După 15 ani, Filarmonica Pitești va avea un nou pian de concert!

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:01

Un nou pian pentru Filarmonica Pitești! Conducerea instituției de cultură a semnat contractul pentru achiziția pianului YAMAHA C7X SERIES, în valoare de 255.246,12 lei, inclusiv TVA. Banii vin din fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Mă bucur că, în perioada următoare, marii pianiști ai României, respectiv ai lumii, vor avea la dispoziție un asemenea pian”, a precizat Gabriel Niță (foto), managerul Filarmonicii Pitești.

 

Ministerul Educației, amendat după ce a eliminat bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:00

Se face dreptate! Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat Ministerul Educației cu suma de 10.000 de lei, după ce ministerul a eliminat  bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a.

„Fapta Ministerului Educației Naționale prin care a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învață într-o unitate școlară aflată într-o altă localitate, decât cea de domiciliu, constituie faptă de discriminare potrivit art. 1 alin. (2) lit. e., art. 2 alin. (1), alin. (3), art. 10 lit. h, art. 11 alin. (1). Se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei Ministerul Educației Naționale, se stabilește un termen de monitorizare de 6 luni pentru eliminarea faptei de discriminare.”, a anunțat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării , într-un comunicat de presă, citat de Edupedu.ro.

 

Bugetul Ministerului Educației va crește la rectificare!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:59

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022. Astfel, bugetul alocat învățământului crește, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei - buget pentru învățământ gestionat de Ministerul Educației, iar 234,35 milioane de lei - sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale).

„Suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educației vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

 

Nicio firmă interesată de contractul de modernizare a Teatrului Așchiuță

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:17

Nicio firmă nu s-a înscris la licitația privind proiectul de „Consolidare și modernizare a imobilului situat în strada Domnița Bălașa nr. 19 aparținând Teatrului Alexandru Davila Pitești, denumit Sala Așchiuță”. Din acest motiv termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit, de la 16 noiembrie la 5 decembrie.  Cu toate că firmele nu s-au îngrămădit să se înscrie la licitație, suma de 12.205.902,35, fără TVA, pusă la dispoziție de Consiliul Județean Argeș pentru acest obiectiv nu este de neglijat. Poate cerințele sunt puțin exagerate!

Dacia Mioveni are antrenor de națională!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:15

Robert Licu, „Tunarul” naționalei din anii ’90, este noul antrenor principal al Daciei Mioveni!

Profesorul Robert Ioan Licu, 53 de ani, antrenor maestru cu specializarea handbal, a semnat cu clubul nostru pentru preluarea băncii tehnice a echipei de handbal.

Robert Licu, fostul inter dreapta al Naționalei României, este unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei naționale, cu 1054 de goluri în 254 de selecții. Are o vastă experiență ca jucător, fiind dublu campion național, câștigător a două Cupe ale României, dar și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial cu echipa națională.

 

Târg de Crăciun cu Ducu Bertzi și Gașca Zurli! Piteștiul se pregătește pentru sărbătorile de iarnă!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:11

Suntem tot mai aproape de sărbătorile de iarnă, așa că pregătirile sunt pe ultima sută de metri. A început numărătoarea inversă pentru deschiderea Târgului de Crăciun. Una câte una, căsuțele, bradul, decorațiunile, proiecțiile și luminile recuceresc Piața Primăriei pentru a transforma centrul orașului într-un cadru de poveste.

Târgul de Crăciun va fi deschis miercuri, 30 noiembrie 2022, la ora 18:00, de sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de invitatul special, Ducu Bertzi, ale cărui colinde vor răsuna în centrul orașului, iar, odată cu acest eveniment, va avea loc aprinderea luminițelor festive.

Târgul te așteaptă cu multe surprize pentru întreaga familie, zilnic, până în 02.01.2023! Vei găsi decorațiuni pentru casă, obiecte de artizanat, dulciuri, jucării pentru cei mici, cadouri și obiecte hand-made. Căsuța lui Moș Crăciun va fi deschisă pentru fotografii și relaxare, într-un decor magic, în timp ce, în Atelierul lui Moș Crăciun, cei mici vor învăța lucruri noi, prin activități specifice sărbătorilor de iarnă.

Se majorează cu 500% impozitul pe teren pentru 21 de proprietăți neîngrijite din Pitești

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:05

# Ședință maraton a Consiliului Local Pitești

Pe 24 noiembrie va fi o ședință maraton, cu peste 50 de proiecte de hotărâre, în Consiliul Local Pitești. Primarul Cristian Gentea propune și pentru anul viitor mărirea cu 500% a impozitului pe teren pentru proprietățile din municipiu care nu sunt îngrijite. Se pare că măsura are rezultatul scontat, mai ales că unii proprietari au început să-și îngrijească terenurile sau casele de teama majorării impozitului. Din acest motiv, pentru doi proprietari s-a dispus încetarea aplicabilității Hotărârii Consiliului Local privind majorarea cu 500% a impozitului.

 

Dosar uriaș de fraudă informatică pe rolul Tribunalului Argeș!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:04

# În cauză, 157 de părți vătămate

Dosar de proporții, înregistrat săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș. În acesta, 157 de părți vătămate dar și 16 inculpați. Rechizitoriul care a stat la baza deschiderii dosarului, depus de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Vâlcea. Aglomerația pe sălile Tribunalului va începe, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.

 

Consiliul Județean Argeș a dat în judecată firma care se ocupă de programul lapte-corn

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:04

Firma Matra, câștigătoare a licitației pentru furnizarea de lapte-corn-măr în școlile din Argeș a fost dată în judecată, săptămâna trecută,  de Consiliul Județean. Care cere, la Tribunalul Argeș,  o despăgubire de peste 115.000 lei. Litigiul privește achizițiile publice iar suma neplătită este regăsită într-un proces verbal din 2020. Mai multe detalii după începerea procesului, primul termen nefiind încă fixat.

 

Clinica de medicină dentară Dr. TEO: Albirea cu laserul Biolase

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:02

Un zâmbet alb și strălucitor crește încrederea în sine oricui la orice vârstă. Pentru a obține un zâmbet perfect și luminat una din procedurile cele mai rapide de estetică dentară profesională și cu rezultate eficiente este albirea cu laserul Biolase.

Beneficii ale procedurii de Albire Dentară Profesională:

• Poate oferii dinților  o nuanță  de 4-6 nuanțe mai deschisă;

• Procedură rapidă (aproximativ 20 de minute pentru ambele arcade);

 

O clădire din centrul Piteștiului - cumpărată de patronii rețelei de jocuri de noroc Admiral

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:00

Antreprenorii Daniel Florescu și Valentin Motoc, proprietarii grupului Admiral Company, au cumpărat clădirea Electrica (rebotezată Central) din centrul Piteștiului, informează site-ul profit.ro.  Clădirea a fost achiziționată de la grupul RC Europe, deținut de antreprenorii Miroslav Hartman și Jan Prokop, foști directori ai retailerului german Lidl, mai arată sursa citată. Imobilul a intrat în portofoliul RC Europe în 2017 și are o suprafață închiriabilă de 2.540 de metri pătrați.

 

Un nou consilier județean în Argeș

Joi, 24 Noiembrie 2022 14:59

Marina Monalisa Ioniță a depus, săptămâna trecută, jurământul în calitate de consilier județean din partea PSD. Aceasta a ocupat locul rămas vacant după plecarea lui Eleodor Olavi Nițescu, cel care a fost numit director general adjunct la Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Marina Monalisa Ioniță va activa în Comisia pentru Promovarea Programelor de Dezvoltare Locală, Județeană, Regională și Europeană, Parteneriate și Turism.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Joi, 24 Noiembrie 2022 14:55

FLORĂREASA

Luptă pentru libertate,

Condamnată de două ori...

Poate i se dă dreptate:

Avea curent de la flori.

 

Atac al unui urs într-o gospodărie din Câmpulung! Cum au intervenit autoritățile

Marţi, 22 Noiembrie 2022 16:14

S-a întors ursul la Câmpulung! Un exemplar de urs brun a intrat, în data de 21 noiembrie,  într-o gospodărie, aflată la ieșirea din municipiu, pe Valea Unchiașului, unde a distrus cotețul porcilor. La fața locului au fost prezenți primarul Elena Lasconi, jandarmi, polițiști, un echipaj SMURD și un inspector al Gărzii Forestiere.  Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav, animalul fiind îndepărtat în pădure.

S-a constatat, însă, că primarul municipiului Câmpulung nu încheiase un contract de prestări servicii, pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun, cu gestionarul fondului de vânătoare, respectiv cu AJVPS Argeș, conform OUG 81/2021. Dacă situația ar fi fost mai gravă, putea avea loc o tragedie.

Acțiunea echipei de intervenție, constituită la Câmpulung, a fost explicată pe larg de Garda Forestieră Ploiești. 

Consilierul local Simona Bușcă – președinte al PSD Moșoaia

Marţi, 22 Noiembrie 2022 10:59

Organizația locală PSD din comuna Moșoaia și-a desemnat noua echipă de conducere!

În funcția de președinte a fost ales consilierul local Simona Bușcă.

La Adunarea Generală au participat deputații Simona Bucura-Oprescu, secretar executiv al PSD Arge;, Remus Mihalcea și Nicolae Pavelescu, senatorul Cristina Stocheci, secretarul de stat Ștefan Vlad Niculae de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu, primarul Ion Dumitru de la Albota, consilierii județeni Mariana Ionescu, Nicoleta Nicolescu, Monalisa Ioniță, Nicolae Tudose, Viorel Enache, Aurel Iacșa și Bogdan Bălan, consilierul local Cornel Popescu de la Mioveni, Eduard Dima, Laura Moraru și Iustin Dejanu, secretarii tehnici Andreea Călinescu-Öner și Ghiorghe Vătășescu.

 

Dolo Trans Olimp angajează mecanici auto!

Vineri, 18 Noiembrie 2022 09:47

 

Dolo Trans Olimp angajează mecanici auto cu experiența, pentru service-ul de camioane situat in com. Bradu/Argeș!

Cerințe:
* Experiență relevantă în domeniu;
* Responsabilitate, implicare, punctualitate.


Vi se oferă:
* Condiții foarte bune de lucru;
* Salariu motivant.

Pentru detalii, puteți suna la nr. de telefon: 0752495860.

Bogdan Olar, inspectorul șef al ISU Argeș, a trecut în rezervă

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 14:21

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Bogdan Olar, a trecut în rezervă, începând de miercuri, 16 noiembrie. Până la organizarea unui nou concurs, interimatul va fi asigurat de colonelul Alin Berevoescu, prim adjunct al ISU Argeș.

„Sunt mândru că am făcut parte din Inspectoratul pentru Situații de Urgență și salut cu respect și onoare viața de pompier. Fiecare sirenă, alarmă vor trezi în mine emoția unui militar adevărat.”, a precizat colonelul Bogdan Olar.

În urmă cu 25 de ani, Bogdan Olar ieșea de pe băncile Liceului militar Constantin Brâncoveanu Ploiești și urma să aleagă arma „Pompieri” la Academiei de Poliție Al. I. Cuza. Și-a început cariera la Detașamentul de Pompieri Pitești. A fost absolvent și al Cursului de Expert al Mecanismul European de Protecție Civilă și membru al echipei naționale de căutare-salvare urbană RO – USAR, certificată INSARAG pentru participarea la misiuni internaționale, sub egida ONU, în cazul producerii unor dezastre majore.

 

Târg de joburi și internship-uri, la Universitatea din Pitești

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 13:33

 

Universitatea din Pitești organizează joi, 17 noiembrie 2022, între orele 10.00-14.00, Career Hub - Târgul de Joburi și Internship-uri pentru studenții și absolvenții UPIT, dar și pentru elevii din liceele argeșene. Evenimentul se desfășoară la sediul Universității din Pitești, Corpul central, Strada Târgu din Vale, nr.1.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (C.C.I.A. Argeș), Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și Asociația Studențească AIESEC.

 

Career Hub-UPIT este unul dintre cele mai importante evenimente de carieră dedicat studenților și absolvenților UPIT, respectiv angajatorilor, care facilitează întâlnirea cererii cu oferta de locuri de muncă și stagii de internship.

De la florărie la pușcărie? Olga Panaete se luptă pentru a rămâne în libertate

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 13:01

# Olga Panaete se luptă, la Curtea de Apel, pentru a rămâne în libertate

Vremuri destul de tulburi pentru celebra florăreasă a Piteștiului, Olga Panaete. Aceasta a fost condamnată,  definitiv, în decurs de mai puțin de un an (în iunie 2021 și în ianuarie 2022), de două ori la închisoare cu suspendare. Prima dată pentru furt de curent iar a doua dată pentru trafic de influență în formă continuată.  Însă specialiștii Serviciului de Probațiune Argeș au considerat că cele două tipuri de infracțiuni sunt concurente. Tribunalul Argeș a decis să ridice suspendarea pedepselor, arătându-i Olgăi Panaete direcția spre penitenciar. Ultima carte se joacă, acum, la Curtea de Apel Pitești.

 

 

Municipiul Pitești va semna contracte de 14 milioane de euro, prin PNRR

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 12:57

În perioada următoare, Municipiul Pitești va semna contractele de finanțare pentru proiectele aprobate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10, Runda 1.

Finanțările nerambursabile alocate prin operațiunile aferente Componentei 10 a PNRR, aprobate în perioada octombrie – noiembrie 2022, reprezentând un total de peste 14 milioane de euro, se vor îndrepta spre achiziția de vehicule nepoluante destinate transportului public, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde și construirea de locuințe pentru tineri, prin proiectele:

„Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public” - valoarea totală fără TVA 35.886.483,00 lei, valoarea totală cu TVA 42.704.914,77 lei.

Primarul din Morărești a scăpat și de acuzațiile penale, și de obligațiile de plată!

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 11:00

Proces, cu fapte de natură penală, ce au venit din vremuri cam îndepărtate. Fapte pentru care primarul din Morărești, Gheorghe Purcaru, a scăpat, într-un final, datorită prescripției, atât de urmărirea penală, cât și de obligațiile de plată.
Prima instanţă a reţinut că, prin rechizitoriul întocmit la data de 16.10.2021 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, inculpatul – primarul comunei Morărești - a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată. Potrivit rechizitoriului, în fapt, s-a reţinut că inculpatul, având calitatea de funcţionar public - primar al comunei Morăreşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în mod repetat, a achiziţionat (cu încălcarea obligației de a nu încheia un act juridic sau a emite o dispoziţie,

 

Pagina 5 din 393

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea