Investiție de peste 800.000 de lei realizată la Budeasa

Marţi, 27 Decembrie 2022 11:36

Final de lucrări la Podul Budeasa Mică! Vineri, 23 decembrie, s-a efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul “Modernizare pod pe DC220 în punctul de intrare Valea Budeasa Mică, sat Budeasa Mică, comuna Budeasa, județul Argeș”.

Lucrările au fost executate de către “SC FLY CONSTRUCT TEAM IDEAL SRL “. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 820.247,97 lei fără TVA, investiție finanțată din bugetul local și prin Consiliul Județean Argeș.

 

Zece elevi din Argeș au primit câte o bursă de 2.000 de lei

Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 07:45

S-a desfășurat, recent, festivitatea de acordare a burselor de studiu, oferite de Fundația CID România, pentru elevii din clasa a IX-a domiciliați în mediul rural. Pentru anul școlar 2022-2023, 10 elevi din Argeș au primit câte o bursă, în valoare de 2.000 de lei, în cadrul programului „Proiect Nou Burse Dr. Michael Janson”. Bursa va fi utilizată doar pentru susținerea elevului în procesul educațional și a nevoilor lui personale.

În urma aplicării tuturor criteriilor de selecție, comisia de evaluare a decis să acorde bursele la câte doi elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni și de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” Pitești, respectiv la câte un elev de la Liceul Teoretic „Ion Barbu” Pitești, Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domnești, Liceul Tehnologic Vedea, Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Mozăceni, Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” Pitești.

Zile cu program special în perioada următoare, la Târgul de Crăciun Pitești

Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 07:02

Continuă Târgul de Crăciun de la Pitești! Programul de funcționare al căsuțelor din Piața Primăriei, de Crăciun și de Anul Nou, este:

- 24 Decembrie - 11:00-16:00

- 25 Decembrie - 16:00-21:00

- 26 Decembrie - 11:00-21:00

- 31 Decembrie - 16:00-00:00

- 1 Ianuarie - 16:00-21:00

- 2 Ianuarie - 10:00-19:00

 

Argeșeancă pedepsită pentru că vindea produse contrafăcute

Joi, 22 Decembrie 2022 10:03

Deseori, argeșenii cumpără produse cu etichete de mărci celebre, chiar dacă știu că acestea sunt contrafăcute. Comercializarea acestora, însă, este interzisă și constituie infracțiune. Într-o astfel de situație s-a aflat și o argeșeancă, pedepsită, săptămâna trecută, pentru faptele sale, de magistrații Judecătoriei Pitești.

Atașamentul față de produse și servicii, fidelizarea consumatorilor se realizează, așadar, prin intermediul mărcilor. Conștienți de această forță a mărcii, ea devine, în mod necesar pentru întreprinzători nucleul, punctul forte al strategiilor și al studiilor de marketing care încearcă să ne câștige pentru și apoi să ne facă să fim loiali unui anume „brand”.

O argeșeancă (nu este prima, nu va fi nici ultima) a fost prinsă comercializând produse contrafăcute. Nouă părți civile au acționat-o în judecată (reprezentanți ai New Balance, Adidas, Versace, Armani, Tomi Hilfiger, Nike etc.) pentru infracțiuni la legea privind mărcile și indicațiile geografice.

 

Cătălin Rădulescu află abia în 2023 dacă rămâne ”Luptător cu Rol Determinant” la Revoluție

Joi, 22 Decembrie 2022 09:40

# Procurorii DNA susțin că acesta a mințit în declarații

Curtea de Apel Bucureşti a început, în noiembrie a.c.,  procesul pe fond în care deputatul de Argeș, zis „Mitralieră”, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite şi fals în declarații în formă continuată.

În rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a fostului deputat Cătălin Rădulescu, procurorii DNA susţin că cererea sa de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” ar fi fost soluţionată, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute „până la fuga dictatorului”.

 

 

După doi ani de mandat, Daniel Constantin - unul dintre cei mai tăcuți parlamentari din țară!

Joi, 22 Decembrie 2022 09:35

Deputatul argeșean Daniel Constantin a reușit o performanță, la care observăm că nu e dispus să renunțe. Pe 21 decembrie 2020, Constantin susținea Jurământul de credință în calitate de parlamentar, iar de atunci n-a mai scos un cuvânt de la Tribuna Parlamentului. Astfel, deputatul se numără printre cei mai tăcuți aleși ai neamului.  A vorbit 28 de secunde și pare că s-a mulțumit cu asta. Nici pentru Argeș nu prea se simte că a făcut mai mult, deși are ceva mandate la activ, toate obținute conjuntural, datorită faptului că a știut să se orienteze după cum s-au aliniat planetele în politică. Suntem curioși însă cum va juca Daniel Constantin la alegerile parlamentare din 2024. Locurile eligibile în PNL Argeș sunt ca rezervate, iar Constantin nu pare că intră în calculele organizației, deocamdată.

Viceprimarul Gelu Tofan laudă echipa de la Primăria Pitești: „La capitolul nerealizări putem să spunem: zero!”

Miercuri, 21 Decembrie 2022 14:37

 

Gelu Tofan, viceprimarul municipiului Pitești, a precizat miercuri, 21 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru echipa de la conducerea Primăriei nu au existat nerealizări în 2022, ci doar proiecte care urmează să fie implementate și dezvoltate în următorul an. Iar acest lucru se poate observa, în primul rând, prin sumele uriașe accesate prin fonduri europene.

„Vreau să facem un succint bilanț al anului 2022 pentru că această echipă de la Pitești se poate mândri cu sume impresionante de atragere a fondurilor europene. Doar cele 125 de milioane de euro sunt pentru noi un motiv să ne lăudăm în fața dvs, proiecte depuse/eligibile prin PNRR.

 

Cristian Gentea: „În sfârșit, vom avea pasaj la Lânăriei! Vă promit lucrul acesta!”

Miercuri, 21 Decembrie 2022 14:09

La începutul acestei săptămâni, pe 19 decembrie, Piteștiul a fost gazda ședinței de constituire a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027! ADR Sud-Muntenia este Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și va gestiona, în viitorul exercițiu financiar, peste 1,5 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Reuniunea de la Pitești s-a desfășurat la inițiativa directorului general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, în calitate de președinte al acestui for.

Miercuri, în centrul Piteștiului, vor sosi cete de colindători

Miercuri, 21 Decembrie 2022 12:44

 

Miercuri, 21 decembrie, centrul Piteștiului va răsuna de cântec și de veselie! Cete de colindători și de urători, sosiți din toate colțurile județului, vor arăta că spiritul străvechi al Crăciunului românesc tradițional, argeșean, este viu și puternic, păstrat cu drag de către tinerii din Argeș și adus, în dar, piteștenilor, pentru prima dată în 30 de ani!

Peste 280 de participanți vor porni, în alai, din Piața Milea, la ora 17:30, pentru a se opri în Piața Primăriei, la ora 18:00, unde va avea loc spectacolul extraordinar de colinde și obiceiuri autentice: Vasilca, Brezaia, Grâușorul, Răscovăitul, Capra, Plugușorul, Sorcova, colinde laice și religioase, desfășurate atât în fața primăriei, în Târgul de Crăciun, cât și pe scena urbană.

 

Consilierii locali PSD au împărțit cadouri copiilor de la grădinițele din Moșoaia

Miercuri, 21 Decembrie 2022 12:15

Acțiune de sărbători organizată marți, 20 decembrie, de consilierii locali PSD din Moșoaia în grădinițele din localitate.

Consilieri locali Simona Bușcă, Laurențiu Constantin Stoica și Marinică Pătru, cu sprijinul unor cetățeni inimoși din localitate, au reușit să aducă magia Crăciunului în inimile copiilor de la grădinițele: Bătrâni, Ciocănăi, Moșoaia și Hințesti.

Clinica de medicină dentară Dr. TEO - Obturația compozit

Miercuri, 21 Decembrie 2022 11:20

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții să fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce! Compozitul dentar este o rășină sintetică care se folosește în stomatologie ca material restaurativ.

 

Emanuel Soare: „Ne așteaptă încă doi ani pierduți”

Miercuri, 21 Decembrie 2022 09:32

Fostul prefect Emanuel Soare, actualmente președinte al partidului Forța Dreptei, filiala Argeș, se ține tare de rolul de politician în Opoziție și mai dă câte una rară pe Facebook, poate mai suspină cei de la Putere. Dar declarațiile sale, pur alarmiste, trădează frustrare. Noi știm că avem o clasă politică neperformantă, dar nici Soare nu e cruce de închinat.

„Noi ne luptăm pentru bugetarea proiectelor mari de infrastructură care ar putea scoate Argeșul din evul mediu, iar parlamentarii puterii votează împotrivă! Nu vor pur și simplu. Nu îi interesează. Să îi vedeti, însă, cum se vor bate cu pumnul în piept în județ că ei vor să ducă Argeșul pe primul loc.... Cu ei la putere ne așteaptă încă doi ani pierduți.”, a scris Soare, pe Facebook, mișcat la corazon de ceea ce se întâmplă.

Peste 40 de familii vor rămâne fără case, în urma exproprierilor pe Lotul Boița-Cornetu al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Miercuri, 21 Decembrie 2022 09:22

Sunt discuții aprinse pe tema exproprierilor de pe Lotul Boița-Cornetu al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Peste 40 de familii vor rămâne fără case și gospodării, iar oamenii sunt nemulțumiți chiar și de prețurile fixate de autorități. De altfel, numărul familiilor afectate de exproprieri este cu mult mai mare.

740 de imobile, cea mai mare parte în localitățile vâlcene vor fi supuse exproprierii. Potrivit Adevărul, acestea însumează o suprafață de peste 1,1 milioane metri pătrați (90% în Vâlcea), valoarea totală a despăgubirilor fiind estimată la 5,77 milioane de lei. Cea mai mare sumă de despăgubire la capitolul „exproprieri autostradă” de pe lotul 2 al A1 ar urma să fie dată localității Câineni – peste trei milioane de lei. Iar prețurile stabilite de stat sunt derizorii. Pentru tronsonul I (Sibiu – Boița) s-au acordat în extravilan 0,70 cenți/mp, în timp ce pentru tronsonul al III-lea (Cornetu – Tigveni) se discută despre 0,90 cenți/mp și de 4 – 5 euro mp în intravilan.

 

Locuitorii din Budeasa au la dispoziţie un centru medical de permanență

Marţi, 20 Decembrie 2022 22:37

# Primarul Mihai Rachieru: „Puteți beneficia de servicii medicale de calitate, în regim de gardă”

Din 15 decembrie, locuitorii din comuna Budeasa au la dispoziţie un centru medical de permanență. Valoarea investiției se ridică la 2,7 milioane lei cu TVA, fonduri din bugetul local și cofinanțare a Consiliului Județean Argeș. Serviciile medicale de la centru medical de permanență vor fi asigurate de șapte medici și șase asistenți medicali. Programul de funcționare va fi de luni până vineri, între orele 15:00 – 08:00, iar sâmbătă și duminică non-stop.

La centrul care va funcționa în incinta Dispensarului din Calotești, asistenţa medicală va fi asigurată în regim de gardă. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, Cristian Puiu, administratorul public al județului, Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș,  Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, Ionuț Gheorghe, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate s-au numărat printre invitații de la nivel județean care au participat alături de Mihai Nicolae Rachieru, primarul comunei Budeasa, la inaugurarea centrului medical de permanență, care este dotat, printre altele, cu ecograf portabil, aparat de electrocardiogramă și defibrilator.

 

Simona Bucura Oprescu: „350 de milioane de euro prin PNRR pentru digitalizarea IMM-urilor!”

Marţi, 20 Decembrie 2022 22:22

A fost anunțat calendarul aferent apelului de proiecte pentru granturile de până la 100.000 de euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„350 de milioane de euro prin PNRR pentru digitalizarea IMM-urilor! Calendarul apelului de proiecte este următorul:

- Lansare ghid: 15 decembrie 2022;

- Depunere proiecte: 1 februarie 2023 – 30 martie 2023;

 

 

Cum reuşeste un parc auto cu două unităţi de alimentaţie publică (bar-restaurant) să nu plătească factura pentru apă şi canalizare?

Marţi, 20 Decembrie 2022 22:09

În cadrul ultimei acţiuni de control, care s-a desfăşurat în data de 14.12.2022 la un important parc auto din municipiul Piteşti, str. Târgul din Vale, o echipă a Serviciului Control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA a identificat o legatură clandestină de ocolire a contorului montat de Operator pe forajul propriu al utilizatorului.

Agentul economic deţinea atât  branşament de apă conectat la reţeaua publică de distribuţie, cât şi o sursă proprie de apă, ambele utilizate pentru alimentarea a două unităţi cu profil de activitate bar-restaurant. Motivul verificării a fost consum de apă şi de canalizare în scădere, astfel încât în luna curentă factura emisă de societatea noastră ar fi avut o valoare de zero lei. Utilizatorul a fost identificat cu neconformitatea prezentată prin metode specifice de analiză utilizate în astfel de situaţii.

 

Deșeuri colectate din râul Argeș într-o campanie organizată de brandul ”Dorna”

Marţi, 20 Decembrie 2022 21:31

Cinci râuri din țară, 700 kg. de deșeuri colectate până acum. Această iniţiativă a vizat, în faza pilot, râurile Ialomiţa şi Dâmboviţa, după care a mers mai departe, în faza a doua, şi către râurile Argeş, Jiu şi Mureş.  Deşeurile acumulate de fiecare dispozitiv vor fi ulterior trimise la staţia de sortare şi apoi redirecţionate către fabricile de reciclare, pentru a fi transformate în materiale noi.

 

Miercuri, la Golești, primarii vor găti pentru copiii și bătrânii instituționalizați

Marţi, 20 Decembrie 2022 10:07

# Avem lista participanților! # Bebe Ivan (foto), primarul comunei Băbana, este singurul liberal înscris la concurs

Concurs de tăiat și preparat porci, miercuri, la Golești. Primarii argeșeni vor fi bucătari pentru casele de copii și bătrâni. Consiliul Judetean Argeș organizează, miercuri - 21 decembrie, la Muzeul Golești, evenimentul ”Tradiții și obiceiuri de Ignat din comuna mea”. O manifestare tradițională și, în același timp, filantropică.

Până acum, și-au anunțat participarea primăriile: Albota, Băbana, Boteni, Coșești, Lerești, Vulturești, Bradu, Rătești, Budeasa, Corbeni, Drăganu, Bascov, Recea, Popești Ștefan cel Mare, Bogați, Priboieni, Leordeni, Călinești, Teiu, Vlădești, Râca, Băiculești, Corbi, Mihăești, Mărăcineni.

 

Revelion 2023, la Pitești - eveniment de înaltă ținută, în premieră, dedicat tuturor vârstelor!

Marţi, 20 Decembrie 2022 10:04

Sâmbătă, 31 decembrie 2022, Piața Primăriei din Pitești va fi gazda unui eveniment deosebit, prin care municipalitatea își propune să îmbogățească tradiția spectacolului de Revelion, ducând-o la un alt nivel: o varietate clasic - modernă, care să încânte, în egală măsură, iubitorii de muzică simfonică, electronică sau populară, dar și pe cei care vor să danseze pe ritmuri moderne, mixate de un DJ profesionist. Efectele vizuale impresionante vor fi, de asemenea, prezente, iar focul de artificii care va încheia seara va reaprinde în inimi speranța unui an mai bun pentru toți!

 

 

Andrei Marius Andrei - locul 1 la un concurs de șah rapid

Marţi, 20 Decembrie 2022 09:38

Andrei Marius Andrei, șahistul de la CS Dacia Mioveni 2012, a obținut locul 1 la concursul de șah rapid under 14, "Cupa Elite" (omologat FIDE) organizat de clubul Noul Regat Crisade din Pitești, sâmbătă 10 decembrie. Concursul a fost arbitrat de Cristache Toculeț, Adrian Stănescu și Adelina Toculeț. Regula: Ritm de joc 15 minute KO, 6 runde.

La festivitatea de premiere a fost prezent și marele maestru internațional Mircea Pârligras, triplu campion al României la seniori. Parteneri instituționali ai evenimentului au fost Federația Română de Șah si Fundația Culturală Ilfoveanu și Badea. Andrei este antrenat de prof. Mihail Șerban. Are 14 ani și este elev la Școala Liviu Rebreanu din Mioveni. Îl felicităm pentru rezultatul obținut!


Un an plin de realizări la Bradu

Marţi, 20 Decembrie 2022 09:36

# Fonduri atrase pentru două mari proiecte, prin programul Anghel Saligny, în sumă de 28 milioane de lei

Primarul din Bradu, Dan Stroe, a făcut, vinerea trecută, bilanțul anului 2022. Edilul s-a declarat mulțumit de investițiile din comună, deși admite faptul că scumpirile au afectat și lucrările din administrație.

„A fost un an bun din punct de vedere al investițiilor, deși ne-am dori mult mai mult. Am venit în campanie cu niște proiecte și am constatat că o stradă pe care o asfaltam cu 500.000 lei, acum ne costă dublu, poate chiar și mai mult”, a declarat Stroe.

 

 

Pagina 7 din 402

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea