Susținut de ALDE și PSD, proiectul de lege inițiat de senatorul Daniel Zamfir dă o gură de aer persoanelor cu credite bancare

Luni, 02 Aprilie 2018 13:05

Senatul a aprobat, luni, proiectul de lege inițiat de senatorul Daniel Zamfir prin care este eliminat caracterul de titlu executoriu al contractelor de credit încheiate între persoanele fizice consumatori și bănci, inclusiv la leasing. Penalitățile și alte obligații de plată nu vor putea depăși, totodată, 50% din suma restantă la rezilierea contractului de credit, iar consumatorii datornici vor putea vinde bunul luat în leasing deși nu sunt proprietari, mai stabilește proiectul. 

 

Începe judecarea dosarului de braconaj a șefului ITRSV Argeș

Luni, 02 Aprilie 2018 13:03

În această lună începe judecarea, pe fond, la Judecătoria Pitești a dosarului de braconaj în care este implicat alături de alți doi angajați și directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVPS) Argeş, Constantin Istrătescu. Pe 26 aprilie este stabilit primul termen al procesului după ce dosarul a ieșit din cameră preliminară.
În vara anului 2017, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au finalizat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cercetările într-un dosar penal în care cele trei persoane sunt acuzate de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Primăria Albota va dona o mașină de deszăpezit colegilor din Băbana

Luni, 02 Aprilie 2018 13:00

# Gest frumos, făcut de primarul din Albota, pentru colegul din Băbana

Iată, în anul Unirii, că se pot face gesturi frumoase și pentru colegii din interiorul actualelor granițe ale țării: Primăria Albota donează o mașină funcțională de deszăpezit colegilor din Băbana. Proiectul de Hotărâre a fost votat cum largă majoritate (10 din 11) în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local comunei Albota, în luna decembrie a anului trecut, singura clauză pusă fiind aceea de a se primi, mai întâi, noua mașină.

 

Unitățile școlare din Pitești intră în reparații curente. Vezi ce lucrări se fac la școala ta

Luni, 02 Aprilie 2018 12:55

În anul 2018, la o parte din unitățile de învățământ din Pitești vor începe lucrări de reparații curente. La ședința de Consiliu Local Pitești, din luna martie, s-au aprobat lucrările de reparații la mai multe unități școlare din municipiu. Listele de reparații curente s-au întocmit în baza solicitărilor conducerii unităților de învățământ, lucrările fiind prevăzute în bugetul Primăriei Pitești din acest an.

Luna Plantării Arborilor a început! Președintele CJ Argeș a plantat primul copac la evenimentul Direcției Silvice

Luni, 02 Aprilie 2018 12:45

Direcţia Silvică Argeş a deschis, oficial, “Luna plantării arborilor” vineri, 30 martie, printr-o acţiune de plantare de puieţi în şantierul de împăduriri din Pădurea Trivale, situat pe platoul din apropierea Mânăstirii Trivale. La aceasta au participat, cu voioșie, câteva clase de elevi care, sub îndrumarea personalului Direcției, au învățat să planteze brazi. Evenimentul are un pronunțat caracter simbolic, dând, practic, startul unor ample acțiuni de împădurire, acțiuni derulate în fiecare primăvară.

 

Prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea este, de vineri, Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești

Luni, 02 Aprilie 2018 12:43

Într-un cadru solemn, dar  primitor, conducerea Universității din Pitești s-a întrunit vineri, 30 martie 2018, ora 14, la ceremonia de decernare a titlului  Doctor Honoris Causa domnului prof. univ.dr.  Alexandru Vladimir Ciurea, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Ceremonia a avut loc în Sala Senatului –Rectorat, Str. Târgul din Vale nr.1. Nu au lipsit, în afară de corpul academic, prefectul județului, membri ai Consiliului Județean, medici, profesori.

ALDE Pitești a marcat Centenarul Unirii Basarabiei cu România

Miercuri, 28 Martie 2018 12:51

Organizația ALDE Pitești, a marcat 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, invitând piteștenii marți, la sediul din Găvana. Aici, vicepreședintele organizației ALDE- Pitești, Cătălin Gherzan,Simona Negoiță, președintele OFLDE -Argeș, Eny Pavel , președinte OFLDE-Pitești, au  vorbit despre contextul și momentul Unirii Basarabiei cu România, dar și despre eforturile liberalilor, alături de Regele Ferdinand, pentru acest deziderat. Totodată, consilierul local Ionuț Zidaru, profesor de istorie și seniorul ALDE Petre Luțu, fost deținut politic în perioada comunistă, inclusiv la închisoarea Pitești, unde a fost aplicat cutremurătorul experiment al reeducării prin tortură au vorbit despre momentul Unirii.

 

Direcția Silvică Argeș a câștigat terenurile din Pădurea Trivale vândute de Ivănescu evreilor

Luni, 26 Martie 2018 14:05

# Nicolae Ivănescu (foto) se victimizează: „Eu sunt cumpărător de bună credință. Unde mă situez eu? În pierzător!?”

Direcția Silvică Argeș a cerut în instanță, încă din 2016, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale și vândute de către Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu) magnatului Nicolae Ivănescu. După ce în  decembrie 2015, Tribunalul Argeș a decis anularea titlului de proprietate pentru respectivul teren, prin hotărâre definitivă și irevocabilă, de această dată, la aceeași instanță, Direcția Silvică Argeș a obținut și anularea contractelor de vânzare cumpărare. Hotărârea nu este definitivă.

Un ONG luptă împotriva braconierilor piscicoli din Argeș

Luni, 26 Martie 2018 13:56

# „S-a ajuns ca pescarul să își păzească peștele”, a precizat reprezentantul ANCBP Filiala Argeș # Cum sunt amenințați pe Facebook membrii ONG-ului: „Mâine bag eu plasa. Să vedeți bătaia dracu ce o luați… Să veniți, vă aștept cu pește la grătar și o sabie lângă el”
Un grup de argeșeni s-au asociat într-un ONG și au reușit să sperie… braconierii piscicoli. Nu s-au ales nici cu faimă, nici măcar cu recunoștință, ci, din contră, cu zeci de amenințări, dar pasiunea pentru pescuit i-a unit în încercarea lor de a salva fauna piscicolă din Argeș.

 

După trei ani de proces, Primăria Valea Iașului nu se lasă de luptă

Luni, 26 Martie 2018 13:54

# Primăria Curtea de  Argeș nu pierde, deocamdată, platforma  industrială de nord a orașului

Nebunie cu prelungire pe sălile Tribunalului Argeș, în procesul de grănițuire dintre primăriile vecine, cea din Valea Iașului și cea din Curtea de Argeș. Miza? Un teren în suprafață de aproximativ 140 de hectare, cu contribuabilii de pe acesta cu tot, printre care, întâmplător, se află și fabrica Dr. Oetker. Actele – datate din anii 1962, cu care primarul din Valea Iașului intenționează să repună pe hartă limitele de localitate, trimit tot acest teren în comuna limitrofă municipiului Basarabilor, spre supărarea, chiar disperarea celor din urmă.

Hoții care au furat seiful Primăriei Cocu, încă neidentificați

Luni, 26 Martie 2018 13:50

În vara anului 2017, în luna iunie, mai mulți hoți au încercat să sparga casa de bani a Primăriei Cocu, dar pentru că n-au reușit au furat seiful cu totul. Iar acesta nu cântărea deloc puțin, ci mai exact… 150 de kg. Cu toate acestea, hoții nu s-au dat bătuți și au dispărut cu tot cu seiful în care se găseau doar 2.000 lei. Ca să creeze o diversiune și să „opereze” fără să fie deranjați, aceștia sunt bănuiți că au dat foc unei case nelocuite, aflată la nici 100 de metri de Primărie. Așa se face că toată lumea ajuta la stingerea incendiului, iar din sediul Primăriei dispărea seiful. La nouă luni de la săvârșirea faptelor, făptașii tot nu au fost prinși.

 

Diferențe uriașe între județe, câți bani s-au cheltuit pentru deszăpeziri în ultimii ani?

Luni, 26 Martie 2018 13:49

# Argeșul este pe un loc codaș…

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația alocărilor financiare pentru deszăpezire de către Consiliile Județene, în perioada 01.06.2012-01.07.2017, pe baza studiilor efectuate în 2015 și 2017. Perioadele de referință ale studiilor au fost următoarele:
# 01.06.2012 - 01.01.2015 pentru primul studiu.
# 01.01.2015 – 01.07.2017 pentru cel de-al doilea studiu.

Activități desfășurate în Argeș cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Luni, 26 Martie 2018 12:47

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş a pregătit o serie de activităţi dedicate comunităţii locale. La 3 aprilie 2018 se împlinesc 168 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care marchează întemeierea Jandarmeriei Române.

 

Din culisele evenimentului de la Corbi! Liberalul Adrian Miuțescu a împărțit cărți de vizită colegilor din opoziție

Luni, 26 Martie 2018 12:37

Săptămâna trecută, a avut loc ceremonia semnării unui acord de înfrăţire şi parteneriat între localitatea argeşeană Corbi şi comuna Baimaclia din Republica Moldova, precum și semnarea unei declarații simbolice de unire. Evenimentul s-a remarcat și prin prezența unui număr mare de participanți.
Cu această ocazie, s-au reîntâlnit foști și actuali directori de instituții, foști edili cu actuali primari, iar alții profitând de un eveniment cu o asemenea amploare au împărțit cărți de vizită printre participanți.

Primarul Baciu a semnat „declaraţia de unire” cu ocazia înfrăţirii comunelor Corbi şi Baimaclia

Luni, 26 Martie 2018 12:20

O declaraţie simbolică de unire a fost citită marţi, 20 martie, în comuna Corbi, cu ocazia semnării unui acord de înfrăţire şi parteneriat între localitatea argeşeană şi comuna Baimaclia din Republica Moldova.  Evenimentul a fost organizat la iniţiativa primarului comunei Corbi, Virgil Baciu, și s-a desfășurat în sala de spectacole a Căminului Cultural din localitate. Delegaţia din Republica Moldova sosită la Corbi a fost întâmpinată cu pâine şi sare, după datina străbună comună.
Pentru acest eveniment, moldovenii s-au înfruntat cu nămeții și vremea rea și au venit din Republica Moldova la Corbi pentru acest eveniment. Primarii Virgil Baciu şi Anatolie Doibani au semnat ”Declarația de Unire” și apoi au citit împreună declarația simbolică.

 

Noi trimiteri în judecată în dosarul de proxenetism din Câmpulung!

Luni, 19 Martie 2018 15:04

# Timp de 11 ani a figurat cu zero venituri, dar a deținut, prin apropiați, mașini de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro # Din colecția de mașini de lux pe care inculpatul Petru Raia le-a deținut, pe numele celei trimise la prostituat, se află un Mercedes-Benz AMG G 63 (foto), din 2016, cu o valoare de 145.000 euro, asupra căruia organele legii au pus sechestru

Petru Raia, zis Inu, și Eusebi Samir Lăcătuș au fost trimiși în judecată la Tribunalul Argeș, în ianuarie 2018, pentru infracțiunea de proxenetism și spălare a banilor. Cei doi fac parte din lotul de 25 de persoane reținute la Câmpulung în octombrie 2016.

Trei comune din Argeș - în top 30 localități care nu-și asigură un sfert din cheltuielile de funcționare

Luni, 19 Martie 2018 15:02

# Bebe Ivan (foto), primarul comunei Băbana, localitate care ocupă locul trei pe țară în această clasificare: „Un primar nu trebuie să strângă banii din comună și să îi dea pe salarii”

Institutul pentru Politici Publice București a publicat lista cu localitățile care nu își pot acoperi din venituri proprii nici măcar un sfert din cheltuielile de funcționare. Comuna Băbana se află pe locul trei în această listă după o comună din Bacău și una din Neamț. Pe listă, în top 30 de localităț,i se mai regăsesc încă două comune din Argeș, pe locul 19 – comuna Căldăraru și pe locul 23 comuna Poienarii de Argeș. În acest clasament întocmit de IPP București se mai află din județul Argeș și comuna Recea.

 

Alcadibo a scăpat de insolvență pentru că Dalina a renunțat la plângere

Luni, 19 Martie 2018 15:01

Așa cum am mai scris pentru că nu a achitat bani pentru… fier, Tribunalul Specializat Argeș a deschis insolvența Alcadibo Trading firma omului de afaceri Constantin Pănescu, Alcadibo Trading SA, societate care se ocupă de „distribuţia de echipament electric de joasă tensiune şi de materiale pentru instalaţii electrice“, după cum susţine pe site-ul propriu, a intrat în procedură de insolvență. Gheorghe Drăghici, administratorul firmei Mondo Impex Dalina din Ștefănești  a cerut, pe 16 octombrie, la Tribunalul Specializat Argeș, insolvența Alcadibo Trading.

Direcția Silvică Argeș îl execută silit pe Nicolae Ivănescu

Luni, 19 Martie 2018 14:57

La Judecătoria Pitești există un dosar de încuviințare executare silită în care creditor este Regia Națională a Pădurilor Romsilva – prin Direcția Silvică Argeș, iar debitor este omul de afaceri Nicolae Ivănescu, acționarul majoritar de la Hotel Muntenia. Cum Ivănescu nu a respectat contractele de prestări servicii încheiate cu Direcția Silvică Argeș, instituția condusă de Armand Chiriloiu va apela la BEJ Emilia Mateescu pentru a-l executa silit pe „Nenea”. Judecătoria Pitești a decis pe 6 martie încuviințarea executării silite:

 

Primăria Albeștii de Muscel a renunțat să se judece cu fostul primar, Ion Năftănăilă

Luni, 19 Martie 2018 14:53

Situație de-a dreptul bizară la Primăria Albeștii de Muscel. Deși Curtea de Conturi a cerut unității administrativ teritorială a comunei Albeștii de Muscel recuperarea unui prejudiciu de la fostul edil, Ion Năftănăilă, ca urmare a unor nereguli la unele investiții desfășurate în comună, actuala conducere a Primăriei nu a manifestat interes privind această situație. Curtea de Conturi a constatat că ar fi fost ilegal acordate sume de bani pentru unele lucrări la care nu a existat proiectul tehnic și studiul de fezabilitate realizat.

Neputința de la PSD Argeș explicată de Șerban Valeca: „Domnul Dragnea mi-a spus să am răbdare!”

Luni, 19 Martie 2018 14:48

# Cătălin Rădulescu nu a înțeles ce înseamnă retragerea sprijinului politic de către PSD Argeș
PSD Argeş a validat vineri, 16 martie, în Biroul Permanent Județean retragerea sprijinului politic pentru deputatul Cătălin Rădulescu, după ce conducerea PSD Piteşti a luat aceeași decizie cu o zi înainte. Președintele PSD Argeş, Şerban Valeca, alături de secretarul organizaţiei judeţene, Ion Georgescu, şi preşedintele executiv, Cristian Gentea, au precizat că atitudinea, declaraţiile şi candidatura deputatului Cătălin Rădulescu la funcţia de vicepreşedinte la nivel național au afectat imaginea organizaţiei judeţene. De asemenea, Șerban Valeca, a declarat că nu s-a consultat cu Liviu Dragnea înainte de a-i retrage sprijinul deputatului Rădulescu din toate funcțiile deținute în partid.

 

Pagina 7 din 141

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea