Alianța Național Țărănistă îl susține pe Virgil Baciu la președinția Consiliului Județean Argeș

Luni, 21 Septembrie 2020 14:32

Alianţa Naţională Ţărănistă, condusă în Argeş de George Păltineanu, îl susţine pe Virgil Baciu, care candidează la preşedinţia Consiliului Județean Argeş din partea PMP. Primarul de la Corbi şi-a câştigat respectul şi admiraţia tocmai datorită realizărilor pe care le-a avut ca edil.

 

Votezi PNL, scapi de PSD! Alegeți cu mintea și sufletul Piteștiul în care vreți să trăiți!

Luni, 21 Septembrie 2020 14:32

Piteștenii au o șansă istorică pe 27 septembrie: să aleagă între viitor și trecut, între alți  patru ani cu PSD (care se adaugă celorlalți 30!) și șansa de dezvoltare reală orașului cu Echipa PNL. PSD și cei câțiva reprezentanți la vârf care au concentrat puterea în mâna lor au avut șansa să demonstreze ceea ce pot. Măcar și pentru asta și tot este nevoie de o schimbare majoră la Pitești. Votul util este singurul care poate aduce această schimbare.

Târg de carte în fața Bibliotecii Județene

Luni, 21 Septembrie 2020 14:32

În perioada 22 – 25 septembrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează – în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și cu Primăria Municipiului Pitești, cea de-a II-a ediție a Târgului de Carte TRIUNGHIUL CUNOAȘTERII: CARTE, LECTURĂ, BIBLIOTECĂ. Târgul le este dedicat tuturor celor pentru care cartea reprezintă, în continuare, suport și miez al cunoașterii.

 

Elevi și profesori din Argeș afectați de COVID-19

Luni, 21 Septembrie 2020 12:54

 

La nivelul județului Argeș sunt mai mulți elevi și cadre didactice, care sunt afectați de situația creată de COVID-19. Patru elevi și șase profesori sunt spitalizați.

„Am închis săptămâna trecută cu patru elevi spitalizați, cu 59 aflați în carantină sau izolați, șase cadre didactice spitalizate. Avem personal aflat în carantină dar care continuă să facă predare online. Aici vorbim de 11 profesori și 8 cadre didactice care intră în concediu medical”, a precizat inspectorul școlar general prof. Liliana Elena Murguleț.

Jandarm argeșean - lector la un curs on-line organizat de Centrul de Excelență NATO pentru Poliția de Stabilitate

Luni, 21 Septembrie 2020 12:35

În perioada 21-25 septembrie, Centrul de Excelență NATO pentru Poliția de Stabilitate de la Vicenza, Italia, organizează al cincilea curs cu tema ”Poliția de Stabilitate pentru comandanții din teren”, și având în vedere situația actuală impusă de pandemia COVID-19, cursul se va desfășura on-line. Jandarmeria a primit invitația de a participa la acest curs și a fost desemnat în calitate de lector, locotenent-colonel Liviu Sîia, ofițer cu experiență din cadrul Jandarmeriei Argeșene. Acesta a ocupat funcția de șef Secțiune Analiză, Evaluare și Experimentare în cadrul Centrului din Italia până în anul 2019 când a revenit în țară.

 

104 de unități de învățământ din Argeș vor fi conectate la internet

Luni, 21 Septembrie 2020 12:18

În județul Argeș sunt 104 structuri ale unităților de învățămâmânt fără conexiune la internet. Conducerea Inspectoratului Școlar Argeș susține că, în cel mai scurt timp, se va rezolva și această problemă.

 

„Cu privire la memorandum-ul semnat de Guvernul României cu cei patru operatori de telefonie mobilă, acum sunt în situația de a da cifre precise. Dintre cele 104 structuri ale unităților de învățământ fără conexiune la internet, 72 sunt în curs de conectare. Conectare care este însoțită de acordare serviciu de internet cu titlu de gratuitate pentru 12 luni. Există un singur operator de telefonie care încă nu a făcut demersul dintr-o rațiune pe care am înțeles-o astăzi, de dimineață, în videoconferința pe care am avut cu subsecretarul de stat și anume o chestiune procedurală contractuală între operator și Guvern. Dar în cursul zilei de astăzi, lucrul acesta se va realiza. Așadar, putem spune că lucrurile s-au mișcat foarte bine. Privitor ”, ne-a precizat inspectorul școlar general prof. Liliana Elena Murguleț.

Aproape 6700 de tablete vor fi distribuite elevilor argeșeni, în această săptămână

Luni, 21 Septembrie 2020 11:46

 

Ministerul Educației a achiziționat, în urma unei licitații, 82.826 de tablete. Acestea urmează să fie distribuite elevilor care nu au posibilitatea de a urma cursurile online, din cauză că nu dispun de dispozitive. Astfel, la nivelul județului Argeș au fost repartizate aproape 6700 de tablete. Acestea urmează să fie distribuite elevilor argeșeni, în această săptămână.

 

„Din cele 82 de mii de tablete achiziționate de ministerul Educației, noi vom fi beneficiarii a 6694 de tablete, care au fost achiziționate prin Orange. Au venit vineri (n.r. 18 septembrie) 500 de tablete și în cursul acestei săptămâni vor veni și restul. Este o veste foarte importantă”, ne-a precizat inspectorul școlar general prof. Liliana Elena Murguleț.

 

Campanie IPJ Argeș: „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi”

Luni, 21 Septembrie 2020 10:58

 

 

Polițiștii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş s-au alăturat campaniei naţionale „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi”, desfăşurată în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021. În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat activităţi preventive, în staţiile de cale ferată de pe raza judeţului Argeş, pentru conştientizarea, în special a tinerilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când, din dorinţa de a obţine fotografii spectaculoase urcându-se pe tren, uită de pericole. În fiecare an, zeci de tineri sunt electrocutaţi, urcând pe tren pentru un selfie. Cei mai mulţi mor pe loc, iar o parte rămân cu traume pentru tot restul vieţii.

Bogdan Ivan: “Ȋn Argeș, PRO România este ȋn alianță doar cu cetățenii

Duminică, 20 Septembrie 2020 16:21

La fel cum se ȋntâmplă ȋnainte de fiecare alegeri, și anul acesta sunt o mulțime de discuții, negocieri și, bineȋnțeles, zvonuri referitoare la alianțele electorale. Ȋn ceea ce privește PRO România Argeș, Bogdan Ivan, liderul filialei județene, spune că partidul său “este ȋn alianță doar cu cetățenii”. 

 

Cristian Gentea: “Noul stadion al Piteştiului va fi o bijuterie în palmaresul arenelor naţionale”

Duminică, 20 Septembrie 2020 14:16

O sală polivalentă, un stadion reconstruit de la zero, investititiile permanente in infrastructura sportului argesean, aplicarea unei strategii coerente pentru atragerea tinerilor către acest domeniu, realizarea unor pepiniere de talie natională dar și atenția acordată tuturor ramurilor sportive sunt doar câteva dintre prioritătile candidatului PSD, Cristian Gentea pentru municipiul Pitești. Cristian Gentea susține că un alt proiect major va fi reprezentat de ridicarea noului Stadion Nicolae Dobrin, o arenă de referinţă la nivel naţional.

Președintele PSD Marcel Ciolacu: "PSD va obține o victorie zdrobitoare în Argeș la alegerile locale!"

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020 16:57

 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost astăzi la Pitești ca să susțină candidații partidului în campania pentru alegerile locale din 27 septembrie. Acesta a participat la o conferință de presă alături de Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, și de Cristian Gentea, președintele PSD Pitești. De asemenea, în urma vizitei de la Pitești, Marcel Ciolacu a primit cadou un tricou al echipei FC Argeș.

 

 

CRISTIAN GENTEA ORGANIZĂM LA PITEȘTI FESTIVALUL CARE VA PUNE ORAȘUL PE HARTA MARILOR EVENIMENTE DIN ROMÂNIA

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020 11:49

Turismul festivalier - ca fenomen social ce contribuie la dezvoltarea durabilă – reprezintă o prioritate pentru majoritatea orașelor: 88 de festivaluri și evenimente culturale au fost organizate în Romania în anul 2019.  Urmărim, prin acest proiect, identificarea oportunităților de dezvoltare și promovare a turismului în Pitești prin intermediul unui festival, care are menirea de a anima și a promova comunitatea.

Dacian Cioloș – prezent în Argeș pentru a susține candidații Alianţei USR PLUS

Vineri, 18 Septembrie 2020 20:39

 

 

Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR PLUS, a fost vineri, 18 septembrie, în Argeș ca să susțină candidații Alianței în campania pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Dacian Cioloș a susținut o conferință de presă în Piața Vasile Milea din Pitești, alături de Adrian Cîrstea- candidat la președinția CJ Argeș, Ionuț Moșteanu - candidat la Primăria Pitești, Elena Lascon i- candidată la Primăria Câmpulung, Dan Hodoș - candidat la Primăria Mioveni și Bogdan Dovleac - candidat la Primăria Corbeni.

 

Sectorul energetic din Arges, o prioritate pentru Guvernul României

Vineri, 18 Septembrie 2020 19:18

 

Virgil Popescu - ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a efectuat, vineri, o vizită de lucru în județul Argeș.

„Împreună cu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, am fost azi la sediul Hidrocentrale Curtea de Arges și la statia de 110 kV de la Oesti, aflată în plin proces de retehnologizare. Cu o parte din echipa mea pentru Consiliul Județean, cu președintele AAAS, Adrian Miutescu, cu directorul adjunct al ANAR, Marius Postelnicescu, cu deputatul Dan Bica și cu candidatul PNL pentru Primăria Curtea de Arges, Cristian Mitrofan, am discutat cu directorul Hidrocentrale Curtea de Arges, Gheorghe Mitrofan.

Minoră de 15 ani din Pitești, dispărută de acasă

Vineri, 18 Septembrie 2020 17:35

UPDATE: Minora a fost găsită pe raza municipiului Pitești.

În seara zilei de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piteşti au fost sesizați cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile, CIUCĂ DIANA NICOLETA, de 15 ani, a plecat de la domiciliul său din municipiul Piteşti, și nu a mai revenit.

 

 

Votezi PNL, scapi de PSD! Voi alegeți Piteștiul în care vreți să trăiți!

Vineri, 18 Septembrie 2020 17:31

Piteștenii trebuie să aleagă, săptămâna viitoare, dacă vor alți patru ani cu PSD (care se adaugă celorlalți 30!) sau dacă vor să dea o șansă de dezvoltare reală orașului lor. PSD și cei câțiva reprezentanți la vârf care au concentrat puterea în mâna lor au avut șansa să demonstreze ceea ce pot. Măcar și pentru asta și tot este nevoie de o schimbare majoră la Pitești.

Cristian Gentea: “Decongestionarea traficului în Piteşti, printre principalele mele priorităţi”

Vineri, 18 Septembrie 2020 10:30

Candidatul PSD la Primăria Piteşti, Cristian Gentea a anunţat că decongestionarea traficului în Piteşti este printre principalele sale priorităţi.

“ Vizăm proiecte majore destinate decongestionării semnificative a orașului:

 

Cristian Gentea: "Am ambiții mari pentru micii fotbaliști"

Joi, 17 Septembrie 2020 18:48

Ca președinte al Consiliului de Administrație al F.C. Argeș, Cristian Gentea s-a implicat atât în fotbal, cât și în alte sporturi. A înființat secții noi în cadrul clubului, precum Box, Atletism, Natație, Karate și Judo.

În vizită la Pitești, Orban a întrebat un bătrân în scaun cu rotile ce viteză prinde

Joi, 17 Septembrie 2020 10:53

Premierul Ludovic Orban a întrebat un bătrân în scaun electric „ce viteză prinde”. Dialogul a avut loc miercuri, 16 septembrie, la Pitești, în timpul unei vizite electorale. „Sănătate! Vă salut, bine v-am găsit, numai bine!”, a spus Ludovic Orban când l-a văzut pe bătrân în scaunul cu rotile. S-a apropiat de el și și-au strâns mâinile. „Cu respect, numai bine”, a răspuns bătrânul.

Dialogul a continuat:

L. Orban: „Ce viteză prinde?”

Bătrân: „Nu, păi asta e de handicap... foarte ușor... prinde mai mult, da' o las ușor, așa...”

L. Orban: „Numai bine.”

Bătrân: „Cu respect, numai bine.”

L. Orban: „Mă bucur că sunteți activ.”, se arată pe o filmare, în urma vizitei de la Pitești.

 

Clădirea Spitalului Județean Argeș - iluminată în portocaliu de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Joi, 17 Septembrie 2020 10:00

 

 

Clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) va fi iluminată în portocaliu, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Ca anul trecut, SJUP se alătură inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului. Astfel, fațada clădirii unității spitalicești va fi iluminată, în această seară, odată cu lăsarea întunericului, în portocaliu. Precizăm că OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.

“Personal medical în siguranță! Pacienți în siguranță!”, acesta este sloganul din 2020 ales de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a marca pe 17 septembrie Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Tema a fost stabilită de OMS după ce “pandemia de SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările și riscurile uriașe cu care se confruntă personalul medical. Prin urmare, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului 2020 are ca temă: Siguranța lucrătorilor din sănătate: o prioritate pentru siguranța pacientului.

Un jandarm argeșean aleargă pentru o cauză nobilă

Joi, 17 Septembrie 2020 09:13

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr, participă la evenimente sportive alături de Fundația Motivation din anul 2018 din dorința de a veni în ajutorul oamenilor cu dizabilități.

În luna octombrie va alerga cursa de 10 km la Maratonul București, din dorința de a strânge donații în valoare de 1000 RON, bani necesari pentru ca Fundația Motivation să poată dona două scaune rulante celor care au nevoie imediată de ele.

 

Pagina 8 din 221

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea