Cursurile au început online în două școli din Argeș

Luni, 13 Septembrie 2021 09:29

 

A început un nou an școlar. În județul Argeș, cursurile se vor desfășura în sistem online în două unități școlare, dintre care una dintre ele doar parțial. Nu se va putea începe fizic școala din cauza nefinalizării lucrărilor de reabilitare și igienizare. Vorbim despre Grădinița „Primii Pași” și Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” (doar seral și postliceala).

„Avem două situații în care, începând de luni, cursurile se vor desfășura în sistem online, din motiv de nefinalizare a lucrărilor. Este vorba de Grădinița Primii Pași, cu structura din centrul orașului ( Pitești n. red.) și de Colegiul Tehnic Armand Călinescu unde se derulează lucrări, doar pentru partea de a doua șansă, cursurile seral și postliceală. În rest cursurile încep în condiții foarte bune în anumite locuri și mai puțin bune în altele. Motivele sunt în principiu insuficiența spațială din cauza COVID”, a spus prof. Alina Manea, inspector scolar general.

 

Alina Manea, șefa ISJ Argeș: „Am găsit soluții astfel încât copiii să nu stea în stradă”

Luni, 13 Septembrie 2021 09:24

 

# Containerele, care vor fi folosite drept săli de clasă la două școli din Pitești, vor fi aduse după începerea anului școlar

Două școli din Pitești au solicitat, recent, trei containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă. Solicitarea a venit în urma unor schimbări legislative care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a.

Din păcate, containerele vor fi aduse la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (două containere) și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân” (un container), după începerea noului an școlar.  Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș susține că au fost găsite soluții ca elevii să nu stea în… stradă. 

Secția ”Revistă” a Teatrului Al. Davila susține un spectacol muzical, gratuit, în Parcul Ștrand

Joi, 09 Septembrie 2021 15:42

 

Argeșenii sunt așteptați vineri, 11 septembrie, de la ora 19.00,  în Parcul Ștrand, la „Teatrul de Vară” pentru un spectacol organizat de Teatrul Alexandru Davila.

Secția ”Revistă” a teatrului piteștean va susține un spectacol muzical, gratuit, la care vor participa artiștii secției și alți invitați.

 

Este vorba despre spectacolul „Revista… În aer liber!”. Intrarea este gratuită.

 

 

 

Firma familiei liberalului Alecsei - contracte pe bandă rulantă cu primăria (liberală) Moșoaia

Joi, 09 Septembrie 2021 07:19

# Conducerea Primăriei: „S-a luat de pe SEAP! Până la urmă care e problema?”

Aqua Termo Sanit, firma familiei liberalului Gheorghe Alecsei (în prezent preşedintele Administraţiei  Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu rang de secretar de stat) se ocupă de școlile și grădinițele din Moșoaia. Numai  în luna august, prin atribuire directă, firmei respective i s-au dat următoarele lucrări:

Începe procesul în care Tudor Pendiuc este cercetat pentru infracțiuni la regimul silvic

Joi, 09 Septembrie 2021 07:14

# Fostul primar este acuzat de instigare la reducerea fondului forestier național # Primul termen de judecată se va desfășura în noiembrie, la Judecătoria Pitești

Se anunță un sfârșit de an cu foarte multe emoții în sălile de judecată pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului! Spunem acest lucru pentru că apelul dosarului „Publitrans”, în care Pendiuc a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare, avansează în ritm rapid, urmând ca pe 23 septembrie să se desfășoare un nou termen la Curtea de Apel București. Necazurile pentru fostul primar al municipiului Pitești se dublează, mai ales că, de la sfârșitul toamnei, acesta va trebui să de-a cu subsemnatul și la Judecătoria Pitești.

 

Avocatul Poporului Pitești: „Au fost confirmate fapte de agresiune sexuală și abuz fizic asupra minorilor de către asistenții maternali”

Miercuri, 08 Septembrie 2021 14:13

# Se solicită evaluarea psihologică a asistenților maternali

S-a atras atenția, recent, asupra faptului că în jumătate dintre direcțiile de asistență socială și protecția copilului (DGASPC-uri) din întreaga țară au fost înregistrate sesizări pentru fapte de violență sexuală în perioada 2005-2020, în care agresorii erau angajați ai instituției, iar victimele erau minori și persoane cu dizabilități din centre sau minori aflați în asistență maternală. De asemenea, a rezultat faptul că în foarte multe astfel de cazuri, care au făcut obiectul unor cercetări la nivelul DGASPC-urilor din țară, dosarele au fost

Iată pe ce a mai dat banii Consiliul Județean Argeș!

Miercuri, 08 Septembrie 2021 14:09

# 120.000  lei plus TVA pe două studii:  de trafic și de... oportunitate!

De oriunde intri în județul Argeș, starea proastă a drumurilor reușește să ducă la disperare pe șoferi. Fie că sunt drumuri naționale, fie că sunt administrate de Consiliul Județean Argeș - toate se unesc sub aceeași condiție execrabilă. Iar când intri dinspre județe precum Brașovul, disproporția este atât de mare încât poți puncta limita de hotar cu ochii închiși.

 

Vicele USR, Mihai Mihăilescu, a înviat pe social-media!

Miercuri, 08 Septembrie 2021 11:00

# Speriat de ceea ce se întâmplă în Guvern, Mihăiţă a dat drumul la postări!

Viceprimarul Piteştiului, Mihai Mihăilescu, traversează o perioadă de maximă încordare. După luni bune de nemișcare în papuci ca viceprimar, Mihăilescu a auzit că s-ar putea să i se întâmple ceva rău pe linie de partid. Nici el nu ştie prea bine despre ce e vorba, dar miroase rău.

Şi pentru că în ultima vreme nu s-a remarcat nici ca viceprimar, nici ca om politic, zilele trecute, Mihăilescu a dat drumul la postări pe Facebook. Dacă tot a început războiul la Centru, măcar să pară interesat şi Mihăiţă al nostru.

Primăria Bascov a cheltuit 3000 de lei, într-o zi, pe... flori!

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:29

În zilele de 28 și 29 august 2021, Bascov  a sărbătorit 600 de ani de la prima atestare documentară.  În cadrul evenimentului organizat cu această ocazie, au fost oferite diplome de excelență cadrelor didactice, foștilor aleși locali (primari, viceprimari, consilieri locali), preoților, dar și personalităților cunoscute și recunoscute la nivel internațional pentru performanțele lor.  O prezență onorabilă a fost cea a marelui sportiv Robert Glință, campion european la înot, reprezentant al României la Jocurile Olimpice, caruia i s a oferit o plachetă de excelență și un premiu în bani.

 

Percheziții în Argeș! Prejudiciu de aproximativ 750.000 de lei

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:28

Miercuri dimineața, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat patru percheziții, la locuinţele unor persoane, bănuite de evaziune fiscală.

Perchezițiile au avut loc în Mioveni, Negrași și Mărăcineni, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2014 – decembrie 2016, două persoane, de 57, respectiv 58 de ani, ambele din Mioveni, în calitate de administratori ai unei firme de transport, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de carburanți”, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Argeș

Au reînceput procesele între Sonimpex Topoloveni și MCG International, una dintre firmele fraților Murad

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:28

# Arena leilor – emisiune în care Mohammad Murad are un rol principal – pare că s-a mutat undeva între Tribunal București și Curtea de Apel

Război în instanțe, război ce pare fără sfârșit, între doi producători de produse alimentare din Topoloveni. Unul – Sonimpex -  firmă ce a obținut, de-a lungul timpului, premii  și recunoașteri naționale dar și pe diverse continente. Altul  - MCG Internațional – firmă controlată de frații  libanezi Mohammad, Ahmed şi Hassan Murad, investitori cunoscuţi în principal ca antreprenorii din spatele unor branduri precum Spring Time (restaurante/fast-food) sau Mandy (preparate din carne).

 

În plină criză la Palatul Victoria, Gigi Dinescu vrea resuscitarea PNŢCD!

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:27

PNŢCD Argeş este, de ani buni, pe linia moartă. Activitatea partidului bate spre zero, iar singurul care mai ţine steagul sus este preşedintele Gheorghe Dinescu, cel care mai postează pe social media şi care le mai aminteşte prietenilor virtuali cum merge ţara.

Iar pentru că acum e rupere de nori la Palatul Victoria, Dinescu a prins momentul. Cu PNŢCD-ul la perfuzii şi cu România pe butuci, Gigi crede că va învia Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat. Aşa că Dinescu încearcă cu mesaje motivaţionale, că tot sunt la modă:

A început concursul Național de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:18

Centrul Cultural Piteşti, prin revistele de cultură Cafeneaua literară și Argeș, organizează ediţia a XXI-a a Concursului Naţional de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”, în perioada 7 septembrie – 29 octombrie 2021.

La concurs pot participa creatori cu vârste până în 35 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi nu au câştigat un premiu la ediţiile anterioare.

Textele vor fi expediate fie la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ., fie poştal, pe adresa Centrul Cultural Piteşti, Str. Calea Craiovei nr. 2, Casa Cărţii, Bloc G1, Sc. C, et. I, cod 110013, Piteşti, jud. Argeş, fie se vor depune direct la sediul Centrului Cultural Piteşti, până la data de 14 octombrie 2021, telefon 0248 219976.

 

Proces - surpriză între Iridex Group și Primăria Rucăr

Miercuri, 08 Septembrie 2021 09:55

# Firma cere de la administrația locală peste 800.000 lei

Proces surpriză între INOVECO SRL - FOSTA IRIDEX GROUP PLASTIC SRL și Primăria Rucăr. Firma menționată cere, pe această cale, administrației locale rucărene suma de 854.011 lei plus TVA și dorește ca o instanță să se pronunțe pentru obligarea primăriei la plata acestor bani.

Firma lui Ștefan Ciocănel va reabilita 59 de garsoniere și apartamente pentru Primăria Pitești

Marţi, 07 Septembrie 2021 14:07

Pro Instal Pipe, firma lui Ștefan Ciocănel va reabilita, pentru Primăria Pitești, 59 de unități locative. Un lucru bun, Pro Instal Pipe fiind o firmă cu experiență și cu un  foarte bun renume.

Cristian Gentea, primar Pitești: ”Am semnat contractul pentru proiectarea și execuția a 55 de garsoniere și 4 apartamente în regim de locuințe sociale!

 

Primăria Pitești a început acţiunea de distribuire a produselor alimentare, tranșa a III-a

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:46

Primăria Municipiului Pitești, prin Direcția de Asistență Socială, anunță că în data de 06 septembrie 2021, a început acţiunea de distribuire a produselor alimentare, tranșa a III - a, și a produselor de igienă, tranșa a IV - a, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate - POAD pentru beneficiarii înscrişi iniţial pe liste, prevăzuti la art.3, litera a și b din prezenta ordonață.

La Moșoaia, firmele cu datorii vor fi publicate pe pagina de internet a primăriei!

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:28

În ultima ședință a Consiliului Local Moșoaia s-a luat decizia ca firmele cu datorii restante ce depășesc 300 de lei să fie publicate, într-un fel de listă a rușinii, pe pagina de internet a Primăriei.

 

Au început înscrierile pentru cursurile gratuite ale Centrului Cultural Mioveni!

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:26

Înscrierile pentru una dintre cele 11 discipline pe care Centrul Cultural le organizează, gratuit, pentru copiii din Mioveni, au loc în perioada 1 - 30 septembrie, la sediul instituției.

Puteți opta pentru:

1. Balet (5 - 18 ani);

Încordează-ți mușchii la “MIOVENI STREET WORKOUT CHALLENGE”!

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:04

Pe 11 septembrie, la Mioveni, în premieră pentru județul Argeș va fi organizată o competiție inedita de Street Workout, un sport nou și spectaculos, care devine tot mai popular în rândul tinerilor din întreaga lume!

Street Workout are la bază elemente precum flotările, tracțiunile, genuflexiunile, exerciții izometrice și pliometrice. Toate aceste exerciții sunt realizate cu ajutorul greutății corporale, sportul fiind practicat într-un parc special amenajat cu bare de tracțiuni.

 

Mesaj pentru Moşteanu: „Dacă aveaţi ouă, de ce nu aţi ieşit de la guvernare, fomiştilor fără școală!!!”

Marţi, 07 Septembrie 2021 09:03

# Deputatul USR a fost umilit pe Facebook

Frământările din fruntea Guvernului, atacurile USR la adresa PNL, aroganţele premierului Florin Cîţu au schimbat agenda politică. În ultimele zile s-a vorbit pe toate canalele de căderea Guvernului, de moţiuni de cenzură, de trădări şi trădători. Şi în acest iureş nebun apare Ionuţ Moşteanu. Băiatul ăla care a ajuns deputat deşi probabil n-are diplomă de licenţă, dar care acum se laudă că face legi pentru binele ţării. Deci, tocmai Moşteanu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îl denigra pe Cîţu invocându-l pe Orban, care (sărăcuţul...) nu a fost informat în timp util despre mazilirea ministrului de Justiţie, Stelian Ion.

 

Primăriţa de la Câmpulung îl copiază pe primarul Piteştiului!

Marţi, 07 Septembrie 2021 08:11

# Elena Lasconi a demolat garajele ilegale, la fel ca Gentea

În luna august, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a anunţat că va demola garajele construite ilegal pe domeniul public. Surprinzător, primăriţa Elena Lasconi a executat aceeaşi mişcare la Câmpulung Muscel, pe un ton patetic şi  telenovelistic, spre a impresiona electoratul. Gentea a fost mai pragmatic, doar a terminat fizică nucleară... În schimb, Lasconi a scris pagini întregi, că doar e jurnalistă şi nu-i lipsesc nici elocvența, nici darul de a scrie.

 

Pagina 3 din 288

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea