Deputatul Gerea, în proces cu Poliția Rutieră Argeș

Luni, 18 Decembrie 2017 09:53

Deputatul Andrei Gerea, fost ministru al economiei, s-a luat la „trântă” cu IPJ Argeș. În aprilie 2016, deputatul Andrei Gerea (ALDE), aflat în trafic pe drumurile din județ, a fost oprit de un echipaj de poliție. Acesta a fost tras pe dreapta pentru că, în localitatea Vâlcelele, din comuna Merișani, mergea cu mașina peste limita legală de viteză stabilită pe acel sector de drum. 

 

19 firme prinse de ITM Argeș cu muncitori la negru, în noiembrie

Luni, 18 Decembrie 2017 09:52

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 172 de controale. Astfel, la 19 angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 35 de  persoane.
În urma acestor controale au fost  aplicate 20 amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 700.000 lei.

Hotărâre definitivă în dosarul patronului acuzat de evaziune fiscală prin videochat

Luni, 18 Decembrie 2017 09:46

# Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondat apelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș # Mircea Nicolescu: „Eu banii îi primesc afară și urez statului român multă stimă și respect”
În martie 2017, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Mircea Corneliu Nicolescu  la doi ani închisoare cu suspendare. Deși procurorii, în rechizitoriu, au precizat că „prin activitatea infracţională, inculpatul Nicolescu  Mircea Corneliu a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 1.327.969 lei”, instanța argeșeană a constatat un prejudiciu în valoare de

 

Stăpânii de sclavi din Berevoești condamnați - contestă executarea

Luni, 18 Decembrie 2017 09:43

În septembrie a.c., Curtea de Apel Pitești a respins apelurile a cinci inculpați din dosarul Sclavie la Berevoești. Astfel, cei cinci stăpâni de sclavi din localitatea argeşeană Berevoeşti, care au îngrozit o ţară întreagă prin metodele de tortură folosite, au primit pedepse cu închisorea cuprinse între 3 și 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, din care li se va deduce perioada petrecută în arest preventiv. Ciprian Onică a primit 4 ani şi 4 luni de închisoare, Aurel Onică - 5 ani şi 4 luni, Viorel Grancea - 4 ani şi 4 luni, Silvia Grancea - 3 ani, Ionuţ Cătălin Grancea - 4 ani şi 4 luni.

ADI SERVSAL Argeş continuă implementarea operaţională a sistemului de management integrat al deşeurilor

Luni, 18 Decembrie 2017 09:34

De la implementarea Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor în judeţul Argeş, ca rezultate pozitive se pot nota:  Realizarea gradului de 100% de acoperire cu serviciul de colectare şi transport al deşeurilor menajere. Eliminarea depozitelor neconforme, ca urmare că toţi locuitorii judeţului au acum acces la sistemul de colectare şi transport.

 

Patru autopsieri de la morga Spitalului Județean - condamnați la închisoare cu executare pentru luare de mită

Luni, 11 Decembrie 2017 13:13

Decizie aspră a judecătorului Tribunalului Argeș, în dosarul autopsierilor. Cei patru autopsieri acuzați de luare de mită au fost condamnați la pedepse cuprinse între 4 – 7 ani închisoare cu executare. Totul a început în aprilie 2016 când  procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată pentru luare de mită patru angajați de la morga Spitalului Județean Argeș. Este vorba de Cristian Nedelcu, Maria Marinel, Vasile Stan și Marian Păun. De asemenea, trebuie precizat că la morga Spitalului Județean din cei cinci autopsieri, doar unul singur nu a fost cercetat pentru luare de mită.

Directorul DJST Argeș a ignorat total raportul corpului de control al Ministerului Tineretului şi Sportului

Luni, 11 Decembrie 2017 13:11

# Laurențiu Achimescu: „Sunt prostii spuse de cei de la control, nimic nu este adevărat”

Vine controlul, pleacă controlul, dar directorul Achimescu de la DJST Argeș rezistă. Așa se rezumă, în ultimii ani, situația de la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș. Raportul corpului de control al Ministerului Tineretului şi Sportului, raport întocmit de specialişti în urma verificărilor efectuate la Direcţie în vara acestui an, s-a întins pe 38 de pagini și a scos la iveală numeroase nereguli.

 

Inculpată în dosarul „Sclaviei de la Berevoești”: „Ne mor copiii acasă de foame. Nu a venit nici Moșu’”

Luni, 11 Decembrie 2017 13:09

A trecut mai bine de un și jumătate de la reținerea romilor de la Berevoești acuzați de procurorii DIICOT de sclavagism și trafic de persoane. Cinci dosare cu 31 de inculpați se mai află pe rolul Tribunalului Argeș. Până în prezent doar un singur dosar a fost soluționat. În septembrie, cinci persoane au fost condamnate la închisoare cu executare în cazurile de sclavie de la Berevoeşti. Pedepsele au fost cuprinse între trei ani, respectiv cinci ani şi patru luni.

După o suspendare de șase luni, Cătălin Rădulescu a revenit în PSD cu noi declarații controversate

Luni, 11 Decembrie 2017 13:07

După ce a s-a ferit de declarații șase luni, timp în care a fost suspendat din PSD, deputatul Cătălin Rădulescu a revenit în forță, fiind mai vocal ca niciodată. Doar săptămâna trecută, acesta s-a făcut remarcat de mai multe ori în mass media după atacuri repetate, atât față de parlamentari din USR, cât și față de premierul Mihai Tudose. Cătălin Rădulescu a fost suspendat din PSD în urma declarațiilor controversate ale deputatului într-un interviu pentru ziarul Adevărul, cu privire la protestatarii din Piaţa Victoriei, spunând că deține o mitralieră pe care este pregătit să o folosească în stradă împotriva acestora.

 

Institutul de la Ștefănești, executat de Finanțe. I se vinde stocul de vinars

Luni, 11 Decembrie 2017 13:04

# După ce a pierdut aproape tot ce avea: terenuri, specialiști, prestigiu
Institutul de la Ștefănești, odată perla cercetării în domeniul horticol și vinicol, a ajuns o ruină. Deși, la Revoluție, a moștenit aproape 1000 de hectare de teren, majoritatea plantate cu viță de vie nobilă, deși a moștenit infrastructură, linie de îmbuteliere, specialiști, sediu, laborator și toate cele, INCDBH, în special din cauza unor directori absolut neperformanți, a ajuns... o poșircă!

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, adus cu trenul regal la Curtea de Argeș

Luni, 11 Decembrie 2017 12:52

În această săptămână au loc la Curtea de Argeș ultimele pregătiri cu prilejul funeraliilor Regelui Mihai. Ultimul rege al României își va dormi somnul de veci în Necropola Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Se va odihni lângă Regina Ana, cea care i-a stat alături mai bine de 70 de ani.
Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș este pregatită pentru funeraliile regelui, reprezentanții lăcașului de cult urmând să mai pună la punct doar “mici detalii” împreună cu reprezentanții Casei Regale. Guvernul României a anunțat  trei zile de doliu național, pe 14, 15 și 16 decembrie.

 

Investiție nejustificată de 2 miliarde de lei vechi din partea Consiliului Local Pitești

Luni, 11 Decembrie 2017 12:47

# Centrala termică de la „Dimitrie Dima”, dată în folosință în 2016, este neutilizabilă după ce căminul și cantina au fost închise
Situația de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” dă mari bătăi de cap consilierilor locali de la Pitești. Cheltuielile nejustificate de la unitatea de învățământ, care se măresc de la o lună la alta, au obligat Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Pitești la realizarea unui audit intern pentru a afla care este situația exactă acolo. În cele din urmă directoarea Gabriela Cârstea și-a dat demisia din fruntea instituției de învățământ.

Firme ale unor cunoscuți oameni de afaceri din Argeș, datorii de milioane de lei către Primăria Pitești

Luni, 04 Decembrie 2017 23:43

# Nicolae Ivănescu - liderul datornicilor, ca persoană fizică, la bugetul primăriei
La sfârșitul lunii septembrie a.c., Primăria Pitești a făcut publică lista debitorilor - persoane juridice și persoane fizice - care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul local al Municipiului Pitești. Totalul firmelor neplătitoare de impozit este de 190, iar datoriile societăților către administrația locală sunt cuprinse între minim - 20.000 de lei și maxim – peste 4,2 milioane de lei. În schimb, 89 de persoane fizice au datorii la bugetul Primăriei. De departe, primul pe lista datornicilor, ca persoană fizică, se află nimeni altul decât omul de afaceri Nicolae Ivănescu, având datorii de 132.661,86 lei.

 

Pase ca la fotbal, între Tribunalul Argeș și Tribunalul Comercial, cu dosarul CNCD-Publitrans

Luni, 04 Decembrie 2017 23:41

# CNCD cere despăgubiri de peste 20 miliarde lei vechi pentru folosința autobuzelor sale
La Tribunalul Argeș, în luna septembrie s-a judecat un proces între CNCD SA prin lichidator SC Bio Consult SRL, ca reclamant, și Publitrans 2000 SA, ca pârât. CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, a cerut, în instanță, plata a peste 2,1 milioane de lei reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015. Tribunalul Argeș a decis, pe 12 septembrie, declinarea competenței de soluționare în favoarea Tribunalului Specializat Argeș.

„Ibrahim” din Argeș - trimis în judecată pentru terorism

Luni, 04 Decembrie 2017 23:39

# Într-o discuție telefonică avută cu un prieten, Ionuț Cătălin Bălan îl amenința că „Eu pe tine o să-ţi iau gâtu' ca la puiu de găină!”
Pe 20 noiembrie a fost înregistrat la Curtea de Apel Pitești dosarul în care Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, este cercetat pentru infracţiuni la legea privind combaterea terorismului.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Pitești au finalizat cercetările și l-au trimis pe „Ibrahim” din Argeș în judecată.

 

ANPM a atacat decizia prin care Mariana Ionescu ar putea fi repusă în funcție

Luni, 04 Decembrie 2017 23:35

# Pe 5 decembrie va avea loc primul termen al recursului
Continuă joaca de-a șeful la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș. După ce Mariana Ionescu a câștigat procesul prin care ar putea fi repusă în funcția de director la instituție, marți, 5 decembrie se va judeca, la Curtea de Apel Pitești, primul termen al recursului intentat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului. În urma deciziei din iunie a.c. a Tribunalului Argeș, Mariana Ionescu a revenit în funcția de director la APM Argeș, câștigând pentru a treia oară acest drept.

Bilanţul primarului Baciu, după cinci ani de mandat: infrastructura rutieră pe lungime de peste 52 km a fost modernizată!

Luni, 04 Decembrie 2017 15:25

# Culmea, abia anul acesta, după 15 ani de calvar, Consiliul Județean Argeș a reparat drumul de acces în comună # bProporție dezastroasă pentru autoritățile județene, dar total favorabilă primarului Baciu: la un metru de cârpeală județeană, un kilometru de asfalt în Corbi!

 

Cornel Penescu, din nou în sălile instanțelor

Luni, 04 Decembrie 2017 15:24

# În așteptarea procesului în care este acuzat de infracțiuni privind delapidarea, Cornel Penescu a făcut glume pe holurile instanței cu avocații pe care îi cunoștea
Nici nu a ieșit bine din închisoare, că omul de afaceri Cornel Penescu, fostul patron al FC Argeș și Pic, este din nou prezent în holurile și sălile instanțelor din Argeș. De această dată, Cornel Penescu a fost trimis în judecată pentru delapidare, alături de fratele său, Ilie Penescu, de fostul director economic al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, dar și de Lucia Weiss, director economic la aceeași firmă.

Mii de copii, și anul acesta, vizitează Fabrica de globulețe a lui Moș Crăciun din Curtea de Argeș

Luni, 04 Decembrie 2017 15:19

# Copilul tău își dorește? Oferă-i o vizită de neuitat!
Iată că, ușor-ușor, municipiul Curtea de Argeș devine tot mai cunoscut, și asta se datorează nu numai – precum înainte – mănăstirii omonime. Aici se dezvoltă ramuri industriale de atracție, precum Dr. Oetker, Steinel, IPEE și altele, dar se păstrează și tradiții vechi, iar aici, în domeniu, cea mai cunoscută, dar și iubită, este Fabrica lui Moș Crăciun.

 

Titoașcă - condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel Pitești

Luni, 04 Decembrie 2017 15:09

Cornel Alexandru, zis „Titoaşcă”, împreună cu alți doi inculpați, Adrian Ionuţ Baronescu, zis Parfum, şi Adrian Ionuţ  Popescu, au fost cercetați pentru lipsirea de libertate în mod ilegal, șantaj, lipsire de libertate și loviri și alte violențe. Totul a plecat de la o plângere la poliție a persoanei vătămate, Constantin Lucian Manda, în octombrie 2016, care a susținut că a fost reţinut într-o locuinţă unde ar fi fost ameninţat cu moartea şi lovit de mai multe ori cu biciul. După mai bine de un an de zile de la sesizare, dosarul a fost soluționat.

ALDE Valeriu Tudor revine în politică

Luni, 04 Decembrie 2017 15:06

# Sătul de partide cu doar trei inițiale în nume, fostul șef de la Termoficare și ISCIR  a atacat, frontal, ALDE
Fost membru PSD, fost membru PRM și candidat la Primăria Ștefănești, fost membru PDL și candidat la Primăria Ștefănești (nu, nu ne repetăm, doar figura se repetă, de fiecare dată la alt partid), inginerul Valeriu Tudor revine în politică. Fostul director al Termoficare 2000 S.A. și ISCIR Argeș a decis să se alăture echipei ALDE Ștefănești.

 

Pagina 8 din 136

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea