Aproape 240 de hectare de pășune disponibile pentru concesiune la o primărie din Argeș

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:57

Primaria Buzoești organizează licitație publică pentru concesionarea mai multor terenuri:

1) concesionarea proprietății imobiliare “Teren extravilan în suprafață de 44,17 ha, categoria de folosinta pasune”, satul Ionesti, judetul Arges;

2) concesionarea proprietății imobiliare “Teren extravilan în suprafață de 45,73 ha, categoria de folosinta pasune”, satul Vulpesti, judetul Arges;

 

Cea de-a opta ediție a concursului „Bătălia Cărților” a ajuns la final

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:56

Cea de-a opta ediție a Concursului Național de Lectură Bătălia Cărților  s-a încheiat cu succes. Organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj concursul a avut ca  scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. S-a  derulat în perioada aprilie-octombrie 2021 și a cuprins două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani.

SEdC Mioveni vă informează: „Ce să NU aruncați la toaletă”

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:47

SEdC Mioveni se confruntă cu o nouă creștere a numărului de solicitări în ceea ce privește desfundarea canalizării, în special în zonele de blocuri, de cele mai multe ori fiind nevoie de intervenții de urgență ale echipelor noastre.

 

În majoritatea cazurilor, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este de ordin tehnic, ci nerespectarea regulilor elementare de utilizare al sistemului de canalizare.

 

Mioveni: Locuitorii de la case pot scăpa gratis de deșeurile din sticlă

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:46

Primăria orașului Mioveni și operatorul de salubritate zonal aduc la cunoștință cetățenilor orașului faptul că deșeurile și ambalajele reciclabile din sticlă – de orice formă și mărime, precum și borcane, vor fi colectate, în zilele de 23 noiembrie (Colibași și Făget) și 24 noiembrie (Racovița și Clucereasa) din fața gospodăriilor, din poartă în poartă, începând cu ora 08.00. Atenție! Nu se acceptă colectarea de geamuri, resturi de termopan, ceramică, porțelan, aceste tipuri de deșeuri nefiind incluse înregistrare în codul prestatorului de servicii! Persoanele interesate pot obţine relaţii suplimentare de la reprezentanţii Biroului Protecţia Mediului din Primăria Mioveni, sau la numărul de telefon 0348/455 444 (interior 111).

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:30

PRIMĂRIA ŞTEFĂNEŞTI (cumpără hârtie igienică)

Cam mulţi  bani pentru hârtie!

O fi şi la alte case...

Poate-aşa lumea să ştie,

Că vin vremuri...grele!

 

Miuțescu, Tofan și Mitrofan – urmăriți penal de DNA

Vineri, 12 Noiembrie 2021 10:21

Vin vremuri grele pentru tabăra lui Miuțescu! După ce a făcut cam tot ce a vrut în fruntea PNL Argeș, pentru Adrian Miuțescu vine acum și nota de plată. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de acesta.

Printre persoanele aflate în vizorul DNA se află și Gelu Tofan, președintele PNL Pitești și viceprimarul municipiului, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al PNL Argeș și președinte al CAS Argeș, și Ovidiu Chiru - comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

Dumitru Grecu, despre proiectul Molivișu: „Se trenează în continuare fără să avem nici măcar un orizont”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 10:16

# Dumitru Grecu (foto), consilier județean, a cerut de trei luni ca CJ Argeș să ofere un plan de acțiune pentru Molivișu

Că proiectul Molivișu bate pasul pe loc nu mai este o noutate de foarte mult timp. În fiecare an se pleacă cu speranță la drum, dar la sfârșitul lunii decembrie nu se remarcă nimic notabil. În acest an, liberalii argeșeni, prin vocea lui Adrian Miuțescu,  se lăudau cu faptul că „proiectul pârtiei de la Molivişu va deveni un fapt împlinit”. Deocamdată, o mare minciună! Într-adevăr, Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu»”, doar că mai erau numeroși pași de făcut pentru ca obiectivul să intre în linie dreaptă. Acum, proiectul s-a „rătăcit” în căutarea unei surse de finanțare.

 

Exclusivitate! Reprezentantul mafiei italiene din Argeș avea două case de vacanță la Corbeni!

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 09:11

# Ambele imobile sunt situate într-un vârf de munte, departe de ochii curioșilor

Confuzie și nelămurire, săptămâna trecută, în branșa firmelor de insolvență dar și în cea a executorilor judecătorești. Pentru că BEJ Pisculungeanu oferea, spre vânzare, casa de vacanță de la Corbeni a lui Nicola Inquieto. În același timp, firma de insolvență INSOLVENTA SM SPRL – FILIALA București scotea, la licitație, casa de vacanță de la Corbeni ce a aparținut firmei Daniela Construcții, firma italianului sus menționat – tot de la Corbeni.

Misterul s-a lămurit însă prin compararea numerelor de carte funciară ale imobilelor: Inquieto avea, la Corbeni, în proprietate, două case de vacanță. Una pe persoană fizică, una pe firmă. Ambele în același vârf de munte, departe de ochii curioșilor.

Un profesor din Argeș s-a înscris pentru postul de director în șase școli

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 08:07

# Cele mai disputate posturi de conducere sunt înregistrate la școlile din Pitești # Vezi lista privind opțiunile candidaților

Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Argeș intră în etapa a doua. Concurența este una acerbă, existând școli unde pentru postul de director sunt depuse și patru candidaturi. De asemenea, există și situații în care actuala conducere încearcă să-și asigure continuitate pe posturi pentru următorii patru ani, fără a avea concurență.

 

 

Marius Postelnicescu, vicepreședinte PNL Argeș, despre situația lui Miuțescu: „Deocamdată nu putem să cerem demisia”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 07:57

Deputatul Adrian Miuțescu s-a retras din grupul parlamentar al PNL, urmând să îi reprezinte pe argeșeni în Camera Deputaților ca deputat neafiliat. Totuși, acesta continuă să fie președintele organizației PNL Argeș. Consilierul județean Marius Postelnicescu, unul dintre vicepreședinții PNL Argeș și purtător de cuvânt al organizației, susține că decizia lui Miuțescu a fost una așteptată, deși nu a fost discutată în Biroul Permanent Județean.

 

Începe dezbaterea publică privind construirea unui spital municipal la Piteşti!

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 07:04

# Vicele Gelu Tofan e pregătit să vândă fier vechi şi să majoreze taxele pentru a asigura funcţionarea spitalului

Consilierii locali ai PNL şi USR au anunţat că miercuri, 17 noiembrie, începând cu ora 15.00, în sala Filarmonicii Pitești va avea loc o dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal. Proiectul construirii unui spital municipal a fost tema din campania electorală a liberalului Sorin Apostoliceanu. Deşi a explicat că Piteştiul nu are bani pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare al unui spital, primarul Cristian Gentea a spus acum câteva luni că spitalul se va construi, dacă piteştenii vor dori acest lucru.

 

 

Mihai Alexandru Lucian își pierde sprijinul politic la Moșoaia

Marţi, 09 Noiembrie 2021 16:03

Biroul Permanent Național al Partidului Ecologist Român a decis retragerea sprijinului politic pentru consilierul local Mihai Alexandru Lucian. Decizia a fost comunicată Primăriei Moșoaia. Decizia de excludere din partid este semnată de președintele Dănuț Pop.

Contactată telefonic, Ana Maria Pănescu, președinte interimar al PER Argeș, ne-a declarat: ”Este o decizie pe care nu doresc să o comentez. Îi mulțumim domnului Mihai Alexandru Lucian pentru activitatea depusă în interiorul partidului.”

Mihai Alexandru Lucian a fost, în trecut, președintele filialei locale PNL Moșoaia și a trecut la PER pentru a putea candida, la locale, cu actualul primar. Decizia va fi comunicată Prefecturii.

În conformitate cu vremurile, Primăria Ștefănești a cumpărat, de 1200 lei, hârtie igienică

Marţi, 09 Noiembrie 2021 14:02

La Primăria din Ștefănești se muncește. Recent, a fost achiziționat un sistem video de supraveghere stradală care a costat peste 200.000 lei. ”Suntem cu ochii pe voi” – par a spune oficialii instituției celor certați cu legea.

Pentru vremuri mai de... retragere, aceeași primărie a cumpărat și hârtie igienică de 1200 lei. Sau poate pentru a face față produselor de protocol achiziționate la sfârșitul lunii trecute și care au tras din bugetul local peste 1100 lei...

 

Dănuţ Bica: ”Rămân în grupul parlamentar PNL”

Marţi, 09 Noiembrie 2021 13:55

Săptămâna trecută, şeful PNL Argeş, Adrian Miuţescu, a demisionat din grupul parlamentar al liberalilor şi s-a reunit cu neafiliaţii lui Ludovic Orban. Gestul lui Miuţescu n-a surprins pe nimeni, dar ne întrebam cum va acţiona senatorul Dănuţ Bica...

La Congresul PNL din 25 septembrie, Bica a mers în tabăra lui Miuţescu, deci l-a votat pe Ludovic Orban. După victoria lui Cîţu, Bica nu s-a arătat deloc dezamăgit, precum colegii lui de partid care au vărsat râuri de lacrimi pentru eşecul lui Sică. Era deja un semn că senatorul argeşean ar putea vira spre tabăra Cîţu. 

Firma Salubris adună deșeuri, la Moșoaia... de unde vrea ea!

Marţi, 09 Noiembrie 2021 08:59


La Moșoaia – satul Hințești, vinerea trecută, locuitorii au fost anunțați că se ridică deșeurile din sticlă.

Mașina de colectare a firmei Salubris S.A. a trecut, însă, ridicând deșeurile selectiv. Așa încât unii săteni au scos sticlele degeaba, trebuind, ulterior, să le care înapoi.

Managerul firmei, Gabriel Sabie, nu a putut să ne dea detalii concrete asupra a ceea ce s-a întâmplat.

 

Miuţescu şi gaşca de neafiliaţi vor aduce un număr mai mare de portofolii pentru PSD!

Marţi, 09 Noiembrie 2021 08:50

PNL şi PSD negociază intens pentru formarea unui nou Guvern, iar Cîţu şi Ciolacu par să se înţeleagă din ce în ce mai bine. Un punct important este împărţirea portofoliilor, care se va face – cel mai probabil – în această săptămână. Adică se taie ciolanul cel gras şi fiecare va lua pentru sine, cât i se cuvine. Şeful PSD, Marcel Ciolacu, declara că împărţirea ministerelor se va face conform ponderii deținute în Parlament de către fiecare partid: PNL, PSD, UDMR. Aici pierde PNL-ul, care are mai puţini parlamentari decât PSD-ul, başca e dezavantajat de dezertarea deputaţilor şi senatorilor care au trecut în grupul neafiliaţilor, condus de Ludovic Orban.

 

Lucrările de modernizare continuă în Bradu

Marţi, 09 Noiembrie 2021 08:47

În localitatea Bradu continuă proiectele de modernizare. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi.

Astfel, în această perioadă se lucrează în ritm alert la proiectul „Realizarea unui zid de sprijin perimetral lacului Panduri”. S-a semnat contractul pentru „Modernizare drum local Aleea Neajlov – Dreptății”, iar în perioada următoare urmează semnarea unui contract pentru obiectivul „Amenajare trotuar pe strada Principală km 6+280 – 7 + 110 (strada Preot GH. Ionescu –CAP)”.

 

 

Adrian Miuţescu joacă tare! Ce urmează după DNA şi demisia din grupul parlamentar PNL?

Luni, 08 Noiembrie 2021 19:56

Ne întrebam, în urmă cu câteva săptămâni, dacă există viaţă după Congres pentru Adrian Miuţescu? Victoria lui Cîţu era previzibilă, iar căderea lui Orban cu toată oastea lui, era – de asemenea – un fapt pe care mulţi în anticipau. Ca la domino, au picat şi Miuţescu şi ai lui, iar vestea că şeful PNL Argeş a demisionat din grpul parlamentar PNL nu a surprins pe nimeni. Deja se făceau pariuri referitoare la data când va anunţa deputatul că-l va urma pe Orban în grupul de neafiliaţi politic. Însă toată această scenă melodramatică s-a desfăşurat într-un context deloc favorabil liderului PNL. Nu mai e o surpriză că Miuţescu a fost vizitat de DNA, deci vă daţi seama că e groasă!

 

Conducerea Direcţiei pentru Sport Argeş: „Salarizarea este nemotivantă. Personalul este în vârstă și s-a obișnuit cu locul de muncă”

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:45

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş a prezentat, recent, Instituției Prefectului, raportul de activitate în perioada 2020 – septembrie 2021. Dacă ar fi să nominalizăm prin ce s-a „remarcat” instituția în acest interval de timp ar fi problema puricilor apărută la Sala Sporturilor Pitești. Știrea a făcut ocolul țării, conducerea Direcției de Sport și Tineret, care administrează Sala Sporturilor, precizând în acea perioadă de timp, că nu sunt bani pentru a face deratizarea de câte ori ar trebui făcută.  Problema apărută la Sala Sporturilor din Pitești nu apare însă în raportul de activitate al Direcției. Totuși, pe lângă puținele activități sportive derulate, directorul executiv Liviu Popescu a avut curajul să evidențieze principalele dificultăți întâmpinate de instituția pe care o conduce. Vi le prezentăm și noi, exact cum au fost ele menționate în raport.

 

Vacanţa de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu şi liceu!

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:44

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că elevii de gimnaziu şi liceu se vor întoarce mai devreme la şcoală, după sărbătorile de iarnă. Practic vacanţa se va scurta cu o săptămână, pentru ca ministerul să poată păstra nemodificat calendarul examenelor naţionale.

"Acest lucru se poate face prin compensarea celor două săptămâni de vacanță cu o săptămână de vacanță pentru gimnaziu și liceu în perioada 3-10 ianuarie și cu o singură săptămână pentru cei din primar care vor veni la școală tot de pe 10 ianuarie.

 

Elevii vor susţine mai puţine teze

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:43

Scimbări importante în anul şcolar! Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că elevii de gimnaziu şi cei de liceu vor susţine mai puţine teze, din cauza faptului că semestrul I a fost întrerupt de vacanţa de două săptămâni. „Elevii claselor a VIII-a au cu o teză mai puțin, iar cei din clasele de liceu de la patru teze câte aveau să ajungă la trei teze, cu excepția celor din învățământul profesional care aveau deja trei teze. Clasele V-VII vor avea teze la matematică și română. Ordinele de ministru au fost semnate și transmise la Monitorul Oficial”, a spus ministrul Educației., potrivit presei centrale.

 

Pagina 7 din 307

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea