Fosta șefă de la Mediu, Mariana Ionescu, atac direct la adresa ministrului Energiei, Toma Petcu

Luni, 05 Iunie 2017 23:57

# Avocatul Marianei Ionescu: „Decizia de suspendare a fost întocmită cu rea credință de Toma Petcu, președintele de atunci al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului ”
Mariana Ionescu, fosta directoare a Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, încă mai speră să revină în funcție. Aceasta a cerut în instanță anularea deciziei prin care a fost destituită din funcție în primăvara lui 2016 de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

 

O incursiune în epoca de început a Ţării Româneşti

Luni, 05 Iunie 2017 23:57

# În iulie, oraşul Basarabilor va găzdui, timp de trei zile, cea de-a patra ediţie a Festivalului Medieval „Curtea Domnească”
În perioada 7-9 iulie, în oraşul regal Curtea de Argeş se va desfăşura una din cele mai aşteptate şi apreciate evenimente culturale din judeţ,şi anume, cea de-a patra ediţie a Festivalului Medieval,ce a luat naştere în urmă cu câţiva ani la iniţiativa actualului primar, Constantin Panţurescu, la vremea aceea având mandat de consilier local, a directorului Muzeului Municipal Curtea de Argeş, Ştefan Dumitrache şi a preşedintelui Casei de Cultură “George Topârceanu”, Cristian Mitrofan.

Nunta anului, la Star Plaza - băiatul lui Ion Brănescu a spus adio burlăciei

Luni, 05 Iunie 2017 23:52

Sâmbătă, 3 iunie, a avut loc la Piteşti unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale anului 2017.  Johnny Brănescu, băiatul patronului Complexului John, s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Denisa Popescu, şi astfel a spus adio burlăciei în faţa ofiţerului de stare civilă de la Primăria Piteşti. Evenimentul s-a putut bucura de atenţia a zeci de invitaţi ce au dorit să le fie alături în cea mai importantă zi din viaţa celor doi.  Naşii de cununie ai mirilor, de acum, părinţii spirituali ce vor veghea asupra celor doi tineri - Silviu Badea, unul din băieţii omului de afaceri Gheorghe Badea, şi soţia acestuia - Florentina au fost cei care le-au fost alături în începerea unei noi etape din viaţa lor.

 

Cornel Ionică a probat pe străzile Piteștiului un nou autobuz electric

Luni, 05 Iunie 2017 23:48

După doi ani de la testarea primului autobuz electric în Pitești, săptămâna trecută,  pe străzile din municipiu a intrat în circulație, în probe, un autobuz electric polonez. Acesta este testat pe străzile Piteștiului până pe 6 iunie. În această perioadă, accesul pe aceste curse se va face gratuit. Având în vedere că municipalitatea are în vedere achiziționarea unui număr de 25 de autobuze electrice, accesând fonduri europene, se dorește testarea unor astfel de autobuze, astfel încât să se identifice cea mai bună soluție care poate fi implementată. Primăria Pitești şi conducerea Publitrans 2000 S.A. au adus și în Pitești autobuzul electric Solaris Urbino 12, câştigător al trofeului

Primăria Pitești este foarte aproape de cumpărarea brandului F.C. Argeș

Luni, 05 Iunie 2017 23:36

# Nicolae Enoiu, administratorul judiciar FC Argeș: „Dacă creditorii acceptă oferta Primăriei Pitești, licitația pentru brand se va organiza la sfârșitul lunii iunie”
Consiliul Local Pitești a aprobat o nouă ofertă de cumpărare a brandului FC Argeș, în sumă de 350.000 de lei, după ce prima prima ofertă făcută, de 100.000 lei, a fost respinsă ca fiind nesatisfăcătoare. Administratorul judiciar al FC Argeș, Nicolae Enoiu, a convocat pentru data de 12 iunie Adunarea Generală a Creditorilor debitorului. La întâlnire, principalul creditor, Ministerul Finanțelor Publice, va decide dacă acceptă oferta.

 

A fost ZIUA COMUNEI BUDEASA - prima ediție, cu distracție și muzică pe toate gusturile

Luni, 05 Iunie 2017 23:17

Primăria și Consiliul Local Budeasa au organizat, duminică, 4 iunie 2017, Ziua comunei Budeasa. Evenimentul, aflat la prima sa ediție, s-a desfășurat în zona Plaja veche din satul Budeasa Mare. Primarul localității, Nicolae Mihail Rachieru, și echipa sa au pregătit un program special. Au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă; copiii cu rezultate deosebite la învățătură au fost, și ei, evidențiați, iar seara au concertat artiști de mare popularitate, precum Steliana Sima, Gelu Voicu, băieții de la Deepcentral şi trupa Bambi.

Ziua Comunei Hârsești, ediția a VI-a, un succes meritat

Luni, 05 Iunie 2017 23:11

# Ca în fiecare an, zeci de personalități și sute de localnici au petrecut, împreună, o după-amiază de excepție
Duminica trecută a avut loc cea de-a șasea ediţie a Sărbătorii Căluşului – Rusaliile la Hârseşti. Ziua comunei Hârseşti este sărbătorită chiar în Duminica Rusaliilor, pe terenul din spatele Căminului Cultural și Primăriei, iar sărbătoarea organizată de primarul Ion Moloiu, aflat deja la al doilea mandat, a fost, și de această dată, una pe măsura aşteptărilor. Sute de localnici, dar şi oameni din comunele învecinate, au fost prezenţi la marele eveniment, în acest an împlinindu-se şi 393 de ani de atestare documentară a localităţii. Cu această ocazie a fost sărbătorit cel mai vârstnic călușar în viață, Nicolae Filip de 76 ani, care împlinește, de Rusalii, 70 de ani de când joacă dansul călușului.

 

Renumitul MC Ddy Nunes a făcut senzație într-un club din Pitești

Luni, 05 Iunie 2017 20:27

Didier Nunes, zis Ddy a fost prezent weekend-ul trecut în orașul nostru, în clubul On Time unde a ridicat temperatura la propriu. Sexy artistul a făcut un show de zile mari, care a ținut până în zorii dimineții. Ddy a dat dovadă de profesionalism și așteptările fanilor prezenți nu au fost înșelate. A excelat și a dat foc publicului încă din primele secunde în care și-a făcut apariția
DDY Nunes este unul dintre cele mai exotice personaje din muzica de club românească. Având origini portugheze și un spirit latin, DDY transmite aceste caracteristici și prin muzica sa, astfel el se adresează publicului în nu mai putin de 5 limbi străine. MC în multe dintre cluburile din București, fiecare noapte de care DDY este responsabil devine o experiență fresh și de neuitat. Experiența în calitate de MC și aerul latin, l-au ajutat pe DDY să devină  MC-ul resident al unuia dintre cele mai cunoscute cluburi de pe piața românească, Beat Of Angels (BOA) din București.

Florin Frătică, dat afară din Primăria Bradu!

Luni, 29 Mai 2017 23:49

Ședință cu scântei la Bradu, cu final apoteotic, dar așteptat. După lupte seculare, care au durat aproape un an, primarul Dan Stroe a reușit să îl scoată din schemă pe Florin Frătică, cel care, nici în ruptul capului, nu s-a lăsat înduplecat să plece de bună voie. Contre pe teme legislative între jurista  instituției și viceprimarul condamnat penal Frătică, cel din urmă venind la ședință ”înarmat” cu numeroase pagini de legislație, pe care subliniase cu markerul articole întregi pe care le-a menționat în favoarea-i. În zadar. Ultimul punct pe ordinea de zi a fost cel prin care s-a comunicat încetarea mandatului său de consilier local și, implicit, de viceprimar. Frătică va ataca, probabil, decizia în instanță.

 

Gheorghe Badea şi Sorin Ilfoveanu au inaugurat cel mai mare proiect cultural-artistic privat din Argeş

Luni, 29 Mai 2017 23:44

Săptămâna trecută, 25 mai, pe amplasamentul vechii clădiri a Băii Comunale din Piteşti, şi-a deschis porţile cel mai important edificiu din spaţiul cultural al judeţului Argeş,în prezenţa a peste 300 de personalităţi. Galeriile de artă Ilfoveanu reprezintă rezultatul unei prietenii foarte vechi între managerul Grupului Industrial Componente, Gheorghe Badea, şi artistul Sorin Ilfoveanu. Este cel mai modern şi mai ambiţios parteneriat de succes din domeniul artelor, având la bază experienţa businessului şi pasiunea pentru frumos, în strânsă legătură cu mediul artistic şi societatea civilă. 

Constantin Nicolescu - eliberat condiționat

Luni, 29 Mai 2017 23:30

# În mod paradoxal, eliberarea i-ar putea aduce mulți ani de pușcărie în plus # Luni, 29 mai, s-a judecat, la Tribunalul Argeș, cererea de eliberare condiționată a fostului președinte al Consiliului Județean Argeș.

Săptămână de foc pentru fostul președinte al Consiliului Județean, Constantin Nicolescu. Acesta a avut, luni, 29 mai, la Tribunalul Argeș, termen pentru judecarea cererii de eliberare condiționată din Penitenciarul Colibași. Cererea sa, avizată pozitiv de conducerea închisorii, a fost respinsă, pe data de 19 aprilie, de instanța Judecătoriei Pitești. Avocații săi au atacat decizia la Tribunalul Argeș, care a decis eliberarea condiționată.

"Admite contestaţia declarată de condamnatul Nicolescu Constantin împotriva sentinţei penale nr. 763 din data de 19.04.2017 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 6901/280/2017. Desfiinţează în parte sentinţa, iar pe fond admite propunerea şi dispune liberarea condiţionată a contestatorului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 675 din data de 05.02.2015 emis de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală (...). Definitivă", se arată în hotărârea postată pe portalul instanţelor de judecată.

 

 

Festivalul Călușului Argeșean la Stolnici, de Înălțare, un eveniment devenit tradiție

Luni, 29 Mai 2017 23:26

Joia trecută, de Înălțare, comuna Stolnici a fost gazda celei de-a XXIX-a ediţii a „Festivalului Căluşului Argeşean”. Dumnezeu a oprit, pentru o zi, ploile, pentru a-i lăsa pe săteni să se bucure de ziua comunei lor. Evenimentul a reunit, pe scena din incinta Primăriei,  mai multe formaţii din Argeş, dar şi trei formaţii de căluşari din judeţul Olt. În cadrul sărbătorii, a fost oficiată de primarul Sevastian Pupăză Roşu şi o căsătorie a doi tineri din localitate.   
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a acordat Primăriei și Consiliului Local al comunei Stolnici o plachetă de excelență, în semn de apreciere pentru implicarea deosebită în promovarea tradițiilor și în dezvoltarea comunității.

O fabrică cu 56 de angajaţi din Mărăcineni exportă 80% din producție

Luni, 29 Mai 2017 23:20

# Fabrica produce inclusiv componente pentru periuţele electrice Oral-B
Delta Rom Technologies, o fabrică din comuna Mărăcineni (judeţul Argeş), controlată de francezi şi dezvoltată pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, produce componente de mecanică fină pentru Siemens Sibiu, Braun (Oral-B) sau Schneider Electric. Activitatea productivă a fabricii se desfășoară în 3 schimburi a câte 8 ore, 5 zile pe săptămână.

 

Culmea combinațiilor în afaceri! Într-un dosar la Tribunalul Comercial Argeș, Nicolae (Nenea) Ivănescu este și creditor, și debitor și contestator. În același timp!!!

Luni, 29 Mai 2017 13:17

Nu știu dacă omul de afaceri Nicolae Ivănescu are facultate, masterat, doctorat sau alte studii academice. La școala vieții însă, clar, este campion. Un obișnuit al sălilor de judecată, ”Nenea” s-a specializat în  combinații judecătorești atât de tare, încât până și magistrații ar putea să mai învețe una-două chestii de la acesta.
Ultima ”minune”, probabil unicat la nivel local, dacă nu și național, este dosarul 60/1259/2015/a9, aflat pe rolul Tribunalului Comercial Argeș. În acesta se judecă o contestație împotriva hotărârii comitetului/.adunării creditorilor împotriva unui proces verbal al adunării din aprilie 2017. Cine contestă? Firma DB PROIECT AG S.R.L., firmă

BRIT MOTOR AG PREZINTĂ ÎN AVANPREMIERĂ NAȚIONALĂ NOUL RANGE ROVER VELAR

Luni, 29 Mai 2017 13:05

Pitești, 25 mai. Cel de-al patrulea membru al familiei Range Rover, Velar, a fost prezentat în avanpremieră națională, în cadrul unui eveniment exclusivist ce a avut loc în cadrul showroom-ului  BRIT Motor AG din Pitești.  Muzica de calitate, gustările atent alese și noutătile aduse de Crama Oprișor pentru degustarea de vinuri, au întregit seara.
Range Rover Velar aduce un suflu nou de grație și eleganță în gama de modele Range Rover. Proiectat pentru a completa gama, Velar se remarcă prin somptuozitate, rafinament și capabilități în teren accidentat, nemaiîntâlnite până acum în segmentul SUV-urilor de clasă medie și se poziționează între Range Rover Evoque și Range Rover Sport.

 

Voie bună la ziua comunei Bradu, prima organizată în mandatul noului primar, Dan Stroe

Luni, 29 Mai 2017 13:01

Vremea a ținut, sâmbăta trecută, cu localnicii din Bradu, permițându-le, în bună parte, să iasă la o bere, un mic dar, mai ales, la concertul presărat cu nume mari, toate acestea cu prilejul Zilei Comunei.
Dintre oficialități, au ținut să fie prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Simona Brătulescu, împreună cu prefectul Emilian Dragnea, consilieri județeni și numeroși primari argeșeni.  Printre aceștia, primarul de la Albota, Ion Dumitru, dar și primarii de la Rociu, Aurel Bălășoiu, primarul din Mărăcineni, primarul din Budeasa, Mihail Rachieru, dar și

Rapsodia Păstorească de la Corbi a ajuns la cea de-a 47-a ediție

Luni, 29 Mai 2017 12:59

Duminică s-a desfășurat cea de-a 47-a ediţie a „Rapsodiei păstoreşti” de la Corbi, eveniment organizat de Primărie şi Consiliul Local. Programul a început la ora 10, cu vizitarea muzeului din localitate. Parada cântecului, dansului şi portului popular a luat startul la ora 11, din centrul civic; au defilat ansambluri cu specific păstoresc din Argeş, Gorj, Sibiu, Vâlcea şi Olt.

 

Florin Frătică nu mai are dreptul de a fi viceprimar și nici consilier local la Bradu

Luni, 22 Mai 2017 23:20

# Legea este clară, chiar dacă unii bat câmpii!
Sfârșit de carieră, în vârful sacului cu bani denumit Primăria Bradu, pentru Florin Frătică. Deși acesta susține, sus și tare, că nu este așa. Doar că legea este lege, și trebuie respectată chiar și de persoanele care au ocolit-o și jonglat-o până acum așa cum au vrut ei.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Pitești a decis condamnarea viceprimarului din Bradu, Florin Frătică, la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea lasă loc de ambiguități, însă numai pentru cineva care dorește să se mai agațe de câte o formulare alambicată. Sau pentru proști. În rest, lucrurile sunt clare: un condamnat, conform mai multor legi în vigoare ale statului român, nu mai poate ocupa funcțiile publice cu care a fost investit la alegeri.

Zece ani de procese, fără niciun rezultat, pentru o moștenire de câteva sute de hectare!

Luni, 22 Mai 2017 23:17

# Adina Florea: ”Vor să se folosească de instrumentul numit «justiție» pentru a-mi da o hotărâre de respingere.”
După 27 de ani trecuți de la Revoluție, iată, problema repunerii în drepturi a celor abuzați de regimul comunist este departe de a se fi încheiat. În unele cazuri nu s-a putut. În multe însă, poate în cele mai multe, nu s-a vrut. În anumite cazuri, nu se vrea nici acum. Probabil, cazul de mai jos, se încadrează, cu brio, la ultima categorie.
Adina Florea locuiește în București. Și, de 15 ani, regulat, vine, cum poate, la Pitești, uneori și de câteva ori pe lună, pentru a fi de față la procesele deschise, pe fond funciar.

 

APIA - Centrul Judeţean ARGEŞ. S-a încheiat campania pentru depunerea cererilor unice de plată aferente campaniei 2017

Luni, 22 Mai 2017 23:10

Luni, 15 mai 2017, ora 24:00, Agenția de Plăți şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017. În anul 2016, la APIA Argeș, au depus cereri 23.615 fermieri pentru 173.511,96 hectare, iar în 2017,  23.046 fermieri au depus cereri pentru 175,269.39 hectare. Se observă o creştere a suprafeţei eligibile, în anul 2017, de 2.349,07 hectare. Așa cum subliniază și domnul ministru al agriculturii: ”Scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente demonstrează că exploatațiile s-au unit, asocierea fermierilor fiind din ce in ce mai necesară în vederea consolidării rolului acestora pe piață”.

Bani publici risipiți cu larghețe, expertize ținute, încă, la secret

Luni, 22 Mai 2017 22:59

# Reprezentanții CJ Argeș refuză desecretizarea expertizelor de la Molivișu. Motivul invocat: cercetarea penală în curs
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, refuză în continuare să dea publicității concluziile raportului de expertiză privind jaful pe bani publici făcut la Molivișu. Motivul este cercetarea penală în curs. Cel puțin așa susține noul șef al județului, deși, de un timp, nu prea îl mai crede nimeni. Că s-au furat bani, că s-au umflat indemnizații, toate acestea au fost, deja, probabil, anchetate, verificate. Cei implicați direct în proiect au fost, probabil, audiați. Atunci, de ce atâta secretomanie?

 

Pagina 4 din 120

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea