Percheziții la o secție de poliție din Argeș. Un polițist ar fi suflat în etilotest în locul șoferului

Miercuri, 20 Iulie 2022 13:53

 

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc marți, 19 iulie, în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și fals în declarații. Două percheziții au avut loc la sediul unei secții de poliție din Argeș, se arată într-un comunicat de presă emis de DGA.

Dosarul penal a avut la bază denunțul formulat ca urmare a unui apel la Call Center-ul Direcției Generale Anticorupție 0800.806.806, cât și o sesizare a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș către unitatea de parchet competentă.

Au fost aduși la audieri doi polițiști, un elev al unei școli de poliție și tatăl acestuia. Unul dintre agenții de poliție ar fi suflat în etilotest în locul șoferului. Față de cei doi polițiști s-a dispus și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Gheorghe Dinescu, impresii de la mare din Bulgaria: „Ne-au depășit la toate capitolele, inclusiv la autostrăzi!”

Miercuri, 20 Iulie 2022 11:15

Peședintele PNȚCD Argeș, Gheorghe Dinescu, și-a petrecut concediul în Bulgaria, așa cum fac milioane de români, de ani buni. Dar cum Dinescu e un iubitor de patrie, a postat pe Facebook un mesaj din care răzbate un adevăr de necontestat. Bulgarii sunt mai tari decât românii la turism!

”Vă salut de pe litoralul bulgăresc, pentru că aici îmi permit și eu, după un an de muncă, să mă relaxeaz. Dacă rămâneam pe litoralul românesc, în loc de 8 nopți aici, stăteam o noapte la Mamaia! Bă, trădătorilor, ne-ați distrus definitiv! În anii 80, când eu eram ospătar (că mie nu îmi este rușine să spun ce meserie aveam pe vremea lui Ceaușescu, nici turnător n-am fost la Secu) pe litoralul românesc, de bulgari ca și turism și comerț nu auzisem. Acum ne-au depășit la toate capitolele, inclusiv la autostrăzi! Așa că treziți-vă, nație română!”, a scris Gigi Dinescu, pe pagina sa de socializare.

Topul liceelor din Argeș după ultima medie de admitere

Miercuri, 20 Iulie 2022 08:20

Săptămâna trecută au fost publicate rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu. Potrivit acestora, Colegiul Național "Ion C. Brătianu" și Colegiul Național "Zinca Golescu" rămân pe primele două locuri în preferința elevilor, la nivelul județului Argeș. În acest an rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională au fost vizibil superioare celor din anii anteriori. Acest lucru s-a observat și la mediile de admitere la principalele licee din județ unde s-a înregistrat o creștere a acestora.

 

 

Primăria Pitești cumpără un nou monument istoric. După achiziționare, clădirea va fi reabilitată

Miercuri, 20 Iulie 2022 08:12

# Au trecut 8 ani de când municipalitatea a achiziționat o clădire de patrimoniu

Primăria Pitești cumpără casa-monument istoric Nae Dumitrescu, fost sediul al PDL, situat în fața Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpănă”. Pe 14 iulie 2022, consilierii locali piteșteni și-au însușit procesul verbal de negociere și au aprobat cumpărarea imobilului. Clădirea urmează să fie achiziționată, în perioada următoare, pentru suma de 1 milion de euro, fără TVA.

Comisia de negociere, din care au făcut parte și consilierii locali Sorin Apostoliceanu, Tiberiu Irimia (PNL) și Radu Bănică (PSD), nu a reușit să îi convingă pe proprietari să cedeze nici măcar un euro.

 

Comuna Budeasa va primi peste 20 de milioane de lei prin programul „Anghel Saligny”

Miercuri, 20 Iulie 2022 08:08

A fost aprobată lista cu investițiile finanțate în Argeș prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". În comuna Budeasa vor fi finanțate două proiecte în valoare totală de peste 20 de milioane de lei.

„Stimați cetățeni! A fost aprobată lista cu investițiile finanțate prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny", astfel în comuna Budeasa se vor realiza următoarele proiecte:

- Extinderea rețelei de canalizare în satele Budeasa Mare, Rogojina, Gălășești, Calotești, Valea Mărului din comuna Budeasa: 11.734.496,30 lei.

- Modernizare drumuri comunale în comuna Budeasa: 8.913.530,16 lei”, informează Nicolae Rachieru, primarul Comunei Budeasa.

 

 

Primarul de la Albota: „Nu credeam că se pot câștiga licitații cu zero lei, zero muncitori”

Miercuri, 20 Iulie 2022 08:06

Ducele de Albota, Ion Dumitru, a aruncat - din nou – vorbe grele pe social media. Experiența în administrație îi dă de furcă primarului, care vede chestiuni pe care alții nici nu le simt. Faza interesantă e că în joc sunt interese și bani mulți, iar Ion Dumitru, care recent a primit o finanțare importantă prin programul Anghel Saligny, miroase că se fac lucruri necurate în administrație, girate de sus, de la Guvern.

„M-am obișnuit să-mi stăpânesc nervii! Am ajuns la concluzia că lucrurile merg în direcția stabilită. Nu credeam că se pot câștiga licitații cu zero lei, zero muncitori. La Gașca nu contează termen de execuție. Primarul poate fi un baron local, așa cum a avut grijă să ne numească securistul Băsescu . Domnilor guvernanți, dacă nu luați în serios legea achizițiilor publice, va fi greu de țara asta!”, a scris primarul de la Albota, pe pagina sa de Facebook.

Schimbări importante la Bacalaureat! Ce anunță ministrul Sorin Cîmpeanu?

Miercuri, 20 Iulie 2022 07:56

Elevii care vor susține examenul de Bacalaureat în anul 2027 vor avea parte de alte probe față de ce se întâmplă în prezent. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea să revoluționeze Bac-ul (care nu s-a schimbat din 1995) și să propună un model european. La prima vedere, noul Bacalaureat va fi mai complicat.

Prima noutate e că elevii vor susține o probă scrisă comună la limba română, matematică, istorie și geografie și surprizele nu se opresc aici. Urmează două probe de competențe la două limbi străine, probă de competențe digitale, probă scrisă la limba maternă, pentru minoritățile naționale, și o probă scrisă la o disciplinele din cadrul profilului.

 

 

Au început lucrările pentru modernizarea a trei locuri de joacă, în Pitești

Marţi, 19 Iulie 2022 23:09

# În câteva luni, aceste locuri de joacă își vor schimba complet aspectul!

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, modernizează următoarele spații/locuri de joacă pentru copii:

• cartier Prundu - strada Horia, Cloșca și Crișan, bl. B 16-B17;

• cartier Prundu - strada Cornel Chiriac, bl. B27A;

• cartier Trivale - strada Bradului, Școala Gimnazială „Negru Vodă” (numărul 12).

Vijelie de 60.000 lei la Primăria Ștefănești! Să vină!...

Marţi, 19 Iulie 2022 09:40

Vuiește internetul că vine Vijelie – Vali Vijelie (împreună cu alții din Caravana lui Axinte) să cânte la Primăria Ștefănești. Localnicii plătesc impozite la nivel de oraș, însă au condiții, în unele zone, mai slabe decât în multe localități rurale. Încă lipsește apa, încă lipsesc gazele, încă lipsește canalizarea. Nu poate lipsi, însă, spectacolul.

Anul acesta vine și Vali Vijelie să încerce să îi facă pe oameni să uite de lipsurile de mai sus. Evenimentul se va desfășura pe 6 august, de Ziua Orașului Ștefănești. Distracția este însă pe bani - și nu puțini. 60.000 plus TVA costă serviciile artiștilor invitați. În preț e inclus și focul de artificii.

 

Premierul Ciucă: „1 miliard de euro va ajunge la primării și IMM-uri!”

Marţi, 19 Iulie 2022 09:02

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va adopta o Ordonanță de Urgență, prin care va aloca suma de un miliard de euro către primării și IMM-uri pentru a trece pe energie verde. Oferta e foarte generoasă, întrucât primarii pot investi acești bani în școli, spitale, iluminat public sau în alte instituții locale. Deocamdată Ciucă nu a precizat sursa de finanțare.

”Este o OUG foarte importantă, care asigură o finanțare de un miliard de euro. 500 de milioane sunt destinate autorităților locale pentru producția de energie verde și vor putea să investească acești bani în iluminat public, încălzire etc. Alte 500 de milioane sunt destinate IMM-urilor, iar banii pot fi utilizați pentru eficientizarea halelor de producție și producerea de energie verde pentru consum propriu.”, a declarat primul-ministru Nicolae Ciucă., potrivit Știripesurse.ro.

Aveți grijă pe cine primiți în casă! Doi hoți au păcălit mai mulți bătrâni prin metoda „Electrica”

Marţi, 19 Iulie 2022 08:40

S-au dat drept reprezentanți ai unei societăți de furnizare energie electrică și au furat din casele oamenilor. Doi bucureșteni au apelat la metoda „Electrica” pentru a-și convinge victimele, majoritatea persoane de peste 70 de ani, să îi primească în locuințe.  Sub pretextul că fac o verificare la contor și la instalațiile de energie electrică, aceștia au pătruns în interiorul locuințelor. Au distras atenția victimelor și au plecat din case cu diferite sume de bani. Pe parcursul a două zile, doi argeșeni au căzut victime hoților. Un furt similar a avut loc și în data de 11 mai 2022.

 

Laboratoarele SC Apă Canal 2000 SA Piteşti – performanţă şi competenţă

Marţi, 19 Iulie 2022 08:22

Îndeplinirea condiţiilor de calitate pentru apa potabilă distribuită populaţiei în aria de operare a societăţii Apa Canal 2000 şi încadrarea în limitele impuse de normativele pentru evacuarea apelor uzate în reţeaua de canalizare aferentă şi din staţiile de epurare în receptorii naturali este certificată de Serviciul Laboratoare.

Pentru această activitate de monitorizare a calităţii apei potabile şi uzate, Serviciul Laboratoare care funcţionează prin Laboratorul Uzina de Apă (LUA), pus in funcţiune în 1968, şi Laboratorul Ape Uzate (LAU), pus în funcţiune în 1967 şi extins ca spaţiu în 2008, este acreditat RENAR înca din anul 1999, cu certificatul de acreditare nr. L.I.-133, celor două laboratoare fiindu-le recunoscută în prezent competenţa pentru activitatea de efectuare de încercări pentru un numar de 29 de domenii pentru LUA şi 30 pentru LAU, în acest an fiind obţinută cu succes cea de a şasea reacreditare.

 

La ce licee au intrat cei 17 elevi din Argeș cu media 10 la Evaluarea Națională

Luni, 18 Iulie 2022 19:53

Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate la liceu. În Argeș au fost repartizați computerizat 3.477 de elevi (94,2%)  în învățământul liceal din totalul de 3.693 de elevi cu opțiuni completate. În județul nostru au rămas de repartizat la liceu 216 elevi (5,8%), conform datelor publicate de Ministerul Educației.

Doisprezece elevi au intrat la liceu cu media de admitere 10

Doisprezece elevi din Argeș au intrat la liceu cu media de admitere 10 (formată din media generală la evaluarea națională - 80% și media generală de absolvire a claselor V-VIII - 20%). În continuare, vă prezentăm pentru ce licee au optat copiii de 10 ai Argeșului: 8 elevi s-au înscris la Colegiul Național “Ion C. Brătianu” Pitești (cinci la specializarea Matematică-Informatică și trei la Științe ale naturii), câte un elev s-a înscris la Colegiul Național “Dinicu Golescu” Câmpulung (specializarea Matematică-Informatică), la Colegiul Național “Alexandru Odobescu” Pitești (specializarea Matematică-Informatică) și la Colegiul Național “Zinca Golescu” Pitești (specializarea Științe ale Naturii). De asemenea, un elev a optat pentru Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din București (specializarea Matematică-Informatică).

 

Trei zile și trei nopți de distracție la Analogue Festival

Luni, 18 Iulie 2022 19:32

Unii dintre cei mai importanți artiști ai momentului, atât la nivel național, cât și internațional, se vor afla la Mioveni, în această toamnă. Bucură-te de muzică între 2-4 septembrie, pe Platoul Făget din Mioveni la Analogue Festival.

La prima ediție a festivalului vor participa: Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza kolektiv, Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba Band, Rudimental, Subcarpați, Deliric x Silent Strike, GOLAN, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, NANE, The Motans, Zdob și Zdub, BRUJA, Catalina Cara, El Nino, Maria Hojda Official și TM Groove.

 

Argeșeanca Viorica Olivotto a fost declarată TEZAUR UMAN VIU!

Luni, 18 Iulie 2022 18:48

Ministerul Culturii, prin Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, a acordat titlul onorific de TEZAUR UMAN VIU argeșencei Viorica Olivotto, ca recunoaștere pentru eforturile sale neostenite de purtătoare, creatoare și păstrătoare de tradiții nealterate.

Viorica Olivotto este o prezență permanentă și pregnantă în peisajul culturii tradiționale din Argeș și Mușcel.

 

 

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: ”Asigurarea securității alimentare… este deja o urgență europeană”

Luni, 18 Iulie 2022 16:46

PSD face apel la toate forțele politice, nu doar la partidele din Coaliție, să lase orgoliile de-o parte și să folosească toate canalele de comunicare de care dispun la nivelul Comisiei Europene, al Parlamentului European sau în familiile politice europene pentru a susține, împreună, interesul României de a renegocia PNRR în trei domenii majore: # irigații # pensii # energie

Seceta care afectează și astăzi iremediabil munca fermierilor români și produsele care ajung pe masa noastră nu va putea fi combătută fără un sistem de irigații național. Știm deja acest lucru. Dar, în ciuda acestui adevăr, încă nu avem prinse în PNRR fondurile necesare pentru modernizarea și salvarea agriculturii românești.

 

Ministrul Energiei: „Va fi o iarnă complicată”

Luni, 18 Iulie 2022 16:44

După principiul „Iarna – car și vara – sanie”, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre cum va arăta iarna aceasta din perspectiva încălzirii cu gaz. Avem depozite de gaze naturale de 49%, dar Popescu a spus că va fi depăşită ţinta de 80% care trebuie atinsă până la data de 1 noiembrie. Din fericire, nu se pune problema ca populaţia să nu aibă acces la încălzire în această iarnă, asigură ministrul.

 

Mioveni - lotul de handbal a început pregătirea pentru sezonul din Liga Florilor

Luni, 18 Iulie 2022 16:37

Săptămâna trecută,  lotul echipei de handbal a C.S. Dacia Mioveni 2012 s-a reunit la Sala Sporturilor din localitate, pentru a începe pregătirea sezonului 2022-2023 din Liga Florilor! Surpriza reunirii a fost prezența profesorului Ion Mihăilă, care a preluat funcția de director tehnic al secției de handbal.

Conducerea clubului le-a urat bun venit noilor handbaliste care s-au alăturat echipei și ”bun revenit” jucătoarelor care și-au dorit să continue sub culorile alb-abastre în Liga Florilor.

Miercuri s-a efectuat vizita medicală, după care s-a intrat în programul de pregătire pentru noul campionat, a cărui primă etapă este anunțată pentru data de 28 august.

 

Șoferii pot primi prin curier Cartea de Identitate a Vehiculului

Luni, 18 Iulie 2022 15:04

Registrul Auto Român implementează de luni, 18 iulie, serviciul „CIV prin curier”. Mai exact, persoanele care solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid.

„Când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV). Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe. RAR NU taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor“, a precizat Alina Niță, director general RAR.

 

Ginerele polițist al primarului Poșircă a fost trimis în judecată de DNA

Luni, 18 Iulie 2022 14:57

 

# Dosarul a ajuns la Tribunalul București, inculpatul este arestat din iunie

# Interesant, polițistul înregistra venituri uriașe din pariuri sportive

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STANCU ANDREI IULIAN, la data faptelor ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Andrei Iulian Stancu este proaspătul ginere al primarului de la Vulturești, Liviu Poșircă. Polițistul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (două infracțiuni), trafic de influență (trei infracțiuni), permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, dare de mită.

Lucrări suplimentare de 179.000 lei la Bazinul Olimpic din Pitești

Luni, 18 Iulie 2022 14:46

Continuă lucrările la Bazinul Olimpic din Pitești, obiectiv care se află de câțiva ani, într-un proces amplu de renovare. Municipalitatea are în derulare două proiecte, unul cu fonduri europene, de modernizare, montare sistem panouri solare și eficiență energetică, și altul cu fonduri de la bugetul local, prin care este vizată reabilitarea propriu-zisă a clădirii, precum și amenajarea parcării.

Lucrările sunt realizate de două firme Construct Steel Market SRL (pentru proiectul finanțat prin fonduri europene) și Tempocom SRL (pentru proiectul realizat cu bani de la bugetul local). Ambele societăți îl au ca patron pe omul de afaceri Aurel Mitrea.

 

Pagina 4 din 364

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea