Corneliu Berevoianu, cercetat pentru delapidarea bugetului Primăriei Nucșoara

Luni, 16 Iulie 2018 13:49

# Fostul primar de la Nucșoara, un nou dosar penal #  După ce a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție într-un dosar cu fonduri europene, fostul edil este acuzat acum că alături de alte persoane au creat un prejudiciu UAT Nucșoara de aproape 400.000 lei

Corneliu Berevoianu, fostul primar pedelist de la Nucşoara, a fost trimis în judecată, în luna iunie 2018, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru delapidare în formă continuată și angajare a cheltuielilor din buget peste limita creditelor bugetare aprobate. Alături de acesta a fost trimis în judecată și Mihai Tița, fostul inspector cu atribuții financiar contabile al Primăriei Nucșoara, dar și omul de afaceri Florin Petrescu.

 

Concurenţă acerbă la titularizarea din Argeş! Peste 900 de persoane “se bat” pentru 45 de posturi

Luni, 16 Iulie 2018 13:42

Examenul de titularizare din Argeş a adus o adevărată bătălie. Puțin peste 900 de persoane s-au luptat pentru doar 45 de posturi titularizabile. Doar 45 de posturi sunt în Argeş, în acest an, titularizabile. Dintre acestea, 20 sunt în învăţământul particular. Cele mai multe posturi, 21, sunt pentru Educatoare, din care 15 sunt în grădiniţe particulare. Apoi, cinci posturi sunt pentru disciplina educaţie fizică şi sport, câte trei pentru învăţător şi muzică instrumentală, câte două pentru matematică şi fizică şi câte unul pentru:

„În ultimii trei ani, nu am avut comasări sau desființări de școli”

Luni, 16 Iulie 2018 13:36

# Declară Mihaela Crișan (foto), inspector adjunct în cadrul IȘJ Argeș # Luptă pentru înscrierea la învățământul dual – toate locurile ocupate
Nici în acest an nu au existat în județul Argeș comasări sau desființări de școli. Această informație ne-a fost furnizată de inspectorul șolar general adjunct în cadrul IȘJ Argeș, Mihaela Crișan. „Am avut un plan școlar realist. Au existat cam atâția elevi cam câte clase au fost prevăzute în învățământul liceal clasa a IX-a. În ultimii trei ani nu am avut nici un fel de comasare sau desființare de școli”, a precizat inspectorul adjunct al IȘJ Argeș.

 

În Argeș, s-a intrat la liceu cu media… 2.30!

Luni, 16 Iulie 2018 13:30

La nivelul judeţului Argeş s-a finalizat repartizarea electronică la licee. Cea mai mică medie cu care s-a intrat este de 2.30… Nivelul învăţământului argeşean se află în scădere în acest an, în ceea ce priveşte repartizarea electronică. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu este de 2.30 şi aparţine unei eleve de la Şcoala Generală din Coşeşti. Aceasta a intrat la Liceul Tehnologic din Mărăcineni.

Vizită cu promisiuni la Pitești! ”În noiembrie se va obține acordul de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești”

Luni, 16 Iulie 2018 13:24

# Susține Lucian Șova, ministrul Transporturilor
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a venit la Piteşti în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții autorităților locale și județene în identificarea problemelor cu care se confruntă județul și pentru prioritizarea proiectelor. La întâlnire au participat printre alții senatorul Şerban Valeca, senatorul Gheorghe Marin, şeful Consiliului Județean Dan Manu, primarul Piteștiului Cornel Ionica și Liviu Țâroiu, primarul de la Câmpulung.

 

Liberalul Narcis Sofianu: „Dan Manu și apropiații săi au un comportament plastic, mai mult de enoriași”

Luni, 16 Iulie 2018 13:17

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu, consilier local piteștean, consideră că președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, ar putea să sărbătorească Centenarul prin realizări și mai puțin prin „plimbarea cu lumânarea prin județ”.

Ministrul Mediului i-a precizat senatorului Valeca concluziile scandalului deșeurilor de la Ștefănești

Luni, 16 Iulie 2018 13:10

# Nu au fost identificate cazuri în care deșeurile colectate/deținute să provină din alte țări

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, i-a răspuns, în luna iunie, senatorului Șerban Valeca la interpelarea făcută de acesta privind situația deșeurilor din orașul Ștefănești. Interpelarea parlamentarului a fost făcută după ce 1.000 de locuitori ai oraşului au semnat încă din aprilie o petiţie adresată mai multor autorităţi locale şi centrale, în care

 

Patronul saloanelor oferea „serviciile” fetelor și în schimbul datoriilor către firma de pază MSS

Luni, 16 Iulie 2018 13:07

# Noi detalii din dosarul „Bordel în saloanele de masaj erotic din Argeș” # Magic Safe Security  asigura paza saloanelor de masaj erotic

La Judecătoria Pitești se află dosarul în care inculpații Ramona Mihaela Matei și Cristinel Daniel Lemnaru sunt trimişi în judecată sub acuzaţia de proxenetism. Anchetatorii au stabilit că cei doi sub paravanul unor saloane de masaj administrau, în realitate, adevărate bordeluri, angajatele practicând prostituţia, atât în cadrul acestora, cât şi în alte locaţii din județ. Prin societatea Alim Euroten au fost dechise două saloane de masaj erotic pe raza municipiului Pitești și a comunei Bradu.

Argeșul va avea, după o pauză lungă, echipă de handbal masculin la seniori

Luni, 16 Iulie 2018 13:05

# După trei ani, handbalul masculin renaște

Când nimeni nu mai credea, minunea s-a produs. Argeșul va avea după trei ani o echipă de handbal masculine la nivel de seniori. Aceasta va evolua în Divizia A și va fi susținută financiar de CSU Pitești. 2015-2016 a fost ultimul sezon în care Argeșul a avut echipă de seniori. Atunci, după numeroase nereguli semnalate și demonstrate la nivel de conducere -din punct de vedere al modului de administrare al bugetului, Consiliul Județean Argeș a oprit finanțarea, iar handbalul masculin la nivel de seniori s-a stins.

 

Magistratul piteștean Mirela Popescu rămâne șefa Secției penale a ICCJ

Luni, 16 Iulie 2018 13:00

Decizii, extrem de importante, adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii miercuri, 4 iulie 2018, când a avut loc ședința Plenului, dar și ședința Secției pentru judecători, hotărârile adoptate de judecătorii și procurorii din CSM fiind extrem de importante. Una dintre soluțiile Secției pentru judecători viza prelungirea delegării în funcția de președinte al Secției penale a Înaltei Curți și Casație și Justiție a judecătoarei Mirela Sorina Popescu, începând cu data de 25 iulie 2018, până la ocuparea funcției, dar nu mai mult de 6 luni.

Liderii politici din Argeş - despre revocarea procurorului şef al DNA

Luni, 16 Iulie 2018 12:56

# Valeca, Miuţescu şi Simona Brătulescu – au comentat decizia lui Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis a respectat Constituţia şi a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi din postura de procuror şef al DNA. Decizia preşedintelui este comentată de liderii politici argeşeni. Şerban Valeca – preşedintele PSD Argeş, Adrian Miuţescu – preşedintele PNL Argeş şi Simona Brătulescu – preşedintele ALDE Argeş au comentat decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis.

 

UPIT face curățenie la Casa Universitarilor și restricționează accesul în clădire

Luni, 09 Iulie 2018 13:41

# Un prim pas spre normalitate # Rectorul Dumitru Chirleșan: „S-a realizat expertiza tehnică. Ne încadrăm în banii alocați de la Minister pentru readucerea clădirii în forma inițială” # Conflictul dintre Universitatea din Pitești și Daniel Otobîcu continuă! „Acesta ne cere daune de aproape 3 milioane de lei pe tema Casei Universitarilor, cu contractul ei minunat de sponsorizare, cu tot ce este acolo”, mai precizează rectorul.

Într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă prezentam situația incredibilă prin care trece „Casa Universitarilor”, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. Imobilul situat în strada Eroilor oferă o imagine dezolantă. Aici găsești sute

Rușinos! Două licee din Argeș - ZERO la Bacalaureat

Luni, 09 Iulie 2018 13:38

# Liceele din Ștefănești și Stâlpeni s-au făcut de rușine

Două licee din Argeș au avut promovabilitate 0 la Examenul din Bacalaureat. Pe lista rușinii sunt Liceele din Ștefănești și Stâlpeni. Cele două licee din Argeș intră într-un top al rușinii. Deși profesorii primesc salarii, în clase sunt zeci de elevi, există condiții de pregătire, niciunul elev nu a reușit să treacă de Bacalaureat. În plus, și notele obținute au fost unele foarte mici.

 

Să faci ce spune popa, nu ce face el! Preoți condamnați pentru cumpărare de influență

Luni, 09 Iulie 2018 13:21

# Cezar Marinescu, preot în cadrul Parohiei Bârla, a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare

După ce a fost prins băut la volan, un preot din Bârla a apelat la „relațiile” unui alt preot pentru a scăpa basma curată. Doar că situația s-a complicat, iar pe „fir” au apărut și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Preotul Cezar Mugurel Marinescu de la Parohia Bârla și preotul Vasile Popescu de la Parohia Coloneștii de Sus – Olt au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă!

Un grup de pescari strânge bani ca să populeze cu pește apele din Argeș

Luni, 09 Iulie 2018 13:17

# În replică, directorul AJVPS Argeș, Constantin Istrătescu, anunță și el, în premieră, populări cu pește în barajele din județ # „Va fi ceva pește la Merișani, ceva la Budeasa și ceva la Golești”, spune Istrătescu

Majoritatea pescarilor din Argeș s-au strâns într-un grup pe rețeaua de socializare Facebook și au propus ca în această toamnă să realizeze populări de pește în Barajul Budeasa. Grupul „Pescari argeșeni”, cu peste 4000 de membri, își dorește să strângă în jur de 5.000 de lei pentru așa numita campanie „Pește pentru argeșeni”, urmând a fi cumpărat puiet de crap. Fiecare pescar a fost rugat să doneze cât dorește pentru ca peștele din apele Argeșului să nu dispară.

 

Campanie de colectare alimente și materiale de construcții, la Mioveni, pentru sinistrați

Luni, 09 Iulie 2018 13:16

Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul persoanelor sinistrate afectate de fenomenele meteo din ultima perioadă, prin înfiinţarea unor centre de colectare alimente și materiale de construcții. Instituţia Prefectului - Judeţul Argeş, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş şi Primările Mioveni, Pitești și Câmpulung, au decis înfiinţarea unor astfel de puncte, unde cetăţenii pot

Omul de afaceri George Beucan, agățat în mafia alcoolemiilor

Luni, 09 Iulie 2018 13:10

# Pentru a-și ajuta fiul să scape de un dosar, patronul Geoter Proiect a dat bani pentru ca valoarea recalculării alcoolemiei să fie sub limita de infracţiune

Pe 10 iulie, la Tribunalul Argeș s-a desfășurat un nou termen din dosarul „alcoolemiilor” în care sunt inculpați medicul legist Nicușor Stănculeț de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, Gheorghe Milandru, condamnat în 2012 pentru fapte asemănătoare, și mai mulți foști și actuali polițiști. Medicul Stănculeț este acuzat de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (patru acte materiale) și complicitate la favorizarea infractorului.

 

„Erau multe controale, dar nu am primit niciodată amendă în timpul transportului”

Luni, 09 Iulie 2018 13:08

# Șoferii firmei lui “Brânză”, audiaţi în dosarul Cheresteaua
S-au împlinit doi ani de când se judecă la Tribunalul Argeș dosarul „Cheresteaua”. În această speță au fost trimiși în judecată Ion Andrei, zis și ”Brânză”, patronul firmei Andris, o parte din membrii familiei sale, angajaţi ai societății Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. La termenul din trei iulie au fost audiați șoferii firmei Andris, adică cei care transportau lemnele prin toată țara. Și de această dată, nimeni nu a văzut nimic ilegal. Trebuie menționat că majoritatea angajaților firmei lui Ion Andrei nu au declarat împotriva fostului lor șef.

16 iulie - termenul limită pentru depunerea declarației unice

Luni, 09 Iulie 2018 13:06

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie 2018.
Declarația se depune de către persoanele care au obligația declarării veniturilor realizate din România sau/și din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

 

Strămutarea dosarului evreilor care au cumpărat terenurile din Pădurea Trivale de la Ivănescu se decide la toamnă

Luni, 09 Iulie 2018 12:59

Magnatul Nicolae Ivănescu (foto) riscă să plătească despăgubiri de milioane de euro evreilor cărora le-a vândut zeci de hectare în Pădurea Trivale. Asta după ce Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare. Hotărârea nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel. De altfel, cele trei firme ale evreilor care au achiziționat mai multe hectare de teren de la Nicolae Ivănescu au cerut strămutarea dosarului, cu pricina, din Argeș.

Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, amendat de către DSP Argeș

Luni, 09 Iulie 2018 12:52

Pe parcursul lunii iunie, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Argeș au fost în control la Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, iar  acolo au făcut prăpăd. În urma controlului a fost suspendată activitatea la cantina instituției, fiind acordată și o amendă.

Politicul și-a vârât coada și la CSN Bascov-Budeasa. Fostul ministru Georgiu Gingăraș (foto stânga) „domnea” sau „dormea” liniștit pe funcția de director, una din două, de câțiva ani fiind susținut de către PSD, asta până spre sfârșitul anului 2017 când s-a produs rocada la CSN.

 

Pagina 8 din 151

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea