Un nou antrenor la FC Argeș! Numirea este criticată de suporteri

Luni, 05 Octombrie 2020 11:01

Clubul FC Argeș a anunțat încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă cu antrenorul Ionuț Badea. Începând de luni, 5 octombrie, de pregătirea echipei se ocupă Ionuț Codruț Moșteanu care a făcut parte din staff-ul fostului antrenor și care cunoaște foarte bine lotul de jucători.

Noul antrenor principal al alb-violeților va fi ajutat de secundul Dragoș Radu și antrenorul cu portarii, Viorel Dumitrescu. Moșteanu a fost secundul lui Sorin Cârțu la Pandurii, secund la CFR Cluj (a colaborat aici şi cu Jorge Costa, şi cu Ioan Andone), Poli Iaşi (2013), interimar și apoi principal la FC Vaslui. Ionuț Badea a preluat FC Argeș pe 8 octombrie 2019, reușind promovarea în Liga I după o absență de 11 ani.

 

Dan Stroe: „A fost o campanie cu atacuri urâte la adresa mea și a membrilor familiei mele”

Luni, 05 Octombrie 2020 10:23

Dan Stroe, unul dintre câștigătorii categorici ai alegerilor locale din data de 27 septembrie în Argeș, a susținut, luni, o conferință de presă la sediul PSD Argeș. Acesta și-a consolidat poziția de prim-gospodar al comunei Bradu, fiind ales, pentru al doilea mandat, cu peste 66% dintre voturi.

“Pot spune că la Bradu au fost câteva recorduri la alegerile locale. Pentru prima dată după 1990, prezența la Bradu a fost atât de .mare, peste 4.000 de oameni mergând să voteze. În al doilea rând, este pentru prima dată când un partid obține atât de multe mandate de consilieri: în cazul de față, PSD a obținut 10 mandate din 15, deci avem majoritatea necesară pentru a ne duce la bun sfârșit proiectele. Le mulțumesc brădenilor că au avut încredere în mine, că au apreciat seriozitatea mea și a colegilor mei.

Ion Georgescu: „În acest mandat voi realiza 100% din ceea ce mi-am propus”

Luni, 05 Octombrie 2020 10:14

Ion Georgescu, unul dintre câștigătorii categorici ai alegerilor locale din data de 27 septembrie în județul Argeș, a susținut luni, 5 octombrie, o conferință de presă la sediul PSD Argeș. Georgescu a fost reales primar al orașului Mioveni cu aproape 72% din voturi, fiind în topul național al primarilor de oraș din punct de vedere al scorului obținut.

 

A început montarea iluminatului de sărbători în oraşul Mioveni

Luni, 05 Octombrie 2020 09:17

Începând de luni, 5 octombrie,, angajații din cadrul Serviciului de Iluminat Public, au început montarea iluminatului festiv pentru ca şirurile şi figurinele luminoase să dea Mioveniului atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă - cea mai frumoasă perioadă din an.Întreg iluminatul festiv din oraşul Mioveni va fi pus în funcţiune treptat, pe măsura instalării, astfel ca întreg sistemul să fie funcţional până la începutul lunii decembrie.

Emanuel Soare a revenit în funcția de prefect al județului Argeș

Vineri, 02 Octombrie 2020 06:22

Revenire la Instituția Prefectului Argeș. Joi, 1 octombrie, în cadrul ședinței de Guvern s-a luat decizia numirii, din nou, a lui Emanuel Soare în funcția de prefect.

 

"HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Argeș de către domnul Soare Emanuel", se arată în hotărârea Guvernului.

 

UPDATE! Noi restricții în trei comune din Argeș cu incidenţă de peste 1,5/1.000 a cazurilor de COVID-19

Joi, 01 Octombrie 2020 13:12

 

 

UPDATE: „Astăzi, 1 octombrie, s-a întrunit din nou CJSU. Având in vedere că incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul Sar-Cov 2 in ultimele 14 zile a sărit de 1,5/ 1000 de locuitori, au fost dispuse aceleași măsuri restrictive ca în cazul comunelor Șuici și Brăduleț și pentru comuna Râca”, informează Prefectura Argeș.

Mai multe unități școlare din Pitești au trecut la cursuri online. Au fost diagnosticate cazuri pozitive COVID-19

Joi, 01 Octombrie 2020 12:43

Sunt mai multe cazuri confirmate cu COVID-19, la elevi, personal didactic și auxiliar, în cinci unități de învățământ din Argeș. Au fost luate măsuri urgente într-o grădiniță cu program prelungit, doua licee și doua școli generale. Unitățile școlare au trecut la cursuri on-line.

„Sunt 5 unitati de învățământ din mun. Pitești, unde au fost diagnosticați pozitiv elevi sau personal didactic și auxiliar: o grădiniță cu program prelungit, doua licee și doua școli generale. În toate aceste unitati s-au luat măsuri, în sensul că s-au închis clasele unde au fost identificate și s-a trecut la cursuri on line. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit „Floare de Colț” - suspendare cursuri la doua grupe; Liceul Sportiv și Liceul Economic - supendare cursuri la două clase de-a XII-a; Școlile Marin Preda și Negru Vodă - o clasă a IV a și una a V-a”, informează Instituția Prefectului Argeș. Foto: descriptiv.

 

 

 

O mașină de poliție a luat foc, în urma unui accident petrecut la Câmpulung

Joi, 01 Octombrie 2020 07:32

O mașină de poliție, aflată în patrulare pe raza municipiului Câmpulung, a lovit, la o intersecție, o mașină condusă de o tânără de 18 ani. Din primele informații, tânăra nu a acordat prioritate de trecere autospecialei care circula regulamentar, pe drum cu prioritate.

La șapte ani de la izbucnirea incendiului de pe fosta platformă ARO, continuă să fie depozitate peste 1.500 tone de deșeuri

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:44

#Bombă ecologică, la Câmpulung!

# „Se judecă! Problema este că instanța tărăgănează foarte mult”, susține Ioan Ene, șeful Gărzii de Mediu Argeș

În această săptămână, pe 2 octombrie, se împlinesc 7 ani de la izbucnirea incendiului din depozitul pentru deșeuri periculoase și nepericuloase al SC Global Eco Center SRL, amplasat în incinta unui punct de lucru de pe platforma fostei uzine ARO din Câmpulung. Și acum continuă să existe o “bombă ecologică”, aproape de a exploda, în municipiul Câmpulung, din cauza unei companii care se ocupă cu neutralizarea deșeurilor, a tergiversării procesului sau a nepăsării autorităților. Peste 1500 tone deșeuri sunt adunate în incinta locației, în acest moment, iar nimeni nu face nimic pentru a le elimina, de 7 ani!!!

 

Deputatul Mircea Drăghici a ajuns de la Mercedes... la Dacie!

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:40

Așa apare chiar în declarația de avere, ultimă, pe care domnul deputat a depus-o, la Camera Deputaților, în vara acestui an: o singură Dacie, pe care o împarte cu soția, Georgiana Drăghici.
Iată cum au evoluat lucrurile, din cauza lupei de putere mare prin care s-a uitat DNA-ul: în 2017, familia Drăghici se mișca în trei automobile, un Renault cu an de fabricație 2009, un Mitsubishi fabricat în 2012 și un Mercedes produs în 2016. Destul de bine. În anul 2018, pe lângă Mercedesul fabricat în 2016, în garajul familiei Drăghici mai apare un altul (Mercedes!) cu același an de primă înmatriculare, 2016. 

Camelia Pârvu, Magda Papaianopol și Diana Năstase - cele trei judecătoare ce vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripție Județean

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:38

Joi, 24 septembrie, ora 13, în Sala de ședințe nr. 3 a Tribunalului Argeș are loc desemnarea, prin tragere la sorți, a celor trei judecători care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripție Județean pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Mare agitație,  mulți  curioși să afle cine se va afla de această dată printre preferații zeiței Fortuna. Mai ales că, de vreo câteva alegeri încoace, se regăsesc cam aceleași nume în componența comisiei, iar banii câștigați nu sunt deloc puțini.
La tragerea la sorți au fost înscriși 15 judecători, dintre care câțiva au participat chiar în sală, la extragerea bilețelelor norocoase.

 

Procurorul Mădălina Nicoleta Pătru rămâne șefă a Secţiei judiciară a Parchetului județean

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:36

Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 22 septembrie, cine va fi șefa Secţiei judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. CSM a prelungit delegarea în funcție, până la sfârșitul anului, procurorului  Mădălina Nicoleta Pătru.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcţia de procuror şef Secţie judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a doamnei PĂTRU MĂDĂLINA NICOLETA, procuror la această unitate de parchet, începând cu data de 01.10.2020, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 3 luni”, se arată în hotărârea CSM.

Primăria Pitești suspendă a XV-a ediție a Târgului „Toamna Piteșteană”

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:30

În contextul epidemiologic actual, în scopul reducerii infectărilor cu COVID 19, Primăria Municipiului Pitești suspendă a XV-a ediție a Târgului „Toamna Piteșteană”, din acest an. Din analizele efectuate cu instituțiile statului care au atribuții în domeniul sănătății publice a rezultat că, potrivit legislației în vigoare la acest moment, se pot organiza manifestări cu maxim 100 de participanți, din cauza pandemiei COVID - 19. Având în vedere numărul mare de cereri ale producătorilor și ale comercianților, precum și estimarea unei prezențe numeroase a publicului, această obligație legală este imposibil de respectat. Decizia suspendării târgurilor de profil a fost luată la nivelul mai multor orașe din România, în vederea respectării legislației în vigoare și a asigurării protecției sanitare a populației.

 

 

Au început înscrierile la concursul Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:24

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează pe data de 24 octombrie, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST.
Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de consacrați ai genului.
Concursul se desfășoară pe două categorii de vârstă: 10 – 18 ani și 18 – 45 de ani. Concurenții se pot prezenta individual sau în grupuri formate din maximum 5 persoane și vor susține câte două piese muzicale astfel: Concurenții care fac parte din prima secțiune, cu vârsta cuprinsă între 10 - 18 ani vor prezenta două piese din repertoriul soliștilor consacrați sau din compoziții proprii; concurenții care fac parte din a doua secțiune, cu vârsta cuprinsă între 18 – 45 ani vor prezenta  două piese din compoziții proprii.

Au venit tabletele pentru copii, la Inspectoratul Școlar Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:21

# Peste 6500 de tablete vor aduce zâmbetul pe chipurile elevilor din Argeș!

Prin Proiectul Național ”Școala de acasă”, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării, s-a asigurat accesul la învățare pentru elevii mai puțin favorizați, în actualul context pandemic.
Criza sanitară ne-a schimbat tuturor stilul de viață, dar asta nu ne-a împiedicat să ne adaptăm din mers și să gândim în perspectivă. Evident că primii beneficiari ai proiectelor guvernamentale au fost copiii și educația acestora, pentru că o societate responsabilă își asigură viitorul.

 

Povestea inginerului francez de automobile care vrea să devină salvator montan în Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:17

Recent, la Centrul de Pregătire Salvamont din Padina, a avut loc Școala Națională de Salvamont, unde s-a desfășurat o amplă activitate de formare a salvatorilor montani din întreaga țară. La eveniment, din partea Salvamont Argeș, a luat parte și cetățeanul francez Julien Berquez. Julien este de mai mulți ani salvator montan voluntar, integrându-se cu succes în inimioasa echipă a Salvamont Argeș. De profesie inginer de automobile, acesta este și un iubitor al muntelui, pasiune descoperită chiar în România, în urmă cu vreo 12 ani.

Spitalele din Argeș depun proiecte pentru a primi bani europeni pentru gestionarea crizei sanitare

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:15

# Valoarea totală a proiectelor este de peste 13 milioane de euro

În ultima ședință de Consiliu Județean Argeș, din 29 septembrie, s-a aflat pe ordinea de zi mai multe puncte cu privire la consolidarea capacității  sau dotarea de echipamente pentru patru spitale din județ pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19. Este vorba despre Spitalul de Recuperare Brădet, Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea. După ce au fost aprobate de CJ Argeș, proiectele umează să fie depuse în Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. În cazul în care proiectele sunt aprobate ele vor fi finanțate prin fonduri europene.

 

Cheltuielile partidelor pentru localele din 2020 au fost de peste 220 mil. lei

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:11

#  Cea mai mare parte a sumei este suportată de cetățeni, pentru că se decontează de la bugetul de stat!

Duminica trecută a fost a opta rundă de alegeri locale de la Revoluţie încoace. Partidele au investit, potrivit estimărilor Autorităţii Electorale Permanente (AEP), peste 200 de mil. lei în campania electorală, bani care vor fi decontaţi ulterior de la bugetul de stat, dacă acestea trec de pragul electoral de 3%.
Legea 334/2006, care reglementează finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, face o distincţie între subvenţia acordată de la bugetul de stat partidelor politice pentru campania electorală şi subvenţia acordată anual.

Uzinele Dacia și Ford pregătesc intrarea pe piață a noi modele

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:10

Deși piața auto a intrat în declin, cei doi mari constructori din România, Daci și Ford se pregătesc de lansarea a noi modele.

SUV Dacia cu șapte locuri și tehnologie de frânare de urgență automată

Proiectul viitorului SUV Dacia cu șapte locuri a intrat în faza de testare rutieră. Jurnaliștii revistei franceze L'Argus au surprins viitorul model al mărcii românești ascuns sub caroseria unui Renault Scénic. Inginerii Renault au folosit o caroserie diferită de cea pe care o va avea în versiunea de serie pentru a testa elementele tehnice ale viitorului model. Însă folosirea acestei caroserii ne dă o idee despre dimensiunile mașinii.

 

Pitești - a fost aprobată valoarea taxei de salubrizare, respectiv 11 lei/persoană/lună, datorată începând cu 1 noiembrie 2020

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:08

Primăria Municipiului Pitești anunță că, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 319/17.09.2020, a fost aprobată valoarea taxei de salubrizare, respectiv 11 lei/persoană/lună, datorată începând cu 1 noiembrie 2020.
De asemenea, începând cu data de 15 octombrie, fiecare contribuabil va primi prin poștă decizia de impunere, conform prevederilor legale.

Bucurie în mijoc de septembrie

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:05

Să participi la două expoziții de pictură în două zile consecutiv și-n două colțuri ale țării, nu e de colea. Pentru ea, pictura a fost, încă din copilărie, dragoste la prima vedere. Numai că viața a făcut în așa fel încât să se realizeze mai întâi ca om, soție, mamă, și apoi ca artist.
Inițial timid, apoi din ce în ce mai intens. A început să picteze din nou acum doi ani. Când s-a înscris, fără șirea nimănui, la cursurile de pictură de la Școala Populară de Artă Pitești. Aici a întâlnit-o pe Elena Zavulovici, pictoriță consacrată, profesoară, dar și un om deschis, cu suflet mare.

 

Pagina 5 din 221

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea