Noul Duster ce va fi produs la Mioveni, inspirat din Jeep Renegade

Luni, 14 Septembrie 2020 23:31

Industria auto locală accelerează puternic pentru a reveni din criza provocată de pandemie, iar Dacia vine cu noile Logan şi Sandero, Ford, la Craiova, accelerează producţia de motoare şi pregăteşte Puma ST. Pentru prima dată în istoria recentă a mărcii Dacia, modelele Logan şi Sandero sunt proiectate pe aceeaşi platformă tehnică cu actualul Renault Clio, ceea ce aduce o adevărată revoluţie în gama constructorului.

 

S-au redeschis creșele din cadrul Centrului de Îngrijire și Educație Timpurie Pitești

Luni, 14 Septembrie 2020 23:29

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești anunță redeschiderea creșelor din cadrul Centrului de Îngrijire și Educație Timpurie Pitești, începând cu data de 14 septembrie (cu excepția Creșei nr. 11 - Negru Vodă, unde se desfășoară ample lucrări de reabilitare a clădirii, cu termen de finalizare 01.10.2020).
Având în vedere prevederile Ordinului nr.1456/25.08.2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unitățile pentru ocrotirea,educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, sunt asigurate toate normele de igienă prevăzute, în special pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2.

Transfăgărășan - 46 de ani de la inaugurare

Luni, 14 Septembrie 2020 23:25

# Ruta alpină este, în continuare, necirculabilă  iarna

În data de 20 septembrie 1974 s-a inaugurat șoseaua care, peste zeci de ani avea să fie supranumită cel mai frumos drum din România, cel puțin. Construcția Transfăgărășanului a durat patru ani, iar la acea vreme a necesitat o muncă titanică. La 46 de ani de la inaugurarea acestuia încă se vorbește despre felul în care s-a amenajat și despre cei care au lucrat acolo.

 

Argeșul pe primul loc! Fapte, nu vorbe pentru sănătatea argeșenilor!

Luni, 14 Septembrie 2020 23:11

Argeșul este singurul județ din România care are 12 spitale, dintre care 9 sunt sub autoritatea Consiliului Județean. În ultimii 4 ani, am investit 50 de milioane de euro în modernizarea spitalelor și dotarea lor cu aparatură performantă. Cu peste 1 milion de euro am cofinanțat reabilitarea dispensarelor din 23 de comune. Și tot din bugetul Consiliului Județean am alocat peste 1 milion de euro ca să facem față crizei sanitare provocate de coronavirus.

Cristian Gentea: "Voi face din Lunca Argeşului cel mai mare parc de distracţii din regiune"

Luni, 14 Septembrie 2020 13:29

PROIECTUL LUI CRISTIAN GENTEA PENTRU PITEȘTI! #AICI VREI SĂ TRĂIEȘTI!

# Terase # Restaurante # Cafenele # Zone de barbeque şi picnic # Locuri de joacă # Tiroliene # Cinematograf în aer liber #  Zonă de concerte # Piste pentru biciclişti

Malurile Argeșului oferă o oportunitate imensă de infrastructură pentru agrement, sport și HoReCa

Startul a fost dat - în ciuda numeroaselor greutăți (niciodată făcute publice)- de administrațiile precedente prin realizarea primul tronson de parc: Lunca Argeșului 1.o zonă în care mii de piteșteni își petrec timpul săptămânal de câțiva ani încoace.

 

Cadrele didactice din Argeș afectate de COVID-19

Luni, 14 Septembrie 2020 13:17

La nivelul județului Argeș sunt mai multe cadre didactice, la începutul acestui nou an școlar, care sunt afectate de situația creată de COVID -19.

"Avem 5 cadre didactice spitalizate. Sunt 6 cadre în carantină și care vor să își desfășoare activitatea în mediul online, mai sunt alte 3 cadre didactice aflate în carantină și care nu vor să își desfășoare activitatea pe online. Acestea trebuie să prezinte concediu medical", a precizat inspectorul școlar general prof. Liliana Elena Murguleț.

Sorin Apostoliceanu, scrisoare deschisă către dascăli, părinți și copii

Luni, 14 Septembrie 2020 09:59

 

 

 

Dragi piteșteni,

 

Ca părinte, la fel ca voi toți, anul acesta a fost unul pe care, dacă mi-ar sta în putere, l-aș șterge din calendar. Atât de multe complicații a generat acest virus încât boala în sine, de multe ori, pare mai inofensivă decât efectele generate la nivel de societate. Cu cine îmi las copiii cât timp sunt la serviciu? Ce fac de aici înainte? Creșa nu îmi mai primește copilul, pentru că și așa erau 35 într-o clasă și nu se pot respecta normele de siguranță; unde îl duc? Cine are grijă de copilul meu în cele două săptămâni în care grădinița l-a anunțat că trebuie să stea acasă, pentru că nu există spațiu suficient, iar cursurile urmează să aibă loc... cu rândul? De unde bani pentru măștile cu care copilul/copiii trebuie să meargă zilnic la școală?

 

Noul an școlar a început în toate școlile din Argeș

Duminică, 13 Septembrie 2020 23:43

Anul școlar 2020-2021 a începet în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Argeș. Propunerile primite din partea consiliilor de administrație ale fiecărei unități școlare, privind desfășurarea activității didactice în condiții  de siguranță, au fost înaintate spre avizare I.Ș.J. Argeș și DSP, fiind aprobate integral de comitetul județean pentru de situații de urgență. Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Cristian Gentea: Modernizăm sistemul de învățământ, facem școala atractivă și dinamică!

Duminică, 13 Septembrie 2020 16:48

Investițional, Primăria Pitești răspunde de construcție, extinderea, modernizarea și dotarea unităților în care se pregătesc peste 32.000 de elevi. Aceste obligații sunt ca și asumate, pentru că intră în „fișa postului” administrației locale, explicat, în prag de început de an școlar Cristian Gentea, candidatul PSD la Primăria municipiului Pitești. Ce se poate face însă mai mult? Iată abordarea domniei sale:

 

Poliția Siguranță Școlară își începe activitatea

Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 20:56

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română.

Consiliul Județean - 283 de proiecte de infrastructură școlară în 87 de localitati

Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 20:48

Zece milioane de euro au fost investite în infrastructura școlară în perioada 2016-2020.

Ion Mînzînă: "Consiliul Județean a finanțat sau cofinanțat 283 de proiecte în 87 de localități. Acestea au vizat refacerea acoperișurilor, amenajarea de grupuri sanitare în interior și racordarea la utilități, dotarea cu centrale termice și reparații capitale.

 

Fără cozi la UPU și lipsa asistenței medicale noaptea!

Vineri, 11 Septembrie 2020 12:46

CRISTIAN GENTEA: Facem primul centru medical de permanență pentru persoanele vârstnice din Pitești!

În platforma candidatului PSD pentru Primăria Municipiului Pitești, la capitolul măsurilor dedicate cetățenilor de vârsta a treia, mai sunt prevăzute un sistem de îngrijire la domiciliu, un centru medical de geriatrie, forme de subvenționare a bătrânilor cu venituri mici și locuri de întâlnire în cartiere

Cristian Gentea: "F.C. Argeș joacă de acum cu un înger pe umăr"

Joi, 10 Septembrie 2020 17:42

Astăzi a fost prezentat noul echipament al echipei FC Argeş, în cadrul evenimentului fiind prezentat şi noul autocar al echipei, unul modern şi cu însemnele clubului. La eveniment au fost prezenţi Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Gica Dobrin - soția marelui fotbalist Nicolae Dobrin, antrenorul Ionuţ Badea, sponsorii echipei, foşti jucători de renume ai FC Argeș foarte mulți suporteri. Cristian Gentea le-a mulţumit sponsorilor echipei şi Gicăi Dobrin pentru toate demersurile făcute pentru ca jucătorii lui Ionuţ Badea să poarte pe tricouri chipul legendarului Nicolae Dobrin.

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întotdeauna alături de argeșeni

Joi, 10 Septembrie 2020 15:22

"I-am mulțumit personal ministrului Sănătății, Nelu Tataru, pentru sprijinul acordat argesenilor și sistemului de sănătate din județ în timpul pandemiei de coronavirus. Domnul ministru a fost astazi la Centrul de Transfuzie Sanguina din Pitești, unde, datorita insistențelor președintelui PNL Arges, Adrian Miutescu, și eforturilor dansului, funcționează un aparat de plasmafereză. Ca prefect al județului, mi-am dorit ca in Arges sa funcționeze acest aparat, folosit pentru tratamentul pacienților Covid, dar și cât mai multe aparate de testare PCR. Le mulțumesc argesenilor care au donat plasma pentru tratamentul bolnavilor Covid, reacția acestora, de solidaritate și empatie, depășind așteptările tuturor.

Dacia a donat școlilor din Mioveni măști și dezinfectanți

Joi, 10 Septembrie 2020 14:04

Uzina de Automobile Dacia, alături de partenerii săi, Divvos Grup SRL și Francesca SA au răspuns cu entuziasm propunerii lansate de administrația locală din Mioveni, venind în sprijinul școlilor din oraș cu materiale sanitare și dezinfectanți.

Grație acestui act deosebit, 50.000 de măști faciale în trei straturi, 1280 de flacoane de dezinfectant de suprafețe și alte 1280 de flacoane de dezinfectant pentru mâini au fost donate în cadrul unui eveniment organizat de primăria Mioveni, la care au participat Ghristophe Dridi director general al Groupe Renault România și al Uzinei de Automobile Dacia, Gabriela Durac general manager ANN REEVES & FRANCESCA S.A., Cristian Pătru director executiv al DIVVOS GRUP, deputatul Simona Bucura Oprescu, vicepreședintele CJ Argeș Ion Mînzînă și alți reprezentanți ai companiilor implicate în acest proiect umanitar și social.

 

Aproape 65.000 de măști vor fi distribuite în Argeș persoanelor din familiile defavorizate

Joi, 10 Septembrie 2020 10:07

 

În baza OUG nr.78/2020, Guvernul României a alocat prin Direcția de Sănătate Publică Argeș,  3.236.750 de maști de protecție pentru persoanele din familiile defavorizate. Măștile de protecție au sosit ieri, 9 septembrie a.c., la sediul DSP Argeș, urmând ca, astazi si mâine, în baza unui grafic, acestea să fie preluate de autoritățile locale pentru a le distribui persoanelor beneficiare.

În județul Arges, 64.735 de persoane vor beneficia de măști de protecție,  fiecare dintre acestea primind câte 50 de măști.

Ministrul Cuc demontează minciunile electorale ale liberalilor. Contractul de finanțare pentru autostrada Pitești-Sibiu a fost semnat în 4 Noiembrie 2019

Miercuri, 09 Septembrie 2020 11:53

De multă vreme Argeșul nu a mai avut un candidat care să spună minciuni electorale cu atâta lejeritate cum o face Emanuel Soare. Nu enumerăm aici toate aberațiile fostului prefect, deoarece lista ar fi mult prea lungă. Neavând nimic personal cu care să se laude sau care să-l recomande pentru funcția la care candidează, rămas în memoria colectivă doar prin controalele și amenzile cu care i-a speriat pe argeseni, omul se agață de orice proiect care îi iese în cale și și-l asumă. La fel procedează și în cazul autostrăzii Pitești - Sibiu.
Pentru restabilirea adevărului, trebuie să vă reamintim că proiectul cu care se laudă acum liberalii a fost întocmit și trimis la Comisia Europeană de către guvernarea PSD, contractul de finanțare fiin semnat în 4 noiembrie 2019, când ministru al Transporturilor era Răzvan Cuc.
 

Ion Mînzînă: Consiliul Județean a investit 50 de milioane de euro în spitalele din Argeș, în ultimii 4 ani

Marţi, 08 Septembrie 2020 19:18

Argeșul este singur județ din România care are 12 spitale, dintre care 9 sunt sub autoritatea Consiliului Județean. În ultimii 4 ani, am investit în sănătate 50 de milioane de euro în modernizarea spitalelor și dotarea lor cu apariția performanței. Cu peste 1 milion de euro am cofinanțat reabilitarea dispensarelor din 23 de comune. Și tot din bugetul consiliului Județean am alocat peste 1 milion de euro ca să facem față crizei sanitare provocate de coronavirus.
Comandat de Partidul Social Democrat, Organizația Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 21200019, publicat de SC Atitudine Media Grup SRL

875,5 milioane euro aprobate de Comisia Europeană pentru autostrada București - Sibiu

Marţi, 08 Septembrie 2020 06:56

Comisia Europeană a anunţat pe 3 septembrie, aprobarea unei investiţii în valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti.  „Alocarea acestor bani din partea UE este o imensă victorie pentru România și o certitudine că banii vor veni iar autostrada se va realiza”  consideră Sorin Apostoliceanu, candidatul Partidului Național Liberal Argeș la primăria municipiului Pitești.

Astfel, coridorul va oferi o legătură neîntreruptă de-a lungul României, de la portul Constanţa şi până la vama Nădlac, legând centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi.

 

Peste 110.000 de porții din programul „Lapte și corn” au ajuns la persoanele defavorizate din Argeș

Luni, 07 Septembrie 2020 23:58

# Aproximativ 40.000 de cutii de lapte au fost aruncate pentru că au expirat

Consilierii judeţeni din Argeș au aprobat repartizarea a peste 110.000 cutii cu lapte, livrate în programul „lapte şi corn“ şi aflate în depozit, având în vedere că nu s-au mai ţinut cursurile şcolare din martie, către beneficiarii de venit minim garantat și către centre rezidențiale din subordinea DGASPC Argeș.

Primarul din Bradu în fața unui nou mandat. Dan Stroe: „Mai este mult de lucru în comună, însă progresul se poate vedea!”

Luni, 07 Septembrie 2020 23:58

Bradu este, deja, destinația favorită a piteștenilor ce și-au propus  să părăsească blocurile ridicate în vremea comuniștilor, însă doresc să meargă pe asfalt, doresc apă, gaze, canalizare.

 

Pagina 10 din 221

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea