Andra și Randi – de Zilele Municipiului Pitești. Vezi programul complet al evenimentelor

Miercuri, 11 Mai 2022 14:47

 

 

Începe cea de-a 30-a ediție a Zilelor Municipiului Pitești. În perioada 12-22 mai, municipalitatea a pregătit mai multe evenimente, unul mai interesant ca celălalt.

De asemenea, în perioada 20-22 mai va fi transport gratuit prin curse regulate oferite de Publitrans, programate din 30 în 30 de minute, de la Teatrul „Al. Davila” până în Parcul „Lunca Argeșului” și retur!

Programul manifestărilor:

 

S-a înființat o comisie mixtă de control în unitățile de învățământ și în creșele din Argeș

Miercuri, 11 Mai 2022 14:41

După informațiile legate de sesizarea unor incidente, care ar fi avut loc într-o creșă din Pitești, la nivelul Instituției Prefectului Argeș s-a înființat o comisie mixtă de control în unitățile de învățământ și în creșe.

Măsura a fost luată după ce la Creșa Nr. 6 din cartierul piteștean Trivale o educatoare a fost acuzată că a agresat mai mulți copii. Mai multe detalii despre acest subiect:

http://www.atitudineinarges.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=15820:educatoare-de-la-o-cre-din-piteti-acuzat-c-a-agresat-mai-muli-copii-femeia-a-fost-plasat-sub-control-judiciar&catid=1:ancheta&Itemid=2

Începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin împotriva COVID. Cui i se recomandă administrarea serului

Miercuri, 11 Mai 2022 14:29

Argeșenii care doresc să fie vaccinați cu doza a patra de vaccin împotriva COVID19 trebuie să se adreseze medicilor de familie.

Vaccinarea va fi posibilă de luni, 16 Mai, dar doar la medicii de familie pentru că toate centrele de vaccinare din județ vor fi închise începând cu data de 13 Mai.

Pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Argeș se găsește lista completă a medicilor de familie care se vor ocupa de vaccinare, în cabinete.

 

Alte proprietăți ale firmei lui Nicola Inquieto - scoase la licitație

Miercuri, 11 Mai 2022 12:19

Arestarea lui Nicola Inquieto – urmată de falimentul firmei sale de construcțiii – au dus, după cum se știe, la un cutremur serios pe piața imobiliară din Argeș. Pe 8 februarie, anul trecut, judecătorii Curţii de Apel Napoli l-au condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pe italianul Nicola Inquieto, acuzat că a spălat banii Camorrei la Piteşti, unde îşi făcuse un imperiu imobiliar. În urmă au rămas sute de oameni cu banii dați pentru apartamente și care, acum, așteaptă să recupereze ceva.

INSOLVENŢA SM SPRL, în calitate de lichidator judiciar al societăţii DANIELA CONSTRUCȚII SRL în faliment, vinde prin licitaţie publică cu strigare:

Foștii parlamentari argeșeni își iau pensiile speciale înapoi, după ce judecătorii CCR au decis că eliminarea lor e neconstituțională

Miercuri, 11 Mai 2022 12:02

# Zece foști deputați sau senatori de Argeș au cerut în instanță recuperarea pensiilor speciale # Dosarele acestora au ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție

Curtea Constituţională a României a decis, săptămâna trecută, că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională. Judecătorii Curții Constituționale nu au intrat pe fondul legii, ci au declarat neconstituțională procedura prin care a fost adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. S-a constatat că parlamentarii s-au grăbit și au votat-o într-o singură zi! CCR a transmis, într-un comunicat de presă, că „legea criticată a fost adoptată în cadrul procedurii generale într-o singură zi, cu încălcarea tuturor termenelor, ceea ce reprezintă o afectare a procedurii de adoptare în ansamblul său”. În urma deciziei CCR, foștilor parlamentari care beneficiau de aceste beneficii ar putea să le reintre pensiile în plată.

 

Argeșenii au refuzat salarii de 5.000 de lei pentru posturi de muncitori la autostrada Pitești-Sibiu

Miercuri, 11 Mai 2022 11:43

Zeci de argeșeni au refuzat să lucreze la tronsonul cinci al Autostrăzii Piteşti-Sibiu, anume pe porțiunea Curtea de Argeş-Piteşti. Salariile de 5.000 de lei pe lună par să nu-i fi motivat pe argeșenii noștri, astfel că pe șantier au ajuns să lucreze muncitori din Asia.

Potrivit CNAIR, citat de Adevărul, pe tronsonul Curtea de Argeş-Piteşti lucrează 626 de persoane, 47 dintre aceștia fiind străini. Cum șantierul e în comuna Merișani, primii care au aflat despre anunțurile de angajare au fost locuitorii de aici.

Mulți au refuzat salarii de 5000 de lei, deși nu au locuri de muncă și trăiesc din ajutoare sociale:

Deputatul Moșteanu se laudă că știe. Dar știe? Ionuț Moșteanu: ”Oare câte străzi asfaltate s-au evaporat…?”

Miercuri, 11 Mai 2022 11:38

La Primăria Câmpulung se întâmplă, sigur, ceva. Dacă e bine sau rău, vor decide localnicii care, deocamdată, i-au dat credit Elenei Lasconi. Primărița se mândrește, mai nou, că a făcut economie la consumul de carburant și, astfel, a scutit bani din bugetul local. Așa să fie?

Așa susține, spre exemplu, deputatul Ionuț Moșteanu: ”Ce înseamnă respectul pentru bani publici, pentru banii din taxe și impozite care vin la bugetul local.

 

 

Partidul Forța Dreptei va avea filială în Argeș până la 1 iunie, la ultima strigare!

Miercuri, 11 Mai 2022 11:32

După un turneu prin mai multe județe, în calitate de deputat al partidului Forța Dreptei, Adrian Miuțescu  a apărut în Argeș, la mormântul lui Ion C Brătianu, vizibil emoționat la comemorarea a 131 de ani de la moartea ilustrului liberal. Cum Miuțescu e un fost liberal, destul de hulit de foștii colegi de partid, parlamentarul încearcă să facă pe fata mare la brațul lui Ludovic Orban. Deocamdată prin țară, dar în scurt timp și în Argeș. Nu prea mai ține vrăjeala, dar să nu ne pierdem speranța, zic...

 

La Săpata au fost reluate lucrările de reabilitare a două poduri

Miercuri, 11 Mai 2022 11:29

La Săpata, lucrările de reabilitare a podurilor din punctele Ciobești și Dragomirești continuă după Paște, fiind făcută actualizarea costurilor, în concordanță cu ordonanța guvernamentală pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții. Și pe strada Parfumului, recent asfaltată, în luna mai vor fi realizate lucrările finale.

”Trebuie refăcut acostamentul, drumul trebuie marcat și trebuie instalate semnele de circulație. Cu aceste lucrări vom încheia proiectul de modernizare a drumului”, declară primarul Laurențiu Micu (foto) pentru ziarul ”Viața Satului”.

Strada Parfumului din comuna Săpata a fost asfaltată cu fonduri din bugetul local și sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș.

 

A început amenajarea, la interior, a Căminului Cultural din Dârmănești

Miercuri, 11 Mai 2022 11:27

Administrația din Dârmănești a dat startul lucrărilor de reabilitare a Căminului Cultural din comună, investiție ce se va realiza cu fonduri de la bugetul local. Primarul Emilian Ciolan (foto) spune că se are în vedere și amenajarea unui părculeț în incinta școlii de centru, destinat atât copiilor, cât și adulților.

”Pentru Căminul Cultural am alocat anul acesta suma de 100.000 de lei, bani cu care vom lucra pentru început la interior. Va fi o investiție multianuală, pentru că imobilul are nevoie de reparații capitale, iar bugetul pe 2022 nu poate suporta întreaga valoare a lucrărilor. Pentru a duce la bun sfârșit această investiție vom cere și sprijinul Consiliul Județean Argeș”, a declarat, pentru ”Viața Satului”,  edilul din Dârmănești.

DSP Argeș: ”Pe 15 mai se închid ultimele două centre de vaccinare din județ”

Miercuri, 11 Mai 2022 08:37

# Hotelul Primăriei Pitești revine în administrarea municipalității

Din 15 mai 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se realizează doar prin cabinetele de asistență medicală primară. Începând cu această dată se vor închide și ultimele două centre de vaccinare din județul Argeș, rămase încă active odată cu anularea restricțiilor COVID-19. Este vorba de centrul de vaccinare de la Ambulatoriul Spitalului Municipal din Câmpulung și cel de la „Hotelul Primăriei Pitești”.

„Pe 15 mai se închid centrele de vaccinare. Noi mai avem acum funcționale doar centrele din Pitești și Câmpulung. Rămâne vaccinarea la medicii de familie. Locațiile vor trece la proprietarii de drept”, ne-a precizat Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș.

 

Părintele Cosmin Bologea a oferit daruri unei familii cu șapte copii

Miercuri, 11 Mai 2022 08:12

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, a venit în ajutorul unei familii cu șapte copii. Părintele slujitor Bologea Cosmin Vasile, de la parohia Turculești, protoieria Topoloveni a oferit acestora mai multe daruri.

„Când sufletele sunt rănite de patimi grele, când ghearele osândirii de aproapele ne fură toată bucuria de a sta împreună cu cei dragi, când pizma, invidia și altele asemenea acetora ne rod sufletul precum caria roade dintele, Dumnezeu ne întinde mereu funia milosteniei ca să ne ridicăm din nou de la neomenie la omenie, de la tristețe la bucurie, ne învață Sfântul Ioan Gură de Aur”, informează Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

 

La Rătești se prevede iluminare cu lămpi LED în toată comuna

Marţi, 10 Mai 2022 20:24

Administrația comunei Rătești a depus de curând un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public stradal prin programul AFM privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei din sistemul public.  Valoarea proiectului este de aproximativ 10 miliarde de lei și prevede montarea de aparate noi de iluminat cu tehnologie LED în toată comuna.

Prin implementarea acestei investiții se urmărește scăderea consumului anual de energie primară în sistemul de iluminat public și, implicit, scăderea cheltuielilor bugetare cu iluminatul stradal. Autoritățile locale așteaptă aprobarea proiectului cât mai curând.

 

Între 6-17 iunie - înscrieri la creșele din Mioveni

Marţi, 10 Mai 2022 20:01

Înscrierea beneficiarilor în cadrul Creșelor din Mioveni, pentru anul scolar 2022–2023 se va realiza în perioada 06 – 17 iunie.

Depunerea dosarelor se va face personal de către unul din aparținătorii legali la sediul fiecărei creșe.

Prioritate vor avea reînscrierile beneficiarilor ce au frecventat creșele din oraș cu regularitate, în anul precedent și proveniți din familii unde ambii părinți lucrează sau urmează să înceapă munca până la data de 1 septembrie 2022.

Dosarul de înscriere va conține următoarele documente:

 

UPDATE! Educatoare de la o creșă din Pitești – acuzată că a agresat mai mulți copii. Femeia a fost plasată sub control judiciar

Marţi, 10 Mai 2022 15:32

 

UPDATE:  Pe timpul cât se află sub control judiciar, femeia trebuie să respecte și obligația de a nu exercita profesia de educator puericultor și să nu desfășoare vreo activitate care implică controlul direct și sistematic cu persoane minore, se arată în ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. În baza măsurilor dispuse de organele competente, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitesti poate dispune încetarea contractului de muncă al salariatei.

 

TEXTUL INIȚIAL: Situație revoltătoare la Creșa Nr. 6 din cartierul piteștean Trivale! O educatoare, în vârstă de 44 de ani, a fost reținută pentru 8 ore de polițiștii argeșeni, după ce a agresat fizic și verbal mai mulți copii. Ulterior, în cauză s-a dispus măsura controlului judiciar. Femeia este acuzată de purtare abuzivă.

 

Dumitru Tudosoiu, șeful IȘJ Argeș: „Să îmbrăcăm haina de inspector lăsând la o parte coloratura politică”

Marţi, 10 Mai 2022 13:08

La Inspectoratul Școlar Județean Argeș a avut loc marți, 10 mai, o conferință de presă în care Dumitru Tudosoiu, noul inspector școlar general, a vorbit despre colaborarea cu angajații instituției și despre obiectivele pe care și le-a stabilit pentru acest sfârșit de an școlar.

Obiectivele principale stabilite de Tudosoiu în acest început de mandat de inspector școlar general sunt reprezentate de organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale și a probelor de Bacalaureat în condiții foarte bune, astfel încât elevii să nu fie prejudiciați în vreun fel.

Fostul senator de Argeș, Mircea Diaconu - declarații dure la adresa unei actrițe alături de care a filmat scene fierbinți!

Marţi, 10 Mai 2022 11:14

Premiile Gopo din acest an au adus în prim-plan un subiect extrem de sensibil, expus de actrița Viorica Vodă: hărțuirea sexuală de care a avut parte după ce a filmat Filantropica, film în care Viorica Vodă a jucat alături de actorul Mircea Diaconu. Diana și Ovidiu, personajele celor doi mari actori, au apărut în scene fierbinți, iar asta i-a cauzat Vioricăi Vodă, care – după cum a declarat, a fost hărțuită de directori de teatru și regizori.

 

 

Mioveni: Reciclezi electrocasnicele vechi și câștigi altele noi!

Marţi, 10 Mai 2022 11:10

În perioada 30 Mai - 04 Iunie, la nivelul orașului Mioveni se va desfășura o campanie de colectare a Deșeurilor Electrocasnice, Electronice și Electrice (DEEE), gratuit, de la domiciliul dumneavoastră! În plus, primiți un bilet de participare la tombola cu premii constând în fier de călcat, cafetieră, cuptor cu microunde și mașină de găurit.

Dacă aveți electrocasnice sau aparate electrice și electronice vechi, deteriorate sau defecte, acum puteți scăpa de ele doar cu un apel telefonic. Sunați pentru programare la numărul 0773929613 sau 0800444800 și beneficiați de colectare direct de la domiciliu, fără niciun cost! Campania este organizată de ECOPOSITIVE, A.D.I. SERVSAL, Save The World by Recycling și Primăria Orașului Mioveni.

 

ATENȚIE, șoferi! Ѕe dublează amenzile pentru cei care nu au rovinietă!

Marţi, 10 Mai 2022 11:00

Senatul a adoptat un proiect ințiat de Guvern care prevede amenzi drastice pentru șoferii care circulă fără rovinietă. Practic, amenzile se vor dubla față de cele care se aplică în prezent. Proiectul a ajuns la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Cuantumul amenzilor, potrivit proiectului, este următorul:

 

 

La Curtea de Argeș trebuie să ai credință ca să treci strada!

Marţi, 10 Mai 2022 08:45

# Trecerea de pietoni de la Biserica Drujești începe și se termină în... niște balustrade!

Dorel există și în orașul Basarabilor. Poate că uneori muncește, e clar însă faptul că rămâne în urmă cu gândirea. Acest Dorel a montat, la trecerea de pietoni dintre Biserica Adormirea Maicii Domnului – Drujești și Judecătoria Curtea de Argeș, așadar pe bulevardul principal al orașului, o mândrețe de balustrade metalice. Fix în dreptul trecerii de pietoni. Și a lăsat loc, undeva în apropiere, pentru altă trecere de pietoni. Doar că noua trecere nu este marcată, șoferii nu opresc, pentru că nu au de ce, iar pietonii trebuie să se descurce cum pot. Te rogi  când treci strada. În funcție de sens, unii se roagă la Dumnezeu, alții la dreptate în instanță. Și toți se roagă, din ambele sensuri, să nu fie loviți de mașini, până revine Dorel la muncă...

 

Turcescu: „Există oameni în structurile superioare ale statului român care NU doresc DELOC scăderea prețului energiei”

Marţi, 10 Mai 2022 08:07

Jurnalistul argeșean Robert Turcescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care scrie că prețurile uriașe la energie sunt susținute de BNR. Sunt interese mari la mijloc, jocuri de culise, iar tot ce se întâmplă e bine organizat, ba chiar că am fi fost avertizați de ceea ce urmează să se întâmple.

”Sună ciudat, dar există oameni în structurile superioare ale statului român care NU doresc DELOC scăderea prețului energiei (gaz, curent, carburanți). Motivul? Doar un preț crescut al energiei va salva planeta! Unul dintre acești funcționari superiori este economistul-șef al Băncii Naționale,

 

Pagina 3 din 346

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea