,,SPRIJIN PENTRU VIAŢĂ”- un proiect de succes, cu sute de voluntari implicați

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:03

# Inițiativă de suflet a elevilor și profesorilor Liceului Tehnologic Topoloveni

Liceul Tehnologic Topoloveni a iniţiat şi desfăşurat, în această toamnă, un nou proiect social umanitar, continuând astfel lunga tradiţie a acţiunilor de acest gen implementate cu succes de-a lungul ultimilor ani. Am dorit să trezim interesul copiilor, părinţilor, cadrelor didactice, reprezentanţilor instituţiilor pentru gestul de solidaritate şi implicare socială în ajutorarea semenilor noştri.

 

Război la instanțe între Consiliul Județean Argeș și operatorii de transport

Luni, 20 Noiembrie 2017 09:40

# O firmă de transport cere CJ Argeș 100.000 de lei reprezentând daune morale și despăgubiri  materiale

Pe 31 august a.c., printr-o hotărâre de Consiliu Județean, au fost introduse 11 trasee noi județene și au fost semnate protocoalele de colaborare între CJ Argeș şi operatori de transport acreditaţi, ce urmau să asigure transportul pe rutele din zona metropolitană Pitești. Măsura reintroducerii acestor trasee interjudeţene în localităţile limitrofe municipiului reşedinţă de judeţ a fost luată la solicitarea Consiliilor Locale din comunele

Dublă lansare de carte la Universitatea din Pitești

Luni, 20 Noiembrie 2017 09:26

# ”Călătorii în centrul gândirii” și ”Discopatia verticală cervicală”, două volume fascinante

Cunoscuții prof. dr. neurochirurgi Alexandru Vlad Ciurea și Mihai Popescu au lansat, sâmbătă, 18 noiembrie, la Rectoratul Universităţii din Piteşti, două cărți. “Călătorii în centrul gândirii” este o fascinantă poveste personală a primului - dar și de istorie a neurochirurgiei românești, și “Discopatia vertebrală cervicală”, lucrare scrisă alături de medicul neurochirurg piteștean Mihai Popescu.

 

Culmea culmilor! Fostul primar și actuala primăriță din Ștefănești, împreună, împotriva tuturor!

Marţi, 14 Noiembrie 2017 21:36

Lavinia Năstase este, de puțin timp, consilierul pe probleme de cultură al primarului din Ștefănești, Ioana Dumitru. La ultima ședință de consiliu local, aceasta a ținut o scurtă alocuțiune cu privire la locul și rolul Brătienilor și Goleștilor, atât în istoria locală, dar și în cea a țării.

Ținând cont că ziua de 1 Decembrie se apropie, proaspăt numita consilieră a venit cu propunerea ca fiecare ales local sã-şi doneze indemnizaţia – numai pentru o lună - pentru a se putea organiza cum se cuvine evenimentul, precum şi ziua de Moş Nicolae, prilej cu care toţi copiii din Ştefãneşti sã primeascã mici cadouri.

Decizie ce poate crea un precedent uriaș! O primărie din Argeș a câștigat procesul cu Apele Române pentru că acestea nu au decolmatat un pârâu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:57

Anul acesta, un proces cu o miză relativ mică, de numai 1,4 miliarde lei vechi, proces câștigat de o primărie săracă din Argeș, poate declanșa, însă, un val uriaș. Un val atât de mare încât chiar instituția care gestionează situația apelor din județ ar putea fi scufundată. Pentru că, o instituție cu excedent de 3.000 de miliarde de lei vechi, nu investește – sau, cel puțin, nu investea – în reparații, în decolmatări, în protecții și apărări de maluri.

 

„Am făcut o greșeală de redactare în declarația de avere. Mașina mea a fost fabricată în 2005 și nu costă 40.000 de euro”

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:57

# Declară managerul Spitalului de Pediatrie, Floriana Gheorghe

În ediția anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” am precizat, conform declarației de avere a Florinei Gheorghe, managerul Spitalului de Pediatrie, că aceasta și-a achiziționat, după ce a ajuns în fruntea unității spitalicești, un Mitsubishi Pajero Sport. În declarația de avere a Florinei Gheorghe apare că autoturismul respectiv a fost fabricat în 2017. Iar după o scurtă documentare, am aflat că mașina valorează, pe piață, peste 40.000 de euro. După apariția materialului, Florina Gheorghe ne-a contactat pentru a face mai multe referiri în ceea ce privește anul achiziționării autoturismului său. Managerul Spitalului de Pediatrie ne-a precizat că, de fapt, mașina a fost fabricată în anul 2005, nicidecum în 2017.

Investiții de peste 3 milioane de euro la Bârla

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:54

# Doar proiectul de înființare și extindere a rețelei de apă se ridică la 109 miliarde lei vechi!

Gheorghe Voicu, primarul din Bârla, este absolvent a două facultăți (Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti și  Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Studii Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti). Studiile de management l-au ajutat, după accederea în funcția de edil-șef al localității natale, la implementarea unui sistem de lucru eficient, bazat pe proiecte ambițioase, cu atragere, desigur, de fonduri europene nerambursabile. Bugetul local nu este unul de invidiat, așa că primarul nostru bate la ușile capitalei de județ dar, mai ales, la cele ale Capitalei țării, reușind să implementeze – în diferite stadii – proiecte importante.

 

Echipamente medicale noi la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:52

# Printre aparatele ce urmează a fi livrate la unitate până la sfârșitul anului se numără și un autoclav

În această perioadă, Spitalul de Pediatrie Pitești se află în proceduri de achiziție de echipamente medicale. Printre bunurile ce urmează a fi achiziționate de spital se numără un autoclav ce reprezintă un aparat care se utilizeaza pentru sterilizarea instrumentarului sanitar, a materialui de laborator etc.

O firmă din Zalău a dat în judecată Primăria Pitești și Colegiul Brătianu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:48

# Lichidatorul judiciar al Internațional FBS Holding cere în instanță pretenții financiare în urma lucrărilor de la Brătianu și de la Blocul G1 din Războieni
Înfiinţată în 2004, firma de construcţii Internațional FBS Holding cu sediul social în Zalău, controlată de omul de afaceri Florin Bogdan SAS, “a prins” mai multe contracte cu diferite autorităţi locale din țară, printre ele numărându-se și cele din Argeș.

 

Procesul penal, de cascadorii râsului, al viceprimarului din Corbi, continuă!

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:45

# Marea defrișare penală – faza cu martori la Judecătoria Curtea de Argeș
Așa cum am mai scris, la Curtea de Argeș a început - și continuă în forță – un proces penal de cascadorii râsului. Procesul ce poate fi supranumit ”două plute”!  În timp ce, în continuare, se fură lemn din pădurile României, ca-n codru, vorba ceea, viceprimarul din Corbi este judecat pentru că, sub supravegherea sa, oamenii au tăiat două plute uscate ce împiedicau curățarea albiei unui pârâu.  ”Infracțiuni la regimul silvic” este denumirea faptei penale comisă, în concepția oamenilor legii, de vicele Dan Aldea.

Tribunalul Argeș a decis. Începe judecarea lui Pendiuc pentru instigare la abuz în serviciu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:43

La Tribunalul Argeș se judecă dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis. După mai bine de o jumătate de an în care dosarul s-a judecat în cameră preliminară, instanța argeșeană a respins, pe 31 octombrie, cererile și excepțiile formulate de Tudor Pendiuc și a dispus începerea judecării cauzei.

 

Bătălie în instanță, de trei ani, între firma președintelui PMP Argeș, Cătălin Bulf, și Primăria Poiana Lacului

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:39

Trei ani de proces pentru asfaltarea – necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității – unor drumuri locale. Trei ani în care Primăria Lunca Corbului, pe de o parte, și firma șefului PMP, pe de alta, își caută, fiecare, dreptatea. Și inevitabilele hățișuri legislative, pe care, după cum se va vedea mai jos, nici măcar judecătorii nu le stăpânesc pe de-a-ntregul

Peste zece școli din Argeș au nevoie de microbuze școlare

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:34

# Mihaela Crişan, adjunct ISJ Argeş: „Sunt localități unde șoferul trebuie să facă și două curse pentru a duce elevii la școală”

Mai sunt probleme cu transportul școlar în județul Argeș! Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Argeș spun că în ultimii ani lucrurile s-au îmbunătățit și că acum în județ există 151 de astfel de mijloace de transport. Cei drept acestea nu rezolvă în totalitate aceste probleme, iar în ultimii doi ani au fost solicitate microbuze de 12 unități școlare, iar numărul solicitărilor e în creștere. Din cele 151 de microbuze școlare din județ, 37, dintre care două autobuze, au fost achiziționate în 2015 prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, iar restul sunt achiziționate între 2012 și 2015.

 

Un preot a sărit în apărarea agresorului subcomisarului Laurențiu Iordache

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:45

# „Cosmin era un bun mediator…” # Preotul paroh, Gavrilă Neacșu, de la Parohia Oești-Ungureni i-a făcut o caracterizare, în dosar, inculpatului Constantin Cosmin Dincuță
La începutul lui 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către doi interlopi. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache (foto) şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş. Mucenic Curpaș și Cosmin Dincuță, supranumit Ortopedul, au fost trimiși în judecată pentru ultraj, iar în primă instanță, la Judecătoria Râmnicu-Vâlcea au fost condamnați la închisoare cu executare. În prezent, la Curtea de Apel Pitești se judecă apelul, iar următorul termen va avea loc pe 13 noiembrie. În continuare, vă prezentăm mai multe amănunte din acest dosar.

Programul lapte-corn în Argeș - bătaie totală de joc!

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:42

# Procesele pierdute de CJ Argeș pentru nereguli în atribuirea licitațiilor au adus un prejudiciu uriaș bugetului instituției
Credeți că a început programul lapte-corn? Credeți că acum, la mulți ani, de la începerea derulării programului, Consiliul Județean organizează, la timp, licitațiile? Nu și nu! Un ”da” hotărât, însă, la cheltuirea total haotică a banului public, ban al cărui administrator este aceeași neglijentă instituție. Cine nu își amintește de licitația pentru măr din urmă cu numai un an? Atunci, atribuirea s-a făcut, de onorabilul Consiliu Județean Argeș, cu vreo săptămână înainte de închiderea cursurilor. Elevii au văzut, însă, merele, preponderent la televizor.

 

Doi piteșteni au dezvoltat o reţea cu peste 20 de benzinării

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:38

# Compania are, în momentul de față, 150 de angajați
Dan şi Ovidiu Ungureanu, doi fraţi ingineri din Piteşti, au raportat în 2016 afaceri de 50 mil. lei şi un profit de 1,8 mil. lei dintr-o reţea de peste 20 de benzinării partenere Rompetrol. Compania Pro Speranţa are circa 150 de angajaţi şi şi-a început activitatea prin montarea de instalaţii GPL pe autoturisme.
”Anul acesta am mai deschis o staţie, pe drumul spre Curtea de Argeş, şi suntem în continuare în dezvoltare“, spune Dan Ungureanu, unul dintre acţionarii companiei, pentru zf.ro.

Șeful Centrului Regional Antidrog Pitești: „50% dintre consumatorii de droguri sunt elevi și studenți”

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:33

# Zeci de argeşeni au cerut sprijin Centrului Antidrog Piteşti
În primele nouă luni ale anului, în evidențele Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Piteşti erau înregistrați 58 de beneficiari ai serviciilor de asistenţă medicală, psihologică și socială, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Trebuie menționat că din CRPECA Piteşti fac parte și Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş şi Vâlcea. Am stat de vorbă pe acest subiect cu subcomisarul Daniel Gheorghe, șeful Centrului Regional Antidrog Pitești:

 

Vânzare de record mondial!

Luni, 06 Noiembrie 2017 14:37

# 80 de apartamente  și 50 de locuri de parcare subterane, într-un singur bloc, la executare silită în Pitești!
Criza din 2009-2010 încă nu și-a stins efectele. Falimentele răsunătoare, de atunci, se prelungesc până astăzi. Firme care, în acea perioadă, au intrat în insolvență, după ani de planuri de reorganizare și eșalonări, își dau, acum, sfârșitul. Boom-ul imobiliar (care, iată, parcă se cam repetă!) a dus la căderi la fel de abrupte.
Unul din proiectele pornite spectaculos și încheiate dezastruos este și cel prezentat mai jos.

Primarul Ion Georgescu: „Nu susțin robotizarea pe platforma Dacia… Reprezentații sindicatului uneori omit să prezinte realitatea pe de-a-ntregul”

Luni, 06 Noiembrie 2017 14:31

# Peste 8.000 de oameni sunt așteptați la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia, în Mioveni
Sindicatul Automobile Dacia va organiza, marți 7 noiembrie un miting de protest la care vor participa peste 8.000 de angajați din industria auto. Manifestația va avea loc în fața Centrului Cultural al orașului Mioveni. Toți angajații vor ieși în stradă, iar producția uzinei Dacia va fi oprită pentru cel puțin câteva ore. La ultimul protest de o asemenea amploare, activitatea a fost întreruptă pe parcursul întregii zile. Angajații de la Dacia vor protesta împotriva „transferului taxelor și impozitelor de la angajator la angajat pentru pentru obligativitatea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la nivel de ramură; împotriva abandonării construției autostrăzii Pitești - Sibiu, vitală pentru industria auto din România; împotriva guvernului trădător al intereselor cetățenilor din România”, se arată într-un flyer creat de muncitorii uzinei Dacia.

 

Cornel Ionică contraatacă: „Au apărut informații distorsionate cu privire la modernizarea stadionului Nicolae Dobrin”

Luni, 06 Noiembrie 2017 13:31

Deputatul PNL Dănuț Bica a adresat, în luna octombrie, o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, privind “Reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal Nicolae Dobrin din Piteşti”. În răspunsul primit de deputatul argeșean de la Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, se arată că modernizarea stadionului din municipiu este stopată chiar de Primăria Piteşti.

Legături dubioase! Deputatul Mircea Drăghici deține un teren în coproprietate cu directorul Apelor Române

Luni, 30 Octombrie 2017 22:47

# Greșeală de redactare sau fals în declarații!?  Directorul ANAR, Victor Sandu, se contrazice în declarațiile de avere # Același număr de înregistrare, declarații diferite! Sandu scrie că deține un teren în coproprietate cu deputatul Drăghici, iar în altă declarație susține că același teren îi aparține lui și soției sale

În vara acestui an, numirea lui Bogdan Gorunescu în fruntea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a surprins pe toată lumea, până și pe cei din fruntea PSD Argeș. De fapt, Gorunescu ar fi fost propunerea deputatului Mircea Gheorghe Drăghici, bun amic și vecin, în zona Curtea de Argeș, cu acesta. Deși cea mai bună parte conducerea filialei județene de partid a sărit ca arsă după această numire, nimeni nu a mai putut să facă nimic, mai ales că sforile au fost foarte bine trase de deputatul Drăghici.

 

Pagina 10 din 136

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea