Peste 1500 de copii din Argeș, prezenți pe Național Arena la meciul România - Norvegia

Luni, 21 Octombrie 2019 10:48

România și Norvegia au încheiat la egalitate, săptămâna trecută, scor 1-1,  în preliminariile de la Euro 2020 într-o atmosferă electrizantă, cu aproape 30.000 de copii în tribune. A fost un record mondial de asistență, cu atâția copii în tribune, FRF reușind o mobilizare extraordinară. Atmosfera de la meci a fost remarcată și pe plan internațional. Din Argeș au fost prezenți pe stadion peste 1.500 de copii.

 

Proiectul Molivișu - încă un an pierdut pe obținerea aprobării pentru scoaterea din fond forestier

Luni, 14 Octombrie 2019 14:19

# Pe 20 mai 2019, Ministerul Apelor și Pădurilor a respins prima documentație # Procedura a fost reluată de la zero
La proiectul Molivișu s-a mai pierdut un an pe documentațiile pentru scoaterea din fond forestier a terenui în suprafață de 3,5354 hectare. Dintre acestea, însă, 2 hectare au fost defrișate acum câțiva ani – celebrele defrișări ilegale. Diferența este constituită din circa 1 hectar (baza pârtiei, piciorul telegondolei) și aproximativ 5000 m.p., locul unde va fi amplasată stația de captare și tratare a apei. Gabriel Dică, președintele ADI Molivișu, ne declara, pe parcursul anului 2018, că  la sfârșitul lunii septembrie 2019 ar putea să se realizeze scoaterea din fond forestier.

Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: „Nu vrem să avem parte de un nou Molivișu!”

Luni, 14 Octombrie 2019 14:17

# Banca Mondială se implică în proiectul de dezvoltare a zonei Bâlea

Primăriile din zona de nord a județului, alături de câteva primării din Sibiu și Brașov, încearcă să pună în mișcare un proiect amplu, ce prevede construcția de pârtii de schi și toată infrastructura aferentă. Prin Banca Mondială, care, astfel, s-ar ocupa și de implementare, gestionând banii de finanțare, bani primiți de la Uniunea Europeană.

 

Pe 15 octombrie, reîncepe dosarul „Consultanța”

Luni, 14 Octombrie 2019 14:15

Marți, 15 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de 5 judecători, se judecă primul termen al apelului în dosarul „Consultanța”. În cauză sunt 43 de inculpați. Deputatul Mircea Drăghici (foto), Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean, 38 de primari, foşti primari sau viceprimari, precum și alți inculpați au fost trimiși în judecată în noiembrie 2015 de către procurorii DNA Piteşti. În dosar s-a stabilit un prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de

Constantin Nicolescu, din nou în sala de judecată

Luni, 14 Octombrie 2019 14:13

Problemele pentru Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș s-au mutat de la Secția penală la cea civilă. Asta după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a lăsat, în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca”, nesoluționată acțiunea civilă, exercitată împotriva inculpaților Nicolescu Constantin, Dobre Grigore şi Nicoară Mihail-Gabriel de partea

 

O firmă italiană ar putea realiza noul cămin studențesc de la Universitatea din Pitești

Luni, 14 Octombrie 2019 14:11

A doua oară a fost cu noroc. După ce la prima licitație pentru construirea unui cămin studențesc nu a participat nicio societate comercială, prețul oferit pe metru pătrat fiind mult sub cota pieței, a doua oară a fost depusă o ofertă.  Universitatea din Pitești a rămas în ultimele cinci universități din țară, deși initial au fost 35 interesate, care primesc  finanțare de la Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unui cămin studențesc.  Proiectul urmează să se realizeze în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în spatele Rectoratului.

Doi tineri medici pediatri, la Spitalul “Sfântul Spiridon” Mioveni

Luni, 14 Octombrie 2019 14:09

Alegerea medicului pediatru este un pas important în creșterea și dezvoltatea copilului. Pediatrul are un rol bine determinat în alcătuirea planului terapeutic al micuțului pacient, el este cel care te poate îndruma cel mai bine pentru a asigura copilului tău o alimentație sănătoasă și echilibrată.

 

Florentin Popa, secretarul general al PNL Argeș: „Sunt conștient că nu am cum să fiu eu prefect”

Luni, 14 Octombrie 2019 13:56

O parte dintre primarii PNL Argeş, care vor să-l dea jos pe Adrian Miuţescu din fruntea partidului, au organizat, săptămâna trecută, o conferinţă de presă. Scopul întâlnirii a fost întărirea unității pentru alegerile prezidențiale și amânarea luptei pentru înlăturarea actualei conduceri a PNL Argeș. De furia celor opt primari liberali, plus Virgil Baciu, primarul independent de la Corbi, nu a scăpat, nici în așa zisul moment al îngropării neînțelegerilor, Florentin Popa, secretarul general al PNL Argeș, cel zis și Floricel.

Simona Bucura Oprescu, despre viitorul PSD-ului: „În opoziție, partidul se poate reforma cu adevărat!”

Luni, 14 Octombrie 2019 13:54

Parlamentarii argeșeni ai PSD consideră că există viață pentru partid și după moțiunea de cenzură. Deputata Simona Bucura Oprescu  și senatoarea Cristina Stocheci au precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că e nevoie, totuși, de o schimbare majoră în rândurile PSD și că în partid este nevoie de o reformă.

 

Doctorița Anca Alexandrescu, eliberată din închisoare până la soluționarea recursului în casație

Luni, 14 Octombrie 2019 13:53

După cum vă precizam într-o ediția anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, doctorița Anca Alexandrescu și-a jucat ultima carte – recursul în casație. Și a câștigat în primă fază. Urmează să vedem și ce hotărâri vor lua judecătorii în acest caz și pe viitor.

Doi dintre candidații de la prezidențiale sunt din județul Argeș

Luni, 14 Octombrie 2019 13:48

# Unul dintre ei are o avere fabuloasă

Doi dintre cei 14 candidați la prezidențiale s-au născut în județul Argeș. Este vorba despre Mircea Diaconu, originar din comuna argeșeană Vlădești, și despre John-Ion Banu, originar din Câmpulung Muscel.  Ambii au păstrat deschisă legătura cu Argeșul deținând proprietăți în județ.

 

Primarul din Bradu, adorat de micuțele sportive de la ”Real Bradu”

Luni, 14 Octombrie 2019 13:46

Vineri, primarul din Bradu, Dan Stroe, însoțit de directoarea Căminului Cultural, Cristina Ionete, a asistat, câteva minute, la antrenamentul micuțelor (dar titratelor) gimnaste din Bradu. Acestea l-au înconjurat imediat, l-au îmbrățișat, apoi i-au povestit câte și mai câte, semn că astfel de vizite se întâmplă des, iar relația este una deosebită. Gimnastele se antrenează pentru câteva competiții care se apropie.

Focul lu’ Sumedru, la Topoloveni. Programul evenimentului

Luni, 14 Octombrie 2019 13:44

În ziua de vineri,  25 octombrie 2019, la târgul săptămânal din  Topoloveni, începând cu orele 16.30, va avea loc  manifestarea tradițională ”Focul lu' Sumedru”, obicei etnografic specific zonei Muscelului.

 

Prototipul noii Dacia Sandero se plimbă pe străzi complet camuflat

Luni, 14 Octombrie 2019 13:39

# Lansarea oficială va avea loc cel mai probabil în cursul anului viitor
Lansarea oficială ar putea avea loc chiar în primăvara anului viitor, cu ocazia celebrului Salon Auto Internațional de la Geneva, conform estimărilor 4tuning.ro. Oferită la vânzare încă din 2012, cea de-a doua generație a modelului Dacia Sandero se apropie cu pași repezi de sfârșitul carierei. O demonstrează aceste imagini spion, care surprind următoarea reiteratie a mașinii românești pentru prima dată în teste.

A fost spartă și școala din comuna Băbana. Pentru că hoțul nu a găsit bani s-a mulțumit cu... dulciuri

Luni, 14 Octombrie 2019 13:29

# Cazul  furtului de peste 70.000 de lei de la Primăria Băbana

Din august și până în prezent, două primării din județul Argeș au fost sparte de hoți.  Dacă în cazul Primăriei Rociu, hoții au plecat doar cu un „mărunțiș” de aproape 4.000 de lei, la Primăria Băbana au dat o lovitură de peste 70.000 de lei. Și tot la Băbana, cu câteva săptămâni înainte de furtul cel mare, un hoț a spart și o școală din localitate. Pentru că nu a găsit bani, s-a mulțumit și cu dulciurile din magazinul aflat în interiorul unității școlare.

 

O elevă din Mioveni are nevoie de ajutor!

Luni, 14 Octombrie 2019 13:23

Haideți să o ajutam pe Georgiana Alexandra o fetiță de 12 ani și jumătate, elevă în clasa a VI-a la Liceul Teoretic ¨Iulia Zamfirescu¨ Mioveni, care are o problemă gravă de sănătate. Din cauza unei infecții foarte puternice, i-au fost atacate toate rădăcinile nervoase, iar din aceasta cauză ea este acum într-un scaun cu rotile. Boala ei se numește Sindromul Guillan-Barre (Poliradiculonevrita Acută), iar pentru a se face bine și a putea sa meargă din nou, ea trebuie sa facă un tratament cu Imunoglobuline umane din 6 în 6 săptămâni, timp de 6 luni, aceste imunoglobuline umane se găsesc foarte greu deoarece se fabrică doar în Austria și Elveția. Apelăm la oamenii cu suflet bun pentru a o ajuta pe Georgiana Alexandra să-și revină și să poată sa meargă din nou.
Conturi:
UniCredit Banc: RO22 BACX 0000 0004 0819 6000
Banca Transilvani: RO18BTRL00301201K69393XX

Echipa ”Visuri la cheie” este, din nou, la Călinești

Luni, 14 Octombrie 2019 10:45

Câteodată, într-un ocean de întâmplări rele, cade și o picătură de bucurie, de bine. La Călinești, celebra echipă ”Visuri la cheie” este prezentă, pentru a doua dată, și reprezintă partea aceea de bucurie despre care scriam mai sus…

 

Sub lupa magistraților! Trei polițiști argeșeni, cercetați de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș

Luni, 07 Octombrie 2019 17:38

# Fostul polițist Dan Săndulescu, sub control judiciar pentru evaziune fiscală și spălare de bani # Polițist pensionar cercetat pentru trafic de influență în cazul înmatriculării unui autoturism second hand # Agent șef de poliție, trimis în judecată pentru că a falsificat, într-un dosar, declarația victimei și a clasat cauza

Trei polițiști argeșeni, sub lupa procurorilor Parchetului Tribunalului Argeș! Săptămâna trecută, doi foști polițiști argeșeni au ajuns în atenția magistraților, în dosare diferite. Unul a fost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, iar celălalt pentru trafic de influență, după ce a cerut bani ca să intervină pentru înmatricularea unei mașini second-hand.

Încă un inculpat în dosarul „Amfora”. A fost trimis în judecată unul dintre complicii lui George „Hoțu”

Luni, 07 Octombrie 2019 14:57

# Acesta este unul dintre foștii parteneri de afaceri ai deputatului Gabriel Bivolaru
De trei ani și jumătate se judecă în instanță dosarul „Balastiera 1”, în care sunt trimiși în judecată 10 inculpați și o societate comercială. Este vorba despre dosarul cunoscut și sub numele de „Amfora”, fiind cercetat, printre alții, și omul de afaceri piteștean George Dumitrescu, zis George „Hoțu”, patronul de la Amfora Plus Trans SRL, acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

 

Autoritățile locale au suspendat participarea echipei AS Schitu Golești în liga județeană

Luni, 07 Octombrie 2019 14:55

# Măsură drastică după ce un arbitru și un jucător au fost bătuți pe terenul de fotbal

Jucătorii de la AS Schitu Golești au dat dovadă de o violență cum rar vezi pe terenurile de fotbal, chiar și în Liga a V-a.  Pe 8 septembrie, la meciul dintre AS Godeni și AS Schitu Golești, arbitrul meciului a fost bătut, iar unul dintre jucătorii de la Godeni, care a sărit în ajutorul său, a fost lovit atât de tare de unul dintre jucătorii oaspeți încât și-a pierdut cunoștința pe teren. S-a lăsat în cele din urmă cu plângeri penale.

PSD Argeș grăbește pasul Protocol între Consiliul Județean Argeș şi 3 primării… pentru repunerea pe lista de promisiuni electorale… a celor nerezolvate!

Luni, 07 Octombrie 2019 14:50

Întâlnirea de săptămâna trecută, de la Bucureşti, dintre primarii din Piteşti, Mioveni şi Mărăcineni şi ministrul Transporturilor s-a încheiat şi cu semnarea unui protocol  între intituţiile direct implicate în realizarea noului pod peste râul Argeş, care să preia din traficul mare de la intrarea în oraş, de la Podul Viilor.  Au mai fost abordate: asfaltarea Bulevadrului Dacia, centura de Vest a Piteştiului şi bariera CFR de pe Lânăriei. Singurul care a nimerit ținta a fost Ion Georgescu, ce s-a dus la punct ochit, să își asfalteze centrul propriului oraș. În rest, povești…

 

Pagina 3 din 179

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea