Spitalul Mioveni a fost premiat la Gala „România modernizată cu fonduri europene”

Luni, 28 Noiembrie 2022 11:51

# Managerul Mircea Stoian: „Am atras și fonduri europene, dar și medici”

Spitalul Orășenesc Mioveni a fost premiat pentru proiectul intitulat „Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a unității spitalicești”, proiect finanțat cu fonduri europene.

Joi, 24 noiembrie 2022, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a organizat Gala „România modernizată cu fonduri europene”, eveniment în cadrul căruia au fost premiate 14 proiecte de succes, finanțate cu fonduri europene 2014–2020 din POCU, POIM, POAT, POC, POR și POCA, în contextul asigurării îndeplinirii obligațiilor de comunicare ale României, în calitate de stat membru UE, precum și pentru îndeplinirea obligațiilor de comunicare aferente programelor operaționale și autorităților de management.

 

Rezultatele extraordinare pentru echipele de oină din cadrul CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 28 Noiembrie 2022 11:41

Rezultate extraordinare pentru secția de oină a CS Dacia Mioveni 2012 la Campionatul Național de Oină în sală Senioare și Junioare I, desfășurat pe 19 noiembrie în Vatra Dornei. Sportivele de la Mioveni s-au întors acasă cu rezultate extraordinare. Echipa de oină junioare I a câștigat titlul național, iar echipa de senioare a CS Dacia Mioveni 2012 a reușit să ajungă în finală, devenind vicecampioană națională.

Rezultate la Junioare I:

ACS Avântul Frasin - CS Dacia Mioveni 2012 - 0-10

Someșul Cășeiu - CS Dacia Mioveni 2012 - 0-8

ACS Șoimii Târgu Lăpuș - CS Dacia Mioveni 2012 - 0-8

O nouă ședință a Consiliului Județean Argeș. Vezi ordinea de zi

Luni, 28 Noiembrie 2022 11:07

# Stația de epurare de la Spitalul Călinești dar și propunerea de cumpărare a unor terenuri la Pitești – două puncte fierbinți pe ordinea de zi

 

Se convoacă Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă ordinară pentru data de 28.11.2022, ora 15:00, atât cu participarea fizică a consilierilor județeni în sala de ședințe din Bulevardul Republicii, nr. 71, cât și în sistem on - line, pentru aprobarea mai multor proiecte. Unele dintre acestea chiar interesante.

Se pare că Spitalul Călinești va avea, în sfârșit, canalizare și stație de epurare. Se mai dorește alcătuirea unei comisii de negociere în vederea achiziționării unor terenuri necesare amenajării unei parcări pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș.

 

Sistarea furnizării apei potabile în comuna Bascov, în data de 28 noiembrie

Luni, 28 Noiembrie 2022 10:32

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, în ziua de luni 28.11.2022, între orele 9 - 16, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Serelor şi Mierluşeşti.

„Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia lucrărilor de racordare a reţelei noi de apă la intersecţia străzii Serelor cu strada Mierluşeşti. Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, informează conducerea societățiii Apă Canal 2000 SA.

Cristian Dolofan și Traian Pavel participă la o competiție sportivă în Croația

Vineri, 25 Noiembrie 2022 15:49

 

Deși Campionatul Național de Raliuri Betano 2022 a ajuns la final, echipa DTO Rally continuă competițiile. Echipajul format din Cristian Dolofan și Traian Pavel este prezent, în acest weekend, în Croația, la Rally Show Santa Domenica, una dintre cele mai vizitate competiții de raliu din Europa Centrală. După un sezon dedicat macadamului, echipajul DTO Rally Team s-a întors pe suprafața sa favorită.

„Participările internaționale nu se opresc aici pentru sportivii din România! Cristian Dolofan și Traian Pavel vor fi prezenți în acest weekend în Croația, la Rally Show Santa Domenica, după un sezon dedicat macadamului, echipajul DTO Rally Team întorcându-se pe suprafața sa favorită. Le urăm mult succes celor doi. Max gas!”, a transmis Federația Română de Automobilism Sportiv.

 

Angajații sistemului sanitar din Argeș - cercetați sau condamnați în dosare penale

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:43

De-a lungul ultimilor ani, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești a fost implicat în mai multe scandaluri penale provocate de angajații săi. Fie că vorbim de medici, personal medical sau chiar personal TESA. Cel mai recent dintre ele a avut loc la începutul lunii noiembrie 2022, atunci când medicul Liliana Berca a redeschis la nivelul unității medicale un subiect tabu, cel al șpăgii. Acuzată că a luat mită de la cel puțin 20 de pacienți, doctorița a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Cutia pandorei a fost, din nou, deschisă. Iar comentariile pacienților SJU Pitești au curs în șiruri pe rețelele de socializare. Dacă le analizezi pe toate, ai putea să faci un adevărat studiu de caz despre șpaga la nivelul celei mai mari unități medicale din Argeș. Un lucru este clar, în rândul românilor continuă să existe ideea de a oferi ceva în schimb pentru serviciile primite, de la un simplu cadou până la o sumă de bani.

Exclusivitate! Cum e viața, azi, la Penitenciarul Mioveni

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:38

# Avem meniul: ce mănâncă, zilnic, cei închiși aici!

De multe ori au apărut, pe canalele media, știri alarmante despre situația grea pe care o au cei închiși. Supraaglomerare, mizerie, insecte, frig, lipsa apei calde, mâncare proastă – sunt numai câteva din nemulțumirile celor încarcerați. Nici Penitenciarul Mioveni nu face excepție. Penitenciarul de aici deserveşte instanţele aflate în judeţele Argeş şi Vâlcea. Dintr-o solicitare adresată instituției, am aflat că, în momentul de față, la Mioveni sunt custodiate 685 de persoane private de libertate. Poate părea o cifră mare, însă cifrele trecutului spun altceva: la 30 septembrie 1987 se aflau în custodie 2688 de persoane, iar la 20 decembrie 1989 erau 1123 deţinuţi din care 63 femei şi 7 minori. Regulile ONU și Uniunii Europene au dus, și în România, la alocarea unui spațiu mai mare pentru fiecare deținut, astfel că numărul celor închiși la Mioveni a scăzut.

 

Argeșean judecat pentru înșelăciune prin metoda „Accidentul”

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:37

# Familia medicului Cătălin Ușurelu - victima escrocheriei

La patru luni după ce a fost eliberat condiţionat din pușcărie, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Mioveni a ajuns, din nou, în spatele gratiilor după ce a păcălit o femeie prin metoda „Accidentul”. Printr-o poveste lacrimogenă, individul a convins o bătrână de 82 de ani să îi dea 5.500 de euro și peste 21.000 de lei. Inculpatul Marius Constantin Zăvoianu a fost prins la patru zile distanță de la săvârșirea faptei. A fost de ajuns, însă, ca să cheltuie toți banii. Inculpatul a fost trimis în judecată, în luna octombrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Parte civilă în dosar s-a constituit doctorul Cătălin Ușurelu și familia sa.

Omul de afaceri Mihail Derviș - arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a încercat să mituiască doi polițiști

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:34

# A fost prins în flagrant în timp ce dădea șpagă în secția de poliție

Mihail Derviș, patronul firmei de panificație Pani Enterprise din Curtea de Argeș, a fost prins în flagrant, de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, în timp ce încerca să dea șpagă unui polițist din Vâlcea, chiar în secția de poliție. Omul de afaceri a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de dare de mită. Ulterior față de acesta s-a dispus, de către Tribunalul Vâlcea, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Mihail Derviș a contestat decizia instanței, iar dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Pitești, care a decis pe 22 noiembrie ca afaceristul să rămână în arest până la data de 15 decembrie.

 

ANAF pregătește controale masive la anumite persoane fizice

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:32

Umblă vorba prin târg că ANAF a pus gând rău mai multor categorii de persoane (mai mult sau mai puțin fizice) care au venituri uriașe, însă nedeclarate.

„Nu ascund că identificăm şi suntem în faza finală de analiză pentru a identifica şi alte domenii unde activează persoane fizice şi care au un grad mare de neconformare. Există un grad mare de neconformare la stomatologi, unde gradul de conformare fiscal este redus. Vom încercam să facem nişte ghiduri, să includem şi acest domeniu de activitate în acest mecanismul de prevenţie şi de informare şi, inevitabil, se ajunge şi la controale mai devreme sau mai târziu”, spune șeful ANAF, Lucian Heiuş.

Fosta primăriță de la Coșești - dezvăluiri despre cum a renunțat la administrație!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:31

Elisaveta Tudose, fosta primăriță a comunei Coșești, a renunțat la politică și administrație în anul 2016. La vremea respectivă, și-a motivat retragerea explicând că are anumite probleme de sănătate care nu-i mai permit să rămână în funcție. Dosarul „Consultanța” atârna de asemenea greu pe umerii primăriței care trudise ani mulți în comuna sa. Dar adevărul e undeva la mijloc și Elisabeta Tudose a mărturisit într-o postare pe social media că intenția sa era de a mai candida la primărie, dar la ieșit din joc, după ce i s-a cerut acest lucru.

 

Aruncarea de gunoi pe spațiul public este aspru sancționată!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:30

# Primarul din Băbana a ajutat la depistarea unui astfel de caz

Rețelele sociale au început să joace un rol tot mai mare, nu numai în modă sau în publicitate, ci și în viața de zi cu zi. Iată, mai jos, cum o postare pe o astfel de rețea a dus la sesizarea unei instituții a statului și la repararea unei acțiuni urâte. Ce s-a întâmplat? Un cetățean a observat cum dintr-un camion se descarcă și aruncă gunoi pe domeniul public, mai exact pe marginea unui drum. Imagine pe care o regăsim în majoritatea localităților din țară. Doar că cetățeanul respectiv a filmat totul, apoi, cu ajutorul primarului din Băbana, Bebe Ivan, a fost sesizată Garda de Mediu. Un gest de normalitate care, dacă ar fi făcut mai des, ne-ar ajuta să mai scăpăm de munții de gunoaie care ne înconjoară. Felicitări tuturor celor implicați!

Patriotism, da´ pe bani! Primăria Ștefănești a dat 15.300 lei pe... stegulețe!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:25

În ziua de azi nu prea mai este ieftin nimic. Iată că, pentru stimularea simțirilor patriotice, Primăria Ștefănești a dat 15.300 pe stegulețe. Acestea se vând la metru liniar. Mai exact, au fost cumpărați 150 de metri de... așa ceva!  Iată descrierea produsului: ”Traversă stradală tricoloră pentru exterior, conține culorile albastru, galben și roșu, steguețele sunt confecționate din poliester de calitate superioară,  care asigură o rezistență îndelungată la intemperii și decolorare tratat UV lungine: 50 metri cu șufă de 4 grosime.  Garanție: 36 de luni”. Prețul pe metru fiind de 102 lei, administrația a luat 150 de metri de stegulețe. Patriotism, da´ pe bani!...

 

VICTORIE! Liberalul Iani Popa se laudă cu realizările lui I.C Brătianu!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:23

Asistăm neputincioși la degradarea clasei politice, la transformarea oamenilor politici în adevărați oportuniști care vânează prestigiu, averi și pensii speciale. S-au dus elitele. Doar cărțile de istorie mai păstrează mărturii demne de valoarea poporului român. Altfel, vi-l prezentăm pe Iani Popa, liberalul argeșean care e secretar de stat în Ministerul Transporturilor și care n-a făcut nimic vizibil din fotoliul pe care îl ocupă. Și nu că nu l-ar duce capul, că (Slavă Domnului!) e tobă de carte, dar omul nu se complică. Stă la căldurică, are leafă grasă, trăiască partidul!

În atenția posesorilor de mașini din Argeș! Poliția rutieră poate ridica și vehiculele parcate pe trotuare

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:22

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuar, nu numai a celor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă.

„Acest proiect, iniţiat în 2019 pentru a corecta o inadvertenţă din Codul rutier, a fost cerut de primari de toate culorile politice, care s-au confruntat şi se confruntă cu un fenomen extrem de nociv: blocarea utilizării trotuarelor. Sunt oameni în vârstă, persoane cu dizabilităţi, mame şi copii mici nevoiţi să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini.

 

Vine concurența pentru mașinile electrice de la Dacia?

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:21

Pe piața externă au apărut mai multe modele electrice, superioare, mai ales din punct de vedere al autonomiei, față de ceea ce produce, în momentul de față, Dacia.

Maşina viitorului nu este doar electrică sau autonomă, ci ar putea fi în curând şi solară. Un start-up german construieşte un mic autovehicul care îşi poate umple rezervorul „cu soare”.

Fondatorul companiei este Laurin Hahn, care creat un prototip în urmă cu câţiva ani. Iniţial, investitorii cheie s-au retras din compania creată pentru lansarea maşinii, astfel că start-up-ul s-a orientat spre crowdfunding. În doar două luni, a strâns o finanţare de 53 de milioane de euro.

ADIO vizite non-stop în spitale! Ministerul Sănătății a lansat un proiect prin care restricționează vizitele aparținătorilor

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:14

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind stabilirea programului de vizite în unităţile sanitare publice. În acest sens, fiecare pacient va primi, la internare,  un cod numeric unic care va fi comunicat aparţinătorilor. Pacienții nu mai pot fi vizitați la orice oră în spitale. Programul pentru vizitatori va fi de luni până vineri între orele 15.00 – 20.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 20.00. Durata vizitei va fi de 30 de minute.

 

Reglementarea pieței energiei, o ușurare pentru români. Cristian Gentea, președinte executiv PSD Argeș: „Mă bucur că partenerii de guvernare au înțeles!”

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:13

Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești și președinte executiv PSD Argeș: ”Rațiunea a învins! Mă bucur că partenerii de guvernare au înțeles că propunerea PSD de a reglementa piața energiei electrice este una dintre marile decizii care aduce acest sistem sub controlul interesului public! S-a dovedit deja că liberalizarea pieței de energie a fost un mare eșec! S-au promis costuri mici la energie, dar românii, firmele și bugetul statului au plătit speculanții!

Salariul minim brut ar putea crește la 3000 de lei de la 1 ianuarie 2023!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:12

Vești bune pentru angajații care primesc salariul minim pe economie! De la 1 ianuarie anul viitor, acesta ar putea crește la 3000 de lei, de la 2.550 lei cât este în prezent. Practic e vorba de o majorare cu 17,6%, față de luna decembrie 2022, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern care se află în consultare publică. În proiect nu se spune nimic de suma de 200 de lei care ar urma să fie neimpozitată, după cum anunța recent ministrul Muncii, Marius Budăi.

În această săptămână Consiliul Național Tripartit se va reuni pentru a lua o decizie în acest sens. La acest moment, în România, 856.830 de salariați muncesc pe salariul minim pe economie.

 

Elevii navetiști vor primi o sumă forfetară pentru transport

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:02

# După cum a anunțat prefectul Radu Perianu, aproape 10% din elevii argeșeni fac naveta la școală

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o OUG care prevede acordarea unei sume forfetare pentru elevii care fac naveta la școală. Suma acordată elevilor navetiști va crește de până la 4 ori. Astfel, se acordă o sumă forfetară lunară de 60 de lei/lună pentru distanţa de până la 3 km, iar pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru. Menționăm faptul că elevii vor beneficia de plata în avans a sumei forfetare.

Analogue Festival se va ține, anul viitor, în august

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:02

În acest an, Analogue Festival s-a ținut la începutul lunii septembrie. Anul viitor vine mai repede, 25-27 august 2023 este data la care se va desfășura evenimentul. Locația este aceeași, pe Platoul Făget din Mioveni. Doritorii vor experimenta, și în 2023, 3 zile și 3 nopți de muzică alternativă, indie & electro-pop, disco, funk, indie-rock, soul & jazz, împreună cu o serie de ateliere interactive. Biletele s-au pus, deja, în vânzare cu reducere de Black Friday pe pagina de internet a festivalului.

 

Pagina 4 din 393

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea