Centrul de Copii şi Juniori ”Leonte Ianovschi” s-a redeschis!

Marţi, 29 Mai 2018 23:19

# Primăria Piteşti a modernizat pepiniera de aur a fotbalului românesc

S-a redeschis Centrul de Copii şi Juniori ”Leonte Ianovschi”, pepiniera principală a clubului FC Argeş. Centrul a trecut printr-un amplu proces de modernizare, lucrările fiind efectuate în aproximativ 6 luni. Costul total al investiţiei a fost de 350.000 lei iar baza sportivă îndeplineşte acum toate condiţiile pentru performanţă.
S-au înlocuit instalaţiile sanitare, electrice, mobilierul, s-a refăcut hidroizolaţia clădirii, s-a schimbat centrala termică, maşina de spălat echipamentul, s-au montat instalaţiile de aer condiţionat şi s-a zugrăvit toată clădirea.

 

Judecătorii Curții de Apel Pitești susțin că modificarea codului penal aduce instaurarea groazei în magistratură

Marţi, 29 Mai 2018 23:09

# Judecătorul Ioan Fundătureanu: „Ca pedepse, noi, magistrații, vom avea limite apropiate de cele prevăzute pentru omor sau trafic de persoane”

Modificările la Codurile penale și civile au dat naștere la numeroase nemulțumiri în rândul judecătorilor din țară! Acest lucru s-a întâmplat și în Argeș, unde, pe 16 mai, zeci de magistrați de la Curtea de Apel Piteşti au participat la un protest faţă de preconizatele modificări ale legislaţiei penale. Reprezentanții instanței au preferat să explice motivele care au condus la această măsură drastică într-o conferință de presă la care au luat parte

Iohannis, cuvinte de laudă la adresa autorităților din județ

Marţi, 29 Mai 2018 23:06

# Dan Manu, președintele CJ Argeș, bucuros că a fost apreciat de președinte

Discursul președintelui României, de săptămâna trecută, de la Pitești, a fost centrat pe problema infrastructurii țării, pe „hărțile colorate” și „planurile frumoase”, dar și pe un adevăr destul de dureros - 15 km de autostradă dați în folosință într-un an și jumătate.
Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a organizat, joi 24 mai, la Pitești dezbaterea „Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creștere a competitivității”.

 

Sute de profesori au arătat fluturaşii de salariu şi au ameninţat cu greva în Piața Vasile Milea

Marţi, 29 Mai 2018 12:00

Piaţa Vasile Milea a fost luată cu asalt de profesori din Argeş. Aproximativ 200 de cadre didactice şi personal auxiliar din învăţământ au protestat, săptămâna trecută, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti. Protestatarii au făcut parte din sindicatul SIPA Muntenia, afiliaţi la FSLI. Nemulţumirile au fost legate de salarii şi condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea. În principal, profesorii au fost să atragă atenţia guvernanţilor asupra gravelor probleme socio-profesionale ale salariaţilor din învăţământ.

După zeci de ani de aşteptare, Cinematograful Bucureşti a oferit primele proiecţii de film

Marţi, 29 Mai 2018 11:54

# Pe 3 iunie, cu ocazia proiecției filmului „Dublu” va fi prezentă la Pitești și regizoarea Catrinel Dănăiață

Chiar în ziua în care Piteştiul şi-a sărbătorit cei 630 de ani de atestare documentară, Cinematograful Bucureşti s-a redeschis. Evenimentul a fost unul fastuos, cu tăiere de panglică, şampanie pusă la rece şi proiecţii de film.

 

Fiul avocatului Gherzan, argint la Olimpiada de Tehnologia Informației

Marţi, 29 Mai 2018 11:52

În perioada 17-20 mai, la Călărași,  s-a desfășurat Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. Printre câștigători s-a aflat și un argeșean. Carol Victor Gherzan, elev al profilului uman al Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni s-a făcut remarcat prin rezultatele obținute la această competiție. Carol este fiul Nataliei Grigore și a avocatului Cătălin Gherzan, vicepreședinte ALDE Pitești.

Dacia susţine şcolarizarea în regim profesional dual a 60 de elevi

Marţi, 29 Mai 2018 11:50

Automobile Dacia este prima companie din judeţul Argeş care a încheiat recent parteneriate pentru susţinerea învăţământului profesional dual cu Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra.
În fiecare liceu va fi creată, în anul şcolar 2018 – 2019, câte o clasă cu 30 de locuri şi specializări diferite. În cadrul liceului din Mioveni, elevii au şansa de a dobândi calificarea de electromecanic utilaje şi maşini industriale (20 de locuri), respectiv, pe cea de mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice (10 locuri).

 

Ziua comunei Bradu, inflație de personalități

Marţi, 29 Mai 2018 11:48

Ziua Comunei Bradu, sâmbăta trecută, a fost plină de voie bună și surprize! Primarul Dan Stroe și Consiliul Local Bradu au pregătit un show de zile mari cu prilejul Zilei Comunei. Pe scenă au urcat artiști îndrăgiți, precum Niculina Stoican, Emilia Ghinescu, Emilia Dorobanțu, Anna Lesko, Speak, Dorian Popa și Elena Ionescu. Seara s-a încheiat cu un minunat foc de artificii.
Totodată, pe 26 și 27 a avut loc Cupa Bradu a Campionatului Național Rally-Cross.

Super petrecere cu prilejul Zilei comunei Budeasa

Marţi, 29 Mai 2018 11:47

Spectacolul s-a desfăşurat, începând cu ora 13:00, la plaja veche din satul Budeasa Mare şi a adus nume mari ale muzicii româneşti.  Deschiderea au  făcut-o copiii  Centrului  Cultural  pentru Școlari Valea Mărului, cu un program  ce  a  inclus dansuri indiene,  grecești, street dance ș.a. Pe scenă au urcat, mai  târziu,  Andreea Bănică, Emilia Ghinescu, DJ Rino şi Sylvia, dar şi Ionuţ Langa, Robert Velisar, precum şi orchestra şi soliştii de la “Doina Argeşului” și grupul vocal   bărbătesc  ”Doruri Muscelene”.
Întregul spectacol s-a încheiat cu un minunat foc de artificii.

 

La Ziua comunei Hârseşti, primarul și-a premiat părinții

Marţi, 29 Mai 2018 11:44

# Ca în fiecare an, zeci de personalități și sute de localnici au petrecut, împreună, o după-amiază de excepție

Duminica trecută a avut loc cea de-a șasea ediţie a Sărbătorii Căluşului – Rusaliile la Hârseşti. Ziua comunei Hârseşti este sărbătorită chiar în Duminica Rusaliilor, pe terenul din spatele Căminului Cultural și Primăriei, iar sărbătoarea organizată de primarul Ion Moloiu, aflat la al doilea mandat, a fost, și de această dată, una pe măsura aşteptărilor. Sute de localnici, dar şi oameni din comunele învecinate, au fost prezenţi la marele eveniment, în acest an împlinindu-se şi 394 de ani de atestare documentară a localităţii.

Ziua comunei Corbi, plină de evenimente

Marţi, 29 Mai 2018 11:37

Duminică a fost sărbătoare în toată regula pentru locuitorii comunei Corbi. Primarul Virgil Baciu a pus la punct toate detaliile pentru ca ediţia din acest an a Rapsodiei Păstoreşti să fie una de un real succes. Vorbim despre ediţia cu numărul 48 a acestui eveniment, unul ce a devenit deja tradiţie pentru locuitorii comunei. A fost ceva cu atât mai deosebit cu cât vorbim despre o ediţie ce are loc în anul Centenarului şi cu siguranţă toată lumea aşteapta să sărbătorească aşa cum se cuvine 100 de ani de România unită.

 

Lista rușinii! Firme cunoscute din Argeș, cu datorii uriașe către ANAF în 2018

Luni, 21 Mai 2018 23:59

# Topul este ocupat de PIC, firma fraților Ilie și Cornel Penescu # Fotbal Club Argeş, datorii de 2,1 milioane lei!

Firme importante din Argeș, cu datorii de milioane de lei. Pe site-ul ANAF, sunt publicate societățile argeșene cu cele mai mari restanțe fiscale la bugetul de stat, la cel al asigurărilor sociale, asigurărilor pentru șomaj, respectiv asigurărilor de sănătate. Cele mai multe dintre firme sunt în procedură de faliment. La 31 martie 2018, în județul nostru, în topul „listei rușinii” se află firma PIC S.A., firma fraților Ilie și Cornel Penescu, cu aproximativ 78,9 milioane de lei, în scădere comparativ cu perioada precedentă. De altfel, Cornel Penescu a fost trimis în judecată împreună cu fratele său, Ilie Penescu, dar şi cu alţi reprezentanţi ai firmei PIC într-un nou dosar, cu acuzaţii de delapidare.

Oameni de afaceri, în judecată cu Compania de Drumuri din cauza Transfăgărășanului

Luni, 21 Mai 2018 23:59

# Dumitru Grecu (foto medalion), proprietarul complexului turistic Valea cu Peşti: „Nu ne ascultă nimeni… Este o bătaie de joc” # Vedeți care sunt cei zece agenți de turism care au dat în judecată CNAIR până în prezent

Mai mulți agenți de turism din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare a DN 7C – Transfăgărășan, mai precis articolul care recomandă închiderea circulației între km 104 (Piscul Negru) și km 130 (Bâlea Cascadă) în perioada 1 noiembrie – 30 iunie. Firmele cer la Tribunalul Argeș modificarea articolului 4.1 din regulamentul de funcționare a DN 7C și posibilitatea deschiderii drumului pe tronsonul respectiv, mai devreme de 30 iunie.

 

Inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu: „În Argeș nu există sesizări cu privire la practicile fenomenului Brăila”

Luni, 21 Mai 2018 23:44

Un studiu al Asociaţiei Human Catalyst arăta că în 2017, în Brăila, 36,5% dintre elevii care au absolvit opt clase nu s-au înscris la Evaluarea Naţională. În acelaşi timp, nota medie la Evaluarea Naţională a fost a doua din ţară, după Bucureşti. Asociaţii şi experţi în educaţie susţin că fenomenul există în mai multe judeţe, acolo unde profesorii le interzic elevilor de clasa a VIII-a, cu rezultate slabe, să se înscrie la Evaluarea Naţională, ca să nu scadă gradul de promovare. Practica a devenit cunoscută sub numele de “Fenomenul Brăila”. Acuzațiile au ajuns rapid la nivel național, iar practicile revoltătoare ale unor profesori din Brăila par să iasă la suprafață și în alte județe din țară.

Investiție spectaculoasă a celor doi asociați de la Macro: 1,5 milioane de euro în ferma de la Costești

Luni, 21 Mai 2018 23:17

# Se mai așteaptă doar avizele de la Mediu pentru darea în folosință a noii ferme

Complexul de creştere a porcinelor Macro Suin din Costeşti, Argeş, un business deţinut de antreprenorii Mihai Cîrstea şi Cătălin Ene, a investit anul trecut 1,5 mil. euro în creşterea capacităţii fermei cu circa 40% şi în modernizarea abatorului, investiţii realizate din bani proprii. În ferma de porci sunt în permanenţă în jur de 27.500 de capete de porcine.

 

Argentina Culcuș, cu mandat de aducere la procesul patronului de la „Atac de Argeș”

Luni, 21 Mai 2018 23:15

O nouă amânare în dosarul în care directorul publicaţiei „Atac de Argeş”, Florin Paraschivescu, este acuzat de şantaj. Săptămâna trecută, la procesul de la Judecătoria Pitești a lipsit atât inculpatul cât și avocatul acestuia. În schimb la termenul din 16 mai a fost prezentă doar Argentina Culcuș, consilier local la Mioveni, care a venit la proces cu mandat de aducere în vederea audierii. Tot cu mandat de aducere trebuia adus și Ion Lazăr, omul de afaceri care deține Internațional Lazăr Company, dar acesta nu a fost în țară. Procesul a fost amânat, motivul invocat fiind lipsa părților.

Primarul Ion Georgescu: „Noul spital din Mioveni va fi funcțional în martie 2019!”

Luni, 21 Mai 2018 22:08

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a declarat vineri, 18 mai, că lucrările noului spital din Mioveni sunt în grafic și că din luna martie a anului viitor, acesta va fi funcțional. Spitalul va avea 400 de angajați, care vor lucra pe 10 secții. ”Lucrările noului spital din Mioveni sunt în grafic și în luna martie 2019, acesta va fi funcțional. Instituțiile din Argeș au răspuns la orice chemare și vreau să le mulțumesc! Spitalul va avea 400 de angajați care vor lucra pe 10 secții.

 

De la achitare, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa şi un asistent universitar de la UPIT au fost condamnaţi definitiv

Luni, 21 Mai 2018 22:06

Mirela-Isabela Popescu, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Pitești,  și Petre Mustaţă, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”, au fost condamnați definitiv pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influență. Tribunalul Argeş a judecat dosarul, iar în decembrie 2017, a dispus achitarea celor doi inculpaţi. Imediat după sentinţă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a atacat decizia. Procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti, acolo unde magistraţii au întors decizia, pe 15 mai, condamnându-i pe cei doi.

Spectaculos! Uzinele Dacia din Mioveni produc, în momentul de față, o mașină pe minut

Luni, 21 Mai 2018 22:03

Uzinele Dacia din Mioveni produc la capacitate maximă. Dacia, în primale patru luni ale anului, și-a majorat vânzările cu 18,2%, peste media înmatriculărilor de autoturisme noi, care este, în luna februarie, de numai 9,6%. Uzina de la Mioveni produce, în momentul de față, un autovehicul la fiecare 54 de secunde, adică la mai puțin de un minut.
Trendul crescător nu este unul început anul acesta. În 2017, cifra de afaceri în lei a companiei a fost în creştere cu 11,45% până la 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro). Tot anul trecut, profitul înainte de impozit s-a ridicat la

 

Ediție aniversară, a XXX-a, pentru Festivalul Călușului de la Stolnici

Luni, 21 Mai 2018 13:39

Joia trecută, de Înălțare, comuna Stolnici a fost gazda celei de-a XXX-a ediţii a „Festivalului Căluşului Argeşean”. Dumnezeu a oprit, ca prin minune, ploile, pentru a-i lăsa pe săteni să se bucure de ziua comunei lor. Evenimentul a reunit, pe scena din incinta Primăriei,  mai multe formaţii din Argeş, dar şi trei formaţii de căluşari din judeţul Olt. De asemenea, cu acest prilej, primarul Sevastian Pupăză a premiat cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsnicie, adresându-le urări de înțelegere și viață lungă.

Dosar penal pentru furt și purtare abuzivă în urma incidentului de la Centrul Bascovele

Luni, 14 Mai 2018 13:27

# În urma anchetei interne, directoarea Maria Cîrstea a fost sancționată cu reducerea salariului cu 10%, timp de trei luni # Dispus la solicitarea ministrului Olguța Vasilescu, corpul de control al Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială a formulat mai multe recomandări conducerii Centrului Bascovele # În urma incidentului, Direcția pentru Protecția Copilului Argeș a primit o amendă de circa 6.000 de lei

Recent, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bascovele, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, s-a aflat în mijlocul unui scandal, după ce în presa națională au apărut informații potrivit cărora agentul de pază al instituției ar fi bătut

 

Pagina 3 din 141

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea