Adrian Mutu - datorii de 100.000 de euro! Are poprire pe conturi!

Luni, 18 Aprilie 2022 21:01

Adrian Mutu, acum antrenorul echipei de fotbal Rapid, are datorii la fosta soție, Alexandra Dinu. Cei doi au fost căsătoriți în perioada 2001 - 2003, și au împreună un fiu, Mario, în vârstă de 20 de ani. După divorț, instanța a decis ca Mutu să-i plătească fostei sale soții o pensie alimentară consistentă. Numai că fotbalistul nu a achitat integral suma datorată, iar Alexandra Dinu l-a acționat în instanță și a cerut poprirea salariului pe care acesta îl încasează ca antrenor la Rapid. Potrivit Digisport.ro, Mutu îi datorează Alexandrei suma de 100.000 de euro. La ora actuală, antrenorul are poprire pe conturi, iar fosta lui soție va încasa până la jumătate din salariul lunar al lui Adrian Mutu de la Rapid. Potrivit sursei citate, Mutu i-ar fi virat fostei sale soții în fiecare lună, de la divorț până în 2014, câte 5.000 de euro. În momentul în care plata s-a oprit, Alexandra Dinu l-a dat în judecată, iar acum, Adi Mutu este obligat să plătească.

 

PITEŞTIUL PRIMĂVARA NU MAI DOARME

Luni, 18 Aprilie 2022 19:36

Noi suntem cei ce punem flori,

Se bucură pământul mângâiat în palme,

E Simfonia noastră de culori,

Piteştiul primăvara nu mai doarme!

 

 

O altfel de Simfonie a Lalelelor. Tradiție, culoare și bucurie într-un cadru natural

Luni, 18 Aprilie 2022 14:06

#În cele trei zile ale evenimentului au participat peste 300 de mii de persoane

În ultimii doi ani, din cauza restricțiilor, Simfonia Lalelelor nu s-a putut organiza cu expoziții florale, târguri de flori, cu manifestări cultural-educaționale sau spectacole în aer liber. În schimb, anul acesta festivalul florilor a fost gândit ca un eveniment al tuturor piteștenilor, în care fiecare, indiferent de vârstă, să regăsească modalități de a savura cele trei zile de sărbătoare în orașul lalelelor. Iar totul a fost o reușită! Ajuns la cea de-a 45-a ediție, evenimentul din acest an a stat sub semnul schimbării. Simfonia Lalelelor a fost organizată, în premieră, în natură, în Parcul Lunca Argeșului, unde au fost plantați, pentru bucuria vizitatorilor, aproximativ 60 de mii de bulbi de lalea. Vedeta ediției a fost laleaua ce poartă numele orașului nostru: Tulipa Pitești!

 

„CIOBURI DE OGLINDĂ. CENUȘA OCHILOR” - romanul de debut al Rozei Martin

Luni, 18 Aprilie 2022 13:42

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, găzduiește marți, 19 aprilie, începând cu ora 1300, în Sala de conferințe, lansarea volumului ”Cioburi de oglindă. Cenușa ochilor”, al tinerei prozatoare Rozi Martin. Pe numele său real, Rucsandra Dinu, Rozi Martin este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” din Piteşti. Are 16 ani, iar ”Cioburi de oglindă”, roman psihologic, scris la 14 ani, marchează debutul său literar.

”Uneori nici eu nu înțeleg ceea ce scriu şi nu mă aştept să înțeleagă toată lumea. Această carte nu e pentru oameni în vârstă, ci pentru oameni trecuți prin viață. O vor înțelege cei ce simt şi cei ce nu vor fi prinşi în idealurile lor”, a scris Rozi Martin pe pagina ei de blog.

Evenimentul va fi moderat de managerul instituției gazdă, dr. Octavian Mihail Sachelarie.

Seară magică pe scena Teatrului Davila

Luni, 18 Aprilie 2022 12:47

Seară magică  la Teatrul Alexandru Davila din Pitești! Miercurea trecută a avut loc,  în Sala Mare a instituției, spectacolul „O vioară fermecată și o muzică pentru suflet”. Evenimentul a fost organizat de Clubul Rotary Pitești, pentru susținerea tinerei Sofia Butaru - prin achiziționarea unei viori valoroase, o vioară a lutierului Kees Dekkers. Sofia Butaru are 13 ani și este elevă bursieră și premiantă la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Cu un deosebit talent la vioară, tânăra a fost remarcată și apreciată de diverse jurii de renume, printr-un număr considerabil de distincții și premii la concursuri naționale și internaționale. Sofia provine dintr-o familie cu o tradiție de cinci generații în lumea muzical-instrumentală, harul violonistic fiind moștenit atât de la tată, cât și de la bunici și străbunici.

 

 

Omul de afaceri Marian Drăgușin a devenit bunic

Luni, 18 Aprilie 2022 09:23

Doctorul și omul de afaceri Marian Drăgușin este, de miercurea trecută, bunic!

Proprietar al mai multor grupuri de firme cum sunt: Vinalcool Argeș SA (Fabrica de Oțet Topoloveni), DGM, Pitser, Spicul etc., dar și al multor imobile din Argeș, acesta ne-a declarat că a primit, recent, cel mai de preț cadou de la bunul Dumnezeu: un nepoțel.

Marian Drăgușin: „Am trăit, zilele trecute, emoții teribile. Este un vis devenit realitate, sper să fie începutul. Îmi doresc să am cel puțin 10-15 nepoți”.

Alina Gorghiu nu a mai prins în față cu Ciucă, la fel cum prindea cu Florin (Câțu)

Luni, 18 Aprilie 2022 09:18

 

Nu știm cât de apropiată a fost șefa PNL Argeș de Florin Câțu, însă i-am folosit, ultimului, în titlu, prenumele, pentru a nu suna urât: ”cu Câțu”.

Urâtă este situația în PNL însă, pentru că toți liderii care – mai ieri – arătau ce mândri se simt lângă șeful lor de partid și cât de dețștept este acesta, acum se gudură lângă militarul Ciucă și îi cântă - și lui – aceleași osanale.

Este și cazul Alinei Gorghiu care, întoarsă din SUA la brațul lui Florin (v-am spus de ce Florin), l-a abandonat pentru Ciucă. Cât ai zice… Ciucă!

 

Profesorii și angajații din învățământ primesc vouchere de vacanță!

Luni, 18 Aprilie 2022 09:14

În acest an, profesorii și angajații din învățământul de stat vor primi vouchere de vacanță, în valoare de 1.450 de lei. Aceste vouchere vor fi emise doar pe suport electronic. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, conform documentului, citat de Edupedu.ro.

CABINET DE ONCOLOGIE MEDICALĂ LA SPITALUL DIN MIOVENI

Luni, 18 Aprilie 2022 09:09

Cancerul reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial, după bolile cardiovasculare. Conform celor mai recente statistici ale DSP Argeș, anul trecut s-au înregistrat un număr de 2018 cazuri noi de afecțiuni tumorale, o creștere semnificativă față de 2020, când fuseseră înregistrate 1864 cazuri noi. La sfârșitul anului trecut au rămas în evidență un număr de 20.551 bolnavi.

Din dorința de a lupta pentru viață și de a oferi pacienților o șansă și o calitate a vieții mai bună, la Spitalul Mioveni va funcționa și un cabinet de ONCOLOGIE MEDICALĂ. Potrivit conducerii spitalului, programările pentru noul cabinet pot fi făcute de vineri, 15 aprilie 2022.

 

Farmaciile Eva din Pitești au fost vândute către lanțul Sensiblu - Dr. Max

Luni, 18 Aprilie 2022 09:03

 

# S-a finalizat tranzacția

A fost finalizată tranzacția prin care cele cinci farmacii ”EVA” ale omului de afaceri Marian Rădulescu au fost preluate în lanțul de farmacii Sensiblu-Dr. Max. Anterior, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia pentru preluarea celor cinci farmacii deţinute de Eva Medical Farm SRL în Piteşti.

Sensiblu SRL care deţine lanţurile de farmacii Dr.Max si Sensiblu e unul dintre cei mai mari jucători Consiliul Concurenţei a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal din piaţa de retail farmaceutic din România.

Expoziția „Paștele – fantezie, culoare, spiritualitate” la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 11:29

În preajma Sărbătorilor Pascale, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș s-a organizat și în acest an tradiționala expoziție „Paștele – fantezie, culoare, spiritualitate”, desfășurată în perioada 15 aprilie-2 mai 2022, în holul principal al instituției.

Expoziția este realizată cu obiecte ornamentale obținute prin diferite tehnici, folosind motive tradiționale românești și teme pascale cunoscute. Prin tehnica quilling (a modelării hârtiei) și origami (a îndoirii hârtiei), elevii Școlii Gimnaziale „Petre Țuțea” din Boteni au creat cu mult talent și îndemânare compoziții complexe și spectaculoase: ouă împodobite de Paște, felicitări, coșulețe, figurine decorative.

 

Arctic a deschis un hub logistic regional în Argeș

Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 11:23

Compania producătoare de electrocasnice Arctic, parte a grupului Arçelik, anunță deschiderea unui hub logistic pentru piese de schimb în județul Argeș. Hub-ul va opera la nivel regional, deservind 15 țări din Uniunea Europeană și 8 din afara blocului comunitar. Conform companiei, rețeaua se va extinde, urmând să includă și alte state europene.

Hub-ul logistic este situat în Căteasca, județul Argeș, în apropierea autostrăzii Pitești-București și a devenit complet operațional în luna martie a acestui an. Situat pe o suprafață de 10.000 metri pătrați, acesta are o capacitate de depozitare de 11.500 mc și include birouri și zone funcționale pentru noii angajați.

Concert de Florii la Biserica “Sfânta Vineri” Pitești

Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 09:39

Corala bărbătească “Dumitru Georgescu Kiriac” din Pitești îi invită pe iubitorii muzicii de calitate la un concert de Florii în biserică. Evenimentul are loc duminică, 17 aprilie, de la ora 19.00, la Biserica “Sfânta Vineri” din Pitești.

Concertul cuprinde un repertoriu bogat cu muzică corală, cu piese specifice sărbătorilor pascale, dar și piese instrumentale de mare popularitate la vioară și nai. Interpretează tinere talentate precum Sofia Butaru și Tiberiu Grancea la vioară și Mădălina Lupu și Elisa Uță la nai, toți de la Liceului de Arte “Dinu Lipatti” din Pitești.

 

Simfonia Lalelelor – un spectacol de culori la Pitești

Vineri, 15 Aprilie 2022 17:26

 

Cea de-a 45-a ediție a Simfoniei Lalelelor a fost gândită ca un eveniment al tuturor piteștenilor, în care fiecare, indiferent de vârstă, să regăsească modalități de a savura cele trei zile de sărbătoare în orașul lalelelor.

Evenimentul din acest an stă sub semnul schimbării. Simfonia Lalelelor este organizată, în premieră, în natură, în Parcul Lunca Argeșului, unde sunt plantați, pentru bucuria vizitatorilor, aproximativ 60 de mii de bulbi de lalea.

Vedeta ediției este laleaua ce poartă numele orașului nostru: Tulipa Pitești! În cadrul celor peste 170.000 de bulbi de lalea plantați în tot orașul, 30.000 erau doar bulbi din soiul Tulipa Pitești!

Direcția Silvică Argeș pune piedică vânzării pădurii de 148 hectare a lui Nicolae (Nenea) Ivănescu

Joi, 14 Aprilie 2022 08:09

# Aceasta era scoasă la licitație, de executori, pentru o datorie neonorată a afaceristului. Prețul de pornire: 705.000 lei

Direcția Silvică Argeș mai reușește o victorie de etapă, cu atât mai importantă însă cu cât, în meci, sunt implicați un executor judecătoresc dar și un creditor și, mai ales, alunecosul afacerist Nicolae (Nenea) Ivănescu.

Este vorba de o pădure pe care Nenea se pregătește să o piardă. Câștigătorul rămâne încă necunoscut. Pentru că, pe același teren cu vegetație forestieră se bat atât Direcția Silvică Argeș cât și un creditor, persoană fizică.

 

INTERVIU CU ION GEORGESCU – PRIMARUL ORAȘULUI MIOVENI: „Tendința este de a ni se diminua veniturile”

Joi, 14 Aprilie 2022 07:05

Un primar de echipă. Un primar dedicat 100% oraşului pe care îl conduce, un primar al faptelor bune. Pe edilul de la Mioveni îl respectă și îl ascultă chiar și opoziția, ceea ce spune multe despre felul în care se ocupă de rezolvarea problemelor comunității. Mai jos, câteva dintre supărările și bucuriile lui Ion Georgescu.

# Redactor: Aveți o viață agitată și aglomerată. Edil, mediator între administrație și mediul de afaceri local, membru în foruri diverse, vârf  în PSD dar și bunic. Cum arată o zi din viața lui Ion Georgescu?

Ion Georgescu: Să știți că nu arată prea bine, și o spun fără să mă plâng. Îmi încep ziua pe la 6.30-7.00 și o termin, de obicei, la 21.30-22.00. Sunt săptămâni întregi, uneori, în care umplu cu activitate aceste ore și este nevoie de un program, puțin mai scurt, chiar sâmbăta și duminica.

Şcoala gimnazială din comuna „stăpânilor de sclavi” a pierdut o finanțare de 850.000 lei

Miercuri, 13 Aprilie 2022 14:05

# Deși se află printre unitățile cu risc ridicat de abandon școlar, conducerea școlii din Berevoești – incapabilă să realizeze un proiect pentru reducerea problemei

La sfârșitul lunii martie s-a publicat de către Ministerul Educației lista unităților de învățământ ce urmează a fi finanțate în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

În Argeș au existat 35 de unități școlare care au depus cereri de finanțare. Dintre acestea au fost eligibile 32. Au fost 13 proiecte din „zona fără marginalizare”, 7 din „zona marginalizare la medie/zona dezavantajată” și 12 proiecte din „zona marginalizare peste medie și severă/zona marginalizată”.

 

Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: „Propunem ca salariul minim în agricultură și în industria alimentară să fie de minim 3.000 de lei brut”

Miercuri, 13 Aprilie 2022 13:47

PSD a propus în Coaliție adoptarea modelului de salarizare din construcții și în domeniul agriculturii și industriei alimentare, care implică o creștere a salariilor pentru toți salariații din acest sector.

„PSD răspunde la două probleme majore din agricultură:

- protejarea a tuturor celor 280.000 de salariați din acest domeniu față de creșterea prețurilor;

- combaterea exodului angajaților din acest sector care plecau din țară pentru a produce hrană în alte state UE. Prin această măsură în încurajăm să rămână acasă să producă hrană românească pentru români.

CLIPA DE LITERATURĂ: TREI POEȚI KAMIKAZE

Miercuri, 13 Aprilie 2022 13:26

TREI POEȚI KAMIKAZE

Cum se scrie astăzi poezie, în epoca pe care o numim postmodernă? Și cum este evaluată poezia postmodernistă? Este ea evaluată corect? Este subevaluată, sau supraevaluată?

Dacă citim cronicile literare, publicate în revistele literare și în volumele de critică literară ale ultimilor 30 de ani, observăm lesne că cea mai mare parte a cărților de poezie contemporane „cronicizate” sunt considerate cărți „semnificative”, „importante”, „pline de har poetic”, sau că operele poetice în cauză „ocupă un loc important în literatura română”, și așa mai departe. Așa încât, dacă luăm de bune toate aceste evaluări, putem să concluzionăm că poezia noastră contemporană este, aproape în bloc, „cea mai…”, dintre „cele mai…”, și că ea merită un loc de frunte în poezia europeană, dacă nu cumva poezia europeană ar avea de învățat din excelența poeziei noastre.

 

Reţeaua de canalizare nu este coşul de gunoi al localităţii în care trăim!

Miercuri, 13 Aprilie 2022 12:40

Societatea Apă Canal 2000 SA este preocupată de protecţia mediului înconjurător şi promovarea unei atitudini de respect faţă de natură, desfăşurând în acest sens campanii de informare, educaţie şi responsabilizare a cetăţenilor faţă de problemele de mediu, cu impact asupra condiţiilor de viaţă a populaţiei.

Calitatea vieţii, sănătatea noastră şi menţinerea unui mediu înconjurător curat depind şi de serviciul de canalizare, un serviciu extrem de important în viaţa tuturor. Funcţionarea corespunzătoare a sistemului de canalizare este influenţată în mare măsură de modul în care noi toţi respectăm normele elementare cu privire la apele uzate deversate.

Fostul subprefect Lucian Ionescu a dat administrația pe IT!

Miercuri, 13 Aprilie 2022 08:46

Fostul subprefect liberal Lucian Ionescu s-a întors la prima dragoste. După ce în luna ianuarie a fost schimbat din funcție și înlocuit cu Bogdan Minciunescu de la PSD, Ionescu nu și-a mai găsit locul în administrație. Să fie oare din cauză că n-a agreat-o (de la bun început) pe Alina Gorghiu la șefia PNL Argeș? Mai mult ca sigur. Am aflat însă că Lucian Ionescu s-a întors în mediul privat și lucrează în IT.

„Reluarea activității IT într-un mod intens, în ultimele luni, reprezintă pentru mine o satisfacție enormă pe care nu mă gândeam că o voi simți. Că o fi vorba de revenirea la prima dragoste, că o fi criza vârstei de mijloc, nu știu. Ce știu este că am butonat un server linux vreo 2-3 zile așa cum o făceam la 20 de ani, adică fără mâncare, fără somn, doar stricte necesități. M-am simțit ca un puștan, senzația e super! Maine, poimâine îmi trag un skateboard…”, a scris Lucian Ionescu, pe Facebook.

 

Pagina 10 din 348

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea