Rătești. Au început lucrările la Drumul Județean Ciupa-Mănciulescu

Luni, 21 Octombrie 2019 19:42

În localitatea Rătești, se profită de vremea încă bună. Au început lucrările de asfaltare a DJ 702A Ciupa Mănciulescu – Pătuleni, proiect derulat cu Consiliul Județean Argeș, cu finanțare prin PNDL 2. Administrația județeană a încheiat contractul de lucrări cu firma constructoare, S.C. Construcții Drumuri și Lucrări de Artă, care a și început lucrările de terasament.

 

Spitalul Călinești - între decădere și renaștere

Luni, 21 Octombrie 2019 18:42

# Unitatea așteaptă vizita oficială pentru acreditare
Se împlinesc, sâmbătă, 86 de ani de la nașterea celui ce avea să marcheze, definitiv, evoluția Spitalului Călinești: dr. Ion Crăciun. După cum, la fel de adevărat, se împlinesc aproape trei decenii de continuu declin al unității spitalicești, declin de poate fi atribuit, cu inima deschisă, guvernanților politici, diverși, ai județului.

Speranțe pentru începerea lucrărilor de salvare a Bisericii Goleștilor

Luni, 21 Octombrie 2019 18:34

# Preotul paroh: „Noi vrem să lucrăm, să reparăm, însă ne omoară birocrația...”
Parte a moștenirii Goleștilor, Biserica Sfânta Treime, poziționată vis-à-vis de intrarea principală  a Muzeului Golești, așteaptă, de ceva timp, zile mai bune. Acoperișul, îmbrăcat în șiță, este extrem de deteriorat, găurile din acesta fiind, deja îngrijorător de mari.

 

Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural Mioveni: „Avem multe surprize pentru locuitorii din Mioveni în perioada sărbătorilor de iarnă”

Luni, 21 Octombrie 2019 18:30

Centrul Cultural Mioveni, una dintre cele mai performante instituţii de cultură din Argeş şi din ţară, are, la conducere, de aproape doi ani, pe Alin Marian Călinescu. Acesta  este licenţiat în arte, profilul Teatru, specializarea ”Artele Spectacolului de Teatru” şi are un master în domeniu. A lucrat ca actor-colaborator la Teatrul Naţional ”Marin Sorescu”, din Craiova, a fost consultant artistic la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, director artistic la una dintre cele mai cunoscute societăţi în domeniu la nivel naţional.

S.R.I. și D.G.I.P.I. întârzie să răspundă, în instanță, în dosarele cu greutate ale Argeșului

Luni, 21 Octombrie 2019 18:00

S.R.I. și D.G.I.P.I. (doi și-un sfert) întârzie, în mod repetat, să răspundă solicitărilor instanțelor de judecată, cu privire la interceptările din dosarele cu greutate ale județului. Dosarul ”Cheresteaua” așteaptă, de șapte termene, lămuriri. Dosarul ”Pic”, de asemenea. La Tribunalul București, procesul lui Tudor Pendiuc trenează și el. Instituțiile amintite nu se grăbesc…

 

Nicola Inquieto rămâne în custodia autorităţilor italiene până în ianuarie

Luni, 21 Octombrie 2019 17:50

Curtea de Apel Piteşti a prelungit, pe 15 octombrie, mandatul european de predare temporară. Afaceristul Nicola Inquieto rămâne în custodia autorităţilor italiene până la data de 21 ianuarie 2020. Nicola Inquieto, afaceristul italian arestat la Piteşti în urmă cu un an şi acuzat că spăla banii Camorrei prin intermediul firmelor pe care le avea în Argeş, a fost condamnat, pe fond, la 16 ani de închisoare. Sentinţa dată de Tribunalul Napoli în luna mai nu este definitivă.

Până pe 20 noiembrie, se depun cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, la Pitești

Luni, 21 Octombrie 2019 17:20

Acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei este conditionată atât de nivelul veniturilor din luna anterioară depunerii cererii, cât şi de deţinerea în proprietate a unor bunuri mobile sau imobile. Astfel, dacă un membru al familiei sau persoana singură are în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în anexa nr.4 la H.G. nr.920/2011, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei toată familia.

 

Dosarul ”Șantaj la Atac de Argeș” se află în pronunțare

Luni, 21 Octombrie 2019 17:17

Pe 22 octombrie, Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului Atac de Argeş, ar putea să afle dacă va fi condamnat definitiv în dosarul în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Acesta a fost condamnat, în primă instanță, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare. Acesta a depus apel, iar dosarul se află în pronunțare la Curtea de APel Pitești.

În buza alegerilor, pe liberalul Gelu Tofan îl apucă munca

Luni, 21 Octombrie 2019 10:52

# Exercițiu de… imagine, cu finalizare... pe Facebook

Politicienii au tot felul de metode de a-și atrage electoratul de partea lor. Unii se pozează alături de copii, alții alături de oamenii în vârstă, unii cu alocația, alții cu pensia! Iar atunci când aceștia provin din partidele din opoziție, preferă să înceapă cu munca de jos, cea a pământului. Circul în politică îmbracă diferite ipostaze, mai ales în campania electorală.

 

Peste 1500 de copii din Argeș, prezenți pe Național Arena la meciul România - Norvegia

Luni, 21 Octombrie 2019 10:48

România și Norvegia au încheiat la egalitate, săptămâna trecută, scor 1-1,  în preliminariile de la Euro 2020 într-o atmosferă electrizantă, cu aproape 30.000 de copii în tribune. A fost un record mondial de asistență, cu atâția copii în tribune, FRF reușind o mobilizare extraordinară. Atmosfera de la meci a fost remarcată și pe plan internațional. Din Argeș au fost prezenți pe stadion peste 1.500 de copii.

Proiectul Molivișu - încă un an pierdut pe obținerea aprobării pentru scoaterea din fond forestier

Luni, 14 Octombrie 2019 14:19

# Pe 20 mai 2019, Ministerul Apelor și Pădurilor a respins prima documentație # Procedura a fost reluată de la zero
La proiectul Molivișu s-a mai pierdut un an pe documentațiile pentru scoaterea din fond forestier a terenui în suprafață de 3,5354 hectare. Dintre acestea, însă, 2 hectare au fost defrișate acum câțiva ani – celebrele defrișări ilegale. Diferența este constituită din circa 1 hectar (baza pârtiei, piciorul telegondolei) și aproximativ 5000 m.p., locul unde va fi amplasată stația de captare și tratare a apei. Gabriel Dică, președintele ADI Molivișu, ne declara, pe parcursul anului 2018, că  la sfârșitul lunii septembrie 2019 ar putea să se realizeze scoaterea din fond forestier.

 

Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: „Nu vrem să avem parte de un nou Molivișu!”

Luni, 14 Octombrie 2019 14:17

# Banca Mondială se implică în proiectul de dezvoltare a zonei Bâlea

Primăriile din zona de nord a județului, alături de câteva primării din Sibiu și Brașov, încearcă să pună în mișcare un proiect amplu, ce prevede construcția de pârtii de schi și toată infrastructura aferentă. Prin Banca Mondială, care, astfel, s-ar ocupa și de implementare, gestionând banii de finanțare, bani primiți de la Uniunea Europeană.

Pe 15 octombrie, reîncepe dosarul „Consultanța”

Luni, 14 Octombrie 2019 14:15

Marți, 15 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de 5 judecători, se judecă primul termen al apelului în dosarul „Consultanța”. În cauză sunt 43 de inculpați. Deputatul Mircea Drăghici (foto), Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean, 38 de primari, foşti primari sau viceprimari, precum și alți inculpați au fost trimiși în judecată în noiembrie 2015 de către procurorii DNA Piteşti. În dosar s-a stabilit un prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de

 

Constantin Nicolescu, din nou în sala de judecată

Luni, 14 Octombrie 2019 14:13

Problemele pentru Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș s-au mutat de la Secția penală la cea civilă. Asta după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a lăsat, în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca”, nesoluționată acțiunea civilă, exercitată împotriva inculpaților Nicolescu Constantin, Dobre Grigore şi Nicoară Mihail-Gabriel de partea

O firmă italiană ar putea realiza noul cămin studențesc de la Universitatea din Pitești

Luni, 14 Octombrie 2019 14:11

A doua oară a fost cu noroc. După ce la prima licitație pentru construirea unui cămin studențesc nu a participat nicio societate comercială, prețul oferit pe metru pătrat fiind mult sub cota pieței, a doua oară a fost depusă o ofertă.  Universitatea din Pitești a rămas în ultimele cinci universități din țară, deși initial au fost 35 interesate, care primesc  finanțare de la Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unui cămin studențesc.  Proiectul urmează să se realizeze în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în spatele Rectoratului.

 

Doi tineri medici pediatri, la Spitalul “Sfântul Spiridon” Mioveni

Luni, 14 Octombrie 2019 14:09

Alegerea medicului pediatru este un pas important în creșterea și dezvoltatea copilului. Pediatrul are un rol bine determinat în alcătuirea planului terapeutic al micuțului pacient, el este cel care te poate îndruma cel mai bine pentru a asigura copilului tău o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Florentin Popa, secretarul general al PNL Argeș: „Sunt conștient că nu am cum să fiu eu prefect”

Luni, 14 Octombrie 2019 13:56

O parte dintre primarii PNL Argeş, care vor să-l dea jos pe Adrian Miuţescu din fruntea partidului, au organizat, săptămâna trecută, o conferinţă de presă. Scopul întâlnirii a fost întărirea unității pentru alegerile prezidențiale și amânarea luptei pentru înlăturarea actualei conduceri a PNL Argeș. De furia celor opt primari liberali, plus Virgil Baciu, primarul independent de la Corbi, nu a scăpat, nici în așa zisul moment al îngropării neînțelegerilor, Florentin Popa, secretarul general al PNL Argeș, cel zis și Floricel.

 

Simona Bucura Oprescu, despre viitorul PSD-ului: „În opoziție, partidul se poate reforma cu adevărat!”

Luni, 14 Octombrie 2019 13:54

Parlamentarii argeșeni ai PSD consideră că există viață pentru partid și după moțiunea de cenzură. Deputata Simona Bucura Oprescu  și senatoarea Cristina Stocheci au precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că e nevoie, totuși, de o schimbare majoră în rândurile PSD și că în partid este nevoie de o reformă.

Doctorița Anca Alexandrescu, eliberată din închisoare până la soluționarea recursului în casație

Luni, 14 Octombrie 2019 13:53

După cum vă precizam într-o ediția anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, doctorița Anca Alexandrescu și-a jucat ultima carte – recursul în casație. Și a câștigat în primă fază. Urmează să vedem și ce hotărâri vor lua judecătorii în acest caz și pe viitor.

 

Doi dintre candidații de la prezidențiale sunt din județul Argeș

Luni, 14 Octombrie 2019 13:48

# Unul dintre ei are o avere fabuloasă

Doi dintre cei 14 candidați la prezidențiale s-au născut în județul Argeș. Este vorba despre Mircea Diaconu, originar din comuna argeșeană Vlădești, și despre John-Ion Banu, originar din Câmpulung Muscel.  Ambii au păstrat deschisă legătura cu Argeșul deținând proprietăți în județ.

Primarul din Bradu, adorat de micuțele sportive de la ”Real Bradu”

Luni, 14 Octombrie 2019 13:46

Vineri, primarul din Bradu, Dan Stroe, însoțit de directoarea Căminului Cultural, Cristina Ionete, a asistat, câteva minute, la antrenamentul micuțelor (dar titratelor) gimnaste din Bradu. Acestea l-au înconjurat imediat, l-au îmbrățișat, apoi i-au povestit câte și mai câte, semn că astfel de vizite se întâmplă des, iar relația este una deosebită. Gimnastele se antrenează pentru câteva competiții care se apropie.

 

Pagina 7 din 183

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea