Piața Primăriei este, din nou, deschisă piteștenilor

Vineri, 12 Martie 2021 15:37

 

# Cristian Gentea: „Piața arată foarte bine... A început să îmi placă”

Recepția lucrării de reabilitare a Pieței Primăriei a avut loc vineri, 12 martie, în prezența reprezentanților municipalității piteștene, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Inspectoratului de Poliție, ai Direcției Culte și Patrimoniu dar și ai altor societăți. A participat, de asemenea, constructorul SC Tehno Fluid Solutions – lider asociere.

Proiectul, început acum un an, a presupus refacerea zonei pietonale prin montarea de pavaj ornamental din dale de granit 25-25 cm, lucrările incluzând strat de șapă semi-umedă de înaltă rezistență pentru granit, dale din beton de ciment, strat din piatră spartă, strat din balast, nisip anticapilar cu grosimea de 5 cm. Suprafața totală a intervenției este de 11.550 mp, din care bordură granit 1.165 ml, spațiu verde 3038,7 mp, granit 7019,4 mp, pavele 620 mp, piatră recompusă 872,2 mp, bordură granit 1.165 ml, glaf granit bănci și parapeți beton 278,3 ml.

 

Emilia Mateescu, noul prefect al județului, a executat Consiliul Județean Argeș

Miercuri, 10 Martie 2021 15:40

# Administrația județeană, obligată să plătească suma de 66.000 de lei

Între conducerea Consiliului Județean Argeș și noul prefect, Emilia Mateescu, există mai multe mici divergențe. Acest lucru face mult mai interesant modul în care vor colabora cele două instituții. Amintim că în 2015, Emilia Mateescu a participat la concursul organizat de administrația județeană pentru ocuparea funcției de secretar general al județului Argeș. Așa cum era de așteptat, ținând cont că nu era chiar pe placul conducerii CJ Argeș, aceasta nu a câștigat concursul, dar a contestat, însă fără rezultat, modul în care au fost redactate subiectele de către comisia de examen care ar fi strecurat, printre cele trei subiecte de specialitate, unul care făcea referire la o lege abrogată.

Percheziții la Serviciul de Ambulanță Argeș!

Miercuri, 10 Martie 2021 15:01

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat miercuri, 10 martie, mai multe percheziții la Serviciul de Ambulanță Argeș, la societăți comerciale din județ și la domiciliul unor persoane. Se fac cercetări într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

"În ziua de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au desfășurat 9 percheziții dimiciliare, pe raza județului Argeș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

 

După îndelungi chinuri, Biserica Goleștilor are acoperiș nou și speranțe pentru renovare

Miercuri, 10 Martie 2021 14:37

În campaniile pentru alegerile locale sau parlamentare, toate partidele au promis  atragerea de fonduri europene pentru monumentele istorice Campaniile  au  trecut, promisiunile au trecut și ele!  Bisericile din Argeș au rămas, la fel de bătute de vreme și de vremi…

Înălțată pe la 1646, în satul cu același nume, Biserica Goleștilor a suferit, a strigat, până anul trecut, după ajutor. Mai marii județului nu auzit, nu au fost interesați.  Acoperișul, din șiță, era îngrozitor de stricat. Automat, apa, zăpada, s-a infiltrat prin pereții ce au trăit, cu siguranță, vremuri mult mai bune.

Raportul Curții de Conturi! Prejudicii uriașe la Mozăceni, Davidești și Suseni

Marţi, 09 Martie 2021 14:26

Curtea de Conturi a României a făcut public, recent, raportul privind finanțele publice locale pe anul 2019 la nivelul județului Argeş. Din verificările efectuate la cele 48 entităţi din județ supuse auditului/controlului până la data raportului, au rezultat venituri totale suplimentare estimate de 3.144.000 lei, din care 485.000 lei accesorii fiscale, precum şi prejudicii totale de 4.750.000 lei, din care 93.000 lei majorări de întârziere.
De asemenea, s-au reţinut abateri financiar-contabile de la legalitate şi regularitate, precum şi cazuri de nerespectare a principiilor de economicitate, eficienţă şi eficacitate în utilizarea fondurilor publice şi în administrarea patrimoniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale, cuantificate la un nivel estimat de 75.392.000 lei.

 

Nereguli la Centrul de Cultură „Dinu Lipatti”

Marţi, 09 Martie 2021 14:20

# Au plătit cazarea la cursurile de perfecționare din bugetul instituției
Acțiunea de audit  desfășurată de Camera de Conturi Argeș, în perioada 4-27 noiembrie 2020, la Centrul de Cultură „Dinu Lipatti” s-a finalizat cu descoperirea unor nereguli. S-a constatat că „au fost efectuate plăți nelegale din creditele bugetare… „deplasări interne”, în sumă de 2.858 lei, reprezentând contravaloarea unor cheltuieli de delegare/deplasare în interes de serviciu, pentru cursuri de perfecționare profesională peste nivelul prevăzut de lege, în cazul a doi salariați ai instituției publice, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în valoare de 473 lei”.

Plăți nelegale pentru profesorii Colegiului Național ”Vlaicu Vodă”

Marţi, 09 Martie 2021 14:18

La Colegiului Național ”Vlaicu Vodă” s-a desfășurat, anul trecut, în perioada 3-16 aprilie și 6-13 mai, o acțiune de audit efectuată de Camera de Conturi Argeș. În urma controlului s-a stabilit că au fost efectuate plăți nelegale pentru o parte a personalului didactic. În acest fel a fost creat un prejudiciu de 112.000 lei.
„Au fost efectuate plăți nelegale, în valoare estimată de 112.080 lei, reprezentând contravaloarea dobânzilor aferente drepturilor salariale stabilite în favoarea personalului didactic din cadrul instituției prin hotărâri judecătorești, acordate peste nivelul prevăzut de lege”, se arată în raportul Curții de Conturi. S-a dispus recuperarea prejudiciului creat.
A.V.

 

 

Lucrări importante în comuna Bradu

Marţi, 09 Martie 2021 13:58

# Dan Stroe, primar:  „Voi  ține cont de părerea locuitorilor și de necesitățile acestora”
Investițiile continuă și în acest an în localitatea Bradu. Bunăstarea locuitorilor reprezintă o prioritate pentru primarul Dan Stroe. În prezent se lucrează la canalizarea pluvială de la Târgul Săptămânal, pe partea stângă, până la Valea Geamăna, lucrarea se apropie de finalizare.
Și pe străzile Paltinului și Smeurei au început lucrările la canalizarea pluvială, iar după finalizarea acestora, străzile vor fi asfaltate. Pe strada Merilor se lucrează la canalizarea pluvială și se va extinde și rețeaua de apă și canalizare.

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu - condamnat pentru ucidere din culpă

Luni, 08 Martie 2021 18:43

Vești proaste pentru omul de afaceri Nicolae Ivănescu. Pe 18 februarie, argeșeanul a fost condamnat, în primă instanță, la Judecătoria Pitești la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
Nicolae Ivănescu a fost trimis în judecată, în iunie 2019, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru ucidere din culpă. Acesta a fost cercetat în urma unui accident rutier petrecut pe 14 aprilie 2015 în Pitești, pe Calea Bucureşti. Aflat în maşina personală, un SUV negru, Ivănescu a lovit cu autoturismul un pieton, în zona Pieţei Ceair.

 

Ion Mînzînă: „Am cerut un audit la nivelul unităților spitalicești pentru a vedea cum au fost cheltuite sumele alocate de Consiliul Județean!”

Luni, 08 Martie 2021 17:45

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș a cerut un audit la cele nouă unități sanitare aflate în rețeaua Consiliului Județean Argeș, respectiv: Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul de Recuperare Brădet, Spitalul PNF „Sf. Andrei” Valea Iașului, Spitalul PNF Leordeni, Spitalul Orășenesc „Regele Carol I” Costești, Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea, Spitalul de Boli Cronice Călinești, și Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești.

„Am cerut un audit la nivelul instituțiilor spitalicești pentru a vedea cum au fost cheltuite sumele de bani alocate de Consiliul Județean”, a precizat Ion Mînzînă, în cadrul unei emisiuni la Argeș TV.

Deputatul Ionuț Moșteanu și-a adus aminte de pârtia de la Molivișu și de domeniul schiabil Făgăraș

Luni, 08 Martie 2021 17:36

Prezent la conferința de presă a USR Argeș, din 5 martie, deputatul Ionuț Moșteanu a făcut mai multe precizări pe tema a două obiective care ar putea schimba radical situația turismului argeșean. Proiectele au însă mai multe probleme, unul se plimbă de la o instituție la alta de câțiva ani, iar pentru celălalt nu s-a făcut absolut nimic concret, fiind adus în discuție la fiecare campanie electorală, „Atenția noastră se va duce și către două proiecte mari, de viitor, importante pentru economia și turismul din Argeș.

 

Peste 1500 de calculatoare noi pentru elevii din Argeș

Luni, 08 Martie 2021 16:51

O veste bună pentru învățământul din Argeș: au sosit, la Inspectorat, 1556 de laptopuri pentru școlile și elevii din județ. Acestea au fost achiziționate în cadrul programului ROSE, derulat cu fonduri europene nerambursabile. De asemenea, sunt așteptate cca. 1000 de table interactive. Alături de calculatoare, toate echipamentele vor duce la ridicarea calității actului de învățare din Argeș. Desigur, majoritatea vor merge către școlile din zonele rurale defavorizate, însă numărul este suficient de mare cât să ajungă acolo unde este nevoie.

Mii de angajați din Finanțe și ANAF vor primi laptopuri pentru a munci de acasă

Luni, 08 Martie 2021 14:24

Ministerul de Finanțe va cumpăra 3.700 de laptopuri pentru angajații care vor lucra de acasa în pandemia de coronavirus. Firma câștigătoare a făcut o ofertă mai mica față de valoarea estimată a contractului, de 11.100.000 lei TVA inclus.
Compania Dante International, care deține și administrează eMAG, cel mai mare magazin online din țară, a câștigat licitația organizată de Ministerul de Finanțe și va furniza, în perioada următoare, 3.700 de laptopuri necasare angajaților din Minister, ANAF și direcțiile regionale pentru a-și desfășura activitatea la domiciliu/ telemuncă în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Activități online pentru copii, organizate de Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 08 Martie 2021 14:15

Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș îi așteaptă și în luna martie pe copii să participe la o serie de activități educative, care fac ca timpul liber să fie mai interesant. Activitățile se vor desfășura în mediul online, pe platforma Google Meet. Astfel, în fiecare marți, începând cu ora 16.30, copiii sunt invitați să se conecteze în mediul virtual pentru a afla informații și curiozități din diverse domenii.

 

Luna lui mărțișor celebrată la Biblioteca Județeană. De mărțișor, ”Domnii citesc poezie”

Luni, 08 Martie 2021 14:12

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, găzduiește miercuri, 10 martie, începând cu ora 13, în Sala Tinerilor, evenimentul intitulat ”Domnii citesc poezie”.  
Ziua Internaţională a Femeii şi sărbătoarea Mărţişorului sunt celebrate astfel, prin lectură publică și prelegeri din creația invitatului de seamă, medicul-poet Constantin Teodor Craifăleanu.

 

Expoziție de sezon la Muzeul Județean Argeș: „PORTRET DE FEMEIE ÎN ARTA NAIVĂ ROMÂNEASCĂ”

Luni, 08 Martie 2021 14:09

Muzeul Județean Argeș vă invită luni, 8 martie 2021, ora 11.00, într-un refugiu de calm, armonie și comuniune, la vernisajul expoziției „Portret de femeie în arta naivă românească”. Expoziția, face referire la femeie și la preocupările ei, dezvăluie contribuția fiecărui artist, la materializarea prin pictură sau sculptură a unei sărbători atât de prețioase, luna martie, dedicată femeii.

Cursuri gratuite de programare, pentru copii, la Biblioteca Orășenească Topoloveni

Luni, 08 Martie 2021 14:04

# Înscrierile se fac până pe 15 martie!

Dacă ai între 10 și 14 ani și esti pasionat de programare, de tehnologie, te invităm să te înscrii în clubul existent la biblioteca orășenească Topoloveni. Înscrierile se fac până pe 15 martie! Suntem în era în care tehnologia avansează cu pași repezi iar copiii au nevoie de îndrumare pentru a o folosi benefic.
Biblioteca Orășenească Topoloveni vine în sprijinul doritorilor, prin acest program, datorită Fundației Progress. Învățăm împreună de la primii pași în crearea de jocuri și până la construirea și programarea de roboți. Mai multe detalii la bibliotecă.


 

A fost desemnat câștigătorul tronsonului 4 al Autostrăzii Pitești-Sibiu

Luni, 08 Martie 2021 14:02

# Secțiunea este între Curtea de Argeș și Tigveni și include un tunel de 1,3 kilometri

Firma austriacă care execută în prezent Lotul 1 al autostrăzii Piteşti-Sibiu a fost desemnată câştigătoare şi pentru Lotul 4, între Curtea de Argeş şi Tigveni, a anunţat, joi seara, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Continuă vânzarea imobilelor din Pitești ale lui Nicola Inquieto

Luni, 08 Martie 2021 13:53

# La licitația de săptămâna trecută, câteva bunuri au fost preluate de o bancă
Joia trecută, INSOLVENŢA SM SPRL, în calitate de lichidator judiciar al soci-etăţii DANIELA CONSTRUCȚII SRL, în faliment, a organizat o nouă  licitație publică cu strigare pentru vânzarea următoarelor imobile:
-  Imobil situat în Mun. Pitești, str. Negru Vodă, FN, jud. Argeș, compus din teren situat în intravilanul localității, având categoria de folosință curți-construcții, cu o suprafață de 412 mp, - 604.893 euro + TVA

 

Baroul Argeș va aproba bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2021

Luni, 08 Martie 2021 13:48

# Va fi prezentat și raportul de activitate pe anul trecut
În perioada 22-24 martie 2021, se desfășoară Adunarea Generală Ordinară în mod deschis a Baroului Argeş şi Adunarea Generală Ordinară a Filialei Argeş a Casei de Asigurări a Avocaţilor din România. Se va prezenta raportul de activitate al Baroului pe anul 2020 și se va aproba bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs. Ședința va avea următoarea ordine de zi:

125 de ani de la nașterea celebrului lăutar piteștean Zavaidoc

Luni, 08 Martie 2021 13:42

# Fire boemă, la nașterea băiatului, acesta a colindat străzile Piteştiului într-o sanie plină cu şampanie, dând de băut tuturor celor pe care i-a întânit în cale
# Din 2006, Primăria Pitești, organizează, în noiembrie, Festivalul Național de Muzică Lăutărească „Zavaidoc”.

În ianuarie, s-au împlinit 76 de ani de la trecerea la cele veşnice a celebrului lăutar Zavaidoc (Marin Teodorescu), cel care încânta prin interpretare lumea boemă a restaurantelor din perioada interbelică. Despre Zavaidoc se spune că era un bărbat chipeş, extrem de iubit de public, dar mai ales de femei, iar despre modul în care el trăia muzica lătărească, cronica vremii consemnează că auditoriul era impresionat până la lacrimi.

 

Pagina 10 din 257

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea