Primărița din Ștefănești, solidară cu greviștii #șîeu

Luni, 18 Martie 2019 15:17

# Ioana Jenica Dumitru: „Și noi ne confruntăm cu o situație gravă. Consiliul Local nu votează lucrările pentru dezvoltarea localității”
Primarul orașului Ștefănești, doamna Ioana Jenica Dumitru, s-a alăturat protestului ”#șieu”, lansat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit din banii săi primul metru de autostrada din Moldova.

 

Patru sancțiuni, acordate medicilor de la Spitalul Județean Argeș în 2018

Luni, 18 Martie 2019 15:09

Recent, la o conferință de presă a Consiliului Județean Argeș, Adriana Molfea (foto), managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești, a precizat că anul trecut a acordat mai multe sancțiuni medicilor de la unitatea medicală pe care o conduce. De altfel, aceasta preciza apropiaților că este managerul care a acordat cele mai multe sancțiuni doctorilor din județ. Am vrut să verificăm cele spuse de managerul Spitalului Județean și am adresat în acest sens o solicitare scrisă unității medicale.

A început „Luna Plantării Arborilor”. În 2019, Direcția Silvică Argeș va împăduri 317 hectare

Luni, 18 Martie 2019 15:00

Direcţia Silvică Argeş continuă programul de împădurire, în cadrul campaniei tradiționale „Luna Plantării Arborilor”, prima acţiune având loc sâptămâna trecută în Parcul Trivale. „Luna plantării arborilor” este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.
Între 15 martie – 15 aprilie, Direcţia Silvică Argeş, condusă de directorul Armand Chiriloiu, desfăşoară activităţi dedicate pădurii, la care, pe lângă silvicultori participă şi o serie de personalităţi, reprezentanţi ai unor instituţii, precum şi elevii şcolilor din judetul Argeş.

 

Fostul deputat de Argeș Cătălin Teodorescu a fost declarat nevinovat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție

Luni, 11 Martie 2019 14:20

Fostul deputat de Argeș, Cătălin Teodorescu, a fost declarat nevinovat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Prin motivarea sentinței, judecătorii au scos la suprafață reale abuzuri comise de procurorii DNA care au făcut dosarul. Mai exact, membrii comisiei ANRP au fost trimiși în judecată cu un rechizitoriu întocmit într-o singură lună, raportul de fundamentare al evaluării realizat într-o singură zi, dar și multe altele. Prin Sentința 399/2018, ICCJ a dispus achitarea fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, dar și a fostului deputat de Argeș, Cătălin Teodorescu, pentru abuz în serviciu și primire de foloase necuvenite, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I și II din Codul de procedură penală - “fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”. În același dosar au fost pronunțate și alte achitari, dar și soluții de condamnare.

La CJ mumă, la instituțiile din subordine, ciumă! Din cauza salariilor de mizerie, specialiștii părăsesc Regia Județeană de Drumuri Argeș

Luni, 11 Martie 2019 14:19

S-a scris, în repetate rânduri, anul trecut, de salariile umflate, aproape să plesnească, din Consiliul Județean Argeș. Și despre schema, din ce în ce mai umflată, de aici. Zeci de milioane de lei vechi, pe lună, salariu pentru un funcționar ce învârte două hârtii pe zi, între cele douăzeci de pauze de țigară. Laptele și mierea se opresc, însă, în zidurile instituției. Dintre instituțiile subordonate, numai puține se bucură de privilegii asemănătoare. La unele, însă, răzbate numai ecoul. Este cazul RAJD Argeș, ”Drumuri Județene”, cum le spune toată lumea, unde se fac angajări pe capete. Nu de bine, ci din cauză că se pleacă pe capete.

 

Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă ”Mihai Viteazul” din Pitești se pregătește de sărbătoare

Luni, 11 Martie 2019 14:10

# Anul acesta, de 1 august, se împlinesc 100 de ani de la înființarea primei unități de tancuri din Armata Română

Este mai puțin cunoscut faptul că România a fost printre primele ţări din Europa şi chiar din lume care şi-a înzestrat armata cu acest tip de armament. Arma tancuri şi-a dovedit rapid utilitatea şi competitivitatea şi a contribuit, hotărâtor, la accelerarea acţiunilor de luptă. Prin mobilitate, putere de izbire şi de foc şi o eficientă protecţie a echipajelor, tancurile au justificat întrebuinţarea lor preponderentă în acţiunile ofensive.

De noaptea minții, în plină zi! Deputatul Drăghici se judecă cu un ziar local. Îi cere mulți bani și obligarea publicării într-un ziar național!...

Luni, 11 Martie 2019 14:03

Deputatul Mircea Drăghici, deranjat de aparițiile, nu tocmai favorabile, într-un ziar electronic din Argeș (institutiilestatului.ro), a dat -  așa cum a și promis, la un moment dat, pe facebook - instituția de presă în judecată. Până aici, nimic ieșit din comun. Este dreptul fiecăruia de a înainta o astfel de acțiune, atunci când se simte nedreptățit. Ce este uluitor, la acest pas, făcut de către deputatul PSD  argeșean, este ceea ce el solicită să primească.

 

După ce, acum doi ani, s-a aventurat în favelele din Rio, primarul din Corbi a petrecut câteva zile în jungla amazoniană

Luni, 11 Martie 2019 14:00

Virgil Baciu, primarul din Corbi, este pasionat, în egală măsură, atât de aventură, cât și de natură. Și unde să găsești natura mai în largul ei decât în jungla amazoniană? Așa încât, alături de soție, la sfârșitul lunii trecute, edilul a plecat spre Brazilia, acolo unde erau așteptați de un cuplu de prieteni vechi.
Familia Baciu nu este la prima excursie în America de Sud.  Acum doi ani, cei doi au vizitat atât capitala dar și frumosul oraș Rio de Janeiro, urcând până la statuia lui Isus, celebra statuie ce străjuie orașul și care este sculptată, în bună parte, de un român, Gheorghe Leonida.

Fostul premier Adrian Năstase l-a vizitat pe primarul Piteștiului

Luni, 11 Martie 2019 13:59

Primarul Cornel Constantin Ionică a avut o scurtă întâlnire cu Adrian Năstase, fostul premier al României, venit la Pitești pentru a participa la vernisajul expoziției ,,Basarabia și Transilvania în cinci secole de cartografie” desfășurat la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu.
Cei doi au avut o discuție privată după care, primarul Cornel Ionică l-a condus pe fostul premier și președinte PSD până la sediul bibliotecii.

 

Secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu - Pitești, de 13 km, va fi realizată în patru ani

Luni, 11 Martie 2019 13:48

# Câștigătoarea licitației a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de circa 100 milioane de euro

Pe  6 martie, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii "Proiectare și execuție autostrada Sibiu - Pitești, Secțiunea 1 Sibiu - Boița, cu o lungime de 13 km”. Compania Porr Construct a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 Lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA.

Acțiune în forță a celor de la Drumuri Naționale, la Călinești

Luni, 11 Martie 2019 13:42

# Aceștia au luat pământul de pe marginea șanțurilor și l-au aruncat... în șanț

Acțiune de toată jena, instrumentată de cei de la Drumuri Naționale Argeș. Dacă, de obicei, nu se văd deloc în timpul anului, iată, în 2019, au început cu o... prostie! Au intervenit, cu un utilaj greu, pe DN7, pe raza comunei Călinești, pentru refacerea aleilor pietonale. În marea lor grijă, pământul rezultat, destul de mult, a fost aruncat în... șanțuri. Și lăsat, pur și simplu, acolo.

 

Gheorghe Dinescu, președintele PNȚCD Argeș, jigniri pe Facebook: „Bă, avortule, aratăți mecla aia urâtă și descompusă!”

Luni, 11 Martie 2019 13:29

Scandal pe rețeaua de socializare Facebook! Protagonistul a fost chiar președintele țărăniștilor argeșeni, Gheorghe Dinescu. Fostul consilier local piteștean s-a luat la ceartă, pe Facebook, cu un… necunoscut. Totul a plecat după ce Dinescu a oferit un comentariu la o postare a consilierului județean, Mihai Tudor! Nu a primit răspuns de la acesta, în schimb a fost jignit de o altă persoană. Dinescu a picat în plasa întinsă și s-a făcut, din nou, de râs. A ieșit o discuție cu un limbaj vulgar, nedemn de o persoană care ar conduce o organizație județeană a unui partid politic istoric.

ADI Molivișu va scoate din fondul forestier o suprafață de peste 3,5 hectare de pădure

Luni, 11 Martie 2019 13:15

# În compensare va fi împădurită, în altă locație, aceeași suprafață cu 23.000 de puieți

Ministerul Apelor și Pădurilor a solicitat Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivișu suplimentarea suprafeței care urmează să se scoată din fond forestier. Este vorba despre o suprafață de pădure de 3,5354 ha pe care se va realiza staţia de plecare aferentă instalaţiei de transport pe cablu, prelungirea pârtiei de schi A1, instalaţia de transport, anexele infrastructurii de la baza pârtiei, dar se va amplasa și gospodăria de apă. În raportul depus la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș se arată că se împădurește, în compensare, aceeași suprafață, în altă locație.

 

Om de afaceri piteștean, condamnat pentru evaziune fiscală

Luni, 11 Martie 2019 13:11

Doi parteneri de afaceri argeșeni au fost trimiși în judecată în septembrie 2017 de Parchetul de pe lângă Tribunalului Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Ecaterina Florentina Stochian și Cristian Gheorghe Grecu au fost condamnați, pe 6 martie, definitiv de Curtea de Apel Pitești. Dacă partenera sa de afaceri a primit 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendare, piteșteanul Gheorghe Grecu, de 56 de ani, s-a ales cu 1.282 de zile de închisoare cu executare. Decizia magistraților a venit pe fondul în care piteșteanul mai fusese condamnat de Tribunalul Argeș pentru alte fapte penale, în urmă cu 11 ani, la o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Șefii Direcției Silvice Argeș, evaluați cu ”foarte bine” de către Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor

Luni, 11 Martie 2019 12:56

# D. S. Argeș administrează peste 150.000 hectare de pădure

Direcția Silvică Argeș a terminat de contabilizat anul 2018. Un an bun, în care indicatorii de profitabilitate au fost depășiți. Mai mult, coordonatorii instituției au fost evaluați și cotați cu ”foarte bine” de către directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor.
La data de  31.12.2018 situația din pădurile administrate se prezintă astfel:

 

Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș: „Până acum nu am detectat medici care să profeseze fără drept”

Luni, 11 Martie 2019 12:53

# De săptămâna trecută, se verifică, în Argeș, dreptul de practică al medicilor
Scandalurile recente în care au fost implicate persoane care activau în sistemul medical românesc fără a avea acest drept au declanșat acțiuni de control la nivel național. Așadar, Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România au semnat un protocol în urma căruia urmează să fie verificați toți medicii. Practic, vor fi verificate documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară.

Podul peste barajul din Prundu, proaspăt reabilitat, arată… demolat!

Luni, 11 Martie 2019 12:43

Podul peste barajul Prundu, o lungă perioadă din cursul anului trecut a fost supus unor lucrări de reabilitare. La sfârșitul lui 2018 a fost redeschis circulaţiei rutiere. Astfel, pentru a evita aglomeraţia şi blocajele de la Podul Viilor, şoferii pot opta, din nou, pentru strada Sticlelor, cunoscută drept varianta Ştefăneşti, care face legătura între DN7 şi Piteşti pe această rută.

 

Un exemplu de urmat! A plecat cu gândul de a merge la film, dar a intervenit voluntar în ajutorul colegilor pompieri

Luni, 11 Martie 2019 11:12

# Subofițerul Cristian Stoica: „Colegii mei sunt ca o a doua familie pentru mine, oricare din ei ar fi procedat la fel”

„A fi pompier nu este doar o meserie, este o vocație, este despre omenie, curaj și implicare”, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș. Iar acest lucru este complet adevărat.  Nu sunt doar niște cuvinte mărturisite de dragul de a fi spuse. Sunt niște cuvinte care vin în sprijinul unor fapte, ale pompierilor argeșeni, care merită lăudate. Dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie se manifestă, în cazul salvatorilor argeșeni, chiar și în timpul liber.

Senatorul deputat PSD Gheorghe Marin a ieșit la pensie

Luni, 11 Martie 2019 11:08

# Acesta este și președinte al Fundației ”Renașterea Musceleană”

Senatorul Gheorghe Marin, reprezentant al zonei Câmpulung, a ieșit la pensie, conform ultimei declarații de avere. S-a mai scris despre asta, nu e ceva nou. Gheorghe Marin are la activ trei mandate de deputat, unul obţinut în anul 1997 până în 2000, după ce l-a înlocuit pe Mihail Petre Georgescu, din partea formaţiunii politice de atunci, PDSR – Partidul Democraţiei Sociale din România, al doilea mandat l-a obţinut în perioada 2000 – 2004, din partea PSD iar al treilea mandat l-a câştigat din partea USL, în perioada 2012 – 2016.

 

Luptă de „gherilă” în PNL Argeș, înainte de europarlamentare

Luni, 04 Martie 2019 23:27

# La liberali se derulează episodul dramatic: „Capul lui Hristescu vrem”, cu liderul TNL Argeș în rol de jertfă de ultim moment # Acuzații de filaj, poze făcute „noaptea, ca hoții”, conturi false, atacuri la președintele Miuțescu (foto) sau excluderi din partid - noua „modă” politică de la PNL Argeș # În scandal a intervenit, pe Facebook, și Cătălin Teodorescu, fostul deputat liberal: „Așa cap, așa rezultate, din păcate!”

Cu câteva luni înainte de alegerile europarlamentare, PNL Argeș se află în prim proces de curățenie… de membrii care se opun președintelui Adrian Miuțescu. S-a început prin curățenia aferentă sărbătorilor de iarnă, i-ar acum s-a dat startul curățeniei de primăvară. Mai e un pic și PNL Argeș se curăță… de tot! Poate după alegeri!
În PNL Argeș se desfășoară un adevărat război de gherilă, partidul fiind împărțit între mai mulți combatanți, cu un lider suprem care pare că nu îl mai poate ține mult timp sub control.

Omul de afaceri Daniel Otobîcu și-a recunoscut faptele într-un dosar penal

Luni, 04 Martie 2019 23:23

# Otobîcu a fost de acord să presteze muncă în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, a fost trimis în judecată, în august 2018, pentru infracțiunea de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Este vorba despre o faptă mai veche pretrecută în urmă cu câțiva ani, mai exact în decembrie 2016. Totul a plecat după ce oamenii legii au fost sesizați de către un șofer că este șicanat în trafic de către un alt conducător auto. Poliția a intervenit și l-a oprit pe șoferul agresiv  tocmai când acesta cobora din mașină în fața locuinței sale.

 

Pagina 4 din 164

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea