Primarul de la Albota: “Stimați colegi, vă înţeleg supărarea. Și eu și voi, și mediul de afaceri suntem efectiv blocați”

Marţi, 07 Noiembrie 2023 12:09

 

E rumoare în ţară, dar şi în Argeş, pe seama măsurilor fiscale adoptate de Guvern. Noi reguli, noi taxe şi tot mai multă sărăcie. Culoarea politică nu mai contează în faţa unui context social extrem de dificil. Economic, ţara e pe butuci. Iar nemulţumiţi sunt şi oamenii de rând, dar şi primarii, preşedinţii de CJ-uri şi alţii care conduc instituţii şi care sunt ordonatori de credite. Nu mai vorbim de antreprenori...

Primarul Ion Dumitru de la Albota le-a transmis colegilor un mesaj de încurajare, că tot i-a auzit vorbind pe la colţuri:

 

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Vechimea e importantă, dar nu e singurul criteriu care trebuie să definească experienţa”

Marţi, 07 Noiembrie 2023 12:08

 

Săptămâna trecută, Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat despre realizarea salarizării din sistemul public. Ştim deja că se lucrează la Legea salarizării, iar ministrul Muncii a anunţat că se va găsi cea mai bună formă pentru ca angajaţii să primească lefurile pe care le merită.

În acest context, Simona Bucura s-a întâlnit cu reprezentanţii Avocatului Poporului, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Consiliului Legislativ, Consiliului Naţional al Audiovizualului, Autorităţii Electorale Permanente, Consiliului Economic şi Social, Institutului Naţional de Statistică, Agenţiei Naţionale pentru Sport, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Rezervelor Statului şi Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

 

Primarii se pot împrumuta la Trezoreria statului pentru a achita cofinanţarea proiectelor europene

Marţi, 07 Noiembrie 2023 12:07

 

Primul ministru Marcel Ciolacu a găsit soluţia! Pentru că nu mai are bani pentru a sprijini primăriile să-şi plătească cofinanţările pentru proiectele pe fonduri UE, scoate din Trezorerie 1 miliard de lei, bani din care îi va împrumuta pe şefii UAT-urilor.

Ciolacu a semnat un proiect de ordonanță de urgență prin care scoate 1 miliard de lei din Trezorerie, cu dedicaţie pentru primarii care nu au bani de cofinanţări, dar care sunt dispuşi să se împrunute, doar până la data de 15 decembrie 2023. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

 

 

CJ Argeș a scos la licitație un contract de peste 2,9 milioane de lei

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:45

 

A fost scos la licitație contractul privind „Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, Municipiul Pitești, str. George Coșbuc nr. 40, județul Argeș", Valoarea estimată a contractului de achiziție publică este de: 2.913.548,69 lei fără TVA, valoare calculată conform devizului general întocmit de către proiectant. Proiectul Consiliului Județean Argeș este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

O firmă din Pitești a contestat Programul Casa Verde Fotovoltaice

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:40

 

O firmă din Pitești, Network Connections Project SRL, a dat în judecată Administraţia Fondului pentru Mediu pentru că a fost respinsă din Programul Casa Verde Fotovoltaice. Administratorul societății argeșene susține că firma sa a fost respinsă de AFM pentru că nu a depus un atestat pe care îl deține, dar care nu a fost încărcat corect în platformă.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 este încă „în aer”, după ce Curtea de Apel Oradea a decis, încă de pe 26 septembrie, suspendarea sa. Este vorba de un dosar deschis de una dintre firmele care nu a fost validată ca instalator.

 

 

Meciuri de Champions League la Mioveni!

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:37

 

În perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024, echipa de volei feminin SC Prometey Dnipro, campioana națională a Ucrainei, va disputa meciurile "de acasă" din Cupa Campionilor la Sala Sporturilor Mioveni.

Campioana Ucrainei la volei feminin evoluează în grupa E, alături de echipa franceză Volero Le Cannet, echipa poloneză ŁKS Commercecon Łódź și campioana României, Alba Blaj.

 

Continuă lucrările pentru protejarea spațiilor verzi pentru iarnă, la Mioveni

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:33

 

Muncitorii de la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni desfășoară, în această perioadă, lucrări specifice pentru protejarea spațiilor verzi pentru iarnă: pregătirea plantelor sensibile la ger, îngropat și tuns trandafirii, transportul resturilor vegetale rezultate din curățirea zonelor verzi, scoaterea florilor anuale care încep să-și piardă rolul decorativ, urmând să începem și curățarea/toaletarea a copacilor de frunze și crengi uscate, pentru a îndeparta riscul bolilor și dăunătorilor.

 

 

Bătălia Cărților - un concurs ajuns la cea de- a X-a ediție

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:18

 

Două zile de dezbateri, într-o organizare impecabilă, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a avut loc ediţia a X-a a Concursului Național de Lectură „Bătălia cărţilor“. Scopul concursului, organizat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Filiala Argeș a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, a fost de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor, de a promova cărţile de valoare destinate acestei categorii de vârstă şi de a atrage un număr cât mai mare de utilizatori la bibliotecă.

 

Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC 2023 - în ultimul weekend al lunii noiembrie, la Casa Sindicatelor din Pitești!

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:08

 

# Biletele au fost puse în vânzare de luni, 6 noiembrie, la sediul Centrului Cultural Pitești - imobilul Casa Cărții

Ajuns la a XVI-a ediție, Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC - organizat de Primăria Municipiului Pitești și de Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești - se va desfășura sâmbătă, 25 noiembrie, și duminică, 26 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești. Evenimentul, intrat în tradiția municipalității, are ca obiective revigorarea muzicii lăutărești, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului, precum și omagierea personalității lui Zavaidoc, pe numele său real Marin Teodorescu, născut la Pitești în urmă cu 127 de ani.

 

 

Expoziție temporară. Restaurare și conservare. Punte între trecut și viitor

Luni, 06 Noiembrie 2023 17:07

 

Muzeul Județean Argeș invită publicul larg să viziteze o nouă expoziție temporară în care sunt etalate piese restaurate, în laboratoarele acreditate ale instituției.

Intitulată Restaurare și conservare. Punte între trecut și viitor, expoziția urmărește familiarizarea publicului larg cu ceea ce se întâmplă dincolo de ușile închise ale laboratoarelor de restaurare și ale depozitelor de conservare, acolo unde el nu are acces. Sunt expuse obiecte care aparțin diverselor specializări din domeniul restaurării, și anume: taxidermie, documente rare, carte veche și rară, lemn, metal, ceramică, pictură.

 

Judecătoria Pitești a explicat de ce Tudor Pendiuc nu poate fi eliberat condiționat: „Nu a înregistrat dovezi evidente de îndreptare”

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:55

 

Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești rămâne la Penitenciarul Mioveni deși a executat o treime din pedeapsă. Judecătoria Pitești i-a respins, pe 1 noiembrie, cererea de liberare condiționată și i-a fixat ca termen de reînnoire a cererii abia anul viitor, pe 20 mai. Fostul edil a contestat decizia instanței. Pendiuc a fost condamnat pe 5 mai 2023 la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Acesta a arătat instanței de judecată că la data de 15 octombrie 2023 s-ar fi împlinit fracţia pe care trebuie să o execute în condiţiile legii pentru a deveni propozabil pentru liberare consiţionată.

 

 

Sorin Grindeanu vrea ca în 2024 să se inaugureze o nouă porțiune din Autostrada Sibiu-Pitești: „Acel tronson poate fi finalizat”

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:53

 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, au efectuat săptămâna trecută o vizită pe şantierul autostrăzii Sibiu-Piteşti, Secţiunea 4 dintre Tigveni şi Curtea de Argeş. Oficialitățile au văzut stadiul lucrărilor la Tunelul Tigveni de la Momaia, care este primul tunel de pe traseul autostrăzii Pitești—Sibiu. Premierul și ministrul Transporturilor au inspectat și restul lucrărilor de pe secțunea Pitești - Curtea de Argeș.

Doar „avertisment” pentru judecătoarea de la Tribunalul Argeș acuzată de hotărâri copy-paste

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:25

 

Consiliul Superior al Magistraturii a dat decizia în dosarul în care judecătoarea Mihaela Badea de la Tribunalul Argeș era acuzată de „exercitarea funcției cu rea-credință”. Deși, pe 1 noiembrie, Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară, judecatoarea Mihaela Badea de la Tribunalul Arges a primit doar „avertisment”. Hotărârea nu este definitivă. Inspecția Judiciară o acuza pe judecătoarea Mihaela Badea de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art. 271 lit. s) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor, abatere constând în „exercitarea funcției cu rea-credință".

 

 

S-a supărat Miuţescu! Autostrada Piteşti-Sibiu e proiectul lui Orban, nu al lui Ciolacu!

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:13

 

Am spus în repetate rânduri că plecarea deputatului Adrian Miuţescu de la PNL la Forţa Dreptei e sinucidere curată. Şi că a-l urma pe Ludovic Orban nu va fi un câştig, ci o mare pierdere. Şi am avut dreptate. Miuţescu, omul care odinioară împărţea funcţii în Argeş a ajuns să se agațe de orice eveniment politic pentru a mai scoate capul la lumină. Ba o zi de comună, ba o tăiere de panglică, ba o depunere de coroane. Zilele trecute, domnu’ Miuţescu s-a supărat că s-au adunat PSD-iştii pe şantierul Tigveni-Curtea de Argeș al Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

 

Unul dintre constructorii autostrăzii Sibiu-Pitești, printre cei mai mari angajatori de cetăţeni străini

Luni, 06 Noiembrie 2023 12:58

 

Austriecii de la PORR Construct cei care au realizat secțiunea 1 (Sibiu – Boița) a autostrăzii Sibiu – Pitești și care lucrează, în prezent, pe secțiunea 4 Curtea de Argeș - Tigveni se numără printre cei mai mari angajatori de cetăţeni străini din domeniul construcţiilor, potrivit unei analize a Ziarului Financiar. Ei nu au găsit în România suficientă forţă de muncă pentru proiectele pe care le au în lucru, astfel că au apelat la oameni din India, Macedonia, Polonia şi chiar Austria - ţara de origine a grupului.

 

 

Noi documentații DALI vor fi aprobate de Consiliul Județean Argeș

Luni, 06 Noiembrie 2023 12:03

# Proiecte la Cotmeana și Vulturești

Consiliul Județean Argeș se va întruni marți, 7 noiembrie, în ședință extraordinară pentru discutarea a trei proiecte aflate pe ordinea de zi. Este vorba despre un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice – faza D.A.L.I., a Devizului General și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: „Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Drăgolești”, din comuna Cotmeana, despre un proiect privind

Mamele care au născut şi au crescut mai mulţi copii se pot pensiona mai devreme

Luni, 06 Noiembrie 2023 11:31

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu (foto), a cerut reducerea cu șase luni a vârstei de pensionare pentru femeile care au născut şi au crescut mai mulţi copii. Şi liberalii au venit cu propunerea ca mamele să se pensioneze mai devreme cu până la 3 ani și 6 luni, în funcție de numărul copiilor.

„Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut și crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani și 6 luni”, a anunțat liderul PNL, Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Potrivit Click.ro, pentru a putea fi aplicată această propunere, legea pensiilor trebuie să fie actualizată și aplicată după noile reglementări.


 

 

Certificatele de naştere, căsătorie, divorţ şi deces vor putea fi obţinute online!

Luni, 06 Noiembrie 2023 11:24

 

Digitalizarea va cuprinde şi serviciile de stare civilă. Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că certificatele de naştere, căsătorie, divorţ şi deces vor putea fi obţinute şi online.

„Acest parteneriat va face viața românilor din țară și din diaspora mai ușoară!

Din datele noastre, MAI gestionează cele mai accesate evenimente de viață de către români. 4 dintre ele – nașterea, căsătoria, divorțul și decesul – au fost digitalizate prin acest proiect.

 

Transportul public din Pitești pe Google Maps!

Luni, 06 Noiembrie 2023 11:22

 

De vineri, 3 noiembrie 2023, serviciul de transport public din Pitești este accesibil, oficial, și pe hărțile Google.

Oricine intră pe Google Maps și vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul, folosind transportul public, va primi informațiile dorite, integrate în această aplicație. Pot fi găsite variantele de transport public atât pentru orasul Pitești, cât și pentru localitățile în care operează societatea Publitrans 2000.

 

 

Exponatul lunii noiembrie la Muzeul județean Argeș - Realgarul

Luni, 06 Noiembrie 2023 11:04

 

În luna noiembrie, vizitatorii Muzeului Județean Argeș au ocazia să admire realgarul (un mineral din colecția muzeului), expus în vitrina dedicată exponatului lunii.

Florile de mină sunt bijuteriile întunericului crescute domol în inima fierbinte a Pământului. Primii care le-au văzut au fost minerii timpurilor moderne. Pătrunși în măruntaiele pământului, aceștia le găseau prin cotloane ascunse, aproape de filoanele metalifere: apariții miraculoase, jucând fantomatic în lumina lămpașelor.

 

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina s-a închis

Luni, 06 Noiembrie 2023 10:39

 

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina s-a închis începând de luni, 6 noiembrie, de la ora 8:00, din cauza condiţiilor meteorologice, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă

 

 

Pagina 7 din 464

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea