Prefectura Argeș, blocată de lipsa materialelor sanitare

Luni, 30 Martie 2020 22:29

# Transportatorii încalcă regulile de igienă impuse pentru că nu au de ales!

Autoritățile locale au luat câteva măsuri pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus. Autobuzele „Publitrans”, de exemplu, sunt dezinfectate regulat, iar pentru siguranța șoferilor accesul în mașini nu se mai face pe ușile din față. Șoferii trebuie să poarte măști și mănuși. Care, însă, nu se găsesc pe niciunde.

 

Contractele cu Ara Soft - pietre de moară la gâtul primăriilor din Argeș

Luni, 30 Martie 2020 22:27

# Firma nu publică, pe site, la secțiunea ”CLIENȚI”, primăriile nemulțumite

Contractele cu Ara Software sunt, pentru multe din administrațiile locale ale județului, considerate niște pietre de moară. Venite de pe vremea lui Constantin Nicolescu, contractele (semnate, prin 2005, pentru 20 de ani) au fost, inițial, acceptate, pentru că banii se plăteau de către Consiliul Județean. După vreo 10 ani, odată cu descentralizarea, Consiliul Județean nu a mai putut face plăți primăriilor pentru firma de soft.

Mai bine mai târziu decât niciodată! Ministerul Sportului și-a dat seama că e stare de urgență și a amânat concursul de la Complexul Sportiv Bascov

Luni, 30 Martie 2020 22:26

# Planurile lui Duțulescu au fost amânate de coronavirus
Pe 18 martie, când întreaga țară se lupta cu problema coronavirus, Ministerul Tineretului și Sportului scotea la concurs mai multe posturi de directori și directori adjuncți la 10 cluburi sau complexuri sportive din țară. Printre acestea se afla și Complexul Sportiv Național Bascov, unde director interimar este Gheorghe Duțulescu, consilier local liberal la Pitești.

 

Primăria Pitești: Bonificația de 10% se acordă până la 30 iunie 2020

Luni, 30 Martie 2020 22:21

Pentru a evita aglomerația de la sediile organelor fiscale locale, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, Guvernul a adoptat, prin Ordonanța de Urgență nr.29/2020, privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, la art. V, alin (1), prorogarea primului termen de plată de la 31 martie 2020 la data de 30 iunie 2020, inclusiv, pentru plata impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, respectiv impozitului pe mijloacele de transport.

Șeful AEP: Organizarea la termen a alegerilor electorale, propusă pentru 28 iunie, a devenit cvasi-imposibilă!

Luni, 30 Martie 2020 22:16

# Alegerile locale ar putea fi amânate pentru la toamnă sau pentru părimăvara anului viitor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis către președinte, premier și președinții celor două camere ale Parlamentului o propunere pentru modificarea Codului administrativ pentru prelungirea mandatelor actualilor aleși locali, în condiţiile în care este puţin probabil ca alegerile locale să poată fi organizate în luna iunie.

 

Noul virus gripal împiedică, deocamdată, reunirea cu frații de peste Prut. Rapsodia Păstorească de la Corbi ar putea fi amânată

Luni, 30 Martie 2020 22:08

Primarul din Corbi ia în calcul amânarea evenimentului de suflet al comunei, Rapsodia Păstorească, ce se ție, de o jumătate de veac, la sfârșitul lunii mai.
Virgil Baciu:  Așa este, dacă lucrurile și situația epidemiologică nu evoluează înspre bine și, ca rezultantă, vom fi la fel de restricționați, nu vom putea organiza evenimentul. Rapsodia, anul acesta, s-ar fi întins pe două zile, 23 și 24 mai.

Prima ședință a Consiliului Județean Argeș prin teleconferință

Luni, 30 Martie 2020 20:56

# Dan Manu: „Asta înseamnă că oricine este interesat din România, din județ sau din Honolulu, ne poate vedea”

Prima ședință a Consiliului Județean Argeș desfășurată de acasă. Nimic nou, pesediștii au votat, fără excepție, propunerile, cu ”da”. Iar cei din opoziție au făcut la fel, dar mai greu...
Dan Manu: ”Bună ziua tuturor, bun găsit și pe această cale a counicațiilor. Asta înseamnă că oricine este interesat din România, din județ sau din Honolulu, ne poate vedea.”

 

Valabilitatea ITP-ului, rovinietei și a asigurării RCA nu se prelungește automat în perioada stării de urgență!

Luni, 30 Martie 2020 20:55

Odată cu instituirea stării de urgență au apărut mai multe neclarități în rândul conducătorilor auto în ceea ce privește valabilitatea și posibilitatea de prelungire a rovinietelor, a asigurărilor RCA și a ITP-ului.
În ceea ce privește situația rovinietei în perioada stării de urgență, CNAIR a precizat, într-un comunicat de presă, următoarele: 

Trei magistrați ai Judecătoriei Pitești solicită transferul la altă instanță

Luni, 30 Martie 2020 20:45

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza în ședința de marți, 31 martie, de la ora 10.00, solicitările de transfer venite din partea magistraților de la toate instanțele din țară. Și la nivelul instanțelor argeșene sunt mai mulți judecători care solicită transferul, după cum urmează:
- Alina Hubert, de la Judecătoria Pitești, solicită transferul la Tribunalul Argeș sau Tribunalul Specializat Argeș;
- Ana Maria Ruță, de la Judecătoria Pitești, solicită transferul  la Judecătoria Sectorului 5 București, Judecătoria Sectorului 2 București sau Judecătoria Sectorului 3 București;

 

Corin Boian: ”Pe Dan Manu... l-am sunat o zi întreagă ca să îi explic modul greșit în care șefa de secție gestionează problema...”

Luni, 30 Martie 2020 20:43

# Om de afaceri din Argeș: ”Suntem total nepregătiți!”

Că suntem nepregătiți, ca țară, ca județ, pentru o pandemie, știe oricine. Iată, însă, din nefericire, că apar cazuri concrete și, mai rău, apar încă de la debutul perioadei. Ceea ce nu este bine deloc, iar învățămintele ar trebui trase de către decidenți.

Donațiile primite la Secția de Boli Infecțioase, direcționate către unitatea sanitară desemnată să trateze cazurile COVID-19

Luni, 30 Martie 2020 20:42

Având în vedere situația actuală, la nivelul județului Argeș, au fost luate o serie de măsuri cu privire la reorganizarea serviciilor medicale pentru gestionarea cazurilor de COVID-19. Astfel, vă reamintim că în data de 16 martie, conducerea DSP Argeș a anunțat public că Spitalul Județean de Urgență Pitești va fi reorganizat ca unitate sanitară ce urmează să asiste cazuri suspecte și confirmate de COVID-19, motiv pentru care Adriana Molfea, managerul unității medicale, a decis intensificarea tuturor demersurilor întreprinse încă de la începutul acestei perioade, astfel asigurând o bună gestionare a crizei provocate de virusul COVID19.

 

Primarul din Corbi: ”ARATĂ CĂ ÎȚI PASĂ! ÎMPREUNĂ VOM REUȘI!”

Luni, 30 Martie 2020 20:41

# Primăria Corbi pune la dispozitie, gratuit, locuitorilor, măști de protecție

La Corbi, vineri, a avut loc o acțiune de ajutorare a persoanelor defavorizate, fără susținători sau altă formă de ajutor în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuintelor, conform art. 8 din Ordonața Militară.

Bisericile nu mai primesc bani de la Primăria Pitești

Luni, 30 Martie 2020 20:38

Municipalitatea piteșteană renunță să mai finanțeze lăcașurile de cult din municipiu, iar în schimb va contribui cu o sumă de bani în lupta pentru combaterea răspândirii COVID 19. Astfel, la ședința din 26 martie, a fost retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind „aprobarea Programului anual privind finanțarea nerambursabilă din fondurile bugetului local al municipiului Pitești, pentru activități nonprofit de interes general, aferent anului 2020”. În acest proiect era prevăzută o finanțare a bisericilor din Pitești cu suma de 200.000 de lei.

 

Măsuri urgente în Argeș! Spitalul din Mioveni - servicii medicale doar pentru cazurile COVID-19

Miercuri, 25 Martie 2020 18:56

 

Numărul celor care se află în izolare la domiciliu și a celor care sunt în custodie în zonele de carantină cresc. Drept urmare, miercuri s-a întrunit Comitetul Județean de Situații de Urgență al județului Argeș în care s-a luat măsura separării serviciilor medicale în regim de urgență. Astfel, Spitalul din Mioveni va asigura asistență medicală pentru cazurile COVID-19 și cazurile COVID-19 cu comorbidități. În schimb, Spitalul Județean de Urgență Pitești se va ocupa strict pe serviciile în regim de urgență, ci nu pe cazurile cu COVID. Dan Manu, președintele CJ Argeș, a oferit mai multe declarații în acest sens.

„Noi trebuie să separăm serviciile medicale care sunt pe COVID sau suspecte de contaminare COVID cu celelalte servicii pentru oamenii sănătoși.

Primarul de la Curtea de Argeș – două zile de izolare la domiciliu

Miercuri, 25 Martie 2020 12:38

 

Primarul de la Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, a intrat în izolare la domiciliu. Edilul ar fi luat contact pe 11 martie cu o persoană, care a fost diagnosticată recent pozitiv cu coronavirus. Edilul susține că va sta în carantină doar… 2 zile.

 

Marile dosare penale ale Argeșului, amânate de criza coronavirus

Luni, 23 Martie 2020 23:47

Activitatea de judecată a fost afectată în acest an atât de protestele magistraților, cât și de pandemia de coronavirus.  Deși au trecut aproape trei luni din acest an,  în mai multe cauze, care nu au caracter urgent, termenele de judecată au fost amânate în repetate rânduri. Este și cazul unor dosare penale, în care sunt implicate nume importante din Argeș.
Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a preschimbat termenul de judecată în mai multe cazuri care au avut termene în această perioadă. Printre cele mai mediatizate procese, cu argeșeni implicați, care au fost amânate amintim:

Primarul din Corbi le predă, gratuit, o lecție de economie guvernanților, în plină criză a coronavirusului

Luni, 23 Martie 2020 23:46

# Virgil Baciu: „Sunt doar câteva dintre măsurile care pot fi luate!”

Primarul din Corbi, Virgil Baciu, candidează pentru șefia Consiliului Județean Argeș. Deși ar fi putut să obțină, fără prea mari bătăi de cap, un nou mandat în fruntea localității natale, acesta a preferat o mutare, poate, incomodă.  Incomodă, este, însă, și poziția sa, una de atac, prin care le dă ”șah” celor ce se mișcă mai încet, ”ca la stat”.  Pentru că nu mai trebuie stat!

 

Primărița din Ștefănești îndeamnă la calm: ”Nu intrați în panică! Vom ajunge pe toate străzile și vom lua toate măsurile. Protejați-vă si nu ieșiți din casă!”

Luni, 23 Martie 2020 23:45

Primăria Ștefănești  a luat măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus, începând cu  birourile instituției și continuînd în întreaga localitate.
Primarul orașului Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, a dispus o serie de măsuri, care sunt aplicate în scopul asigurării securității și sănătății personalului, dar și pentru protecția contribuabililor. Încă de la primele informații cu privire la riscul de răspândire a infecției cu COVID - 19, în fiecare birou au fost asigurate produse igienico-sanitare, iar stocurile sunt reînnoite permanent.

Primarul din Bârla urechează pe șefii C.J. Argeș: „Nu este normal ca o astfel de comună… să aibă parte de același tratament arbitrar”

Luni, 23 Martie 2020 23:43

# Gheorghe Voicu: ”În Argeș, banii au fost mai degrabă împărțiți pe criterii politice…”

Primăria comunei Bârla a înaintat Consiliului Județean o listă cu investițiile aflate în derulare pentru care este nevoie de sprijin financiar, suma totală solicitată fiind de aproximativ 15 miliarde de lei vechi. În respectiva listă au fost incluse și proiectele cu finanțare europeană, a căror cofinanțare este prioritară  în scopul implementării acestora. Din păcate, suma alocată de administrația județeană a fost una extrem de mică, comparativ cu nevoile autorităților din Bârla.

 

Gheorghe Ciolan, șeful Poliției Câmpulung, a ieșit la pensie

Luni, 23 Martie 2020 23:39

# În locul său a fost numit comisarul șef Marian Iordache, adjunct al șefului Secției 1 Poliție Pitești

Comisarul șef Gheorghe Ciolan a încetat raporturile de serviciu la Poliția Câmpulung, cu ocazia pensionării. În locul său a fost împuternicit Marian Iordache, adjunct al șefului Secției 1 Poliție Pitești.

Numărul donatorilor de sânge, în scădere din cauza crizei coronavirus

Luni, 23 Martie 2020 23:25

# Apelul medicilor argeșeni: “Rugăm oamenii sănătoși să se prezinte la Centrul de Transfuzii”

Criza creată de infectarea cu coronavirus a afectat și centrele de transfuzii, numărul de donatori scăzând foarte mult în ultimele săptămâni. Îndemnul autorităților către populație, de a sta în casă, a afectat indirect și stocurile de sânge. Medicii fac un apel către oameni ca să se deplaseze la centrele de transfuzii.

 

Pagina 8 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea