S-a făcut totul public. Cererile de supraveghere tehnică solicitate de DNA Pitești, în perioada 2014-2018

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:19

În luna octombrie a fost publicat pe site-ul Inspecției Judiciare raportul privind „Respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorităţii Judecătoreşti în cauzele de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie vizând magistraţi sau în legătură cu acestea”. În acest raport, care se întinde pe 254 de pagini, se face referire și la măsurile de supraveghere tehnică, din perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, cerute de DNA și aprobate de către instanțele judecătorești.

 

Unii se uită, alții… muncesc! Gheorghe Stancu, primar Bascov: „Anul acesta modernizăm 20 de km de drumuri”

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:14

Față de alte localități în care nu există, încă, ultilitățile curente, la Bascov, ștacheta este foarte sus. Localitatea, devenită un satelit al Piteștiului, beneficiază de modernizări din ce în ce mai pretențioase.
Se lucrează, chiar în aceste zile, la asfaltarea drumurilor din satele Glâmboc Deal, Glâmboc Vale și Rogojina, termenul de finalizare fiind 6 luni.

Bârla: 28 milioane lei pentru modernizarea drumurilor locale

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:12

Gospodarul își face vare sanie și iarna car. Ca să fim mai conciși, primarul își face planuri din  timp și, iată, multe se împlinesc.

Gheorghe Voicu, primar, Bârla: ”Am pus mare accent pe proiectele de infrastructură, așa cum era și normal: apă, asfalt,  extinderea rețelei de gaz, cămin cultural, terenuri de sport, precum și pe sănătatea și siguranța cetățeanului. 

 

Rețea de gaze pe toată întinderea comunei Popești

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:59

În luna octombrie, conducerea Primăriei Popești a obținut aprobarea finanțării proiectului de înființare a rețelei de gaze în localitate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) al Guvernului.

103 ani de la bombardarea Piteștiului de către aviația germană

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:50

# Documente referitoare la evenimentul din timpul Primului Război Mondial

Se împlinesc, zilele acestea, 103 ani de când orașul de reședință al județului intra, nepregătit, în focul bombardierelor germane. Proaspăt intrată în război, de partea Antantei, după doi ani de neutralitate, spre sfârșitul anului 2016, România intră în vizorul austro-ungarilor și al nemților. Armata română va suferi în toamna anului 1916 o serie de înfrângeri zdrobitoare, ceea ce va forța autoritățile statului să se refugieze în Moldova, permițând inamicului să ocupe două treimi din teritoriul național, inclusiv capitala București.

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a premiat excelența în afaceri

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:45

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a premiat joi, 31 octombrie excelența mediului economic argeșean, în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Galei "Topul Firmelor". Un eveniment de tradiție, desfășurat la cele mai înalte standarde! Evenimentul dedicat oamenilor de afaceri din Argeș s-a desfășurat la Complexul Star Plaza din Bascov. ”Topul firmelor din Argeș”, cel mai important eveniment de business al anului, a fost prezentat de George Caval, președinte CCIA Argeș, împreună cu realizatoarea TV Cristina Munteanu, directorul Antena 3 Pitești.

Florăreasa Olga și-a recunoscut vinovăția în dosarul de trafic de influență

Luni, 28 Octombrie 2019 21:06

Se complică situația unui dosar celebru. Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018, la Tribunalul Argeș. Olga Panaete este acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Din dosarul acesteia, au mai picat, pe interceptări, printre alții, și Florin Tecău, fostul președinte (PSD) al Consiliului Județean Argeș, Pe numele lui Tecău, dosarul a fost disjuns fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Recent, florăreasa Olga și-a recunoscut vina, alături de un elev al școlii de șoferi, căruia trebuia să îi intermedieze reușita.

 

Primarul Ion Dumitru, despre condamnarea definitivă a lui Florin Paraschivescu: „Acolo îi este locul… Mi-am salvat onoarea copiilor mei”

Luni, 28 Octombrie 2019 21:02

# Decizie finală în dosarul „Șantaj la Atac de Argeș”
Florin Paraschivescu (foto dreapta), fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești, pe 22 octombrie, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj.  În această cauză, Paraschivescu a ajuns să fie cercetat după ce primarul de la Albota, Ion Dumitru, l-a denunţat, nemaisuportând presiunile şi atacurile din ziar la adresa sa și a familiei sale.

S-a solicitat intrarea în faliment a societății Turism Muntenia SA

Luni, 28 Octombrie 2019 20:58

Administratorii judiciari ai firmei Turism Muntenia au propus un raport de intrare în faliment. Urmează ca Tribunalul Specializat Argeș să se pronunțe pe 31 octombrie asupra solicitării.  Decizia intrării în faliment a fost luată la aproape 7 luni distanță de la vânzarea Hotelului „Muntenia”, principalul bun al societății debitoare. Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2019, omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul

 

Încadrare juridică mai aspră în dosarul „Global Eco Center”

Luni, 28 Octombrie 2019 20:54

Judecătoria Curtea de Argeș a admis schimbarea încadrării juridice în dosarul în care sunt cercetați Vasile Tofan și firma sa, Global Eco Center. Infracțiunea simplă de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, prevăzută de art. 63 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 211/2011, devine infracțiune continuă. La ultimul termen de judecată a fost depus în cauză și mult așteptatul raport de expertiză contabilă. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 10 decembrie.

Inculpații au fost trimiși în judecată în urmă cu 10 ani. Dosarul hackerilor din Vâlcea a ajuns la Tribunalul Argeș

Luni, 28 Octombrie 2019 20:52

Pe rolul Tribunalului Argeș se  judecă un dosar, care are ca obiect „fraudă informatică - rejudecare - soluționare latură civilă”, în care sunt implicați 22 de inculpați și peste 100 de părți civile. Hackerii au fost trimiși în judecată în urmă cu 10 ani, mai exact în 2009. Erau acuzați că ar fi comis, în principal, fraude informatice în SUA. Trimiteau email-uri de tip phising care păreau a fi de la mai multe instituții americane. Când victimele accesau email-ul, atunci se instala automat un malware care fura toate datele din calculatoarele acestora.

 

Acțiunea de sacrificare a porcilor de la DanBred continuă și în această săptămână

Luni, 28 Octombrie 2019 20:41

# Porcii sunt gazați și apoi îngropați

La începutul săptămânii trecute, pe 22 octombrie, pesta porcină africană a fost confirmată la una dintre fermele cunoscutului grup de ferme DanBred din comuna Slobozia. Este vorba despre ferma Agro Consulting Chiriac, deținută de inginerul zootehnist Ionel Chiriac, cel care deține și ferma DanBred Argeș. Un efectiv de 20.157 de porci va fi sacrificat și îngropat în această perioadă.  Acțiunea a început de săptămâna trecută și va continua și în această săptămână.

Proces cu scântei între Primăria Poiana Lacului și OMV Petrom

Luni, 28 Octombrie 2019 20:36

# Primarul Ion Dumitrache (foto): „Șef, la OMV, este domnul Dăncilă, însă, pe mine, nu m-a impresionat...”

Cu Ion Dumitrache, primar vechi în Poiana Lacului, nu este de glumă. Acesta încearcă, pe orice cale, așa cum veți vedea mai jos, să bage mâna în buzunarul larg (dar cu fermoarul închis) al celor de la OMV Petrom, societate care are multe afaceri în comuna pe care o administrează. Are mai multe litigii la activ cu aceștia, unele încheiate, unele pe rolul instanțelor. Despre un litigiu, aflat în derulare, am și dorit să disutăm, deși, în primă judecare, a pierdut.

 

Primăria Budeasa a câștigat procesul cu Eftimex

Luni, 28 Octombrie 2019 20:33

Eftimex Grup, odată una dintre cele mai cunoscute societăți din Argeș din domeniul proiectării de drumuri, poduri, alimentare cu apă, canalizare, servicii de arhitectură, construcții civile și industriale, servicii de montaj tâmplărie aluminiu și instalații termice, a intrat în insolvență, în anul 2012. Insolvența a fost cerută după ce administratorii companiei au decis că asta este singura soluție de salvare a firmei. Situația nu s-a redresat, Eftimex intrând în faliment, de gestiunea afacerior ocupându-se, în prezent, Casa de Insolvență GMC, din Craiova.

S-a semnat contractul de modernizare pentru Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”

Luni, 28 Octombrie 2019 20:30

Un liceu din Pitești va fi reabilitat prin fonduri europene. A fost semnat contractual de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Are o durată de realizare de 36 de luni. Este vorba despre proiectul „Reabilitare și modernizare Colegiul Tehnic Armand Călinescu”, investiție finanțată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

 

Atenție, argeșeni! Noile reguli pentru traficul din București, de la 1 ianuarie 2020

Luni, 28 Octombrie 2019 19:11

Proiectul vignetei ”Oxigen” a fost aprobat, joia trecută, de către consilierii municipali. Proiectul a fost votat cu un amendament prin care maşinile non-euro, Euro 1 şi 2 vor fi total interzise din data de 1.01 2022, iar Euro 3 va total fi interzis din 2024. De la prevederile vinietei sunt exceptate scuterele şi motocicletele, precum şi maşinile care merg pe GNL, GNC şi GPL (doar Euro 3). Circulaţia maşinilor fără vignetă corespunzătoare se va sancţiona cu amendă cuprinsă între 1.500 şi 2.000 de lei.

60 de ani de existență: sărbătoare sau parastas!? Institutul de la Ștefănești - între datorii uriașe, salarii restante și terenuri retrocedate

Luni, 21 Octombrie 2019 19:49

# Directorul Dorin Sumedrea: „Sunt instituții ale statului care ar trebui să-și pună întrebări de modul cum s-a retrocedat terenul din față”. # A fost făcută o înțelegere cu proprietarul, pentru ca ministrul Petre Daea să intre, pentru ultima dată, pe poarta principală, în Institut
Cândva unul dintre simbolurile județului, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefăneşti a intrat într-un con de umbră. Și cu toate acestea, politicienii încă încearcă să-și mai facă imagine pe istoria sa. Pe 15 octombrie, instituția a sărbătorit 60 de ani de existență, la eveniment participând, pe lângă cercetători, atât membri ai Guvernului cât și reprezentanți ai autorităților județene.

 

Scandal pe reînființarea unei școli, niciodată desființate, la Bradu

Luni, 21 Octombrie 2019 19:44

Școala din satul Geamăna, comuna Bradu, alimentează un nou scandal. Consilierii au respins cererea unei școli particulare pentru închirierea clădirii – clădire începută pe vremea lui Florin Frătică. În același timp, la primărie a fost depus un tabel, în care părinții a circa 100 de copii, din zonă, au semnat pentru reînființarea instituției. Care instituție nu a fost niciodată desființată, pentru simplul motiv că nu a funcționat niciodată.

Rătești. Au început lucrările la Drumul Județean Ciupa-Mănciulescu

Luni, 21 Octombrie 2019 19:42

În localitatea Rătești, se profită de vremea încă bună. Au început lucrările de asfaltare a DJ 702A Ciupa Mănciulescu – Pătuleni, proiect derulat cu Consiliul Județean Argeș, cu finanțare prin PNDL 2. Administrația județeană a încheiat contractul de lucrări cu firma constructoare, S.C. Construcții Drumuri și Lucrări de Artă, care a și început lucrările de terasament.

 

Spitalul Călinești - între decădere și renaștere

Luni, 21 Octombrie 2019 18:42

# Unitatea așteaptă vizita oficială pentru acreditare
Se împlinesc, sâmbătă, 86 de ani de la nașterea celui ce avea să marcheze, definitiv, evoluția Spitalului Călinești: dr. Ion Crăciun. După cum, la fel de adevărat, se împlinesc aproape trei decenii de continuu declin al unității spitalicești, declin de poate fi atribuit, cu inima deschisă, guvernanților politici, diverși, ai județului.

Speranțe pentru începerea lucrărilor de salvare a Bisericii Goleștilor

Luni, 21 Octombrie 2019 18:34

# Preotul paroh: „Noi vrem să lucrăm, să reparăm, însă ne omoară birocrația...”
Parte a moștenirii Goleștilor, Biserica Sfânta Treime, poziționată vis-à-vis de intrarea principală  a Muzeului Golești, așteaptă, de ceva timp, zile mai bune. Acoperișul, îmbrăcat în șiță, este extrem de deteriorat, găurile din acesta fiind, deja îngrijorător de mari.

 

Pagina 10 din 187

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea