Fundația Leul Albastru construiește un loc de mai bine pentru generațiile de azi și de mâine

Marţi, 21 Februarie 2023 07:57

Am început să cunoaștem realitățile sociale din mediul rural încă din 2011, când organizam acțiuni umanitare în cătune uitate de lume, unde copiii nu văzuseră niciodată o carte. Am văzut bucuria nemărginită din ochii copiilor, iar dorința noastră a fost ca această speranță să prindă aripi în sufletele lor și să le călăuzească pașii spre școală. Localitățile din mediu rural se confruntă cu mai multe probleme de ordin social-economic, având deficite în ceea ce privește nivelul de educație, ocuparea locurilor de muncă, o rată scăzută a prevenției medicale și tratarea precară a problemelor de sănătate.

 

 

Luna iubirii sărbătorită la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 21 Februarie 2023 07:51

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș marchează ”luna iubirii” printr-o nouă expoziție inedită.

Astfel, în perioada 14 – 28 februarie 2023, cu prilejul Sărbătorilor Îndrăgostiților – Sfântul Valentin și Dragobetele, în holul central al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, va putea fi vizitată expoziția de romane de dragoste și de cărți despre destinații romantice intitulată ”Romanul de dragoste. Cele mai citite romane de dragoste din toate timpurile”.

Expoziția este realizată de bibliotecara Dumitru Sabina.

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul Comunicare, Media, Evenimente Culturale și Editoriale

VICTORIE! Parlamentarii şi-au majorat veniturile cu 7.500 de lei pe lună

Marţi, 21 Februarie 2023 07:22

Ţara arde şi baba se piaptănă! Săptămâna trecută, parlamentarii şi-au votat în mare secret majorarea veniturilor. Dacă pentru alocaţiile copiilor s-au scormonit de câţiva lei, pentru cabinetele parlamentare au alocat sume importante de bani.

Nu mai puţin de 7.500 de lei pe lună, bani pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare au fost aprobaţi pentru fiecare parlamentar. Şi asta nu e tot! Pe lângă indemnizaţia de parlamentar şi banii pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare, aleşii neamului care nu locuiesc în Bucureşti sau în judeţul Ilfov mai primesc 4.600 lei pentru chirie, dar şi 400 de lei diurnă în zilele de lucru.

În plus, au gratuitate la călătoriile cu trenul, un zbor intern gratuit dus-întors pe săptămână, dar şi telefon de serviciu cu abonament, potrivit Jurnalul.ro.

 

ADIO ajutoare sociale pentru persoanele apte de muncă!

Luni, 20 Februarie 2023 22:08

De la 1 ianuarie 2024, se va schimba modul de acordare a ajutoarelor sociale! Dacă, în prezent, mii de români sunt abonaţi la venitul minim de incluziune, dar sunt apţi de muncă, de anul viitor acest lucru nu va mai fi posibil. Deputaţii PSD au susţinut în Camera Deputaților ca ajutorul social să ajungă doar la cei care au nevoie cu adevărat de el, nu la oamenii leneşi.

„Alături de colegii din PSD am susținut în Camera Deputaților ca ajutorul social să ajungă doar la cei care au nevoie cu adevărat de el, în special la familiile cu mulți copii sau la cei care nu pot munci.

 

România - fruntaşă în Europa la creşterea PIB-ului!

Luni, 20 Februarie 2023 21:13

Se zăreşte luminiţa de la capătul tunelului. Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România se află între primele state europene în ceea ce priveşte creşterea estimată a PIB-ului, peste media europeană, cu o cifră de 2,5%. Iar eroul din această poveste este PNRR-ul, după cum a spus chiar primul-ministru.

„A fost un an dificil anul 2022. A fost marcat de ameninţări la adresa securităţii noastre în faţa cărora lumea democratică a avut un răspuns ferm, comun şi integrat. Practic cred că aceasta este esenţa a tot ce s-a întâmplat în 2022, voinţa Ucrainei de a se apăra şi solidaritatea, unitatea Alianţei Nord Atlantice a UE pentru a sprijini Ucraina, pentru a ajuta cetăţenii ucraineni şi a face tot ceea ce este posibil astfel încât Ucraina să poată să îşi apere teritoriile.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 20 Februarie 2023 20:52

PRIMARUL DE ŞTEFĂNEŞTI

De, te-ai pus cu jurnalista,

Mai bine scoteai batista!

Că acum eşti bun de plată:

Cheltuieli de judecată...

FIII LUI “BRÂNZĂ”

Se zice: “fiii lui peşte”,

Dacă nu fac nicio brânză,

Sentinţa îi priponeşte

Ca păianjenul cu pânză!

Procurorul Nicolae Argeșanu a început activitatea la DNA Pitești

Luni, 20 Februarie 2023 14:45

 

Nicolae Argeșanu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, a început activitatea, de luni – 20 februarie, la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești. Acesta a promovat, în luna ianuarie, concursul pentru un post de execuție la DNA Piteşti.

Conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești urmează să fie asigurată de cei doi prim-procurori adjuncți: Mihai Andrei Gheorghe și Daniela Felicia Ciocîrlan. În perioada următoare, unul dintre cei doi adjuncți va fi, cel mai probabil, delegat interimar ca prim procuror la Parchetul piteștean.

 

A recunoscut faptele! Afaceristul Mihail Derviș - condamnat pentru dare de mită

Luni, 20 Februarie 2023 13:37

# A dat șpagă în secția de poliție

Mihail Derviș, patronul firmei de panificație Pani Enterprise din Curtea de Argeș, a fost condamnat, la sfârșitul anului trecut, la 1 an și 10 luni închisoare, cu suspendare. Afaceristul a încheiat cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea un acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul a fost admis pe 13 decembrie 2022 de Tribunalul Vâlcea. Inculpatului i s-a dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, lui Mihail Derviș i s-a interzis, timp de doi ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Şeful Statului Major al Apărării a cerut suplimentarea efectivelor americane în România!

Luni, 20 Februarie 2023 13:21

Generalul argeşean Daniel Petrescu, în calitate de Şef al Statului Major al Apărării, este permanent preocupat de poziţia României în NATO, care implică drepturi şi obligaţii, mai nou pe fondul războiului dintre Federaţia Rusă şi Ucraina, care poate afecta securitatea ţării noastre. În contextul noilor provocări, Petrescu a vorbit despre cât de important este ca efectivele americane din România să fie suplimentate.

„M-am întâlnit cu o delegație de cursanți din cadrul programului CAPSTONE al Universității Naționale de Apărare a Statelor Unite ale Americii, condusă de generalul (r.) Tod Wolters, fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR).

 

 

Spitalul Județean de Urgență Pitești a obținut a doua linie de gardă ATI!

Luni, 20 Februarie 2023 13:06

# „Sperăm că înființarea acestei linii de gardă va atrage noi medici în această specialitate”, precizează conducerea spitalului

Spitalul Județean de Urgență Pitești a introdus a doua linie de gardă pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă! Acest lucru a fost posibil în urma răspunsului favorabil primit de la Ministerul Sănătății la adresa SJUP prin care a fost solicitată această extindere și în care a fost menționată importanța existenței unei noi linii de gardă.

„Ținând cont de complexitatea activității și a numărului de cazuri critice care se tratează în cadrul spitalului, cazuri care necesită, de multe ori, prezența unei echipe multidisciplinare, din care obligatoriu face parte și medicul de anestezie și terapie intensivă, pentru asigurarea promptitudinii actului medical, a calității acestuia, dar și pentru a preîntâmpina apariția sindromului epuizării profesionale în rândul medicilor ATI, conducerea unității a întreprins toate demersurile necesare pentru înființarea celei de-a doua linii de gardă.

Valerian Jinga, din nou, consilier județean

Luni, 20 Februarie 2023 13:04

Pe 17 februarie 2023, componența Consiliului Județean Argeș a fost completată cu un nou membru. Valerian Jinga (PNL) a depus jurământul în ședința extraordinară a CJ Argeș. Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind modificarea și completarea componenței comisiilor de specialitate. Astfel, consilierul Valerian Jinga va fi membru al Comisiei pentru Administrarea Patrimoniului, Investiții, Mediu, Agricultură și Servicii Publice.

Valerian Jinga a fost consilier județean pentru trei mandate, între 2008 și 2020, și a preluat această funcție ca urmare a trecerii la cele veșnice a fostului consilier Marius Postelnicescu.

 

Amenzi de 300.000 de lei și 12 dosare penale pentru nereguli în șantierele de construcții din Pitești

Luni, 20 Februarie 2023 13:03

În urma activității din teren a Compartimentului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, din cadrul Poliției Locale Pitești, au fost constatate și sancționate, atât pe parcursul anului 2022, cât și în prima lună a anului în curs, contravenții la Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru lucrări de construire realizate fără autorizație de construire, dar și pentru nerespectarea autorizației și/sau a proiectului tehnic. Au fost, de asemenea, constatate lucrări de construire încadrate la infracțiuni de către Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

 

Marcel Mogoș, președintele Obştii Moşnenilor Dragoslăveni: „Putea să fie cu victime”

Luni, 20 Februarie 2023 11:53

 

# Hoții de lemne au atacat pădurarii cu drujba și cu toporul

Au fost scene șocante într-o pădure din Argeș. Personalul silvic din cadrul ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins vineri, 17 februarie, mai multe persoane în timp ce furau lemne din pădure. Prinși asupra faptului, hoții de lemne i-au atacat pe pădurari cu toporul și cu drujba. Incidentul a avut loc în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele. Conflictul a avut loc între cinci lucrători silvici și mai multe persoane.

 

Curtea de Apel Pitești rămâne pe primul loc în privința numărului de dosare soluționate de un judecător pe an

Luni, 20 Februarie 2023 11:02

 

Curtea de Apel Pitești a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pentru anul 2022. În cadrul unei conferințe de presă, judecătorul Ion Rebeca, purtătorul de cuvânt al instanței, a vorbit despre volumul de activitate al instituției pe parcursul anului trecut.

În anul 2022 au fost înregistrate pe rolul Curții de Apel Pitești și al instanțelor arondate un număr de 156.602 dosare, în creștere comparativ cu anul 2021, când au fost înregistrate 153.810 dosare. La Curtea de Apel Pitești au fost, anul trecut, 14.846 de cauze, dintre care 10.867 au fost cauze nou-intrate, la care s-au adăugat 3.979 dosare mai vechi, nesoluționate.

Echipa de baschet masculin a României va juca la Pitești împotriva Bulgariei și Ciprului

Luni, 20 Februarie 2023 10:57

 

Pitești Arena este gazda meciurilor pe care echipa națională de baschet masculin a României le susține în cadrul Grupei F a FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers.

Ultimele două jocuri ale campaniei aduc în orașul nostru reprezentativele Bulgariei (23.02, ora 19:00) și Ciprului (26.02).

Iată lista de prețuri a biletelor: PELUZE - 20 LEI; TRIBUNE - 30 LEI; VIP + ACCES AUTO (parcare subterană) - 100 LEI. Tichetele pot fi achiziționate online sau accesând platforma www.biletel.ro. De asemenea, acestea pot fi achiziționate de la Casa de Bilete (amplasată la intrarea în sală, pe strada Basarabia, nr. 35).

 

Se reabilitează podul peste Pârâul Bascov, pe strada Depozitelor

Luni, 20 Februarie 2023 10:53

# Investiție de aproximativ 2,5 milioane de euro

Cristian Gentea a semnat, pe 17 februarie, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare Pod pe strada Depozitelor peste Pârâul Bascov”. Piteștiul a mai obținut, astfel, aproximativ 2,5 milioane de euro pentru o investiție prioritară în zona de nord a municipiului!

„Am semnat, pe 17 februarie 2023, împreună cu ministrul Cseke Attila, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare Pod pe strada Depozitelor peste Pârâul Bascov” în cadrul Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, proiect finanțat de la bugetul de stat și coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Reabilitarea acestui pod este o prioritate, deoarece reprezintă o cale de acces spre Bascov, Budeasa și spre localitățile limitrofe, iar gradul de deteriorare al podului crește de la o zi la alta!

IPJ Argeș: „În 2022, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 55,4 milioane de lei”

Luni, 20 Februarie 2023 10:48

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și-a prezentat raportul de activitate pe parcursul anului 2022. Din acesta reiese că polițiștii argeșeni au intervenit la peste 2.800 de cazuri de violență domestică, fiind emise 265 de ordine de protecție provizorii, 228 dintre acestea fiind confirmate de către parchetele locale. De asemenea, numărul accidentelor grave produse în județul Argeș a fost de 109. Totodată, a scăzut cu aproape 39% numărul persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere. „Principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație sunt: viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum (22 de evenimente), indisciplina pietonală (12 evenimente) și a bicicliștilor (14 evenimente)”, informează IPJ Argeș.

 

Acţiune de curăţare a reţelei de canalizare în oraşul Ştefăneşti

Luni, 20 Februarie 2023 10:42

# Din canalizare au fost extrase materiale textile și chiar materiale de construcţii!

Societatea Apă Canal 2000 SA desfăşoară periodic acţiuni de curăţare a reţelei de canalizare în cadrul Programului de mentenanţă anual pentru reţelele de canalizare şi staţiile de pompare ape uzate din aria sa de administrare.

Astfel, în zilele trecute o echipă operaţională a intervenit în oraşul Ştefăneşti pentru curăţarea reţelei de canalizare. În dreptul bocului 4, din căminul de canalizare au fost extrase materiale textile, materiale de construcţii, deşeuri menajere şi alte materiale care împiedică scurgerea apelor şi funcţionarea corespunzătoare a reţelei.

Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Argeș a fost extinsă

Luni, 20 Februarie 2023 08:32

A fost extinsă Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Pitești. De la finalul săptămânii trecute, pavilionul exterior, nou creat, funcționează cu 6 paturi organizate în două saloane (un salon pentru bărbați, cu patru paturi, și un salon pentru femei, cu două paturi). Ambele saloane au grupuri sanitare proprii și circuit separat.

Pe lângă cele două saloane, în pavilionul exterior există o sală de tratament, un cabinet psihologic și o sală pentru consiliere psihologică.

 

Arestați preventiv după ce au atacat pădurarii cu toporul și cu drujba

Sâmbătă, 18 Februarie 2023 19:28

UPDATE: Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, a continuat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj săvârșită asupra unor lucrători silvici, în ziua de 17 februarie a.c., pe raza localității Dragoslavele și a dispus, reținerea, pentru 24 de ore, a doi barbați, de 35, respectiv 60 de ani și a unei femei de 32 de ani, toți din localitatea Valea Mare Pravăț.

"Din cercetări s-a stabilit faptul că, în ziua de 17 februarie a.c., cele trei persoane ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier național, situat pe raza localității  Dragoslavele, iar în momentul în care au fost surprinși de către lucrătorii silvici, nu s-au suspus somațiilor și  indicațiilor acestora, au devenit foarte agresivi și, folosind un topor și un motoferăstrău aflat în funcțiune, au adresat amenințări cu acte de violență, afirmând că vor folosi aceste obiecte împotriva lor. Ulterior, în ziua de 18 februarie a.c., cele trei persoane au fost prezentate Judecătoriei Câmpulung, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru cei doi bărbați și a arestului la domiciliu pentru femeie", informează IPJ Argeș.

VIDEO - Hoții de lemne au atacat pădurarii cu drujba și cu toporul

Vineri, 17 Februarie 2023 15:14


Update: În urma informațiilor apărute cu privire la o stare conflictuală ce a avut loc între reprezentanții unui ocol silvic și mai multe persoane, pe raza localității Dragoslavele,  IPJ Argeș a precizat următoarele:

"La data de 17 februarie a.c.,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost sesizați,  prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, între cinci lucrători silvici și mai multe persoane a izbucnit un conflict.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, iar din verificările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele, cinci lucrători silvici au depistat patru adulți și un minor, care transportau material lemnos, cu două atelaje hipo, fără documente legale.

 

Pagina 10 din 415

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea