Simona Bucura Oprescu: „Măsurile din ultimul an de guvernare au produs dezechilibre majore în economie”

Luni, 11 Ianuarie 2021 10:52

Comisia Europeană a transmis Guvernului Cîțu o scrisoare avertisment în care arată că  România intră în groapa austerității.
„Scrisoarea demonstrează că împrumuturile și măsurile din ultimul an de guvernare PNL au produs dezechilibre majore în economie. Cîțu a spus că jumătate din deficitul din 2020 vine din măsurile pentru combaterea pandemiei. Ori, Comisia Europeană arată clar că guvernul PNL a folosit doar 1,4% din PIB pentru combaterea pandemiei, din care 0,4% au provenit din fondurile UE!
Deci doar 1% a fost sprijinul Guvernului României pentru mediul de afaceri. Restul banilor unde s-a dus?”, a precizat deputatul PSD Simona Bucura Oprescu.

 

ÎPS Calinic: „Se pune întrebarea dacă mă voi vaccina? Desigur”

Luni, 11 Ianuarie 2021 09:52

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului anunţă că se va vaccina împotriva COVID-19 şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

"Guvernul României a făcut un Site: vaccinare-covid.gov.ro, un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări și răspunsuri pe tema vaccinării contra Covid-19, și alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialiști și nu doar date aproximative și nefondate pe adevăruri științifice, pentru a se feri lumea de capcana știrilor false care au inundat lumea. Dacă apelăm la Site-ul de mai sus, vom găsi răspuns și la întrebarea, dacă pot refuza vaccinarea, iar răspunsul este fără echivoc: vaccinarea este voluntară și ne-obligatorie. Aceasta, ca răspuns corect, pentru cine mai are nedumeriri, iar cei care se erijează în atoateștiutori, să se informeze și să citească pentru a nu avea dubii asupra fenomenului Covid-19. Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă și se vede clar că osteneala celor încredințați cu această lucrare salvatoare își iau în serios chemarea de îngeri ai vieții, riscându-și viața și confortul, zi de zi! Doar cei răutacioși îsi exprimă mereu nemulțumiri și folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat", se arată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Învățământul online - prelungit până în data de 8 februarie

Duminică, 10 Ianuarie 2021 14:02

Ordonanța de Urgență nr 2 din 2021 care completează articolul 38 din Legea 55/2020 a fost publicată pe 7 ianuarie în Monitorul Oficial. Actul normativ dă posibilitatea ministrului Educației să emită un ordin prin care să suspende cursurile din școli, în format fizic în perioada 11 ianuarie-8 februarie.
Actul normativ prevede următoarele:

 

Cătălina Dumitrașcu, adjuncta de la ISJ Argeș, a donat plasmă

Vineri, 08 Ianuarie 2021 23:32

Argeșul se află printre județele fruntașe în ceea ce privește numărul donatorilor de plasmă. Săptămâna trecută a donat plasma și consilierul local piteștean Cătălina Dumitrașcu, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Argeș.

# „Vă invit să cugetați și să acționați!”

„Pandemia cu Covid 19 ne-a schimbat viețile. Dar asta nu înseamnă că nu stă în puterea noastră să luptăm și să schimbăm, acolo unde se poate, lucrurile. Această postare este despre ce putem face noi: Ai fost diagnosticat cu Covid 19? Mergi și doneaza plasmă! E aproape o obligație în timpurile pe care le trăim. Ai prieteni sau cunoștințe care au pierdut lupta cu virusul? E o motivație în plus să te gândești să schimbi lucrurile în bine! Din fericire, în Argeș, oamenii au înțeles importanța acestei donări; programări sunt făcute până pe 20 ianuarie, iar personalul medical nu trimite pe nimeni înapoi.

Un român vine la conducerea Dacia

Vineri, 08 Ianuarie 2021 23:24

 

# Constantin Stroe a fost ultimul român în funcția de director general

În urma organizării Groupe Renault în jurul mărcilor sale, grupate în patru unități de business - Renault,  Dacia & Lada, Alpine și New Mobility - Christophe Dridi preia, de la 1 ianuarie, responsabilitatea perimetrului industrial din România, Rusia și Maroc, în funcția de VP Global Access Industry și VP Industry Dacia și Lada. Totodată, Mihai Bordeanu este numit, începând din 1 ianuarie, în funcția de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania (din 1 februarie).

# Mihai Bordeanu: „Mă întorc acasă cu un sentiment de mândrie”

Este pentru prima dată din 2002 încoace când la conducerea Dacia vine un român.

 

Risc de avalanșă de gradul 4 în Făgăraș și Bucegi

Miercuri, 06 Ianuarie 2021 16:23

 

La altitudini de peste 1.800 de metri, în Munţii Făgăraş și Munții Bucegi, riscul de producere a unor avalanşe este foarte mare, de gradul 4 din 5.

În acest moment, stratul de zăpadă măsurat la stația meteo Bâlea Lac, la altitudine echivalentă cu Cota 2000 Transfăgărășan, este de 106 centimetri, iar riscul de avalanșă a ajuns la gradul 4, la altitudini de peste 1800 metri, și gradul 3 sub această altitudine, pe o scală 1-5, informează salvamontiștii argeșeni.

Traseele montane din județul Argeș, care acced către creasta Făgărașului, precum și traseul de creastă al Făgărașului, Iezerului, Pietrei Craiului și Leaotei sunt și vor rămâne închise până la sfârșitul iernii. Potecile nu mai sunt vizibile, la fel ca și marea majoritate a semnelor de marcaj, abordarea fiind strict alpină.

Restaurant din Piteşti depistat cu branşament de apă ilegal

Miercuri, 06 Ianuarie 2021 16:03

 

SC Apă Canal 2000 SA continuă campania de identificare şi sancţionare a utilizatorilor clandestini ai serviciilor prestate de societate. În urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 6 ianuarie la un agent economic cu profil de activitate „restaurant‟ de pe raza municipiului Piteşti – zona Fraţii Goleşti, o echipă din cadrul Serviciului Control al SC Apă Canal 2000 SA a constatat că pe lângă branşamentul de apă contorizat, care făcea obiectul contractului de furnizare încheiat cu operatorul, agentul economic mai deţinea un branşament de apă necontorizat, funcţional, amplasat înainte de apometru, reprezentând lucrare clandestină de ocolire a contorului, prin care era fraudat consumul de apă. Procedura prin care s-a descoperit furtul de apă în acest caz a constat în analiza de consum a restaurantului, prin comparatie cu alţi utilizatori cu obiect de activitate similar.

 

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș - Poliţia Municipiului Piteşti, la solicitarea SC Apă Canal 2000 SA pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

 

A început vaccinarea anti-COVID și la Mioveni

Marţi, 05 Ianuarie 2021 14:51

Conform programărilor făcute anterior, 70 de cadre medicale din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, atât din spitalul "verde", dar în special de la Secția Infecțioase și ATI Covid s-au vaccinat marți, 5 ianuarie, ca măsură concretă și eficientă de acțiune pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Aceasta este prima etapă de vaccinare, în care vor fi imunizate împotriva Covid19 cadrele medicale din spitale. Ulterior, vor fi vaccinați medicii de familie și personalul din unitatile medico-sociale.

În etapa a doua va fi imunizată populația cu grad ridicat de risc, iar în etapa a treia va fi vaccinată populația generală. Conform strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în România vaccinarea este voluntară, neobligatorie și gratuită.

Vandalism în parcurile publice din municipiul Pitești

Marţi, 05 Ianuarie 2021 14:44

Datorită restricțiilor de circulație impuse în noaptea de Revelion după ora 23:00, nu au explodat, ca în trecut, zecile de coșuri de gunoi stradale, cu petarde aruncate în batjocură. În schimb, vandalismul s-a manifestat în parcurile publice din municipiul Pitești! Mobilierul și accesoriile din toaletele publice din parcuri au fost distruse, chiar și dintre cele noi, schimbate în 2020.

„Poliția locală nu poate face față singură gradului de nepăsare și lipsă de educație a persoanelor cu devieri de comportament. E nevoie și de sprijinul comunității, de atitudinea fiecărui piteștean în fața gesturilor care ne descalifică umanitatea. Prin campanii de conștientizare a responsabilității fiecăruia dintre noi și de activare a spiritului civic, ce vor fi demarate în prima parte a acestui an, intenționăm să reînviem în comunitatea piteșteană bucuria de a trăi într-un oraș curat și dorința de implicare în a menține ceea ce avem, proprietatea publică fiind, de fapt, proprietatea fiecăruia dintre noi.

 

Numărul mașinilor noi înmatriculate în 2020 a scăzut cu 21,79%. Clasamentul pe mărci

Luni, 04 Ianuarie 2021 12:54

Per total în 2020, numărul autoturismelor noi înmatriculate este de 126.351 unități, ceea ce reprezintă o scădere cu –21,79% comparativ cu  2019, respectiv 161.562 unități, informează într-un comunicat de presă ACAROM – Asociația Constructorilor de Automobile din România.

Un lucru pozitiv a avut loc la sfârșitul anului, în decembrie 2020, atunci când înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut  cu +15,98% față de decembrie 2019, atingând un volum de 15.974 unități.

În ceea ce priveste autoturismele second hand înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins în decembrie 2020 cifra de 34.174 unități, o scădere de – 5.03% față de decembrie 2019. Per total 2020, numărul autoturismelor SH înmatriculate este de 405.045 unități ceea ce reprezintă o scădere cu – 8.9% comparativ cu perioada similară din 2019.

Continuă vaccinarea personalului medical în Argeș

Luni, 04 Ianuarie 2021 11:01

 

Luni, 4 ianuarie, a fost reluat procesul de vaccinare a personalului medical și în Argeș. Astăzi au sosit în județ 975 de doze de vaccin de la Institutul Cantacuzino.

„Continuă procesul de vaccinare a personalului medical în centrele de vaccinare de la Spitalul Județean, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Curtea de Argeș și Spitalul Costești. Sunt programate 400 de persoane. Astăzi dimineață au sosit 975 de doze de vaccin de la Institutul Cantacuzino. Până la această oră, pentru ziua de mâine, sunt programate 450 de persoane”, a precizat prefectul Emanuel Soare.

 

Au fost programate 50 cadre medicale la Câmpulung, 60 Curtea de Arges, 60 Costești, 200la Spitalul Județean și 25 la Spitalul Militar.

 

FC Argeș începe cantonamentul de la Mogoșoaia

Luni, 04 Ianuarie 2021 09:15

FC Argeș va începe luni, 4 ianuarie, perioada de pregătire centralizată din această iarnă. Echipa argeșeană va pleca în această după-amiază în cantonament la Mogoșoaia, după aflarea rezultatelor testului COVID-19.

Alb-violeții se vor antrena la baza de pregătire a FRF până pe 12 ianuarie, urmând ca apoi să plece în Moldova pentru meciul cu FC Botoșani, din prima etapă a returului, partidă programată pe 14 ianuarie. Returul se anunță unul de foc pentru gruparea din Trivale care a terminat prima parte a campionatului pe locul 16, ultimul, cu doar 11 puncte, adunate în 15 etape.

În partea secundă a sezonului, piteștenii vor fi antrenați de cuplul Andrei Prepeliță-Mihăiță Ianovschi, care a fost instalat cu câteva zile înainte de finalul anului trecut. De partea sportivă se va ocupa Jean Vlădoiu, fostul mare fotbalist alb-violet fiind numit tot acum câteva zile în funcția de manager general al clubului FC Argeș.

Dr. Cristina Neculcea - prima persoană vaccinată anti-Covid din Argeș

Joi, 31 Decembrie 2020 11:11

Prima persoana care a fost vaccinată anti-Covid în Argeș este doamna doctor CRISTINA NECULCEA, medic primar Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Printre cei vaccinați, astăzi, regăsim și pe directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Luminița Paul, sau pe managerul Spitalului Municipal Câmpulung, medicul Mădălin Iordache, care au fost primii vaccinați în instituțiile pe care le reprezintă.

"Singurul mod în care putem trece peste această pandemie este vaccinarea. Îndemn pe toată lumea să facă acest pas. Sunt emoționată și fericită că am ajuns aici. Absolut deloc nu a durut", a precizat dr. Cristina Neculcea.

 

A început campania de vaccinare anti-Covid în Argeș

Joi, 31 Decembrie 2020 10:35

 

Campania de vaccinare anti-Covid a început și în Argeș, după ce ieri,  30 decembrie, au fost primite, la sediul DSP Argeș, primele doze de vaccin.

Primele cadre medicale s-au vaccinat la Spitalul Județean de Urgență Pitești și la Spitalul Municipal Câmpulung, în urma programărilor făcute pe platforma online pusă la dispoziție de Guvernul României. Astfel, în ultima zi a anului 2020, în Argeș a început  cea mai eficientă acțiune de combatere a pandemiei de coronavirus, care ne va ajuta să revenim la o viață normală.

Printre primii vaccinați au fost directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Luminița Paul, doctorul Cristina Neculcea, de la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești și managerul Spitalului Municipal Câmpulung, medicul Mădălin Iordache.

Situație alarmantă! Doar două localități din Argeș respectă dreptul elevilor la burse

Miercuri, 30 Decembrie 2020 14:56

# În 58 de localități din județ nu se acordă niciun fel de bursă pentru elevi # Majorarea cuantumului burselor ar putea scădea dramatic numărul elevilor beneficiari # Școlile din Pitești – cu cele mai multe burse acordate elevilor

În septembrie 2020 a fost publicat un raport, realizat de Societatea Academică din România și Avocatul Poporului, privind acordarea burselor pentru elevi la nivel naţional, în anul şcolar 2019-2020. Obiectul raportului a fost reprezentat de situaţia respectării dreptului la burse şcolare al elevilor de către autorităţile publice locale din România în anul şcolar trecut, având la bază date din 3182 de unităţi şi subdiviziuni administrativ-teritoriale în sarcina cărora există obligaţia de a acorda burse şcolare pentru elevi. În urma raportului, s-a constatat că doar 5,66% dintre autorităţile publice locale din România respectă dreptul elevilor la burse şcolare.

Din acest punct de vedere, Argeșul se clasează pe locul 31 la nivel național (doar 1,96% dintre localitățile județului n. red) având doar două localități, Pitești și Câmpulung, care acordă toate tipurile de burse şcolare: de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social. Din nefericire sunt și 58 de localități argeșene care nu acordă niciun fel de bursă elevilor. Printre acestea se regăsesc municipiul Curtea de Argeș și orașul Costești.

 

Discuții aprinse în ședința CJ Argeș! Vicepreședinții vor avea câte doi consilieri

Miercuri, 30 Decembrie 2020 14:55

# Adrian Bughiu (foto sus), despre noile posturi: „Un lucru decent, normal și absolut legal” # S-a modificat organigrama! Se înființează Direcția Cultură Turism și Tineret - dispare Compartimentul Corp Control

Discuții aprinse în ședința Consiliului Județean Argeș, din data de 23 decembrie, pe tema  aprobării organigramei și a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al instituției. Consilierii județeni PNL, USR PLUS și PRO România nu au fost de acord ca vicepreședinții CJ Argeș, Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, să-și ia câte doi consilieri.

Cătălin Costescu - în locul lui Cristian Dumitru în Consiliul Local Pitești

Marţi, 29 Decembrie 2020 14:51

În afară de Lucrețiu Tudor, primarul Cristian Gentea l-a cooptat în echipa sa și pe Cristian Dumitru, aflat pe lista PSD pentru Consiliul Local Pitești. Cristian Dumitru a devenit consilier tehnic la cabinetul primarului, dându-și demisia din funcția de consilier local. Locul său în Consiliul Local Pitești va fi luat de economistul Cătălin Costescu (foto sus), cel care va bifa al doilea mandat consecutiv. Costescu se află pe lista de supleanți cu care PSD a candidat în Pitești la alegerile locale din septembrie 2020.

 

Noii viceprimari ai Piteștiului vor fi aleși în ianuarie

Marţi, 29 Decembrie 2020 14:44

În luna ianuarie vor fi aleși, în sfârșit, viceprimarii municipiului Pitești. Până atunci se așteaptă validarea de către instanță a ultimilor doi consilieri locali PSD. Precizăm că Radu Bănică și Cătălin Costescu i-au luat locul în Consiliul Local Pitești lui Cristian Dumitru, numit consilir al primarului, și lui Lucrețiu Tudor, desemnat administrator public al municipiului.

Firma Orentex a mai primit 1,8 milioane de lei despăgubiri de la Primăria Pitești

Marţi, 29 Decembrie 2020 13:47

După ce a luat 11 milioane de lei, Orentex a mai primit de la Primăria Pitești peste 1,8 milioane de lei. Conform primarului Cristian Gentea, banii au fost deja plătiți societății, chiar dacă hotărârea instanței nu este una definitivă. „Se dăduseră banii și am fost acționați în instanță pentru alte despăgubiri. S-au plătit și acești bani. 11 milioane de lei, plus penalizări de 1,8 milioane de lei”, a precizat Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

 

La Ștefănești se construiește, de la zero, un nou Supermarket

Marţi, 29 Decembrie 2020 12:50

Anul 2020 a fost unul de criză, unul de luptă cu pandemia de COVID. La Ștefănești, însă, lucrurile au mers împotriva curentului. Rețeaua JAM a deschis două supermarketuri noi, unul vis-a-vis de Primărie și unul în zona Service IATSA-DACIA. Și, de o lună, lângă Pasarelă, au început lucrările la un Lidl. Conform proiectului, magazinul va avea o parcare generoasă, spații verzi, teren împrejmuit. Ținând cont și de faptul că acolo există toate utilitățile, dar și de apropierea de Pitești, în mod cert, în curând, vom vorbi, lângă Lidl, și de un cartier nou.

Retrospectiva anului 2020! Cele mai importante subiecte publicate în „Atitudine în Argeș”

Marţi, 29 Decembrie 2020 10:48

Săptămânalul „Atitudine în Argeș” a realizat, în exclusivitate, numeroase subiecte de impact pentru spațiul public argeșean. Vă prezentăm în cele ce urmează o retrospectivă a celor mai importante articole, reportaje, anchete și interviuri realizate de echipa „Atitudine în Argeș” în anul 2020.

Nr. 597 – „Sursa izbucnirii pestei porcine la Grupul de ferme Danbred din Slobozia va rămâne o enigmă”
La începutul anului 2020 vă relatăm că din ancheta epidemiologică, derulată de specialiștii Direcției Sanitar Veterinare Argeș, nu s-a putut stabili sursa concretă a apariției virusului pestei porcine africane în fermele grupului DanBred din comuna argeșeană Slobozia.

 

Pagina 4 din 238

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea