Lista rușinii parlamentare! Gerea, Valeca și Marin - parlamentarii cu zero întrebări și interpelări

Luni, 19 Martie 2018 13:22

Cea mai simplă formă de control al executivului de către legiuitor este întrebarea sau interpelarea, iar parlamentarii o folosesc adesea pentru a semnala probleme din colegiile electorale, din activitatea parlamentară sau pentru a verifica activitatea guvernamentală.
În Argeș sunt, totuși, parlamentari care în acest mandat nu au redactat nici măcar o întrebare sau interpelare. O parte dintre aceștia au intrat și în vizorul alegătorilor, primarilor sau autorităților din Argeș pentru lipsa de implicare în județ.

 

Pedepse reduse semnificativ pentru agresorii polițiștilor din Curtea de Argeș

Luni, 19 Martie 2018 12:59

La începutul lui 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către două persoane. Procesul agresorilor comisarului Laurenţiu Iordache (foto), actual adjunct șef al Poliției Municipiului Curtea de Argeș, şi ai agentului Cornel Oprescu a ajuns la final. Curtea de Apel Pitești a admis apelurile declarate de inculpaţii Dincuţă Constantin Cosmin şi Curpaş Mucenic , împotriva sentinţei penale pronunțată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Joi, 15 martie, instanța a dat hotărâre definitivă în acest dosar de ultraj.

Indolența autorităților! Dan Manu despre ruinele de la Spitalul Călinești: „Așteptăm să vedem…!”

Luni, 19 Martie 2018 12:56

Ruinele pavilioanelor vechi ale Spitalului Călinești aparțin de Consiliul Județean, doar că nimeni nu ia nicio măsură. Nepăsarea și mizeria este la ordinea zilei, mai ales că ruinele împart curtea cu puncte de lucru ale unor unități medicale. La Călineşti funcționează un punct de lucru al Spitalului „Sf. Spiridon” Mioveni, un azil de bătrâni şi  Spitalul de boli cronice Călineşti. Mai exact trei directori, fiecare cu răspundere limitată, lucru care se vede încă de la intrarea în curtea unităților, proprietarul terenurilor şi al curţilor fiind Consiliul Judeţean.

 

Dosarul în care Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a dat în judecată aproximativ 300 de angajați a devenit istorie

Luni, 12 Martie 2018 15:06

# Proiectul de lege privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială și-a pus deja amprenta în Argeș # Cei 300 de angajați de la ABAAV au fost „eliberați” de la plata, în total, a peste 1,1 milioane lei

Săptămâna trecută, s-a adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială.

Florin Frătică - trimis în judecată pentru coruperea alegătorilor

Luni, 12 Martie 2018 15:02

# Fostul primar din Bradu a fost surprins pe camere video în timp ce oferea sume de bani la doi locuitori din comună

Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, face ce face că se mai alege cu un nou dosar. De această dată, Frătică a fost trimis în judecată pentru coruperea alegătorilor (art. 386 NCP). În preajma alegerilor locale din anul 2016, în timp ce era așteptat la o emisiune TV la un post local, fostul edil era adus pentru audieri la Poliţia Piteşti, într-un dosar penal în care era suspectat de abuz în serviciu, şantaj și coruperea alegătorilor, fiind și reținut pe o perioadă de 24 de ore.

 

„Teroristul” din Mușătești și-a recunoscut faptele, dar a fost condamnat la trei ani de închisoare

Luni, 12 Martie 2018 15:00

# Mesajul lui „Ibrahim” către liderul unei grupări pro-jihadiste din Franța: „Pentru mine, România înseamnă sărăcie, mizerie multă. Nu am prieteni musulmani aici pentru ideea mea”
Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Muşăteşti, a fost condamnat la sfârșitul lunii februarie, în primă instanţă, de Curtea de Apel Piteşti la trei ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de terorism. Decizia a fost atacată de acesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În timpul audierii sale, inculpatul și-a recunoscut faptele precizând că le regretă: „Recunosc săvârșirea faptelor așa cum sunt expuse în cuprinsul rechizitoriului și le regret”, se arată în dosarul de la Curtea de Apel Pitești.

Băiatul lui „Ibrahim” a rămas în grija bunicii

Luni, 12 Martie 2018 14:56

# Pastorul din Mușătești și peste 20 de familii au cerut instanței ca băiatul „teroristului” să rămână în grija bunicii sale

În dosarul lui Cătălin Ionuț Bălan, de la Curtea de Apel Pitești, în care acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de terorism, au fost depuse zeci de adrese din partea locuitorilor din comuna Mușătești.

 

Jalnic! Așa arată o instituție care a marcat întreaga zonă!

Luni, 12 Martie 2018 14:53

# Uite cum arată Spitalul Călinești!
La Călineşti, ruinele împart curtea cu un punct de lucru al Spitalului „Sf. Spiridon” Mioveni, unde funcționează mai multe compartimente, cu un azil de bătrâni şi cu Spitalul de boli cronice Călineşti, având ca for tutelar Consiliul Judeţean Argeş.

Ruinele pavilioanelor vechi ale Spitalului Călinești sunt lăsate în jungla nepăsării și a mizeriei. Cert este că proprietarul terenurilor şi al curţilor este Consiliul Judeţean, după cum ne-a precizat un cadru medical de la Spitalul de boli cronice Călineşti.

Angajații APM Argeș contraatacă: „Mariana Ionescu și-a dat demisia din cauza dosarului cu ANI și a celui de la IPJ Argeș”

Luni, 12 Martie 2018 14:52

Destituită în ianuarie 2016 de la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Argeș printr-o decizie a președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Mariana Ionescu a contestat decizia în instanță și a câștigat procesul. Curtea de Apel Pitești a decis reintegrarea sa pe funcția de director și plata salariului său indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere din care a fost eliberată, pe o perioadă de circa 2 ani. Doar că Mariana Ionescu a surprins, prima sa decizie de la integrare în fruntea APM Argeș în decembrie 2017 a fost concediul, iar apoi… demisia. Deși aceasta și-a motivat decizia preferând să-și continue activitatea în mediul privat, la propria sa firmă - SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL – angajații APM Argeș au cu totul altă variantă.

 

Primăria Băbana, în fața Tribunalului Argeș pentru banii luați de romii din Costești

Luni, 12 Martie 2018 14:50

# Lupta în instanță, cu miză de peste 3 miliarde, a ajuns la Tribunalul Argeș
Primăria Băbana se luptă, îndârjit, în instanță, pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

Abia la al patrulea termen. Tribunalul Argeș a trimis cauza Băbana-Silver Trading la rejudecare

Luni, 12 Martie 2018 14:47

Conflictul de peste 500.000 lei dintre Primăria Băbana și Silver Trading a ajuns,  la  Tribunalul Argeș, la al patrulea termen. După care... a fost trimis la rejudecare! Judecătorii s-au gândit ce s-au gândit iar apoi au considerat că o cauză de 5,5 miliarde de lei vechi nu e de competența lor, ci a Curții de Apel  Pitești. Zis și făcut, trimițându-l „de îndată dosarul cauzei către CURTEA DE APEL PITEŞTI în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. Fără cale de atac. Pronunţată în conditiile art. 396 alin2 NCPC, azi, 25.01.2018, la Tribunalul Argeş –Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.” Așadar,  punct și de la capăt într-o situație ce depășește bugetul anual al săracei comune Băbana. Iată, mai exact, ce au decis magistrații:

 

Inculpații din dosarul „Cheresteaua” au ieșit de sub control judiciar

Luni, 12 Martie 2018 14:45

Săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș, a avut loc un nou termen în dosarul „Cheresteaua 1”, în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris. Pe lângă termenul de pe fond, s-a desfășurat un termen privind verificarea măsurilor preventive față de inculpații care se aflau încă sub control judiciar. La mai bine de doi ani de la trimiterea în judecată a acestora, magistratul Tribunalului Argeș  a admis cererea de revocare a controlului judiciar față de ultimii opt inculpați asupra cărora era dispusă această măsură. Parchetul Tribunalului Argeș a contestat decizia instanței.

Infirmier de la Protecția Copilului, condamnat la un an și 3 luni închisoare cu suspendare pentru că a agresat copii instituţionalizaţi

Luni, 12 Martie 2018 14:39

# Decizia nu este definitivă, primul termen al apelului având loc pe 14 martie
Alin Giani Martin, infirmier la DGASPC Argeş, a fost trimis în judecată, în ianuarie 2017, pentru trei infracțiuni de purtare abuzivă. Infirmierul era acuzat că a agresat trei copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, în timp ce îşi desfăşura activitatea la Complexul de Tip Familial „Casa Noastră” din Piteşti.

 

Autobuzele CNCD, aflate sub sechestru DNA, vor fi reevaluate

Luni, 12 Martie 2018 14:30

Continuă dosarul privind insolvența societății CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat. La ultimul termen, de la Tribunalul Specializat Argeș, desfășurat pe 22 ianuarie, s-a pus în discuție reevaluarea celor 40 de autobuze ale CNCD puse sub sechestru de DNA.
„Acordă termen administrativ la data de 25.04.2018, pentru finalizarea reevaluării bunurilor mobile, respectiv autobuzele debitorului, pentru finalizarea negocierilor purtate cu creditorul Banca Transilvania şi reconvocarea adunării creditorilor în vederea discutării aprobării planului de reorganizare”, se arată în hotărârea instanței.

Dosarul agresorilor polițiștilor din Curtea de Argeș - în pronunțare

Luni, 12 Martie 2018 14:26

Recursul celor doi agresori ai subcomisarului Laurenţiu Iordache şi ai agentul principal Cornel Oprescu este în pronunțare la Curtea de Apel Pitești. Instanța urmează să dea o hotărâre definitivă în acest dosar luni, 12 martie. Judecătorii au amânat de două ori pronunțarea până în acest moment.
Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în primă instanță, pe 27 iunie 2017, i-a condamnat la pedeapsa cu închisoarea pe cei doi agresori ai polițiștilor din Curtea de Argeș. Cosmin Dincuță a fost condamnat la

 

Luptă aprigă pentru șefia Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea

Luni, 12 Martie 2018 11:53

# Bogdan Gorunescu (foto stânga) și Adrian Moisescu și-au anunțat candidaturile. Urmează și alții…

Se anunță competiție acerbă pentru postul de director la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea. Pe 1 martie s-a publicat anunţul privind organizarea concursului pentru funcţia de director la ABAAV. După doar câteva zile de la publicarea anunțului, deja se vorbea de participarea la concurs a unor persoane atât din interiorul instituției, cât și din exteriorul ei.

„În cel mai scurt timp vor fi finalizate cercetările în dosarul Balastiera”

Luni, 05 Martie 2018 13:56

# Interviu cu cărțile pe față cu Marius Ştefan, şeful Parchetului Judeţean #  Este vorba despre dosarul deschis în anul 2013 în care apare și numele fostului polițist Laurențiu Bălan, acționar al TGM, una dintre firmele circuitului infracțional # „Prejudiciul în ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală în acest dosar este între 1 - 2 milioane euro” # „Până la momentul de faţă, aproximativ 1 milion de lei sunt achitaţi voluntar de către suspecţi”

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul  Argeș, Marius Ștefan, ne-a acordat un interviu în care vorbește despre activitatea instituției în anul 2017 și despre obiectivele propuse în acest an. Aflat de trei ani în fruntea Parchetului, prim-procurorul a vorbit și despre planurile de viitor şi despre complexitatea  muncii procurorilor pe care îi are în subordine. De asemenea, șeful Parchetului județean face referire și la cele mai importante dosare instrumentate, dar și despre modificările preconizate la legile justiției.

 

Tribunalul Specializat Argeș a decis intrarea în faliment a societății Building Astrom

Luni, 05 Martie 2018 13:54

# Problemele pentru Marian Drăgoi, patronul Buiding Astrom, continuă! A fost executat și de o firmă din Ștefănești
În  2015, Building Astrom SRL, firma patronată de Marian Drăgoi (foto) s-a recunoscut în incapacitate de plată şi a formulat cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă. Mai multe primării din Argeș, mai exact Pitești, Mioveni, Moșoaia și Dârmănești, patru bănci și peste o sută de firme se regăsesc printre creditorii societății. Peste 130 de creditori au de recuperat circa 25 de milioane de lei.  Agenția Națională de Administrare Fiscală este unul dintre cei mai „generoși” creditori cu o creanță totală de aproape 4 milioane de  lei.

Averea fiului fostului director Romtelecom, Ion Vlad, executată de bănci

Luni, 05 Martie 2018 13:53

Familia fostului director Romtelecom, Ion Vlad, continuă să fie executată silit de bănci. După ce a făcut avere din afaceri imobiliare, fostul director al Romtelecom Argeş, pe atunci compania era deţinută de statul român, a fost luat prin surprindere de criza imobiliară și economică declanșată în urmă cu aproape un deceniu. Aşa se face că, începând din 2008 şi încheind cu 2011, Ion Vlad, alături de familia sa, a contractat mai multe credite, la CEC Bank, mai toate gajate cu imobile şi terenuri deţinute de aceștia.

 

„La sfârșitul lui iunie, Grădina de Vară va fi gata”

Luni, 05 Martie 2018 13:44

# Susține Araxi Negoșanu, directorul Centrului Cultural Județean # Neseriozitatea constructorului And Secom Intexim din Câmpulung, firma omului de afaceri Ion Cotescu, a amânat reabilitarea Grădinii de Vară

Din luna aprilie vor fi reluate lucrările la Grădină de Vară din centrul Piteştiului, situată în spatele Bibliotecii Judeţene Argeş. Deși inițial lucrarea trebuia să fie realizată încă din 2017, ceea ce era scris pe foaie nu a corespuns cu ceea ce era pe teren. Dan Manu, președintele Consiliului Județean, s-a grăbit și a inclus, anul trecut, în cadrul Sărbătorile Argeşului şi Muscelui două „Seri de cinematecă”, pe 26 şi 27 august 2017,  însă evenimentul a rămas cu onoarea „nereperată”.

Noi condamnări în dosarul stăpânilor de sclavi de la Berevoești - lotul „clanul Furdui”

Luni, 05 Martie 2018 13:36

# Minorii răpiți erau puși, de familia Furdui, să se bată între ei, ca gladiatorii # Furdui Ovidiu - Cătălin a primit cea mai mare pedeapsă dintre toți inculpații – 16 ani de închisoare
Pe 21 februarie, alţi patru stăpâni de sclavi din Berevoeşti au primit pedepse cu închisoarea. Instanţa de fond a pronunţat pedepse mult mai mari, comparativ cu precedentele două loturi. Patru inculpați, doi bărbați și două femei, au primit pedepse cuprinse între 9 ani și 8 luni de închisoare și 16 ani închisoare. Un alt inculpat, fiind minor, a primit măsura educativă privativă de libertate de internare într-un centru de detenţie pe o durată de 3 ani şi 6 luni. Trebuie menționat că în dosarul „clanului Furdui” părți vătămate au fost și doi minori.

 

Pagina 8 din 141

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea