La Parohia Turculești s-au făcut cele 300 de teste rapide pentru depistarea virusului COVID 19

Luni, 25 Mai 2020 14:13

# Acțiunea filantropică “ ÎMPREUNĂ PENTRU A FI BINE” continuă cu noi acțiuni. Teste rapide au fost donate la Mioveni și Călinești

Parohia Turculești a fost, așa cum am mai scris, din nou, în primul rând. Atât în sufletele oamenilor cât și prin acțiunile neostenite ale preotului Cosmin Bologea care, în fiecare zi, are programate acțiuni filantropice, ia pulsul comunității sale și se implică în ajutorarea celor ce reclamă diferite lipsuri sau neputințe.

 

Sală de sport de 6 milioane, drumuri de peste 8 milioane lei, în comuna Corbi, cu finanțare asigurate!

Luni, 25 Mai 2020 14:11

Primarul Virgil Baciu se poate lăuda cu două investiții ce vor începe să se deruleze anul acesta în comuna Corbi, comună pe care o gospodărește. Ambele proiecte, conform ziarulargesenilor.ro,  sunt cu finanțare de la Compania Națională de Investiții. Primul proiect este o sală de sport, unde lucrările vor începe în maximum 3 săptămâni, după cum a anunțat chiar edilul local.

Miercuri, pe 27 mai, ședință de Consiliu Județean

Luni, 25 Mai 2020 12:23

Consiliul Judeţean Argeş a programat o şedinţă ordinară pentru data de 27.05.2019, Ordinea de zi cuprinde 26 de puncte, dupa cum urmează
IATĂ PROIECTUL ORDINII DE ZI :
1. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare cu convocare de îndată a Consiliului Judeţean Argeş din data de 14.04.2020.
2. Procesul - verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 30.04.2020.
3. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare cu convocare de îndată a Consiliului Judeţean Argeş din data de 06.05.2020.
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea statului de funcții al Unității de Asistență Medico-Socială Domnești.

 

Șapte argeșeni, vindecați de COVID-19, au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești

Luni, 25 Mai 2020 12:11

Șapte persoane care s-au vindecat de COVID-19 şi au dezvoltat anticorpi pentru SARS-CoV-2 au donat până în prezent plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești. Aparatul de plasmafereză poate ajuta la vindecarea pacienților COVID, prin tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi. Acest lucru este posibil datorită unor oameni altruiști, care au fost de acord să doneze plasmă pentru vindecarea semenilor lor, infectați cu virusul COVID-19.

Dr. Gabriel Copciag: „Toți pacienții care se vor interna la Spitalul Județean vor fi testați”

Luni, 25 Mai 2020 12:09

# Laboratorul de testare pentru detecția coronavirusului, autorizat de DSP

Pe 22 mai, laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești a primit autorizație sanitară de funcționare. Autorizația a venit ca urmare a adresei Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) trimisă către Direcția de Sănătate Publică Argeș(DSP).

 

Tratament cu plasmă hiperimună la Spitalul Mioveni!

Luni, 25 Mai 2020 12:06

În premieră pentru sistemul medical argeșean, pe 22 mai, la Spitalul Orășenesc Mioveni a fost aplicat tratamentul cu plasmă hiperimună, prelevată de la donatorii vindecați de COVID-19. Acesta este cel mai nou tratament, folosit de medici, în paralel cu medicamentele deja administrate, pentru a ameliora starea de sănătate a pacienților infectați cu noul coronavirus, internați la ATI. Dozele de plasmă hiperimună se obțin prin intermediul echipamentului de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești.

Lista candidaților PNL pentru primăriile din Argeș

Luni, 18 Mai 2020 21:59

# Printre aceștia regăsim foști primari, consilieri locali sau persoane cooptate de la PSD # Candidații din Pitești sau Câmpulung - o mare necunoscută

Pe 13 mai, Parlamentul a decis că alegerile locale ar putea avea loc în cel mult 6 luni de la expirarea stării de alertă.

 

Lucrări importante, demarate în sudul județului, la Popești

Luni, 18 Mai 2020 21:55

# În scurt timp va începe „modernizarea DJ 504 Popești - Buzoești” #  Au început lucrările la Căminul Cultural
Se anunţă începerea activităţilor proiectului "Modernizarea DJ 504, limita jud. Teleorman - Popeşti - Izvoru - Recea - Cornăţel - Vulpeşti (DN65A), km 110 + 700 - 136 + 695, L = 25,995 km, com. Popeşti, Izvoru, Recea, Buzoeşti, jud. Argeş"

Viceprimarul de la Bascov a renunțat la candidatura la Primărie din partea PNL

Luni, 18 Mai 2020 21:54

La începutul acestui an, Gheorghe Nedelea, viceprimarul de la Bascov, a cochetat cu cei de la PNL pentru a fi candidatul acestora la Primărie. Această informație a ajuns și la urechile primarului Gheorghe Stancu, care a luat măsuri urgente. Așa se face că, la începutul lunii martie 2020, organizația PSD Bascov a luat decizia suspendării din partid pentru șase luni a mai multor membri importanți, în frunte cu viceprimarul Gheorghe Nedelea.

 

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș: „Administrațiile locale au fost lăsate de Guvern să se descurce aproape numai prin propriile forțe”

Luni, 18 Mai 2020 21:48

Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, a transmis un mesaj argeșenilor, prin care îi felicită pentru modul responsabil de care au dat dovadă în perioada stării de urgență.
„Am intrat într-o nouă etapă generată de pandemia de coronavirus: starea de alertă. Timp de două luni, cu toții am fost nevoiți să facem față rigorilor impuse prin ordonanțe militare (uneori absurde) care au reglementat starea de urgență. Au fost momente dificile pentru toți:

Sectorul de Autostradă Pitești - Curtea de Argeș va avea 19 poduri și 3 noduri rutiere

Luni, 18 Mai 2020 21:44

Pe 11 mai, la sediul Instituției Prefectului Argeș, s-a semnat contractul pentru secţiunea 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti. Este vorba despre sectorul de autostradă dintre Pitești și Curtea de Argeș. Contractul a fost semnat de directorul CNAIR, Mariana Ioniţă şi de directorul de ţară al companiei Astaldi, Pier Luca Canino.
Conform datelor furnizate de compania Astaldi, sectorul de autostradă din cel mai așteptat proiect de infrastructură din țară va fi unul complex, pe alocuri chiar spectaculos, cuprinzând trei noduri rutiere.

 

Din iunie vor fi introduși porci santinelă în două dintre fermele grupului DanBred din comuna Slobozia

Luni, 18 Mai 2020 14:33

# „Suntem optimiști. Nu putem să renunțăm”,ne- a precizat Ionel Chiriac, directorul complexului de ferme DanBred

Din luna iunie, în două dintre fermele grupului DanBred, din comuna argeșeană Slobozia, vor fi introduși porci santinelă pentru a se testa daca virusul a fost complet distrus. Vorbim de societățile Agro Consulting Chiriac SRL și Agropod Benta Nicu SRL. Dacă purceii vor supraviețui, atunci toate restricţiile instituite în momentul confirmării pestei porcine africane vor fi ridicate iar fermele își vor putea relua activitatea.

Nicio suspiciune de pestă porcină, în Argeș, la porcii domestici

Luni, 18 Mai 2020 14:03

În Argeș nu mai există niciun focar de pestă porcină la porcii domestici, în schimb mai sunt 16 focare la porcii mistreți din fondurile de vânătoare. Conform directorului DSVSA Arges, Dumitru Sorin Sorescu (foto), în județ nu mai există nici măcar un caz de suspiciune de pestă porcină.

 

Deputatul Ionuț Moșteanu, după ce a primit ”interzis” de la liberali: „Probabil au vrut să mă umilească!”

Luni, 18 Mai 2020 13:57

Deputatul Ionuţ Moşteanu (USR) nu a fost primit la evenimentul privind semnarea contractului privind tronsonul 5 Piteşti-Curtea de Argeş al A1 Sibiu-Piteşti, la care au participat premierul Ludovic Orban sau ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Motivul invocat a fost că nu era trecut pe lista participanților. La insistenţele parlamentarului argeșean, unul dintre ofițerii de pază a mers în sală să întrebe pe liberali dacă îi este permis accesul deputatului, dar răspunsul a fost că „nu se poate”.

A început asfaltarea unui drum de 6 km la Bârla

Luni, 18 Mai 2020 13:55

# Continuă, în localitate, lucrările de modernizare a instituțiilor de învățământ și cultură
Administrația comunei Bârla a început în luna aprilie lucrările de modernizare a DC 137 (strada Teilor), proiect derulat cu finanțare guvernamentală și fonduri locale. Ordinul de începere a lucrărilor este dat de la începutul lunii aprilie. Peste 6 km de drum comunal, între satele Malu și Bârla, vor fi asfaltați în această primăvară.

 

Vești bune pentru părinții care nu mai aveau cu cine lăsa copiii acasă în perioada vacanţelor!

Luni, 18 Mai 2020 13:52

Camera Deputaților a adoptat cu modificări OUG 41/2020 în care Guvernul acorda sprijin părinților care rămân acasă să supravegheze copiii doar până vineri, când expiră starea de urgență. De săptămâna aceasta, părinții ar fi fost obligați fie să renunțe la serviciu pentru a putea avea grijă de copii, fie să riște să-i infecteze pe bunici, mergând să lase copiii în grija lor.

Primăria Municipiului Pitești a desfășurat, în intervalul 13 - 15 mai, ample acțiuni de dezinfecție

Luni, 18 Mai 2020 13:44

În contextul trecerii la starea de alertă, după data de 15 mai 2020, care presupune o mai mare mobilitate a cetățenilor, atât în localitate, cât și în afara ei, Primăria Municipiului Pitești a desfășurat, în intervalul 13 – 15 mai, ample acțiuni de dezinfecție a orașului, menite să prevină răspândirea epidemiei de COVID-19.

 

Transport de călători, suplimentat la Pitești

Luni, 18 Mai 2020 13:43

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. anunță, în contextul ridicării restricțiilor de circulație pentru cetățeni, suplimentarea capacității de transport cu 7 autobuze, astfel încât fiecare linie de transport va beneficia de un numărmai mare de autobuze aflate în circulaţie. Pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii virusului COVID-19, călătorii vor trebui să respecte o serie de reguli, în conformitate cu recomandările transmise de către autorități.

Rapsodia Păstorească de la Corbi se amână

Luni, 18 Mai 2020 13:41

#  Evenimentul, cu un puternic accent patriotic, este în fața celei de-a 50-a ediții
Anul acesta, din cauza pandemiei de gripă, cea de-a 50-a ediție a Rapsodiei Păstorești se amână, spre tristețea și îngrijorarea multora.
Ediția de anul trecut a evenimentului a fost una extrem de spectaculoasă, cu oaspeți de Franța, ansambluri din Sibiu, Olt, Gorj, Vâlcea și de la frații de peste Prut, căpătând un puternic accent patriotic, în care sunt recăpătate valorile care au stat la fundamentul acestei nații timp de 2000 de ani.

 

S-a redeschis Grădina Zoologică

Luni, 18 Mai 2020 13:40

# Zoo Pitești oferă publicului posibilitatea de a cunoaște și admira peste 1790 de animale, păsări și pești

Grădina Zoologică Pitești s-a redeschis, începând de sâmbătă, 16 mai 2020, urmând să funcționeze conform programului de vară – de marți până duminică inclusiv, între orele 10:00-19:30 (ultimul bilet de intrare se eliberează la ora 18:00).

Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv COVID-19 susțin probele de Evaluare Națională conform unei proceduri speciale

Luni, 18 Mai 2020 11:33

Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv COVID-19 vor susține probele de Evaluare Națională 2020 “conform unei proceduri speciale elaborate de Ministerul Educației și Cercetării”. Decizia apare într-un ordin publicat pe 15 mai, în Monitorul Oficial. De asemenea, documentul conține și  calendarul final al Evaluării Naționale 2020. Singurele modificări față de calendarul inițial sunt la afișarea rezultatelor, care va fi făcută până la ora 14:00, iar în calendarul vechi era ora 12:00 limita, și la depunerea contestațiilor în 2 zile.

 

Pagina 10 din 207

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea