Un angajat este patru în unul la Tabăra de la Corbeni - administrator, femeie de serviciu, instalator și paznic

Luni, 25 Iunie 2018 13:06

# Cu toate acestea, el este plătit însă cu salariul minim pe economie!  #$ Situația taberelor din subordinea MTS, dureroasă și în Argeș # Directorul DJST Argeș:
”Ne lipsesc trei lucruri să știți. 1 - banii, 2 - banii și 3 - tot banii”

La Corbeni, Gabriel Văcaru este administrator al Taberei DJST Argeș, tabără aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului. Deși încasează lunar un salariu minim pe economic, acesta este administrator, femeie de serviciu, instalator și paznic. Situația este una dramatică la nivel național. Ne vom raporta însă strict la baza din Argeș, bază care în luna iulie va primi 30 de fete și băieți în tabără. Pentru fiecare zi, fiecare persoană va achita 65 de lei. Condițiile din tabără nu sunt deloc cele mai bune, însă nici investiții nu sunt deoarece DJST Argeș nu are bani de la MTS pentru a investi.

 

”PSD-ALDE a reuşit să transforme România într-un teren de joacă pe bani publici şi pe nervii oamenilor”

Luni, 25 Iunie 2018 13:01

# Declara Iani Popa, în 2017, înainte de traseismul politic # Iani Popa declară că îi știe pe vinovații din PNL. Dar nu îi spune… „Alții, la fel de «vinovați» ca și mine, s-au agățat de funcții mai înalte. Ei sunt cei care decid în Partidul Național Liberal și sunt si mai vocali”.

După ce și-a oferit, singur, din funcția de președinte al filialei Argeș a partidului, un post călduț de parlamentar, Iani Popa, domn bărbat, având certitudinea că nu va mai prinde listele electorale, a demisionat din PNL și s-a dus la ALDE. Despre activitatea sa parlamentară nu se știu prea multe, activitatea sa însă, este prodigioasă pe facebook. Unde, acum puțin timp, îi înjura, de zor, pe cei din PSD. Pe aceiași cu care, acum, trebuie să se pune. Iată, în etape, curba politică de 180 de grade pe care a luat-o, cu viteză maximă, Iani Popa.

Argeșul - situația la Evaluarea Națională

Luni, 25 Iunie 2018 12:55

# Procent bun de promovabilitate, zeci de medii de 10, dar și situații inedite # Fiul lui Armand Chiriloiu, 10 pe linie

Argeșul a surprins din nou la Evaluarea Națională. Județul nostru se poate lăuda cu un procent bun de promovabilitate, cu mai multe medii de 10, dar și situații inedite – candidat din închisoare și școala ce a avut un singur candidat la examen. Ca în fiecare an, personalitățile Argeșului au avut copiii ce au susținut Evaluarea Națională. În acest an, a fost rândul lui Armand Chiriloiu – șeful Direcției Silvice Argeș, cel care a avut fiul în examen. Băiatul lui Chiriloiu a obținut 10 pe linie și poate alege orice liceu dorește. Altfel, pe lângă note mari și candidați fericiți, în Argeș au existat și alte extreme.

 

Liceele Tudor Arghezi și Cantacuzino vor putea beneficia de sală de sport

Luni, 25 Iunie 2018 12:55

# Se aprobă tarifelor practicate de ADP Pitești pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al municipiului

O nouă ședință de Consiliu Local Pitești va avea 26 iunie. Se anunțăo ședință obositoare în cadrul Primăriei Pitești cu 58 de puncte pe ordinea de zi, multe privind lucrări viitoare la liceele din Pitești. Se construiesc blocuri, se analizează indicatori de performanță, se vând terenuri, se preiau terenuri.
Iată cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi:

Cine refuză să muncească riscă să rămână fără indemnizația de la stat

Luni, 25 Iunie 2018 12:42

# Primarul de la Bughea de Jos, Dorel Tănăsescu (foto): „Începând cu data de 1 iunie am sistat la 18 persoane ajutorul social pentru că oamenii nu vin la muncă”

S-a votat legea prin care asistații social, apți din punct de vedere fizic și intelectual, care refuză un loc de muncă, vor pierde ajutorul social. Asistații social care refuză chiar şi o singură dată un loc de muncă sau un curs de calificare pierd ajutorul de stat după cum prevede o lege adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaților. Este vorba despre Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

 

Avocatul Poporului a finalizat ancheta în cazul copilului care a stat în cap în faţa premierului Dăncilă

Luni, 25 Iunie 2018 12:40

# „Fetița a executat un număr de gimnastică fără a-i fi asigurate măsuri de protecție adecvate”, spun reprezentanții Avocatului Poporului într-o recomandare făcută către IȘJ Argeș
Cu ocazia desfășurării Simfoniei Lalelelor, Avocatul Poporului a primit mai multe petiții din partea unor organizații și a unor oameni politici în legătură cu spectacolul dat de copii la „Simfonia lalelelor” de la Piteşti, unde o fetiţă de trei ani a stat în cap, pe asfalt, în faţa tribunei oficiale unde se afla şi premierul Viorica Dăncilă. Săptămâna trecută, pe 20 iunie, Avocatul Poporului a finalizat ancheta în acest caz și a transmis Inspectoratului Școlar Județean Argeș mai multe recomandări.

Ecran de proiecție fabricat, la comandă, în Japonia pentru Grădina de Vară din centrul Piteștiului

Luni, 25 Iunie 2018 12:37

# Cel târziu în august vor fi deschise din nou porțile de la Grădina de Vară

Lucrările la Grădină de Vară din centrul Piteştiului, situată în spatele Bibliotecii Judeţene Argeş, sunt aproape de finalizare Deși inițial lucrarea trebuia să fie realizată încă din 2017, ceea ce era scris pe foaie nu a corespuns cu ceea ce era pe teren. Iar amânările au apărut periodic. Pentru lucrările de reabilitare la Grădina de Vară a fost alocată de către Consiliul Județean Argeș suma de 493.693 lei, cu TVA inclus.

 

Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Argeş angajează avocat în procesul cu directorul Istrătescu

Luni, 25 Iunie 2018 12:33

O situație ieșită din comun are loc la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVPS) Argeş! Instituția este parte responsabilă civilmente într-un dosar de braconaj în care printre inculpați se regăsește chiar directorul AJVPS Argeș, Constantin Istrătescu. La termenul din 21 iunie a procesului desfășurat la Judecătoria Pitești, magistratul a amânat cauza pentru a da posibilitate instituției să își angajeze avocat.

Statul va oferi 500 de euro pentru cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social

Luni, 25 Iunie 2018 12:32

Se pregătește o Ordonanță de Urgență prin care statul va sprijini persoanele care vor să muncească și va descuraja puturoșii. Așadar, cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social vor primi lunar 500 de euro – ceea ce înseamnă în lei, undeva la 23 de milioane.
La acest moment, totul se află la stadiul de proiect de Ordonanţă de Urgenţă al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Proiectul este însă finalizat în linii mari, fiind transmis deja spre avizare ministerelor Finanţelor, Fondurilor Europene şi Justiţiei.

 

“Război” de Zilele orașului Mioveni!

Luni, 25 Iunie 2018 12:26

Focuri de armă, explozii și impresionante efecte pirotehnice, puști, pistoale, mortiere, tunuri, muniție, zeci de militari români și străini, tabără militară, tranșee, război! Atac, contraatac, ambuscadă, retragere, armistițiu, schimb de prizonieri, capitulare. Cine va învinge și cum se va desfășura bătălia? Ți-am stârnit interesul? Ești curios să vezi pe viu o scenă autentică de război? Timp de două zile, Mioveniul va fi sub asediul “armatelor inamice”, totul petrecându-se în cadrul unei manifestări istorico-militare de reconstituire istorică, un inedit proiect dedicat Centenarului Marii Uniri – 100 de ani de la primul Război Mondial.

Concert simfonic în aer liber, în centrul civic, de Zilele orașului Mioveni

Luni, 25 Iunie 2018 12:22

Locuitorii orașului Mioveni au un nou motiv de bucurie: la sfârșitul săptămânii îi așteaptă o serie întreagă de spectacole, prilejuite de Zilele orașului Mioveni. Oferta organizatorilor este și anul acesta una bogată, nelipsind muzica ușoară, populară, dar și cea simfonică.
Pe data de 29 iunie, orașul Mioveni își va sărbători patronii spirituali, pe Sfinții Petru și Pavel, pe care îi vor onora prin participarea la Sfânta Liturghie în Catredala Ortodoxă „Sf. Apostoli Petru și Pavel”.

 

Ministerul Sănătății: „Deficitul de medici specialiști la nivelul județului Argeș este de 23%”

Luni, 25 Iunie 2018 12:19

Deputatul Dănuț Bica (foto) a formulat mai multe întrebări către ministrul Sănătății, Sorina Pintea, privind situația sistemului medical în Argeș. Conform unui studiu realizat de Asociația Română pentru Promovarea Sănătății prin prelucrarea datelor parțiale oferite de jumătate dintre direcțiile de sănătate publică din țară, la finele lui 2017 exista un deficit în țară de 4.700 de medici specialiști. Situația se resimte și la nivelulul județului Argeș, unde nu există unitate spitalicească care să nu înregistreze deficit de medici specialiști.

ITM Argeş, totul despre soluționarea sesizărilor

Luni, 25 Iunie 2018 12:16

Persoanele fizice, individual sau organizate în asociaţii, şi persoanele juridice se pot adresa atât direct cât şi în scris prin poştă sau e-mail către ITM Argeş, pentru a sesiza încălcări ale prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă  sau în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Aceste petiţii sunt primite şi înregistrate prin Compartimentul de Informare şi Relaţii cu Publicul situat la parter, iar termenul legal de rezolvare este de 30 de zile de la înregistrarea petiţiei, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

 

Șefa achitată, angajații buni de plată! Doctorița Anca Alexandrescu, achitată în dosarul penal pentru… lipsă de probe

Luni, 18 Iunie 2018 23:01

# Cele două farmaciste și administratorul farmaciei din Călinești, deținută de Anca Alexandrescu, au primit închisoare cu suspendare și trebuie să plătească daune materiale de circa 220.000 lei către CAS Argeș
# Gheorghe Pristavu, avocatul Ancăi Alexandrescu: „Instanța a stabilit că nu există probe”

Avocatul Poporului Pitești, sesizat după ce un copil nu a primit alocația de stat

Luni, 18 Iunie 2018 22:53

# Coordonatorul Biroului în Pitești, Mihaela Stănciulescu, despre problema Serviciului de Expertiză Medicală: „Este o situație foarte serioasă”

Circa 400 de persoane au trecut pragul instituţiei Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Pitești, în primele cinci luni ale anului. Avocatul Poporului este cel care mediază între cetățean și administrația publică, încercând să rezolve conflictele prin buna înțelegere și să găsească acea soluție de compromis, încât interesele persoanelor să fie satisfacute.

 

Piteștiul se schimbă la față! Primarul Ionică, tur de forță la investițiile din municipiu

Luni, 18 Iunie 2018 22:48

Primarul Cornel Ionică a organizat, săptămâna trecută, o deplasare, alături de reprezentanții mass-media, la o parte dintre șantierele deschise în Pitești. De asemenea, au fost vizitate și unele obiective unde au avut loc investiții importante în ultima perioadă sau unde urmează a avea loc astfel de lucrări. Edilul Ionică împreună cu viceprimarul Sorin Apostoliceanu și cu alți reprezentanți din aparatul de specialitate al Primăriei au făcut un tur de forță la obiectivele din municipiu.

Serviciul de Ambulanță i-a suspendat contractul șoferului prins băut în timpul intervenției

Luni, 18 Iunie 2018 22:38

# Maşinile vechi şi deficitul de personal – marile probleme de la Ambulanţă

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Argeș i-a suspendat contractul individual de muncă șoferului depistat beat la volan de polițiști în timp ce venea de la o intervenție. Pe 17 mai, în jurul orei 22.30 un ambulanțier de la SJA Argeș a fost oprit în trafic de polițiști, fiind depistat cu o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-a reţinut permisul de conducere.

 

Uite mărirea, nu e mărirea... Greva de la Spitalul Județean din Pitești a inflamat spiritele

Luni, 18 Iunie 2018 14:14

În sănătate, se părea că lucrurile s-au liniștit. Nu a fost însă așa. Când și-au văzut fluturașii de salariu și când și-au amintit de ultimele promisiuni, angajați ai Spitalului Județean din Pitești au protestat chiar pe holurile unității.  Greva a fost una spontană și desfășurată la Spitalul Judeșean din Pitești. Așadar, săptămâna trecută, chiar în timpul programului, angajații au întrerupt activitatea și s-au adunat pe holul principal al spitalului pentru a protesta cu privire la faptul că parte de salarii diminuate cu 3000 de lei. La protest au participat asistenți medicali, brancardieri, infirmiere și chiar îngrijitoare.

Continuă ilegalitățile angajatorilor. Cifrele ITM Argeș sunt cutremurătoare: zeci de angajatori țin persoane muncind la „negru”

Luni, 18 Iunie 2018 14:11

ITM Argeș a efectuat 166 de controale în domeniul relațiilor de muncă. 36 dintre angajați au fost descoperiți cu 87 de persoane ce munceau fără niciun act legal. Alte 149 de controale au fost aplicate în domeniul sănătății și securității în muncă.
În urma controalelor din cadrul relațiilor de muncă, ITM Argeș nu a avut milă de angajatori. Au fost aplicate 30 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 1.220.000 de lei.

 

Rocadă în politica argeșeană! ALDE Argeș a luat locul PNL-ului cu un senator și un deputat

Luni, 18 Iunie 2018 14:09

# O interpelare și trei luări de cuvânt – activitatea parlamentară a lui Iani Popa în acest mandat
Deși cu mandat de senator obținut pe listele PNL, Ion Popa nu a mai suportat trecerea în linie moartă în cadrul partidului și a căutat o altă formațiune politică în care, pe viitor, șansele sale în politică să nu fie „blocate” așa cum s-a întâmplat la liberali. Astfel, senatorul Ion „Iani” Popa, fost preşedinte al PNL Argeş, a anunţat în plenul camerei superioare a Parlamentului, că trece la grupul ALDE.

O familie din Leordeni cu doi copii autiști are nevoie de ajutorul nostru!

Luni, 18 Iunie 2018 14:06

Familia Matei, din comuna Leordeni, satul Ciolcești, vă cere sprijinul pentru micuții Marinică și Safi. Cei doi suferă de autism și au nevoie de o operație cu celeule stem în Austria. Ionela Matei este cadru didactic în comuna Leordeni. Și-a dorit atunci când s-a căsătorit copii și Dumnezeu i-a oferit chiar doi. A născut prematur doi băieți: Marinică și Safi, care suferă de autism.

 

Pagina 10 din 151

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea