La Parohia Turculești - 300 de teste rapide pentru depistarea virusului COVID 19

Luni, 11 Mai 2020 21:59

# Acțiunea filantropică poartă numele ”ÎMPREUNĂ PENTRU A FI BINE”
Parohia Turculești este, din nou, în primul rând. Atât în sufletele oamenilor cât și prin acțiunile neostenite ale preotului Cosmin Bologea care, în fiecare zi, are programate acțiuni filantropice, ia pulsul comunității sale și se implică în ajutorarea celor ce reclamă diferite lipsuri sau neputințe.

 

Aproape 300 de tablete pentru școala on-line achiziționate de Primăria Ștefănești

Luni, 11 Mai 2020 21:57

272 de tablete vor ajunge la copiii cu posibilități materiale modeste, din Ștefănești ca să poată urma cursurile online, în aceste zile.
În urma ședinței de săptămâna trecută, consilierii locali, reuniți în sesiune extraordinară, au votat în unanimitate proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ioana Jenica Dumitru prin care confirmă participarea la proiectul inițiat de către Inspectoratul Școlar Județean Argeș de a ajuta familiile copiilor ce nu le pot asigura suportul tehnic pentru participarea la cursurile online.

Candidatul PNL de la Moșoaia bate câmpii și dealurile comunei, în direct!

Luni, 11 Mai 2020 21:43

Mihai Alexandru Lucian bate, pe jos, câmpii și dealurile din Moșoaia, în direct. Și se filmează singur vorbind.  Problema ridicată,  joi – lipsa transportului în comun din satul Ciocănăi spre Pitești. Problemă reală. Doar că, în vreo jumătate de oră de ”live”, prin zonă nu a trecut nici o mașină mică, nici mare, nu au trecut decât păsări, semn că nici oamenii nu se îngrămădesc cu circulația. Candidatul PNL s-a bătut cu pumnii în piept pentru posibilitatea achiziționării unui microbuz nou, insistând și pentru firma Mercedes. Chiar insistând! Problema, chiar și cu Mercedes, ar fi aceeași: lipsa călătorilor...

 

Măsuri noi la UPIT! Doar studenții străini și cei care lucrează sunt lăsați în căminul universității

Luni, 11 Mai 2020 21:40

Odată cu pandemia de coronavirus, toate universitățile din țară au luat măsuri de siguranță, iar cursurile au trecut pe online. Nici accesul în căminele studențești nu a mai fost posibil în unele cazuri. La Universitatea din Pitești accesul în cămin este posibil doar pentru studenții străini, care au contract de închiriere pentru un loc de cazare, dar și pentru studenții  care sunt angajați, în baza unor contracte de muncă, la firme din Pitești sau împrejurimi. În acest moment, în căminele de la UPIT mai sunt  aproximativ 100 de studenți.

Moment important pentru Autostrada Sibiu-Pitești! S-a semnat contractul pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești

Luni, 11 Mai 2020 15:28

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni, 11 mai, la Pitești, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Contractul de de 1.71 miliarde lei (fără T.V.A.) a fost câștigat de constructorul italian Astaldi, după aproape trei ani de când a fost lansată oficial licitația. Contractul are ca termen 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție.

 

La Pitești se modernizează 99 de stații de așteptare călători

Luni, 11 Mai 2020 14:07

# Se va introduce sistemul integrat de e-Ticketing

Un număr 99 de stații de așteptare călători urmează a fi modernizate prin contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”. Fiecare stație va fi dotată cu câte două panouri laterale electronice pentru informarea călătorilor (cu informații despre traseu, timpul de așteptare și hărți).

Uda - investiții pentru bunăstarea comunei

Luni, 11 Mai 2020 14:04

Comuna Uda, atestată documentar în anul 1563, se află în sud-vestul judeţului Argeş, la circa 45 km de Piteşti. Aşezată într-un cadru pitoresc, cu păduri şi văi superbe, localitatea se întinde pe o suprafață de 7260 ha.  Se învecinează cu comuna Morărești la Nord, comuna Cocu la Est, comuna Vedea la sud și comunele Topana si Ciomăgești la vest. Ca mărime, comuna Uda ocupă locul al doilea în judeţul Argeş după Nucşoara, cu o suprafaţă de 85 kmp, având aproximativ 2.400 de locuitori în cele 16 sate.

 

Pitești - patru centre de închiriere de biciclete (sisteme de tip ”bike-sharing”)

Luni, 11 Mai 2020 13:57

Realizarea a patru centre de închiriere de biciclete în puncte cheie ale municipiului Pitești - Parcul Petrochimiștilor, Parcul Ștrand, Parcul Lunca Argeșului, Parcul Trivale (MA 3) - se numără printre obiectivele de investiții prevăzute în proiectul „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”, pentru care a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă în data de 30.04.2020.

Schimbare la Spitalul Curtea de Argeș. Medicul Bogdan Georgescu este noul manager

Luni, 11 Mai 2020 13:53

O nouă schimbare de manager la un spital din Argeș, în vreme de COVID! Medicul chirurg Bogdan Georgescu l-a înlocuit în funcție pe ing. Viorel Popescu, la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.
Vineri, 8 mai, a fost schimbat un nou manager de unitate medicală din județul Argeș. Reamintim că recent au fost schimbați și cei de la Spitalul Județean, Spitalul Câmpulung și Spitalul de Pediatrie Pitești.

 

Proiecte legislative inițiate de către PSD în sprijinul populației și agenților economici

Luni, 11 Mai 2020 13:51

Camera Deputaților a adoptat o serie de noi proiecte legislative inițiate de către PSD în sprijinul populației și agenților economici în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, legi care acum trebuie promulgate de președinte.
Plenul Camerei Deputaţilor a dat vot favorabil proiectului de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, în scopul menţinerii echilibrului contractual şi al asigurării integrităţii pieţei financiar-bancare interne.

Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, solicită deschiderea pescuitului după 15 mai

Luni, 11 Mai 2020 13:50

# Peste 1 milion de români practică pescuitul sportiv/recreativ

Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, solicită înscrierea pescuitului pe lista activităților permise după 15 mai, odată cu relaxarea restricțiilor datorate răspândirii noului Coronavirus. ”Avem în România peste un milion de pescari recreativi/sportivi. De asemenea, pescuitul recreativ se încadrează perfect în normele distanțării sociale”, precizează Cătălin Bulf.

 

TESTĂRI RAPIDE COVID-19, ÎN COMUNA CORBI !

Luni, 11 Mai 2020 13:45

Începând cu ziua de sâmbătă, 9 mai, Primăria comunei Corbi, în parteneriat cu medicul de familie Dincă Bogdan Marius și alți medici voluntari, au început testarea rapidă și gratuită a locuitorilor comunei dar și a celor care plătesc impozite la bugetul local. Activitatea s-a desfășurat în satul Jgheaburi pe terenul de fotbal sau la Căminul cultural Corbi.

Mersul la biserică din 15 mai: acces limitat și nu se sărută icoane

Luni, 11 Mai 2020 13:42

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut mai multe recomandări privind activitatea în lăcașurile de cult, care ar putea să se redeschidă de la 15 mai, după ridicarea stării de urgență. Enoriașilor li se recomandă să evite atingerea icoanelor, iar, în cazul în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință, se va evita oferirea/primirea împărtășaniei.

 

Anunț STS! 021.9696 - Linie telefonică de asistență psihologică pentru persoanele afectate de pandemie

Luni, 11 Mai 2020 13:37

Serviciul de Telecomunicații Speciale se alătură inițiativei lansate de Emotional Intelligence Research Association (EmIRA) și sprijinite de Telekom România de a pune la dispoziție Linia de Consiliere Psihologică și Suport Emoțional pentru persoanele spitalizate, aflate în carantină sau în izolare, pentru personalul medical supus stresului, precum și pentru persoanele puternic afectate de pandemia de COVID-19. Linia telefonică este funcțională începând de vineri, 8 mai, și poate fi apelată din orice rețea la numărul 021.9696.

La Mulți Ani, Nicolae Mecu! Nicolae Mecu: ”…România poate fi schimbată prin regăsirea limbii, unul dintre cele mai afectate organisme vitale ale națiunii”

Luni, 11 Mai 2020 13:32

Nicolae V. Mecu s-a născut în satul Gorganu, comuna Călineşti, județul Muscel, 17 mai 1945. Cercetător ştiinţific gradul I, istorie şi critică literară, editor, publicist. Liceul Pedagogic, Câmpulung, Argeş (1965), Facultatea de Litere, Bucureşti, (1972). Doctorat, filologie, Bucureşti (1999). Activitate în domeniu: Institutul de Istorie şi Teorie Literară George Călinescu al Academiei Române, Bucureşti (1972 ~), coordonator, Centrul pentru Cercetări în Istoria Literară şi Ediţii Critice.

 

Lactag vinde fabrica de carne „Pe gustate”, pe 19 mai, la licitaţie

Luni, 11 Mai 2020 13:21

# Prețul de pornire a licitației este de aproximativ 1,5 milioane euro

Casa de Insolvență Transilvania, administratorul judiciar al producătorului de lactate și mezeluri Lactag, aflată în insolvență din anul 2016, a scos din nou la licitație fabrica de mezeluri ”Pe gustate” . Aceasta  este amplasată în comuna Cârcea (jud. Dolj) la periferia oraşului Craiova, la doar 3 km de acesta, într-o zonă agroindustrială. Prețul de pornire a licitației este de 1.492.994 euro exclusiv TVA.

 

A sosit aparatul pentru diagnosticarea COVID-19 la Spitalul Județean Argeș

Luni, 11 Mai 2020 13:17

De luni, 11 mai, Spitalul Județean de Urgență Pitești are, în sfârșit, un aparat Real Time PCR pentru depistarea coronavirusului. După câteva luni în care s-a încercat achiziționarea lui, astăzi aparatul a sosit la Județean. În aproximativ o săptămână, laboratorul de testare RT-PCR al unității sanitare va fi funcțional.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești, dr. Tiberiu Irimia, și directorul medical al unității sanitare, dr. Gheorghe Frătoaica, au vizitat, luni, clădirea în care va funcționa laboratorul biologic destinat procesării de teste pentru detecția COVID-19. Recent, spațiul unde va fi instalat sistemul de testare Real-Time PCR (aparatul și celelalte echipamente conexe) a fost modernizat și reamenajat în totalitate.

 

Fostul sediu PIC este scos la vânzare pentru suma de peste 1,2 milioane lei

Luni, 11 Mai 2020 13:15

Casa de Insolvenţă Transilvania vinde, de câțiva ani, fostul sediu al societății PIC, aflat în prezent în posesia SC Succes Nic Com SRL. Clădirea de birouri este amplasată într-o zonă industrială a municipiului Pitești, pe DN 65B, la intrarea pe autostrada Pitești – București. Lichidatorul (CITR București) prezintă, pe pagina proprie de internet, cu lux de amănunte, oferta de vânzare. Este scos la vânzare pentru suma de 1.222.200.00 lei, fără TVA.

Primarul comunei Ștefan cel Mare: „Primăria este închisă”

Luni, 11 Mai 2020 11:58

O primărie din Argeș a fost închisă, de luni, 11 mai, după ce angajații au intrat în contact cu un angajat al ISU, depistat pozitiv cu COVID-19. Toți cei 14 angajați ai Primăriei Ștefan cel Mare au intrat în izolare la domiciliu până pe 19 mai. În această perioadă activitatea în Primărie este blocată. Angajații Primăriei Ștefan cel Mare, în frunte cu edilul Niculae Vidan, au intrat în contact cu un angajat al ISU, depistat pozitiv cu COVID, care își desfășura activitatea într-un birou aflat în interiorul instituției.

Angajatul de la ISU a fost internat în Spitalul Județean după ce a acuzat mai multe probleme de sănătate. În cele din urmă a fost externat dar pentru că nu se simțea bine a fost transportat la Spitalul Militar, acolo unde a fost depistat pozitiv cu COVID 19, pe 5 mai.

 

Războiul declarațiilor la Spitalul Județean Argeș

Luni, 04 Mai 2020 21:58

# Adriana Molfea, fost manager SJU Pitești:  „Este o nedreptate” # Tiberiu Irimia, actualul manager: „Eu în locul doamnei Molfea aș fi bucuros că am fost suspendat”

Pe 27 aprilie, Adriana Molfea, juristă de profesie, a fost înlocuită de la conducerea Spitalului Județean Argeș, pentru perioada stării de urgenţă, cu medicul stomatolog Tiberiu Irimia, candidat intern al PNL la Primăria Pitești.  Motivul schimbării a fost argumentat de prefectul Emanuel Soare care a susținut că apariția unui număr mare de cazuri de COVID-19 la SJU Pitești are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestei unități.

După o numire controversată la Județean, dr. Irimia nu mai vrea la Primărie: „Vă spun sincer că nu cred că mai vreau să fiu primar!”

Luni, 04 Mai 2020 21:51

Decizia de numire a medicului stomatolog Tiberiu Irimia la conducerea Spitalului Județean de Urgență  (SJU) Pitești a fost foarte controversată în spațiul public, fiind considerată mai degrabă ca una politică. Poziția de candidat intern al PNL la Primăria Pitești din care a fost promovat acesta direct manager la Spitalul Județean nu a fost văzută cu ochi buni. Mai mult, ziua marii „numiri apolitice” l-a găsit pe dr. Irimia făcând niște „declarații politice”, atacând, așa cum a fost învățat/sfătuit de membrii de partid, conducerea Primăriei Pitești.

 

Pagina 3 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea