Parlamentul a adoptat legea care permite împușcarea urșilor

Luni, 27 Iunie 2022 15:24

# Ministrul Mediului: „Asigurăm protecția speciilor, dar protejarea oamenilor este prioritatea noastră!”

Se face lumină! Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că parlamentarii au adoptat legea care permite împușcarea urșilor agresivi. Până acum, urșii au făcut prăpăd chiar în localități din Argeș, dar legea permitea maxim relocarea animalelor în alte zone. Noua lege însă vine în scopul de a proteja oamenii de atacurile urșilor. Cel puțin așa spune ministrul Mediului!

 

CSM va stabili cine va rămâne în funcția de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti

Luni, 27 Iunie 2022 15:20

Ședință importantă a Secției pentru procurori, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Trei procurori din Argeș vor afla, pe 28 iunie, dacă li se vor prelungi delegările în funcțiile de conducere.

În cadrul ședinței se va analiza propunerea de prelungire a delegării în funcția de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a lui Alin Stoica, procuror în cadrul acestei unități de parchet. De asemenea, s-a propus și prelungirea delegării  a lui Cosmin Constantin Puiulescu în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni. CSM va analiza și dacă Mihail Aldea va rămâne procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești. Astfel, în această săptămână vor fi luate decizii importanțe pentru unitățile de parchet din Argeș.

A.V.

 

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: ”La finalul lunii iulie vor fi încărcate toate cardurile cu sumele cuvenite”

Luni, 27 Iunie 2022 15:12

Măsurile propuse şi impuse de PSD în pachetul ,,Sprijin pentru România” pentru susținerea persoanelor vulnerabile în această perioadă de criză încep să își producă efectele.

Deși este un proces laborios, care implică achiziția, procesarea și distribuția a milioane de carduri, primii beneficiari și-au primit deja banii, iar până la finalul lunii iulie vor fi încărcate toate cardurile cu sumele cuvenite.

 

Atenție! Se apropie FOLK-IN la Budeasa!

Luni, 27 Iunie 2022 15:08

Festivalul FOLK-IN de la Budeasa va reuni nume mari ale folkului românesc. Iată invitații ce vor concerta în cele două zile ale festivalului. Vineri 1 iulie: Pasărea Rock, Mircea Vintilă, Daniel Iancu, Florin Ioan Thomits. Sâmbătă 2 iulie: Ducu Bertzi&Friends, Cristi Dumitrașcu & Plan B (Daniel Secărea, Marcis Nut), Marius Matache și Țapinarii.

Festivalul FOLK IN va fi unul cu atât mai special în acest an cu cât la Budeasa va cânta în premieră trupa Pasărea Rock.

 

Tensiune în spațiul cultural local. Cine dorește desființarea Fanfarei “Argeșul”?!

Luni, 27 Iunie 2022 13:48

Începând cu data de 1 februarie 2021, odată cu retragerea sprijinului financiar de către Consiliul Județean Argeș, Fanfara "Argesul" și-a întrerupt activitatea.  În tot acest timp au existat, la nivelul C.J. Argeș, demersuri, discuții rezultate cu promisiuni și amânări.

Reprezentanții fanfarei arată cu degetul spre Consiliul Județean

”Solicităm readucerea Fanfarei "Argeșul" în Cultura Argeșeană! La 30 mai a.c. am acceptat așa zisă ofertă a C.J. Argeș, numai din dorința de a reîncepe activitatea și publicul argeșean să beneficieze de serviciile acestei orchestre. Pentru o analiză și o discuție mai lărgită, în data de 15 iunie a.c. am fost convocați toți membrii Fanfarei de către Consiliul Județean Argeș, reprezentanți ai Centrului Județean de Cultura si Arte, Comisia pentru cultura educatie tineret și sport.

 

Ministrul Educației: „Profesorii care au înregistrat diferenţe de punctaj la grilă nu vor mai corecta”

Luni, 27 Iunie 2022 11:57

# Sorin Cîmpeanu: „Se confirmă slaba calitate a educației în mediul rural”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pune tunurile pe profesorii care fac greșeli la corectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională. În anii trecuți au existat erori majore în acest sens, iar Cîmpeanu a semnalat probleme chiar la corectarea grilelor din acest an. Din 2023, dascălii incriminați nu vor mai corecta. Același lucru l-a spus ministrul și anul trecut, dar n-am auzit ca vreun profesor cu „antecedente” să fi fost ținut pe tușă.

”În judeţul Dâmboviţa, în care am avut evaluare digitală, doar 7 lucrări din aproape 4.000 de lucrări au înregistrat diferenţe mai mari de un punct între evaluatorul 1 şi evaluatorul 2. Fiind corectare digitală, sistemul a remarcat instantaneu diferenţe mai mari de un punct şi le-a redirecţionat către alţi doi evaluatori. Aceste lucruri au putut fi reglate într-o manieră cât se poate de eficientă.

Argeș. Școlile cu elevii care au obținut cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională

Luni, 27 Iunie 2022 11:51

Evaluarea Națională s-a încheiat cu rezultate meritorii pentru elevii din Argeș. 17 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii maxime în acest an. De asemenea, s-au înregistrat 59 de note de 10 la proba de Limba Română și 150 de note de 10 la proba de Matematică. La polul opus, numeroși elevi au dat foile goale, fiind notați cu 1 și 2 atât la proba de limba română, cât și la cea de matematică.

Vă prezentăm mai jos lista cu școlile în care au învățat cei mai nepregătiți elevi din Argeș:

 

Argeș - Rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 73,4%. Niciun candidat cu media 10

Luni, 27 Iunie 2022 11:28

 

# Cea mai mare medie din județ îi aparține unui elev de la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”

În acest an s-a înregistrat cea mai mare rată de promovabilitate a examenului de Bacalaureat din ultimii 10 ani (înainte de soluționarea contestațiilor). Ministerul Educației a publicat luni, 27 iunie, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Astfel, la nivelul candidaților din promoția curentă s-a înregistrat la nivelul județului Argeș o rată de promovabilitate de 78,6%. În această privință, Argeșul ocupă locul 13 la nivel național, la egalitate cu Alba.

Dacă includem și candidații din promoțiile trecute, în Argeș rata de promovabilitate este de 73,4%, mai mare față de cea de anul trecut (71,8%).

Întâlnire de lucru între conducerea Primăriei Pitești și reprezentanții cetățenilor din Găvana: "Fiecare solicitare va avea soluție"

Luni, 27 Iunie 2022 08:58

Dialogul față în față, în teren, între primarul municipiului și cetățeni, este cea mai sigură practică a administrării participative!

Primele rezultate ale acestei colaborări, între edil și locuitori, devin evidențe! În 2022, Piteștiul este pe locul II la nivel național în ce privește implementarea bugetării participative și pe locul III la finanțarea infrastructurii de învățământ! Cetățenii sunt parte a exercițiului unei bune administrări în folosul comunității.

 

Argeșul – locul II pe țară la numărul mediilor de 10 obținute la Evaluarea Națională!

Duminică, 26 Iunie 2022 20:05

Evaluarea Națională s-a încheiat cu un succes răsunător pentru Argeș! 17 elevi au obținut medii maxime, situând județul nostru pe locul II la nivel national, după București și la egalitate cu Clujul. Ѕurpriza în acest an o reprezintă doi elevi care au învățat la școli din mediul rural (Albota și Corbi) și care au reușit să obțină note de 10 și la limba română și la matematică.

Anul trecut numai 6 elevi din Argeș reușeau să ia medii maxime la Evaluarea Națională. În acest an, Argeșul se mândrește cu 17 medii de zece:

Școala Gimnazială „Mircea Cel Bătrân” Pitești - trei medii de zece;

Colegiul Național „Dinicu Golescu” Câmpulung – două medii de zece;

Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești – o medie de zece;

Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni - o medie de zece;

 

Piteșteanul Robert Glință, al 5-lea în lume la proba de 50 m spate

Sâmbătă, 25 Iunie 2022 19:36

UPDATE: Răsturnare de situaţie în proba în care a concurat Robert Glinţă. Americanul Justin Ress, iniţial descalificat după finala probei de 50 m spate de la CM de nataţie, pe care o câştigase, a făcut contestaţie şi a avut câştig de cauză, astfel că rezultatul său este recunoscut, a anunţat FINA. Ca urmare a acestei decizii, Robert Glinţă coboară pe locul cinci.

TEXTUL INIȚIAL: Glință și-a încheiat, sâmbătă seara, prezența în probele de natație de la Campionatul Mondial de înot pentru seniori de la Budapesta.

Piteșteanul a obținut un nou rezultat foarte bun. Glință s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 50 m spate. A fost la 6 sutimi de medalie.

 

ISU Argeș angajează șoferi. Zeci de posturi – scoase la concurs

Sâmbătă, 25 Iunie 2022 13:07

 

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeș sunt scoase la concurs 25 de posturi de conducător auto (autospeciale)!

Alege și tu să fii salvator! Dacă ai vârsta între 18 și 35 de ani (împliniți în anul participării la concurs), diplomă de bacalaureat și permis de conducere categoriile B și C, atunci înscrie-te la concurs!

Un nou director general la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș

Sâmbătă, 25 Iunie 2022 12:44

 

 

Casa de Asigurări de Sănătate Argeș are un nou director general, începând cu 24 iunie. În funcție a fost numit economistul Ionuț Gheorghe, care are peste 11 ani vechime în instituție.

Acesta a înlocuit-o în funcție pe dr. Carmen Gabriela Mușat, care a exercitat funcția prin delegare.

În ultima perioadă, Ionuț Gheorghe a ocupat în cadrul CAS Argeș funcția de director executiv al Direcției Relații Contractuale.

 

Un argeșean la conducerea IPJ Gorj

Sâmbătă, 25 Iunie 2022 12:38

Comisarul şef Cristian Eduard Bîlă a fost numit pe postul de inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, începând cu data de 24 iunie. Împuternicirea acestuia este pentru o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire. Înainte de numire, argeșeanul a deținut funcția de şef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Argeş.

 

Comisarul a mai activat, în perioada 2019-2020, ca adjunct al IPJ Olt pe linia de ordine publică, iar în 2016-2017, tot ca adjunct la IPJ Olt, dar pe linie de investigaţii criminale şi economice.

Primarul Ion Georgescu a testat ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri

Sâmbătă, 25 Iunie 2022 12:20

 

 

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Pitești desfășoară mai multe activități de prevenire a consumului de droguri, în perioada 24-25 iunie, în cadrul festivalului Rock*N Ride de la Mioveni.

Sub mottoul Agenției Naționale Antidrog „UNIȚI PENTRU VIAȚĂ!”, Centrul Regional Antidrog Pitești, condus de comisarul de poliție Daniel Gheorghe, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeș și Primăria Orașului Mioveni, derulează, în acest weekend,  activități de prevenire a consumului de droguri în cadrul Festivalului Rock*N Ride din zona de picnic Făget-Mioveni.

 

Doctorița Mioara Pavelescu Motoc – trimisă în judecată în trei dosare penale pe parcursul ultimilor doi ani

Vineri, 24 Iunie 2022 17:54

Continuă necazurile pentru doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc). După ce în martie 2022 aceasta a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și delapidare, câteva luni mai târziu, în iunie, a fost trimisă, din nou, în judecată pentru înșelăciune.

Inculpata este cercetată pentru fapte petrecute în urmă cu câțiva ani, când îndeplinea calitatea de administrator al societății Andreea Motoc SRL. Ambele dosare sunt înregistrate la Tribunalul Argeș.

Municipiul Pitești trebuie să plătească noi despăgubiri pentru terenul de la „Aripi”

Joi, 23 Iunie 2022 17:42

Primăria Pitești va trebui să plătească noi despăgubiri pentru terenul, în suprafață de 2.483 mp, de la baza sportivă „Aripi”. În anul 2019, terenul respectiv, situat în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, a fost retrocedat către trei persoane, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile.

Pentru a reintra în posesia terenului, municipalitatea a plătit, în 2020, suma de 484.850 euro către: Mircea Toma, Zoie Toma și Sofia Coșuleț. Aceștia au cerut Primăriei Pitești, în instanță, și alte pretenții, cu titlu de de contravaloare lipsă de folosinţă, aferentă perioadei 17.09.2016 – 14.05.2019. Deși proprietarii au cerut despăgubiri de 199.236 lei, instanța a obligat Comisia Locală de Fond Funciar Pitești la plata sumei de 48.867 lei, la care se adaugă și cheltuieli de judecată. Decizia instanței nu este definitivă!

 

 

ANALOGUE Festival, un weekend în natură cu muzică și artă la Mioveni

Joi, 23 Iunie 2022 17:16

Centrul Cultural din Mioveni, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al orașului Mioveni, vă invită la prima ediție a festivalului de muzică, arte și tehnologie, ANALOGUE, ce va avea loc în perioada 2-4 septembrie 2022, pe platoul Făget din Mioveni.

Omul modern, preocupat de carieră și de recunoașterea socială, în constantă relație cu mediul digital, are nevoie de mici momente de escapadă în realitatea imediată, de reluarea legăturii cu sinele, dar și cu cei din jur. Are nevoie de o readaptare la tot ceea ce se întâmplă în afara casei și la reconectarea cu mediul înconjurător.

 

De la 1 iulie, se suspendă angajările la stat!

Joi, 23 Iunie 2022 16:17

Guvernul strânge cureaua! Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, Executivul va suspenda angajările în sistemul bugetar, începând cu data de 1 iulie. Actul normativ stipulează că, până la finalul acestui an, nu se mai organizează concursuri pentru ocuparea posturilor în instituțiile publice.

„În perioada cuprinsă între data de 1 iulie 2022 și data de 31 decembrie 2022, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice, din:

 

 

Traficanții de valută - închisoare cu executare

Joi, 23 Iunie 2022 08:53

# „Cheliosu” a cumpărat cu bani falși o mașină de la un argeșean # Soția sa achita cu bancnote false nota la salonul de cosmetică

Au cumpărat mașini, telefoane, televizoare sau tratamente cu acid hialuronic cu bancnote false, iar acum plătesc pentru faptele lor. Trei persoane, din București, au fost trimise în judecată, în 2019, de procurorii DIICOT Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate. Recent, în acest an, inculpații au fost condamnați la Tribunalul Argeș. Două persoane, soț și soție, au primit pedepse cu executare, iar cea de-a treia cu suspendare. Hotărârea instanței nu este definitivă. Inculpații au făcut apel, iar dosarul se judecă, în prezent, la Curtea de Apel Pitești. Următorul termen al procesului a fost stabilit luni, 20 iunie.

 

„Să pui semnul egalităţii între elevi doar pentru a nu-i leza emoţional pe cei care se străduiesc mai puţin - o inechitate, o lipsă de verticalitate!”

Joi, 23 Iunie 2022 08:34

# Spune o profesoară din Pitești despre interzicerea festivităților de premiere

Imediat după încheierea anului școlar, o profesoară care predă la o școală gimnazială din Bacău a devenit virală în mediul online, după ce a lansat o petiție pentru interzicerea premierii elevilor, pe motiv că elevii cu rezultate slabe la învățătură sunt lezați la vederea colegilor lor cu rezultate bune și foarte bune care primesc diplome și premii. Reacțiile au fost dintre cele mai diverse. Unii au fost de accord cu argumentele profesoarei de la Bacău, alții dimpotrivă. Din nou un subiect care are în prim-plan elevul, într-un val de frământări ale unora și ale altora care vor să revoluționeze cu orice preț școala în esența ei.

 

Pagina 10 din 364

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea