Un nou antrenor la FC Argeș! Bogdan Vintilă are misiunea de a salva echipa de la retrogradare

Miercuri, 15 Martie 2023 13:32

 

Un nou antrenor la FC Argeș! Clubul din Pitești și Bogdan Argeș Vintilă au ajuns la un acord pentru postul de antrenor principal al grupării din Trivale, ce se va întinde până în vara lui 2025. Obiectivul stabilit este salvarea de la retrogradare.

Bogdan Vintilă s-a întors acasă după 16 ani, în 2007 fiind ultimul său meci ca jucător al Argeșului. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a condus deja primul antrenament al echipei noastre.

Acesta este convins că va reuși să redreseze situația la formația piteșteană.

 

Budeasa Festival, în această vară, pe plaja din localitate

Miercuri, 15 Martie 2023 12:59

Folk In Festival devine din acest an Budeasa Festival. Ediția din 2023 va avea loc într-un nou format care va aduce împreună atât fanii muzicii folk, cât și pe cei care iubesc rock-ul.

Festivalul va avea loc în perioada 16-17 iunie 2023, pe plaja din Budeasa. Salvați data în calendar și haideți și voi la Budeasa Festival. Organizatorii vă promit momente de neuitat și surprize plăcute.

Au fost, deja, stabiliți primii artiști care vor lua parte la eveniment. Ducu Bertzi și Dinu Olărașu vor încânta publicul la festivalul de suflet al iubitorilor de muzică bună. Urmează ca, în perioada următoare, să fie anunțați și ceilalți artiști.

Bani mai mulţi pentru mame. Parlamentarii pregătesc majorarea indemnizaţiilor de creştere a copilului!

Miercuri, 15 Martie 2023 12:53

Parlamentarii au pregătit un proiect de lege prin care să majoreze indenizaţiile de creştere a copilului. Este vizat în special nivelul maxim al indemnizaţiilor, dar se iau în calcul şi indemnizaţiile minime. Cea mai mică indemnizație s-ar putea situa la 1.800 de lei, ceea ce înseamnă cu 300 de lei mai mult decât în prezent.

În plus, parlamentarii vorbesc de creșterea cuantumului maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului de la 8.500 de lei la 12.000 de lei.

 

 

ASF ia în calcul plafonarea prețurilor RCA, după isteria provocată de anunţul majorării poliţelor de asigurare auto!

Miercuri, 15 Martie 2023 12:22

Săptămâna trecută, vestea că preţurile poliţelor RCA vor exploda în 2023 a isterizat România. E deja prea mult, într-o perioadă în care toate sunt exagerat de scumpe, de la produse la servicii. Practic, mai lipseşte să plătim pentru aerul pe care îl respirăm. Şi în contextul acestei isterii generale, ASF  anunţă că ia in calcul plafonarea prețurilor RCA. Să fie primit!

“Avem la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creştere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, confirm, în vederea protecţiei consumatorilor, că Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea tarifelor la RCA pentru o perioadă determinată de timp, vom vedea exact care este soluţia concretă. (…) Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizii”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, potrivit Jurnalul Naţional.ro.

Un nou procuror șef la Parchetul Judecătoriei Curtea de Argeș

Miercuri, 15 Martie 2023 10:22

Mai multe schimbări au loc, în această perioadă, la conducerea unităților de Parchet din județul Argeș.

După ce, pe 14 februarie, secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în unanimitate, eliberarea din funcție, prin pensionare, a magistratului Maria Valentina Băltărețu din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, în ședința din această săptămână a fost numit un înlocuitor.

CSM a hotărât, pe 14 martie, delegarea în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș a lui Ionuț Marica, procuror în cadrul acestei unități de parchet. Acesta a fost numit în funcție începând cu data de 15 martie 2023, pe o perioadă de 6 luni.

 

Au trecut 10 luni de când podul Căteasca este închis circulației

Miercuri, 15 Martie 2023 09:59

# Ion Mînzînă: „Sperăm să găsim înțelegere pentru eventuale finanțări! Sumele sunt foarte mari”

Va fi un drum lung până când Podul de la Căteasca va fi, din nou, disponibil pentru circulația publică. Cum starea tehnică a podului este una critică, autoritățile locale au dispus, din mai 2022, închiderea traficului rutier, pe o perioadă nedeterminată. Iată că, în curând, se împlinește un an de atunci, iar măsurile dispuse pentru rezolvarea situației se pot număra pe degetele unei mâini. Mai întâi, Consiliul Județean Argeș a acționat în instanță constructorii podului de la Căteasca, care au refuzat să efectueze lucrările de reparații. Mai ales că lucrarea avea termen de garanție o perioadă de 50 de ani!

Noi condiții privind branșarea și racordarea la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare

Miercuri, 15 Martie 2023 09:55

Societatea Apă Canal 2000 S.A. vă informează că, începând cu 15 martie 2023, pentru branşarea la reţeaua de alimentare cu apă şi racordarea la reţeaua de canalizare se vor parcurge următoarele etape:

1. Completarea solicitării privind întocmirea documentaţiei tehnice necesară pentru branşarea la reţeaua de apă şi/sau racordarea la reţeaua de canalizare.

Tarifele pentru întocmirea documentațiilor tehnico - economice necesare pentru branșarea la rețeaua de apă și racordarea la rețeaua de canalizare, precum și/sau taxa de conectare se vor achita de către beneficiari/clienți.

 

 

Domnești. Finanțare de 3,8 milioane de lei pentru asfaltare

Miercuri, 15 Martie 2023 09:55

Primarul din Domnești vine, pentru locuitori, cu vești bune la început de primăvară: 8 străzi vor fi asfaltate cu bani europeni:

Ion Smădu (foto): ”Stimați locuitori ai comunei Domnesti! Așa cum mi-am propus încă de la începutul mandatului,infrastructura rutieră din comună va fi prioritatea numărul unu.În acest sens, cu mândrie vă pot spune că astăzi (joia trecută), la Ministerul Dezvoltării am semnat contractul în valoare de 3,8 milioane de lei(treizeci și opt de miliarde lei vechi) pentru finanțarea lucrărilor de asfaltare al celui de-al doilea lot de străzi. Din acest lot fac parte următoarele opt străzi: Transilvaniei, Octavian Goga, Serg. Ștefan Petrescu, Anton Pann, Iazului, Petre Ionescu Muscel, Tudor Vladimirescu și Frații Andreiaș.Vă mulțumesc pentru încrederea care mi-ați acordat-o în vederea transformării comunei noastre într-o comună europeană! Cu dragoste și respect al dumneavoastră primar - Ion Doru Smădu!”

 

 

Acțiune de ecologizare în Mioveni

Miercuri, 15 Martie 2023 09:13

Joi, 16 martie, administrația locală a orașului Mioveni, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș și serviciile publice vor organiza o nouă acțiune de ecologizare, cu scopul de a elimina deșeurile din natură.

Pentru ca rezultatul acțiunii să fie unul de impact, voluntari de toate vârstele sunt invitați să se alăture acestei campanii de ecologizare, în număr cât mai mare. Aceștia sunt așteptați joi dimineață, la primăria oraşului Mioveni, în intervalul orar 08.30 - 09.00.  Participanții vor avea la dispoziţie mănuşi de protecție şi saci de plastic din partea primăriei, iar S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL va asigura suportul logistic și transportul deşeurilor colectate.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Miercuri, 15 Martie 2023 08:53

Multitudinea de  inovații tehnologice în medicina dentara poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficientă consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

EFICIENȚA UTILIZĂRII AMPRENTEI DIGITALE ÎN STOMATOLOGIE:

• Eliminarea multor inconveniente aferente amprentării clasice, este mult mai confortabilă, sigură și este realizată într-un timp mult mai scurt;

• Amprenta este trimisă imediat către laborator eliminându-se orice tip de eroare apărute în amprentările tradițional;

 

Parc fotovoltaic de 100 kw la dealerul AUDI-VW-SEAT-SKODA din Pitești

Miercuri, 15 Martie 2023 07:20

Euro Tehno Group din Pitești, dealerul mărcilor auto Audi - VW - Seat - Skoda, și-a construit și pus în funcțiune un parc de fotovoltaice chiar în zona reprezentanțelor pe care le deține, în Bd. Petrochimiștilor.

Este vorba de un sistem ce produce maxim 100 Kw și care acoperă, doar parțial, consumurile proprii.

 

Marcel Ciolacu: „Nu pot să accept ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale”

Marţi, 14 Martie 2023 21:15

# România poate pierde bani grei din PNRR, din cauza pensiilor speciale

Pensiile militarilor nu vor fi considerate pensii speciale! Cel puţin aşa susţine preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Strâns cu uşa din cauza PNRR, pe seama pensiilor speciale acordate în România şi aspru criticate de UE, Ciolacu spune că va găsi soluţii ca pensiile militarilor să nu fie cotate ca pensii speciale, dar şi să obţinem toţi banii prin PNRR. Cu alte cuvinte, liderul PSD promite să împace şi capra şi varza. Rămâne de văzut cum va reuşi...

 

Dimitrie Dima (1876-1923) comemorat la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 14 Martie 2023 20:09

Proiectul în derulare ”Oameni în memoria Argeșului” a adus o nouă etapă. Luni, 6 martie 2023, Sala Colecțiilor Speciale din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a găzduit evenimentul dedicat evocării personalității lui Dimitrie Dima - inginer, explorator, inventator, antreprenor și filantrop. Născut în Pitești, pe 9 august 1876, cu liceul și studiile universitare absolvite la Zürich și Darmstadt - Germania (1895, respectiv 1899), membru, la numai 22 de ani, al Societății Politehnice Române, constructorul podurilor peste râurile Argeș și Doamnei, cel care a construit uzina de alimentare cu apă a orașului Pitești și a electrificat, în 1910, comuna Dragoslavele, Dimitrie Dima, a fost comemorat la 100 de ani de la dispariția sa (6 martie 1923).

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 14 Martie 2023 19:01

PENITENCIARUL MIOVENI

Condiţii grele se strâng

Şi deţiniţii se plâng:

Mai sunt şi multe insecte...

Arestate ca suspecte.

LA ŞTEFĂNEŞTI

Nu-s gaze, canalizări,

Dar sărbătorim femeia,

Că-i tradiţie ideea:

Cu broşe şi cu brăţări.

ANAF-ul continuă procesul cu inculpații din dosarul „Podul Căteasca”

Marţi, 14 Martie 2023 15:24

Agenția Națională de Administrație Fiscală nu renunță la presupusul prejudiciu de 4.973.065,75 lei din dosarul „Podul de la Căteasca”. Și asta după ce acţiunea civilă a fost lăsată nesoluţionată în procesul penal. Iar, acum, ANAF-ul apelează la ultima cale de atac în cauză.

Reamintim că în luna iulie 2010, Constantin Nicolescu, la vremea aceea preşedintele CJ Argeș, a inaugurat cu mare fast podul de la Căteasca. Trei ani mai târziu, în februarie 2013, Nicolescu era trimis în judecată de către DNA Pitești, într-un dosar de corupție, legat exact de podul amintit. Nicolescu a fost condamnat definitiv în acest dosar, în 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, dar a fost achitat pentru abuz în serviciu. Față de ceilalți inculpați din dosar s-a dispus fie încetarea procesului penal ca urmare a prescripției speciale a răspunderii penale, fie achitarea.

 

 

Gheorghe Dinescu vrea demisia primarului din Pitești pentru că nu merge F.C. Argeș

Marţi, 14 Martie 2023 15:20

# Gigi Dinescu: „Hai care mă înjurați și sanchi credeți că mă jigniți că am fost OSPĂTAR…”

Celebrul necunoscut Gheorghe Dinescu e supărat foc. Pentru faptul că F.C. Argeș nu merge, ba chiar se pregătește să retrogradeze, acesta îi cere socoteală primarului din Pitești, Cristian Gentea.

”Nu-i pasă de clubul FC Arges, va găsi țapii ispășitor, Foamete și probabil Lucretiu, administratorul municipiului, dar oare pana când primare, pana când îți mai Bati tu joc de noi? De ce n-ai bărbăție sa ieși sa îți asumi eșecul,și sa îți depui demisia, ca nu ești bă bun, habar n ai de nimic. Tu chiar crezi ca faci cu noi cum faci cu scalvi aia ai tai care te fac golgheter la fotbal in sala? Vai de Steaua noastră, suntem frate blestemați, sincer! Deci dintr-un vis frumos, FC Arges , a devenit un coșmar! Bravo,Tovarășe primar.”, a scris, pe Facebook, Gheorghe Dinescu.

 

Administrația județeană a alocat un buget de un milion de lei pentru unitățile de cult

Marţi, 14 Martie 2023 14:35

S-a dat stratul înscrierilor la finanțări nerambursabile pentru ONG-uri! Consiliul Județean Argeș finanțează din bugetul județului și în acest an proiectele menite să implice tinerii în activități care să le dezvolte capacitățile și aptitudinile. În 2023, bugetul alocat este de 2.100.000 lei, pentru proiecte din domeniile:  tineret, cultură și mediu; sport; unități de cult; - din care: 400.000 lei - tineret, cultură, mediu;  700.000 lei - sport;  1.000.000 lei - unități de cult.

Timp de o lună de zile, până pe 30.03.2023, ora 12:00, persoanele și ONG-urile interesate pot depune proiecte pentru finanțare, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.  Selecția și evaluarea proiectelor, în vederea obținerii finanțării nerambursabile, se va face de către comisiile de evaluare și contestații, în perioada 31 martie – 21 aprilie 2023.

 

 

Fii cool, nu fi penal! Peste 400 de elevi - prezenți la dezbaterea „Drogul, calea spre infern”

Marţi, 14 Martie 2023 11:52

 

În prezența a peste 400 de elevi, Baroul Argeș, în parteneriat cu ISJ Argeș, a organizat luni, 13 martie, la Filarmonica Pitești, conferința-dezbatere " Drogul, calea spre infern”. La eveniment a participat și prof.univ. dr. Cătălin Țone, șef Serviciu Antidrog București, autorul volumului "Marijuana, drumul spre Iad ", un volum care reflectă drama tinerilor distruși de dependența “albă”.

Tema abordată a fost una extrem de serioasă pentru că realitatea ”morții albe” este amenințătoare în rândul tinerilor.

Dezbaterea a fost moderată de av. Dragoș Nicolescu - Coordonatorul Proiectului din Baroul Argeș și de av. Luminița Ioana - Coordonatorul Departamentului de Educație Juridică din U.N B.R.

Ștefănești. Reabilitarea a două fântâni costă peste 430.000 lei

Marţi, 14 Martie 2023 10:40

# Atribuirea s-a făcut fără licitație, prin încredințare directă

Unii aproape că s-au înecat. Da, atât costă reabilitarea a două fântâni! Nu vă gândiți la foraje sau la alte minuni, fântânile există și funcționează. Doar că trebuie reabilitate. Una va fi reabiilitată pe 232.000 lei fără TVA, alta pe 201.000 lei fără TVA.

Este vorba de fântâna de la blocurile 18 și 19 din Ștefănești (vis-a-vis de magazinul Carrefour) și de fântâna de la podul Gorgoiești (intersecția cu strada Oțelești). Banii vor fi plătiți de Primăria Ștefănești. Nu s-a făcut licitație, sumele vor fi date aceleiași firme, Florimar Forest Activ SRL, cu încredințare directă.

Să curgă mult, să fie scump, să fie bine! Fântânile, desigur!...

 

Direcția pentru Cultură Argeș - sesizări penale privind degradarea unor monumente istorice

Marţi, 14 Martie 2023 10:38

Direcția Județeană pentru Cultură Argeș a făcut plângeri penale privind situația mai multor monumente istorice care se aflau într-o stare avansată de degradare. Cristian Sebastian Cocea, directorul executiv al instituției, a sesizat Parchetul Judecătoriei Pitești cu privire la lipsa de protejare și punere în valoare a trei monumente istorice din municipiul reședință de județ. Aceste sesizări au fost clasate, pe parcursul anului trecut, de procurori.

„- Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a clasat cauza penală rezultând din plângerea DJC Argeș, privindu-i pe proprietarii monumentelor istorice Casa Filipescu și Casa Aron Băiulescu, din Pitești, imobile aflate într-o stare avansată de degradare. Parchetul a considerat că proprietarii au efectuat, de-a lungul timpului, lucrări de întreținere, iar fapta de degradare a monumentelor nu a fost săvârșită cu forma de vinovăție prevăzută de legea penală;

 

Localitățile din jurul Piteștiului au mai mulți locuitori

Marţi, 14 Martie 2023 08:23

# Bradu conduce Top 10 comune argeșene, cu o creștere de 40,7% a numărului de locuitori

Iată, conform ultimelor date de la Direcția Județeană de Statistică privind recensământul derulat în 2022 în Argeș, localitățile care au câștigat cel mai mare număr de locuitori față de precedentul recensământ din 2011.

1. Comuna Bradu a ajuns la o populație de 10.032 persoane (cu 2.902 mai mult), adică o creștere de 40,7% faţă de 2011.

2. În creștere se află și comuna Moșoaia cu o populație rezidentă de 7.883 persoane (cu 2.190 persoane mai mult decât în 2011), o creștere de 38,5%.

 

 

Pagina 5 din 415

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea