Investiții importante în educație! Piteștiul - singurul municipiu din România care are aprobate la finanțare trei creșe

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 12:00

Continuă investițiile în educație în Pitești. La doi ani de mandat, primarul Cristian Gentea a prezentat investițiile care au fost sau care urmează a fi realizate în unitățile de învățământ din municipiu.

Din bugetul local au fost finalizate lucrări de investiții și reparații curente la un număr de nouă unități de învățământ, în valoare totală de 18.412.757,70 lei cu TVA inclus:

- Reabilitare instalație termică și montare de centrale termice noi, Corp C1 și Corp C4, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”;

- Reabilitare termică și reparații capitale cămin școlar Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Pitești;

- Instalație termică interioară și racordare la sistemul centralizat de distribuție energie termică, Corp B, Școala Gimnazială „Ion Minulescu”;

 

 

Fostul primar din Corbi a urcat pe Catedrala Mântuirii Neamului!

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:41

Virgil Baciu, fostul primar din Corbi, duce o viață frumoasă. S-a realizat prin muncă, ducând o firmă privată (Valcon Roofs) în topul constructorilor de acoperișuri din Europa. Apoi s-a întors acasă, la Corbi, unde oamenii i-au arătat că îl apreciază și l-au votat primar. Și la capitolul familie face bine Virgil Baciu. Una din cele două fete este, acum, primăriță în locul său. Fostul edil s-a întors la prima dragoste (din afara familiei!), firma Valcon Roofs. Care firmă montează acoperișul Catedralei Mântuirii Neamului.

În această iarnă va fi inaugurat și Bazinul Olimpic

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:22

# David Popovici și Robert Glință – printre invitați

Lucrările la Bazinul Olimpic din Pitești se află în etapa finală! Cele două proiecte desfășurate aici, unul legat de creșterea eficienței energetice, iar al doilea privind reabilitarea propriu-zisă, sunt aproape de finalizare. Se așteaptă ca Bazinul Olimpic să fie deschis în această iarnă, cel mai probabil în ianuarie sau februarie, după cum ne-au precizat reprezentanți ai Primăriei Pitești. Printre persoanele care vor fi invitate la inaugurarea obiectivului se află Robert Glință, cetățean de onoare al municipiului Pitești, dar și David Popovici, multiplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale și Europene de natație,

 

 

Concurs de tăiat și preparat porci, la Golești

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:21

# Primarii argeșeni vor fi bucătari pentru casele de copii și bătrâni

Consiliul Judetean Arges organizează, miercuri - 21 decembrie, la Muzeul Golesti, evenimentul ”Traditii și obiceiuri de Ignat din comuna mea”. O manifestare tradițională și, în același timp, filantropică. În tradiția populară, Sfântul Ignat este frate cu Moș Crăciun, căci el este cel care, bătând la ușa unui om, l-a anunțat că, după el, vine Moș Crăciun și că fiecare gospodar trebuie să taie un porc pentru copiii săi!

 

Echipa de handbal de la Mioveni reia meciurile din Liga Florilor

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:11

Echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 reia meciurile Campionatului Național, Liga Florilor, sâmbătă, 4 decembrie. Cu această ocazie, sunteți invitați toți, cu mic cu mare, în tribunele Sălii Sporturilor Mioveni la un meci ”tare”, în care handbalistele, antrenate de prof. Robert Licu, întâlnesc CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, echipa de pe locul III al clasamentului.

Meciul este programat pentru ora 17:00 și contează pentru etapa VIII a Ligii Florilor.

 

 

Valoarea voucherelor educaționale ar putea crește de la 500 de lei la 750 de lei!

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:11

Începând anul școlar 2023-2024, valoarea tichetelor educaționale ar putea crește de la 500 de lei la 750 de lei. De asemenea, mecanismul de acordare a acestor beneficii va fi schimbat. Aceste vouchere se acordă elevilor din medii defavorizate, pentru a-i sprijini să meargă la școală.

„Schimbăm mecanismul în totalitate. Va fi cu o platformă dedicată. Cu inspectoratele școlare merge extraordinar de greu toată procedura. Și noi trebuia să le avem date înainte de începerea anului școlar, ca să se poată cumpăra rechizitele, și în august cumva să virăm acei bani pentru toți beneficiarii.

 

Fostul polițist Dănuț Dinu și-a reluat funcția de consilier local în Consiliul Local Pitești!

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 10:55

Fostul polițist de la Rutieră, Dănuț Dinu, și-a reluat funcția de ales local în Consiliul Local Pitești. După ce a fost suspendat din PMP, partid pentru care a candidat la funcția de primar al Piteștiului și cea de consilier local la alegerile locale trecute, Dinu și-a pierdut mandatul de consilier local. Dar fostul polițist nu s-a lăsat intimidat așa că a luptat în instanță pentru drepturile sale. Și chiar când nimeni nu se mai aștepta la o revenire, iată că Dănuț Dinu va fi din nou consilier local.

 

 

Hârsești - locuințe pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 10:15

La Hârsești,  vor fi construite 12 locuințe pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ! Ministerul Dezvoltării a publicat, săptămâna trecută, lista celor 341 de noi investiții, în 238 de localități din România, pe care le va finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – câștigat și intră la finanțare, iar printre acestea este și comuna Hârsești, singura localitate argeșeană din mediul rural care reușește să câștige proiectul de construire a unor locuințe sociale, în cadrul PNNR, COMPONENTA C10 – Fondul Local - Runda 2.

Ionel Moloiu (foto), primar: „Așa este, ne mândrim cu acest succes. Echipa din primărie are însă multe proiecte depuse, în vederea finanțărilor. La fel de multe sunt în lucru. Suntem o localitate fără buget mare, deci fondurile atrase sunt singura șansă pentru a ne dezvolta în rând cu alții mai bogați.”.

SC Apă Canal 2000 SA recomandă: Protejaţi contoarele de apă împotriva înghețului!

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 10:11

Intrarea în sezonul de rece aduce, pe lângă bucuria aproprierii sărbătorilor de iarnă, şi grija pentru ca în casele noastre să fie bine şi să beneficiem de utilităţile fără de care cu siguranţă ne-am îngreuna traiul. Astfel, este necesar ca utilizatorii să ia măsuri de protejare a instalaţiilor de alimentare cu apă pentru a evita apariţia problemelor legate de îngheţul acestora. După cum prevede şi regulamentul serviciului, utilizatorii au obligaţia de a asigura protecţia şi integritatea fizică a contorului de apă, a vanelor ce echipează branşamentul şi a căminului aferent. În cazul funcţionării anormale în condiţii de îngheţ, reparaţiile şi/sau înlocuirea contorului sunt efectuate de Operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

 

 

George Caval - ales în Colegiul de Conducere al Camerei de Comerț a României

Marţi, 29 Noiembrie 2022 11:01

Adunarea Generală a Membrilor Camerei de Comerț și Industrie a României a ales marți, 22 noiembrie 2022, organele de conducere ale CCIR pentru urmatorul mandat de cinci ani. Astfel, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a fost reales, prin vot secret, în funcția de președinte al CCIR, cu majoritate de voturi.

Anterior alegerii Președintelui, Adunarea Generală a Membrilor CCIR a ales, prin vot secret, membrii Colegiului de Conducere ai Camerei Naționale, printre aceștia numărându-se și argeșeanul George Caval, președinte al CCIA Argeș.

Rezultatele a doi ani de mandat. Cristian Gentea: „Anul acesta am accesat fonduri europene, în valoare de încă un buget al municipiului”

Marţi, 29 Noiembrie 2022 11:00

„Pot spune după doi ani, că pe zi ce trece sunt tot mai mulțumit de echipa mea, cu care lucrez din ce în ce mai bine. Echipă care începe cu city managerul Lucrețiu Tudor și continuă cu consilierii mei. Sunt oamenii în care am cea mai mare încredere, sunt colaboratorii mei cei mai apropiați. Dar, bineînțeles, că nu doar asta e echipa mea. Fără salariații din primărie, din societățile Consiliului Local, din serviciile subordonate nu putem face nimic. (…) Sunt multe persoane care fac exact ce le-am cerut. Atâta timp cât ești la primărie, implică-te total ca să rezolvăm cât mai multe probleme ale piteștenilor. Și exact asta fac… Vă mulțumesc foarte mult, pentru mine sunteți cei mai buni!...

 

 

Succes răsunător! Primăria Câmpulung a câștigat un premiu la Gala “România modernizată cu fonduri europene”

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:59

Primărița Elena Lasconi a bifat o realizare importantă! Primăria Câmpulung Muscel și Primăria Hilișeu Horia din județul Botoșani au fost premiate la Gala “România modernizată cu fonduri europene” în cadrul Programului Operațional Capacitate Umană. În competiție au intrat aproape 2730 de proiecte POCU, dar numai două au câștigat.

„Câmpulung Muscel, singurul oraș din țară, câștigă premiu la Gala “România modernizată cu fonduri europene” în cadrul Programului Operațional Capacitate Umană.

 

Este strict meritul echipei și al partenerilor din proiect. Nu în ultimul rând este meritul comunității care s-a implicat.

Sunt tare mândră de voi! Bravoooo, Iuliana Ungureanu, Violeta Iarca, Daniela Buzescu, Ramona Simion, Iuliana Husea, Bogdan Popescu, Marian Neagoe, Eduard Mihail, Cătălin Bădiță, Dan Dănescu, Silviu Stănescu! Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat!

Altă lovitură pregătită șoferilor de la 1 ianuarie 2023

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:57

Începând cu luna ianuarie a anului 2023, salariul minim brut pe țară se va majora la 3.000 de lei, potrivit unui proiect de HG pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 18,145 lei/oră”, se arată în proiectul de act normativ citat.

 

 

Proiectul noului stadion „Nicolae Dobrin” a intrat în linie dreaptă

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:52

# Gentea: „În doi ani și jumătate vom avea această bijuterie la Pitești”

Săptămâna trecută, s-a dat avizul final, în ședința CTE interministerială, pentru obiectivul de investiții construire stadion „Nicolae Dobrin”. Urmează emiterea unei Hotărâri de Guvern, iar proiectul intră în linie dreaptă.

Construcția noului stadion „Nicolae Dobrin” se va face cu finanțarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Astfel, Piteștiul va avea un stadion nou, de 100 de milioane de euro! Municipiul Pitești va contribui doar cu suma de 1,7 milioane de euro, din valoarea totală a proiectului.  În plus, va mai suporta și costurile demolării actualului stadion de la Pitești.

 

Clinica Dr. Teo - TEHNOLOGIA WATERLASE

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:51

Prevenția în cazul pacienților care au anxietate în cadrul vizitelor la dentist este uneori imposibila.

Terapia cu laser Waterlase:

• Reduce semnificativ sângerările, inflamația post operatorie  și durerea post tratament

• Reduce semnificativ nevoia de retratare.

• Reduce timpul de intervenție

• Elimina riscul apariției unei infecții si sterilizează zona pe care acționează

 

Expoziție dedicată laureaților Premiului Nobel pentru Literatură, la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:42

Biblioteca Județeană Argeș invită publicul cititor să viziteze până joi, 8 decembrie, expoziția de cărți, dicționare și enciclopedii, dedicată laureaților Premiului Nobel pentru Literatură. Perioada de referință a expoziției este 1998 – 2020.

Vi-i puteți reaminti, în acest context, pe José Saramago (Portugalia),  Günter Grass (Germania), Gao Xingjian (Franța/China), Vidiadhar Surajprasad Naipaul (Marea Britanie), Imre Kertész (Ungaria), John Maxwell Coetzee (Africa de Sud), Elfride Jelinek (Austria), Harold Pinter (Regatul Unit al Marii Britanii), Orhan Pamuk (Turcia), Doris Lessing (Regatul Unit al Marii Britanii),

Au început lucrările la Sala de Sport din Bârla

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:41

De câteva săptămâni au inceput lucrarile la Sala de Sport din satul Mozăceni-Vale. Aceasta va fi folosită atât de elevii școlii cât și de locuitorii/copiii ce vor să practice sport. Valoarea acesteia este de 5.700.000 lei, finanțare obținută prin CNI. Termenul de finalizare este de 9 luni de la data începerii execuției.

Gheorghe Voicu, primar: ”O altă lucrare este cea de amenajare a unui teren de sport în satul Urlueni. Este vorba de un teren de sport multifuncțional, cu dimensiunile 40X24 m, dotat cu gazon sintetic, nocturnă cu lămpi cu LED și împrejmuire. Investiția va fi realizată cu fonduri din bugetul local. De asemenea, administrația publică a comunei Bârla a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea unui număr de 63 de branșamente la apă, precum și a unor mici extinderi ale rețelei în satele Mozăceni Vale, Bârla și Podișoru.

 

Actualii și foștii liberali s-au îngrămădit la mormântul lui Ion I.C Brătianu!

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:30

# În loc să fie la serviciu, Iani Popa se învârte pe lângă Alina Gorghiu în timpul săptămânii

Săptămâna trecută, a fost pelerinaj la mormântul lui Ion I. C Brătianu de la Vila Florica din Ștefănești, cu ocazia comemorării a 95 de ani de la nașterea marelui om politic. Bun prilej pentru politicienii de dreapta de azi, de a-și mărturisi gratitudinea față de cel care a fost Ionel Brătianu. Păcat că faptele oamenilor politici din zilele noastre nu seamănă nici cât e negru sub unghie cu trecutul politic strălucit al Brătienilor. La noi e multă vorbărie și fapte... pauză.

 

Sala Polivalentă va fi inaugurată pe 8 decembrie

Luni, 28 Noiembrie 2022 12:25

Sala Polivalentă din Pitești este în prag de inaugurare! Evenimentul va avea loc pe 8 decembrie, de la ora 10:00. Imediat după inaugurare, la „Pitești Arena” se va desfășura Campionatul Național de Ashihara Karate, ediția 2022, unde s-au înscris în jur de 500 de tineri.

„Am trecut de ultimul aviz. Pe 8 decembrie vom avea inaugurarea, la ora 10.00. Imediat va începe Campionatul Național de Karate, prima competiție pe care o va găzdui noua sală. Sunt deja 500 de tineri înscriși. Gândiți-vă ce va fi aici, în Pitești! Vă mai dau o veste bună! În 2023, România a fost desemnată să găzduiască două dintre cele mai importante evenimente sportive ale baschetului juvenile: Campionatul European Under 20 și Under 16. Piteștiul și Craiova au fost desemnate să le organizeze”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

 

Pe 1 Decembrie se aprinde iluminatul festiv la Mioveni

Luni, 28 Noiembrie 2022 12:13

Începând cu data de 1 Decembrie, Mioveniul va intra sub spiritul sărbătorilor de iarnă! De Ziua Națională a României, de la ora 18:00, în Centrul Civic, se vor aprinde luminițele de Crăciun.

De 1 Decembrie vor fi organizate și mai multe evenimente dedicate Zilei Naționale a României. Programul manifestărilor:

- ora 11:00 – depuneri de coroane la Monumentele Eroilor  din cartierele Racovița, Făget, Colibași, Clucereasa și de la Școala „Liviu Rebreanu” Mioveni.

- ora 13:00 –  depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Centrul Civic. Defilare militară și monumente artistice.

În atenția contribuabililor - înregistrare în Spațiul Privat Virtual

Luni, 28 Noiembrie 2022 12:01

Având în vedere numărul mare de solicitări de eliberare de documente, primite de la contribuabilii persoane fizice la sediul A.J.F.P. Argeș în ultima perioadă, ținând cont de avantajele oferite de Spatiul Privat Virtual, pentru a păstra distanțarea socială și pentru a evita aglomerația la ghișeele instituției, șefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, doamna Aurora Georgeta Negru, transmite tuturor contribuabililor care încă nu s-au înrolat în SPV rugămintea de a proceda la înregistrare în cel mai scurt timp, întrucât majoritatea documentelor solicitate de aceștia sunt eliberate exclusiv prin SPV.

 

 

Pagina 3 din 393

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea