Nicolae Badea, fostul acționar al clubului Dinamo, s-a interesat de FC Argeș

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:43

# FC Argeș este în căutare de finanțator! Oameni de afaceri importanți din Argeș, dar și din țară, s-au interesat despre situația clubului alb-violet.
Gruparea din Trivale nu are dreptul să promoveze în Liga I dacă la finalul campionatului se va afla pe un loc promovabil. Problema este că acest club este unul de drept public, iar în Liga I sunt admise doar cele de drept privat. Astfel, conducerea clubului dorește găsirea unui finanțator, care să dețină 51% din acțiuni, iar restul ar urma să aparțină municipalității, în acest fel obținând dreptul de promovare.

 

Scandalul pestei porcine s-a mutat în Parlamentul European! Un europarlamentar argeșean implicat

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:13

Europarlamentarul argeșean Gabriela Zoană a anunțat recent că, în urma discuțiilor purtate în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European cu comisarul pentru Sănătate, Vytenis Andriukaitis, a obținut alocarea a 50 de milioane de euro destinate combaterii efectelor pestei porcine. Declarația sa a nemulțumit pe deputatul european Siegfried Mureșan care susține, la rândul său, că în urma amendamentelor sale au fost obținuți banii.

Condamnări în dosarul de proxenetism din Câmpulung

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:08

# Petru Raia, zis Inu, a primit 5 ani de închisoare, în timp ce Eusebi Samir Lăcătuș - 3 ani și 8 luni de închisoare # Timp de 11 ani, Petru Raia a figurat cu zero venituri, dar a deținut, prin apropiați, mașini de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro
Tribunalul Argeș l-a condamnat la 5 ani de închisoare pe inculpatul Petru Raia, zis Inu, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și spălare a banilor, iar pe Eusebi Samir Lăcătuș la 3 ani și 8 luni închisoare, pentru aceleași infracțiuni. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, în același dosar, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș în ianuarie 2018. Aceștia fac parte din lotul de 25 de persoane reținute la Câmpulung în octombrie 2016 pentru proxenetism.

 

Cristian Gentea își ceartă colegii din PSD Argeș

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:04

#  „Dacă vii la partid doar când e conferinţă de presă, trăieşti într-o lume paralelă, nu într-un stat paralel”
Preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea, consideră că absenteismul de la referendumul pentru redefinirea familiei a demonstrat faptul că mulţi oameni au nemulţumiri legate de actuala guvernare.  “Ce s-a întâmplat la referendum, ne afectează ca partid. Știu membri de partid, cunoștințe, care nu au fost la vot. Am stat de vorbă cu oamenii de ce nu au venit la Referendum. Unul singur a spus (...) că

La Zoo Pitești, s-a născut un pui de tigru siberian

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:38

Atracția de la Zoo Pitești este în această perioadă un pui de tigru siberian. Acesta are doar două luni și deja este îndrăgit de toată lumea. Puiul de tigru siberian atrage toate privirile la Zoo Pitești. Puiul este născut de curând. „Este al patrulea pui de tigru născut la Pitești. Mai avem trei femele născute acum cinci ani de zile. Acesta este un băiețel tare cuminte, jucăuș, care acum consumă carne tocată și suge la mama lui. Deocamdată, alimentația este combinată, dar ușor-ușor îi crește dentiția și putem trece la o altă alimentație” spune Nușa Popescu, directorul de la Zoo Pitești.

 

Culturile din Argeș - în pericol!

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:36

Situație îngrijorătoare în agricultura din județul Argeș. Pentru că nu a mai plouat de trei luni, agricultorii spun că nu au reușit să facă semănăturile de toamnă. Solul este atât de uscat încât nu poate fi arat. În pericol sunt culturile de rapiță, grâu de toamnă și in.
Specialiștii Stațiunii de Cercetare de la Albota spun că nu au reușit să are, iar pentru a nu compromite cele 300 de hectare, s-a folosit o altă metodă, fărâmițarea pământului prin discuire.

Asistații sociali au devenit muncitori sezonieri în Băbana

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:34

Legea împotriva lenei este deja pusă în practică și în Argeș. Numărul asistaților sociali scade considerabil. Primarii din Argeș încearcă să pună în practică noua Lege. Cel mai harnic este din nou Bebe Ivan (foto), edilul neobosit din Băbana. “Din 80 de asistați sociali mai avem doar 8, restul și-au găsit locuri de muncă. E simplu cum procedăm acum. În prima zi a fiecărei luni, punem tabelul cu ei afară și cine vrea poate să îi ia la muncă. Spre exemplu, în ultimele zile au mers la tăiat și au luat câte 100 de lei, o mâncare și ceva țuiculiță și sunt fericiți acum”, spune edilul din Băbana.

 

Militarul argeșean Ionuț Butoi, felicitat de prim-ministrul Viorica Dăncilă

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:29

Echipa Invictus, care a obținut cinci medalii la Sydney, a fost primită la Guvernul României de premierul Viorica Dăncilă și Ministerul Apărării, Mihai Fifor. Felicitat pentru rezultate a fost și argeșeanul Ionuț Butoi, cel care a revenit acasă cu aurul.
În cadrul Jocurilor Invictus din Sydney, militarul argeșean Ionuț Butoi a obținut aurul la arc compus. La Guvern, militarii, în număr de 15, participanți la Jocurile Invictus au fost felicitați de Viorica Dăncilă și Mihai Fifor.

Raport de expertiză cu multe semne de întrebare, în dosarul „Publitrans”

Luni, 29 Octombrie 2018 17:27

# Dan Panțoiu (foto stânga), avocatul lui Tudor Pendiuc: „Răspunsurile și concluziile sunt favorabile tuturor inculpaților, dar nu se răspunde în privința prejudiciului” # „În raportul de expertiză se scoate ilegalitatea selecției ofertei contractului, că nu s-a încălcat nicio lege…”, mai spune avocatul

Pe 18 octombrie a fost depus la Tribunalul București raportul expertizei care a fost dispusă în dosarul „Publitrans”. În martie 2017, în dosarul în care a fost trimis în judecată fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, alături de alți inculpați, pentru fapte de corupție, instanța a emis prima adresă pentru desemnarea unui expert care să întocmească un raport de expertiză în cauză.

 

Șicane între CNCD și Publitrans pentru posesia automatelor de bilete din Pitești

Luni, 29 Octombrie 2018 17:24

# Firma omului de afaceri Constantin Scarlat cere societății municipalității restituirea a 20 de automate de bilete și a 3.200 euro pentru folosirea lor

Continuă conflictele, în instanță, între CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, și Publitrans, societatea municipalității. Acum se cer automatele de bilete înapoi!
În 2014, odată cu intrarea procurorilor DNA pe firul transportului local de călători în Pitești, s-a ales „praful” de asocierea dintre Girexim-CNCD-Publitrans. Mai mult, DNA a dispus sechestru asigurator pe toate cele 40 de autobuze ce aparţineau CNCD, maşinile fiind date în custodie societăţii Publitrans pentru a asigura în condiții bune transportul public de călători în Pitești, în perioada respectivă.

Primăria Pitești cere guvernului peste 110.000 mp lângă Sala Sporturilor

Luni, 29 Octombrie 2018 17:22

# Prima cerere a primăriei făcută Ministerului Tineretului și Sportului  a fost fără succes. Poate a doua oară va fi cu noroc!

În septembrie 2018, Primăria Pitești a făcut o  adresă către Ministerul Tineretului și Sportului pentru reanalizarea oportunității promovării unei hotărâri de guvern privind transmiterea unor imobile către domeniul public al municipiului. Este vorba despre terenul în suprafață totală de 191.400 mp situat pe strada Nicolae Dobrin nr. 10, în zona Sălii Sporturilor Pitești. O lună mai târziu, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, precizează Primăriei că: „din analiza efectuată la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului, a rezultat faptul că,

 

Un grup de pescari a populat cu pește apele din Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 17:17

# Pescarii argeșeni au alocat, pentru populări, aproape aceeași sumă de bani ca AJVPS Argeș

Majoritatea pescarilor din Argeș s-au strâns într-un grup, pe rețeaua de socializare Facebook, și au strâns bani ca să populeze cu pește apele din județ. Fiecare pescar a donat cât a putut ca peștele din apele Argeșului să nu dispară. O acțiune de toată lauda!

Deputatul Andrei Gerea, în conflict cu Cătălin Rădulescu: „Cocoşelul ăsta de Argeş, să ne lase!”

Luni, 29 Octombrie 2018 17:15

# Rădulescu: „Dl Gerea, când a fost ministrul Economiei nu a făcut nimic. A lăsat să se distrugă Arpechim”

Conflict între deputații de Argeș! Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a avut o declarație tăioasă la adresa deputatului PSD Cătălin Rădulescu, după ce acesta l-a acuzat că a lăsat „să se distrugă Arpechim”.
Deputatul Rădulescu a declarat, pentru Mediafax, că Andrei Gerea să nu se mai implice în discuţiile despre justiţie, cu referire la faptul că Gerea a apreciat că e bine că legislaţia în domeniul justiţiei nu s-a făcut la Guvern, ci în Parlament.

 

Procesul privind deschiderea Transfăgărășanului timp de șase luni pe an a ajuns la Curtea de Apel Pitești

Luni, 29 Octombrie 2018 17:11

Mai mulți agenți de turism din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare a DN 7C - Transfăgărășan, mai precis articolul care recomandă închiderea circulației pe acest tronson în perioada 1 noiembrie - 30 iunie. 15 societăți comerciale cer la Tribunalul Argeș modificarea articolului 4.1 din regulamentul de funcționare a DN 7C și posibilitatea deschiderii drumului mai devreme de 30 iunie, cel puțin şase luni pe an şi nu patru luni ca până acum. Trei dosare care au ca obiect modificarea parțială a regulamentului de funcționare a Transfăgărășanului au fost deschise în instanță.

Martor „cheie”, audiat în dosarul de braconaj al directorului Constantin Istrătescu

Luni, 29 Octombrie 2018 17:07

Timp de o oră și jumătate, Florin Stancu, consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Ploiești și cel care răspunde de fondul de vânătoare din Argeș, a trebuit să răspundă întrebărilor judecătorului și apărătorilor inculpaților din dosarul de braconaj al directorului AJVPS Argeș. Pe 25 octombrie, la Judecătoria Pitești, a avut loc un nou termen în procesul privind braconarea a 30 de porci mistreți. În cauză sunt vizați directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Argeș, Constantin Istrătescu, dar şi alţi doi angajaţi, Horia Tănase, din Mărăcineni, şi Sorin Bulimac din Curtea de Argeş.

 

Două obiective locale din Vlădești, reamenajate de persoanele ce primesc ajutor social

Luni, 29 Octombrie 2018 14:23

Două obiective importante din Vlădești au fost reamenajate prin efectuarea orelor de muncă în folosul comunității. S-a lucrat așadar la podul peste Râul Brătia și la căminul cultural din localitate.
Persoanele ce primesc ajutorul social au fost puse serios la treabă la Vlădești. Edilul Leonard Șerban a luat decizia ca cei ce beneficiază de acest sprijin din partea autorității locale, să depună efort în sprijinul comunității.

„Banii cu care mi-am achiziționat autoturismul au fost câștigurile de la nuntă și de la botez”

Luni, 22 Octombrie 2018 18:11

# Trei ani de procese în dosarul “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş” # Așa a încercat să demonteze Florian Oprea, fostul director adjunct al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, în instanță,  acuzația procurorilor DNA că a luat mită un MERCEDES de 164.505,99 lei # Dosarul este tergiversat ca urmare a zeci de cereri ale apărătorilor inculpaților de imposibilitate de prezentare la procese

Procesul dosarului “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş” este departe de finalizare, la trei ani de la trimiterea în judecată a inculpaților din acest caz. Mai mult, dosarul de la Tribunalul Argeș a ajuns la un nou complet de judecată pe 27 septembrie 2018 după ce completul C4 fond, al cărui titular a fost doamna judecător Irina Mihaela Lazăr, s-a desființat după pensionarea acesteia.

 

Subcomisarul Daniel Gheorghe: „Decizia ÎCCJ nu trebuie interpretată în sensul liberalizării consumului de substanţe”

Luni, 22 Octombrie 2018 18:04

# Șeful Centrului Antidrog Piteşti, despre modul în care ”se pedepsește” consumul de etnobotanice

Subcomisarului de poliție Daniel Gheorghe, în calitate de reprezentant al Agenției Naționale Antidrog la nivelul județelor Argeș și Vâlcea, a făcut mai multe precizări privind Decizia Î.C.C.J din 12 septembrie 2018 prin care s-a stabilit că nu vor mai fi pedepsite de lege persoanele care consumă etnobotanice. Chestiunea de drept supusă judecăţii de către Înalta Curte de Casație și Justiție a fost următoarea:

Proiecte de sute de miliarde lei la Popești

Luni, 22 Octombrie 2018 18:02

# Un singur proiect, cel de drumuri, însumează 75 miliarde de lei vechi
Situată la granița cu Teleormanul, în extremitatea sudică a județului, comuna Popești încearcă, prin noul ei lider, să țină pasul cu vremurile, deși distanțele sunt lungi – până în capitala Pitești sunt circa 60 de kilometri. Nici bugetul nu este unul care să permită o dezvoltare accelerată, zona fiind una preponderent agricolă, iar agenții economici, puțini. Punga localității este, însă, completată cu bani nerambursabili. Un sigur proiect, cel de asfaltare, este în valoare de 75 miliarde lei vechi, sumă ce ar fi fost, din forțe proprii, imposibil de acoperit. Primarul Mihai Ion nu se lasă dezamăgiut și încearcă prin toate posibilitățile să completeze bugetul  insuficient.

 

Dat afară de CJ Argeș, directorul Viorel Badea a fost întors în funcție de instanță

Luni, 22 Octombrie 2018 17:42

Scandalul de la Evidența Populației a ajuns în prelungiri
Încet, încet se face dreptate! După mai multe luni de procese deschise împotriva Consiliului Județean Argeș, ca urmare a destituirii sale din funcția de director executiv de la Evidența Populației, Viorel Badea a câștigat, în instanță, o primă „bătălie”.

Posturile de șefi pentru mai multe parchete și instanțe argeșene, scoase la concurs

Luni, 22 Octombrie 2018 17:39

În perioada 11 octombrie – 18 decembrie se va organiza concurs pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii și la parchetele de pe lângă acestea. Magistrații pot depune cereri de înscriere la concurs sau examen la Institutul Național al Magistraturii până la data de 1 noiembrie 2018.

 

Pagina 4 din 155

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea