Primarul comunei Ștefan cel Mare: „Primăria este închisă”

Luni, 11 Mai 2020 11:58

O primărie din Argeș a fost închisă, de luni, 11 mai, după ce angajații au intrat în contact cu un angajat al ISU, depistat pozitiv cu COVID-19. Toți cei 14 angajați ai Primăriei Ștefan cel Mare au intrat în izolare la domiciliu până pe 19 mai. În această perioadă activitatea în Primărie este blocată. Angajații Primăriei Ștefan cel Mare, în frunte cu edilul Niculae Vidan, au intrat în contact cu un angajat al ISU, depistat pozitiv cu COVID, care își desfășura activitatea într-un birou aflat în interiorul instituției.

Angajatul de la ISU a fost internat în Spitalul Județean după ce a acuzat mai multe probleme de sănătate. În cele din urmă a fost externat dar pentru că nu se simțea bine a fost transportat la Spitalul Militar, acolo unde a fost depistat pozitiv cu COVID 19, pe 5 mai.

 

Războiul declarațiilor la Spitalul Județean Argeș

Luni, 04 Mai 2020 21:58

# Adriana Molfea, fost manager SJU Pitești:  „Este o nedreptate” # Tiberiu Irimia, actualul manager: „Eu în locul doamnei Molfea aș fi bucuros că am fost suspendat”

Pe 27 aprilie, Adriana Molfea, juristă de profesie, a fost înlocuită de la conducerea Spitalului Județean Argeș, pentru perioada stării de urgenţă, cu medicul stomatolog Tiberiu Irimia, candidat intern al PNL la Primăria Pitești.  Motivul schimbării a fost argumentat de prefectul Emanuel Soare care a susținut că apariția unui număr mare de cazuri de COVID-19 la SJU Pitești are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestei unități.

După o numire controversată la Județean, dr. Irimia nu mai vrea la Primărie: „Vă spun sincer că nu cred că mai vreau să fiu primar!”

Luni, 04 Mai 2020 21:51

Decizia de numire a medicului stomatolog Tiberiu Irimia la conducerea Spitalului Județean de Urgență  (SJU) Pitești a fost foarte controversată în spațiul public, fiind considerată mai degrabă ca una politică. Poziția de candidat intern al PNL la Primăria Pitești din care a fost promovat acesta direct manager la Spitalul Județean nu a fost văzută cu ochi buni. Mai mult, ziua marii „numiri apolitice” l-a găsit pe dr. Irimia făcând niște „declarații politice”, atacând, așa cum a fost învățat/sfătuit de membrii de partid, conducerea Primăriei Pitești.

 

Proiecte imobiliare, respinse la Pitești după ce studiul de trafic a fost realizat în perioada epidemiei

Luni, 04 Mai 2020 21:48

Două proiecte imobiliare au fost respinse de consilierii locali piteșteni după ce aceștia au constatat că studiile de trafic au fost făcute în perioada epidemiei de coronavirus. Este vorba despre proiectele de hotărâre privind aprobarea Planurilor Urbanistice de Detaliu pentru investițiile: „Construire ansamblu locuințe colective” (amplasată pe strada Nicolae Labiș, nr.30) și „Construire clădire cu locuințe colective” (amplasată în municipiul Pitești, str. Gheorghe Lazăr, nr.15).

Alertă! Primul caz de COVID în comunitatea romilor din Merișani

Luni, 04 Mai 2020 21:46

Alertă în comuna Merișani! O femeie gravidă, din comunitatea romilor din satul Malu Vînăt, a fost depistată cu noul coronavirus. „Vă informăm că în data de 28.04.2020 a fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19 în satul Malu Vînăt din comuna noastră, persoana respectivă fiind deja internată. Au fost luate măsuri urgente de izolare a posibililor contacți. Vă rugăm insistent să acordați o mare atenție măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială. Nu părăsiți domiciliul decât în situații de strictă urgență”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Merișani.

 

În această săptămână ar putea fi montat aparatul PCR în noul laborator al Spitalului Județean

Luni, 04 Mai 2020 21:25

Luni, 27 aprilie, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul procedurii derulată de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești pentru achiziția unui Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID – 19. Au fost înscriși în SEAP trei ofertanți, însă, la momentul deschiderii ofertelor, a rămas o singură ofertă depusă, care a fost declarată admisibilă.

Schimbarea de la Spitalul Câmpulung nu a fost văzută cu ochi buni de primarul Țâroiu

Luni, 04 Mai 2020 21:22

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a dispus suspendarea din funcție a managerului Spitalului Municipal Câmpulung, Nicolae Alexe, și numirea ca interimar a lui Andrei Aron, manager al Clinicii Dental Evolution Center din Câmpulung.
În urma unor precizări făcute de prefectul Emanuel Soare, la baza schimbării de la Spitalul Câmpulung au stat „managementul defectuos și neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, dar și alte probleme de

 

Manageri noi la Spitalul de Pediatrie și Serviciul de Ambulanță

Luni, 04 Mai 2020 21:18

În perioada stării de criză au fost numiți manageri noi și la Spitalul de Pediatrie Pitești sau la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Argeș. Fostul manager de la SJA, dr. Marian Hiru. și-a dat demisia după ce a fost găsit de ANI în stare de incompatibilitate, exercitând simultan funcția de manager general la Ambulanță și pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Domnești.

PSD taxează limbajul suburban al liberalilor argeșeni

Luni, 04 Mai 2020 21:16

Departamentul de comunicare al PNL Argeș a lansat, săptămâna trecută, un atac suburban la adresa presedintelui PSD Arges. Folosind un limbaj demn de doctoratele cu care se lauda, cu tentă de anii ‘50 - secțiunea dosarul de cadre, liberalii argeșeni, l-au admonestat pe președintele PSD pentru că și-a permis sa emită păreri despre doi dintre titrații absoluți ai PNL - prefectul Emanuel Soare si noul director al Spitalului Județean, Tiberiu Irimia.

 

Medicii specialiști pot organiza caravane în zonele rurale cu acoperire deficitară a serviciilor medicale

Luni, 04 Mai 2020 21:14

# Actul medical, în această perioadă, în zonele defavorizate, se va putea efectua  în clădiri publice sau în corturi medicale special amenajate

Camera Deputaţilor a adoptat noi proiecte de lege inițiate de către PSD care vin în sprijinul cetățenilor și agenților economici în această perioadă dificilă, pe fondul pandemiei de coronavirus.

IMPORTANT! Urgențe stomatologice în această perioada - Clinica Dr. Costache din Pitești

Luni, 04 Mai 2020 13:51

După cum se știe, Ordonanța Militară nr. 2, din 21 martie, a suspendat temporar activitatea cabinetelor de medicină dentară, pentru a preveni răspândirea infecțiilor COVID-19. Există, însă, anumite problem stomatologice care trebuie tratate imediat după apariție. Nevoia acestor intervenții de urgență este destul de mare, așa încât Clinica Dr. Costache din Pitești a decis să ofere serviciul medical de urgență, cu respectarea tuturor rigorilor sanitare de dezinfectare Anti-COVID.

 

Piteștiul va avea sistem de închiriere biciclete

Luni, 04 Mai 2020 13:48

# Prin același program cu finanțare nerambursabilă vor fi modernizate 99 de stații de autobuz
În data de 30.04.2020, a fost semnat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul ”Modernizarea infrastructurii serviciului detransport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”.

Primăria Pitești - bonificația de 10% pentru plata taxelor și impozitelor se acordă până la 30 iunie 2020

Luni, 04 Mai 2020 13:44

Primăria Municipiului Pitești reamintește contribuabililor că bonificația de 10% pentru plata taxelor și impozitelor se acordă până la 30 iunie 2020. Pentru a evita aglomerația de la sediile organelor fiscale locale, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, Guvernul a adoptat prorogarea primului termen de plată de la 31 martie 2020 la data de 30 iunie 2020, inclusiv, pentru plata impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, respectiv impozitului pe mijloacele de transport.

 

La Corbi, tablete pentru elevii de a VIII-a într-un proiect-model pentru învăţământul online!

Luni, 04 Mai 2020 13:36

Sunt localități în care, datorită implicării administrației locale, lucrurile se mișcă așa cum trebuie, iar acest exemplu bun îl oferă și comuna Corbi. Elevii localității au avut nevoie de ajutor pentru a putea învăța în această perioadă de criză, astfel că, în mod special, cei din clasele terminale au un sprijin încă de săptămâna trecută.

Primăria Pitești va aloca bani pentru a ajuta elevii care nu au posibilitatea să participe la cursurile online

Luni, 04 Mai 2020 13:35

# În Pitești sunt 390 de copii aflați în imposibilitatea de a învăța online
Un număr de 390 de elevi piteșteni nu au posibilitatea de a urma cursurile online, din cauză că nu dispun nici de dispozitive (computer, laptop, telefon), dar nici de internet, a precizat Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general. Dintre acești elevi, 283 sunt din învățământul primar și gimnazial și 107 din cel liceal.

 

Peste 6000 de elevi din Argeș nu participă la școala online

Luni, 04 Mai 2020 13:29

# ISJ Argeș a inițiat campania „Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”

Peste 6.000 de elevi din județul Argeș nu participă la cursurile online din cauză că fie nu au nicio posibilitate de a fi conectați cu școala, pentru că nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de internet, fie provin din familii numeroase care dispun de un singur device și atunci nu toți copiii au acces, în același timp, la activități. Inspectoratul Școlar Argeș a inițiat campania ”Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”, prin care vrea să strângă calculatoare pentru a le da elevilor care nu au.

DONEAZĂ O TABLETĂ! Și copiii sărmani au dreptul la educație!

Luni, 04 Mai 2020 13:28

În această perioadă foarte grea prin care trece România, atât din punct de vedere epidemiologic, cât mai ales economic, tot mai mulți copii din Argeș au nevoie de ajutorul semenilor pentru a avea acces la programe educaționale de calitate. Cum școlile sunt închise, alternativa este aceea ca micuții să asiste la cursurile predate de la distanță, prin intermediul posturilor TV și, mai ales, al Internetului.

 

Proiectul Molivișu este blocat de patru luni la Direcția Generală Turism

Luni, 04 Mai 2020 13:24

Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate, în schimb proiectul Molivișu, început în urmă cu 8 ani, este încă blocat în documentații. Proiectul a fost lansat cu surle și trâmbițe în 2012, fiind considerat un viitor promotor al turismului argeșean. Între timp, a înregistrat eșecuri peste eșecuri, a pierdut finanțarea europeană, a înregistrat defrișări ilegale și a intrat în atenția procurorilor.

Deputatul Mircea Drăghici nu poate justifica peste 1 milion de lei din avere

Luni, 04 Mai 2020 13:22

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.184.547 de lei și 15.600 de euro între averea dobândită și veniturile realizate de deputatul Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD în perioada când formațiunea politică era condusă de Liviu Dragnea, în exercitarea mandatului 2016 – 2020.

 

Tiberiu Irimia, candidatul intern al PNL pentru Primăria Pitesti, numit manager la Spitalul Județean

Luni, 27 Aprilie 2020 23:17

Încă o numire politică, în Argeș, în plină stare de urgență. Prima numire a avut loc la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, acolo unde Cristian Mitrofan, actualul candidat al PNL la Primăria Curtea de Argeș, a devenit directorul general al instituției. A urmat schimbarea Sorinei Honțaru din fruntea DSP Argeș, cu o așa numită „conducere militară”, după cum a numit-o prefectul Emanuel Soare, reprezentată de colonelul în rezervă Alexandru Gigel Guiță, devenit de la sfârșitul anului trecut președintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeș. Iar a treia numire, dar nu ultima pentru că vor urma cel mai probabil și altele, a avut loc luni, 27 aprilie, atunci când managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost înlocuit cu medic stomatolog Tiberiu Irimia, nimeni altul decât unul dintre candidații interni ai PNL pentru Primăria Pitesti. Ordinul a fost semnat pe 27 aprilie de ministrul Nelu Tătaru. Numirea doctorului Irimia, în această perioadă de stare de urgență, vine după revocarea Adrianei Molfea, cea care câștigase concursul de manager al unității medicale la începutul acestui an, mai exact pe 13 ianuarie, după ce a candidat de una singură pentru această funcție.

Dosarele penale din Argeș ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Luni, 27 Aprilie 2020 22:52

# Cazul doctorului Felix Sârboiu de la Spitalul Județean Argeș. Dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeș # Dosar de abuz în serviciu la o unitate spitalicească din Argeș # Plângere penală împotriva unor polițiști din Pitești. Sunt acuzați că ar fi contribuit la răspândirea coronavirusului # Cercetat penal după ce a scuipat o persoană în parcarea unui supermarket # Le-au prezentat polițiștilor adeverințe false de angajator

Încă din luna martie, la nivelul unităților de Parchet din județul Argeș au fost înregistrate mai multe dosare penale ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu COVID-19.

 

Pagina 4 din 199

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea