Peste zece școli din Argeș au nevoie de microbuze școlare

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:34

# Mihaela Crişan, adjunct ISJ Argeş: „Sunt localități unde șoferul trebuie să facă și două curse pentru a duce elevii la școală”

Mai sunt probleme cu transportul școlar în județul Argeș! Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Argeș spun că în ultimii ani lucrurile s-au îmbunătățit și că acum în județ există 151 de astfel de mijloace de transport. Cei drept acestea nu rezolvă în totalitate aceste probleme, iar în ultimii doi ani au fost solicitate microbuze de 12 unități școlare, iar numărul solicitărilor e în creștere. Din cele 151 de microbuze școlare din județ, 37, dintre care două autobuze, au fost achiziționate în 2015 prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, iar restul sunt achiziționate între 2012 și 2015.

 

Un preot a sărit în apărarea agresorului subcomisarului Laurențiu Iordache

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:45

# „Cosmin era un bun mediator…” # Preotul paroh, Gavrilă Neacșu, de la Parohia Oești-Ungureni i-a făcut o caracterizare, în dosar, inculpatului Constantin Cosmin Dincuță
La începutul lui 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către doi interlopi. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache (foto) şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş. Mucenic Curpaș și Cosmin Dincuță, supranumit Ortopedul, au fost trimiși în judecată pentru ultraj, iar în primă instanță, la Judecătoria Râmnicu-Vâlcea au fost condamnați la închisoare cu executare. În prezent, la Curtea de Apel Pitești se judecă apelul, iar următorul termen va avea loc pe 13 noiembrie. În continuare, vă prezentăm mai multe amănunte din acest dosar.

Programul lapte-corn în Argeș - bătaie totală de joc!

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:42

# Procesele pierdute de CJ Argeș pentru nereguli în atribuirea licitațiilor au adus un prejudiciu uriaș bugetului instituției
Credeți că a început programul lapte-corn? Credeți că acum, la mulți ani, de la începerea derulării programului, Consiliul Județean organizează, la timp, licitațiile? Nu și nu! Un ”da” hotărât, însă, la cheltuirea total haotică a banului public, ban al cărui administrator este aceeași neglijentă instituție. Cine nu își amintește de licitația pentru măr din urmă cu numai un an? Atunci, atribuirea s-a făcut, de onorabilul Consiliu Județean Argeș, cu vreo săptămână înainte de închiderea cursurilor. Elevii au văzut, însă, merele, preponderent la televizor.

 

Doi piteșteni au dezvoltat o reţea cu peste 20 de benzinării

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:38

# Compania are, în momentul de față, 150 de angajați
Dan şi Ovidiu Ungureanu, doi fraţi ingineri din Piteşti, au raportat în 2016 afaceri de 50 mil. lei şi un profit de 1,8 mil. lei dintr-o reţea de peste 20 de benzinării partenere Rompetrol. Compania Pro Speranţa are circa 150 de angajaţi şi şi-a început activitatea prin montarea de instalaţii GPL pe autoturisme.
”Anul acesta am mai deschis o staţie, pe drumul spre Curtea de Argeş, şi suntem în continuare în dezvoltare“, spune Dan Ungureanu, unul dintre acţionarii companiei, pentru zf.ro.

Șeful Centrului Regional Antidrog Pitești: „50% dintre consumatorii de droguri sunt elevi și studenți”

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:33

# Zeci de argeşeni au cerut sprijin Centrului Antidrog Piteşti
În primele nouă luni ale anului, în evidențele Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Piteşti erau înregistrați 58 de beneficiari ai serviciilor de asistenţă medicală, psihologică și socială, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Trebuie menționat că din CRPECA Piteşti fac parte și Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş şi Vâlcea. Am stat de vorbă pe acest subiect cu subcomisarul Daniel Gheorghe, șeful Centrului Regional Antidrog Pitești:

 

Vânzare de record mondial!

Luni, 06 Noiembrie 2017 14:37

# 80 de apartamente  și 50 de locuri de parcare subterane, într-un singur bloc, la executare silită în Pitești!
Criza din 2009-2010 încă nu și-a stins efectele. Falimentele răsunătoare, de atunci, se prelungesc până astăzi. Firme care, în acea perioadă, au intrat în insolvență, după ani de planuri de reorganizare și eșalonări, își dau, acum, sfârșitul. Boom-ul imobiliar (care, iată, parcă se cam repetă!) a dus la căderi la fel de abrupte.
Unul din proiectele pornite spectaculos și încheiate dezastruos este și cel prezentat mai jos.

Primarul Ion Georgescu: „Nu susțin robotizarea pe platforma Dacia… Reprezentații sindicatului uneori omit să prezinte realitatea pe de-a-ntregul”

Luni, 06 Noiembrie 2017 14:31

# Peste 8.000 de oameni sunt așteptați la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia, în Mioveni
Sindicatul Automobile Dacia va organiza, marți 7 noiembrie un miting de protest la care vor participa peste 8.000 de angajați din industria auto. Manifestația va avea loc în fața Centrului Cultural al orașului Mioveni. Toți angajații vor ieși în stradă, iar producția uzinei Dacia va fi oprită pentru cel puțin câteva ore. La ultimul protest de o asemenea amploare, activitatea a fost întreruptă pe parcursul întregii zile. Angajații de la Dacia vor protesta împotriva „transferului taxelor și impozitelor de la angajator la angajat pentru pentru obligativitatea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la nivel de ramură; împotriva abandonării construției autostrăzii Pitești - Sibiu, vitală pentru industria auto din România; împotriva guvernului trădător al intereselor cetățenilor din România”, se arată într-un flyer creat de muncitorii uzinei Dacia.

 

Cornel Ionică contraatacă: „Au apărut informații distorsionate cu privire la modernizarea stadionului Nicolae Dobrin”

Luni, 06 Noiembrie 2017 13:31

Deputatul PNL Dănuț Bica a adresat, în luna octombrie, o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, privind “Reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal Nicolae Dobrin din Piteşti”. În răspunsul primit de deputatul argeșean de la Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, se arată că modernizarea stadionului din municipiu este stopată chiar de Primăria Piteşti.

Legături dubioase! Deputatul Mircea Drăghici deține un teren în coproprietate cu directorul Apelor Române

Luni, 30 Octombrie 2017 22:47

# Greșeală de redactare sau fals în declarații!?  Directorul ANAR, Victor Sandu, se contrazice în declarațiile de avere # Același număr de înregistrare, declarații diferite! Sandu scrie că deține un teren în coproprietate cu deputatul Drăghici, iar în altă declarație susține că același teren îi aparține lui și soției sale

În vara acestui an, numirea lui Bogdan Gorunescu în fruntea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a surprins pe toată lumea, până și pe cei din fruntea PSD Argeș. De fapt, Gorunescu ar fi fost propunerea deputatului Mircea Gheorghe Drăghici, bun amic și vecin, în zona Curtea de Argeș, cu acesta. Deși cea mai bună parte conducerea filialei județene de partid a sărit ca arsă după această numire, nimeni nu a mai putut să facă nimic, mai ales că sforile au fost foarte bine trase de deputatul Drăghici.

 

Audieri pe bandă rulantă la DNA Structura Centrală în dosarul retrocedărilor din Bradu

Luni, 30 Octombrie 2017 22:43

# Este vizată legalitatea împroprietăririi cu un teren pentru care s-au obținut despăgubiri de la ANRP de 8 milioane de euro #  Despăgubirile au fost încasate de o echipă în frunte cu nepotul lui Dorin Cocoș

Procesiune la DNA – Sturctura Centrală, săptămâna trecută, pentru funcționari ai Primăriei Bradu, în cadrul anchetei privind retrocedarea – presupus frauduloasă – a unei proprietăți pentru care s-au încasat, în 2010, de la ANRP, circa 8 milioane de euro. Funcționarii au trebuit să dea detalii procurorului de caz cu privire la modul în care s-au mișcat documentele, cine era împuternicit să= le emită și să le semneze etc. La începutul anului 2015, DNA a demarat o amplă anchetă cu privire la retrocedările și punerile în posesie efectuate la Bradu.

„L-am legat pentru că a vrut să profite de fata mea”

Luni, 30 Octombrie 2017 22:41

# Romii de la Berevoești despre sclavul care și-a omorât tatăl # Concecințele ororilor de la Berevești! Două victime ale rețelei de sclavi din Gămăcești, ambii din comuna Tufeni, și-au omorât părinții, unul tatăl, celălalt mama

Pe 13 iulie 2016 au avut loc zeci de percheziții în Berevoeşti, la casele rudarilor din cătunul Gămăceşti, într-un caz de sclavagism. 38 de romi sunt acuzaţi că, pe parcursul mai multor ani, au exploatat şi torturat 40 de persoane. La momentul descinderilor, una dintre persoanele vătămate a fost găsită de jandarmi legată în lanţuri pe prispa unei case. Imaginea a făcut înconjurul lumii, lăsând să se înțeleagă cruzimea pe care au trăit-o victimele.

 

”Zeița” de la Consiliul Județean, Simona Brătulescu, a rupt telefonul la ședința de Colegiu Prefectural!

Luni, 30 Octombrie 2017 22:38

E clar! Vicepreședinta Consiliului Județean, Simona Brătulescu, se plictisește îngrozitor la ședințele Colegiului Prefectual Argeș, unde, deși nu deschide gura, trebuie să participe, că de, o invită prefectul. Joia trecută, ”zeița” noastră și-a ocupat, conștiincioasă, scaunul de la prezidiu, alături de vicepreședintele Ion Mânzână și, desigur, de gazda Emilian Dragnea. Ședința lungă, dările de seamă, și mai și! La un moment dat, ”zeița”, disperată de monotonia cu care șeful de la Situații de Urgență explica tuturor cum se ține fierul de călcat ca să nu dai foc la casă, a scos telefonul mobil și... dă-i!

Controversata firmă Matra, câștigătoarea licitației Lapte-Corn din Argeș

Luni, 30 Octombrie 2017 14:35

# 311 miliarde lei vechi, fără TVA, intră în contul singurei firme care s-a prezentat la concurs # O anchetă a DNA Craiova a vizat firma, fix pentru același program
Au trecut vremurile când, sub privirile atente ale fostului președinte al Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, se duceau bătălii crunte pentru atribuirea programului Lapte-Corn în Argeș. Au rămas célèbre războaiele duse, prin instanță, dar și în afara acesteia, de Lactag și Vlăsia, prima condusă pe atunci de Nicolae Oiță, prieten și chiar partener de afaceri al lui Nicolescu, a doua manageriată de Aurel Săvulescu, buturuga mică a licitațiilor de profil și câștigător, pe linie, la procesele intentate pentru vicii de procedură sau pentru descalificările suferite.

 

Mioveni: Află când se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire!

Luni, 30 Octombrie 2017 14:29

Începând de miercuri, 1 noiembrie, va demara acțiunea de primire a cererilor și a declarațiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece 2017 –  2018.
Cine poate beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuinţei: familiile sau persoanele singure ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici de 615 lei.
Familie - soţul, soţia, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, care au acelaşi domiciliu ori resedinţă şi/sau care locuiesc şi gospodăresc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei;

Bebe Ivan nu s-a lăsat și a câștigat procesul cu romii din Costești

Luni, 30 Octombrie 2017 14:26

# Bătălie, la Tribunal, pentru o sumă ce reprezintă bugetul Primăriei Băbana pe  un an întreg!

Decizie definitivă, la Tribunalul Argeș, în litigiul dintre Primăria Băbana și una din firmele romilor din Costești, Argecom Metal. Cei din urmă au plecat acasă cu 3,3 miliarde lei vechi, bani trași, în urma câștigării unui proces, din contul celei mai sărace primării din Argeș. Instanța superioară a decis însă, iată, că banii trebuie popriți până se decide, definitive, a cui este dreptatea.

 

Doi ani și jumătate de expertize și aproape trei de proces, pentru platforma industrială a municipiului Curtea de Argeș

Luni, 30 Octombrie 2017 14:21

# De un an se așteaptă depunerea lucrării celui de-al doilea expert desemnat de Tribunalul Argeș

Nebunie cu prelungire pe sălile Tribunalului Argeș, în procesul de grănițuire dintre primăriile vecine, cea din Valea Iașului și cea din Curtea de Argeș. Miza? Un teren în suprafață de aproximativ 140 de hectare, cu contribuabilii de pe acesta cu tot, printre care, întâmplător, se află și fabrica Fuchs. Actele – datate din anii 1960, cu care primarul din Valea Iașului intenționează să repună pe hartă limitele de localitate, trimit tot acest teren în comuna limitrofă municipiului Basarabilor, spre supărarea, chiar disperarea celor din urmă.

Comunele Corbi și Pietroșani refuză sistemul de colectare și încasare impus de firma lui Gheorghe Văsâi, Financiar Urban

Luni, 30 Octombrie 2017 14:20

# Primele victorii în instanță ale Primăriei Corbi împotriva executării silite inițiate de firma lui Văsâi

Virgil Baciu este, fără doar și poate, un primar incomod. S-a bătut cu partidul care conduce, de la Revoluție, Argeșul. S-a bătut cu firma de software moștenită de la primarul anterior din Corbi. S-a bătut cu toți constructorii care doreau să își cumpere primul loc la licitațiile organizate local. Iar acum se bate cu firma de colectare a deșeurilor, Financiar Urban, care, în opinia domniei sale, comite un abuz. Hotărârea de a schimba ceva a luat-o în urma controalelor efectuate de inspectorii Curții de Conturi, care au descoperit la unele primării din Argeș adevărate ,,găuri negre” în bugetele locale provocate de modalitatea de plată stipulată în contractul încheiat  cu firma de salubritate. 

 

Ion Mînzînă: „Alocațiile bugetare în ceea ce înseamnă PNDL II sunt cele mai mari din istoria județului Argeș”

Luni, 30 Octombrie 2017 14:12

# 21 de localități din Argeș încă nu au depus documentațiile pentru proiectele din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017-2020
În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, în județul Argeș au primit aprobare de finanțare un număr de 151 de obiective de investiții, ce se ridică la o sumă de 727.939.413,12 lei. Pregătirea documentaţiilor aferente proiectelor de lucrări publice aprobate la finanţare prin PNDL 2 a intrat în linie dreaptă, având în vedere că termenul-limită pentru depunerea actelor este pe 30 octombrie. În Argeș, încă nu au fost depuse documentații pentru proiectele din 21 de localități.

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a dat în judecată peste 290 de angajați

Luni, 23 Octombrie 2017 23:59

# Măsurile nepotrivite luate de conducerea și sindicatul de la Ape își spun cuvântul. ABAAV s-a întors împotriva salariaților după ce Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu semnificativ # Unii angajați au de returnat peste 10.000 de lei # Inginerii pleacă pe capete de la ABAAV, însă conducerea nu recunoaște această „criză”

La începutul lunii octombrie, la Tribunalul Argeș, a fost înregistrat un dosar în care Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, a dat în judecată sute de angajați pentru a recupera un așa zis prejudiciu stabilit în urma unui control al Curții de Conturi, în urmă cu câțiva ani. 293 de angajați au de dat înapoi către ANAR sume de bani cuprinse între câteva sute de lei, ajungând și până la 15.000 de lei.

 

Bătălie între firma lui Constantin Nicolescu și cea a fostului său subaltern de la IATSA Câmpulung, Cotenescu

Luni, 23 Octombrie 2017 23:56

# Din nou, comisia de licitație de la Apele Române a trecut cu vederea o firmă ce ”greșise” la normativul de salarii # Cei de la ”Ape” preferă, de o jumătate de an, să repare mașinile la reprezentanțe, cu prețuri exorbitante

De peste o jumătate de an, după organizarea unei licitații ce poate fi considerată penibilă, se duce o luptă surdă, la marginea legii și, mai ales, a legislației în vigoare, pentru neatribuirea unui contract. De ce? Pentru că, la capătul câștigător, s-ar afla firma lui Constantin Nicolescu. Persoană considerată, probabil, prea periculoasă chiar și pentru a repara, în firma sa, mașinile ABAAV.

Firma lui Cătălin Spătaru, General Trust, are pe mână deszăpezirea drumurilor naționale din Argeș

Luni, 23 Octombrie 2017 23:54

# Licitațiile pentru sare și nisip pe drumurile județene încă nu au fost atribuite
Miercuri, 11 octombrie 2017, a avut loc o ședință de lucru prezidată de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, organizată în sistem de video conferință cu prefecții județelor, având ca obiect pregătirea pentru sezonul rece 2017 -2018.

 

Pagina 7 din 133

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea