Sediul Avocatului Poporului Pitești, transformat în laborator de analize medicale moleculare

Luni, 06 Aprilie 2020 14:23

# Aici va fi montat și aparatul Real Time PCR pentru testarea infecțiilor cu COVID-19!

Sediul Biroului Teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului, situat pe strada Garoafelor din municipiu, va fi transformat în laborator de analize medicale moleculare. Tot aici va fi montat și aparatul Real Time PCR pentru testarea infecțiilor cu COVID-19. „Aducem la cunoștință cetățenilor din județul Argeș că, începând de azi, Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului nu mai dispune de un spațiu public de lucru. Situația va fi reglementată cu sprijinul autorităților județene care au competența legală să sprijine instituția Avocatul Poporului în acest sens.

 

Primăria Municipiului Pitești - măsuri pentru ajutorarea persoaneler vârstnice fără susținători

Luni, 06 Aprilie 2020 14:03

Primăria Municipiului Pitești identifică toate persoanele vârstnice la care face referire Ordonanţa militară nr. 2/ 21.03.2020 privind măsurile de răspândire a COVID-19. Potrivit acestei Ordonanțe, autorităţile publice locale au obligaţia să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, şi să asigure sprijin acestora, în vederea reducerii expunerii lor în afara locuinţelor.

Instituția Prefectului, la ceas aniversar

Luni, 06 Aprilie 2020 14:01

Prefectura Argeș, cu ocazia celebrării, pe 2 aprilie, a Zilei Instituției Prefectului, nu a mai primit, ca anul trecut, vizita foștilor conducători. Nici nu se putea, ținând cont de regulile nou impuse privind circulația și distanțarea. Anul trecut, spre exemplu, zece din cei 17 prefecți (16, în 2019) au băut o cafea la sediul instituției și s-au lăsat fotografiați, la plecare. Anul acesta, neavând ”poza” șefilor, o publicăm pe cea de anul trecut. Cu speranța să vedem, la anul, în primăvară, o fotografie cu persoane publice multe și vesele.

 

A fost actualizată lista spitalelor din Argeș care vor primi cazuri de COVID-19

Luni, 06 Aprilie 2020 13:50

O nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Argeș a avut loc vineri, 3 aprilie. Astfel, au fost luate mai multe decizii importante pentru organizarea sistemului sanitar din Argeș, în lupta cu virusul COVID-19. 
S-a hotărât ca numărul unităților spitalicești din Argeș care vor primi pacienții suspectați sau confirmați cu coronavirus să crească progresiv, în funcție de necesități. În ultima hotărâre a CJSU au fost stabilite următoarele unități sanitare care vor primi cazurile de COVID-19:

PNL își face campanie electorală… cu măști, la Curtea de Argeș

Luni, 06 Aprilie 2020 13:45

Profitând de situația de criză provocată de Covid-19, PNL Curtea de Argeș a cumpărat măști pentru a le împărți cetățenilor. Liderii liberali din Curtea de Argeș chiar se laudă cu faptul că au achitat măștile din contribuții personale pentru a le oferi în mod gratuit oamenilor. Și dacă credem că aceștia au achiziționat un număr impresionat de măști, ne înșelăm amarnic. Liberalii au achiziționat doar 2.000 de bucăți.

 

Depozitul cu materiale de protecție de la Spitalul Județean a fost închis timp de 7 zile pentru inventar

Luni, 06 Aprilie 2020 13:42

Pe 27 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti au avut loc percheziţii, fiind vizată o angajată a unităţii. Una dintre magazionerele spitalului a fost reținută pentru că fura materiale de protecție, atât de necesare personalului medical, în această perioadă, pentru a le vinde. Femeia, în vârstă de 59 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore, după care a fost pusă în libertate, sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

PSD a votat, PNL s-a opus. Orice proceduri de executare silită, urmărirea silită, popririle de orice fel... se suspendă până în decembrie 2020

Luni, 06 Aprilie 2020 13:40

Camera Deputaților a adoptat vineri, în regim de urgență, mai multe proiecte de acte normative importante pentru cetățeni și firme, dată fiind situația de forță majoră în care ne aflăm pe fondul pandemiei de coronavirus.

Dintre acestea, menționăm în primul rând proiectul de lege privind amânarea rambursării creditelor către bănci, la cerere, actul normativ promovat de PSD eliminând calcularea de dobândă la dobândă, așa cum prevede o ordonanță de urgență a Guvernului adoptată recent.

 

PMP solicită crearea unui portal cu informații în timp real despre COVID-19, defalcate pe județe, localități, cartiere și străzi

Luni, 06 Aprilie 2020 13:38

# Partidul  propune plata online a tuturor taxelor și impozitelor locale către primării și decontarea de stat a primei semnături electronice

PMP îi cere Ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să creeze urgent, prin Grupul de comunicare strategică, un portal pe care să fie afișate, în timp real, informații detaliate despre persoanele aflate în izolare, carantină, infectate cu Covid-19 și decedate – la nivel de județ, localitate, stradă sau cartier.

Deputatul PNL, Dănuț Bica a precizat că PNL a optat pentru impozitarea progresivă

Luni, 06 Aprilie 2020 13:37

# Vom impozita pensiile speciale și banii rezultați vor merge în lupta cu COVID-19

PNL luptă pe toate fronturile cu pandemia de coronavirus, atât în plan executiv, cât și în plan legislativ, în așa fel încât România și românii să treacă peste această criză cât mai repede și fără efecte negative. Trăim vremuri în care avem datoria să fim solidari și acolo unde este cazul să impunem anumite rigori care pot contribui la efortul financiar de care este mare nevoie în aceste momente grele.

 

ANAF a restituit TVA în valoare de aproape 4 miliarde de lei

Luni, 06 Aprilie 2020 13:33

În luna martie 2020, ANAF a restituit TVA în valoare de aproape 4 miliarde de lei, aferente unui număr de 24.526 deconturi (față de 1,6 miliarde de lei media rambursărilor din primele două luni ale anului 2020).
De la data declarării stării de urgență, ANAF a accelerat procesul de rambursare a TVA prin relocarea personalului implicat în acțiunile de control suspendate. Totodată, ANAF a desfășurat campanii

Actorul Florin Călinescu s-a izolat la gospodăria din Argeș

Luni, 06 Aprilie 2020 13:31

# „Am 83 de găini, 5 porci, 42 de bibilici, 9 gâşte”, spune acesta

Florin Călinescu s-a născut la Timișoara, dar este legat afectiv de comuna argeșeană Băbana, unde s-au născut părinții săi. După ce și-a închis restaurantul de la Bucureşti, din cauza pandemiei de coronavirus, îndrăgitul actor s-a retras la moșia din Băbana, unde deţine o mică fermă.

 

Săptămâna aceasta, la Bradu – cea mai mare acțiune de dezinfecție din Argeș!

Luni, 06 Aprilie 2020 12:32

# Cele 40 de tone de soluție au sosit în localitate

Așa cum a anunțat, primarul comunei Bradu a demarat, încă de la jumătatea lunii martie,  activitatea de dezinfecție în toate punctele cheie ale comunei, adică acele locuri care sunt cel mai des frecventate de oameni. Este vorba de  Căminul Cultural, Baza Sportivă. Poliția Locală, mijloacele de transport în comun, stațiile de maxi-taxi, primăria și zonele din preajma izvoarelor.

Precizări importante ale Poliției Argeș

Luni, 06 Aprilie 2020 12:28

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș atrage atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare pentru perioada stării de urgenţă. Potrivit ultimelor modificări legislative, începând cu 3 aprilie a.c., limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, sunt următoarele:  2000 – 20.000 lei pentru persoane fizice și 10.000 – 70.000 lei pentru persoane juridice.

 

Deputatul Rădulescu, apel către Guvernul Orban: „Începeți imediat testarea masivă a personalului medical și militar”

Luni, 06 Aprilie 2020 12:20

# „Nu obligați medicii și personalul medical să trateze românii bolnavi fără sa fie protejați”, mai spune parlamentarul

Deputatul Cătălin Rădulescu atacă în termeni duri Guvernul Orban. Parlamentarul argeșean solicită guvernului luarea de măsuri urgente pentru a proteja pe cei aflați în prima linie în lupta cu COVID-19.

Proiectul „Te ajutăm să înveți! Stai acasă”. Programul lecțiilor

Luni, 06 Aprilie 2020 12:17

Având în vedere suspendarea activităţii unităţilor de învăţământ din România, în urma crizei declanşate de pandemie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a iniţiat numeroase demersuri pentru a veni în sprijinul continuării pregătirii tuturor elevilor. Astfel, în colaborare cu postul local de televiziune Curier TV, GRATUIT, se desfăşoară proiectul TE AJUTĂM SĂ ÎNVEȚI! STAI ACASĂ!, pentru elevii argeşeni din clasele terminale. În fiecare săptămână, prin intermediul postului TV mai sus menţionat, în zilele de miercuri şi vineri, în intervalul orar 18.00-20.00, elevilor din clasele a VIII-a, respectiv a XII-a/a XIII-a le sunt prezentate, de către profesori argeşeni, lecţii din cadrul disciplinelor specifice de examen: limba şi literatura română şi matematică.

 

INTERVIU. Prefectul Emanuel Soare: „Mai devreme sau mai târziu, toate spitalele din Argeș vor avea pacienți cu COVID”

Luni, 30 Martie 2020 23:05

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au stabilit mai multe măsuri importante privind pacienţii cu coronavirus. S-a hotărât ca Spitalul Mioveni să fie numai pentru pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, în timp ce Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti să rămână pentru urgenţele din întreg judeţul. Pentru a fi asigurat necesarul de personal pentru Spitalul Mioveni vor fi transferaţi angajaţi de la Spitalele Curtea de Argeş, Costeşti şi Câmpulung.

Contre între prefectul Emanuel Soare și conducerea Spitalului de la Mioveni

Luni, 30 Martie 2020 23:04

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Argeș, organizat săptămâna trecută, în care președinte este prefectul Emanuel Soare, s-a stabilit ca Spitalul Orășenesc Mioveni să devină unitate COVID-19. Cum Spitalul din Mioveni a fost nominalizat ca o astfel de unitate fără ca măcar să aibă o secție de boli infecțioase, de aici a luat naștere un întreg conflict.

 

Managerul Spitalului din Mioveni: „Personalul medical refuză să participe la îmbolnăvirea populației din oraș și la propria contaminare”

Luni, 30 Martie 2020 22:42

Conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni spune că unitatea medicală nu deține condițiile obligatorii pentru a fi nominalizată ca unitate COVID-19. Într-o informare făcută către Consiliul Local al orașului Mioveni și către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, managerul  dr. Horia Trăilă susține că  spitalul nu dispune în structura organizatorică de compartiment sau cabinet în

Din cauza pestei porcine, peste 100.000 de porci au fost omorâți la cele mai importante ferme din Argeș

Luni, 30 Martie 2020 22:39

# Macro Suin - despăgubiri de 27,4 milioane lei, iar DanBred - de 67,4 milioane lei

Un număr de 102.241 de porci din patru exploatații comerciale din Argeș, una a societății Macro Suin din Costești și trei de la grupul de ferme DanBred din Slobozia, au fost sacrificați și îngropați din cauza pestei porcine africane. Cu toate acestea veștile de la cele două firme din Argeș sunt pozitive, ambele dorind să repopuleze fermele după ridicarea restricțiilor.

 

Apel al președintelui CJ Argeș către transportatori! Dan Manu: „Domnilor patroni, treziți-vă și ajutați-ne!”

Luni, 30 Martie 2020 22:36

În județul Argeș, în plină criză COVID-19, o parte dintre operatorii de transport public de persoane nu au mai respectat condițiile stabilite în contract și au suspendat cursele. Ținând cont că s-au produs blocaje în mai multe zone ale județului, săptămâna trecută, atât președintele Consiliului Județean Argeș, cât și reprezentanții Prefecturii Argeș, au transmis un mesaj transportatorilor prin care le explică că sunt obligați, potrivit legii, să asigure transportul persoanelor, în baza contractelor semnate și asumate.

Ion Georgescu: „Spitalul vechi este pregătit pentru primirea pacienților, decât că nu există echipă medicală”

Luni, 30 Martie 2020 22:35

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, susținez că Direcția de Sănătate Publică Argeș a solicitat managementului Spitalului Orășenesc Mioveni, printr-o adresă care a avut termen de răspuns 26 martie 2020, să prezinte Planul de management și organizare a activității pentru pregătirea acestuia ca spital COVID 19.
Pe această temă, la Mioveni a avut loc vineri, 27 martie, o şedinţă de urgență prin care să se stabilească în mod clar situaţia.

 

Pagina 7 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea