800 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă la Dräxlmaier

Luni, 03 Aprilie 2017 11:54

# Concernul a anunţat prima închidere din industria componentelor auto la Piteşti.

Săptămâna trecută, grupul Dräxlmaier, unul dintre cei mai mari investitori germani de pe pia­ţa locală, care are în Ro­mâ­nia în acest moment peste 15.000 de angajaţi, a anunţat că va închide capacitatea de producţie de la Piteşti.
În acest sens, 800 de angajaţi sunt la acest moment în şomaj tehnic  din luna februarie, urmând ca din luna mai să primească preavizele de concediere. Toţi cei care vor fi afectaţi de această restructurare de personal urmează a primi între 10 şi 12 salarii compensatorii în funcţie de vechimea pe care o aveau în cadrul companiei şi vor putea beneficia şi de asistenţă specializată pentru reintegrarea într-un  timp cât mai scurt pe piaţa muncii. Reducerea  numărului de personal a început încă din perioada 2015-2016.

 

Investiție de opt milioane de euro inaugurată în Argeş

Luni, 03 Aprilie 2017 11:53

Miercuri, 29 martie, compania franceză Faurecia a inaugurat oficial a cincea fabrică din România. Deschisă la Căteasca în urma unei investiţii de 8 milioane euro,în tara noastră, celelalte patru fabrici de la noi funcţionând la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control al Emisiilor), Mioveni (Sisteme de interior) şi Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto).
Noua unitate de producţie, dispusă pe o suprafaţă de 14.000 metri pătraţi, este de asemenea, parte a diviziei de Interioare. Aici se vor produce panouri de uşă, componente pentru planşa de bord şi console centrale utilizate la echiparea unor automobile premium. În noua fabrică, lucrează în prezent 370 de angajaţi (operatori de producţie, coordonatori de echipe şi manageri şi specialişti tehnici).  Planurile companiei sunt ca numărul să crească până la 900 de angajaţi până în 2020.

Omul de afaceri Constantin Pănescu a cumpărat două firme de construcții de pe strada Depozitelor

Luni, 03 Aprilie 2017 11:47

# Achiziții de efect, după ieșirea din acționariatul SELCA

După despărțirea de asociatul său, Paul Zamfir, căruia i-a cedat firma de construcții și instalații Selca, iată că omul de afaceri Constantin  Pănescu a cumpărat nu una, ci două firme de construcții. Este vorba de falimentarele S.C. APARTAMENTUL S.A., unde Pănescu l-a păstrat, ca director general, pe fostul patron, Ion Cantu, constructor cu ștate vechi în domeniu, și de S.C. NORDCO S.A., în faliment și aceasta, în cazul de față Constantin Pănescu achiziționând numai sediul. Culmea, sediul proaspăt

 

Așteptând banii promiși de Consiliul Județean Argeș, Primăria Băbana riscă, dintr-un moment în altul, să i se pună poprire pe conturi

Luni, 03 Aprilie 2017 11:36

În sfârșit, județul Argeș are buget votat în Consiliul Județean. Mai târziu ca niciodată, întârziere de natură să producă numeroase blocaje și dificultăți financiare. Este și cazul Primăriei Băbana, o primărie săracă și care, în speța descrisă mai jos, ascultând dictarea Curții de Conturi, s-a trezit cu datorii ce riscă să se lase cu blocări de conturi și penalități.

Bebe Ivan, primar: ”Așa este. Avem un arierat, unul destul de vechi, iar cei de la Finanțe ne-au înștiințat că, dacă nu îl plătim, ne blochează, din nou, conturile. Este vorba de 80.000 de lei.”

Falimentul Nordco, gaură uriașă pentru constructorul Ștefan Ciocănel

Luni, 03 Aprilie 2017 11:30

# Pro Instal Pipe nu va vedea, probabil, niciun leu din cei peste 3 miliarde de lei vechi nerecuperați

Firmă serioasă și cu tradiție în domeniul instalațiilor, Pro Instal Pipe este greu încercată financiar, iată, de falimentul Nordco S.A. Culmea, patronul Pro Instal, Ștefan Ciocănel, a primit lovitura în cont tocmai de la prietenii săi de o viață, confirmându-se, astfel, dictonul ”ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur!”
Tocmai prin prisma vechii prietenii, probabil, Pro Instal a creditat, prin livrarea de materiale și instalații, pe cei de la Nordco, deși cei din urmă intraseră, de o perioadă destul de bună de timp, pe o pantă periculos descendentă. Deși cu lucrări serioase în portofoliu (Sala Sporturilor, ING Bank, proiectul de agrement din Trivale etc.), Nordco nu a

 

Alprom doreşte o creştere a vânzărilor cu 25% faţă de 2016

Luni, 03 Aprilie 2017 11:28

# Deşi produce mobilier la Piteşti de trei miliarde de euro pe an, suferă din cauza lipsei de personal

Compania  Alprom  din Piteşti, societate patronată de mai mulţi antreprenori locali, în ciuda faptului că se află în insolvenţă încă din anul 2014, va miza pentru anul în curs pe o creştere a vânzărilor cu 25% spre deosebire de anul 2016, unde compania realizat un profit de 3 miliarde de euro, iar jumătate din acest profit a provenit exclusiv din exportul de mobilier în mai multe ţări ale Europei. În vederea obţinerii a cât mai multe contracte pe piaţa externă, compania şi-a propus ca, în acest an, să participe la toate târgurile de profil din ţara noastră.

Un singur candidat rămas în cursa pentru șefia Spitalului Județean

Luni, 03 Aprilie 2017 11:25

În urma verificării dosarelor de înscriere la concursul de manager al Spitalului de Pediatrie Pitești, a fost declarat admis un singur candidat, în persoana doamnei Gheorghe Florina. La concurs s-a mai înscris un candidat, domnul Cotescu Ionel Sorinel, al cărui dosar a fost respins, întrucât nu a îndeplinit condițiile prevăzute de art. 1 alin (1) lit.b din Regulamentul de Organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager, persoană fizică, la Spitalele publice din rețeaua Consiliului Județean Argeș, aprobat prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Argeș nr.31/07.02.2017.

 

A fost votat bugetul Piteștiului pentru 2017

Luni, 03 Aprilie 2017 11:16

# Pod nou peste Argeș spre Mărăcineni, cu legătură spre Autostradă # Primăria nu este interesată să cumpere, de la Florin Frătică, fosta Casă Dima din Sf. Vineri

Ședință grea, cu 73 de puncte pe ordinea de zi, primul dintre acestea fiind Proiectul de hotărâre iniţiat de primar privind aprobarea bugetului municipiului Piteşti pe anul 2017. Ședința a avut loc joi, începând cu orele 15, în sala mare a Primăriei Pitești. Au urmat, pe aceeași ordine de zi, bugetele instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii. Și multe altele, după cum o arată chiar numărul de puncte. Bugetul a trecut, nu fără comentarii, dovedind însă că este unul bine structurat, orientat, după îndelungi cercetări, către toate domeniile de interes. Activitatea economică, culturală, sportivă – toate au primit, după puteri și posibilități, din banii care, desigur, s-ar fi vrut mai mulți.

Lora şi Alexandra Stan au venit în Argeş să gătească reţete culinare inedite la Hotelul Valea cu Peşti de pe Transfăgărăşan

Luni, 03 Aprilie 2017 11:03

Săptămâna trecută, două artiste cu  mare notorietate la nivel naţional, Lora şi Alexandra Stan, au sosit în judeţul nostru pentru a demonstra că nu doar muzica este singurul lor talent, cele două având şi o pasiune ascunsă pentru…gătit. Astfel, în cadrul unei ediţii a Taberei Internaţionale de Muzică organizată de către Roton Music ce s-a desfăşurat în zona lacului Vidraru la Hotelul Valea cu Peşti, Lora şi Alexandra Stan s-au întrecut într-o competiţie culinară unde au pregătit două preparate gastronomice care au avut mare success în rândul clienţilor prezenţi la eveniment.

 

Situație tensionată la Bradu. Florin Frătică - un nou proces pentru fotoliul de primar, deși oamenii nu l-au mai votat pe el

Luni, 03 Aprilie 2017 10:59

# Florin Frătică refuză să înmâneze primarului ales documentele aferente lucrărilor în curs din comună
Situație, în continuare, tensionată la Bradu. Florin Frătică se ține cu dinții de fotoliul de primar pe care nu înțelege că l-a pierdut la urnele de vot. Acesta a atacat, la Tribunalul Argeș, legalitatea depunerii jurământului de către primarul ales de brădeni, Dan Stroe. Același Frătică refuză să scoată, de sub cheie, documentele aferente lucrărilor de infrastructură din comună.

Audieri maraton în dosarul ”Consultanța”

Luni, 27 Martie 2017 14:08

# Constantin Nicolescu a ținut un curs de administrație judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție

Timp de trei zile, săptămâna trecută, magistanții Înaltei Curți de Casație și Justiție au audiat pârâții din dosarul ”Consultanța”, cel mai stufos doisar instrumentat vreodată de structurile DNA la nivelul județului.
Marți, 21 martie, a fost adus pentru audieri Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș, în prezent încarcerat la Penitenciarul Colibași.
Constantin Nicolescu a fost primul invitat să dea declarațiile de rigoare. Cei câțiva primari argeșeni din sală s-au declarat impresionați de prospețimea și rigoarea cu care fostul număr 1 al județului și-a susținut nevinovăția.

 

Deși se cere insistent repararea podului de la Căteasca, nimeni nu pomenește de garanția de 50 de ani oferită, în 2011, de contructor, firma Zeus

Luni, 27 Martie 2017 14:05

În data de 10 martie a.c., Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, împreună cu ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, și cu o delegație a Ministerului Apelor și Pădurilor, au  avut o întâlnire, la Consiliul Județean Argeș, cu conducerea C.J. Argeș și a Prefecturii Argeș, parlamentarii argeșeni, conducerile Direcției Silvice Argeș, Garda Forestieră, Administrației Bazinale a Apelor Argeș – Vedea, consilieri județeni și primari argeșeni.
Președintele Consiliului Județean Argeș a evidențiat urgențele investiționale din domeniul hidrografic, respectiv regularizarea Văii Argeșului pentru punerea în siguranță a podurilor de la Topoloveni și Căteasca și consolidarea malurilor râului, precum și achiziționarea unei drage necesare pentru decolmatarea zonei Podul Argeșului, Lunca

Eveniment demn de urmat la Corbi

Luni, 27 Martie 2017 14:04

# Părinții nou-născuților au primit un stimulent de naștere de 1000 de lei fiecare

Iată că se poate, chiar și într-o comună fără foarte mari posibilități financiare. Lipsa acestor posibilități a fost, însă, compensată de voință, de coerență și unitate în luarea deciziilor în Consiliul Local, de planuri pentru viitor. Astfel, în data de 25.03.2017, sâmbătă, orele 12,00, părinții copiilor nou născuți, care au depus cereri pentru acordarea stimulentului de naștere începând cu anul 2016 și până  în prezent, au fost  invitați pentru ridicarea sumelor aferente acestui stimulant,  în sala de spectacole a Căminului Cultural Corbi, într-un cadru festiv.

 

Procesul penal al primarului din Bradu ajunge la Curtea de Apel

Luni, 27 Martie 2017 13:41

# Hotărârea de achitare a Tribunalului a fost atacată de Parchet, dar și de o Federație care se ocupă, îndeosebi, cu abuzurile împotriva... animalelor! # Cine-ce este Federația/Comisariatul? Nimeni nu știe!

În data de 15 februarie a.c., primarul comunei Bradu, Dan Stroe, a fost achitat de acuzațiile de dare de mită ce i s-au adus imediat după câștigarea alegerilor locale din vara anului trecut.  Hotărârea emisă de Tribunalul Argeș a fost atacată, cum era normal, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Doar că, la diferență de numai două zile, aceeași hotărâre a fost atacată și de Federația Comisariatului pentru Societatea Civilă – Inspectoratul Județean Argeș. Toate bune și frumoase până aici. Însă, ca toată lumea, ne-am întrebat și noi: cine este această Federație, și ce chestie are cu procesul primarului din Bradu?

Primarul din Poiana Lacului taie în carne vie la mega-licitația pentru drumuri

Luni, 27 Martie 2017 13:40

#  Acesta a descalificat o firmă din București pentru că nu și-a respectat obligațiile contractuale în alte județe

A început, în Poiana Lacului, derularea unui proiect de anvergură, în valoare de 91 miliarde lei vechi, pentru asfaltarea unei importante părți a drumurilor locale ale comunei. Banii sunt alocați prin Ordonanța 28 și vor acoperi 27 de astfel de drumuri, a căror lungime însumează 9,5 kilometri.
Bineînțeles, la licitația deschisă s-au prezentat mai multe firme. Edilii, atenți, au descalidicat deja una dintre acestea. Firma s-a plâns la CNSC, organism care, însă, recent, a dat dreptate autorității contractante, adică Primăriei.

 

Chef Gianny, din nou vedetă în show-ul Chefi la Cuțite. Piteșteanul “le-a stins lumina juraților”

Luni, 27 Martie 2017 13:36

Un renumit bucătar din Pitești și-a încercat norocul anul trecut în emisiunea “Chefi la cuțite” și a impresionat jurații, trecând astfel mai departe în show-ul culinar. Este vorba despre Iulian Bănuță (Chef Gianny), care a pregătit file de biban și piure de mazăre, reușind cu acest preparat să îi cucerească pe cei trei chefi - Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Ajuns în etapa finala, Gianny nu a fost ales de către jurații Chefi la Cuțite, în locul lui fiind ales, Filip Alexandru.

Televijen se iubește cu trei femei celebre. Probabil cu toate trei odată!

Luni, 27 Martie 2017 13:32

# Marius Alexandru, zis Televijen, trăiește nu una, nu două, ci trei povești de iubire cu celebre doamne ale showbiz-ului autohton.

Televijen este un prosper om de afaceri în domeniul auto, lucrul acesta aducându-i bani, faimă, dar și dragoste. Remarcându-se prin autoturismele de lux pe care le deține și  prin stilul extravagant, piteșteanul este curtat de foarte multe doamne și domnișoare, dar se pare că inima lui aparține ce-i drept, celor trei femei: Mariana Pfeiffer (fosta soție a antrenorului Stelei, Laurențiu Reghecampf), Patrizia Paglieri (jurata concursului culinar Master Chef, sezonul doi) și, potrivit presei naționale, controversatei Adriana Bahmuțeanu.

 

Romii din Costești nu renunță la miliardele Consiliului Județean Argeș

Luni, 27 Martie 2017 13:22

# Stănescu, reprezentantul firmelor: ”Primăriile nu vor să plătească, ne trimit la Nicolescu. Ne spun: «Duceți-vă la Nicolescu să vă dea banii». Păi, noi am fost la poarta lui Nicolescu ca persoane fizice?” # Stănescu: ”Primarul Baicea a adus mascații la intimidare, că nu avem contract, că avem ștampilă falsă... au venit cu mascații peste noi...”

A început luna plantării arborilor!

Luni, 27 Martie 2017 13:18

# De la evenimentul inaugural, organizat de D.S. Argeș, au lipsit, cu nesimțire, politicienii

Direcţia Silvică Argeş a deschis, oficial, “Luna plantării arborilor” vineri, 24 martie, printr-o acţiune de plantare de puieţi în şantierul de împăduriri din Pădurea Trivale, situat pe platoul din apropierea Mânăstirii Trivale. Acțiunea de vineri s-a desfășurat sub egida ”Natura să fie mâine ceea ce o fac să fie oamenii de azi.” La aceasta au participat, cu voioșie, câteva clase de elevi care, sub îndrumarea personalului Direcției, au învățat să planteze brazi. Evenimentul are un pronunțat character simbolic, dând, practic, startul unor ample acțiuni de împădurire, acțiuni derulate în fiecare primăvară.

 

Ți-e foame? Vino la HERCULE!

Luni, 27 Martie 2017 13:14

# Ieftin dar bun? Da! Vizavi de Teatrul „Davila”!

Este în Pitești, în centru. Și astâmpără imediat foamea, indiferent ce gusturi ai, pentru că aici găsești orice îți dorești să mănânci! Hercule oferă produse fresh greceşti şi este o tavernă stilizată, o combinaţie originală de elemente tradiţionale mediteraneene cu sosuri proaspete şi pizza făcută în casă. Sosurile sunt  mărci înregistrate care au, pe lângă specificul tradiţional grecesc şi un aport de inovaţii culinare proprii.

Liderii PNL Argeș, autiști sau mincinoși?

Luni, 27 Martie 2017 13:08

# Atât Iani Popa, cât și Dănuț Bica au susținut că nu știau faptul că șeful PNL Moșoaia a fost condamnat pentru că a condus beat o mașină

Întâlnire de pomină, săptămâna trecută, la Pitești, cu doi dintre liderii naționali ai partidului liberal. Președinta interimară, Raluca Turcan, a sosit, alături de Cristian Bușoi, pentru a le vorbi colegilor din teritoriu, printre altele, despre cât de corupt e PSD-ul, despre câte dosare penale au reprezentanții partidului care, în urmă cu doar câteva luni, a câștigat alegerile parlamentare. Și dă-i, și luptă, până ce un jurnalist din sală a întrebat-o pe doamna președinte cu privire la recenta condamnare a șefului PNL din Moșoaia, condamnare iscată după ce a fost prins conducând o mașină cu ”doar” 1,9 la mie alcool în sânge.

 

Pagina 10 din 123

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea