Argeșenii pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 4,15% pe an

Luni, 06 Septembrie 2021 12:34

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 1 septembrie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,25%, 3,75% și 4,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

• Între 1 - 28 septembrie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;

• Între 1 - 27 septembrie 2021 pentru mediul urban și 1 - 24 septembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

 

Zilele Culturii Palestiniene, la Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 12:06

# Vezi programul evenimentelor

Ambasada Statului Palestina la București în colaborare cu Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish” organizează la Pitești „Zilele Culturii Palestiniene”, eveniment care se va desfășura în Piața Primăriei Municipiului Pitești, sâmbătă, 11 septembrie și duminică, 12 septembrie.

“Prima ediție a în municipiul Pitești va aduce muzică, expoziţii de fotografie, dansuri tradiţionale, prezentare a costumelor tradiţionale palestiniene, prezentare a turismului, literatură palestiniană şi gastronomie autentică.

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean sunt în grafic!

Joi, 02 Septembrie 2021 11:33

Conducerea  Consiliului Județean Argeș a organizat joi, 2 septembrie, o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Scopul vizitei a fost stadiul implementării proiectului “Construire corp de clădire nou la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, care este în fază avansată de finalizare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a purtat discuții cu managerul Adriana Molfea, cu directorul medical - dr. Ștefan Costin, și cu reprezentanții firmelor de construcție (asocierea de firme SC Star Trading IMPEX SRL - SC Zeus SA – SC Valah Construct Grup SRL) și proiectare (firma Eurocerad).  

 

FC Argeș, amical cu Rapid București în pauza din Liga 1

Joi, 02 Septembrie 2021 11:00

Profitând de pauza prilejuită de meciurile echipei naționale, FC Argeș va disputa sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 11.00, un meci de verificare cu Rapid București.

Partida de la Pitești se va juca fără spectatori și va fi transmisă în direct pe pagina de facebook a clubului argeșean.

Cele două formații s-au întâlnit în campionat în urmă cu o lună, Rapid împunându-se în Trivale, cu 1-0, prin golul marcat de Ștefan Pănoiu.

În loc de drumuri se fac parcuri! CJ Argeș propune și „o fântână cu un perete cascadă ce va conține nuferi cu pești”

Miercuri, 01 Septembrie 2021 10:39

# CJ Argeș vrea să dea 1,7 milioane de lei pentru proiectul "Amenajare Parc și Alei U.A.M.S Şuici“

# Investiția include și „o fântână cu un perete cascadă ce va conține plante subacvatice și nuferi cu pești”

Dacă la Consiliul Județean Argeș, condus de pesedistul Ion Mînzînă, investițiile în drumurile județene sau în sănătate par că bat pasul pe loc, nu același lucru se întâmplă și la alte lucrări, ceva mai extravagante.

Spunem acest lucru după ce la ședința din 29 iulie 2021 a fost pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care prevedea o investiție care conținea „fântână cu perete cascadă” sau „nuferi cu pești” – expresie regăsită integral în raportul proiectului. Lucrările ar urma să se deruleze într-o comună din nordul județului.

 

Deputatul PNL Daniel Constantin - o singură luare de cuvânt în plen - la depunerea jurământului

Miercuri, 01 Septembrie 2021 09:07

Timpul trece, pentru români, din ce în ce mai greu. Probabil că nu același lucru se întâmplă și pentru aleșii neamului, care beneficiază de tot ce este mai bun: venituri generoase, consilieri plătiți, loc de muncă unde nu trebuie să îndeplinești cine știe ce norme.

Este și cazul deputatului PNL Argeș  Daniel Constantin, fost ministru al agroiculturii care, în noul mandat de la Camera Deputaților are la activ o singură luare de cuvânt – cea din decembrie, anul trecut, la depunerea jurământului.  Nici la capitolul inițiative legislative nu stă prea bine parlamentarul de Argeș, fiind inițiatorul a numai trei legi, din care una singură a trecut de Senat.

Investiții de 36 de milioane de lei pentru unitățile școlare din Pitești

Marţi, 31 August 2021 16:51

# Primarul Cristian Gentea (foto): „Sunt sume care spun totul despre interesul nostru pentru partea de educație” # Vezi stadiul lucrărilor

Primăria Pitești a alocat în acest peste 36 de milioane de lei pentru investiții în unitățile școlare din municipiu. Mai exact, aproape 11 milioane de lei pentru investiții finanțate doar din bugetul local (lucrări, reparații curente și proiectări) și 25,2 milioane de lei contribuții de la bugetul local la proiecte finanțate prin CNI, PNDL și POR 2014-2020. „Avem aproape 11 milioane de lei numai din bugetul local pentru unitățile de învățământ din municipiu. Mai avem 25 de milioane de lei contribuția noastră în bugetul local pentru cofinanțare. Sunt sume care spun totul despre interesul nostru pentru partea de educație. În total, sunt 36 de milioane de lei din bugetul Consiliului Local”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Ion Mînzînă, despre proiectul Molivișu: „Situația nu este una îmbucurătoare”

Marţi, 31 August 2021 16:15

# CJ Argeș a plătit cotizația anuală de 50.000 de lei către ADI Molivișu

Proiectul Molivișu bate, în continuare, pasul pe loc. Cu toate că Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu»”, mai sunt numeroși pași de făcut pentru ca obiectivul să intre în linie dreaptă.  Cel mai important este, probabil, găsirea unei surse de finanțări.

Consiliul Județean Argeș se împrumută 43 de milioane de lei

Marţi, 31 August 2021 16:14

# Ion Mînzînă: „Suntem nevoiți să avem la dispoziție sume de bani pentru fonduri nerambursabile”

Consiliul Județean Argeș a aprobat, în ședința desfășurată pe 26 august, contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 43.227.000 lei în vederea asigurării cofinanțării și prefinanțării proiectelor de interes județean finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Astfel, Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, a fost  împuternicit să negocieze și semneze, în numele județului Argeș, contractul de împrumut intern.

 

Executare silită la preț redus pentru afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu

Marţi, 31 August 2021 16:10

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p.

Moșia afaceristului Nicolae (Nenea) Ivănescu de la Rătești este, în continuare, de vânzare. Acum la preț redus, de 75% din prețul de evaluare. Aceasta a mai fost scoasă la vânzare de Emilia Mateescu, prin 2018. Este vorba de două loturi distincte, evaluate inițial astfel.

Deputatul Aurel Bălăşoiu: „Ce blestem s-a abătut asupra PNL, încât pentru funcția de lider să se dueleze doi degustători???”

Marţi, 31 August 2021 16:09

Deputatul argeșean Aurel Bălăşoiu a dedicat o postare pe Facebook celor doi barosani din PNL: Ludovic Orban (încă preşedinte al PNL) şi Florin Cîţu (posibil viitor preşedinte al PNL). Îi cunoaştem bine pe Orban şi pe Cîţu, ştim isprăvile care le-au marcat trecutul şi mai ştim că fiecare vrea să tragă lozul cel mare, la Congresul din 25 septembrie. Până atunci, ne-am delectat cu postarea deputatului Bălăşoiu care mai în glumă, mai în serios, are mare dreptate... Deja nu mai contează că Bălăşoiu e PSD-ist, că scrie despre rivalii politici. Faptele celor doi  „degustători”, din PNL fac toţi banii!

 

O argeșeancă din vârful PNL râde de social-democrați: ”Moțiune de cenzură PSD la orizont!”

Marţi, 31 August 2021 16:06

Argeșeanca Alina Gorghiu este o susținătoare declarată a lui Florin Câțu pentru șefia PNL Argeș, caz în care ar putea primi o funcție importantă – chiar șefia Camerei Deputaților. Mai este o neobosită persiflantă a declarațiilor celor din vârful PSD. Săptămâna trecută a venit rândul unui comentariu asupra veșnicelor amenințări cu moțiunea. Și cam are dreptate…

Arhiepiscopia Argeșului, profit de 1,8 milioane de lei în 2020

Marţi, 31 August 2021 15:58

Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor, Arhiepiscopia Argeșului a avut, în anul 202, un profit de numai 1,84 milioane lei. Profit net. Sumă frumoasă, dar mai mică decât în 2019, când profitul net a fost de 2,35 milioane lei. În același timp însă, efectivul de personal a crescut de la 60 persoane (2019) la 88 persoane (2020). Firma care se ocupă cu activitatea de CAR a fost mult mai modestă, înregistrând, de-a lungul anului trecut, un profit net de numai 152.000 lei.


 

Iris și Timpuri Noi vin să cânte, în septembrie, la Topoloveni

Marţi, 31 August 2021 15:42

2020. Septembrie. Pandemie. Restricții. Se organiza la Topoloveni, cu multe eforturi şi responsabilitate, singurul festival moto&rock din România. Archangels MC Topoloveni scria atunci cel de al doilea capitol din povestea ARCHANGELS MOTOR FEST.

Ne revedem în curând! 10-12 septembrie 2021! La Topoloveni! Şi nu oricum... ARCHANGELS MOTOR FEST 2021. Ne aşteaptă:

Moşteanu: „Încep lucrările pentru lotul Pitești-Curtea de Argeş al autostrăzii A1”

Marţi, 31 August 2021 14:01

# Deputatul USR de Argeş ne-a mai anunţat şi în iunie că vor începe lucrările...

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, spune că la 1 septembrie încep lucrările la lotul 5 al autostrăzii Piteşti-Sibiu. Dar, ca Toma necredinciosul, până nu voi vedea nu voi crede! Acelaşi Moşteanu anunţa (în luna iunie) tot pe Facebook, la fel ca acum, că încep lucrările la lotul Pitești-Curtea de Argeş al autostrăzii A1. Sperăm că nu vom asista la întârzieri şi că lucrările vor începe la 1 septembrie anul acesta...

 

Dosare penale pentru furt de apă în comuna Bradu

Marţi, 31 August 2021 12:59

În cadrul ultimei acţiuni de control, care s-a desfăşurat în data de 19.08.2021, doi consumatori din comuna Bradu, str. Heleşteu, au fost descoperiţi cu branşamente ilegale de apă de către o echipă a Serviciului Control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA. Unul dintre utilizatori avea, pe lângă branşamentul din contract, un by-pass prin care folosea apa necontorizată, iar cel de-al doilea, deşi a fost debranşat în anul 2013 pentru debite neachitate, a fost descoperit rebranşat atât în luna decembrie 2020 cât şi cu ocazia controlului din luna august 2021.

109 profesori din județ nu au tablete, telefoane, laptopuri sau internet pentru a intra la orele online!

Marţi, 31 August 2021 10:06

# Ion Mînzînă promitea la alegeri: Voi duce Argeșul pe primul loc! Argeşul – deocamdată în topul ruşinii!

De neimaginat! 109 profesori din Argeş nu au tablete, telefoane, laptopuri sau acces la internet pentru a face ore online cu elevii. La nivel naţional, judeţul nostru ocupă locul 8 în ceea ce priveşte numărul cadrelor didactice care nu au dispozitive electronice pentru a preda online. Asta înseamnă că nici în anul şcolar 2019-2020 şi 2020-2021 aceşti profesori nu au avut echipamentele necesare pentru a intra la orele online.

 

Patru investiții cu probleme în Pitești

Marţi, 31 August 2021 09:23

Primarul Cristian Gentea a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, stadiul unor lucrări publice din Pitești.  Pasajul Magnolia, terenul „San Siro”, Bazinul Olimpic și Grădinița „Primii Pași” sunt patru investiții cu probleme.

La Pasajul Magnolia s-a ajuns în stiuația în care administrația locală a fost nevoită să îi găsească constructorului furnizori pentru ca lucrările să fie finalizate mai repede.

S-a dat startul înscrierilor pentru Festivalul Național de Teatru “LUDICUS” Mioveni - 2021!

Marţi, 31 August 2021 08:38

Iubitorii de teatru sunt așteptați, în perioada 15-17 octombrie, la „Festivalul Național de Teatru Ludicus“. Festivalul de la Mioveni prilejuiește an de an întâlniri cu spectacole originale și interesante, puse în scenă de tineri artiști amatori din întreaga țară, cu scopul de a încuraja apropierea publicului tânăr și foarte tânăr de lumea diversă a artelor și de lumea teatrului în mod special. Evenimentul devenit deja tradiţie şi ajuns anul acesta la ediţia a XVII-a este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Consiliul Local și Primăria oraşului Mioveni.

 

Doar 2 şcoli din Argeş sunt incluse în Programul „Masa caldă”

Marţi, 31 August 2021 08:00

Prea mult zgomot pentru nimic! Aşa am putea califica declaraţiile belicoase ale guvernanţilor noştri care s-au lăudat că vor asigura elevilor din România o masă caldă la şcoală. În realitate, numărul beneficiarilor este extrem de mic, iar sumele alocate ajung doar pentru primele 67 de zile din semestrul I.

Primarul Cristian Gentea: „Am adus 600.000 de euro la F.C. Argeș, în afară de banii Consiliului Local”

Marţi, 31 August 2021 07:59

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, evită să mai comenteze, în spațiul public, jocul echipei FC Argeș. Edilul susține că se ocupă doar să aducă contracte de sponsorizare în cadrul clubului. Acesta susține că la FC Argeș s-a depășit deja bugetul de 3 milioane stabilit la începutul campionatului.

 

Pagina 5 din 288

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea