Continuă campania "Dăruiește un zâmbet, o carte" pentru înființarea unei biblioteci în cadrul Spitalului de Pediatrie

Luni, 01 Noiembrie 2021 13:42

Biblioteca din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești, deschisă în luna iunie, a avut un real succes, numărul pasionaților de lectură fiind foarte mare. Până în momentul de față s-au colectat aproximativ 3000 de cărți. Le mulțumim tuturor pentru implicare, pentru fiecare gest, pentru fiecare parte de suflet pe care au lăsat-o în campanie.

Campania continuă până la mijlocul lunii decembrie 2021. Punctele de colectare sunt:

- - Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș;

- - Muzeul Județean Argeș;

- - Galeriile Comerciale Auchan Pitești Bradu și Aushopping Găvana.

 

Peste 400 de elevi argeșeni benefiază de bursa „Bani de liceu”

Luni, 01 Noiembrie 2021 13:37

La nivel național peste 22 de mii de liceeni vor beneficia de bursa „Bani de liceu” în anul școlar 2021 – 2022, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației. Fiecare elev beneficiar va primi 250 lei/lună pe întreaga durată a cursurilor, inclusiv pe durata pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție.

În acest an școlar, 22.853 de liceeni beneficiază de bursa „Bani de liceu”. Sumele aferente lunilor septembrie și octombrie 2021 vor fi plătite cumulat până la sfârșitul lunii noiembrie 2021, conform site-ului Ministerului Educației.

Petrecere de botez cu 11 persoane, întreruptă de poliţiştii din Argeș

Luni, 01 Noiembrie 2021 11:27

 

Petrecere de botez cu 11 de persoane, întreruptă de poliţiştii din Argeș. O petrecere de botez a fost "spartă" duminică seara de poliţiştii argeșeni.

„În seara zilei de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au constatat faptul că, pe raza localității Valea Iaşului, la o locuinţă, s-a desfăşurat un eveniment privat (botez), cu participarea a 11 persoane.

Organizatorul evenimentului şi persoanele participante au fost sancționate contravențional, fiind aplicate un număr de 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 lei.”, informează IPJ Argeș.

 

Peste 40 de persoane – condamnate în dosarul „şpăgilor pentru adeverinţe medicale” de la Spitalul Județean

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:57

 

# Doi medici din Argeș – pedepse cu suspendare

# Infirmiera Daniela Moca – șase ani și jumătate de închisoare cu executare

S-a lăsat cu zeci de condamnări în dosarul de corupție de la Tribunalul Argeș, care a zguduit din temelii sănătatea argeșeană. Mai mulți angajați de la Spitalul Județean Argeș sau de la alte unități medicale și zeci de pacienți au fost condamnați, săptămâna trecută, în dosarul „şpăgilor pentru adeverinţe medicale”. Dintre cei 50 de inculpați trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, 42 au fost condamnați, trei au primit avertisment, față de doi inculpați s-a dispus încetarea procesului penal și doar trei au fost achitați. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Reparații la un număr de 16 unități de învățământ din Pitești

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:50

 

Ca urmare a finalizării licitației pentru o nouă etapă de reparații curente la un număr de 16 unități de învățământ, pe 29.10.2021, au fost semnate contractele de lucrări cu ofertanții declarați câștigători - SC DAVID GENERAL GLOBAL SRL, SC BOGJOINERY PROD-INDUSTRIAL SRL, SC PROMEK TOOLS SRL, SC NADAL VOLT ENERGY SRL, SC RO CONSTRUCT CENTER S.R.L., SC DANICONVAL SRL, SC NEW MAR CONSTRUCT SRL - în valoare totală de 2.153.731,81 de lei.

 

Firmele au ca termen de finalizare a lucrărilor două luni de la transmiterea ordinului de începere a acestora, unitățile de învățământ care vor beneficia de reparații și îmbunătățiri fiind următoarele:

 

Doar doi profesori au promovat sesiunea specială la concursul de directori de școală

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:47

Săptămâna trecută s-a desfășurat sesiunea specială a probei scrise a concursului de directori de școală. Pe 28 octombrie, la Centrul special de concurs organizat la Colegiul Național “Ion C. Brătianu” , au participat la examen cei șase candidați aflați în carantină sau izolare la data de 15 octombrie 2021.

Doar doi dintre candidați au reușit să obțină cel puţin nota 7 la proba scrisă pentru a ajunge la proba de interviu. Profesorii declarați admiși au obținut nota 7, respectiv 7,4.

Alți trei candidați au fost respinși după ce au obținut note cuprinse între 6,6 și 6,8, iar un candidat nu s-a prezentat la concurs nici de această dată.

Inițiativă pentru viitor la Topoloveni! Proiect pentru digitalizarea liceelor din oraș

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:42

Orașul Topoloveni derulează, în perioada 01.10.2021 – 30.09.2022, proiectul “Dotarea Liceului Tehnologic Topoloveni și a Liceului Teoretic “Ion Mihalache” cu echipamente TIC necesare pentru derularea activităților didactice în mediul on-line în contextul pandemiei Covid”.

Valoarea totală a proiectului este de 2.553.482,48 lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile este în cuantum de 2.479.088,83 lei Procentual, sumele sunt obținute: 85% asistență financiară nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și 13% asistență financiară nerambursabilă din bugetul național diferența până la 100%, adică 2% fiind asigurată din bugetul local.

 

Campanie de suflet a ISU Argeș - Donează sânge sau plasmă pentru a oferi o șansă la viață!

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:37

ISU Argeș și Voluntarii SMURD ai Inspectoratului Argeș, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, implicate în campania MAI „Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă!”, s-au mobilizat și au sărit în sprijinul celor care au nevoie de sânge.

„Dacă nu ai donat încă, iată câteva beneficii pentru sănătatea donatorului:

-înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifica la fiecare donare, glicemia si hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare;

Fiica fostului europarlamentar Gabriela Zoană a împlinit 18 ani!

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:30

Bucurie fără margini în familia avocatei Gabriela Zoană, fost europarlamentar PSD. Maria Alexandra Dedu, fiica Gabrielei Zoană, a împlinit 18 ani, pe 27 octombrie.

Alexandra este o tânără frumoasă şi ambiţioasă care, la doar 18 ani, se poate mândri deja cu multe realizări personale. Ea a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, dar s-a implicat şi în alte proiecte, fiind mereu susţinută de mama ei.

Şi pentru că vârsta majoratului e un eveniment special, Gabi Zoană i-a scris fiicei sale un emoţionant mesaj pe o reţea de socializare.

 

Caravana emisiunii „Visuri la cheie” a renovat o casă la Albeştii de Argeş!

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:26

# O tânără familie cu patru copii a avut parte de o renovare de vis

Caravana emisiunii „Visuri la cheie” a poposit în comuna Albeştii de Argeş, pentru a renova în stil tradiţional, casa familiei Pârvu. Constantin, Ilina şi cei patru copii ai lor au avut parte de cea mai mare surpriză, când l-au văzut pe actorul Dragoş Bucur alături de echipa sa.

Emisiunea a fost difuzată la Pro TV săptămâna trecută, dar lucrările au avut loc în vară.

Constantin şi Ilina au locuit la Bucureşti. Acolo s-au cunoscut, acolo şi-au întemeiat familia. Dar după cum au mărturisit, şi-au dorit un nou sens şi un nou loc în viaţa lor.

Câștigătorii celei de-a XVII-a ediție a Festivalului Național de Teatru ”Ludicus”

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:24

Între 15-17 octombrie, pe scena Centrului Cultural Mioveni trupe de gimnaziu și liceu s-au întrecut în etalarea talentului, creativității și artele spectacolului. În competiția acestei ediții au concurat 5 trupe împărțite în două categorii de vârste. La categoria gimnaziu au participat trupele Ad-Hoc Pitești și Victory of Art București, iar la categoria liceu trupele Acting up București, Atelierul de Teatru Botoșani și Victory of Art București.

Participanții au fost răsplătiți cu diplome și premii după urmează:

 

 

Prefectul Radu Perianu: „S-au deschis noi centre de vaccinare la Piteşti”

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:01

Noul prefect de Argeş, Radu Perianu, a dispus deschiderea a noi centre de vaccinare la Piteşti, ca urmare a numărului mare de piteşteni care au decis să se imunizeze împotriva COVID-19.

Unul dintre centre funcţionează de vineri, 29 octombrie, la Colegiul Național "I.C. Brătianu", iar un altul şi-a început activitatea sâmbătă, 30 octombrie, la Unitatea de cazare hotelieră Pitești- Bulevardul Eroilor nr. 26-28.

Potrivit Primăriei Piteşti, în acest moment, în municipiu, sunt funcționale mai multe centre de vaccinare: Policlinica Spitalului Militar ( J&J și Pfizer), Unitatea de cazare tip hotelier de lângă Poliția Locală (J&J și Pfizer) – 2 locaţii, Muntenia Hospital (Zeneca, J&J) şi Colegiul Național "I.C. Brătianu".

Directori de nota 4, în Argeș! Profesorii au obținut note mai mici decât elevii!

Miercuri, 27 Octombrie 2021 08:10

# Cinci cadre didactice au obținut note sub cinci # Întrebarea care i-a pus în dificultate pe candidați: „Prin ce se aseamănă manualul și culegerea?” # Atenție! Aproape 100 de posturi de directori de școală vor rămâne neocupate în Argeș, după concurs!

Profesorii argeșeni nu au fost foarte interesați de concursul de directori școlari. Pentru cele 242 de posturi scoase la concurs, de directori şi directori adjuncţi din cadrul şcolilor din Argeş, au fost validați pentru a participa la examen un număr de doar 238 de profesori. Problema s-a accentuat mai ales după proba scrisă a concursului atunci când profesorii argeșeni au picat… pe capete. În Argeș, doar 143 de candidați au promovat proba scrisă, eliminatorie, și merg mai departe la interviu.

 

Condamnări în dosarul şpăgilor pentru pensionare pe caz de boală de la Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești

Miercuri, 27 Octombrie 2021 07:39

# Medicul Valerian Azamfire (foto) - 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare # Doctorița Eli Morman a fost achitată

Tribunalul Argeș s-a pronunțat vineri, 22 octombrie, în dosarul de corupţie de la Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești. Trei dintre inculpați au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, iar al patrulea achitat.

Medicul psihiatru Valerian Azamfire a primit doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, în timp ce asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Carmen Constantinescu au primit câte 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. Î

Paza la Gara Pitești și la Depoul Pitești costă aproape 100.000 de euro

Marţi, 26 Octombrie 2021 19:06

Sucursala Regională Craiova a achiziționat, recent, servicii de pază la Depoul de cale ferată Pitești și la Gara Pitești în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro. Câștigătoarea contractului „Servicii de Pază la Depoul CF Pitești” a fost desemnată firma Fortuna Security, reprezentată de Sergiu-Cicerone Grigoras. Prin acest contract se urmărește asigurarea integrității și inventarului locomotivelor, clădirilor precum și evitarea sustragerii de combustibil și uleiuri. De asemenea este necesară asigurarea pazei bunurilor și persoanelor din incinta unității și reglementarea accesului persoanelor și mijloacelor de transport auto. Valoarea contractului,  valabil un an, este de 233.892 lei, fără TVA, acesta fiind semnat la sfârșitul lunii august.

 

Noi martori, audiaţi în dosarul în care e anchetat fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu!

Luni, 25 Octombrie 2021 19:46

# Boureanu ar fi obţinut ilegal 2.111.799 euro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a audiat noi martori în dosarul de mare corupție în care sunt cercetaţi fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu și cumnatul lui Mircea Geaonă, fost angajat în minister și fost director al unei bănci. La data faptelor, Boureanu era preşedinte al PDL Argeş, vicepreşedinte PDL la nivel naţional, dar şi parlamentar de Argeş.

Administrația Județeană va aloca 50.000 de lei pentru organizarea primei ediții a Cupei FC Argeș

Luni, 25 Octombrie 2021 19:38

# Asociere între Consiliu Județean și FC Argeș

În ședința de CJ Argeș, din 28 octombrie, consilierii județeni urmează să aprobe încheierea unui accord de asociere între CJ Argeș și și Asociația Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș. Rolul acestei asocieri îl constituie cooperarea părților în vederea susţinerii financiare a organizării primei ediții a Cupei FC ARGEȘ, în data de 13.11.2021, la care participă mai multe cluburi de fotbal de juniori din județul Argeș, grupele 2013 – 2014.

 

Sorin Apostoliceanu: „Am crezut că la PNL este cu totul şi cu totul altceva”

Luni, 25 Octombrie 2021 19:36

Liberalul Sorin Apostoliceanu, fostul viceprimar PSD al Piteştiului, acum doar conslilier local PNL, a mărturisit într-o emisiune TV că nu a găsit la PNL ceea ce spera să găsească. Plecat din PSD, după ani de zile de stat la umbra lui Cristian Gentea, Apostoliceanu a crezut că a tras lozul cel mare prin înscrierea în PNL, dar nu a fost deloc aşa. A candidat la Primăria Piteşti, dar nu a câştigat, deşi liberalii dădeau ca sigură victoria. Iar acum, Apostoliceanu a intrat într-un con de umbră, atât la partid, cât şi pe social-media, unde se bucura de mare simpatie. Zicem noi că lui Apostoliceanu i se potriveşte perfect proverbul „La pomul lăudat să nu te duci cu sacul!”

Profesor din Argeș: „Al treilea an şcolar în care experimentăm închideri şi deschideri de şcoli, vacanţe prelungite, cursuri online”

Luni, 25 Octombrie 2021 19:34

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că vacanţa în care intră elevii ar putea fi mai lungă de două săptămâni. Mulţi dintre profesori sunt conştienţi de faptul că şcoala ar putea trece, din nou, prin grele încercări. „Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment, există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”, a declarat Cseke Attila, cu referire la vacanța în care au intrat școlile.

 

România, dragostea mea! Ne-am culcat cu Cioloş, ne-am trezit cu Ciucă!

Luni, 25 Octombrie 2021 19:22

Săptămâna care s-a încheiat a fost plină de evenimente politice. Unde mai pui pandemia, panica, instabilitatea economică... Ca să nu mai lungim pelteaua, spunem că desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier a fost un joc ieftin, care s-a sfârşit prost pentru USR. Guvernul nu a trecut de Parlament, fapt pe care însuşi Iohannis îl anticipa, dar a continuat mascarada de dragul partidelor care vor circ. Pentru popor nu e pâine, dar poate va fi Guvern, cu  Nicolae Ciucă, la butoane! Chipurile, varianta cu Ciucă – premier e agreată de PNL. Acelaşi PNL care se jura că merge cu Florin Cîţu în dinţi la Cotroceni, în faţa lui Klaus Iohannis. De fapt, gurile rele spun că Ciucă e opţiunea preşedintelui României.

Pe masa consilierilor județeni au ajuns numeroase cereri de finanțare prin programul național ”Anghel Saligny”

Luni, 25 Octombrie 2021 19:21

Pe 28 octombrie se desfășoară o nouă ședință ordinară a COnsiliului Județean Argeș. Pe masa consilierilor județeni se află mai multe proiecte de hotărâri, printtre ele fiind mai multe cereri de finanțare prin programul național ”Anghel Saligny”.

Ordinea de zi

1. Procesul - verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 27.09.2021.

2. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 06.10.2021.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Statului de funcții al Spitalului de Pediatrie Pitești.

 

Pagina 10 din 307

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea