

Luni, 08 Iulie 2019 13:27

Duminică, 7 iulie 2019, a fost redeschis circulației tronsonul nr. 1 al B-dului Eroilor, respectiv cel cuprins între strada Egalității (intersecția de la Muzeul Județean Argeș) și B-dul Republicii (intersecția de la poșta veche).
Începând de luni, 8 iulie 2019, va fi închis în totalitate pentru execuția lucrărilor  tronsonul nr. 2 al bulevardului, respectiv porțiunea de la  intersecția cu Egalității până la intersecția cu strada Exercițiu.

Deputatul argeșean Cătălin Rădulescu, pe lista neagră a conducerii centrale a PSD?

Luni, 08 Iulie 2019 13:26

Război deschis la vârful PSD, după alegerile europarlamentare, unde rezultatul a fost slab, după încarcerarea lui Liviu Dragnea și, mai ales, după alegerile în care echipa de conducere s-a schimbat.
Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a declarat, joia trecută, că nu i-a obligat nimeni pe nemulțumiții din partid să vină în formațiune și că o decizie luată în CEX și Congres devine obligatorie pentru toată lumea.

 

Pagina 7 din 176

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea