Primarul Cristian Gentea a semnat primul contract de proiectare și execuție!

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:31

# Locuitorii din strada Grigorești vor fi feriți de inundații.

Pe data de  27 noiembrie 2020, a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Regularizare Pârâu Velișoara Grigorești” cu operatorul câștigător al licitației, respectiv S.C. HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ S.A.
Este primul contract semnat de către primarul Cristian Gentea și soluționează, prin realizarea investiției, o problemă stringentă pentru locuitorii zonei.

 

Liliana Murguleț - un profesionist pe listele candidaților PNL pentru Senat

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:29

Listele de partid pentru alegerile din 6 decembrie sunt pline de candidați. Cu studii sau fără studii. Mai mult fără studii. Mulți dintre cei cu studii au câte trei facultăți și zero realizări profesionale. În CV-ul multora se regăsesc specializări ciudate, cursuri de câte trei zile pentru care s-a eliberat, ulterior, o diplomă.
Iată însă că, la o parcurgere atentă, găsim și profesioniști. Oameni care s-au ridicat prin carte, prin propriile eforturi. Oameni care au intrat în politică abia după ce au demonstrat, în viața profesională, că pot reuși. De obicei este tocmai invers, politica fiind o trambulină pentru acoperirea propriilor nerealizări.

Președintele PMP, Eugen Tomac, în urma vizitei în Argeș: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război!”

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:29

# Cătălin Bulf: ”Desființarea pensiilor speciale este un proiect PMP chiar dacă, mai nou, proiectul se află pe agenda mai multor partide” # Florian Bichir: ”Lucrurile sunt rele în Argeș. Am fost la un drum de 4,6 km din fonduri europene, care se termină într-o pădure, într-o râpă.”

Conferință de presă cu pretenții, vinerea trecută, la sediul PMP Argeș. Pe lângă cei doi deschizători ai listelor la parlamentare, Cătălin Bulf și Florian Bichir, a ținut să fie prezent și președintele partidului, Eugen Tomac. Cel din urmă nu a pierdut timpul, lansându-se într-o serie de acuze la adresa guvernanților și nu numai: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război. Avem multe localități carantinate. Oamenii sunt izolați în case, străzile sunt goale, simți că faci campanie în timp de război. Am văzut cum mulți vin și promit. Eu promit că vom ajunge la 300 de parlamentari, că vor elimina pensiile speciale, că vom reveni la alegerea primarilor din două tururi. Vă spun că toți mint. Le puteam face în acest mandat”, a declarat Eugen Tomac.

 

Parlamentarii USR și-au dat demisiile ca să nu primească pensii speciale

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:24

# Ionuț Mosteanu: ”Pensiile speciale sunt furt”

Toți senatorii și deputații Uniunii Salvați România și-au înaintat demisiile, înainte de finalul mandatului, pentru a nu beneficia de pensii speciale. De asemenea, Alianța USR PLUS solicită celorlalte partide parlamentare adoptarea proiectului de lege privind desființarea pensiilor parlamentarilor, proiect de lege depus de USR încă din septembrie 2017.

Virgil Baciu: ”În România, a devenit o tradiție să ne uităm tradițiile. Voi lupta pentru apărarea valorilor creştineşti”

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:21

Trăim vremuri ciudate în care tradiţiile şi credinţa în Dumnezeu sunt supuse atacurilor constante şi se încearcă distrugerea lor. În aceste vremuri eu aleg să fiu un apărător al valorilor care au stat la baza construirii acestui neam. Poporul român a trecut de-a lungul timpului prin multe situaţii grele, dar credinţa în Dumnezeu a fost acel punct comun care i-a ţinut pe români uniţi şi au putut să meargă mai departe cu fruntea sus.

 

Deputatul Dănuț Bica – vindecat de COVID-19

Luni, 30 Noiembrie 2020 10:49

 

Deputatul Dănuț Bica a fost confirmat, recent, cu COVID-19. După două săptămâni în care a fost internat la Spitalul ,,Sf. Andrei" din Valea Iașului, deputatul argeșean a fost externat, fiind declarat vindecat.

 

„Începând de ieri (duminică, 29 noiembrie) pot afirma că am ieșit învingător în bătălia cu noul coronavirus: rezultatul primit pentru ultimul test este negativ. Doresc în mod deosebit să mulțumesc personalului Spitalului ,,Sf. Andrei" din Valea Iașului, unde am fost tratat aproape două săptămâni, pentru profesionalismul și devotamentul de care dă dovadă în lupta cu acest flagel, pentru modul exemplar în care se comportă cu fiecare pacient în parte!

Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești: 15 oferte depuse pentru proiectarea și execuția celui mai scump tronson licitat în țară

Luni, 30 Noiembrie 2020 10:31

CNAIR transmite că a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului ,,Proiectarea şi Execuţia Autostrăzii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 3 : Cornetu – Tigveni”. Până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici:

1. ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA)
2. ASOCIEREA AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.) - RIZZANI DE ECCHER SA 
3. ASOCIEREA ASTALDI SPA - TANCRAD SRL 
4. IMPRESA PIZZAROTTI & C SPA 
5. TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SOCIETE ANONYME 
6. CHINA CIVIL ENGINEERING CONSTRUCTION CORPORATION (CCECC) - CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO LTD

 

Nou! - Sesizări on-line pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Pitești

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 16:29

 

Administrația noului primar Cristian Gentea a început implementarea unei noi viziuni pentru Pitești, diferită de ceea ce a fost în trecut. În următoarea perioadă, veți constata eforturile și munca depuse de primar și angajații primăriei pentru schimbările în bine așteptate și dorite de noi toți, iar acestea se vor vedea în timp. Comunitatea va căpăta identitate și, treptat, în fiecare zi, vom crește încrederea și respectul reciproc.

 

„În acest sens, vă invităm să construim împreună căi de comunicare profesioniste, eficiente, care să vină în sprijinul dumneavoastră, prin care să putem primi operativ sesizările cetățenilor și să le trimitem în lucru pentru a rezolva problemele anunțate.

Daniel Constantin: „Promisiuni care devin realitate”

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 16:24

 

„La începutul campaniei am vorbit de câteva măsuri pe care eu le voi propune și sustine. Două dintre ele sunt deja pe cale să devină realitate.

1. Debirocratizarea – ieri au fost luate în discuție 60 de modificări de simplificare în guvern, în noul comitet DEBIRO;

2. Agro Invest – în ședința de guvern de ieri adoptat de principiu;

 

Programul oferă garanții de stat în valoare de 1 mld de lei pentru fermieri și industria alimentară.

 

Calendarul ortodox-electoral al PRO România a ajuns la argeșeni. Conține greşeli, omisiuni sau înscrieri eronate

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 11:58

 

În ultimele zile, argeșenii au găsit la ușa locuințelor calendare ortodoxe pentru anul 2021 cu sigla Pro România, respectiv ziarul electoral al organizației județene. Iar pe calendarul electoral este menționat următorul mesaj: „Indiferent de vremuri, sărbătorile vor rămâne sărbători”. Iar „concluzia” acestor sărbători ar trebui să fie: „PRO România îți dă viitorul prim ministru al României!”.

Patriarhia Română a transmis, recent, un comunicat prin care atrage atenția credincioșilor în privința acestor calendare transformate în materiale electorale. Pe lângă faptul că acestea sunt pline de greșeli, demersul formațiunii politice încalcă și legea, susține Patriarhia.

ABAAV a finalizat verificarea construcțiilor și lucrărilor hidrotehnice administrate

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 11:03

Administrația Bazinală de Apă Argeș–Vedea a finalizat verificarea construcțiilor și lucrărilor hidrotehnice administrate, pentru a fi pregătite de funcționarea în perioada de timp friguros.

Înainte de începerea sezonului rece, ABA Argeș-Vedea a luat măsuri, pentru exploatarea în condiții de siguranță a lucrărilor hidrotehnice, unele cu caracter general dar și cu caracter specific fiecărui obiectiv hidrotehnic. S-a urmărit cuprinderea în program și a unor măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de lucru pentru personalul care deservește lucrările hidrotehnice, precum reinstruirea personalului operativ de tură în vederea însușirii regulilor de exploatare a lucrărilor hidrotehnice în perioada rece și a personalului din formațiile de intervenții pentru execuția lucrărilor specifice perioadelor de timp friguros. 

 

Se redeschide Secția ATI de la Spitalul Mioveni

Vineri, 27 Noiembrie 2020 15:24

Instituția Prefectului Argeș anunță că, de săptămâna viitoare, se va redeschide secția ATI de la Spitalul Orășenesc Mioveni, pentru pacienții COVID. În acest sens, astăzi a avut loc o întâlnire între prefectul Emanuel Soare, președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, managerul SJU Pitești, Adriana Molfea, managerul Spitalului Mioveni, Horia Trăilă, directorul medical al SJU, Gabriel Copciag și adjunctul ISU Argeș, Daniel Soare.

Prin eforturile combinate ale reprezentanților  Instituției Prefectului, Consiliului Județean, DSP Argeș, Spitalului Județean de Urgență Pitești, Spitalului Orășenesc Mioveni și ai Spitalului Municipal Curtea de Argeș, au fost găsite soluții pentru asigurarea personalului necesar secției. Secția ATI de la Mioveni beneficiază de o dotare moderna, și are în prezent 7 paturi. De săptămâna viitoare, secția va fi extinsă și va avea o capacitate de până la 18 paturi. 

PNL și USR-Plus au preluat conducerea Consiliului Local Pitești chiar de la prima ședință

Vineri, 27 Noiembrie 2020 15:15

Liberalul Sorin Apostoliceanu va conduce toate ședințele Consiliului Local Pitești în următoarele trei luni. Hotărârea a fost luată de către consilierii PNL și USR-Plus care au format o majoritate solidă în cadrul forului decizional local. Proiectul, adoptat în ședința de joi, 26 noiembrie, este în conformitate cu noul Cod Administrativ și aduce continuitate și cursivitate în activitatea decizională a Consiliului Local Pitești.

Pe de altă parte, PNL dovedește că își respectă promisiunea făcută electoratului, aceea de a nu mai lăsa PSD-ul să cheltuiască după bunul plac banii cetățenilor. “Vom fi tot timpul implicați și foarte atenți la orice investiție și orice cheltuială care se va face din banii publici. Alături de colegii din USR-Plus vom conduce Consiliul Local și vom iniția proiectele de hotărâre pe care le-am propus piteștenilor în campania de la locale.

 

Modificări de structură în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, din cauza COVID-19

Joi, 26 Noiembrie 2020 19:28

 

Pentru a nu se crea blocaj la nivelul întregii unități spitalicești, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19 care s-au prezentat, în ultima perioadă, în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Pitești, în stare gravă, și pentru a extinde capacitatea de cazare a pacienților suspecți/confirmați pozitiv COVID-19 la nivelul întregului etaj 8, conducerea instituției a dispus reorganizarea spațiilor, în așa fel încât să se poată respecta cu strictețe circuitele funcționale și, astfel, să se prevină apariția infecțiilor asociate asistenței medicale intraspitalicești.

 

Astfel, începând cu data de 25 noiembrie, Secția Oncologie, de la etajul 8 al Corpului central de clădire al Spitalului Județean de Urgență Pitești, a fost mutată în spațiul Compartimentului Oftalmologie, situat pe B-dul Nicolae Bălcescu, iar Compartimentul Oftalmologie funcționează în cadrul Secției ORL, la etajul 5 al unității spitalicești.

PNL Argeș: Agricultura ecologică – o prioritate și o oportunitate

Joi, 26 Noiembrie 2020 19:08

Susținem investițiile în ferme și unități de procesare ecologice, pentru care am alocat 550 mil Euro în următorii 7 ani. Avem nevoie de hrană mai sănătoasă, pentru că ne dorim cu toții o sănătate de fier, pentru noi și pentru cei dragi.

Printr-o agricultură responsabilă, fără fertilizanți și pesticide de sinteză, fără stimulatori și regulatori de creștere, fără antibiotice și hormoni, obținem alimente mai curate, mai autentice, mai sănătoase. Prin organismele de certificare, statul trebuie sa ofere încredere deplină consumatorilor, asigurându-i că sunt respectate reguli stricte de producție, procesare și inspecție.

 

Pământul și apa, cele două resurse vitale pe care le utilizăm în agricultură, le-am moștenit de la cei care au fost înaintea noastră și avem responsabilitatea și datoria de a le lăsa celor care vin după noi. Transformăm provocările legate de mediu și climă în oportunități.

 

Județul Argeș – 4,83 rata de infectare la mia de locuitori. Municipiul Pitești -8,40

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 13:28

 

Instituția Prefectului Argeș informează că rata de incidență cumulată la nivelul județului este de 4,83/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. Calculul ratei de incidență este realizat de către Direcția de Sănătate Publică Argeș. Localitățile din județ unde unde rata de incidență a depășit pragul de 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile sunt următoarele:

MOŞOAIA -8.40

MUNICIPIUL PITEŞTI -8.15

ALBEŞTII DE MUSCEL -8.12

 

VALEA IAŞULUI -7.68

Moștenire din mandatul lui Manu! CJ Argeș - bun de plată în procesul de la Tribunalul Sibiu

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 09:35

# Decizie în dosarul angajatului care nu a făcut cum a zis șefu`

Procesul dintre Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor, și Dan Manu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, este aproape de final. Pe 18 noiembrie, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat, în primă instanță, în acest dosar. Concluziile magistraților sunt că Viorel Badea a fost destituit abuziv de Consiliul Județean. Drept urmare, administrația județeană a fost obligată la plata unor despăgubiri pentru perioada în care acesta a fost dat afară din instituție, dar și a unor daune morale în valoare de 10.000 lei, respectiv a cheltuielilor de judecată. CJ Argeş a fost obligat și la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site. Hotărârea instanței nu este definitivă!

 

Percheziții la locuința lui Dani Mocanu, după videoclipul în care apare un leu rănit

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 09:19

Polițiștii argeșeni fac miercuri dimineață percheziții la locuința cântărețului de manele Dani Mocanu, în al cărui videoclip a apărut un leu rănit.

Polițiștii au descins la trei adrese din Ilfov și Argeș. Au loc percheziții acasă la Dani Mocanu, la locuința persoanei care a filmat videoclipul și la sediul unui studio din Ilfov, informează Digi24.

După ce Dani Mocanu a lansat un videoclip în care apare cu un leu plin de răni, imaginile au dus la un val de critici pe internet.

Daniel Constantin: "Sunt investiții de peste 1 miliard de euro în derulare pentru argeșeni!"

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 09:00

# Echipa PNL Argeș pentru Parlament și Guvernul Orban le pot finaliza!

"Am parcurs o parte din drum și am demonstrat că se poate! Mi-am asumat că vom schimba peisajul complex și complicat în care a stagnat politica autohtonă, dar, mai presus de toate, ne-am asumat schimbarea prin care oamenii de bună credință, simpli votanți să poată realiza că putem scoate din colaps acest sistem cangrenat de guvernarea de stânga, în care luptele s-au dus până acum împotriva valorilor europene și a statului de drept.

 

Procesul în care judecătorul Rebeca cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măștii - declinat de la Curtea de Apel la Tribunal

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 08:59

În luna octombrie, judecătorul argeșean Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, a solicitat public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş. În cele din urmă acesta a dat în judecată Instituția Prefectului Argeș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș. Dosarul în care cerea anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş a fost înregistrat pe 19 octombrie, la Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios administrativ şi fiscal.

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - din nou executat silit

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:53

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p. # Din lipsă de clienți, valoarea de pornire a licitațiilor a fost redusă

Nicolae (Nenea) Ivănescu își vede, din nou, proprietățile din Rătești, de lângă Autostradă, scoase la licitație. Firma care a îndrăznit este  SCPEx. Jud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin. Proprietățile au mai fost scoasă la vânzare de Emilia Mateescu, inițial prin 2018, dar și în toamna acestui an.  Este vorba de două loturi distincte, astfel:

 

Pagina 10 din 238

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea