Un șofer - pagubă pentru Com Divers Auto

Luni, 12 August 2019 14:09

# A cumpărat peste 5.000 litri de motorină folosind, fără drept, cardul de combustibil al societății
Pe rolul Tribunalului Argeș se află un dosar cu 12 inculpați, care are ca obiect: efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Firma păgubită este Com Divers Auto Ro SA din Bascov, administrată de Alexandru Popa. Reprezentanții societății au sesizat organele penale, în anul 2016, pe motiv că un fost angajat a retras cantitați uriașe de motorină, fără drept, de pe cardul de combustibil al firmei. Anchetatorii au preluat cazul, iar dosarul a fost trimis în judecată pe 1 august 2019.

 

Începe Comesad BCR Open, ediția a VII-a

Luni, 12 August 2019 13:58

# Omul de afaceri Sorin Dumitru: „Totul este făcut din pasiune pentru tenis”

O săptămână de tenis de calitate în Argeș! Între 12-18 august se desfășoară, la Pitești, cea de-a VII-a ediție a turneului de tenis Comesad BCR Open. Evenimentul este organizat la baza sportivă Comesad din Pitești, situată pe Aleea Petroliștilor nr. 6. Competiția, devenită tradițională, vine în acest an cu premii totale de 25.000 de dolari. Cel mai bine cotat jucător în clasamentul ATP, căruia îi va fi acordat onoarea de a fi cap de serie nr. 1, este un francez de 24 de ani: Arthur Rinderknech.

Festivalul ”Munte-mă frumos” - între 23 și 25 august la Ștefănești, pe dealul din satul Izvorani

Luni, 12 August 2019 13:55

Festivalul „Munte-mă frumos!” s-a născut în anul 2017, într-un weekend din august, în mijlocul pădurii din Ștefănești, Izvorani, la numai 5 km de centrul Piteștiului, din dragoste pentru muzică, natură și libertate, când, câteva zeci de oameni au putut să întrețină 3 zile și 3 nopți o atmosferă unică. În 2018, după ce s-a reușit utilarea locului cu apă, curent, toalete și o scenă de poveste, festivalul a luat amploare, găzduind câteca sute de oameni (care la cort, care la pensiunile din zonă), tot într-un week-end minunat, pe ritmuri de folk și reggae, alaturi de DJs și artiști ce au bucurat mulțimi pe la Electric Castle, Waha sau Sub Giurgiu.

 

Hai cu el, la Curtea de Apel! Primăria Băbana a scăpat de inundații, însă nu scapă de procesul cu Apele Române

Luni, 12 August 2019 13:52

Pe  2 octombrie 2018, Administrația Bazinală de apă Argeș (ABAAV) a pierdut, definitiv, procesul cu Primăria Băbana, proces cu miză de 1,25 miliarde de lei vechi.  Iată însă că, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a deschis o nouă cale de atac, cale pe care cei de la ABAAV nu au refuzat-o!
La începutul verii anului trecut, o hotărâre judecătorească emisă de o instanță a Judecătoriei  Pitești venea să tulbure somnul frumos al reprezentanților instituției cu un buget uriaș, dar cu realizări puțin vizibile.

Doi piteșteni au comercializat ilegal aproape 1.000 kg de tutun

Luni, 12 August 2019 13:49

#  În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit o mini fabrică clandestină de tutun
Doi argeșeni au comercializat, timp de 3 luni, aproape 1000 de kg de tutun contrafăcut. Tutunul a fost prelucrat cu ajutorul unei instalații artizanale – moară pentru măcinat. Cei doi au fost trimiși în judecată, recent, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești. În continuare vă prezentăm mai multe informații incredibile din rechizitoriul procurorilor.

 

Spectacol, tradiție și voie bună la prima ediție a Festivalului Național de Folclor Mioveni

Luni, 12 August 2019 13:39

Pe parcursul a patru zile, între 8-11 august, s-a desfășurat Festivalul Național de Folclor ”Mioveni”. Tradiție, culoare, originalitate, voie bună și nu în ultimul rând – spectacol, așa am putea descrie prima ediție a festivalului concurs care s-a desfășurat săptămâna trecută la Mioveni. Cetățenii orașului și toți iubitorii de folclor autentic au participat în număr foarte mare în această perioadă în Centrul Civic al orașului, alături de cei 400 de invitați din țară și de peste hotare.

Patru tineri au fost excluși de conducerea PNL Argeș fără a se respecta statutul partidului

Luni, 12 August 2019 13:37

# Scandal în PNL Argeș – episodul „Citirea statutului”

Harababura din PNL Argeș se adâncește. Asta, în ciuda eforturilor de fațadă ale președintelui Adrian Miuțescu care încearcă din răsputeri să arate că în organizația sa domnește liniștea și pacea. Recent, în Biroul Politic Județean al PNL Argeș, au fost excluși, prin vot secret, șapte persoane. Este vorba de Tiberiu Avrămescu, Florin Baboi, Dumitru Moise, Dragoș Predescu, Flavia Ghițu, Otilia Șerban și Andrei Moșteanu. Nemulțumiți de excludere, aceștia au contestat decizia la Comisia de Onoare și Arbitraj Județeană a PNL Argeș (COAJ).

 

Avocatul Liviu Stancu vrea referendum pe tema Pădurea Trivale – arie protejată

Luni, 12 August 2019 12:48

În urma discuțiile apărute, în ultima perioadă, pe tema Pădurea Trivale – arie protejată, avocatul argeșean Liviu Stancu dorește realizarea unui referendum local pe acest subiect. De asemenea, acesta mai scoate în evidență un lucru, care pare a nu fi destul de cunoscut pentru toată lumea: ce reguli impune o arie protejată?

La Corbi, rock-ul a fost la putere! Atmosferă electrizantă la Stonebird

Luni, 12 August 2019 12:44

În perioada 9-11 august, în comuna Corbi s-a desfășurat a II-a ediție a „Stonebird”, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. A fost rock, a fost electrizant.

Rock-ul a fost la putere, la Corbi! Mii de fani au fost prezenți, timp de trei zile,  la cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Decorul natural a îmbrăcat superb atmosfera rock. S-a respirat doar rock prin toți porii. A fost o atmosferă electrizantă. Porţile festivalului Stonebird s-au deschis larg, vineri, 9 august, pe dealul aflat aproape de centrul comunei. Concertele primei zile au început cu Andrei Păunescu, urmat de New Jersey (Italia) - cea mai bună trupă-tribut Bon Jovi din lume, Timpuri Noi, Dirty Shirt, Cristi Minculescu, Valter& Boro.

 

Hai la Ziua Comunei Săpata!

Luni, 12 August 2019 12:41

În fiecare an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, locuitorii comunei Săpata petrec, de Ziua Comunei. Autoritățile, în frunte cu primarul Laurențiu Micu (foto), îmbracă straie de sărbătoare și s-au pregătit, și anul acesta,  pentru tradiționala serbare a zilei localității, o sărbătoare completă, cu momente artistice deosebite, antren și voie bună. 
Evenimentul se va desfășura pe terenul de sport din satul Bănărești și va conține momente artistice susținute de formații  locale. Toți cei care au reușit să găsească secretul unei căsătorii reușite, vor fi premiați de către primărie.

Stadiul celor mai importante lucrări din Argeș și firmele care le vor realiza

Miercuri, 07 August 2019 20:20

# Star Trading-ul lui Bobi Marinescu realizează Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Judetean Argeș # Metabet și Tehno Fluid Solutions – în luptă pentru reabilitarea Pieței Primăriei
În Argeș se anunță o toamnă lungă, cu zeci de contracte semnate și cu multe șantiere deschise pe teritoriul județului. Lupta pentru obținerea celor mai importante contracte de lucrări este mai aprigă ca niciodată. Toate acestea sunt publicate pe platforma online de achiziții publice, SICAP. Dacă, de unele contracte, sunt interesate mai multe societăți, sunt și situații în care prețul mic oferit face ca licitația să fie anulată din lipsă de oferte.

 

Parlamentarii PSD ai Argeșului nu au nicio inițiativă legislativă care să privească județul

Miercuri, 07 August 2019 20:19

# Aceștia sunt, însă, preocupați de Autostrada Nordului, pietre prețioase, Ziua Radioului și multe altele

Parlamentarii argeșeni, din partea PSD, par loviți de amnezie. Sunt semnatari a tot felul de inițiative legislative, care de care mai pestrițe. Printre acestea, așa cum veți vedea mai jos, se numără: creșterea bubalinelor, a Surei de Stepă, Autostrada Nordului, pietrele prețioase,  clădiri din Olt, Muzeul Filatelic, Ziua Radioului. Desigur, și acestea sunt importante pentru alegători. Însă apartenența la județul nostru pare ștearsă cu buretele, motiv pentru care dorim să le reamintim numai câteva dintre obiectivele programului electoral al candidaților argeșeni PSD (din 2016)  pentru guvernare:

Reparații de peste 1,5 milioane lei la unitățile școlare din Pitești

Miercuri, 07 August 2019 20:15

Primăria Pitești a scos la licitație lucrări de reparații la grădinițele, școlile și liceele din Pitești. Contractele în valoare de peste 1,5 milioane de lei au fost scoase pe loturi, urmând ca ofertele să fie depuse până pe 8 august. Cea mai scumpă lucrare va avea loc la Școala „Mihai Eminescu”
În continuare vă prezentăm ce lucrări urmează să fie realizate la unitățile de învățământ din Pitești:

 

Sala Polivalentă din Piteşti, construită de firma care a realizat stadionul Ion Oblemenco și Cluj Arena

Miercuri, 07 August 2019 20:13

# O firmă din Sibiu a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii pentru construirea Sălii Polivalente din Piteşti. Desemnarea firmei câştigătoare – Con-A din Sibiu – a fost făcută pe 31 iulie. La licitație au fost înscrise 10 societăți.
Sala Polivantă din Pitești este în linie dreaptă. După ce va trece perioada în care pot fi depuse contestaţii, urmează să fie semnat contractul, iar firma câştigătoare se poate apuca de treabă.

S-a scos la licitație contractul pentru realizarea unui nou cămin studențesc la Pitești

Miercuri, 07 August 2019 20:09

Este o certitudine! Universitatea din Pitești va avea un nou cămin studențesc. Este vorba despre o lucrare de peste 13,5 milioane lei.
UPIT a rămas în ultimele cinci universități din țară, deși initial au fost 35 interesate de acest proiect, care vor primi finanțare pentru realizarea unui cămin studențesc. Este vorba despre proiectul „Construire cămin studențesc”, care se va realiza în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în imediata apropiere a Universității, în spatele Rectoratului. Finanţarea va fi asigurată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

 

Începe Stonebird Festival - ediția a II-a

Miercuri, 07 August 2019 19:59

Fiți pregătiți pentru multe surprize la Stonebird Festival, a doua ediție, în perioada 09 și 11 august 2019 la Corbii de Piatră, în județul Argeș.
În august 2018, pasiunea pentru muzica rock a adunat oameni minunați la prima ediție Stonebird Festival, desfășurată în județul Arges, la Corbii De Piatră. Energia pe care au avut-o, timp de trei zile, a făcut să vibreze toată natura din jurul lor. Au rămas cu amintiri despre care vor povesti toată viața, dar întodeauna este loc pentru experiențe noi. Așa se face că a fost organizată ce-a de-a doua ediție a festivalului.

Șoc și groază în afacerea Molivișu!

Miercuri, 07 August 2019 19:54

# Ministerul Apelor și Pădurilor a respins solicitarea de scoatere din fond forestier pentru terenul deja defrișat
Afacerea Molivișu continuă să fie păguboasă.  Pentru rezolvarea numeroaselor ilegalități descoperite, se muncește, acum, însă fără spor. Ultima bombă este cea de respingere a solicitării de defrișare, pentru o suprafață de 3,5 hectare. Din acestea, însă, 2 hectare au fost tăiate acum câțiva ani. Diferența este constituită din circa 1 hectar (baza pârtiei, piciorul telegondolei) și aproximativ 5000 m.p., stația de captare și tratare a apei.

 

Golăneală cu repetiție, la Bradu! Primarul Dan Stroe are plângeri și reclamații la toate instituțiile din județ, inclusiv la DNA

Miercuri, 07 August 2019 19:52

Așa cum am mai scris, primarul comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe nu are zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, certuri în Consiliul Local, contre. În general, șicane, doar, doar îl prinde cineva, cu ceva. Șicane venite, probabil, în special de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige. Sau de la cei care vor să ajungă la putere, la Bradu. Scriind reclamații.

Primăria Cepari l-a dat în judecată pe fostul edil al comunei

Miercuri, 07 August 2019 19:50

# Miza procesului este recuperarea sumei de 62.000 lei

Curtea de Conturi a impus, iar Primăria Cepari s-a conformat.  Primarul Alexei Cristian Ciobanu l-a dat în judecată pe fostul edil, Gheorghe Minculete, pentru recuperarea unui prejudiciu, creat administrației locale, de circa 62.000 de lei.

În urma unui audit desfășurat în anul 2016, Camera de Conturi Argeș a descoperit următoarele nereguli la Primăria Cepari, pe vremea fostului edil Gheorghe Minculete:

 

Două fetițe din Argeș au cucerit Hollywood-ul la un concurs de talente

Miercuri, 07 August 2019 19:47

În perioada 12-21 iulie, două fetițe din Argeș au participat la cel mai mare concurs mondial de talente“World Championships of Performing Arts” (WCOPA) din Hollywood, ediția a 23-a. La competiție au participat 1.750 concurenți din 65 de țări. A fost o perfomanță excepțională pentru echipa României. care s-a întors acasă cu un titlu de campion mondial la junior, 12 plachete de aur pe diverse categorii, 17 medalii de aur, 19 medalii de argint și 17 medalii bronz. Miruna și Patricia sunt cele două fetițe foarte talentate care au reprezentat județul Argeș cu succes la concursul de talente din Hollywood obținând diplome sau medalii. A fost o experiență de neuitat pentru cele două micuțe.

A avut loc primul workshop pentru Pitești Smart City

Miercuri, 07 August 2019 19:35

Primăria Municipiului Pitești a organizat, săptămâna trecută, primul workshop pentru elaborarea strategiei Pitești Smart City. La manifestare au participat reprezentanți ai administrației publice, ai mediului de învățământ si academic, ai mediului de afaceri și ai societății civile.
Strategia este elaborată în perioada 26 iunie – 26 noiembrie 2019, în baza Contractului de servicii nr. 29858/ 25.06.2019, atribuit de Primăria Municipiului Pitești companiei de consultanță Ramboll South-East Europe.

 

Pagina 10 din 182

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea