Campania umanitară, la Filarmonica Pitești! “Fă Rai din ce ai...!”

Luni, 12 Aprilie 2021 22:13

Filarmonica Pitești organizează, în această perioadă, campania umanitară denumită “Fă Rai din ce ai...!”. Cei interesați sunt așteptați la Filarmonica Pitești, de luni până joi în intervalul orar 8.00 – 16.00, respectiv vineri între orele 8.00 – 13.00. Doritorii pot sprijini campania cu rechizite, produse alimentare, haine etc. Campania se derulează în perioada 9 aprilie – 23 aprilie 2021. Ajutoarele vor fi distribuite de Paști, unor familii nevoiașe din Pitești. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0248.220.111.

 

Bătălia cărților - concurs de lectură

Luni, 12 Aprilie 2021 22:13

Concursul se derulează în perioada aprilie-septembrie 2021, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară. Finala va avea loc în luna octombrie 2021.
La concurs, pot participa copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.
Se vor acorda premii pentru:

Se împlinesc 49 de ani de când Ceaușescu a inaugurat Autostrada A1 București-Pitești

Luni, 12 Aprilie 2021 12:44

Autostrada Bucureşti-Piteşti, cea mai veche din România, a fost construită în doar cinci ani, între 1967 şi 1972, din ordinul lui Nicolae Ceauşescu. Pe 12 aprilie s-au împlinit exact 49 de ani de la inaugurarea tronsonului București-Pitești. În 1964, Nicolae Ceauşescu solicita Direcţiei Generale a Drumurilor găsirea unei soluţii de fluidizare a traficului, dar şi mărirea vitezei de deplasare pe DN 7, între Piteşti şi Bucureşti. Studiul tehnico-economic realizat în 1966 arăta că se impune construcţia unui nou drum între Bucureşti şi Piteşti, oricare altă soluţie prelungind lungimea călătoriei cu 25 de km.

 

S-a votat bugetul orașului Mioveni

Luni, 12 Aprilie 2021 12:01

Joi, 8 aprilie, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Mioveni extrem de importantă pentru comunitate. Acest lucru s-a datorat a  șase puncte de pe ordinea de zi: aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al orașului Mioveni pe anul 2021, precum și estimările acestora pentru anii 2022-2024; aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2021 al  Societății Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, al  SC Servicii Generale Mioveni SRL, al Centrului Cultural Mioveni al Spitalului Orășenesc Mioveni și al programului anual privind acordarea de finanțări nerambursabile pentru activități nonprofit de interes local și general.

Proces între Ministerul Culturii și foștii sau actualii proprietari ai Fermei Florica

Miercuri, 07 Aprilie 2021 08:50

# Cristian Prodănel: „Totul este o mascaradă politică!” # Vernel Crăciunescu: „A fost o eroare din partea noastră, a vânzătorilor, și suportăm consecințele”

Ferma care a aparţinut familiei Brătienilor este, de anul trecut, subiectul unui proces intentat de Ministerul Culturii, prin ministrul Bogdan Gheorghiu, împotriva firmei EGP International Investments SRL și a oamenilor de afaceri Cristian Prodănel și Vernel Crăciunescu. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș, pe 19 mai 2020, având ca obiect constatarea nulității unui act juridic. Mai exact, a fost contestat actul de vânzare prin care Vernel Crăciunescu și alte persoane și-au înstrăinat partea lor de proprietate (de 50% din clădire n. red.) firmei EGP, pe motiv că, fiind monument istoric, proprietarul trebuia să înștiințeze și Ministerul Culturii ca să poată să își exercite dreptul de preemțiune. Fapt care nu ar fi fost realizat în această situație.

 

În procesul penal „Capitol” intră și fostul șef al Gărzii Financiare Argeș

Miercuri, 07 Aprilie 2021 08:39

Mișcare-surpriză în dosarul ”Capitol”, care se judecă la Tribunalul Argeș. Pentru că, la ultimul termen, cel din 18 martie, la suplimentarea raportului de expertiză întocmit de expertul desemnat,  instanța  a decis că va participa și expertul Valeriu Mincă, la recomandarea inculpatului. Acesta a fost șef al Gărzii Financiare Argeș și este o autoritate în materie de fiscalitate și operațiuni economice. Raportul de expertiză a fost depus la dosarul cauzei încă de la sfârșitul anului trecut.
Procurorul de caz a solicitat suplimentarea acestuia iar instanța

După ancheta deschisă la Serviciul de Ambulanță Argeș, au fost făcute publice contractele atribuite în SEAP

Marţi, 06 Aprilie 2021 21:48

La o zi de la percheziția desfășurată de polițiștii argeșeni la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Argeș, conducerea instituției a publicat, pe site, acordurile cadru/contractele subsecvente și actele adiționale atribuite prin proceduri în SEAP/aflate în derulare și atribuite în 2020-2021.
Precizăm că miercuri, 10 martie, angajații SJA Argeș s-au trezit dis-de-dimineață cu mascații la ușă. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au desfășurat o percheziție în cadrul instituției, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

 

ULUITOR! Localitățile cu cei mai mulți elevi ce nu au putat participa la școala online sunt Costești și Pitești

Marţi, 06 Aprilie 2021 21:22

La începutul lunii martie deputatul Ionuț Moșteanu a adresat, în scris, ministrului educației, Sorin Câmpeanu, două întrebări. Le reproducem mai jos:
1. Numărul elevilor fără posibilități, care nu au putut participa la școala online, detaliat pentru fiecare localitate din Argeș
2. Numărul tabletelor livrate de Ministerul Educației și numărul tabletelor distribuite în județul Argeș până la data de 1 martie 2021, detaliat pentru fiecare localitate din Argeș
Culmea, cei mai mulți elevi care nu au putut participa la școala online sunt din orașele Costești (664 elevi)  și Pitești (470 elevi)

 

Documentație depusă pentru un computer tomograf la Spitalul Leordeni

Marţi, 06 Aprilie 2021 20:45

Spitalul de la Leordeni face paşi mari spre modernizare şi utilare cu aparatură medicală necesară investigaţiilor amănunţite. Managerul spitalului, Marian Clipici, a anunţat că a fost deja depusă la Ministerul Sănătăţii, documentaţia necesară pentru achiziţionarea unui computer tomograf.
Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a depus documentația aferentă finanțării unui computer tomograf și a unui container pentru computerul tomograf, prin “Programul de Investiții pentru anul 2021” al Ministerului Sănătății.

 

Viitura a făcut ravagii la Valea Iașului. Pagube de peste 850.000 de lei

Marţi, 06 Aprilie 2021 11:18

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arge a aprobat, pe 2 aprilie, lista obiectivelor de infrastructură afectate de calamități naturale, în comuna Valea Iașului. Urmează ca autoritățile județene să facă demersurile necesare în vederea promovării proiectului de hotărâre de guvern pentru susținerea finanțării aducerii la starea inițială a obiectivelor calamitate. Este nevoie de suma de 854.000 lei.
La începutul acestui an, comuna Valea Iașului a fost afectată de o viitură rapidă,, fiind afectate mai multe obiective. Conform procesului verbal de constatare și evaluare  au fost afectate următoarele:

Schimbare de încadrare juridică pentru inculpații din dosarul „Cheresteaua”

Marţi, 06 Aprilie 2021 10:40

Continuă procesul în dosarul „Cheresteaua”, la Tribunalul Argeș. La ultimul termen de judecată, din 29 martie, instanța a analizat schimbarea încadrării juridice a inculpaților. În contextul analizării legii penale mai favorabile, judecătorul Tribunalului Argeș a dispus schimbarea încadrării juridice pentru inculpații Ion Andrei, Gheorghe Mihai, Ion Trăistaru, Vasile Uță, ELena Dobrinoiu, Maria Cătălina Matei, Nicolae Lixandru, Mircea Ancuță, Marius Virgil Oancea, Gheorghe Andrei, Livioara Andrei și firmele SC Andris SRL, respectiv SC Ioni Liv Forest SRL.

 

 

Se caută director financiar contabil și de îngrijire, la Spitalul Județean Argeș

Marţi, 06 Aprilie 2021 10:09

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru ocuparea funcțiilor de director de îngrijiri și de director financiar contabil.
Ca să te înscrii la concurs pentru postul de director de îngrijiri trebuie să îndeplinești următoarele condiții: capacitate deplină de exercițiu; să fii asistent medical generalist principal și să ai el puțin 2 ani vechime în domeniu; să fii absolvent de învățământ universitar de lungă durată sau de scurtă durată, cu diplomă de licență/absolvire în domeniu medical.

Dr. Nicolai Țâbârnă: “Fiecare persoană diagnosticată la timp mă face să realizez că am ales drumul corect”

Luni, 05 Aprilie 2021 21:43

Spitalul Județean de Urgență Pitești continuă prezentarea medicilor din cadrul unității. De această dată este despre dr. Nicolai Țâbârnă, medic specialist Radiologie-Imagistică Medicală, cu competență în IRM și CT. Acesta a ajuns la unitatea noastră în plină pandemie, când activitatea Laboratorului se desfășura la foc continuu, fiind astfel un pion important al echipei medicale.
Născut în Republica Moldova, tânărul de doar 31 de ani a studiat medicina în țara natală, călcând pe urmele bunicului, respectiv tatălui său.

 

Medicamentele prescrise pe o rețetă se pot ridica de la orice farmacie din țară

Luni, 05 Aprilie 2021 21:42

De la 1 aprilie, medicamentele prescrise pe o rețetă se pot ridica de la orice farmacie din țară. Condiția pentru a putea beneficia de această nouă prevedere legislativă este ca persoana care ridică medicamentele să fie asigurată în sistemul de asigurări de sănătate românesc. Până acum, reţetele erau eliberate doar în judeţul cu care medicul de familie are contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Noile prevederi legislative vin în sprijinul pacienților care trebuie să ridice

Schimbare de conducere la Spitalul Municipal Curtea de Argeș

Luni, 05 Aprilie 2021 21:16

Pe 1 aprilie a fost numit un nou manager la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, ca urmare a pensionării dr. Florian Badea. Acesta a fost înlocuit cu Florin Mitucă (foto), transferat din postul de director economic ocupat la Spitalul PNF Valea Iaşului. Florin Mitucă a lucrat o perioadă în sistemul bancar. Experiența în domeniul medical a căpătat-o în anii în care a fost director financiar la Spitalul Valea Iașului. Proaspăt instalat în postul de manager interimar al spitalului din Curtea de Argeș, el și-a propus să continue proiectele privind anveloparea clădirii și achiziția de echipamente medicale.

 

Luminița Paul, managerul Serviciului de Ambulanță Argeș: „Suntem suprasolicitați!”

Luni, 05 Aprilie 2021 21:14

Dr Luminița Paul, managerul Serviciului de Ambulanță Argeș susține că instituția pe care o conduce este suprasolicitată în ultima perioadă. „Situația este foarte grea din cauza infectărilor tot mai multe cu acest virus și a nerespectării regulilor de către populație. Chiar suntem suprasolicitați. A crescut numărul solicitărilor pentru că se testează foarte mult. Ajungem chiar la 170-200 de testări pe 24 de ore, pe lângă celelalte solicitări”, a precizat managerul SJA Argeș.

Judecătoarea Andreea Prunaru - noul președinte al Tribunalului Argeș

Luni, 05 Aprilie 2021 13:49

Judecătoarea Andreea Monica Prunaru a devenit, de săptămâna trecută, noul președinte al Tribunalului Argeș. Funcţia a devenit vacantă încă din luna februarie când preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a judecătoarei Mariana Vârgă, fosta președintă a instanței argeșene. Delegarea judecătoarei Andreea Prunaru la conducerea Tribunalului va avea o valabilitate de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii periodice a acestui termen, până la organizarea concursului pentru o numire cu mandat întreg.

 

Cresc primele de casare pentru cei care vor să-şi schimbe vechiul autoturism prin programul ”Rabla”

Luni, 05 Aprilie 2021 13:48

Veşti bune pentru cei care vor să acceseze programul Rabla Clasic care vor putea cere mai mulţi bani pentru a-şi schimba maşina veche cu una nouă, conform unui proiect de ordin pus în dezbatere de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Miercurea trecută a fost publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) un proiect pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 324/2020, cu modificările şi completările ulterioare pentru modificarea Programului Rabla.

PSD cere Guvernului să retragă măsurile aberante și să testeze pentru normalitate!

Luni, 05 Aprilie 2021 13:47

Într-un comunicat de presă emis de PSD Argeș , se solicită testarea masivă a populației pentru COVID 19.
„Dacă premierul Cîțu a cerut consultare cu PSD, atunci iată ce ar trebui să facă: să ia exemplu cancelarului german, Angela Merkel, să își ceară scuze pentru măsurile aberante și să le retragă, iar apoi să extindă masiv testarea populației astfel:
1) Redeschidere inteligentă: posibilitatea redeschiderii spectacolelor și restaurantelor pentru cei care prezintă un test rapid negativ realizat în aceeași zi. Modelul este deja implementat în Germania sau în Spania;

 

Un deputat acuză: „Producția de cereale din România - în scădere cu 37,6%”

Luni, 05 Aprilie 2021 13:46

Simona Bucura Oprescu este una din vocile auzite ale opoziției. Mai jos, câteva cuvinte ale acestei voci cu privire la agricultură. Mai exact, unde a ajuns agricultura sub guvernarea PNL.
Simona Bucura Oprescu: ”Datele statistice arată exact cât de nepricepuți sunt ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și colegii săi din Guvern care știu doar să reducă sau să taie subvențiile, să îi lase pe fermieri fără despăgubirile pentru secetă ori să îi scoată pe producători din piețe în plină iarnă!

Vești bune despre Sala Sporturilor din Mioveni

Luni, 05 Aprilie 2021 13:44

În această vară, Sala Sporturilor din Mioveni va fi inaugurată. Informația a fost confirmată de primarul Ion Georgescu. „Investim în performanță, construim pentru viitor! Ne îndreptăm cu pași siguri către momentul când vom finaliza lucrările la Sala Sporturilor din Mioveni.
Ne dorim ca din această vară, sportivii de performanță din orașul nostru și în special echipa de handbal a CS Dacia Mioveni să beneficieze de o sală modernă, proiectată și construită la standarde internaționale”, a transmis edilul.

 

Pagina 4 din 257

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea