O familie cere daune uriașe doctorilor de la Spitalul de Pediatrie din Pitești

Joi, 02 Martie 2023 12:53

Proces cu miză serioasă, în care sunt implicați patru medici ai Spitalului de Pediatrie Pitești dar și instituția însăși. Părinții unei foste paciente (o fetiță pe atunci – în 2017 - în vârstă de 5 luni) au înaintat o acțiune în răspundere delictuală și solicită  plata unei prestaţii  în sumă de 3.000 lei/lună + contravaloarea în lei a sumei de 100.000 euro reprezentând daune morale și 15.000 lei daune mat.+contravaloarea  în lei a sumei de 50.000 euro daune morale.

Cu privire la situaţia de fapt reclamanţii au arătat că, în data de 17.12.2017, mămica s-a prezentat împreună cu fiica sa, care la acel moment avea 5 luni, la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie Piteşti, aceasta având febră, recoltându-i-se sânge pentru analize, efectuându-i-se mai multe investigații medicale, în urmă cărora s-a decis internarea la etajul 4 al spitalului.

 

Argeșean trimis în judecată după ce a amenințat cu moartea un polițist în secția de poliție

Joi, 02 Martie 2023 12:53

Un bărbat din Argeș, în vârstă de 65 de ani, a fost trimis în judecată, la începutul acestui an, pentru ultraj. Pensionarul ar fi făcut scandal într-o secție de poliție de pe raza municipiului Pitești. A adresat jigniri și a amenințat cu moartea un polițist, iar pe altul l-a lovit în zona pieptului. Conflictul dintre inculpat și polițisti ar fi continuat și pe drumul spre Spitalul Județean Argeș, secția de Psihiatrie, unde a fost transportat pentru un consult.

Incidentul a avut loc pe 12 aprilie 2021, atunci când inculpatul a apelat telefonic un inspector de poliție căruia i-a reproșat că este corupt, după ce agentul ar fi propus soluții nefavorabile bărbatului în două dosare pe care le-ar fi instrumentat anterior. Nemulțumit de cele discutate, inculpatul s-a prezentat și la secția de poliție, unde își desfășura activitatea polițistul cu pricina, cerând să vorbească cu el. Reproșurile bărbatului au continuat, iar situația a degenerat.

 

Piața Smârdan va fi închisă temporar!

Joi, 02 Martie 2023 09:05

În perioada 05.03.2023, ora 13:30 - 07.03.2023, ora 06:30, Piața Smârdan va fi închisă pentru lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie și deratizare.

Piteștenii își pot face aprovizionarea, în perioada în care această piață este închisă, din celelalte piețe din municipiu: Găvana, Calea București (Ceair), Trivale, Traian, Războieni.

Piețele funcționează după următorul program:
luni - vineri: 06:30 - 19:30;
sâmbătă: 06:30 - 14:30;

duminică: 06:30 - 13:30.

 

Polițist acuzat că a falsificat acte într-un dosar penal. Judecătorii au încetat procesul penal

Joi, 02 Martie 2023 09:00

Judecătoria Pitești s-a pronunțat în dosarul în care un poliţist de la Postul de Poliție Ciomăgești a fost deferit justiției pentru fals intelectual în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals în formă continuată. În februarie 2023, după aproape trei ani de procese, instanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale.  Faptele de care era acuzat polițistul s-au prescris încă din martie 2022. Decizia instanței nu este definitivă!

Incompatibilitatea primarului din Aninoasa, Marius Manole, a ajuns la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 01 Martie 2023 14:53

# Acesta are și un alt proces în care este acuzat de evaziune fiscală

Se anunță vremuri grele pentru Nicolae Marius Manole, actualul primar al comunei Aninoasa. După ce a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2019 pentru evaziune fiscală, în luna august a anului trecut, Marius Nicolae a fost găsit de Agenția Națională de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate. Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Pitești.

 

 

Șeful Ocolului Silvic Pitești a scăpat de acuzații în dosarul penal

Miercuri, 01 Martie 2023 12:45

Judecătoria Pitești a dispus, pe 22 februarie,  încetarea procesului penal față de Sorin Marius Balaș, șeful Ocolului Silvic Pitești. S-a constatat că infracțiunea de omisiune a sesizării, pentru care a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, s-a prescris. Hotărârea instanței nu este definitivă! De asemenea, s-a disjuns acţiunea civilă formulată în cauză, pentru continuarea judecăţii.

Sorin Balaș este acuzat că în calitate de șef de ocol silvic nu a sesizat autoritățile competente despre comiterea unor infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori. Alături de acesta, au mai fost trimiși în judecată și alte două persoane: Georgel Podeanu, angajat în cadrul ocolului silvic, și Gheorghe Zărescu, administrator al unei societăți.

 

Cutremur pe piața imobiliară. Apartamentele din blocurile cu bulină ar putea fi interzise pentru închiriere

Miercuri, 01 Martie 2023 11:35

# Prefectul Radu Perianu: ”23 de primării din Argeș, deocamdată,  au raportat că au clădiri cu risc seismic”

Cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria au pus pe jar autorităţile din România! În plus, cutremurele din Oltenia au alarmat decidenţii, mai cu seamă că, din păcate, în ţara noastră există numeroase clădiri cu risc seismic ridicat, care nu au fost consolidate. Fie că vorbim de clădiri publice sau locuinţe, statisticile sunt alarmante. Mai nou,  pentru a preîntâmpina adevărate tragedii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care va fi interzisă închirierea locuințelor din blocurile cu risc seismic 1.

 

 

Clipa de literatură - „Destinul”

Miercuri, 01 Martie 2023 11:33

„Fiecare ființă perseverează în esența ei” – spune maxima unui filozof grec, dezvăluindu-ne astfel una dintre legile ființei.

Dar cum înțelegem, mai întâi, esența ființei umane, pentru ca apoi să vedem ce înseamnă a persevera în această esență, după cum spune grecul?

Dacă esența noastră este, pe de o parte, trupească, iar pe de altă parte, spirituală, înseamnă că maxima „Fiecare ființă perseverează în esența ei” trebuie înțeleasă în sensul că fiecare ființă perseverează atât dimensiunea ei trupească, cât și în dimensiunea sa spirituală.

 

Popești - proiecte cu fonduri europene și guvernamentale

Miercuri, 01 Martie 2023 11:23

Administrația comunei Popești a intrat în noul an cu proiecte ce vor prinde contur pe parcursul viitoarelor luni. Mare parte dintre acestea vor fi finanțate din fonduri europene și guvernamentale. ”Am demarat un proiect cu finanțare europeană prin PNRR, Componenta C - 15 (Educație), pentru dotarea Școlii Gimnaziale ”Victor Târcovnicu” Slobozia. Proiectul prevede dotarea școlii cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente pentru digitalizare.

Documentația este aproape gata și în scurt timp vom depune solicitarea de finanțare. Investițiile se ridică la o valoare de 103.934 euro. Principalii beneficiari ai proiectului vor fi cadrele didactice și cei 111 elevi și preșcolari de la școala din comuna noastră”, precizează primarul Ion Mihai.

 

 

Ziua Femeii sărbătorită la Mioveni!

Miercuri, 01 Martie 2023 10:53

Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni marchează Ziua Internațională a Femeii printr-un eveniment muzical special. Spectacolul “Pentru tine, femeie!” îi aduce pe scena Sălii Sporturilor Mioveni, în data de 5 martie, începând cu ora 18.00 pe: Olguța Berbec și Remus Novac, Taraful Cătălin Iancu, Ansamblul etnofolcloric Plăieșii și Ansamblul Folcloric Plai de Dor.

Prețul biletului este de 25 de lei. Acestea se găsesc atât la Centrul Cultural Mioveni, cât și la Sala Sporturilor Mioveni. Accesul în sală, a copiilor cu vârsta mai mică de 7 ani nu este permis. Persoanele cu handicap și deținătorii de legitimații speciale, emise în conformitate cu legile române în vigoare, beneficiază de acces gratuit.

Mai multe detalii și informații la tel. 0348 445 856.

Dosarul „Mită la Hidroelectrica”: s-a încetat procesul penal față de nouă inculpați, iar alți doi au fost achitați

Miercuri, 01 Martie 2023 08:39

# S-a dispus confiscarea sumei primită drept mită de Octavian Oprea de la Ștefan Vulparu

Tribunalul Argeș s-a pronunțat, pe 24 februarie, în dosarul „Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeș”, dosar de răsunet al DNA Pitești. Constantin Metehoiu, fost director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, Octavian Florian Oprea, fost director adjunct al instituției, și alți nouă inculpați au scăpat de condamnări. Instanța a dispus față de aceștia fie încetarea procesului penal după ce s-au constatat că faptele pentru care DNA i-au trimis în judecată s-au prescris, fie achitarea întrucât fapele nu sunt prevăzute de legea penală.

 

Situația copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate

Miercuri, 01 Martie 2023 08:38

Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Pitești s-a sesizat cu privire la situația copiilor din județul Argeș care au părinții plecați la muncă în străinătate. Au fost făcute mai multe demersuri la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și au fost trasate niște concluzii și recomandări. S-a constatat că, la sfârșitul anului 2022, au fost 1563 copii aflați în îngrijirea rudelor până la gradul IV, fără măsură de protecție. Avocatul Poporului Pitești a stabilit ca Tatiana Eftime, directorul DGASPC Argeș, să dispună mai multe măsuri pentru respectarea drepturilor copiilor cu părinți plecați la muncă în afara granițelor țării.

TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ DENTARĂ

Miercuri, 01 Martie 2023 08:33

# Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO  - Zâmbim oricând împreună!

Este o investigație medicală imagistică de ultimă generație, non-invazivă, care se realizează în câteva secunde și cu un nivel minim de radiații, oferind imagini detaliate ale oaselor maxilar și mandibular.

Informațiile obținute utilizând tomografia computerizată sunt tridimensionale  și ajută medicul specialist în punerea unor diagnostice corecte sau stabilirea unui plan optim de tratament.

 

Echipă completă la DNA Pitești

Miercuri, 01 Martie 2023 08:15

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești și-a întregit echipa. De luni, 20 februarie, la DNA Pitești a început activitatea și Nicolae Argeșanu (foto), fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Acesta a promovat, în luna ianuarie, concursul pentru un post de execuție în cadrul instituției. Pe 9 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat numirea la Direcţia Națională Anticorupție a procurorilor declaraţi admişi la interviul organizat în perioada 18-20 ianuarie 2023. Pe această listă s-au numărat și trei procurori care au ocupat locurile scoase la concurs pentru completarea echipei DNA Piteşti: Simona-Ştefania Constantinescu, fosta şefă a Anticorupţiei piteştene, Hortensia Livia Cioara, care lucrează de câteva luni cu delegare la DNA, respectiv Nicolae Argeşanu.

 

Patimile primarului de la Albota! Sala de sport e pe mâna unui constructor neserios!

Miercuri, 01 Martie 2023 08:11

A început Postul Paştelui, dar pentru primarul de la Albota, patimile durează de luni de zile. Edilul Ion Dumitru s-a plâns, în repetate rânduri, că firma Promeco lucrează în bătaie de joc la construcţia unei săli de sport în comună şi, cu toate astea, nepăsarea constructorului e încă la cote maxime. Muncitorii presetează ca nişte Dorei, că, probabil, fişa postului e tot pe nesimţire. Iar lucrările întârzie...

„După un Crăciun și un Revelion de o lună, marele subcontractor Promeco a plecat la schiat!”

„Dacă tot întreabă Facebook-ul la ce mă gândesc, hai să fac o destăinuire! Nu mă mai plâng, să nu vă dezamăgesc! Să vă spun că după un Crăciun și un Revelion de o lună, marele subcontractor Promeco a plecat la schiat! Să nu credeți cumva că pe banii lui, pe ai mei - un împrumut pentru a finaliza lucrarea, să nu înghețe totul! Zilnic vin la lucru, unul sau maxim doi! Nacela - pentru a monta geamurile - am adus-o eu! Pe proiectant nu l-am văzut decât la predarea proiectului... Cei care lucrează... vai de meseria lor! Rar când îi apucă ora 16.00. Dacă vom avea sala de sport anul acesta, înseamnă că l-au citit și cei care…”, a scris primarul Ion Dumitru, pe pagina de Socializare.

 

O piteșteancă defilează, săptămâna aceasta, la Hotelul Ritz din Paris!

Marţi, 28 Februarie 2023 14:16

Cei mai de seamă designeri români vor avea prezentările colecțiilor lor la Săptămâna modei de la Paris, în cadrul Hotelului Ritz Paris, pe data de 2 Martie. Federația Română de Design Vestimentar și Accesorii împreună cu Guvernul României organizează acest eveniment la care sunt prezentate colecțiile designerilor români: Cătălin Botezatu, Clara Rotescu, Denis Predescu, Cristallini etc.

În cadrul acestui eveniment va fi prezentată și o colecție pentru copii și adolescenți semnată Clara Rotescu în care vom fi reprezentați de modele copii și adolescenți de la Kids Model Agency și școlite de Kids Model Academy.Unii dintre cei mai frumoși copii ai României, vor prezenta în cadrul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri, Hotel Ritz Paris – Salon Vandome, colecția designerului Clara Rotescu din cadrul Paris Fashion Week (kidstopmodel.com).

Garda Forestieră Ploiești și Garda de Mediu Argeș au aplicat amenzi în cazul unei exploatări forestiere care ar fi afectat habitatul aspretelui

Marţi, 28 Februarie 2023 13:38

 

Cincisprezece voluntari ai ONG-ului Agent Green au protestat sâmbătă, 26 februarie, împotriva exploatării forestiere din Valea Vâlsanului care ar cauza mai multe probleme în râul unde trăiesc ultimele exemplare din lume de asprete. Reprezentanții ONG-ului susțin că exploatăriile forestiere din acea zonă conduc la o poluare masivă a râului Vâlsan.

Au fost făcute mai multe sesizări către autoritățile competente. Atât Garda de Mediu Argeș cât și Garda Forestieră Ploiești au aplicat amenzi față de agentul economic care a desfăşurat activităţi forestiere în acea zonă. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.000 de lei, astfel:

- o sancțiune în valoare de 8.000 de lei, conform OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, ca urmare a faptului că arborii exploatați erau trași de utilajele forestiere prin albia unui pârâu afluent al râului Vîlsan;

- două sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, ca urmare a faptului că materialul lemnos a fost tras pe alte trasee față de cele aprobate, iar spațiul destinat depozitării temporare nu a fost împrejmuit.

 

Fostul consilier local, care și-a arătat organul genital în secția de poliție, a scăpat de dosarul penal

Marţi, 28 Februarie 2023 09:14

I-au fost prescrise faptele și consilierul local care şi-a arătat organul genital în secţia de poliţie. Bogdan Udroiu (foto) a fost trimis în judecată, în februarie 2019, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj contra bunelor moravuri. Pe 20 februarie, judecătoria Pitești a dispus încetarea procesul penal pornit împotriva inculpatului. Bogdan Udroiu a beneficiat de deciziile Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor. Hotărârea instanței nu este definitivă!

Amintim că pe 5 iunie 2017, Bogdan Udroiu, la acea vreme consilier local la Mioveni şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Regiei Judeţene de Drumuri Argeş, a făcut scandal într-un bar din Mioveni şi, ulterior, la sediul poliţiei din oraş, unde şi-a expus organul sexual.

 

Elvețian judecat pentru că a furat 17 câini de rasă de la o piteșteancă

Marţi, 28 Februarie 2023 09:06

# Prejudiciu de peste 16.000 de euro

Un cetățean elvețian, în vârstă de 25 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru tâlhărie. Bărbatul este acuzat că i-a furat unei piteștence portofelul, în care erau 300 de lei, dar și 17 căței din rasele pomeranian și buldog francez, cu o valoare de aproximativ 16.000 de euro.

Cu ceva timp în urmă, piteșteanca a vândut mai mulți câini de rasă unei familii din Iași. După un timp a fost contactată, din nou, de aceștia, dorind să cumpere, în continuare, mai mulți câini. Au stabilit prețul, data și locul întâlnirii numai că, la Pitești, nu a venit cea care a intermediat tranzacția, ci concubinul ei, Ryan C., cetățean elvețian.

 

Modernizarea Transfăgărășanului este cu un pas mai aproape!

Marţi, 28 Februarie 2023 09:04

# Liberalii au fost invitați, insistent, să tacă! Dar nu au tăcut!...

Recent, CNAIR a publicat în SICAP anunțul pentru consultarea de piață având ca obiect "Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN 7C, km 104+000 - km 130+800 (Transfăgărășan)". Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile. Propunerile și documentele pot fi transmise de operatorii economici interesați pentru participarea la consultarea de piață la CNAIR.

Ion Mînzînă: Așa cum am mai anunțat, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va realiza, anul acesta, lucrări de modernizare a Transfăgărășanului - ND 7C. Obiectivul acestor lucrări este ca circulația să fie deschisă pe o perioadă de timp cât mai îndelungată și în condiții de siguranță și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

 

Şoferii care rămân fără permis, mai pot conduce 15 zile! Cine este vizat?

Marţi, 28 Februarie 2023 09:00

Potrivit unei noi reglementări, conducătorii auto cărora li se suspendă permisul auto mai pot conduce 15 zile, timp în care pot contesta măsura luată de polițiștii rutieri. Dar nu toţi şoferii beneficiază de acest drept, ci numai două categorii.

Potrivit Adevărul.ro, este vorba de șoferii care produc un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale după ce „nu au respectat regulile privind prioritatea de trecere sau depășirea”. De asemenea, sunt vizaţi șoferii care circulă nejustificat cu mașina pe banda de urgență a autostrăzilor.

 

Pagina 8 din 415

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea