Păgubiții firmei italianului Nicola Inquieto au făcut cereri de executare

Luni, 17 Septembrie 2018 18:47

Persoanele care au cumpărat apartamente de la societatea lui Nicola Inquieto, Daniela Construcții SRL, cer în instanță executarea promisiunii de vânzare-cumpărare. O primă cerere de acest gen a fost înregistrată la Tribunalul Specializat Argeș. Una dintre cele 150 de persoane care riscă să îşi piardă casele şi banii daţi ca avans a solicitat, la sfârșitul lunii august, executarea promisiunii de vânzare-cumpărare. Instanța urmează să stabilească un termen pentru această cauză și să se pronunțe.

 

Sezonul scrisorilor pierdute… în partidul lui Dragnea

Luni, 17 Septembrie 2018 18:44

# Șerban Valeca: „Nu cred că există această scrisoare”
Începând cu săptămâna trecută, s-a vehiculat că circa 30 de lideri PSD au semnat o scrisoare prin care cer înlocuirea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului. Conform celor apărute în presa națională, în tabăra celor nemulțumiți s-ar afla și organizația din Argeș.

Pentru că nu sunt în stare de (o) opoziție reală, liderii PNL se îmbulzesc pe la mitingurile organizate de alții

Luni, 17 Septembrie 2018 18:43

PNL este un partid mare și tare ... mic. Nu este în stare - prin liderii săi, desigur - de (o) opoziție reală. Nici măcar în momentul de față, când au motive să strige, când PSD-ul este descoperit, tot din cauza unor lideri slabi, când marele partid roșu este măcinat de lupte interne. Nu. PNL-ul abia mai respiră pe facebook. Între timp, la ultimele alegeri, au pierdut orașele Ștefănești, Câmpulung și Curtea de Argeș în favoarea unor comune nesemnificative din punct de vedere al numărului de electori. Foștii lideri județeni, Iani Popa și Dan Bica s-au autopedepsit cu două fotolii de parlamentari, primul de senator, iar al doilea de deputat.

 

Ducele de Albota despre Dumitru Voicu: „Omul e dus cu capul!”

Luni, 17 Septembrie 2018 18:32

# Președintele PSD Argeș și primarii din județ, reacții acide la adresa edilului de la Micești

”În România au mai rămas doar bătrânii, bețivii și puturoșii", aceasta este declarația spusă cu nonșalanță de primarul comunei Micești, Dumitru Voicu, la întâlnirea, de la Consiliul Județean Argeș, cu ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Vizita ministrului în Argeș a avut ca scop promovarea campaniei “Informare acasă! Siguranță în lume”, rolul ei fiind o informare cât mai corectă a românilor în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.

Reîncepe dosarul Consultanța. Iulian Cioflan, singurul condamnat în dosar, a făcut apel la o zi de la afișarea sentinței

Luni, 17 Septembrie 2018 18:29

# DNA-ul și alți cinci primari au făcut și ei apel
Din 43 inculpați acuzați de corupție în dosarului Consultanța, 42 au fost achitați, pe 27 iunie a.c., la Înalta Curte de Casație și Justiție  Instanţa supremă a decis achitarea fostului șef al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și a deputatului Mircea Draghici (foto), pentru că “fapta nu există”, a 38 de actuali şi foşti primari sau viceprimari ai unor comune din Argeş, toţi membri ai PSD, respectiv a două reprezentante ale SC European Project Consulting SRL din Bucureşti.

 

Deși o bijuterie arhitectonică, plină de istorie, Casa Bobancu, din centrul Piteștiului, nu își găsește cumpărător

Luni, 17 Septembrie 2018 18:18

Construită, după 1914, de familia Bobancu, celebră prin farmacia cu același nume din  oraș, casa a pătruns, cu fruntea sus, în epoca comunistă. Farmacia familiei a fost naționalizată din 1949. Monument superb de arhitectură, clasificat, în momentul de față, și ca monument istoric, casa Bobancu este situată de Bd. I.C. Brătianu (fost 1 Mai), vis-à-vis de Centrul de Afaceri. Așadar, ultracentral.

Începe apelul în dosarul cianurilor

Luni, 17 Septembrie 2018 18:08

# În primă instanță, Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, a fost condamnat la 5 ani de închisoare

La sfârșitul lunii octombrie a fost stabilit primul termen al apelului pe care l-a făcut omul de afaceri Vasile Tofan în „dosarul cianurilor de la Câmpulung”. Pe 5 iulie, Judecătoria Câmpulung a dat o decizie drastică față de Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, dar și față de societatea sa. Magistrații Judecătoriei Câmpulung l-au condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe Tofan, iar firma sa a primit o amendă penală de 600.000 lei, în timp ce punctul de lucru de la Câmpulung urmează să fie închis timp de trei ani.

 

Până la sfârșitul anului se va organiza un nou concurs pentru postul de manager la Spitalul Județean Argeș

Luni, 17 Septembrie 2018 18:04

# Peste trei ani de interimate la conducerea primului spital din județ # Vedeți ce spun foștii manageri despre o posibilă candidatură la concurs și cum motivează dezinteresul doctorilor pentru șefia spitalului
Până la sfârșitul acestui an este anunțat un nou concurs de ocupare a postului de manager al Spitalului Județean Argeș. Ultimul concurs de acest gen a fost organizat în octombrie 2017, dar nu a existat nici un candidat înscris, mai ales că examenul a fost desfășurat în perioada în care procurorii DIICOT începuse cercetările în cazul delapidării celor aproape 4 milioane de lei de la spital.

Un nou director medical la Spitalul Județean

Luni, 17 Septembrie 2018 18:02

Săptămâna trecută a expirat interimatul conducerii Spitalului Județean Argeș. O singură schimbare a avut loc în managementul spitalului. Funcția de director medical este ocupată acum de dr. Ștefan Costin, care a fost numit interimar în locul doctorului Adrian Stoiculescu (foto). Mandatul este valabil pentru trei luni, urmând ca în acest interval să se organizeze concurs pentru postul de manager al Spitalului Judeţean, după care viitorul conducător va decide cu cine va face echipă. Dr. Ștefan Costin este de profesie medic specialist diabet zaharat, nutriție si boli metabolice. Înainte de a fi numit director medical el era medic șef la Secția Medicină Internă II.

 

80.000 de euro – prețul unui apartament într-un bloc de locuințe sociale, la Câmpulung

Luni, 17 Septembrie 2018 17:53

Consilierii din Câmpulung au aceeași părere în ceea ce privește prețul unui apartament într-un bloc de locuințe sociale – ce urmează să fie construit. Studiul de fezabilitate indica suma de 80.000 de euro pentru un apartament – sumă considerată imensă de toată lumea. Consilierii locali din Câmpulung au fost convocați într-o ședință extraordinară pentru a li se prezenta spre aprobare un studiu de fezabilitate necesar construirii unui bloc de locuințe sociale în cartierul Grui din Câmpulung. Nu mică le-a fost mirarea aleșilor locali când au descoperit că un apartament în acest bloc costă nu mai puțin de 80.000 de euro. Imediat, consilierii locali s-au aprins atunci când au văzut suma.

Situație inedită la Curtea de Argeș: bani obținuți de muzeu, dar intrați la primărie

Luni, 17 Septembrie 2018 17:51

Municipiul Curtea de Argeş a obţinut 188.000 de lei finanţare de la Ministerul Culturii pentru un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri. Proiectul, intitulat “Să ne plângem eroii”, este subiectul unor dispute între Primărie şi Muzeul Municipal, pentru că, deşi a fost scris de managerul Muzeului, banii pentru implementare au ajuns la Primărie.
În acest fel, au apărut discuțiile între Muzeul Municipal din Curtea de Argeș și Primăria Curtea de Argeș, fiecare dintre cele două tabere susținând că are dreptate. Cert este însă că timpul trece în defavoarea atât a muzeului, cât și a primăriei.

 

Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural Mioveni: „Vom avea, pentru prima dată, cinematograf în oraș”

Luni, 17 Septembrie 2018 17:42

Centrul Cultural Mioveni, una dintre cele mai performante instituţii de cultură din Argeş şi din ţară, are, la conducere, un tânăr care a reuşit să organizeze printre cele mai importante festivaluri şi evenimente cultural-artistice din România. Alin Marian Călinescu este licenţiat în arte, profilul Teatru, specializarea Artele Spectacolului de Teatru şi are un master în domeniu. A lucrat ca actor-colaborator la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, a fost consultant artistic la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, director artistic la una dintre cele mai cunoscute societăţi în domeniu la nivel naţional. Și lista ar putea continua. La o jumătate de an de când a ocupat râvnitul fotoliu de director la Centrul Cultural Mioveni, iată ce ne-a declarat într-un scurt interviu.

Directorul AJVPS Argeș își prezice soarta: „Judecătorul, probabil, va zice: «A greșit Istrătescu – să-i tăiem gâtul!»”

Luni, 10 Septembrie 2018 13:48

# Dosarul celor 30 de mistreţi vânaţi fără autorizaţie # Următorul termen al procesului va fi joi, 13 septembrie. Urmează audierea inculpaților și martorilor din dosar
Dosarul de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Argeș privind braconarea a 30 de porci mistreți continuă la Judecătoria Pitești. În cauză sunt vizați directorul instituției Constantin Istrătescu, dar şi alţi doi angajaţi, Horia Tănase, din Mărăcineni, şi Sorin Bulimac din Curtea de Argeş. Legat de acest dosar am stat de vorbă cu directorul Istrătescu care susține că plângerea împotriva sa a fost făcută și prin „influențe politice”, prin acest fel dorindu-se înlăturarea sa de la conducere.

 

În Piața Trivale, au rămas „în picioare” doar spațiile aflate în litigiu

Luni, 10 Septembrie 2018 13:47

Termenele de execuție privind reabilitarea piețelor din Trivale și Găvana au fost amânate. Municipalitatea dorește ca până la sfârșitul acestui an, cele două piețe să fie puse la dispoziția comercianților și piteștenilor. Cert este că la Piața Trivale motivul întârzierilor a fost provocat, în principal, de o parte dintre comercianţii care ocupă câteva dintre spațiile din vechea construcţie a pieţei, considerându-se proprietari pe ele şi refuzând să le elibereze.

Rezultatele finale la Bacalaureatul de toamnă în Argeș

Luni, 10 Septembrie 2018 13:44

# Trei elevi au obținut media de 5,98 și au fost respinși
S-au afișat rezultatele finale la Bacalaureatul de toamnă în Argeș. După contestații,  procentul de promovabilitate a crescut de la 28,90% până la 31,92%. Cei care au contestat rezultatele la Bacalaureatul de toamnă au avut sorți de izbândă.

 

După ce a „picat” în scandalul plăcuţelor de înmatriculare, comisarul-șef Badea a cerut să revină în Argeș

Luni, 10 Septembrie 2018 13:37

Comisarul șef Marian Badea a revenit pe funcţia de şef la Serviciul Rutier Argeş. Acesta a fost până de curând, director adjunct al Direcţiei Rutiere la nivel naţional.
Postul obţinut la Bucureşti a fost ca urmare a promovării unui examen, în luna august a anului trecut acesta fiind numit în funcţia de director adjunct al Direcţiei Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Numai că la aproape un an de la acel episod, comisarul şef a întocmit un raport prin care a solicitat să revină pe funcţia pe care o ocupase anterior. Cererea i-a fost aprobată, aşa că de la finalul lunii august acesta este din nou, şef al Serviciului Rutier Argeş.

Cătălin Bulf: „Inteligența poliției se găsește în Videle”

Luni, 10 Septembrie 2018 13:30

# Declarațiile lui Valeca despre Tudorel Pieleanu, șeful Poliției Argeș, venit din Teleorman, comentate de opoziția din Argeș
Declarațiile lui Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, despre șeful din Teleorman al IPJ Argeș au făcut „deliciul” opoziției din Argeș. Valeca a precizat, pentru un post de televiziune local, că nu are nimic împotriva unui inspector șef la IPJ Argeș, venit din Teleorman, lăsând să se înțeleagă că numirea comisarul șef Tudorel Pieleanu a venit pe fondul „ciondănelilor” polițiștilor argeșeni din fruntea Inspectoratului. Reamintim că pentru concursul de inspector șef al IPJ Argeș, ce va fi organizat pe 12 septembrie, s-au înscris atât actualul comandant Tudorel Pieleanu, cât și adjunctul său Gabriel Gherghe.

 

Narcis Sofianu, despre „trădarea” senatorului Ion Popa: „Îmi cer scuze că l-am votat”

Luni, 10 Septembrie 2018 13:24

# Liberalul a comentat și posibilitatea propunerii dl Valeca, din nou, în fruntea Ministerului Cercetării:  „Are toate calitățile să lucreze în subordinea doamnei Dăncilă”

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu, îi atacă dur pe senatorul Ion Popa, pe Șerban Valeca  și pe președintele Cj Argeș, Dan Manu. Despre fostul său coleg de partid, ajuns între timp la ALDE Constanța, departe de argeșenii care l-au susținut, Sofianu susține că a ajuns să regrete că l-a votat.

Fostul șef al PNL Argeș ține lecții despre… Dobrogea

Luni, 10 Septembrie 2018 13:23

După dezertarea din PNL Argeș, partid în care, din cauza rezultatelor dezastruoase, Iani Popa s-a premiat cu un post de senator, știind că niciodată, în județul Brătienilor, nu va mai ajunge candidat cu șanse, celebrul nostru liberal a schimbat, cu lejeritate, tabăra. S-a înscris în ALDE, unde a primit șefia organizației Constanța. De acolo, tot pentru rezultate bune, se va auto-premia cu ceva pe la Senat sau pe la Cameră. Între timp, omul s-a pus cu burta pe carte și învață – dar și împărtășește – câte ceva despre Dobrogea.

 

Constantin Nicolescu, primit cu aplauze la o lansare de carte dedicată Uzinei Dacia

Luni, 10 Septembrie 2018 13:21

Constantin Nicolescu a ieșit, din nou, la lumină. Cu apariții publice rare după necazurile suferite, acesta a suprins prin apariția publică la Centrul Cultural Mioveni, aici unde a fost lansată o carte despre istoria Dacia. Fostul președinte al CJ Argeș a avut un discurs în cadrul evenimentului, în calitate de fost director comercial al Uzinei Dacia.

Puiet de șalău, găsit mort, în plase, în barajul Golești

Luni, 10 Septembrie 2018 13:19

# Acțiunea a aparținut ANCBP Argeș, un grup de voluntari care încearcă să protejeze peștii din apele județului # Poliția Orașului Ștefănești a deschis două dosare, în care se fac cercetări pentru braconaj piscicol
Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării Filiala Argeș (ANCBP) continuă acțiunile împotriva braconajului piscicol în apele județului.  Este vorba despre un grup de voluntari, persoane pasionate de pescuit care doresc să schimbe ceva în bine pentru apele din județ. Recent, în barajul Golești au fost găsite cantități mari de puiet de șalău mort în plasele braconierilor.

 

Pagina 3 din 151

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea