Curtea de Argeș are medic oncolog după o pauză de cinci ani

Luni, 04 Iunie 2018 22:22

# O tânără de 30 de ani a venit tocmai de la Oradea pentru a lucra în Argeș

Medicii tineri dau o mână de ajutor bolnavilor din provincie. Mulţi dintre rezidenţi s-au hotărât să nu părăsească ţara și muncesc în oraşe mai mici. La Curtea de Argeş, de exemplu, de la începutul anului s-au angajat 17 medici tineri. În acest fel, după mai bine de cinci ani, oraşul are, în sfârşit, un specialist oncolog. Situația reprezintă o gură de oxigen și pentru bolnavi, cei care erau nevoiți să facă naveta la 50 de kilometri distanță.

 

„Am fost impresionată de zâmbetul copiilor, vă rog să aveți în continuare grijă de ei”

Luni, 04 Iunie 2018 14:30

# A declarat ministrul Sorina Pintea în urma vizitei de la Spitalul de Pediatrie

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a participat la conferința națională medicală organizată de Consiliul Județean Argeș. Cu prilejul acestei ocazii, ministrul Sănătății a efectuat o vizită și la Spitalul de Pediatrie Pitești, unde a fost pus în funcțiune aparatul de înaltă performanță CT (Computer Tomograf) și unde s-a inaugurat Secția de Recuperare, secție ce a fost renovată în întregime.

S-a realizat prima investigație la computerul tomograf de la Spitalul de Pediatrie

Luni, 04 Iunie 2018 13:32

Computerul Tomograf de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti este funcţional. Pe 25 mai s-a acordat autorizația de punere în funcționare, iar la două zile distanță, pe 27 mai, a avut loc și prima investigație la noul aparat. Un tânăr de 17 ani a beneficiat de o tomografie după ce a căzut cu bicicleta. „În momentul de față se pot efectua tomografii în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. Prima investigație a avut loc pe 27 mai. Un pacient cu un traumatism policontuzionat prin cădere de pe bicicletă a necesitat această investigație la indicația medicului specialist neurolog”, ne-a precizat directorul medical al Spitalul de Pediatrie și purtător de cuvânt al instituției, dr Adina Enescu.

 

Militarii și poliţiştii pot folosi suma pentru chirie şi la plata ratelor

Luni, 04 Iunie 2018 13:31

Proiectul care modifică Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului şi Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, stabileşte, în noua sa formă, că polițiştii şi cadrele militare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului.

LEXFORD CASTEL - parteneriat de succes. Instituția manageriată de Cătălin Gherzan, alături de copiii cu probleme de autism

Luni, 04 Iunie 2018 13:26

Copiii cu nevoi speciale care sunt înscriși în centrele din subordinea Asociației Autism, Terapie, Sport şi Arte Argeş au alături prieteni de nădejde. Conducerea unei școli particulare din Pitești a pus la punct un program menit să ofere o raza de bucurie acestor micuți.
Mai exact, acțiunea a avut loc în cadrul Lexford Castel, instituție de prestigiu în învățământul argeșean, manageriată de Cătălin Gherzan. În acest fel, reprezentanți ai Asociației Autism, Terapie, Sport şi Arte Argeş au venit la Lexford Castel, aici unde le-au vorbit copiilor și unde i-au ajutat pe aceștia să realizeze diferite desene.

 

Argeșenii pot merge pe litoral prin Programul "Litoralul pentru toți"

Luni, 04 Iunie 2018 13:21

# Doar până pe 14 iunie, la mare, cu prețuri cuprinse între 159 și 605 lei

Programul "Litoralul pentru toţi" se află în plină desfășurare. Așadar, turiştii pot beneficia de cazare la mare plătind între 159 şi 605 de lei pentru o săptămână de cazare până pe 14 iunie 2018.
Tarifele maximale propuse pentru oferta specială de şase nopţi de cazare pentru o persoană, la hotelurile din zona Mamaia - Constanţa - Eforie, sunt:

Un reputat dirijor argentinian a făcut spectacol la Filarmonica Pitești

Luni, 04 Iunie 2018 13:17

# Maestrul Jose Maria Ulla: „Publicul a fost extraordinar... Mă simt și eu român”
Filarmonica Pitești  este cunoscută pentru diversitatea dirijorilor, interpreţilor instrumentişti sau vocali care urcă pe scena sa, căutând în permanență un element de noutate prin care să-și surprindă publicul. De curând a a luat parte alături de orchestra filarmonicii Pitești soprana Soyung Yu din Coreea de Sud, iar săptămâna trecută a evoluat, pentru prima dată la Pitești, dirijorul argentinian Jose Maria Ulla. La eveniment a participat și ambasadorul Argentinei la București, Excelența Sa domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo. Concertul Filarmonicii Pitești a fost realizat cu sprijinul Ministerului de Externe al Argentinei.

 

Scoaterea din fond forestier și PUZ-ul amână realizarea pârtiei de schi de la Molivișu

Marţi, 29 Mai 2018 23:32

# Nu se va schia la Molivișu nici în această iarnă! # Gabriel Dică (foto), președinte ADI Molivișu: „Într-o lună se va realiza scoaterea din fond forestier și apoi se va scoate lucrarea la licitație”

Obținerea de avize amână construirea pârtiei de schi A1 de la Molivișu. Deși s-a dorit ca la sfârșitul acestui an să funcționeze pârtia A1 și argeșenii să schieze în voie, în realitate sunt șanse mici pentru ca obiectivul să mai fie materializat în acest termen. Una dintre problemele care amână realizarea pârtiei este scoaterea suprafeței construibile din fond forestier. O altă situație cu „probleme” este realizarea Planului de Urbanistică Zonal de către Primăria Arefu, plan care are ca termen final februarie 2019.

Șofer de la Serviciul de Ambulanță Argeș, prins băut la volan în timp ce revenea de la o intervenție

Marţi, 29 Mai 2018 23:29

# Directorul Marian Hiru: „Mi-a spus că a fost înscenare, că i s-a pus alcool pe acea porțiune a etilotestului pe care se suflă” # Sursele noastre vorbesc
de faptul că polițiștii au acționat la pont

Un șofer de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș (SJA) a fost depistat beat la volan. Cazul nu a fost prezentat în buletinul zilnic de presă al Inspectoratului de Poliție Argeș, fiind voci care susțin că astfel s-a încercat mușamalizarea faptei.

 

Deputatul PSD - din nou în atenţie! Cătălin Rădulescu a mers la Parchetul General pentru audieri

Marţi, 29 Mai 2018 23:27

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este cercetat pentru infracțiunea de ultraj de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitie, după ce, la finalul lunii ianuarie a acestui an, a jignit-o pe jurista Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe holurile unei instanţe de judecată.
Cătălin Rădulescu a mers la Parchetul General pentru declaraţii. Acesta a ieşit de la audieri după aproximativ două ore şi a declarat că este suspect într-un dosar deschis pe numele său în urma unei reclamaţii depuse de reprezentanţi ai IPJ Argeş.

Centrul de Copii şi Juniori ”Leonte Ianovschi” s-a redeschis!

Marţi, 29 Mai 2018 23:19

# Primăria Piteşti a modernizat pepiniera de aur a fotbalului românesc

S-a redeschis Centrul de Copii şi Juniori ”Leonte Ianovschi”, pepiniera principală a clubului FC Argeş. Centrul a trecut printr-un amplu proces de modernizare, lucrările fiind efectuate în aproximativ 6 luni. Costul total al investiţiei a fost de 350.000 lei iar baza sportivă îndeplineşte acum toate condiţiile pentru performanţă.
S-au înlocuit instalaţiile sanitare, electrice, mobilierul, s-a refăcut hidroizolaţia clădirii, s-a schimbat centrala termică, maşina de spălat echipamentul, s-au montat instalaţiile de aer condiţionat şi s-a zugrăvit toată clădirea.

 

Judecătorii Curții de Apel Pitești susțin că modificarea codului penal aduce instaurarea groazei în magistratură

Marţi, 29 Mai 2018 23:09

# Judecătorul Ioan Fundătureanu: „Ca pedepse, noi, magistrații, vom avea limite apropiate de cele prevăzute pentru omor sau trafic de persoane”

Modificările la Codurile penale și civile au dat naștere la numeroase nemulțumiri în rândul judecătorilor din țară! Acest lucru s-a întâmplat și în Argeș, unde, pe 16 mai, zeci de magistrați de la Curtea de Apel Piteşti au participat la un protest faţă de preconizatele modificări ale legislaţiei penale. Reprezentanții instanței au preferat să explice motivele care au condus la această măsură drastică într-o conferință de presă la care au luat parte

Iohannis, cuvinte de laudă la adresa autorităților din județ

Marţi, 29 Mai 2018 23:06

# Dan Manu, președintele CJ Argeș, bucuros că a fost apreciat de președinte

Discursul președintelui României, de săptămâna trecută, de la Pitești, a fost centrat pe problema infrastructurii țării, pe „hărțile colorate” și „planurile frumoase”, dar și pe un adevăr destul de dureros - 15 km de autostradă dați în folosință într-un an și jumătate.
Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a organizat, joi 24 mai, la Pitești dezbaterea „Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creștere a competitivității”.

 

Sute de profesori au arătat fluturaşii de salariu şi au ameninţat cu greva în Piața Vasile Milea

Marţi, 29 Mai 2018 12:00

Piaţa Vasile Milea a fost luată cu asalt de profesori din Argeş. Aproximativ 200 de cadre didactice şi personal auxiliar din învăţământ au protestat, săptămâna trecută, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti. Protestatarii au făcut parte din sindicatul SIPA Muntenia, afiliaţi la FSLI. Nemulţumirile au fost legate de salarii şi condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea. În principal, profesorii au fost să atragă atenţia guvernanţilor asupra gravelor probleme socio-profesionale ale salariaţilor din învăţământ.

După zeci de ani de aşteptare, Cinematograful Bucureşti a oferit primele proiecţii de film

Marţi, 29 Mai 2018 11:54

# Pe 3 iunie, cu ocazia proiecției filmului „Dublu” va fi prezentă la Pitești și regizoarea Catrinel Dănăiață

Chiar în ziua în care Piteştiul şi-a sărbătorit cei 630 de ani de atestare documentară, Cinematograful Bucureşti s-a redeschis. Evenimentul a fost unul fastuos, cu tăiere de panglică, şampanie pusă la rece şi proiecţii de film.

 

Fiul avocatului Gherzan, argint la Olimpiada de Tehnologia Informației

Marţi, 29 Mai 2018 11:52

În perioada 17-20 mai, la Călărași,  s-a desfășurat Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. Printre câștigători s-a aflat și un argeșean. Carol Victor Gherzan, elev al profilului uman al Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni s-a făcut remarcat prin rezultatele obținute la această competiție. Carol este fiul Nataliei Grigore și a avocatului Cătălin Gherzan, vicepreședinte ALDE Pitești.

Dacia susţine şcolarizarea în regim profesional dual a 60 de elevi

Marţi, 29 Mai 2018 11:50

Automobile Dacia este prima companie din judeţul Argeş care a încheiat recent parteneriate pentru susţinerea învăţământului profesional dual cu Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra.
În fiecare liceu va fi creată, în anul şcolar 2018 – 2019, câte o clasă cu 30 de locuri şi specializări diferite. În cadrul liceului din Mioveni, elevii au şansa de a dobândi calificarea de electromecanic utilaje şi maşini industriale (20 de locuri), respectiv, pe cea de mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice (10 locuri).

 

Ziua comunei Bradu, inflație de personalități

Marţi, 29 Mai 2018 11:48

Ziua Comunei Bradu, sâmbăta trecută, a fost plină de voie bună și surprize! Primarul Dan Stroe și Consiliul Local Bradu au pregătit un show de zile mari cu prilejul Zilei Comunei. Pe scenă au urcat artiști îndrăgiți, precum Niculina Stoican, Emilia Ghinescu, Emilia Dorobanțu, Anna Lesko, Speak, Dorian Popa și Elena Ionescu. Seara s-a încheiat cu un minunat foc de artificii.
Totodată, pe 26 și 27 a avut loc Cupa Bradu a Campionatului Național Rally-Cross.

Super petrecere cu prilejul Zilei comunei Budeasa

Marţi, 29 Mai 2018 11:47

Spectacolul s-a desfăşurat, începând cu ora 13:00, la plaja veche din satul Budeasa Mare şi a adus nume mari ale muzicii româneşti.  Deschiderea au  făcut-o copiii  Centrului  Cultural  pentru Școlari Valea Mărului, cu un program  ce  a  inclus dansuri indiene,  grecești, street dance ș.a. Pe scenă au urcat, mai  târziu,  Andreea Bănică, Emilia Ghinescu, DJ Rino şi Sylvia, dar şi Ionuţ Langa, Robert Velisar, precum şi orchestra şi soliştii de la “Doina Argeşului” și grupul vocal   bărbătesc  ”Doruri Muscelene”.
Întregul spectacol s-a încheiat cu un minunat foc de artificii.

 

La Ziua comunei Hârseşti, primarul și-a premiat părinții

Marţi, 29 Mai 2018 11:44

# Ca în fiecare an, zeci de personalități și sute de localnici au petrecut, împreună, o după-amiază de excepție

Duminica trecută a avut loc cea de-a șasea ediţie a Sărbătorii Căluşului – Rusaliile la Hârseşti. Ziua comunei Hârseşti este sărbătorită chiar în Duminica Rusaliilor, pe terenul din spatele Căminului Cultural și Primăriei, iar sărbătoarea organizată de primarul Ion Moloiu, aflat la al doilea mandat, a fost, și de această dată, una pe măsura aşteptărilor. Sute de localnici, dar şi oameni din comunele învecinate, au fost prezenţi la marele eveniment, în acest an împlinindu-se şi 394 de ani de atestare documentară a localităţii.

Ziua comunei Corbi, plină de evenimente

Marţi, 29 Mai 2018 11:37

Duminică a fost sărbătoare în toată regula pentru locuitorii comunei Corbi. Primarul Virgil Baciu a pus la punct toate detaliile pentru ca ediţia din acest an a Rapsodiei Păstoreşti să fie una de un real succes. Vorbim despre ediţia cu numărul 48 a acestui eveniment, unul ce a devenit deja tradiţie pentru locuitorii comunei. A fost ceva cu atât mai deosebit cu cât vorbim despre o ediţie ce are loc în anul Centenarului şi cu siguranţă toată lumea aşteapta să sărbătorească aşa cum se cuvine 100 de ani de România unită.

 

Pagina 7 din 146

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea