Se precipită treburile în Dosarul ”Consultanța”

Luni, 20 Februarie 2017 13:56

# Completul Înaltei Curți de Casație și Justiție a stabilit, în luna martie, trei termene de judecată!

Situație mai rar întâlnită în zona magistraturii. Este vorba de celebrul Dosar ”Consultanța”, în care 40 de primari argeșeni sunt acuzați de abuz în serviciu și alte infracțiuni complementare.
La termenul din 15 februarie, în fața judecătorilor completului penal al Înaltei Curți de Casație și Justiție, avocații apărării au solicitat, fiecare, permisiunea de a depune înscrisuri, de a fi audiați martori. De asemenea, s-au solicitat numeroase expertize, contabile sau privind fondurile europene. Edilii argeșeni vor încerca, pe această cale, să demonstreze că strategiile de dezvoltare comandate și plătite firmei deputatului Mircea Drăghici au fost benefice pentru comunitate, producând efecte pozitive, reușindu-se, printre altele, atragerea de fonduri europene sau finanțări de la bugetul național.

 

Miliarde de lei pierdute de C.J. Argeș dintr-un singur contract semnat aiurea

Luni, 20 Februarie 2017 13:51

# Iată una din ultimele boacăne ale ”guvernului” Tecău

Se vorbește, intens, de bugetul județului, se vorbește, intens, de restricțiile cărora acest buget trebuie să le facă față. Niciun cuvânt, însă, de gafele cu impact financiar uriaș asupra acestui buget, gafe care bagă mâna în buzunar, practic, tuturor argeșenilor.

”Am încredere că guvernul va finanța cu o parte din valoare construcția spitalului pe care am început-o cu fonduri de la bugetul local”

Luni, 20 Februarie 2017 13:47

# Interviu Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni

Deși considerat un oraș tânăr, Mioveniul arată cu totul altfel decât în urmă cu 25 de ani. Suprafața rezidențială  a crescut  de câteva ori, populația deasemenea, cu toate provocările ce decurg pentru administrația locală. O bună colaborare cu cei doi coloși industriali din zonă – Dacia-Renault și ICN, care, și ei, au avut, întotdeauna, problemele și pretențiile lor, toate acestea și multe altele au transformat întreaga zonă într-o imensă tablă de șah.

 

Năravul vechi se uită greu! Bani publici ”pe caiet”, din nou, la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș

Luni, 20 Februarie 2017 13:43

Nenumărate controale de la Ministerul Tineretului și Sportului, nenumărate rapoarte întocmite în care au fost evidențiate nereguli crase privitoare la modul în care sunt înregistrați clienții sau încasați banii, toate acestea au un singur numitor comun: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Rapoartele de control au avut concluzii dure, documente au fost trimise către ANRMAP, procuratură și chiar către DNA. Între timp însă, nimic, nicio schimbare. Statul în stat denumit DJST Argeș continuă să își facă, liniștit, de cap, beneficiind de infrastructura pusă la dispoziție de statul român. Spații de cazare, restaurant – unele chiar în Pitești, toate acestea sunt puse la muncă. Pentru cine? – ne întrebăm noi. Și din ce cauză nu se iau măsuri drastice?

Varujan Vosganian și ”Copiii războiului” la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 20 Februarie 2017 13:42

Miercuri, 22 februarie, la ora 17.00, scriitorul Varujan Vosganian își va lansa, la Biblioteca Județeană Argeș, cea de-a treia carte de proză, romanul de 552 de pagini - ”Copiii războiului” (Ed. Polirom, 2016). Aidoma celorlalte două, ”Cartea șoaptelor” și ”Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri”, ”Copiii războiului” pune un diagnostic secolului 20 și societății românești, în particular, iar diagnosticul este Suferința Instituționalizată și promovată ca produs de consum, cu etichetă strălucitoare și slogan sforăitor.

 

La începutul lunii mai, Elena Grigorescu Băcanu se reîntoarce, din concediul de maternitate, la șefia AJPIS

Luni, 20 Februarie 2017 13:41

Intrată în concediu de maternitate în luna octombrie a anului trecut,  după nașterea fetiței sale ce a avut loc la un spital din Capitală la sfârșitul lunii august, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș, liberala Elena Grigorescu-Băcanu a decis să intre pentru  o perioadă de jumătate de an într-un concediu postnatal ,pentru a-și dedica întreg timpul său fetiței ,Eliana-Maria, în vârstă de doar câteva luni. Astfel, până la începutul lunii mai,șefia AJPIS Argeș a fost asigurată de către o conducere interimară pentru a asigura bunul mers al lucrurilor până la momentul întoarcerii tinerei directoare din concediul de maternitate.

Fiul medicului Valerian Azamfirei își deschide propria clinică de cardiologie

Luni, 20 Februarie 2017 13:38

Doctorul Bogdan Azamfirei, alături de soția sa,  Lavinia-Sânziana Azamfirei, medic cardiolog în cadrul Spitalului Universitar din Capitală, vor deschide prima clinică cu profil exclusiv de cardiologie din Argeș.
Deși au trecut mai bine de câteva luni de la finalizarea lucrărilor, noua construcție a depășit o perioadă mai grea de stagnare și urmează să își trateze primii pacienți în perioada următoare. Noua clinică  va purta numele de „Restart”.

 

VIVO! Pitești te trimite în luna februarie într-un city break la Veneția

Luni, 20 Februarie 2017 13:13

Între 11 și 26 februarie, vino la VIVO! Pitești și cumpărăturile tale pot fi răsplătite cu un minunat city break la Veneția. Tot ce trebuie să faci este să cumperi, într-o singură zi, în perioada 11 februarie, ora 10.00 – 26 februarie, ora 22.00, din oricare magazin din VIVO! Pitești, astfel încât valoarea totală a unui bon să fie de minim 100 Ron. Apoi, ia cu tine bonurile și cumpărăturile făcute la biroul de informaţii al centrului comercial în ziua efectuării cumpărăturilor şi completează un talon care va intra în tombola pentru extragerea premiului cel mare.

Dan Stroe, primarul PSD ales din Bradu, a fost achitat!

Miercuri, 15 Februarie 2017 13:09

Poveste cu final neașteptat în procesul penal al primarului ales din Bradu, Dan Stroe. În vara anului trecut, acesta a fost acuzat de dare de mită de către un consilier local. Dan Stroe nu a putut depune jurământul de primar și nu a avut voie, până în momentul de față, să intre în instituție, din cauza măsurilor preventive impuse. Iată însă că, odată cu achitarea sa de către magistrații Tribunalului Argeș, instanța constată încetate, de drept, și măsurile preventive impuse. Așa încât, în curând, primarul PSD ales de oamenii din Bradu va depune jurământul, în detrimentul locțiitorului său actual, Florin Frătică.

 

Omul de afaceri Marian Drăgușin - victimă a combinațiilor imobiliare ale fostului director de la Piraeus Bank

Luni, 13 Februarie 2017 12:23

# Colaborarea cu Gabriel Drăgoi l-a costat pe patronul Vinalcool sume uriașe

Poveste cu final încă necunoscut pentru patronul de la Vinalcool, Marian Drăgușin. Omul de afaceri argeșean, în virtutea relațiilor de colaborare cu directorul (pe atunci) băncii Piraeus – filiala Pitești,  a reușit să se vadă, în momentul de față, pe panoul executaților silit. Ce s-a întâmplat?
Ei bine, cu câțiva ani în urmă, pentru a obține un credit de la unitatea bancară manageriată de el însuși, Gabriel Drăgoi l-a rugat pe Marian Drăgușin să îi garanteze suma de bani dorită cu un imobil.

Magistrații Tribunalului Argeș au admis cererea formulată de ANI în cazul fostului primar al comunei Albeștii de Muscel, Ionel Năftănăilă

Luni, 13 Februarie 2017 12:22

Fiind deja acuzat într-un dosar pentru prezentare de documente, declarații false în formă continuată și conflict de interese ce aveau ca scop obținerea unor fonduri europene, iată că pe rolul instanței Tribunalului Argeș, la jumătatea lunii decembrie, a fost înregistrat de către ANI  un nou dosar,  având ca obiect conflict de interese ori incompatibilitate. Alături de fostul primar Năftănăilă, în calitate de pârâți în același dosar sunt și Primăria Albeştii de Muscel şi Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietari de Păduri, tot din aceeași localitate. În mandatul său din 2008-2012, Ionel Năftănăilă a fost declarat incompatibil și în conflict de interese de către ANI, acesta punându-și semnătura atât în calitate de primar cât și de cea de președinte al Asociației Crescătorilor de Animale și Proprietari de Păduri din Albeștii de Muscel pe actele adiționale de la un contract de concesiune, ce avea ca scop obținerea unei sume achitate de APIA Argeș de aproximativ 460.000 lei.

 

Noul hypermarket Lidl din Războieni ar putea fi inaugurat înainte de termen

Luni, 13 Februarie 2017 12:17

Pe locul unde a funcționat timp de mai mulți ani o cunoscută librărie din Pitești, situat în imediata apropiere a Poliției Municipiului, se lucrează intens, în ciuda vremii destul de capricioase, la construcția celui mai mare hypermarket Lidl din oraș. Noul magazin al retailerului german Lidl ce urmează a fi inaugurat va fi cel mai mare din județul Argeș, asta pentru că, spre deosebire de celelalte două magazine deja existente în Pitești, noul hypermarket va fi prevăzut cu un etaj, parcări, spații verzi, dar și alei carosabile și pietonale.

Încă două firme de construcții sunt pe cale să își piardă sediile

Luni, 13 Februarie 2017 11:43

# NORDCO S.A. și INSTAG S.A., față în față pe Strada Depozitelor, ambele cu sediile scoase la vânzare de executorii judecătorești

Criza economico-financiară de acum câțiva ani încă produce efecte. Apărute ca ciupercile după ploaie, firmele de construcții nu mai făceau față comenzilor, piața imobiliară fiind, până în 2009, într-o continuă expansiune. Criza a lovit, poate, cel mai dur tocmai în aceste firme. Imobiliarele s-au prăbușit brusc. Constructorii s-au canibalizat, alergând să își adjudece licitații chiar și cu zeci de procente mai puțin față de prețul estimat, numai pentru a avea ce să dea de lucru angajaților. Doar că, cei mai puțin prudenți, ca și cei cu o capitalizare mai redusă, nu au rezistat.

 

Investiţie de 10 mil. euro într-o fabrică de componente pentru noul Duster

Luni, 13 Februarie 2017 09:15

# Fabrica va fi deschisă anul acesta și este situată între Piteşti şi Mioveni

Grupul Mecaplast, care are o prezenţă în 18 ţări, venituri de 700 de milioane de euro şi 6.000 de angajaţi, îşi extinde activitatea din România printr-o investiţie de 10 mil. euro într-o fabrică de componente auto, potrivit informaţiilor oferite de casa de avocatură Muşat & Asociaţii care a asistat grupul Mecaplast în acest proiect.
Fabrica va fi deschisă anul acesta, este situată între Piteşti şi Mioveni şi va produce componente auto pentru noul Duster. Investiţia în România prevede toate mijloacele industriale necesare pentru a dezvolta noi afaceri, în special pentru piese motor şi piese/elemente vopsite de interior şi exterior.

În februarie, DSP Argeș a înregistrat cinci suspecți de scarlatină și un caz de virus gripal

Luni, 13 Februarie 2017 09:12

Direcția de Sănătate Publică Argeș anunță că în cursul acestei luni, în județul nostru au fost înregistrate oficial cinci cazuri de preșcolari și școlari suspecți de scarlatină, dintre care unul dintre ei a fost confirmat.
Cazurile de scarlatină au fost descoperite la o școală din Pitești, în cele două grădinițe din Bascov, un caz a fost înregistrat în Câmpulung, iar alt suspect a fost înregistrat la o grădiniță din Pitești. Cei cinci copii au vârste cuprinse între 3 și 7 ani. Toţi cei cinci copii au fost internați pentru supraveghere în Secția de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean de Urgență. 

 

Primul ministru al României a promis finanțare pentru Spitalul Mioveni

Luni, 13 Februarie 2017 09:07

După cum se știe și se simte zilnic, sistemul de sănătate din Argeș este în suferință. Spitalele locale traversează atât o criză de personal, cât și una de credibilitate. Mulți argeșeni preferă să facă orice altceva decât să intre într-un spital din județ. Iată însă că se vede – cel puțin pare că se vede – luminița de la capătul tunelului. Șefii CJ Argeș au reafirmat, săptămâna trecută, că reabilitarea Spitalului Județean Argeș este una din prioritățile zero. De asemenea, speranțe mari vin de la Mioveni, unde se ridică, de jos, un spital nou, care, cel mai probabil, va deveni stindardul sistemului de profil din județ.

Vânzarea clădirii CEZ Pitești este un eșec imobiliar de proporții

Luni, 13 Februarie 2017 08:58

# După ce s-a încercat cu 4,5 milioane de euro, clădirea este oferită, acum, la 1,7 milioane euro

Eșec de proporții în încercările de vânzare ale fostului sediu CEZ Pitești. Clădirea, deși situată în zona centrală a orașului, nu a fost dorită, iată, timp de câțiva ani, de nimeni. Clienții s-au speriat, probabil, și de prețul stabilit inițial pentru vânzare, de 4,5 milioane de euro. Negăsindu-se un astfel de cumprător, s-a încercat vânzarea pe bucăți, însă, și aici, strategia s-a dovedit a fi una nefericită.

 

Venit de la Rio, unde erau 30 de grade, primarul din Corbi se răcorește la schi, în Serbia

Luni, 13 Februarie 2017 08:56

Nici nu a aterizat bine din căldurile de la Rio, unde a petrecut un concediu exotic superb cu familia, că Virgil Baciu, primarul din Corbi, a plecat să se răcorească la schi. Și, cum în România schiul este sublim, însă cam lipsește, corbeanul nostru a ales pentru sportul de iarnă stațiunea Kopaonik, din Serbia. Aici, lungimea pârtiilor este de peste 50 de kilometric.

Luni, un nou termen, la Tribunalul Argeș, în procesul primarului ales din Bradu

Luni, 13 Februarie 2017 08:54

# Tot atunci este posibil să fie repuse în discuție măsurile preventive dispuse  de instanță

Primarul ales din Bradu, PSD-istul Dan Stroe, va fi prezent, și luni, la Tribunalul Argeș, în procesul în care este acuzat de dare de mită. Deși ultimul termen a fost săptămâna trecută, iată, s-a acordat unul foarte apropiat. De ce? Pentru că, la acel ultim termen, au fost ascultate înregistrările ambientale efectuate de procurori. Înregistrări care, în opinia avocaților apărării, trebuiesc ascultate din nou, pe unele pasaje, pentru că pot dezvălui, astfel, elemente noi. Judecătorii Tribunalului Argeș au admis cererea avocaților dispunând, astfel, un termen nou, însă apropiat, pentru lămurirea problemei.

 

După ce a pierdut, la executarea silită, mașina de lux, executorul judecătoresc vinde și vila din Pitești a fiicei Mioarei Motoc

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:59

Apariția, pe piața privată de specialitate, a Clinicii Andreea Motoc, s-a făcut cu oarecare cântec. Primăria Pitești, condusă, pe atunci, de Tudor Pendiuc, a stat în poziție de drepți în fața tuturor cererilor urgente formulate de societatea cu pricina, începând cu concesionarea terenului, extinderea, autorizația de construcție și multe altele. Iată, însă, că graba nu a fost tocmai bună, pentru că proiectul a intrat în regres, iar executorii judecătorești nu mai prididesc în a scoate la vânzare bunurile firmei sau ale familiei.

Argeșeanul Robert Tudorache, în locul ministrului energiei, la ședințele Guvernului Grindeanu

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:59

# Robert Tudorache: ”Susțin transparentizarea numelor tuturor companiilor care au avut, în această perioadă, un comportament incorect în piață!”

Deși proaspăt numit secretar de stat la Ministerul Energiei, avocatul argeșean Robert Tudorache îi ține déjà locul, la ședințele de guvern, ministrului plin, semn  de mare încredere și responsabilitate.
”Ministrul este internat într-un spital din România pentru un tratament de scurtă durată. Este o afecțiune superficială, vindecabilă, care, din păcate, necesită un tratament intraspitalicesc. Fiind un tratament de scurtă durată, se va întoarce în scurtă vreme la birou, într-o săptămână jumătate, maximum două”, a spus Teodora Mețiu,  consilier personal al ministrului energiei, Toma Petcu. În această perioadă, toate atribuțiile ministrului au fost preluate de secretarul de stat piteștean.

 

Pagina 10 din 120

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea