Au fost semnate contracte pentru realizarea a trei terenuri de sport multifuncționale, la Pitești!

Joi, 27 Iunie 2024 12:27

Pe 26 iunie 2024, la Primăria Muncipiului Pitești au fost semnate trei contracte de proiectare și execuție pentru realizarea unor terenuri de sport multifuncționale cu suprafață modulară, executantul lucrărilor fiind SC ATLAS SPORT SRL. Terenurile sunt destinate îmbunătățirii infrastructurii sportive în trei unități de învățământ piteștene:

1. Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” - teren de sport multifuncțional cu dimensiunea spațiului de joc de 13 m x 26m, cu o valoare de 513.813,90 de lei, inclusiv TVA. Durata totală a lucrărilor este de 4 luni, din care o lună dedicată proiectării și trei luni execuției.

 

Apă Canal 2000 SA, apel către utilizatori: „Folosirea apei potabile trebuie adaptată condiţiilor de secetă!”

Joi, 27 Iunie 2024 12:22

Societatea Apă Canal 2000 SA face apel către toţi utilizatorii să acorde mai multă atenţie modului în care folosesc apa potabilă, mai ales în perioadele de secetă prelungită, pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă a unui număr semnificativ de consumatori.

În ultimele zile, societatea Apă Canal 2000 SA a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităților de producție, transport și distribuție a apei potabile. Cu toate acestea, în anumite zone din aria de operare, au apărut disfuncționalități în asigurarea continuă a apei potabile, pentru care nu există soluții tehnice de rezolvare imediată. Ca urmare, pentru a evita avariile repetate cauzate de creșterea presiunii în rețeaua de distribuție, precum și furnizarea restricționată a apei potabile, consumatorii sunt rugați să nu utilizeze în exces apa potabilă pentru a nu priva alți beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.

„Soții de militari” și „Tigrul”, filmele săptămânii la Cinematograful „București”

Joi, 27 Iunie 2024 12:11

Două filme vor fi proiectate în acest weekend la Cinematograful de artă „București” (sediul Filarmonicii din Pitești). Sâmbătă, 29 iunie 2024, de la ora 18.00, va fi proiectat în premieră filmul „Soții de militari”. În timp ce partenerii de viață sunt detaşați pe frontul de luptă din Afganistan, un grup de femei rămase acasă se hotărăsc să formeze un cor. Se trezesc extrem de repede în mijlocul unei mişcări globale extraordinare şi a unui curent mediatic impresionant.

Prețul unui bilet la acest film este de 10 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 30 iunie 2024, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul „Tigrul”, film în care joacă, printre alții, Alex Velea. Filmul vizează povestea lui Vera, un medic veterinar la o gradină zoologică dintr-o mică localitate din Transilvania. Un tigru de la Zoo evadează iar Vera este nevoită să plece în căutarea lui. Filmul este inspirat de fapte reale petrecute la Sibiu în 2011.

 

Percheziții în Argeș la persoane cercetate pentru încăierare. Participă peste 70 de polițiști

Joi, 27 Iunie 2024 10:53

Peste 70 de polițiști argeșeni, din structurile de investigații criminale, ordine publică, rutieră, criminalistică, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, participă la 11 percheziții desfășurate în Bascov și Merișani. Este vizat un dosar în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Se efectuează cercetări privind starea conflictuală din noaptea de 18 spre 19 iunie 2024. În urma unor evenimente rutiere, mai multe persoane s-ar fi agresat reciproc.

Scandalul stațiilor de autobuz. Cristian Gentea merge la DNA: „Mă duc să vedem cine a strigat «hoții» aiurea!”

Miercuri, 26 Iunie 2024 13:35

 

La Pitești continuă scandalul cu stațiile de autobuz în valoare de aproximativ 46.000 de euro/bucată. Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, a organizat miercuri, 26 iunie, o conferință de presă la sediul instituției în care a oferit mai multe informații și despre contractul de proiectare și execuție a stațiilor de autobuz. Edilul a precizat, punctual, cum s-a ajuns la costul final al stațiilor.

Pentru a înțelege întreaga procedură ne întoarcem în perioada 2015-2016 când a fost semnat un contract de servicii pentru întocmirea documentațiilor necesare realizării stațiilor de așteptare pentru transportul urban, cu o valoare totală de 8.412.843,60 lei, inclusiv TVA, pentru 99 de stații, echivalentul a 17.000 de euro pe stație.

 

Bazinul Olimpic Pitești, gazda Campionatului Național de Înot - Copii 11 ani

Marţi, 25 Iunie 2024 11:28

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, Campionatul Național de Înot - Copii 11 ani, care se va desfășura la Bazinul Olimpic Pitești, în perioada 29 – 30 iunie 2024.

 

Vor participa 162 de sportivi de la 52 de cluburi din țară, în probe individuale și pe echipe. Concursul se va desfășura după sistemul seriilor contracronometru, probele competiției fiind: 50 m liber, 100 m liber, 50 m spate, 100 m spate, 50 m bras, 100 m bras, 50 m fluture, 200 m mixt, 4x50 m liber, 4x50 m mixt.

Ion Mînzînă, prezent la Ziua Iei în comuna Ștefan cel Mare

Marţi, 25 Iunie 2024 10:56

 

Pe 24 iunie, de Ziua Universală a Iei, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a fost prezent în comuna Ștefan cel Mare, acolo unde a participat la o serie de manifestări dedicate acestei zile.

Împreună cu parlamentari, consilieri județeni și locali, Ion Mînzînă și primarul Ion Parpală au vizitat unul dintre atelierele Asociației “Meșteșuguri Argeșene”, condusă de profesoara Florența Sgîea, care a contribuit la includerea iei cu altiță în patrimoniul UNESCO.

Cred cu tărie că în dezordinea lumii în care trăim, acești copii minunați care îndrăgesc și cred în simbolurile care ne definesc ca nație sunt viitorul nostru! Am răspuns cu mare drag invitației primarului Ion Parpală de a participa la manifestările de Ziua Iei la Ștefan cel Mare.

 

Emoții pentru aproximativ 5.000 de elevi din Argeș. Începe Evaluarea Națională

Luni, 24 Iunie 2024 14:51

 

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a încep marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română. Următoarea probă, de matematică, va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen. În județul Argeș s-au înscris la Evaluarea Națională 4.939 elevi din 5.219 (94,63% din elevii de clasa a VIII-a). Aceștia vor susține examenul în 125 de centre, conform informațiilor furnizate de IȘJ Argeș.

Simona Bucura Oprescu, de Ziua Universală a Iei: „Cât de norocoase suntem noi, româncele!”

Luni, 24 Iunie 2024 14:08

Ziua Universală a Iei este sărbătorită la 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene. Ia este cămașă românească, parte componentă a costumului tradițional, purtată de femei. O cămașă tradițională românească de sărbătoare, confecționată din pânză albă, bumbac, in sau borangic și împodobită cu mărgele și broderii la mâneci și la gât.

„Croiala este relativ simplă: un dreptunghi de pânză, tăiat rotund în jurul gâtului și întărit cu șnur răsucit. Mânecile sunt, de cele mai multe ori, încrețite atât la umeri, cât și la încheieturile mâinilor. Este un tip de cămașă scurtă până la talie, spre deosebire de cămașa anterioară, mai veche, ce îmbrăca întregul corp și se purta dedesubtul hainelor pentru a apăra corpul de ”vrăji și pericole”. Tehnica decorării iei s-a transmis de la mamă la fiică, fapt care a conservat tradiția și gustul de la o generație la alta”, transmite Institutul Cultural Român.

 

Zilele orașului Mioveni! Programul evenimentelor

Luni, 24 Iunie 2024 11:56

Timp de trei zile, între 28 și 30 iunie, Centrul Cultural Mioveni, alături de Primăria orașului și Consiliul Local organizează „Zilele Orașului Mioveni”, sărbătoare care marchează 539 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Programul tuturor activităților îl regăsiți în cele ce urmează:

VINERI, 28 IUNIE, orele 19.00 – Centrul civic al orașului:

Ziua Majoratului – premierea tinerilor majori din orașul Mioveni;

-Elevii cursului de canto al Centrului Județean de Cultură și Arte Argeş;

-Elevii cursului de chitară al Centrului Cultural Mioveni;

-Zina Ghițulescu & Band și Valentin Poienariu.

SURPRINZĂTOAREA PRIBEGIE A LUI MIHAI VITEAZUL

Vineri, 21 Iunie 2024 12:42

 

În filmul turnat de Sergiu Nicolaescu pe scenariul lui Titus Popovici, marele voievod Mihai Viteazul, după înfrângerea de la Mirăslău, este prezentat ca un umil pribeag, care călătorește singur prin zăpezile iernii timpurii ale anului 1600, plecat spre porțile imperiale de la Viena și Praga să cerșească ajutorul împăratului Rudolf al II-lea, o ipostază care contrastează cu adevărul istoric, după cum se desprinde din scrierile lui C. Rezachevici.

Din iunie 1600, când Mihai Viteazul desăvârșise unirea celor trei țări românești și până în noiembrie al aceluiași an, se petrecuseră multe. Se abătuseră asupra sa, ca o grindină, loviturile multor inamici.

 

 

Atenție piteșteni! Dezinsecție - prin pulverizare aeriană - miercuri, 26.06.2024!

Vineri, 21 Iunie 2024 12:05

Primăria Municipiului Pitești informează că miercuri, 26 iunie 2024, între orele 05:30 și 09:00, se vor executa servicii de dezinsecție prin pulverizare aeriană avio - chimică, pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc.).

Vor fi utilizate servicii de pulverizare aeriană a substanțelor, pe teritoriul administrativ interurban al municipiului Pitești, cu aeronave de zbor model AN-2, autorizate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română - productivitatea medie pe ora de zbor fiind de cca 500 de hectare, în funcție de regimul de înălțime la care zboară aparatul și de geografia zonei – și destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum: parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor.

Ion Mînzînă: Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat modernizarea tronsonului Curtea de Argeș – Tigveni de pe DN 73 C

Vineri, 21 Iunie 2024 11:55

Demersurile făcute de echipa PSD Argeș au găsit ecou la Guvernul condus de Marcel Ciolacu, în ultimii ani fiind făcute investiții record în infrastructura de drumuri naționale din Argeș. O nouă investiție majoră urmează să înceapă în județul nostru. Este vorba despre modernizarea lotului 1 al legăturii dintre Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, până la Tigveni, parte din „lotul 6” al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect. Astfel, valoarea estimată este de peste 400 milioane lei pentru 11 kilometri și durata de execuție este de 16 luni. După aprobarea Proiectului, CNAIR poate lansa licitația pentru lucrări. Pentru lotul 3, Tigveni – Râmnicu Vâlcea, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că în această vară urmează să fie ținută licitația pentru proiectare și execuție.

„Ne respectăm angajamentele asumate față de argeșeni, iar investițiile de modernizare a infrastructurii rutiere din Argeș continuă. Investiția aprobată azi de Guvern este necesară pentru asigurarea conexiunii DN 73C cu Autostrada Sibiu-Pitești (Nod Tigveni). Mulțumim premierului Marcel Ciolacu și ministrului Sorin Grindeanu pentru atenția pe care o acordă dezvoltării infrastructurii din județul nostru! Împreună facem echipă pentru Argeș și pentru argeșeni!”, afirmă Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

 

Povestea icoanelor de vatră de la Muzeul Golești. Apărau locuința de spiritele rele

Vineri, 21 Iunie 2024 07:35

 

Icoanele de vatră sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai vechi semne de credinţă ale poporului român. Aveau rol de protecţie a caselor ţărăneşti împotriva spiritelor malefice. Muzeul Golești deține în patrimoniul său șase icoane de vatră. Cinci dintre ele sunt clasate: o icoană la categoria tezaur și patru la categoria fond.

„Se pare că ar fi cel mai vechi semn al creștinismului la români. Nu sunt realizate de meșteri iconari tradiționali, ci de meșteri cruceri. Sunt incizate, scrijelite”, spune muzeograful Simina Arsene.

 

Un executor judecătoresc vinde terenul Gicăi Dobrin

Vineri, 21 Iunie 2024 07:28

 

# Soția fostului mare fotbalist are pământ sub Zahanaua lui Max

Zile complicate pentru o afacere care a mers, ani de zile, pe muche de cuțit, Zahanaua lui Max. Cine, din Pitești, nu a mâncat, măcar o dată, la Zahanaua din Tudor Vladimirescu? Mâncare bună, iar vara o priveliște senzațională. Construcția este lângă Lacul de Acumulare Prundu, ceea ce o face aproape una cu natura. Zahanaua veche, construită din lemn, în cuveta lacului, a fost demolată. Cu scandal, oarecum, acum vreo zece ani. Pentru că Direcția Apelor Argeș, proprietarul și administratorul terenului și al luciului de apă, l-a primit pe Max chiriaș. Numai că… Max uitase să mai și plătească.

 

 

Dosar finalizat în 10 zile. Trimis în judecată pentru tentativă de omor

Joi, 20 Iunie 2024 15:17

 

S-au luat la bătaie în fața unei săli de jocuri de noroc din Pitești, iar acum vor răspunde în fața judecătorilor. Pe 20 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că în zona unei săli de jocuri, un bărbat ar fi suferit mai multe leziuni, în urma unei stări conflictuale cu o altă persoană.

Un bărbat de 45 de ani, din Bascov, ar fi rănit cu un ciob pe un alt bărbat, de 36 de ani, din Ștefănești, pe fondul unui conflict spontan.

 

„LittleEdu”, supereroul creat de piteșteanul Cosmin Neacșu, ar putea intra oficial în școlile din Argeș

Joi, 20 Iunie 2024 10:19

 

# „Aventurile lui LittleEdu”, seria animată care face orele mai atractive

Cosmin Neacșu, un tânăr din Pitești, este creatorul lui LittleEdu, personajul care face orele la școală mai atractive. LittleEdu este o resursă educațională gratuită care poate fi accesată pe canalul de Youtube „Aventurile lui LittleEdu” și ca suport pentru orele de curs. Personajul creat răspunde la cele mai năstrușnice întrebări ale copiilor. El este primul supererou animat din România! Iar superputerea sa este capacitatea de a face învățarea distractivă și accesibilă pentru copii.

 

Judecat după ce a ajutat mai multe persoane să obțină bani din asigurări în urma unor accidente fictive

Joi, 20 Iunie 2024 10:19

 

Un piteștean a fost trimis în judecată pentru complicitate la înșelăciune privind asigurările, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual și uz de fals. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este acuzat că a ajutat două persoane să obțină bani de la trei firme de asigurări în urma unor accidente de circulație trucate.

 

Ultimul tronson din Drumul Expres Craiova-Pitești e gata în proporţie de 48%

Joi, 20 Iunie 2024 08:21

 

Lucrările la tronsonul Coloneşti – Piteşti, din Drumul Expres Craiova-Pitești, avansează cu repeziciune. Până la acest moment au fost executate 48 de procente din acest tronson, care ar putea fi gata la jumătatea lunii noiembrie 2024 sau chiar mai devreme. Ultimul tronson, care face legătura între Colonești și A1, are o lungime de peste 31 de kilometri. Valoarea actualizată a contractului pentru acest tronson este de 755 de milioane de lei fără TVA, conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), scrie Comisarul.ro.


 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Durata Implanturilor dentare

Joi, 20 Iunie 2024 08:06

 

Datorită legăturii care are loc cu osul maxilarului, implanturile dentare sunt considerate cea mai durabilă opțiune de înlocuire a dinților lipsă. În timpul procesului de osteointegrare, osul crește în jurul implantului dentar și îl integrează, făcându-l o bază puternică și stabilă pentru un dinte artificial.

Dacă, totuși, osteointegrarea nu are loc, este posibil ca implantul tău dentar să eșueze. Eșecul implantului apare cel mai frecvent dacă osteointegrarea nu are loc sau ceva nu merge bine în timpul procesului de vindecare. Unii dintre factorii care pot influența osteointegrarea includ:

Piteştean: “DEMISIA, Moştene! Ceasul ticăie și parlamentarele se apropie, nu avem timp de pierdut cu fentele voastre a la Hrebenciuc!”

Miercuri, 19 Iunie 2024 23:23

 

Deputatul Ionuţ Moşteanu a candidat pentru fotoliul de primar al Piteştiului, dar a luat bătaie, ca-n 2020. Tot pe locul trei s-a clasat, deci succesul USR-istului este de tot râsul. Luni, după alegeri, Moşteanu apărea în presa naţională “numărând” voturile la Bucureşti pentru primarii USR, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, pentru dreptatea cărora se lupta pe Facebook.Deci Moşeanu se pregăteşte de parlamentare, fapt sesizat şi de argeşenii care-i urmăresc postările pe social media. E la mintea cocoşului că Moşteanu, care are domiciliul în Bucureşti, trage tare pentru încă un mandat de deputat.

 

 

Pagina 7 din 510

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea