Urșii și lupii au provocat în Argeș pagube de peste 100.000 de lei

Luni, 22 Iulie 2019 22:43

Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a transmis situația pagubelor produse de animalele sălbatice în județ. Astfel, până la data de 15 iulie, 138 de argeșeni au fost păgubiți în urma atacurilor urșilor, lupilor sau porcilor mistreți. Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la suma de 107.605 lei. Pagubele produse de speciile protejate – urși, lupi – se plătesc de către Ministerul Mediului, iar cele pentru speciile care nu au regim special de protecție, cum este mistrețul, de către Ministerul Apelor și Pădurilor.

 

Condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare după ce a pus poliția pe jar

Luni, 22 Iulie 2019 22:42

# A fugit cu un Porsche, cu poliția pe urme, din Argeș până în Dâmbovița
O urmărire ca în filme a avut loc pe 11 decembrie 2018 în Pitești! Un argeșean a gonit cu un Porsche Panamera, fără a avea permis de conducere, și cu poliţia pe urmele sale, din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa. Acum, Cosmin Viorel Bălșanu a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare. Pe 12 iulie, Tribunalul Argeș l-a condamnat la 2 ani  și 10 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă. Decizia nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de inculpat.

Dosarul lui Bogdan Udroiu, fostul consilier local de la Mioveni, amânat până în toamnă

Luni, 22 Iulie 2019 22:35

# Consilierul local care şi-a arătat organul genital  în secţia de poliţie este cercetat pentru amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj
Bogdan Udroiu (foto) a fost trimis în judecată încă din februarie 2019. De atunci, dosarul se află în cameră preliminară la Judecătoria Piteşti. Următorul termen al procesului a fost stabilit abia pe 12 septembrie, după vacanța judecătorească. Fostul consilier local PSD este judecat pentru ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

 

USR cere primăriilor din Argeș un raport privind modul în care au fost cheltuiți banii publici

Luni, 22 Iulie 2019 22:32

Uniunea Salvaţi România, Filiala Argeş, a cerut unui număr de 43 de primării din mediul rural să îi pună la dispoziţie o situaţie amplă despre bugete, investiţii, număr de angajati, fonduri europene şi PNDL. Solicitările au fost formulate în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice. În caz în care, răspunsurile nu vor fi furnizare în timpul prevăzut de lege, USR Argeș susține că va face demersuri la instanță.

Muncă susținută, la Ștefănești: asfaltare și decolmatare

Luni, 22 Iulie 2019 22:28

După nașterea, cu chinuri, a bugetului orașului, au început, în forță, diverse lucrări, la Ștefănești. Dintre acestea, două au și fost finalizate săptămâna trecută, și anume: peticirea cu asfalt a gropilor din carosabil dar și decolmatarea canalelor și rigolelor, pentru prevenirea inundațiilor.
Primărița este pe teren și, așa cum a anunțat pe rețeaua de socializare, așteaptă sugestii pentru lucrări de mentenanță.

 

Uluitor!!! Un argeșean nu își poate înmatricula mașina cumpărată de la statul român, pentru că statul o verifică... să nu fie furată

Luni, 22 Iulie 2019 22:23

Un argeșean, al cărui nume nu îl vom dezvălui deocamdată, reclamă faptul că, încă de anul trecut, nu își poate înmatricula mașina, cumpărată de la ANAF Argeș, pentru că poliția o verifică... să nu fie furată!
S.C.V.: ”Este incredibil. Am cumpărat acest automobil anul trecut, în noiembrie, de la o licitație a ANAF Argeș. De atunci, la fiecare trei luni, mă înscriu, cuminte,  la coada de la Bancorex, pentru numere provizorii. Un domn polițist, de acolo, mi-a explicat că mașina se află într-o procedură de verificare, ca nu cumva să fie furată.

Primăria Pitești executată pentru 11 milioane de lei. Orentex mai cere și alte despăgubiri

Luni, 22 Iulie 2019 22:06

# Cazul Orentex - „moștenire” din mandatul lui Pendiuc

Săptămâna trecută, în ședința Consiliului Local Pitești s-a aprobat o rectificare bugetară, în sensul suplimentării bugetului Primăriei Pitești cu suma de 10.960.000 lei. Suma reprezintă datorii pe care municipalitatea le datorează societății Orentex, ca urmare a faptului că s-a pierdut procesul cu firma respectivă, care a trecut la executarea Primăriei Pitești.

 

Topul averilor șefilor de partid din Argeș

Luni, 22 Iulie 2019 21:59

# Pe inventar găsim bijuterii de mii de euro, conturi grase, terenuri şi case de vacanţă

Președinții organizațiilor politice județene se remarcă fie prin atitudinea și spiritul de echipă de care dau dovadă, fie prin relațiile pe care le au la nivel central sau pur și simplu prin averile pe care le dețin. O parte dintre ei, cei care dețin funcții publice, și-au actualizat recent, în iunie 2019, declarațiile de avere. Ținând cont de acest lucru am realizat un top al averilor deținute de politicienii aflați în fruntea partidelor din Argeș. Pe inventar găsim bijuterii de mii de euro, conturi grase, terenuri şi case de vacanţă.

Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș: „Nu eu i-am stricat «jucăria» lui Miuțescu. Era stricată...”

Luni, 22 Iulie 2019 21:31

În numărul trecut, am publicat un material intitulat ”Doi consilieri PMP i-au stricat «jucăria» șefului PNL Argeș”. Se face referire la zădărnicirea planului instrumentat de Adrian Miuțescu, de a boicota ședințele de Consiliu Județean, la vot, cu ajutorul consilierilor PMP. După publicare, ne-a contactat însuși liderul PMP, Cătălin Bulf, care a dorit să facă câteva completări.

 

„Sunt zone unde există efectiv o fabrică de infractori”

Luni, 22 Iulie 2019 21:28

# Narcis Sofianu, redeschide cazul morții omului de afaceri Cătălin Plăiașu

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu, este dezamăgit de reacția societății argeșene după moartea omului de afaceri din Curtea de Argeș, Cătălin Plăiașu. Acesta a murit după ce a fost bătut cu sălbăticie de doi tineri din Merișani, după o șicanare în trafic pe DN7C Pitești-Curtea de Argeș.

Un singur caz de porc mistreț, depistat cu pestă porcină în Argeș

Luni, 22 Iulie 2019 21:25

La începutul lunii iulie a fost diagnosticat și confirmat primul caz de pestă porcină africană la porci mistreţi în judeţul Argeș. A fost găsit pe raza fondului de vânătoare „25 Grădiştea”.  Deși au trecut aproape două săptămâni de atunci, nu au mai fost descoperiți alți porci mistreți infestați.
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucuresti a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) la un cadavru de porc mistreţ descoperit într-o pădure din Mihăeşti, pe raza fondului de vânătoare „25 Grădiştea”, în apropierea comunei Schitu Goleşti.

 

În Argeș sunt în vigoare 55 de ordine de protecție

Luni, 22 Iulie 2019 21:17

Începând cu luna decembrie 2018, legislaţia privind violenţa domestică a fost modificată şi completată (prin Legea nr. 174 din 13 iulie 2018), fiind reglementată modalitatea de intervenţie a poliţiştilor în cazurile de violenţă domestică şi emiterea Ordinului de protecţie provizoriu de către aceştia.

Primăria Mărăcineni, raiul vacanțelor plătite din bugetul local

Luni, 15 Iulie 2019 14:55

# Primăria Mărăcineni - peste 2 miliarde lei vechi, pe cursuri… la mare și la munte. Numai în stațiuni. Prețuri fără TVA!

Veți vedea, mai jos, ceva greu de crezut, ceva ce nu s-a mai pomenit, într-un 2019 în care există organe de control, Curte de Conturi, DNA și altele. Ei bine, în vara aceasta, toată Primăria Mărăcineni se duce, la mare sau la munte, la all inclusive, cu familie cu tot, pe banii plătitorilor de impozite și taxe!
Moda cursurilor de perfecționare, la munte sau la mare, în țară sau în străinatate, pe bani publici, mulți, a prins foarte bine în administrația publică din Argeș. Ca tot a venit vara și s-a făcut frumos la mare și la munte, Primăria Mărăcineni s-a gândit să își trimită angajații sa se perfecționeze.

 

Trofeul ”Omul de fier”, o cheltuială de 30.000 de lei pentru Consiliul Județean

Luni, 15 Iulie 2019 14:51

În acest an, Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean, a cheltuit suma de aproximativ 30.000 de lei, pentru trofeul ”Omul de fier”. Prin acest premiu, președintele Dan Manu susține că aduce recunoaştere şi recunoştinţă personalităţilor care, prin activitatea lor, au contribuit la promovarea şi dezvoltarea judeţului.
Și cum simbolul recunoașterii valorii profesionale și umane nu putea să fie un premiu oarecare – trofeul ”Omul de fier” a fost realizat prin grafică 3D, placat cu foiță de argint și personalizat cu sigla CJ Argeș.

Tribunalul Argeș a respins solicitarea lui Tudor Pendiuc de schimbare a încadrării juridice în dosarul „Publitrans”

Luni, 15 Iulie 2019 14:47

# Alexandru și Mihai Petriea, cercetați pentru compromiterea intereselor justiței în loc de favorizarea infractorului

Pe 13 iunie, la Tribunalul București s-a judecat un termen important în dosarul „Publitrans”. Judecătorii s-au pronunțat cu privire la cererile inculpaților de schimbare a încadrării juridice formulate în cauză.  În cele din urmă, Tribunalul București a respins cererea de schimbare a faptei reținută prin rechizitoriu față de Tudor Pendiuc si omul de afaceri Gheorghe Văsâi.

 

Nici intervenția Ministerului Tineretului și Sportului nu a rezolvat problemele din centrele de agrement din Argeș

Luni, 15 Iulie 2019 14:12

# Taberele școlare s-au deschis, deși neconformitățile nu au fost remediate în totalitate
Au început, din weekend-ul trecut, taberele de vară la cele două centre de agrement din Argeș: Corbeni și Nucșoara. Și în acest an, ca și în ultimii ani, de altfel, deficiențele din aceste centre nu au fost remediate în totalitate la sosirea copiilor. Asta în situația în care, la Centrul de Agrement din Corbeni au venit în control, recent, până și reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, prin secretarul de stat Remus Munteanu, împreună cu autoritățile locale. Dar atunci când sumele primite de la minister pentru renovări şi reparaţii curente sunt… ridicole de mici și rezultatele sunt dezamăgitoare.

Pe ce s-au dus peste 100 milioane de lei vechi, la Curtea de Argeș?

Luni, 15 Iulie 2019 14:10

# Pe acoperișul Fântânii lui Manole și pe... apă plată

De când cu acest nedorit sistem electronic de achiziții publice (SEAP), minunile oferite de edilii localităților sunt ceva mai puțin ascunse. Iată, spre exemplu, cum poate fi cheltuită suma de 100 milioane de lei vechi (fără TVA): pe acoperișul Fântânii lui Manole, din apropierea Mănăstirii (4000 de lei fără TVA) și pe... apă plată (6600 lei fără TVA). Interesant este și faptul că cele două achiziții au nimerit una sub cealaltă pe SEAP. Așadar, nici măcar cu acoperișul renovat, fântâna cu pricina nu este agreată de angajații de stat, care preferă apa plată din surse externe...

 

Diana Eftene este șefă de comisie în ATOP, semn că s-au terminat specialiștii

Luni, 15 Iulie 2019 14:09

#  Pentru accederea Dianei Eftene în ATOP, un consilier PAM a încercat să propună vot secret, poate nu o votau nici PSD-iștii
Diana Eftene, una dintre decidentele, la nivel de județ, pentru ordinea publică, a intrat în echipa ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) cu emoții. Pentru că, la ședința cu pricina, consilierul județean Mihai (Mișu) Tudor, fost pedelist, acum PAM (Partidul pentru Argeș și Muscel), a încercat să propună vot la secret. Riscul era ca frumoasa domnișoară să pice proba, pentru că, spun unele șoapte, nu toți pesediștii o apreciază la justa valoare.

Hotelul Muntenia va fi afiliat unui lanț hotelier important

Luni, 15 Iulie 2019 14:07

Noul proprietar al Complexul hotelier „Muntenia” are planuri mari. Dragoș Diaconescu, vrea să păstreze destinația de hotel, dorind să îl afilieze unui lanț hotelier important. La sfârșitul lunii ianuarie 2019, omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino, a fost cel care a câștigat licitația pentru obținerea Hotelului Muntenia, cu un preț de adjudecare de 23,54 milioane lei, aproximativ 5 milioane euro.

 

O vatră și obiecte de ceramică, vechi de mii de ani, descoperite de arheologii Muzeului Județean Argeș

Luni, 15 Iulie 2019 13:58

În perioada iunie–iulie 2019, arheologii din cadrul Muzeului Judeţean Argeş au executat lucrări de cercetare, la solicitarea unui operator economic, pentru descărcarea de sarcină a unui teren din județul Olt, în vederea construirii unui imobil supraetajat. Un teren din municipiul Slatina, pe care urmează să se contruiască o clădire, a ascuns obiecte vechii de mii de ani, din perioada neolitică.

Afacerea ”Șanțul” continuă! Romii din Costești încearcă, din nou, să pună mâna pe banii Primăriei din localitate

Luni, 15 Iulie 2019 13:48

# Săptămâna trecută a fost înregistrat, la Tribunal, un nou dosar, cu pretenții de peste 230.000 lei # Primarul Ion Baicea (foto): ”Parchetul a și decis că acel contract este falsificat!!!”

Romii din Costești încă încearcă să profite de pe urma păguboasei afaceri ”Șanțul”, în care s-a încercat oferirea unei mâini de ajutor unei comunități defavorizate. Nu insistăm asupra istoricului afacerii, ar fi nevoie de prea mult spațiu. Iată însă că, insistența romilor, câteodată, dă roade. Aceștia au reușit, prin atacuri succesive în justiție, să golească conturile câtorva primării.

 

Pagina 3 din 173

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea