Comuna Moșoaia printre primele comune care au obținut fonduri europene pentru proiecte de asfaltare

Luni, 27 Martie 2017 08:31

Implicarea și consecvența primarului Florea Ene aduc beneficii comunei Moșoaia. Edilul demonstrează încă odată că promisiunile electorale nu rămân la stadiul de ”vorbe’’, ele devenind fapte.
În ultimii ani, atragerea de  fonduri europene a reprezentat pentru localităţile din România oportunitatea de a derula investiţii de amploare, care nu ar fi fost posibile doar cu bani de la bugetele locale. Moşoaia nu face excepţie, fiind beneficiara unuia dintre cele mai mari proiecte de investiţie cu finanţare externă din judeţ:

 

Romii din Costești țin blocați, la CEC, banii Consiliului Județean Argeș

Luni, 20 Martie 2017 14:14

# Peste 7 miliarde de lei vechi – cauțiuni depuse în contul proceselor cu Regia Județeană de Drumuri Argeș

Peste 7,5 miliarde de lei vechi sunt, în continuare, blocați, într-un cont deschis la CEC Bank, din cauza proceselor dintre Consiliul Județean Argeș și Regia Județeană de Drumuri Argeș, pe de o parte, și firmele romilor din Costești, pe de alta. Banii sunt constituiți drept cauțiune, în procesele derulate cu romii, pentru că, altfel, aceștia ar fi blocat conturile Consiliului Județean Argeș, putând periclita buna desfășurare a activității instituției.
Totul a început de la afacerea ”Șanțul”, derulată la inițiativa fostei conduceri a CJ Argeș, larg tratată anterior. Romii au săpat zeci de kilometri de șanțuri în cadrul unui program de incluziune socială. Apoi au apărat facturile.

Exclusiv. Fosta şefă de cabinet a lui Tudor Pendiuc - noul PR al Spitalului Militar Piteşti

Luni, 20 Martie 2017 14:12

După ce a fost timp de mai mulţi ani secretara  fostului edil al Piteştiului, Tudor Pendiuc, iar mai apoi şi şefa de cabinet a acestuia, Carmen Lis pare că a trecut, în ultima vreme, prin mai multe suişuri şi coborâşuri la nivel profesional, de când nu mai este angajată a Primăriei Piteşti.
După ce a devenit suspectă într-unul dintre cel mai răsunătoare dosare ce a zguduit Argeşul, pentru că nu s-a putut abţine să îl contacteze pe Tudor Pendiuc şi să îl avertizeze cu privire la percheziţiile DNA-ului ce aveau să urmeze la domiciliul acestuia, numita Carmen Elena Lis a ajuns, din şefă de cabinet a unui edil de municipiu, să lucreze o perioadă în cadrul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti, instituţie aflată sub conducerea lui Constantin Zichil.

 

Maria Dinu este noul administrator public al Argeşului

Luni, 20 Martie 2017 14:11

Începând de săptămâna trecută, şefa de cabinet a preşedintelului CJ, Dan Manu, candidat pentru funcţia de adminstrator public al judeţului a trecut cu brio cele două probe de concurs ce au avut în vedere preluarea uneia dintre cele mai complexe funcţii din aparatul de conducere ale unui judeţ.
Fiind consilier politic, timp de zece ani s-a aflat în fruntea Cabinetului I al judeţului sub conducerea fostului preşedinte al CJ, Constantin Nicolescu, iar după plecarea acestuia de la şefia judeţului, Maria Dinu a decis că este timpul să facă o pauză din administraţia publică timp de doi ani, activând în mediul privat în tot acest timp,până în vara anului trecut când a fost aleasă noua echipă de conducere a judeţului  în urma alegerilor locale şi cu această ocazie reuşind să revină în fruntea Cabinetului I al judeţului.

Andrei Ciobanu, de la comedie la… ”Suge-o Ramona!”

Luni, 20 Martie 2017 14:09

# Andrei Ciobanu: ”Am fost la Pitești și m-am bucurat să văd sala plină de oameni care s-au distrat la spectacol, iar apoi au venit cu cărțile să le semnez și să facem o poză împreună. A fost tare!”
Andrei Ciobanu poate fi auzit la KISS FM și poate fi înâlnit, pe scenă, la show-urile de stand-up comedy în toată țara. Este adus pe culmile succesului datorită controversatei cărți „Suge-o Ramona!”. Cartea poate fi citită online, dar o găsiți și în librării, povestea mergând în paralel cu viața autorului.

 

Eveniment de 110 milioane de euro la Primăria Pitești

Luni, 20 Martie 2017 14:07

Joi, 16 martie, în sala mare de ședințe a Consiliului Local  a avut loc dezbaterea publică a proiectului de buget al municipiului Pitești. Acesta este de aproximativ 110 milioane euro și include cheltuieli de funcționare și de investiții. În cazul anumitor  proiecte, susținute cu fonduri europene, finanțarea se întinde până în anul 2023.
La dezbatere au fost prezenți subprefectul Emilian Dragnea, președintele Consiliului Județean, Dan Manu, dar și parlamentari, consilieri locali și cetățeni. Cei prezenți au avut posibilitatea de a formula în scris propuneri și obiecții care vor fi analizate în perioada următoare, pentru a se vedea dacă pot fi incluse în proiectul de buget ce va fi prezentat spre aprobarea Consiliului Local.

O nouă formă de prezentare a produselor ceramice ARGOMS

Luni, 20 Martie 2017 14:02

# Firma va participa, cu un stand propriu, la Simfonia Lalelelor, ca în fiecare an
Întreaga tradiţie artizanală s-a concentrat şi păstrat la ARGCOMS SCM, din  Curtea de Argeş,  în domeniul ceramicii populare şi utilitare, în sectorul artizanatului textil, prelucrării sticlei pentru podoabe, ornamente şi globuri destinate pomului de Crăciun, precum şi al confecţionării obiectelor din lemn din categoria micului mobilier.

Mâinile măiastre ale artizanilor modelează şi înnobilează lutul, dau viaţă multicolorelor ornamente pentru pomul de Crăciun, dau culoare costumului popular tradiţional, şlefuiesc lemnul secularelor păduri de pe munţii şi dealurile ce înconjoară oraşul.

 

”Au fost atacuri prin toate mijloacele. Mai nou aşa se face campanie electorală, prin denigrare şi reclamaţii. Dar oamenii văd şi analizează, nu mai pot fi păcăliţi”

Luni, 20 Martie 2017 13:51

# Interviu cu Laurențiu Micu, primarul comunei Săpata

A candidat la Primăria Săpata la numai 25 de ani, fiind cel mai tânăr candidat din Argeș, în 2012. A devenit, după succesul în alegeri, cel mai tânăr primar al județului. Al doilea mandat a venit, iată, ca o confirmare a dorinței de a face ceva pentru comuna natală. În 2016, alături de o echipă bine conturată, i-a încredințat pe locuitorii urbei sale de intențiile de a ridica mult standardul de viață. Cât a reușit să facă din ceea ce a promis, dar și ce proiecte are deja în derulare, ne-a comunicat, în exclusivitate, chiar tânărul primar din Săpata, Laurențiu Micu.

Patronul de la Hanul Românesc i-a plătit Andrei 9.000 de euro pentru concertul de 8 Martie

Luni, 20 Martie 2017 13:42

Este ştiut faptul că artiştii români au pretenţii la plăţi de mii de euro pentru un show cu o durată de câteva zeci de minute.
Restaurantul Hanul Românesc, patronat de către omul de afaceri Daniel Enăchescu, a organizat un nou eveniment de excepţie în cinstea clienţilor săi, aşa cum i-a obişnuit până acum, iar de această dată un astfel de spectacol a avut loc chiar cu ocazia Zilei Femeii, când conducerea restaurantului a dorit să îşi surprindă clientele ce i-au călcat pragul chiar în ziua de 8 Martie, printr-un recital oferit de către cunoscuta artistă Andra Măruţă. Totul bine şi frumos până la...nota de plată, ocazie cu care nu numai

 

Prioritatea zero a familiei Brănescu în materie de turism: vizitarea celor şapte minuni ale lumii

Luni, 20 Martie 2017 13:36

Patronul complexului commercial John, Ion Brănescu, împreună cu soţia acestuia , fiul său şi logodnica acestuia au decis să plece într-o nouă aventură în jurul lumii, având un obiectiv bine stabilit încă de la începutul expediţiei lor, şi anume vizitarea celor mai impresionante şapte locaţii din lume.  Mulţi dintre cei ce îi cunosc pe bărbaţii din familia Brănescu au putut observa că, de cele mai multe ori, nimic nu le este imposibil şi niciun obstacol nu pare să fie suficient pentru ei cât să îi facă să se oprească. 
La puţină vreme după ce au cucerit cel mai înalt vârf al Africii, şi anume masivul Kilimanjaro, Ion şi Johnny Brănescu  au decis că este timpul să întreacă orice limite şi au plecat spre explorarea celor mai fascinante şapte edificii din antichitate.

”Îmi doresc un copil şi, în curând, acest vis o să mi se îndeplinească, dar totul va fi la modul în care înţeleg eu să fac acest pas”

Luni, 20 Martie 2017 13:32

# Interviu cu Lorena Toma, directoarea Casei de Cultură ”Adriana Trandafir” din Bascov: ”Anul acesta va debuta prima ediţie a Festivalului Naţional Vocal-instrumental de muzică populară «Constantin Tică Sorescu»’ Festivalul îşi propune să descopere noi talente în domeniul muzicii populare”

Directorul Casei de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov, Lorena Toma, a susținut în primăvara anului trecut concursul pentru postul de manager al instituției. Lorena Toma a fost, practice, reconfirmată în funcție, proiectul său, întocmit pentru o perioadă de cinci ani, obținând o notă apropiată de maximul posibil. Sub conducerea actualului manager, Casa de Cultură Bascov a devenit, într-o perioadă foarte scurtă, un nucleu cultural puternic, la concurență cu Piteștiul și Mioveniul. Despre cum reușește, zilnic, performanțele cunoscute, dar și despre planurile de viitor ale instituției pe care o conduce, am purtat o discuție chiar cu ”șefa” Lorena Toma.

 

Șase firme care acționaseră în judecată Consiliul Județean au renunțat la procese

Luni, 20 Martie 2017 13:28

# Noul director al Regiei Județene de Drumuri a reușit o mediere istorică

Reîntoarcerea, în funcția de director executiv al Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, a Alinei Nicolau, s-a produs într-o perioadă tensionată. Numeroase firme notificaseră Consiliul Județean Argeș, urmând să îl acționeze în instanță, pentru datorii neachitate. Altele, însă, au făcut pasul și au deschis acțiuni la Judecătoria Pitești, solicitând, pe această cale, achitarea sumelor restante, dobânzi, penalități, cheltuieli de judecată și altele.

În luna iunie va începe producţia la noua fabrică de piese Ford din Piteşti

Luni, 20 Martie 2017 13:23

Aflată la acest moment în lucru, pe un teren de aproximativ  6.000 de metri pătraţi de pe strada George Coşbuc din Piteşti, în vara acestui an va fi inaugurată cea mai nouă fabrică de componente din  municipiul reşedinţă de judeţ, care va produce mai multe piese din plastic pentru gigantul producător de automobile Ford.
Piesele ce vor fi produse la Piteşti vor avea ca destinaţie, în primă fază,  fabrica Ford din  Craiova, urmând ca din toamna acestui an să fie exportate piesele produse la Piteşti şi pentru  diviziile Ford din Germania. Potrivit declaraţiei omului de afaceri Gheorghe Badea (foto), cel care a concesionat terenul pentrru ridicarea noii hale de producţie, odată cu această investiţie vor fi create 250 de locuri de muncă şi va fi încă un pas înainte în dezvoltarea  municipiului reşedinţă de judeţ.

 

Lucru greu de crezut! Localnicii din Bradu au fost consultați cu privire la cheltuirea banilor comunei

Luni, 20 Martie 2017 13:21

Vineri, la orele prânzului, la Căminul Cultural din Bradu de Sus, s-a întâmplat un lucru greu de crezut în urmă cu doar câteva zile. Ei bine, oamenii din comună au fost consultați cu privire la cheltuirea banilor din bugetul local. Ședința, prezidată de primarul Dan Stroe,  a beneficiat atât de prezența unei părți a consilierilor locali (cei din PSD, desigur) cât și de cea a cetățenilor interesați de problemele adminsitrative, și nu numai, ale acesteia.

Declaraţiile cu mitraliera ale deputatului Cătălin Rădulescu au prejudiciat serios imaginea PSD

Luni, 20 Martie 2017 13:18

# Este părerea liderului social-democraților argeşeni, Șerban Valeca

Ultimele  declaraţii ale deputatului PSD Cătălin Rădulescu au reuşit să şocheze o ţară întreagă și au adus prejudicii de imagine atât organizaţiei judeţene cât şi la nivel naţional, iar demnitarul va fi nevoit să suporte consecinţele, a declarat vineri preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, senator şi ministru al Cercetării.
”Fiecare pasăre pe limba ei va pieri”, a afirmat ministrul Valeca, în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că declaraţiile făcute de deputatul Rădulescu în spaţiul public au adus ”un prejudiciu de imagine imens” PSD Argeş, organizaţia în care este membru. De asemenea, săptămâna aceasta liderul PSD Argeş a anunţat că va avea purta o discuţie  pe această temă cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, acesta fiind cunoscut ca fiind un apropiat al controversatului parlamentar.

 

Se așteaptă pronunțarea în procesul dintre Apele Române și Valah Construct

Luni, 20 Martie 2017 13:10

# 13 martie, zi cu ghinion pentru oficialii ABAAV. Judecătorul le-a respins cererea de recuzare

Zile încordate pentru șefii Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea. Dosarul format în urma anulării licitației de o mie de miliarde de lei vechi este în pronunțare. Asta deși, așa cum se va vedea puțin mai jos, juriștii instituției au făcut tot posibilul să mai amâne, fie și cu un singur termen, deznodământul.

Război total la Bradu. Viceprimarul Frătică nu prea mai apare la muncă

Luni, 13 Martie 2017 23:35

# Dan Stroe: ”Este important să pornim motoarele, să lăsăm deoparte investițiile nerentabile, statuile roz, lacurile cu insulă și parcurile pentru copii construite pe câmp”

La Primăria Bradu s-a reinstaurat calmul. Se muncește, se lucrează, aparatul tehnic știe ce are de făcut. Mizeriile politice încep să rămână în urmă... Sau nu! Se pare că Florin Frătică nu a reușit să depășească momentul înfrângerii, deși acesta s-a petrecut, în realitate, în vară, atunci când oamenii nu l-au mai votat. Frătică a fost văzut, săptămâna trecută, numai sporadic prin preajma instituției, ceea ce înseamnă că are o digestie ceva mai greoaie atunci când vine vorba de subiectul cu pricina. Dan Stroe dă, însă, un semnal de muncă, de liniște. Sau, cine știe, de liniștea dinaintea furtunii...

 

Ziua Femeii s-a lăsat cu noi audieri de martori în dosarul de şantaj al fostului patron de la „Atac de Argeş”

Luni, 13 Martie 2017 23:31

Săptămâna trecută, miercuri, pe 8 martie, s-a desfăşurat un nou termen de judecată  în dosarul deschis împotriva lui Florin Paraschivescu, fostul patron al ziarului „Atac de Argeş”, acuzat că ar fi şantajat mai mulţi reprezentanţi ai mediului public din judeţ. Florin Paraschivescu s-a prezentat la ultimul termen de judecată alături de iubita acestuia,  cu aceeaşi nonşalanţă  şi părut lipsit de griji aşa cum ne-a obişnuit până acum.
La ultimul termen de judecată desfăşurat chiar de Ziua Femeii, pe 8 martie la Judecătoria Piteşti au fost audiaţi şase martori.  Printre cei prezenţi s-au numărat, în calitate de martori,  deputatul PSD Cătălin Rădulescu  şi primarul oraşului Topoloveni, social-democratul  Gheorghiţă Boţârcă. De asemenea, printre cei ce au fost prezenţi la

Cremeria Marco, una din afacerile lui Victor (Bobi) Marinescu, amplasată la km zero al Piteștiului, s-a închis!

Luni, 13 Martie 2017 23:27

Deși inaugurată cu mare tam-tam, susținută frenetic prin publicități mai mult sau mai puțin agresive și prin bârfe mai colorate decât fisticul din înghețata oferită vânzării,  iată, afacerea dulce a lui Boby Marinescu... s-a dus!
Gelateria, care se afla la parterul Hotelului Muntenia (clădire aflată, de altfel, în stadiu avansat de insolvență),  nu a prosperat,  în ciuda faptului că materia primă era asigurată de către firma Vlășcuța, o altă afacere a lui Marinescu.
Surprinzător sau nu, gelateria se întindea pe un spațiu de zeci de metri pătrați, chiar  sute, cu multe sute, chiar mii de euro chirie, cu un personal numeros și plăți transparente.

 

Lorena Toma, managerul Casei de Cultură din Bascov, se pregăteşte pentru admiterea în magistratură

Luni, 13 Martie 2017 23:22

Aflată la conducerea instituţiei de cultură din comuna Bascov încă de când aceasta a fost inaugurată, în anul 2012, Lorena Toma a dovedit, de multe ori, că a abordat cea mai bună strategie de management în coordonarea activităţii desfăşurate, şi asta se poate observa prin multitudinea de premii obţinute de către Casa de Cultură ”Adriana Trandafir”  la concursurile de profil din ţară şi străinătate.

Scapă de kilogramele în plus în numai 20 de minute!

Luni, 13 Martie 2017 22:56

Justfit Terapio By Bodyfit Justfit este cel mai recent aparat EMS, ultima inovaţie în materie de fitness. Este un dispozitiv wireless, astfel încât în timpul antrenamentului vei avea parte de mai multă mobilitate şi confort, şi te vei putea focusa exclusive  pe realizarea corectă a exerciţiilor. Sunt suficiente doar 4 sedinţe de 20 de minute pentru a vedea rezultate! Cu Justfit, 20 de minute de antrenament sunt echivalentul a 6-7 ore de antrenament intens, consumi 500 de calorii în timpul antrenamentului şi 2000 de calorii în următoarele 24-48 de ore. Justfit creste consumul de energie la nivel muscular, transformând corpul într-o maşină de ars calorii!
Încearcă noua tehnologie EMS JUSTFIT TERRAPIO BY BODYFIT! Ne găsiți pe str. Negru Vodă nr 4 și la numărul de telefon 0769959213
Adriana Dragomir

 

Pagina 4 din 116

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea