RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 05 Iulie 2022 11:58

ARGEŞUL TERORIZAT

Animale sfâşiate,

Urşii, lupii şi cu râşii,

Foamea îşi face dreptate,

Oamenii rămân...ascunşii.

A CĂZUT UN DULAP

Mergi la şcoală şi faci bine,

Pui şi un ban la ciorap,

Dacă vine peste tine

...Un dulap!

NU SE VREA FANFARA

Nu o mai avem de-un an,

E rău fără de Fanfară

Şi Consiliul Judeţean

Se va face de ocară!

 

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI - UNIVERSITATE CU GRAD RIDICAT DE ÎNCREDERE - ADMITERE 2022

Marţi, 05 Iulie 2022 08:38

DE CE UPIT?

- prima instutiție de învățământ superior argeșeană

- universitate cu grad ridicat de încredere

- toate nivelurile de studii: licență-masterat-doctorat și colegiu terțiar

- cadre didactice cu competențe profesionale și științifice de înalt nivel

- admitere online fără taxă de înscriere

 

Alin Stoica - procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti până la sfârșitul anului

Marţi, 05 Iulie 2022 08:37

Ședință importantă a Secției pentru procurori, din cadrul  Consiliul Superior al Magistraturii. S-au luat mai multe decizii importante pentru justiția din Argeș. Săptămâna trecută, li s-au prelungit delegările în funcție, cu unanimitate de voturi, la trei procurori din județ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării lui Alin Stoica în funcția de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Acesta va ocupa funcția pentru următoarele șase luni, începând cu data de 1 iulie. O decizie similară s-a dat și în cazul procurorului Constantin Cosmin Puiulescu, căruia i s-a prelungit delegarea, tot cu șase luni, în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

 

Fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, a ajuns la Înalta Curte cu dosarul de fals revoluționar!

Marţi, 05 Iulie 2022 08:03

Emoții mari pentru fostul deputat PSD Argeș, Cătălin Rădulescu. Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casație și Justiție au început dezbaterile în cazul contestației pe care Rădulescu a făcut-o împotriva deciziei Curții de Apel București prin care instanța valida probele și dosarul procurorilor DNA de fapte de mare corupție, privind felul în care a obținut titlul de luptător anti-comunist. Iar Rădulescu nu stă pe roze, întrucât are la activ o condamnare la închisoare cu suspendare, într-un alt dosar, care s-ar putea să atârne greu.

În acest dosar fostul deputat argeșean a fost dat pe mâna justiției de către DNA, fapta invocată fiind complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată.

 

Primăria Pitești va cumpăra un imobil ultracentral

Luni, 04 Iulie 2022 19:24

# Au început negocierile pentru fostul sediu al PDL

Consiliul Local al municipiului Pitești a votat, joia trecută, pentru neexercitarea dreptului de preempțiune privind Casa Bobancu. Primarul Cristian Gentea are însă alte vești – nune - privind fostul sediu al PDL din Centru.

„În ceea ce privește fostul sediu al PDL (clădirea istorică din fața Colegiului Brătianu), luni va avea loc o primă negociere între comisia constituită la nivelul Consiliului Local și proprietari. Legat de celălalt  imobil, solicitările de preț ale proprietarilor nu sunt justificate.

 

 

Au fost finalizate lucrările de modernizare pe trei străzi din Pitești

Luni, 04 Iulie 2022 17:37

În ultima zi a lunii trecute, pe 30 iunie,  a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul „Modernizare strada Profesor Ion Angelescu”. S-au executat lucrări pe toată lungimea străzii, respectiv 769,43 m, de la intersecția cu Calea Drăgășani până la intersecția cu strada Jan Constantinescu. Suprafața totală reabilitată este de 4604 mp, respectiv suprafața totală de trotuare 1575,78 mp. Valoarea contractului este de 1.711.532,41 lei (inclusiv TVA), iar perioada de garanție de 36 luni.

Lucrările de modernizare au constat în amenajarea carosabilului și a trotuarelor pietonale încadrate de borduri, ridicarea la cotă a căminelor pentru utilități și realizarea rețelelor de canalizare pluvială în lungime de aproximativ 746 m, cu guri de scurgere și cămine de vizitare din beton armat. Executantul lucrării este SC SELCA SA.

Niciun liceu din Argeș cu promovare 100% la Bacalaureat!

Luni, 04 Iulie 2022 11:25

 

 

În urma afișării rezultatelor finale la Bacalaureat, niciun liceu din Argeș nu a reușit să obțină o promovabilitate de 100% pentru toți candidații. La nivelul județului Argeș, rata de promovare pentru absolvenții clasei a XII-a este de 76.81%, după cum urmează:

- pentru absolvenții cursurilor de zi: 77.27%

- pentru absolvenții cursurilor seral: 32.14%2

- pentru absolvenții cursurilor de frecvență redusă: 30.77%.

Totodată, precizăm faptul că, pentru județul Argeș, variația ratei de promovare față de rezultatele inițiale (înainte de contestații) este de 3.36%.

 

Sute de credincioși au participat la hramul Catedralei din Mioveni

Luni, 04 Iulie 2022 10:56

# Spectaculosul locaş de cult este cel mai mare din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

 

Orașul Mioveni a îmbrăcat, miercurea trecută, haine de sărbătoare. Catedrală construită în centrul urbei, închinată Sf. Ap. Petru şi Pavel, şi-a sărbătorit hramul. Sute de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

 

Momentul a fost deosebit pentru comunitatea orașului Mioveni datorită faptului că Ierarhul Argeșean a săvârșit și slujba de sfințire a unei troițe din lemn care a fost așezată în curtea bisericii. Aceasta a fost executată de meșterul  argeșean Nicolae Baicu din Rădești și a fost realizată cu sprijinul financiar al primăriei orașului Mioveni.

Noi proprietari la uzina Ford din Craiova

Luni, 04 Iulie 2022 10:54

Transferul de proprietate de la fabrica Ford Craiova a fost finalizat, iar noua companie se numește Ford Otosan Craiova. Noii proprietari anunță o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica din Oltenia, scrie Mediafax. Potrivit companiei, acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa preia proprietatea fabricii Ford din Craiova, a fost finalizat cu succes.

Anul acesta, reprezentanții companiei au anunțat că fabrica de la Craiova va produce noua generație a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât și în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producție în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024.

 

Peste 90.000 de pensionari argeseni vor beneficia în luna iulie de un ajutor financiar de 700 lei

Luni, 04 Iulie 2022 10:50

Ajutorul financiar de 700 lei, reglementat prin oug nr.74/2022, se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei. Un număr de 90.636 de pensionari argeseni vor beneficia de acest ajutor financiar.

 

Sunt avute în vedere următoarele categorii de venituri:

- pensiile din sistemul public de pensii și din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022;

- venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

- venituri din indemnizația socială pentru pensionari;

- venituri din salarii și asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

Festival rock cu intrare liberă, la Pitești

Luni, 04 Iulie 2022 09:43

 

În perioada 8-9 iulie, va avea loc prima ediție a festivalului de rock pentru tineri „Rebel X”, în Parcul „Lunca Argeșului”! Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Pitești.

Intrarea va fi liberă!

„Vă invităm să urmăriți cele mai noi, frumoase și tinere trupe de rock, care vă vor transmite energia lor pozitivă”, se arată în comunicatul emis de Primăria Pitești.

 

 

 

Angajări din sursă externă, la Poliția Argeș

Luni, 04 Iulie 2022 09:35

Dintre cele 11 posturi scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă, unul este pentru ofițer specialist I la Serviciul Criminalistic, Identificări Judiciare, linia de muncă - detecția comportamentului simulat, iar 10 sunt pentru agenți de poliție – ajutori șef post din specialitatea ordine publică, în mediul rural. Posturile vacante, de ajutor de șef de post, sunt în localitățile Râca, Miroși, Aninoasa, Țițești, Vedea, Cocu, Micești, Băiculești, Valea Danului și Sălătrucu.

 

ATENȚIE! Perioada de recrutare se va încheia în ziua de 12 iulie 2022, la ora 16:00. Înscrierea se poate face inclusiv în zilele nelucrătoare.

Elevii și profesorii Școlii Populare de Arte și Meserii au purtat un tricolor de 100 de metri în centrul Capitalei

Luni, 04 Iulie 2022 07:24

 

Duminică, 26 iunie, reprezentanți ai instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Argeș au avut prezențe inedite care au atras atenția inclusiv la nivel național. Astfel, la invitația prefectului Capitalei, Toni Greblă, peste 150 de elevi și profesori ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și cercetași, cărora li s-au adăugat 50 de elevi de la trei licee din București, au participat la ceremonia oficială organizată cu prilejul Zilei Drapelului Național, ceremonie la care a fost prezent și premierul Nicolae Ciucă, precum și mai multe alte oficialități la nivel național.

 

Peste 157.000 de euro - despăgubiri pentru familia unui argeșean, care a fost omorât de urs

Joi, 30 Iunie 2022 11:41

# Bărbatul a lăsat în urmă trei copii minori și o soție îndurerată

Tragedie la Aninoasa, în urma unei partide de vânătoare de vulpi! Vânătorul a devenit vânat, fiind omorât de un urs. Nenorocirea a avut loc pe 6 decembrie 2017, în pădurile din comuna Aninoasa, în zona Valea Siliştii, pe fondul de vânătoare nr. 17.

La scurt timp după începerea partidei de vânătoare, legal organizată, unul dintre participanți a fost atacat de un urs, împrejurare ce i-a cauzat decesul într-un interval de câteva minute. Victima avea 40 de ani și era din comuna Vlădești. Bărbatul a lăsat în urmă trei copii minori și o soție îndurerată. Șocul produs de moartea sa fulgerătoare a fost greu de suportat de către soţia acestuia, care, dintr-o dată s-a văzut mamă singură şi fără sprijin, reuşind, cu greu, să menţină echilibrul familiei sale.

Dosarul „Metro”- în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Joi, 30 Iunie 2022 11:23

# La Tribunal, fostul primar din Bradu a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Se apropie de final mega-dosarul cu 173 de păgubiți. La ședința de judecată din 20 iunie, s-a stabilit data pronunțării: pe 8 iulie. Dosarul se apropie de o hotărâre definitivă după ce, în primă instanță, Costel Zamfir, fostul primar de la Bradu, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Argeș la 13 ani și jumătate de închisoare și obligat să plătească peste un milion de euro persoanelor păgubite.

Fostul edil a fost acuzat de procurorii DNA că, în perioada în care a condus comuna, a emis acte de proprietate pe 150 de hectare de teren în apropierea autostrăzii Pitești – București, suprapunând suprafeţele cu cele ale unor cetăţeni din Oarja care aveau deja acte de proprietate pe acele terenuri.

 

 

Bătălie, la Curtea de Argeș, între Kranz Eurocenter și Valah Construct

Miercuri, 29 Iunie 2022 19:50

Lupta a început de la o licitație deschisă organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Servicii de elaborare proiect tehnic, detalii de execuție și asistență tehnică din partea proiectantului și lucrări construcții în cadrul proiectului “Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Municipalitatea a atribuit contractul asocierii VALAH CONSTRUCT GRUP - MODVEST CONSTRUCT 2000 SRL - STAR TRADING IMPEX SRL

S-a ajuns la CNSC, firma Kranz considerându-se nedreptățită. În cadrul reclamației, s-a solicitat – în principal:

 

Universitatea din Pitești -târg de oferte educaționale în centrul Piteștiului

Miercuri, 29 Iunie 2022 18:33

Până joi, 30 iunie, Universitatea din Pitești își prezintă oferta educațională în centrul Piteștiului.

În fața Bibliotecii “Dinicu Golescu din Pitești” reprezentanții UPIT au oferit de miercuri, 29 iunie, detalii despre programele de licență, masterat sau doctorat la toate facultățile din cadrul universității, la admiterea din anul universitar 2022-2023.

Pe 30 iunie este ultima zi de desfăşurare a târgului de oferte educaționale.

 

În acest weekend toate drumurile duc la Budeasa, la FOLK-IN Festival!

Miercuri, 29 Iunie 2022 13:53

 

Mii de persoane sunt asteptate în acest weekend în comuna Budeasa, la cea de-a doua editie a Festivalului FOLK-IN. Nume mari ale muzicii folk sunt asteptate să urce pe scenă, vineri - 1 iulie, și sâmbără - 2 iulie.

Cu prilejul acestui eveniment a fost organizată și o conferință de presă, susținută de primarul comunei Budeasa, Nicolae Rachieru, alături de artistul Cristian Dumitraşcu si de Mihai Capet, unul dintre organizatorii festivalului.

Alina Gorghiu a preluat, interimar, funcția de președinte al Senatului după demisia lui Cîțu

Miercuri, 29 Iunie 2022 12:27

Florin Cîţu a decis, miercuri, să demisioneze din funcția de președinte al Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie. Demisia lui Cîțu vine în urma criticilor legate de coaliția de guvernare. Conducerea interimară a Senatului va fi preluată de Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș.

Cîțu a confirmat într-o declarație de presă că a demisionat de la șefia Senatului după ce colegii săi nu au fost de acord cu declarațiile privind măsurile guvernamentale.

 

Conducerea Primăriei Pitești – întâlnire cu locuitorii cartierului Craiovei

Miercuri, 29 Iunie 2022 12:04

Consultarea piteștenilor în privința nevoilor și așteptărilor privind zonele comune de locuit este permanentă!Primarul Cristian Gentea și întreaga echipă executivă administrativă s-au întâlnit, marți, 28 iunie, cu locuitorii cartierului Craiovei.

Au fost prezentate proiectele municipale de investiții pe termen scurt și mediu, proiecte în derulare sau a căror execuție va începe curând.

 

Aproximativ 110 persoane au venit la întâlnirea cu primarul, viceprimarii, administratorul public și directorii societăților și serviciilor primăriei.

Municipiul Pitești este în topul orașelor din România privind calitatea serviciilor publice în domeniul educației!

Miercuri, 29 Iunie 2022 11:49

După Sectorul 2 din București - locul I, Sibiu și Oradea - locul al II-lea, Piteștiul a obținut, alături de Târgoviște, cele mai mari punctaje, clasându-se pe locul al III-lea!

Miercuri, 22 iunie 2022, a avut loc, la București,  evenimentul de lansare a „Raportului național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale”, elaborat în cadrul proiectului „Cetățeni activi pentru servicii publice de calitate la nivel local”, organizat de către Societatea Academică din România și partenerii Asociația Act For Tomorrow și Vellenes Fellesorganisasjon.

 

Pagina 8 din 364

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea