„Majoritatea judecătorilor se vor pensiona în situația în care se vor adopta aceste legi”

Luni, 19 Februarie 2018 21:13

# Judecătorul Ion Rebeca trage semnalul de alarmă pe legile justiției

În urma prezentării bilanțului, preşedintele Secţiei I Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, judecătorul Ion Rebeca a precizat principalele probleme cu care se confruntă sistemul judiciar în România. Pe lângă faptul că justiția a devenit obiectul de dispută pentru diverse persoane și formațiuni politice, judecătorul Ion Rebeca atrage atenția asupra legilor care se doresc a fi reglementate și a influnței pe care acestea le vor avea față de magistrați.

 

Curtea de Apel Piteşti - pe primul loc, la nivel național, în privința numărului de dosare pe judecător

Luni, 19 Februarie 2018 21:10

Săptămâna trecută, la Curtea de Apel Pitești a avut loc prezentarea activității instituției.  Curtea de Apel Piteşti coordonează activitatea a trei tribunale: Tribunalul Argeş, Tribunalul Vâlcea şi Tribunalul Specializat Argeş, care, cu excepţia celui specializat, fiecare coordonează activitatea a cinci judecătorii: Judecătoriile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Costeşti şi Topoloveni, aflate în circumscripţia teritorială a Tribunalului Argeş, respectiv Judecătoriile Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Horezu, Brezoi şi Bălceşti, aflate în circumscripţia  teritorială a Tribunalului Vâlcea.

APM Argeș - instituția care a plătit, în același timp, salariul pentru doi directori executivi, timp de doi ani

Luni, 12 Februarie 2018 15:20

# După ce a câștigat procesul cu ANPM și a fost reintegrată în fruntea APM Argeș, prima decizie a Marianei Ionescu a fost concediul, iar apoi demisia # Fosta directoare urmează să primească aproximativ 100.000 de lei despăgubiri # Mariana Ionescu a devenit  subiect tabu la Garda de Mediu Argeș
Agenția pentru Protecția Mediului Argeș este singura instituție din Argeș care a avut, în ultimii doi ani, doi directori executivi în același timp. Cum s-a ajuns în această situație? Instanțele argeșene au stabilit ca Mariana Ionescu să fie reintegrată în funcția de director la APM Argeș, începând din decembrie 2017. Totodată, aceasta urmează să primească despăgubiri, reprezentând salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere începând cu 15 ianuarie 2016, dată în care Mariana Ionescu a fost destituită din funcție.

 

Viitor de aur țara noastră are! Țîcă și Țîță - cei mai noi reprezentanți, în consiliul local, ai locuitorilor comunei Bradu

Luni, 12 Februarie 2018 15:19

Așa cum scriam spre sfârșitul anului trecut, PAM (Partidul pentru Argeș și Muscel), creație proprie și personală a fostului senator Mircea Andrei, al cărei reprezentant de frunte, în Bradu, este fostul primar Florin Frătică, a dat o nouă lovitură de imagine! Două noutăți pe piața transferurilor tocmai au fost promovate în funcția de consilier local. Este vorba de Țîcă și Țîță, ce i-au schimbat pe mai puțin performanții (la vot) Anghel Motolea şi Florentin Luca, ambii de la Partidul pentru Argeş şi Muscel. Organizaţia de la Bradu condusă de Florin Frătică a decis, oficial, ca cei doi ultimi consilieri să fie demişi din Consiliul Local pentru că nu şi-au plătit cotizaţiile la partid.  În  realitate, cei doi au votat ”pentru” atunci când s-a pus în discuție alegerea viceprimarului comunei, în persoana PSD-istului  Gheorghe Negoi.

Omul de afaceri Marian Drăgușin a reușit să salveze de la dispariție brandul național ”Vinalcool”

Luni, 12 Februarie 2018 15:13

# Firma a ieșit, în ianuarie 2018, din insolvență
Trăim într-o perioadă în care brandurile locale sau naționale trag, de obicei, cortina, în favoarea mărcilor din import. Argeșul este, din păcate, un județ în care exemplele de acest fel abundă: Aro, Cauciuc, Alprom, Institutul de la Ștefănești, Turism Muntenia – sunt numai câteva nume rezonante care, ori au dispărut, ori se zbat în cele mai negre insolvențe. Iată însă că, deși rar, câte o rază de soare (economic vorbind) mai răzbate prin negura economică instalată. În cazul de față este vorba de Vinalcool, nume de referință al Argeșului, firmă întoarsă din stopul cardiac financiar de actualul deținător, omul de afaceri Marian Drăgușin.

 

Dosarele „stăpânilor de sclavi” din Berevoești, în pronunțare

Luni, 12 Februarie 2018 15:10

# Martori cu identitate protejată audiați de judecător la ultimele termene
Dosarele romilor de la Berevoești, acuzați de trafic de persoane, se află în pronunțare, în primă instanță. Patru dosare cu 26 de inculpați se mai află pe rolul Tribunalului Argeș. Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT la sfârșitul anului 2016 și începutul anului 2017. În alte două dosare, dintre care unul cu hotărâre definitivă, judecătorii i-au condamnat la pedepse cu închisoarea pe 12 „stăpâni de sclavi” din Gămăcești, comuna Berevoești.

Primăria Băbana încă nu și-a recuperat banii luați de romii din Costești

Luni, 12 Februarie 2018 15:06

# Lupta în instanță, cu miză de peste 3 miliarde, a ajuns la Tribunalul Argeș

Primăria Băbana se luptă, îndârjit, în instanță, pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

 

Ducele de Albota intervine în scandalul legat de subfinanțarea Casei de Cultură din Bascov

Luni, 12 Februarie 2018 15:03

# Ion Dumitru: ”V-ați supărat pentru că a auzit lumea de voi?”
Persoană cu vechime venerabilă în partid, dar și cu merite recunoscute (vezi actuala accedere în funcția de vicepreședinte național al Asociației Comunelor), Ion Dumitru, edilul șef din Albota, nu se sfiește să își spună, cu voce tare, părerile personale. Chiar dacă se referă la ”curtea” unui coleg, în cazul de față prietenul Gheroghe Stancu, primarul din Bascov. Admonestarea, postată recent în spațiul virtual, se referă la finanțarea insuficientă a activităților Casei de Cultură ”Adriana Trandafir” din Bascov, instituție care, afirmă vecinul din Albota, a contribuit serios la punerea pe hartă, de fapt, a comunei limitrofe Piteștiului. Și noi îi dăm, pe deplin, dreptate!

Transfăgărășanul, închiriat de CNAIR cu 10 euro pe oră

Luni, 12 Februarie 2018 14:53

# Bătaie de joc cu cel mai spectaculos drum din lume! # CNAIR mai încasează și tarif per km pentru un sector închis pe Transfăgărășan
Traseul Transfăgărășan este considerat cel mai frumos drum din România și unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, datorită înălțimii la care a fost construit, a peisajelor superbe și a numeroaselor serpentine. Cunoscut și ca DN7C, Transfăgărășan are un potențial turistic extraordinar, dar de multe ori statul nu profită de această conjunctură. Astfel, Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) închiriază Transfăgărășanul pe sume derizorii pentru desfășurarea unor activități precum competiții sportive, spoturi publicitare și videoclipuri, filmări, curse auto, etc.

 

Primarul Ion Gîrleanu prezintă marile proiecte care se desfășoară în 2018, în Bogați

Luni, 12 Februarie 2018 14:50

# ”Avem în vedere asfaltarea tuturor ulițelor din comună”, declară edilul

Comuna Bogați este în continuă dezvoltare. Nu o spunem noi, ci proiectele care au fost demarate în localitate, dar și cele care urmează a fi implementate. Primarul Ion Gârleanu a făcut o scurtă sinteză a principalelor investiții care vor fi desfășurate în acest an, iar acestea nu sunt deloc puține.

Vicele Apostoliceanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei pe Facebook

Luni, 12 Februarie 2018 13:47

Odată ce a devenit viceprimarul municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu s-a transformat într-un purtător de cuvânt al Primăriei pe Facebook. Îl găsim comentând aproape la orice postare legată de activitatea primăriei sau privind nemulțumirile cetățenilor față de instituția pe care o reprezintă. Își face vicele Apostoliceanu, prin acest mod de comunicare cu piteștenii, campanie electorală? Rămâne de văzut la următoarele alegeri! Până atunci, viceprimarul răspunde la întrebările oamenilor și atunci când se află în delegație pe la diferite ministere sau instituții.

 

După patru ani și jumătate de la incendiu, Global Eco Center are amenzi de 500.000 de lei și două dosare penale

Luni, 05 Februarie 2018 14:09

# Bombă ecologică imună la parlamentarii de Argeș! # La sfârșitul anului 2017, în depozitul de pe fosta platformă ARO, închiriat societății din Iași, mai erau de evacuat circa 1983 tone de deșeuri
S-au împlinit aproape patru ani și jumătate de la incendiul produs la depozitul de deşeuri de la Câmpulung al firmei ieşene Global Eco Center, iar problema nu a fost rezolvată. Pe 4 decembrie 2017, Global Eco Center a transmis la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Argeș situația gestiunii deșeurilor la punctul de lucru din Câmpulung. În urma informării se constată că în hală de pe fosta platformă ARO, proprietatea celor de la Landmark Management, încă se mai află circa 1983 tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase.

Bogdan Berechet, șeful IPJ Argeș: „La nivelul inspectoratului nu au existat probleme în urma evaluărilor psihologice”

Luni, 05 Februarie 2018 14:02

# „Sesizările împotriva polițiștilor au scăzut în 2017 comparativ cu anul precedent”, mai precizează comisarul-șef Bogdan Berechet
Săptămâna trecută, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș s-a organizat o conferință de presă  în care au fost prezentate principalele  rezultate obţinute de instituţie în anul 2017.  Cu ocazia acestui eveniment, comisarul-șef Bogdan Berechet, șeful IPJ Argeș, ne-a acordat un interviu în care vorbește despre principalele probleme cu care s-a confruntat Inspectoratul pe parcursul anului trecut. Pe 30 august 2017, Bogdan Berechet a fost numit temporar șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș.

 

În Argeș, criminalitatea a scăzut pentru al șaselea an consecutiv

Luni, 05 Februarie 2018 14:00

La prezentarea principalelor rezultate obţinute de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, în anul 2017, au participat șeful instituției, cms-șef  Bogdan Berechet, adjuncții, cms-șef Gabriel Gherghe și cms-șef Iulian Olteanu, respectiv purtătorul de cuvânt, inspectorul principal de poliție Mădălin Zamfir. În urma prezentării bilanțului,  s-a constatat diminuarea criminalităţii în judeţ pentru al șaselea an consecutiv.

Vești bune pentru piteșteni. Primăria Pitești va avea cel mai mare buget din istorie pentru lucrări de infrastructură!

Luni, 05 Februarie 2018 13:51

Proiectul de buget pentru anul în curs este gata. A fost prezentat și dezbătut, a fost muncit, timp de două luni, de personalul cu atribuții speciale din instituție, în frunte cu primarul Cornel Ionică. Și, conform acestuia, este un buget echilibrat, în care au fost prinse multe investiții în infrastructură: asfaltări, extinderi de rețele de apă, gaze, curent și canalizare, iluminat stradal. Nu au fost neglijate nici proiectele aflate în curs de derulare, nici cele ce pot fi finanțare din bani europeni. Bani pentru modernizarea stațiilor de călători, bani pentru autobuze moderne, ecologice, bani pentru renovarea școlilor și liceelor, pentru asigurarea cofinanțării proiectelor europene, toate și-au găsit câte un rând în bugetul care, în opinia reprezentanților primăriei, va asigura direcții multiple de dezvoltare. Iată, mai jos, proiectul de buget pentru anul 2018.

 

Începe judecata în dosarul romilor bătăuși din Bascov

Luni, 05 Februarie 2018 13:38

Pe 26 septembrie 2017, în centrul comunei Bascov, chiar lângă intrarea în Pitești, zeci de romi din două clanuri s-au luat la bătaie cu bâte, topoare şi cuţite. Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești și cei ai Secției Rurale Bascov au destructurat cele două grupări infractionale. Dosarul a fost soluționat prin trimiterea în judecată a 24 de persoane pentru încăierare. Pe 23 ianuarie 2018, Judecătoria Pitești a stabilit menținerea arestului preventiv pentru cinci inculpați, iar pe 30 a.c. s-a menținut și măsura controlului judiciar pentru ceilalți 19 inculpați. Primul termen, pe fond, al dosarului se va desfășura pe 27 februarie la Judecătoria Pitești.

„La următoarele remanieri, Argeșul va fi în pole-position pentru un minister”

Luni, 05 Februarie 2018 13:35

# Cu zero miniștri în Guvernul Dăncilă, președintele PSD Argeș are planuri de viitor
Deși PSD Argeș a făcut propuneri pentru ministerele Economiei şi Transporturilor, județul nostru a rămas, din nou, fără ministru în Guvern. Senatorul Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, a făcut mai multe referiri, la conferința de presă susținută săptămâna trecută la partid, despre motivul refuzării postului de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în Guvernul Dăncilă. Lipsa oamenilor pregătiți în domeniul comunicațiilor a avut un cuvânt greu de spus…

 

Investiție de jumătate de milion de euro la Moșoaia

Luni, 05 Februarie 2018 13:30

# Lucrările la noul pod peste Teleorman încep în primăvară
Anul trecut, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), comuna Moşoaia a primit o finanţare în valoare de o jumătate de milion de euro pentru realizarea proiectului „Demolare și construire pod rutier Parc 2 bis, peste râul Teleorman, în comuna Moșoaia, județul Argeș”.  Astfel, se urmărește realizarea de lucrări de execuție aferente investiției menționate mai sus.

Bătălie pe viață și pe moarte între constructorii argeșeni

Luni, 05 Februarie 2018 13:27

# Zeus, câștigătoarea competiției pentru reabilitarea pieței Trivale # Contre între foștii asociați: Pănescu și Zamfir au candidat din tabere opuse

Bătălie comercială cu miză de 28 miliarde de lei vechi, bani puși la concurs de Consiliul Local al Municipiului Pitești pentru reabilitarea Pieței Trivale. Suma, la care se adaugă TVA, a făcut valuri printre constructorii locali și nu numai, numărul firmelor sau asocierilor de firme înscrise inițial în procedura de licitație fiind de opt:

 

În două săptămâni, deputatul Radu Vasilică ar putea fi externat

Luni, 05 Februarie 2018 11:41

După cum știți, deputatul Radu Vasilică a fost grav rănit pe 25 noiembrie într-un accident de motocicletă. După mai multe zile de comă, perioadă în care a fost intubat, multiple fracturi de bazin şi de membre, şi o operaţie de amputare a unui picior, Radu Vasilică s-a întors, practic, din morți, fiindu-i oferită o a doua viață. Viață pe care parlamentarul vrea să o trăiască la maxim!

Licitație fabuloasă la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș

Luni, 29 Ianuarie 2018 12:30

# 50 de miliarde de lei vechi pentru repararea ghiveciului de rable de la Ambulanță # La Pitești circulă Salvări cu peste un million de kilometri la bord !!! # Atribuirea s-a făcut pe loturi, după marca mașinilor: Mercedes, VW, Fiat, Dacia, Citroen, Ford
Licitație atribuită, toată lumea mulțumită! Serviciul Județean de Ambulanță Argeș a reușit să împartă, cu succes până acum, fabuloasa sumă de aproape 50 miliarde de lei vechi (fără TVA) pentru repararea și întreținerea lotului de rable din dotare. Împărțeala s-a făcut nu oricum, ci pe categorii de mașini. Și de bani, firește, pentru că rabla străină costă mai mult la reparație.

 

Pagina 5 din 136

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea