Profesor din Argeș: „Ce ne facem fără teze, într-un an școlar cu cinci module și doar o singură medie?”

Marţi, 10 Mai 2022 08:02

Anul școlar 2022-2023 va reprezenta o nouă provocare pentru elevi și profesori. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a publicat deja în Monitorul Oficial noua structură a anului școlar, cu cinci module de studiu, în loc de semestre și cinci vacanțe. Dar pe elevi îi așteaptă și alte surprize, nu vor mai susține teze, ci evaluări anuale, posibil cu subiect unic, iar mediile vor fi încheiate o singură dată, la finalul anului. Este însă foarte posibil ca până în septembrie să apară alte noutăți.

Am stat de vorbă, pe temele sensibile din Educație, cu un cadru didactic care predă matematică la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”, din Pitești. Am aflat un punct de vedere cu privire la starea de fapt a învățământului, în contextul schimbărilor care se anunță:

 

SEdC Mioveni: „Venim cu rugămintea ca asociațiile de locatari să se implice în acțiunile de îngrijire a spațiilor verzi din jurul blocurilor”

Luni, 09 Mai 2022 21:58

Echipele SEdC Mioveni realizează, în această perioadă, acțiuni de cosire a spațiilor verzi (parcuri, scuaruri, aliniamente stradale, zone de agrement), dar și în spațiile verzi aferente blocurilor de locuințe.

Precipitațiile din ultima perioadă au făcut ca vegetația să fie tot mai abundentă, iar echipele lucrează intensiv. Din acest motiv, facem apel la răbdare, și venim cu rugămintea ca asociațiile de locatari să se implice în acțiunile de îngrijire a spațiilor verzi din jurul blocurilor, în sensul asigurării unei întrețineri cel puțin minimale a spațiului verde (cositul ierbii, întreținerea curățeniei).

 

Informaţii utile despre citirea contoarelor de apă

Luni, 09 Mai 2022 21:56

SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţa clienţilor informaţii despre citirea contoarelor de apă şi stabilirea cantităţii de apă facturată. Cantitatea de apă facturată este înscrisă în desfăşurătorul ataşat facturii şi poate fi citită sau estimată, în funcţie de situaţia citirii apometrului. În situaţia în care apometrul a fost citit, cantitatea de apă facturată reflectă consumul înregistrat pe apometru în perioada de citire, iar dacă contorul de apă nu a putut fi citit se va factura un consum estimat.

Stabilirea cantităţii de apă facturată se face pe baza înregistrărilor apometrului prin citire de către personalul împuternicit al operatorului sau prin autocitire, caz în care clienţii sunt rugaţi ca în intervalul 20 – 30 ale lunii să transmită indexul autocitit (vizualizat pe apometru), printr-una din următoarele modalităţi disponibile:

 

 

Constantin Bărbulescu, decan la UPIT – mesaj de 9 mai: „A ne întoarce în istorie este ceea ce ni se întâmplă în prezent”

Luni, 09 Mai 2022 19:52

 

În fiecare an, pe data de 9 mai se aniversează Ziua Europei. Pe lângă această semnificaţie, se marchează și Ziua Independenţei României sau sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu această ocazie, Universitatea din Pitești a organizat o manifestare menită să celebreze această zi cu triplă semnificație. Ceremonia de la UPIT s-a bucurat de prezența a numeroase personalități din domeniul administrativ și politic.

Au participat: Cristian Gentea - primarul municipiului Pitesti, prefectul Radu Perianu, Adrian Bughiu - vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, parlamentarii Simona Bucura Oprescu, Mircia Chelaru, Ionuț Moșteanu, Narcis Mircescu, Adrian Miuțescu și Daniel Constantin. Au mai fost prezenți Dumitru Tudosoiu – noul inspector școlar general al ISJ Argeș, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și ai mediului academic etc.

Clipa de literatură

Luni, 09 Mai 2022 19:47

Cadavre politice

Cineva îmi bate la uşă.

Precis este Domnul – îmi spun –,

Domnul care s-a hotărât să coboare din Turn

şi să îmi bată la uşă.

Şi cum deschid, cadavrele politice

dau buzna în casă...

 

 

De la Pitești la București într-un tren cu hidrogen

Luni, 09 Mai 2022 17:42

Proiect pilot, pe fonduri europene, pentru achiziţia primelor trenuri nepoluante pe hidrogen din România. Proiectul, implementat prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară, vizează achiziţia a 12 automotoare de 160 de locuri. Costurile totale estimative ale proiectului sunt de 973 milioane de euro, fără TVA, notează News.ro.

Proiectul pilot ”privind utilizarea automotoarelor în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, în cadrul obligaţiei de serviciu public de transport feroviar de călători pe liniile CF neelectrificate” va deservi prin servicii cu frecvenţă ridicată rutele din nordul Municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, în conexiune cu judeţele învecinate Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu.

Ion Mînzînă: „Felicit ACoR Argeș pentru bilanțul pozitiv pe anul 2021”

Luni, 09 Mai 2022 17:35

# 25 de ani de la înființarea Asociației Comunelor

Săptămâna trecută, la Boteni, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Comunelor (ACoR) din România, fililiala Argeș, momentul fiind unul special: 25 de ani de la înființarea ei chiar în județul nostru!

La eveniment au participat președintele PSD Argeș și al CJ Argeș - Ion Mînzînă, deputații Simona Bucura-Oprescu - secretar executiv al PSD Argeș, Nicolae Pavelescu și Aurel Bălășoiu, senatorul Cristina Stocheci, vicepreședinții CJ Argeș Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, precum și subprefecții Bogdan Minciunescu și Ciprian Neculăescu.

 

 

Mioveni. Peste 10.000 de persoane au completat chestionarul

Luni, 09 Mai 2022 17:30

Recensământul Populației și Locuințelor, cel mai important eveniment social al anului, a debutat pe 14 martie, pentru prima dată în istorie, sub o nouă formă.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Argeș, peste 10.000 de chestionare de recensământ valide au fost completate și transmise de locuitorii orașului Mioveni.

Reamintim că întregul proces este complet digitalizat și a fost introdusă și o etapă de autorecenzare, care se desfășoară până pe 15 mai 2022, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea.

 

Au început lucrările de reabilitare a DN 73 D, în Mioveni

Luni, 09 Mai 2022 16:51

În prezența lui Cătălin Șomode, directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București de care aparține și județul Argeș, au început astăzi, 9 mai, lucrările de reabilitare a DN 73 D (Bulevardul Dacia) în Mioveni.

Este una dintre cele mai așteptate și mai solicitate investiții la nivelul orașului Mioveni.

Pe șantier au fost și președintele Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș Ion Mînzînă, deputatul Simona Bucura-Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș, primarii Ion Georgescu din Mioveni și Nicolae Velcea din Ștefănești, precum și Gheorghe Mihăiță, directorul Secției Drumuri Naționale Pitești.

 

Deși a candidat singură, Alina Gorghiu a reușit... să se claseze pe primul loc!

Luni, 09 Mai 2022 16:28

# Iani Popa se întoarce, zâmbitor, în vârful PNL, după ce a dezertat și a lăsat partidul în urmă pentru altă formațiune

Sâmbătă, 365 de liberali au fost prezenți la alegerile din PNL Argeș. S-au înregistrat 6 voturi nule, 8 persoane nu au votat, 357 voturi exprimate. Alina Gorghiu a candidat cu încă doi necunoscuți din PNL ca să nu semene, alegerile, cu cele din perioada de dinainte de Revoluție. A ieșit însă prima, cam cu același scor. În rest - echipa devotată, printre care l-am regăsit, la loc de frunte, pe dezertorul din PNL, Iani Popa. Au venit de la București și susținătorii Alinei Gorghiu - ministrul de interne, Lucian Bode și ministrul energiei, Virgil Popescu.

Potrivit rezultatelor, Alina Gorghiu a câștigat funcția de președinte al filialei județene cu 319 voturi,  Doru Georgescu – 27 și Constantin Zăbavă – 5 voturi.

 

Un Complex de trei locuințe protejate și un Centru de zi – inaugurate în comuna Băbana

Luni, 09 Mai 2022 16:19

Consiliul Județean Argeș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș au inaugurat Complexul de trei locuințe protejate și Centrul de zi, din comuna Băbana, satul Lupueni.

Beneficiarii noilor servicii sociale sunt 30 de persoane adulte cu dizabilități, din care: 24 de persoane adulte cu dizabilități, dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești, rezidente ale locuințelor protejate, și 6 persoane adulte cu dizabilități neinstituționalizate din comuna Băbana și din localitățile limitrofe, care sunt în grija familiei sau trăiesc independent și care vor beneficia, alături de beneficiarii locuințelor protejate, de serviciile centrului de zi.

 

 

O nouă RABLA? Se acordă 3000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani, chiar dacă nu se achiziționează o mașină nouă!

Luni, 09 Mai 2022 15:59

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că un nou program „Rabla” se va lansa pe 1 iulie. Cei care vor casa mașini mai vechi de 15 ani vor primi minim 3000 de lei și nu vor fi obligați să își achiziționeze mașini noi.

"Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program «Rabla» local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin

Sărbătoarea narciselor de la Negrași a ajuns, duminică, la cea de-a 54-a ediție!

Luni, 09 Mai 2022 15:52

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi,   jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise. Cu prilejul înfloririi lor, la începutul  lunii  mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor, care atrage mii de turişti anual. Pe o suprafață de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai, florile din specia Narcissus Stellaris înfloresc,  bucurându-ne cu gingășia și frumusețea lor delicată.

 

Săptămână plină de evenimente culturale la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 09 Mai 2022 13:49

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș este, în această săptămână, gazda şi organizatorul unei suite de evenimente culturale importante, după cum urmează:

Luni, 9 mai, începând cu ora 17:00, în Sala de Conferințe, are loc lansarea volumului de istorie și critică literară intitulat ”Poezia opzecistă” (Editura Eikon) al profesorului universitar și poetului Mircea Bârsilă, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Argeș. Evenimentul va fi coordonat și moderat de managerul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, dr. Octavian Mihail Sachelarie și de Valentin Ajder - editorul volumului, invitat special fiind Nicolae Oprea - președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Argeș;

 

Centenarul Toma Arnăuțoiu – marcat la Pitești

Vineri, 06 Mai 2022 22:47

# Spectacolul „Cântecul memoriei” și filmul „Toma Arnăuțoiu, aripa din stâncă”

Ioana-Raluca Voicu-Arnăuțoiu împreună cu Fundația Culturală Memoria și Muzeul Ororilor Comunismului în România și-au propus să îl readucă în atenția publicului pe Toma Arnăuțoiu (1921-1959), liderului Grupului de rezistență anticomunistă de la Nucșoara (din Argeș).

 

Poiana Narciselor – Sărbătoarea Verde de la Negrași

Joi, 05 Mai 2022 10:56

În ziua de 8 mai se organizează, în localitatea argeșeană Negrași, Sărbătoarea Narciselor. Poiana cu narcise de la Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală la data de 24 iunie 1966 şi este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a specie, dar şi pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

Iar duminică va fi sărbătoare mare în localitate. Pe lângă Sărbătoarea Verde de la Negrași va avea loc și Ziua Comunei, eveniment ajuns la cea de-a XV-a ediție.

Astfel, Primăria și Consiliul Local Negrași vă invită duminică, 8 mai, la o serbare câmpenească autentică pentru a vă bucura de frumusețea narciselor prin care natura a înzestrat pământul negrașilor. Spectacolul va fi garantat.

O nouă condamnare. „Mitu Chinezu” - șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Joi, 05 Mai 2022 10:34

# Prejudiciu de peste 13 milioane de lei # Afaceristul este dat în urmărire internațională de șapte ani


Constantin Mitu zis „Mitu Chinezu”  a fost, din nou, condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești. În Săptămâna Patimilor, pe 21 aprilie 2022, omul de afaceri argeșean a primit şapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În urma faptelor sale, inculpatul a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 13.102.191 lei. „Mitu Chinezu” este urmărit internaţional din anul 2015, pentru ispăşirea unei pedepse de şase ani şi patru luni cu închisoarea.

 

Începe judecarea dosarului primarului incendiator din Beleți-Negrești

Joi, 05 Mai 2022 09:30

A fost stabilit, la Judecătoria Topoloveni, un prim termen în procesul în care este judecat, pentru ”violarea sediului profesional, distrugere, sustragere sau distrugere de înscrisuri ” primarul din Beleți-Negrești.

În ziua de 03 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au finalizat cercetările în dosarul penal privind faptele de mai sus.  Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021,  edilul ar fi pătruns în clădirea administrativă din localitatea de domiciliu, unde ar fi incendiat mai multe încăperi și înscrisuri.

Direcția Silvică Argeș: „Se vor efectua lucrări de regenerare pe o suprafaţă de 448 ha”

Joi, 05 Mai 2022 08:26

Direcția Silvică Argeș, prin directorul Armand Chiriloiu, a prezentat, săptămâna trecută, în cadrul Colegiul Prefectural Argeș, principalele activități pe care le are în derulare în acest an. În prezent, instituția acţionează pentru valorificarea şi exploatarea masei lemnoase din doborâturile şi rupturile de vânt produse în primăvara anului 2020 în urma fenomenelor meteorologice extreme. Volumul de masă lemnoasă afectat este de circa 500 mii m.c., iar suprafaţa afectată este de circa 10 mii hectare. Pe măsura exploatării masei lemnoase din suprafeţele afectate, se fac eforturi de a împăduri toate suprafeţele. „În  acest an se vor efectua lucrări de regenerări pe o suprafaţă de 448 ha, din care:

 

 

După o pauză de 2 ani, Dumitru Tudosoiu s-a întors în fruntea Inspectoratului Școlar Judetean Arges

Joi, 05 Mai 2022 07:50

Dumitru Tudosoiu a fost numit miercuri, 4 mai, prin Ordin de Ministru, în fruntea Inspectoratului Școlar Judetean Arges. Acesta a mai condus instituția în perioada 2014-2020.

Tudosoiu a înlocuit-o din funcție pe Alina Manea, care a condus IȘJ Argeș în ultimele 10 luni.

Numirea lui Tudosoiu este valabilă până la 31 august, înainte de începerea noului an școlar.

Primăria Pitești va da 288.000 de euro pentru a recupera o parte din terenul retrocedat în curtea ADP

Miercuri, 04 Mai 2022 16:17

# În urma negocierii s-a redus prețul cu 93.000 de euro

Primăria Pitești va cumpăra o suprafață de 4406 mp, situată în curtea Administrației Domeniului Public, după ce mai multe terenuri au fost retrocedate de instanță. La începutul anului, municipalitatea a solicitat determinarea valorii de piață a șapte loturi, cuprinse între 44 mp și 1336 mp, care erau situate în intravilanul municipiului Pitești, strada Obor, nr. 3, lângă ADP Pitești. Un teren, de 702 mp, era situat în fața sediului ADP Pitești, alte trei (987 mp, 623 mp și 1336 mp) în zona serelor, iar alte trei (409 mp, 44 mp și 355 mp) în apropiere.

 

Pagina 4 din 346

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea