Lupii, din cauza gerului, atacă stânele din Dâmbovicioara

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:31

# Dumitru Secăreanu (foto), primarul comunei: ”N-au făcut mari stricăciuni, dar au omorât în ultima perioadă peste 12 animale”
Localnicii satului argeşean Podu Dâmboviţei, din comuna Dâmbovicioara, sunt terorizaţi de lupi, după ce animalele sălbatice au omorât, numai în ultimele zile, 12 oi din mai multe gospodării. Primarul comunei de care aparţine satul Podu Dâmboviţei: „E vorba de lupta pentru existenţă”.
Lupii au atacat gospodăriile din nordul judeţului Argeş, peste zece oi fiind omorâte numai săptămâna aceasta, iar localnicii se tem că viaţa le este pusă şi lor în pericol.

 

Șefii Consiliului Județean Argeș înfrâng din nou

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:59

# După șase luni de ”reorganizare”, la Regia Județeană de Drumuri se întoarce fostul director, Alina Nicolau

La jumătatea anului trecut, la doar câteva zile în noua funcţie, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, doctorul Dan Manu s-a convins că e cazul să taie în carne vie în aparatul de specialitate cu care va trebui să lucreze în următorii patru ani. „Cine nu se conformează, pleacă! A trecut vremea în care dormeam în fucnţie pe bani publici!” era avertismentul lansat, pe ton de ameninţare, chiar în conferinţa de presă a instituţiei de la sfârșitul lunii iunie. Primii pe listă, intraţi în colimatorul preşedintelui CJ, au fost cei de la Regia Județeană de Drumuri.

Văzând, în sfârșit, că are cu cine, dar nu are cu ce, C.J. Argeș s-a decis să cumpere autoutilitare, autobasculante și trailer pentru drumurile județene

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:57

Șase luni au trebuit șefilor din Consiliul Județean ca să își dea seama de faptul că nici Alina Nicolau, nici stația de asfalt de la Căteasca și nici măcar Elodia  nu sunt vinovate de faptul că nu merge treaba la Regia de Drumuri. Fără utilaje, fără mașini, nu poți fi performant. Stația de asfalt a început să producă, însă, chiar și pentru nevoile proprii trebuiau închiriate mașini specifice, ceea ce ducea, imediat, la întârzieri și chiar la pierderi economice. Deasemenea, stația de asfalt nu avea laborator propriu pentru testarea producției, ceea ce făcea toată chestiunea deosebit de ilegală, lucru băgat, pe furiș, sub covor, de șefii CJ Argeș, imediat după ce s-au pozat, făloși, cu stația de asfalt în spate.

 

Prefectul Cristian Soare a prezentat bilanțul activității din ultimul an

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:55

Simțind că bate vântul schimbării, inclusiv al schimbării sale, prefectul județului, Cristian Soare, a prezentat un bilanț al activității desfășurate în fruntea instituției: ”Am dorit să prezentăm un bilanţ al activităţii pentru anul 2016.Cele 10 luni şi jumătate  de mandat au presupus o activitate intensă,  plină de evenimente.”  Culmea bunului simț, prezentarea cuprinde și capitolul de ”nerealizări”, o zonă pe care politicienii o evită în ultimul hal. Felicitări pentru asta, domnule prefect!

Noul ARO, aproape de relansare. Dar nu la Câmpulung, ci la Iaşi

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:47

# Prototipul noului Aro a fost realizat de studenţi din fiare vechi şi din piese preluate de la alte maşini.
Alură îndrăzneață, praguri și bull-bar din inox, ținută înaltă. Este vorba de noul ARO, mașină care, iată, nu vrea să moară. Culmea, autoturismul de teren legendar nu este resuscitat la Câmpulung Muscel, acolo unde a scris istorie, ci tocmai la Iași.

 

Pentru că nu mai au unde să țină mașinile, frații Adrian și Liviu Pătrașcu scot la vânzare un Mercedes SL AMG

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:46

Cei doi tineri frați afaceriști, Adrian și Liviu Pătrașcu, sunt posesorii celor mai luxoase mașini din județ. Pe care le și schimbă destul de des, odată cu apariția de noi modele. Nenumărate modele de Mercedes, Audi, BMW, dar și mărci exotice precum Aston Martin DB9 au trecut prin mâinile celor doi tineri patroni, a căror principal afacere este stația de betoane VSC din Albota. Doar că, odată cu achiziționarea de noi modele, cele mai vechi trebuie să dispară din garaj.
Așa încât, iată, un superb Mercedes SL este oferit spre vânzare. Mașina datează din 2012, are motor de 5500 cmc. și dezvoltă 564 cai putere.

Primarul din Oarja a încercat din nou, fără succes, să recupereze 700 de milioane lei vechi de la firma lui Cătălin Nicolau

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:16

# O singură speță, două rânduri de procese

În vara anului trecut, după un an de procese, la Tribunal și Curtea de Apel, a fost emisă hotărârea definitivă din procesul Primăriei Oarja cu firma omului de afaceri Cătălin Nicolau, Valah Construct. Acesta din urmă a încasat ceva bani în plus, bani pe care Primăria Oarja a considerat că îi poate recupera. Fără succes însă...

 

Șerban Valeca și-a făcut cinste, după alegerile parlamentare, cu un Jeep nou-nouț

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:13

Ministrul Cercetării şi Inovării, Şerban-Constantin Valeca, deţine trei terenuri, trei case, o maşină marca Jeep cumpărată luna trecută, bijuterii şi timbre în valoare de aproximativ 14.000 de euro şi, împreună cu soţia sa, are în conturi peste 450.000 de lei, 66.000 de euro şi 11.000 de dolari.
Ministrul Cercetării şi Inovării, Şerban Valeca, şi-a publicat declaraţia de avere pe pagina de internet a Guvernului şi, potrivit acesteia, el deţine două terenuri intravilane şi unul agricol în Piteşti şi Ştefăneşti, toate fiind dobândite prin moştenire.

Avocata Folescu, condamnată la doi ani de închisoare pentru trafic de influență

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:47

Cunoscuta avocată din Pitești, membră a Baroului Argeș , Filoftia Folescu a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii Curții de Apel Pitești, aceasta fiind trimisă în judecată de către DNA Pitești în anul 2015 pentru trafic de influență .  Hotărârea magistraților nu este definitivă, avocata făcând apel. Însă, acesta nu fost singurul lucru dispus de magistrații Curții de Apel Pitești, instanța luând decizia de a confisca și suma de 17.000 de lei de la inculpată.

 

Deși încasează anual sume fabuloase din chirii, patronul Vinalcool, Marian Drăgușin, este executat silit pentru datorii neachitate la bancă

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:38

Omul de afaceri Marian Drăgușin este o figură binecunoscută în zona de business a județului. Proprietar al fabricii de oțet de la Topoloveni, a încercat mai multe domenii de activitate de-a lungul timpului. După ce a eșuat cu supermarketul din Exercițiu, ”New Planet”, Drăgușin a dat, efectiv, lovitura. Pentru că, după închiderea afacerii, a închiriat spațiul, pe o grămadă de bani, unui alt om de afaceri, Liviu Ionică, proprietarul lanțului de magazine ”JAM”. Ulterior, încă două etaje au fost închiriate pentru o sală de sport, din cele două chirii Marian Drăgușin încasând, lunar, câteva sute de milioane de lei vechi.

Procesul cu miză de un milion de euro între Valah Construct și Direcția Apelor, aproape de final

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:30

Primăvara acestui an ar putea lovi cu valuri uriașe, de tsunami financiar, sediul Direcției Apelor. Pentru că  la 13 februarie (zi cu ghinion!?) ar putea fi ultimul termen în procesul intentat instituției de Valah Construct, firmă aparținând omului de afaceri Cătălin Nicolau.
Acțiunea în justiție a demarat pentru că, în urmă cu aproximativ trei  ani, o licitație cu sumă exorbitantă a tulburat, parțial, vederea constructorilor locali: o mie de miliarde de lei vechi – la concurs – pentru amenajarea hidrotehnică a râului Argeș, construirea de praguri de fund, gabioane, întărirea malurilor etc. Licitația se ține și este câștigată de Valah Construct.

 

Casa lui Ion Vâlcu, fostul șef de la Hotel Muntenia, a fost scoasă, din nou, la vânzare

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:13

# Deși executorul judecătoresc a redus prețul cu 25%, acesta depășește, în continuare, 200.000 de euro

Fostul șef al restaurantului Muntenia, odată plin de bani, din cauza războaielor duse cu foștii parteneri de afaceri, a ajuns cu casa scoasă la vânzare. Este vorba chiar de somptuoasa vilă din strada Câmpului, un imobil de mari dimensiuni, ridicat pe patru nivele. Suprafața construită a vilei este de aproximativ 300 m.p., aceasta beneficiind și de terenul aferent, de cca. 1000 m.p. Deși executorul Ion Iordache a redus cu 25% prețul pentru vânzare, acesta rămâne destul de sus. Mai exact, pentru licitația din 26 ianuarie, se cer 961.795 lei, care reprezintă 75% din prețul la care a fost evaluată proprietatea, acesta fiind de 1.282.394 lei.
Laurențiu STOICA

Click AICI pentru vizualizerea anunțului de vanzare

EVENIMENT! Doi argeșeni au marcat, decisiv, învestirea lui Donald Trump din 20 ianuarie!

Luni, 23 Ianuarie 2017 21:51

# Lucrarea ”PREȘEDINȚII STATELOR UNITE ALE AMERICII ÎN VIZIUNE INFORMALĂ” – prima parte, oferită, gratuit, pe site-ul www.atitudineinarges.ro

Vineri, 20 ianuarie 2017, a fost instalat, oficial, la Casa Albă, cel de-al 45-lea președinte al SUA, Donald Trump. La eveniment au participat, din partea României, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și primul ministru al țării, Sorin Grindeanu.

 

Ședință cu scandal, vineri noapte, la PNL Argeș

Luni, 16 Ianuarie 2017 23:29

#  Virgil Baciu, primarul comunei Corbi: ”Am fost radiat din partid. Le mulțumesc!” # Membrii Biroului Permanent Județean, demisie în bloc

Conferința de presă susțintă, la sfârșitul săptămânii trecute, de proaspătul deputat Dănuț Bica, nu a adus mai nimic nou. Parlamentarul s-a lansat, așa cum îi stă bine unui membru al opoziției, într-o serie de critici la adresa actualilor guvernanți, având grijă însă în a îi lăuda pe cei locali, care, de-a lungul timpului, l-au menținut în diverse funcții bine plătite.

Șeful de la neurochirurgie trage un semnal de alarmă

Luni, 16 Ianuarie 2017 23:27

# În timp ce la nivelul județului se discută de extindere la Morgă, problemele celor (încă) vii se amplifică # Prof. univ. dr. Mihai Popescu: ”Nu pot rezista, singur, la infinit. Este vorba de  600-700 de intervenții chirurgicale pe an”

Rămas singur, ”la cuțit”, după plecarea, în Regatul Unit, a neurochirurgului George Mihalache, șeful secției de neurochirurgie de la Județean, prof. dr. Mihai Popescu, nu se plânge, însă este conștient că nu va putea rezista unui ritm nebunesc, singur, la nesfârșit.

 

Pronunțarea verdictului în procesul Codruței Kovesi cu jurnaliștii Antena 3, amânat cu două săptămâni de magistrații Curții de Apel Pitești

Luni, 16 Ianuarie 2017 23:25

Miercurea trecută, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi s-a aflat, din nou, la Pitești, unde a avut un nou termen la Curtea de Apel, în procesul intentat postului de televiziune Antena 3 și jurnaliștilor Mihai Gâdea, Radu Savaliuc, Mugur Ciuvică, Radu Tudor și Bianca Nae.

Un alt dosar de urmărire penală pentru fals și uz de fals pe numele fostului deputat Sorin Buta

Luni, 16 Ianuarie 2017 23:23

Aflat în prezent la al doilea mandat, actualul președinte al Federației de Bob și Sanie, argeșeanul Sorin Buta, pare că a fost prins în morișca dosarelor penale ce au luat naștere încă din perioada pe când era parlamentar de Argeș la Camera Deputaților.

 

Val de schimbări la Serviciul Teritorial DNA Pitești

Luni, 16 Ianuarie 2017 21:17

# Procurorul Laurențiu Palaghiea s-a reîntors la Parchetul Tribunalului Argeș

La începutul lunii noiembrie, unul dintre cei mai cunoscuți procurori din Argeș, Laurențiu Palaghiea a înaintat către DNA Pitești o cerere în care și-a solicitat încetarea activității la sediul Anticorupției și cerea revenirea pe o funcție de execuție în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: ”Sperăm la un buget propriu de minim 35 miliarde lei vechi”

Luni, 16 Ianuarie 2017 21:12

# În comună se lucrează pentru implementarea a două proiecte uriașe: 17 km. de rețea de canalizare și 20 km. de șosele asfaltate

Primarul comunei Valea Iașului, Nicolae Barbu, privește înapoi, către anul care tocmai a trecut, cu mândrie. Pentru că a reușit să finalizeze proiecte importante de infrastructură. ”Chiar dacă nu am reușit să le inaugurăm pe toate” – așa cum ne spune, mai în glumă, mai în serios, chiar Domnia Sa.

 

Un consorțiu de trei firme cunoscute din județ va reabilita Colegiul Zinca Golescu pentru aproximativ 40 de miliarde de lei vechi

Luni, 16 Ianuarie 2017 21:01

La aproape jumătate de an de la lansarea licitației pentru reabilitarea Colegiului Zinca Golescu, după ce procedura de atribuire a fost încetinită de Finanțele Argeș pentru că au cerut o parte din actele proiectului pentru un control de rutină, a fost selectată asocierea de fime ce se va ocupa de consolidarea uneia dintre instituțiile de elită din Argeș.

Deși omul de afaceri a decedat, averea lui Vatică Bold este urmărită, în continuare, de creditori

Luni, 16 Ianuarie 2017 20:59

Crăciunul care tocmai a trecut a adus o veste proastă pentru oamenii de afaceri din Argeş. Vatică Bold s-a stins din viaţă, asta după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Vatică Bold a fost unul dintre primii întreprinzători din judeţul nostru, după Revoluție făcând bani din diverse domenii de activitate, principalele fiind construcții, comerț și reparații auto, imobiliare. La un moment dat, la firmele întreprinzătorului argeșean lucrau câteva sute de oameni.

 

Pagina 8 din 116

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea