Primăria Stolnici se pregătește de darea în folosință a unui pod nou peste Cotmeana

Luni, 21 August 2017 13:16

Investiție de calibru, pe fonduri nerambursabile, de aproape un milion de euro, dusă la bun sfârșit de edilii din Stolnici. Este vorba de bani europeni atrași pe Măsura 1.2.5., ”Modernizare drumuri către exploatații agricole” – drumuri amenajate și acoperite de macadam bituminat, în lungime de 7,3 km., dar și de un pod nou peste râul Cotmeana.

 

Pod nou peste pârâul Teleormănel, la Moșoaia

Luni, 21 August 2017 13:10

# Primăria a atras peste 27 miliarde lei vechi, bani nerambursabili, pentru investiție
Săptămâna aceasta are loc licitația pentru atribuirea lucrării de construcție a unui nou pod în comuna Moșoaia. Este vorba de podul peste pârâul Teleormănel, pod care leagă satele Moșoaia de satele Bătrâni și Lăzărești. Valoarea cu TVA a proiectului este de 2.700.000 lei. Podul deservește o comunitate largă de oameni care, în momentul de față, trec peste vechiul pod cu oarecare dificultate, acesta fiind destul de îngust și afectat de vechime.

Lactag vinde la licitație fabrica de mezeluri „Pe Gustate”

Luni, 21 August 2017 13:08

Casa de Insolvență Transilvania, administratorul judiciar al producătorului de lactate și mezeluri Lactag, cu sediul în Costeşti, a scos la vânzare fabrica de mezeluri „Pe Gustate” pe care compania o deține din 2013. Producătorul de lactate din județul Argeș a fost preluat în anul 2012 de către oamenii de afaceri Adriean Asan-Mic și Robert Iriza. Businessul a fost extins un an mai târziu, odată cu preluarea fabricii de mezeluri din județul Dolj. Totodată, producătorul a dezvoltat de-a lungul timpului și o rețea proprie de magazine, care ajunsese la 28 de unități comerciale în București și județele Dolj, Olt, Vâlcea și Argeș.

 

După ce a fost cercetat de procurori, patronul Electrical Business Center Ştefăneşti şi-a băgat firma în insolvenţă

Luni, 21 August 2017 13:06

În luna mai a.c., s-au desfăşurat percheziţii la omul de afaceri Adrian Costache, atât la sediul firmei sale - Electrical Business Center Ştefăneşti, cât şi la domiciliul acestuia. Acţiunea a vizat un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. În comunicatul emis, în acea perioadă, de IPJ Argeş reiese că: "în perioada ianuarie 2014 - august 2015, administratorul unei societăţi comerciale din Ştefăneşti, judeşul Argeş, (n. red. Adrian Costache) ar fi evidenţiat în actele contabile achiziţii fictive de mărfuri de la societăţi comerciale de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de apoximativ 1.025.000 de lei“.

Eveniment de marcă organizat de primarul Dumitru Drăgușin pentru locuitorii comunei Uda

Luni, 21 August 2017 13:05

În fiecare an, pe 15 august se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului, prilej pentru argeşeni să se mai dezmorţească şi să se bucure de mici şi un pahar de bere rece. La 40 kilometri de Piteşti, în localitatea Uda, se organizează un târg anual la care se adună sute de argeşeni. Vin oameni atât din comună cât şi din împrejurimi. Și anul  acesta edilul cumunei Uda, Dumitru Drăgușin, a organizat un târg pe izlazul comunei unde au participat oameni din localitate și din comunele învecinate.

 

Vârsta și starea de sănătate au determinat diminuarea condamnării fostului președinte al CJ Argeș - Constantin Nicolescu

Luni, 21 August 2017 13:03

Potrivit motivării sentinței prin care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș a fost condamnat de Curtea de Apel București la opt ani de închisoare cu executare, în dosarul Căteasca, vârsta și starea de sănătate a lui Constantin Nicolescu au determinat instanța să aplice o pedeapsă mai redusă. Aceleași criterii au fost avute în vedere de judecători și în cazul lui Grigore Dobre, un alt inculpat condamnat în dosar.

Campionul mondial la judo, Eduard Șerban, va fi recompensat de Consiliul Local Pitești

Luni, 21 August 2017 12:54

Săptămâna trecută, conducerea clubului CSM Piteşti a organizat o conferinţă de presă în care l-a prezentat pe Eduard Şerban, câștigătorul medaliei de aur la Campionatul Mondial de judo pentru cadeţi, de la Santiago de Chile. La această întâlnire alături de judoka Eduard Șerban și de antrenorii săi, Cornel Pălărie şi Vali Ioniţă, au fost prezenţi și o mulțime de membrii aii administrației piteștene, precum viceprimarii Sorin Apostoliceanu şi Laurenţiu Zidaru, consilierul local Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, directorul CSM Piteşti, Dinu Gheorghe, directorul executiv al FC Argeş, Dragoş Şerban, directorul SPEP Piteşti, Constantin Zichil etc.

 

Ziua Comunei Săpata, un eveniment de excepţie, organizat de tânărul primar Laurenţiu Micu

Luni, 21 August 2017 12:49

Pe 15 august, chiar de marea sărbătoare creştinească  a Sfintei Maria, comuna Săpata a îmbrăcat haine de sărbătoare, ajungând la cea de-a cincea ediţie. Gazda manifestărilor, tânărul primar Laurenţiu Micu, alături de viceprimarul comunei și de întreg consiliul local, au trudit pentru ca evenimentul să iasă ca la carte. Și chiar așa s-a și întâmplat, totul transformându-se,  într-o petrecere pe cinste, petrecere alimentată de acordurile iscusite ale Formaţiei Gherman. Pe scenă, spre deliciul spectatorilor, au urcat și căluşarii de la Stolnici, așa încât terenul de sport din Bănăreşti s-a umplut de localnicii prinși în horă. Mii de mititei au sfârâit pe grătarele încinse, iar berea a mai răcorit năduful iscat de soarele puternic.

Uite că avem și cu ce să ne mândrim! O piteșteancă, prima admisă la o universitate de prestigiu din Marea Britanie!

Luni, 14 August 2017 21:53

# După ce s-a decis pentru Greenwich, Alexandra Mățăoanu a fost nevoită să refuze oferte de la Cambridge, Westminster, Coventry
Descendentă a unei familii ale cărei rădăcini paterne, presărate cu intelectuali, se pierd în negura vremurilor (familie localizată în aria Călineștiului), Maria Alexandra Mățăoanu, abia trecută de vârsta copilăriei, vine să adauge o ramură nouă, viguroasă, într-un arbore genealogic de invidiat. Pentru că tânăra domnișoară a reușit, cu forțe proprii, să răzbească. Și nu oriunde, ci fix în vârful ierahrhiei, acolo unde ajung cei mai buni dintre cei buni. Prima admisă la Greenwich! Colegiu universitar centenar, prezent, de ani buni, în topul instituțiilor de profil din Europa și chiar din lume.

 

O persoană a cerut în instanță insolvența Primăriei Băiculești

Luni, 14 August 2017 21:49

La cererea creditorului, mai exact a Simonei Niculescu, Unitatea Administrativ Teritorială Băiculești ar putea să intre în insolvență. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Specializat Argeș în luna iulie a.c. și va avea primul termen miercuri, 16 august. Dacă cererea de insolvență va fi aprobată de instanță, atunci Primăria Băiculești va deveni prima primărie din Argeș care va intra în insolvență la cererea unei persoane fizice.

Istoria Argeșului, de vânzare la metru pătrat!

Luni, 14 August 2017 21:45

# Conacul Gussi-Lahovary, din Leordeni, în ruină, scos la vânzare de proprietari cu 200.000 de euro
În apropiere de Casa Lipatti, de la Leordeni, care, din fericire, a reușit să renască, fiind complet renovată și funcțională, o altă piesă arhitectonică reprezentativă a județului își încearcă șansa la o nouă eră: conacul Gussi-Lahovary.

 

În Argeș, nu au fost amânate operațiile din cauza crizei de sânge

Luni, 14 August 2017 21:42

# Totuși, în perioada de vară a acestui an s-au înregistrat mai puțini donatori față de aceeași perioadă a anului trecut # Argeșenii sunt așteptați să doneze sânge

În această perioadă, la nivel național, reprezentanții Centrelor de Transfuzii vorbesc despre o criză de sânge provocată de perioada caniculară. Mai mult, există spitale din București care au amânat, din cauza crizei, unele operaţii programate.

Prima ediție a turneului internațional de tenis în scaun rulant din Argeș a fost un adevărat succes

Luni, 14 August 2017 21:39

# Flavian Crăciun, inițiatorul competiției, speră ca turneul să devină o tradiție în județul nostru

În perioada 3-6 august, Tenis Club AS a fost gazda turneului internațional de tenis în scaun rulant - BRD Argeș Open Wheelchair Tennis. Initiatorul și sufletul acestui turneu de tenis a fost Flavian Crăciun, un tânăr ţintuit într-un scaun cu rotile din cauza unei greşeli medicale în timpul unei operaţii la coloană, pe când avea doar 19 ani. Paradoxal, după ce a fost imobilizat într-un scaun cu rotile, Flavian a început să practice sportul și a devenit primul jucător român de tenis calificat la categoria Quad de către Federaţia Internaţională de Tenis.

 

Hora ca la Bîrla - un eveniment folcloric de anvergură, la a XIII-a ediție

Luni, 14 August 2017 21:35

Muzică, dans şi voie bună cu ocazia Zilei Comunei Bîrla. Ajunsă la cea de-a XIII – a ediţie, „Hora ca la Bîrla” este, la ora actuală, unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din Argeş. Ca în fiecare an, manifestarea dedicată Zilei Comunei Bîrla, organizată de edilul comunei, Gheorghe Voicu, a adunat și de această dată sute de oameni din localitate, dar şi din comunele învecinate.

Delia va încânta publicul piteștean pe 19 august

Luni, 14 August 2017 21:34

Primăria Pitești organizează un concert extraordinar dedicat zilei de Sfânta Maria. Una din cele mai iubite artiste ale momentului, Delia, va urca pe scena din Piața Primăriei, pe 19 august, începând cu orele 20.00, și va interpreta cele mai apreciate piese ale sale.
Cunoscută pentru energia debordantă și atmosfera pe care reușește să o creeze în spectacole, Delia Matache a pregătit pentru piteșteni un program care va ține publicul în priză.

 

„Dacă s-ar fi procedat ca la CJ Argeş, cu salarii maxime, nu aş fi votat pentru creşterea salariilor celor din Primăria Piteşti”

Luni, 14 August 2017 13:19

# În viziunea lui Gentea, Ionică este mai înțelept ca Dan Manu

Săptămâna trecută, la Consiliul Local s-a votat majorarea salariilor personalului din Primăria Piteşti. În momentul în care au fost aduse în dezbatere proiectele de hotărâre privind stabilirea noilor salarii pentru angajaţii instituţiei au avut loc discuții aprinse între consilieri și executiv. În cele din urmă, consilierii PSD şi ALDE au votat pentru majorări, în timp ce consilierii PNL şi PMP s-au abţinut. Proiectul a trecut, fiind mărite salariile tuturor angajaţilor, dar cu mențiunea că acestea nu pot depăşi pe cele ale şefilor de servicii, respectiv birouri.

PNL-iștii argeșeni au întocmit și trimis președintelui partidului, Ludovic Orban, o listă cu soluții la problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din România

Luni, 14 August 2017 13:17

Intrat în opoziție, PNL începe reconstrucția. Și în Argeș, după ieșirea la pensie (în Parlament) a lui Iani Popa, lucrurile încep să prindă ceva contur. Oamenii de afaceri din partid au întocmit déjà o listă de probleme – dar și de propuneri pentru remedierea unor anacronisme din domeniul economic – listă ce a fost trimisă direct președintelui Ludovic Orban. Iată câteva dintre acestea.

 

Ultimul control al Curții de Conturi, la Bradu, a scos la iveală noi bombe financiare

Luni, 24 Iulie 2017 12:41

# Aproape 9 miliarde de lei vechi, plăți nelegale numai la nivelul anului 2016 # Majoritatea sumelor reprezintă plăți pentru lucrări fictive

La începutul acestei veri, inspectorii Curții de Conturi au efectuat, timp de o lună și jumătate, un control la Primăria Bradu, finalizat pe data de 29 iunie, control ce a vizat cheltuirea sacului cu bani al instituției numai pentru anul 2016. Așadar, fiind vorba de numai un an, nu s-ar crede că s-ar fi putut descoperi cine știe ce proiectile neexplodate.

Averile parlamentarilor argeșeni

Luni, 24 Iulie 2017 12:34

# Câștigurile și pierderile deputaților și senatorilor argeșeni în prima jumătate a anului 2017
În majoritate covârșitoare, parlamentarii argeșeni au averi considerabile, de la terenuri și conturi mari în bănci, până la autoturisme de ultimă generație. Vă prezentăm în cele ce urmează ce averi le-a adus prima jumătate a anului 2017, față de sfârșitul anului 2016, parlamentarilor argeșeni, conform declarațiilor de avere semnate de aceștia în luna iunie a acestui an.

 

Unul dintre creditorii Silva Grup l-a acuzat de fals pe Ivănescu în instanță

Luni, 24 Iulie 2017 12:32

# Cum plângerea a fost făcută în timpul procesului desfășurat la Tribunalul Specializat Argeș, judecătoarea a decis înaintarea ei către Parchet pentru cercetări
La sfârșitul lunii iunie a avut loc un nou termen la Tribunalul Specializat Argeș în dosarul insolvenței Silva Grup, societate controlată de magnatul Nicolae Ivănescu. Deși cauza s-a amânat, în timpul procesului s-a desfășurat o situație mai tensionată.

De patru ani se tergiversează procesul dintre Primăria Mioveni și firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu

Luni, 24 Iulie 2017 12:19

De mai bine de patru ani se judecă la Tribunalul Comercial Argeș procesul dintre orașul Mioveni, reprezentat de primarul Ion Georgescu - ca reclamant, și firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu, Concordia Con. Strade - ca pârât. Raportul de expertiză întârzie să apară, iar experții numiți să realizeze raportul sunt amendați de instanță, rând pe rând, cu câte 500 de lei. Următorul termen al al procesului va avea loc pe 9 septembrie.

 

Pagina 7 din 127

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea