13 ani de neurochirurgie în Pitești

Luni, 05 Martie 2018 12:54

# La Mulți Ani cu Atitudine! Conf. univ. dr. Mihai Popescu, șeful secției de neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean Argeș

Se împlinesc 13 ani de când Piteștiul există pe harta nerochirurgiei românești. Atunci, un medic din București, Mihai Popescu, venea la Pitești să schimbe cursul istoriei. Acum 13 ani își  alegea un asistent șef  al unei secții inexistente, pe Cornelia Dinculescu, și pleca, știind ce au de făcut, într-o expediție spre necunoscut. Pentru că doar ei știau că trebuie oprit exodul spre Capitală al bolnavilor . Și cum credeți că a sărbătorit      doctorul cei ani?  Prin publicarea unei cărți, carte    apărută la Editura Universității  din Pitești, carte intitulată Discopatia vertebrală    cervicală.

 

Primăria Merișani a cerut companiei OMV Petrom opt miliarde de lei vechi pe an - taxe pentru extracția hidrocarburilor

Luni, 26 Februarie 2018 15:35

# Hotărârea de consiliul local a fost atacată de OMV la Tribunalul București # Primar: „Ne-am angajat avocat, dar fără reușită…”

Primarul de la Merișani, Luigi Ionescu (foto), a încercat să obțină bani pentru bugetul primăriei pe seama OMV Petrom, companie care are mai multe puncte de lucru pe raza comunei. Cum OMV folosește drumurile comunale pentru toate intervențiile din localitate și nu plătește nimic, Consiliul Local Merișani a adoptat pe 10 noiembrie 2015 hotărârea nr. 42 prin care a stabilit mai multe taxe pentru OMV Petrom. Zis și făcut. Astfel, consilierii locali au stabilit o taxă locală pentru activitățile cu impact asupra mediului privind extracția hidrocarburilor de… 800.000 de lei pe an și o taxă pentru eliberarea avizului privind drumurile comunale necesară în vederea autorizației de construire/desființare de… 15.000 lei pe aviz.

Prejudicii de 15 milioane de euro, reținute în rechizitoriile emise de Parchetul Tribunalului Argeș în 2017

Luni, 26 Februarie 2018 15:33

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și-a prezentat activitatea pe anul 2017. Trebuie menționat că acesta are în subordinea sa cinci unități respectiv Parchetul Judecătoriei Pitești, Parchetul Judecătoriei Curtea de Argeș, Parchetul Judecătoriei Câmpulung, Parchetul Judecătoriei Costești și Parchetul Judecătoriei Topoloveni.

 

Stadion cu 1.600 de locuri şi nocturnă la Bascov

Luni, 26 Februarie 2018 15:29

# 3 milioane de euro este suma prevăzută pentru această investiţie
Primăria Bascov a lansat pe 13 februarie, în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), licitaţia pentru realizarea unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte ale administraţiei locale: construirea unui nou stadion în Bascov. Pentru această investiţie este pus la dispoziţie un buget de peste 3 milioane de euro, proiectul urmând să se deruleze pe parcursul a doi ani.

Marius Ştefan, şeful Parchetului Judeţean, despre moartea autorului triplei crime de la Stoeneşti: „Nu s-a stabilit, în prezent, dacă s-a sinucis”

Luni, 26 Februarie 2018 15:26

Încă nu se știe cauza morții lui Laurenţiu Durleci, tânărul care în primăvara anului 2016 a înjunghiat-o mortal pe fosta sa concubină, Laurenţia Durleci, pe tatăl acesteia, Filip Tinca  şi pe bunicul fetei, Paul Durleci. Autorului triplei crime de la Stoeneşti a murit la sfârșitul anului trecut după ce i s-a făcut rău în celula sa din cadrul Spitalului Penitenciar Mioveni. În acest caz, s-a format un dosar separat pentru moarte suspectă, ancheta fiind efectuată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”. Necropsia a arătat că bărbatul a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii, însă nu se ştie încă ce anume a provocat-o, dacă este vorba de ingerarea unor substanţe toxice sau altceva.

 

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș nu știe cât are salariu

Luni, 26 Februarie 2018 15:19

# Directoarea Cristiana Surdu evită să spună ce despăgubiri va primi Mariana Ionescu în urma deciziei instanței, despăgubiri echivalente cu salariul primit de ea, ca director, în ultimii doi ani
Cristiana Surdu, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș evită să facă public ce despăgubiri urmează să primească fosta directoare de la APM Argeș, Mariana Ionescu. Curtea de Apel Pitești a obligat Agenția Națională pentru Protecția Mediului la reintegrarea Marianei Ionescu pe funcția de director și la plata salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi

„Nu s-a văzut o creștere calitativă a prestației funcționarilor de la CJ Argeș de când s-au triplat salariile”

Luni, 26 Februarie 2018 15:16

# Interviu cu cărțile pe față cu Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș # „Am semnale din partea unor primari PSD care sunt efectiv supărați și vor să plece din PSD” # „Nu e agreată conducerea PSD Argeș la nivel național și din cauza asta dl. Dragnea îi ține cu botul la gard” # „Domnul Bica este mult mai prezent și implicat în activitatea de la nivel județean, iar implicarea domnului senator Popa la nivel județean este mai redusă

 

Studii realizate pe banii noștri! Unui angajat de la CJ Argeș i s-a plătit de instituție „masteratul”

Luni, 26 Februarie 2018 13:40

Camera de Conturi Argeș a descoperit mai multe nereguli privind modul de cheltuire a banului public de către Consiliul Județean Argeș. Deși Dan Manu, președintele CJ Argeș, i-a răsfățat în ultimul an pe angajații săi cu salarii foarte bune, mai ales după apariția legii salarizării unitare, se pare că înainte de aceste măriri se încercau tot felul de tertipuri pentru a fi recompensați angajații favoriți.

Trei primării din Argeș - prejudiciu total de circa 1,7 milioane lei

Luni, 26 Februarie 2018 13:32

# Fostul primar Florin Frătică (foto) a făcut prăpăd în administrația de la Bradu # Bradu, Ungheni și Corbeni pe lista neagră în județ, în urma raportului Camerei de Conturi Argeș
Pe vremea fostului primar, Florin Frătică, s-au descoperit la Bradu zeci de nereguli. Astfel, în urma raportului Curții de Conturi, Primăria Bradu ocupă primul loc dintre primăriile din județ ca valoare a prejudiciului constatat. În acest top al „rușinii”, instituția administrată de fostul primar este lider autoritar cu un prejudiciu de 640.000 lei. Aceasta este urmată de Primăria Ungheni cu 589.000 lei și Primăria Corbeni cu 441.000 lei. În total, cele trei administrații au creat un prejudiciu de circa 1,7 milioane lei.

 

Spitalul Județean Argeș și Direcția pentru Protecția Copilului Argeș - prejudicii uriașe depistate de Curtea de Conturi

Luni, 26 Februarie 2018 13:29

Camera de Conturi Argeş şi-a exercitat, în cursul anului 2017, funcţia de control/audit la nivelul mai multor unităţi administrativ-teritoriale și instituții publice din județ. În raportul public al Curții de Conturi pe anul 2016 sunt evidențiate nereguli grave printre care bonusuri si remunerații ilegale. Acţiunile de control au identificat cazuri de nerespectare a reglementărilor legale, constatându-se abateri care au condus fie la nestabilirea, neurmărirea şi neîncasarea unor venituri bugetare, fie la producerea unor prejudicii ori la denaturarea unor date şi informaţii din situaţiile financiare.

Deputatul Rădulescu, în continuare cu permisul de port armă anulat

Luni, 26 Februarie 2018 13:27

# Judecătoria Pitești i-a respins plângerea lui Cătălin Rădulescu în procesul cu IPJ Argeș
Parlamentarul Cătălin Rădulescu a atacat în instanță actele administrative ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș prin care i s-a suspendat permisul de port armă, apoi prin care i s-a anulat acest permis, dar și amenda contravențională de 2.500 lei care i-a fost aplicată.
În martie 2017, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a verificat armele deţinute de parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu.

 

LUNA MARTIE ADUCE TEATRU DE CALITATE ÎN MIOVENI

Luni, 26 Februarie 2018 13:24

Spectacolul „Şofer/ Pictor“, în regia lui Alexandru Dabija şi scenografia Andradei Chiriac, avându-i protagonişti pe actorii Maia Morgenstern şi Lucian Iftime, se va juca la Mioveni, duminică, 11 martie 2018, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia. Piesa  „N-ai tu treabă!” este o adaptare scrisă de Cătălin Ştefănescu după Dănilă Prepeleac de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija se va juca duminică, 18 martie, ora 19.00, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia. Din distribuție fac parte: Marcel Iureş, Andrei Seuşan și Alexandru Voicu.

ROMÂNIA, 2018!!! Satul Blaju, comuna Tigveni - condamnat la moarte din cauza drumului devenit inaccesibil

Luni, 19 Februarie 2018 22:26

# Cei 25 de bătrâni rămași în sat se roagă la Dumnezeu să le mai aducă cineva câte o pâine

România anului 2018. Se vorbește, insistent, de creșterea economică și bunăstarea adusă de multele guverne PSD-ALDE ale ultimului an. Se vorbește de investiții majore în infrastructură, de Autostrada Pitești-Sibiu, de construcția, în nordul județului, a celei mai mari stațiuni de schi din România. Iată, însă, că există și locuri, locuri în care trăiesc oameni, fix în aceeași perioadă descrisă, locuri în care accesul la civilizație este fantastic de greu. Chiar refuzat, dacă se poate spune așa. Și veți afla imediat de ce.

 

Scandal și circ ieftin la ședința de buget a Consiliului Local Moșoaia

Luni, 19 Februarie 2018 22:23

# Șeful  PNL a fost abandonat în sală, vorbind, de propriii colegi
Ședință de un penibil dus la extrem joia trecută, cu ocazia dezbaterii bugetului, dar și altor teme de interes general, la Consiliul Local Moșoaia. În rol principal, prin ton, atitudine dar și bătut câmpii, nimeni altul decât președintele PNL local, Mihai Alexandru Lucian (foto). Pentru acesta, spectacolul a început la matineu. Mai exact, în dimineața zilei ședinței, acesta prevedea pe facebook  o afluență periculoasă de susținători PSD, susținători care să ajute majoritatea din forul de conducere al localității să treacă proiectele de pe ordinea de zi. Drept pentru care, domnul

Garda de Mediu - amendă de 100.000 de lei pentru OMV Petrom Argeș, sucursală condusă de soțul premierului Viorica Dăncilă

Luni, 19 Februarie 2018 22:08

# Reprezentanții societății au plătit jumătate din amendă, 50.000 de lei, pentru că au achitat-o în 48 de ore de la aplicare # Pârâu poluat la Merișani, după ce o conductă de ţiţei a OMV Petrom s-a fisurat

Pe 29 ianuarie, coroziunea unei conducte de țiței a produs poluarea unui pârâu și a mai multor suprafețe de teren din comuna argeşeană Merişani. La momentul producerii incidentului, atât reprezentanți ai OMV cât și ai Gărzii de Mediu și ai Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea s-au prezentat la fața locului. Asset III Muntenia Vest Piteşti este denumirea oficială a sucursalei OMV Petrom SA din judeţul Argeş, care este manageriată, din anul 2009 şi până în prezent, de Cristinel Dăncilă, soţul premierului Viorica Dăncilă.

 

Procesul unei primării din Argeș cu Apele Române, pentru că nu au decolmatat un pârâu, a ajuns la Tribunal

Luni, 19 Februarie 2018 22:03

# Decizia poate crea un precedent uriaș pentru alte administrații locale

La începutul verii anului trecut, o hotărâre judecătorească emisă de o instanță din Pitești venea să tulbure somnul frumos al reprezentanților unei instituții cu un buget uriaș, dar cu realizări puțin vizibile. Hotărârea cu pricina a pus, în curtea Administrației Apelor Argeș, cheltuielile provocate de ieșirea unui pârâu din albie, pârâu care a distrus, pe o porțiune însemnată, un drum proaspăt asfaltat. Astfel, ABAAV, o instituție cu excedent de 3.000 de miliarde de lei vechi, care nu se prea omora însă reparațiile și decolmatările, a devenit, brusc, atentă.

Cheltuielile nejustificate de la „Dimitrie Dima” puse în spatele fostei directoare

Luni, 19 Februarie 2018 21:53

# Viceprimarul Laurențiu Zidaru (foto): „În ultimele două luni din 2016 s-a plătit la utilități 155.000 lei, iar în 2017, în aceeași perioadă, doar 39.000 lei” # Viceprimarul Piteștiului susține că nu este nevoie de un audit la unitatea școlară care a consumat, în primele opt luni din 2017, pe utilităţi, nu mai puţin de patru miliarde lei vechi # Clasica rezolvare: s-a schimbat directorul, s-a rezolvat și problema
La începutul anului 2018, la nivelul municipalității s-a constituit o comisie de analiză a sistemului de alimentare cu energie termică pentru încălzire și preparare apă caldă de consum și a sistemului de alimentare cu apă și canalizare la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”. Coordonatorul comisiei a fost desemnat viceprimarul Laurențiu Zidaru.

 

Scandal la Primăria Pitești, după ce prețul gigacaloriei a crescut!

Luni, 19 Februarie 2018 21:48

# Primarul Cornel Ionică (foto stânga) l-a mustrat pe directorul de la Termo Calor, Iulian Richițeanu (foto dreapta): „Sunteți un pic cam apatic… Nu vă mai pasă de Termoficare”

Discuții aprinse, săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local Pitești! Aprobarea unui preț mult mai mare al energiei termice pentru populație a creat un val de nemulțumiri nu doar printre piteșteni, cât și printre consilierii locali PSD. Primarul Cornel Ionică a fost pus în situația de a majora prețul la gigacalorie pentru piteştenii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire după ce SC Termo Calor Confort a cerut acest lucru. Astfel, de la 1 martie prețul gigacaloriei ar fi crescut de la 191 lei la 245 lei, adică cu 54 de lei mai mult decât până în prezent.

P.A.M., partidul lui Mircea Andrei, dat în judecată de un fost membru

Luni, 19 Februarie 2018 21:47

Partidul pentru Argeș și Muscel (PAM), după ce a înfrânt răsunător la alegerile locale din vara lui 2016, a devenit, brusc, istorie. Mircea Andrei, motorul unicului partid local din România, s-a recunoscut învins și a plecat la București, pentru a putea fi mai aproape de milioanele de dolari din conturile proprii. De PAM nu prea s-a mai ocupat nimeni, spaima electorală de altădată intrând, brusc, într-un con de umbră.
Iată, însă, că cele trei inițiale se mai aud în sălile de judecată. În cazul de față, la Tribunalul Argeș, unde, un fost membru, se împotrivește pierderii calității de consilier local.

 

Firma lui Văsâi, Girexim Universal, amendată cu 40.000 de lei

Luni, 19 Februarie 2018 21:41

Anul 2017 nu s-a terminat cu bine pentru Girexim Universal, firma omului de afaceri Gheorghe Văsâi. Pe 28 decembrie 2017, a fost poluat accidental pârâul Geamăna, prin descărcarea de ape uzate provenite de la depozitul de deşeuri menajere Albota, aflat în administrarea celor de la Girexim Universal, în canalul de evacuare a apelor pluviale.

Garda de Mediu Argeș - trei plângeri penale împotriva firmei Global Eco Center!

Luni, 19 Februarie 2018 21:39

# Ministerul Mediului se va înscrie în dosarul de insolvență pentru recuperarea amenzilor acordate
În perioada 2013-2017, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Argeș a aplicat societății Global Eco Center cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500.000 lei. Confrom reprezentanților Gărzii de Mediu Argeș, societatea din Iași a plătit doar primele două amenzi. Spre finele lui 2014, Global Eco Center a intrat în procedura insolvenţei, la Tribunalul Iaşi. Lichidatorul desemnat de instanţă, Gheorghe Homoranu, a fost ocupat pe lângă dosarul de insolvență și cu procesele de anulare a unor amenzi acordate de autorităţile de mediu firmei lui Tofan.

 

Pagina 4 din 136

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea