Cătălin Bulf: ”La Consiliul Județean, nu facem niciun fel de alianță! PMP îl susține pe Virgil Baciu, actualul primar din Corbi”

Luni, 09 Martie 2020 22:40

Liderul PMP Argeș, Cătălin Bulf, a prezentat, la sfârșitul săptămânii trecute, candidați noi pentru primăriile din Argeș:
Câmpulung - Ion Ciurea (economist, fost director BRD Câmpulung);
Ștefănești - Eduard Dima (consilier județean);

 

Ecologiștii au început campania în forță. Exponate vii la Muzeul Județean Argeș!

Luni, 09 Martie 2020 22:38

Expoziție de candidați ai Partidului Ecologist Român, marțea trecută, la Muzeul Județean Argeș. Locația nu putea fi una mai potrivită, mai ales că mulți dintre aceștia reprezintă mai mult preistoria politică decât o alternativă reală. Zeci de resuscitați politic au venit să se pună pe listele electorale verzi. Persoane gata să fie date dispărute și-au (re)lansat candidaturile.

Lemne tăiate și apel la 112 în comuna Corbi. Virgil Baciu: ”Sunt, încă, primarul corbenilor… Voi veghea în continuare!”

Luni, 09 Martie 2020 22:36

Poliția și Garda Forestieră au venit, în grabă, la Corbi, în satul Poienărei, miercuri, la orele prânzului! Primarul Baciu și un grup de cetățeni au sesizat faptul că arborii tăiați din pădurea Obștei Poienărei sunt târâți, pe un drum public, întreținut de Primărie, drum care a fost făcut praf. Drumul duce atât spre pădure, dar, mai grav, spre rezervorul de apă care alimentează întregul sat.

 

Minora bătută într-un centru școlar din Argeș, mutată în altă instituție

Luni, 09 Martie 2020 22:31

# Directorii DGASPC Argeș și ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă  Ștefănești au primit mai multe recomandări din partea Avocatului Poporului

Pe 16 ianuarie 2020, o fată, în vârstă de 16 ani, din Pitești, aflată în plasament la Complexul de Tip Familial (CTF) Valea Mare Ștefănești, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătută de doi colegi.

Secțiunile montane din autostrada Sibiu - Pitești, licitate în baza unor studii criticate de experții europeni

Luni, 09 Martie 2020 22:28

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să scoată la licitație pentru proiectare și execuție o mare parte din sectoarele montane – cele mai grele – ale autostrăzii Sibiu - Pitești, cu toate că vechile studii nu au fost refăcute, iar forajele geotehnice cerute de experții europeni lipsesc aproape cu desăvârșire. Compania de Autostrăzi se bazează pe câteva investigații suplimentare, dar considerate sumare de către experți, dar și pe o analiză BEI PASSA.

 

Peste 260 de hectare vor fi împădurite în Argeș, în 2020

Luni, 09 Martie 2020 14:52

# În această primăvară sunt prevăzute 110 ha regenerări naturale și 58 ha regenerări artificiale

Direcția Silvică Argeș regenerează pădurile, natural și artificial, prin împăduriri, în cele doua campanii anuale de împădurire, derulate primăvara și toamna.La sfârșitul lunii februarie a fost aprobat programul de împăduriri al Direcției Silvice Argeș pe anul 2020.

Investiții pentru o viață mai bună, la Topoloveni

Luni, 09 Martie 2020 14:12

# Anul acesta, încă 5 blocuri vor beneficia de amvelopare modernă,  acoperiș, instalare de panouri fotovoltaice pentru iluminat casa scării respectiv: P27, P28a, P38, P40, P56

La nivelul orașului Topoloveni, de-a lungul timpului s-au desfășurat și implementat proiecte importante pentru comunitate, spre a conduce la modernizarea și dezvoltarea locațități.

 

Pitești - încă 29 de platforme îngropate pentru gunoi

Luni, 09 Martie 2020 14:07

Primăria Municipiului Piteşti va preda luni, 9 martie, către executant, amplasamentul pentru demararea proiectului “Furnizare containere îngropate - 67 bucăți și utilaj de ridicat containere îngropate - 1 bucată”.

124 de ani de la nașterea celebrului lăutar piteștean, Zavaidoc

Luni, 09 Martie 2020 14:04

# Fire boemă, la nașterea băiatului, acesta a colindat străzile Piteştiului într-o sanie plină cu şampanie, dând de băut tuturor celor pe care i-a întânit în cale. # Din 2006, Primăria Pitești, organizează, în noiembrie, Festivalul Național de Muzică Lăutărească „Zavaidoc”.

 

Au fost interzise vizitele la pacienții spitalelor din Argeș

Luni, 09 Martie 2020 12:38

De teama răspândirii coronavirusului, spitalele din țară au interzis vizitele aparţinătorilor persoanelor internate în spital. Această măsură a fost luată și în cadrul unităților spitalicești din Argeș. Vizitele aparținătorilor persoanelor internate în spitale sunt interzise din 8 martie până pe 31 martie, însă se pot prelungi și după această dată, în funcție de evoluția infecțiilor cu coronavirus. Familiile pot aduce diverse bunuri pentru cei internaţi, însă nu vor avea posibilitatea de a pătrunde în secţiile unităţilor medicale.

Teatrul „Alexandru Davila” - executat silit de foști angajați

Luni, 02 Martie 2020 14:56

# Balerina Andreea Dragnea a dat în judecată instituția condusă de Nicolae Poghirc și a câștigat printr-o hotărâre definitivă # Umilită acasă, dar recunoscută la nivel internațional, unde a obținut zeci de medalii

La Teatrul „Alexandru Davila” continuă problemele. Instituția manageriată de Nicolae Poghirc a început să piardă în instanță o parte din procesele deschise de foști angajați, care consideră că au fost dați afară din instituție în mod abuziv.  Recent, pe 22 ianuarie 2020, balerina Andreea Dragnea a câștigat definitiv un prim proces cu teatrul din Pitești.

 

Începe apelul în procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale

Luni, 02 Martie 2020 14:55

# Primul termen de judecată a fost stabilit la finalul acestei primăveri

Procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale pentru care Direcția Silvică Argeș duce, de ani buni, o luptă grea, în instanțe, pentru a intra în deplină proprietate și posesie, a ajuns la Curtea de Apel Pitești. Judecarea dosarului a trecut, în ultima perioadă, prin mâinilor judecătorilor de la două Tribunale, Argeș și Vâlcea, fiecare dând o soluție total opusă.

Bloc nou, ridicat de familia Enescu, lângă Teatrul Așchiuță!

Luni, 02 Martie 2020 14:48

# Zona este deja sufocată de trafic. Proiectul a fost, inițial, respins în Consiliul Local Pitești

Minune urbanistică reușită de celebra familie Enescu, proprietara hotelului Victoria, din centrul orașului. Minunea o reprezintă faptul că au obținut autorizație de construcție a unui bloc P+2 pe un teren minuscul, într-o zonă realmente sufocată (și sufocantă) a orașului. Construcția este aproape lipită de gardul Grădiniței Nr. 4, într-o parte, și de un Punct Termic, pe alta.

 

Consiliul Județean Argeș va achiziționa servicii juridice de reprezentare în dosarul „Consultanța”

Luni, 02 Martie 2020 14:35

# De asemenea, se va angaja un avocat care să reprezinte și Teatrul Davila în procesele intentate de foștii angajați

Pe 5 martie, în ședința de CJ Argeș,  urmează să se aprobe un proiect de hotărâre privind achiziţionarea unor servicii juridice de consultanţă/asistare/reprezentare.  Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, se vor achiziţiona servicii juridice în domeniul dreptului penal în dosarul nr. 4215/1/2015*, cunoscut sub numele de „Consultanța”, aflat în curs de soluţionare pe rolul ÎCCJ (Rejudecare-Fond), în care Consiliul Județean Argeș are calitatea de parte vătămată.

Se înființează, în Argeș, locuințe protejate pentru victimele violenței domestice

Luni, 02 Martie 2020 14:30

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Județean Argeș, din data de 5 martie, de la ora 15.00, este prevăzut și un proiect de hotărâre privind „înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Locuinţei protejate pentru victimele violenţei domestice, a Serviciului de consiliere vocaţională şi a Serviciului grup de suport pentru victimele violenţei domestice”.

 

Bunăstarea locuitorilor din Bradu, o prioritate pentru administrația locală

Luni, 02 Martie 2020 14:12

# Investiţiile în infrastructura localității continuă şi în acest an!

Bugetul comunei Bradu pentru anul 2020 a fost aprobat. Administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe, se va concentra pe finalizarea lucrărilor începute anul trecut și va demara lucrări noi care vizează atât infrastructura comunei, dar și obiective importante pentru comunitatea din Bradu. Vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră, iluminat public, distribuție gaze, canalizare pluvială și modernizarea drumurilor locale.
Dintre investițiile care urmează să fie realizate în acest an, enumerăm:

Medicii Sanda Cernat și Tomiță Perju - trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, după cinci ani de cercetări

Luni, 02 Martie 2020 14:07

# Cazul copilului care a murit la Spitalul Curtea de Argeş, fiind diagnosticat greșit

Doi medici ai Spitalului Municipal din Curtea de Argeș, Sanda Cernat si Tomiță Perju, au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe 27 februarie a.c., pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș. Este vorba de cazul copilașului de 7 ani, care a murit la doar 24 de ore de la internarea la spitalul din Curtea de Argeș, în aprilie 2015.  Andrei a murit la o zi după ce a fost greşit diagnosticat cu gastroenterocolită, deşi suferea de o infecţie la inimă şi la plămâni.

 

Procurorul Călin Nistor, delegat la conducerea Secţiei de combatare a corupţiei din cadrul DNA

Luni, 02 Martie 2020 14:06

Fostul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor, a preluat, de luni, 2 martie, conducerea Secţiei de combatare a corupţiei din cadrul DNA. Delegarea acestuia a fost făcută, pe 26 februarie, în şedinţa Secţiei pentru procurori din CSM.

A fost reluată activitatea de judecată la Curtea de Apel Pitești

Luni, 02 Martie 2020 14:02

După mai bine de o lună de protest față de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu, magistrații de la Curtea de Apel Pitești au reluat activitatea de judecată începând de luni, 2 martie.

 

Politică și coronavirus la Colegiul Prefectural Argeș

Luni, 02 Martie 2020 14:00

Magazinele, în Argeș, s-au aglomerat, apoi s-au golit. Nu, nu cele cu produse de igienă, cum era normal, ci acelea cu mâncare și băutură, că argeșeanul se tratează de ”corona” cum știe el, nu cum știu alții. Măștile au dispărut din farmacii, ba chiar au apărut, în schimb, bancuri de genul ”schimb 10 măști antigripale cu apartament în zona Prefecturii”. La care Prefectură s-au discutat, săptămâna trecută, toate cele cu privire la subiectul cu gripa...

ISU Argeș a primit o autospecială pentru misiuni pirotehnice

Luni, 02 Martie 2020 11:12

# Șapte cadre militare au fost avansate în grad de „Ziua Protecției Civile”
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a sărbătorit, pe 28 februarie, “Ziua Protecţiei Civile” prin organizarea unor activităţi festive și educative. Pompierii argeșeni au fost în prima linie pentru a 87-a aniversare a Zilei Protecţiei Civile în România. Cu această ocazie, a avut loc înaintarea în grad a unor  cadre militare, înainte de expirarea stagiului minim, și trecerea în rezervă a unor cadre ale Inspectoratului.

 

Pagina 3 din 191

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea