Proiect de 22 milioane de euro pentru învățământul dual, la Mioveni

Luni, 08 Mai 2023 21:18

Ministerul Educației a evaluat eligibilitatea proiectelor depuse în cadrul apelului PNRR pentru programul - pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual.

Proiectul „Formare performantă în Regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la UPIT – CONSID – AG”,  propus de consorțiul al cărui lider de proiect este Universitatea din Pitești, a fost declarat eligibil. S-au obținut, astfel, 22 de milioane de euro pentru construcția unui campus la Mioveni, dotarea lui cu echipamente performante și susținerea învățământului dual în rută completă.

 

 

Premiul special la Olimpiada Interdisciplinară ”Cultură și spiritualitate românească”, pentru eleva Ioana Raluca Dinu, din Pitești

Luni, 08 Mai 2023 21:04

Avem și noi câștigători. Eleva Ioana Raluca Dinu, din clasa a VI-a B, de la Școala Gimnazială N. Bălcescu din Pitești, a obținut la Olimpiada Interdisciplinară „Cultură și Spiritualitate Românească”, gimnaziu, etapa națională, care a avut loc la Alba Iulia în perioada 26-30 aprilie, PREMIUL SPECIAL. Succesul Ralucăi s-a datorat și profesorilor Mihaela Burcea, limba și literatura română, și Silvia Neagoe, religie ortodoxă, care au pregătit-o în mod special pentru acest concurs.

Olimpiada de la Alba Iulia, desfășurată sub președinția conf. univ. dr. Vasile Timiș, a reunit peste 300 de elevi de gimnaziu și liceu din toată țara. Dintre aceștia, elevii argeșeni au obținut rezultate notabile. Iată că școala românească ne atrage atenția și prin performanțele la învățătură ale unor elevi remarcabili, în antiteză cu ceea ce mass-media prezintă în ultimele săptămâni – violență școlară, bulliyng, consum de droguri, absenteism și analfabetism funcțional.

Virgil DIACONU

 

În două luni de la deschidere, peste 5.000 de apeluri la Call Center Apă Canal 2000 SA Piteşti

Luni, 08 Mai 2023 20:55

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti este preocupată de dezvoltarea societăţii, eficientizarea activităţii şi deopotrivă de îmbunătăţirea relaţiei cu beneficiarii săi. În acest sens, una dintre măsurile întreprinse în sprijinul cetăţenilor este înfiinţarea serviciului de Call Center, care este funcţional de la începutul lunii martie. 0248 223 237 este numărul de telefon dedicat platformei de Call Center, disponibil nonstop.

Oricine va suna la acest număr poate primi informaţii despre racordarea la reţelele de apă şi de canalizare, obţinerea avizelor, contracte, facturi şi modalităţi de plată, tarife, lucrări programate şi avarii, programare citire contoare, etc..

 

SEdC Mioveni închiriază autovehicule și utilaje

Luni, 08 Mai 2023 20:54

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, oferă spre închiriere autovehicule și utilaje pentru efectuare a diferite lucrări în domeniul construcțiilor civile, industriale si edilitare:

- buldoexcavator JCB 3C - cupă multifuncțională, 2m, braț lucru 5,4m, cupă excavare de 30 și 60cm

- buldoexcavator 3CX - cupă multifuncțională, 2,1m, braț de lucru pentru încărcat, capacitate până la 1tonă, cupă excavare de 30 și 60cm

- încărcător frontal Bobcat - labe de încărcare până la 600 kg

 

Două oferte pentru noul contract necesar finalizării construcției Tronsonului I al Drumului Expres Craiova-Pitești!

Luni, 08 Mai 2023 20:32

Se zăreşte luminiţa de la capătul tronsonului I al Drumului Expres Craiova-Piteşti. După ce Ministerul Transporturilor a reziliat contractul cu firma care realiza tronsonul I, două firme concurează pentru pentru finalizarea contractului. După cum a anunţat ministrul Sorin Grindeanu, este vorba despre un constructor din România şi altul dn Turcia.

La acest moment, tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Piteşti este realizat în proporţie de 57,06%.

 

 

„Eroul din tine” – spectacol pentru elevii din Budeasa

Luni, 08 Mai 2023 07:57

Luni - 8 mai, elevii școlilor de pe raza comunei Budeasa vor avea parte de un spectacol pe cinste.

Începând cu ora 12:00, în incinta Sălii de sport a Scolii Budeasa, va avea loc spectacolul „Eroul din tine” – un spectacol unic în România, care îmbină toate caracteristicile artistice de divertisment: muzică live, dans, coregrafie, acrobație, teatru și magie.

 

Acest spectacol motivaţional inspiră copiii, tinerii și pe oricine vrea să își afle talentul cu care este înzestrat și apoi să și-l pună în slujba umanității, într-o lume în care orice abilitate poate deveni o meserie.

Mioveniul i-a purtat noroc! Flavius Biea a câştigat titlul mondial IBA la categoria mijlocie

Luni, 08 Mai 2023 07:51

Meci de box la Mioveni, cu un final grandios pentru timișoreanul Flavius Biea. Boxerul român a câştigat vineri, 5 mai, centura vacantă de campion mondial IBA la categoria mijlocie, într-un meci desfăşurat pe durata a 12 reprize, într-o gală profesionistă găzduită de Sala Polivalentă din Mioveni. Acesta l-a învins, vineri seara, la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco.

Biea a fost văzut învingător de doi dintre arbitrii-judecători (115-112 şi 116-112), în timp ce al treilea l-a creditat cu victoria pe Velasco (115-112). Pugilistul român a fost trimis la podea în repriza a şasea, iar în repriza a 11-a s-a ales cu arcada spartă, după ce a fost lovit cu capul, involuntar, de Velasco.

Flavius Biea a devenit al cincilea român campion mondial la box profesionist cu acest prilej, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.

 

Procesul dintre proprietarii Fermei Florica și Ministerul Culturii se judecă abia în toamnă

Vineri, 05 Mai 2023 13:11

Ministerul Culturii continuă să se judece cu foștii sau actualii proprietari ai fermei Florica, care a aparţinut familiei Brătienilor, pentru procedura de exercitare a dreptului de preempțiune.  Mai exact, a fost contestat actul de vânzare prin care Vernel Crăciunescu și alte persoane și-au înstrăinat partea lor de proprietate (de 50% din clădire n. red.) firmei EGP, pe motiv că, fiind monument istoric, proprietarul trebuia să înștiințeze și Ministerul Culturii ca să poată să își exercite dreptul de preemțiune.

Deși Ministerul a pierdut în primă instanță, s-a făcut recurs, iar procesul va fi reluat abia în toamnă, pe 26 septembrie, la Curtea de Apel Pitești.

Până atunci, însă, Ferma Florica se degradează pe zi ce trece!

Sute de elevi sunt așteptați, la Pitești, la Concursul Național de Chimie „Petru Poni”

Vineri, 05 Mai 2023 08:52

După două olimpiade naționale, de geografie și de limba rusă, Inspectoratul Școlar Județean Argeș va organiza, între 11-14 mai, și Concursul Național de Chimie „Petru Poni”. Sunt așteptate peste 350 de persoane să ia parte la acest concurs.

„Inspectoratul Școlar Județean Argeș este în plină desfășurare și organizare a unor evenimente importante pentru învățământ și pentru comunicatea noastră. Am debutat în Săptămâna Mare cu organizarea olimpiadei de Geografie, săptămâna trecută am avut olimpiada de limba rusă. Începând din 10 mai avem Concursul Național de Chimie Petru Poni cu o prezență mai bogată ca la Olimpiadă. Așteptăm peste 350 de copii și profesori însoțitori. Urmează ca spre vară, în lunile mai-iunie, să mai organizăm două finale naționale la caiac-canoe și la oină”, a precizat Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al ISJ Argeș.

 

CLIPA DE LITERATURĂ

Vineri, 05 Mai 2023 08:36

„Călătorie spre sine”

O evocare a Gabrielei Negreanu, pe contul de Facebook al Cleopatrei Lorințiu, de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, m-a făcut să îmi aduc aminte de o „scenă editorială” și de publicarea cărții mele de poezie la Editura Albatros.

Într-una din zile, am fost martor în biroul Gabrielei de la editură la un dialog între criticul Laurențiu Ulici și poeta Gabriela Negreanu, redactorul de poezie. De fapt, criticul făcea presiuni pentru editarea unor volume de poezie ale promoției 80, pentru care se simțea probabil răspunzător… Era prin 1980.

„Nu pot să fie tipăriți în acest an, pentru că sunt poeți care așteaptă de ani de zile. Și câștigătorii de la concurs s-au stabilit deja”, a spus Gabriela, printre altele.

 

Imobiliarele au luat-o razna. Criză sau prosperitate? Zeci de proprietăți de vânzare, în Argeș, cu peste 1 milion de euro!

Joi, 04 Mai 2023 22:58

Nici nu știm dacă e bine sau e rău, dacă e semn de bucurie sau de tristețe. Se vede prosperitatea, însă numai în imobiliarele care au luat-o razna. Nu se vede, această prosperitate, și în buzunarele oamenilor de rând. Mai apoi, o așa prosperitate s-a văzut și prin 2008-2009, anii premergători ai crizei, după care totul s-a prăbușit. Așa că... să ne bucurăm sau să fim triști?...

Conacul Ion Mihalache - Topoloveni - 5,3 milioane de euro!

Iată că proprietățile scumpe nu se găsesc, neapărat, în Pitești. La Topoloveni pot fi cheltuiți bani la fel de mulți:

 

 

Schimbare de ultim moment! Fără cămin studențesc în campusul din Târgu din Vale

Joi, 04 Mai 2023 22:35

Consiliul de Administrație al Universității din Pitești a aprobat, la începutul lunii aprilie, schimbarea amplasamentului construcției Căminului Studențesc de la Târgu din Vale în locația Campusului B – Aleea Școlii Normale, nr. 7.

Mutarea vine în condițiile în care realizarea căminului studențesc este finanțată de Compania Națională de Investiții, lucrarea fiind chiar atribuită încă din aprilie 2021. Câștigătoarea licitației este o asociere de firme SPS Petrolservice S.R.L. (lider), Costruzioni Generali Sud, Photovoltaic Systems SRL, cu 12.089.886,59 lei, fără TVA.

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu a renunțat la procesul cu Agenția de Mediu Argeș

Joi, 04 Mai 2023 22:28

La sfârșitul anului 2022, omul de afaceri Constantin Pănescu a dat în judecată Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș după ce instituția a refuzat, în doi ani consecutivi, să emită acorduri de mediu pentru patru proiecte de scoatere definitivă din fond forestier a unor terenuri aflate în UP II Trivale. Familia Pănescu dorea să scoată din fond forestier mai multe terenuri pe care le deține în Pădurea Trivale, în zona Găvana, pentru ca apoi să construiască  pensiuni turistice.

Constantin Pănescu cerea la Tribunalul Argeș anularea deciziei de respingere a solicitării acordului de mediu. În plus, acesta mai solicita de la Agenția pentru Protecția Mediului și despăgubiri în valoare de 25.000 de euro. După două termene de judecată, omul de afaceri argeșean a renunțat în cele din urmă la cererea sa. „Ia act de renunţarea reclamantului la judecata cererii. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș. Rămâne de văzut ce l-a convins pe afacerist să renunțe la judecată!

A.V.

 

Procesul dintre CJ Argeș și constructorii podului de la Cătesca se mută la Curtea de Apel Pitești

Joi, 04 Mai 2023 22:27

În aprilie 2022, Consiliul Județean Argeș acționa în instanță constructorii podului de la Căteasca, care au refuzat să efectueze lucrările de reparații, ținând cont că lucrarea avea termen de garanție o perioadă de 50 de ani! Alături de constructori, au fost chemați în judecată și proiectantul,verificatorul de proiect și dirigintele de șantier.

La un an distanță de la înregistrarea dosarului, judecătorii de la Tribunalul Argeș au declinat competența de soluționare a cauzei de la un complet la altul. S-a constatat ivit conflictul negativ de competenţă, iar pe 24 aprilie 2023 dosarul a fost trimis Curţii de Apel Piteşti pentru soluţionarea conflictului.

 

Primarul de la Albota: „Avalanșa de tineri care se îndreaptă spre PSD este impresionantă”

Joi, 04 Mai 2023 22:20

Se vorbeşte pe la colţuri că ducele de Albota interzice cetăţenilor din comună să facă altă politică decât cea social-democrată. Zvonurile sunt împrăştiate mai ales de liberali, care se tem de alegerile locale din 2024. Dacă primarul Ion Dumitru mai vrea un mandat, eşecul PNL e garantat. Şi tocmai în aceste condiţii, au apărut tot felul de acuzaţii la adresa edilului. Prompt cum îl ştim, ducele a răspuns chiar pe contul de socializare:

„Vă scriu o dată, și atât! Cine poate reține, bine, cine nu, nu! PSD din comuna Albota nu interzice niciunui cetățean să facă altă politică! N-a obstrucționat și nu a făcut presiuni asupra nimănui! Ce pot să vă spun este că PSD Albota are membri de calitate. Avalanșa de tineri care se îndreaptă spre PSD este impresionantă. Sunt serioși, respectați în comună și sunt bineveniţi în partid. E bine de știut!”

 

PSD Argeş - campion la cotizaţii la nivel naţional!

Joi, 04 Mai 2023 22:19

Săptămâna trecută, PSD, PNL și AUR au publicat, în Monitorul Oficial,  date legate de sumele încasate, anul trecut, din cotizații, donații, dobânzi bancare sau închirierea de bunuri, conform legii.

Potrivit documentelor consultate de G4Media.ro, din cotizaţii, PSD-ul a strâns 9,4 milioane lei, iar fruntaşă la încasarea cotizaţiilor este organizaţia PSD Argeş, condusă de Ion Mînzînă, cu suma de 1,1 milioane de lei.

La Argeş, PSD-ul se mândreşte cu doi deputaţi care au donat sume importante de bani. Conform sursei citate, cele mai mari la nivel naţional. Este vorba despre Simona Bucura-Oprescu (34.689 lei) și Remus Mihalcea (24.466 lei).

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: „Nu vreau să bulversez sistemul public, dar trebuie revizuit numărul de bugetari”

Joi, 04 Mai 2023 22:17

Sunt în toi chinurile facerii reformei care să aducă bani la buget. Săptămâna trecută, coaliţia de guvernare a tot discutat despre ce măsuri de austeritate s-ar putea lua pentru a face economie, de dragul PNRR-ului. Dacă nu reuşesc, nu mai vin mai de la UE şi deci proiectele în derulare (multe la număr) rămân fără finanţare. Deocamdată, PSD şi PNL resping ideea tăierii salariilor bugetarilor şi a îngheţării angajărilor la stat. O altă idee a guvernanţilor e supraimpozitarea salariilor care depăşesc 25000 de lei, dar nici aici nu s-au pus de acord.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a venit zilele trecute cu o veste greu de digerat – „revizuirea numărului de bugetari”. Cu alte cuvinte, restructurări de personal în sistemul public.

 

 

635 de ani de la prima atestare documentară! Pitești Fest - Zilele Municipiului Pitești, 19 - 21 mai 2023!

Joi, 04 Mai 2023 21:43

În mai puțin de o lună, comunitatea piteșteană va fi, din nou, în sărbătoare: timp de trei zile, orașul va celebra Zilele Piteștiului! Organizațiile care activează în domeniul cultural-educativ sunt invitate să se alăture evenimentului Zilele Piteștiului - Pitești Fest 2023, ce va avea loc în perioada 19 – 21 mai, și să îmbogățească experiența piteștenilor, prin evenimentele și activitățile lor.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! PEDODONȚIA

Joi, 04 Mai 2023 21:33

Dintisorii de lapte pe langa faptul că ajută în masticația cât și dezvoltarea vorbirii la copii reprezinta și menținătorii de spațiu pentru formarea dinților definitivi.

AVANTAJELE consultului  pedodontic:

• adoptarea unei atitudini de comfort  a copilului în ceea ce privește vizita la stomatolog și sa realizeze importanta igienei orale;

• poate preveni afecțiunile dentare la copii, așa cum sunt defectele de erupție dentară care necesită tratamente ortodontice mai târziu;

• se identifică și se tratează, dacă este cazul, cariile din în stadiul incipient chiar daca dinții sunt de lapte.

 

Nouă probe speciale la Raliul Argeșului 2023

Joi, 04 Mai 2023 21:32

Ne desparte mai puțin de o lună până la startul unei noi ediții a Raliului Argeșului, cel mai mare eveniment de motorsport din județul nostru. Cu peste 20 de competiții care au avut loc începând cu 1971, evenimentul își va desfășura în perioada 26-27 mai 2023 a cincea ediție consecutivă de la revenirea din 2019.

Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului CATENA - Powered by Citroën 2023. Cu un total de peste 400 de kilometri, dintre care 120 cronometrați, competiția se va desfășura pe durata a două zile pe Transfăgărășan, pe drumurile de lângă Câmpulung și în Pitești.

 

Folk și rock la Budeasa Festival!

Joi, 04 Mai 2023 21:31

Cei mai tari artiști vor fi prezenți pe plaja din Budeasa în perioada 16-17 iunie 2023! Să fie folk și să fie rock! Să fie vară și muzică bună! Pe toate le găsiți la Budeasa Festival, timp de două zile. Haideți și voi!

Vor încinge atmosfera următorii artiști:

- în data de 16 iunie - Claudia Serdan&Marius Keseri, Ducu Bertzi, Antract, Mircea Vintilă și Vama;

- în data de 17 iunie - Cristi Dumitrașcu&Planul B, Dinu Olărașu, Mircea Baniciu&Band, Dan Helciug, Lupii lui Calancea și Cargo.

Luați-vă biletele din timp: https://www.ambilet.ro/tc-events/budeasa-festival-2023/.

 

Pagina 7 din 429

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea