După o pauză de 2 ani, Dumitru Tudosoiu s-a întors în fruntea Inspectoratului Școlar Judetean Arges

Joi, 05 Mai 2022 07:50

Dumitru Tudosoiu a fost numit miercuri, 4 mai, prin Ordin de Ministru, în fruntea Inspectoratului Școlar Judetean Arges. Acesta a mai condus instituția în perioada 2014-2020.

Tudosoiu a înlocuit-o din funcție pe Alina Manea, care a condus IȘJ Argeș în ultimele 10 luni.

Numirea lui Tudosoiu este valabilă până la 31 august, înainte de începerea noului an școlar.

 

Primăria Pitești va da 288.000 de euro pentru a recupera o parte din terenul retrocedat în curtea ADP

Miercuri, 04 Mai 2022 16:17

# În urma negocierii s-a redus prețul cu 93.000 de euro

Primăria Pitești va cumpăra o suprafață de 4406 mp, situată în curtea Administrației Domeniului Public, după ce mai multe terenuri au fost retrocedate de instanță. La începutul anului, municipalitatea a solicitat determinarea valorii de piață a șapte loturi, cuprinse între 44 mp și 1336 mp, care erau situate în intravilanul municipiului Pitești, strada Obor, nr. 3, lângă ADP Pitești. Un teren, de 702 mp, era situat în fața sediului ADP Pitești, alte trei (987 mp, 623 mp și 1336 mp) în zona serelor, iar alte trei (409 mp, 44 mp și 355 mp) în apropiere.

Gala „Femeia - manager de succes” va fi organizată, în iunie, de CCIA Argeș

Miercuri, 04 Mai 2022 15:48

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, prin președintele George Caval și directorul general Simion Zanfir, a organizat, săptămâna trecută, o conferință de presă în care s-au explicat prevederile noului proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerţ din România. De asemenea, s-au prezentat evenimentele pe care CCIA Argeș le va organiza în județul nostru în acest an, după ridicarea restricțiilor COVID 19. Astfel, din vară vor fi reluate unele dintre evenimentele de tradiție ale județului. Reprezentanții CCIA Argeș anunță că în luna iunie se va desfășura Gala „Femeia – manager de succes”.  În această vară va avea loc o nouă întâlnire pe teme economice între oamenii de afaceri argeșeni și parlamentarii județului Argeș, reprezentanții Consiliului Județean Argeș, ai Instituției Prefectului și ai primăriilor orașelor și municipiilor din județ.

 

Întorsătură de cascadorii râsului la Primăria Valea Iașului

Miercuri, 04 Mai 2022 11:51

# Edilii au refuzat o firmă - acceptată anterior - pe motiv de... neconcordanțe # Primarul Enescu (foto) - dribling în declarații: ”Le-am pus în Consiliul Local și ... a trebuit să renunțăm la ele...”

În urmă cu câteva numere am scris, cu amănunte, despre lucrările date, fără licitație, de primarul Cristian Enescu. În ecuație a intrat – fără să fie vinovată cu ceva – o firmă care este condusă de vărul primar al lui Enescu. Firmă care lucrează însă și cu multe alte primării sau persoane juridice, așa încât nu aștepta, flămândă, la poarta edilului. Care edil însă, se cam grăbește, în opinia noastră, să se scuze... reușind, mai mult să se acuze...

 

Curtea de Apel Pitești angajează

Miercuri, 04 Mai 2022 11:30

CURTEA DE APEL PITEŞTI, cu sediul în Piteşti, str.Victoriei nr.22 ORGANIZEAZĂ sediul în perioada de 04-05 iunie 2022, CONCURS pentru ocuparea următoarelor posturi :

- 2 posturi GREFIER cu studii superioare juridice, nedeterminată la Judecătoria Câmpulung

- 1 post GREFIER cu studii superioare juridice, durata nedeterminată la Judecătoria Costești

 

- 1 post GREFIER cu studii superioare juridice, durata nedeterminată la Judecătoria Horezu

 

- 1 post GREFIER cu studii superioare juridice, durata nedeterminată la Judecătoria Brezoi

- 1 post GREFIER cu studii medii, nedeterminată la Judecătoria Curtea de Argeș

 

Veniturile din activităţi de înfrumuseţare se declară la ANAF prin declaraţia unică

Miercuri, 04 Mai 2022 11:24

ANAF a publicat ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare, întreținere corporală. Aceste venituri reprezintă venituri impozabile şi se încadrează în categoria venituri din activităţi independente. Persoanele fizice care vor să obțină venituri din prestarea acestor activități au obligația înregistrării în registrul comerțului și autorizării funcționării și își pot desfăşura activitatea în următoarele forme de organizare:

 

Apele meteorice au impact asupra reţelei de canalizare?

Miercuri, 04 Mai 2022 11:12

Răspunsul la această întrebare este: Da. Apele meteorice pot influenţa buna funcţionare a reţelei de canalizare.

Apele meteorice sau pluviale sunt apele care provin din precipitaţii atmosferice, mai precis din ploi sau din topirea zăpezii de pe acoperişuri, terase, platforme industriale şi/sau curţi interioare. O mare parte a acestor ape, împreună cu apele care provin din stropirea şi spălarea drumurilor, a grădinilor sau a curţilor ajunge în reţeaua de canalizare a oraşului.

 

 

Focar de infecție în curtea Bisericii Domnești din Curtea de Argeș

Miercuri, 04 Mai 2022 08:49

# Este singura toaletă din incinta lăcașului # Municipalitatea susține că în curte se face curățenie o dată la două zile și că WC-ul a fost dezafectat de 4 ani # În ruinele caselor domnești găsim: haine, sticle de băutură, măști de protecție, chiștoace de țigări.

Când vorbim de Curtea de Argeș ne referim la fosta cetate de scaun a Țării Românești, la actualul „oraș regal”, în care regii României își dorm somnul de veci. Vorbim de municipiul ce adăpostește comori importante ale istoriei noastre. Pe lângă bijuteria arhitecturală cunoscută sub numele de Mănăstirea Curtea de Argeș, aici putem vizita și Biserica Domnească Sfântul Nicolae, ctitoria lui Basarab I, unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii românești medievale, după cum a afirmat Nicolae Iorga. Și ne oprim, deocamdată, la acest monument istoric. Biserica Domnească este unul dintre principalele obiective turistice din orașul Basarabilor. Este locul care îmbină istoria cu credința, trecutul cu prezentul. Cu toate acestea, după cum veți vedea din reportajul următor, autoritățile locale nu îi dau importanța cuvenită.

Șomajul tehnic în contextul războiului din Ucraina

Marţi, 03 Mai 2022 21:21

A fost aprobat modelul documentelor pentru plata șomajului tehnic de ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Luând în considerare faptul că activitatea unor angajatori a fost afectată ca urmare a declanșării conflictului din Ucraina și impunerii sancțiunilor economice la nivel internațional împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului, a fost aprobată OUG 36/2022, prin care se instituie posibilitatea ca salariații acestor firme să beneficieze de indemnizația de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, începând cu data de 7 aprilie 2022 și până la data de 31 decembrie 2022.

 

 

Sute de hectare de pășune - de închiriat de la primăriile Călinești și Poienarii de Muscel

Marţi, 03 Mai 2022 21:10

În această primăvară,  cele mai multe primării au de oferit, spre închiriere, pășunile din localitate. Crescătorii de animale interesați pot consulta, mai jos, suprafețele oferite și datele de contact.

PRIMĂRIA COMUNEI CĂLINEȘTI

Comuna Călinești, sat Gorganu NR. 407, judeţul Arges, telefon 0248/651115, fax 0248/651606, email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , SCOATE LA LICITAȚIE PUBLICĂ: 1. INCHIRIERE PĂȘUNE COMUNALĂ, situată în comuna Călinești,județul Argeș, aparținând domeniul public al Comunei Călinești, cu destinația pășunat, având următoarele date:

 

Concursul Național de Lectură - Bătălia Cărților a ajuns la a IX-a ediție

Marţi, 03 Mai 2022 20:07

Ajunsă la cea  de-a IX-a ediție, competiția organizată de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” în colaborare cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj,  se va derula până în luna septembrie, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și va fi organizată în mai multe biblioteci publice din țară și la Chișinău, în Republica Moldova. Concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. Se va derula în perioada aprilie-octombrie 2022 și va cuprinde două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani. Astfel, prin acesta, vor fi popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

 

 

Ce a fost mai întâi, oul sau găina? Primăria Ștefănești a dat mai mult pe ou. Mult mai mult!...

Marţi, 03 Mai 2022 16:27

Paștele acestui an a venit cu pregătiri – uneori – exagerate din partea administrațiilor locale. Unii au dat mult prea mult pe lumini, alții au organizat petreceri, fiecare cum s-a descurcat mai bine. Mai scump – putem spune că s-a descurcat, spre exemple, Primăria Ștefănești. Care primărie a dat... 6.500 (cca. 7700 lei cu TVA) pe... un ou. E drept, unul luminos, de mai mari dimensiuni și încadrat de doi pui. Nici puii nu mai sunt ieftini (ehee, unde sunt prețurile de altădată?!...). Aceștia au costat bugetul local peste 2200 lei bucara, adică peste 4.400 lei amândoi. Ne-a cam luat piuitul, e drept.

 

Teama de urși! Apelurile de urgență au crescut cu peste 300%

Marţi, 03 Mai 2022 16:14

În ultimul an, la nivelul Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș au crescut cu 340% apelurile de urgență pentru intervențiile cauzate de urși.

„Evoluția situațiilor de urgență generate de carnivorele mari, în special urs, atunci când jandarmeria a fost solicitată pentru salvarea vieţii unor persoane, căutarea sau evacuarea lor: 2016 – 16 apeluri; 2017 – 23 de apeluri; 2018 – 31 de apeluri; 2019 – 167 de apeluri; 2020 – 184 de apeluri; 2021 – 626 de apeluri (creștere de 340% față de 2020), informează IJJ Argeș.

A.V.

 

S-a finalizat proiectul privind “Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”

Marţi, 03 Mai 2022 13:46

Consiliul Județean Argeș a implementat proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet” în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Obiectivul general a constat in creșterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet în vederea sprijinirii tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 4.273.336,36 lei, din care 3.160.266,78 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului.  Contractul de lucrări a fost încheiat cu Asocierea: S.C. Roloplast Tehnoconstruct S.R.L.(Lider de Asociere) - S.C. Evolution Proserv S.R.L.(Asociat), în valoare 3.494.534,31 lei, cu TVA. Lucrările de execuție au fost demarate în data de 19.04.2021 și încheiate în 09.12.2021.

 

Cristina Stocheci, senator PSD Argeș: „PSD continuă să vină cu soluții pentru combaterea creșterii prețurilor ”

Marţi, 03 Mai 2022 13:45

Pe lângă programul „Sprijin pentru România”, miniștrii  PSD din Guvern (Finanțe, Agricultură, Economie) analizează căile legale pentru sancționarea speculei prin care unii operatori economici încearcă să se îmbogățească prin creșterea artificială a prețurilor, în dauna a milioane de români cu venituri mici.

Tot în sprijinul românilor vine și OUG privind înăsprirea sancțiunilor pentru contravenții în domeniul protecției consumatorului.

 

 

A început a XXII-a ediție a concursului național de poezie de dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”

Marţi, 03 Mai 2022 12:45

 

În perioada 3 mai - 24 iunie 2022, Centrul Cultural Piteşti, prin revistele de cultură „Cafeneaua literară” și „Argeș”, organizează ediţia a XXII-a a Concursului Naţional de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”.

La concurs pot participa creatori cu vârste până în 35 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi nu au câştigat un premiu la ediţiile anterioare. Textele vor fi expediate fie la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ., fie poştal, pe adresa Centrul Cultural Piteşti, Calea Craiovei nr. 2, Casa Cărţii, Bloc G1, Sc. C, et. 1, cod 110013, Piteşti, jud. Argeş, fie se vor depune direct la sediul Centrului Cultural Piteşti, până la data de 10 iunie 2022, telefon 0248 / 219976.

 

Câştigătorii desemnaţi de juriu vor fi premiaţi cu diplome şi sume de bani, astfel: Premiul I: 700 de lei, Premiul al II-lea: 600 de lei, Premiul al III-lea: 500 de lei, Menţiune I: 400 de lei, Menţiune II: 400 de lei.

Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș

Marţi, 03 Mai 2022 11:46

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș, organizează marți, 3 mai 2022, o dublă lansare de carte, începând cu ora 17:00, în Sala de conferințe. Elena Eșanu Șerbănescu - ”Departe de Omar Khayyam” și Aritina-Mihaela Ionescu - ”Zbor frânt” (ambele cărți de poezie), sunt cele două autoare care vor fi în centrul atenției. Poeta Denisa Popescu va modera evenimentul. Despre volumul de poezii al Elenei Eșanu Șerbănescu, prof. Florica Popa spune: ”Deși titlul ne avertizează că acest gen literar este departe de noi, la un mileniu, în timp, totuși, prin pricepere și aleasă inspirație, poeta Elena Eșanu Șerbănescu a reușit să «topească» distanțele spațio-temporale și să dăruiască o veritabilă monstră de cultură și sensibilitate”.

 

 

Șeful Statului Major al Apărării, noi directive pentru armata română în contextul războiului din Ucraina!

Marţi, 03 Mai 2022 11:35

Șeful Statului Major al Apărării, generalul argeșean Daniel Petrescu, a vorbit despre noi directive pe care ar trebui să le urmeze armata română pentru a se adapta provocărilor militare actuale. Să fie oare un semnal de alarmă pe care-l transmite generalul Petrescu tuturor camarazilor lui?

„Conflictul militar din zona de proximitate a ţării noastre se dovedeşte un nedorit exemplu despre natura conflictului, dar, mai ales, despre modul de ducere a acţiunilor de luptă în mediile operaţionale actuale. Analizaţi cu mare atenţie ceea ce se întâmplă în zona de est a Europei, estimaţi potenţialele dezvoltări ale unui conflict militar având la bază exemplele reale din Ucraina şi adaptaţi-vă procedurile de lucru”, a spus Şeful Statului Major al Apărării, la o ceremonie militară de sărbătorire a Zilei Forţelor Terestre Române., potrivit Agerpress.ro.

 

Profesorii care dau meditații, obligați să aibă casă de marcat!

Marţi, 03 Mai 2022 11:32

ANAF-ul îi va obliga pe profesorii care dau meditații să dețină casă de marcat. Declarația de venit trebuie depusă până pe 25 mai. Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice. Potrivit documentului, profesorii care dau meditații sunt obligați să  își declare veniturile, să depună formularele prevăzute de lege în termenul stabilit și să dețină casă de marcat.

 

 

Nu se vor majora taxele și impozitele la Pitești, în 2023!

Marţi, 03 Mai 2022 10:48

Săptămâna trecută, Consiliul Local Pitești a decis să nu majoreze taxele și impozitele locale ce se vor aplica anul viitor. Cu toate acestea, ele vor fi actualizate cu inflația, deci vor suferi oarecare modificări având în vedere trendul ascendent al inflației.

 

A fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea privind trecerea terenului din jurul stadionului „Nicolae Dobrin” în administrarea municipiului

Marţi, 03 Mai 2022 10:23

 

Pe 2 mai s-a publicat, în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern privind cele 12 hectare adiacente terenului de joc și tribunelor actuale de la stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Este vorba despre o „HOTĂRÂRE privind trecerea unui imobil din domeniul privat în domeniul public al statului și darea lui în administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Argeș, înscrierea unor imobile în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea lor în administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Argeș, respectiv actualizarea valorii de inventar și a datelor de identificare a unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Argeș, comasarea lor, trecerea unui imobil din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Argeș, în domeniul public al municipiului Pitești, județul Argeș, și modificarea anexei nr. 30 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”.

 

Pagina 7 din 348

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea