Automobile Dacia, pe locul II - cele mai mari companii din România

Marţi, 21 Martie 2023 10:12

# Următoarea firmă din Argeș este Fildas Trading – locul 34

Recent, în Ziarul Financiar a fost publicat topul celor mai mari firme din România. Clasamentul a fost întocmit în funcție de cifra de afaceri raportată la anul 2021. Alte criterii raportate: profitul net și numărul de angajați. Pe primul loc s-a situat OMV PETROM S.A., companie urmată de AUTOMOBILE DACIA S.A. Pe următoarele locuri: OMV PETROM Marketing, Lidl, Kaufland etc. Următoarea firmă din Argeș este pe locul 34- FILDAS TRADING S.R.L.


 

 

Cum s-a băgat Alina Gorghiu între doi bărbați!

Marţi, 21 Martie 2023 10:10

Toată lumea a căscat gura, la televizor, săptămâna trecută, la felul vitejesc în care s-a aruncat Alina Gorghiu, șefa PNL Argeș, între doi bărbați. Este vorba de conflictul dintre europarlamentarul Rareș Bogdan și ministrul de externe Bogdan Aurescu. Aceștia s-au încins puțin pe contre dar Alina, fată mare (de stat) nu a pierdut ocazia să apară la televizor. După cum Rareș Bogdan nu a pierdut ocazia să o dea de gard, cum i s-a mai întâmplat, susținând că Aurescu a fost numit în funcție nu de PNL, ci... de stat.

Mioveni. Tombolă pentru primirea facturii de apă-canal exclusiv pe mail

Marţi, 21 Martie 2023 10:03

# Clienții care primesc deja factura pe email  sunt înscriși automat în tombolă.

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. organizează tombola ECOfact  pentru abonații care optează să primească factura de apă-canal, exclusiv, pe email.

Pentru înscrierea la tombolă trebuie să trimiteți un email la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza care să conțină următoarele date:

- nume, prenume

- cod client

- locul de consum

sau să completați formularul tip disponibil la casieria societății, urmând apoi să-l depuneți în urna special amenajată.

 

 

Percheziții în Argeș! Afaceri ilegale cu deșeuri

Marţi, 21 Martie 2023 08:48

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat marți, 21 martie, un număr de 33 de percheziții domiciliare, în județele Argeș, Ilfov, Vrancea și în municipiul București. Este vizat un grup infracțional organizat care ar fi comis mai multe infracțiuni în domeniul managementului deșeurilor nepericuloase.

Activitățile se desfășoară într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de delapidare, înșelăciune, fals intelectual, uz de fals, instigare la fals intelectual, colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, care poate provoca o daună semnificativă calităţii aerului, calităţii solului sau calităţii apei ori animalelor sau plantelor, deturnarea licitațiilor publice și îngroparea deșeurilor.

Expoziţia „Când nu se intâmplă nimic”, semnată Alexandru Rădvan, la Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea

Marţi, 21 Martie 2023 07:57

Marţi, 21 martie 2023, ora 18:00 va avea loc, la Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea – Str. Armand Călinescu, nr. 2, Piteşti,  vernisajul expoziţiei personale „Când nu se întâmplă nimic” semnată de Alexandru Rădvan, curator Diana Dochia. Expoziţia va putea fi vizitată de publicul larg în perioada 21 martie – 30 aprilie 2023, de luni până vineri între 10:00 – 19:00, sâmbătă între orele 10:00 – 17:00. Proiectul expoziţional este susţinut de Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea în parteneriat cu Anaid Art Gallery.

 

 

Școlile nu vor mai putea organiza cursuri în mai mult de două schimburi

Marţi, 21 Martie 2023 07:07

Schimbare importantă! Potrivit unui proiect de lege a educației ce urmează să intre în dezbatere parlamentară până la finalul acestei luni, şcolile nu vor mai putea organiza cursuri în mai mult de două schimburi. Multe unităţi de învăţământ sunt aglomerate şi nu pot asigura prezenţa elevilor în mai puţin de două schimburi. că Lucrurile ar trebui să se schimbe substanţial din acest punct de vedere, dar nu aflăm şi ce soluţii se impun în acest caz. Ce facem cu şcolile care au puţine săli de clasă?

„Elevii n-ar trebui să învețe la ore la care ar trebui să se odihnească. În numeroase unități de învățământ, elevii ajung să învețe în 3, chiar 4 schimburi. Or, o minimă educație psihopedagogică ne spune că acest lucru este complet dăunător”,  a spus deputatul PSD de Iași Vasile Toma., potrivit Libertatea.ro.

 

Stolnici. 10 proiecte finanțate cu fonduri europene

Marţi, 21 Martie 2023 07:05

Administrația publică a comunei Stolnici a obținut finanțare din fonduri europene (PNRR, AFM) pentru peste 10 proiecte, acestea aflându-se în diverse stadii de implementare. Ultimul proiect pentru care primarul Sevastian Pupăză Roșu a semnat contractul de finanțare este cel pentru realizarea bazei de date GIS la nivelul comunei.

Pe baza acestui proiect, cetățenii vor avea acces la o platformă de date deschise, unde vor putea consulta informații disponibile la nivel de localitate din diverse domenii: registrul agricol, urbanism, colectarea taxelor și impozitelor, rețele edilitare etc.

 

Expoziţie muzeală la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, din cadrul UPIT!

Luni, 20 Martie 2023 21:54

Iubitorii de istorie au şansa să descopere artefacte care au aparţinut civilizației dacice și romane, în cadrul unei expoziţii permanente care are loc la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, din cadrul Universităţii din Piteşti. Accesul este permis elevilor, studenţilor, dar şi tuturor iubitorilor de istorie.

„Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte în parteneriat cu Asociația Historia Renascita a deschis o primă Expoziție Muzeală cu caracter permanent (bazată pe reconstituire de artefacte istorice). Expoziția aduce în prim-planul studenților, elevilor și tuturor celor interesați artefacte aparținând civilizației dacice și romane.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 20 Martie 2023 20:53

PODUL CĂTEASCA

Să-l foloseşti, nu e voie

Sau să-l repari nu se poate,

N-o mai fi de el nevoie,

Că oamenii ştiu să-noate…

SECŢIA DE BOB - CS MUSCEL

CJ Argeş o va sprijini,

Iniţiativă bravă!

Până banii vor veni,

Să nu fie bob... zăbavă.

 

Elena Lasconi a sesizat DNA cu privire la o achiziție la Spitalul Câmpulung

Luni, 20 Martie 2023 14:38

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, a anunțat că a sesizat mai multe autorități ale statului cu privire la legalitatea unei achiziții făcută de Spitalul Municipal, la sfârșitul anului trecut. Este vorba despre o instalație de gaze medicale, care a costat în jur de 90.000 de lei.

„Astăzi (20 martie n.r.) am decis să sesizez Curtea de Conturi, DNA și Parchet pentru cercetarea unei achiziții (de la sfârșitul anului trecut) făcute la Spitalul Municipal Câmpulung cu încălcarea a trei legi.Este vorba despre o achiziție de 90 de mii de lei pentru o instalație de gaze medicale. Am cerut printr-o misiune ad-hoc de audit verificarea acestei achiziții, iar concluzia e simplă: încălcarea legii. Voi pune la dispoziția organelor de cercetare penală acest raport de audit și toate documentele necesare. Am încredere în justiție.

Gara Regală din Curtea de Argeş va fi restaurată!

Luni, 20 Martie 2023 14:17

# Gările de până acolo rămân, în continuare, în grija câinilor și aurolacilor!

Iată că, la CFR-ul căzut, de ani buni, în mizerie, se mai întâmplă și minuni. Gara Regală din Curtea De Argeș va fi restaurată! Gara Regală din Curtea de Argeș este un monument istoric inaugurat în noiembrie 1898, în vremea regelui Carol I. Din cauza neglijenței autorităților, care nu au făcut nicio reabilitare după 1990, Gara din Curtea de Argeș este într-o stare avansată de degradare.

SRCF Craiova şi Asocierea S.C. EURAS S.R.L – lider asociere, S.C. ARHING S.R.L.- asociat au semnat contractul, în valoare de 8.749.082,33 lei, fără TVA, pentru lucrările de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădiri de călători din Staţia CF Curtea de Argeş!

 

Adrian Miuţescu: „PNL nu mai are viceprimar la Pitești şi nici nu va mai avea”

Luni, 20 Martie 2023 13:40

Deputatul Adrian Miuţescu, fost preşedinte al PNL Argeş (care acum joacă în Forţa Dreptei pe lângă şeful Ludovic Orban) a vorbit la un post local de televiziune despre liberalii argeşeni care l-au dat afară din partid pe viceprimarul Gelu Tofan, pierzând astfel un post important în conducerea Primăriei Piteşti.

Nu putem să nu remarcăm satisfacţia cu care a comentat Miuţescu despre foştii colegi liberali, mai ales că el a ieşit din partid pe uşa din dos, după multe scandaluri, plus o cercetare DNA pe numele lui. Deci tot ceea ce se petrece acum în PNL Argeş e un motiv de mare satisfacţie pentru Adrian Miuţescu. Dacă tot n-are cine ştie ce rezultate în Forţa Dreptei, măcar să-i înţepe cum se cuvine pe liberali. Iar la faza asta, cam are dreptate.

 

Șase școli din învățământul special vor fi dotate cu bani din PNRR

Luni, 20 Martie 2023 13:33

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Argeș a aprobat, în ședința extraordinară, un proiect de hotărâre pentru dotarea școlilor din învățământul special din județ cu fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Concret, cele șase unități de învățământ din subordinea Consiliului Județean Argeș vor fi dotate cu materiale didactice, echipamente digitale și mobilier pentru sălile de clasă. Prin proiectul propus vor fi dotate cu mobilierul necesar  dar și cu echipamente informatice (digitale, IT) 46 săli de clasă și două laboratoare de informatică, vor fi echipate cu materiale didactice 15 cabinete de asistență psihopedagogică și 3 cabinete/săli pentru activități sportive pentru activitățile cu elevii cu cerințe educaționale speciale.

 

 

În România, 1300 de foşti torţionari primesc pensii speciale!

Luni, 20 Martie 2023 13:30

De necrezut! România are 1.300 de foști torționari care primesc pensii speciale, pentru meritele deosebite de a fi cozile de topor ale regimului trecut, în închisorile comuniste. Şi cum Piteştiul a găzduit cea mai cumplită închisoare comunistă, în Argeş rănile sunt încă vii, iar a se face dreptate pentru cei vii şi cei morţi care au răbdat bătăi şi umilinţe pare o aroganţă. Culmea 1300 de foşti torţionari dovediţi, nu doar că nu au fost pedepsiţi pentru faptele lor abominabile, iar primesc banii grei de la stat, sub formă de pensii speciale. Iar nedreptatea va continua...

Fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu, a rămas fără permis de conducere!

Luni, 20 Martie 2023 13:28

Cristian Boureanu, fost preşedinte al PDL Argeş, are din nou probleme. După ani de procese şi scandaluri cu oamenii legii, fostul deputat a rămas din nou fără permis de conducere, chiar săptămâna trecută, după ce a fost prins băut la volan pe DN1, pe Valea Prahovei.

Potrivit News.ro., săptămâna trecută, Boureanu a fost oprit în trafic, în zona oraşului Comarnic, după ce acesta a făcut o depăşire neregulamentară. Poliţiştii rutieri l-au amendat cu 2.175 de lei şi i-au suspendat permisul de conducere pentru 150 de zile.

 

 

Primarul Cristian Gentea a prezentat cazul unui tânăr dependent de droguri

Luni, 20 Martie 2023 11:37

 

# Fii cool, nu fi penal!

Proiectul „Fii Avocat în Școala ta” continuă în Argeș! Săptămâna trecută, în jur de 400 de elevi din județ au participat, la Filarmonica Pitești, la conferința-dezbatere „Drogul, calea spre infern”, organizată de către Baroul Argeș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

La eveniment a luat parte și prof.univ. dr. Cătălin Țone, șef Serviciu Antidrog București, autorul cărții "Marijuana, drumul spre Iad ", un volum care reflectă drama tinerilor distruși de dependența “albă”. Tema abordată a fost una extrem de serioasă pentru că realitatea ”morții albe” este amenințătoare în rândul tinerilor.

Ziua Internaţională a Francofoniei - sărbătorită la Biblioteca Judeţeană Argeș

Luni, 20 Martie 2023 11:33

 

La data de 20 martie, în fiecare an, se celebrează, în întreaga lume, Ziua Internațională a Francofoniei.

Termenul ”francofonie” a fost introdus în anul 1880, când geograful francez Onésime Reclus l-a folosit pentru a desemna totalitatea persoanelor și a țărilor vorbitoare de limbă franceză. Înființarea Francofoniei instituționale se datorează inițiativelor ce au aparținut lui Léopold Sédar Senghor (Senegal), Habib Bourguiba (Tunisia), Hamani Diori (Niger) și prințului Norodom Sihanouk (Cambodgia). Aceștia au identificat în factorul lingvistic un potențial important de dezvoltare pentru societățile lor, dar și pentru dialogul intercultural.

 

Un nou consilier local la Piteşti!

Luni, 20 Martie 2023 11:30

USR are un nou reprezentat în Consiliul Local Piteşti! De săptămâna trecută, Manuela Dovleac s-a alăturat colegilor de partid, iar prezenţa sa a fost salutată de viceprimarul Mihai Mihăilescu.

Aceasta îl înlocuiește în Consiliul Local Pitești pe Florin Plecanciuc care a renunțat la mandatul de consilier local invocând „motive personale și în special de sănătate”.

Spații autorizate pentru comercializarea mieilor, în piețele din Pitești

Luni, 20 Martie 2023 11:26

Pentru că se apropie perioada sărbătorilor pascale, Societatea Salpitflor Green S.A. organizează spații temporar autorizate sanitar veterinar pentru comercializarea mieilor în Piața Calea București (Ceair), Piața Smârdan, Piața Găvana.

 

Persoanele interesate să comercializeze miei pot depune cerere la sediul Societății Salpitflor Green S.A. din municipiul Pitești, strada Lotrului, nr.1, etaj 1, în perioada 15 martie – 03 aprilie 2023, intervalul orar 08:00 - 15:00.

Cererea va fi însoțită de următoarele documente:

- Carte de identitate (copie);

- Certificat/atestat de producător (copie);

 

Rezultate de excepție ale secției de karate de la Mioveni la Campionatul Național de la Râmnicu Vâlcea

Luni, 20 Martie 2023 11:21

Sâmbătă, 11 martie, la Râmnicu Vâlcea a avut loc Campionatul Național de Karate Shotokan, o competiție extrem de puternică prin numărul de cluburi participante, sportivi și numărul de probe.

Sportivii CS DACIA MIOVENI 2012, antrenați de antrenorul emerit maestru al sportului Sebastian Ene, au obținut rezultate spectaculoase la probele de kumite (luptă).

Performerul clubului a fost Catrinescu Laurențiu, sportiv care a concurat pentru prima dată la categoria seniori și U21. Rezultatele lui sunt incredibile la această categorie, el depășind sportivi mult mai titrați.

Un alt record este deținut de juniorul Stanciu Ștefan, care la categoria + 76 kg nu a pierdut niciun meci la probele la care a participat. De asemenea, echipa de cadete (14-15 ani) a devenit campioană națională.

Spectacol la Mioveni de Ziua Internațională a Fericirii

Luni, 20 Martie 2023 11:18

# Elevii Centrului Cultural Mioveni vor fi în centrul atenției

Ziua Internațională a Fericirii se celebrează anual pe 20 martie, fiind o sărbătoare întemeiată de către Organizația Națiunilor Unite (ONU). Această sărbătoare are rolul de face o schimbare la nivel global în ceea ce privește atitudinea tuturor de a privi fericirea și de a o recunoaște ca pe un drept al omului.

Cu această ocazie Centrul Cultural Mioveni marchează această zi cu un inedit spectacol susținut de cursanții instituției. Spectacolul are drept scop promovarea tinerelor talente din orașul Mioveni dar și de a oferi locuitorilor orașului un moment de bucurie, prin activitatea lor. Evenimentul se va desfășura în data de 20 martie 2023, începând cu ora 17.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni.

 

Pagina 3 din 415

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea