ANI a sesizat Parchetul în cazul directoarei APIA Argeș, Mariana Pană

Miercuri, 07 Octombrie 2020 11:19

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în cazul Marianei Pană, director executiv în cadrul Centrului Județean Argeș al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese penal, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director executiv, persoana evaluată a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos de natură patrimonială pentru sora sa, prin emiterea și semnarea unei Decizii, conform căreia, începând cu data de 25 noiembrie 2019, sora persoanei evaluate este numită în funcția publică de execuție de consilier superior la APIA Centrul Județean Argeș – Centrul Local Costești”, arată ANI într-un comunicat.

 

Membru PNL despre posibila candidatură a lui Emanuel Soare la parlamentare: „Dacă se suspendă iar, devine bufonul electoratului!”

Marţi, 06 Octombrie 2020 21:42

De la începutul lunii octombrie, Emanuel Soare a revenit în funcția de prefect al județului Argeș. După ce a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean Argeș, Soare a preferat să se întoarcă la prefectură, devenind iar... apolitic. Rămâne de văzut pentru cât timp. În spațiul public argeșean umblă, deja, zvonul că acesta vrea să candideze și la parlamentare. De altfel, de când a intrat în politică, lui Soare nu i-a scăpat aproape nicio candidatură. A debutat, mai întâi, la alegerile europarlamentare din mai 2019, pe un loc neeligibil, iar pe 27 septembrie 2020 a candidat la CJ Argeș.

Topul celor mai iubiți primari

Marţi, 06 Octombrie 2020 08:15

# Topul celor mai iubiți primari. Cele mai bune rezultate obținute de edilii argeșeni la alegerile locale

 

Au existat primari, în localitățile din Argeș, care au câștigat alegerile locale, din 27 septembrie, fără prea multe emoții.  Săptămânalul „Atitudine în Argeș” a realizat un top al celor mai bune rezultate obținute de edilii argeșenii la alegerile locale.

 

1. Hârtieşti – Ion Cosmin Ştefan (foto) (PNL): 90,16%;
2. Lereşti – Marian Toader (PSD): 88,82%;
3. Poienarii de Argeş – Dragoş Boncea (ANŢ): 88,52%.
4. Ciofrângeni – Dorin Florin Panțeru (PSD): 86,35%;

 

Tânăra primăriță din Corbi se gândește, deja, la proiecte noi pentru comună: „Trebuie să ne unim forțele și să fim o echipă”

Luni, 05 Octombrie 2020 22:20

Anca-Alina Baciu a devenit cel mai tânăr primar din România după ce a câștigat alegerile locale din comuna Corbi, candidând din partea Partidului Mișcarea Populară. A intrat în cursa electorală fiind  provocată de propriul tată, primarul Virgil Baciu. Cel din urmă reproșa, la acea dată, lipsa de implicare a tinerilor în viața politică. Anca Baciu vine dintr-o familie realizată din punct de vedere financiar, cu afaceri extinse din perioada de dinaintea accederii tatălui în administrația locală. Așa încât pretențiile și presiunile pe care le vor exercita cei din familie asupra noii primărițe vor fi numai cele cu privire la continuarea frumoaselor proiecte începute aici și la conceperea unora noi. Iată câteva din gândurile noului edil din Corbi în următorul interviu:

Analiză alegeri locale în județul Argeș: procentele primarilor câștigători și rezultatele obținute în consiliile locale

Luni, 05 Octombrie 2020 22:07

Au trecut din nou alegerile locale. Pentru unii cu emoții, pentru alții mai deloc. Un lucru este cert, argeșenii și-au ales preferații. În total, Partidul Social Democrat a câștigat 71 de localități, Partidul Național Liberal – 24, Partidul Mișcarea Populară – 2, Alianța USR PLUS – 1, PRO România – 1, Partidul Ecologist Român – 1, Alianța Național Țărănistă - 1, iar un candidat a ieșit primar din postura de independent. În cele ce urmează, vă prezentăm  câștigătorii din cele 102 localități și rezultatele obținute pentru consiliile locale.

 

Clasamentul final al candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Argeş

Luni, 05 Octombrie 2020 21:59

# Vezi voturile primite de Ion Mînzînă, pe localități

PSD a câştigat detaşat alegerile locale din Argeş, obţinând funcţia de preşedinte al CJ şi jumătate dintre mandatele de consilieri judeţeni, precum şi 71 dintre cele 102 posturi de primar, conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă după centralizarea tuturor voturilor din judeţ.
Funcţia de preşedinte al CJ Argeş i-a revenit lui Ion Mînzînă (42,28% dintre voturi). Social-democraţii au obținut şi 17 dintre cele 34 de locuri de consilier judeţean. PNL va avea 11 consilieri judeţeni,patru - Alianţa USR PLUS şi doi  - PRO România.

 

Mihai Coteț și Mihai Mihăilescu - favoriți pentru a deveni viceprimarii municipiului Pitești

Luni, 05 Octombrie 2020 21:58

# Se preconizează o alianță între USR PLUS și PNL în Consiliul Local Pitești

Animozitățile dintre partide, dintre care unele sunt adversari declarați, va face din formarea majorităților, în cele mai multe dintre cazuri, o problemă a celor care au câștigat posturile de primari. Acest lucru se întâmplă și în Consiliul Local Pitești, acolo unde PSD nu mai are majoritate, pentru prima oară din anul 2000. Iar Cristian Gentea, noul primar al municipiului, are nevoie să fie susținut de o majoritate în consiliu pentru a-și pune în practică proiectele.

 

Localitățile din Argeș unde rezultatele de la Primărie au diferit de cele de la Consiliu Local

Luni, 05 Octombrie 2020 21:57

În patru localități din Argeș,  rezultatele obținute pentru funcția de primar  au diferit de cele de la Consiliu Local. Mai precis, nu au câștigat aceleași partide ambele alegeri., fapt c ear putea să însemne și complicații la formarea majorităților
Vorbim de localitățile Domnești, Mioarele, Morărești și Vlădești. La Domnești, funcția de primar a fost obținută de liberalul Ion Doru Smădu (43,97%), detronându-l pe reprezentantul PSD – Ion Gabriel Zăvoianu (40,19%).

Consilierii județeni ai Argeșului

Luni, 05 Octombrie 2020 21:46

PSD a câștigat en fanfare Consiliul Județean Argeș. Ion Mînzînă a devenit noul președinte. Conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, social-democraţii au obținut 17 dintre cele 34 de locuri de consilier judeţean în Argeș, ceea ce înseamnă că au obținut și majoritatea. PNL are 11 consilieri judeţeni, Alianţa USR PLUS - patru consilieri județeni PRO România - doi. PSD a obținut pentru CJ Argeș 110.901 voturi (44,78%), fiind urmată de PNL 70.123 (28,31%), USR PLUS - 26.594 (10,73%) și Pro România - 12.904 voturi (5,21%). Restul partidelor nu au trecut de pragul de 5%, cel mai aproape fiind PMP Argeș cu 10.691 voturi (4,31%).

 

Consilierii locali ai Piteștiului

Luni, 05 Octombrie 2020 21:43

Opt social-democraţi, şapte liberali, şase userişti şi doi pemepişti se regăsesc în Consiliul Local al municipiului Pitești în urma alegerilor din 27 septembrie.

Fostul viceprimar Laurențiu Zidaru nu a prins lista de consilieri

Cum Cristian Gentea a fost ales primar și Lucrețiu Tudor este funcționar public la Finanțe, cei doi vor părăsi Consiliul Local și vor fi înlocuiți de primii supleanţi de pe lista PSD: Dan Dumitrescu și Radu Bănică.

Simona Bucura Oprescu: „Riscăm ca statul să mai aibă companii importante doar pe hârtie”

Luni, 05 Octombrie 2020 21:39

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu critică  în termeni duri ultimele inițiative ale Guvernului condus de Ludovic Orban și chiar îi acuză de o gravă subminare a economiei țării. Simona  Bucura Oprescu: ”Pe ordinea ședinței de Guvern a fost reintrodus proiectul unei Ordonanțe de Urgență prin care, practic, se dă startul unei privatizări mascate la ultimele companii în care statul român mai este acționar.

 

Începând cu 7 octombrie, angajații din Sănătate ar putea declanșa grevă japoneză

Luni, 05 Octombrie 2020 21:38

Consiliul Național al Federației SANITAS a analizat cele mai importante probleme cu care se confruntă salariații din sistemele de Sănătate, aflate de mai bine de 7 luni în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2.
Printre acestea se numară „întârzierea nepermisă în acordarea drepturilor salariale cuvenite și/sau acordarea neunitară a acestora la nivelul aceluiași tip de unități sanitare/de asistență medico-socială/de asistență socială și/sau pentru același tip de activitate” și „organizarea deficitară a circuitelor/activităților specifice în spitalele COVID/suport COVID, chiar și după 7 luni de la începutul pandemiei, situație care duce inevitabil la infectarea la locul de muncă a colegilor”.

Un constructor din Argeş a ajuns de la 0 la 114 milioane lei în trei ani

Luni, 05 Octombrie 2020 21:37

Copraag Entrepreneur, un constructor din Argeş, a ajuns de la 0 la 114 milioane lei în trei ani, cu şapte angajaţi, informează zf.ro. Societatea este deţinută, în proporţii egale, de două companii – Ascon Partners şi Ubitech Construcţii Copraag Entrepreneur, o companie al cărei cod CAEN indică activităţi de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, şi-a triplat cifra de afaceri în 2019 faţă de 2018, ajungând la 114 milioane de lei anul trecut.

 

Sponsorizare de 10.000 de lei pentru reabilitarea casei Elisabetei Rizea de la Nucșoara

Luni, 05 Octombrie 2020 21:24

# Pe 6 octombrie, se vor comemora 17 ani de la trecerea în nefiinţă a faimoasei luptătoare anticomuniste

Casa din comuna argeşeană Nucşoara, unde a trăit Elisabeta Rizea, unul dintre simbolurile luptei anticomuniste, va fi transformată în muzeu. Lucrările de reabilitare au început în această vară, iar prima etapă a reabilitării a fost deja finalizată în luna august. Veştile bune vin în continuare. Un om de afaceri din Argeș a oferit o sponsorizare de 10.000 lei, cu ajutorul acestor bani fiind cumpărată șiță și plătiți muncitorii.

Revoluție tehnologică la cele mai noi modele DACIA. Noile modele Dacia Logan şi Sandero vin cu cel mai mare salt inovatic din întreaga istorie modernă a mărcii

Luni, 05 Octombrie 2020 21:17

# A treia generație a modelelor de succes Logan și Sandero propune un design nou, o platformă și echipamente noi #  Un stil mai atrăgător și mai contemporan # O motorizare ECO-G eficientă și economică și cele mai noi motorizări pe benzină

Cu cea de-a treia generație a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway, Dacia reînnoiește simultan trei din modelele sale emblematice și redefinește automobilul practic și contemporan, care se adresează nevoilor reale ale clienților, la prețul corect.
Noul Logan afișează un design cu linii fluide, datorat în mare măsură înclinării mai accentuate a parbrizului, dar și noilor proporții ale vehiculului (înălțime mai mică, lungime mai mare cu 3,6 cm, un ampatament mai lung, o consolă spate mai scurtă).

 

Primăria Pitești - instituirea facilității fiscale de anulare a accesoriilor

Luni, 05 Octombrie 2020 21:16

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pitești nr. 292/17.09.2020 a fost aprobată instituirea facilității fiscale de anulare a accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31.03.2020 inclusiv, datorate bugetului local al Municipiului Pitești, precum și procedura de acordare a acesteia, care se aplică până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv.

Intrat, acum câțiva ani, în moarte clinică, Institutul de la Ștefănești începe să își revină!

Luni, 05 Octombrie 2020 21:10

# Directorul Dorin Sumedrea (foto): „Luna trecută am reușit să achităm datoriile către ANAF, circa 6 milioane de lei”

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefănești reușește să supraviețuiască și chiar să facă pași timizi spre dezvoltare, în vremuri de restriște pentru instituțiile de profil. De aproape doi ani este condus de  Dorin Sumedrea, absolvent al Facultății de Agricultură de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Dorin Sumedrea este și doctor în horticultură, titlu obținut în 2001.

 

Finanțare europeană în valoare de peste 4 milioane de euro la Mioveni

Luni, 05 Octombrie 2020 20:16

Prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) Spitalele din România implicate în lupta împotriva coronavirusului au putut beneficia de fonduri cu finanțare europeană, banii putând fi accesați pentru decontarea achizițiilor de aparatură medicală și echipamente de protecție.
Aflat în linia întâi în diagnosticarea, tratarea și recuperarea pacienților din județ, infectați cu COVID-19, Spitalul Orășenesc Mioveni a profitat de oportunitate, reușind să semneze contractul de finanțare pentru proiectul depus de

Festivitate de deschidere ciudată la Universitatea Pitești

Luni, 05 Octombrie 2020 13:06

Joia trecută, pe la prânz, am urmărit, live, pe internet, cea mai ciudată festivitate de deschidere a Universității Pitești: în pandemie, fără politicieni, fără invitați. La eveniment, alături de conducerea universității – Rectorul Dumitru CHIRLEȘAN, Președintele Senatului Universitar  - Mihaela DIACONU, prorectorii și decanii facultăților, au fost  așteptați să participe doar reprezentanții studenților anului I. Nu primar, nu prefect, nu președinte de Consiliu Județean. De, a picat fix după alegerile locale, când învingătorii sunt ocupați cu șampania, iar învinșii își ling, retrași, rănile.
Facultățile își încep cursurile în sistem on-line, rectorul Chirleșan exprimându-și speranța ca, cel mai târziu din semestrul următor, studenții să poată fi reuniți cu profesorii în sălile de curs.

 

Emanuel Soare, din nou prefect apolitic, după o campanie electorală pentru PNL plină de acuze și jigniri

Luni, 05 Octombrie 2020 13:02

Prefectul apolitic - vechiul și totodată noul - Emanuel Soare este mânjit de politică până la gât. Mai mult, a aruncat cu vorbe grele (până mai ieri)  împotriva candidaților partidelor rivale. Iar azi, ca prefect, trebuie să lucreze frumos și elegant cu cei pe care tocmai i-a jignit.  Iată doar câteva exemple culese – de unde credeți?! - de pe pagina foarte politică a noului prefect apolitic Soare.

Pitești. Din 1 octombrie se poate livra agentul termic

Luni, 05 Octombrie 2020 12:58

# Furnizarea acestuia  se va realiza după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv a unor temperaturi sub 10º C
Primăria Municipiului Pitești, prin Termo Calor Confort S.A., anunță că, începând cu data de 1 octombrie 2020, va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică pentru încălzire, în vederea pregătirii rețelei de termoficare pentru sezonul rece.

 

Pagina 4 din 221

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea