Alprom doreşte o creştere a vânzărilor cu 25% faţă de 2016

Luni, 03 Aprilie 2017 11:28

# Deşi produce mobilier la Piteşti de trei miliarde de euro pe an, suferă din cauza lipsei de personal

Compania  Alprom  din Piteşti, societate patronată de mai mulţi antreprenori locali, în ciuda faptului că se află în insolvenţă încă din anul 2014, va miza pentru anul în curs pe o creştere a vânzărilor cu 25% spre deosebire de anul 2016, unde compania realizat un profit de 3 miliarde de euro, iar jumătate din acest profit a provenit exclusiv din exportul de mobilier în mai multe ţări ale Europei. În vederea obţinerii a cât mai multe contracte pe piaţa externă, compania şi-a propus ca, în acest an, să participe la toate târgurile de profil din ţara noastră.

 

Un singur candidat rămas în cursa pentru șefia Spitalului Județean

Luni, 03 Aprilie 2017 11:25

În urma verificării dosarelor de înscriere la concursul de manager al Spitalului de Pediatrie Pitești, a fost declarat admis un singur candidat, în persoana doamnei Gheorghe Florina. La concurs s-a mai înscris un candidat, domnul Cotescu Ionel Sorinel, al cărui dosar a fost respins, întrucât nu a îndeplinit condițiile prevăzute de art. 1 alin (1) lit.b din Regulamentul de Organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager, persoană fizică, la Spitalele publice din rețeaua Consiliului Județean Argeș, aprobat prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Argeș nr.31/07.02.2017.

A fost votat bugetul Piteștiului pentru 2017

Luni, 03 Aprilie 2017 11:16

# Pod nou peste Argeș spre Mărăcineni, cu legătură spre Autostradă # Primăria nu este interesată să cumpere, de la Florin Frătică, fosta Casă Dima din Sf. Vineri

Ședință grea, cu 73 de puncte pe ordinea de zi, primul dintre acestea fiind Proiectul de hotărâre iniţiat de primar privind aprobarea bugetului municipiului Piteşti pe anul 2017. Ședința a avut loc joi, începând cu orele 15, în sala mare a Primăriei Pitești. Au urmat, pe aceeași ordine de zi, bugetele instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii. Și multe altele, după cum o arată chiar numărul de puncte. Bugetul a trecut, nu fără comentarii, dovedind însă că este unul bine structurat, orientat, după îndelungi cercetări, către toate domeniile de interes. Activitatea economică, culturală, sportivă – toate au primit, după puteri și posibilități, din banii care, desigur, s-ar fi vrut mai mulți.

 

Lora şi Alexandra Stan au venit în Argeş să gătească reţete culinare inedite la Hotelul Valea cu Peşti de pe Transfăgărăşan

Luni, 03 Aprilie 2017 11:03

Săptămâna trecută, două artiste cu  mare notorietate la nivel naţional, Lora şi Alexandra Stan, au sosit în judeţul nostru pentru a demonstra că nu doar muzica este singurul lor talent, cele două având şi o pasiune ascunsă pentru…gătit. Astfel, în cadrul unei ediţii a Taberei Internaţionale de Muzică organizată de către Roton Music ce s-a desfăşurat în zona lacului Vidraru la Hotelul Valea cu Peşti, Lora şi Alexandra Stan s-au întrecut într-o competiţie culinară unde au pregătit două preparate gastronomice care au avut mare success în rândul clienţilor prezenţi la eveniment.

Situație tensionată la Bradu. Florin Frătică - un nou proces pentru fotoliul de primar, deși oamenii nu l-au mai votat pe el

Luni, 03 Aprilie 2017 10:59

# Florin Frătică refuză să înmâneze primarului ales documentele aferente lucrărilor în curs din comună
Situație, în continuare, tensionată la Bradu. Florin Frătică se ține cu dinții de fotoliul de primar pe care nu înțelege că l-a pierdut la urnele de vot. Acesta a atacat, la Tribunalul Argeș, legalitatea depunerii jurământului de către primarul ales de brădeni, Dan Stroe. Același Frătică refuză să scoată, de sub cheie, documentele aferente lucrărilor de infrastructură din comună.

 

Audieri maraton în dosarul ”Consultanța”

Luni, 27 Martie 2017 14:08

# Constantin Nicolescu a ținut un curs de administrație judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție

Timp de trei zile, săptămâna trecută, magistanții Înaltei Curți de Casație și Justiție au audiat pârâții din dosarul ”Consultanța”, cel mai stufos doisar instrumentat vreodată de structurile DNA la nivelul județului.
Marți, 21 martie, a fost adus pentru audieri Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș, în prezent încarcerat la Penitenciarul Colibași.
Constantin Nicolescu a fost primul invitat să dea declarațiile de rigoare. Cei câțiva primari argeșeni din sală s-au declarat impresionați de prospețimea și rigoarea cu care fostul număr 1 al județului și-a susținut nevinovăția.

Deși se cere insistent repararea podului de la Căteasca, nimeni nu pomenește de garanția de 50 de ani oferită, în 2011, de contructor, firma Zeus

Luni, 27 Martie 2017 14:05

În data de 10 martie a.c., Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, împreună cu ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, și cu o delegație a Ministerului Apelor și Pădurilor, au  avut o întâlnire, la Consiliul Județean Argeș, cu conducerea C.J. Argeș și a Prefecturii Argeș, parlamentarii argeșeni, conducerile Direcției Silvice Argeș, Garda Forestieră, Administrației Bazinale a Apelor Argeș – Vedea, consilieri județeni și primari argeșeni.
Președintele Consiliului Județean Argeș a evidențiat urgențele investiționale din domeniul hidrografic, respectiv regularizarea Văii Argeșului pentru punerea în siguranță a podurilor de la Topoloveni și Căteasca și consolidarea malurilor râului, precum și achiziționarea unei drage necesare pentru decolmatarea zonei Podul Argeșului, Lunca

 

Eveniment demn de urmat la Corbi

Luni, 27 Martie 2017 14:04

# Părinții nou-născuților au primit un stimulent de naștere de 1000 de lei fiecare

Iată că se poate, chiar și într-o comună fără foarte mari posibilități financiare. Lipsa acestor posibilități a fost, însă, compensată de voință, de coerență și unitate în luarea deciziilor în Consiliul Local, de planuri pentru viitor. Astfel, în data de 25.03.2017, sâmbătă, orele 12,00, părinții copiilor nou născuți, care au depus cereri pentru acordarea stimulentului de naștere începând cu anul 2016 și până  în prezent, au fost  invitați pentru ridicarea sumelor aferente acestui stimulant,  în sala de spectacole a Căminului Cultural Corbi, într-un cadru festiv.

Procesul penal al primarului din Bradu ajunge la Curtea de Apel

Luni, 27 Martie 2017 13:41

# Hotărârea de achitare a Tribunalului a fost atacată de Parchet, dar și de o Federație care se ocupă, îndeosebi, cu abuzurile împotriva... animalelor! # Cine-ce este Federația/Comisariatul? Nimeni nu știe!

În data de 15 februarie a.c., primarul comunei Bradu, Dan Stroe, a fost achitat de acuzațiile de dare de mită ce i s-au adus imediat după câștigarea alegerilor locale din vara anului trecut.  Hotărârea emisă de Tribunalul Argeș a fost atacată, cum era normal, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Doar că, la diferență de numai două zile, aceeași hotărâre a fost atacată și de Federația Comisariatului pentru Societatea Civilă – Inspectoratul Județean Argeș. Toate bune și frumoase până aici. Însă, ca toată lumea, ne-am întrebat și noi: cine este această Federație, și ce chestie are cu procesul primarului din Bradu?

 

Primarul din Poiana Lacului taie în carne vie la mega-licitația pentru drumuri

Luni, 27 Martie 2017 13:40

#  Acesta a descalificat o firmă din București pentru că nu și-a respectat obligațiile contractuale în alte județe

A început, în Poiana Lacului, derularea unui proiect de anvergură, în valoare de 91 miliarde lei vechi, pentru asfaltarea unei importante părți a drumurilor locale ale comunei. Banii sunt alocați prin Ordonanța 28 și vor acoperi 27 de astfel de drumuri, a căror lungime însumează 9,5 kilometri.
Bineînțeles, la licitația deschisă s-au prezentat mai multe firme. Edilii, atenți, au descalidicat deja una dintre acestea. Firma s-a plâns la CNSC, organism care, însă, recent, a dat dreptate autorității contractante, adică Primăriei.

Chef Gianny, din nou vedetă în show-ul Chefi la Cuțite. Piteșteanul “le-a stins lumina juraților”

Luni, 27 Martie 2017 13:36

Un renumit bucătar din Pitești și-a încercat norocul anul trecut în emisiunea “Chefi la cuțite” și a impresionat jurații, trecând astfel mai departe în show-ul culinar. Este vorba despre Iulian Bănuță (Chef Gianny), care a pregătit file de biban și piure de mazăre, reușind cu acest preparat să îi cucerească pe cei trei chefi - Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Ajuns în etapa finala, Gianny nu a fost ales de către jurații Chefi la Cuțite, în locul lui fiind ales, Filip Alexandru.

 

Televijen se iubește cu trei femei celebre. Probabil cu toate trei odată!

Luni, 27 Martie 2017 13:32

# Marius Alexandru, zis Televijen, trăiește nu una, nu două, ci trei povești de iubire cu celebre doamne ale showbiz-ului autohton.

Televijen este un prosper om de afaceri în domeniul auto, lucrul acesta aducându-i bani, faimă, dar și dragoste. Remarcându-se prin autoturismele de lux pe care le deține și  prin stilul extravagant, piteșteanul este curtat de foarte multe doamne și domnișoare, dar se pare că inima lui aparține ce-i drept, celor trei femei: Mariana Pfeiffer (fosta soție a antrenorului Stelei, Laurențiu Reghecampf), Patrizia Paglieri (jurata concursului culinar Master Chef, sezonul doi) și, potrivit presei naționale, controversatei Adriana Bahmuțeanu.

Romii din Costești nu renunță la miliardele Consiliului Județean Argeș

Luni, 27 Martie 2017 13:22

# Stănescu, reprezentantul firmelor: ”Primăriile nu vor să plătească, ne trimit la Nicolescu. Ne spun: «Duceți-vă la Nicolescu să vă dea banii». Păi, noi am fost la poarta lui Nicolescu ca persoane fizice?” # Stănescu: ”Primarul Baicea a adus mascații la intimidare, că nu avem contract, că avem ștampilă falsă... au venit cu mascații peste noi...”

 

A început luna plantării arborilor!

Luni, 27 Martie 2017 13:18

# De la evenimentul inaugural, organizat de D.S. Argeș, au lipsit, cu nesimțire, politicienii

Direcţia Silvică Argeş a deschis, oficial, “Luna plantării arborilor” vineri, 24 martie, printr-o acţiune de plantare de puieţi în şantierul de împăduriri din Pădurea Trivale, situat pe platoul din apropierea Mânăstirii Trivale. Acțiunea de vineri s-a desfășurat sub egida ”Natura să fie mâine ceea ce o fac să fie oamenii de azi.” La aceasta au participat, cu voioșie, câteva clase de elevi care, sub îndrumarea personalului Direcției, au învățat să planteze brazi. Evenimentul are un pronunțat character simbolic, dând, practic, startul unor ample acțiuni de împădurire, acțiuni derulate în fiecare primăvară.

Ți-e foame? Vino la HERCULE!

Luni, 27 Martie 2017 13:14

# Ieftin dar bun? Da! Vizavi de Teatrul „Davila”!

Este în Pitești, în centru. Și astâmpără imediat foamea, indiferent ce gusturi ai, pentru că aici găsești orice îți dorești să mănânci! Hercule oferă produse fresh greceşti şi este o tavernă stilizată, o combinaţie originală de elemente tradiţionale mediteraneene cu sosuri proaspete şi pizza făcută în casă. Sosurile sunt  mărci înregistrate care au, pe lângă specificul tradiţional grecesc şi un aport de inovaţii culinare proprii.

 

Liderii PNL Argeș, autiști sau mincinoși?

Luni, 27 Martie 2017 13:08

# Atât Iani Popa, cât și Dănuț Bica au susținut că nu știau faptul că șeful PNL Moșoaia a fost condamnat pentru că a condus beat o mașină

Întâlnire de pomină, săptămâna trecută, la Pitești, cu doi dintre liderii naționali ai partidului liberal. Președinta interimară, Raluca Turcan, a sosit, alături de Cristian Bușoi, pentru a le vorbi colegilor din teritoriu, printre altele, despre cât de corupt e PSD-ul, despre câte dosare penale au reprezentanții partidului care, în urmă cu doar câteva luni, a câștigat alegerile parlamentare. Și dă-i, și luptă, până ce un jurnalist din sală a întrebat-o pe doamna președinte cu privire la recenta condamnare a șefului PNL din Moșoaia, condamnare iscată după ce a fost prins conducând o mașină cu ”doar” 1,9 la mie alcool în sânge.

Luni, 27 martie, se pronunță hotărârea în mega-procesul dintre Valah Construct și Apele Române

Luni, 27 Martie 2017 08:33

# Miza – 30 de miliarde de lei vechi, solicitați de constructor Direcției Apelor
Zi de foc pentru părțile implicate în așa-numitul proces al anului din Argeș. Pentru că, luni, 27 martie, se așteaptă hotărârea instanței Tribunalului Argeș. Este vorba de licitația de 1000 de miliarde lei vechi, câștigată la Valah Construct, de amenajare complexă a albiei râului Argeș. Lucrarea nu s-a mai efectuat niciodată pentru că, din anumite motive, oficialii Direcției Apelor au decis rezilierea contractului.
Așa cum am menționat și în titlu, miza este, în momentul de față, una financiară. Și, după cum s-a putut citi, nu este pe bani puțini. Pronunțarea s-a amânat deja de două ori, așa încât luni atât părțile interesate dar și publicul larg vor putea afla decizia judecătorilor. A.S.

 

Comuna Moșoaia printre primele comune care au obținut fonduri europene pentru proiecte de asfaltare

Luni, 27 Martie 2017 08:31

Implicarea și consecvența primarului Florea Ene aduc beneficii comunei Moșoaia. Edilul demonstrează încă odată că promisiunile electorale nu rămân la stadiul de ”vorbe’’, ele devenind fapte.
În ultimii ani, atragerea de  fonduri europene a reprezentat pentru localităţile din România oportunitatea de a derula investiţii de amploare, care nu ar fi fost posibile doar cu bani de la bugetele locale. Moşoaia nu face excepţie, fiind beneficiara unuia dintre cele mai mari proiecte de investiţie cu finanţare externă din judeţ:

Romii din Costești țin blocați, la CEC, banii Consiliului Județean Argeș

Luni, 20 Martie 2017 14:14

# Peste 7 miliarde de lei vechi – cauțiuni depuse în contul proceselor cu Regia Județeană de Drumuri Argeș

Peste 7,5 miliarde de lei vechi sunt, în continuare, blocați, într-un cont deschis la CEC Bank, din cauza proceselor dintre Consiliul Județean Argeș și Regia Județeană de Drumuri Argeș, pe de o parte, și firmele romilor din Costești, pe de alta. Banii sunt constituiți drept cauțiune, în procesele derulate cu romii, pentru că, altfel, aceștia ar fi blocat conturile Consiliului Județean Argeș, putând periclita buna desfășurare a activității instituției.
Totul a început de la afacerea ”Șanțul”, derulată la inițiativa fostei conduceri a CJ Argeș, larg tratată anterior. Romii au săpat zeci de kilometri de șanțuri în cadrul unui program de incluziune socială. Apoi au apărat facturile.

 

Exclusiv. Fosta şefă de cabinet a lui Tudor Pendiuc - noul PR al Spitalului Militar Piteşti

Luni, 20 Martie 2017 14:12

După ce a fost timp de mai mulţi ani secretara  fostului edil al Piteştiului, Tudor Pendiuc, iar mai apoi şi şefa de cabinet a acestuia, Carmen Lis pare că a trecut, în ultima vreme, prin mai multe suişuri şi coborâşuri la nivel profesional, de când nu mai este angajată a Primăriei Piteşti.
După ce a devenit suspectă într-unul dintre cel mai răsunătoare dosare ce a zguduit Argeşul, pentru că nu s-a putut abţine să îl contacteze pe Tudor Pendiuc şi să îl avertizeze cu privire la percheziţiile DNA-ului ce aveau să urmeze la domiciliul acestuia, numita Carmen Elena Lis a ajuns, din şefă de cabinet a unui edil de municipiu, să lucreze o perioadă în cadrul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti, instituţie aflată sub conducerea lui Constantin Zichil.

Maria Dinu este noul administrator public al Argeşului

Luni, 20 Martie 2017 14:11

Începând de săptămâna trecută, şefa de cabinet a preşedintelului CJ, Dan Manu, candidat pentru funcţia de adminstrator public al judeţului a trecut cu brio cele două probe de concurs ce au avut în vedere preluarea uneia dintre cele mai complexe funcţii din aparatul de conducere ale unui judeţ.
Fiind consilier politic, timp de zece ani s-a aflat în fruntea Cabinetului I al judeţului sub conducerea fostului preşedinte al CJ, Constantin Nicolescu, iar după plecarea acestuia de la şefia judeţului, Maria Dinu a decis că este timpul să facă o pauză din administraţia publică timp de doi ani, activând în mediul privat în tot acest timp,până în vara anului trecut când a fost aleasă noua echipă de conducere a judeţului  în urma alegerilor locale şi cu această ocazie reuşind să revină în fruntea Cabinetului I al judeţului.

 

Pagina 7 din 120

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea