Lucrări de reabilitare a străzii Egalității din Pitești

Vineri, 18 August 2023 10:01

 

Au început lucrărilor de reabilitare a străzii Egalității, pe o lungime de 0,517 km – porțiune pe care circulația autovehiculelor se va face pe o singură bandă, până la finalizarea acțiunii.

Executantul lucrărilor este Asocierea SC SELCA SA (lider) cu SC SIRIUS PROIECTARE STUDII SRL și subcontractant SC AQVA TERMO SANIT SRL. Valoarea contractului este de 1.655.129,54 lei inclusiv TVA, cu termen de execuție de trei luni – lucrările se vor încheia în toamna acestui an.

 

Câștigătorii Festivalului - Concurs Național de Folclor Mioveni

Vineri, 18 August 2023 09:45

Între 11-13 august s-a desfășurat a patra ediție a Festivalului - Concurs Național Mioveni, ediție care a reunit anul acesta opt ansambluri folclorice reprezentând județele Suceava, Iași, Sălaj, Gorj, Botoșani, Bihor, Argeș.

La finalul celor trei seri de spectacole, juriul festivalului a avut misiunea de a delibera cui vor fi acordate premiile acestei ediții, în urma unei atente analize a unor elemente precum autenticitatea repertoriului ansamblurilor, ținuta artistică a dansatorilor, veridicitatea costumelor populare, realizarea din punct de vedere muzical, coregrafic și artistic a programului prezentat în cadrul festivalului. 

Expoziție în Dâmbovicioara: Familia în alb și negru din satul românesc de altădată

Joi, 17 August 2023 11:20

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Fotografiei, pe 19 august, de la ora 12:00, va fi organizată o expoziție cu tablouri vechi de familie ale locuitorilor din comuna Dâmbovicioara. Expoziția va fi găzduită la Centrul de Informare și Promovare Turistică Dâmbovicioara.

De asemenea, pentru că în majoritatea fotografiilor persoanele apar în costume tradiționale, va avea loc și o expoziție a unor costume realizate în acele perioade, din colecția lui Ionut Fintoiu, un tânăr muscelean care colecționează costume populare.

 

Zi de mare sărbătoare pentru locuitorii comunei Săpata!

Miercuri, 16 August 2023 10:50

 

În fiecare an, de Sfânta Maria este sărbătorită Ziua Comunei Săpata. Marți, 15 august, locuitorii din Săpata s-au adunat în număr mare să participe la sărbătoarea dedicată localității lor, mai ales că primarul Laurențiu Micu le-a pregătit o mulțime de surprize.

Printre ele s-au numărat premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie și un spectacol artistic cu muzică și dansuri populare.

Clinica de Medicină Dentară DR. TEO: IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERILIZARE

Marţi, 15 August 2023 11:00

 

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor. Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.

Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

 

Supercupa României la handbal se va disputa la Pitești Arena

Marţi, 15 August 2023 09:51

 

Granzii handbalului feminin din România vin la Pitești. Supercupa României la handbal feminin (în premieră în format FINAL – FOUR) se va disputa la Polivalenta piteșteană în zilele de 26-27 august, cu puțin timp înaintea startului întrecerilor interne din Liga Florilor .

 

Cele patru echipe care vor juca pentru trofeu sunt: CSM București (campioana României - sezon 2022 - 2023), CSM Târgu Jiu (finalista Cupei României), CS Rapid București (vicecampioana en-titre - sezon 2022 -2023 ) și HC Dunărea Brăila (medaliată cu bronz în Cupa României).

Festivalul Cavalerul Negru, în curtea Bisericii Domnești din Curtea de Argeș

Luni, 14 August 2023 17:00

 

 

În perioada 18 – 20 august are loc la Curtea de Argeș a doua ediție a festivalului „Cavalerul negru”, în curtea Bisericii Domnești.

Programul conține evenimente pentru toate vârstele: parade, piese de teatru, concerte sau conferințe. Printre cei care vor concerta la festival se numără și Paula Seling, Marcel Pavel, Vlad Miriță, Vunk sau Emilian.

 

Șofer depistat în trafic, în Pitești, cu cinci tipuri de droguri în corp

Luni, 14 August 2023 15:57

Un argeșean care a fost oprit în trafic, în Pitești, de polițiști a ieșit pozitiv la nu mai puțin de cinci droguri. În ziua de 12 august, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Suseni, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv.

„În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a indicat prezența a cinci astfel de substanțe. Ca urmare a rezultatului testării, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de specialitate a substanței”, a transmis IPJ Argeș.

Argeșenii au venit în număr mare la Muzeul Golești pentru a vedea perseidele

Luni, 14 August 2023 15:40

 

Sute de oameni au privit cerul, sâmbăta trecută, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești în căutarea perseidelor. Cu pături, saltele, scaune pliabile, telescoape, binocluri, sau pur și simplu telefonele din dotare, câteva sute de vizitatori au venit în noaptea zilei de 12 august la Muzeul Golești pentru a vedea ploaia de stele căzătoare. Speranța și răbdarea au fost puse în slujba privirii boltei cerești.

 

În parcul Conacului Golești, echipa muzeului și a observatorului astronomic școlar de la Școala Gimnazială Nr.19 „Matei Basarab” Pitești au pus la dispoziția vizitatorilor echipament, posibilitatea de a urmări filme documentare despre acest fenomen astronomic și chiar un mic spectacol, astfel încât timpul să treacă într-un mod cât mai interesant, mai ales că în prima parte a serii au fost și ceva nori.

 

Au fost eliberate mai multe permise de conducere și certificate de înmatriculare

Luni, 14 August 2023 15:17

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că numărul permiselor de conducere și cel al certificatelor de înmatriculare este în creștere comparativ cu anul 2022.

Peste 770.000 de certificate de înmatriculare și aproape 512.000 de permise conducere au fost eliberate de structurile Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări în primele șase luni ale acestui an, în creștere cu aproximativ 5% față de perioada similară a anului trecut, informează MAI.

Campanie de dezinsecţie și dezinfecție la Mioveni

Luni, 14 August 2023 13:54

Începând cu 16 august 2023, CORAL IMPEX SRL va efectua servicii de dezinsecţie și dezinfecție, în ORAȘUL MIOVENI, pe platforme pentru colectarea deșeurilor și în scările de bloc (subsol și casa scării).

Serviciile se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordinului OMS 562/2023 și Ordinului ANRSC nr. 520 din 27.11.2018 după un program unic, pentru a atinge un nivel de eficiență maximă.

 

Hai, pe 15 august, la Săpata, la Ziua Comunei

Vineri, 11 August 2023 11:27

Luna august aduce, în mod tradițional, o nouă ediție a Zilei Comunei Săpata. Sărbătoarea locală se va ține pe 15 august (Praznicul Adormirii Maicii Domnului), pe terenul de sport din satul Bănărești. Autoritățile locale invită cetățenii să participe în număr cât mai mare la evenimentul festiv. Alături de echipa pe care o conduce, primarul Laurențiu Micu a pregătit localnicilor o zi cu momente artistice deosebite, precum și o festivitate dedicată premierii cuplurilor longevive din localitate. Muzica și voia bună nu vor lipsi, așa cum se întâmplă în fiecare an la sărbătoarea comunei.

Sergiu Rizescu a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piteşti

Vineri, 11 August 2023 10:56

Vineri, 11 august, a avut loc festivitatea oficială de decernare a titlului de ,,Cetățean de onoare al municipiului Pitești” domnului Sergiu George Rizescu. Evenimentul special s-a desfășurat la Memorialul Închisoarea Pitești, în prezența reprezentanților municipalității piteștene și ai presei locale, care au asistat la o lecție de istorie vie, oferită de către supraviețuitorul lungilor ani de detenție politică, Sergiu Rizescu, prin rememorarea unui trecut dureros, cu pacea sufletească a celui care a învins răul, prin suferință și credință.

 

Dezinsecție, în noaptea de joi spre vineri, în Pitești!

Joi, 10 August 2023 10:39

 

Primăria Municipiului Pitești informează că joi, 10 august, de la ora 22:00, până vineri, 11 august, la ora 05:00, se vor executa servicii de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc).

 

Vor fi utilizate două tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor.

Clinica de medicină dentară DR TEO: Obturația compozit

Miercuri, 09 August 2023 16:58

 

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort, sau chiar dureri intense de dinți. Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții sa fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce! Compozitul dentar este o rasina sintetica care se foloseste în stomatologie ca material restaurativ.

 

Analogue Festival: Te așteaptă trei zile de jocuri și muzică live

Marţi, 08 August 2023 18:51

 

B.U.G. Mafia, Delia, John Newman, Selah Sue, Subcarpați și Tinie Tempah deschid un line-up pe care se află 18 trupe consacrate care vor întreține atmosfera timp de trei zile, între 25 și 27 august. Startul Analogue Festival se va da pe platoul Făget de lângă Mioveni.

Pregătirile sunt în toi! Jocuri și activări spectaculoase vor transforma platoul Făget de lângă Mioveni într-un board game uriaș în ultimul weekend de vară.

Expoziția „Argeșul și Muscelul - Spații istorice ale românismului”, la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu”

Marţi, 08 August 2023 18:11

 

„Opreşte-mă la Argeş, pe plaja care-o ştiu,/ Să-i ţin în mâini nisipul, în cupe efemere,/ Şi să visez-cum fuge prin degete şi piere-/ Trecutul şi talanga şi soarele târziu” ("În luncă", Ion Pillat).

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat evenimentul cultural „Argeșul și Muscelul - Spații istorice ale românismului”, expoziţie de enciclopedii, albume, dicționare, carte monografică şi etnografică din colecţiile de documente ale bibliotecii.

 

Au început lucrările la baza sportivă din Prundu

Marţi, 08 August 2023 17:38

O nouă bază sportivă va fi construită în Pitești. Proiectul este realizat în colaborare cu Federația Română de Fotbal și este derulat și finanțat prin CNI.

 

Au început lucrările la baza sportivă din Prundu, de pe Aleea Anghel Saligny! Valoarea estimată a lucrărilor este de 7.651.329,00 lei fără TVA.

Încă un pas important pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni!

Marţi, 08 August 2023 17:06

Consiliul Județean Argeș a aprobat luni, 7 august, în ședință extraordinară, tema de Proiectare pentru obiectivul de investiții “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții <>.

"Vreau să le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul de astăzi pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni. Este o lucrarea foarte importantă pe care o ducem la bun sfârșit în colaborare cu Ministerul Transporturilor. Sigur, acest proiect presupune un volum mai mare de lucru din partea aparatului de specialitate al Consiliului Județean, dar ne-am angajat la acest demers pentru că dorim ca, într-adevăr, județul Argeș să fie acolo unde merită în tot ceea ce înseamnă infrastructură rutieră", a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliul Județean Argeș.

 

Clinica de Medicina Dentară Dr. TEO: Situații în care este recomandată extracția unui dinte

Marţi, 08 August 2023 16:51

 

Deși, în trecut, extracția dentară era o practică foarte uzuală, recurgându-se la ea de fiecare dată când pacientul resimțea o durere acută la nivelul dintelui, în prezent, datorită evoluției medicinei stomatologice, medicii încearcă pe cât posibil să salveze dintele afectat.

 

Există și cazuri în care extracția dentară este singura soluție.

Pitești: vor fi înlocuite peste 1000 de lămpi stradale cu corpuri de iluminat cu LED

Marţi, 08 August 2023 11:30

 

 

În data de 08 august 2023, a fost semnat contractul de lucrări pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în Municipiul Pitești”, finanțat în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Societatea comercială câștigătoare a procedurii de achiziție este Flash Lighting Services S.R.L., iar valoarea contractului este de 3.570.232,66 lei fără T.V.A.

 

Pagina 10 din 448

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea