Primăria Pitești a solicitat scoaterea din fondul forestier a suprafețelor necesare pentru Parcul Lunca Argeșului 2 și 3

Marţi, 12 Ianuarie 2021 17:32

La sfârșitul anului trecut, Primăria Pitești a depus la Agenția pentru Protecția Mediului  (APM) Argeș solicitări privind emiterea acordului de mediu pentru  „Scoaterea definitivă din fondul forestier național a unui teren în suprafață de 2,8282 ha în vederea realizării Parc Lunca Argeșului 3”, respectiv „Scoaterea din circuitul silvic a suprafetei de 0,9767 ha aferent obiectivului de investiții realizare Parc Lunca Argeșului 2”. Cele două proiecte sunt propuse pentru a fi implementate în Pitești, strada Depozitelor. În rapoartele semnate de primarul Cristian Gentea și depuse la APM Argeș sunt menționate următoarele.

 

 

Firmele nu sunt interesate de contractul privind reabilitarea Transfăgărășanului

Marţi, 12 Ianuarie 2021 16:15

Ministrul Transporturilor a fost interpelat de parlamentarul Dănuț Bica pe tema reabilitării şi modernizării DN7C  - Transfăgărăşan.  Fostul deputat argeșean, actual senator, a formulat o întrebare, pe 4 noiembrie 2020 privind  strategia actualizată a Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor cu privire la reabilitarea și modernizarea acestui obiectiv de infrastructură rutieră, respectiv etapele care au fost parcurse până în prezent și care sunt termenele prevăzute pentru realizarea lucrărilor.

Retrospectivă 2020. Principalele dosare trimise în judecată de către procurorii DNA Pitești

Marţi, 12 Ianuarie 2021 16:06

La începutul anului 2020, procurorul Simona  Ștefania Constantinescu a fost numită în fruntea  Serviciului Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție pentru o perioadă de trei ani. Era un moment dificil pentru DNA Pitești care se confrunta cu o criză de procurori, având patru posturi vacante în acel moment. Dosarele de corupţie erau instrumentate de o singură persoană - procurorul şef Simona Ştefania Constantinescu. Ulterior, au fost delegați la Serviciul Teritorial Pitești alți doi procurori: Daniel Constantin și Ioan Ulici. Iar acest lucru s-a simțit imediat.

 

Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea de deschidere a insolvenței împotriva fostei firme a lui Cătălin Rădulescu

Marţi, 12 Ianuarie 2021 15:24

După ce nu a mai obținut un nou mandat de parlamentar, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Cătălin Rădulescu pentru titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției”. După mai multe vești neplăcute, a venit și una bună pentru fostul deputat argeșean. Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea de deschidere a procedurii de insolvență a societății Concordia Con. Strade SRL Pitești, fosta firmă a lui Cătălin Rădulescu, în prezent administrată de familia sa.

Averile noilor parlamentari de Argeș

Marţi, 12 Ianuarie 2021 10:00

# Competiție de case uriașe, terenuri, apartamente și bijuterii scumpe

Alegerile parlamentare din decembrie 2020 au venit, atât la nivel național cât și la nivel local, cu surprize. PSD Argeș a reușit să scape de câțiva dinozauri politici și să vină în fața electoratului cu figuri noi. Cătălin Rădulescu a fost exclus din partid și a candidat din partea verzilor, însă scorul obținut, de 1 (și ceva)% l-a trimis direct pe marginea terenului politic pentru minim patru ani, probabil însă pentru totdeauna. Mircea Drăghici, urmărit penal, s-a retras singur. Gheorghe Marin,  Șerban Valeca și Radu Vasilică  nu au mai candidat nici ei, lăsând loc pentru câteva nume demne de urmărit. După cum este de urmărit și ascensiunea Simonei Bucura în partid, cea din urmă remarcându-se prin buna organizare a celor două rânduri de alegeri de anul trecut. La PNL s-au schimbat candidații, însă s-au schimbat numai între ei, deci nu s-a schimbat nimic. Golul de schimbare a permis, poate, apariția unor figuri politice noi, AUR reușind să bifeze, în Argeș, un deputat, iar USR un senator. Iată, mai jos, cum stau noile fețe publice la bani.

 

Un nou magazin Lidl în Pitești. Investiție de 8,5 milioane de lei

Marţi, 12 Ianuarie 2021 09:50

Compania Lidl investește într-un nou proiect la Pitești, de data aceasta pe strada Depozitelor, acolo unde urmează să se construiască un centru comercial. Pe 4 decembrie 2020, Agenția pentru Protecția Mediului Argeș anunța publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Desființare construcții. Construire imobil parter cu funcțiunea de magazin retail, amenajare locuri de parcare la sol, amenajare incinta cu spații verzi plantate, alei carosabile și pietonale, împrejmuire teren, amplasare semnale publicitare, amplasare post trafo, branșare la utilități, organizare de șantier și amenajare accese auto și pietonale”.

Traseele montane din județul Argeș - închise! Salvamont Argeș: „Avem foarte multe apeluri”

Marţi, 12 Ianuarie 2021 09:25

# Risc de avalanșă de gradul 4 în Munții Făgăraș # Salvamont Argeș: „Avem foarte multe apeluri”

La altitudini de peste 1.800 de metri, în Munţii Făgăraş sau Munții Bucegi, riscul de producere a unor avalanşe este foarte mare, de gradul 4 din 5, iar sub această altitudine este de gradul 3. De aceea traseele montane din județul Argeș, care acced către creasta Făgărașului, precum și traseul de creastă al Făgărașului, Iezerului, Pietrei Craiului și Leaotei sunt și vor rămâne închise până la sfârșitul iernii. Potecile nu mai sunt vizibile, la fel ca și marea majoritate a semnelor de marcaj, abordarea fiind strict alpină. Iar acest subiect a creat diverse polemici între montaniarzi.

 

Peste 70% din excedentul bugetar al CJ Argeș - alocat pentru secțiunea de funcționare

Luni, 11 Ianuarie 2021 14:19

Vineri, 8 ianuarie, a avut loc prima ședință de Consiliu Județean Argeș din acest an. Consilierii județeni au fost convocați în şedinţă extraordinară, prin mijloace electronice (on-line), pentru aprobarea unui singur punct, aflat pe ordinea de zi. Aceștia au aprobat un „proiect de hotărâre  privind utilizarea excedentului bugetar pentru acoperirea temporară a golurilor de casă în anul 2021. Mai exact, este vorba de utilizarea din excedentul anului 2020 a sumei de 35.000.000 lei, după cum urmează: 25.000.000 lei pentru secțiunea de funcționare și 10.000.000 lei pentru secțiunea de dezvoltare. Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi.

Primăria Pitești - anunț privitor la modalitatea de plată a taxei de salubrizare

Luni, 11 Ianuarie 2021 14:16

Taxa de salubrizare aferentă anului fiscal 2021 se poate plăti în două rate egale până la data de:
• 31 martie 2021 inclusiv;
• 30 septembrie 2021 inclusiv.
Pentru anul 2020, taxa de salubrizare se datorează pentru luna noiembrie 2020 și decembrie 2020 și se plătește până la data de 31 martie 2021 inclusiv.
Primăria Municipiului Piteşti vă oferă alternativa plăţii online a impozitelor şi taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale, cu cardul bancar, prin Internet, fără comision, la adresele: www.primariapitesti.ro şi www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile şi funcţionând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

 

Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” are, de săptămâna trecută, condiții optime de încălzire!

Luni, 11 Ianuarie 2021 14:13

Din 6 ianuarie, Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” a fost branșat la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice pentru încălzire. Elevii și profesorii se vor putea întoarce în școală, odată cu reînceperea cursurilor în regim normal, cu siguranța că își vor desfășura activitatea didactică în condiții foarte bune.
A fost efectuată o lucrare de amploare, care a constat în montarea unui racord tur/retur de Dn 110 pentru rețeaua de încălzire pe o lungime de 60 m, precum și a unui contor Kamstrup Dn 50.

Aproape 30.000 de teste COVID au fost făcute la Spitalul Mioveni

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:59

De la declanșarea stării de urgență și dotarea Laboratorului de Analize al Spitalului Mioveni cu echipamente de testare de tipul PCR și până la finalul anului 2020, la Mioveni au fost efectuate 28.948 de teste pentru depistarea infecției cu COVID, pentru un număr de 25.139 de persoane. Dintre cei declarați pozitivi cu noul coronavirus, aproximativ 1.000 de argeșeni au fost internați și tratați la secția Boli Infecțioase și secția ATI Covid de la Mioveni.

 

Campanie de colectare a brazilor, după trecerea sărbătorilor de iarnă: „Un oraș curat este un oraș cu oameni sănătoși!”

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:59

Salubritate 2000 S.A. adună brazii de Crăciun pe care piteștenii i-au împodobit de sărbători!
Campania de colectare a început deja, iar cetățenii care locuiesc la blocuri, dar și la case, sunt rugați să depoziteze brazii lângă platformele de colectare a deșeurilor, într-un singur loc, accesibil utilajelor.
Acțiunea se va desfășura exclusiv pentru ridicarea și transportul brazilor depuși la platformele de colectare și va continua în săptămânile ce urmează, până ce toți aceștia vor fi colectați.

Iluminatul de sărbători rămâne aprins la Mioveni, până pe 18 ianuarie

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:57

Sărbătorile de iarnă au fost de vis la Mioveni. Centrul orașului a devenit o adevărată feerie după aprinderea iluminatului festiv. Chiar dacă sărbătorile au trecut, autoritățile locale au decis să păstreze luminițele până la data de 18 ianuarie. „Până pe 18 ianuarie încă vă mai puteți bucura de atmosfera festivă oferită de iluminatul de sărbători!”, a transmis, pe Facebook, Ion Georgescu - primarul Mioveniului.

 

PSD Argeș: „Ceea ce se întâmplă în momentul de față pe piața de energie arată diferența uriașă de viziune dintre PSD și actuala guvernare”

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:55

În timp de PSD este alături de oameni, PNL și USR sunt alături de marile corporații, se arată într-un comunicat de presă emis de PSD Argeș.
În timp ce PSD a amânat liberalizarea prețurilor la energie pentru a se crea un sistem de protejare a consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au dat voie companiilor din energie să crească prețurile înainte de a fi definit măcar consumatorul vulnerabil.

Sala Sporturilor din Mioveni – în grafic

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:49

Construcția Sălii Sporturilor din Mioveni avansează, conform graficului de execuție, încă din primele zile ale acestui an. După finalizarea lucrărilor, sportul argeșean va beneficia de o sală polivalentă modernă ce va îndeplini standardele naționale și internaționale pentru organizarea de competiții sportive indoor.
În prezent, se lucrează la finalizarea pereților cortină și a tâmplăriei exterioare, continuă finisajele atât la exterior cât și la interior, se lucrează la rețelele de instalații exterioare și se execută circuitele electrice pentru iluminat.

 

Primăria Pitești - modalitatea de plată a impozitului aferent anului fiscal 2021

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:43

# Pentru plata până la data de 31 martie 2021 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 10%.
Impozitele pe clădiri, pe terenuri şi pe mijloacele de transport, aferente anului fiscal 2021, se pot plăti în două rate egale până la data de:
• 31 martie 2021 inclusiv;
• 30 septembrie 2021 inclusiv.

În 2020, părinții din Mioveni au adus pe lume 301 copii!

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:04

Cu toate că, la nivel național se constată o scădere a natalității, orașul Mioveni își menține titualatura de "Oraș al Tineretului", în anul 2020 constatându-se o creștere a numărului de nou născuți.

Astfel, în 2020 au fost înregistrați în documentele oficiale ale administrației locale, 301 nou născuți, cu părinți domiciliați pe raza orașului Mioveni.

În paralel, la secția de maternitate a Spitalului Orășenesc Mioveni, în cursul anului 2020 au fost aduși pe lume 290 de copii, majoritatea provenind din familii care locuiesc în comunele din jurul orașului Mioveni.

 

Fost director al DSP Argeș – numit coordonatorul Compartimentului A.T.I din cadrul Spitalului Mioveni

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:47

 

Col. (r) dr. Guiță Alexandru, medic primar anestezie și terapie intensivă, fost director DSP Argeș în perioada stării de urgență, a devenit coordonatorul Compartimentului A.T.I din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.

 

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, dr. Guiță Alexandru se bucură de o vastă experiență pe mai multe paliere ale sectorului medical, atât în sectorul de stat, cât și în mediul privat. Timp de 8 ani, (în perioada 1993-2001), a fost ofițer-medic Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar din 2001 și până în anul 2010 a ocupat funcția de Șef al Secției de A.T.I., urmând ca timp de 8 ani să treacă în portofoliu, funcția de Director General al aceleiași unități medicale. A fost și director executiv la Direcția de Sănătate Publică Argeș, în perioada 16 aprilie- 2 iulie – 2020.

Deszăpezirea în Pitești: au fost folosite 18 utilaje, fiind împrăștiate 191 tone de material antiderapant

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:38

Administrația locală piteșteană, prin Salpitflor Green S.A, a intervenit, în cursul nopţii de duminică spre luni, pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Pitești, acţiunea de curăţare a zăpezii continuând şi în cursul dimineţii. Pentru combaterea poleiului și curățarea zăpezii, de duminică, de la ora 20:00, până luni dimineaţa, la ora 08:00, au fost folosite 18 utilaje şi a fost răspândită o cantitate de 191 tone de material antiderapant.

Echipele de deszăpezire au intervenit cu prioritate pe arterele principale, pe pante, pe rampe, la trecerile de pietoni, în stațiile de autobuz și pe trotuare.

„La această oră, se acționează în continuare, atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare, pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții bune. Facem apel către conducătorii auto să circule cu atenție și să contribuie la evitarea blocajelor prin parcarea mașinii cu discernământ și prin păstrarea benzii întâi liberă pentru intervenția mai ușoară a mașinilor și a utilajelor”, informează Primăria Pitești.

 

Dacia Sandero – cea mai vândută mașină în Spania la nivelul anului 2020

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:23

Ianuarie este lună de bilanț pentru vânzările reușite cu un an în urmă. Și Uzinele de la Mioveni au motive serioase de mândrie. Dacia Sandero a fost în primele 11 luni din 2020 modelul produs şi în România cu cele mai bune rezultate comerciale la nivel european, potrivit datelor left-lane.com pe baza celor de la Jato Dynamics. Sandero a ocupat per total la nivel european locul 11 în intervalul ianuarie-noiembrie din 2020, cu aproape 150.200 de unităţi, în scădere cu 26,6% faţă de perioada similară a anului 2019.

Este oficial: Fuziunea de 50 miliarde dolari dintre Fiat Chrysler şi francezii de la PSA (Peugeot) a fost acceptată

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:21

# Tranzacția afectează afacerile unui argeșean celebru

Fiat Chrysler şi PSA Group, proprietar al Peugeot, au confirmat acordul de fuziune de 50 miliarde de dolari, care va permite economii anuale de 5 miliarde de dolari şi va crea al patrulea producător auto al lumii, anunţă BBC. Acordul este a doua încercare a Fiat Chrysler de fuziune din ultimul timp. Constructorul auto propusese iniţial o fuziune cu rivalul francez Renault, dar a renunţat la tranzacţie în iunie, anul trecut, după intervenţia guvernului francez, care deţine 15% în Renault. Acordul ar fi creat cel mai mare producător auto din lume. Viitoarea firmă-mamut, Stellantis, va avea 14 mărci, de la Fiat, Maserati și Jeep, Dodge și Ram axate pe SUA, la Peugeot, Citroen, Opel și DS ale PSA. PSA a fost în mod tradițional concentrat asupra Europei.

 

Pagina 3 din 238

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea