RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Miercuri, 13 Septembrie 2023 13:45

 

TRASEIST USR - BĂDESCU

A lăsat locul de muncă,

Având ochii după şuncă

Şi-a trecut la PNL...

Gorghiu ştie de ce.

 

Petrecere frumoasă pe valea Cotmenei, de Sfânta Maria, la Lunca Corbului!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 10:04

 

A fost sărbătoare și în localitatea Lunca Corbului. Cu ocazia “Zilei Comunei”, primarul Gheorghe Drăgan a pregătit mai multe surprize localnicilor prezenți în număr mare la eveniment.

În primul rând, a adus în fața localnicilor pe fruntașii județului. Din aceștia, mulți au avut cuvinte de laudă pentru comună și pentru lucrurile bune care se întâmplă aici. Investițiile realizate în comună cu fonduri de la bugetul local, național și cu sprijinul Consiliului Județean vorbesc de la sine privind buna gospodărire a localității. Iar momentele de bucurie vorbesc despre căldura oamenilor locului în care călușul este la loc de cinste.

 

Hotelul Argeș a intrat sub umbrela brandului Accor, cel mai mare lanț hotelier din lume

Miercuri, 13 Septembrie 2023 10:02

 

# Andreia Dumitrică, General Manager la viitorul Hotel Ibis Styles Pitesti City Center: ”Implementarea standardelor impuse de brand va reprezenta o provocare!”

Accor, unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, anunţă deschiderea unui nou hotel sub brandul ibis Styles în Piteşti. Lanţul hotelier a încheiat un acord de franciză cu compania HR Eden 2007, ce administrează hotelul Argeş din Piteşti, care va fi renovat şi rebranduit în marca internaţională.

Hotelul va avea 45 de camere, un restaurant, un bar şi o sală de şedinţe. Hotelul urmează a fi deschis în trimestrul al patrulea din acest an.

 

 

Doi senatori PNL și doi senatori PSD - efort pentru salvarea Bisericii „Sfânta Treime” din Golești, patrimoniu românesc

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:58

 

# Senatul a votat favorabil

Alina Gorghiu este criticabilă pentru multe. Pentru că se bagă în toate și dorește să dea impresia că se pricepe la toate. Și nu e așa. Însă pentru ceea ce a făcut în Senat, zilele trecute, merită toată aprecierea. Chiar aplauze. Aplauze și pentru senatorul Bica, aplauze și pentru cei doi senatori PSD Argeș care se numără printre inițiatori. Aplauze!

Cu 85 de voturi „pentru” , 1 „contra” și 2 „abțineri”, plenul Senatului a votat, săptămâna trecută, propunerea legislativă inițiată pentru a se asigura fonduri necesare de la bugetul de stat pentru restaurarea și conservarea bisericii „Sfânta Treime” din Golești, obiectiv din patrimoniul național.

A început construcția primei piste de bicicletă din comuna Budeasa!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:43

 

Au început lucrările la prima pistă de biciclete din localitatea Budeasa. Aceasta se va întinde pe o suprafață de 3,5 kilometri, având o lățime de un metru și va lega Primăria Budeasa de Grădinița Rogojina. Pista de biciclete este o investiție finanțată prin PNRR, costul lucrărilor fiind de peste 1 milion de lei.Lucrările ar urma să fie finalizate în aprilie 2024

„În primăvara anului 2024, comuna Budeasa va avea pistă de biciclete modernă, pe o distanţă de 3,5 kilometri și lățime 1 m, conform ghidului solicitantului pentru zona rurală. Lucrările au început deja, iar investiţia finanţată prin PNNR , Componenta 10 se ridică la 1.025.152,28 Lei cu TVA, plus cofinanţarea din bugetul local, în valoare de 81.195 Lei cu TVA. Durata contractului de execuție este de 8 luni din momentul emiterii ordinului de începere al lucrărilor (1 august 2023). Conform ghidului solicitantului pentru zona rurală, pista de biciclete trebuie să lege două obiective de interes local și anume Primăria Budeasa – Grădinița Rogojina”, a precizat primarul Mihai Rachieru.

A.V.

 

 

Judecătoria Pitești rămâne în grevă!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:41

 

O instanță din Argeș face notă discordantă și a decis să continue protestul declanșat la începutul verii, din cauza modificărilor pe care Guvernul intenționează să le facă la pensiile de serviciu ale magistraților. Protestul a fost extins și în legătură cu problema drepturilor salariale ale judecătorilor, procurorilor și personalului din sistemul judiciar.

Judecătoria Pitești menține suspendarea parțială a activității și extinde actiunea de protest în legătură cu posibilele modificări la drepturile salariale ale magistraților: “Judecătorii Judecătoriei Pitești, în Adunarea Generală, au decis, cu majoritatea voturilor, continuarea, pe durată nedeterminată, în aceleași condiții, a acelorași forme de protest”

 

Atenție, doar până joi se mai fac înscrieri pentru „Toamna piteșteană”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:55

 

Festivalul „Toamna piteșteană” revine cu o nouă ediție, în perioada 12-19 octombrie a acestui an. Producătorii și comercianții se pot înscrie până joi, 14 septembrie 2023, la Primăria Municipiului Pitești (Centrul de Informare pentru Cetățeni, intrarea D) sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Produsele acceptate pentru comercializare, în cadrului târgului de toamnă, sunt: fructe și legume de sezon; produse apicole și zaharoase; conserve de sezon; vin; must; produse alimentare tradiționale din carne și lapte; flori; plante medicinale.

 

 

Rătești. Școala din satul Tigveni a intrat în renovare

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:46

 

Se lucrează de zor, dar cu spor la renovarea Școlii din Tigveni, comuna Rătești. A fost montat, zilele trecute, un acoperiș nou, urmând să se facă și alte intervenții în perioada următoare.

Cornel Petrică, primar: ”Astăzi (miercurea trecută, n.r.)am semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul "DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN COMUNA RĂTEȘTI".

 

Auchan va aduce produse deținuților de la Mioveni

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:05

 

Deținuții din Penitenciarul Mioveni vor putea face shopping online, scăpând astfel de prețurile piperate de la chioșcul din incinta unității. Conducerea închisorii a inițiat implementarea unei abordări în materie de cumpărături online. Comisia de evaluare a decis să acorde statutul de câștigător operatorului economic S.C. Auchan România S.A.

În sistemul penitenciarelor, inițiativa de a introduce achizițiile online ca alternativă a debutat la Penitenciarul Arad sub forma unui proiect pilot, devenind o opțiune din ce în ce mai solicitată în întregul sistem.

În prezent, se regăsesc unități penitenciare care au adoptat exclusiv această modalitate online pentru aprovizionarea cu bunuri necesare persoanelor private de libertate.

 

 

Codul de client - necesar în apelarea Call Center Apă Canal 2000 SA Piteşti

Miercuri, 13 Septembrie 2023 07:54

 

Aşa cum am mai anunţat, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, pentru operativitate în rezolvarea problemelor şi îmbunătăţirea comunicării cu clienţii săi, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a implementat serviciul de Call Center, care este funcţional de la începutul lunii martie.

Oricine va suna la numărul de telefon 0248 223 237, disponibil nonstop, poate primi informaţii despre contracte, facturi şi modalităţi de plată, tarife, racordarea la reţelele de apă şi de canalizare, obţinerea avizelor, lucrări programate şi avarii, etc..

 

Modificări legislative prezentate la ultima ședință de Guvern. Niciun centru de servicii sociale nu va mai funcționa fără verificări în teren

Marţi, 12 Septembrie 2023 21:20

 

Legislația în baza căreia funcționează centrele de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități, persoane vârstnice dependente și celelalte servicii sociale va fi reformată din temelii. Niciun centru nu va mai funcționa fără verificări în teren.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au inițiat modificarea legislației privind asistența socială din România, după cazurile deosebit de grave descoperite în ultimele luni. Modificările au fost prezentate în primă lectură în timpul ședinței de Guvern din 8 septembrie 2023.

 

 

„Locul deșeurilor nu e în casă”, campanie desfășurată și la Budeasa

Marţi, 12 Septembrie 2023 20:48

 

Până la sfârșitul lunii septembrie, pe raza comunei Budeasa, se desfășoară Campania de Mediu - Mini colectare DEEE - „Locul deșeurilor nu e în casă! ”, în cadrul căreia se vor colecta deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Deșeurile electronice și electrice provin de la diferite produse care sunt aruncate după utilizare. Aparatele mari de uz casnic, cum ar fi mașinile de spălat sau sobele electrice, sunt cele mai des colectate, totalizând mai mult de jumătate din cantitatea totală de deșeuri electronice colectate. Urmează în ordine echipamente IT și de telecomunicații (laptopuri, imprimante), echipamente de consum și panouri fotovoltaice (camere video, lămpi fluorescente) și aparate de uz casnic mici (aspiratoare, prăjitoare de pâine).

 

Procedură de selecție a șefilor din marile parchete

Marţi, 12 Septembrie 2023 20:38

 

Ministerul Justiției a declanșat procedura pentru numirea în funcții de conducere la PICCJ, DNA și DIICOT. Sunt disponibile patru posturi de șef de secție in PICCJ, trei funcții de procuror șef secție în DNA, o funcție de adjunct al DIICOT și trei funcții de șef secție în DIICOT

Ministerul Justitiei condus de Alina Gorghiu (foto) a anuntat luni, săptămâna trecută, declanșarea procedurii de selecție pentru mai multe funcții de șef de secție în PICCJ, DNA și DIICOT, precum și pentru o funcție de adjunct al DIICOT (rămasă neocupată la precedenta selecție).

 

 

Pitești. Lucrările la 11 unități de învățământ, finalizate

Marţi, 12 Septembrie 2023 14:49

 

Conform graficului stabilit, în perioada vacanței de vară, lucrările majore din cele 11 unități de învățământ care au avut nevoie de reparații și modernizare s-au finalizat!

Cristian Gentea, primar: ”Preșcolarii și elevii vor intra, în 11 septembrie 2023, în prima zi de școală a noului an, în clădiri și clase întreținute de municipalitate.

La Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca zăpada”, la școlile gimnaziale „Negru Vodă” și „Alexandru Davila” și la Colegiul Național „Alexandru Odobescu” s-au făcut ultimele retușuri și s-au recepționat lucrările. Succes în noul an școlar tuturor - elevi și cadre didactice!”

 

În atenția tuturor argeșenilor. Guvernul a prelungit termenul până la care pot fi plătite retroactiv contribuțiile de asigurări sociale

Marţi, 12 Septembrie 2023 14:16

 

 

Guvernul a prelungit prin OUG nr. 70/2023 pentru modificarea și/sau completarea unor acte normative din domeniul pensiilor publice, data până la care se poate plăti contribuția pentru asigurări sociale pentru pensie, aceasta data fiind 31 decembrie 2024. ÎN VEDEREA OBȚINERII PENSIEI PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ, până la data de 31 decembrie 2024, persoanele care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public, au posibilitatea legală de a plăti retroactiv contributia la pensii pentru 6 ani.

 

Cursuri gratuite la Centrul Cultural Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 13:51

 

 

Centrul Cultural Mioveni oferă, pentru anul școlar 2023 – 2024, următoarele cursuri gratuite destinate copiilor:

- Balet - de la 4 ani;

- Canto muzică ușoară - de la 6 ani;

- Canto muzică populară - de la 6 ani;

- Chitară - de la 10 ani;

- Dans modern/sportiv - de la 6 ani;

 

Actorul Dragoş Bucur şi-a făcut casă în Argeş, la Dobreşti!

Marţi, 12 Septembrie 2023 12:00

 

# E vecin cu Bodo, de la Proconsul

Actorul Dragoş Bucur, soţia sa Dana Nălbaru şi cei trei copii ai lor au dat viaţa mondenă din Bucureşti, pe traiul liniştit de la ţară. Cei cinci s-au mutat în comuna Dobreşti, unde şi-au construit o casă cochetă. Lucrările nu s-au finalizat încă, bun prilej pentru ca Dragoş Bucur să se apuce de vloguri şi să le arate urmăritorilor săi cum e viaţa la ţară, în Argeş. ”Rurality Show” pe YouTube e noul proiect al actorului, iar aventurile prezentate sunt cu totul speciale pentru familia Bucur-Nălbaru.

 

 

Cristian Gentea: ”Refacem Teatrul de Vară din Ștrand fără bani de la bugetul local!”

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:51

 

Teatrul de Vară din Ștrand va fi renovat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației., fără bani de la bugetul local!

Încă 2.756.478,51 lei pentru Municipiul Pitești (Filarmonica Pitești) de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cristian Gentea, primar: ”Prin această alocare avem întreaga sumă pentru a reabilita și moderniza Teatrul de Vară din Ștrand.

Așa cum am promis, fără bani de la bugetul local! Atașez și fotografii cu modul în care va arăta Teatrul de Vară.”

 

S-au împlinit 4 ani de la deschiderea Spitalului Orășenesc Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:30

 

Primul spital de stat construit de la zero în România, în ultimii 30 de ani, Spitalul Orășenesc Mioveni - a împlinit 4 ani. Și a crescut ca un copil frumos, îngrijit de părinții iubitori. Astăzi vorbim de 250 de paturi, 5 secții, 12 compartimente, 24 cabinete ambulator, 2 laboratoare. Dispune de aparatură de ultimă generație… și de o inimă sănătoasă, formată din echipa de specialiști în sănătate de care dispune instituția. Eforturi mari, cheltuieli mari – care au dus, însă, la un rezultat la fel de mare.

De Spitalul Mioveni a vorbit, recent, un prestigios ziar elvețian. Și a vorbit de bine, cu admirație. Iată cum Mioveniul este pus pe harta României și altfel decât ca orașul Uzinelor Dacia, iată cum România este pusă pe harta Europei și de altă entitate. La mulți ani Spitalului Orășenesc Mioveni!

 

Firma de construcții Electrovâlcea va realiza secția exterioară a Penitenciarului Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:27

 

# Contract de peste 20 de milioane de lei, fără TVA

Deținuții de la Penitenciarul Mioveni reclamă des condițiile de trai. În primele șapte luni din 2023, au fost înregistrate peste 800 de reclamații. Persoanele private de libertate de la Mioveni susțin că în camere sunt ploșnițe și gândaci, acuzând și supraaglomerarea din închisoare. De exemplu, la data de 11 august 2023 în custodia Penitenciarului Mioveni se afla un număr de 688 de persoane private de libertate. Gradul de ocupare, în acel moment, fiind de 142%.

„Principalele aspecte reclamate sunt cele privind condițiile de cazare, asigurarea dreptului la învățământ, calitatea hranei și transferul la unități apropiate de domiciliu”, informează Penitenciarul Mioveni într-o informare de presă.

 

Polițistul acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere este nemulțumit de durata procesului

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:09

 

Judecătoria Topoloveni funcționează în regim de avarie, doar cu doi judecători detașați de la alte instanțe din Argeș. Din acest motiv s-au acordat termene de judecată mai îndelungate, spre nemulțumirea oamenilor. Mai multe persoane au depus cereri de preschimbare a termenului pentru ca procesul să se judece mai repede. Printre aceștia se află și un polițist de la Curtea de Argeș, trimis în judecată, în iunie 2021, pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Agentul de poliție Viorel Derviş este acuzat că, în aprilie 2020, a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea asupra ei declaraţia pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgenţă.

 

 

Pagina 4 din 448

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea