Magistratul Daniel Vișan, un nou câștig la un concurs de cultură generală

Luni, 07 Octombrie 2019 14:49

# Procurorul de la Parchetul Tribunalului Argeș a câștigat cinci ediții ele emisiunii concurs „Câștigă România!”
Magistratul Daniel Vișan, fost prim procuror al Parchetului Tribunanului Argeș, este un pasionat al concursurilor de cultură generală. Recent, acesta a fost unul dintre participanții la emisiunea-concurs „Câștigă România!”, difuzată pe TVR 2.

 

Dosarul lui Theodor Nicolescu, în pronunțare la Înalta Curte

Luni, 07 Octombrie 2019 14:42

Dosarul cunoscutului avocat argeșean Theodor Nicolescu, este în pronunțare, la Înalta Curte de Casație și Justiție. În primă instanță, fostul deputat Cătălin Theodor Nicolescu a fost condamnat la 9 ani şi 4 luni închisoare, iar fostul deputat UDMR Marko Attila-Gabor (dat în urmărire internaţională) a primit 5 ani închisoare cu executare. Data fixată de ICCJ pentru pronunțare este 8 octombrie 2019, însă aceasta ar mai putea fi amânată.

Primarul din Corbi îngroapă, pentru moment, securea războiului cu șefii din PNL Argeș

Luni, 07 Octombrie 2019 14:40

# Virgil Baciu: „Trebuie să tragem împreună, la prezidențiale”
Primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, a reacționat, săptămâna trecută,  față de atitudinea conducerii PNL Argeș, după ce se pare că unii președinți de organizații locale au fost certați pentru că i-au permis edilului local să posteze bannere cu el, în mai multe localități, prin care își arată susținerea față de președintele Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale. De altfel, candidat susținut de Partidul Național Liberal.

 

Secția de karate a clubului CS Dacia Mioveni 2012, rezultate remarcabile în 2019

Luni, 07 Octombrie 2019 14:37

Secția de karate a clubului CS Dacia Mioveni 2012 impresionează prin rezultatele obținute. Deși a fost înființată de doar 6 ani, sportivii de la Mioveni au impresionat atât la nivel național, cât și internațional. Sensei Sebastian Ene, antrenorul lotului de karate, a făcut mai multe precizări despre activitatea secției.

Istoria a prins viață la Mioveni, la Ordessos Fest

Luni, 07 Octombrie 2019 11:57

Weekendul trecut, a avut loc festivalul de reconstituire istorică Ordessos Fest, de la Făget! Taberele dacilor liberi și ale armatei imperiale romane au fost pregătite pentru "invazia" copiilor! În cadrul evenimentului au avut loc mai multe activități cultural-educative, de natură istorică, ce s-au adresat în special copiilor și tinerilor, fiind organizate în cadrul Zilei Internaționale a Educației.

 

Aurel Săvulescu, managerul ”Vlăsia”, luptă, de șase ani, cu cele două bănci care i-au provocat falimentul

Luni, 30 Septembrie 2019 16:36

# Acesta le-a luat, în primă instanță, câteva milioane de euro

Aurel Săvulescu se lupta, pe vremea când firma sa era unul din liderii panificației din zonă, cu oricine, pentru dreptate. Sunt celebre procesele purtate, spre exemplu, cu Constantin Nicolescu – pe vremea aceea, președintele Consiliului Județean Argeș. Procese, toate, câștigate de primul. Iată, însă, că, de ceva timp, luptele pe care le duce managerul argeșean, sunt mai complicate - și tind să se complice și mai mult. Veți vedea de ce, în cele de mai jos.

Începe procesul penal „Capitol”

Luni, 30 Septembrie 2019 16:34

# Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondate, contestațiile inculpaților

Mariana Rambela,  managerul complexului-restaurant “Capitol”, a fost trimisă în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor. Dosarul a fost înregistrat pe 2 aprilie, pe rolul Tribunalului Argeș. Aceasta este acuzată că prin intermediul a trei societăți comerciale, pe care le administra, inclusiv restaurantul „Capitol”, nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute.

 

Firma câmpulungeană Montana MG a intrat în insolvență

Luni, 30 Septembrie 2019 16:31

# Probleme pentru omul de afaceri Gheorghe Bulugea # Primăria Câmpulung se află printre cei 21 de creditori

Societatea Montana MG SRL din Câmpulung, administrată de omul de afaceri Gheorghe Bulugea, a intrat în insolvență. Principalul obiect de activitate al societății este reprezentat de proiectarea, execuţia şi punerea în fabricaţie a ştanţelor pentru deformare plastică la rece a tablelor subţiri, destinate în principal industriei de automobile. Pentru anul 2018, societatea a raportat un număr mediu de 190 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproape 13,1 milioane lei.

Mariana Vârgă, președintele Tribunalului Argeș: „Politicienii să nu se mai lege de justiție ori de câte ori se schimbă guvernarea!”

Luni, 30 Septembrie 2019 16:22

# Judecătorii îşi cer dreptul de a se pensiona anticipat

Intenția politicienilor de a majora vârsta de pensionare a magistraților este aspru criticată de judecătorii Tribunalului Argeș. Aceștia au adoptat pe data de 18 septembrie o declaraţie-solicitare adresată Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia judecătorilor vine pe fondul ultimelor declarații făcute de președintele PNL, Ludovic Orban, care, printre altele, susține că e de neacceptat ca persoanele să se pensioneze la vârsta de 45 de ani.

 

Deszăpezirea drumurilor județene costă, iarna aceasta, 108 miliarde lei vechi!

Luni, 30 Septembrie 2019 16:17

# Propunerea este pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din 30 septembrie. Iată celelalte propuneri

Iarna aceasta vom avea o deszăpezire scumpă, de 10.894.034 lei (TVA inclus).  Propunerea, ce conține și prețul respectiv, este inclusă în documentația punctului 14 de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de luni, 30 septembrie. Iată și celelalte puncte.

Doctor în sport! Un tânăr jurnalist aduce contribuţii la dezvoltarea atletismului

Luni, 30 Septembrie 2019 16:05

Munca jurnalistului Gabriel Niţă, redactor din anul 2010 în cadrul Argeş TV, începută în anul 2015 prin studiile de doctorat în domeniul “Ştiinţa Sportului şi a Educaţiei Fizice” a ajuns la final. Acesta tocmai a susţinut teza de doctorat denumită “Contribuţii ale mass-media în promovarea şi dezvoltarea atletismului prin marketingul competiţiei”.

 

Proiectul ca salvamontiștii să beneficieze de girofar, blocat în Camera Deputaților

Luni, 30 Septembrie 2019 16:00

# Proiectul a fost blocat de un amendament al deputatului argeșean Cătălin Răduliescu. Culmea este că în cele din urmă cele solicitate de „Mitralieră” au fost promulgate printr-un alt act normativ, iar „girofarul pentru Salvamont” a rămas ținut într-un sertar.

Încă din 2014, mai mulți parlamentari de la PNL și unul de la PSD au inițiat un proiect de lege prin care se dorea introducerea serviciilor Salvamont în rândul instituțiilor care au dreptul de a folosi girofarul atunci când se deplasează la intervenții. Timp de cinci ani proiectul a fost ținut în sertare sau plimbat de la o comisie la alta, fără să se realizeze ceva concret.

Avocatul Poporului are în vedere realizarea unei anchete privind siguranța în școli

Luni, 30 Septembrie 2019 15:50

Instituția Avocatului Poporului Biroul Teritorial Pitești a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor. Printre cele mai frecvente probleme reclamate, la nivelul județului Argeș, sunt cele legate de modul de calculare a pensiilor, de modul greoi de obținere de adeverințe de la arhivele diverselor societăți comerciale sau cele legate de dosarele de despăgubiri de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților fiind înregistrate întârzieri mari în formularea de răspunsuri.

 

Trimis în judecată după ce a înjurat și a lovit cu piciorul în coapsă un polițist

Luni, 30 Septembrie 2019 15:47

Un bărbat, aflat în stare de ebrietate, a înjurat și amenințat cu moartea trei polițiști, iar pe unul dintre ei l-a lovit cu piciorul în coapsă. Fapta a fost săvârșită la începutul lunii septembrie, mai exact în seara zilei de 2 septembrie. Andrei Cătălin I. a fost trimis în judecată, fiind cercetat sub măsura controlului judiciar, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru ultraj.

Începe judecata, pe fond, în dosarul consilierului local care și-a arătat organul genital în secția de poliție

Luni, 30 Septembrie 2019 15:41

Pe 12 septembrie, instanța a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Bogdan Udroiu şi constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Fostul consilier local, care şi-a arătat organul genital  în secţia de poliţie,  este judecat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

 

„Sărbătoarea recoltei pe Valea Argeșelului” - o reușită

Luni, 30 Septembrie 2019 15:35

# Evenimentul de la Mioveni a avut și o latură caritabilă

Must proaspăt, vin, țuică, pastramă, cașcaval afumat, miere, fructe și mult praz, dar și distracție și voie bună – așa s-ar putea rezuma evenimente desfășurate weekendu-ul trecut la Mioveni.  „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului”, Târgul meșterilor populari” și „Festivalul Național al Prazului” au atras mii de persoane.

Scandal la Penitenciarul Mioveni! Un deținut reclamă că a fost bătut și că i s-a înscenat o abatere în urma unei percheziții în celulă

Luni, 23 Septembrie 2019 23:29

# Camera portabilă folosită în timpul percheziției a înregistrat doar 5 secunde, după care s-a blocat brusc

Un deținut, care a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni, după ce a fost condamnat la 6 ani și 7 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, acuză că a fost bătut și că i s-a înscenat o abatere de către oamenii legii, după ce aceștia au perchiziționat celula sa. O plângere a fost făcută de către mama deținutului și la Instituția Avocatului Poporului - Biroul Teritorial Pitești, care a demarat în acest sens, pe 20 august, o anchetă la fața locului. Scopul anchetei deschise a fost de a clarifica mai multe aspecte privind aplicarea de tratamente inumane și degradante aplicate asupra persoanelor private de libertate precum și condițiile de detenție care au fost reclamate în sesizare.

 

Firma argeșeanului Daniel Neagoe, implicat în dosarul Tel Drum, în insolvență

Luni, 23 Septembrie 2019 23:27

# Societatea Megacom Agregate SRL Pitești a intrat în insolvență în aprilie 2019

Omul de afaceri argeșean Daniel Neagoe este unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, fiind coleg de facultate cu acesta și unul dintre contractorii importanți ai Tel Drum. Pe 13 noiembrie 2017, într-un comunicat de presă emis de DNA se arată că Daniel Neagoe este urmărit penal, alături de Liviu Dragnea și alte șapte persoane, în dosarul Tel Drum, constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă.

Mai bine director la multinațională decât premier. Viorica Dăncilă a încasat un venit anual mai mic decât cel al soțului, manager la OMV Petrom Piteşti

Luni, 23 Septembrie 2019 23:26

Sucursala OMV Petrom SA Pitești este manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă, actualul premier al țării și candidatul PSD la prezidențiale. El manageriază operațiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman. Munca depusă de Cristinel Dăncilă a făcut ca acesta să obțină pe parcursul anului 2018 un venit anual mai mare ca cel al premierul României.

 

Motivarea sentinței în dosarul lui Tudor Pendiuc: „A dovedit un real dispreț pentru modul de cheltuire a banului public”

Luni, 23 Septembrie 2019 23:24

Magistrații Curții de Apel Pitești arată în motivarea condamnării în dosarul în care Tudor Pendiuc a primit 2 ani de închisoare cu suspendare că ”s-a folosit de funcția publică încredințată prin votul cetățenilor în interesul unei persoane apropiate cu scop vădit patrimonial”.
El a fost gasit vinovat că a asfaltat ilegal, cu banii piteștenilor, drumul către locuința secretarei sale, Carmen Lis. Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului timp de 6 mandate, din 1992  până în 2016, a fost condamnat definitiv, la începutul lunii iunie 2019, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu.

Dosarul ”Cheresteaua” … arde la foc mic. Tribunalul Argeș întreabă, S.R.I. nu răspunde

Luni, 23 Septembrie 2019 23:23

La Tribunalul Argeș, se judecă, din 2016, un dosar cu greutate, supranumit ”Cheresteaua 1”. Lemnul, calculat ca prejudiciu, s-a dus de ceva vreme, dosarul, însă, este împotmolit... în descifrarea celebrelor protocoale. Și, după cum se vede, instituțiile statului nu se grăbesc să răspundă. Așa încât, putem concluziona că dosarul ”Cheresteaua”... arde la foc mic!

 

Pagina 4 din 179

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea