Un deputat PNL de Argeș și-a transferat un consilier, pe un post bine plătit, la Autoritatea Rutieră Română. Fără concurs!

Marţi, 13 Octombrie 2020 14:23

# Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: ”I-am aprobat detaşarea, în sensul acesta am o legătură”

Postul de televiziune Digi24 a demarat, cu puțin timp în urmă, o amplă anchetă a tipului – trambulină în care se fac, în momentul de față, angajările la regiile statului care plătesc salarii grele. Un mod de a ajunge acolo, fără concurs este următorul: te angajezi la cabinetul unui parlamentar, apoi, prin transfer, te duci la postul acela călduț. Un exemple este chiar în Argeș, la deputatul PNL Dănuț Bica. Acesta, întrebat de jurnalistul Digi24 cu privire la unul dintre consilierii săi, s-a fâstâcit.  Iată, mai jos, cum a decurs bâlbâiala:

 

Mega-licitație pentru „cadavrul” ALPROM

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:36

# Sunt scoase la vânzare mai multe terenuri în valoare de 5 milioane de euro!

Producătorul de mobilier Alprom din Piteşti, în reorganizare judiciară, vinde active în valoare de peste 5 milioane de euro, ca parte a procesului de redresare a companiei.
Este vorba despre mai multe terenuri, imobile şi echipamente, potrivit unui anunţ publicat de Capital Insol, administratorul judiciar al companiei. Alprom a ajuns în 2019 la o cifră de afaceri de aproape 6 milioane de lei, în scădere cu 16% faţă de anul precedent, şi 156 de angajaţi, cu 31 mai puţini faţă de 2018, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Licitația va avea loc mâine, 14 octombrie, începând cu ora 14.00.

Partenerul de imobiliare al lui Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:33

# Acuzația - o presupusă mită de un milion de euro # Terenul deținut în coproprietate, trecut pe numele fetei deputatului

Fostul director general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită de un milion de euro, a anunțat, recent, Direcția Națională Anticorupție (DNA).
Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Victor Sandu, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

 

Numire politică la Serviciul de Permise. Un ofițer din Capitală a fost numit în fruntea instituției

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:27

O nouă schimbare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș! Odată cu ieșirea la pensie, pe 15 iulie, a comisarului șef Emil Angheloiu, atribuțiile instituției au fost preluate de comisarul-șef Marian Ivan. Doar că acesta a primit, în ultimele luni,numiri în funcție doar pe câte 30 de zile. Din câte se pare, Ivan nu a fost pe placul liberalilor, care i-au tot căutat un înlocuitor.  Și se pare că l-au găsi,t în cele din urmă. Tot pe la București, nu de alta dar se pare că s-a creat o modă printre liberali de a-i readuce în județ pe oamenii plecați la Capitală. Pentru că duminică, 11 octombrie, lui Ivan îi expiră din nou numirea, de luni în fruntea SPCRPCIV Argeș a fost numit ofițerul Cornel Matei, care a lucrat în ultima perioadă la Direcţia Regim Permise de conducere a municipiului Bucureşti.
A.V.

Ca să înțeleagă și fraierii care nu știu în română, consilierul județean PNL Eugen Nae lucrează la ”Senate of Romania”

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:21

Eugen Nae, celebrul consilier județean al PNL, persoană politică ce a marcat o premieră județeană, se grăbește să își marcheze teritoriul precum un carierist de senzație. Premiera a fost înregistrată în 2018, odată cu plecarea șefului său, Iani Popa, de la PNL la ALDE. Consilierul județean Eugen Nae rămăsese angajatul senatorului, deși funcționa pe ștatele liberalilor. Întrebat de această situație, la timpul respectiv, Nae Eugen s-a declarat liberal pur-sânge, dar:

 

Directorul CAS Argeș – confirmat cu COVID-19

Marţi, 13 Octombrie 2020 12:16

 

Cristian Mitrofan, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Liberalul a fost internat la Spitalul din Valea Iașului.

„Prieteni dragi, astăzi e marți 13, și din păcate nu am scăpat nici eu și am fost confirmat pozitiv de COVID-19. Am făcut preventiv toate analizele la spitalul din Mioveni iar seara am primit rezultatul. Starea mea de sănătate este stabilă în acest moment, nu am nicio problemă importantă și sunt internat în spitalul de la Valea Iașului pentru o perioadă cât mai scurtă, sper.

Atât la Mioveni cât și la Valea Iașului, am fost primit și îngrijit exemplar și pe această cale adresez mii de mulțumiri cadrelor medicale și întregului personal!Acest virus e perfid și deși m-am protejat tot timpul, tot s-a "agățat" de mine.

Alianța USR PLUS Argeș și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Marţi, 13 Octombrie 2020 09:33

 

Alianța USR-PLUS Argeş şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Astfel, pentru Camera Deputaţilor lista este deschisă de actualul parlamentar Ionuţ Moşteanu, urmat de Adrian Ștefan Cîrstea, Emilia Mateescu, Ionuț Bogdănel Marina şi Dragoș Mihai Tănase.

 

La Senat, primul pe listă este Narcis Mircescu, fiind urmat de Darius Sebastian Nedelcu, Rodica Crețu, Ionuț Zamfirache și Stan Florea.

 

Simona Bucura Oprescu - confirmată cu COVID-19

Marţi, 13 Octombrie 2020 07:53

Simona Bucura Oprescu a fost confirmată pozitiv cu COVID - 19. Deputatul argeșean este internat la spitalul din Mioveni.

"Mă alătur miilor de români confirmați pozitiv de Covid19. Starea mea de sănătate este stabilă în acest moment și sunt internată în spitalul de la Mioveni unde am mare încredere în profesionalismul cadrelor medicale care au tratat cu succes până acum sute de alți pacienți.

Nu am pus la îndoială nicio clipă existența acestui coronavirus. Nu o faceți nici voi! Protejați-vă cât mai bine pentru siguranța voastră și a celor din jur!  Să dea bunul Dumnezeu să fiți feriți de acest inamic invizibil care produce atâta suferință! Multă sănătate tuturor!", a transmis deputatul argeșean, pe Facebook.

Probleme la licitația pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu - Pitești

Luni, 12 Octombrie 2020 14:05

# Asociația Pro Infrastructură atrage atenția: „Există premisele ca majoritatea constructorilor serioși să nu depună oferte”

Probleme la licitația pentru cel mai lung tronson din Autostrada Sibiu – Pitești, respectiv tronsonul 3 Cornetu - Tigveni. Compania Astaldi a depus prima contestație la această licitație. Constructorul italian este nemulțumit de unele condiții contractuale precum garanția solicitată, de minimum cinci ani, dar și de valoarea penalizărilor pentru întârzieri. De asemenea, Asociaţia Pro Infrastructură afirmă că documentaţia pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti este un studiu de fezabilitate minimal din 2008, aspru criticat de Comisia Europeană. ONG-ul atrage atenția că „există premisele ca majoritatea constructorilor serioși să nu depună oferte”.

 

Alexandru Cumpănașu: „Câmpulung Muscel e plin de droguri și interlopi”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:56

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești şi poliţişti din cadrul IPJ Argeş au efectuat, săptămâna trecută, un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Câmpulung, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație conform legii și trafic de droguri de risc.

Nereguli descoperite de inspectorii DSVSA Argeș

Luni, 12 Octombrie 2020 13:45

# Au fost confiscate produse alimentare de origine animală în valoare de 20.000 lei

În contextul actual al evoluției pandemiei  COVID – 19 , pentru evitarea diseminării virusului, cât și pentru protecția populației și a personalului propriu, DSVSA Arges și-a adaptat activitatea,astfel încât în toate unitățile care produc, procesează,depozitează,transportă și comercializează produse alimentare de origine animală și nonanimală să fie prezenți  permanent medici veterinari, pe toată perioda de lucru. În cazul fermelor de animale, asistența medicală veterinară este asigurată de personalul propriu, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali.

 

Orban: „Voi propune sistarea evenimentelor private. Reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:39

 

Premierul Ludovic Orban susține că evenimentele private sunt principala sursă de îmbolnăvire și nu exclude interzicerea acestora.

„O restricție pe care am gândit-o: voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la 20 de persoane. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă regulile. E posibil să nu mai permitem. (...) Fie revenim la 20 de persoane, se fac în familie, sau sunt anumite voci care vor interzicerea”, a declarat luni Ludovic Orban, conform hotnews.ro.

Guvernul se pregătește pentru prelungirea stării de alertă care ar putea veni cu noi restricții.

Celebrul medic Dan Florin Străjean – posibilă colaborare cu Spitalul din Mioveni

Luni, 12 Octombrie 2020 13:30

Discuții avansate, la Mioveni, pentru ca pacianții, în viitor să poată beneficia de experiența doctorului  Dan Florin Străjean, medic primar, cu o activitate prodigioasă de peste 25 ani în obstetrică-ginecologie și învățământul universitar, anunţă primarul Ion Georgescu.
Ion Georgescu, primar: ”În viitorul apropiat, Spitalul Orășenesc Mioveni ar putea beneficia de experiența și contribuția profesională a domnului doctor Dan Florin Străjean, medic primar, cu o activitate prodigioasă de peste 25 ani în obstetrică-ginecologie și învățământul universitar.

 

Simona Bucura Oprescu: ”Spre deosebire de actuala Putere, care anunță seara noile obligații pe care le au românii… PSD a început elaborarea programului de guvernare”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:26

PSD a început seria de întâlniri cu partenerii social, cu cele mai importante patronate și sindicate din industrie (auto, construcții, retail), iar săptămâna acesta și următoarea vom continua întâlnirile pe celelalte domenii: educație, sănătate, agricultură, infrastructură, fonduri europene, muncă.
Spre deosebire de actuala Putere, care anunță seara noile obligații pe care le au românii sau ce restricții are mediul privat dimineața, PSD a început elaborarea programului de guvernare în parteneriat cu cei cărora li se adresează măsurile propuse, pornind de la nevoile concrete pe care aceștia le au.

Campanie în mediul online: Hai în PMP! De ce PMP

Luni, 12 Octombrie 2020 13:25

# Eliminarea tuturor pensiilor speciale, unul din punctele cu care partidul încearcă să convingă alegătorii

PMP, după cum se vede, nu a luat vacanță în urma alegerilor locale. Imediat după, a început o campanie de atragere a noi membri:
- PMP susține transparența totală în administrație. Vrem să oprim risipirea banilor publici prin publicarea online a tuturor contractelor și facturilor instituțiilor publice
- PMP luptă pentru gaze ieftine românești din Marea Neagră în fiecare casă. Susținem extinderea rețelei de gaze la el puțin 65% din gospodăriile României
- PMP pledează în Parlamentul European pentru creșterea finanțării fermierilor români în contextul în care piața europeană între agricultori este ”profund deformată de nivelul de subvenții”. Construirea de centre zonale și județene pentru legume, fructe și alte produse românești.

 

PSD Argeș: ”Pandemia a arătat cât de vulnerabilă este România”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:21

# Guvernul PNL nu are nicio viziune în ceea ce privește agricultura

Pandemia a arătat cât de vulnerabilă este România pentru că Guvernul PNL nu are nicio viziune în ceea ce privește agricultura și nu este capabil să vină cu soluții care să asigure hrana românilor din producția internă.
Guvernul liberal a oprit ori subfinanțat programe vitale, lansate de PSD, a eșuat să acorde la timp despăgubirile pentru calamități, iar fermierii români sunt la pământ.

Ședință, la Consiliul Județean Argeș, pentru noi măsuri în lupta împotriva COVID

Luni, 12 Octombrie 2020 13:05

# Măsurile au vizat spitalele din Brădet și Leordeni

Vineri, 9 octombrie, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș, condusă de noul președinte ales Ion_Mînzînă și desfășurată prin mijloace electronice on-line. În cadrul ședinței, au fost aprobate două proiecte de hotărâre:

 

Scandal la PER Argeș! Președintele Eduard Florea și-a dat demisia. Vezi motivul

Luni, 12 Octombrie 2020 12:46

 

# Eduard Florea: „Am cerut disocierea de domnul Pendiuc. Se pare că a deranjat”

Scandal la Partidul Ecologist Român filiala Argeș, după demisia președintelui Eduard Florea. Noul președinte al organizației județene a fost numit Cătălin Gherzan, președintele PER Pitești și fost candidat la Primăria Pitești.

Eduard Florea acuză că a cerut conducerii naționale disocierea dintre PER Argeș și Tudor Pendiuc, fapt ce i-a fost respins. „A fost o decizie unilaterală. Nu mi s-a respectat cerințele de bun simț. Am cerut să se facă disocierea de domnul Pendiuc și nu s-a acceptat. Am exprimat-o public în ședința BPN de la București, din 3 octombrie. După care am avut inspirația să îi trimit mesaj scris președintelui (Dănuț Pop – președintele PER n.r.) prin care să îi reiterez ceea ce îi spusesem public acolo, faptul că voi continua la Argeș. Am fost întrebat dacă vreau să continui și i-am spus că vreau să continui la Argeș cu condiția respectării statutului și a unicii doleanțe pe care o am, eliminarea din peisaj a domnului Pendiuc. Pentru că imaginea dumnealui și problemele penale, pe care le are, au adus grave prejudicii de imagine partidului. Lucru care se pare că a deranjat”, ne-a precizat Eduard Florea.

Comisarul sef Gabriel Gherghe, împuternicit la IPJ Harghita

Luni, 12 Octombrie 2020 11:49

De luni, 12 octombrie, comisarul șef Gabriel Gherghe, adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, a fost detașat de IGPR, la IPJ Harghita. Astfel, IPJ Argeș a rămas temporar cu un singur adjunct în persoana comisarului șef Florin Mocanu, care este titular pe post, funcție pe care a obținut-o în urma unui concurs organizat în urmă cu doi ani. Florin Mocanu este adjunctul pe linie de Ordine Publică și Poliție Rutieră.

„Unul dintre colegii noștri a fost împuternicit, pe o perioadă limitată, la un alt inspectorat pentru a acorda sprijin acolo, întrucât aveau probleme cu personalul. Încă nu s-a decis cine va prelua atribuțiile de conducere ale acestuia”,  ne-a declarat Mihai Neagoe, comandantul poliției argeșene.

 

Comisarul-șef Mihai Neagoe – încă trei luni la conducerea IPJ Argeș

Luni, 12 Octombrie 2020 11:23

 

Inspectoratul General al Poliției Române i-a prelungit cu încă trei luni împuternicirea comisarului-șef Mihai Neagoe în fruntea poliției județene. Numirea a fost făcută miercuri, 7 octombrie.

Comisarul șef Mihai Neagoe a fost împuternicit inspector-şef al IPJ Argeș cu data de 7 aprilie a.c., printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, după pensionarea lui Tudorel Pieleanu, fostul inspector șef. De atunci împuternicirea i-a mai fost prelungită de două ori, cu câte trei luni. Urmează de văzut dacă se va scoate postul la concurs la începutul anului viitor sau se va merge tot cu interimat.

Mihai Neagoe este absolvent al Academiei de Poliţie, având o vechime de peste 25 de ani în structurile IPJ Argeş. Acesta a îndeplinit funcţia de şef al Secţiei 3 Poliţie Piteşti în perioadele 2005-2008 şi 2013 – până în prezent, precum şi şef al Poliţiei Municipiului Piteşti, în perioada 2008-2013.

Update - Percheziții la Câmpulung pentru destructurarea unor grupări de trafic de droguri

Joi, 08 Octombrie 2020 09:52

 

 

UPDATE: În urma celor 13 percheziții din această dimineață au fost indisponibilizate droguri, arme și bani. Astfel, au fost ridicate pentru cercetări: 30 de grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi cannabis, 2 comprimate de ecstasy, semințe de cannabis, un pistol cu gaz și cartușele aferente, deținute ilegal, mai multe arme albe, precum și aproximativ 400 de euro, 23.000 de lei, ustensile și cântare folosite la porționarea și prepararea drogurilor, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice.

Nouă persoane au fost audiate de procurori

Acțiunea a vizat locuințele a 10 persoane din municipiul Câmpulung, bănuite de constituirea unor grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc. Nouă persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 57 de ani, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, pentru audieri.

 

Pagina 3 din 221

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea