Omul de afaceri Cătălin Spătaru călărește caii mari ai licitațiilor de drumuri din Argeș

Luni, 08 Iunie 2020 23:35

Drumarii județului sunt în stare de alertă, însă nu din cauza COVID 19, ci din cauza licitațiilor, pe bani mulți, din această perioadă. Câștigătorul de etapă este Cătălin Spătaru, managerul General Trust, care a câștigat deja întrecerea cea mai bănoasă și este cap de afiș pentru câștigarea celei de-a doua.

Cătălin Spătaru, câștigătorul unei mega-licitații de asfaltare din sudul județului, în valoare de aproape 700 de miliarde lei vechi!

Titlul proiectului: MODERNIZARE DJ 504 LIM. JUD. TELEORMAN – POPEȘTI - IZVORU- RECEA – CORNĂȚEL – VULPEȘTI (DN65A
Axa/Prioritate de Investiții: 6.1 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională / Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene.

 

Un nou dosar de corupție la Hidrocentrale Curtea de Argeș

Luni, 08 Iunie 2020 23:32

# Fostul director Constantin Metehoiu (foto), trimis din nou în judecată de procurorii DNA

Nici nu s-au liniștit bine apele în Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, din cadrul Hidroelectrica, că un nou dosar de corupție a bătut cu „forță” la porțile societății. De această dată, procurorii DNA l-au trimis în judecată doar pe Constantin Metehoiu, la data faptelor, director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș din cadrul Societății Comerciale de Producere a Energiei Electrice „Hidroelectrica” - S.A. București, sub acuzațiile de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată și participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

 

Modernizarea localității Bradu continuă! Încep lucrările de extindere a rețelei de gaze

Luni, 08 Iunie 2020 23:31

Bradu se numără printre puținele comune din județ în care condițiile de trai nu diferă cu nimic față de cele din orașe. Primarul Dan Stroe și-a propus să ducă la îndeplinire toate planurile pe care le are și care contribuie la dezvoltarea localității.  Mai multe lucrări care să conducă la sporirea condițiilor de trai ale locuitorilor, începute deja, sunt finalizate sau în plină desfășurare, în acest moment, la Bradu, în timp ce administrația publică din comună pregătește și alte investiții noi.

 

Primăria Municipiului Pitești a efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru investiții finalizate recent

Luni, 08 Iunie 2020 23:30

Primăria Municipiului Pitești a efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru două obiective de investiții finalizate în luna mai a anului curent.
Primul dintre acestea, „Reabilitare strada Banu Mărăcine”, a fost realizat pe o lungime de 205 m și o suprafață totală ocupată de lucrări de 3.550 mp (carosabil + parcări + trotuare).  Investiția constă în extindere și reparații locale în carosabil, amenajare sistem rutier și parcări, asfaltare și amenajare trotuare, ridicare cămine la cotă, cu o valoare totală a lucrărilor executate și proiectate de 529.225, 49 lei fără TVA.

PNL Argeș parcă l-ar vrea pe viceprimarul Apostoliceanu, însă... este secret!

Luni, 08 Iunie 2020 23:25

Conferință de presă de cascadorii plânsului la sediul PNL Argeș, cu un Adrian Miuțescu venit de departe ca să repete jurnaliștilor realizările PNL, toate știute.  Un Miuțescu venit tocmai de la președinția Autorității pentru Administrarea Activelor Statului care, vinerea, nu are nevoie de șef. Așadar, șeful PNL, care, de la instituția de mai sus, ia – suntem convinși – salariu numai pentru patru zile pe săptămână, îmbrăcat fix ca un Rareș Bogdan mai mic în grad (costum albastru închis și cravată & batistă aurii) s-a aruncat într-o serie de afirmații cu privire la conștiinciozitatea celor din partid (după cum am explicat), la faptul că peneliștii construiesc în țară trei spitale etc.

 

Începe judecata în dosarul avocatului argeșean Ionel Ilie

Luni, 08 Iunie 2020 23:21

# Curtea de Apel Pitești a respins cererile avocatului din Baroul Argeș

Pe 5 iunie, Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondate cererile şi excepţiile invocate de avocatul argeșean Ionel Ilie, prin care a contestat legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de către organele de urmărire penală în dosarul de trafic de influență în care a fost trimis în judecată. Instanța a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea nu este definitivă. Primul termen de judecată, pe fond, a fost stabilit pe 14 iulie.

Crește numărul donatorilor de plasmă în Argeș

Luni, 08 Iunie 2020 15:15

Printre ei s-a aflat și dr. Felix Sârboiu (foto)

Mai mulți argeșeni care s-au vindecat de COVID-19 s-au prezentat la Centrul de Transfuzie pentru a dona plasmă. În acest fel au venit în sprijinul altor pacienți care au fost infectați. Numărul donatorilor de plasmă în județul Argeș a ajuns la ZECE: nouă persoane au donat la Pitești, respectiv una  la Câmpulung. Dintre aceștia, cinci au donat prin procedură de plasmafereză și cinci prin donarea clasică (procesarea sângelui pentru obținerea plasmei), informează reprezentanții Centrul de Transfuzie Sanguină.
Printre argeșenii care s-au vindecat de COVID și care au donat, recent, plasmă regăsim cadre medicale, polițiști sau jandarmi.

 

Ion Georgescu: „Am fi bucuroși dacă măcar o parte din cheltuiala care s-a făcut să se deconteze”

Luni, 08 Iunie 2020 15:14

# Ministrul Sănătății, în vizită la Spitalul Mioveni

Pe 4 iunie, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut o vizită la Spitalul Orășenesc Mioveni. Vizita a avut loc la solicitarea conducerii unității medicale și a administrației locale a orașului, având în vedere unele disfuncționalități de ordin financiar în relația cu ministerul și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru care Consiliul Local Mioveni caută soluții. În plus, Spitalul Mioveni este și centru de tratare a pacienților din județ, infectați cu noul coronavirus, tratament pentru care unitatea medicală este finanțată din bugetul local al orașului și nu din fonduri de la minister sau Guvern.

S-a mai făcut un pas pentru Molivișu. Proiectul a ajuns la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Luni, 08 Iunie 2020 15:12

După cinci luni de stagnare, proiectul pârtiei de schi Molivișu a mai făcut un pas mic înainte. S-a obținut de la Direcția Generală Turism avizul necesar pentru scoaterea din fond forestier. Urmează un hop mare – o Hotărâre de Guvern - după care proiectul ar putea intra, în sfârșit, în linie dreaptă. Documentația pentru proiect a ajuns la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Urmează să vedem cât va sta și aici, ținând cont că doar pentru avizul de la Turism s-au pierdut cinci luni. „S-a obținut avizul. Am depus documentația la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

A apărut noua Declarație Unică 2020 - PDF Inteligent

Luni, 08 Iunie 2020 15:09

ANAF a publicat vineri, 5 iunie, noul formular editabil (PDF Inteligent) pentru Declarația Unică privind impozitul și contribuțiile pentru veniturile obținute de PFA și alte persoanele fizice din activități independente, drepturi de autor, chirii, dividende și alți contribuabili.
Declarația se poate completa pe calculator și se poate depune online precum și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire. Se poate depune online fie prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual", disponibil pe site-ul www.anaf.ro, fie prin intermediul serviciului "Depunere declarații", disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat. Noul termen de depunere a Declarației Unice este 30 iunie 2020.

Despre “Martori și martiri” la Memorialul Închisoarea Pitești

Luni, 08 Iunie 2020 15:05

# Luni, 8 iunie 2020, Andrei Găitănaru, psihoterapeut și publicist,  a vorbit despre “Martori și martiri” la Memorialul Închisoarea Pitești.  # Evenimentul s-a desfășurat în aer liber

După trei luni de restricții și izolare, argeșenii au fost invitați să redescopere Memorialul Închisoarea Pitești printr-o conferință despre cei închiși la închisoarea Pitești și în închisorile comuniste. Luni, 8 iunie 2020, de la ora 18:00, Andrei Găitănaru, psihoterapeut și publicist, a vorbit despre “Martori și martiri” la Memorialul Închisoarea Pitești. Evenimentul s-a desfășurat în aer liber.

 

Evenimentele săptămânii la Centrul Cultural Pitești

Luni, 08 Iunie 2020 15:03

Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 9 – 12 iunie, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care vor putea fi urmărite exclusiv online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, precum și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
Medalion poetic „Ana Blandiana”, susținut de poeta Denisa Popescu în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Gânduri, rostiri, scrieri”. “Ana Blandiana – între Cuvânt și Tăcere. Lectură din volumul “Integrala Poemelor”, publicat anul trecut, la Editura ”Humanitas”. Poezia Anei Blandiana, distinsă cu premii naționale și internaționale, repune în discuție raporturile subtile dintre sens și nuanță, dintre esență și aparență.

SEdC Mioveni: canalizarea orașului nu este coș de gunoi!

Luni, 08 Iunie 2020 14:57

# La nivelul sistemului de canalizare au fost descoperite, aruncate, diverse materiale textile precum și bucăți de materiale plastice.

Stimați locuitori, vă readucem în atenție necesitatea protejării rețelei de canalizare a orașului. Una dintre preocupările noastre majore este aceea de a oferi clienților noștri servicii de calitate cu respectarea standardelor naționale și europene de calitate, însă nu totul depinde de noi. Intervențiile la sistemul de canalizare al orașului, sunt efectuate de către echipele din cadrul societății noastre, zilnic, iar ca de fiecare dată, se constată că mulți oameni aruncă ceea ce nu trebuie în vasul de toaletă.

 

PNL Argeș a înfrânt din nou. Muzeul Brătianu, redeschis în anonimat

Luni, 08 Iunie 2020 14:53

Prin Ordin al Ministerului Culturii (Nr. 2877/28.05.2020), Muzeul Național Brătianu a fost redeschis pentru public începând de la 1 iunie. Vizitarea este gratuită în perioada 1-14 iunie 2020.
Managerul Muzeului a dorit să marcheze, frumos, evenimentul cu o conferință de presă, în ziua redeschiderii. Doar că, după restricțiile exagerate impuse de peneliști la prima deschidere

Raliul Argeșului Catena readuce motorsportul la viață

Luni, 08 Iunie 2020 14:50

La 8 luni de la ultimul raliu, o pauză mult prea lungă pentru pasionații motorsportului, se organizează prima etapă a sezonului: Raliul Argeșului CATENA - Powered by Peugeot.
„După aproape un deceniu de absență în Campionatul Național de Raliuri, evenimentul a revenit în 2019 cu o ediție memorabilă, lăudată de concurenți și fani. Cu probe speciale deosebite pe Transfăgărășan, în Pitești și lângă Curtea de Argeș, cursa a fost o referință în motorsportul din România.

 

Au mers să doneze plasmă după ce s-au vindecat de COVID-19

Luni, 01 Iunie 2020 14:52

# Solidaritate! Povestea unui polițist, a unei infirmiere și a unei asistente medicale care s-au vindecat de coronavirus # Agentul şef Cristian Dăscăliţa (foto) va dona și a doua oară plasmă

Oameni cu suflet mare! S-au vindecat de COVID-19 și acum încearcă să îi ajute pe cei încă infectați. Este cazul a șapte argeșeni care au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești, care poate fi folosită cu succes pentru tratarea pacienților, confirmați pozitiv, aflați în stare critică. Acest tratament s-a dovedit eficient în mai multe spitale din lume, în care se raportează zilnic cazuri grave vindecate prin această procedură.

Rucăr - litigiu între primărie și câștigătorul licitației pentru asfaltarea a 16 străzi

Luni, 01 Iunie 2020 14:50

La Rucăr se asfaltează de zor, pe baza unui contract inițial reziliat.  La 12 aprilie 2018 comuna a semnat, cu o asociere de firme, un contract pentru asfaltarea a 16 străzi locale. Câștigători: S.C. RATELEN CONSTRCT SRL și S.C. HVID CONSULTING GRUP SRL.  Toate bune și frumoase, numai că asocierea de firme menționată, a cărei lider era Ratelen Construct, a făcut ceva din lucrări după care a abandonat șantierul. Au urmat câteva luni de somații, de explicații. După ceva timp explicațiile au încetat și ele rămânând, ca ultimă soluție, justiția.

 

Bârla - Pandemia nu împiedică turnarea asfaltului

Luni, 01 Iunie 2020 14:48

Așa cum am arătat recent, administrația comunei Bârla a început, în luna aprilie, lucrările de modernizare a DC 137 (strada Teilor), proiect derulat cu finanțare guvernamentală și fonduri locale. Ordinul de începere a lucrărilor este dat de la începutul lunii aprilie. Peste 6 km de drum comunal, între satele Malu și Bârla, vor fi asfaltați în această primăvară. Primarul din Bârla a semnat contractul pentru proiectul tehnic și execuția a două terenuri multifuncționale de sport.

Oficial! S-a suspendat proiectul de creștere a capacității de producție la uzina Dacia

Luni, 01 Iunie 2020 14:47

Groupe Renault a publicat, pe 29 mai, planul său de reducere a costurilor fixe cu peste 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani. În acest plan se prevede și reducerea efectivelor cu aproximativ 15.000 de angajați în lume Printre prevederi se numără și suspendarea proiectelor de creștere capacitară planificate în Maroc și România. Dacia avea un proiect de 100 milioane euro pentru creșterea cu 15% a capacității de producție, o parte din el s-a făcut, iar restul se suspendă. Proiectul ar fi trebuit să ducă la 406.000 de mașini pe an capacitate de producție, față de 350.000.

 

Selfie în familie, din respect pentru eroi. Primarul și viceprimarul din Vlădești au călcat în picioare monumentul eroilor

Luni, 01 Iunie 2020 14:45

Din prea mult respect pentru „Ziua Eroilor”, primarul și viceprimarul de la Vlădești  s-au urcat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Momentul a fost considerat atât de tare de către cei doi aleși din Vlădești, care sunt și naș și fin, încât au decis să le arate și locuitorilor din comună postând imaginea pe pagina de Facebook a Primăriei, cu următorul mesaj:

Președintele PSD Argeș: „Avem un Guvern și slab, și leneș și, din păcate, reprezentanții lor în teritoriu sunt la fel!”

Luni, 01 Iunie 2020 14:11

La conferința de presă a Consiliului Județean Argeș, liderii instituției nu s-au sfiit să îi toace mărunt pe conducătorii peneliști, atât ai țării (guvern) cât și ai județului (prefectură).
Printre subiectele tratate, desigur, recent inauguratul dar reînchisul Muzeu Național Brătianu. După cum se știe, pe  24 mai 2020, Muzeul Național Brătianu, din Ștefănești, și-a deschis porțile, după ce Ministerul Culturii l-a preluat în administrare la sfârșitul anului trecut și a depus eforturi considerabile pentru a-l introduce în circuitul turistic.

 

Pagina 8 din 207

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea