Deputatul Mircea Drăghici câștigă mai mult din chirii decât din Parlamentul României

Luni, 20 Iulie 2020 13:39

# Familia Drăghici a făcut, în 2020, donații către membrii familiei de aproape 750.000 lei

Mutații interesante în declarația de avere a deputatului Mircea Drăghici. Acesta, pe vremea când era cercetat în dosarul ”Consultanța”, a redus averea foarte mult prin donații către membrii familiei. Se pare că donațiile au reînceput, cel puțin așa arată cea mai recentă declarație de avere depusă la Camera Deputaților. Familia Drăghici deține, în momentul de față, un singur autoturism.

 

Constantin Istrătescu, după ce a fost condamnat pentru braconaj: „A fost o greșeală!”

Luni, 20 Iulie 2020 13:28

# Acesta nu mai are dreptul de a ocupa funcţia de director la AJVPS Argeş

Pe 16 iulie, Curtea de Apel Pitești a dat sentința în dosarul lui Constantin Istrătescu, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Argeș. Acesta și alți doi angajați ai instituției, inginerii Horia Tănase și Sorin Bulimac, au fost condamnați la pedepse cu suspendare pentru braconaj cinegetic. Cei trei nu mai au dreptul de a ocupa în cadrul instituției funcţiile pe care le-au deținut în timpul săvârşirii infracţiunii.

Grupul ce acționa prin metoda ”Accidentul” în Pitești, condamnat, la Tribunalul Argeș

Luni, 20 Iulie 2020 13:26

 

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro # Printre păgubiți se află mama senatoarei Cristina Stocheci, care va primi daune materiale de 10.000 lei

Judecătorii  Tribunalului Argeș s-au pronunțat, pe 16 iulie, în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile, în 2018. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere.

 

În această toamnă, începe apelul în dosarul „Publitrans”

Luni, 20 Iulie 2020 13:23

Vin vremuri grele pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului. Dacă în urmă cu câțiva ani, Pendiuc  se pregătea, în această perioadă, de campania electorală, acum acesta își pregătește apărarea în apelul dosarului „Publitrans”. Cauză în care a primit, pe fond, o condamnare de 8 ani cu executare. Pe 22 septembrie, cu cinci zile înainte de alegerile locale, a fost stabilit primul termen de judecată în dosarul „Publitrans” la Curtea de Apel București.

Teste COVID, la cerere, la Spitalul Mioveni

Luni, 20 Iulie 2020 13:19

# Un test costă 250 de lei. Analizele se fac cu programare

Laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Orășenesc Mioveni efectuează, contra cost, testări în vederea determinării infecției cu virusul SARS - CoV-2 pentru persoanele care doresc testare în scopul deplasării în străinătate, și pentru cele care solicită testarea la cerere.
Având în vedere numărul extrem de mare de solicitări în acest sens, conducerea spitalului face următoare precizări:

 

Prefectul județului Argeș, despre cazurile de coronavirus de la Dacia: „Nu este vorba despre un focar!”

Luni, 20 Iulie 2020 13:18

Mai mulți angajați ai uzinei Dacia au fost infectați cu noul coronavirus.  Reprezentanții companiei  i-au prezentat prefectului județului Argeș situația epidemiologică de la nivelul fabricilor, precum și măsurile care s-au luat. Situația este monitorizată atent de către DSP Argeș.

Dacia reia lansările de noi modele şi pregăteşte surprize în toamnă

Luni, 20 Iulie 2020 13:16

Automobile Dacia pregăteşte noi lansări la finalul lunii septembrie, în perioada în care era programat Salonul Auto de la Paris – ediţie anulată în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Cel mai probabil, Dacia va prezenta în septembrie noile generaţii ale Logan şi Sandero. Potrivit presei franceze, Dacia pregăteşte o adevărată „revoluţie”, când vom vedea pe lângă noile Logan şi Sandero şi un Lodgy transformat într-un crossover, iar singurul care încă va mai păstra vechea plaformă, va fi, cel mai probabil, utilitara Dokker. Dacia va avea în gamă pe lângă motorizările clasice şi motorizări hibride pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

 

Concurs la Centrul Cultural Mioveni: ”Lada de zestre a bunicilor”

Luni, 20 Iulie 2020 13:04

Ca urmare a amânării, pe moment, a Festivalului-Concurs Național de Folclor „Mioveni”, ediția a II-a, Centrul Cultural și Primăria orașului Mioveni lansează concursul online „Lada de zestre a bunicilor”, adresat iubitorilor de artă și cultură tradițională care doresc să contribuie la promovarea patrimoniului cultural cu obiecte pe care omul gospodar le are în casă sau le păstrează din trecutul familiei.

Reacția PSD Argeș după lansarea lui Apostoliceanu la Primăria Pitești, din partea PNL

Luni, 20 Iulie 2020 12:54

# „Ce poate fi mai penibil, mai mincinos și mai lipsit de onoare decât să prezinți ca pe o mare realizare un candidat furat de câteva zile?”

„Penibilul liberalilor argeșeni atinge cote maxime. Lansarea candidatului împiedicat, Apostoliceanu, a fost anunțată triumfal printr-un comunicat de presă de-un penibil greu de imaginat. «PNL vine cu cea mai bună soluție pentru Pitești!» - își încep liberalii comunicatul mincinos prin care încearcă să-și mintă în primul rând propriii membri. Ce poate fi mai penibil, mai mincinos și mai lipsit de onoare decât să prezinți ca pe o mare realizare un candidat furat de câteva zile de la un partid despre care nu pierzi nicio ocazie să spui că este cel mai rău și mai de nefrecventat partid?

 

Simona Bucura Oprescu: „Guvernul îi privează în continuare pe români de dreptul la sănătate”

Luni, 20 Iulie 2020 12:43

Deputatul Simona Bucura Oprescu a făcut o analiză a situației excepționale, din punct de vedere medical, în care se află acum România. Au rezultat mai multe explicații:
„- Președintele Iohannis a fost primul care a minimizat efectele bolii, vorbind despre o răceală uşoară, obişnuită.
- Miniştrii şi liderii PNL au fost primii care au încălcat în mod grosolan restricţiile impuse de lege, iar exemplul lor a fost urmat de o mare parte a cetăţenilor.

116 ani de la punerea primei pietre de temelie a actualei biserici Sf. Vineri

Luni, 20 Iulie 2020 12:41

Biserica Sfânta Vineri este unul din cele mai frumoase monumente istorice și de arhitectură din Pitești.   Potrivit pisaniei de piatră încastrată în peretele vestic al pronaosului, sunt atestați ctitorii edificiului religios inițial: ,,S-au ridicat această sfântă biserică din temelie, de dumnealui biv vel sluger, Ion Ungurelu, i de jupan Hagi Țenea, începându-se din leat 1817, în care an s-a lucrat dă roșu, în tovărășie, până la al doilea an 1818 martie 18, s-au pristăvit răposatu slugeri. Iar dă atunci, din pricina împotriviri(i) vremilor, au rămas până în următorul an, când s-au sărșit (sfârșit), după cum se vede, cu toată cheltuiala numai a dumn. Alecsandru Ungurelu, fiul răposatului slugeri Ungu(relu) /.../1827[2]”

 

Adrian Miuțescu: „Emanuel Soare este propunerea de candidat pentru Consiliul Județean. Nu a fost validat”

Luni, 20 Iulie 2020 12:22

În ședința Biroului Permanent Național al PNL s-a validat, săptămâna trecută, mai mulți candidați pentru funcția de primar de municipiu reședință de județ, dar și o parte dintre candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Dacă pentru Primăria Pitești candidatul desemnat de liberali a fost fostul pesedist Sorin Apostoliceanu, în ceea ce privește candidatul pentru CJ Argeș nu a fost validată încă o persoană, conform celor precizate de președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 20 de autobuze ecologice

Luni, 20 Iulie 2020 11:17

# Vor fi montate și 40 de puncte de încărcare lentă și 4 puncte de încărcare rapidă

În data de 16 iulie a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Îmbunătățirea transportului public urban de călători în municipiul Pitești”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe Planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

 

Angajări la Spitalul Mioveni. Se caută nouă medici

Vineri, 17 Iulie 2020 18:56

 

 

 

Spitalul Mioveni angajează cinci medici cu specialitatea boli infecțioase și patru medici cu specialitatea ATI. În baza prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii nr.905/26.05.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată , în contextul instituirii stă rii de alertă pe teritoriul României, conform art.ll din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Spitalul Orășenesc Mioveni demarează procedura de angajare pe perioadă determinată , fără concurs, pe perioada Stării de Alertă , personal contractual sau prestări servicii pana la data de 31.12.2020:

Ce au făcut anul trecut greii construcțiilor din Argeș

Luni, 13 Iulie 2020 15:59

# Valah Construct, firma lui Cătălin Nicolau (foto), a produs 250.000 lei/angajat!

Recent, pagina electronică oficială a Ministerului de Finanțe, mfinante.ro, a cunoscut creșteri spectaculoase ale traficului. Pentru că au apărut rezultatele financiare ale anului trecut. Curioșii, DNA-ul, oamenii de afaceri, toți s-au îmbulzit să vadă cine-ce a mai produs și, mai ales, cât. Vă prezentăm câteva rezultate care privesc firme cu greutate ale mediului de afaceri argeșean.

 

 

Preot din Argeș - trimis în judecată pentru tentativă de omor

Luni, 13 Iulie 2020 15:56

Un preot argeșean este judecat pentru tentativă de omor, după ce a dat cu mașina intenționat peste o persoană. Este vorba de Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2.  Acesta ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, în urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019. Preotul a fost reținut atunci pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv.

Săptămână grea pentru șeful vânătorilor și pescarilor din Argeș

Luni, 13 Iulie 2020 15:48

# Constantin Istrătescu și alți doi învinuiți așteaptă decizia judecătorilor Curții de Apel Pitești

Pe 14 noiembrie 2019, la Curtea de Apel Pitești, a început judecarea apelului în dosarul în care Constantin Istrătescu, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Argeș, este acuzat de braconaj cinegetic. Acesta și alți doi angajați ai instituției, inginerii Horia Tănase și Sorin Bulimac, au primit, pe fond, pedepse cu suspendare.

 

 

Procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale - mutat la Curtea de Apel București

Luni, 13 Iulie 2020 15:47

# Primul termen de judecată a fost stabilit în această toamnă

Apelul în procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale a fost mutat de la o instanță la alta. Deși trebuia să înceapă în această primăvară la Curtea de Apel Pitești, judecătorii au decis pe 18 martie 2020, scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea dosarului către Curtea de Apel București. Primul termen de judecată a fost stabilit pe 14 septembrie.

Proiectul declarării Pădurii Trivale drept arie protejată - neinteresant pentru Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Luni, 13 Iulie 2020 15:39

Ministrul liberal al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a întârziat cu răspunsul la o întrebare venită, pe linie de partid, din partea deputatului Dănuț Bica despre stadiul proiectului privind „Declararea Pădurii Trivale drept arie protejată de interes național”.
Recent, deputatul liberal Dănuț Bica a formulat o nouă întrebare către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor despre situația proiectului Pădurea Trivale – arie protejată.  După cum ne-a obișnuit în ultimii trei ani, Bica ia la întrebări an de an ministerele despre stadiul acestui proiect. Doar că în acest caz, ministrul Costel Alexe, posibil, a  uitat să răspundă.

 

Bârla - comuna ce va fi asfaltată aproape total

Luni, 13 Iulie 2020 15:10

Administrația din Bârla, în frunte cu primarul Gheorghe Voicu, profită de timpul favorabil pentru a termina investițiile începute. Privirea, însă, este, tot timpul, spre viitor.
Gheorghe Voicu: ”Săptămâna trecută am depus la Compania Națională de Investiții, documentația pentru finanțarea integrală a celor 16,5 km de drumuri comunale. Acestea sunt distribuite în toate satele comunei Bârla, acolo unde a fost introdusă rețeaua de apă. Am încredere că în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Guvernului, vom obține finanțarea pentru ca, în curând, cetățenii comunei noastre să se poată bucura de o viață civilizată.”

Lucrări de infrastructură avansate la Bascov!

Luni, 13 Iulie 2020 14:54

# Piloni de susţinere de 15 metri montaţi la noul pod de la Scheau # A fost finalizată asfaltarea străzilor din Glâmboc și străzile Azurului și Măceșului

Continuă în ritm susţinut şi lucrările de construcţie a noului pod din satul Scheau, ce are ca scop asigurarea traversării pârâului Valea Scheau în condiţii de siguranţă, dar şi amenajarea albiei în vederea prevenirii inundaţiilor în zonă. După ce au fost realizate zidurile de sprijin, muncitorii au montat pilonii şi chesoanele de susţinere, care, pentru siguranţa construcţiei, ajung până la o adâncime de 15 m.

 

Pagina 3 din 207

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea