Nereguli pe bandă rulantă comise de angajații DGASPC Argeș

Luni, 14 Mai 2018 13:20

# Infirmier de la Protecția Copilului Argeș condamnat definitiv pentru purtare abuzivă

Pe 18 aprilie, Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat în dosarul în care un infirmier (foto) din cadrul DGASPC Argeș era acuzat că a agresat trei copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani. Instanța i-a respins apelul lui Alin Giani Martin. Acesta a fost condamnat definitiv la un an şi trei luni de închisoare, cu suspendare. Cu toate că infirmierul a fost mutat până la terminarea cercetărilor de la un centru pentru copii la un centru pentru adulţi, după condamnarea acestuia conducerea DGASPC Argeș urmează să îi rezilieze contractul de muncă.

 

Ministerul Mediului supraveghează situația deșeurilor de la Ștefănești

Luni, 14 Mai 2018 13:18

# Nereguli descoperite la o altă societate ce desfășoară activități de colectare a deșeurilor nepericuloase

Ministerul Mediului s-a autosesizat față de situaţia îngrijorătoare a deşeurilor depozitate direct pe pământ în zona Gării Florica din Ştefăneşti. La începutul lunii mai, din dispoziția viceprim-ministrului Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, o echipă comună de control, formată din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul General și reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, s-a deplasat în localitatea Ștefănești pentru a verifica dacă au fost îndeplinite măsurile dispuse Societății Comerciale CXA ECO PLAST CLEAR SRL cu ocazia controalelor precedente.

Senatorul Cristina Stocheci: „Salariile nu rezolvă toate problemele din spitale”

Luni, 14 Mai 2018 13:17

Parlamentarul Cristina Stocheci a făcut mai multe precizări legate de creșterile salariale din sănătate. Senatorul PSD a precizat că mărirea salariilor doctorilor este doar una dintre problemele care au fost rezolvate în sistemul medical, dar ca totul să meargă în linie dreaptă mai sunt și alte situații care trebuie remediate în spitale. „Creșterea salarială nu rezolvă problemele din spitale. Trebuie să existe dotări, să nu mai existe liste de așteptare. Să dezvoltăm ambulatoriile de specialitate ca omul să nu se mai ducă la urgențe.

 

Elena Ionescu și Ana Lesko vor cânta la ziua comunei Bradu

Luni, 14 Mai 2018 13:05

# Iată programul manifestărilor

Și anul acesta, primarul Dan Stroe, alături de întregul Consiliu Local, au pregătit un spectacol de zile mari pentru data de 26 mai, atunci când este sărbătorită Ziua Comunei Bradu. Nu vor lipsi concertele de muzică populară, susținute de artiști consacrați precum: Emilia Ghinescu, Niculina Stoican și Emilia Dorobanțu, dar nici momentele de muzică ușoară, ale căror principali protagoniști vor fi: Elena Ionescu, Ana Lesko, Speak, Dorian Popa.
Spectacolul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii. Prezentator va fi ILINCA VANDICI. Iată, mai jos, programul complet:

 

Cunoscutul om de televiziune Răzvan Exarhu vine la Festivalul de C*ARTE de la Biblioteca Județeană!

Luni, 14 Mai 2018 13:04

Cunoscutul om de radio, de televiziune și bucătar Răzvan Exarhu își va lansa marți, 15 mai, ora 16:30, la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș cartea de debut „Fericirea e un ac de siguranță” (Editura Curtea Veche), cu ilustrații de Andreea Chiric.
Volumul e un jurnal atipic în care cititorii vor găsi mostre de umor și analize lucide ale unor teme banale precum revolta anti sistem, alcoolul, cărţile, crucile făcute în autobuze, prietenia, clişeele, narcisismul din social media, ecologia și multe altele. Fragment din „Fericirea e un ac de siguranță”:

 

Martorii din dosarul „Cheresteaua”, reaudiați pentru a spune… același lucru

Luni, 14 Mai 2018 13:01

Schimbarea compunerii completului de judecată în dosarul cunoscut sub numele „Cheresteaua” a adus și la readministrarea unor probe. Așa se face că martorii, foști angajați ai firmei Andris, condusă de Ion Andrei, zis Brânză, au fost audiați din nou pentru a spune același lucru, adică… nimic împotriva foștilor patroni. La ultimul termen al procesului desfășurat la Tribunalul Argeș, pe 8 mai, au fost reaudiați cinci martori. Aceștia au explicat judecătorului în ce a constat activitatea lor în cadrul Andris Srl. Foștii angajați nu au văzut și nici nu au auzit de existența unor tăieri ilegale de lemn. Cu toate acestea, procurorii au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier.

Instanța a respins înlocuirea administratorului judiciar în dosarul insolvenței clinicii Motoc

Luni, 14 Mai 2018 13:00

Pentru al doilea an consecutiv, doctorița Mioara Motoc a solicitat judecătorului sindic, de la Tribunalul Specializat Argeș, să aprecieze dacă se impune, din oficiu, înlocuirea administratorului judiciar, Aktiv Lex, din dosarul de insolvență privind societatea Andreea Motoc SRL.
Mioara Motoc în calitate de asociat al clinicii a mai formulat și la începutul anului 2017, înlocuirea administratorului judiciar, reprezentat de practicianul în insolvență Cristian Cîrmaciu. În acest caz, în primă instanță, i s-a admis solicitarea iar administratorul judiciar a fost înlocuit. Aktiv Lex a făcut apel la Curtea de Apel Pitești, iar instanța l-a „reîntors” din drum.

 

Dosarul învățătorului „proxenet” din Argeș, în pronunțare

Luni, 14 Mai 2018 12:58

La începutul lunii octombrie 2016, procurorii DIICOT Piteşti au efectuat mai multe descinderi în municipiul Câmpulung într-un dosar ce viza folosirea prostituției infantile. Printre persoanele vizate s-a aflat și Ion Popescu, un învăţător de la şcoala din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel.  Dosarul învățătorului     „proxenet” de la Tribunalul Argeș a rămas în pronunțare. Pe 21 mai, instanța va da prima decizie în cauza care a oripilat întregul județ. Hotărârea nu va fi definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Flacăra Centenarului arde, acum, și la Chișinău

Luni, 14 Mai 2018 12:54

# Aceasta a plecat, miercurea trecută, de la Muzeul Golești

Flacăra Centenarului a ajuns începând de miecurea trecută, din Argeș în întreaga țară. Și asta pentru că miercuri, 9 mai 2018, la Muzeul Golești, a avut loc ceremonia de de transmitere a Flăcării Centenarului către Asociația Comunelor din România, prin președintele ACoR, Emil Drăghici.
Un moment impresionant, la care, alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele Ion Mînzînă, au participat acad. Răzvan Theodorescu - vicepreședintele Academiei Române, regizorul Șerban Marinescu – președintele DACIN SARA, realizatoarea tv Lucia Hossu Longin, prof. Univ. Dr. Șerban Valeca – membru al grupului de inițiativă “Respect pentru Valorile Naționale”, prefectul Emilian Dragnea,

 

FC Argeş face performanţă şi la judo

Luni, 14 Mai 2018 12:51

Săptămâna trecută, în Bosnia-Herţegovina, la Sarajevo, a avut loc o nouă etapă de Cupa Europei la judo rezervată seniorilor. La această întrecere judeţul nostru a fost reprezentat de Elena Stere, sportivă legitimată la clubul FC Argeş-CSM Piteşti.

Stere, pe podium la Cupa Europei!

La finalul competiţiei, judoka alb-violetă a câştigat medalia de bronz la categoria 52 kg. Sportiva pregătită de antrenorii Valentin Ioniţă şi Cornel Pălărie a avut o evoluţie destul de bună, chiar dacă a ratat şansa de a intra în posesia unei medalii mai strălucitoare.

Medici din Mioveni pleacă la specializare în China

Luni, 14 Mai 2018 12:48

# Aceștia vor fi instruiți în medicină tradițională chineză

O delegație de patru medici, care vor profesa la Spitalul Mioveni, se pregătește, în perioada 20-26 mai a.c., la un spital din oraşul Jinhua (provincia Zhejiang), în specializarea ”medicină tradițională chineză”. Din delegație vor mai face parte primarul orașului, Ion Georgescu, președintele C. J. Argeș, dar și fostul președinte, consilierul județean, Florin Tecău.

 

Nicola Inquieto, aproape de trimitere în judecată, la Buzău, pentru spălare de bani

Luni, 14 Mai 2018 12:42

Magistrații Curții de Apel Pitesti s-au pronunțat cu privire la acordul de predare temporara a cetățeanului italian Nicola Inquieto. Acesta va fi predat autorităților italiene în cel mai scurt timp. „Admite cererea autorităţilor judiciare italiene, respectiv Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli - Italia şi dispune predarea temporară a persoanei solicitate INQUIETO NICOLA, către autorităţile italiene, pe o perioadă de 180 de zile, calculate de la data predării efective a acestuia, conform acordului încheiat de Curtea de Apel Piteşti şi Judecătorul de Cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli - Italia şi care face parte din prezenta hotărâre”, se arată în sentința Curții de Apel Pitești.

În atenția absolvenților de liceu - promoția 2018

Luni, 14 Mai 2018 12:38

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş reaminteşte absolvenţilor că, dacă se înscriu în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, pot beneficia gratuit de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională gratuită, precum şi de facilităţi financiare (prima de inserţie, prima de relocare, prime de mobilitate) sau indemnizaţie de şomaj.
În cazul absolvenţilor de liceu din acest an, cele 60 de zile încep a fi numărate din data de 26 mai, potrivit Ordinului nr. 3382/2017 al Ministerului Educaţiei Naţionale privind structura anului şcolar 2017-2018, conform căruia “cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 25 mai 2018”.

 

Analize medicale gratuite la Spitalul Județean Pitești

Luni, 14 Mai 2018 12:37

Pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, îți poți face analizele medicale în mod gratuit, la Spitalul Județean de Urgență Pitești! Până acum se beneficia de astfel de analize doar la urgențe. Informația fost furnizată de asistentul medical Mariana Badiu, consilier județean, în conferința de presă a PSD Argeș, De la 1 aprilie, se pot efectua analize medicale în cadrul laboratorului de la Spitalul Județean, în limita fondurilor din luna respectivă, pentru toți cei care își doresc să beneficieze de aceste analize, pe baza biletului medical de trimitere. „Vorbim despre analizele pe care în mod normal le decontează Casa. Până acum nu era acest lucru și știm foarte bine că este foarte bun laboratorul de la Spitalul Județean”, a precizat Mariana Badiu. Totodată, aceasta a mai precizat încă o veste bună: în cadrul Spitalului Județean a mai fost înființat încă un cabinet de cardiologie.

PSD Argeș și-a impus oamenii pe lista de consilieri ai europarlamentarului Gabriela Zoană

Luni, 07 Mai 2018 13:26

# Robinetul cu bani publici a fost deschis! # În echipa de consilieri regăsim un fost manager general de la FC Argeș, un candidat aflat pe listele PSD Argeș pentru alegerile parlamentare și ca stagiar un director de la o instituție subordonată Consiliului Județean Argeș # Un asistent local al deputatului european poate câștiga lunar maxim 3.000 euro
Piteșteanca Gabriela Zoană, director general adjunct la Registrul Comerţului, i-a luat locul Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European după ce aceasta a devenit premierul României. Pe lângă funcția de europarlamentar, Zoană a preluat de la Dăncilă și echipa de consilieri ai acesteia. La echipa noului deputat european au fost aduși și alți asistenți, precum un fost manager general de la

 

Nici vorbă de un concurs nou la Apele Române

Luni, 07 Mai 2018 13:21

# Gorunescu - în continuare șef la Argeș, Victor Sandu (foto dreapta) - în continuare mare șef la București

În urmă cu aproape o lună, a fost scos la concurs pentru un apropiat al PSD, postul de director de la Administrație Bazinală de Apă Argeș-Vedea. După ce concursul a fost anulat din cauza opoziției ”prestate” de un contracandidat, acum nicio vorbă de competiție nouă la mult-corupta instituție.

La începutul lunii aprilie, cu funcția de director oferită câștigătorului, în competiție s-a înscris directorul mare de la București, Victor Sandu, făcându-l pe șeful sucursalei Argeș, Gorunescu, să se retragă. Totul părea o cursă gata câștigată, când s-a găsit și un liberal, Adrian Moisescu, să se înscrie la grila de start. Și nu numai atât. Acesta a contestat, imediat, rezultatele (eliminatorii) probei de dosare, arătând că Victor Sandu nu se poate

Pe 8 mai, Nicola Inquieto află dacă va fi predat autorităților italiene

Luni, 07 Mai 2018 13:08

La Curtea de Apel Pitești, pe 8 mai, se judecă un nou termen în dosarul ce are ca obiect predarea omului de afaceri Nicola Inquieto către autoritățile italiene.  În respectivul dosar se găsesc părți: ca petent - judecătorul de anchetă preliminară de pe lângă Tribunalul din Napoli și Nicola Inquieto – intimat. Conform surselor noastre procesul s-ar putea amâna, motivul fiind faptul că anchetatorii nu au încheiat cercetările în țară pe numele italianului.
Pe 26 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis

 

Afaceristul Marian Drăgușin a cumpărat Poșta veche a Piteștiului

Luni, 07 Mai 2018 13:05

Omul de afaceri Marian Drăgușin a dat o nouă lovitură pe piața imobiliară. Acesta a reușit achiziționarea unui imobil fix în buricul orașului.  Este vorba de Poșta veche din Pitești, aflată la km. zero al Piteștiului, în vecinătatea Hotelului Argeș și cea a Hotelului Muntenia. Imobilul nu s-a vândut prin executare silită, ci la inițiativa proprietarului, Compania Națională Poșta Română. Clădirea comercială este situată la intersecția străzilor Doamna Bălașa cu Bdul. Republicii și Piața Muntenia, într-o zonă cu trafic auto și pietonal intens și are un regim de înălțime S+P+2E. Suprafața construită la sol este

Tribunalul Argeș a soluționat dosarele „stăpânilor de sclavi” de la Berevoești

Luni, 07 Mai 2018 13:02

# Inculpații au primit și pedepse de 20 de ani şi 8 luni închisoare # Clanul„ Feraru” bătea victimele minore cu vătraiul peste gură și îi ardea pe piele după care le dădea cu ulei pe rană

Pe 2 mai, la Tribunalul Argeș au fost soluționate, pe fond, ultimele două dosare cu romii din Gămăcești acuzați de trafic de persoane. Cel mai periculos inculpat a primit 20 de ani și 8 luni de închisoare, după ce procurorii au demonstrat cum își bătea joc de victimele sale, o parte dintre ei minori.

 

Marinică Fologea, angajat în cadrul ADR Sud Muntenia, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Luni, 07 Mai 2018 13:01

# Fostul consilier local de la Câmpulung a primit o amendă penală de 10 ori mai mare decât cea inițială

Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă într-un dosar de corupție, instrumentat de procurorii DNA Pitești. Marinică Fologea, fost consilier local la Câmpulung, angajat la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, alături de Mihai Baciu, un om de afaceri din Bucureşti, şi-au primit pedepsele.
Marinică Fologea a fost condamnat la sfârșitul anului 2017 de către Tribunalul Argeș  la un an şi 11 luni închisoare cu suspendare şi amendă în cuantum de 3.000 lei pentru că, în calitate de manager de proiect, ar fi făcut mențiuni care nu corespund realității pe marginea unui proiect cu fonduri europene.

Argeșul va trimite la București un număr uriaș de manifestanți la mitingul PSD

Luni, 07 Mai 2018 12:56

# PSD Argeș ar trebui să aducă 20.000 de argeșeni la mitingul privind sprijinirea familiei tradiționale
Vineri, 4 mai, a avut loc o ședință importantă la PSD Argeș pe tema participării la București la „marele miting” pentru a susţine familia tradiţională, așa cum afirmă președintele Liviu Dragnea. La ședință a participat conducerea organizației județene, în frunte cu președintele Șerban Valeca și cu vicepreședintele Ion Mînzînă. De asemenea au luat parte la întâlnire atât consilierii județeni, directorii de deconcentrate cât și parlamentarii. Subiectul a fost unul de interes. PSD Argeș a primit ordin să se prezinte la miting cu numai puțin de 20.000 de oameni, conform celor spuse de sursele noastre.

 

Pagina 4 din 141

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea