S-a scos la licitație contractul pentru realizarea unui nou cămin studențesc la Pitești

Miercuri, 07 August 2019 20:09

Este o certitudine! Universitatea din Pitești va avea un nou cămin studențesc. Este vorba despre o lucrare de peste 13,5 milioane lei.
UPIT a rămas în ultimele cinci universități din țară, deși initial au fost 35 interesate de acest proiect, care vor primi finanțare pentru realizarea unui cămin studențesc. Este vorba despre proiectul „Construire cămin studențesc”, care se va realiza în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în imediata apropiere a Universității, în spatele Rectoratului. Finanţarea va fi asigurată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

 

Începe Stonebird Festival - ediția a II-a

Miercuri, 07 August 2019 19:59

Fiți pregătiți pentru multe surprize la Stonebird Festival, a doua ediție, în perioada 09 și 11 august 2019 la Corbii de Piatră, în județul Argeș.
În august 2018, pasiunea pentru muzica rock a adunat oameni minunați la prima ediție Stonebird Festival, desfășurată în județul Arges, la Corbii De Piatră. Energia pe care au avut-o, timp de trei zile, a făcut să vibreze toată natura din jurul lor. Au rămas cu amintiri despre care vor povesti toată viața, dar întodeauna este loc pentru experiențe noi. Așa se face că a fost organizată ce-a de-a doua ediție a festivalului.

Șoc și groază în afacerea Molivișu!

Miercuri, 07 August 2019 19:54

# Ministerul Apelor și Pădurilor a respins solicitarea de scoatere din fond forestier pentru terenul deja defrișat
Afacerea Molivișu continuă să fie păguboasă.  Pentru rezolvarea numeroaselor ilegalități descoperite, se muncește, acum, însă fără spor. Ultima bombă este cea de respingere a solicitării de defrișare, pentru o suprafață de 3,5 hectare. Din acestea, însă, 2 hectare au fost tăiate acum câțiva ani. Diferența este constituită din circa 1 hectar (baza pârtiei, piciorul telegondolei) și aproximativ 5000 m.p., stația de captare și tratare a apei.

 

Golăneală cu repetiție, la Bradu! Primarul Dan Stroe are plângeri și reclamații la toate instituțiile din județ, inclusiv la DNA

Miercuri, 07 August 2019 19:52

Așa cum am mai scris, primarul comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe nu are zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, certuri în Consiliul Local, contre. În general, șicane, doar, doar îl prinde cineva, cu ceva. Șicane venite, probabil, în special de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige. Sau de la cei care vor să ajungă la putere, la Bradu. Scriind reclamații.

Primăria Cepari l-a dat în judecată pe fostul edil al comunei

Miercuri, 07 August 2019 19:50

# Miza procesului este recuperarea sumei de 62.000 lei

Curtea de Conturi a impus, iar Primăria Cepari s-a conformat.  Primarul Alexei Cristian Ciobanu l-a dat în judecată pe fostul edil, Gheorghe Minculete, pentru recuperarea unui prejudiciu, creat administrației locale, de circa 62.000 de lei.

În urma unui audit desfășurat în anul 2016, Camera de Conturi Argeș a descoperit următoarele nereguli la Primăria Cepari, pe vremea fostului edil Gheorghe Minculete:

 

Două fetițe din Argeș au cucerit Hollywood-ul la un concurs de talente

Miercuri, 07 August 2019 19:47

În perioada 12-21 iulie, două fetițe din Argeș au participat la cel mai mare concurs mondial de talente“World Championships of Performing Arts” (WCOPA) din Hollywood, ediția a 23-a. La competiție au participat 1.750 concurenți din 65 de țări. A fost o perfomanță excepțională pentru echipa României. care s-a întors acasă cu un titlu de campion mondial la junior, 12 plachete de aur pe diverse categorii, 17 medalii de aur, 19 medalii de argint și 17 medalii bronz. Miruna și Patricia sunt cele două fetițe foarte talentate care au reprezentat județul Argeș cu succes la concursul de talente din Hollywood obținând diplome sau medalii. A fost o experiență de neuitat pentru cele două micuțe.

A avut loc primul workshop pentru Pitești Smart City

Miercuri, 07 August 2019 19:35

Primăria Municipiului Pitești a organizat, săptămâna trecută, primul workshop pentru elaborarea strategiei Pitești Smart City. La manifestare au participat reprezentanți ai administrației publice, ai mediului de învățământ si academic, ai mediului de afaceri și ai societății civile.
Strategia este elaborată în perioada 26 iunie – 26 noiembrie 2019, în baza Contractului de servicii nr. 29858/ 25.06.2019, atribuit de Primăria Municipiului Pitești companiei de consultanță Ramboll South-East Europe.

 

Pe 17 august, o nouă ediție a concursului de ciclism montan „Dracula Bike”

Miercuri, 07 August 2019 19:34

Pe 17 august, Serviciul Public Județean Salvamont Argeș organizează, în cadrul « Sărbătorilor Argeșului și Muscelului », concursul de ciclism montan «Dracula Bike».
Startul se va da din punctul Călugarița. Acesta se afla la 3 km distanță de barajul Vidraru, pe firul catre Cumpăna. De aici se vor parcurge 9 km până la baza urcării în Curmătura Runcurelei, unde va fi un post de control la care se vor valida foile de concurs, dupa care concurenții vor veni înapoi, spre sosire, urmând același parcurs. Distanța totala: 18 km. Altitudine totală cumulată: 390 metri. Nivel mediu.

Zilele Comunei Bârla – petrecere și muzică bună în Târgul Săptămânal

Miercuri, 07 August 2019 19:28

Sâmbătă și duminică 3-4 august,în localitatea Bârla s-au desfășurat cea de-a XV-a ediție a sărbătorii localității, numită sugestiv ,, Hora ca la Bârla”, în cadrul căreia a avut loc și concursul de dansuri populare ,, Floare de Câmpie”, ediția a VII-a. Festivitățile au început sâmbătă, 3 august, cu Concursul Național de Dans ,,Floare de Câmpie” , ajuns la Ediția a VII-a, începând cu orele 17.00, ocazie cu care au urcat pe scena din Bârla ,,Florile Teleormanului”; ,, Mărțișorul” de la Corbu, Olt; ,, Doruri de Câmpie” de la Hârsești, Argeș;  ,,Doina Cârciovoiului” de la Priboieni, Argeș; ”Hora” – Albești de Argeș; ,,Formația de dansuri Novaci”-, Gorj; ,,Mugurelul” – Costești de Argeș; ,,Plauiri Mureșene” –  din Tg Mureș ; ,,Cununița” din Craiova;  ,,Floricica” – Bârla, Argeș - și lista poate continua cu multe nume sonore.

 

Pe 17 august, “Întâlnirea fiilor satului Poienărei - Corbi “ – Ediția a XVI -a

Miercuri, 07 August 2019 19:26

Sâmbătă, 17 august, comuna Corbi va îmbrăca straie de sărbătoare, pentru că va avea loc „Întâlnirea fiilor satului Poienărei“, ediţa a XVI-a. Evenimentul, al cărui iniţiator a fost însuşi primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, reunește atât fii ai satului, cât şi prieteni şi iubitori ai locului. Unul dintre scopurile sale a fost comemorarea celor ce şi-au pierdut viaţa luptând împotriva regimului comunist. Tocmai de aceea, satul Poienărei este şi sat martir, aici fiind ultima tabără de partizani, oponenţi ai regimului comunist.
Satul Poienărei, deși este un loc mirific și încărcat de istorie, intrase într-un proces de depopulare și degradare. 

Din aberațiile Consiliului Județean Argeș

Luni, 29 Iulie 2019 23:03

# Excursie de trei zile pentru copii, din care, două zile, pe drumuri # Bani mulți către Mărăcineni – una din cele mai bogate primării din județ

La Consiliul Județean Argeș, călcatul în străchini a devenit o obișnuință. Iată, spre exemplificare, ultimele două boacăne, făcute, ehei... săptămâna trecută. Boacănele au fost mai multe, vă asigurăm, însă avem spațiu numai pentru acestea. Joi, 25 iulie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, a fost votată hotărârea privind organizarea unei excursii pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat.

 

Raportul de expertiză în dosarul firmei Global Eco Center va fi depus în octombrie

Luni, 29 Iulie 2019 23:02

# Tot atunci, Vasile Tofan află dacă i se va schimba încadrarea juridică în cauză

Dosarul firmei Global Eco Center a fost amânat până pe 22 octombrie 2019. Societatea împreună cu administratorul ei, Vasile Tofan, au fost trimiși în judecată pentru neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase. Cauza se află pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș încă din noiembrie 2017.

Un număr de 99 de stații de călători vor fi modernizate în Pitești

Luni, 29 Iulie 2019 22:59

Un număr de 99 de stații de așteptare pentru călători vor fi modernizate în municipiului Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional, proiectul fiind, în prezent, în etapa de evaluare tehnico-financiară, adică în linie dreaptă de semnarea contractului.
Stațiile vor fi împărțite în funcție de amplasament și necesitate: 23 de stații fără panouri laterale vor fi amplasate în zone unde lățimea trotuarului nu este suficientă, 4 stații cap de linie vor fi dotate cu grup sanitar, tonetă bilete și dispecerat, 16 stații dotate cu puncte de vânzare bilete și abonamente și 28 de stații fără puncte de vânzare.

 

Constantin Nicolescu se judecă cu ANAF-ul și CJ Argeș, în toamnă

Luni, 29 Iulie 2019 22:58

# Miza este de 5 milioane de lei!

În această toamnă, Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, se întoarce în sala de judecată. Agenția Națională de Administrare Fiscală și CJ Argeș, solicită, în procese diferite, plata sumei de 4.973.065,75 lei. Este vorba despre o parte din prejudiciul produs în dosarul „Podul de la Căteasca”.

Grupurile statuare ale lui Paul Everac, de la Dâmbovicioara, în pericol!

Luni, 29 Iulie 2019 22:53

# După decesul dramaturgului, proprietatea, incluzând statuile, a rămas de izbeliște # Primăria dorește, în continuare, să cumpere proprietatea

Aproape de ieșirea din comuna Dâmbovicioara și din județul Argeș, către Dealul Sasului,  rezistă, însă în condiții mizere, complexul  statuar în aer liber, amenajat de cunoscutul dramaturg Paul Everac. Casa dramaturgului, un teatru de vara și rezervația de busturi de piatră sunt elementele care alcătuiesc acest complex.

 

Peste 100 de angajați au dat în judecată Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș

Luni, 29 Iulie 2019 22:23

# Jandarmii argeșeni solicită plata soldelor pe parcursul a trei ani. Avocatul lor este un fost angajat al Jandarmeriei

Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș a fost acționat în instanță într-un dosar, care are ca obiect litigiu privind funcţionarii publici.  În dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș, 109 de angajați ai Inspectoratului solicită „calculare și acordare soldă pentru perioada 01.02.2017-31.12.2017 în sumă de 1.450 lei; calculare şi acordare soldă pentru perioada 01.01.2018-21.12.2018 în sumă de 1.900 lei; calculare şi acordare soldă începând cu 01.01.2019 şi pentru viitor de 2.080 lei”.

Lucrări realizate în Pitești, în această perioadă

Luni, 29 Iulie 2019 22:21

Din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă și a scurgerilor de pe versanți, s-a produs o prăbușire de mal pe strada Zamfirești, fapt ce a dus la blocarea albiei pârâului și inundarea unui număr de aproximativ 10 locuințe. Pentru rezolvarea acestei situații de urgență, s-au efectuat lucrări de stabilizare a versantului afectat de alunecarea de teren și realizarea unui canal deschis în vederea preluării apelor pârâului din zonă.

 

Alex Găvan, alpinistul argeșean care a escaladat șapte vârfuri din Himalaya de peste 8.000 de metri

Luni, 29 Iulie 2019 22:18

Pe 18 iulie, alpinistul Alex Găvan, din comuna Cepari – județul Argeș, a înregistrat un nou succes românesc la peste 8000m, fără oxigen suplimentar. Acesta a reușit să atingă vârful Gasherbrum 2, de 8035 de metri, din munții Karakorum, Pakistan, fără a folosi oxigen suplimentar sau porteri de altitudine. Cu această reușită, el și-a trecut astfel în palmares al șaptelea vârf de peste opt mii de metri. Expediția din acest an a fost a patra încercare a lui Alex Găvan de a atinge vârful Gasherbrum 2, după cele din 2007, 2008 și 2016.

Una caldă, alta rece pentru deputatul PSD Mircea Drăghici

Luni, 29 Iulie 2019 22:08

# Miercuri a câștigat, parțial, o luptă cu presa, în Argeș, onoarea sa pătată fiind spălată, însă, cu numai 10.000 lei # Joi a fost trimis în judecată de DNA pentru delapidare

Tribunalul Argeș s-a pronunțat, săptămâna trecută,  în cauza în care deputatul (PSD) Mircea Drăghici își reglează conturile cu colega noastră, Liliana Costache. Deputatul Mircea Drăghici, deranjat de aparițiile, nu tocmai favorabile, într-un ziar electronic din Argeș (institutiilestatului.ro), a dat  instituția de presă în judecată. Parlamentarul Drăghici s-a simțit jignit și defăimat în valoare de... 220.000 de lei.

 

Doi profesori cu 10 la titularizare, fără post titular

Luni, 29 Iulie 2019 22:01

La examenul de titularizare, în Argeș, s-au înscris 821 de candidați, fiind prezenți la proba scrisă doar 672. Dintre aceștia, 142 s-au retras, unul a fost eliminat, iar o lucrare a fost anulată de centrul de concurs. Doar 230, adică 43,56%, dintre candidaţii argeșeni la titularizare au luat note de 7 şi peste 7 la proba scrisă, iar 180 au luat note cuprinse între 5 și sub 7. În acelaşi timp, 118 candidaţi la titularizare, au luat note mai mici de 5.

Țărăniștii au repurtat o primă victorie în procesul cu Primăria Pitești

Luni, 29 Iulie 2019 21:55

# Instanța le-a admis proba cu înscrisuri

Țărăniștii argeșeni, conduși de președintele Gheorghe Dinescu, au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Pitești. Aceștia solicită instanței anularea unei hotărâri de Consiliu Local din decembrie (HCL 451/2018), prin care li s-a anulat contractul de închiriere pentru sediul din strada General Cristescu, din centru,  și li s-a repartizat “o cămăruță” de 12 mp pe Calea București. Chiar și așa, contractul pentru cămăruța respectivă era doar pe trei luni, motiv pentru care Gheorghe Dinescu a refuzat să plece din actualul sediu.

 

Pagina 8 din 179

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea