Alinuţa Gorghiu e aducătoare de ploaie! Toată lumea să apeleze la ea!

Luni, 09 August 2021 23:02

Argeşeanca Alinuţa Gorghiu are puteri supranaturale! N-a reuşit să facă minuni pe vremea când era şefa PNL, dar în urmă cu câteva zile şi-a surprins prietenii virtuali, cu un fenomen incredibil, pe care l-a înfăptuit singurică. Alinuţa a adus ploaia în Bucureşti, când fierbeau termometrele din cauza caniculei. Asta da, minune!

„Neața bună! Cum plec din București, cum începe ploaia.”, a scris senatorul PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook.

 

11 ani de la înființarea societății SEdC Mioveni, 11 ani de succes și realizări!

Luni, 09 August 2021 22:59

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL a împlinit 11 ani de activitate! Cu această ocazie, primarul Ion Georgescu a transmis un mesaj special.

”S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL a aniversat 11 ani de activitate continuă și progres constant. În toată această perioadă scopul principal al societăţii a fost reprezentat de prestarea serviciilor de calitate pentru comunitate şi dezvoltarea continuă într-o piaţă concurenţială.

Argeşeanul Bogdan Berechet este noul şef al Poliţiei Capitalei

Luni, 09 August 2021 22:59

Comisarul-şef Bogdan Berechet este noul şef al Poliţiei Capitalei, după ce a obţinut cel mai mare punctaj la concursul pentru ocuparea funcţiei. Bogdan Berechet (nepotul chestorului general Nicolae Berechet) a fost numit, anul trecut, şef interimar al Poliţiei Capitalei, de către fostul ministru de Interne, Marcel Vela.

 

Începe Festivalul - Concurs Național de Folclor ”Mioveni”!

Luni, 09 August 2021 22:57

Aproximativ 300 de dansatori din țară vor evolua în cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului - Concurs Național de Folclor ”Mioveni”, care va debuta joi, 12 august, de la ora 19.00, pe platoul din Centrul Civic Mioveni. Manifestarea cultural-artistică este organizată de Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local Mioveni.

Cadastru gratuit pentru 16 comune din Argeș. Vezi lista

Luni, 09 August 2021 22:55

Un număr de 16 comune din județul Argeș sunt incluse în procedura de licitație deschisă inițiată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a proprietăților în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).

 

93 de ani de la punerea pietrei de temelie a Memorialului de Război Mateiaș

Luni, 09 August 2021 22:53

# INEDIT! S-a dorit, la renovarea din 1978, mutarea osemintelor la București

La 14 august 1928, s-a anunţat, oficial, că la Mateiaş a fost pusă piatra de temelie a monumentului. Era readusă, astfel, în actualitatea deceniului trei din secolul XX, semnificaţia istorică a renumitelor locuri muscelene, intrinsec legate de importante operaţiuni militare din timpul participării României la Primul Război Mondial (1916-1918). Se împlineau, totodată, 12 ani de la intrarea trupelor române în Transilvania (1916-1928).

Când nu sunt singur?

Luni, 09 August 2021 22:50

Cred nestrămutat, că cea mai critică situație din viața omului, critică? nu!, nenorocită de la un capăt la altul este atunci când noi rămânem singuri. Singuri în fața noastră înșine, în fața altor semeni ai noștri, oricare ar fi ei, de la rudenii până la prietenii cei mai apropiați, declarați și acceptați, este starea de înstrăinare, cea mai înspăimântătoare din câte pot fi pe pământ.

 

O nouă alianţă în politică! ALDE + PMP = LOVE!

Luni, 09 August 2021 22:49

Apare o nouă alianţă în politică! Liderii de la centru ai ALDE şi PMP, Daniel Olteanu şi Cristian Diaconescu (foto), s-au întâlnit pentru a discuta condiţiile unei posibile alianţe dintre cele două formaţiuni politice. Olteanu şi Diaconescu vor cu orice preţ să resusciteze ALDE şi PMP şi sunt dispuşi chiar la o fuziune pentru a obţine o forţă politică. ALDE a ratat intrarea în Parlament, deşi a fost în alianţă cu Pro România, şi nici PMP nu a trecut pragul electoral, la alegerile din decembrie 2020. Se anunţă reforme în filiale, deci şi la Argeş vom avea multe de povestit despre noua alianţă politică.

Ștefănești - 569 de ani de atestare documentară

Luni, 09 August 2021 22:48

Localitatea Ștefănești a împlinit 569 de ani, o vârstă venerabilă. Mai tânără decât localitățile învecinate (Pitești – atestare documentară la 1388, Călinești – 1388, Topoloveni – 1421), Ștefăneștiul se impune însă printr-o istorie cu greutate: leagăn al Brătienilor și Goleștilor, zonă în care au deținut vii domnitori și mari boieri.

 

Ministrul Sănătăţii: ”Fără directori de spitale puși politic în funcție, ci numiți doar în urma unui concurs”

Luni, 09 August 2021 22:45

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a făcut un anunţ îndrăzneţ care a isterizat deja mulţi lideri politici. Mihăilă spune că directorii de spitale nu vor mai fi numiţi graţie carnetului de partid, ci doar în urma concursurilor. Asta strică planurile liderilor din teritoriu, care preferă directori numiţi politic, pe care să-i poată manevra după dorinţă. La Argeş, Adrian Miuţescu, şeful PNL Argeş, abia aşteapta să ungă directori de spitale.

Dr. Bogdan Catrangiu, președintele Asociației Române pentru Prevenția Cancerului, prezent la Centrul Cultural Pitești

Luni, 09 August 2021 22:44

# Evenimentele săptămânii # Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 10 - 13 august 2021, noi evenimente cultural-educative.

 

- Prelegerea cu tema “Piteștiul vechi. Ulița mare boierească”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Biografii de Excepție cu Octavian Dărmănescu”, coordonat de muzeograful și scriitorul Octavian Dărmănescu, eveniment care va avea loc marți, 10 august, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 09 August 2021 22:41

ÎN DIRECT, DE LA VOLAN

La Consiliul Judeţean

Sunt şedinţe după plan,

Se câştigă şi un ban,

Eşti prezent...şi la volan!

In memoriam. 14 ani de la trecerea în neființă a marelui dirijor Emanoil Popescu

Luni, 09 August 2021 22:36

Emanoil A. POPESCU- Vrăneşti, Călineşti, Muscel, 22 februarie 1926 – Piteşti, Argeş, 10 august, 2007. A fost profesor gradul I, muzică, dirijor, cor, orchestră, operetă, memorialist. A absolvit seminarul Teologic, Bucureşti (1946), Conservatorul Ciprian Porumbescu, Bucureşti (1952), Clasa Ioan D. Chirescu, Dumitru D. Botez. Activitate dirijorală: Corul mixt, Sindicatul Combinatului Siderurgic, Hunedoara (1952-1955); Corul mixt (1955- 1968), Corul de copii (1955-1996),

 

Ministrul Educaţiei: „Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii”

Luni, 09 August 2021 22:11

# Sorin Cîmpeanu: Metodologia de admitere la liceu nu va fi modificată!

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a în vara anului 2022 nu vor susţine examen de admitere la liceu. Pentru ei rămâne valabilă Evaluarea Naţională şi repartizarea computerizată în clasa a IX-a, în ciclul liceal sau profesional. Şi totuşi, Evaluarea Naţională de anul viitor va avea noutăţi.

Ministrul Educaţiei: „Anul şcolar se va prelungi! Vacanţa de vară se va scurta!”

Luni, 09 August 2021 22:06

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, revine cu ideea de prelungire a anului şcolar, aşa cum a anunţat în urmă cu ceva timp. Cîmpeanu susţine că „suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor” şi că, pentru a regla diferenţele între ce se întâmplă aici şi în alte state, „vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă”. Subiectul a suscitat interesul părţilor implicate, iar ministrul Educaţiei s-a declarat, din nou, hotărât să prelungească anul şcolar.

 

In memoriam. 144 de ani de la nașterea genialului constructor argeșean Dimitrie Dima

Luni, 09 August 2021 20:39

# Acesta a ocupat și funcția de prefect al Argeșului între 1920 și 1921

Inginer constructor, înalt funcționar de stat și  antreprenor, Dimitrie Dima s-a născut la Pitești, la 9 august  1877. Moare în același oraș, la 6 martie 1923. Studii liceale, Zürich, Elveția (1895), Universitatea Tehnică Ducală, Darmstadt, Germania (1899). Președinte, Asociația Studenților de Origine Latină din Germania (1895-1899). Fondator: Societatea de Construcții Beton si Fier, Pitești (1908); Banca Tehnică Argeșeană (1920), capital social inițial, 5.000.000 lei. Lucrări reprezentative în Pitești:

Artroscop de ultimă generație la Spitalul din Mioveni! Primele operații s-au făcut deja!

Vineri, 06 August 2021 13:42

Începând cu această săptămână, Compartimentul de Ortopedie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni are în dotare  un artroscop de ultimă generaţie. Investiţia reprezintă un pas important pentru orașul Mioveni și zonele limitrofe, întrucât persoanele cu probleme ale articulaţiilor au acum şansa de a se trata prin metode moderne şi pe plan local, evitând astfel deplasările către alte spitale din ţară.

Aparatul permite efectuarea unor intervenţii chirurgicale prin altă metodă decât cea clasică, micşorând durata de recuperare postoperatorie a pacientului şi reducând simţitor riscul infecţiilor.

 

S-a semnat contractul de proiectare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”!

Vineri, 06 August 2021 13:37

# Un cadou pentru piteșteni, în ziua în care FC Argeș împlinește 68 de ani!

Câștigătorul licitației privind proiectarea noului stadion este Asocierea S.C. TECON S.R.L. (Ofertant lider) - S.C. POPP & ASOCIATII S.R.L. (Ofertant) - S.C. SAM PROIECT GRUP S.R.L. (Subcontractant) - S.C. MC GENERAL CONSTRUCT ENGINEERING S.R.L. (Subcontractant) S.C. BB&ASOCIATII DESIGN SRL (Subcontractant).

„Am semnat contractul de proiectare pentru noul Stadion "Nicolae Dobrin"! Este un semn de bun augur pentru că s-a întâmplat chiar în momentul aniversar al echipei noastre de suflet, când FC Argeș împlinește 68 de ani! Este un cadou pentru noi, toți piteștenii!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Florin Chivoci a prezentat istoria Piteștiului, la Centrul Cultural

Joi, 05 August 2021 12:25

 

 

În această săptămână a avut loc, la Centrul Cultural Pitești, lansarea cărții cu titlul „Locuri literare din Pitești”, semnată de scriitorul și istoricul Florin Chivoci. În carte este surprinsă imaginea Piteștiului din ultimele două secole.

Volumul este împărțit în șapte capitole principale: Chipul orașului de-a lungul vremii; Nelipsita Trivalea, Grădina Publică; Parfumul străzilor; Așezăminte, hoteluri, localuri, târguri; Împrejurimi piteștene; Literatura ca suferință.

 

Capitolele sunt dedicate fiecare în parte unui anume teritoriu piteștean de referință „pentru actul artistic, pentru amintiri sau reflecții”, după cum spune autorul.

 

Consilierii județeni de la PRO România, mână în mână cu PSD-ul. Proiecte aprobate fără a ști ce se votează

Miercuri, 04 August 2021 14:32

# Bogdan Ivan: „Suntem pentru. N-am înțeles despre ce este vorba. Nu știm prea multe”

În ședințele Consiliului Județean Argeș se votează proiectele doar de dragul de a se vota. Președintele Ion Mînzînă s-a obișnuit să le convoace doar on-line, de când cu pandemia. Având majoritate în CJ Argeș, consilieri județeni de la PSD cam fac ce le taie capul. De multe ori sunt acompaniați și de cei de la PRO România. Iar colegii lor de la PNL și USR PLUS sunt, mai degrabă, resemnați, uitând să facă o opoziție serioasă.

Așa s-a întâmplat și în ședința extraordinară a CJ Argeș, din 5 iulie, atunci când consilierul județean Bogdan Ivan, președintele PRO România Argeș a votat un proiect de hotărâre, fără a ști exact ce votează. Lucru chiar recunoscut de acesta în timpul ședinței.

Consilierii județeni încalcă legea!

Miercuri, 04 August 2021 12:46

# Șmecheria a atins cote maxime! De la volanul autoturismului – live la ședința CJ Argeș

# Liberalii Marius Postelnicescu și Narcis Sofianu fac opoziție în Consiliul Județean din mașină

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, ședințele CJ Argeș se desfășoară prin mijloace electronice. Consilierii județeni  argeșeni votează on-line proiectele importante ale județului, fiecare cum poate. Fie de la birou, de la locul de muncă, din vacanță, din grădină sau din mașină. De când cu pandemia, implicarea consilierilor județeni față de proiectele pe care le votează a scăzut dramatic: unii fumează în timp ce stau live pe platformă cu colegii lor, alții sunt șoferi sau pasageri, după caz, în timpul ședințelor. Iar asta și din cauza președintelui CJ Argeș, Ion Mînzînă, care nu pune punctul pe „i”, ca să îi cheme fizic, pe toți, la ședințe, așa cum fac, de altfel, majoritatea consiliilor locale din județ.

 

Pagina 8 din 288

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea