Țărăniștii au înfrânt definitiv în procesul cu Primăria Pitești

Luni, 22 Iunie 2020 13:02

Țărăniștii argeșeni, conduși de președintele Gheorghe Dinescu, au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Pitești. Aceștia au solicitat instanței anularea unei hotărâri de Consiliu Local din decembrie (HCL 451/2018), prin care li s-a anulat contractul de închiriere pentru sediul din strada General Cristescu, din centru,  în locul căruia li s-a repartizat “o cămăruță” de 12 mp pe Calea București. Chiar și așa, contractul pentru cămăruța respectivă era doar pe trei luni, motiv pentru care Gheorghe Dinescu a refuzat să plece din sediul de pe Bulevard.

 

Frații ”Direct Autorom” acoperă fostul teren de săniuș din Craiovei cu blocuri turn

Luni, 15 Iunie 2020 23:38

# Bogdan Rădulescu:  „...Sunt patru niveluri de parcare. Ne-am nenorocit acolo! Patru niveluri de parcare! Vai de inima noastră!” # Șeful Serviciului Urbanism, Primăria Pitești, Cristian Marcel Glogojeanu: „Haide, lăsați asta cu încălcarea legii!...”

Pe site-ul Primăriei Pitești, în consultare publică, pe pagina de internet, se află un Referat de Aprobare pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea PUG (Plan Urbanisrtic de Detaliu) în vederea realizării investiției: ”Construire ansamblu de locuințe colective, spații comerciale, birouri și spații medicale, cu parcaj etajat, împrejmuire și organizare de șantier”, pe un teren de peste o jumătate de hectar, în zona centrală a Piteștiului, pe Craiovei.

 

Ion Georgescu: „Ministrul Nelu Tătaru a venit la invitația noastră la Spitalul de la Mioveni”

Luni, 15 Iunie 2020 23:32

# Liberalii au „îngropat” vizita ministrului Sănătății printr-un comunicat de presă

Prezența deputatului argeșean Cătălin Rădulescu la vizita ministrului Sănătății, Nelu Tătaru,  care a avut loc la Spitalul de la Mioveni i-a deranjat pe liberalii argeșeni. După aceste evenimente, departamentul de comunicare al PNL Argeș a simțit nevoia să transmită un comunicat de presă în care ironizau prezența membrilor PSD în cadrul vizitei ministrului Sănătății. Primarul Ion Georgescu a clarificat această situație, explicând că ministrul Tătaru a venit la Mioveni la invitația sa, a managerului spitalului și a deputatului Rădulescu, dându-le flit liberalilor.

 

Ion Mânzână: „Este necesară redeschiderea de îndată a spitalelor! Sănătatea TUTUROR cetățenilor este importantă!”

Luni, 15 Iunie 2020 23:30

Președintele PSD Argeș a făcut un apel pentru necesitatea redeschiderii spitalelor, în care, încă, accesul este nepermis sau greoi pentru cei ce suferă și de alte afecțiuni, în afara COVID 19. ”PSD va ține cont de recomandările epidemiologilor și va susține necesitatea unei stări intermediare de tranziție către normalitate pe o perioadă limitată strict în timp și care să conțină strict MĂSURILE PENTRU PROTEJAREA SĂNĂTĂȚII OAMENILOR și nimic mai mult. Pe de altă parte, este necesară redeschiderea de îndată a spitalelor pentru populație! Zeci de mii de oameni cu probleme grave de sănătate, altele decât cele generate de Covid-19, au nevoie rapidă de acces la servicii medicale specifice de care au fost privați în perioada de stare de urgență și alertă! Sănătatea TUTUROR cetățenilor este importantă!”, a susținut liderul social democraților argeșeni.

Continuă lucrările de investiții în comuna Băbana

Luni, 15 Iunie 2020 23:20

În această perioadă, în comuna Băbana se desfășoară mai multe lucrări de investiții. Se asfaltează drumuri și se înfrumusețează  localitatea.
„Asfaltăm două drumuri. Lucrăm la o stație de apă în comună, un puț foraj de vreo 200 de metri. Am terminat de îngrădit școala la Băbana. Am făcut un gard nou de fier și de plasă, înlocuindu-l pe cel vechi. Am schimbat în comună toate lămpile, le avem cu led.  Lucrări realizate din economiile noastre”, a precizat primarul Bebe Ivan.

 

Prefectul Emanuel Soare - noi acuze către conducerea Spitalului Câmpulung

Luni, 15 Iunie 2020 23:09

UPDATE: Luni, 15 iunie, Instituția Prefectului Argeș a depus la Tribunalul Argeș o cerere de chemare în judecată a primarului Liviu Țâroiu, având ca obiect anularea a două dispoziții emise de edilul muscelean. Este vorba despre decizia privind câștigarea concursului de manager la Spitalul de către Nicolae Alexe și, a doua, decizia nr. 197 din 25 mai 2020 prin care Țâroiu a dispus încetarea suspendării contractului de management încheiat între el și Alexe, cu consecința înlăturării din postul de manager interimar a medicului Andrei Aron.

Știrea inițială: Managerul Spitalului Municipal Câmpulung, Nicolae Alexe, a fost, din nou, ținta prefectului Emanuel Soare. Reamintim că în perioada stării de urgență,  prefectul județului Argeș a spus că Alexe a fost schimbat din funcție, cu medicul stomatolog Andrei Aron, din cauza unui „management defectuos și pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”. De această dată, Soare susține că situația de la unitatea medicală din Câmpulung s-a înrăutățit de la revenirea fostului manager.

Oameni cu suflet mare! Un electrician și un polițist au donat pentru a doua oară plasmă

Luni, 15 Iunie 2020 23:07

Doi argeșeni au donat pentru a doua oară plasmă, în interval de câteva săptămâni,  la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești. Este vorba despre agentul de poliție Nicolae Cristian Dăscălița, a cărui poveste v-am făcut-o publică în urmă cu câteva ediții, și de  electricianul Florin Popa. Cei doi s-au vindecat de COVID-19 și acum au venit în sprijinul pacienților care sunt încă infectați. Cei doi au înțeles importanța acestui gest și au răspuns solicitărilor autorităților. Plasma recoltată va fi folosită la tratarea bolnavilor de COVID.

 

Ecograf în cabinetul Obstetrică Ginecologie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean

Luni, 15 Iunie 2020 15:37

Ecograful primit prin donație de la SC Techno Dopo Total SRL, în perioada stării de urgență, este, de azi, 15 iunie, folosit în cabinetul de Obstetrică - Ginecologie al Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Adriana Molfea, managerul unității sanitare, și-a respectat promisiunea față de viitoarele mămici din Argeș care vor beneficia de acum înainte de această investigație în regim decontat, în baza biletului de trimitere și a unei programări prealabile. Menționăm că până în prezent, ecograful a fost solicitat și utilizat pentru sectorul suspect COVID organizat la nivelul Secției Obstetrică –Ginecologie din cadrul unității spitalicești.

Ion Mînzînă, despre liberali: „Când primul om al partidului are o pauză de câțiva ani în CV, ce să aștepți de la cei aflați în subordinea sa?”

Luni, 15 Iunie 2020 15:28

 

 

Luni, 15 iunie, a avut loc prima conferință de presă a PSD Argeș după perioada de restricții determinată de starea de urgență, respectiv starea de alertă impusă pe fondul pandemiei de coronavirus. Conferința a fost susținută de către Ion Mînzînă, președinte al PSD Argeș, Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș, și Simona Bucura Oprescu, deputat, secretar executiv al PSD Argeș. Președintele Ion Mînzînă a abordat câteva teme de actualitate, arătând cât de defectuos este condusă țara în prezent și demascând ipocrizia și demagogia unora dintre liderii liberalilor.

 

Cristian Gentea, despre candidatul PSD la Primăria Pitești: „Voi candida eu sau domnul Ionică”

Luni, 15 Iunie 2020 15:20

Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, a clarificat, la conferința de presă, o serie de aspecte privind activitatea organizației municipale. În primul rând, alegerile pentru Primăria Pitești. “Candidatul PSD la Primăria Pitești va fi ales de către organizația municipală. Este clar: voi candida eu sau va candida domnul Cornel Ionică. În cazul în care va candida domnul Ionică, sprijinul meu va fi total. În cazul în care voi candida eu, implicarea domnului Ionică va fi, de asemenea, totală. Am încredere deplină în domnul Ionică”, a spus Cristian Gentea.

Tablete cu internet nelimitat, la Corbi

Luni, 15 Iunie 2020 15:10

# Absolvenții clasei a VIII-a le vor preda, după absolvire, celor din prima clasă
Primarul localității Corbi, Virgil Baciu, a distribuit ,din partea administraţiei publice locale, un număr de 210 tablete pentru elevii  din comună, în Sala de spectacole de la Căminul Cultural din centru. Acestea s-au adăugat celor 30 înmânate absolvenţilor clasei a VIII-a, care se pregătesc să intre în examenele de Evaluare Naţională. "Am investit în viitorul copiilor noştri, oferindu-le, tuturor, şanse egale la educaţie, pentru că toţi dispun de acelaşi tip de tablete. Suplimentar,ne putem mândri cu faptul că suntem prima comună din Argeş care a rezolvat, prin forţe proprii, problema învăţământului online.

 

Bârla: 37 km de rețea de apă realizați din cei 45 km prevăzuți

Luni, 15 Iunie 2020 15:08

Primăria din Bârla, condusă de liberalul Gheorghe Voicu, anunță, pe rețelele publice de socializare, stadiul lucrărilor de infrastructură. Astfel, zilele trecute, am aflat că s-au tras 37 km. de conductă de apă din cei 45 km. prevăzuți. Iată ce am mai aflat:
Stadiul lucrărilor privind proiectul de înființare și extindere a rețelei de alimentare cu apă din comuna Bârla:
- sunt realizați 37 km de rețea din cei 45 prevăzuți;

La Dârmănești se așteaptă acceptul pentru rețeaua de gaze

Luni, 15 Iunie 2020 15:06

Primăria  din Dârmănești a depus la Ministerul Dezvoltării documentația pentru obținerea finanțării în vederea introducerii rețelei de gaze naturale în localitate.
Primarul localității, Emilian Ciolan: ”Avem depus și studiul de fezabilitate și ridicările topografice și două avize. Suntem, așadar, într-un stadiu destul de avansat cu toate cele necesare. Sperăm să primim suma necesară, fiindcă toți localnicii așteaptă cu nerăbdare această utilitate.”
După cum se știe, comuna Dârmănești are o așezare destul de complicată, ceea ce duce la efprturi mai mari din partea administrației.

 

La Moșoaia sunt reluate lucrările de alimentare cu utilități și de asfaltare

Luni, 15 Iunie 2020 15:04

Pentru primarul Necula Ion și administrația publică din comuna Moșoaia, anul 2019 a fost unul deosebit de fructuos din punct de vedere al investițiilor demarate și finalizate pe raza localității. Astfel, au fost asfaltate un număr de 4 străzi din satul Smeura și anume strada Dealului, Strada Rozelor, strada Primăverii și Aleea Florilor.
S-au finalizat și lucrările de modernizare a străzii Smeura de Sus, aici fiind vorba de o investiție foarte importantă, cu fonduri europene, prin PNDR, suma obținută de administrația locală din Moșoaia fiind de aproximativ 1 milion de euro.

La Săpata, drumul județean va fi iluminat cu LED

Luni, 15 Iunie 2020 15:03

De-a lungul drumului județean care străbate localitatea, pe o lungime de aproximativ 10 km, vor fi înlocuite vechile becuri și suplimentate sursele de iluminat stradal.”Am operat o rectificare bugetară în vederea suplimentării surselor de iluminat public și schimbarea vechilor becuri. Pe acest tronson se vor monta lămpi economice cu LED, iar becurile rămase după înlocuire le vom redistribui în restul satelor pentru iluminat stradal. Vor fi montate circa 100 de lămpi noi. Achiziția a fost făcută, iar în vara aceasta vom începe lucrările”, declară primarul Laurențiu Micu.

 

La Domnești vor fi necesare lucrări complexe din cauza inundațiilor, inclusiv mutarea cursului Râului Doamnei

Luni, 15 Iunie 2020 15:01

Reprezentanții Prefecturii și ai Apelor Române au evaluat situația provocată de ploile căzute în luna mai, au întocmit un proces verbal de constatare a pagubelor și urmează ca noi să facem o documentație prin care vom solicita Guvernului alocarea de fonduri pentru reparațiile necesare. Va fi nevoie de lucrări complexe, inclusiv de mutarea cursului Râului Doamnei pentru o perioadă, ceea ce implică și costuri pe măsură. Ne vom apuca de lucru imediat ce vremea va permite”, declară primarul Gabriel Zăvoianu.
Unul dintre zidurile de sprijin de aici, de la o captare de apă,  a fost avariat pe o porțiune de circa 20 de metri. 

Ce neconformități a descoperit DSP Argeș, în 2020, la apa potabilă distribuită populației din județ

Luni, 15 Iunie 2020 14:59

# Pe parcursul anului 2019, conform rezultatelor centralizate de „Recorder.ro”, 57 de localității argeșene erau „roșii” (apa fiind contaminată).

În urma materialului publicat pe site-ul „Recorder.ro” privind harta apei contaminate din țară, inclusiv din localitățile Argeșului, am făcut o solicitare către Direcția de Sănătate Publică Argeș pentru a ne preciza exact ce neconformități au fost descoperite în primele cinci luni ale anului. Chiar dacă, într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, dr. Alexandru Guiță (foto), directorul executiv al DSP Argeș, preciza că nu sunt neconformități la apa potabilă în județul nostru, răspunsul instituției pe care o conduce îl contrazice...

 

S-a reluat procesul deputatului Mircea Drăghici! Martorii DNA - declarații incendiare

Luni, 15 Iunie 2020 14:57

Înalta Curte de Casație și Justiție a reluat, pe 11 iunie, audierile în dosarul deputatului Mircea Drăghici, fost trezorier PSD, acuzat de procurorii DNA că ar fi folosit la discreție sume de bani ale partidului provenite din subvenții publice, respectiv 380.000 de euro.
Martori importanți au fost audiați, la instanța supremă, la ultimul termen de judecată. Conform „știripesurse.ro”, mai mulți angajați ai Autorității Electorale Permanente au explicat în fața judecătorilor că încă de la declanșarea

Licitație pentru achiziționarea unui aparat PCR, la DSVSA Argeș

Luni, 15 Iunie 2020 14:56

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș va achiziționa un aparat Real Time PCR, pentru depistarea pestei porcine africană, dar care poate fi folosit și la testarea COVID-19. Instituția condusă de Sorin Sorescu a accesat pe fonduri europene un proiect pentru achiziționarea unui astfel de aparat. Proiectul a fost elaborat încă de anul trecut și are drept scop determinarea pestei porcine africane, dar, dată fiind situația actuală, s-a luat hotărârea ca persoana care va lucra pe acest aparat să fie specializată și pentru determinarea COVID-19, așa cum se întâmplă și în alte direcții județene din țară, care deja au astfel de aparate.

 

Proiectul de consolidare a Cetății Poenari - departe de realizare

Luni, 15 Iunie 2020 10:22

# Au trecut 8 luni de la ultima licitație anulată!

Conform contractului de finanţare, semnat pe 14 martie 2018, proiectul de “Conservare şi consolidare a Cetăţii Poenari Argeş” trebuia să fie deja finalizat, scriptic, încă din 13 mai 2020. Realitatea este, însă, total diferită. La Cetatea Poenari nu a fost schimbată nici măcar o cărămidă. Lucrarea s-a împotmolit în licitații, nefiind societăți serioase interesate de conservarea unui monument istoric de categorie A (de importanță naţională și internaţională). Pe rând, două societăți italiene au încercat să preia frâiele consolidării Cetății Poenari, dar de la „a vrea” la „a putea” s-a dovedit a fi cale lungă.

În cinci luni, un polițist de la IPJ Argeș a fost trimis de două ori în judecată pentru infracțiuni de corupție

Luni, 08 Iunie 2020 23:39

# Printre inculpați se mai află și alți doi agenți de poliție

Agentul Gabriel Bălășescu de la un post de poliție dintr-o comună din Argeș a reușit „performanța” de a fi trimis în judecată de două ori, într-un interval de doar cinci luni, pentru infracțiuni de corupție. Acesta a fost cercetat în două cazuri diferite, alături de alți doi polițiști. Dosarele au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Argeș, pe 18 decembrie 2019 și pe 20 mai 2020. Cu toate acestea, până la o eventuală condamnare, acesta continuă să își desfășoare activitatea în cadrul IPJ Argeș.

 

Pagina 7 din 207

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea