CJ Argeș - obligat să afișeze pe site hotărârea judecătorească prin care a pierdut procesul cu directorul de la Evidența Persoanelor

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 12:15

# Umilință totală pentru CJ Argeș: învins și cu banii luați

#Viorel Badea, directorul DGEP Argeș, a câștigat confruntarea cu administrația județeană

Dosarul dintre Viorel Badea, directorul executiv al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș și Consiliul Județean Argeș a ajuns la final, după trei ani de procese. Pe 16 noiembrie 2021, Curtea de Apel Alba Iulia a dat soluția definitivă în cauză. Instanța a respins recursul declarat de pârâții CJ Argeș, președintele CJ Argeș și secretarul general al județului Argeș. Concluziile magistraților sunt că Viorel Badea a fost destituit abuziv.

 

Vechiul Spital Călinești va fi demolat

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 11:19

# Firma desemnată va primi 258.000 lei de la C.J. Argeș

În această toamnă, câteva buldozere și un cont bine alimentat cu numerar vor reuși să facă ceea ce nu au reușit două războaie mondiale, câteva cutremure majore și peste 100 de ani de existență. Demolarea vechiului Spital Călinești este iminentă. Una din instituțiile care au lăsat o puternică amprentă asupra întregii localități, dar și a localităților învecinate, cu zeci de mii de pacienți tratați și vindecați, vechiul Spital Călinești poate fi considerat un reper al regiunii. Puțini știu însă ce istorie zbuciumată ascunde ridicarea sa și, mai ales, faptul că a fost la un pas de a fi construit în altă comună, datorită implicării primarului de atunci, alături de săteni, în vâltoarea Răscoalei anului 1907.

Informare ADI Molivișu: „Întârzierea birocratică creează impresia că proiectul nu evoluează”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 10:09

A solicitat mere, dar a primit pere! Cam așa a decurs o cerere a consilierului județean Dumitru Grecu către administrația județeană privind proiectul Molivișu. După trei luni de așteptări, Consiliul Județean Argeș a pus la dispoziție, în sfârșit, lui Dumitru Grecu „ceva” despre Molivișu.

De fapt, planul de acțiune solicitat de consilierul județean s-a transformat peste noapte într-o simplă... informare despre stadiul proiectului și despre cum o să devină el „un obiectiv clar pe agenda de lucru a Consiliului Județean Argeș”.

 

Arhiepiscopia Argeșului a pierdut procesul cu Primăria Topoloveni

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 10:03

# Miza – terenul din zona Verzea – fostul spital TBC

Victorie dublă a Primăriei Topoloveni, în fața Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru terenul situat în curtea fostului spital TBC. Atât Judecătoria Topoloveni cât și, recent, Tribunalul Argeș au dat dreptate Primăriei.

În vară, Judecătoria ”Respinge plângerea împotriva încheierii de reexaminare nr. 12725 din 04.11.2020, pronunţată în dosarul nr. 12725/2020 de pe rolul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş-Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Topoloveni, formulată de petenta Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, ca neîntemeiată.

CJ Argeș luat la întrebări de Avocatul Poporului

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:49

Instituția Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Pitești, s-a sesizat cu privire la situația unor locuitori ai comunelor Cocu și Ciomăgești, care timp de mai multe luni nu au mai beneficiat de transport de persoane către municipiul Pitești. Avocatul Poporului a solicitat informații de la administrația județeană privind această situație. CJ Argeș a transmis o adresă în care este precizat că în cele două localități există câte un traseu care tranzitează comunele respective, conform Programului de transport județean de persoane.

 

Atenție, şoferi! Noi măsuri aprobate de Comisia de circulaţie a Piteştiului!

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:14

Comisia de Circulaţie a Piteştiului a aprobat 14 propuneri ce vor fi aplicate pe străzile din municipiu. Rămâne de văzut cum se vor reflecta aceste măsuri în traficul rutier şi mai ales în disciplina şoferilor. Şi nu spunem asta întâmplător.

Să ne gândim numai că niciunul dintre consilierii locali care fac parte din Comisia de circulaţie nu are competenţe în domeniu. Şi totuşi s-au votat între ei, căci au majoritate în Consiliul Local. Asta ca să ştiţi pe cine să înjuraţi dacă vă blocaţi în trafic de la juma’ de oră în sus...

Spitalul Călinești se reinventează. Servicii medicale de spitalizare de zi în specialitatea medicină internă

Marţi, 23 Noiembrie 2021 15:17

Începând cu data de 1 noiembrie 2021 în cadrul Spitalului de Boli Cronice Călinești se realizează servicii medicale de spitalizare de zi în specialitatea medicină internă, în contract cu CAS Argeș.

Echipa medicală care oferă servicii este formată din:

• Mihaela HERMAN - medic specialist medicină internă;

• Ioana SORICI - medic specialist medicină internă;

• Smaranda Cârciumărescu Constanța - medic primar medicină internă;

• Venera ELEFTERESCU - medic specialist medicină internă.

 

 

PNL-ul scoate artileria grea de la naftalină. Sorin Apostoliceanu – noul lider de grup al consilierilor PNL!

Marţi, 23 Noiembrie 2021 15:11

Mişcări de trupe în Consiliul Local Piteşti! La şedinţa CL Piteşti, care a avut loc săptămâna trecută, s-a anunţat că liberalul Sorin Apostoliceanu devine, pentru 6 luni, noul lider de grup al consilierilor PNL. Cum în ultima vreme Apostoliceanu fusese trecut pe linie moartă, noua sa poziţie este chiar o surpriză pentru cei care îl dăduseră dispărut. Un lucru e cert, când viceprimarul Gelu Tofan va fi schimbat din funcţie, cel care îi va lua locul nu va fi în niciun caz Sorin Apostoliceanu. La acest moment, altcineva îşi face încălzirea pentru a pune mâna pe postul de vice al Piteştiului.

Simona Bucura, coiniţiator al unui proiect ce vizează tranformarea școlilor abandonate!

Marţi, 23 Noiembrie 2021 15:00

Nu de puţine ori, chiar primari din comunele din Argeş s-au plâns că le rămân şcolile în paragină, din pricina problemelor demografice, şi sunt legaţi de mâini şi de picioare, căci nu pot schimba destinaţia clădirilor, pentru a le reda comunităţii în alte scopuri. Deci clădirile nu mai funcţionau ca şcoli şi se degradau sub ochii autorităţilor locale, pentru că legea era alambicată. Acest lucru s-a schimbat, datorită unui proiect de lege, la care deputatul Simona Bucura-Oprescu a fost coiniţiator.

 

Organizaţiile PNL Argeş şi PNL Piteşti vor fi DIZOLVATE!

Marţi, 23 Noiembrie 2021 14:58

# Alina Gorghiu şi Mihai Coteţ - preşedinţi interimari

Deputatul Adrian Miuţescu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL Argeș, dar și din PNL. Cu toate acestea, Miuțescu, la fel ca Gelu Tofan, oricum era cu bagajele la ușă de ceva timp. Evenimentele în care au fost protagonişti, de la susţinerea lui Ludovic Orban la Congresul PNL, până la demisia lui Miuţescu din grupul parlamentar al PNL, culminând cu urmărirea penală iniţiată de DNA împotriva lui Miuţescu şi Tofan, vor încheia brusc ascensiunea politică a celor doi.

În comuna Bradu continuă înscrierea pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei

Marţi, 23 Noiembrie 2021 14:48

Din luna noiembrie, Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bradu a preluat dosarele însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022. Ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Se acordă numai pentru un singur sistem de încălzire, acesta fiind cel principal utilizat.

 

Ionuț Popescu, fost consilier local la Pitești, este sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru delapidare

Luni, 22 Noiembrie 2021 17:05

# Ar fi creat un prejudiciu estimat la peste 675.000 de lei # Primarul Cristian Gentea a depus plângere penală în acest caz

Ionuţ Popescu, fost economist la  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș (ADIA)  și fost consilier local la Pitești, a fost reţinut săptămâna trecută, pentru 24 de ore, de către poliţişti, într-un dosar de delapidare. În cele din urmă, față de acesta s-a luat măsura controlului judiciar. Conform anchetatorilor, Ionuț Popescu, în timp ce a avut calitatea de șef al departamentului economic în cadrul ADIA, și-ar fi însușit sume de bani din gestiunea asociaţiei, atât prin

Invizibilul viceprimar Mihai Mihăilescu pleacă acasă?

Luni, 22 Noiembrie 2021 15:13

Luna decembrie se anunţă plină de surprize. Cu Guvern PNL-PSD la butoane, urmează schimbări importante în teritoriu. În Piteşti vom asista la rocade interesante, chiar în cele mai râvnite funcţii publice, acelea de viceprimari. Liberalul Gelu Tofan pleacă garantat, dar aceeaşi soartă o va avea şi Mihai Mihăilescu (USR), doar că din alte motive. Cum USR-ul nu mai este la guvernare, nici Mihăiţă nu mai are susţinere în Consiliul Local Piteşti.

 

Fostul contabil al Protoieriei Câmpulung – cercetat pentru delapidare

Luni, 22 Noiembrie 2021 15:02

# Este acuzat că și-ar fi însușit peste 475.000 de lei

Fostul contabil al Protoieriei Câmpulung Muscel este acuzat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș de sâvârșirea infracțiunii de delapidare. Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, și-ar fi însușit suma de 475.000 de lei, în perioada 2011-2014, prin neînregistrarea sau înregistrarea în registrul de casă a unor sume mult mai mici. Polițiști argeșeni au finalizat cercetările în cauză și au dispus înaintarea dosarului către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată. Oamenii legii au pus sechestru pe toate bunurile bărbatului, valoarea totală a acestora fiind de peste 500.000 de lei.

Radu Perianu rămâne prefect de Argeş şi după intrarea PSD la guvernare!

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:59

# Argeşul ar avea subprefecţi social-democraţi

În ultimele zile s-a vehiculat schimbarea din funcţie a prefectului Radu Perianu. Abia numit pe post, soarta liberalului atârnă de negocierile care se poartă la Bucureşti, între PNL şi PSD pe seama formării noului Guvern. După ultimele informaţii, Argeşul va avea prefect liberal chiar şi după intrarea PSD la guvernare.

 

Primarul Cristian Gentea a împlinit un an de mandat!

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:57

Pe 19 noiembrie, primarul Cristian Gentea a împlinit un an de mandat în fruntea Piteştiului. Un an greu, după cum chiar edilul a mărturisit, dar şi un an în care s-au întâmplat multe lucruri importante pentru piteşteni.

„În urmă cu un an, în 19 noiembrie, am intrat ca primar în prima instituție administrativă a municipiului! A fost un an greu, atât de greu, încât sunt mobilizat înzecit, am energie, putere de muncă și dorința de a face administrație doar pentru cetățeni.  Pentru că se poate. Mulțumesc echipei din Primărie, consilierilor locali și mai ales concetățenilor pentru implicare participativă!”, a scris primarul, pe pagina sa de socializare.

S-a semnat contractul pentru lotul 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) din autostrada Pitești - Sibiu

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:54

# Moşteanu se laudă ca şi cum ar fi la guvernare. Să-l trezească cineva!

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, a anunţat o veste bună pentru Argeş! Sincer, la ce foame e în ţara asta, la cum cresc preţurile şi facturile, la cum ne ameninţă decidenţii că ne nom pierde locurile de muncă, e puţin probabil să mai tresărim la veştile lui Moşteanu, cel din Opoziţie. Dar fie şi aşa, am aflat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru lotul 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) al autostrăzii Pitești – Sibiu.

 

Firma Comesad va amenaja sensul giratoriu din Piața Ivancea

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:51

450.000 de lei - sumă fără TVA - va scoate din buzunar municipalitatea din Curtea de Argeș pentru amenajarea sensului giratoriu de la Ivancea. Noroc că firma care va executa lucrările este una de prestigiu, altfel se puteau duce, învârtindu-se, în giratoriu. Achiziția a fost făcută pe 9 noiembrie.

Descrierea lucrărilor ce vor fi efectuate: Execuție lucrări de modernizare drumuri, prin execuția urmatoarelor lucrări, dar nu limitative:

SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare și preluare a apelor uzate

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:46

SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare a foselor septice și a bazinelor vidanjabile. Prețul serviciului este de 379,62 lei/oră, fără TVA, la care se adaugă costul deplasării utilajului - 15,20 lei/km, fără TVA. Tarifarea se va face pentru minim o jumătate de oră.

 

Licitație spațiu – Comuna Popești

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:45

Comuna Popești organizează în data de 14.12.2021 licitație publică pentru închirierea spațiului în suprafață de 22,06mp. Informații și detalii se regăsesc la serviciul Secretariat din cadrul Primariei Popești, telefon 0248/693109.

”Brâncuși, mon amour!” deschide Festivalul Teatrului de Studio InterFest Pitești, ediția a XXV-a

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:42

Duminică, 28 noiembrie 2021, ora 19.00, pe scena TeatruluiAlexandru Davila Pitești, va fi prezentată premiera spectacolului multimedia Brâncuși, mon amour!, autor Claudia Motea, regia artistică Alina Hiristea care va deschide Festivalul Internațional al Teatrului de Studio InterFest Pitești, 2021, ediția a XXV-a, o ediție aniversară.

 

Pagina 4 din 307

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea