A început judecarea apelului în dosarul „Global Eco Center”

Miercuri, 24 Martie 2021 10:20

# Pe 31 martie, un nou termen la Curtea de Apel Pitești

A început judecarea în dosarul „Global Eco Center”, la Curtea de Apel Pitești! Vasile Tofan (foto) și firma pe care o deținea, Global Eco Center, au făcut apel la decizia Judecătoriei Curtea de Argeș. Precizăm că, la instanța de fond,  Vasile Tofan a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă.

 

Ana Stan: „PNL Argeș nu mai are alt obiect de activitate, în afara preocupării de a mă discredita”

Miercuri, 24 Martie 2021 08:53

# „Dacă s-ar fi mobilizat și cu analiza rezultatelor dezastruoase din urma alegerilor, aveam niște demisii de onoare!”, mai susține aceasta

Principalul obiectiv al celor de la PNL Argeș, în această perioadă, se pare că este excluderea Anei Stan din partid, ci implicit înlocuirea sa din Consiliul Local Pitești. În rest, liniște și pace! Așa se face că de la alegerile parlamentare încoace, PNL Argeș nu a organizat nici măcar o conferință de presă în care să-și prezinte noii parlamentari sau activitățile derulate de ei. Pe 18 martie, Biroul Permanent Judeţean al PNL a supus la vot propunerea Biroului Permament Local al PNL Piteşti privind sancţionarea prin excluderea din partid a Anei Stan, ca urmare a încălcării statului partidului.

IN MEMORIAM. 79 de ani de la nașterea lui Constantin Stroe, fost director general al Uzinelor Dacia

Miercuri, 24 Martie 2021 07:55

Constantin Stroe (n. 24 martie 1942, Hulubești, Dâmbovița – d. 17 decembrie 2016, București) a fost directorul emblematic al Uzinelor Dacia. Sub conducerea acestuia s-a reușit trecerea sub egida producătorului Renault.
Constantin Stroe a absolvit Universitatea Politehnică din București. Și-a început cariera în industria auto în 1968, când s-a angajat ca inginer la Uzina de Automobile Pitești. În decursul celor peste 30 de ani de activitate, Constantin Stroe a avansat treptat în cadrul companiei, ocupând succesiv funcțiile de șef de atelier, inginer șef și director tehnic.

 

Din 25 martie, Centrul de Cultură ”Dinu Lipatti” va fuziona cu Muzeul Județean Argeș

Miercuri, 24 Martie 2021 07:10

Joi, 25 martie, de la ora 12.00 se va desfășura, on-line, o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Argeș. Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind „aprobarea reorganizării Centrului de Cultură ”Dinu Lipatti” prin fuziune prin absorbție de către Muzeul Județean Argeș”. În urma reorganizării Centrului de Cultură, drepturile și obligațiile acestuia se transferă în patrimoniul Muzeului. De asemenea, personalul angajat al Centrului va fi preluat, cu respectarea normelor legale, tot de către Muzeul Județean. Instituția condusă de Cornel Popescu trebuie să înainteze, în termen de 30 de zile propunerea de organigramă, statul de funcții si Regulamentul de Organizare și funcționare ca urmare a fuziunii prin absorbție.

 

Nedepunerea cererii pentru indemnizaţia cuvenită persoanelor cu handicap nu conduce la inexistența dreptului

Marţi, 23 Martie 2021 17:45

# Decizie importantă luată de judecătorii Curții de Apel Pitești

Curtea de Apel Piteşti, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, a decis într-un dosar că nedepunerea cererii pentru indemnizaţia socială cuvenită persoanelor cu handicap nu conduce la inexistența însăși a dreptului, ci poate avea cel mult semnificația amânării plății acesteia până după momentul depunerii cererii. Asta pentru că, susțin judecătorii, dreptul la indemnizaţie se naşte chiar de la data emiterii certificatului de încadrare în grad de handicap, în temeiul Legii nr. 448/2006.

 

 

Prefectura Argeș - demersuri pentru a aduce în județ două containere modulare

Marţi, 23 Martie 2021 14:19

Având în vedere solicitările Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă, referitoare la lipsa unor spaţii corespunzătoare triajului epidemiologic şi, respectiv, decontaminării personalului medico-sanitar şi auxiliar din județ, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis în şedinţa extraordinară de vineri, 19 martie, ca Instituţia Prefectului să efectueze demersurile necesare pentru obţinerea a două containere modulare şi a sistemelor de încălzire corespunzătoare.

Dotări din fonduri nerambursabile pentru Căminul Cultural Bârla

Marţi, 23 Martie 2021 13:27

# Instrumente muzicale, instalație de sonorizare, războaie de țesut,  materiale pentru atelierul de pictură
Noi pași în cadrul proiectului de modernizare și dotare a Căminului Cultural Mozăceni Vale. Proiectul este finanțat din fonduri europene și contribuția autorităților locale. Lucrările de reamenajare și modernizare a clădirii căminului au fost finalizate anul trecut, iar acum se află în plină desfășurare procesul de dotare a căminului. ”S-a făcut achiziția de instrumente muzicale și cea a instalației de sonorizare.

 

Pe site-ul Primăriei Corbi au fost publicate conturile în care cetățenii pot plăti impozitele și taxele

Marţi, 23 Martie 2021 11:28

Pentru a da posibilitate oamenilor de a-și achita taxele și impozitele online, conducerea administrației din Corbi a găsit o soluție. Pe site-ul Primăriei au fost publicate conturile în care cetățenii pot face direct plăți, comunicându-li-se, în prealabil, la cerere, suma respectivă pe care o au de achitat, la care, evident, pentru această perioadă se aplică și reducerea de 10%.

Licitație nebună pe un apartament al lui Nicola Inquieto, din Găvana

Marţi, 23 Martie 2021 08:30

Licitație cu aglomerație, joia trecută, pentru un apartament din blocul ridicat de una din firmele italianului Nicola Inquieto. Licitația s-a ținut la executorul judecătoresc  Vlad Pisculungeanu. La ora stabilită pentru procedură, trotuarul din fața sediului acestuia arăta cam la fel cu trotuarul de la Casa Cărții, unde oamenii se îngrămădesc, zilnic, să își plătească impozitele cu reducere.

Nicola Inquieto, cetăţeanul italian arestat la Piteşti fiind bănuit că spăla bani ai grupării mafiote Camorra prin firmele pe care le înființase în Argeș, a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel din Napoli, Italia. Venit în România în 2004, Inquieto a dezvoltat un adevărat imperiu imobiliar prin investițiile derulate în special în capital județului. Iată, însă, că apar și imobile din alte zone, licitate în urma executării unor credite nereturnate.

 

Prefectul județului Argeș - o nouă întâlnire pentru rezolvarea problemelor apărute la Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Luni, 22 Martie 2021 19:35

# Constructorul pregătește șantierul la Merișani, pentru tronsonul Curtea de Argeș-Pitești

Prefectul Emilia Mateescu a stabilit, pe 23 martie, o  nouă întâlnire cu primarii de la Bascov, Merișani și Băiculești pentru deblocarea unor sincope apărute în cadrul lucrărilor la tronsonul 5 (Curtea de Argeş-Piteşti) din Autostrada Sibiu-Pitești. La discuții va lua parte și mandatarul expropriatorului. Se încearcă identificarea tuturor persoanelor care urmează să primească despăgubiri în urma procedurilor de expropriere.

 

După ce s-a clasat în ultimele șase organizații din țară, PNL Argeș ”sare” în brațele lui Ludovic Orban

Luni, 22 Martie 2021 16:48

După ce a obținut rezultate catastrofale la alegerile parlamentare, fiind clasată, în urma procentului obținut, în ultimele 6 organizații liberale din țară, PNL Argeș merge cu arme şi bagaje în barca lui Ludovic Orban. Mai precis, deputatul Adrian Miuțescu  și-a reconfirmat susținerea pentru prietenul său, președintele Ludovic Orban, mulțumindu-i acestuia, în acest fel, că l-a menținut în funcția de lider al PNL Argeș. Precizăm că la alegerile din decembrie 2020, comparativ cu alte organizații liberale din țară, Argeșul  a obținut un scor mai bun doar față de Brăila, Buzău, Mureș, Covasna și Harghita.

 

Vești bune despre Centura de Vest a Piteștiului

Luni, 22 Martie 2021 14:32

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au convenit, pe 16 martie 2021, încheierea contractului de finanțare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Prefezabilitate si Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Pitești Vest” în vederea acordării finanțării nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2- Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, OS 2.2

Mioveni - 600 de câini care așteaptă să fie adoptați de către iubitorii de animale

Luni, 22 Martie 2021 14:25

Administrația locală, prin serviciile oferite de Biobaza aflată în administrarea SC S.Ed.C. Mioveni SRL, este permanent preocupată de ținerea sub control a fenomenului câinilor fără stăpân, ameliorarea sănătății și bunăstării animalelor din adăpost, stoparea înmulțirii necontrolate, precum și încurajarea adopțiilor acestora.
În acest sens, s-au început o serie de lucrări de extindere a padocurilor animalelor și reabilitarea spațiilor deja existente în Biobază.

 

Dârmănești - se așteaptă sprijinul Consiliului Județean pentru finalizarea unor investiții

Luni, 22 Martie 2021 14:22

Investițiile pentru care Primăria Dârmănești a cerut sprijin financiar Consiliului Județean Argeș sunt canalizarea de la Negreni-Piscani, continuarea lucrărilor la sala de sport, reabilitarea Căminului Cultural Dârmănești, regularizarea Văii Rizii prin consolidarea ambelor maluri cu gabioane pe o lungime de aproximativ 2 km, asfaltarea a două drumuri („Zetreanu” și „Briceag”) și amenajarea unui teren de sport cu suprafață sintetică la Școala Dârmănești.

Plata online a taxelor și pentru persoane juridice, la Mioveni!

Luni, 22 Martie 2021 14:17

Începând din această lună, firmele (persoanele juridice) pot achita taxele și impozitele datorate către bugetul local al orașului Mioveni utilizând plata electronică online. Primăria Oraşului Mioveni a implementat procedura care permite plata electronică prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (denumit SNEP) folosind cardul bancar, prin www.ghiseul.ro.

 

SEdC Mioveni oferă spre închiriere mijloace de transport

Luni, 22 Martie 2021 14:13

S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate S.R.L. oferă spre închiriere mijloace de transport pentru efectuarea de curse în trafic intern și internațional. „Având în vedere experiența personalului care efectuează cursele și autocarele pe care le deținem, vă asigurăm că deplasările se vor realiza în condiții de confort și deplină siguranță. Tarifele practicate de societatea noastră sunt negociabile, în funcţie de numărul de kilometri şi de durata deplasării”, informează conducerea SEdC Mioveni. Pentru detalii referitoare la oferta de preț sau orice alte informații: 0348.445.885; 0736.002.553 sau la adresa str. Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni.

11 ani de la actul de naștere al noului sediu al Filarmonicii Pitești

Luni, 22 Martie 2021 14:12

La 23 martie 2010 era semnat  Protocolul privind trecerea imobilului Cinematograful Bucureşti, din domeniul privat al statului şi administraţia Regiei Autonome România Film Bucureşti, în domeniul public al municipiului Piteşti şi administraţia Consiliului Local Piteşti, astăzi, Centrul Multifuncţional, respectiv sediul Filarmonicii Piteşti.
Filarmonica Pitești era deja înființată,  prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pitești nr. 186 din 20 iunie 2007, ca instituție profesionistă de concerte cu personalitate juridică, funcţionând  sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Piteşti.  În primii ani, instituția a funcționat în Casa Sindicatelor, locație în care plătea chirie.  Locația actuală este inaugurată  abia în 2016, în urma derulării unui amplu proiect pe fonduri europene.

 

ȘCOALA ALTFEL LA MUZEUL NAȚIONAL BRĂTIANU

Luni, 22 Martie 2021 14:09

Dacă istoria este cea mai frumoasă poveste, atunci trebuie să spunem generației tinere povestea noastră, a românilor, în deplinul ei adevăr.  Muzeul Național Brătianu are această misiune, prin prisma activităților sale de pedagogie muzeală.  Pornim de la acest considerent fiindcă, în trecut, cel puțin o generație de tineri români a învățat la școală o istorie ciuntită.
Monarhia românească și familiile boierești care au contribuit la edificarea statului modern român sunt fundamente indiscutabile ale istoriei naționale, iar copiii și tinerii aflați la începuturile învățării trebuie să le cunoască, să le înțeleagă importanța și să le aprecieze opera istorică.

„Școala altfel”, la Biblioteca Orășenească Topoloveni

Luni, 22 Martie 2021 14:08

Săptămâna trecută s-au desfășurat mai multe activități în cadrul programului educațional “Școala altfel”, la Biblioteca Orășenească Topoloveni. Una dintre activități a fost susținută alături de clasa pregătitoare aflată sub îndrumarea d-nei prof. Moisescu Maria. S-a prezentat biblioteca, s-a făcut un review al poveștilor și personajelor cunoscute de elevi. Copiilor li s-a citit povestea “Amos e răcit!” și s-a experimentat reacția microbilor (piper) în mediul curat (apă și detergent).

 

Administrația piteșteană dorește ca fotbalul și atletismul să aibă stadioane dedicate, omologate pentru competiții internaționale!

Luni, 22 Martie 2021 14:01

# Primarul Cristian Gentea lansează dezbaterea publică – Stadioane moderne din fonduri CNI!
Dacă în acest moment, în municipiul Pitești, sunt în desfășurare lucrările de construcție la obiectivul de investiții “Sală polivalentă” pentru competiții de handbal, baschet, tenis de masă, tenis de câmp, box și lupte, investiție finanțată de Compania Națională de Investiții, nici fotbalul și atletismul nu vor fi lăsate să se desfășoare în condiții mediocre.
Astfel, tot prin Compania Națională de Investiții, la Pitești se vor construi două noi obiective de investiții:

Dacia este cel mai mare exportator din 2020

Luni, 22 Martie 2021 13:25

Cei mai importanţi zece exportatori ai României, în frunte cu Dacia, Ford şi Star Assembly, au trimis peste graniţele ţării în 2020, an marcat de pandemia de COVID-19, bunuri şi servicii în valoare de circa 11,85 mld. euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor INS.
Astfel, cei zece „piloni“ ai mediului local de business sunt responsabili pentru 19,12% din exporturile României în 2020, conform INS. Anul trecut, exporturile s-au ridicat la circa 62 mld. euro, în scădere cu 9,9% faţă de anul 2019, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Scăderea a fost provocată de criza generată de pandemia de COVID-19 care a lovit din plin economiile din toată lumea, conform zf.ro.

 

Pagina 7 din 257

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea