Țuica Pater, marca Mărășoiu, premiată la concursuri internaționale

Luni, 10 Septembrie 2018 13:12

Așa cum am mai scris, familia Mărășoiu produce, de puțin timp (pentru comercializare), singurul whisky argeșean. După eforturi considerabile, privind autorizarea ca producător și ca antrepozit, după eforturi de marketing și promovare a produsului, după efortul de a avea un produs bun, iată, vine și recunoașterea - Țuica „PATER” a fost, recent, premiată la ”Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, 2018”, eveniment organizat în Plovdiv, Bulgaria. O recunoaștere meritată, o recunoaștere muncită. După magiunul Bibianei Stanciulov, în sfârșit, un alt produs ”scoate capul în lume”.

 

Primarii din Albota și Băbana, de partea lui Dragnea în conflictul deschis de Firea

Luni, 10 Septembrie 2018 13:08

# Bebe Ivan: ”La Interne trebuie un bărbat cu «c…»”
Președinte al Asociației Comunelor din Argeș, Ion Dumitru, primar emblematic al comunei Albota, este un atent urmăritor al scenei politice. Acesta s-a arătat, printr-o postare pe facebook, alături de Liviu Dragnea, în conflictul apărut între președintele partidului și primarul Capitalei, Gabi Firea. De aceeași părere s-a arătat și Bebe Ivan, primarul din Băbana, care nu s-a sfiit să comenteze la postarea colegului.

Lovitură pentru aleși! Primarii, parlamentarii și prefecții nu scapă de incompatibilitate

Luni, 10 Septembrie 2018 12:55

Senatul a respins propunerea legislativă a unor parlamentari prin care era eliminată incompatibilitatea funcţiilor de parlamentar, membru al Guvernului, prefect sau primar cu calitatea de comerciant persoană fizică, după ce Curtea Constituţională a declarat iniţiativa ca fiind neconstituţională.
În cadrul dezbaterilor din Senat, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mariana Sofia Moţ a arătat că proiectul de modificare a Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice a fost atacat la Curtea Constituţională de preşedintele României iar prin decizia din 6 martie CCR a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a declarat neconstituţional întregul proiect de lege.

 

Un vis împlinit! Casă construită, de la zero, la Călinești, pentru un tânăr fără posibilități

Luni, 10 Septembrie 2018 12:48

Lucian este un tânăr din comuna Călinești, care, până la această dată, nu avea un acoperiș deasupra capului. Un grup de binevoitori - coordonați activ de Bogdan Badea, sufletul proiectului – a pus umărul, fiecare cu ceea ce a putut, pentru împlinirea visului tânărului fără locuință. Așa încât, într-o sfântă zi de duminică, 2 august, toți cei care au fost, într-un fel sau altul, aproape,  au fost invitați la un grătar și un pahar cu suc... la casa lui Lucian. Preotul Cosmin Bologea, implicat, și el, alături de întreaga parohie din Turculești (Călinești) a oficiat o slujbă de sfințire.

”Firmele care au realizat podurile peste râurile Doamnei și Argeș și-au bătut joc de Primărie și de cetățeni”

Luni, 03 Septembrie 2018 12:54

# Declară viceprimarul Sorin Apostoliceanu

Două lucrări date în folosință în 2014 pun în pericol viața oamenilor. Conducerea Primăriei Pitești consideră că proiectele și lucrările la podurile de peste râul Doamnei, în special, respectiv râul Argeș au fost defectuoase. Viceprimarul Sorin Apostoliceanu susține că administrația locală va acționa în instanță atât proiectantul cât și constructorii lucrărilor pentru recuperarea sumelor de bani ce urmează a fi plătite pentru refacerea obiectivelor. Cum s-a ajuns în această situație și ce susține unul dintre constructorii celor două poduri vă prezentăm în cele ce urmează.

 

”Dacă nu au făcut nimic în viața lor, atunci li se pare că totul e scump”

Luni, 03 Septembrie 2018 12:53

# Primarul Florea Ene declară război consilierilor din opoziție

Conducerea Primăriei Moșoaia și consilierii locali au ales varianta construirii de noi grupuri sanitare la Școala din localitate. Astfel se face că accesul la toaletă se va face din interiorul școlii, în acest sens urmând să fie spart peretele care desparte holul instituției de viitoarele grupuri sanitare, iar elevii nu vor mai fi nevoiți să iasă afară.

Înlăturarea fostului director de la Evidența Populației a unit opoziția din CJ Argeș împotriva lui Manu

Luni, 03 Septembrie 2018 12:49

# Cu toate acestea, conducerea CJ Argeș și-a bătut joc de ei

Cererea de chemare în judecată formulată de Consiliul Județean Argeș a consilierilor din opoziție, în procesul împotriva lui Viorel Badea, fostul director de la Evidența Populației, a agitat spiritele la ultima ședință de CJ Argeș. Totul a plecat de la solicitarea lui Badea la Tribunalul Sibiu a suspendării axecutării actului administrativ privind destituirea sa.

 

Săptămână decisivă pentru consilierul județean PNL care lucrează la două partide

Luni, 03 Septembrie 2018 12:39

În declarații, Adrian Miuțescu a fost tranșant privind situația consilierului județean Eugen Nae (foto) care, deși, este membru PNL continuă să-și desfășoare activitatea la cabinetul senatorial al lui Ion Popa, cel care a părăsit partidul pentru ALDE. Urmează să vedem dacă va fi tranșant și faptic dacă colegul său de partid nu se conformă deciziei sale. Președintele PNL Argeș ne-a precizat că Eugen Nae riscă excluderea din partid. „Dl Nae Eugen a primit un termen de grație ca să își găsească de lucru până în septembrie. Începând cu 1 septembrie el trebuie să vină cu demisia de la cabinetul senatorului ALDE Ion Popa. Dacă nu va face acest lucru va fi exclus din partid”, ne-a precizat Adrian Miuțescu.

Fost baschetbalist la Piteşti, „Faimos” la Exatlon

Luni, 03 Septembrie 2018 12:25

10 concurenți-vedete și 10 oameni obișnuiți au intrat în lupta pentru premiul de 100.000 de euro în cel de-al doilea sezon al reality-show-ului Exatlon România, de la Kanal D. Producția a debutat la postul TV pe 29 august. Printre concurenţi se află şi Adrian Tudor, fost baschetbalist al Piteştiului. Tudor este căsătorit la Piteşti, fiind legat sufleteşte de oraşul nostru.  În 2015, baschetbalistul a ajuns la BCM U Piteşti, aici unde a evoluat până în 2017.

 

Deputatul USR Ionuț Moșteanu despre primarul de la Dârmănești: „Omul se simte acolo ca stăpân pe moșie!”

Luni, 03 Septembrie 2018 12:23

După ce, săptămâna trecută, a avut loc o încăierare la Primăria Dârmănești, între primarul Emil Ciolan și doi membri ai USR, confruntarea dintre cele două părți continuă la poliție în plângeri… penale.
Totul a plecat de la vizita la Primăria Dârmănești a doi membri USR care au mers în instituție pentru depunerea dosarele cu semnături pentru iniţiativa „Fără penali” pentru a fi validate.

În incinta Bisericii Turculești, din Călinești, au început lucrările la un centru social

Luni, 03 Septembrie 2018 12:19

Da, în țara în care nu se mai mișcă nimic, iată, din donații, din ajutorul oamenilor, din eforturile preotului paroh Cosmin Bologea, au început lucrările pentru un centru social în incinta Bisericii Turculești din Călinești. Se sapă, se excavează, se nivelează. În curând se vor turna fundațiile.
Pr. Cosmin Bologea: ”Încă din luna septembrie a anului 2017 am demarat un nou proiect.  Acela de a construi un CENTRU ce va include

 

Shaker - fiecare clipă petrecută aici face cât o vacanță!

Luni, 03 Septembrie 2018 12:17

# Shaker Club Budeasa: plajă cu piscină privată, club privat cu petreceri în aer liber, terase şi bar în aer liber, baldachine, masaj, jacuzzi... Vizitați-ne!

Locul preferat al tuturor, o evadare răcoritoare atunci când razele soarelui încing atmosfera! Ce poate fi mai plăcut decât să petreci o zi  la piscina în aer liber pe plaja SHAKER! Peisajul exotic combinat cu natura exorbitantă te fac să crezi că SHAKER este locul preferat al RELAXARII ȘI BUNULUI GUST. Mobilier rafinat, muzică bună, atmosferă sofisticată toate îmbinate construiesc SHAKER.

Un magistrat argeșean, scrisoare deschisă către ministrul Justiției pentru susținerea procurorului general

Luni, 03 Septembrie 2018 12:02

# Peste 200 de magistrați, dintre care nouă argeșeni, printre semnatari

Antonia Diaconu (foto), procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi fost prim-procuror al Parchetelor de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Judecătoria Topoloveni, este inițiatorul unei scrisori adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, în care este exprimată susținerea față de procurorul general Augustin Lazăr.
Scrisoarea, pornită de la iniţiativa magistratului argeșean, este rezultatul unui efort comun, la care s-au alăturat colegi din toată ţara.

 

28 de persoane - trimise în judecată după ce au luat fraudulos împrumuturi de la CAR

Luni, 03 Septembrie 2018 11:47

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat în luna august un dosar în care au fost trimiși în judecată 28 de persoane pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Inculpații sunt acuzați că ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la mai multe instituții financiare nebancare de tip C.A.R. (Case de Ajutor Reciproc) de pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

Parteneri de afaceri ai lui George Dumitrescu și Florin Frătică - trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

Luni, 27 August 2018 13:51

Un alt mega dosar de evaziune fiscală a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Un dosar cu 10 inculpați și alți șapte în calitate de persoane juridice, firme de construcţii, a fost înregistrat la Tribunalul Argeș. Față de alți 54 de inculpați sau suspecți din dosar, procurorul de caz a aplicat amenda administrativă de câte 1.000 lei și obligarea lor la cheltuieli judiciare în cuantum de câte 100 lei, după ce aceștia au achitat prejudiciul adus bugetului statului. Printre inculpații trimiși în judecată se regăsesc două persoane cercetate și în dosarul „Balastiera”, Carmen Bulimar și Răzvan Șerbănoiu, alături de omul de afaceri George Dumitrescu, zis și George „Hoțu”, iar o altă persoană, Radu Silviu Tonghioiu, este cercetată alături de Florin Frătică, într-un alt dosar de evaziune.

 

Omul de afaceri Daniel Otobîcu a încercat să păcălească poliția într-un dosar penal

Luni, 27 August 2018 13:49

# S-a ales cu două acuzații de instigare la mărturie mincinoasă și o infracțiune de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, trece printr-o situație mai delicată după ce, de curând, a fost trimis în judecată de procurorii argeșeni, după ce a fost anchetat într-un dosar penal întocmit de polițiștii din Mioveni pentru că s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice. Acesta a încercat să ducă în eroare organele de poliție stabilind împreună cu doi prieteni să declare lucruri care să-l scoată „basma curată”.

Haideți să salvăm un om tânăr! Un profesor din Pitești a aflat, în luna de miere, că are cancer în faza a IV-a

Luni, 27 August 2018 13:45

# Alexandru Păușescu a avut primele simptome la nuntă, însă n-a bănuit că e ceva atât de grav, a crezut că suferă de hemoroizi # Tătal profesorului, care ne-a vizitat la redacție, ne-a povestit drama fiului său în spitalele din România # George Păușescu mai spune că s-au cheltuit peste un miliard de lei, inclusiv darul de nuntă și că  fiul său mai are nevoie de 40.000 de euro pentru continuarea tratamentului la o clinică din Turcia

 

Curtea de Apel București blochează averea fostului primar din Bradu

Luni, 27 August 2018 13:42

La sfârșitul lui 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a fostului primar de la Bradu, Florin Frătică. Pe rolul Curții de Apel București se află un dosar în care procurorii DNA îi acuză de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave pe Florin Frătică și pe Daniela Manolache, fost jurist al Primăriei Bradu și fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni. Cei doi sunt judecați în dosarul acordării unei despăgubiri ilegale de peste 35 de milioane lei primite de la ANRP.

Salariile au crescut masiv în MApN

Luni, 27 August 2018 13:40

# Dacă vrei să fii rezervist, te alegi cu o sumă decentă – lunar
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se află în situaţia de a da salarii decente militarilor indiferent de grad, de la simplul soldat la general. O comparaţie cu anul 2017 arată că soldele au crescut în medie cu 15-20%, dar există şi situaţii în care salariile au crescut spectaculos cu până la 50 la sută.

 

O nouă încercare de vânzare a mega-proiectului ”Arcadia”

Luni, 27 August 2018 13:36

# Licitația pentru câteva zeci de apartamente se va ține în data de 4 septembrie

Început ca un proiect imobiliar pretențios, chiar dacă se află lângă calea ferată, Arcadia proimitea, în urmă cu 10 ani, garsoniere cu suprafeţe și de 65,40 mp, apartamente cu 2 camere, cu suprafeţe începînd cu 68,80 mp, cu 3 camere, începînd de la 121,95 mp, apartamente 4 camere, cu suprafeţe de pînă în 160 mp, două tipuri impunătoare de duplexuri, cu suprafeţe între 126,00 mp şi 128,15 mp, şi un penthouse cu o suprafaţă de 800 mp

„Stăteam câte opt ore la pregătire după alte șase la liceu”

Luni, 27 August 2018 13:32

# Succesul absolventei de la Zinca, prima la Academia de Poliție
Victoria - Elena Dumitrescu este cu adevărat împlinită. A avut o perioadă plină - Bac și admitere la Academia de Poliție. Peste tot a trecut cu brio, iar acum oferă tuturor rețeta proprie a succesului. Note peste 9 au fost la Bacalaureat pentru absolventa de la Zinca Golescu: 9 la Română, 9,80 la Istorie și 9,80 la Sociologie. Apoi, la Academia de Poliție, la Română a obținut 9.70, la Istorie a obținut 9,40, iar la Engleză – 10 – de altfel și singurul din țară, iar media de 9.70 – cea mai mare.

 

Pagina 4 din 151

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea