În Argeș, s-a intrat la liceu cu media… 2.30!

Luni, 16 Iulie 2018 13:30

La nivelul judeţului Argeş s-a finalizat repartizarea electronică la licee. Cea mai mică medie cu care s-a intrat este de 2.30… Nivelul învăţământului argeşean se află în scădere în acest an, în ceea ce priveşte repartizarea electronică. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu este de 2.30 şi aparţine unei eleve de la Şcoala Generală din Coşeşti. Aceasta a intrat la Liceul Tehnologic din Mărăcineni.

 

Vizită cu promisiuni la Pitești! ”În noiembrie se va obține acordul de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești”

Luni, 16 Iulie 2018 13:24

# Susține Lucian Șova, ministrul Transporturilor
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a venit la Piteşti în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții autorităților locale și județene în identificarea problemelor cu care se confruntă județul și pentru prioritizarea proiectelor. La întâlnire au participat printre alții senatorul Şerban Valeca, senatorul Gheorghe Marin, şeful Consiliului Județean Dan Manu, primarul Piteștiului Cornel Ionica și Liviu Țâroiu, primarul de la Câmpulung.

Liberalul Narcis Sofianu: „Dan Manu și apropiații săi au un comportament plastic, mai mult de enoriași”

Luni, 16 Iulie 2018 13:17

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu, consilier local piteștean, consideră că președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, ar putea să sărbătorească Centenarul prin realizări și mai puțin prin „plimbarea cu lumânarea prin județ”.

 

Ministrul Mediului i-a precizat senatorului Valeca concluziile scandalului deșeurilor de la Ștefănești

Luni, 16 Iulie 2018 13:10

# Nu au fost identificate cazuri în care deșeurile colectate/deținute să provină din alte țări

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, i-a răspuns, în luna iunie, senatorului Șerban Valeca la interpelarea făcută de acesta privind situația deșeurilor din orașul Ștefănești. Interpelarea parlamentarului a fost făcută după ce 1.000 de locuitori ai oraşului au semnat încă din aprilie o petiţie adresată mai multor autorităţi locale şi centrale, în care

Patronul saloanelor oferea „serviciile” fetelor și în schimbul datoriilor către firma de pază MSS

Luni, 16 Iulie 2018 13:07

# Noi detalii din dosarul „Bordel în saloanele de masaj erotic din Argeș” # Magic Safe Security  asigura paza saloanelor de masaj erotic

La Judecătoria Pitești se află dosarul în care inculpații Ramona Mihaela Matei și Cristinel Daniel Lemnaru sunt trimişi în judecată sub acuzaţia de proxenetism. Anchetatorii au stabilit că cei doi sub paravanul unor saloane de masaj administrau, în realitate, adevărate bordeluri, angajatele practicând prostituţia, atât în cadrul acestora, cât şi în alte locaţii din județ. Prin societatea Alim Euroten au fost dechise două saloane de masaj erotic pe raza municipiului Pitești și a comunei Bradu.

 

Argeșul va avea, după o pauză lungă, echipă de handbal masculin la seniori

Luni, 16 Iulie 2018 13:05

# După trei ani, handbalul masculin renaște

Când nimeni nu mai credea, minunea s-a produs. Argeșul va avea după trei ani o echipă de handbal masculine la nivel de seniori. Aceasta va evolua în Divizia A și va fi susținută financiar de CSU Pitești. 2015-2016 a fost ultimul sezon în care Argeșul a avut echipă de seniori. Atunci, după numeroase nereguli semnalate și demonstrate la nivel de conducere -din punct de vedere al modului de administrare al bugetului, Consiliul Județean Argeș a oprit finanțarea, iar handbalul masculin la nivel de seniori s-a stins.

Magistratul piteștean Mirela Popescu rămâne șefa Secției penale a ICCJ

Luni, 16 Iulie 2018 13:00

Decizii, extrem de importante, adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii miercuri, 4 iulie 2018, când a avut loc ședința Plenului, dar și ședința Secției pentru judecători, hotărârile adoptate de judecătorii și procurorii din CSM fiind extrem de importante. Una dintre soluțiile Secției pentru judecători viza prelungirea delegării în funcția de președinte al Secției penale a Înaltei Curți și Casație și Justiție a judecătoarei Mirela Sorina Popescu, începând cu data de 25 iulie 2018, până la ocuparea funcției, dar nu mai mult de 6 luni.

 

Liderii politici din Argeş - despre revocarea procurorului şef al DNA

Luni, 16 Iulie 2018 12:56

# Valeca, Miuţescu şi Simona Brătulescu – au comentat decizia lui Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis a respectat Constituţia şi a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi din postura de procuror şef al DNA. Decizia preşedintelui este comentată de liderii politici argeşeni. Şerban Valeca – preşedintele PSD Argeş, Adrian Miuţescu – preşedintele PNL Argeş şi Simona Brătulescu – preşedintele ALDE Argeş au comentat decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis.

UPIT face curățenie la Casa Universitarilor și restricționează accesul în clădire

Luni, 09 Iulie 2018 13:41

# Un prim pas spre normalitate # Rectorul Dumitru Chirleșan: „S-a realizat expertiza tehnică. Ne încadrăm în banii alocați de la Minister pentru readucerea clădirii în forma inițială” # Conflictul dintre Universitatea din Pitești și Daniel Otobîcu continuă! „Acesta ne cere daune de aproape 3 milioane de lei pe tema Casei Universitarilor, cu contractul ei minunat de sponsorizare, cu tot ce este acolo”, mai precizează rectorul.

Într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă prezentam situația incredibilă prin care trece „Casa Universitarilor”, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. Imobilul situat în strada Eroilor oferă o imagine dezolantă. Aici găsești sute

 

Rușinos! Două licee din Argeș - ZERO la Bacalaureat

Luni, 09 Iulie 2018 13:38

# Liceele din Ștefănești și Stâlpeni s-au făcut de rușine

Două licee din Argeș au avut promovabilitate 0 la Examenul din Bacalaureat. Pe lista rușinii sunt Liceele din Ștefănești și Stâlpeni. Cele două licee din Argeș intră într-un top al rușinii. Deși profesorii primesc salarii, în clase sunt zeci de elevi, există condiții de pregătire, niciunul elev nu a reușit să treacă de Bacalaureat. În plus, și notele obținute au fost unele foarte mici.

Să faci ce spune popa, nu ce face el! Preoți condamnați pentru cumpărare de influență

Luni, 09 Iulie 2018 13:21

# Cezar Marinescu, preot în cadrul Parohiei Bârla, a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare

După ce a fost prins băut la volan, un preot din Bârla a apelat la „relațiile” unui alt preot pentru a scăpa basma curată. Doar că situația s-a complicat, iar pe „fir” au apărut și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Preotul Cezar Mugurel Marinescu de la Parohia Bârla și preotul Vasile Popescu de la Parohia Coloneștii de Sus – Olt au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă!

 

Un grup de pescari strânge bani ca să populeze cu pește apele din Argeș

Luni, 09 Iulie 2018 13:17

# În replică, directorul AJVPS Argeș, Constantin Istrătescu, anunță și el, în premieră, populări cu pește în barajele din județ # „Va fi ceva pește la Merișani, ceva la Budeasa și ceva la Golești”, spune Istrătescu

Majoritatea pescarilor din Argeș s-au strâns într-un grup pe rețeaua de socializare Facebook și au propus ca în această toamnă să realizeze populări de pește în Barajul Budeasa. Grupul „Pescari argeșeni”, cu peste 4000 de membri, își dorește să strângă în jur de 5.000 de lei pentru așa numita campanie „Pește pentru argeșeni”, urmând a fi cumpărat puiet de crap. Fiecare pescar a fost rugat să doneze cât dorește pentru ca peștele din apele Argeșului să nu dispară.

Campanie de colectare alimente și materiale de construcții, la Mioveni, pentru sinistrați

Luni, 09 Iulie 2018 13:16

Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul persoanelor sinistrate afectate de fenomenele meteo din ultima perioadă, prin înfiinţarea unor centre de colectare alimente și materiale de construcții. Instituţia Prefectului - Judeţul Argeş, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş şi Primările Mioveni, Pitești și Câmpulung, au decis înfiinţarea unor astfel de puncte, unde cetăţenii pot

 

Omul de afaceri George Beucan, agățat în mafia alcoolemiilor

Luni, 09 Iulie 2018 13:10

# Pentru a-și ajuta fiul să scape de un dosar, patronul Geoter Proiect a dat bani pentru ca valoarea recalculării alcoolemiei să fie sub limita de infracţiune

Pe 10 iulie, la Tribunalul Argeș s-a desfășurat un nou termen din dosarul „alcoolemiilor” în care sunt inculpați medicul legist Nicușor Stănculeț de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, Gheorghe Milandru, condamnat în 2012 pentru fapte asemănătoare, și mai mulți foști și actuali polițiști. Medicul Stănculeț este acuzat de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (patru acte materiale) și complicitate la favorizarea infractorului.

„Erau multe controale, dar nu am primit niciodată amendă în timpul transportului”

Luni, 09 Iulie 2018 13:08

# Șoferii firmei lui “Brânză”, audiaţi în dosarul Cheresteaua
S-au împlinit doi ani de când se judecă la Tribunalul Argeș dosarul „Cheresteaua”. În această speță au fost trimiși în judecată Ion Andrei, zis și ”Brânză”, patronul firmei Andris, o parte din membrii familiei sale, angajaţi ai societății Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. La termenul din trei iulie au fost audiați șoferii firmei Andris, adică cei care transportau lemnele prin toată țara. Și de această dată, nimeni nu a văzut nimic ilegal. Trebuie menționat că majoritatea angajaților firmei lui Ion Andrei nu au declarat împotriva fostului lor șef.

 

16 iulie - termenul limită pentru depunerea declarației unice

Luni, 09 Iulie 2018 13:06

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie 2018.
Declarația se depune de către persoanele care au obligația declarării veniturilor realizate din România sau/și din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Strămutarea dosarului evreilor care au cumpărat terenurile din Pădurea Trivale de la Ivănescu se decide la toamnă

Luni, 09 Iulie 2018 12:59

Magnatul Nicolae Ivănescu (foto) riscă să plătească despăgubiri de milioane de euro evreilor cărora le-a vândut zeci de hectare în Pădurea Trivale. Asta după ce Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare. Hotărârea nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel. De altfel, cele trei firme ale evreilor care au achiziționat mai multe hectare de teren de la Nicolae Ivănescu au cerut strămutarea dosarului, cu pricina, din Argeș.

 

Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, amendat de către DSP Argeș

Luni, 09 Iulie 2018 12:52

Pe parcursul lunii iunie, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Argeș au fost în control la Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, iar  acolo au făcut prăpăd. În urma controlului a fost suspendată activitatea la cantina instituției, fiind acordată și o amendă.

Politicul și-a vârât coada și la CSN Bascov-Budeasa. Fostul ministru Georgiu Gingăraș (foto stânga) „domnea” sau „dormea” liniștit pe funcția de director, una din două, de câțiva ani fiind susținut de către PSD, asta până spre sfârșitul anului 2017 când s-a produs rocada la CSN.

Atelier de pictură pe sticlă la Săpata

Luni, 09 Iulie 2018 12:51

# ”Icoana din sufletul copilului” a ajuns la ediția a IX-a
Luni,  2 iulie, la Școala Gimnaziala Dumitru Udrescu, din Săpata, a avut loc festivitatea de deschidere a Atelierului de pictură pe sticlă intitulat ”Icoana din sufletul copilului”, ediția a IX-a, finalizat printr-un concurs județean cuprins în CAEJ al ISJ Argeș

 

Solistul Sebi David cucerește Turcia!

Luni, 09 Iulie 2018 12:44

Solistul argeșean Sebi David, recital extraordinar în Turcia! Pe 3 iulie, solistul acesta a susținut, în orașul turc Alanya, pentru românii stabiliți acolo, un recital de muzică tradițională românească. Unele dintre cele mai iubite piese din repertoriul folcloric argeșean au fost primite cu aplauze de către cei peste 200 de români prezenți, dar și de către spectatorii de alte naționalități. În urma evenimentului organizatorul evenimentului a spus că tânărul argeșean va cuceri Turcia.

Aleșii au dat liber la trafic de influență și spăgi prin intermediari

Luni, 09 Iulie 2018 12:40

# Unul dintre susținătorii proiectelor este Cătălin Rădulescu
Două legi, una prin care au dezincriminat traficul de influenţă pentru parlamentari, iar alta prin care şpaga prin intermediari ar urma să nu mai fie pedepsită au fost adoptate în Parlament. Parlamentarii vor putea face liniştiţi trafic de influenţă fără a fi pedepsiţi în cazul în care nu cer foloase materiale sau nu sunt prinşi primind „atenţii“, potrivit unui proiect de lege al deputatului PSD Cătălin Rădulescu (foto), adoptat de Camera Deputaţilor, în aceeaşi zi cu modificările scandaloase la Codul penal.

 

Pagina 3 din 146

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea