Anul acesta, Moș Nicolae și-a umplut sacul cu globuri de la Argcoms din Curtea de Argeș

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:14

Chemat de conducerea Consiliului Județean Argeș, pentru prima dată, Moș Nicolae a sosit, în Pitești, pe Strada Mare. Și a împărțit, cu dărnicie, bomboane, covrigi și nuci copiilor prezenți. Mulți dintre aceștia au primit însă și globuri superbe, pictate manual, pe care Moșul le-a luat direct din fabrica de la Curtea de Argeș. Generoșii producători de obiecte artizanale au fost de acord să dăruiască celor mici, prin intermediul Moșului, câteva sute de astfel de miniaturi.
Fabrica Argcoms din Curtea de Argeş este una dintre puținele din ţară care încă mai produc globuleţe de Crăciun din sticlă, făcute şi decorate manual. Baghetele din sticlă se transformă în mod aproape magic în cele mai frumoase decoraţiuni pentru pomii de Crăciun din întreaga lume. „Globurile din sticlă sunt nobile, sunt globuri adevărate, din sticlă pură. Ceea ce facem noi aici este o artă", spune Nichita Sandu, directorul fabricii.

 

Anca Vlad, cea care a pornit, din Argeș, afacerea farmaciilor Catena, arată cât este de bogată!

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:11

# Femeia de afaceri a cumpărat un brad cu… 127.500 euro!
Săptămâna trecută a avut loc cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment organizat de ”Salvaţi Copiii România”, în beneficiul a mii de copii aflaţi în sărăcie şi în risc de abandon şcolar. Gala a ajutat la strângerea sumei de 520.000 de euro din licitaţia celor 27 de brazi creaţi special pentru acest eveniment, din biletele de tombolă şi din sponsorizări. Suma obţinută este dublă faţă de cea colectată în anul precedent, când s-a reuşit strângerea sumei de 250.000 euro, care a fost investită în educaţia a 2.560 de copii.

Ziua Halatelor Colorate: o atitudine pozitivă a copiilor faţă de actul medical

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:00

# Ziua Halatelor Colorate a fost inaugurată ca răspuns la nevoia de a reda confortul emoțional al copiilor care ajung în contact cu mediul medical # Cu această ocazie, au fost transformate halatele medicilor din spitalele de pediatrie într-unele vesele # Rezultatele primului studiu  privind manifestările emoţionale ale copiilor faţă de cadrele medicale în România confirmă nevoia de programe care să vină în sprijinul copiilor şi părinților pentru acomodarea celor mici cu mediul medical în general

Pitești, 8 decembrie 2016 - este inaugurată Ziua Halatelor Colorate, ocazie cu care a transformat uniformele medicilor și asistentelor în unele vesele pentru copii, cu scopul de a le da celor mici curaj să-și învingă emoțiile și de a le reduce stresul atunci când intră în contact cu mediul medical. 

 

S-a deschis! Vis-à-vis de Teatrul Davila!

Miercuri, 14 Decembrie 2016 21:53

Este în Pitești, începând de sâmbătă. În centru. Hercule oferă produse fresh greceşti şi este o tavernă stilizată, o combinaţie originală de elemente tradiţionale mediteraneene cu sosuri proaspete şi pizza făcută în casă. Sosurile sunt  mărci înregistrate care au, pe lângă specificul tradiţional grecesc şi un aport de inovaţii culinare proprii.

“Noi, spre deosebire de alte restaurante asemănătoare, am ales să ne facem sosurile în locaţie după reţete cu specific grecesc dar pe care am înţeles să le îmbunătăţim cu ajutorul unor inovaţii culinare

PSD și ALDE, victorie zdrobitoare la nivel de țară

Luni, 12 Decembrie 2016 12:46

# Cele două partide întrunesc peste 50% din preferințele de vot ale românilor #  PNL Argeș, scor rușinos, previzibil. Probabil că Iani Popa și Dănuț Bica își vor da demisia, plecând să hiberneze în Parlament

Așa cum era de așteptat, atât la nivel de țară cât și – mai ales – la nivelul județului Argeș, PSD și-a făcut impecabil temele, obținând un scor la vot istoric de mare. Aceștia, împreună cu partenerii declarați, de la ALDE, au reușit să adune peste 50% din opțiunile valabil exprimate ale românilor.

 

Conform noii Legi a salarizării, parlamentarii vor primi o indemnizație brută de 18.000 de lei lunar

Luni, 05 Decembrie 2016 23:51

# Creștere spectaculoasă. Primarii argeșeni vor încasa, lunar, între 6500 și 10.000 de lei lunar, în funcție de numărul de locuitori

Funcţionarii contractuali din administraţia publică vor avea cea mai mare creştere medie salarială în anul 2017, dacă proiectul de lege privind salarizarea unitată, elaborat de Ministerul Muncii va fi adoptat în forma prezentată, săptămâna trecută, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Un piteștean nu a fost lăsat să plătească o amendă de circulație la Primăria Pitești pentru că nu a avut la el… plicul în care a venit aceasta!

Luni, 05 Decembrie 2016 23:51

Nemulțumirile piteștenilor la adresa modului în care funcționează administrația locală sunt din cele mai diverse. Unii se plâng de reapariția câinilor maidanezi, alții – justificat – de lipsa locurilor de parcare. Recent, câțiva cetățeni chiar au cerut sensuri giratorii noi, trotuare mai largi etc. Iată însă că, unul, se plânge că nu a putut plăti… o amendă de circulație! (L.S.)

 

De Ziua Națională, primarul din Corbi a purtat discuții, la București, cu Tăriceanu, dar la o țuică a stat cu Liviu Dragnea

Luni, 05 Decembrie 2016 23:48

Îmbrăcat în straie naționale, primarul din Corbi a participat, săptămâna trecută, în cadrul evenimentelor prilejuite de ziua de 1 Decembrie, la Târgul de produse tradiționale organizat la București. Edilul nu a făcut deplasarea singur, ci împreună cu câțiva producători locali, dar avându-i alături și pe talentații copii din Corbi care, acolo, au susținut un mini-recital folcloric.
Virgil Baciu: ”A fost organizat un târg cu produse tradiționale unde am participat și noi, corbenii, cu țuică, afinată, brânză de burduf, cașcaval și altele. Toate produsele

Chiar în Cetatea Unirii, de 1 Decembrie, primarul din Băbana, Bebe Ivan, confundat cu primarul din Alba Iulia

Luni, 05 Decembrie 2016 23:40

Bebe Ivan, neobositul primar al comunei Băbana, a participat, săptămâna trecută, chiar în Cetatea Unirii, îmbrăcat în costum popular, la manifestările sărbătorești de aici. Manifestările prilejuite de împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire din 1918 și de aniversarea Zilei Naționale a României au debutat joi, la Alba Iulia prin intonarea Imnului Național și printr-un ceremonial de depuneri de coroane la statuile lui I. I.C. Brătianu și Iuliu Maniu.
O paradă spectaculoasă cu 600 de militari, transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale, a fost organizată de 1 Decembrie la Alba Iulia. Localnicii și turiștii

 

Prefectura, proiect de succes în județ. Noua ”Daciadă” prinde contur frumos în Argeș

Luni, 05 Decembrie 2016 23:26

# 12-16 decembrie, la Sala Sporturilor, finalele campionatelor sportive școlare
În perioada 12 - 16 decembrie vor avea loc, la Sala Sporturilor, finalele campionatelor sportive școlare dedicate sporturilor de echipă: handbal, volei, baschet, fotbal-fete.
Vom avea, în total  19 finale:
-  volei 4 finale  - gimnaziu urban fete și băieți și  liceu urban fete si băieți;

Cinematograful Sebastian Papaiani ar putea difuza, din martie 2017, filme 3D

Luni, 05 Decembrie 2016 23:24

# Prefectul județului, Cristian Soare: ”Am convenit cu directorul general "'Romania Film" să ne vedem la Pitești după alegeri pentru a discuta detalii”

Prefectul Argeșului, Cristian Soare, dă asigurări că închiderea cinematografului ”Sebastian Papaiani” este una temporară și că, de anul viitor, aici se vor putea viziona filme bazate pe o tehnologie avansată.
Cristian Soare:  ”Săptămâna trecută l-am contactat pe directorul general «România Film» - R.A.D.E.F., domnul Adrian Mironescu pentru a lămuri situația Cinematografului

 

Licitaţiile pentru autostrada Sibiu-Piteşti se apropie

Luni, 05 Decembrie 2016 22:56

# Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe: ”Vedem cum putem lansa capetele şi cum putem face joncţiunile”

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat, săptămâna trecută, întrebat despre nouătăţile în privinţa autostrăzii Sibiu – Piteşti, că intenţia ministerului este să lanseze licitaţiile pentru capetele de autostradă, pentru a demara lucrarea ce va fi terminată în 2021, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Am vrut să începem, nu mai vreau să vorbim despre acest proiect important. Vreau să-l începem. Intenţia noastră a fost să şi lansăm licitaţiile pentru capete, ca să

Plafonul programului ”Prima Casă” se suplimentează cu 250 de milioane de lei

Luni, 05 Decembrie 2016 22:54

# O șansă în plus pentru tinerii în căutare de locuință

Ministerul Finantelor Publice propune suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental ”Prima casă”, cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitărilor transmise de băncile înregistrate în Program.
Nivelul plafonului suplimentar de garantare pentru 2016 este fundamentat de perioada scurtă rămasă până la finalul anului. Decizia suplimentării a fost luată ca urmare a

 

Dosarul ”Consultanța” se îngroașă considerabil!

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

# D.N.A. - structura centrală a depus, la termenul de vineri, 180 de pagini de precizări la Înalta Curte de Casație și Justiție

Cel mai mare dosar instrumentat de către DNA, la nivel național, din punct de vedere al numărului de aleși locali implicați, începe să capete dimensiuni olimpice și din punct de vedere al numărului de file. Doar la termenul de vinerea trecută, la acesta s-au adăugat peste 200 de pagini, din care 180 depuse de către DNA – structura centrală.
Este vorba despre celebrul dosar ”Consultanța”,  în care 43 de primării argeşene au încheiat contracte de consultanţă cu firmele deţinute de Mircea Drăghici. Constantin

Cătălin Bulf, liderul PMP Argeș, consideră că în Consiliul Județean s-a lansat conceptul de ”transparenţă cu ușile închise”

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

# Cătălin Bulf: ”Consilierii de la putere se informează direct de la angajații CJ, consilierii din opoziție sunt trimiși să se informeze pe site”
Consiliul Județean a aprobat, în cadrul ședinței ordinare județene de săptămâna trecută, ca în ședințele pe comisii, unde se dezbat alocări de bani pentru diverse proiecte, să nu mai poată participa nimeni cu excepția aparatului administrativ. Vineri, în cadrul conferinței de presă PMP, consilierul județean Cătălin Bulf, aruncă bomba: „Consiliul Județean pregătește o masă festivă care va costa patru miliarde de lei.” Acest eveniment este prilejuit de faptul că 10 personalități argeșene care s-au renarcat

 

Iată ce comune primesc bani din cei 21 de miliarde ai C.J. Argeș

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

Situație cu întorsături de ultimă oră la Consiliul Județean Argeș, determinată de alocarea sumei de 21 miliarde lei vechi disponibili pentru investiții. Deși, până la ședința de joia trecută, pe site-ul instituției a fost publicată o listă, chiar în plen s-a anunțat modificarea acesteia, pe alocuri (și prin punctele esențiale). Astfel, realocările au fost în unele cazuri mici (Șuici a primit încă 10.000 lei față de cei programați inițial) sau ceva mai mari, cum este situația comunei Rucăr, căreia i s-au tăiat toți cei 75 mii lei alocați inițial. Iată, mai jos, tabelul cu sumele alocate.

Click AICI pentru a vizualiza lista

Alina Gorghiu președintele PNL, declarații… ca la teatru. Ca la Teatrul Davila!

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

# Ca să nu le aibă mici, liberalii le fixează mari. Țintele de campanie.

Candidații PNL Argeș pentru alegerile parlamentare din decembrie, au fost lansați, săptămâna trecută, în sala Teatrului Davila, cu declarații… ca… la teatru. Cea mai spumoasă a fost președinta Alina Gorghiu, care a dat un prognostic de cascadorii râsului pentru județul nostru, aceasta visând, cu gura deschisă, la patru deputați și doi senatori!!!

 

Săptămâna aceasta se depune, la Tribunal, schița cu suprafața revendicată de Valea Iașului din Municipiul Curtea de Argeș

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

# Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: ”E o amânare prostească! Doamna expert n-a pus hotarul în două culori, pentru că n-a avut copiator color!...”

O nouă amânare, la sfârșitul lunii octombrie, în procesul  aflat pe rolul Tribunalului Argeş,în care Instituţia Prefectului Judeţului Argeş este reclamant, iar pârâţi sunt Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Curtea de Argeş, UAT Valea Iaşului şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, şi al cărui obiect este graniţa dintre cele două UAT-uri.  Comuna  Valea Iaşului revendică zona de nord a municipiului Curtea de Argeș, în baza unor acte din anii 1960. Zona este de o importanță strategică,

Primarul din Băbana, mulțumit de ajutorul venit de la CJ Argeș

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:50

# Bebe Ivan: ”Am săpat, în comună, puțul cu cel mai mare debit din zona Cotmeana!  (...) Mulțumesc conducerii CJ Argeș, au altă stofă decât precedesorii lor…”

Primarul din Băbana, Bebe Ivan, a devenit spaima oficialilor din Consiliul Județean Argeș. E drept, comuna pe care o păstorește e săracă, așa că, obligatoriu, are nevoie de sprijin financiar de la centru. Să nu dea, însă, Dumnezeu, să primească alții fonduri înaintea sa, că e urgie! Șefii de la Casa Albă sunt nevoiți să se încuie pe dinăuntru și să pună secretarele să mintă, pentru că, imediat, edilul din Băbana vine să îi certe.

 

Susţine o cauză! Povestea dureroasă a unei mame şi a copilului ei

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:47

18 decembrie 2009.  Medicul care a urmărit sarcina nu a venit la spital. Nu era nici o problemă şi, deşi aveam 37 de ani, doctorii nu au vrut să îmi facă cezariană. Bebeluşul s-a  axfixiat la naştere şi nu îi dădeau nici o şansă să trăiasacă. A luptat din prima clipă de viaţă. Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine. Era atât de frumos - un îngeraş -aşa cum este şi acum.
De pe la 5 luni au început problemele şi la 8 luni s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West.

Lovitură spectaculoasă, de peste 100 miliarde lei vechi, dată de primarul din Poiana Lacului

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:41

Primar de cinci mandate, toate adjudicate fără drept de apel, Ion Dumitrache a demonstrat, și în vara acestui an, că este apreciat de locuitorii din Poiana Lacului. Deși mulți se relaxează după ce câștigă alegerile, noul – dar vechiul – primar al comunei turează, iată, motoarele încă de la început. Drept pentru care a reușit, în prima parte a lunii noiembrie, să semneze, la Ministerul Dezvoltării, un contract de finanțare nerambursabilă de circa 2 milioane de euro. O sumă ce se ve vedea, imediat, în contul de bunăstare al localității sale. Primarul mai vânează, spre sfârșitul acestui an, o finanțare asemănătoare, care ar putea să resolve, odată pentru totdeauna, problema asfaltului din Poiana Lacului.

 

Pagina 10 din 116

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea