Cornel Ionică, despre stadionul „Nicolae Dobrin”: „Va fi o bijuterie”

Luni, 06 Iulie 2020 12:42

Studiul de fezabilitate pentru proiectul „Modernizare și extindere stadion „Nicolae Dobrin” a fost depus deja la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Valoarea proiectul este de 49,5 milioane lei fără TVA. După reabilitare, ce va începe cel mai probabil în toamna acestui an, stadionul va avea toate tribunele acoperite şi un număr de 15.234 locuri, dintre care 2048 locuri la tribuna 1 şi 4442 locuri la tribuna 2. „Va fi cel mai modern proiect din țară. Va fi o bijuterie de stadion, care va intra în circuitul național al competițiilor”, a precizat primarul Cornel Ionică.

 

 

Stadiul proiectelor Primăriei Pitești finanțate prin Compania Națională de Investiții

Luni, 06 Iulie 2020 12:40

# Se lucrează intens la noua Sală Polivalentă din Pitești
Primarul Cornel Ionică a prezentat, la conferința de presă a Primăriei Pitești, stadiul proiectelor care sunt finanțate prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Lucrările realizate în 2020 la Pitești

Luni, 06 Iulie 2020 11:27

Primăria Pitești a prezentat o parte dintre lucrările finalizate și recepționate în acest an. Au fost realizate zeci de lucrări. Mai sunt multe în execuție, iar la altele abia s-a început.

Învățământul a fost una dintre prioritățile municipalității. Au fost realizate lucrări în valoare de sute de mii de lei la unitățile școlare din oraș. Lucrări în execuție: 

 

Sorina Honțaru le-a stricat planurile liberalilor argeșeni

Luni, 06 Iulie 2020 11:15

# Tribunalul Argeș a repus-o în drepturi în fruntea DSP Argeș

După ce PNL și PSD și-au smuls din mâini șefia spitalelor din Argeș, a urmat o nouă confruntare, de această data la mijloc căzând conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș. După ce liberalii argeșeni s-au „luptat” pentru a-l menține la suprafață pe dr. Alexandru Guiță (președintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeș), reușind să o detașeze, prin ordin de ministru, pe dr. Sorina Honțaru tocmai la DSP Galați, săptămâna trecută, pe 2 iulie, fostul comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Pitești și-a dat demisia, invocând motive personale.

Lovitură de teatru! Sorina Honțaru se poate întoarce la DSP Argeș

Joi, 02 Iulie 2020 11:51

 

Pe 2 iulie, instanța s-a pronunțat în dosarul privind detașarea dr. Sorina Honțaru, de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș la DSP Galați. Tribunalul Argeș a admis cererea de suspendare a executării Ordinului emis de ministrul Sănătății. Astfel, Sorina Honțaru rămâne director la DSP Argeș până la soluţionarea de catre instanţa de fond a cererii de anulare a respectivului ordin. Tot astăzi, directorul interimar al DSP Argeș, Alexandru Guiță, și-a dat demisia din funcție, invocând motive personale.

În acest moment, Sorina Honțaru se află în concediu, urmând ca de săptămâna viitoare să revină în funcție. „S-a suspendat ordinul de plecare la DSP Galați. Teoretic este celălalt ordin, care era înainte de a fi destituită. Rămâne  de văzut, partea juridică nu o știu foarte bine pentru că nu am mai trecut prin așa ceva până acum”, ne-a precizat dr. Sorin Honțaru.

 

PSD Argeș, replică la replica lui Apostoliceanu: „Este victimă de profesie”

Miercuri, 01 Iulie 2020 19:08

 

Războiul declarațiilor dintre PSD Argeș și Sorin Apostoliceanu continuă. Biroul de presă al PSD Argeș a transmis un nou comunicat de presă în care îl caracterizează pe viceprimarul Piteștiului drept „Candidatul împiedicat - victimă de profesie”:

„Tragedia candidatului împiedicat Sorin Apostoliceanu continuă. Victimă prin definiție, de un penibil absolut, după ce a fost împiedicat să-și pună în operă proiectele (proiecte atât de secrete încât nu le cunoaște nimeni), după ce a fost împiedicat să-și facă meseria ca viceprimar, acum spune că a fost împiedicat să se apere în ședința în care a fost exclus din PSD. Deci, după proiectele împiedicate, au apărut și convocarea împiedicată și apărarea împiedicată.  Sigur toate aceste împiedicări sunt doar în mintea dumnealui deoarece, luni, la ora 9:40, a fost sunat de către președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, pentru a participa la ședința respectivă. Nu a răspuns la telefon.

Pacienții cazați la corturi, mutați la etajul 8 al Spitalului Județean Argeș

Miercuri, 01 Iulie 2020 10:59

 

În contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19, Direcția de Sănătate Publică Argeș (DSP) a avizat extinderea zonelor-tampon pentru pacienții care prezintă simptomatologie ce ridică suspiciunea de infecție cu SARS CoV-2 și care sunt testați prin RT- PCR.

 

Astfel, de ieri, 30 iunie, pacienții care erau cazați la corturile din curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) au fost transferați, după prelevarea probelor pentru detecția noului coronavirus, în zona nou amenajată pe tronsonul mare de la etajul opt al clădirii unității sanitare, în fostul spațiu al Secției MEDICALĂ II.

 

Apostoliceanu, după ce a fost exclus din PSD: „Nu am greșit”

Miercuri, 01 Iulie 2020 10:48

 

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu a fost exclus din PSD, în urma deciziei sale de a candida la funcţia de primar al Piteştiului din partea PNL. Legat de excluderea sa, Apostoliceanu a precizat:

„Am anunțat cu mult timp în urmă că doresc alt profil de primar pentru Pitești, așa că nu cred că punctul meu de vedere este o surpriză pentru cineva. Am spus cât se poate de clar că, dacă se va merge în continuare cu domnul primar Cornel Ionică, voi regândi drumul meu administrativ. Decizia mea a fost argumentată încă de când am anunțat-o, cu luni în urmă, când se punea problema ca partidul să propulseze același candidat pe care l-a avut și acum patru ani, dar nu a fost niciodată discutată sau măcar luată în considerare. Eu am fost onest și deschis. Mi-am spus răspicat intențiile, dar nu am avut parte de același tratament.

Argeș: Cea mai mică rată de promovare a Bacalaureatului din ultimii șase ani

Marţi, 30 Iunie 2020 15:10

 

În Argeș, rata de promovare, înainte de contestații, este de 62.90%, conform datelor publicate de Ministerul Educației. Este cea mai mică rată de promovare din ultimii șase ani.

În județul nostru, dintre cei 5085 de candidați înscriși la BAC au fost prezenți doar 4852. Au promovat examenul 3052 de candidați. Au fost doi elevi cu media 10: unul de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” și altul de la Colegiul Național „Zinca Golescu”. De asemenea, au mai fost:

- 231 de candidați cu medii între 9,5 – 9,99;

- 437 cu medii între 9 -9,49;

- 500 cu medii între 8,5-8,99;

- 497 cu medii între 8 și 8-8,49;

- 403 cu medii între 7,5-7,99;

- 341 cu medii între 7 – 7,49;

 

Răsturnare de situație în dosarul sutelor de hectare din Rociu transferate la Căteasca şi Suseni

Luni, 29 Iunie 2020 22:43

# Expertul care a întocmit raportul de expertiză tehnică în cauză - trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă # Primăria Rociu - parte civilă în proces cu suma de peste 100.000 lei

Răsturnare de situație, la Rociu, în dosarul celor aproape 800 de hectare din terenurile localităţii, care au fost transferate, în urma hotărârii instanței, la comunele Căteasca şi Suseni. Deși, administrația locală din Rociu  a apelat, rând pe rând, la toate căile legale pentru a anula hotărârea judecătorească, judecătorii i-au respins cererile. Când totul părea pierdut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești l-au trimis în judecată, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă, chiar pe inginerul expert Florin Cristinel Mihăilescu, cel care a întocmit raportul de expertiză tehnică în dosarul civil în urma căruia Unitatea Administrativ Teritorială Rociu a pierdut sute de hectare de teren în dauna celorlalte două localități.

Șeful de post a fost trimis de două ori în judecată, într-un an, pentru că a falsificat acte în dosare penale

Luni, 29 Iunie 2020 22:41

Acuzații grave în cazul unui polițist argeșean. Agentul de poliție nu este la prima abatere, fiind trimis în judecată, de două ori într-un interval de 1 an, pentru că a falsificat acte în dosarele penale instrumentate de el. După ce a fost acuzat că a scăpat pe cineva de cercetarea penală încercând să claseze dosarul, acum omul legii este acuzat că i-a falsificat semnătura unei persoane, atestând în mod nereal că i-a fost adusă la cunoștință calitatea de inculpat. Polițistul este acuzat pentru fapte săvârșite între anii 2016-2017.

 

PSD Argeș, despre Apostoliceanu: „Nu contează onoarea, demnitatea, orgoliul, nu contează din partea cui va candida, important e să candideze”

Luni, 29 Iunie 2020 22:39

PSD Argeș a declanșat furtuna după ce Sorin Apostoliceanu s-a pozat, în sfârșit, cu liberalii. Reacția acestora vine după declarația dată de Apostoliceanu  pentru o publicație online în care susținea că proiectele sale au fost împiedicate... 
„Am încercat foarte multe proiecte în PSD Piteşti, am încercat la Primărie să fac foarte mult lucruri, să aduc o viziune nouă şi din păcate toate proiectele mele au fost împiedicate, culminând cu proiectul privind transformarea Pădurii Trivale în arie protejată de interes naţional. Am încercat să găsesc deschidere în altă parte pentru a îmi pune în aplicare proiectele pe care le am şi pentru a schimba oraşul, să facem lucruri bune. Și am găsit această deschidere în PNL Argeș”, susținea viceprimarul Apostoliceanu pentru Financiarpress.ro.

Deputatul PPU-SL Gerea (fost PNL, fost ALDE, fost ReStart) se pregătește de șederea la București

Luni, 29 Iunie 2020 22:27

# Acesta și-a (mai) luat un apartament în Capitală, în 2020

Deputatul argeșean Andrei Gerea a scăpat de datoriile pe care le înregistra în declarația de avere din vara anului 2019. În acea declarație, pe lângă datorii la două bănci, mai erau trecute 13 împrumuturi pe la diverse persoane (una dintre acestea fiind fosta colegă de partid, Simona Brătulescu). Și se mișcă bine, dacă ținem cont că în ultima declarație de avere, depusă la Camera Deputaților în data de 12 iunie, i-a mai apărut un apartament.

 

PMP solicită OUG privind creşterea transparenţei încasărilor şi cheltuielilor instituţiilor statului român

Luni, 29 Iunie 2020 22:23

Partidul Mişcarea Populară cere Guvernului Orban adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care să transpună în lege iniţiativa PMP blocată la Camera Deputaţilor privind creşterea transparenţei în acţiunile administraţiilor publice. Proiectul PMP prevede introducerea obligaţiei de a publica online, pe site-ul instituţiilor, informaţiile de interes public cu privire la venituri şi cheltuieli privind administraţiile publice, obligativitatea publicării informaţiilor legate de achiziţiile publice, achiziţiile sectoriale şi concesiunile de lucrări şi servicii, respectiv lista de contracte încheiate de instituţiile publice.

Deputatul PNL Dănuț Bica îl ia la întrebări pe Ministrul Sănătății numit de propriul guvern

Luni, 29 Iunie 2020 22:20

La începutul săptămânii trecute, deputatul liberal Dănuț Bica l-a luat, efectiv, la întrebări pe Nelu Tătaru. Adică pe ministrul sănătății numit de propriul guvern. Parlamentarul argeșean a ridicat, public, o problemă mai veche, și anume aceea a cabinetelor medicale școlare.

 

Arhimandritul Caliopie a intrat în campanie electorală… pentru postul de episcop vicar

Luni, 29 Iunie 2020 22:19

# Pe site-ul Arhiepiscopiei, Caliopie apare cu ”predici alese” încărcate și pe youtube

E clar, arhimandritul Caliopie a intrat, de ceva timp, în campanie electorală. Internă, desigur, pentru că nu candidează la vreo funcție publică, ci la cea de episcop vicar, pe locul lăsat liber, în urmă cu zece ani, de Nicolae Brânzea.
Caliopie a devenit, anul acesta, un monstru sacru al internetului: facebook cu mii de prieteni, pagină proprie. Cuvântările sale au sute de like-uri și zeci de distribuiri.

Partea neagră a învățământului argeșean: școli cu niciun elev prezent la Evaluarea Națională

Luni, 29 Iunie 2020 22:10

# Unitățile școlare unde elevii nu au luat nici măcar o notă de 5 la Capacitate! # Școala din Argeș cu patru medii de 1

În urma rezultatelor înainte de contestații, înregistrate de către absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională, Argeșul a ocupat locul 3, la nivel național, ca număr de elevi de 10 pe linie. Au fost 42 de elevi argeșeni care au încheiat examenul cu media generală 10. Au fost unități școlare cu rezultate extraordinare, dar au existat și școli în care situaţia este una dramatică. La două unități de învățământ din judeţ niciun elev nu a promovat, iar la alte două școli elevii nu s-au prezentat la examen.

 

Admitere liceu 2020: criteriile de departajare la repartizarea computerizată

Luni, 29 Iunie 2020 22:08

Etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă se va face în perioada 2-8 iulie, iar pe 10 iulie va avea loc comunicarea rezultatelor candidaților. La repartizarea computerizată pot exista însă situații în care elevi iau aceeași medie generală de admitere. Tot mai mulți părinți întreabă care sunt criteriile de departajare în aceste cazuri, iar compania care administrează softul de repartizare a realizat în 2017 un ghid explicativ, valabil și pentru sesiunea din acest an.
În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

Opt elevi argeșeni, înscriși la sesiunea specială a Evaluării Naționale

Luni, 29 Iunie 2020 22:02

În contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat un ordin privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse.
La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

 

Procesul grupului ce acționa prin metoda ”Accidentul” în Pitești, în pronunțare la Tribunalul Argeș

Luni, 29 Iunie 2020 22:00

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro.

Judecătorii  Tribunalului Argeș se pregătesc să se pronunțe în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere. Aceștia au obținut, în acest fel, peste 100.000 lei. În dosar s-au constituit ca părți vătămate șapte piteșteni.

Pe 2 iulie - decizie în cazul detașării Sorinei Honțaru la DSP Galați

Luni, 29 Iunie 2020 21:59

Pe 2 iulie, instanța se va pronunța în dosarul privind detașarea dr. Sorina Honțaru, de la DSP Argeș la DSP Galați. Reamintim că pe 15 mai, după încetarea stării de urgență, doctorului Alexandru Guiță i-a încetat numirea la Direcția de Sănătate, în locul acestuia revenind Sorina Honțaru, suspendată din funcție pe 16 aprilie, din motive ce ar fi ținut de probleme de management. Nici nu a revenit bine în funcția de director că aceasta a fost înștiințată că urmează să fie detașată, pe același post, tocmai la DSP Galați.

 

Pagina 5 din 207

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea