Un proiect frumos pentru liceeni frumoși. Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni a fost gazda proiectului „Dăruiește pentru Educație!”

Luni, 27 Mai 2019 15:34

Liceul Teoretic „Ion Mihalache”, din Topoloveni, a fost, timp de două sezoane, gazda proiectului „Dăruiește pentru Educație!”, un proiect destinat liceenilor din România.
Doamna Viorica Stoica a studiat, cu ceva vreme în urmă, la acest liceu, motiv pentru care a dorit să devină Dăruitor în proiect, pentru 3 clase de liceu. Și îi mulțumim din suflet pentru acest gest! Ce face un Dăruitor?

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu, refuzat a doua oară de Primăria Pitești

Luni, 27 Mai 2019 15:23

După ce s-a respins posibilitatea unui schimb de terenuri, între municipalitate și firma Metabet, acum s-a refuzat și concesionarea terenului aferent CET Nord Găvana. La ultima ședință de Consiliu Local Pitești, din luna mai, Primăria a refuzat concesionarea terenului pe care se află CET Nord Găvana către societatea Metabet, firma familiei omului de afaceri Constantin Pănescu. Municipalitatea a motivat că terenul se află în procedură de reamenajare.

Dosarul fostului producător de mezeluri „Agofloris” - pe un butoi de pulbere

Luni, 20 Mai 2019 23:10

# Cauza a ajuns la Parchetul Judecătoriei Pitești în vederea efectuării urmăririi penale privind infracțiunile: înșelăciune, delapidare, gestiune frauduloasă, bancrută frauduloasă sau fals în înscrisuri # Printre suspecți se numără lichidatori judiciari și oameni de afaceri

Dosarul „Agofloris” stă, de mai mulți ani, pe un butoi de pulbere. Acum, mai mult ca niciodată, e pe cale să explodeze! Încă din anul 2009, anchetatorii au în cercetare un dosar privind modul în care a decurs dosarul de insolvență al fostului producător de mezeluri Agofloris Prod Ștefănești.

 

La Tribunalul Argeș a început un fel de ping-pong cu avocații apărării, în celebrul dosar ”Cheresteaua”

Luni, 20 Mai 2019 23:09

#  La penultimul termen, s-a decis scoaterea din dosar a unor file necunoscute
Este vorba despre dosarul în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, în total fiind 16 inculpați.

Comitetul Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii s-a reunit la București

Luni, 20 Mai 2019 23:07

Comitetul Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii (SLIC), organism responsabil cu avizarea tuturor problemelor legate de aplicarea, de către statele membre, a legislației comunitare privind sănătatea și securitatea la locul de muncă, s-a reunit la București, în contextul deținerii de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

 

Pitești - plata cu cardul contactless în autobuze

Luni, 20 Mai 2019 23:05

Pitești - cel de-al șaptelea oraș din România care introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Banca Comercială Română și Publitrans 2000.

Elevi de la „Dinicu Golescu”, înșelați de o fostă profesoară

Luni, 20 Mai 2019 22:56

# Aceștia au dat câte 475 euro/ persoană pentru organizarea unei excursii.  S-au ales doar cu banii dați

Caz revoltător la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung. Un fost cadru didactic al liceului  a păcălit zeci de elevi. Le-a luat banii pentru o excursie, însă, în final, nu a mai organizat nimic! La începutul lunii aprilie 2019, o profesoară  a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

 

Ansamblul Murgulețul din Popești - locul I la finala concursului de dansuri populare ”Hora”

Luni, 20 Mai 2019 22:48

La Mioveni, duminica trecută, pe 12 mai, a fost sărbătorită Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc. Cu această ocazie, au fost organizate două manifestări culturale deosebite, respectiv finala concursului interjudețean de dansuri populare ”Hora” și parada costumului popular ”România de la Argeș. Noi păstrăm tradiția!”.

După lupte seculare, negocierile de la Uzina Dacia au fost încheiate cu succes

Luni, 20 Mai 2019 22:46

# Ion Iordache, vicelider SAD: „Acum toată lumea trage din plin ca să facem 400 de mii de mașini”

După luni de negocieri, sindicatul și administrația de la uzina Automobile Dacia din Mioveni au bătut palma pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019. A fost oferită o creștere salarială cu circa 100 de euro.

 

Decizie finală în dosarul „Reţete pentru morţi”! Doctorița Anca Alexandrescu - încarcerată la Penitenciarul Mioveni

Luni, 20 Mai 2019 22:39

Judecătorii Curții de Apel Pitești s-au pronunțat, pe 15 mai, în dosarul Ancăi Alexandrescu. Fosta șefă a DSP Argeș a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare, deși inițial, în primă instanță, a fost achitată. Doctorița a fost încarcerată la Penitenciarul Mioveni.
Doctorița Alexandrescu, împreună cu complicii săi, prin intermediul farmaciei din Călinești, al cărei asociat unic era, a prescris și apoi decontat, în anul 2009, aproape 400 de rețete fictive.

Blocaj prelungit la Primăria Ștefănești. Ioana Dumitru: „Din cauza unor interese de clică, orașul Ștefănesti încă nu are buget și nici viceprimar votat”

Luni, 20 Mai 2019 22:30

Se prelungește blocajul politic la Primăria Ștefănești. Din păcate, primii afectați sunt cetățenii, pentru că lipsa de la ședințe a consilierilor duce la imposibilitatea punerii în aplicare a unor proiecte. Imaginea postată, în după amiaza zilei de vineri, săptămâna trecută, de edil, este sugestivă. Ca și textul ce o însoțește.

 

Dragnea: “Vom include printre domeniile prioritare de sprijin și depozitele pentru produsele agro-alimentare”

Luni, 20 Mai 2019 22:27

# Liviu Dragnea, a dat, la Corbi, mesaje de parcă era în opoziție
Liviu Dragnea, președintele PSD, a fost vineri în Argeș: în orașul Topoloveni și în comuna Corbi. În nordul județului, Dragnea a vizitat o exploatație agricolă înființată cu fonduri europene în anul 2010. Mihai Ungurenuș, un fermier local, a înființat, pe lângă plantația de muri, meri și afin și un depozit frigorific. Alături de Liviu Dragnea s-au aflat europarlamentarul Gabriela Zoană, președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, președintele CJ Argeș, Dan Manu, primarul PSD din Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, și ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Eveniment cu tradiție, în localitatea argeșeană Corbi. ”Rapsodia păstorească”, la cea de-a 49-a ediție

Luni, 20 Mai 2019 22:16

Primăria și  Consiliul Local Corbi, în parteneriat cu Căminul Cultural Corbi, au fost gazde bune, pentru mii de vizitatori, duminică, pe 19 mai, la cea de-a 49-a ediție a evenimentului ”Rapsodia Păstorească”. Sărbătoarea locuitorilor comunei de pe valea Râului Doamnei, a început în jurul orei 10,00 cu vizitarea muzeului local, urmată de parada cântecului, dansului şi portului popular susţinută de ansambluri cu specific păstoresc din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Sibiu și Argeş, dar şi din mai multe  localităţi din Republica Moldova, respectiv din raioanele Soroca și Căușeni.

 

Stenograme! Au adus bani falși în Argeș! Traficanții de valută au fost trimiși în judecată

Luni, 13 Mai 2019 12:50

# Și-au cumpărat mașini, telefoane sau tratamente cu acid hialuronic pentru iubite, cu bancnote false
La începutul lunii mai, pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat dosarul „traficanților de valută”. Trei persoane, din București, au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate. Conform legii în vigoare, cei trei inculpați riscă închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Șapte persoane, majoritatea din Argeș, au fost păcălite de inculpați. În dosar s-au constituit ca părți civile patru persoane, iar ca părți vătămate alte trei persoane.

Consiliul Județean Argeș vrea banii lui Constantin Nicolescu

Luni, 13 Mai 2019 12:47

# ANAF și CJ Argeș - acțiune la instanța civilă doar pentru recuperararea unuia dintre prejudiciile din dosarul „Podul Căteasca”

Constantin Nicolescu, fostul președinte al CJ Argeș, a fost condamnat, pe 26 martie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul „Podul de la Căteasca” pentru luare de mită. În același timp, acesta a fost achitat pentru acuzaţia de abuz în serviciu, iar în ceea ce priveşte acuzaţia fals intelectual, s-a constatat că a intervenit prescripţia. Fostul preşedinte al CJ Argeş a rămas totuși în libertate, fapta pentru care a fost condamnat fiind concurentă cu cele din dosarul „Şcolilor”.

 

Un fost senator de Argeș pune punctul pe I. Pe I-ul liberalilor…

Luni, 13 Mai 2019 12:41

Fostul senator de Argeș, Gheorghe (George) Rizescu, fost subprefect al județului, autor al mai multor cărți în care satirizează slăbiciuni uzuale, dar și politice ale omului, a devenit, zilele trecute, acid, pe o rețea de socializare, cu privire la poziția adoptată de liberali. Iată ce scrie argeșeanul.

Lidia Buble și Holograf la Zilele Municipiului Pitești, ediția a 27-a

Luni, 13 Mai 2019 12:29

Primăria Piteşti a stabilit programul manifestărilor care vor fi organizate cu prilejul Zilelor Municipiului Piteşti. Această a 27-a ediţie marchează împlinirea a 631 de ani de la prima atestare documentară a Piteştiului şi îi cinsteşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, care sînt patronii spirituali ai Piteştiului. Iată care este programul:
# Marți, 14 mai
ora 17.00 - Medalion literar-muzical, cu tema ”Piteștiul în literatură” (coordonator Mona Vâlceanu), Centrul Cultural Pitești - Sala Ars Nova

 

Unde se vrea, se poate! Comuna cea mai săracă din Argeș - iluminare LED, gaze, canalizare!

Luni, 13 Mai 2019 12:25

Bebe Ivan, primarul din Băbana, nu este numai un om inimos, dar este și foarte bun gospodar. Se judecă cu instituțiile statului pentru localitatea sa. Îi educă pe săteni – este campion al colectării selective a deșeurilor. Mai nou, a publicat lista investițiilor planificate pentru anul acesta. Iluminare LED, școli, grădinițe, asfalt, gaze, canalizare etc.  Și toate acestea în comuna cu cel mai mic venit, pe cap de locuitor, din Argeș. Poate mai învață și alții, deși e greu de crezut...

Click AICI pentru a vedea investițiile programate în comuna Băbana

Sindicatul Automobile Dacia se pregătește de grevă generală

Luni, 13 Mai 2019 12:21

# Ion Iordache (foto), vicelider SAD: „Marți avem Adunarea Generală pentru a hotărî data de declanșare a grevei”

Începute în urmă cu două luni, negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe 2019 între Sindicatul Automobile Dacia şi conducerea uzinei de la Mioveni nu au ajuns la vreun rezultat. Marți, 14 mai, ar putea fi stabilită data de declanșare a grevei.

 

Primarul din Băbana îi pândește pe romii din afacerea ”șanțul”!

Luni, 13 Mai 2019 12:07

Departe de a se fi terminat, serviciile – prestate sau nu de romi – care au aparținut anului 2011, încă produc efecte nedorite. Unul din cazurile de pomină este cel al Primăriei Băbana, din contul căreia, o firmă înmatriculată la Costești, ”Argecom Metal”, a reușit să tragă peste 3 miliarde de lei vechi. Bani care, desigur, au dispărut imediat din conturile respective.

În pas cu tehnologia! Mioveniul, primul Smart City din județ

Luni, 13 Mai 2019 12:05

Săptămâna trecută, a avut loc, la Mioveni, lansarea proiectului pilot Smart City - soluție inteligentă pentru iluminat public lămpi LED, supraveghere video – management rutier, free wi-fi, panou LED - Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Mioveni.
Proiectul a constat în montarea a 126 de lămpi LED cu cosum redus, care au o putere care variază între 20 și 90 W, în funcție de nivelul la care sunt reglate, montarea a 17 camere CCTV de supraveghere video - rezoluție 1920x1080/60fps cu sistem infrared, un stâlp

 

Pagina 8 din 173

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea