Iani Popa, despre Meleșcanu și parcă despre propria persoană: ”A dat cu piciorul liberalismului pentru a reveni la social-democrație”

Luni, 16 Septembrie 2019 14:18

Teodor Meleşcanu a fost ales, marțea trecută,  preşedinte al Senatului, în turul II al alegerilor din plen.  Senatorul Ion Popa, propunerea ALDE pentru această funcţie, afirmă că, prin susţinerea lui Meleşcanu, ”PSD a arătat cât de departe poate merge cu acțiunile împotriva ALDE”.

 

O parte dintre inculpații care au luat fraudulos împrumuturi de la CAR au recunoscut faptele

Luni, 16 Septembrie 2019 14:16

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat, în luna august a anului trecut, un dosar în care au fost trimiși în judecată 28 de persoane pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Inculpații sunt acuzați că ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la mai multe instituții financiare nebancare de tip C.A.R. (Case de Ajutor Reciproc) de pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

Se împlinesc 45 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului

Luni, 16 Septembrie 2019 14:14

Timp de patru ani, între 1970 și 1974, militari și civili s-au luptat cu natura pentru construirea a ceea ce a devenit cel mai spectaculos drum din țară - Transfăgărășan, aflat la cea mai înaltă altitudine din România, 2.042 m, inaugurată oficial pe 20 septembrie 1974.

 

Încă o amânare în dosarul Publitrans. Pendiuc, Văsâi și Scarlat au ajuns la 75 de termene, timp de patru ani, la Tribunalul București

Luni, 16 Septembrie 2019 14:05

Dosarul, cunoscut sub numele „Publitrans”, a fost trimis în judecată la Tribunalul București, în martie 2015. Și a împlinit, săptămâna trecută, 75 de termene! Un record, deși magistrații se grăbesc, ultimele două termene fiind la numai 8 zile distanță.

ALDE Pitești are un nou președinte, avocatul Cătălin Gherzan

Luni, 16 Septembrie 2019 14:02

De săptămâna trecută, ALDE Pitești are un nou președinte, care este pus pe fapte mari. Se numește Cătălin Gherzan și a primit girul partidului să reconstruiască organizația locală. Evoluția avocatului Cătălin Gherzan, în partid, a fost una fără erori: s-a înscris în cursa politică  în urmă cu doi ani .  Anul trecut, în luna mai, în ALDE din Pitești au avut loc alegeri pentru funcțiile de conducere ale organizației.

 

Dansator la “Doina Bascovului”, paramedic şi militar în Afganistan

Luni, 16 Septembrie 2019 13:55

Fruntașul Ion Sandu este încadrat la Compania 1 ''Arrows'', plutonul 3 și participă la misiunea Resolute Support alături de Batalionul 495 Protecția Forței ''Vulturii Negri'', în Afganistan. În România , acesta își petrece timpul liber practicând dansuri populare la Ansamblul Doina Bascovului de la Casa de Cultură ''Adriana Trandafir'' din Bascov, județul Argeș.

Primarul din Corbi, la înălțime, alături de doi tineri căsătoriți

Luni, 16 Septembrie 2019 13:47

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, împreună cu Ion Lucian Mira şi Iulia-Georgiana Mărtoiu, au fost, la înălțime,  sâmbătă, în data de 14 septembrie 2019, la oficierea căsătoriei celor doi tineri, pe Vf. Moldoveanu, la cota 2.544 m. Ei sunt din satul Stăneşti, Lucian fiind de profesie profesor de educaţie fizică şi sport, dar şi arbitru asistent de fotbal în cadrul AJF Argeş, iar Iulia-Georgiana este medic veterinar.

 

Dosarul privind neregulile cu terenul din Pădurea Trivale, clasat de procurorii DNA

Luni, 09 Septembrie 2019 13:53

# Nouă persoane au fost scoase de sub urmărire penală # Israelienii, care au cumpărat mai multe hectare în Pădurea Trivale, au contestat soluția de clasare

Unul dintre dosarele privind transferul terenurilor de la Rătești în Pădurea Trivale, cu 9 persoane cercetate pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, a fost clasat de procurorii DNA Pitești. Dosarul a fost deschis ca urmare a plângerii făcute de israelienii de la Orly Forest, KNA Big Investment și Gov Estate&Investment R., cei care riscă să rămână fără terenuri și fără bani. Asta după ce, Tribunalul Argeș a decis, în primă instanță, în 2018, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare de teren, „teleportate” de la Rătești în Pădurea Trivale, care au fost cumpărate  de la Ileana Brătianu de omul de afaceri Nicolae Ivănescu. Ulterior, afaceriști israelieni au cumpărat o parte din aceste terenuri (22,3 ha) de la Ivănescu pentru circa 3,3 milioane euro.

Investițiile continuă la Bradu!

Luni, 09 Septembrie 2019 13:52

# Se extind rețelele de canalizare menajeră, pluvială și de gaze, se amenajează trotuare și se fac lucrări de modernizare la bisericile din localitate

Localitatea Bradu se află într-o continuă modernizare! Investiții importante se desfășoară în comună în această perioadă. Se extind și se modernizează rețelele de canalizare menajeră și pluvială, dar și rețeaua de gaze, se amenajează trotuare și podețe de acces în gospodării, iar la bisericile din Bradu de Jos și Geamăna se fac lucrări de modernizare.

 

Stadionul din Bascov - investiție uriașă, finanţată și de Compania Națională de Investiții

Luni, 09 Septembrie 2019 13:51

# Lucrările vor fi executate de asocierea formată din firmele Zeus SA, Selca SA şi Valah Construct Grup
Proiectul în valoare de 108,7 milioane lei (fără TVA) care vizează construcţia noului stadion din Bascov, reprezintă una dintre cele mai mari investiţii în infrastructura sportivă din România. În vreme ce specialiştii lucrează la proiectul tehnic al noului stadion, administraţia locală a comunei Bascov, care în această perioadă are foarte multe proiecte în derulare, a solicitat Companiei Naţionale de Investiţii să asigure o parte din finanţare în vederea realizării acestui proiect, la iniţiativa primarului Gheorghe Stancu.

Argeșul - locul 7 ca număr de hectare de pădure regenerate în 2019

Luni, 09 Septembrie 2019 13:49

Județul Argeș ocupă, de mai mult timp, unul dintre locurile fruntașe pe plan national în ceea ce privește tăierile ilegale de păduri. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Apelor și Pădurilor, își propune în fiecare an, în cadrul Programul Național de Împăduriri, regenerarea pădurilor.
Dar ce suprafețe au fost plantate, în Argeș, în cadrul acestui program, în ultimii ani, și ce suprafețe urmează a fi împădurite?

 

Pesta porcină africană este prezentă în 25 de judeţe

Luni, 09 Septembrie 2019 13:42

# În Argeș, 9 focare  și 3 cazuri la mistreți

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 316 de localităţi din 25 de judeţe, cu un număr de 1108 de focare (dintre care 11 focare în exploataţii comerciale şi 5 focare în exploataţii de tip A). În alte 4 judeţe există doar cazuri la mistreţi. În total au fost eliminaţi 449.452 de porci afectaţi de boală şi există 2.046 de cazuri la mistreţi, anunţă ANSVSA.

În noiembrie, doctorița Nistor află dacă se va întoarce la Spitalul Județean Argeș

Luni, 09 Septembrie 2019 13:40

La Tribunalul Argeș începe, pe 27 septembrie, judecarea, pe fond, în mega dosarul de corupție de la Spitalul Județean Argeș. Cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean sunt printre inculpați.
Aceștia au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș la începutul lui 2019. Este vorba despre dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale!

 

Colecția Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna“ va fi mutată cu mascații la Muzeul Județean Argeș

Luni, 09 Septembrie 2019 13:35

# Instituția a fost închisă pentru restaurare, iar lucrarea ar putea să înceapă abia la sfârșitul acestui an

Recent, Galeria de Artă  ”Rudolf Schweitzer – Cumpăna” a fost închisă pentru reabilitare. O asociere între două societăți italiene și una românească va realiza proiectul “Restaurarea Galeriei de Arta Rudolf Schweitzer Cumpana – Consolidarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural”.

S-a tăiat panglica singurului spital de stat construit în România, după Revoluție

Luni, 09 Septembrie 2019 13:28

Noul spital din Mioveni a fost joi, 5 septembrie, recepţionat, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Finalizat din punct de vedere al construcţiei şi dotărilor, spitalul intră acum în proces de autorizare, iar în decembrie ar putea primi cei dintâi pacienţi. A fost un eveniment istoric pentru orașul Mioveni! Este primul spital construit de la zero în ultimii 30 de ani în România. Momentul a fost marcat de administrația publică locală printr-o serie de manifestări publice.

 

Dosarul fostului primar din Bradu, Costel Zamfir, se judecă în Cameră Preliminară

Luni, 09 Septembrie 2019 13:26

# Dosarul dă fiori reci atât inculpatului, cât și anumitor funcționari din Prefectură, din OCPI dar și din Primăria Bradu

Dosarul care îl vizează pe fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, deși înregistrat, la Tribunalul Argeș, în iarna anului trecut, încă nu a primit un prim termen. Pentru că nu au fost finalizate cercetările preliminare dispuse în cauză, nu s-au stabilit, cu exactitate, persoanele vătămate și întinderea prejudiciului individual.  Dosarul dă fiori reci atât inculpatului, cât și anumitor funcționari din Prefectură, din OCPI dar și din Primăria Bradu.

Patronii PIC află, marți, dacă au fost filați de DNA și SRI

Luni, 09 Septembrie 2019 13:24

# Gheorghiță Pieca, fostul administrator al PIC, și-a recunoscut vina în dosarul delapidării de 3 milioane de euro

La Tribunalul Argeș se judecă dosarul în care frații Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment, sunt acuzați de procurori pentru delapidare. Marți, la cererea instanței, acețtia vor afla dacă au fost filați de instituțiile statului. Alături de cei doi a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală Gheorghiţă Pieca, fostul administrator al societăților menționate. De asemenea, Lucia Weiss, fostul director economic în cadrul celor două firme, este cercetată pentru complicitate la evaziune fiscală.

 

Donațiile candidaților argeșeni la europarlamentare: de la câteva mii de euro, la sute de mii de euro

Luni, 09 Septembrie 2019 13:21

Și oamenii politici argeșeni au susținut financiar partidele în campania pentru europarlamentare. Cele mai mari sume au fost virate de Andrei Gerea (foto) sau Cătălin Bulf, arată listele publicate de Autoritatea Electorală Permanentă. Argeșenii aflați pe listele partidelor, pentru alegerile europarlamentare, au contribuit cu sume de la câteva mii de euro și până la sute de mii de euro, din venituri proprii sau din împrumuturi. Din nefericire pentru ei, niciunul nu se află acum în Parlamentul European.

Toamna se numără… procesele! ANAF și CJ Argeș îi cer, separat, lui Constantin Nicolescu, câte 50 de miliarde lei vechi

Luni, 09 Septembrie 2019 13:05

# Suma este aceeași, dosarele vor fi, probabil, conexate

În această toamnă, Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, se întoarce în sala de judecată. Agenția Națională de Administrare Fiscală și CJ Argeș, solicită, în procese diferite, plata sumei de 4.973.065,75 lei. Este vorba de prejudiciul produs în dosarul „Podul de la Căteasca”.

 

Apele Române au formulat apel împotriva întoarcerii liberalului Adrian Moisescu pe funcția de șef serviciu

Luni, 09 Septembrie 2019 13:03

# Acesta a câștigat, în primă instanță, procesul, la Tribunal

Fostul șef al ABAAV (Administrația Bazinală Argeș-Vedea), liberalul Adrian Moisescu, a câștigat o primă luptă cu instituția pe care a condus-o. Decizia Tribunalului a fost atacată, recent, prin apel, de către ABAAV, apel ce nu a primit, încă termen, apel ce se va judeca la Curtea de Apel Pitești

Ziua Comunei Lunca Corbului a ajuns la cea de-a XII-a ediție

Luni, 09 Septembrie 2019 12:53

# Evenimentul a început cu inaugurarea unei grădinițe, spre bucuria sătenilor # Recitaluri de excepție: Aurel Moga, Mariana Constantin, Morris ș.a.

Sute de oameni au sărbătorit, alături de autoritățile locale, ziua comunei, la sfârșitul săptămânii trecute, pe data de 8 septembrie, de Sfântă Măria Mică.  Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu acest prilej, eveniment ce a adunat sute de oameni, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul.

 

Pagina 10 din 183

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea