Apă Canal 2000 - investiţii majore pentru modernizarea capacităţilor de înmagazinare/ staţiilor de pompare a apei potabile

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:41

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti este preocupată de furnizarea unor servicii de calitate şi depune eforturi pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse prin îmbunătăţirea asigurării continuităţii şi calităţii serviciului de alimentare cu apă către utilizatori.

Astfel, în anul 2021 s-au  executat din surse proprii de finanţare lucrări de modernizare a staţiilor de pompare a apei potabile în comunele Albota, Mărăcineni, Lunca Corbului, Bascov, Poiana Lacului, respectiv satul Pârvu Roşu - Costeşti, în vederea respectării prevederilor Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile republicată şi modificată.

 

Pensii şi alocaţii mai mari de la 1 ianuarie 2022!

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:38

# Pensiile ar putea creşte cu minim 6%, iar alocaţiile pentru copii – cu 20%

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2022, se majorează pensiile şi alocaţiile pentru copii. Pentru pensionari se vehiculează creşteri între 6 şi 12%, dar nu se ştie niciodată ce idei trăznite le vin celor care ne conduc. Pentru copii, Guvernul va scormoni prin buzunare de un 20%.

 

Repartiție de locuințe sociale, la Mioveni

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:24

# Informații despre condițiile de acordare și lista actelor necesare la dosar

În luna decembrie, Primăria orașului Mioveni va repartiza un număr de locuințe sociale, devenite libere anul acesta, în cadrul Blocului B de la Grupul Școlar Colibași. Persoanele interesate de organizarea procedurii de repartiție a locuințelor în cadrul Blocului B de la Grupul Școlar Colibași, trebuie să depună un set de documente la Registratura Primăriei Mioveni, până la data de 27 noiembrie 2021, inclusiv.

 

 

Parcul auto al SEdC Mioveni, pregătit pentru acțiunile de deszăpezire

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:18

Planul de Intervenție și deszăpezire al societății pentru această iarnă a fost aprobat. Autoritățile locale din Mioveni au luat măsuri privind pregătirea parcului auto în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii drumurilor publice.

Activitatea de curățire și de transport al zăpezii de pe căile publice și de menținere în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în aria administrativ teritorială a orașului Mioveni este asigurată de către S.Ed.C. Mioveni.

 

Iată care sunt ultimii câștigători ai campaniei de creare cont online „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:17

#  Următoarea extragere va avea loc joi 2 decembrie 2021

Societatea Apă Canal 2000 SA desfăşoară din luna iulie a acestui an campania „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”, prin intermediul căreia ne-am propus să convingem cât mai mulți utilizatori să-și creeze un cont de client.

În fiecare lună sunt premiaţi 5 utilizatori,

prin tragere la sorți, din rândul celor care și-au creat pentru prima dată un cont de client pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro.

La extragerea din 1 noiembrie 2021 au fost desemnaţi următorii câştigători:

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:12

SĂPATA

Iată, se fac şi podeţe,

Unii pot să mai înveţe

Ce dacă- i zice “Săpata”?

Ele sunt aproape gata!

Luminița Ioana, decanul Baroului Argeș: „Avocatura a fost și va fi o activitate independentă”

Luni, 08 Noiembrie 2021 11:15

La sfârșitul lunii octombrie, Baroul Argeș în parteneriat cu Grupul editorial Universul Juridic au organizat,  în regim hibrid, masa rotundă cu tema „NU EXISTĂ JUSTIȚIE FĂRĂ AVOCAȚI INDEPENDENȚI”.

Participarea la eveniment a fost posibilă în sistem online și la sediul Baroului Argeș, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare. Moderatorul momentului de iterare a unor opinii fundamentate de specialitate a fost gazda de facto a întâlnirii, doamna av. Luminița Ioana.

 

Valeriu Gheorghiță, detalii despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Luni, 08 Noiembrie 2021 11:10

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a vorbit despre modalităţile în care se va desfăşura campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

În contextul în care imunizarea adulţilor a fost condiţionată de restricţii importante impuse de stat, rămâne de văzut cum vor fi convinşi părinţii să îşi vaccineze copiii.

„Ne așteptăm ca, în decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului să facă autorizarea de utilizare a vaccinului Pfizer pentru copiii din categoria de vârstă 5-11 ani, dar este posibil ca termenul să fie devansat”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Ion Mînzînă – perversă pentru Dan Manu! Se desfiinţează Centrul Cultural Judeţean Argeş!

Luni, 08 Noiembrie 2021 11:05

La un an de la preluarea mandatului, preşedintele judeţului, Ion Mînzînă, a făcut marele anunţ! Se va desfiinţa Centrul Cultural Județean Argeş – instituţie de cultură înfiinţată de doctorul Dan Manu, fost lider al CJ Argeş în perioada 2016-2020. Deşi este medic de profesie şi toată lumea se aştepta să revigoreze sistemul sanitar din Argeş, Dan Manu a iubit și cultura şi a pompat bani grei în Centrul Cultural Județean, unde a numit-o directoare pe Araxi Negoşanu. De aici şi până la dezmăţ cultural pe bani publici a fost doar un pas.

 

Florin Călinescu, amintiri din 2008, pe vremea când era în PNL Argeş: „Am luat 13.000 de voturi şi a câştigat colegu’ cu 8000 de voturi”

Luni, 08 Noiembrie 2021 11:03

Actorul Florin Călinescu are emisiune nouă la Prima TV, iar săptămâna trecută a rememorat cel mai frustrant moment din scurta sa carieră politică, chiar în faţa invitatului Marcel Ciolacu, liderul PSD. Comentând despre scoruri în politică, Florin Călinescu şi-a amintit eşecul de la alegerile parlamentare din 2008, când a candidat uninonimal din partea PNL Argeş.

„Singura mea candidatură în 2008, am luat 13.000 de voturi şi un alt coleg a luat 8000. Deci 13.000 – 8000, ATENŢIE! Şi în noaptea aia, matematica a fost aşa: ăla cu 8000 a ajuns senator, nu ăsta cu 13.000. Adică s-au luat 13.000 de voturi şi s-a completat, că era vot uninominal.”, a spus Călinescu.

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean Argeș avansează

Luni, 08 Noiembrie 2021 10:58

# Marius Nicolaescu: „La sfârșitul anului sperăm să fim cu proiectul realizat la peste 60%”

În fiecare lună, conducerea Consiliului Județean Argeș se întâlnește, pe șantierul noului corp de clădire al Spitalului Județean de Urgență Pitești, cu echipa tehnică - constructor, proiectant, diriginte de șantier, și cu conducerea spitalului pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, dar și pentru a discuta și a găsi soluții la problemele ce pot apărea.  

 

LISTA şcolilor din Argeş care nu depăşesc 60% rată de vaccinare în rândul cadrelor didactice şi al personalului auxiliar

Luni, 08 Noiembrie 2021 10:48

 

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a publicat lista cu rata de vaccinare în şcolile din județ, în rândul cadrelor didactice şi al personalului auxiliar.

Vă reamintim că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că de luni, 8 noiembrie, se reiau cursurile cu prezenţă fizică numai în unităţile de învăţământ în care rata de vaccinare depăşeşte 60%. Celelalte şcoli şi grădiniţe vor funcţiona online.

# 62 de unități școlare din Argeș au început cursurilor în regim online

Primul pe listă se află Colegiul Tehnic "Costin D. Nenițescu" Pitești care îndeplinește criteriile de vaccinare, dar are personal bolnav. Conducerea liceului a făcut o solicitare de amânare, cu o săptămână, a reluării cursurilor cu prezență fizică.

Corala Kiriac concertează de Sfinții Mihail și Gavriil la Vedea

Joi, 04 Noiembrie 2021 13:49

Corala Bărbătească  “D.G.Kiriac” din Pitești continuă seria concertelor din această stagiune în mai multe localități din Argeș.

Astfel, duminică, 7 noiembrie, înaintea marii sărbători a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, la orele serii, ajunge în parohia cu acest hram din comuna Vedea, mulțumită preotului paroh Codruț Soveja.

Concertul începe la ora 17,00 și face parte din proiectul „Pelerinul filarmonic” realizat de Asociația Culturală  “D.G. Kiriac” și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Intrarea este liberă, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară actuale (portul măștii).

 

Deputatul Adrian Miuțescu dezminte informația că a fost audiat la DNA

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 13:37

 

#Miuțescu: „Singura informație reală este aceea că mi-a fost reținut telefonul mobil de către polițiști judiciari”

Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, a ajuns în atenția oamenilor legii. Recent, acestuia i-a fost reținut telefonul mobil de către polițiști judiciari.

Cu toate că în spațiul public a apărut informația că la sediul PNL Argeș ar fi descins miercuri, 3 noiembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție și că președintele organizației a fost audiat de procurori, deputatul Adrian Miuțescu dezminte informația.

Profesor din Argeş: „Învăţământul este la perfuzii. Școala a devenit un experiment”

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 11:48

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat că cele două săptămâni de vacanţă ar putea fi recuperate în luna ianuarie 2022, cu prezenţă fizică. La acest moment, este necunoscută modalitatea în care va începe şcoala, după 8 noiembrie.

Cîmpeanu s-a arătat împotriva învăţământului online, dar pe la colţuri se aude că e foarte posibil ca elevii să nu se întoarcă fizic la şcoală, după vacanţă.

 

Un profesor din Argeș, care predă la o şcoală din mediul rural, a calificat în termeni duri realitatea de azi a şcolii româneşti.

 

Cristian Cocea: „Toamna aceasta se va face recepția proiectului de restaurare a Palatului Arhiepiscopal”

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 07:45

# Direcția pentru Cultură Argeș a propus includerea mai multor obiective în Programul Național de Restaurare

Direcția Județeană pentru Cultură Argeș, instituție condusă de Cristian Cocea, a propus includerea în Programul Național de Restaurare 2021 a patru obiective importante din județ: Gara Regală din Curtea de Argeș, Mănăstirea Curtea de Argeș, Castrul roman Jidova Câmpulung Muscel și Mausoleul Eroilor Mateiaș.

„Sunt propunerile pe care noi le facem, în general, anual la investiții care sunt în derulare sau lucrări pe care le considerăm necesare. Nu avem garanția că vor fi și finanțate, însă noi facem propunerile respective. PNR este un program național, multianual, finanțat din fondurile Ministerului Culturii și destinat intervențiilor de monument”, a spus Cristian Cocea, directorul Direcției pentru Cultură Argeș.

 

38 de primari sau viceprimari, fostul președinte al CJ Argeș, dar și fostul trezorier al PSD își află viitorul pe 23 noiembrie

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 07:06

# Dosarul ”Consultanța” este în pronunțare

Celebrul dosar ”Consultanța” este, din nou, în pronunțare. Pentru că, în el, s-a pronunțat, o dată, un complet de trei judecători de la ICCJ, apoi un complet de cinci judecători, care a dispus rejudecarea cauzei. La sfârșitul acestei luni, așadar, se așteaptă decizia unui nou complet de trei judecători. Apoi dosarul (cărucioare întregi ale dosarului!) va pleca spre completul de cinci. Cu avocați, cu cheltuieli, cu primari, foști primari, cu procurori, cu martori și o întreagă – nouă – punere în scenă…

În vara anului 2018, Mircea Drăghici şi Constantin Nicolescu au fost achitaţi în cauzaîn care au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Piteşti pentru fapte de corupţie alături de 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

 

Comuna Bascov – 60.000 lei pentru servicii de consultanță pentru modernizare iluminat public

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 06:54

Se cheltuie, dar va fi lumină! Pe data de 22 octombrie, Primăria Bascov (foto) a achiziționat, cu 60.000 lei fără TVA, servicii de consultanță pentru modernizarea iluminatului public în comună. Este vorba de accesarea de bani europeni așa că suma, ce părea inițial exagerată, nu mai este de domeniul fantasticului. La accesarea de bani europeni, firmele de consultanță primesc procente din valoarea proiectului. Să fie lumină!

Conducerea Primăriei Bradu: „Avem pregătite două proiecte mari pentru a le depune prin programul Anghel Saligny”

Marţi, 02 Noiembrie 2021 21:57

Administrația locală din Bradu va depune două cereri de finanţare pentru proiecte de construcţie şi modernizare a drumurilor locale prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". Prin acest program autorităţile administraţiei publice locale pot încheia contracte de finanţare multianuală pentru a realiza lucrări pentru alimentări cu apă, canalizare, drumuri de interes local, sisteme de distribuţie a gazelor naturale, în intervalul 2021 - 2028.

În Bradu vor fi depuse două proiecte:

 

 

Firma care a lucrat la Pasajul Magnolia a primit certificat negativ de la Primăria Piteşti!

Marţi, 02 Noiembrie 2021 20:59

# Primarul Cristian Gentea (foto): „Mai urmează și alte certificate negative...”

Aşa cum ameninţa încă din luna iulie, primarul Piteştiului, Cristian Gentea (foto), a acordat primul certificat negativ. „Beneficiar” este firma care a lucrat la Pasajul Magnolia, de care edilul a fost foarte nemulţumit. În vara acestui an, Gentea spunea că va acorda certificate negative firmelor care execută lucrări la Piteşti şi care fac treabă de mântuială. „În sfârșit s-a dat primul certificat negativ. Este vorba despre firma care a lucrat la Pasajul de la Magnolia, firmă care ne-a mâncat sufletul. Am spus în repetate rânduri că nu sunt mulţumit de felul în care s-au desfăşurat lucrările. Mai avem probleme cu acestă firmă și la două grădinițe. Mai urmează și alte certificate negative pentru firmele care nu respectă clauzele contractuale. Acesta e doar începutul”, a declarat primarul Gentea, la conferinţa de presă.


 

Locomotivele PNL Argeș la alegerile locale din 2020, trase pe linie moartă

Marţi, 02 Noiembrie 2021 11:36

Atât Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești, cât și Emanuel Soare, candidatul PNL la Consiliul Județean Argeș, au fost trași pe „avarii” de PNL Argeș. Deși rezultatele obținute de cei doi liberali la alegerile locale din 2020 au fost mult mai bune ca precedentele, nici Apostoliceanu și nici Soare nu mai sunt în funcții cheie, care să le aducă notorietate.

PNL nu a uitat în totalitate de Apostoliceanu, pe care l-a pus director economic la RATEN. Însă, la Pitești, acesta a rămas doar cu funcția de consilier local. Pentru cea de viceprimar a fost preferat Gelu Tofan, considerat de unii ca fiind oportunistul de serviciu, care, cel mai probabil, nici nu va mai face parte din PNL la viitoarele alegeri locale. Așa că un mare „BRAVO” pentru liberali, care, încă, vor visa mulți ani de acum încolo la funcția de primar al Piteștiului.

 

Pagina 8 din 307

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea