În atenția cetățenilor comunei Budeasa

Luni, 28 August 2023 22:12

 

Pe raza comunei Budeasa, echipa din cadrul serviciului public de administare a domeniului public și privat desfășoară lucrări de curățare, defrișare și strângere a vegetației în vederea montării fibrei optice pentru instalarea camerelor de supraveghere aferente proiectului “Modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere în comuna Budeasa, județul Argeș” finanțat prin PNRR.

”Pentru operativitate, vă rugăm să ne fiți alături în strângerea resturilor vegetale din dreptul gospodăriilor dumneavoastră”, transmite Primăria Budeasa.

 

 

Motivarea instanţei pentru decizia de eliberare condiţionată a lui Cristian Cioacă: „Nu mai e un pericol pentru ordinea publică”

Luni, 28 August 2023 20:38

 

# Fostul polițist, la ieșirea din pușcărie: „Lăsați-mă să îmi văd de viață!”

# Din pedeapsa de 16 ani a executat doar 10 ani

Fostul polițist Cristian Cioacă a fost liberat condiționat de Tribunalul Argeș în data de 22 august 2023. Deși a fost condamnat la o pedeapsă de 16 ani și 8 luni pentru săvârșirea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, profanarea de cadavre sau morminte şi acces ilegal la un sistem informatic, Cioacă a stat doar puțin peste 10 ani la închisoare. Acesta a fost liberat condiționat pentru că a ispășit trei pătrimi din pedeapsă. Cristian Cioacă a fost condamnat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Corpul ei n-a fost găsit niciodată.

 

Bucureștean arestat preventiv în Argeș pentru trafic de droguri. Drugtestul i-a ieșit negativ

Luni, 28 August 2023 20:36

 

# Un procuror atrage atenția: „E aproape imposibil ca un drugtest să recunoască toate tipurile de droguri“

După cazul de la Constanța când un tânăr drogat a accidentat mortal cu mașina doi pietoni există toleranță zero față de consumatorii de substanțe psihoactive. Săptămâna trecută, un bucureștean a fost oprit în trafic pe DN 7 de polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu după ce a observat că mașina condusă de acesta circula haotic. Cum bărbatul avea un comportament ciudat, oamenii legi au efectuat un control asupra autoturismului. Iar în trusa medicală din portbagaj au descoperit mai multe tipuri de droguri, precum și instrumente pentru cântărire și porționare.

 

 

27 de tineri din Argeș vor fi premiați

Luni, 28 August 2023 19:45

 

Vești bune pentru elevii de 10! Guvernul a adoptat, pe 24 august, o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, sesiunea 2023, şi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023. La nivelul județului Argeș 27 de tineri vor fi premiați. 21 dintre ei au obținut media 10 la Evaluarea Națională, iar șase la BAC.

 

31 august, termenul limită pentru înscrierea în Programul Rabla Local!

Luni, 28 August 2023 19:30

 

Piteștenii se pot înscrie în programul Rabla Local și pot primi 3.000 de lei pentru fiecare mașină veche casată! Sunt eligibile maşinile mai vechi de 15 ani, cu o normă de poluare Euro 3 sau inferioară şi care conţin componentele esenţiale (motor, transmisie, şasiu etc.)

Programul Rabla Local vizează eliminarea din circulație a mașinilor uzate, contribuind la Planul Național de Redresare și Reziliență și fiind esențial pentru îmbunătăţirea calităţii mediului, reducerea poluării, înnoirea parcului auto cu mașini mai puțin poluante, dar și pentru eliberarea parcărilor ocupate inutil de mașini vechi, neutilizate.

 

 

Fotografia horror a săptămânii: Alina Gorghiu în fața gării aproape abandonate din Schitu Golești

Luni, 28 August 2023 19:21

 

# A doua veste horror: se apropie alegerile. Iani Popa a început să reapară prin Argeș

Vești multe și proaste, după cum vedeți. Ce credeți că a mai făcut minunata echipă liberală, condusă de doamna ministru de juxtiție, Alina Gorghiu? A defilat prin județ, că pe la ministere nu prea te vede nimeni, iar de muncit se muncește... altă dată. Echipa s-a dat cu trenul și s-a fotografiat la greu, că facebook-ul duce cam orice. A (re)apărut în peisaj și Iani Popa, prilej pentru a fi îndrugate niște aberații mai înalte decât Carpații Meridionali. De toți, pentru că toți au preluat din înțelepciunea centrală a partidului și au distribuit pe conturile lor electronice. Ia auziți și vă minunați (cruciți):

Mașini cu ITP fals, depistate în Argeș!

Luni, 28 August 2023 15:33

 

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

 

Au început controalele la Spitalul Câmpulung și la Spitalul Costești

Luni, 28 August 2023 12:23

 

# Concluziile preliminare ale controlului de la Spitalul Județean au fost transmise către Ministerul Sănătății

După controlul desfășurat de comisia instituită de prefectul Radu Perianu la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești au urmat verificări și la Spitalul Câmpulung și Spitalul Costești. Primele rezultate vor fi făcute în zilele următoare. De asemenea, concluziile preliminare ale controlului de la SJU Pitești au fost transmise către Ministerul Sănătății!

 

Simona Bucura Oprescu: „Avem în vedere înființarea unui Registru Electronic al Beneficiarilor și al Furnizorilor de Servicii Sociale”

Luni, 28 August 2023 12:17

 

Ministrul Muncii, deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu a continuat seria de întâlniri cu ONG-urile din domeniul asistenței sociale în vederea modificării legislației specifice

Simona Bucura Oprescu: ”Am avut o nouă întâlnire cu organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) din domeniul asistenței sociale.

Lucrăm împreună la un set de propuneri pentru pachetul de modificări legislative în domeniul asistenței sociale și creșterea calității în domeniul serviciilor sociale.

 

 

Primarul Cristian Gentea, vizită de lucru pe șantier. Investiție de peste 100 milioane de euro care prinde contur în Pitești

Luni, 28 August 2023 11:38

 

Primarul Cristian Gentea a făcut, săptămâna trecută, o vizită de lucru în șantierul Argeș Mall, alături de Valentin Mirică - director proiect Argeș Mall - Prime Kapital.

Pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, compania Prime Kapital va dezvolta pe lângă centrul comercial, o pasarelă auto – pietonală, care va rezolva o necesitate de infrastructură rutieră în zonă. Pasarela va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

 

Se redeschid creșele din Mioveni!

Luni, 28 August 2023 11:24

 

Începând de luni, 4 septembrie 2023, DOAR CREȘELE de pe raza orașului Mioveni își vor relua activitatea la programul normal! Atenție! Decizia nu se aplică și altor unități de învățământ! Având în vedere diversele lucrări care tocmai s-au finalizat și care au constat în reaparații curente, amenajarea și modernizarea spațiilor, pentru a respecta normativele privind siguranța și sănătatea copiilor, creșele vor intra într-un amplu proces de curățenie. În toate spațiile vor fi aplicate tratamente de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, urmate de o perioadă în care substanțele folosite vor deveni inactive și total inofensive. Pentru alte informații, părinții pot lua legatura direct cu reprezentanții unităților de învățământ în cauză!


 

 

Atelier de lucru - „Tabăra Națională de Creație Plastică – Pictură, Grafică” Pitești

Luni, 28 August 2023 11:02

 

Natură, culoare, inspirație și talent la „Tabăra Națională de Creație Plastică – Pictură, Grafică” Pitești. Artiștii reuniți în cadrul atelierului de lucru se pregătesc de vernisajul expoziției, care va avea loc luni, 28 august, de la ora 16:00, în holul Primăriei Pitești.

Participanții de la a VIII-a ediție a taberei de creație sunt șase artiști plastici consacrați, cunoscuți la nivel național și nu numai, datorită unor cariere artistice impresionante:

 

DTO Rally pornește în Campionatul Mondial de Raliuri cu două echipaje

Luni, 28 August 2023 10:55

 

# Prima prezență în cea mai importantă competiție la nivel mondial pentru echipajele Cristian Dolofan/Traian Pavel și Eugen Cărăgui/Robert Fus

Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) este visul oricărui pilot sau copilot, cu competiții legendare care au scris istorie în cei peste 50 de ani de activitate. Astfel, dorința unei participări la cel mai înalt nivel de pe glob i-a convins pe Cristian Dolofan, Traian Pavel, Eugen Cărăgui și Robert Fus că Acropolis Rally va marca debutul acestora în WRC. Etapa are loc între 7-10 septembrie.

 

 

30 de ore de atmosferă incendiară la Analogue Festival

Luni, 28 August 2023 10:50

 

 

A fost atmosferă incendiară la Analogue Festival, în ultimul weekend al verii. Zeci de mii de oamenii s-au distrat pe parcursul celor trei zile de festival în Platoul Făget, locul de desfășurare al celul mai important festival al județului Argeș. Pe scenă au urcat rând pe rând artiști consacrați din țară și din străinătate.

A fost un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii. Muzica a fost pentru toate gusturile și vârstele. Nu au lipsit nici activitățile spectaculoase care au transformat platoul Făget de lângă Mioveni într-un board game uriaș. Participanții s-au putut bucura și de senzația oferită de balonul cu aer cald, iar norocoșii au prins apusul de la înălțime.

 

Argeșean acuzat de de evaziune fiscală cu fier vechi

Joi, 24 August 2023 12:09

 

 

Un argeșean este acuzat că în calitate de administrator al unei societăți din comuna Buzoești a înregistrat în contabilitatea firmei cheltuieli fictive. Omul de afaceri ar fi înregistrat peste 400 de facturi fiscale reprezentând achiziții nereale de bunuri, în principal fier vechi, de la șapte societăți comerciale.

Dănuț C. a fost trimis în judecată, recent, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 50.000 de lei. Cercetările în cauză au plecat de la o sesizare penală formulată de ANAF în ianuarie 2020.

 

 

Luptă finală pentru mega-spațiile Supercom din Pitești

Joi, 24 August 2023 07:27

 

# Sunt licitate magazine din complexul ”Fortuna”, de la ”Ciocârlia”, ”Albina” și altele

Supercom, o firmă care a făcut istorie în Pitești, este pe cale de a pierde bătălia cu creditorii. Pentru că, pe 7 septembrie, spațiile societății – plasate în zonele cele mai bune, din punct de vedere comercial, din oraș - vor fi scoase la licitație de executorul Vlad Pisculungeanu. Este vorba de magazine mari din cartierul Banat, din Găvana (complexul Albina), din Prundu (Bd. Petrochimiștilor), din Negru Vodă (complex Ciocârlia), din zona ultracentrală (complex Fortuna) etc.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ORTODONȚIA

Joi, 24 August 2023 07:07

 

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orala. Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dinților, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

• Completează tratamentul protetic,  permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

 

Profesorii au participat la programul de pregătire în domeniul gastronomiei sustenabile

Miercuri, 23 August 2023 21:29

 

 

 

# 16 profesori din 14 licee din țară au participat la programul de pregătire în domeniul gastronomiei sustenabile coordonat de chef Florin Kiss; # Acest program este parte a proiectului Educație pentru Gastronomie Sustenabilă, implementat de WorldSkills România și Carrefour România, cu sprijinul Fundației Carrefour din Franța; # Proiectul este adresat elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic și urmărește dezvoltarea și implementarea în școli a unei noi discipline de studiu privind reducerea risipei alimentare, prin gătit și consum responsabil; # Sub coordonarea profesorilor și a experților din domeniu, elevii pasionați de gastronomie vor putea reprezenta România la olimpiadele de meserii WorldSkills – etapele naționale, europene și internaționale.

Fost angajat la ISU - trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

Miercuri, 23 August 2023 19:11

 

Un pompier argeșean a fost depistat de polițiști în timp ce conducea mașina sub influența alcoolului. Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 2 august 2021, pe DN 65A, pe raza comunei Buzoești. Șoferul a fost oprit în trafic în jurul orei 07.30 dimineața.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv 0,59 mg/l alcool în aerul expirat. Șoferul a declarat polițiștilor că a consumat băuturi alcoolice. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că acesta a avut în sânge o alcoolemie de 1,72 g/l.

 

 

Trei piteșteni, condamnați pentru că au înscenat un accident pentru a obține despăgubiri ilegale

Miercuri, 23 August 2023 12:54

 

# Au vrut bani de la firma de asigurări

Trei argeșeni au înscenat un accident pentru a primi despăgubiri de la firma de asigurări. Nu au primit banii mult doriți, iar săptămâna trecută au fost și condamnați la închisoare pentru faptele săvârșite. Presupusul accident a fost demontat de reprezentanții societății de asigurări, în urma verificărilor făcute în cauză. S-a stabilit că acesta nu s-a produs așa cum a fost relatat de cei trei inculpați. Judecătoria Pitești a dat pe 17 august 2023 hotărârea în cauză.

Cosmin Cristian P. a fost condamnat la 2 ani și 20 de zile de închisoare cu executare. Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale. Instanța a stabilit că infracțiunile au fost săvârșite în termenul de supraveghere stabilit într-o altă cauză în care a fost condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lucrările pentru modernizarea DJ 503, care traversează comuna Oarja, sunt în grafic

Miercuri, 23 August 2023 12:05

 

Primarul comunei Oarja, Constantin Bâlea (foto), are vești bune pentru locuitori. „Lucrările pentru modernizarea DJ 503 – drum ce traversează comuna Oarja – avansează, iar investiţia începe să prindă contur. Le mulţumesc locuitorilor din comună pentru înțelegere, pentru că au suportat disconfortul creat, dar şi unele etape mai puțin plăcute în realizarea proiectului!”, a transmis primarul localității Oarja.

 

 

Pagina 8 din 448

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea