Gelu Tofan ar putea să nu fie votat ca viceprimar nici măcar de toți consilierii locali liberali

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:39

Se ascut cuțitele în PNL Pitești! Sunt din ce în ce mai multe „voci liberale” care contestă modul în care a fost desemnat Gelu Tofan ca propunere de viceprimar la Pitești. La capitolul nemulțumiri sunt adăugate și rezultatele dezamăgitoare obținute de filiala municipală a PNL la alegerile parlamentare.
Recent, PNL a trimis un comunicat de presă în care se menționau următoarele: „În cadrul ședinței de aseară, 12 noiembrie, a Biroului Permanent Local al PNL Pitești a fost votată intern persoana pe care liberalii o susțin să fie candidatul la funcția de viceprimar al municipiului Pitești.

 

Terenurile de lângă pârtia de ski de la Molivișu se vând cu 6 euro/mp

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:36

# Proprietarii au redus drastic prețul de vânzare

Fantoma stațiunii de ski de la Molivișu face victime printre proprietarii de terenuri din zonă. Aceștia au redus drastic prețul de vânzare în dorința de a scăpa cu o pagubă cât mai mică. După ce s-au înghesuit să cumpere terenuri la Molivișu, fiind convinși că zona va exploda din punct de vedere turistic, acum proprietarii, sătui să vadă cum proiectul stagnează de ani buni, își scot terenurile la vânzare pe nimica toată. Este și cazul unui anunț postat pe un site de imobiliare, în care un teren, în suprafață totală de 69.450 mp, se vinde cu 450.000 de euro, adică în jur de 6,5 euro/mp. „Proprietatea se află în apropiere de proiectul "viitoarea pârtie de schi, cu vedere sud, vârful Ghițu, vedere est Vâlsan, și vest poiana Molivis”, se arată în anunțul postat pe imobiliare.ro.

”Loca” - viitorul câine de avalanșă de la Salvamont Argeș

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:34

# Cum a pornit la drum sistemul de intervenţie cu unităţi canine în România

Loca, unul dintre puii lui Helios, câinele alături de care a pornit la drum, în urmă cu şapte ani, sistemul de intervenţie cu unităţi canine în România, a participat în acest an la "Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine  Intervenţie Avalanşă". De anul viitor, cățelușa va prelua ştafeta de la tatăl său. „În fotografie, viitorul câine de avalanșă de la Salvamont Argeș, Loca, un border collie care tocmai a împlinit un an! Aici, după un antrenament efectuat în premieră în țara noastră, de inserție/extracție prin troliere a unităților canine pentru avalanșă. Ea își va înlocui tatăl, pe Helios, după pensionare și va lucra alături de mama ei Dara, de Haiduc, un ciobanesc german și de Dingo, un malinois de 10 luni, aflat de asemenea în pregătirea salvamontiștilor argeșeni”, a precizat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, cel care a distribuit pe Facebook o postare a Inspectoratului General de Aviație în care apărea cățelușa Loca (foto).

 

Medicii pediatri de la Spitalul Mioveni vor lucra în două schimburi!

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:28

Spitalul Orășenesc Mioveni va asigura servicii medicale de pediatrie, în ambulatoriu, în două schimburi. Programul în ambulatoriu după ora 16.00 va intra în vigoare, cel mai târziu, de la 1 februarie 2021.
„Având în vedere faptul că sunt non-stop conectat la viața comunității și port zi de zi discuții cu reprezentanții tuturor mediilor sociale și ai instituțiilor din oraș, vă asigur că sunt la curent cu majoritatea doleanțelor și sesizărilor venite din partea dumneavoastră. Un aspect de neglijat este reprezentat de neacoperirea totală a spectrului de servicii medicale în ambulatoriul noului spital, situație generată în principal de sistarea concursurilor de angajare pe perioada decretării stării de urgență/alertă.

Proces nebun între Universitatea Pitești și afaceristul Otobîcu. Experții fug de ”Casa Universitarilor” ca dracu de tămâie

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:14

# Lemnele montate de Daniel Otobîcu (foto) au fost date jos și aruncate la gunoi

De trei ani și jumătate, pe rolul Tribunalului Argeș, se judecă dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”.
Într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” prezentam situația incredibilă prin care trece  imobilul, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. Perla arhitectonică, situată în strada Eroilor, oferă o imagine dezolantă. Aici, până anul trecut,  se găseau sute de kilograme de gunoaie, un om al străzii, la un moment dat,  ”modernizând” Casa Universitarilor în propriul dormitor.

 

Piteștean acuzat de ultraj! A amenințat o polițistă că o va prinde și o va viola

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:06

Procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești l-au trimis în judecată, în luna octombrie, pe I. Petrișor, din Pitești, pentru ultraj și amenințare. Bărbatul, în momentul în care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, este cunoscut ca având un comportament turbulent, agresiv şi imprevizibil, generând de multe ori o stare de panică printre locatarii blocului unde acesta locuieşte.  Inculpatul este acuzat de săvârşirea a 6 infracţiuni de ultraj și trei infracțiuni de amenințare, toate în concurs real. Conform procurorilor: „În data de 23.05.2020..., numitul I.P. a adresat în mod direct şi nemijlocit ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea poliţiştilor aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, toţi având exerciţiul autorităţii de stat şi personalului ISU Argeş – SMURD, aflat în exerciţiul funcţiunii şi făcând parte din sistemul sanitar. (...).

Corturile amplasate în curtea Spitalului Județean, înlocuite de containere încălzite

Luni, 14 Decembrie 2020 23:25

Din grijă pentru pacienți, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești a întreprins demersuri pentru a înlocui corturile, care nu puteau fi încălzite suficient, cu containere care să permită asigurarea unui climat adecvat pentru aceștia.
Corturile care funcționau ca punct de triere/izolare a pacienților, care se prezentau la Unitatea de Primiri Urgențe în contextul crizei provocate de noul coronavirus, au fost înlocuite cu containere încălzite.

 

Situația votului la parlamentare pe localități. Unde au luat partidele cel mai mare scor. Dar și cel mai mic...

Luni, 14 Decembrie 2020 23:17

Votul a luat sfârșit, acum a venit timpul analizelor. Partidele organizează hore ale victoriei sau își ling rănile în urma înfrângerii. Mai jos, o scurtă analiză a rezultatelor obținute în Argeș.
CAMERA DEPUTAȚILOR
1. PSD – învingător în aproape toate localitățile județului. La Râca însă a obținut 78,75% din voturi, la Rociu – 75,42%, la Ungheni 74,61%. În coada clasamentului pentru Camera Deputaților, pentru partid, s-a situat comuna Corbi, cu doar 19,39%.
2. PNL – s-a simțit în putere la Hârtiești, cu 63,74%, a mai luat voturi serioase la Albeștii de Muscel (41,53%), dar și la Bârla, cu 39,18%. Scoruri slabe, la Cameră, au înregistrat liberalii în localitățile Corbi – 4,72%, Rociu (6,96%), Poienarii de Argeș – 7,06%. Mai sunt câteva localități în care PNL Argeș s-a situat sub 10%, așa cum arată tabelul de mai jos

Reamintire! 28 decembrie este ultima zi de depunere a declarației pentru stabilirea taxei de salubrizare!

Luni, 14 Decembrie 2020 23:11

Primăria Municipiului Pitești, prin Direcția Impozite și Taxe Locale, reamintește piteștenilor că, în urma modificărilor adoptate prin HCL nr. 392 din data de 26.11.2020, a fost prelungit termenul de depunere a declarațiilor de stabilire a taxei de salubrizare până la data de 28 decembrie a anului curent. De asemenea, termenul de plată a taxei de salubrizare pentru lunile noiembrie și decembrie 2020 a fost prelungit până la data de 31 martie inclusiv, fără penalități.

 

Cine sunt deputații și senatorii argeșeni

Luni, 14 Decembrie 2020 23:03

PSD a fost marele câștigător al alegerilor parlamentare în județul Argeș, obținând 7 parlamentari, cinci deputați și doi senatori. PNL Argeș a obținut doar doi deputați și un senator. USR Argeș a reușit să-și îmbunătățească rezultatele de la alegerile parlamentare din 2016, obținând, de această dată, pe lângă un post de deputat și unul de senator. Marea surpriză a alegerilor a fost în Argeș, la fel ca în țară, Alianța Pentru Unirea Românilor, care a obținut un deputat. PMP și PRO România nu au strâns suficiente voturi la nivel național pentru a depăși pragul electoral.

Tânăra primăriță din Corbi a reușit sa treacă prin Consiliul Local proiectul de gaze

Luni, 14 Decembrie 2020 23:02

Primăria Corbi a demarat proiectul de distribuție gaze naturale.  În vederea susținerii acestuia, proaspăta primăriță din localitate a solicitat potențialilor  beneficiari (cei care doresc să se branseze la conducta de distribuție gaze naturale) să completeze si să depună la sediul instituției sau prin intermediul canalelor electronice de comunicare  cereri în acest sens. A fost o luptă contra cronometru pentru înregistrarea dosarului la Ministerul Dezvoltării, mai ales că, una din condiții era aceea de a însuma minim 1500 de solicitări.

 

Capacitate de oxigen extinsă la Spitalul Mioveni

Luni, 14 Decembrie 2020 22:58

Odată cu extinderea capacității secției ATI Covid, din cadrul Spitalului Mioveni, au fost redimensionate și instalațiile de oxigen. Pentru a asigura nu doar consumul necesar de oxigen, dar și un stoc de rezervă, primăria Mioveni și conducerea spitalului au luat decizia schimbării stocatorului de oxigen, mărindu-se astfel capacitatea de la 3.000 la 10.000 de litri. Pentru noile paturi care funcționează în cadrul secției ATI, au fost realizate noi prize de oxigen și de aer medical, lucru care crescuse considerabil consumul. În prezent situația a fost rezolvată, iar sectia ATI destinată exclusiv tratării persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 va fi funcțională la capacitate maximă începând din weekend-ul trecut.

Campanie umanitară de Crăciun, în orașul Mioveni

Luni, 14 Decembrie 2020 22:55

În perioada 8 – 18 decembrie 2020, Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni lansează campania umanitară în sprijinul copiilor cu o situație materială precară - ”Moș Crăciun vine și la tine!”.
Cei care doresc să se alăture campaniei pot dona alimente pentru masa de Crăciun, dulciuri, haine și jucării, la sediul Centrului Cultural din str. Aleea Înv. Alexandru Popescu. Nr. 5, Mioveni, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.00, iar vineri între orele 8.00 – 14.00. Este important ca hainele și jucăriile să fie noi (puse în pungi) și să aibă o etichetă cu detalii despre vârsta beneficiarului. (Exemplu: haine băiat 10 ani). Campania se va desfășura cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță impuse de contextul epidemiologic!

 

In memoriam Constantin N. Stroe

Luni, 14 Decembrie 2020 22:45

Născut la 20 martie 1942, STROE  N. Constantin, după finalizarea Gimnaziului Unic Hulubești, urmează Școala Medie Ienăchiță Văcărescu Târgoviște, regiunea Ploiești, iar la absolvire (1962), primea acceptul Cancelariei profesorale, pentru studii superioare.

ÎNCĂ DIN 1968, CONSTANTIN STROE A PARIAT PE UZINA DACIA

Tânărul inginer mecanic, ajungea, spre finalul toamnei 1967, salariatul Uzinei din Teleajen, integrată, tradițional, peisajului prahovean, consolidat încă din secolul XIX.
Dar, ținta rămânea Intreprinderea de Autoturisme din Colibași, Argeș. Obținerea transferului mult dorit (1968) a stimulat, vizibil, preocupările inginerului Constantin STROE, personalitate care s-a dedicat, aproape o jumătate de veac (1969-2016), consolidării Platformei Industriale Pitești-Est.

Mii de piteșteni au trecut, în decembrie 1989, prin sediul Prefecturii

Luni, 14 Decembrie 2020 22:43

# Se împlinesc, zilele acestea, 31 de ani de la manifestările revoluționare din Pitești

Acţiunile protestatare de stradă au început la Piteşti, efectiv, în ziua de 22 decembrie 1989, în jurul orei 13, fiind direct determinate de cele întâmplate în Bucureşti.
Un impact deosebit asupra stării de spirit şi a atitudinii făţişă împotriva conducerii superioare a Partidului Comunist Român l-au avut: eşecul mitingului din Capitală, sinuciderea generalului Vasile Milea, ministrul Apărării Naţionale, originar din Lereşti-Argeş, emisiunile posturilor naţionale de radio şi, mai ales, cele ale Televiziunii Române.

 

Primarul Piteștiului a premiat 17 cupluri care au împlinit 60 de ani de căsătorie!

Luni, 14 Decembrie 2020 13:12

# 88 de cupluri au împlinit ”numai” 50 de ani

Miercurea trecută, un număr de 105 cupluri din comunitatea piteșteană, care au aniversat  peste o jumătate de secol de căsătorie, au fost premiate de autoritățile locale. 88 de cupluri au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar 17 cupluri au aniversat 60 de ani de viață împreună.
Conform legislației în vigoare, privind desfășurarea activităților în spații publice, premierea a avut  loc în serii de câte 20 de persoane pe oră.
Diplomele de fidelitate și florile le-au fost oferite cuplurilor, în semn de apreciere pentru modelul de trăinicie pe care îl reprezintă, de către primarul Cristian Gentea.

Medicul ginecolog acuzat că ar fi sechestrat două persone - sub control judiciar, cu obligația de a nu profesa

Sâmbătă, 12 Decembrie 2020 12:04

Medicul ginecolog Natașa Nenițoiu a fost reţinută pentru 24 de ore pentru că ar fi lovit şi sechestrat o pacientă. Incidentul de care este acuzată doctorița s-ar fi întâmplat, în luna iulie, în clinica privată a suspectei, după ce pacienta şi medicul nu s-au înţeles asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină.

„În ziua de 10 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violențe și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, şi au reținut o femeie de 65 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie a.c., în calitate de medic, după exercitarea unui act medical, cea în cauză nu s-ar fi înțeles cu pacienta în privința onorariului, împrejurare în care ar fi încuiat-o, alături de persoana care o însoțea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic.

 

Legea, inițiată de Daniel Constantin, privind simplificarea accesării schemelor de plăţi directe pentru fermieri, promulgată

Joi, 10 Decembrie 2020 12:45

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 9 decembrie, actul normativ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, informează Administraţia Prezidenţială.

„Legea impacteaza circa 830 de mii de fermieri care vor fi scutiţi de la depunerea documentelor pe care trebuiau să le obţină anual de la primării, Registrul Comerţului şi alte instituţii, pentru realizarea plăţilor directe. Astfel, APIA va culege toate informaţiile din bazele de date interconectate”, a transmis iniţiatorul legii deputatul Daniel Constantin, într-un comunicat de presă.

Legea promulgată are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2015, în scopul simplificării modului de accesare a schemelor de plăţi directe pentru fermieri, prin reducerea unor documente care dovedesc 3 respectarea anumitor criterii de eligibilitate/condiţii specifice unor măsuri delegate de dezvoltare rurală pe care fermierii trebuie să le anexeze la cererea unică de plată şi care sunt emise de instituţii/organisme responsabile.

Primăria Pitești nu a reușit să achiziționeze Casa Bobancu

Joi, 10 Decembrie 2020 08:33

# Proprietarii au cerut, inițial, 1,3 milioane de euro

Consilierii locali piteșteni au decis cumpărarea Casei Bobancu, situată în centrul orașului. Deși, inițial, se propusese neexercitarea dreptului de preemțiune, aleșii locali s-au răzgândit, considerând că prețul propus de proprietar este unul foarte bun (450.000 de euro, deși initial se cerea 1,3 milioane de euro), pentru o casă frumoasă și cu o însemnătate istorică aparte. Doar că… numărul mare de stăpânitori ai casei au dus, într-un final, la stoparea tratativelor.

 

Zeci de inculpați și-au recunoscut vinovăția în dosarul de corupție de la Spitalul Județean Argeș

Joi, 10 Decembrie 2020 08:15

La începutul anului 2019 un dosar de corupție zguduia din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești. Nu mai puțin de 50 de inculpați, printre ei regăsindu-se medici, infirmiere, îngrijitoare sau pacienți, erau trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Vorbim despre un dosar al şpăgilor pentru adeverinţe medicale. Cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Argeș în ianuarie 2019. Iar de atunci au fost acordate, pe fond, doar 10 termene de judecată.
Cererile avocaților de amânare a cauzei pentru pregătirea apărării, protestul magistraților și pandemia de COVID-19 au făcut imposibilă judecarea cauzei.

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC, citat în dosarul penal al florăresei Olga

Joi, 10 Decembrie 2020 07:09

La sfârșitul lunii decembrie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis-o în judecată pentru trafic de influență în formă continuată pe Gherghina (Olga) Panaete, o cunoscută florăreasă din Pitești. Aceasta este acuzată că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul ”Sf. Andrei”, aflat în subordinea DGASPC Argeș.

 

Pagina 7 din 238

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea