150 de accidente de muncă, în Argeș, într-un an

Marţi, 07 Septembrie 2021 07:05

# Au fost înregistrate două accidente de muncă mortale și trei cu invaliditate

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a precizat numărul de accidente de muncă înregistrate în județ, în ultimul an calendaristic. Informația a fost făcută publică, în luna august, într-o informare făcută către către Avocatul Poporului - Biroul Teritorial Pitești. „În ultimul an calendaristic au fost raportate 150 accidente de muncă dintre care două accidente de muncă mortale, trei accidente de muncă cu invaliditate, 129 accidente de muncă cu incpacitate temporară de muncă și 16 accidente ușoare”, informează ITM Argeș.

 

PSD Argeș l-a uitat pe Constantin Nicolescu?!

Luni, 06 Septembrie 2021 19:50

# Organizaţia PSD Mioveni: „LA MULȚI ANI, CAMARADE!!

Pe 1 septembrie, Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al PSD Argeş şi al CJ Argeş, a împlinit 76 de ani. Cu ani în urmă, pe când Nicolescu făcea legea în judeţ, pe 1 septembrie era paranghelie mare atât la sediul partidului, cât şi la Consiliul Judeţean. Prietenii şi asociaţii roiau în jurul preşedintelui pentru că pe vremea aceea dădea bine să te afişezi cu tătucul Nicolescu. Dar între timp lucrurile s-au schimbat. Prea puţini sunt cei care se mai afişează cu Nicolescu. La ce bun? Nicolescu nu mai are putere, nu mai împarte funcţii, nu mai joacă banii Argeşului pe degete.

Primăria Mioveni va oferi ghiozdane elevilor din clasele pregătitoare

Luni, 06 Septembrie 2021 19:19

La Mioveni, în prima zi de școală, elevii din clasele pregătitoare vor găsi pe bancă, câte un ghiozdan, plin cu rechizite! Consiliul Local Mioveni va acorda la începutului anului școlar 2021-2022, peste 400 de pachete cu rechizite școlare, elevilor înscriși în clasa pregătitoare din unitățile de învățământ din Mioveni, în cadrul proiectului "Primul Ghiozdan"

 

Cel mai mare model al Dacia - JOGGER - va fi asamblat exclusiv la Mioveni

Luni, 06 Septembrie 2021 19:07

# Cu 4,55 metri, Dacia Jogger este cel mai lung model Dacia şi cu cel mai mare ampatament – 2,9 metri

Jogger va fi primul hibrid din gama Dacia şi va fi produs începând cu finalul acestui an la Mioveni alături de Duster, Logan şi Sandero Stepway.

Preţul său de pornire va fi de 15.000 de euro cu TVA şi va fi cel mai scump model Dacia de până acum, cu cel mai ridicat preţ de pornire – Duster spre comparaţie, pleacă de la 14.100 de euro, însă este şi ultimul model “înrudit” cu Loganul din 2004.

Servicii de proiectare, achiziționate de Primăria Budeasa. Investiție importantă

Luni, 06 Septembrie 2021 18:53

Investiție importantă la Budeasa! La începutul lunii septembrie 2021, au fost achiziționate, de pe SEAP, servicii privind întocmirea următoarei documentații: „Expertiza tehnică pod si drum, elaborarea documentație pentru avize și acorduri certificat de urbanism, întocmire documentație faza DALI pod și tronson drum, verificarea documentației DALI, conform temei de proiectare pentru obiectivul de investiție: «Modernizare pod pe DC220 în punctul Vădișor, sat Budeasa Mică și refacere și modernizare tronson DC220, județul Argeș»”. Contractul a fost atribuit unei societăți din București pentru suma de 80.600 lei, fără TVA.

A.V.

 

Cât l-a costat pe fostul deputat de Argeş, Cristi Boureanu, despărţirea de iubita tinerică?

Luni, 06 Septembrie 2021 18:33

La începutul lunii august, presa mondenă arunca pe piaţă o veste bombă! Fostul deputat PDL Argeş, Cristian Boureanu, s-a despărţit de iubita sa cu 24 de ani mai tânără. După aproape 7 ani de relaţie, vacanţe de lux şi planuri despre nuntă şi copii, Boureanu şi Laura Dincă au decis să meargă pe drumuri separate. Motivele despărţirii nu au ajuns în presă, dar s-a aflat că Boureanu a ieşit ceva mai sărac din relaţie. Fostul parlamentar i-a cumpărat iubitei un apartament, chiar după separare. Gurile rele spun că e vorba de un apartament nou, într-o zonă rezidenţială, unde preţurile apartamentelor de două camere se ridică la peste 80-90.000 de euro.

Profesorii care au fost scutiţi de prezenţa fizică la şcoală nu mai pot preda online!

Luni, 06 Septembrie 2021 18:25

# Ministerul Educaţiei nu are prevederi speciale pentru profesorii care anul şcolar trecut au predat de acasă

În anul şcolar 2020-2021, profesorii au putut opta pentru predarea online, în schimbul prezenţei fizice la şcoală. Dascălii au prezentat directorilor de şcoli certificate medicale de risc ce atestau diverse boli cronice, pentru care profesorii – cu acordul Ministerului Educaţiei – puteau cere să predea de acasă, în sistem online.

 

Cursuri la Centrul Cultural Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 18:21

Centrul Cultural Pitești organizează și găzduiește în imobilul Casa Cărții o serie de cursuri de cultivare a aptitudinilor artistice și intelectuale:

Curs de Șah, orele 16.30 -18.00; Coordonator: instructor Andrei Rădulescu (Sala Multifuncțională) (luni);

Curs de Șah, orele 16.00-18.00; Coordonator: dr. Ovidiu Stancu (Sala Multifuncțională) (marți);

Curs de Șah, orele 16.30 - 20.00. Coordonator: instructor Mihail Șerban (Sala Multifuncțională) (miercuri);

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 06 Septembrie 2021 18:11

“DEGUSTĂTORI”

Se întâmplă cu adulţii

La unele “bătături”:

Sunt degustători de funcţii,

Cum sunt şi de băuturi!

 

SEdC - Deșeurile voluminoase trebuie depozitate la Punctul de Colectare de la Stația de Epurare

Luni, 06 Septembrie 2021 18:06

Pentru că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri în care diferite persoane abandonează deșeuri pe domeniul public, vă reamintim că de la începutul lunii iunie, Primăria orașului Mioveni și Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au înființat un punct de colectare pentru deșeurile voluminoase la Stația de Epurare Mioveni, tocmai pentru a încerca să stopăm acest fenomen. Deșeurile voluminoase pun în special probleme atunci când sunt aruncate la ghena de gunoi pentru că nu pot fi preluate de o autogunoieră compactoare.

Concert aniversar: 100 de ani de existență a Sinagogii din Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 14:04

 

Pe 9 septembrie va fi făcut un pas important pentru integrarea în circuitul cultural și turistic al Piteștiului a unui lăcaș de cult emblematic pe vremuri.

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de existență, la Sinegoga din Pitești  se va desfășura joi seara, începând cu ora 19.00 un concert special. Pentru cei care nu știu, Sinagoga din Pitești este localizată pe Eroilor nr. 1, în imediata vecinătate a Grădinii Publice (Parcul „1907”).

Evenimentul va coincide și cu începerea stagiunii cultural-artistică 2021-2022 a Coralei bărbătești „Dumitru Georgescu Kiriac” din Pitești.

 

Precizări cu privire la calitatea apei potabile furnizate în Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 14:01

Referitor la sesizările unor cetăţeni cu privire la calitatea apei furnizate, societatea Apă Canal 2000 SA face următoarele precizări:

„Apa brută provenită din râul Argeş este captată în Uzina de Apă, care dispune de o tehnologie modernă de tratare. Filiera tehnologică de tratare cuprinde mai multe etape. Preoxidarea cu dioxid de clor se realizează pentru îndepărtarea bacteriilor, virusurilor şi a unor compuşi chimici.

În apă se introduc reactivi de tratare şi, la nevoie, cărbune activ pentru îmbunătăţirea caracteristicilor organoleptice. Suspensiile formate sedimentează în cele două decantoare lamelare. Filtrarea apei se realizează în filtrele rapide cu nisip cuarţos, unde suspensiile fine sunt reţinute. Dezinfecţia se realizează prin dozarea clorului în rezervoarele de îmmagazinare astfel încât sunt distruşi agenţii patogeni. Toate substanţele de tratare sunt avizate sanitar.

Trei containere vor fi achiziționate, până pe 13 septembrie, pentru a fi folosite drept săli de clasă

Luni, 06 Septembrie 2021 13:58

Consiliul Local Pitești a alocat bani pentru achiziționarea a trei containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (două containere) și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân” (un container).

Amintim că profesoara Alina Manea, inspectorul școlar general al județului Argeș, a venit cu solicitarea ca municipalitatea piteșteană să achiziționeze de urgență containerele, ca urmare a unor reglementări care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a la maximum 29. Acest lucru a condus la restructurarea claselor de elevi și la imposibilitatea școlarizării la o parte dintre aceștia.

 

Alinuţa Gorghiu a devenit vicepreşedinta Senatului!

Luni, 06 Septembrie 2021 13:57

# Românii au felicitat-o cum au ştiut mai bine

Victorieee! Alinuţa Gorghiu ne-a înfrânt! Graţie susţinerii pe care i-a demonstrat-o lui Florin Cîţu, argeşeanca Alina Gorghiu a fost votată vicepreşedinte al Senatului.  Desigur, Alinuţa e tare fericită! Reacţiile pe Facebook au fost dintre cele mai savuroase. Oamenii nu au întârziat s-o „felicite” pe Gorghiu, cum au ştiut ei mai bine:

• „Vai mama noastră! Acum poți continua ce n-ai început, adică nimicul.”

• „PNL era o şansă! Dar s-au dovedit că sunt fix ca şi PSD: aceleași sinecuri, jaf minciuni!”

Argeșul - în primele trei județe cu cele mai mari creșteri ale ratei de promovare la BAC, după contestații

Luni, 06 Septembrie 2021 13:57

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9%, în creștere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate (30,3%), arată Ministerul Educației. În cazul a 10.886 de lucrări, notele au fost modificate. Cele mai mari creșteri ale ratei de promovare au fost înregistrate în județele Alba și Olt – 4,9%, urmate de Argeș cu 4,4%. Prin urmare, 10.531 de candidați (cu 828 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune.

 

Vicepreședintele C. J. Argeș: 10 puncte esențiale care evidențiază catastrofa în care premierul Cîțu și guvernul său au târât România

Luni, 06 Septembrie 2021 13:56

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu  a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe pagina proprie de socializare, 10 puncte esențiale care arată că  guvernul Cîțu este unul catastrofal pentru țară:

1. Sărăcia și prăbușirea nivelului de trai.

2. Creșterea prețurilor.

3. Creșterea uriașă a datoriei publice.

ÎNTRE 7-11 SEPTEMBRIE, CAMPANIE DE DEZINSECŢIE, DEZINFECȚIE ȘI DERATIZARE ÎN MIOVENI

Luni, 06 Septembrie 2021 13:33

Primăria Mioveni anunță demararea unei noi acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public și privat al orașului, precum și în spațiile deschise ale persoanelor fizice și juridice.

Operațiunea se va desfășura în perioada 7 – 11 septembrie 2021, între orele 00.30 – 05.00 (domeniul public)/ 08.30 – 17.00 (spații închise si gospodării), în funcție de condițiile meteorologice.

Acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare vor include domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, clădiri ale instituțiilor publice.

 

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, iar substanțele utilizate sunt:

Deratizare – Colbrom Pastă;

Dezinsecție spații exterioare – Cymina Plus;

 

Directori noi la şcolile şi liceele din judeţul Argeş!

Luni, 06 Septembrie 2021 13:24

Opt unităţi de învăţământ din Argeş vor avea manageri noi în anul şcolar 2021-2022. Numirile au fost validate pe data de 31 august de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Şcolile cu directori noi sunt:

Școala Nicolae Simonide, Pitești - Amalia Topliceanu

Școala Vintilă Brătianu, Ștefănești - Diana Ilie

Noile tarife practicate de Spitalul Orășenesc Mioveni pentru serviciile medicale și investigații paraclinice solicitate la cerere

Luni, 06 Septembrie 2021 12:48

 

Spitalul Orășenesc Mioveni a publicat lista tarifelor comune practicate în acest an pentru serviciile furnizate la cerere, după ce Consiliul Local Mioveni a aprobat o hotărâre în acest sens în ședința ordinară din luna august(HCL nr. 131/26.08.2021).

Lista include atât serviciile medicale, cât și alte servicii de care pacienții și/sau aparținătorii pot beneficia la cerere și care nu sunt acoperite de asigurarea de sănătate.

Pentru fiecare dintre serviciile la cerere se eliberează bon fiscal, iar unele dintre ele pot fi decontate de angajator, potrivit legislației în vigoare.

Noile tarife practicate de Spitalul Orășenesc Mioveni sunt afișate la sediul instituției și pot fi consultate și aici: http://spitalmioveni.ro/.../tarife-laborator-analize...

 

Toma Duţei, noul preşedinte al CS Dacia Mioveni: „Sarcina mea cea mai grea va fi să asigur sursele de finanţare”

Luni, 06 Septembrie 2021 12:45

De la sfârșitul lunii august, noul preşedinte al CS Dacia Mioveni 2012 este Toma Duţei, un om implicat în sportul argeşean şi care timp de mai mulţi ani a fost preşedintele clubului Dacia Piteşti.

La conferinţa de presă organizată joi, 2 septembrie, Toma Duţei a precizat care sunt planurile sale pentru clubul pe care îl conduce:

„Venirea mea la club sper să aducă un plus de valoare, atât prin faptul că am manageriat mai multe cluburi dar și pentru că am făcut sport, înțeleg sportivul și știu ce să ofer. Sarcina mea cea mai grea va fi să asigur sursele de finanţare, să fac o omogenizare între jucători, antrenori şi conducere şi într-un final să ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus. Nu o să fie uşor. Sperăm să ajungem, cu multă ambiţie şi dăruire, acolo unde ne-am propus”, a precizat noul președinte. 

Compania austriacă Porr realizează tronsonul Curtea de Argeş-Tigveni al autostrăzii Sibiu-Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 12:40

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat vineri 3 septembrie că s-a încheiat procedura de evaluare pentru tronsonul patru (Curtea de Argeş-Tigveni) al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti.

La circa 6 luni de la prima desemnare a câștigătorului, după ce contestațiile depuse au impus reevaluarea ofertelor, Compania de Autostrăzi a desemnat același constructor: firma austriacă PORR CONSTRUCT, pentru circa 1,.7 miliarde de lei. Firma Porr este cea care realizează şi tronsonul 1 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Este vorba de lotul Sibiu-Boiţa, ce va fi gata până la finalul anului 2022.

Compania austriacă va realiza proiectarea şi execuţia tronsonului patru, considerat cel mai dificil din viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, cu o lungime de 10 km, ce include un tunel de 1,3 kilometri.

 

Pagina 4 din 288

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea