Studiul de oportunitate pentru trenul metropolitan – amânat până în 2022

Luni, 30 August 2021 09:37

 

# Cu acești bani urmează să fie achiziționat un container pentru săli de clasă

În cadrul ședinței Consiliului Local Pitești, desfășurată în data de 26 august, s-a tras un semnal de alarmă de către profesoara Alina Manea, șefa Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

 

Inspectorul școlar general a venit cu solicitarea ca municipalitatea să achiziționeze de urgență două containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân”. Solicitarea a venit ca urmare a unor reglementări care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a la maximum 29.

 

Cultură de canabis, descoperită de polițiști la Lerești

Joi, 26 August 2021 11:38

 

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, miercuri - 26 august, în localitatea Lerești, la o locație frecventată de patru persoane, bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2021 și până în prezent, patru persoane, cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani, cu domiciliul în București, ar fi cultivat cannabis, în localitatea Lerești și l-ar fi comercializat, în județul Argeș și municipiul București.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe plante de cannabis, ajunse la maturitate, fragmente de substanță vegetală, precum și instalații artizanale de creștere a plantelor.

Rapsodii estivale, la Centrul Cultural Pitești

Marţi, 24 August 2021 07:41

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 24-27 august 2021, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial ( www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Evenimentele săptămânii

- Simpozionul cu tema „Antologia eroilor argeșeni și musceleni”, coordonat de publicistul George Dănică, eveniment care se va desfășura marți, 24 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Spectacol de Ziua Limbii Române, la Pitești, pe 31 august

Miercuri, 18 August 2021 20:13

Primăria Municipiului Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, a III-a ediție a Spectacolului dedicat Zilei Limbii Române, pe 31 august.

Evenimentul va cuprinde recitaluri de poezie susținute de actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Gabriel Gheorghe, precum și recitaluri muzicale oferite de Grupul Folk P620, Fantasia Band (din cadrul Centrului Cultural Pitești) și Trio Jazz&Pop Pitești (din cadrul Filarmonicii Pitești).

Spectacolul se va desfășura marți, 31 august, de la ora 18:00, în sala Simfonia a Filarmonicii Pitești.

Salpitflor Green S.A. organizează licitații și negocieri pentru spațiile comerciale și terenurile existente în piețele și târgul săptămânal din Pitești

Miercuri, 18 August 2021 08:42

Societatea Salpitflor Green S.A. organizează licitații publice și negocieri pentru spațiile comerciale și terenurile existente în piețele și târgul săptămânal al municipiului Pitești, în data de 26.08.2021.

Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 20.08.2021, ora 15.00.

Licitațiile se vor ține la sediul societății din strada Lotrului, Nr. 1, etajyl II, cam. 1, joi, începând cu ora 9.00, conform graficului și la ora stabilită la depunerea dosarelor.

 

Câștigătorii Festivalului Național de Folclor Mioveni

Luni, 16 August 2021 21:31

În perioada 12-14 august, Mioveniul a găzduit cea de-a doua ediție a Festivalului - Concurs Național de Folclor „MIOVENI” 2021, unde au participat ansambluri din toate zonele țării, respectiv din: Cluj, Arad, Bihor, Călărași, Iași, Maramureș, Botoșani și Caraș Severin.

Amintim că juriul a fost format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică precum: Elise Stan, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Cătălin Oancea și Paul Remeș, iar festivalul a fost prezentat de către Iuliana Tudor de la Televiziunea Română.

Iată câștigătorii:

Începe stagiunea estivală la Filarmonica Pitești. „Petrică și lupul”, în Parcul Ștrand

Luni, 16 August 2021 20:48

Filarmonica Pitești deschide seria concertelor stagiunii estivale cu două concerte educative. Acestea se vor desfășura sâmbătă, 21 august, de la ora 10:00 și ora 11:00, în Parcul Ștrand. Dacă până acum doar copiii s-au bucurat în cadrul concertelor educative de Petrică și Lupul, simfonia lui Serghei Prokofiev, de data aceasta și adulții se pot bucura, alături de copii, de minunata compoziție muzicală, scrisă de compozitorul rus în 1936. Naratorul, implicit consultantul artistic Silviu Deaconescu, spune o poveste pentru copii, în timp ce orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, va ilustra fiecare personaj din poveste.

Intrarea este liberă.

 

Începe apelul în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 16 August 2021 20:27

# În primă instanță, șase dintre cei șapte inculpați au fost condamnați pentru infracțiuni de corupție

Începe apelul în dosarul „Alcoolemiilor”! Primul termen de judecată a fost stabilit pe 3 noiembrie la Curtea de Apel Pitești. Precizăm că în martie 2021, Tribunalul Argeș i-a condamnat, în primă instanță, pe șase dintre cei șapte inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată de inculpați.

Este vorba despre dosarul în care au fost trimiți în judecată de procurorii DNA, în iunie 2017, următoarele persoane: Gheorghe Milandru, dr. Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, foștii polițiști - Dănuț Aurelian Dăscăleasa, Lucian Popa, Dumitru Stoian, Constantin Viorel Bădescu și Cornel Șchiopu.

Doi frați – cercetați pentru ultraj. Au amenințat polițiștii cu toporul

Luni, 16 August 2021 20:20

Doi frați din comuna Bascov au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru comiterea infracțiunii de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.. Cei doi au amenințat cu acte de violență și cu moartea doi agenți de poliție, un jandarm și un polițist local, în timp ce aceștia se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, inculpații au amenințat oamenii legii cu un topor și cu un par.

Incidentul a avut loc pe 11 iulie a.c., atunci când dispecerul de la Poliția municipiului Pitești a anunțat patrula mixtă despre faptul că în com. Bascov, a avut loc un conflict în familie. Patrula formată din doi agenți de poliție, un jandarm și un polițist local s-au deplasat la adresa indicată cu un echipaj al poliției. Ajunși la locație, organele de ordine publică au fost întâmpinate de către apelantă și familia ei.

 

A început a VI-a ediție a Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică

Luni, 16 August 2021 13:03

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 16 - 20 august, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite și online, pe pagina oficială de Facebook a instituției sau pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Evenimentele săptămânii sunt:

Dezbaterea cu tema „Omul, ființă liberă”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe preotul prof. univ. dr. Ioan Stancu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfânta Muceniță Filofteia din cadrul Universității Pitești, eveniment care va avea loc marți, 17 august, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Vernisajul expoziției „IconArT – artă tradițională iconografică”

Luni, 16 August 2021 10:43

 

De Sfânta Maria, zi de mare sărbătoare, religioasă, dar și națională, a avut loc, în fața Primăriei Pitești, vernisajul expoziției „IconArT – artă tradițională iconografică”.

 

Vernisajul a marchat bucuria de a vedea lumea prin ochi de copil: curățenie, blândețe, putere de sacrificiu, smerenie, iertare, milă și dragoste nemărginită pentru oameni – toate acestea se citesc în chipul icoanelor pictate de copiii care au participat la atelierul de creație organizat de municipalitatea piteșteană.

 

Cristian Dolofan, trimis în judecată pentru complicitate la fals intelectual și la abuz în serviciu

Marţi, 10 August 2021 23:59

# În dosar este cercetat și un polițist de la Biroul Rutier Pitești

Un agent din cadrul Biroului Rutier Piteşti și patronul firmei de transport Dolo Trans Olimp au fost trimiși în judecată după ce ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au stabilit că aceștia ar fi comis mai multe infracţiuni. Pe 20 septembrie 2020, subofiţerul Adrian Dobriță l-a oprit în trafic pe Cristian Gheorghe Dolofan, patronul Dolo Trans Olimp, care a fost depistat de aparatul radar al unui echipaj de poliţie cu o viteză de peste 50 de km/oră în localitate, pe strada Fraţii Goleşti, din Pitești.

Schimbări în funcțiile de conducere la instanțele din Argeș

Marţi, 10 August 2021 23:59

# Vezi cine are concursul luat și cine a fost delegat pe funcție # Judecătoria Topoloveni – fără conducere

Pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii au fost publicate, la începutul lunii august, funcțiile de conducere de la Curtea de Apel Pitești, dar și de la celelalte instanțe din raza sa de activitate. În continuare, vă prezentăm cine conduce instanțele din Argeș, pe ce perioadă au concurs pe post sau pe ce perioadă au fost delegați în funcție.

 

Edilul de la Merișani face ce spun firmele: „Au spus clar: domn primar, dacă reduceți taxa vă ajutăm, nu o reduceți ne ducem la vecini”

Marţi, 10 August 2021 23:59

# Prețul de exploatare al terenurilor închiriate a fost scăzut de la 15 lei/mp la 1 leu/mp

Scandal la Merișani! Consiliul local al localității a adoptat în ședința din luna iulie o hotărâre prin care prețul exploatării terenurilor închiriate a fost scăzut de la 15 lei/mp la 1 leu/mp. Proiectul de hotărâre a trecut cu ajutorul voturilor consilierilor locali de la PSD (șase) și PNL (trei), în timp ce consilierii de la USR (trei) și un independent au votat împotriva.

Gigi Dinescu: „M-am săturat de atâția securiști infiltrați peste tot pe unde se derulează contractele statului”

Marţi, 10 August 2021 23:47

Liderul PNŢCD Argeş, Gheorghe Dinescu, s-a dezlănţuit pe contul de socializare. Supărat pe trădători şi securişti, Gigi Dinescu vrea legi speciale împotriva foştilor securişti şi a neamurilor lor care au ajuns pe posturi cheie în instituţii sus-puse. Îl ştim pe şeful PNŢCD Argeş că e slobod la gură, că are experienţă în politică, că se laudă cu şcoala vieţii, iar comentariul lui e ca bomboana de pe colivă. Vedem asta cu toţii, nu?

 

Primăriţa Elena Lasconi marchează: Gaşca Zurli vine la Câmpulung!

Marţi, 10 August 2021 23:15

# Criticile internauţilor nu contenesc: „O Clotilde a Câmpulungului cu zero realizări!”

Aspru criticată pe reţelele sociale, primăriţa Elena Lasconi a gustat cele mai amare comentarii chiar de ziua municipiului Câmpulung, după alte câteva reprize de critici venite din partea votanţilor. Sătui de promisiuni şi de evenimente de duzină, alarmaţi de faptul că banii publici sunt folosiţi inutil, oamenii au reacţionat dur, după luni de zile de promisiuni frumos împachetate de fosta vedetă PRO TV care a declarat că va scoate municipiul din mizerie.

Artă și muzică în stradă, la Pitești! Irina Rimes și Mandinga, în concert pe 15 august!

Marţi, 10 August 2021 11:01

În perioada 12 – 14 august, timp de trei zile, de joi până sâmbătă, se va desfășura atelierul de creație pentru copii „IconArT – artă tradițională iconografică”, în cadrul căruia 25 de copii vor fi inițiați în arta picturii de icoane pe lemn. Atelierul este organizat de către municipalitate, prin Centrul Cultural Pitești, coordonatorii activităților fiind restauratori de icoane, experți ai Muzeului Golești.

Copiii vor lucra în spații deschise în Piața Primăriei, vor putea fi urmăriți și admirați de trecători, așa încât această demonstrație să fie percepută la adevărata sa valoare educativă și simbolică,

 

Argeșeanca Alina Gorghiu încinge, din nou, spiritele: „Sunt în țară destule voci iliberale! Care trebuie izolate, nu copiate”

Marţi, 10 August 2021 10:52

Argeșeancă la origine, senatoarea liberală Alina Gorghiu reușește, aproape la fiecare postare, să atragă sute și sute de comentarii răutăcioase. Adeptă declarată a premierului Florin Câțu, parlamentara născută la Curtea de Argeș îndeamnă, pe facebook, la izolarea anumitor ”voci iliberale”, susținând că acestea ar trebuii izolate, nu copiate.

Alina Gorghiu: ”Chiar dacă e august, zăpușeală și lume relativ puțină în Capitală, e cazul de responsabilitate.  Apelul e către toti membrii PNL care fac acuzații grave, fără bază și fără probe.

Aparate de iluminat cu tehnologie LED, pe bulevardul Petrochimiștilor!

Luni, 09 August 2021 23:52

Primăria Municipiului Pitești informează că, începând din 6 august 2021, pe Bd. Petrochimiștilor va începe acțiunea de înlocuire  a 120 de aparate de iluminat stradal de generație veche, cu consum mare de energie, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED. Au fost luate în calcul la dimensionarea noului sistem de iluminare de pe Bd. Petrochimiștilor atât necesitățile vizuale ale utilizatorilor căilor de circulație, cât și posibilitatea de diminuare a consumului de energie electrică în condiții de trafic redus în anumite perioade de noapte, utilizând funcția de dimare.

 

Lucrare de aproape 2 milioane de lei - finalizată în Pitești

Luni, 09 August 2021 23:43

În data de 4 august 2021, a avut loc recepția lucrării "Modernizare - strada Dumitru Brătianu". Au participat primarul Cristian Gentea, viceprimarul Gelu Tofan, reprezentanți ai Direcției Tehnice, ai Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Pitești, reprezentanți ai ADP, dar și ai Inspectoratului de Stat în Construcții, doi specialiști în construcții – specializarea Drumuri, reprezentanții deținătorilor de rețele – Termo Calor, Distrigaz, Apă Canal. De asemenea, au fost prezenți la recepție dirigintele de șantier și reprezentantul constructorului – Comesad Drumuri.

Fotbal. Bradu, Liga a III-a - echipa caută noi jucători

Luni, 09 August 2021 23:03

# Campionatul va începe pe data de 28 august

Din data de 12 iulie au fost reluate pregătirile pentru primul an al clubului în Liga a III-a. Formația din Bradu este încă în căutare de jucători, aâat seniori cât și jucători ”under”, care trebuie să joace obligatoriu în teren – jucători născuți în 2001 și 2002. La primul antrenament au fost prezenți 27 de jucători.

 

Pagina 7 din 288

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea