Rapsodia Păstorească de la Corbi a ajuns la cea de-a 47-a ediție

Luni, 29 Mai 2017 12:59

Duminică s-a desfășurat cea de-a 47-a ediţie a „Rapsodiei păstoreşti” de la Corbi, eveniment organizat de Primărie şi Consiliul Local. Programul a început la ora 10, cu vizitarea muzeului din localitate. Parada cântecului, dansului şi portului popular a luat startul la ora 11, din centrul civic; au defilat ansambluri cu specific păstoresc din Argeş, Gorj, Sibiu, Vâlcea şi Olt.

 

Florin Frătică nu mai are dreptul de a fi viceprimar și nici consilier local la Bradu

Luni, 22 Mai 2017 23:20

# Legea este clară, chiar dacă unii bat câmpii!
Sfârșit de carieră, în vârful sacului cu bani denumit Primăria Bradu, pentru Florin Frătică. Deși acesta susține, sus și tare, că nu este așa. Doar că legea este lege, și trebuie respectată chiar și de persoanele care au ocolit-o și jonglat-o până acum așa cum au vrut ei.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Pitești a decis condamnarea viceprimarului din Bradu, Florin Frătică, la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea lasă loc de ambiguități, însă numai pentru cineva care dorește să se mai agațe de câte o formulare alambicată. Sau pentru proști. În rest, lucrurile sunt clare: un condamnat, conform mai multor legi în vigoare ale statului român, nu mai poate ocupa funcțiile publice cu care a fost investit la alegeri.

Zece ani de procese, fără niciun rezultat, pentru o moștenire de câteva sute de hectare!

Luni, 22 Mai 2017 23:17

# Adina Florea: ”Vor să se folosească de instrumentul numit «justiție» pentru a-mi da o hotărâre de respingere.”
După 27 de ani trecuți de la Revoluție, iată, problema repunerii în drepturi a celor abuzați de regimul comunist este departe de a se fi încheiat. În unele cazuri nu s-a putut. În multe însă, poate în cele mai multe, nu s-a vrut. În anumite cazuri, nu se vrea nici acum. Probabil, cazul de mai jos, se încadrează, cu brio, la ultima categorie.
Adina Florea locuiește în București. Și, de 15 ani, regulat, vine, cum poate, la Pitești, uneori și de câteva ori pe lună, pentru a fi de față la procesele deschise, pe fond funciar.

 

APIA - Centrul Judeţean ARGEŞ. S-a încheiat campania pentru depunerea cererilor unice de plată aferente campaniei 2017

Luni, 22 Mai 2017 23:10

Luni, 15 mai 2017, ora 24:00, Agenția de Plăți şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017. În anul 2016, la APIA Argeș, au depus cereri 23.615 fermieri pentru 173.511,96 hectare, iar în 2017,  23.046 fermieri au depus cereri pentru 175,269.39 hectare. Se observă o creştere a suprafeţei eligibile, în anul 2017, de 2.349,07 hectare. Așa cum subliniază și domnul ministru al agriculturii: ”Scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente demonstrează că exploatațiile s-au unit, asocierea fermierilor fiind din ce in ce mai necesară în vederea consolidării rolului acestora pe piață”.

Bani publici risipiți cu larghețe, expertize ținute, încă, la secret

Luni, 22 Mai 2017 22:59

# Reprezentanții CJ Argeș refuză desecretizarea expertizelor de la Molivișu. Motivul invocat: cercetarea penală în curs
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, refuză în continuare să dea publicității concluziile raportului de expertiză privind jaful pe bani publici făcut la Molivișu. Motivul este cercetarea penală în curs. Cel puțin așa susține noul șef al județului, deși, de un timp, nu prea îl mai crede nimeni. Că s-au furat bani, că s-au umflat indemnizații, toate acestea au fost, deja, probabil, anchetate, verificate. Cei implicați direct în proiect au fost, probabil, audiați. Atunci, de ce atâta secretomanie?

 

La Curtea de Argeş, exodul medicilor a ajuns la apogeu

Luni, 22 Mai 2017 22:58

# Pentru a atrage specialişti la spitalul din oraşul Basarabilor, primarul Panţurescu le oferă locuinţe de serviciu
După cum v-am mai relatat în urmă cu ceva timp, la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş există o lipsă acută de personal, fiind nevoie de personal pentru aproape toate specializările existente, la începutul acestei luni fiind scoase la concurs 16 posturi vacante.
Pentru a putea combate acest fenomen ce a luat amploare atât la nivelul oraşului Basarbilor, cât şi la nivel judeţean şi naţional, administraţia locală a oraşului regal a aprobat în ultima şedinţă de Consiliu local construcţia a 14 locuinţe dedicate personalului din cadrul unităţii spitaliceşti.

D.N.A. Structura Centrală, descindere în forță la Primăria Bradu

Luni, 15 Mai 2017 12:10

# În aceeași zi, I.P.S. Calinic a fost prezent, în comună, la crosul ”Campionii Bucuriei”

Zi agitată, săptămâna trecută, pentru fostul primar din Bradu, Florin Frătică. Acesta a fost prezent, în prima parte a zilei, la crosul ”Campionii Bucuriei”, eveniment patronat de I.P.S. Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. La Primărie, însă, îl aștepta o echipă operativă a D.N.A. – Structura Centrală, venită cu ordin să ridice toate situațiile cu retrocedări efectuate în ultimii 15 ani.

Marțea trecută, în comuna Bradu, a avut loc un eveniment deosebit - crosul „Campionii Bucuriei”, organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu sprijinul Primăriei Bradu.  La competiţia sportivă au participat elevi ai claselor V - VIII din Bradu și Albota, în special din familii defavorizate, iar câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii, diplome şi premii în bani. Traseul pe care l-au parcurs elevii a fost următorul: Strada Buna Vestire,  de unde s-a dat startul, iar locul de sosire a fost la Biserica „Buna Vestire”.

 

Zona de nord a Piteştiului, din ce în ce mai atractivă pentru oamenii de afaceri puternici ai Argeşului

Luni, 15 Mai 2017 12:05

Anul 2017 aduce, pentru municipiul reşedinţă de judeţ, proiecte noi imobiliare realizate de cunoscuţi oameni de afaceri care doresc să revitalizeze piaţa imobiliară din nordul Piteştiului, având în vedere cererea mare de locuinţe,demarând astfel construcţia a noi ansambluri rezidenţiale de lux.  În acest sens, pe lângă construcţiile realizate de investitorii din mediul privat ce provin din diverse domenii de activitate şi care au transformat zona cartierului Găvana într-un adevărat şantier, se pare că şi cei cu ştate mai vechi în domeniul real estate şi chiar cei care sunt new entry în acest domeniu par să fie atraşi de nordul Piteştiului, aflat într-o continuă dezvoltare şi care este şi una dintre cele mai populate zone din oraş.

Sărbătorile Argeşului şi Muscelului ar putea fi ţinute la grădina de vară, dacă sunt finalizate la termen lucrările de reabilitare

Luni, 15 Mai 2017 11:59

Pentru sfârşitul lunii august, când va avea loc cel mai mare eveniment dedicat argeşenilor, şi anume, cea de-a XI a ediţie a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, conducerea Consiliului Judeţean şi-ar dori ca în acest an manifestările organizate cu prilejul acestui eveniment, sau poate chiar începând cu Festivalul Carpaţi, să aibă loc la grădina de vară a Piteştiului, dacă lucrările de reamenajare vor fi finalizate înainte de termen.

 

Și f… și cu banii luați! Primarul din Oarja, Costel Bâlea, pus să plătească și 100 de milioane pentru avocați

Luni, 15 Mai 2017 11:54

# După ce a pierdut și procesul pentru plata sumei de 700 milioane de lei vechi
Ultima perioadă nu a fost una tocmai fastă pentru Costel Bâlea, primarul comunei Oarja. În iarnă, procurorii DNA au descins la sediul instituției pe care o conduce, de unde au ridicat mai multe rânduri de documente privitoare la achiziții publice.  Potrivit comunicatului DNA, percheziţiile au fost efectuate de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti.

Turcii de la Yildiz Entegre - investiţie de 150 de milioane de euro într-o fabrică de prelucrare a lemnului din Oarja

Luni, 15 Mai 2017 11:48

Săptămâna trecută, într-un cadru inedit oferit de Hotelul Ramada Piteşti, reprezentanţii grupului Yildiz Entegre, companie cu capital turcesc, au lansat oficial deschiderea lucrărilor la cea mai nouă fabrică de prelucrare a lemnului din comuna Oarja, ce va produce MDF (Medium Density Fibreboard), un lemn superior calitativ PAL-ului ce este utilizat în industria prelucrării lemnului, implicit a mobilei.

 

Lidia Buble și Sandra N vor cânta, pe 28 mai, la Ziua Comunei Bradu

Luni, 15 Mai 2017 11:32

Noul primar al comunei Bradu, Dan Stroe, pregătește intens sărbătoarea comunei, sărbătoare la care dorește să adune, prin înțelegere și voie bună, toate taberele care, până mai ieri, se războiau.
Dan Stroe: ”Îmi doresc să fie o sărbătoare fără politică, o sărbătoare fără campanii electorale. În fond, ziua este dedicată locuitorilor comunei, așadar, aceștia trebuie să fie în prim plan, să se simtă bine. Pentru configurarea echipei care va urca pe scenă m-am consultat cu mai mulți colaboratori și am decis să alegem o combinație echilibrată între muzica ușoară și cea populară.”

BRIT Motor AG a participat la Ceremonia de acreditare a noilor membri ai „Ordinului European al Cavalerilor Vinului”

Luni, 15 Mai 2017 11:23

BRIT Motor AG a participat la Ceremonia de acreditare a noilor membri ai „Ordinului European al Cavalerilor Vinului”, eveniment ce s-a desfășurat la Primăria Orașului Pitești și în cadrul complexului „Cornul Vânătorului”.
Surpriza adusă de BRIT Motor AG participanțiilor a fost posibilitatea de a admira îndeaproape și testa cele mai noi modele Land Rover. Legendarele autoturisme de teren din gama Discovery, Discovery Sport, un SUV compact și eficient, Noul Discovery cel mai versatil Land Rover de până acum, dar și impunătorul, puternicul și sportivul Range Rover Sport.

 

Pentru că nu s-a vândut la prima licitație cu prețul de evaluare, executorul judecătoresc a redus cu 25% prețul vilei de jumătate de milion de euro a lui Dan Săndulescu

Luni, 15 Mai 2017 11:20

Așa cum am scris și anterior, fostul patron al Euro Petrol S.R.L., fost polițist la Circulație, Dan Săndulescu nu mai scapă, iată, de problemele financiare cu care se confruntă de prin 2013. Acesta din urmă este, dealtfel, și anul în care Săndulescu a solicitat, la Tribunalul Comercial, insolvența firmei Euro Petrol, cu datorii totale acumulate la sfârşitul anului critic de 6.031.442 lei. Iată că, în momentul de față, executorul judecătoresc Vlad Pisculungeanu licitează pentru a doua oară  vila fostului polițist, situată

Rămâne viceprimar sau se duce acasă!? Procesul penal al lui Florin Frătică, în pronunțare

Luni, 15 Mai 2017 11:19

Procesul penal al fostului primar din Bradu este în pronunțare, la Curtea de Apel Pitești.  În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat sentința în dosarul în care acesta este cercetat pentru conflict de interese, sentință care nu îi este deloc favorabilă fostului primar de la Bradu.
”Condamnă pe inculpatul Frătică Dragomir Tudor Florin la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor

 

Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat la închisoare

Luni, 15 Mai 2017 11:17

# Acesta își pierde, astfel, mandatul. Vor avea loc alegeri anticipate
Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat, săptămâna trecută, de judecătorii Curții de Apel Pitești. Acesta a primit  1 an de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, iar pentru o perioadă de doi ani, pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, respectiv: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

De la Frătică pentru prieteni, să trăiască! Peste un milion de euro, cu încredințare directă, la Bradu, pentru firmele lui Cudalbu și George ”Hoțu”

Luni, 08 Mai 2017 14:14

Bugetul anual de aproape 300 de miliarde de lei vechi al celei mai bogate comune din Argeș a constituit, în ”era” Frătică, echivalentul unui stup plin cu miere, în jurul căruia au roit... firmele interesate. Culmea, în multe cazuri, au fost asfaltate drumuri ce duceau în mijlocul câmpului, sau, așa cum am mai prezentat, au apărut parcuri în zone nelocuite, pe când alte străzi nu au fost asfaltate niciodată.

Teodor Cudalbu și George ”Hoțu”, cei doi locotenenți pentru lucrări ai fostului primar Frătică

Din Primăria Bradu s-au cheltuit sume uriașe pentru lucrări despre care numeroși localnici nu au auzit măcar.  Spre exemplu, s-au dat aproape 10.000 de euro pentru o ”decolmatare pod”. Alți 65.000 lei s-au cheltuit pentru ”încălzire centrală piscină”. Circa 100.000 de euro s-au dat pentru ”decolmatări șanțuri și rigole”. Alți 76.000 lei au fost cheltuiți pentru ”vopsit borduri” - și lista ar putea continua pe câteva pagini. Ei bine, toate acestea pălesc în fața celor doi campioni – beneficiari ai contractelor semnate cu Primăria Bradu. Cei doi șefi ai lucrărilor comunale sunt, așadar, Teodor Cudalbu și George Hoțu. Teodor Cudalbu a fost dat, în urmă cu câțiva ani, afară de la conducerea satelitului S.C. Apă Canal 2000 S.A., satelit numit S.C. EURO CONSTRUCT EDILITAR S.R.L., firmă în care s-au pompat sume uriașe la un moment dat, firmă în care, deasemenea, se plăteau

 

Constantin Nicolescu, condamnat de Curtea de Apel București în dosarul Podului Căteasca

Luni, 08 Mai 2017 14:12

# Fostul președinte al CJ Argeș primește, din nou, ani grei de închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat vineri de magistrații Curții de Apel București la 8 ani de închisoare în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca” Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în martie 2009, CJ Arges, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziție publică prin licitație deschisă, ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundații, amplasate pe drumuri județene, în localitățile Căteasca, respectiv Ciomăgești.

Săptămâna aceasta, Florin Frătică are ultimul termen în dosarul penal aflat pe rolul Curții de Apel Pitești

Luni, 08 Mai 2017 14:11

Săptămâna aceasta, luni, se desfășoară, probabil, ultimul termen în procesul penal al fostului primar din Bradu, Florin Frătică. În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat sentința în dosarul în care acesta este cercetat pentru conflict de interese, sentință care nu îi este deloc favorabilă fostului primar de la Bradu.
”Condamnă pe inculpatul Frătică Dragomir Tudor Florin la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor
- de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice,
- de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani,

 

Faurecia mizează pe un profit de 50 de milioane de euro la noua fabrică din Căteasca

Luni, 08 Mai 2017 14:05

Compania cu capital francez  Faurecia, ce activează pe piaţa din România din 2003 şi a raportat anul trecut vânzări de peste 219 milioane euro, a continuat extinderea în țară prin deschiderea recent  a unei noi fabrici în judeţul Argeş, la Căteasca, pe lângă cea existentă deja la Mioveni.
Noua fabrică este catalogată ca fiind una dintre cele moderne unităţi de producţie ale grupului Faurecia, aceasta fiind un furnizor pentru unii dintre cei mai importanţi producători auto din lume, precum Jaguar, Land Rover, Fiat Chrysler, Volvo, Ford, Peugeot Citroën şi Renault.

Ghinion cu repetiție! Procesul pentru platforma industrială dintre Curtea de Argeș și Valea Iașului se prelungește, tot din cauza expertului

Luni, 08 Mai 2017 13:53

Au trecut mai mult de trei ani de când, în sălile Tribunalului Argeș, se judecă dosarul de grănițuire dintre comuna Valea Iașului și municipiul Curtea de Argeș. Comuna  Valea Iaşului revendică zona de nord a municipiului Curtea de Argeș, în baza unor acte din anii 1960. Zona este de o importanță strategică, aici aflându-se platforma industrială a orașului, cu marii ei agenți economici, în frunte cu Fuchs. În joc este o suprafață de 140 ha. În plus, pe lângă  zona industrială  a municipiului, pe care Primăria Valea Iașului o cere în instanță, dacă va avea câștig de cauză, vor trece către comuna învecinată și gospodăriile de pe strada Vasile Lupu, împreună cu cele aflate vizavi de Electroargeș, dar și cu cele de pe partea dreaptă a străzii Fântânele, până la podul către Valea Danului.

 

Pagina 8 din 123

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea