S-a votat, în Parlament, propunerea PSD - eliminarea dobânzii la dobândă pentru ratele amânate

Luni, 27 Aprilie 2020 22:38

# S-a votat și interzicerea exportului de lemn neprelucrat pentru 10 ani

PSD acționează din Parlament pentru sprijinirea medicilor, a populației și a economiei în această perioadă de criză. Astfel, parlamentarii au votat în Camera Deputaților inițiativele PSD în trei domenii importante:

 

Consiliul Județean Argeș nu va mai achiziționa un aparat pentru testare COVID-19

Luni, 27 Aprilie 2020 22:36

Un Sistem Real-Time PCR va fi achiziționat de Spitalul Județean Argeș

Din cele două aparate Real Time PCR, pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus, promise de Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, până în prezent nu a fost achiziționat niciunul.

Ion Georgescu: ”Uniți, putem învinge!” La Spitalul Mioveni, teste pentru pacienți și personalul medical

Luni, 27 Aprilie 2020 22:33

Începând de joia trecută, laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Mioveni efectuează teste pentru depistarea infecțiilor cu SARS-COV-2. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a autorizat miercuri, 22 aprilie, laboratorul de analize al Spitalului Mioveni, care cuprinde două aparate de tip Real Time PCR, de testare COVID 19.

 

Apă Canal 2000 SA Pitești: „Folosirea rațională a apei și prevenirea risipei reprezintă o responsabilltate comună, a operatorului de apă și a tuturor consumatorilor”

Luni, 27 Aprilie 2020 22:32

În contextul pandemiei de coronavirus, care a determinat urmarea unor reguli legate de igiena mâinilor și a feței, precum și de spălarea alimentelor și hainelor, consumul de apă înregistrat în rândul consumatorilor casnici a fost în creștere în ultimele săptămâni. În mod particular, această creștere a consumului s-a observat îndeosebi în zona rurală, acolo unde condițiile meteo au permis derularea unor activități agricole specifice primăverii.

Calea București și Calea Craiovei primesc o nouă îmbrăcăminte verde

Luni, 27 Aprilie 2020 22:26

Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., a încheiat lucrările de reamenajare a scuarului de pe Calea București. Lucrările au constat în scoaterea plantelor îmbătrânite și plantarea unor trandafiri roșii și albi, răsaduri de flori, dar și a unor arbori ornamentali „Prunus Cerasifera”. De asemenea, au fost montate 450 aspersoare inteligente cu funcție de irigare (selectivă) prevăzute cu senzori de ploaie. În cursul zilei de ieri s-au efectuat reglajele și verificările de funcționare.

 

Primăria Pitești a donat două tuneluri dezinfectante la Spitalul Județean

Luni, 27 Aprilie 2020 22:17

O nouă donație importantă pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP)! Primăria Municipiului Pitești a dotat unitatea sanitară cu două tuneluri dezinfectante. Astfel, în acest moment, în cadrul SJUP funcționează 4 tuneluri. Cele două tuneluri donate de Primăria Municipiului Pitești au fost instalate la intrarea în Ambulatoriul de specialitate al SJUP, respectiv, la etajul cinci al unitații medicale, acolo unde funcționează cele două secții destinate tratării pacienților suspecți de Covid-19.

Reamintim că, la începutul acestei luni, Fundația Gaudium a dotat Unitatea de Primiri Urgențe a SJUP cu un astfel de tunel, iar săptămâna trecută cu un altul, amplasat la intrarea principală în spital.

 

Curățenie de primăvară la Ștefănești

Luni, 27 Aprilie 2020 22:07

Primăria orașului Ștefănești a realizat lucrări de salubrizare a terenului - domeniu public situat în Golești, punct Buncăre. Primar Ștefănești: Având în vedere că, în această zonă, obișnuiau, cetățeni certați cu legea, să  depoziteze diferite tipuri de deșeuri, pe lângă salubrizarea care a fost efectuată recent, se va monta și un sistem de supraveghere. Sistemul va fi folosit pentru a-i sancționa pe cei care vor îndrăzni să mai depoziteze orice tip de deșeu. Astfel de lucrări vor fi continuate și în alte zone.

 

 

Holcim a donat 55.000 euro pentru un aparat de testare Real Time PCR

Luni, 27 Aprilie 2020 22:02

# Acesta va fi instalat la Spitalul Municipal Câmpulung
Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că în scurt timp va fi funcțional un aparat de testare de tip Real Time PCR la Spitalul Municipal Câmpulung.

Primarul din Bradu a donat 3.500 de candele pentru toate familiile comunei

Luni, 27 Aprilie 2020 22:00

Dan Stroe, primarul din Bradu, a dorit să fie alături de fiecare brădean, în Noaptea Sfântă a Învierii. Acesta, alături de viceprimarul Gheorghe Negoi și de Consiliul Local, au organizat evenimentul ținând cont de legislația în vigoare. Acordul dintre MAI și BOR a stabilit ca activitățile legate de distribuirea Sfintei Lumini să fie organizate exclusiv de fiecare parohie în parte, doar prin contribuția personalului clerical si a maximum 5 voluntari per parohie.

 

ADI Servsal: ”Avem nevoie de un mediu curat! Selectați deșeurile la sursă”

Luni, 27 Aprilie 2020 13:47

Se pare că necesitatea unui mediu curat nu e înțeleasă nici de populație, nici de serviciile de salubritate care s-au culcat pe urechea coronavirusului și au cam uitat de selectarea gunoaielor la sursă. Asociația Intercomunitară, ADI Sersal face un apel la operatorii de colectare și transport deșeuri să respecte graficele de colectare.

Gheorghe Bălăşoiu a dat statul în judecată şi a cerut recalcularea pensiei. Procesul reîncepe în această vară

Luni, 27 Aprilie 2020 13:46

# Omul cu cea mai mare pensie din România vrea venituri și mai mari

Fostul procuror Gheorghe Bălășoiu, magistratul cu cea mai mare pensie din România, se judecă cu Statul Român, în două procese. Acesta a înregistrat două acțiuni la Tribunalul Argeș, împotriva Casei de Pensii Argeș, prin care contestă o decizie de pensionare, iar în alta cere recalcularea pensiei.

 

Anunț important de la Starea Civilă Pitești

Luni, 27 Aprilie 2020 13:41

# Reglementări privitoare la nașteri, căsătorii, decese

În contextul prelungirii stării de urgenţă pe teritoriul României, dată fiind publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 311/14.04.2020 a Decretului nr.240/2020, Serviciul Stare Civilă din cadrul Direcției pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești, anunță aplicarea unor măsuri dispuse de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București.

Acțiuni de dezinfecție pe toate străzile și spațiile publice din Bradu

Luni, 27 Aprilie 2020 12:06

# Primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi au parcurs pe jos străzile localității, pentru a supraveghea activitatea

Pentru combaterea și prevenția infecțiilor cu COVID-19, în localitatea Bradu au avut loc ample acțiuni de dezinfecție. Spațiile publice și toate străzile din comună au fost dezinfectate, administrația locală luând toate măsurile necesare pentru protecția sănătății locuitorilor din Bradu. De asemenea, la blocuri au fost montate dispensere cu dezinfectant, care vor fi alimentate pe toată perioada stării de urgență. Și scările de bloc au fost dezinfectate.

 

Peste 340.000 de lei vor fi alocați pentru operaționalizarea Dispeceratului Integrat de la nivelul județului

Luni, 27 Aprilie 2020 12:01

În ședința de Consiliu Județean Argeș care se va desfășura pe 30 aprilie, consilierii județeni vor vota un proiect de hotărâre privind „aprobarea realizării obiectivului de investiție Operaționalizarea Dispeceratului Integrat la nivelul județului Argeș, a Devizului general și a documentației tehnice aferente (faza DALI)”.  Suma de 340.596,00 lei urmează să fie alocată pentru realizarea acestui obiectiv.

Electroargeş colaborează cu Dacia Renault şi cu Universitatea din Piteşti pentru a produce un ventilator mecanic pentru spitale

Luni, 27 Aprilie 2020 11:57

Producătorul de aspiratoare Electroargeş lucrează la realizarea unui ventilator mecanic pentru spitale. În acest proiect sunt implicate Dacia Renault și Universitatea din Piteşti. Prototipul va fi gata până pe 15 mai şi ar urma apoi să fie avizat de MapN, după care ar începe producţia în serie.

 

Doctor de la Județean confirmat pozitiv cu COVID-19. Secția de Chirurgie Vasculară a fost închisă

Joi, 16 Aprilie 2020 12:56

 

Medicul Felix Sârboiu, de la Spitalul Județean din Pitești, a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, în urma unei probe recoltate zilele trecute. Ca urmare, începând de astăzi au fost luate mai multe măsuri. S-a luat și decizia închiderii Secției de Chirurgie Vasculară. De asemenea, pacienții vor fi transferați și personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu. Conform datelor DSP Argeș, numărul contacților direcți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află și 23-24 de pacienți, restul contacților fiind cadre medicale. Soția doctorului depistat pozitiv este și ea cadru medical, nu prezintă simptome și a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.

Aparatul de testat COVID-19 va fi amplasat, la Pitești, într-un laborator înființat între blocuri

Luni, 13 Aprilie 2020 20:33

# Cele două aparate promise de CJ Argeș și de Ministerul Sănătății sunt încă blocate în licitații pe SEAP # Dan Manu: „Doamne, ajută să avem un câștigător!”

Ceea ce nu fac autoritățile județene, face mediul privat. Dan Manu a promis argeșenilor, încă de la decretarea stării de urgență, achiziționarea a două aparate Real Time PCR, pentru depistarea rapidă a infecțiilor cu coronavirus, unul din bugetul de stat și altul din fonduri de la Consiliul Județean Argeș. Timpul a trecut și de atunci numărul argeșenilor infectați cu COVID-19 a crescut considerabil. Lipsa echipamentelor de protecție, a testelor și a unui aparat de testare a făcut ca virusul să-și facă prezența și în Spitalul Municipal Câmpulung, acolo unde numărul cadrelor medicale infectate este în creștere. Iar situația se poate înrăutăți din ce în ce mai tare.

 

Bloc nou, între Bibliotecă, Tribunal și Registrul Comerțului, la kilometrul zero al Piteștiului!

Luni, 13 Aprilie 2020 20:30

# Construcția, 2Sb+P+5+6E cu 27 de apartamente, este a omului de afaceri Sorin Văcaru

Construcțiile în zona ultracentrală a orașului par să se înmulțească în ultima perioadă. Afaceriștii locali forțează limitele legale sau normale cînd vine vorba de profit. Frații Rădulescu se luptă cu regimul de înălțime pe Victoriei, Emil Enescu, patronul hotelului Victoria,  numai ce a terminat de ridicat un ”bloculeț” într-o fundătură, în spatele Teatrului Așchiuță – încă cercetăm cum. Iată că se apropie și termenul pentru începerea construirii unui bloc, destul de mare, în altă zonă sufocată total de trafic, cea a fostei parcări ”Argeșul”.

Aparatul PCR de la Mioveni va efectua primele teste în această săptămână

Luni, 13 Aprilie 2020 20:29

Săptămâna trecută, omul de afaceri Gheorghe Văsâi a donat Spitalului Orășenesc din Mioveni un aparat Real Time PCR, pentru testarea coronavirusului. Aparatul a fost predat de reprezentantul firmei Dialab, în prezența primarului Ion Georgescu și a managerului spitalului dr. Horia Trăilă. A fost montat în noua secție de boli infecțioase, organizată în pavilionul vechiului spital. Și Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, a venit cu o contribuție personală, plătind suma de 9 000 lei, pentru achiziționarea unui kit de testare destinat acestui aparat. Politicianul a cumpărat primele 100 de teste ce se vor face pe noul aparat la Mioveni.

 

Promisiunea lui Miuțescu: „Încercăm să aducem, prin Unifarm, un aparat PCR în Argeș”

Luni, 13 Aprilie 2020 20:28

Județul Argeș deține până în acest moment un singur aparat Real Time PCR,  de testare a noului tip de coronavirus, care a fost donat Spitalului Orășenesc Mioveni de mediul privat. În schimb, există promisiuni că vor fi aduse și altele. O astfel de promisiune a fost făcută și de liderul liberal Adrian Miuțescu, președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului.

Magistratul Ionuț Adrian Tabacu de la Judecătoria Pitești a fost transferat la Judecătoria Craiova

Luni, 13 Aprilie 2020 20:26

Din vară, Judecătoria Pitești va rămâne cu un magistrat în minus. Pe 2 aprilie, Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea de transfer a judecătorului Ionuț Adrian Tabacu. Acesta va fi repartizat începând cu data de 1 iunie la Judecătoria Craiova. Deși au fost și alte solicitări din partea unor magistrați care voiau să vină sau să plece din instanțele argeșene, CSM le-a respins pe bandă rulantă, după cum urmează:

 

Pagina 5 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea