1 Decembrie - marcat la Mioveni cu defilare militară și fanfară

Luni, 27 Noiembrie 2023 12:06

Mioveniul marchează 1 Decembrie cu defilare militară și fanfară! Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni invită cetățenii pe data de 1 Decembrie să se bucure de sărbătoarea tuturor românilor și să ia parte la manifestările oficiale organizate pentru marcarea acestui eveniment, cu profunde semnificaţii istorice. Ca în fiecare an, festivităţile vor începe cu ceremoniale religioase și depuneri de coroane la toate Monumentele Eroilor din cartierele orașului, urmate de evenimentul central, programat pentru ora 13.00, în Centrul Civic din Mioveni.

 

La Mioveni, iluminatul de sărbători se va aprinde pe 5 decembrie

Luni, 27 Noiembrie 2023 12:05

# Va avea loc și o nouă ediție a Târgului de Crăciun

Sărbătorile vin cu pași rapizi și promit multe surprize la Mioveni! Pe 5 Decembrie, în ajun de Sf. Nicolae, orașul Mioveni va intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Startul sezonului de iarnă se va da începând cu ora 18.00, în Centrul Civic.

 

PNL nu se dezminte! Liberalii argeșeni continuă să folosească copiii pentru imagine politică

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:47

 

# Vocea unei fetițe - folosită în telenovela Pădurii Trivale. Dragi copii, voi știți diferența dintre pădure parc și arie protejată?

Un videoclip în care se aude vocea unei fetițe care încearcă să explice că Pădurea Trivale arie protejată este mult mai importantă decât pădure parc, circulă în mediul online, de la începutul lunii noiembrie. Postarea a fost publicată de Mihai Coteț, președintele PNL Pitești. Nu e pentru prima dată în acest an, probabil nici ultima, când liberalii argeșeni folosesc copiii pentru promovarea proiectelor lor.

 

 

FIUL TRĂDĂTOR AL UNUI FOST PRIM-MINISTRU

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:46

 

Într-un moment când armata română, cu sacrificii de nedescris, rezista eroic în Moldova, așa cum se întâmpla și în luptele de la Măgura Cașinului din Munții Vrancei, comandantul Diviziei 8 din Armata 2, colonelul Alexandru D. Sturza, prin trădare, a încercat să facă o breșă în linia noastră de apărare, pentru a permite infiltrarea militarilor germani în spatele armatei române. Mai întâi, viclean, a dat ordine să provoace încercuirea câtorva plutoane românești, dar, când manevra nu i-a reușit, a aruncat întreaga vină asupra locotenentului Ciulei, despre care a raportat că, fără ordin, s-a retras de pe poziție cu întreaga sa subunitate.

 

După ce a văzut că în PNL nu e numai lapte și miere, fostul consilier al președintelui USR s-a întors acasă

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:37

 

# Doar două luni a durat escapada lui Codruț Bădescu

După ce și-a anunțat, la sfârșitul lunii august, cu „surle și trâmbițe” plecarea din USR la PNL, Codruț Bădescu s-a răzgândit și s-a reîntors acasă. Două luni pierdute, în care a rămas fără locul de muncă, era consilier la cabinetul senatorului Narcis Mircescu, dar și fără funcția de consilier local la Cocu. Totul pentru ambiția sa de a deveni cu tot dinadinsul primar. A dovedit lipsă de experiență, iar înainte de a deveni primar ar trebui să-și caute și un loc de muncă, unul în afara partidului dacă se poate, pentru că munca te maturizează, nu politica.

 

Direcția Silvică Argeș a câștigat procesul cu Erbașu

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:33

 

# Peste 150.000 m.p. de pădure se întorc în proprietatea statului

La data de 26.10.2015, la Judecătoria Curtea de Argeș, reclamanta, R.N.P. Romsilva, prin Direcţia Silvică Argeș, a chemat în judecată pe pârâtul Erbașu Ion Cornel, solicitând ca prin hotărârea ce se va pronunţa, să se dispună obligarea pârâtului să îi lase în deplină proprietate şi posesie terenul aflat în raza administrativ teritorială a comunei Arefu. În motivarea acţiunii, s-a arătat că terenul cu vegetaţie forestieră, în suprafaţă de peste 15 ha., se află în administrarea Direcţiei Silvice, teren care este proprietatea publică a statului.

 

Protest și la Prefectura Argeș. Angajații sunt nemulțumiți

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:29

Joi, 23 noiembrie 2023, angajații instituțiilor prefectului din toată țara vor realiza pichete de protest!

În intervalul orar 10.00-12.00, cei peste 1400 de salariați din prefecturi, funcționari publici și personal contractual, vor înceta lucrul și vor picheta sediile tuturor instituțiilor prefectului din țară!

 

Locuinţele se scumpesc cu 5000 de euro în 2024

Joi, 23 Noiembrie 2023 07:55

 

Anul viitor aduce scumpiri importante şi pe piaţa imobiliară! Guvernul a anunţat creşterea TVA de la 5% la 9% pentru imobile al căror preț se situează sub 600.000 de lei și au o suprafață de până la 120 de metri. În aceste condiţii, de la 1 ianuarie 2024, preţurile locuinţelor se vor majora cu aproximativ 5.000 de euro.

Vor avea un avantaj cei care plătesc avansul pentru o locuință până la finalul acestui an şi care vor beneficia tot de TVA de 5%.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroana dentară din zirconiu

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 11:03

 

O coroană dentară poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar subțiri. Acestea sunt ideale, deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare;

 

 

Culmea administraţiei! Primarul Ion Gârleanu, de la Bogaţi, a tăiat panglica la deschiderea unui supermarket

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 10:06

 

La Bogaţi, administraţia merge ca pe roate! Primarul Ion Gârleanu a tăiat panglica la deschiderea unui supermarket şi, la cum a tratat subiectul, înţelegem că acest episod e un mare succes pentru edil. În campania de la localele din 2024, supermarketul de la Bogaţi, precis va fi printre realizările primarului…

 

Peste 30.000 de mașini Dacia au fost produse în luna octombrie

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 09:52

 

În octombrie 2023, au fost produse în România un număr de 49.230 autoturisme o creștere de +14.48% față de octombrie 2022, informează ACAROM.

Dintre acestea 30.271 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 18.959 unități au fost produse de uzina FORD OTOSAN de la Craiova.

Pe primele zece luni din 2023, producția de autoturisme în Romania a atins volumul de 425.090 unități (264.801 DACIA + 160.289 FORD OTOSAN) un nivel egal cu perioada similară din 2022, respectiv 424.973 unități.

 

 

Sportivele de la Gymnastic Star - Bradu, calificate la Campionatul european!

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 09:50

 

Lotul de 17 sportive a participat la Trofeul Balcanic Femi Sport 2023 cu 15 coregrafii la secțiunile: acro sport, acro dance, gimnastică ritmică și majorete, la categoriile formație, grup, solo, duo, trio. Fetele au avut cea mai bună evoluție de până acum, tehnic, artistic, sincronizare, au fost perfecte. Cea mai bună evoluție a fost punctată cu nota maximă ( 10) - coregrafia a avut ca temă holocaustul. Fetele au ridicat sala în picioare, fiind îndelung aplaudate, au fost momente unice.

 

Vacs albina! Din 2024, activităţile casnice vor fi plătite în bonuri valorice!

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 08:54

 

# Legea poate fi fentată uşor, deoarece statul nu are un control real al numărului de persoane care realizează activităţi casnice şi de îngrijire

Schimbări importante! Din 2024, în România, activităţile casnice nu vor mai putea fi plătite cu bani, ci cu tichete. Teoretic! Practic, la momentul acesta nu există niciun control în ceea ce priveşte numărul real de persoane care prestează anumite activităţi – de la curăţenie, la îngrijire copii şi bătrâni.

 

 

Contractul pentru reabilitarea Drumului Național Scoarța - Pitești, anulat după 13 ani

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 08:14

 

# Se va scoate, din nou, la licitație proiectul de modernizare a DN 67 B

A fost reziliat, în sfârșit, contractul pentru modernizarea Drumului Național 67B Scoarța – Pitești. Lucrările la drumul de 188 km, care traversează județele Gorj, Vâlcea, Olt și Argeș, ar fi trebuit să înceapă în urmă cu 13 ani, dar au fost abandonate de constructor. Istoricul reabilitării drumului începe pe 19 mai 2010, când Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a semnat un contract de lucrări în valoare de 460.844.926,02 lei cu asociația Strabag AG - SC Strabag SRL - SC Delta ACM 93 SRL- SC C&I Euroconstruct SRL. De atunci contractul a fost blocat, iar oamenii au avut de suferit pentru că drumul s-a distrus de la an la an, fără a se interveni.

 

Atenție! Cardurile pentru energie pot fi folosite doar până la 27 decembrie 2023!

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 07:59

 

Românii care au primit carduri de energie de la Guvern le pot folosi până cel târziu pe 27 decembrie 2023. Ulterior acestei date, cardurile nu mai sunt valabile. În plus, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că românii aflaţi în situaţii vulnerabile nu vor mai primi carduri de energie în 2024.

„Cu ajutorul cardurilor de energie puteți plăti factura la energie termică și curent electric, însă aceste carduri expiră la data de 27 decembrie 2023. Din acest motiv, vă încurajăm să le utilizați până la această dată.

 

 

START renovărilor energetice prin PNRR la blocurile de locuințe din municipiul Pitești

Marţi, 21 Noiembrie 2023 20:01

 

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale, Primăria Municipiului Pitești a semnat în data de 16.11.2023, primele 5 contracte pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor la 5 blocuri de locuințe din municipiul Pitești, după cum urmează:

 

Ministrul Simona Bucura Oprescu: ”Se reformează din temelii sistemul de asistență socială”

Marţi, 21 Noiembrie 2023 19:16

 

Ministrul Muncii, deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu anunță o reformă radicală a sistemului de asistență socială.

„Se reformează din temelii sistemul de asistență socială! S-a terminat cu licențele date din birou fără vreo verificare pe teren! S-a terminat cu licențele provizorii prelungite la infinit!

„Clienții misterioși” vor putea vedea ce se întâmplă în centre și apoi vor anunța ANPIS.

 

 

Cultura în vremea lui Carol al II-lea

Marţi, 21 Noiembrie 2023 15:43

 

Considerat cel mai controversat rege al României, Majestatea Sa Carol al II-lea, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (15 octombrie 1893 – 4 aprilie 1953), a fost rege în perioada 8 iunie 1930 – 6 septembrie 1940.

Cunoscut sub numele de Carol Caraiman, era celebru pentru aventurile sale romantice mai mult decât pentru calitățile sale de conducător. Pentru toate aceste aventuri, istoricii l-au numit regele playboy.

 

Românii aflaţi în situaţii vulnerabile vor primi şi în 2024 vouchere pentru alimente

Marţi, 21 Noiembrie 2023 15:39

 

Românii aflaţi în situaţii vulnerabile vor primi şi în 2024 vouchere pentru alimente, deşi Guvernul anunţase că nu va mai acorda aceste ajutoare. Cardurile vor fi încărcate cu suma de 250 de lei la fiecare două luni

Voucherele pot fi folosite doar la cumpărături alimentare.

Potrivit presei centrale, în 2024, plafonul veniturilor persoanelor care primesc aceste vouchere sociale va fi majorat de la 1700 de lei la 2000 de lei.

 

 

Ion Mînzînă - prezent la ședința Asociației Comunelor din România, filiala Argeș

Marţi, 21 Noiembrie 2023 15:23

 

# Ion Mînzînă: ”Județul nostru este pe locul IV pe țară la proiecte pe Anghel Saligny”

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a fost prezent, zilele trecute, la lucrările ședinței anuale a Asociației Comunelor din România, filiala Argeș, condusă de primarul Ion Dumitru. Pe lângă temele organizatorice, în cadrul acestei întâlniri a structurii asociative care reunește 85% din cele 102 localități din Argeș, au fost discutate și teme care vizau subiectele de actualitate, precum ordonanțele austerității și stadiul proiectelor.

 

A fost aprobat planul de intervenție și deszăpezire în Mioveni

Marţi, 21 Noiembrie 2023 14:57

 

S.Ed.C. Mioveni va asigura activitatea de curățire și de transport al zăpezii de pe căile publice și de menținere în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în orașul Mioveni. Planul de deszăpezire valabil până la 31.03.2024 asigură menținerea drumurilor în stare de viabilitate pe timpul iernii și cuprinde mai multe măsuri privind pregătirea parcului auto în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii drumurilor publice din Mioveni.

 

 

Pagina 3 din 464

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea