Primăria din Slobozia a dat în judecată Ministerul Lucrărilor Publice

Joi, 10 Decembrie 2020 06:23

# Acțiunea – pentru suma uriașă de 2.927.000 lei

Proces cu miză financiară uriașă între Primăria din Slobozia și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.  La mijloc este un contract semnat anterior, prin care Ministerul promitea că va cofinanța cea mai mare parte a unei lucrări de infrastructură – modernizarea drumurilor locale.
Până aici, toate bune și frumoase. Primăria a întocmit ditamai dosarul în vederea finanțării. Apoi a mers și a semnat contractul în care i se promiteau bani. Drept urmare, au început lucrările. Cu banii... pauză!

 

Probleme mari la proiectul de modernizare a Bazinului Olimpic din Pitești

Miercuri, 09 Decembrie 2020 11:30

# Gentea: „Pui panouri fotovoltaice, dar înăuntru toată țevăria este ruginită”
Anunțat cu surșe și trâmbițe, proiectul de „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești” are lacune mari, cu toate că investiția este de aproape 12,6 milioane de lei. Problemele proiectului au fost menționate chiar de primarul Cristian Gentea, într-o conferință de presă.
„Dezamăgirea mea cea mai mare a fost la Bazinul Olimpic. Eu nu înțeleg. Nu sunt învățat să lucrez așa! Tocmai de aceea am cerut o discuție săptămâna viitoare cu proiectantul care a lucrat acolo, o firmă de la Iași. Vor fi foarte multe lucrări care nu sunt prinse în acest proiect. Nu poți să pui panouri fotovoltaice, dar înăuntru toată țevăria să fie ruginită. Când am întrebat mi s-a spus că nu face parte din proiect. Sau calorifele  de pe margine, care arată îngrozitor. Sunt de fontă, ruginite. Proiectantul spune că nu este treaba lui. Nu mi-a spus mie, dar cel mai probabil la fel îmi va zice.... Spune că să fie scoase, vopsite și puse la loc. Nici măcar nu va mai fi nevoie de atâtea calorifere acolo. Echilibrul termic se schimbă. Eu am fost complet surprins. Ce știu este că proiectarea s-a plătit, ceea ce este foarte rău. Nu mai este vorba decât de asistență pe perioada lucrărilor. Săptămâna viitoare vom avea o discuție cu acest proiectant și să văd ce se mai poate face”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Sala Polivalentă din Pitești – capacitate de 4.500 de locuri, însă doar 117 locuri de parcare

Miercuri, 09 Decembrie 2020 11:17

Lucrările la Sala Polivalentă din Pitești sunt în grafic. Conform primarului Cristian Gentea, investiția ar putea fi realizată mai devreme decât termenul stabilit în contract. Totuși, există și un mare minus. Deși Sala Polivalentă va avea o capacitate de  4.500 de locuri, în zonă vor putea fi amenajate doar câteva sute de locuri de parcare.
„Am văzut sala Polivalentă, unde am fost asigurat că ea va fi gata nu în 2022, ci la sfârșitul anului 2021.

Din păcate, nu am avut niciodată niște date foarte exacte despre lucrare. Acum știu exact: sala va avea 4.500 de locuri, dar nu vom avea decât 117 locuri de parcare. SPEP va trebui să facă de-a lungul străzii Basarabiei o pasarelă și încă 177 de locuri de parcare. Dar tot mi se pare puțin”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Proiectul Sălii Polivalente din Pitești a fost câștigat de compania CON-A din Sibiu, deţinută de antreprenorul Mircea Bulboacă, în urma unei proceduri publice de atribuire a lucrărilor derulată de Compania Naţională de Investiţii.

 

Proiectul de reabilitare a casei Elisabetei Rizea de la Nucșoara, în linie dreaptă

Miercuri, 09 Decembrie 2020 10:42

Casa din comuna argeşeană Nucşoara, unde a trăit Elisabeta Rizea, unul dintre simbolurile luptei anticomuniste, va fi transformată în muzeu. Lucrările de reabilitare au început în această vară, iar în acest moment au fost realizate lucări de infrastructură în jurul casei.
„Ne-a ajutat Bunul Dumnezeu și am finalizat la început de iarnă lucrările de infrastructură efectuate în jurul casei memoriale și al anexei de bucătărie. Astfel, apele meteorice - care se scurg de pe acoperiș (care nu are streașină și burlane) sau din zona superioară a grădinii - vor fi captate prin intermediul unor șanțuri săpate perimetral și umplute cu piatră și direcționate spre zona inferioară, astfel încât umiditatea să nu mai constituie o problemă în zona fundațiilor.

Discuții contradictorii între consilierii locali PSD și PNL pe tema numirii city managerului

Miercuri, 09 Decembrie 2020 08:31

# Lucrețiu Tudor - primul administrator public al municipiului Pitești

Din 7 decembrie 2020, Primăria Pitești are city manager în persoana specialistului în finanțe Lucrețiu Tudor. Este un semnal de profesionalizare a serviciilor pentru cetățeni.

Liberalii cereau ca postul să fie scos la concurs

În urma numirii lui Lucrețiu Tudor în funcția de city manager, a venit și replica liberalilor. Consilierul local piteștean Mihai Coteț contestă faptul că funcția nu a fost scoasă la concurs.
„Primarul Cristian Gentea a anunțat că îl va numi city-manager pe consilierul local PSD Lucrețiu Tudor. În opinia mea, cred că a făcut două mari erori. În primul rând, cred că îi face un mare deserviciu acestui tânăr despre care spune că este un adevărat profesionist și pentru care nu are decât aprecieri la superlativ. De ce? Este simplu: toate primăriile care se respectă au organizat un concurs pentru ocuparea postului de city manager.

 

Radu Bănică, fostul director de la OCPI, din nou consilier local la Pitești

Miercuri, 09 Decembrie 2020 08:25

După ce Lucrețiu Tudor a fost numit în funcția de administrator public/city manager al muncipiului Pitești, acesta a trebuit să renunțe la funcția de consilier local. Locul acestuia va fi luat de Radu Bănică, următorul pe lista supleanţilor PSD  la alegerile locale. Radu Bănică a fost consilier local și în mandatul trecut. De asemenea, în anul 2019 acesta a ocupat și funcția de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş. În ședința de Consiliu Local Pitești din luna decembrie urmează să depună și ultimii doi consilieri locali jurământul: Radu Bănică și Virgil Dumitru ( ambii PSD). Tot atunci, cel mai probabil, urmează să se stabilească și viitorii viceprimari ai Piteștiului.
A.V.

La Săpata se așteaptă Avizul de Mediu pentru construirea a două podețe

Miercuri, 09 Decembrie 2020 08:19

La Săpata,alegerile locale au trecut. În luna noiembrie, edilul, Laurențiu Micu, a depus jurământul pentru noul mandat în fruntea administrației locale și a fost constituit noul Consiliu Local. A fost ales și viceprimarul comunei, în persoana domnului Ion Dincă, cel care a ocupat această funcție și în legislatura trecută. Fără prea mari pause, s-a reîncerput, astfel, activitatea. În plan – lucrări noi de infrastructură, finalizarea achizițiilor la Căminul Cultural dar și planuri pentru întâmpinarea sezonului rece.
Până la finalul anului, autoritățile din Săpata speră să poată demara lucrările de reabilitare a două podețe din localitate, în punctele Dragomirești și Ciobești.

 

Un tânăr instituționalizat, campion național la cadeți

Miercuri, 09 Decembrie 2020 08:08

Finala campionatului național individual rezervat cadeților  și seniorilor U23 s-a disputat la Constanța, în perioada 27-29 noiembrie, fiind prezenţi peste 500 de luptători de la 32 de cluburi din ţara.S-a luptat la următoarele 3 stiluri: greco-romane, lupte libere şi lupte feminine.
Clubul Sportiv Municipal Piteşti a obţinut 3 medalii de aur, 1 de argint şi una de bronz, după cum urmează: aur prin Robert Duţu la categoria 45 de kg, Denis Mihai la categoria 55 de kg şi Alexandru Ionescu la 65 de kilograme, argint prin Andrei Popescu la categoria 71 de kg, iar Andrei Burcioiu e medaliat cu bronz la 60 de kg.

Cristian Gentea, după preluarea mandatului: „Situația financiară a Primăriei nu este deloc una bună!”

Miercuri, 09 Decembrie 2020 07:28

În cadrul Primăriei Pitești s-a făcut un proces de audit privind activitatea departamentelor, serviciilor și birourilor din instituție și, în funcție de rezultate, vor fi luate decizii privitoare la eficientizarea actului administrativ, de la reorganizarea organigramei la bugetarea corectă a activităților pentru anul 2021.
„Situația financiară a Primăriei Pitești nu este deloc una bună! Este o perioadă de evaluare. Am solicitat un raport, un audit, la fiecare compartiment în parte. Le-am primit și o să încerc să le analizez și  vom face  public rezultatul”, a precizat Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

 

54 de ani de la inaugurarea Hidrocentralei Vidraru

Marţi, 08 Decembrie 2020 19:54

# Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, al cincilea în Europa şi al nouălea în lume

Pe 9 Decembrie1966 intra în funcţiune Hidrocentrala Vidraru de pe râul Argeş. La momentul inaugurării, barajul Vidraru, fabricat din beton în dublu arc era al 5-lea în Europa şi al 9-lea în lume, cu cei peste 166 metri înălţime, 25 metri grosime la bază şi 6 metri grosime la coronament. Construcţia amenajării hidroenergetice Vidraru a durat cinci ani şi jumătate şi s-a încheiat în anul 1966, plasând hidrocentrala pe locul doi ca mărime din istoria ţării, după cea de pe Bistriţa, pusă în funcţiune în anul 1950. Amplasarea barajului în Cheile Argeşului a necesitat excavaţii pe versanţi în condiţii deosebite.

Spitalul Orășenesc Mioveni își extinde gama de servicii oferite pacienților

Marţi, 08 Decembrie 2020 15:49

Începând de săptămâna aceasta, în cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni se vor oferi servicii de diagnostic și tratament pentru afecțiunile coloanei vertebrale și afecțiunile ortopedice și traumatologice ale aparatului musculo-scheletal, doi medici renumiți din cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Dr. Mihai Măgurean, medic primar este specialist în ortopedie și traumatologie cu o bogată activitate ca și cercetător științific, acesta ocupă în prezent funcția de șef al Compartimentului de Neurochirurgie-Chirurgie spinală la Spitalul Clinic Colentina. Dr. Mihai Mardare, doctor în medicină este medic specialist în ortopedie-traumatologie, specializat la Oxford University Hospitals din Anglia, în chirurgie spinală, cu diverse stagii de pregătire în mari spitale din Marea Britanie, precum cele din Londra, Southampton sau Exeter, fiind membru EUROSPINE – Societatea Europeana de Chirurgie Spinală.

 

DSVSA Argeș intensifică acțiunile de control în perioada sărbătorilor de iarnă

Marţi, 08 Decembrie 2020 14:57

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarna, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul structurilor de control oficial de la nivel național şi județean, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu produse alimentare sigure.
În intervalul 3 decembrie – 7 ianuarie, ANSVSA intensifică acţiunile de control, cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi al prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane (PPA) din zonele de restricţie unde este diagnosticată această boală, prin comerţul ilegal cu porcine/carne şi produse din carne de porc (provenite de la animale bolnave).

Lista unităților de cult care vor primi sprijin financiar de la Consiliul Județean Argeș

Marţi, 08 Decembrie 2020 14:55

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș, din 9 decembrie, urmează să se aprobe proiectul privind acordarea de sprijin financiar pentru unitățile de cult din județ. Șapte unități de cult vor primi în total 300.000 de lei din bugetul CJ Argeș
Situația unităților de cult beneficiare de sprijin financiar în anul 2020:

 

Situație îngrijorătoare la Pediatrie! Cazurile de urgențe la copii vor fi rezolvate la Spitalul Județean Argeș

Marţi, 08 Decembrie 2020 14:35

 

Situație îngrijorătoare la Spitalul de Pediatrie din Pitești, după ce doi medici anesteziști nu mai pot să își desfășoare activitatea. Unul dintre ei a fost confirmat cu Covid-19, iar cel de-al doilea este în izolare. Cum le Pediatrie a rămas disponibil un singur medic anestezist, s-a stabilit ca urgențele pediatrice să fie rezolvate de astăzi, 8 decembrie, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești pentru următoarele 10 zile. De asemenea, a fost pus la dispozitie si un medic chirurg de la Pediatrie care va lucra cu cei de la SJU.

”Este făcută și o solicitare către CNCCI pentru detașarea unui medic anestezist pediatru!”, transmite prefectul Emanuel Soare.

 

Spitalul Mioveni își va crește, cu fonduri europene, capacitatea de gestionare a crizei COVID-19

Luni, 07 Decembrie 2020 20:29

A fost semnat, recent, contractul de finanțare pentru proiectul depus de Spitalul Orășenesc Mioveni “Creșterea  capacității de gestionare a crizei cauzata de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a SPITALULUI ORĂȘENESC MIOVENI”. Cod SMIS 140129. Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 9, “Protejarea stării sănătății populației in contextul pandemiei cauzate de COVID-19”

 

 

Lucrările de reabilitare și modernizare la blocul Coremi din Pitești au fost finalizate

Luni, 07 Decembrie 2020 20:26

# Investiția a fost  finanțată din fonduri nerambursabile

În data de 03.12.2020, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Modernizare bloc locuințe sociale Coremi”.  Lucrările de reabilitare și modernizare a căminului au fost executate de  S.C. DELTA TERMO CONSTRUCT S.R.L., valoarea totală a acestora fiind de 1.955.142,05 lei inclusiv TVA.
Investiția, finanțată din fonduri nerambursabile, în cadrul proiectului „Integrat! Nu asistat! Dezvoltarea socială și economică a persoanelor defavorizate din sud-vestul municipiului Pitești”, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, a vizat  îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru  200 de persoane, locatari ai blocului de locuințe sociale Coremi. Pentru fiecare dintre cele 99 de garsoniere a fost extins spațiul de locuit cu 10 mp, a fost extinsă rețeaua electrică interioară în spațiile noi, s-au realizat  lucrări de anvelopare în vederea creșterii eficienței energetice și lucrări de reparații, acolo unde acest lucru a fost necesar.

S-au redeschis restaurantele și sălile de joc în localități argeșene cu incidență mică a cazurilor COVID-19

Luni, 07 Decembrie 2020 20:14

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât să permită, în anumite condiții, redeschiderea  restaurantelor și cafenelelor, a cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte și a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Noile măsuri sunt valabile de luni, 7 decembrie.
Vă amintim că, în urmă cu două săptămâni, a fost interzisă activitatea operatorilor economici care desfășoară astfel de activități, în tot județul Argeș. Condiția reluării activității este însă ca acestea să funcționeze în localități în care incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile să fie mai mică de 3/1.000 de locuitori.

 

Măsuri de limitare a aglomerației din magazine, în Argeș

Luni, 07 Decembrie 2020 20:13

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a hotărât  aplicarea unor măsuri suplimentare în magazine, supermarketuri și hypermarketuri, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Măsurile se aplică de luni, 7 decembrie, pentru 14 zile în toate localitățile din Argeș și sunt menite să limiteze aglomerația din magazine.
Măsurile adoptate, prin hotărârea CJSU Argeș nr 61, sunt următoarele:

Vin sărbătorile. Atenție, argeșeni, de la cine cumpărați artificii!

Luni, 07 Decembrie 2020 19:15

# Comercializarea, transportul și folosirea acestora – supuse unor condiții stricte!
Sărbătorile se apropie. Piața Ceair se umple și ea, progresiv, ca în fiecare an, de adevărate bombe artizanale. Vânzătorii – cu acte sau fără acte – susțin că este nevoie doar de un chibrit. Autoritățile susțin că produsele pirotehnice devin din ce în ce mai periculoase și trebuie respectate numeroase condiții. Iată, mai jos, ce trebuie să știți. Pentru că, odată cumpărate, utilizarea acestor articole este supusă anumitor restricții.

 

Ședință extraordinară de Consiliu Județean - miercuri, 9 decembrie

Luni, 07 Decembrie 2020 18:52

Se convoacă Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă extraordinară pentru data de 09.12.2020, ora 13.00, în prin mijloace electronice (on-line) pentru aprobarea proiectului ordinii de zi de mai jos:
PROIECT AL ORDINII  DE ZI :
1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2020.
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei cu beneficiarii de burse în anul şcolar 2020 –2021.

3. Proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar unităților de cult din județul Argeș, în anul 2020.

 

4. Proiect de hotărâre privind emiterea acordului prealabil în favoarea Unității Administrativ Teritoriale Bălilești pentru folosința terenului din zona de siguranță a drumurilor județene DJ 732 și DJ 732 A, pe care se va amplasa rețeaua de distribuție a gazelor natural aferentă obiectivului de investiții ”Înființare sistem inteligent de distribuție gaze natural în comuna Bălilești, județul Argeș“, a autorizației de amplasare și/sau de acces, precum și aprobarea Contractului–cadru de amplasare și/sau acces în zona drumurilor publice

Rezultatele finale la alegerile Parlamentare în județul Argeș

Luni, 07 Decembrie 2020 14:54

 

PSD este marele câștigător al alegerilor parlamentare în județul Argeș, cu un scor de peste 40%, fiind urmat de PNL cu un scor de aproximativ 18%, de USR cu peste 14%. În cele ce urmează, vă prezentăm rezultatele din județul Argeș de la Senat și Camera Deputaților, conform datelor preluate de pe site-ul Autorității Electorale Permanente:

 

 

 

 

 

 

 

Pagina 8 din 238

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea