Simona Bucura Oprescu: „După ce a respins de trei ori PNRR-ul României, Bruxelles-ul ar putea proceda la fel și cu a patra variantă!”

Marţi, 03 August 2021 10:51

 

# Publicația germană DIE WELT critică PNRR-ul României: „Situația este cu mult mai delicată”!

În timp ce guvernanții de dreapta neagă dificultățile legate de PNRR, analiștii străini pun degetul pe rană și dezvăluie lacunele majore ale acestuia, precum și riscurile cu care se confruntă  România în legătură cu acest Plan.

Astfel, publicația germană DIE WELT arată, într-o amplă analiză, problemele pe care le întâmpină România cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Valea Iașului - în toamnă vor începe lucrările de extindere a rețelei de gaze

Marţi, 03 August 2021 10:43

Administrația comunei Valea Iașului pregătește demararea unor investiții importante pentru comunitatea locală. Astfel, la momentul actual, Primăria Valea Iașului are în derulare achiziția unor lucrări de extindere a rețelei de canalizare, în urma cărora vor fi puși în funcțiune 2,1 km de rețea de canal.

”Lucrările presupun extinderea canalizării pe strada Bălășești, cu rețea pe o lungime de 900 de metri. În proiect este inclusă și strada Mihai Viteazul, în satul Cerbureni. Practic, vor fi puși în funcțiune 2,1 km de canalizare, prin conectarea celor două străzi la rețea”, declară primarul Cristian Enescu.

După ședința Consiliului Local Valea Iașului de la finalul lunii iulie, se va face achiziția pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor de forare a trei puțuri în localitate.

Apă de calitate mai bună la Săpata

Marţi, 03 August 2021 10:40

Administrația din Săpata a fost luate măsuri pentru îmbunătățirea calității apei livrate cetățenilor din comună. Astfel, în luna iulie a fost pusă în funcțiune stația de filtrare/demanganizare a apei și a fost înlocuit grupul de pompare al rețelei pentru satele Lipia și Găinușa. Astfel, din această vară nu vor mai fi probleme din punct de vedere al calității apei, dau asigurări autoritățile locale. Investiția realizată la stația de apă s-a ridicat la suma de 160.000 de lei, fonduri provenite din bugetul comunei.

Totodată, au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii ”Alexandru Guță” Găinușa, profitându-se de faptul că elevii sunt în vacanță și se poate lucra fără probleme.

 

Primarul Nicolae Rachieru, mesaj către cetățeni: „Vă rog să înțelegeți că sistemul de aprovizionare cu apă este doar pentru consumul menajer”

Marţi, 03 August 2021 10:38

Comuna Budeasa s-a confruntat, în ultima perioadă, cu probleme mari la sistemul de alimentare cu apă. Primarul Nicolae Mihai Rachieru a luat mai multe măsuri pentru a rezolva această situație.

„În ultima perioadă ne-am confruntat cu probleme grave la sistemul de alimentare cu apă, în satul Budeasa MARE, probleme agravate și de seceta din ultimele săptămâni, dar și de unele avarii din gospodăriile cetățenilor. Tocmai de aceea, pentru a evita dezechilibrul privind alimentarea cu apă în gospodăriile de pe aleile laterale ale satului, am înlocuit și aproximativ 600 m de conductă de apă.

Angajații Primăriei și SEdC Mioveni, au intervenit pentru înlocuirea pompei din foraj cu una de putere mai mare. În urma verificărilor, s-a constat că sistemul este în parametrii normali, bazinul fiind umplut la capacitate maximă”, a precizat primarul comunei Budeasa.

Veteran de război din Mioveni, aniversat la 100 de ani

Marţi, 03 August 2021 10:30

 

 

Autorităţile de la Mioveni l-au sărbătorit pe maiorul (rtr) Sima Nicolae, care a împlinit vârsta de 100 de ani. Alături de un frumos tort, un buchet de flori, urări de sănătate și viață liniștită lângă numeroasa lui familie, sărbătoritul a primit și titlul de cețean de onoare, precum și o plachetă aniversară din partea primarului Ion Georgescu. Bravul veteran de război a impresionat audiența prin spiritul său încă tânăr și mintea sclipitoare.

 

Cristian Gentea: „Din cauza incompetenței actualilor guvernanți, România a fost exclusă din cel mai mare program de cercetare nucleară”

Marţi, 03 August 2021 10:26

 

Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș și primar al municipiului Pitești, a atacat modul în care Guvernul conduce țara.

 

„Am fost neplăcut surprins să îl aud zilele trecute pe premierul liberal Florin Cîțu spunând că nu mai doreşte investiţii fără rezultate în domenii precum cercetare, educaţie sau sănătate. Cum poți afirma că în aceste domenii "se alocă fonduri de la bugetul statului doar de dragul finanţării"? Sunt domenii esențiale în orice țară care are pretenția că este civilizată! Cum să ai performanțe în cercetare dacă nu investești? Și așa acest domeniu suferă de o subfinanțare cronică.

Argeșeanca Alina Gorghiu – desființată la aproape fiecare postare pe facebook

Marţi, 03 August 2021 10:19

# Alina Gorghiu: „Iresponsabilitatea PSD vă mai uimește?!”

Aproape fiecare postare pe facebook a Alinei Gorghiu se lasă cu sute de comentarii, care de care mai… suculente. Săptămâna trecută, argeșeanca noastră a înzdrăznit să atace, din nou, PSD-ul, atacându-l pe liderul accestuia, Marcel Ciolacu.


Alina Gorghiu: ”Răspuns pentru domnul Ciolacu! Au mai venit cu o idee năstrușnică: să își delege prim-ministrul atribuțiile, iar asta exact când trebuie făcută rectificarea bugetară. Adică să lăsăm țara fără banii necesari investițiilor din comunități.

 

Comunicat Asociația Investitorilor la SIF-uri (AISIF.RO)

Luni, 02 August 2021 12:42

În data de 02 august 2021, Asociația Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a trimis conducerii SIF Banat Crișana (SIF1) o interpelare în care cere o serie de lămuriri de interes pentru toți cei care sunt acționari la SIF-uri.

Informarea solicitată de asociația noastră privește decizia de vânzare a unui hotel din Hunedoara și de două programe de răscumparare de acțiuni votate pe 27.04.2020 și 02.11.2020.

Redăm mai jos conținutul punctelor din interpelarea adresată SIF1.

1) SIF Hoteluri, care este o societate cotată deținută în proporție de 99% de SIF1, a decis vânzarea unui hotel în orașul Hunedoara.

Începe turneul de tenis Comesad BCR Open

Luni, 02 August 2021 11:15

În perioada 2 - 8 august, la Pitesti, la baza sportivă Comesad are loc turneul de tenis de câmp Comesad BCR Open, ediția a VIII-a.Suprafața de joc este zgura, iar premiile totale sunt de 25.000 de dolari.Turneul este organizat pentru a șasea oară în parteneriat cu BCR, și va transforma și în acest an, pentru o săptămână, Piteștiul în centrul tenisului din România.

Comesad BCR Open este singurul turneu privat 100% care se desfășoară în România și reunește pe tabloul principal sportivi din 13 țări, 8 dintre ei fiind în top 500 clasament ATP.

 

Evoluţia lucrărilor de infrastructură este pusă în pericol de creşterile preţurilor la materialele de construcţii din ultimul an

Luni, 02 August 2021 11:11

 

Nouă sectoare de auto­stradă pentru România se află în stadiu de pro­iec­tare la Com­pania Na­ţională de Admi­nis­trare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lungimea totală a acestora fiind de peste 240 de kilometri, potrivit informaţiilor furnizate de companie la solicitarea ZF.

„Atragerea şi direcţionarea eficientă a fondurilor europene în infrastructură (aproape 8 miliarde de euro, respectiv 27% din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) pot reprezenta motorul ciclului de creştere economică postpan­demică sustenabilă din România“, spun reprezentanţii KeysFin, furnizor de servicii de business information.

 

Atenție, piteșteni! Mașinile staționate neregulamentar vor fi ridicate

Luni, 02 August 2021 11:04

De duminică, 1 august 2021, a intrat în vigoare H.C.L. nr. 191/27.05.2021 - staționarea neregulamentară a autovehiculelor, în Pitești, va fi sancționată prin dispoziție de ridicare!

Agenții Poliției Locale Pitești sau, după caz, ai Inspectoratului Județean de Poliție Argeș vor realiza dispoziția de ridicare a autovehiculului, în condițiile art. 143 din H.G. nr. 1391/2006, iar activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar se desfășoară, în condițiile legii, de către Administrația Domeniului Public Pitești, instituție care va și gestiona depozitarea în spaţiul special amenajat din incinta Târgului Săptămânal al municipiului Pitești, aflat pe raza comunei Bradu.Au fost montate plăcuțe adiționale, în zona centrală, care semnalează restricția de staționare acolo unde aceasta este prevăzută.

 

Ministerul Finanțelor anunță că programul ”Tezaur”continuă și în luna august

Luni, 02 August 2021 11:02

 

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 2 august 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,15%, 3,50% și 3,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

„Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populație. Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

- Între 2 – 27 august 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;

 

- Între 2 – 26 august 2021 pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română.

A fost desemnată, din nou, firma care se va ocupa de tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești

Luni, 02 August 2021 10:56

 

# Ministrul Transporturilor: „Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată"

Asocierea de firme UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct a fost din nou desemnată să construiască tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești (Coloneşti – Piteşti cu o lungime de 32 km). Acestea au mai fost declarate de două ori câștigătoare ale licitației, dar de fiecare dată rezultatul procesului de atribuire a contractului a fost contestat de firma China Railway 14th Bureau Co Lld. Ca urmare a contestațiilor, instanțele de judecată au obligat CNAIR să reevalueze ofertele și să reia procedura.

 

Amintim că în 2020 s-a semnat contractul cu UMB după decizia CNSC prin Memorandum în Guvern, dar Curtea de Apel Bucureşti a anulat efectele şi a dispus reluarea procedurii pentru ca, în februarie 2021, UMB să fie desemnat, din nou, câştigător iar în iunie instanța a impus Companiei de Drumuri să reevalueze oferta constructorului din China, procedura fiind reluată.

 

Bazinul de înot de la Mioveni va fi deschis și în august

Luni, 02 August 2021 10:53

SEdC Mioveni anunță continuarea activității și în luna august, la Bazinul de înot Mioveni. Sunteți așteptați pentru inițiere sau relaxare la sediul bazinului situat în Bulevardul Dacia, nr. 49 (lângă noua sală a sporturilor), după următorul program:

INIȚIERE ÎNOT:

Luni, Miercuri, Vineri: 11.00 – 14.00 / 16.00 – 19.00

Marți, Joi: 11.00 – 14.00 / 16.00 – 20.00

Sâmbătă: 10.00 – 12.00

Sărbătorile Argeșului și Muscelului nu se organizează în 2021

Luni, 02 August 2021 10:50

 

Sărbătorile Argeșului și Muscelului nu se vor organiza în această vară, Informația a fost confirmată de Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

 

„Motivele sunt cele de ordin financiar și cele de ordin pandemic. Nu puteam începe invitarea unor trupe de dansatori din țări fără să știm dacă sunt în cod galben, în cod roșu și așa mai departe, plus că nu puteam angaja niște cheltuieli fără să respectăm niște proceduri legale, care nu știam cum se pot finaliza. Vă dați seama ce ar fi însemnat să fi încheiat contracte pentru scenă, pentru deplasări, servicii hoteliere și, la un moment dat, să ni se spună stop, aici lucrurile se opresc”, a explicat Ion Mînzînă.

 

Concurs de realizare a LOGO-ului Teatrului “Alexandru Davila”

Luni, 02 August 2021 10:43

 

Concursul de realizare a LOGO-ului Teatrului “Alexandru Davila” Pitești, parte a proiectului de identitate vizuală a instituției, a fost prelungit pana la data de 15 august. Pe cale de consecință, se mai pot trimite lucrările până la data menționată la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

În perioada 16- 20 august 2021 urmează etapa de analiză a tuturor propunerilor primite de către reprezentanții teatrului și specialiști în domeniu, fiind selectate cele mai bune 10 lucrări. Toate cele 10 lucrări selectate vor fi evaluate de public pe pagina de facebook a teatrului în perioada 21-31 august 2021, iar votul acordat va conta în proporție de 50% în alegerea LOGO-ului câștigător. Pe 1 septembrie 2021 se va anunța marele câștigător.

Avansări în grad și pensionări, la ISU Argeș

Luni, 02 August 2021 10:41

Momente emoționante pentru pompierii argeșeni. Pe 30 iulie, la ISU Argeș au avut loc două evenimente importante. Primul moment, a fost și cel mai emoționant, fiind vorba despre festivitatea de trecere în rezervă, cu drept de pensie, pentru doi ofițeri și 3 subofițeri din cadrul ISU ARGEȘ, începând cu data de 01 august, după cum urmează:

Colonel Petricu Dragoș, Lt. Col. Marin Teodor, Plt. Adj. Șef Muscurel Adrian, Plt. Adj. Graure Cătălin și Plt. Adj. Sava Emanoil . Cu ocazia pensionării, celor cinci cadre militare li s-au conferit diplome de apreciere, în semn de mulțumire pentru profesionalismul, curajul și implicarea de care au dat dovadă în întreaga activitate profesională desfășurată în cadrul instituției.

 

Un asistent de la Serviciul de Ambulanță Argeș – premiat de președintele Iohannis

Luni, 02 August 2021 10:33

Un număr de 45 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe ale ţării au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei.

Şeful statului a acordat Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler pentru 21 de medici şi Medalia "Meritul Sanitar" clasa a III-a pentru 24 de asistenţi medicali. De la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș a fost premiat asistentul medical Dumitru-Bogdan Crăciun.

„Felicitări, Bogdan! Un profesionist dedicat oamenilor. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 28 iulie 2021, decretul de decorare a unor medici și asistenți medicali, cu prilejul Zilei Naționale a Ambulanței.

Corpul „B” al Universității din Pitești - în continuare fără autorizație ISU

Miercuri, 28 Iulie 2021 19:40

# Dumitru Chirleșan: „Suntem la a doua reziliere. Căutăm contractant ca să terminăm”

Universitatea din Pitești pare urmărită de ghinion! Deși încearcă de mai mulți ani să obțină avizul de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arges la Corpul „B” al instituției, lângă Rectorat, acest lucru nu a putut fi dus la capăt din cauza constructorilor neserioși. Deși sunt bani pentru lucrare, nu se găsesc meseriași care să o realizeze. Conform rectorului Dumitru Chirleșan, UPIT a reziliat deja al doilea contract pentru acest obiectiv. Deși contractul a fost atribuit, conform SEAP,  firmei Lumida SRL din Pitești, în vara anului trecut, cu suma de 2.056.631,72 lei (fără TVA), lucrările au bătut pasul pe loc. Pe 31 martie 2021, contractul a fost reziliat.

 

Gheorghe Drăgan, primarul de la Lunca Corbului: 406 lămpi cu LED vor fi montate în toată comuna

Miercuri, 28 Iulie 2021 07:19

Comuna  Lunca Corbului face pași hotărâți spre dezvoltare. Recent, administrația locală a obținut fondurile pentru montarea a peste 400 de lămpi LED, pentru iluminat public. Acestea vor fi montate în întreaga localitate.

Gheorghe Drăgan: ”Am obținut fonduri prin Agenția de Mediu pentru modernizarea iluminatului public. Proiectul privind „Creșterea eficienței sistemului de iluminat public” este în implementare, montându-se 406 lămpi cu led, în toată comuna. În nrest, situația utilităților este încă nerezolvată în totalitate. Alimentare cu apă există peste tot, spre exemplu.

Blamată de Manu, promovată de Mînzînă! Consilierul juridic Tatiana Eftime - director general la DGASPC Argeș

Marţi, 27 Iulie 2021 15:42

# În 2016, și-a dat demisia din fruntea Spitalului de Pediatrie după ce a cumpărat un telefon de serviciu din donațiile spitalului # „Am cerut un telefon în care eu să pot vedea imaginile de pe camerele de supraveghere de la spital. Acum că știu că sunt camerele pe telefon îi mai disciplinez puțin (pe angajaţi)”, declara aceasta

Schimbare la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Iuliana Matei, cea care a îndeplinit funcția de director general interimar al instituției în ultimul an, de când Adrian Macovei a ieșit la pensie,  se întoarce de la 1 august în funcția de director adjunct,  în locul ei urmând să fie numită o nouă persoană de către Consiliului Județean Argeș.

 

Pagina 10 din 288

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea