Colegiul „Brătianu” - locul 5 la nivel național după numărul elevilor cu medie maximă

Luni, 15 Iulie 2019 13:35

Din cele 8 medii de 10 obținute de elevii argeșeni, șase dintre ele aparțin absolvenților Colegiului Național „Ion C. Brătianu” Pitești. Acest rezultat clasează instituția de învățământ din Pitești pe locul 5 la nivel national, după colegii din București, Zalău și Baia Mare. Elevii cu medii de 10 de la „Brătianu” sunt Ioana Adina Antonescu, Andreea Valeria Atanasescu, Maria Irina Botea, Cosmina Georgiana Floarea,  Bianca Mihaela Gănescu, iar după contestații și Alexandru Motoi.

 

Noul Sandero sud-american a fost prezentat oficial. Ar putea arăta la fel și versiunea Dacia?

Luni, 15 Iulie 2019 13:33

Divizia braziliană a companiei Renault publică primele fotografii oficiale ale noului Sandero sud-american. Versiunea îmbunătățită a hot-hatch-ului de clasă subcompactă vine cu diferite elemente exterioare usor restilizate.
La mai bine de cinci ani de la momentul premierei sale sud-americane, cea de-a doua generație a versiunii Renault Sandero primește un binemeritat facelift.
Comparativ cu modelul original, lansat pe piață în 2014, varianta îmbunătățită a hatch-ului de clasa subcompactă vine cu mici modificari la nivel de parte frontală.

Tiberiu Avrămescu, unul dintre cei excluși din PNL: „Domnul Miuțescu este mai presus de lege?”

Luni, 15 Iulie 2019 13:28

Continuă războiul în PNL Argeș după decizia de sancționare cu excluderea din partid a unui număr de șapte membri. Războiul capătă o formă internă, ce rupe partidul în două grupări: una a tinerilor și a persoanelor care au fost împotriva excluderii colegilor lor și grupul condus de Adrian Miuțescu.
În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, își arăta nemulțumirea față de membrii organizației care au decis să rezolve problemele partidului în instanță în loc să ia act de soluția finală dată în interiorul formațiunii politice.

 

Doi consilieri PMP i-au stricat ”jucăria” șefului PNL Argeș

Luni, 15 Iulie 2019 13:22

# Adrian Miuțescu, în haine de divă rănită, a fost dat uitării

La ședința Consiliului Județean de la sfârșitul lunii aprilie, o crevasă adâncă s-a insinuat, din considerente stilistice,  între președintele CJ Argeș, Dan Manu, și președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu. De ce din considerente stilistice? Pentru că primul s-a obișnuit să termine o ședință de consiliu județean într-un sfert de oră. Timp ce nu îi este pe plac celui de-al doilea, care mai dorea un cuvânt pe alocuri, o discuție, o romanță.

Admitere 2019! Vezi la ce licee au fost repartizați elevii din Argeș cu medii de 10 la Evaluarea Națională

Luni, 15 Iulie 2019 13:19

# Clase de genii la „Brătianu”

Săptămâna trecută, s-au afișat rezultatele repartizării elevilor în urma susținerii examenului de Evaluare Naţională.  În topul liceelor din județul Argeș, pe primul loc în funcție de ultima medie de admitere se află Colegiul Național „Ion C. Brătianu” cu 8,95, fiind urmat de Colegiul Național „Zinca Golescu” cu 8,54, iar podiumul este închis de Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești cu 8,27. Pe locul 4 se află Liceul Teoretic „Ion Barbu”Pitești cu 8,06, iar pe locul 5 Colegiul Național „Vlaicu Vodă” – 7.94. Din cei 24 de elevi argeșeni cu medii de 10 la Evaluarea Națională, 23 s-au înscris la licee din județ. În continuare, vă prezentăm la ce licee au fost repartizați elevii noștri de 10:

 

Patronul PIC a cerut, instanța a admis. Cornel Penescu va afla dacă a fost filat de SRI și DGIPI în propriul dosar de corupție

Luni, 08 Iulie 2019 13:40

Pe  rolul Tribunalului Argeș se află un dosar cu privire la săvârșirea faptelor de delapidare, pe numele fraților Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment. Alături de aceștia sunt trimiți în judecată și fostul administrator al celor două societăți, Gheorghiţă Pieca, pentru evaziune fiscală, dar și Lucia Weiss, director economic în cadrul celor două firme,  pentru complicitate la evaziune fiscală. Frații Penescu sunt acuzați pentru fapte petrecute în urmă cu 12 ani. Mai exact, Cornel Penescu, în calitate de acționar al PIC SA, conform dosarului aflat pe rolul Tribunalului Argeș, în perioada aprilie 2006 – martie 2009, fără a exista obligații de plată și-a însușit, nelegal, sub false motivații precum „plăți salarii”,

Harababura din PNL Argeș atinge cote alarmante după excluderea a șapte membri

Luni, 08 Iulie 2019 13:37

# Dumitru Moise, fost consilier județean, despre Miuțescu și apropiații săi: „Sper să nu se ajungă niciodată ca decizii importante pentru județul acesta să stea în pixul lor” # Tiberiu Avrămescu, fost consilier local: „PNL Argeș a fost confiscat de o gașcă ce urmărește să-și satisfacă interesele proprii după modelul, deja consacrat, Iani Popa” # Adrian Miuțescu: „Nu poți să colaborezi cu niște oameni care lucrează din interior împotriva propriului partid” # Și PSD-ul e cu un ochi în ograda liberalilor! Sorin Apostoliceanu: „Mi-am luat popcorn și stau să văd cum se termină telenovela....și nu mă bucur! Văd că aveți și voi comuniști în partid”.

 

Un preot din Călinești ne îndeamnă la fapte bune: ”Drama unor îngeri. Ne mobilizăm pentru a le transforma viața?”

Luni, 08 Iulie 2019 13:37

Doi copii din Argeș, care și-au pierdut mama, aceasta fiind ucisă de tatăl lor, încă își așteaptă părintele acasă. Micuții i-au cerut bunicii să îi ducă înapoi în casa părintească, sperând că așa își vor regăsi mama. Numai că femeia nu are banii necesari să le îndeplinească dorința. Fiica ei a fost ucisă în toamna anului trecut, iar ea a renunțat la locul de muncă pentru că, altfel, nu se putea ocupa de cei doi nepoți.

Cazul pestei porcine la Dâmbovicioara! Se verifică dacă virusul a fost răspândit de mistreți

Luni, 08 Iulie 2019 13:33

# Dezastru pentru o familie din localitate! 17 porci au fost sacrificați de reprezentanții DSVSA Argeș # Primarul de la Dâmbovicioara: „Se ține mai mult la porcii mistreți decât la oameni!”
La sfârșitul lunii iunie, pesta porcină africană a fost confirmată în comunele Mărăcineni și Dâmbovicioara. Conform buletinelor de analize emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucuresti, virusul a fost confirmat la 5 porci dintr-o gospodărie din Mărăcineni şi la 22 de porci în două locaţii din comuna Dâmbovicioara, care aparțin aceeași familii.

 

Edilul din Băbana le încearcă pe toate! În 2019, invitații și masă la Ziua Comunei, dacă nu ai gunoi!

Luni, 08 Iulie 2019 13:31

# Bebe Ivan a dat, anul trecut, invitații la ziua comunei, în schimbul colectării produselor reciclabile

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că edilul din Băbana, Bebe Ivan, le încearcă pe toate. ”Pentru că suntem o comună săracă, trebuie să fim inventivi, altfel nu o scoatem la capăt”, motivează acesta.

Închidere b-dul Eroilor, tronson 2

Luni, 08 Iulie 2019 13:27

Duminică, 7 iulie 2019, a fost redeschis circulației tronsonul nr. 1 al B-dului Eroilor, respectiv cel cuprins între strada Egalității (intersecția de la Muzeul Județean Argeș) și B-dul Republicii (intersecția de la poșta veche).
Începând de luni, 8 iulie 2019, va fi închis în totalitate pentru execuția lucrărilor  tronsonul nr. 2 al bulevardului, respectiv porțiunea de la  intersecția cu Egalității până la intersecția cu strada Exercițiu.

 

Deputatul argeșean Cătălin Rădulescu, pe lista neagră a conducerii centrale a PSD?

Luni, 08 Iulie 2019 13:26

Război deschis la vârful PSD, după alegerile europarlamentare, unde rezultatul a fost slab, după încarcerarea lui Liviu Dragnea și, mai ales, după alegerile în care echipa de conducere s-a schimbat.
Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a declarat, joia trecută, că nu i-a obligat nimeni pe nemulțumiții din partid să vină în formațiune și că o decizie luată în CEX și Congres devine obligatorie pentru toată lumea.

Deși înregistrat, la Tribunalul Argeș, la sfârșitul anului trecut, dosarul fostului primar din Bradu, Costel Zamfir, încă nu a primit termen

Luni, 08 Iulie 2019 13:14

# Primele fapte de corupție, aici incriminate, au fost comise acum 20 de ani…
Dosarul care îl vizează pe fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, deși înregistrat, la Tribunalul Argeș, în iarna anului trecut, încă nu a primit un prim termen. Probabil pentru că nu au fost finalizate cercetările dispuse în cauză.  Dosarul dă fiori reci atât inculpatului, cât și anumitor funcționari din Prefectură, din OCPI dar și din Primăria Bradu. Pentru că, punerile în posesie, dar și eliberarea de alte acte, ulterior, s-a făcut cu largul concurs al unor funcționari din instituțiile amintite.

 

Doi deputați argeșeni, printre semnatarii proiectului „Legii recunoștinței între generații”

Luni, 08 Iulie 2019 13:05

Un număr de 73 de deputați și senatori, marea majoritate de la PSD, vor să promulge „Legea recunoștinței între generații”, care îi obligă pe români să-și susțină financiar părinții aflați în nevoie. Proiectul a fost depus la Camera Deputaților în data de 27 iunie, iar pe 1 iulie a fost prezentat în Biroul Permanent și înaintat la Senat.  Printre semnatari se află și deputații argeșeni Nicolae Georgescu și Nicolae Velcea, cunoscuți pentru faptul că își depun semnătura pe proiectele colegilor PSD, fără a iniția și ei, la rândul lor, propuneri legislative.

Alexandru Mihăilescu, finul lui Adrian Mutu, condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare pentru trafic de droguri

Luni, 08 Iulie 2019 12:55

Alexandru Mihăilescu, finul fostului fotbalist Adrian Mutu, a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de cocaină în formă continuată. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpat.

 

Experții contabili fug de dosarul firmei Global Eco Center

Luni, 08 Iulie 2019 12:20

# În clădire plouă peste deșeurile periculoase

În octombrie 2019 se împlinesc 6 ani de la incendiul produs la depozitul de deşeuri de pe fosta platformă ARO din Câmpulung. În prezent, pe amplasamentul închiriat firmei ieşene Global Eco Center, dar aflat în proprietatea Landmark Management SRL, se mai află depozitată o cantitate de 1656,28 tone deșeuri, din care 256,7 tone deșeuri nepericuloase, conform informațiilor furnizate de autoritățile de mediu. Riscul unui accident de mediu există în continuare.

Programul instanțelor din Pitești, în perioada vacanței judecătorești

Luni, 08 Iulie 2019 12:19

Magistrații au intrat în vacanță. În următoarele două luni personalul Curții de Apel Pitești, Tribunalului Argeș, Judecătoriei Pitești şi al celorlalte instanțe din județ îşi efectuează concediile de odihnă. În perioada vacanţei judecătoreşti, 15 iulie - 2 septembrie, în instanțele argeșene vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent. Persoanele interesate (părţi în cauză, apărători ori mandatari) care doresc să depună diverse acte la dosarele aflate pe rolul Curții de Apel Pitești sau să obţină copii de pe acte din dosare, în condiţiile legii, se pot adresa Biroului Arhivă şi Registratură de la sediul instanţei, în fiecare zi de joi, începând cu data de 18.07.2019, între orele 8:00 – 12:00.

 

Incredibil! Deși a fost lovit în cap cu o crosă de golf, polițistul motociclist și-a retras plângerea

Luni, 01 Iulie 2019 16:26

# Agresorii, condamnați doar la 6 luni de închisoare pentru tulburarea liniștii și ordinii publice # Șicanările provocate de romi în trafic - două cazuri grave în Argeș pe parcursul a 2 ani! Polițistul a fost protejat de casca de la motocicletă, în schimb un om de afaceri din Curtea de Argeș a murit.

În august 2017 făcea ocolul ţării cazul a trei cetăţeni de etnie romă care au şicanat în trafic, pe drumul Curtea de Argeş – Piteşti, şi au lovit cu o crosă de golf în cap un motociclist, care s-a dovedit a fi chiar polițist. La doi ani distanță, un nou caz foarte asemănător, cu  un om de afaceri agresat de alți doi romi, pe aceeași rută, a zguduit Argeșul. Diferența este că polițistul a fost protejat de casca de motocicletă, cealaltă persoană fiind în comă, zbătându-se între viață și moarte.

Familia Drăghici s-a descotorosit de Mercedesurile cu probleme, dar și de cumpărarea vilei de lângă București

Luni, 01 Iulie 2019 16:22

Așa cum am scris anul trecut, trezorierul PSD a ”suferit”, în 2018, o explozie nucleară în declarația de avere. În luna octombrie 2018, Drăghici a completat o nouă declarație de avere (față de cea din iunie, același an) în care declară că a cumpărat, între timp,  pe numele fiicelor sale, un teren de 586 mp în Pitești, un teren de 17.466 mp în comuna Oarja, din Argeș, plus alte trei terenuri în Curtea de Argeș. O parte au venit din partea tatălui Georgianei Drăghici, pensionar din Oarja.

 

Senatoarea Cristina Stocheci arată că românilor le merge bine

Luni, 01 Iulie 2019 16:19

#  De la Megane  la Talisman şi de la apartament, la vilă
Viaţa senatoarei PSD, Cristina Stocheci, s-a îmbunătățit simțitor, în ultima legislatură parlamentară. Am omis să menționăm că, în special, viața doamnei senator s-a îmbunătățit, căci de viața votanților…

Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, s-a împrumutat anul acesta sume fabuloase!

Luni, 01 Iulie 2019 16:14

# Peste 1.300.000, numai în 2019, luați de Gerea pe datorie
Andrei Gerea, parlamentar cu trei mandate și ceva în PNL, trecut, între timp, la ALDE, s-a făcut mare numai la funcții, nu și la avere.  Chestor al Camerei Deputaților de prin 2017, vicepreședinte național al ALDE, iată că argeșeanul nostru o duce bine cu măririle. Nu și cu averea, domnia sa  împrumutându-se, numai anul acesta, peste 13 miliarde de lei vechi.

 

Pagina 4 din 173

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea