Apa potabilă va fi sistată în Albota, pe 23 martie

Luni, 22 Martie 2021 13:24

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Albota, în ziua de marţi, 23 martie, între orele 9 - 14, fiind afectaţi utilizatorii din satul Mareş. Oprirea furnizării apei este necesară pentru executarea de lucrări în cadrul contractului „Instalaţie de filtrare apă în comuna Albota, sat Mareş”.
„Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei”, transmite conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti.

 

Neurochirurgul Alexandru Goleșteanu, unul dintre medicii tineri ai Spitalului Județean: „Secția în care lucrez este comparabilă cu una de nivel universitar”

Luni, 22 Martie 2021 12:56

Mulți medici tineri au ales să-și exercite profesia în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), în vreme de pandemie. În timp ce multe spitale din țară se confruntau cu deficit de personal, conducerea unității, în semn de solidaritate, a venit în întâmpinarea acestora, detașând specialiști către alte unități, pentru ca toți să depășim cu bine această perioadă fără precedent.

De asemenea, au fost atrași și medici no în cadrul echipei instituției. Astfel, doctori tineri, dar experimentați, care au realizat cu succes intervenții de mare complexitate sau au tratat cazuri grave, reușind să salveze nenumărate vieți, lucrează acum în cadrul SJUP.

S-au împlinit 16 ani de neurochirurgie la Pitești!

Luni, 22 Martie 2021 12:44

# Cu peste 10.000 de intervenții chirurgicale, secția se afirmă ca una de top la nivel național

# Două persoane se află, de la început, la cârma secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu (foto), secondat de asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu

S-au împlinit, în primăvara  aceasta,  16 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe), unde persoanele străine nu sunt primite, așa cum este normal!Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, peste 10.000 de intervenții chirurgicale!

 

Ziua Mondială a Apei - aniversată de societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti

Luni, 22 Martie 2021 12:36

 

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, este un eveniment care aduce în centrul atenţiei diferite aspecte legate de apă, de preocupările şi provocările în gestionarea resurselor de apă.

Ziua Mondială a Apei din anul 2021, având tema „Preţuieşte apa“, este despre ceea ce înseamnă apa pentru oameni, adevărata ei valoare şi modul în care putem proteja mai bine această resursă vitală şi atrage atenţia aspra celor 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă, precum şi la acţiunile întreprinse pentru atingerea Obiectivului 6 de Dezvoltare Durabilă: apă şi canalizare pentru toţi până în 2030.

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a continuat activităţile dedicate Zilei Mondiale a Apei şi în acest an, organizând în cadrul Programului Educaţional Piky concursul de videoclipuri „Apa pentru mine“.

Ședință extraordinară de Consiliu Local Pitești convocată de consilierii PNL și USR

Luni, 22 Martie 2021 12:25

 

# Ordinea de zi are două puncte: alegerea reprezentanților AGA la Termo Calor și Apă Canal

Ședință extraordinară de Consiliu Local convocată de consilierii PNL și USR piteșteni. Aceștia, în număr de 12 (dintr-un total de 23) au stabilit că e nevoie de o extraordinară pe data de luni, 22 martie, ora 15, cu numai două puncte pe ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Municipiului Pitești în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. Termo Calor Confort S.A. Pitești;

2. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Municipiului Pitești în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. Apă Canal 2000 S.A. Pitești.

 

Premieră la Instituția Prefectului Argeș: audiențe cu publicul în sistem on-line

Luni, 22 Martie 2021 10:59

De săptămâna trecută au fost reluate audiențele la Instituția Prefectului Argeș. De asemenea, începând cu această săptămână, vor fi organizate, pentru prima dată la Prefectura Argeș, și audiențe cu publicul în sistem on-line.

„Am reluat audiențele fizice pentru a răspunde cât mai bine nevoilor cetățenilor județului Argeș. De săptămâna viitoare, pentru prima dată în istoria județului nostru, la Instituția Prefectului se vor organiza audiențe cu publicul în sistem online. Îi invit pe cetățenii interesați să se programeze la audiențe (prezență fizică sau online) prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ”, a precizat prefectul Emilia Mateescu.

Peste 18 tone de deșeuri strânse din râul Argeș, în zona Prundu Mic

Luni, 22 Martie 2021 10:55

Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș a intervenit, în luna martie, pentru igienizarea malului drept al râului Argeș, în zona Prundu Mic. La finalul unei intervenții foarte anevoioase, din cauza înălțimii malului, au fost strânse peste 18 tone de deșeuri de toate categoriile.

S-a acționat cu utilajele din dotare, dar cea mai dificilă misiune a fost a celor 15 salariați din cadrul formațiilor de lucru care au depus eforturi considerabile pentru a strânge și încărca manual gunoiul.  Conform statutului de funcționare, instituția noastră asigură întreținerea albiilor prin menținerea secțiunilor optime de tranzitare a apelor la debite mari. Astfel, prin programul anual de gospodărire a apelor, se realizează reprofilări de albii, decolmatări și terasamente.

 

Șefii Consiliului Județean Argeș au nouă consilieri. Vezi care sunt aceștia

Miercuri, 17 Martie 2021 14:29

Conducerea Consiliului Județean Argeș și-a stabilit oamenii alături de care va face echipă în următoarea perioadă. Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, are, în acest moment, cinci consilieri personali, în timp ce vicepreședinții și-au luat fiecare câte doi consilieri. O parte dintre aceștia au fost numiți cu o jumătate de normă, alți cu normă întreagă, în ciuda faptului că președintele CJ Argeș tot declară în spațiul public că bugetul instituției a scăzut considerabil. Dacă sunt consilieri puțini sau mulți, asta urmează să vedem!

Fosta contabilă nu renunță! Amalia Dumitrașcu a contestat decizia instanței prin care a fost obligată la plata a 1 milion de euro către Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 17 Martie 2021 14:26

Dosarul fraudei de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este încă în lucru la procurorii DIICOT Pitești, deși au trecut mai bine de trei ani și jumătate de la perchezițiile desfășurate în cadrul acestui caz. Amintim că printre suspecți se află și Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă a unității spitalicești. Cum cercetările întârzie să fie finalizate, conducerea spitalului a acţionat-o în instanţă pe fosta angajată pentru a recupera prejudiciul uriaş, de circa 4 milioane de lei. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș, în august 2018, la Secția pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale având ca obiect „acţiune în răspundere patrimonială”.

 

Anchetă la Serviciul de Ambulanță Argeș. Se verifică servicii de reparare și întreținere a autovehiculelor, în valoare de aproape 4 milioane de lei

Miercuri, 17 Martie 2021 14:17

A fost agitație mare la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, miercuri, 10 martie, când angajații s-au trezit dis-de-dimineață cu mascații la ușă. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat o percheziție în cadrul instituției, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018 – 2020, angajații din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, împreună cu reprezentanți ai unor societăți comerciale din domeniul reparațiilor auto, ar fi obținut foloase

Bazinul hidrografic Argeș-Vedea se află, în continuare, sub atenționare hidrologică

Miercuri, 17 Martie 2021 13:49

 

Echipele de specialiști ale ABA Argeș-Vedea și ale Sistemelor de Gospodărire a Apelor monitorizează starea rețelei hidrografice și evoluția fenomenelor hidrologice periculoase, atât în teren cât și în cadrul serviciilor specializate .

Bazinul hidrografic Argeș-Vedea se află, în continuare, sub atenționare hidrologică, după cum urmează:

- - Cod galben pentru bazinele râurilor: Argeş – afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu), Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Olt şi Teleorman).

 

- - Cod portocaliu pentru : râul Neajlov – sector aval confluenţă râu Dâmbovnic – amonte Stația Hidrotehnică Călugăreni (judeţul Giurgiu), în intervalul 17 martie ora 13:00 – 18 martie ora 16:00.

 

George Badea și Constantin Samoilă - invitați de marcă la Biblioteca Județeană

Miercuri, 17 Martie 2021 10:58

# ”De mărțișor, Domnii citesc poezie!”

La Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, continuă seria evenimentelor dedicate lunii martie, prin care sunt celebrate astfel, Ziua Internaţională a Femeii şi sărbătoarea Mărţişorului, cu alte două manifestări culturale. Prin urmare, joi 18 martie, începând cu ora 14, Sala Tinerilor a instituției, îl va avea ca oaspete pe George Badea - poet și profesor de filosofie la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni, care va îmbia publicul prezent prin lectură publică presărată cu amintiri.

Vineri, 19 martie, începând cu ora 12, în Sala de Conferințe, invitatul de marcă va fi maestrul Constantin Samoilă - inginer, artist plastic și scriitor memorialist.
”Joi și vineri - alți doi cavaleri ai versului suplu își vor deschide, la Biblioteca Județeană Argeș, și cărțile, și sufletele - profesorul George Badea și metaloplasticianul Constantin Samoilă”, transmite moderatoarea celor două evenimente, poeta Denisa Popescu.

Raed Arafat a dat curs unei solicitări a Avocatului Poporului Pitești

Miercuri, 17 Martie 2021 10:55

# Cazul minorei din Argeș care s-a ales cu dosar penal pentru că a mințit în pandemie

În aprilie 2020, polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal in rem pentru fals în declarații după ce o fată în vârstă de 15 ani, din Micești, a mințit că nu a intrat în contact cu  persoane care au venit recent de peste hotare. Minora s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitești, cu simptome asociate îmbolnăvirii cu COVID-19.

În urma verificărilor s-a stabilit că părinții acesteia se aflau în izolare la domiciliu, în urma revenirii din Suedia. Cazul a făcut multă vâlvă în acea perioadă, în contextul în care era debutul pandemiei în județul nostru.

Ulterior, în legătură cu răspunsurile oferite la întrebările primite, minora a susținut că „nu s-a putut concentra asupra lor invocând starea sa de sănătate precară, succesiunea rapidă a acestora, neînțelegerea sensului lor justificându-și raspunsurile prin lipsa unei intenții rău voite”, se precizează în ancheta Avocatului Poporului.

 

Un călineștean a devenit noul Comandant al Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul”

Miercuri, 17 Martie 2021 10:53

# Colonelul Marian-Gabriel Chilău a participat la misiuni în teatrul de operațiuni din Afghanistan
Joia trecută, în prezența Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, și a reprezentanților autorităților locale și ai Forțelor Terestre Române, a fost marcată încheierea perioadei active a unei cariere îndelungate și impresionante, ce a cuprins 34 de ani sub arme în slujba națiunii române!
Col. dr. Marian Bae a predat comanda colonelului Gabriel Chilău, până atunci adjunctul unității.

Domnul colonel Marian Bae, comandantul Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul” și al Garnizoanei Pitești, și-a urmat întotdeauna convingerile, s-a confruntat cu provocări, a știut să ia decizii, a dat dovadă de un puternic simț de conducere. Astăzi, unitatea pe care a comandat-o are o reputație excelentă și datorită contribuției sale.

Alte imobile ale italianului Nicola Inquieto sunt vândute prin licitație

Marţi, 16 Martie 2021 14:25

# Printre acestea, o casă de vacanță din Corbeni în suprafață de peste 500 m.p.

Nicola Inquieto, cetăţeanul italian arestat la Piteşti fiind bănuit că spăla bani ai grupării mafiote Camorra prin firmele pe care le înființase în Argeș, a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel din Napoli, Italia. Venit în România în 2004, Inquieto a dezvoltat un adevărat imperiu imobiliar prin investițiile derulate în special în capital județului. Iată, însă, că apar și imobile din alte zone, licitate în urma executării unor credite nereturnate.

 

 

Înlocuită de la Spitalul de Pediatrie, Florina Gheorghe a ajuns director financiar la Spitalul de Boli Cronice Călinești

Marţi, 16 Martie 2021 14:22

După ce a fost înlocuită din funcția de manager al Spitalului de Pediatrie Pitești, în aprilie 2020, Florina Gheorghe și-a găsit rapid un nou loc  de conducere într-o altă unitate spitalicească din județ. În iulie 2020, aceasta a fost numită în funcția de director financiar –contabil interimar la Spitalul de Boli Cronice Călinești. Și de atunci i se tot prelungește interimatul pe o perioadă de câte trei luni. Pe 28 ianuarie 2021, Ion Mînzînă i-a prelungit, din nou ,interimatul la Spitalul de Boli Cronice.
Florina Gheorghe a fost înlocuită la Spitalul de Pediatrie Pitești cu dr. Tudor Ionescu, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, după ce acesteia i-a expirat contractul de management pe 21 aprilie 2020.
A.V.

Curtea de Apel Pitești le-a respins, definitiv, contestațiile la executare. Corneliu Berevoianu va plăti în doar două din cele trei fonduri

Marţi, 16 Martie 2021 14:15

# Fostul primar de la Nucșoara, funcționari din primărie și o Obște - buni de plată în dosarul „fondurilor ilegale de la APIA”

În iunie 2019, Corneliu Berevoianu, fostul primar al comunei argeşene Nucşoara, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în „dosarul fondurilor obținute ilegal de la APIA”.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Leontina Veronica Berjea, fost consilier superior la Primăria Nucşoara, care a primit 2 ani cu suspendare, Nae Bălăianu - 3 ani cu suspendare şi Liviu Fulga - 2 ani cu suspendarea executării pedepsei. Inculpații au fost

 

Noul prefect face nefăcutele prefecților anteriori: intră în zona minată a fondului funciar și a exproprierilor pentru autostradă

Marţi, 16 Martie 2021 14:11

# Avem, în sfârșit, și altceva decât depuneri de coroane și Coronavirus la Prefectură

Venirea unui nou prefect este încărcată, de ani buni, de așteptări și speranțe. Nominalizările ultimului deceniu s-au însumat într-un punct comun: lipsa de interes sau necunoașterea fondului funciar, cu probleme amânate, unele de trei decenii, de la Revoluție.
Emilia Mateescu are, însă, un atu: vine dintr-o

Alimentare cu apă, reparații drumuri, extinderea rețelei de gaze naturale, la Valea Iașului

Marţi, 16 Martie 2021 14:09

Așa cum este de așteptat, la Valea Iașului se lucrează de zor. Mai ales că este vorba de o comună ce beneficiază de venituri superioare mediei din județ. Rețeaua de gaze a localității  va fi în curând extinsă. Administrația locală a obținut în luna februarie avizul pentru realizarea lucrărilor, urmând ca în primăvară acestea să înceapă propriu-zis.
”Extinderile se vor face pe străzile Mihai Viteazul (1,1 km – 48 gospodării), strada Rogoz (800 metri – 23 gospodării), strada Bălășești (800 metri – 13 gospodării) și strada Teilor (245 metri – 6 gospodării). Vom face dosarele pentru fiecare gospodărie, urmează licitația și apoi sperăm să dăm drumul cât mai repede la lucrări”, declară primarul Cristian Enescu.

 

Continuă lucrările de cadastru, la Săpata

Marţi, 16 Martie 2021 14:08

De la 1 martie a demarat o nouă campanie de depunere a cererilor unice pentru subvențiile agricole și zootehnice. Fermierii interesați de obținerea subvențiilor pot solicita adeverințe la Primăria Săpata, urmând ca documentele să fie transmise online către centrele APIA. Solicitările pentru subvențiile în agricultură pot fi depuse până la data de 15 mai. De altfel, la nivel local, sectorul agricol pare să meargă din ce în ce mai bine.

Florăreasa Olga Panaete, condamnată la doi ani și opt luni de închisoare!

Marţi, 16 Martie 2021 10:31

# Condamnarea este în primă instanță și este cu suspendare

S-a lăsat cu condamnări, în primă instanță, în dosarul în care Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018, la Tribunalul Argeș. Olga Panaete a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Ea a fost condamnată, în primă instanță, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

 

Pagina 8 din 257

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea