Doctoriță reangajată la Spitalul Județean, deși a fost trimisă în judecată în dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:48

# Procurorii o acuză pe doctoriță că „primea 50-100 lei pentru fiecare concediu medical fictiv eliberat”, în ciuda faptului că avea un salariu de peste 21.000 lei

Între 2017-2019, un mega dosar de corupție a zguduit din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești! În jur de 50 de inculpați, dintre care cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean, au fost trimiși

 

Promovabilitatea la proba teoretică a examenului auto, în scădere în Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:46

# Emil Angheloiu, șef Serviciu Permise de Conducere: „Actul de educare de către școlile de șoferi nu este dus la bun sfârșit”

În anul 2019, promovabilitatea la proba teoretică la examenul de obținere a permisului de conducere la nivelul județului Argeș este în continuă scădere. Nu același lucru putem spune și de procentul de promovare privind proba practică, care este în creștere față de 2018.

Primăria Pitești câștigă prima bătălie cu societatea Lea International

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:42

# Viceprimarul Sorin Apostoliceanu: „Sperăm că în continuare să se hotărască la fel pentru că dreptatea e de partea noastră”

Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză, în primă instanţă, Primăriei Piteşti şi a respins cererile de despăgubire în valoare de aproximativ 17 milioane de euro cerute de Lea International Impex Bucureşti, care trebuia să construiască o groapă ecologică de gunoi pe teritoriul municipiului.

 

Propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale” stă în răspunsul a trei instituții argeșene

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:40

Propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale” și pentru restul de suprafață privată, după ce Consiliul Local Pitești a aprobat deja o hotărâre pentru suprafața aflată în proprietatea statului , stă în răspunsul a trei instituții argeșene – Instituția Prefectului, Oficiul de Cadastru și Direcția Silvică. Mai exact, municipalitatea a depus solicitări către toate cele trei instituții enumerate mai sus pentru a afla un răspuns complet privind suprafața pădurilor private care sunt în pădurea Trivale.

Emanuel Soare, despre retragerea din concursul de la Primăria Albeștii de Muscel: „Am zis să nu las loc de reinterpretare”

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:38

Emanuel Soare, candidatul susţinut de PNL Argeş pentru funcţia de prefect al Argeşului, trebuia să susţină luni, 13 ianuarie,la Primăria Albeștii de Muscel, un concurs pentru a deveni funcţionar public. Acesta candida pentru postul de inspector, clasa I, gradul profesional principal la Compartimentul de Dezvoltare Locală. În cele din urmă, cu câteva zile înainte de proba scrisă a concursului, Soare și-a retras dosarul de participare după ce au apărut mai multe discuții în spațiul public argeșean că nu ar fi îndeplinit condițiile de studiu.

 

Subprefectul Adrian Bughiu despre viitorul prefect: „Îl aștept ca pe pâinea caldă”

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:35

Subprefectul Adrin Bughiu îl așteaptă cu brațele deschise pe noul prefect al județului Argeș. Deşi nu a fost numit încă, propunerea PNL Argeş pentru această funcție este prorectorul Universităţii din Piteşti, Emanuel Soare. Bughiu a declarat că va colabora bine cu viitorul prefect, mai ales că diferenţa de vârstă dintre cei doi este una mică. Susţinut de ALDE, Bughiu îşi păstrează postul pe timpul guvernării PNL graţie înţelegerii dintre cele două partide la nivel naţional.

Ion Dumitru, primar Albota: ”Începem investiția de canalizare în satele Mareș și Cerbu”

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:31

# O investiție în plină derulare - introducerea rețelei de alimentare cu gaze în satul Cerbu
2019 a fost un an foarte bun pentru administrația din Albota, după cum spune primarul localității, Ion Dumitru. Într-adevăr, investițiile în infrastructura rutieră, cea de utilități, dar și în cea școlară apropie și mai mult Albota de statutul de comună cu pretenții europene.

 

Primarul din Bascov a dat în judecată Curtea de Conturi

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:25

# Litigiul se referă la bani cheltuiți pe norma de hrană, dar și la încasarea banilor pentru serviciul menajer

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu (foto), dar și unitatea administrativă pe care acesta o conduce, au dat în judecată Curtea de Conturi a României. Litigiul are la bază un raport de audit financiar din octombrie 2019. În urma acestui audit, s-a încheiat procesul verbal de constatare nr. 21867/14.10.2019, process verbal, deasemenea, contestat de cei menționați mai sus.

Argeșeanul Ion Lazăr, cel mai mare transportator român, intră pe piaţa materialelor de construcţii

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:24

# „Avem deja circa 45 de autobasculante pentru transport agregate şi circa 35 utilaje specifice exploatării balastului ”

Ion Lazăr, antreprenorul care controlează grupul Lazăr, specializat în transport de mărfuri, extinde portofoliul de businessuri cu unul care vizează materialele de construcţii utilizate la drumuri.

 

Acuzații noi în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:21

# Procurorii DNA s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă

Continuă judecarea dosarului „Alcoolemiilor” la Tribunalul Argeș! În dosar sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, medicul Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști.

Adriana Molfea, la un pas să devină director plin la cea mai mare unitate medicală din județ

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:16

Mai multe schimbări au loc, în această perioadă, la conducerea mai multor spitale din județul Argeș, după ce posturile au fost scoase la concurs. După mai mulți ani de interimate, spitalele din județ vor avea în sfârșit manageri prin concurs.

 

Înfruntarea titanilor pentru șefia PSD Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:10

În această săptămână, pe 17 ianuarie, sunt anunțate alegeri la PSD Argeș. Lupta internă pentru funcția de președinte este mai interesantă ca niciodată, mai ales că Șerban Valeca și-a anunțat colegii că nu va mai candida pentru un nou mandat. Printre numele vehiculate a viza conducerea PSD Argeș se numără Maria Dinu - administratorul județului, Ion Mânzână - vicepreședintele Consiliului Județean Argeș,

Adrian Miuțescu - greu de înlocuit în Consiliul Județean Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:10

Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a renunțat la funcția de consilier județean pentru a ocupa un post important la București, mai exact de președinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Acesta a fost numit în funcție la sfârșitul anului trecut.

 

In memoriam. Silvestru D. Voinescu

Luni, 13 Ianuarie 2020 12:56

# Turculeşti, Călineşti, Muscel, 2 ianuarie 1935 – Turculeşti, Călineşti, Argeş, 13 septembrie 2005

Jurist, manager cultural, cercetător ştiinţific, publicist, memorialist, colecţionar, donator comunitar, literat.

Din nou pe drum! Alpinistul argeșean Teofil Vlad - expediție în Patagonia

Luni, 13 Ianuarie 2020 12:54

„Unele călătorii au o destinație consacrată. Altele sunt despre explorare, atât în exterior, cât mai ales în interior. De data aceasta drumul nostru duce spre valea Cochamo din Patagonia chiliana, un Yosemite sud-american încă puțin valorificat față de potențialul existent, unde pereți de peste o mie de metri au rute fără prea multe repetări și alți pereți așteaptă înca primii cățărători”, a precizat alpinistul argeșean Teofil Vlad despre expediția sa din Patagonia.

 

Specialiştii STS Argeş au urcat la 2000 de metri pentru a repara un echipament important pentru comunicaţii

Luni, 13 Ianuarie 2020 12:51

Săptămâna trecută, salvamontiștii de serviciu la Cota 2000 Transfăgărășan au făcut o vizită la releul din Florea, împreună cu doi colegi de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, care îl întrețin, pentru restabilirea semnalului pentru stațiile Tetra, care încetaseră în urma unei defecțiuni. După un traseu montan de urcare de șase ore pe Masivul Făgăraș, specialiștii din cadrul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Argeș au reușit remedierea defecțiuni apărute la Sistemul TETRA.

În vară – CJ Argeș îi aloca 400.000 pentru investiții În iarnă - Primăria Mărăcineni cheltuie zeci de mii de lei pe ghirlande luminoase, promoționale și laptopuri scumpe

Luni, 23 Decembrie 2019 21:44

# Nicolae Dascălu, primar Mărăcineni: „Eu nu știu cine e la capătul celălalt alt firului. Și eu pot să vă spun că sunt prim-ministrul României”…

Iată un exemplu – nici rău, nici bun, doar un exemplu – de cheltuire a banului public. În vară, Consiliul Județean Argeș aloca Primăriei Mărăcineni 400.000 de lei pentru o amenajare peisagistică. Bani cu care puteau fi reparate drumuri, cu care se putea face ceva, cât de neînsemnat, la Spitalul Județean, care spital  arată ca un bolnav în agonie.

 

Investitorii proiectului din Tudor Vladimirescu contraatacă: „Situația actuală este foarte dăunătoare zonei protejate”

Luni, 23 Decembrie 2019 21:36

# Mall-ul de 80 de milioane de euro din cartierul piteștean ar putea fi realizat în doi ani # Reprezentanții Prime Kapital au oferit top 5 argumente pentru care proiectul este benefic comunității locale

Pe 18 şi 19 decembrie, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Piteşti, au avut loc două dezbateri publice de importanţă majoră pentru viitorul comunității locale.

Este oficial: Fuziunea de 50 miliarde dolari dintre Fiat Chrysler şi francezii de la PSA a fost confirmată

Luni, 23 Decembrie 2019 21:33

# Tranzacția afectează afacerile unul argeșean celebru

Fiat Chrysler şi PSA Group, proprietar al Peugeot, au confirmat acordul de fuziune de 50 miliarde de dolari, care va permite economii anuale de 4 miliarde de dolari şi va crea al patrulea producător auto al lumii, anunţă BBC.

 

Sibienii de la CON-A, despre noua sală polivalentă de la Piteşti: „Vom pune în valoare întreg know-how-ul dobândit în cadrul construcţiilor sportive”

Luni, 23 Decembrie 2019 21:22

# În 2 ani și jumătate, dacă totul merge bine, intrăm în sală

Compania din construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de antreprenorul Mircea Bulboacă, a câştigat contractul pentru construirea unei noi săli polivalente la Piteşti, în urma unei proceduri publice de atribuire a lucrărilor derulată de Compania Naţională de Investiţii.

Cadou de Crăciun de la nașu`. Finul primarului de la Vlădești a devenit viceprimar

Luni, 23 Decembrie 2019 21:17

# Pe parcursul anului 2019, acesta a fost găsit de ANI în stare de incompatibilitate și în conflict de interese

În pragul sărbătorilor de Crăciun, pe 19 decembrie, în ședința ordinară a Consiliului Local al comunei Vlădești s-a votat noul viceprimar. Au fost doi candidați la funcția de viceprimar, Emil Bușescu (foto dreapta) din partea PSD, și Cristinel Moise, fost primar, din partea PAM. A fost ales Emil Bușescu, nimeni altul decât finul primarului de la Vlădești, Cristian Dică Hristu (foto stânga).

 

Pagina 5 din 187

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea