Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC 2022

Marţi, 01 Noiembrie 2022 12:42

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești, cea de-a XV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala de Concerte a Filarmonicii Pitești. Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare susținute de consacrați ai genului: Ana Maria Cîrstina, Constantin Lătărețu, Panseluța Feraru și Ionel Tudorache. Acompaniază Orchestra Doina Argeșului. Preselecția va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 10.00, la Filarmonica Pitești.

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 01 Noiembrie 2022 12:39

CAFENEAUA LITERARĂ - 20 ani!

Între reviste s-a impus,
Are mulţi cititori fani,
În top să fie mereu sus,
Multe numere, mulţi ani!

ÎNCHISOAREA PITEŞTI

S-ar putea rău să ne pară,
Dacă-i dărâmată,
La câţi hoţi avem în ţară
Trebui`…reformată!

Nu se va majora prețul gigacaloriei la Pitești!

Marţi, 01 Noiembrie 2022 08:37

S-a modificat schimbarea! La începutul lunii octombrie, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, anunța majorarea preţului gigacaloriei pentru perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023. La vremea respectivă, edilul spunea că piteștenii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti cu 27% mai mult pentru căldură şi apă caldă. Vestea bună este că prețul gigacaloriei nu va crește în această iarnă. Săptămâna trecută, edilul Piteștiului a anunțat că Agenția Națională de Reglementare a Energiei a decis că prețul gigacaloriei va rămâne același.
„Trebuia să intrăm în Consiliul Local Pitești cu un proiect de hotărâre pentru a mări prețul la gigacalorie pentru populație. Nu mai este nevoie pentru că am primit de la ANRE o înștiințare, că s-a decis că prețul rămâne același. Era vorba despre o mărire de 70 lei la gigacalorie”, a declarat primarul, în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

Un singur microbuz școlar funcțional în comuna Mălureni

Marţi, 01 Noiembrie 2022 08:27

Din mai 2022 funcționează, prin ordin de prefect, comisia mixtă de control în școli. Astfel, la nivelul Instituției Prefectului Argeș sunt aduse la cunoștință problemele din unitățile școlare din județ. O situație specială a fost sesizată în comuna Mălureni. Unul dintre cele două microbuze școlare din localitate s-a stricat, fiind afectate astfel două școli, din Zărnești și Bunești.  Pentru ca elevii să nu învețe în clase simultane, s-a decis ca elevii claselor a doua și a patra de la Zărnești să meargă la Bunești, iar cei de la grupa pregătitoare și clasele întâi și a treia să meargă de la Bunești la Zărnești.

CENTENARUL ÎNCORONĂRII REGELUI FERDINAND ȘI A REGINEI MARIA (15 OCT. 1922)

Marţi, 01 Noiembrie 2022 07:59

Argeșenii interesați de istoria națională, mai cu seamă în aceste vremuri tulburi, când neamul și țara sunt supuse unor mari presiuni,  se pot apropia de reperele cu adevărat importante pentru identitatea noastră, trecând pragul Bibliotecii Județene Argeș. În holul central, este organizată, până la sfârșitul săptămânii viitoare, expoziția “ÎNCORONAREA REGILOR ROMÂNIEI MARI”  - cărți, encicopedii, albume din fondul de carte al instituției.
Expoziția subliniază însemnătatea simbolică a unirii tuturor provinciilor românești cu Regatul României, după recunoașterea granițelor noului stat, prin tratatele de pace încheiate cu țările învinse în Marele Război.

 

Primarul Ion Georgescu, reconfirmat în funcția de președinte al PSD Mioveni!

Luni, 31 Octombrie 2022 22:44

Joia trecută a avut loc Conferința de Alegeri a  PSD  Mioveni. Membrii prezenți la Conferință și-au ales conducerea pentru următorii 4 ani, dându-se gir în continuare unei echipe care a făcut și face perfomanță politică și administrativă la Mioveni.  Astfel, primarul  Ion Georgescu a fost reconfirmat în funcția de președinte.  De asemenea, au fost aleși și membrii Biroului de Conducere.
La alegerile de la Mioveni a participat și o echipă puternică a PSD Argeș condusă de către Ion Mînzînă - președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș:

Copiii care fac sport ar putea primi tichete în valoare de 150 de lei pe lună

Luni, 31 Octombrie 2022 22:22

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege care prevede că, de la 1 ianuarie anul viitor, copiii care sunt legitimați la un club sportiv și fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 de lei pe lună, bani care pot fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente sportive.
Legea va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Interesant este că Guvernul a dat aviz negativ acestui proiect de lege, sub motivația că:
“Executivul are obligația de a conduce politica bugetară în mod prudent, iar adoptarea inițiativei legislative ar influența negativ țintele deficit bugetar asumate pentru anul 2021 (…)”.

 

Jurnalism si literatură, influențe reciproce - Conferință publică la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 31 Octombrie 2022 16:54

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, găzduiește marți, 1 noiembrie 2022, începând cu ora 14:00, o conferință publică susținută de dramaturgul, poetul și publicistul român, stabilit in Franța, Matei Vișniec.
Matei Vișniec s-a născut în 1956 la Rădăuţi, judeţul Suceava. A scris poezie încă din copilărie, a debutat în revista Luceafărul în 1972, şi apoi în volum în 1980, la Editura Albatros, cu culegerea de poeme La noapte va ninge. A studiat filozofia la Bucureşti, a devenit membru fondator al Cenaclului de luni, s-a remarcat ca dramaturg chiar şi când piesele îi erau interzise.

Îți vine să crezi că a venit vara! Primăria Costești cumpără umbrele de plajă Curaçao

Luni, 31 Octombrie 2022 16:48

Primăria Costești, tocmai acum, în pragul iernii, se pregătește de... vară! Instituția a cumpărat, de peste 4.000 lei (sumă fără TVA), umbrele de plajă Curaçao. Nu e de rău, poate se aplică zicala că gospodarul își face iarna căruță și vara sanie. Chiar, nu puteau fi cumpărate la primăvară? Ar fi fost evitate costuri cu transportul, depozitarea etc.

 

Penitenciarul Mioveni a cumpărat lacăte de 1.000 euro

Luni, 31 Octombrie 2022 16:47

Toamna este anotimpul recoltei. Se adună recolta, se strâng roadele. La Penitenicarul Mioveni se strâng… lacătele. Intituția a cumpărat, luna trecută, lacăte de 1000 de euro. Mai exact, pachetul conține:
- lacăt 40 mm x 35 buc x 33 lei fără tva buc
- lacăt 50 mm x 35 buc x 44 lei fără tva buc
- lacăt 60 mm x 35 buc x 47 lei fără tva buc
Este vorba, conform achiziției, de lacăte cheie amprentă. Furnizorul este o firmă din București.

Expoziție Națională de Artă Naivă deschisă la Muzeul Județean

Luni, 31 Octombrie 2022 16:45

# Intrarea este liberă!
Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la vernisajul celei de-a 54-a ediții a Expoziției Naționale de Artă Naivă, găzduită de Muzeul Județean Argeș.
Evenimentul este unul dintre cele mai importante din țară, Piteștiul fiind considerat de peste 30 de ani o adevărată capitală a artei naive românești.

 

Ministrul Eduard Novak a fost ”branduit” cu simbolurile CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 31 Octombrie 2022 16:33

Supercupa României la Volei Feminin, organizată pentru prima dată în acest an în format Final 4, a reunit la Sala Sporturilor Mioveni cele mai bune patru echipe ale sezonului trecut: CSM Volei Alba Blaj, CSM Târgoviște, CSO Voluntari și CSM Lugoj. CSM Lugoj s-a impus cu 3-0 (25-21, 25-22, 25-22) în finala cu CS Voluntari câștigând primul trofeu din istoria sporturilor de echipă din Lugoj.

Spitalul Municipal Pitești – între vis și realitate

Luni, 31 Octombrie 2022 11:14

# În ianuarie 2023 va fi gata studiul de oportunitate

Firma care realizează studiul de oportunitate pentru Spitalul Municipal Pitești a făcut, săptămâna trecută, o vizită în teren, pe strada Depozitelor, în Lunca Argeșului II, acolo unde ar putea să fie construită unitatea spitalicească. Contractul pentru realizarea studiului de oportunitate a fost semnat, încă din luna septembrie, cu firma Ingineria Italia SRL. Data de 13 ianuarie reprezintă termenul final pentru predarea studiului de oportunitate.

“Am avut și o întâlnire cu reprezentanții care elaborează PUG-ul și am cerut, în mod special, ca această zonă să fie trecută în viitorul PUG ca servicii medicale”, a precizat viceprimarul Gelu Tofan în cadrul unei conferințe de presă de la Primăria Pitești.

 

Programul activitățiilor culturale organizate de Consiliul Județean Argeș

Luni, 31 Octombrie 2022 11:01

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural - artistice organizate de către instituțiile subordonate, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2022.

Luni – 31 octombrie

Ora: 12.00 - TINERII DESCOPERĂ EUROPA - Sesiune de formare referitoare la mobilitățile de tineret existente în Europa; acțiunea se încadrează în Campania Time to Move, derulată prin intermediul Rețelei Eurodesk. (Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino” Pitești - Biblioteca Județeană Argeș).

15 ani de la dispariția marelui jucător Nicolae Dobrin – Ziua în care a apus o stea

Luni, 31 Octombrie 2022 10:56

 

S-au scris și se vor mai scrie zeci, sute, mii de pagini despre Dobrin, s-au scris cărți, dar parcă se află și acum printre noi. Marele, inegalabilul său talent cu greu mai poate fi găsit astăzi în lumea fotbalului. Dobrin a rămas și va rămâne al nostru, al argeșenilor, cel mai bun și cel mai valoros fotbalist, o adevărată stea a Piteștiului, un zeu al fotbalului, un adevărat geniu.

A fost iubit nu numai de argeșeni, ci de o țară întreagă, pentru că ceea ce făcea el cu mingea în teren era ceva ireal, era o adevărată artă.

 

Adrian Miuțescu și Emanuel Ѕoare l-au purificat pe Ludovic Orban la Focul lui Ѕumedru

Luni, 31 Octombrie 2022 10:49

 

Ѕăptămâna trecută, președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a venit la Câmpulung Muscel pentru a participa la inaugurarea sediului organizației locale a partidului.

Dar piesa de rezistență a urmat spre seară. Atunci Orban a participat la Focul lui Ѕumedru, unde s-a purificat de toate relele pe care le-a îndurat de la rivalii politici.

ATENȚIE, șoferi! Ѕe schimbă regulile de circulație în sensul giratoriu!

Luni, 31 Octombrie 2022 10:45

Parlamentul vrea să modifice Codul Rutier și să schimbe regulile de circulație în sensul giratoriu, în ideea că actuala definiție ar provoca confuzie printre șoferi și din această cauză – multe accidente rutiere.

Prevederile legale incidente în cazul circulaţiei în sens giratoriu sunt lipsite de claritatea necesară unor norme juridice (…). Sunt susceptibile să dea naştere la numeroase interpretări din cauza cărora se produc accidente de circulaţie în sensurile giratorii.

 

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu se înțeleg pe majorarea pensiilor!

Luni, 31 Octombrie 2022 10:38

#„În România avem şi pensii de 70.000 lei, avem şi pensii de 1.200 - 1.500 lei”

Continuă discuțiile pe tema majorării pensiilor! După ce președintele României, Klaus Iohannis, a ordonat ca pensiile să fie majorate cu 15%, iar premierul Nicolae Ciucă a agreat această variantă. Dar nu sunt bani, strigă șeful PЅD, Marcel Ciolacu. Pentru o majorare cu 15 procente, efortul bugetar e de peste 3 miliarde de euro, ceea ce nu prea își permite bugetul de stat. În acest context, Ciolacu a avansat ideea că pensiile ar putea fi majorate diferențiat.

Când se aprinde iluminatul festiv la Pitești. Ducu Bertzi - spectacol în Piața Primăriei

Duminică, 30 Octombrie 2022 21:15

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi, iar autoritățile locale de la Pitești pregătesc cu atenție ultimele detalii. În acest an revine și Târgul de Crăciun, în Piața Primăriei, care va începe pe 30 noiembrie. Vor exista 40 de căsuțe la Târgul de Crăciun Pitești, care vor fi dedicate activităților specifice sezonului.

Tot pe 30 noiembrie se va aprinde și iluminatul festiv. Va avea loc și un spectacol, iar cap de afiș este Ducu Bertzi, unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică folk.

 

Debut cu victorie pentru Marius Croitoru. FC Argeș câștigă meciul de la Arad

Duminică, 30 Octombrie 2022 20:30

Victorie pentru Marius Croitoru la debutul ca antrenor la FC Argeș. Echipa piteșteană se impune cu 1-0 în meciul cu UTA, în etapa cu numărul 16 din Superligă.

În urma victoriei de la Arad, formația din Trivale ajunge pe locul 8 în Liga 1, cu 20 de puncte, la trei puncte distanță de ultimul loc din play-off, ocupat în acest moment de Petrolul Ploiești.

Golul victoriei a fost înscris de Garita, în minutul 27, după o cursă extraordinară făcută de acesta. UTA Arad a terminat meciul în 9 jucători, după ce Șteau (min. 86) și Erico (min. 90+3) au văzut cartonașul roșu.

Primarul Nicolae Rachieru, ales în funcția de președinte al PSD Budeasa

Duminică, 30 Octombrie 2022 19:50

Pe 30 octombrie au avut loc Adunările Generale de Alegeri ale organizațiilor locale PSD din comunele Budeasa, Mărăcineni și Micești.

În urma votului exprimat de către membrii prezenți la Adunări, primarul Nicolae Rachieru a fost ales în funcția de președinte al PSD Budeasa, primarul Nicolae Dascălu a fost ales președinte al PSD Mărăcineni, iar Nicolae Olteanu a fost ales președinte al PSD Micești.

 

Pagina 10 din 393

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea