Alina Gorghiu recunoaște că Primăria Pitești face treabă bună

Joi, 23 Mai 2024 08:47

 

Supărare mare și critică și mai mare că nu mai sunt narcise la Negrași. S-a dus Alina Gorghiu acolo să constate. Așa e, nu zice nimeni că nu e așa. Narcisele care înfloreau întotdeauna în mai, anul acesta s-au grăbit să înflorească în aprilie. Ca niciodată. Însă clima este ca niciodată, dar doamna Gorghiu e minisru la Justiție, nu la Mediu. Și a făcut doamna un live ca să povestească asta. Lângă un strat frumos de panseluțe, la Pitești.

 

 

Florin Frătică bate, în continuare, câmpii(ile) din Căteasca

Joi, 23 Mai 2024 08:45

 

# Frătică: ”Dacă ne mutam la Predeal, candidam la Predeal!...”

Frătică nu se lasă și lovește din ce în ce mai dur. Recentul intrat în H(AUR), după o perioadă petrecută la PDL, apoi la PAM, apoi la PMP, insistă cu ceva aberații, din nou, de data aceasta la televizor. Invitat la o emisiune la Antena 3 Pitești, a afirmat că, după plecarea sa din Bradu, mutat fiind la București, ”...am primit foarte multe oferte, să rămân acolo (la București, n.r.), să lucrez la diferite ministere, în diferite companii mari... am refuzat!” Bravo domnul Frătică, ați refuzat ministerele... Apoi, din nou, o lovitură puternică... sub centură (nu sub centura de box, ci sub centura rutieră): ”... și ne-am mutat în Căteasca... dacă ne mutam în Predeal, candidam la Predeal!”

Unele bârfe spun că, ascultând declarația plină de emfază a lu domnu Frătică, primarii din București, Cluj, Constanța și Iași au scăpat un oftat de ușurare. Dacă se muta omul acolo, era belea, ce să mai!...

 

Numai o şcoală din Argeş va primi finanţare în „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) Runda a II-a – Școli mici”

Joi, 23 Mai 2024 08:16

 

Ministerul Educaţiei a publicat lista şcolilor care sunt eligibile în apelul „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) Runda a II-a – Școli mici”.

La nivel national, 148 de şcoli mici, cu mai puţin de 50 de elevi, vor primi 1500 euro/elev. Dintre acestea, o unitate de învăţământ este din judeţul nostru. Este vorba despre Şcoala Gimnazială “Ilie Stănculescu”, din comuna Râca., potrivit Edupedu.ro.

În luna martie, Școala Gimnazială Albeştii de Argeş a fost de asemenea selectată în acest program de reducere a abandonului şcolar, participând la o altă categorie.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ALBIREA DINȚILOR CU LASERUL BIOLASE

Joi, 23 Mai 2024 07:13

 

Un zâmbet alb și strălucitor crește increderea în sine oricui. Pentru a obține un zâmbet perfect și luminat, una din procedurile cele mai rapide de estetică dentară profesională și cu rezultate eficiente este albirea cu laserul Biolase.

• Tratamentul de albire cu laser este singura metodă dovedită științific ca fiind inofensivă față de smalțul dentar.

• Este o procedură rapidă (aproximativ 20 de minute pentru ambele arcade).

• Pacientul prezintă minimă sensibilitate post tratament sau chiar absența ei comparativ cu metoda tradițională de albire.

 

Autografe valoroase provenite din donații în colecțiile Bibliotecii Județene Argeș

Joi, 23 Mai 2024 06:06

 

Donația de carte este practicată din cele mai vechi timpuri, constituind un mijloc special de dezvoltare a fondurilor documentare deținute de bibliotecile publice din România. În colecțiile Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș se remarcă unele dedicații și autografe valoroase de la personalități locale și naționale, acestea provenind din donații.

Donația istoricului piteștean Gheorghe Ionescu-Gion (1857-1904), oferită de soție în anul 1904, cuprindea un număr de 1.589 de titluri, însumând un total de 2.961 de volume, așa cum reiese din lucrarea Catalogul cărților ce conține Biblioteca defunctului G.I. Ionescu-Gion, dăruită Liceului din Pitești (1905), pe care o deține Biblioteca Centrală Universitară Carol I București.

 

 

Coteț țopăie, fără elan, prin televiziunile naționale

Miercuri, 22 Mai 2024 20:48

 

Mihai Coteț a simțit că este un om politic prea mare pentru televiziunile și presa locală, așa încât a atacat, cu pieptul înainte, o televiziune națională.

La Realitatea TV, Coteț a reușit să convingă, din nou, că nu prea știe ce spune. Emisiunea a fost presărată cu mai multe momente funny. Realizatoarea, Anca Alexandrescu, la un moment dat, l-a întrebat ce îl recomandă pentru această... POZIȚIE. Nici o problemă, domnul Coteț a explicat ce îl recomandă: ”... cred că pot reprezenta politicianul diferit de ceea ce a fost până acum...”

 

Autostrada Bucureşti-Piteşti intră în reabilitare!

Miercuri, 22 Mai 2024 20:39

 

1 miliard de lei va cheltui Guvernul Ciolacu de la bugetul de stat pentru reabilitarea a 42 de kilometri din Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, cea mai tranzitată autostradă din România. Anunţul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută.

“Alocăm 1 miliard de lei din bugetul de stat pentru a reabilita un sector de 42 de kilometri din Autostrada A1.”, a declarat Ciolacu, potrivit Ştiripesurse.ro.

 

 

În anul şcolar 2024-2025, elevii au la dispoziţie 134.000 de locuri la liceu în clasa a IX-a şi 60.000 de locuri la învățământul profesional

Miercuri, 22 Mai 2024 19:15

 

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat proiectul de HG privind cifra de școlarizare pentru anul 2024-2025.

Astfel, Ministerul Educației a propus 134.000 de locuri la liceu în clasa a IX-a, şi încă 60.000 de locuri la învățământul profesional, potrivit Edupedu.ro.

În perioada imediat următoare, inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş va publica broşura cu locurile disponibile la liceele din judeţul nostru, pe baza căreea, absolvenţii de clasa a VIII-a îşi vor face lista cu opţiuni pentru admiterea în clasa a IX-a, după ce vor susţine Evaluarea Naţională.

 

Dublu eveniment găzduit de Universitatea Pitești

Miercuri, 22 Mai 2024 12:50

 

# Profesorul Șerban Valeca nu a fost uitat!

Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a fost prezent, din partea Consiliului Județean Argeș, la un dublu eveniment găzduit de Universitatea din Pitești: comemorarea a doi ani de la trecerea la cele veșnice a prof. univ. dr. Șerban Constantin Valeca și lansarea Asociației Naționale pentru Energie Nucleară - Școala Națională de Energie Nucleară. În această Asociație se reunesc 12 universități de prestigiu - printre care și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, din care face parte Centrul Universitar Pitești.

 

 

Avem anul! Directorul CNAIR, Cristian Pistol: “Cel mai târziu în 2028 va fi gata Autostrada Sibiu-Piteşti”

Miercuri, 22 Mai 2024 07:41

 

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a declarat că Autostrada Sibiu-Piteşti va fi gata cel târziu în 2028. Autostrada va avea 122,11 km și va completa coridorul 4 Pan European pe A1.

”Primii 13,17 km ai acestei autostrăzi, între Sibiu și Boița au fost deschiși circulației în decembrie 2022.

Secțiunea 2, Boița – Cornetu (31,33 km) este în etapa finală de Proiectare și anul acesta va începe construcția primilor kilometri ai acestei secțiuni care are termen contractual de finalizare anul 2028.

 

Spaţiul de deţinere de la Miceşti al Penitenciarului Mioveni este aproape gata

Miercuri, 22 Mai 2024 07:36

 

În curând se vor încheia lucrările la spaţiile de deţinere ale Penitenciarului Mioveni din comuna Miceşti. Noua clădire va servi ca centru de comandă în administrarea terenurilor care vor fi cultivate de persoanele private de libertate. Practic, aici vor fi găzduiţi deţinuţii care au drept de muncă.

“Suntem la șantierul din Micești.

La 7 luni de la începutul acestui proiect, când în acest loc se găseau doar grajdurile pentru animalele noastre, suntem acum pe punctul de a finaliza construcția penitenciarului. conform standardelor europene.

 

 

Creditarea unei firme cu bani nejustificaţi se pedepseşte cu închisoarea!

Miercuri, 22 Mai 2024 07:35

 

Legea pentru combaterea evaziunii fiscale îi scapă de închisoare pe evazioniştii care au “furat” sub un milion de euro, cu condiţia să restituie banii plus penalizări, dar îi bagă la puşcărie pe oamenii de afaceri care îşi creditează firmele cu bani obţinuţi “la negru”. Legea pentru combaterea evaziunii fiscale (241/2005) a fost modificată în sensul în care persoanele care își creditează firmele cu bani nejustificaţi, riscă închisoarea.

“Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă operaţiunea de creditare efectuată în mod direct sau indirect de către orice persoană fizică, având drept scop efectuarea unor plăţi cu sume de bani care provin din omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi/sau a veniturilor realizate a unuia sau mai multor contribuabili", se arată în lege, potrivit Hotnews.ro.

 

DOUĂ MODELE EXISTENȚIALE

Marţi, 21 Mai 2024 13:59

 

I. Modelul hristic

Modelul existențial este înțeles ca fiind un sistem de idei care ne propune un comportament sau o viață exemplară. Sau poate fi o persoană care ne transmite aceste idei, fie teoretic, fie prin personalitatea ei.

Uneori, modelul existențial poate fi exprimat printr-o urare. De exemplu, de Paște, mai înainte vreme exista această întâmpinare, pe care o mai putem întâlni și astăzi în special în mediul rural din Maramureș și Ardeal:

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 21 Mai 2024 11:56

 

PĂDURARII

La hoţi n-ai ce să le faci,

Pădurarii fac poteci

Şi fură pădurea-n draci!

S-au luat după-austrieci…

În 20 de localități din Argeș, lupta pentru primărie se dă doar între PSD și PNL

Marţi, 21 Mai 2024 11:42

 

În toate localitățile din Argeș sunt cel puțin câte doi candidați pentru fotoliul de primar. PSD și PNL sunt singurele partide din județ care au candidați în toate cele 102 localități. A fost evitată astfel situația din comuna Voineasa, din județul Olt, în care primarul PSD aflat în funcție candidează de unul singur pentru un nou mandat, nefiind depuse candidaturi de la alte partide nici măcar pentru Consiliul Local.

Revenind la județul Argeș, precizăm că în 20 de localități lupta pentru primărie se dă doar între PSD și PNL, după cum urmează:

1. Albești de Muscel – Corinel Țigău (PSD) și Cătălin Manta (PNL)

2. Albota – Ion Dumitru (PSD) și Roland Florian Dumitru (PNL)

3. Berevoești – Ionel Mazilu (PSD) și Gheorghe Busuioc (PNL)

4. Bughea de Sus – Ion Șain (PSD) și Nicolae Tarbă (PNL)

5. Cicănești – Gheorghe Boian (PSD) și Ion Ionescu (PNL)

 

 

Ghiozdanele elevilor sunt prea grele! Ministerul Sănătăţii vrea să ia măsuri

Marţi, 21 Mai 2024 11:18

 

Ministerul Sănătăţii cere ca directorii de şcoli să ia măsuri pentru a reduce greutatea ghiozdanelor elevilor. În acest sens, se află în dezbatere publică un proiect pentru aprobarea Normelor de igienă din pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihnă şi recreerea copiilor şi tinerilor.

Iniţiativa este lăudabilă, dar măsurile propuse sunt greu de aplicat. De exemplu, potrivit Edupedu.ro, una dintre propuneri ar fi ca școala să asigure dulapuri individuale pentru elevi în care să își țină manualele și caietele, sau spații pentru efectuarea temelor după școală pentru teme.

 

E lege! S-a introdus ITP-ul la 6 luni pentru anumite tipuri de autovehicule

Marţi, 21 Mai 2024 10:33

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier, care se referă la obligativitatea efectuării inspecţiei tehnice perioadice pentru diferite tipuri de autovehicule.

Potrivit legii, sunt scutite de a efectua ITP-ul vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h. Posesorii autovehiculelor care desfăşoară activitatea de RENT CAR, atât ai autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere, vor fi obligaţi de a realiza la şase luni inspecţia tehnică periodică.

 

 

CNAIR va achiziţiona camioane specializate, pentru protejarea lucrătorilor de pe autostrăzi și drumuri naționale

Marţi, 21 Mai 2024 08:31

 

Muncitorii care lucrează pe autostrăzi şi drumuri naţionale vor fi protejaţi de accidente de muncă, datorită unor camioane specializate ce vor fi achiziţionate de CNAIR. 32 de astfel de vehicule vor ajunge în România.

“Pas important pentru echipele care se ocupă de intervențiile de întreținere pe rețeaua națională de drumuri! Am transmis astăzi la ANAP documentația pentru achiziția publică a unor camioane specializate, echipate inclusiv cu dispozitive pentru protejarea lucrătorilor care efectuează intervenții de urgență pe autostrăzi și drumuri naționale.

 

Oferta pentru 1.141 de locuri de muncă la Pitești

Luni, 20 Mai 2024 19:42

 

# Vineri s-a desfășurat o nouă ediție, la Pitești, a bursei locurilor de muncă

Vineri, în Parcul Ștrand, s-a desfășurat o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă. Au fost oferite penste 1000 de locuri de muncă, dintre care 77 pentru absolvenții de studii superioare.

Cristian Gentea, primar: ”Mă bucur de primirea unei vești foarte bune de la Directorul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, FlorineI lrinel Cotoșman: Argeșul și - în primul rând - Piteștiul sunt pe un trend pozitiv în privința scăderii șomajului și a raportului ofertă - cerere pe piața muncii!

 

 

Un preot, supărat că a fost dat pe mâna poliției, a lovit o femeie gravidă

Luni, 20 Mai 2024 13:55

 

# A fost depistat și în timp ce transporta ilegal lemne

Un preot de la Parohia Vatra Satului Berevoești a fost judecat pentru că a lovit o femeie însărcinată după ce i-a cerut socoteală că l-a reclamat la poliție că transportă ilegal lemne. Judecătoria Câmpulung, l-a condamnat, pe 14 mai 2024, pe preot la un an și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Hotărârea instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Incidentul șocant s-a petrecut pe 10 septembrie 2019.

 

SCANDAL! Magiunul de Topoloveni, eliminat de pe rafturile METRO!

Luni, 20 Mai 2024 13:53

 

# Speţa a ajuns la Tribunal

E scandal mare între brand-ul “Magiun de Topoloveni” şi Metro, după ce produsul a fost eliminat de pe rafturile hipermarketului. Bibiana Stanciulov, proprietara firmei din Argeş, acuză că Metro dorea să vândă produsul de trei ori mai scump decât preţul cu care îl cumpărau de la producător. Şi pentru că deliciosul magiun nu se mai află pe rafturile Metro, Stanciulov a intentat un proces răsunător. Magiunul de Topoloveni s-a vândut timp de 20 de ani la Metro, dar şi la alţi mari retaileri. Anul trecut, s-au schimbat relaţiile de colaborare, iar tensiunile nu au întârziat.

 

 

Pagina 7 din 504

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea