„Let’s Do It, Romania!” le dă întâlnire argeșenilor, pe 17 septembrie, la Ziua de Curățenie Națională

Luni, 05 Septembrie 2022 22:49

"Let's Do It, Romania!" organizează pe 17 septembrie o nouă zi de curăţenie naţională, în 34 de judeţe. În fiecare an, mii de voluntari se implică pentru a curăța diferite zone, din orașul în care locuiesc. Acțiunea se va desfășura și în județul Argeș.

Din 2010 și până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației „Let’s Do It, Romania!”.

 

 

S-au pus în vânzare abonamentele la Filarmonica Pitești

Luni, 05 Septembrie 2022 22:43

De luni, 5 septembrie, Filarmonica Pitești a pus în vânzare, la sediul din Calea București nr. 2, abonamentele pentru perioada 15 septembrie – 22 decembrie 2022. Preţul unui abonament este 350 de lei la categoria A, respectiv 300 de lei la categoria B. Abonamentele sunt valabile la concertele simfonice şi concertele camerale susţinute de orchestra Filarmonicii Piteşti în cadrul programului de stagiune aprobat.

Accesul la spectacole se face pe baza biletelor de intrare. Pentru aceeași perioadă tarifele sunt:

Preț bilet concert categoria A – 40 lei;

Preţ bilet concert loc categoria B – 30 lei;

Preţ bilet concert extraordinar loc categoria A – 50 lei;

CS Dacia Mioveni 2012 a câștigat Campionatul Național de Oină Junioare IV

Luni, 05 Septembrie 2022 22:40

Secția de Oină a CS Dacia Mioveni 2012 a răspuns invitației Federației Române de Oină de a participa, în perioada 25-28 august, la o tabără de inițiere pentru copii în tainele sportului nostru național, la Crasna, în județul Gorj.

La această tabără de inițiere în oină au participat aproximativ 60 de copii din 4 județe ale țării. Tot la Crasna, pe noua bază sportivă cu teren sintetic cu marcaj permanent pentru oină, a fost organizat și Campionatul Național de Oină Junioare IV, unde s-au întrecut echipele ACS Galicea Mare (Gorj), CS Dacia Mioveni 2012 (Argeș), ACS Șoimii Târgu Lăpuș (Maramureș) și CS Speranța Tătaru (Brăila). Cu trei victorii categorice din tot atâtea partide, tinerele oiniste de la Mioveni au câștigat locul I.

 

A început anul școlar 2022-2023: fără semestre și teze, iar elevii nu vor mai putea fi exmatriculați

Luni, 05 Septembrie 2022 22:36

Elevii și copiii de grădiniță au început cursurile luni, 5 septembrie. Este pentru prima dată când școala începe atât de devreme pentru elevi. Pe lângă acest lucru, anul școlar 2022-2023 aduce și alte noutăți, fiind organizat pe module. Vor fi 5 astfel de module, fragmentate cu 5 vacanțe.

Anul școlar 2022 – 2023 este structurat astfel:

 

- Modulul 1 – cursuri: de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022; vacanță: de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022;

 

- Modulul 2 – cursuri: de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022; vacanță: de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023;

Școala LOGISCOOL Pitești și-a redeschis porțile!

Luni, 05 Septembrie 2022 22:31

# Fii partenerul echipei LOGISCOOL!

Școala LOGISCOOL Pitești și-a redeschis porțile! Lider în oferte educaționale și programare IT, LOGISCOOL dă startul unei noi serii de înscrieri pentru cursuri de programare IT adresate copiilor și adolescenților. Cursurile se vor desfășura atât la sediul nostru din Pitești, strada Basarabiei, nr. 17, cât și online.

Cunoscând nevoia de talente digitale, LOGISCOOL a reusit să transforme consumatorii de tehnologie în creatori de tehnologie. Dacă viitorul omenirii va fi unul al tehnologiei, atunci LOGISCOOL, academia în care se învață magia IT, este pregătită să te formeze.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 05 Septembrie 2022 22:29

MUNCA ÎN ZILE DE SĂRBĂTOARE

O fi pentru bunăstare,

Dar n-o face brează!

Nu munci de sărbătoare,

Că te amendează!

 

“MASA CALDĂ ÎN ŞCOLI” ELIMINATĂ

 

La Colegii Naţionale

Supărarea trece,

Există şi altă cale:

Merge şi-una rece!

Argeșenii pot investi, în septembrie, în titluri de stat Tezaur și Fidelis

Luni, 05 Septembrie 2022 20:45

Ministerul Finanțelor a lansat, de la 1 septembrie 2022, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin intermediul Programelor Tezaur și Fidelis.

În cadrul Programului Tezaur, dobânzile anuale oferite sunt: 7,75% pentru scadența de 1 an și 7,90% pentru scadența de 2 ani. Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Persoanele fizice rezidente pot cumpăra titluri de stat Tezaur:

 

 

Mesajul primarului Cristian Gentea cu ocazia începerii noului an școlar

Luni, 05 Septembrie 2022 12:55

# Gentea: „Școala este bucuria de a împărtăși informație, cunoștințe și respect!”

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar.

„Începerea, în fiecare an, a unui ciclu școlar reprezintă unul dintre cele mai importante momente din viața unei comunități, fiind promisiunea unui nou reper de performanță și evoluție pentru încă o generație de copii. Distinși dascăli, stimați părinți, dragi elevi, vă adresez astăzi, cu cea mai înaltă consideraţie, un mesaj simplu: fiți parteneri în cel mai frumos proiect de viață – școala este bucuria de a împărtăși informație, cunoștințe și respect!

Foști comisari de la Protecția Consumatorilor Argeș – condamnați pentru infracțiuni de corupție

Luni, 05 Septembrie 2022 10:59

 

# Au luat șpagă până și bormașini

Dumitru-Constantin Boboc și Paul-Constantin Zamfir, comisari superiori în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, au fost condamnați, săptămâna trecută, de Tribunalul Argeș pentru fapte de corupție.

Alături de cei doi, au fost condamnați și șase reprezentanți ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de dare de mită, respectiv complicitate la fals intelectual (pentru unul dintre ei). Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de către inculpați.

 

Atmosferă incendiară, la Analogue Festival! Mioveniul a devenit, pentru trei zile, epicentrul distracției

Luni, 05 Septembrie 2022 10:54

Prima ediţie a Analogue Festival a fost un real succes! Nici măcar condiţiile nefavorabile de vreme nu i-au oprit pe spectatori, care au venit în număr foarte mare la Mioveni, pe platoul Făget, pe parcursul celor trei zile de festival. Au dansat și s-au distrat, au cântat și s-au simțit bine alături de artiștii favoriți.

Mii de oameni s-au strâns, de vineri până duminică, la Festivalul Analogue, într-un spațiu verde, care a fost amenajat chiar la marginea pădurii de pe Platoul Făget. Participarea la Analogue a depășit chiar așteptările organizatorilor, oamenii fiind rugați să parcheze mai departe de Platoul Făget, pentru a se asigura fluidizarea traficului în zonă. De asemenea, pe parcursul spectacolelor organizatorii au asigurat transportul cu autocarul până la concerte, în mod gratuit.

Activități culturale organizate de Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 05 Septembrie 2022 09:50

În perioada 5 - 9 septembrie, în cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș sunt organizate trei expoziții foarte interesante. Prima dintre ele - ARGEȘUL DE POVESTE: o expoziție cu imagini ale principalelor obiective turistice din județul Argeș, realizată din facsimile ale cărților poștale – Fondul Colecții Speciale. (Holul BJA Etajul al II-lea).

A doua expoziție face referire la „CURTEA DE ARGEȘ, ORAȘ DE LEGENDĂ ” – vor fi reproduceri fotografice din revistele Boabe de grâu (1931), Buletinul Comisiunii Monumentelor Istorice (1923), Literatură și artă română (1896, 1897, 1898), Revista Nouă (1888), Viața ilustrată (1937). (Holul BJA - Etajul al II-lea).

 

Centrul Militar Județean Argeș dispune de un stand permanent în incinta Muzeului Județean

Luni, 05 Septembrie 2022 09:45

 

 

În urma unei colaborări interinstituționale de excepție, din 2 septembrie 2022, Centrul Militar Județean Argeș dispune de un stand permanent de promovare a profesiei militare în incinta Muzeului Județean Argeș (intrarea de la planetariu).

De aici puteți ridica pliante, afișe, flyere sau puteți afla informații suplimentare despre ce trebuie să faceți dacă vreți să urmați o carieră militară.

 

La Mioveni, elevii din clasele pregătitoare au găsit pe bancă un ghiozdan plin cu rechizite!

Luni, 05 Septembrie 2022 09:39

În prima zi de școală, toți elevii din clasele pregătitoare, din orașul Mioveni, au găsit pe bancă un ghiozdan plin cu rechizite! Acestea sunt acordate de către Consiliul Local și Primăria Mioveni prin programul „Primul Ghiozdan“.

Atât ghiozdanele, cât și rechizitele au fost personalizate pe culori și imagini grafice, astfel încât cele destinate băieților să fie diferite de cele pentru fete.

Prin acest proiect, Consiliul Local Mioveni sprijină procesul instructiv – educativ, contribuind la creșterea accesului la educație a tuturor elevilor și la reducerea abandonului școlar.

 

Peste 10.000 de participanți - în prima zi de Analogue Festival

Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 17:19

Peste 10.000 de persoane au participat vineri, în prima zi a Analogue Festival, pe platoul Făget din Mioveni. Chiar dacă a plouat pe aproape toată durata festivalului, participanții s-au bucurat de concertele și de activitățile pe care le-au putut face la fața locului, în primul mare festival de muzică din Mioveni. Festivalul continuă pentru încă două zile de muzică și activități conexe.

Sâmbătă, 3 septembrie, porțile festivalului s-au deschis la ora 12:00, iar concertele vor începe la 18:10 cu Catalina Cara, Moonlight Breakfast, Zdob și Zdub, Subcarpaţi, Dubioza Kolektiv și Morcheeba.

Duminică, 4 septembrie, intrarea se va face de la ora 12:00, iar concertele vor fi cu următorii artiști: TM Groove & Maria Hojda, The Motans, Irina Rimes, Golan, Asaf Avidan, JP Cooper, Jessie Ware.

Primarul de la Budeasa, mesaj pentru profesori și elevi: „Voi fi alături de dumneavoastră, în efortul comun de a avea o educație de calitate!”

Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 16:23

Primăria Budeasa, conducerea școlii din localitate și cadrele didactice au pregătit tot ce este necesar pentru ca elevii să beneficieze de condiții foarte bune de studiu și în acest an școlar.

„Doresc să menționez că împreună cu cadrele didactice și conducerea școlii am depus toate eforturile, pentru ca toți copiii să beneficieze de condiții optime de studiu și în acest an. Ca primar al comunei Budeasa vă voi oferi şi pe parcursul acestui an, tot sprijinul pentru asigurarea condiţiilor necesare pregătirii educaţionale, pregătire care sunt sigur că se va materializa la final prin rezultate deosebite. Vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră, în efortul comun de a avea o educație de calitate!”, a transmis Mihai Nicolae Rachieru, primarul comunei Budeasa.

A.V.

 

Comuna Bradu dispune de o creșă modernă, cu 40 de locuri

Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 16:15

# Investiție de 2,4 milioane de lei

Din acest an, în comuna Bradu funcționează prima creșă dedicată copiilor sub vârsta de sub 3 ani. Un obiectiv realizat al primarului Dan Stroe care și-a propus să reducă astfel migrația elevilor către creșele, grădinițele și școlile din Pitești.

Noua creșă va oferi servicii integrate de îngrijire, supraveghere și educație timpurie celor 40 de copilași înscriși. 16 cadre didactice și personal auxiliar vor asigura educația și supravegherea micuților.

Începe Analogue Festival

Vineri, 02 Septembrie 2022 14:34

Vineri, 2 septembrie, ȋncepe prima ediţie a Analogue Festival. Pe parcursul a trei zile, platoul Făget din Mioveni se va transforma cu totul și va găzdui concertele unor artiști romȃni și internaţionali ȋndrăgiţi.

Cei care doresc să participe și încă nu și-au cumpărat bilete sau abonamente le vor putea achiziționa chiar de la intrarea în festival, începând de astăzi, 2 septembrie, ora 14:00.

Doar cinci motive ca să vii la Analogue Festival

 

Pârtieee! Proiectul de la Molivișu ar putea fi gata în 2025

Joi, 01 Septembrie 2022 13:16

# Până la sfârșitul anului se dorește obținerea unei finanțări de 16 milioane de euro

Se dorește de foarte mult timp, în zona de munte a județului Argeș, să se facă pârtii, să se construiască staţiuni, să se atragă turişti. Doar că de la a vrea până la a se face, e cale foarte lungă. La Molivișu, în comuna Arefu, s-a încercat realizarea unei stațiuni montane. S-a obținut finanțare europeană, s-a cumpărat chiar telegondola, doar că proiectul nu a putut fi realizat. Finanțarea a fost pierdută, iar pe fir au intrat anchetatorii, fiind deschise mai multe dosare penale în care, încă, se fac cercetări.

Pavel Bârlă, fostul președinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivişu, a fost schimbat în 2016. În fruntea Asociației a fost numit Gabriel Dică care a reluat procedurile pentru realizarea unui proiect la Molivișu.

Cătălina Dumitrașcu, despre programul pentru reducerea abandonului școlar: „Urmează ca Inspectoratul să semneze contractele de finanțare”

Joi, 01 Septembrie 2022 12:15

# Peste 22,2 milioane de lei pentru 32 de școli din Argeș

Vești noi despre unitățile de învățământ din Argeș care au fost selectate pentru finanțare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). După aproape cinci luni de la finalizarea selecției proiectelor de către Ministerul Educației, iată că urmează să se implementeze și să se semneze contractele de finanțare. Informația a fost furnizată de inspectorul școlar adjunct Cătălina Dumitrașcu la ședința Colegiului Prefectural care a avut loc săptămâna trecută.

”Sunt 32 de unități de învățământ care au obținut finanțare prin programul pentru reducerea abandonului școlar. A fost semnat contractul cu Ministerul, urmând ca Inspectoratul să implementeze și să semneze contractele de finanțare cu școlile. Ne îndreptăm cumva către atingerea acestui obiectiv de reducere a abandonului școlar”, a precizat Cătălina Dumitrașcu (foto).

 

Transfăgărășanul va fi închis, sâmbătă, pentru competiția sportivă TRANSFIER 2022

Joi, 01 Septembrie 2022 12:06

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș informează că sâmbătă, 3 septembrie 2022, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C (Transfăgărășan). Circulația va fi închisă în intervalul orar 07.00 - 18.00, pe tronsonul cuprins între km 62+100 și km 116+808, având în vedere traseul și programul competiției sportive de înot, ciclism și alergare TRANSFIER 2022.

„Vă recomandăm să respectați toate regulile de circulație, să circulați prudent, să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante în trafic și să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, care se vor afla în teren”, informează IPJ Argeș.

Doar o zi până la Analogue Festival! Ultimele detalii despre programul concertelor, intrare, transport și activităţi

Joi, 01 Septembrie 2022 12:00

Mai e doar o zi pȃnă cȃnd Analogue Festival ȋși va deschide porţile. Prima ediţie a festivalului aduce pe scenă 20 de artiști, printre care headlinerii Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Jesse Ware, JP Cooper, Morcheeba sau Subcarpaţi.

Programul concertelor

Organizatorii au anunțat orarul concertelor din cele trei zile de festival:

 

Pagina 7 din 376

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea