Camera Deputaţilor a adoptat legea fostului deputat PSD, Cătălin Rădulescu, care îi protejează de închisoare pe cei care fac evaziune fiscală cu prejudiciu de sub 100.000 euro

Luni, 28 Decembrie 2020 14:55

# Deși a trecut în Parlament, proiectul a fost trimis la Curtea Constituțională

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 15 decembrie, în calitate de for decizional, o lege prin care persoanele inculpate pentru evaziune fiscală de până în suma de 100.000 de euro vor scăpa doar cu o amendă în condiţiile în care vor achita integral prejudiciul. Pe deasupra, acuzaţii vor scăpa definitiv de pedeapsă dacă vor plăti încă 20% din totalul amenzii.

 

Cristian Gentea, despre viitorul mall din Tudor Vladimirescu: „Lucrurile au intrat în linie dreaptă”

Luni, 28 Decembrie 2020 14:54

Primăria Pitești a concesionat dezvoltatorului Prime Kapital Emerald SRL terenul public din cartierul Tudor Vladimirescu, pentru o perioadă de 25 de ani, cu posibilitate de prelungire, În această zonă, societatea ar urma să construiască o pasarelă auto-pietonală, va parte a proiectului Argeș Mall. Cristian Gentea: „Vă dau o veste bună. Sunt în măsură să vă spun că am semnat contractul de concesiune cu firma Prime Kapital Emerald, pentru cei 1060 mp, pentru construirea pasajului peste calea ferată, deci lucrurile au intrat în linie dreaptă.

Tribunalul Argeș a dezvoltat o nouă aplicație de management electronic al dosarelor

Luni, 28 Decembrie 2020 14:53

Urmare a efortului constant al specialiștilor IT pentru dezvoltarea informatică a Tribunalului Argeș, în acord cu Recomandarea nr. 51 din Raportul Comisiei privind progresele înregistrate în România în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare, în scopul prevenirii răspândirii în rândul populației a infecțiilor cu Coronavirus (COVID-19) și pentru a veni în sprijinul justițiabililor, Tribunalul Argeș  a dezvoltat  o nouă aplicație de management electronic al dosarelor aflate pe rolul instanțelor, prin care sunt asigurate instrumentele necesare administrării electronice a dosarelor aflate pe rol, atât la nivelul justițiabililor, cât și la nivelul instanțelor, avocaților, profesiilor juridice conexe sau oricăror alți actori implicați în proces.

 

61 de primării cu edili PSD, din Argeș, NU AU PRIMIT NIMIC!…

Luni, 28 Decembrie 2020 14:52

# Simona Bucura Oprescu (foto): ”Guvernul PNL a comis un abuz uriaș!”

Pe final de an, Executivul liberal a alocat sume pentru echilibrarea bugetelor locale, în condițiile în care numai în Argeș au fost zeci de primării care au solicitat sprijin financiar pentru a putea plăti indemnizațiile persoanelor cu handicap și ale însoțitorilor acestora.
Numai că banii s-au dat pe criterii strict politice!

Doi deputați de Argeș, funcții importante în Parlament

Luni, 28 Decembrie 2020 14:51

Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeș al PSD, a fost aleasă în funcția de președinte al Comisiei de Administrație Publică din cadrul Camerei Deputaților, una dintre cele mai importante din Parlament. Este o recunoaștere a activității desfășurate de către PSD Argeș și a rezultatelor obținute în alegerile locale și parlamentare din acest an. În acest fel, parlamentarii, Consiliul Județean și primarii, alături de ceilalți aleși ai PSD, vor face echipă și vor putea lucra împreună pentru a duce Argeșul pe primul loc!
Alte 7 comisii din Camera Deputaților au, de asemenea, președinți din rândurile parlamentarilor PSD. De asemenea, deputatul argeșean Nicolae Georgescu (foto) a fost desemnat vicelider al Grupului Parlamentar al PSD.

 

 

Iată că stăm și noi bine la ceva! Argeșul, campionul covrigăriilor din țară, după București!

Luni, 28 Decembrie 2020 14:49

Numărul de simigerii, covrigării şi gogoşerii din România a crescut de peste şase ori din 2009 până în prezent, ajungând la aproape 3.800 de astfel de unităţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională Sani-tar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Afacerile cu covrigi sau produse de patiserie sunt unele dintre cele mai rezistente în perioade de criză. Avantajul lor este că produsele se vând tot timpul anului, amplasarea locaţiei într-un loc cât de cât circulat înlocuieşte investiţiile în marketing şi publicitate, iar preţul lor foarte mic atrage şi un număr mare de clienţi, vânzările de covrigi, cel puţin, fiind în număr de câteva mii de bucăţi pe zi, spun specialiştii din domeniu.

Proiectul de “Conservare și consolidare a Cetății Poenari” s-a votat cu un million de lei mai puțin

Luni, 28 Decembrie 2020 14:42

# La patru ani de la proiectul inițial, cheltuielile neeligibile au crescut de peste 14 ori

A fost nevoie de două ședințe ale Consiliului Județean Argeș pentru a se vota proiectul privind “Conservarea și consolidarea Cetății Poenari”. Pe 23 decembrie 2020, în cadrul ședinței ordinare a CJ Argeș s-a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentației de avizare a Lucrărilor de Intervenție actualizată pentru proiectul Cetății Poenari, finanțat din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Argeș.  Reamintim că în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, din 25 noiembrie, același proiect a fost retras în urma unor mari semne de întrebare în rândul consilierilor județeni privind creșterea extraordinară a costurilor.

 

MIOVENI: ADMINISTRAȚIA LOCALĂ ȘI-A PREZENTAT BILANȚUL ANULUI 2020

Luni, 28 Decembrie 2020 14:28

Conducerea Primăriei Mioveni a prezentat, marți, 22 decembrie, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituției pentru anul în curs și proiectele pentru oraș. Edilul din Mioveni a fost însoțit de secretarul oraşului, Ionuţ Badea, de directorul  Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, Marius Lupu, de directorul  Direcției de  Investiții, Dezvoltare, Patriomoniu și Fonduri Europene,  Dan Proca, de  Arhitectul Șef  al Primăriei Mioveni, Dan Popescu, de directorul SEDC Mioveni, Nicolae Tudose, de directorul  Servicii Generale Mioveni, Alin Albu și de către managerul  Spitalului Orașenesc Mioveni,  Horia Trăilă. Iată, în continuare, doar câteva din cifrele care înseamnă activitatea întregii instituții într-un an de zile.

Fetițele de la Gymnastic Star, din Bradu, câștigătoare la Festivalul Concurs Naţional de Dans „D’Aor Grand Prix”

Luni, 28 Decembrie 2020 14:23

Fetele de la Gymnastic Star, din Bradu,  au participat la Festivalul Concurs Național de Dans „D’Aor Grand
Prix”. Fetițele din Bradu s-au întors de la cel mai mare concurs de dans cu zeci de medalii și două trofee. Brădencele noastre au demonstrat, ca de fiecare dată, că sunt învingătoare.
Premiile obținute sunt:
- 6 medalii de aur la solo
- 11 medalii de argint la solo
- 6 medalii de bronz la solo

 

Revelion fără foc de artificii, la Mioveni

Luni, 28 Decembrie 2020 14:17

Deși locuitorii din Mioveni au fost, în ultimii ani, răsfățați și cu artificii spectaculoase la miezul nopții, anul acesta, din cauza restricțiilor, artificiile nu vor mai lumina cerul.
Ion Georgescu, primarul  de la Mioveni: ”Dragi prieteni, în contextul situației actuale, având în vedere legislația privind normele de siguranță saniară, conform HG 1065/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, anul acesta NU SE VA ORGANIZA FOC DE ARTIFICII!

Moment emoționant la Bradu. Primarul și viceprimarul au premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă

Duminică, 27 Decembrie 2020 14:25

Au fost momente emoționante, la începutul lunii decembrie, la Bradu. Primarul, Dan Stroe, alături de viceprimarul Gheorghe Negoi,   a premiat 8 cupluri la împlinirea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Cuplurile care au sărbătorit Nunta de aur au fost primite cu cafea caldă, clementine și bomboane de oficialii primăriei, care le-au și înmânat dimplomele de fidelitate. Alături de diplome, fiecare cuplu a primit în dar o Crăciuniță și un premiu financiar de 400 de lei, precum și multe urări de viață lungă și multă sănătate, în semn de recunoștință pentru contribuția seniorilor la promovarea celei mai importante forme a societății umane, familia.

 

Cu mască – la Muzeul Golești!

Duminică, 27 Decembrie 2020 14:15

# Muzeul Golești vă invită să intrați lumea fantastică a măștilor tradiționale
Măștile provin din lumea precreștină și nu sunt doar simple accesorii, ci reprezintă o lume fantastică în care masca și dansul aveau rol de purificare a spațiului sătesc, simbolizând în același timp fertilitatea. Prin măști și dansuri ritualice, o lume veche se încheia pentru a lăsa loc unei lumi noi, plină de speranțe.
Muzeul Golești vă invită să intrați lumea fantastică a măștilor tradiționale, reunită în expoziția temporară denumită – Masca populară. Tradiții de iarnă la români.

Pe urmele lui Moș Crăciun, la Inspectoratul Școlar Județean Argeș

Sâmbătă, 26 Decembrie 2020 14:21

”Din cer senin, un cor divin
Se-aude lin cântând ...”.

Cu toții ne amintim cum ni se umezeau ochii de emoție când îl vedeam lângă bradul împodobit sau cum ne simțeam în brațele lui Moș Crăciun când recitam, plini de emoție, poezia, în așteptarea darului mult dorit, bine ascuns în tolba lui fermecată.

 

Maria Dinu - favorită pentru a deveni administrator public al comunei Drăganu

Miercuri, 23 Decembrie 2020 23:14

De la sfârșitul lunii octombrie 2020, odată cu preluarea de către Ion Mînzînă a funcției de președinte al Consiliului Județean Argeș,  Maria Dinu nu mai este administratorul public al județului.   Fosta consilieră a lui Constantin Nicolescu pare că și-a găsit rapid un nou loc de muncă. Tot ca administrator public, dar nu al CJ Argeș, ci al comunei Drăganu.

Primarul de la Drăganu, despre posibila colaborare cu Maria Dinu: „E o variantă!”

Claudiu Lucian Stan, primarul PSD din Drăganu, pregătește terenul, în acest sfârșit de an, pentru ca Maria Dinu să ajungă noul administrator public al comunei. Se pregătește modificarea organigramei și trecerea ei prin Consiliul Local pentru ca numirea să se facă legal.

Raport alarmant al Instituției Avocatului Poporului. Aproximativ 200 de unități de învățământ din Argeș nu sunt protejate prin niciun sistem de pază

Miercuri, 23 Decembrie 2020 22:15

Instituția Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Pitești a desfășurat, între noiembrie 2019 – martie 2020, o anchetă, în unitățile de învățământ din Argeș, care a avut ca obiect principal identificarea măsurilor de protecție care au fost sau trebuie instituite în unitățile școlare din județ pentru prevenirea și reducerea faptelor antisociale săvârșite în incinta și în zona adiacentă a acestora. Biroul Teritorial Pitești, coordonat de  Mihaela Stănciulescu (foto), a solicitat autorităților locale competente din Argeș date actualizate care vizează îmbunătățirea condițiilor de siguranță a elevilor și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și despre cum sunt asigurate aceste obiective cu mijloace de protecție și pază.

 

Peste 20 de mii lei pe an - suma câștigată de Cătălin Rădulescu ca Luptător cu Rol Determinant la Revoluție

Miercuri, 23 Decembrie 2020 22:10

# Sumele câștigate ca Luptător cu Rol Determinant la Revoluție apar în ultimele sale declarații de avere # „Am fost arestat și bătut în sediul securității cu bestialitate la mâini și picioare două zile și două nopți ! Și pentru ce…”, susține fostul deputat # Scorul electoral obținut cu Partidul Ecologist, în Argeș, de numai 1%, l-a trimis acasă pe fostul chestor al Camerei Deputaților

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de fostul deputat argeșean Cătălin Rădulescu și mai mulți membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant. Rădulescu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații în formă continuată.

 

Spectacol online de colinde la Corbi

Marţi, 22 Decembrie 2020 09:21

Tânăra primăriță a comunei Corbi vrea să păstreze vie tradiţia colindelor în prag de sărbători, aşa că, de Crăciun, va fi organizat un spectacol online, acesta urmând să fie difuzat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Corbi. ”In contextul epidemiologic actual, vă aducem la cunoștință că în data de 23.12.2020, începând cu orele 19.00, va avea loc un spectacol de colinde online pe pagina de Facebook a Primăriei Corbi, inițiat de Valentin Precup. Persoanele care activează în domeniul muzical și doresc să se alăture spectacolului de colinde sunt rugate să ne anunțe până la data de 20.12.2020. Ca în fiecare an Primăria Corbi dorește să mențină tradițiile, astfel, anul acesta vă așteptăm să ne urmăriți online!”, transmite primarul Anca Baciu.

 

 

Executori judecătorești din Pitești - trimiși în judecată de DNA

Marţi, 22 Decembrie 2020 07:56

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: FIERARU EUGEN, la data faptelor executor judecătoresc în cadrul Biroul Executorului Judecătoresc „Fieraru Eugen”, din municipiul Pitești, județul Argeș, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,  DAMASCHIN MARIUS, la data faptelor executor judecătoresc în cadrul Biroul Executorului Judecătoresc „Damaschin Marius”, din municipiul Pitești, județul Argeș, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de: - abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu producerea de consecințe deosebit de grave, - spălarea banilor.

Fostul deputat PSD Mircea Drăghici a formulat apel la condamnarea de 5 ani de închisoare

Luni, 21 Decembrie 2020 23:09

# Aceasta se va judeca tot la Înalta Curte de Casație și Justiție

Deputatul Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a fost condamnat, pe 15 octombrie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare în dosarul subvențiilor primate de PSD. Decizia nu este definitivă. Drăghici a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, dar și pentru delapidare.

 

Dosarul ”Publitrans”, amânat de trei ori consecutiv la Curtea de Apel București

Luni, 21 Decembrie 2020 23:07

Pe data de 22 septembrie, a început apelul în dosarul ”Publitrans”, la Curtea de Apel București. Este un proces de ”totul sau nimic” pentru 10 dintre inculpați, care au primit, pe fond, pedepse cu executare, cuprinse între 4 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Reamintim că, pe 12 februarie,  Pendiuc, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare.

Concluzii, la sfârșit de an, la Primăria Bradu

Luni, 21 Decembrie 2020 22:39

Primarul comunei Bradu, Dan Stroe a susținut, joia trecută, ultima  conferință de presă din acest  an.”2020 a fost pentru noi un an bun atât pe partea de administrație cât și pe partea politică. Am avut două rânduri de alegeri. Brădenii ne-au dat votul în număr mare și avem majoritate în CL. Pentru prima dată, la Bradu, un partid politic are 66% în CL. Astfel, avem 10 consilieri social democrați dintr-un total de 15,  PMP are 3 consilieri (printre care și Florin Frătică) și PNL 2 consilieri.

 

Pagina 5 din 238

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea