Topul liceelor din Argeș în funcție de media ultimului admis

Luni, 13 Iulie 2020 14:30

# Două specializări ale Colegiului Național  „Ion C. Brătianu” - în top 50 la nivel național
Elevii argeșeni au aflat la ce licee au intrat. Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu la liceu a avut loc vineri, 10 iulie.  La admiterea în liceu,  în Top 50 specializări la nivel de țară, se află și Colegiului Național  „Ion C. Brătianu” Pitești.  Acesta se află pe locul 27 cu specializarea „Matematică-informatică, ultima medie de intrare fiind 9,70. Dar și pe locul 32 cu specializarea „Științe ale naturii”, ultima medie de intrare fiind de 9,68.

 

A început judecarea apelului în dosarul „Bordel la saloanele de masaj erotic”

Luni, 13 Iulie 2020 14:18

La Curtea de Apel Pitești a reînceput apelul în procesul în care inculpații Ramona Mihaela Matei și Cristinel Daniel Lemnaru sunt acuzați de proxenetism. Anchetatorii au stabilit că cei doi, sub paravanul unor saloane de masaj, administrau adevărate bordeluri, angajatele practicând prostituţia, atât în cadrul acestora, cât şi în alte locaţii din județ.

Începe acţiunea de distribuire a produselor alimentare în municipiul Piteşti

Luni, 13 Iulie 2020 14:13

În data de 10.07.2020 va începe acţiunea de distribuire a  produselor alimentare în municipiul Piteşti (în cadrul POAD 2019-2021) în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr.84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate –POAD pentru  beneficiarii înscrişi iniţial pe liste, prevăzuți la art.3, litera a și b din Ordonanța de Urgență nr.84/2020.

 

Virgil Baciu: „TREBUIE SĂ OPRIM CARPATHIA SĂ PUNĂ MÂNA PE MUNȚII FĂGĂRAȘ!”

Luni, 13 Iulie 2020 14:07

# În atenția Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor!

Pe 14 septembrie 2016, Guvernul Cioloș aproba un memorandum cu privire la crearea Parcului Natural Munții Făgăraș, pe o suprafață de aproximativ 200.000 de hectare, prin inițierea unei oferte de colaborare cu diverse organizații de mediu. De proiect  s-a arătat imediat interesată Fundația Conservation Carpathia, controlată de multimiliardarul elvețian Johann Georg Wyss.

Mircea Andrei, despre candidatura lui Cătălin Gherzan la Primăria Pitești: „Este o soluție curată!”

Luni, 13 Iulie 2020 14:05

Două numiri importante în Partidul Ecologist Român Filiala Argeș.  Cătălin Gherzan a fost desemnat, în mod oficial, pe 10 iulie, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) Argeș la funcția de primar al Piteștiului. Anunțul a fost făcut de Mircea Andrei, secretarul general al PER, într-o conferință de presă susținută la sediul partidului. „Cătălin Gherzan este un om cunoscut al Piteștiului. Este un om de afaceri, este jurist. Și în primul rând este un om care vrea foarte mult să câștige această bătălie electorală”, a precizat Mircea Andrei. De asemenea, o altă numire importantă a fost făcută chiar la conducerea PER Argeș.

 

Protoieria Topoloveni - Campionii Bucuriei Sociale

Luni, 13 Iulie 2020 13:51

La sfârșitul lunii iunie, s-a desfășurat, în cadrul Protoieriei Topoloveni, o nouă etapă a proiectului "Campionii Bucuriei Sociale", în care parohiile din Cercul nr. 3 pastoral: Vrănești, Văleni Podgoria, Călinești Vale, Râncăciov și Gorganu de Sus au fost alături de familiile greu încercate din această perioadă, oferindu-le alimente pentru traiul de zi cu zi.

522 de ani de la atestarea certă a Mănăstirii Râncăciov

Luni, 13 Iulie 2020 13:49

# Imobilul se degradează pe zi ce trece din indiferența Arhiepiscopiei Argeșului dar și din nepăsarea guvernanților

Este cel mai vechi așezământ religios cunoscut în comuna Călinești, fiind situată în estul satului Râncăciov, la 7 km nord de vechea șosea București-Pitești.
Mănăstirea Râncăciov a fost atestată documentar pentru prima dată în hrisovul lui Radu cel Mare din 19 iulie 1498 prin care întărește mănăstirii ocină lui Cârstian și veniturile date de Vlad Călugărul, domnul Țării Românești.

 

Oficial! Cătălin Gherzan este candidatul Partidului Ecologist Român la funcția de primar al Piteștiului

Vineri, 10 Iulie 2020 16:57

 

 

 

Cătălin Gherzan a fost desemnat, în mod oficial, astăzi, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) Argeș la funcția de primar al Piteștiului. Anunțul a fost făcut de Mircea Andrei, secretarul general al PER, într-o conferință de presă susținută la sediul partidului. „Cătălin Gherzan este un om cunoscut al Piteștiului. Este un om de afaceri, este jurist. Și în primul rând este un om care vrea foarte mult să câștige această bătălie electorală”, a precizat Mircea Andrei.

Cătălin Gherzan a susținut că intențiile PER de a ecologiza municipiul sunt foarte serioase, mai ales că Piteștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din România.

Continuă jaful din pădurile Argeșului. Șeful Ocolului Silvic Pitești, trimis în judecată pentru omisiunea sesizării

Luni, 06 Iulie 2020 16:30

# Procurorii îl acuză că, deși a luat la cunoștință despre comiterea unor infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori, nu a sesizat organele de urmărire penală

Sorin Marius Balaș, șeful Ocolului Silvic Pitești, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub acuzația de omisiunea sesizării. Acesta este acuzat că în calitate de șef de ocol silvic nu a sesizat organele de poliție și nici unitatea de parchet competentă despre comiterea unor infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori. Dosarul său a fost înregistrat la Judecătoria Pitești în data de 19 martie. Instanța a stabilit primul termen de judecată, în camera preliminară, pe 15 iulie. Inginerul Sorin Balaş este șeful Ocolului Silvic Pitești din anul 2013.

 

Dosarul fostului primar de la Nucșoara se află în pronunțare la Tribunalul Argeș

Luni, 06 Iulie 2020 16:28

# Fostul edil a fost condamnat  în 2019 la 3 ani de închisoare cu suspendare

La Tribunalul Argeș se află în pronunțare unul dintre dosarele lui Corneliu Berevoianu, fostul primar al comunei argeșene Nucșoara. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a depus o contestație la executare. Instanța urmează să dea o hotărâre în acest caz pe 14 iulie, după ce pe 7 iunie a fost amânată cauza.  Reamintim că pe 25 iunie 2019 fostul edil a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care APIA era constituită parte civilă cu suma de 987.616,54 lei.

 

Deputatul USR Ionuț Moșteanu nu renunță la... rulotă!

Luni, 06 Iulie 2020 16:25

Ionuț Moșteanu, deputat de Argeș al noii generații, deși nu are o declarație de avere care să dea pe afară, arată că nu o duce tocmai rău. Recent, și-a înnoit declarația de avere la Camera Deputaților (pe 10 iunie 2020). Deși nu mai are nici o mașină pe numele său, tânărul parlamentar nu renunță, în acte, la o rulotă Burstner.

 

S-a dat drept administrator de firmă și a păcălit zeci de persoane

Luni, 06 Iulie 2020 16:24

Un bărbat, de 31 de ani, din Pitești, a fost trimis în judecată, recent, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de înşelăciune în formă continuată, fals informatic şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În intervalul noiembrie 2019 – februarie 2020, Marius Florin D. a păcălit nu mai puțin de 16 persoane, din toată țara, creând un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lei. Se dădea drept administrator de firmă, iar în schimbul unor sume de bani le promitea oamenilor că le va furniza servicii de transport marfă și vânzări auto.

Licitație la DSVSA Argeș! 12 societăți – în luptă pentru achiziționarea unui aparat PCR și a echipamentelor conexe

Luni, 06 Iulie 2020 16:23

La nivelul județului Argeș sunt trei laboratoare de testare Real Time-PCR (la Spitalul Orășenesc Mioveni, la Spitalul Județean de Urgență Pitești și la Spitalul Municipal Câmpulung). În curând, va fi gata și al patrulea laborator, la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, după ce instituția este în proces de achiziționare a unui  aparat Real Time PCR și a echipamentelor conexe, pentru depistarea pestei porcine africană, dar care poate fi folosit și la testarea COVID-19.

 

Zeci de persoane, internate în secția externă COVID-19 pentru pacienții asimptomatici

Luni, 06 Iulie 2020 13:06

# Căminul Primăriei Pitești, transformat în secție a Spitalului Județean Argeș

Începând cu data de 1 iulie, în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, funcționează o unitate de izolare și tratament pentru pacienții confirmați cu infecția SARS-Cov-2 asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară. Locația pentru această unitate a fost pusă la dispoziția SJU cu titlu gratuit de către Primăria Pitești și, prin eforturile susținute ale întregului colectiv al spitalului. În această unitate au fost deja transferați primii pacienți încă de săptămâna trecută. De asemenea, și la Câmpulung s-a deschis o astfel de unitate, mai exact într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung, înainte celei de la Pitești.

Data la care se organizează examenul de Titularizare

Luni, 06 Iulie 2020 13:05

Legea care permite organizarea concursului de Titularizare și angajările de cadre didactice în învățământ, promulgată săptămâna trecută de președintele Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ deblochează astfel, pentru școli, situația impusă prin Legea 55/2020 prin care erau suspendate în perioada stării de alertă toate consursurile de angajare din instituțiile publice.

 

UPDATE! Un singur candidat - prezent la etapa specială a Bacalaureatului

Luni, 06 Iulie 2020 13:01

UPDATE: Astăzi, 6 iulie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a examenului național de bacalaureat. Un singur candidat s-a înscris pentru susținerea probei de Limbă și literatură română, care a fost prezent. Nu au fost incidente, totul s-a desfășurat conform metodologiei.

Știrea inițială: Luni, 6 iulie, se desfășoară prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a Bacalaureatului. Cinci elevi argeșeni s-au înscris pentru susținerea probei de Limba și literatura română. Amintim că la aceste etape speciale vor participa doar elevii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

Calendarul sesiunii speciale a examenului național de Bacalaureat:

Instituția Prefectului Argeș: „Se constată o prezență mult mai numeroasă a exemplarelor de urs comparativ cu anul precedent”

Luni, 06 Iulie 2020 12:57

# Patru argeșeni – grav răniți de urs, în 2019

Urșii coboară tot mai des aproape de gospodăriile oamenilor și atacă tot ce le iese în cale. Sunt numeroase sesizări ale autorităților locale și județene legate de această problemă ce pare să nu își găsească rezolvare. De asemenea, odată cu deschiderea Transfăgărășanului crește riscul de a se produce incidente nedorite, mai ales că pe acest sector de drum ursul se comportă ca la el acasă.

 

Primarul Dan Stroe: „Investițiile în comuna Bradu continuă în ritm susținut”

Luni, 06 Iulie 2020 12:55

# Sens giratoriu la intrarea în Târgul Săptămânal

În localitatea Bradu continuă proiectele de modernizare. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru primarul Dan Stroe, care vrea să le asigure cetățenilor cele mai bune condiții de trai. ”Chiar dacă în ultimele luni am traversat cu toții o perioadă dificilă, investițiile în comuna Bradu au continuat în ritm susținut”, declară primarul Dan Stroe.
Investițiile din această perioadă:

Primăria Pitești a prelungit termenul de depunere a declarației fiscale pentru taxa de salubrizare

Luni, 06 Iulie 2020 12:50

Primăria Municipiului Pitești anunță prelungirea perioadei de depunere a declarației fiscale pentru stabilirea taxei de salubrizare pentru persoane fizice.
Astfel, declarațiile vor putea fi depuse până la data de 30.09.2020, dar se pot depune și prin mijloacele de transmitere la distanță: prin fax (la numărul 0248.21.21.66); prin poștă (pe adresa Pitești, str.Victoriei, nr.24; prin intermediul site-ului web al instituției, disponibil la adresa www.primariapitesti.ro, opțiunea Servicii electronice - Depunere ONLINE.Declarația TAXĂ SALUBRIZARE.

 

Localitățile afectate de inundații au solicitat peste 21 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor calamitate

Luni, 06 Iulie 2020 12:46

UPDATE: Alte nouă UAT-uri din Argeș, afectate de inundații, au depus documentațiile pentru obținerea unui sprijin financiar din partea Guvernului. În total sunt 19 localități care au solicitat în total 21,14 milioane lei. Numai 10 nu au depus documentația, cel mai probabil pentru că valoarea pagubelor a fost una mică.

Textul inițial: În Argeș au existat 29 de localități afectate de inundațiile din luna iunie. Instituția Prefectului Argeș a făcut din timp demersurile pentru obținerea unui sprijin financiar din partea Guvernului. Doar 10 UAT-uri au transmis însă în timp util documentațiile complete, prin care se solicită sprijin financiar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură afectate.

Lista candidaților PSD la primăriile din Argeș

Luni, 06 Iulie 2020 12:44

 

În cadrul Adunărilor Generale din organizațiile locale ale PSD Argeș au fost desemnați, până în momentul de față,  56 de candidați. Până la data de 17 iulie, organizația județeană dorește să închidă Adunările Generale de desemnare a candidaților. Săptămâna aceasta se organizează adunări la Mioarele, Poienarii de Muscel, Schitu Golești, Mihăești, Coșești, Corbi, Nucșoara, Țițești, Vulturești, Albești de Muscel, Bughea de Jos și Bughea de Sus.

„Până pe data de 17 iulie deja vom dori să venim în fața dumneavoastră cu toate aceste desemnări încheiate și aprobate în Comitetul Executiv Județean al PSD Argeș. Încercăm să ne încadrăm inclusiv la Pitești în acest termen... La Pitești este cea mai importantă decizie pe care PSD Argeș o ia pentru că aici discutăm de influența în rezultatul pe care îl avem, undeva la 30-40% pondere din populația județului. Prin urmare este posibil ca Piteștiul să facă excepție de la acest termen. Însă, am analizat cu atenție ce s-a întâmplat acolo și pot să vă spun că echipa noastră va câștiga alegerile locale de la Pitești”, a precizat deputatul Simona Bucura Oprescu, secretarul general al PSD Argeș.

 

 

Pagina 4 din 207

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea