Marcel Ciolacu: „Sunt ferm convins că, în anul 2024, Preşedintele României va fi un preşedinte de stânga”

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 07:21

PSD schimbă strategia de alegere a candidatului pentru președinția României. Pentru că de la Ion Iliescu, social-democrații nu au mai câștigat funcția de șef al statului, băieții au o altă viziune. Mai mult, șeful partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat că e sigur de victorie în 2024. Cu toate acestea, PSD-ul nu vehiculează niciun nume de potențial candidat.
„Nu trebuie să intrăm în jocuri electorale. Românii vor şti cel mai bine pe cine să voteze în anul 2024, în funcţie de cât de mult ne vom implica şi de soluţiile pe care le vom aduce pentru ca România să depăşească această perioadă. Sunt ferm convins că vom reuşi împreună acest lucru şi sunt ferm convins că, în anul 2024, Preşedintele României va fi un preşedinte de stânga.

 

Concursul Național de Lectură „Bătălia cărţilor“, ediţia a IX-a și-a desemnat câștigătorii

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 07:00

Două zile de dezbateri, într-o organizare impecabilă,  în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a avut loc ediţia a IX-a a Concursului Național de Lectură „Bătălia cărţilor“. Scopul concursului, organizat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Filiala Argeș a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, a fost de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor, de a promova cărţile de valoare destinate acestei categorii de vârstă şi de a atrage un număr cât mai mare de utilizatori la bibliotecă.

Primarul de la Vlădești a picat examenul la gramatică

Marţi, 08 Noiembrie 2022 08:59

Supărat că nu a fost invitat de către directorul școlii din localitate la „Festivalul Toamnei”, Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, a simțit nevoia să certe cadrul didactic pe rețelele de socializare. Edilul și-a permis chiar să amenințe susținând, pe Facebook, că în urma lipsei de colaborare dintre cele două părți, primărie și școală, vor avea de suferit copiii.
Iar postarea primarului a avut un puternic impact emoțional, mai ales din punct de vedere gramatical. În cinci propoziții au fost făcute cel puțin șapte greșeli de scriere. Nici nu mai vorbim despre diacritice. Despre virgule, nici atât! „Trebuia chemat urgent la școală și băgat direct în clasa a doua”, vorba unui consătean al primarului.  Că tot era supărat edilul că nu a fost chemat la evenimentul desfășurat la școala din Vlădești! În concluzie, edilul mulțumește celorlalte cadre didactice care ”FACE” tot posibilul să mențină colaborarea dintre instituții.
A.V.

 

 

Lucrări realizate la Barajele Budeasa și Golești

Marţi, 08 Noiembrie 2022 08:40

Echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș au realizat, săptămâna trecută, decolmatarea rigolei din incinta Gălășești, aferentă barajului Budeasa, dar și completari de terasamente la digul de contur pentru aducerea acestuia la înălțimea corespunzatoare. „Această lucrare va oferi protecție mai mare împotriva inundațiilor, prin asigurarea secțiunii de scurgere a apei”, informează Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea.
De asemenea, au continuat activitățile pentru întreținerea construcțiilor hidrotehnice. Astfel, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș a realizat lucrările de protecție anticorozivă a vanelor segment ale barajului Golești. „Barajul și acumularea Golești sunt amplasate pe râul Argeș, la 10 km aval de municipiul Piteşti. Acumularea are un volum de 44,9 milioane mc la nivelul normal de retenție”, informează ABA Argeș Vedea.

Alocațiile copiilor se majorează cu un procent de mizerie!

Marţi, 08 Noiembrie 2022 08:23

De la 1 ianuarie 2023, alocațiile pentru copii se vor majora cu 5,1%, un procent extreme de mic. Asta înseamnă 12 lei, bani cu care, pe sărăcia asta, un copil își poate cumpăra două senvișuri, cel mult. Dar nu-i bai, guvernanții noștri sunt de părere că atât își permite bugetul de stat să acorde copiilor.

La momentul de față alocațiile pentru copii sunt următoarele:
a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);
c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Potrivit Edupedu.ro, după majorare, alocațiile ar fi de 255,4 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și 630,6 lei pentru cei până la 2 ani.

 

Cristian Gentea: „PSD stimulează investițiile în industrie!”

Marţi, 08 Noiembrie 2022 08:20

Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, președinte executiv PSD Argeș: Prin Ministerul Economiei, PSD reușește să stimuleze consistent investițiile în industrie! S-a deschis sesiunea de depunere a solicitărilor de grant-uri pentru investiții în industria prelucrătoare.
Sunt 300 de milioane de euro destinate retehnologizării ori investițiilor în linii de producție nepoluante, iar firmele interesate au termen până la 16 decembrie pentru depunerea cererilor.
Vor avea prioritate firmele care contribuie la reducerea dependenței de import.

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti într-o continuă evoluție: implementarea sistemului GIS

Marţi, 08 Noiembrie 2022 07:47

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti a semnat, în luna octombrie 2022, contractul ce vizează introducerea în Sistemul Informațional Geografic (GIS) al societății a rețelelor de apă și canalizare aflate pe 292 de străzi din localitățile Pitești, Bascov, Albota, Moșoaia și Bradu, contract finanțat dintr-un împrumut BERD.
În decursul a 18 luni vor fi cartografiate rețelele de apă și canalizare pe o lungime de peste 230 km de tramă stradală. După realizarea lucrărilor de măsurare topografică a poziției elementelor de rețea, cât și identificarea caracteristicilor acestora în teren, informațiile rezultate vor fi transpuse în hărți digitale ce vor actualiza sistemul GIS al societății.

 

Mioveni - campanie gratuită de sterilizare

Marţi, 08 Noiembrie 2022 07:44

În perioada 22-23 noiembrie se va derula o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună, cu sau fără stăpân.
Campania este organizată cu sprijinul Asociației Tierhilfe Hoffnung – adăpostul de câini Smeura.
Acțiunea va avea loc începând cu ora 9.00, pe platoul Făget.

Tribunalul a decis! Nouă foști parlamentari de Argeș își vor recupera pensiile speciale

Luni, 07 Noiembrie 2022 18:45

# Fostul deputat Sandu Nichita află în decembrie dacă va primi înapoi indemnizația
Zece foști parlamentari de Argeș au dat în judecată Camera Deputaților și Senatul pentru a-și recupera pensiile speciale. Până în prezent, nouă foști reprezenți ai județului în Parlament au câștigat la Tribunalul Argeș dreptul de repunere în plată a indemnizațiile cuvenite în baza Legii privind statutul senatorilor și deputaților. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. În privința celui de-al zecelea fost parlamentar de Argeș, instanța se va pronunța în dosar abia pe 8 decembrie. Iulian Cristache, Adrian Duță, Filip Georgescu, Georgiu Gingăraș, Gheorghe Marin, Nicolae Ionescu, Ion Burnei, Constantin Tămagă, Nițu Vasile și  Sandu Nichita au reclamat pierderea indemnizațiilor de plată pentru limită de vârstă, toți fiind la pensie.

 

Se oprește apa în comuna Poiana Lacului

Luni, 07 Noiembrie 2022 18:16

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa din data de 08.11.2022, ora 16:00, până la data de 09.11.2022, ora 24:00, lucrări pentru remedierea unei avarii survenite în staţia de pompare Sămara din comuna Poiana Lacului.

În perioada menţionată alimentarea cu apă potabilă va fi întreruptă, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Dealul Viilor-Lunca, Dealul Viilor, Dealul Oraşului, Metofu şi în satul Sămara.

Apă Canal 2000 SA îşi cere scuze pentru disconfortul creat abonaţilor afectaţi de această oprire.

A murit preotul Gheorghe Bărănescu, fostul primar de la Băiculești

Luni, 07 Noiembrie 2022 16:11

 

Preotul Gheorghe Bărănescu, fostul primar al comunei Băiculești, a încetat din viață. Trupul neînsuflețit va fi depus la Mănăstirea Tutana.

„Cu durere în suflet vă anunțăm că Preotul Bărănescu Gheorghe s-a mutat la cele veșnice! Trupul va fi depus la Mănăstirea Tutana până miercuri dimineața, după aceea va fi mutat la Biserica din Vale până joi când va fi înhumarea la ora 12! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat, în această dimineață, familia preotului.

Zis și „Popa Vijelie”, Gheorghe Bărănescu a fost primarul comunei Băiculești timp de patru mandate. De numele preotului Bărănescu se leagă și reabilitarea Mănăstirii Tutana, al cărei preot paroh a fost. Episodul reabilitării mănăstirii a fost povestit și de ÎPS Calinic.

 

Medicul ORL-ist Andrei Găitan a plecat de la Spitalul Județean de Urgență Pitești!

Luni, 07 Noiembrie 2022 14:25

# În vară, Găitan anunța public că nu i s-a acordat locuință de serviciu, deși face naveta de la București

Săptămâna trecută, medicul ORL-ist Andrei Găitan a anunțat pe pagina sa de Facebook că și-a încheiat activitatea la Spitalul Județean de Urgență Pitești, dar și de la Regina Maria, Pitești.
Pentru tânărul doctor, plecarea a fost eliberatoare, dar pacienții care au reacționat la postare și-au exprimat regretul și dezamăgirea. În luna iulie, Andrei Găitan scria pe contul său de socializare un amplu mesaj în care critica conducerea Spitalului de Urgență Pitești care a refuzat să-i repartizeze o locuință de serviciu. Scandalul a fost gata, iar Găitan a devenit oaia neagră. La scurt timp, același medic spunea presei că își caută alt loc de muncă.

După ce a făcut bășcălie de Viorica Dăncilă, Alina Gorghiu face pe avocatul femeilor din politica românească!

Luni, 07 Noiembrie 2022 14:23

Săptămâna trecută, șefa Senatului și a PNL Argeș, Alina Gorghiu, a fost gazda unui eveniment care i-a adus aplauze la scenă deschisă. Un mare fâs, dacă ne întrebați pe noi. La ce probleme avem, ca nație, Conferința internațională "Femeile parlamentar din România și egalitatea de gen ca angajament național" a venit să-i încânte pe cei cu burțile pline. Altfel, numai de bine! Doar că noi, vulpi bătrâne, ne-am amintit cum o ironiza Alina Gorghiu pe Viorica Dăncilă, pe vremea când cea din urmă era premier al României.
Alina Gorghiu se vaită că România are prea puține femei în Parlament. Ba a mai și declarat la Digi24.ro că e nevoie de mai multe femei în Parlament, că se duce o politică misogină, că femeile sunt marginalizate. Bla, bla, bla…

 

 

Atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, la Spitalul Mioveni

Luni, 07 Noiembrie 2022 14:11

Spitalul Orăşenesc Mioveni și Asociația "Hello Mama" organizează pe 16 noiembrie, de la ora 10.00, un atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca speakeri pe dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog, dr. Andreea Savu - medic specialist pediatru și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC.
Răspunsuri la întrebările legate de prima lună de viață a bebelușului, dar şi alte sfaturi utile, îndeosebi despre îngrijirea corectă a acestuia vor fi oferite la acest interesant atelier de către cei trei specialişti. Participarea se face doar pe bază de înscriere, la recepţia spitalului, numărul de locuri fiind limitat! Detalii și programări la numărul de telefon: 0372.791.212.

Început de săptămână cu emoții, la Curtea de Apel București, pentru fostul deputat Cătălin Rădulescu

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:46

# Acesta e acuzat de fals în declarații cu privire la calitatea sa de revoluționar

După aproape un an de la înregistrare (20 decembrie 2021), s-a dat primul termen, la Curtea de Apel București, în dosarul în care fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, e acuzat de fals în declarații.  Cu încă un an înainte, în 16 decembrie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

 

Conducerea Consiliului Județean Argeș, raport la doi ani de mandat

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:44

# Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș: „Ăștia mici au vorbit mult. Au fost prea expliciți”

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, alături de cei doi vicepreședinți, Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, au prezentat, joia trecută, la Teatrul Al. Davila din Pitești,  raportul de activitate la doi ani de mandat.
Ion Mînzînă: „Consiliul Județean Argeș a atras, în ultimii ani, cele mai consistente fonduri din istoria acestui județ pe programele guvernamentale și europene. Ne aflăm, din acest punct de vedere pe primul loc în Regiunea de Dezvoltare Sud – Muntenia. Nu a fost ușor, de multe ori s-a lucrat sub presiune, de multe ori au existat nervi și tensiuni în echipă. Dar echipa a funcționat impecabil, iar rezultatele se văd. Pentru că este o efort în care întreg colectivul Consiliului Județean este implicat”.

PREMIERĂ! Transfăgărășanul și Transalpina nu se mai închid la o dată fixă!

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:42

Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a decis ca Transfăgărășanul să nu se mai închidă la o dată fixă, așa cum s-a întâmplat anual, de 32 ani încoace, ci să se închidă în funcție de condițiile meteo. De asemenea, decizia vizează și Transalpina, dar și alte drumuri de munte din țară.
”În acest an vom închide drumurile de munte, în special Transfăgărășanul și Transalpina, doar atunci când condițiile meteorologice pot pune în pericol viața celor care le tranzitează” a anunțat directorul CNAIR.
Vestea îi bucură deopotrivă pe turiști și pe administratorii din domeniul HoReCa.

 

Incubator de afaceri, la Pitești

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:38

Miercuri, 2 noiembrie 2022, în sala Filarmonicii Pitești, a avut loc evenimentul de prezentare al ”PITEȘTI BUSINESS HUB - PROSANT”.
La eveniment au participat reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Argeș, ai Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, ai Universității Pitești, ai celor două institute de cercetare, de la Ștefănești și Mărăcineni, alături de partenerii proiectului ”PITEȘTI BUSINESS HUB” – Primăria Municipiului Pitești și INCERTRANS S.A.
„Administrație locală și mediu privat, împreună, suntem interesați de dezvoltarea unor proiecte de succes conexate cu provocările actuale, de oportunități de finanțare și de resurse de dezvoltare de business și profesională, așa încât, în această întâlnire de astăzi,  sperăm să stimulăm nu numai  dialogul, ci și interesul comun pentru un hub de afaceri”, a declarat Cristian Gentea, Primarul Municipiului Pitești.

 

Românii cu credite în lei, în alertă! 10 bănci, suspectate de mânărirea ROBOR-ului

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:27

Mai multe bănci din România sunt implicate într-un scandal de proporții. Consiliul Concurenței anchetează Banca Transilvania, BCR, BRD-SocGen, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank , UniCredit Bank, OTP Bank România, EximBank, Intesa Sanpaolo România cu suspiciunea că băncile i-ar fi „lucrat” pe clienți la ROBOR, indicele de referință în funcție de care se calculează dobânda la creditele în lei.
La începutul lunii august, guvernatorul BNR Mugur Isărescu atrăgea atenția că băncile au majorat exagerat de mult ROBOR-ul. Potrivit Știripesurse.ro, săptămâna trecută, Consiliul Concurenței a descins în birourie băncilor, pentru a verifica evoluția dobânzilor la creditele în lei.

 

Primarul Piteștiului a făcut cumpărături de la Târgul de Toamnă școlar

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:13

Putem spune că a devenit deja o tradiție la Pitești, Târgul de Toamnă în unitățile școlare.  Activitate încurajată de conducerea Primăriei Pitești. S-a întâmplat vineri, într-o frumoasă zi de toamnă.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea: ”Am participat cu interes la evenimentul antreprenorial organizat la Școala ”Nicolae Simonide”. Elevi, părinți, cadre didactice s-au implicat și au realizat atât produse tradiționale din fructe și legume, cât și obiecte hand-made pe care le-au expus la vânzare. Îi felicit pe toți pentru activitățile de antreprenoriat și integrare în comunitate!”.

Bârla. Autospecială destinată stingerii incendiilor

Luni, 07 Noiembrie 2022 11:53

Achiziție nouă!!! Serviciul Voluntar de Situații de Urgență Bârla are de acum în dotare altă autospecială destinată stingerii incendiilor. Aceasta este de generație mult mai nouă și timpii de intervenție ar trebui să scadă semnificativ iar siguranța deservenților să crească.


”Vechea autospecială nu mai putea fi utilizată din cauza defecțiunilor multiple și a riscului la care erau supuși deservenții. Fiecare utilizare era pusă sub semnul întrebării, fiecare intervenție era un act de curaj. Era vorba de o mașină primită de la o localitate din Franța, cu care eram înfrățiți. Anul de fabricație al vechii autospeciale: 1976.  După ultima defecțiune, am încercat să înlocuim pompa care se defectase, însă aceasta costa 30.000 euro.

 

Pagina 8 din 393

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea