LICEUL TEHNOLOGIC TOPOLOVENI. Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu

Luni, 30 Aprilie 2018 14:26

# „FIRMA DE EXERCIȚIU – CEA MAI BUNĂ PRACTICĂ", ediția a X-a

Firma de exercițiu este o metodă inovativă de învățare ce vizează dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru elevi în vederea îmbunătăţirii adaptabilităţii acestora la cerinţele primului loc de muncă relevant. O metodă interactivă de învățare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și de aplicare interdisciplinară a cunoștințelor, o abordare care asigură condiții pentru probarea și aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională.

 

„Sunt polițiști din județ susținuți de mediul politic, de la mine din partid sau de la alții”

Luni, 23 Aprilie 2018 14:27

# Acuzații grave aduse de parlamentarul Rădulescu conducerii IPJ Argeș # „Am avut niște întâlniri cu oameni din sistemul polițienesc care au vrut să îmi spună ce se întâmplă în Poliția Județeană Argeș”, a mai precizat Cătălin Rădulescu # S-a creat o mafie și o rețea de crimă organizată în cadrul Poliției Județene Argeș”, arată deputatul și într-o interpelare către Ministerul Afacerilor Interne

În noiembrie 2017, parlamentarul Cătălin Rădulescu, cel căruia organizația PSD Argeș i-a retras sprijinul politic, a făcut o interpelare către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în care acuza reaua credință și neexercitarea atribuțiilor de serviciu ale conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, precum și a unor polițiști din cadrul instituției.

Se lasă cu plângeri penale! Adrian Moisescu, singurul candidat la concursul de director la Administrația Bazinală Argeș Vedea, s-a retras!

Luni, 23 Aprilie 2018 14:24

# Moisescu (foto) a contestat comisia de examinare și nu a dorit să dea concursul cu aceasta!

Deși directorul general de la Apele Române, Victor Sandu, a încercat să-și aranjeze postul de director la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea, calculele acestuia au fost deranjate și încurcate de contracandidatul său. Contracandidat care nu s-a lăsat călcat în picioare de sistem, iar îndârjirea sa l-a lăsat de unul singur la concursul pentru funcția de director. Adrian Moisescu, că despre el este vorba, a făcut un pas pentru a deveni din nou director la ABAAV, după ce Victor Sandu a fost forțat să se retragă pentru că nu îndeplinea condițiile de concurs.

 

Bunurile societății Buiding Astrom, de sute de mii de euro, scoase la vânzare de lichidator

Luni, 23 Aprilie 2018 14:21

# CITR a scos la vânzare din averea debitorului - terenuri, apartamente, clădiri sau mașini

În noiembrie 2017, Tribunalul Specializat Argeș a decis intrarea în faliment a societății Building Astrom. Firma deținută de omul de afaceri Marian Drăgoi s-a recunoscut în incapacitate de plată şi a formulat cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă în 2015. La doi ani distanță, Buiding Astrom a intrat în faliment după ce instanța a infirmat planul de reorganizare propus de debitor. Peste 130 de creditori au de recuperat circa 25 de milioane de lei. 

Trei ani și jumătate de procese între Primăria Poiana Lacului și Petroconstruct, firma președintelui PMP Argeș

Luni, 23 Aprilie 2018 14:18

# Următorul termen, la sfârșitul lunii aprilie

Așa cum am mai scris, s-au scurs trei ani și jumătate de proces, la Tribunalul Argeș,  pentru asfaltarea – necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității – unor drumuri locale. Trei ani și jumătate în care Primăria Lunca Corbului, pe de o parte, și firma șefului PMP, pe de alta, își caută, fiecare, dreptatea. Și inevitabilele hățișuri legislative, pe care, după cum se va vedea mai jos, nici măcar judecătorii nu le stăpânesc pe de-a-ntregul.

 

„Ibrahim” din Mușătești a fost condamnat definitiv la Înalta Curte

Luni, 23 Aprilie 2018 14:11

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi, 19 aprilie, sentința definitivă în dosarul argeșeanului acuzat de terorism. Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Muşăteşti, a fost condamnat la sfârșitul lunii februarie, în primă instanţă, de Curtea de Apel Piteşti, la trei ani de închisoare cu executare, pentru infracţiunea de terorism. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondat, apelul declarat de inculpat, fiind alocat în acest caz un singur termen de judecată.

Mai multe persoane aflate în custodia Penitenciarului Mioveni au participat la „Bursa locurilor de muncă”

Luni, 23 Aprilie 2018 14:10

# La acțiune au participat 92 de firme cu peste 1600 de posturi vacante în Argeș
Pe 20 aprilie, AJOFM Arges a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, acțiune organizată în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și al agenților economici. Locul de desfășurare a acesteia a fost la Sala Sporturilor din Pitești, precum și la sediile agențiilor locale din Câmpulung, Curtea de Argeș și Topoloveni, la acțiune participând un număr de 92 firme, cu 1.618 posturi vacante, dar și 1.630 persoane interesate în găsirea unui loc de muncă.

 

ATENȚIE ȘOFERI!!! Traficul pe Podul din Racovița, pe DN73D a fost limitat vehiculelor mai grele de 7,5 tone!

Luni, 23 Aprilie 2018 14:08

La sesizarea Primăriei orașului Mioveni, o Comisie de Evaluare a Pagubelor, constituită în baza ordinului PrefectuluI, din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Inspectoratului de Stat în Construcții, Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și ai Primăriilor Mioveni și Țițești au efectuat vizite la o serie de obiective aflate pe raza orașului sau la granița cu localitățile învecinate.
Scopul a fost acela de a evalua starea tehnică și avariile survenite la podul Getica din Racovița, pe DN 73D, de analiză a unor situații reclamate de cetățenii din Clucereasa, precum și de a găsi soluții tehnice de reabilitare a podului mai sus menționat.

Dosarul de corupție al patronului Vicexpert din Vâlcea, în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Luni, 23 Aprilie 2018 12:33

Pe rolul Curții de Apel Pitești se judecă apelul lui Victor Petcu, patronul Vicexpert SRL Vâlcea, societate specializată în lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor. Victor Petcu și alți doi inculpați, foști angajați ai acestuia, sunt acuzați de folosirea sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste fapte.
În primă instanță, Tribunalul Vâlcea l-a condamnat, în octombrie 2017, pe Victor Petcu la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Ceilalți doi inculpați din dosar, Adriana Miorița Dinu și Dragoș Marius Vîrje, au primit câte 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Societatea Vicexpert SRL a primit o amendă de 45.000 lei.

 

Pe 16 mai, inculpații din dosarul Consultanța află ce pedepse vor primi

Luni, 23 Aprilie 2018 12:30

Săptămâna trecută, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a aflat din nou dosarul „Consultanţa”, în care deputatul PSD de Argeş, Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi 38 de foşti sau actuali primari argeşeni au fost trimişi în judecată pentru presupuse fapte de corupţie.
La termenul din 17 aprilie au avut loc dezbaterile şi ultimul cuvânt al tuturor inculpaţilor. Procesul a durat de dimineață până în jurul orei 19.00. Printre altele, avocaţii lui Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu au cerut achitarea celor pe care-i reprezintă.

Dosarele „stăpânilor de sclavi” de la Tribunalul Argeș - pe final!

Luni, 23 Aprilie 2018 12:19

# „Victimele munceau și când nu era nimic de… muncit. Erau puse să care pietrele dintr-o parte în alta”

Rudele „stăpânilor de sclavi” de la Berevoești s-au împărțit, săptămâna trecută, între Curtea de Apel Pitești și Tribunalul Argeș. Pe 18 aprilie, trei dosare, ce îi are ca inculpați pe romii din Gămăcești acuzați de trafic de persoane, s-au aflat pe rolul instanțelor din Argeș, două pe fond, la Tribunal, și unul în apel, la Curtea de Apel. Din acest motiv și rudele inculpaților s-au împărțit între instanțe pentru a fi alături de apropiații lor, mai ales că aproape toți inculpații din aceste dosare au grad de rudenie între ei.

 

Eveniment remarcabil! Culoare și fantezie la Simfonia Lalelelor, în anul Centenarului

Luni, 23 Aprilie 2018 12:05

# Primarul Cornel Ionică: „Sunt mândru că putem să continuăm tradiția Simfoniei Lalelelor”

Weekend-ul trecut s-a desfășurat ediția a 41-a a celei mai iubite sărbători a Piteştiului şi una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România - Simfonia Lalelelor. Evenimentul a fost deschis, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş.

Apel umanitar. Ajutor pentru Gabi

Luni, 23 Aprilie 2018 12:02

GABI. 41 de ani. Pentru mulți el este fostul coleg cameraman, prezent la toate evenimentele din Argeș, cu bune și cu rele. Pentru alții este colegul de la Consiliul Județean, colegul de pe Ambulanță, șoferul, fotograful...
Un om care a sărit în ajutorul oricui atunci când a fost nevoie. Acum, el are nevoie de ajutorul nostru.
Diagnosticul este CONDROSARCOM MEDIASTINAL. PROLAPS DE VALVĂ MITRALĂ, iar intervența chirurgicală se poate face numai în străinătate, costul operației fiind de 30.000 euro, pe lângă alte cheltuieli adiacente.
Cei ce vor să îi ofere un ajutor o pot face donând
în contul deschis la Raiffeisen Bank Agenția
Pitești 2 – RO 25 RZBR 0000 0600 2014 4321, pentru LAURENȚIU GABRIEL BĂLĂȘOIU.

 

Evreii care au cumpărat terenurile din Pădurea Trivale de la Ivănescu cer strămutarea dosarului

Luni, 16 Aprilie 2018 14:59

# Instanța: „Prin contractele încheiate ulterior, respectiv, 2009, 2010, 2011, 2012 și 2014, prezumția bunei credințe este răsturnată și de împrejurarea că terenul făcea obiectul unui litigiu” # Noi detalii din dosarul în care Direcția Silvică Argeș a cerut anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru terenurile din Pădurea Trivale vândute de Ivănescu

Magnatul Nicolae Ivănescu riscă să plătească despăgubiri de milioane de euro evreilor cărora le-a vândut zeci de hectare în Pădurea Trivale. Asta după ce Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare. Hotărârea nu este definitivă. De altfel, cele trei firme ale evreilor care au achiziționat mai multe hectare de teren de la Nicolae Ivănescu au cerut strămutarea dosarului, cu pricina, din Argeș. Luni, 16 aprilie, are loc primul termen la Curtea de Apel Pitești în ceea ce privește strămutarea dosarului.

Ilegalități pe bandă rulantă la Direcția Apelor

Luni, 16 Aprilie 2018 14:56

# Directorul în funcție, Victor Sandu, este jurizat de directorul adjunct # Mai multe legi au fost încălcate în etapa selectării dosarelor

Continuă concursul cu probleme, de care am mai scris, la Direcția Apelor Argeș. Directorul general, Victor Sandu, și-a aranjat o prostie de concurs, în care președintele comisiei este chiar adjunctul său. Din păcate, a mai apărut un concurent, care le-a stricat treaba penală a celor doi. Care treabă penală rămâne, chiar dacă Victor Sandu, deținător de teren împreună cu Mircea Drăghici, se retrage. Acceptând  candidatura  lui Victor Sandu,  membrii comisiei trebuiau să se revoce, comițând o faptă penală.

 

Cătălin Rădulescu: „Îi sfidez pe cei care mă critică în Argeș”

Luni, 16 Aprilie 2018 14:54

# ”Îi cer deputatului de Argeș Nicolae Georgescu să își retragă semnătura de pe inițiativele mele. Nu mă onorează calitatea dânsului de co-inițiator”, mai precizează Rădulescu
Într-o postare pe contul personal de Facebook, deputatul Cătălin Rădulescu, anunță că cele trei inițiative legislative propuse de el au primit avizul comisiilor juridice. Unul dintre proiectele inițiate de el prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani.

Curtea de Apel Pitești desființează aberația produsă de Noul Cod Penal

Luni, 16 Aprilie 2018 14:52

# Datorită acesteia, un hacker a primit, la Tribunalul Vâlcea, un an condamnare la închisoare și... 25 de ani sporuri!
Pe rolul instanței Curții de Apel Pitești, s-a  judecat  celebrul proces al unor copii acuzați de mai multe tipuri de fraude  informatice. Dosarul a fost instrumentat de D.I.I.C.O.T. – biroul teritorial Vâlcea și judecat, în primă instanță, de magistrații Tribunalului Vâlcea. Aceștia, aplicând prevederile noului cod penal, i-au dat, unuia dintre copiii învinuiți de infracțiuni informatice și constituire de grup infracțional organizat, o pedeapsă halucinantă: peste 25 de ani de detenție!

 

La Bascov, licitaţia asfaltărilor de 1 milion de euro - pe ultima sută de metri

Luni, 16 Aprilie 2018 14:51

Anul 2018 a debutat în forţă pentru administraţia locală a comunei Bascov, care a demarat numeroase proiecte de investiţii în ultimele luni. Este şi cazul unui important proiect de infrastructură, care vizează asfaltarea a 20 de străzi din comună: Rotăreasa, Bisericii, Prelungirea Micşunele, Şcolii, Gârlei, Zăvoiului, Livezilor, Zorilor, Fundătura Micşunele, Lăbuşeşti, Rotăreşti - Foraj, Nufărului, Luncă, Liliacului, Trandafirilor, Violetelor, Crizantemelor, Ficului, Aviatorului, Arcanului.

Zonele deficitare în Argeș - în asistență spitalicească

Luni, 16 Aprilie 2018 14:02

# Deși salariile medicilor au crescut, în județ există multe posturi vacante

În urma modificărilor salariale aplicate de la 1 martie, veniturile personalului din spitale a crescut considerabil. De exemplu, un medic specialist din Spitalul Județean Argeș poate câștiga în acest moment un venit brut între 9.900 lei și 12.521 lei, la care se pot adăuga și sporuri consistente, de până la 6.000 lei, după caz. Cu toate acestea, în Argeș, încă mai există zone deficitare în asistența spitalicească.

 

Au început lucrările la noul pod din Moșoaia

Luni, 16 Aprilie 2018 13:51

# Acestea costă 13 miliarde de lei vechi și sunt finanțate din PNDL # Luptă electorală, pe facebook, dusă de oameni care nici nu știu despre ce este vorba

Moment important  vineri, săptămâna trecută, la Moșoaia. Primăria, în frunte cu primarul, Florea Ene, a predat amplasamentul  pentru începerea lucrărilor la noul pod peste Teleormănel.
Podul deservește o comunitate largă de oameni care, în momentul de față, trec peste vechiul pod cu oarecare dificultate, acesta fiind destul de îngust și afectat de vechime. Podul nou de peste Teleormănel va avea o lățime de șase metri, lățime mult superioară podului existent în momentul de față, va fi prevăzut cu parapeți de protecție și va avea suprafață de rulare asfaltată.

Salariile din instituțiile deconcentrate din Argeș

Luni, 16 Aprilie 2018 13:40

# La Serviciul de Ambulanță, angajații mai primesc încă un salariu din… sporuri # Sporuri de 85% din salariul de bază la Direcția de Sănătate Publică Argeș # Salariul directorului DSVSA Argeș este aproape cât cel al președintelui României # Directorul de la OCPI Argeș - peste 12.000 lei
Angajările în sistemul bugetar au devenit din ce în ce mai atractive mai ales că salariile bugetarilor depășesc pe cele din privat. În conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, autorităţile şi instituţiile publice trebuie să publice la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an, o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, fiind menținută lista pe tot parcursul anului.

 

Pagina 10 din 146

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea