Se asfaltează DJ 703 Morărești - Cuca - Ciomăgești

Luni, 05 Aprilie 2021 13:37

Au început lucrările de modernizare la drumul  județean DJ 703 Morărești – Cuca – Ciomăgești – lim. jud. Olt, în lungimea de 9,72 km, proiect în valoare de 9.005,03 mii lei cu TVA (proiectare și execuție). La acest moment se execută lucrări de reparații asfaltice prin frezarea mecanică a suprafeței deteriorate. De asemenea, se vor executa casete pentru îndepărtarea pungilor de argilă, se va turna covor asfaltic pe întreaga suprafață de 9,72 km, se vor executa accesele la proprietăți și rigole betonate, acolo unde este cazul. Timpul de execuție al lucrării este de un an. Banii au fost alocați de la bugetul Consiliului Județean Argeș.

 

Județul Argeș a intrat în marea competiție europeană „Open Doors”!

Luni, 05 Aprilie 2021 13:36

# Concursul reprezintă o oportunitate extraordinară de promovare a județului la nivel european

Consiliul Județean Argeș a răspuns invitației Comitetului European al Regiunilor și echipei UNCJR de la Bruxelles de a participa la concursul „Open Doors” – „Ziua porților deschise la instituțiile europene” - ediția 2021, manifestare care va avea loc chiar de Ziua Europei, pe 9 mai.  Dacă edițiile anterioare au presupus participarea consiliilor județene la Bruxelles cu standuri de promovare a tradițiilor şi specificității regiunii lor, în contextul crizei sanitare prin care Europa trece, „Open Doors” a devenit o acțiune digitalizată, desfăşurându-se în variantă virtuală şi prin comunicare cu ajutorul mediei sociale.

Pitești, Bradu, Mărăcineni și Bascov sunt primele localități în care va funcționa serviciul de transport public în regim intercomunitar

Luni, 05 Aprilie 2021 13:34

# Și-au exprimat deja intenția de a intra în zona metropolitană: Ștefănești, Moșoaia și Oarja, Albota, Budeasa și Merișani
Pitești, Bradu, Mărăcineni și Bascov sunt primele localități în care va funcționa serviciul de transport public în regim intercomunitar.  Primul pas a fost făcut: consiliile locale au votat pentru asociere.
Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristian Gentea, privind  asocierea Municipiului Pitești cu alte unități administrative teritoriale în scopul constituirii asociației de dezvoltare  intercomunitară de utilitate publică pentru serviciul de transport în comun, a fost votat de toți consilierii locali, din toate grupurile politice.

 

Spațiul Privat Virtual - la un click distanță de serviciile oferite de ANAF

Luni, 05 Aprilie 2021 13:33

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș reamintește contribuabililor că prin website ANAF - www.anaf.ro, persoanele fizice, juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică au la dispozitie Serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV), aflat pe serverele Ministerului Finanţelor Publice/Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Prin intermediul acestui serviciu se efectuează comunicarea electronică a informaţiilor şi înscrisurilor între Ministerul Finanţelor Publice/organul fiscal central şi contribuabil, în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie a acestuia și se pot transmite Ministerului Finanţelor Publice/organului fiscal central cereri, înscrisuri sau documente.

Locuri noi de parcare, în zona Expo Parc!

Luni, 05 Aprilie 2021 13:30

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a creat și marcat, în zona Expo Parc, după instituirea sensului unic, 51 de noi locuri de parcare, pe străzile Florilor și Pictor Nicolae Grigorescu.  De asemenea, odată cu lărgirea Bd. I. C. Brătianu, a fost creată o a treia bandă de circulație, pe virajul la dreapta către clădirea Prefecturii, fiind, astfel, marcate alte noi 6 locuri de parcare în zonă.
Acțiunea va continua și în celelalte cartiere din oraș, următorul fiind Găvana, acolo unde este deja în dezbatere instituirea sensului unic.

 

În Lunca Argeșului vor fi spectacole de teatru și film, concerte!

Luni, 05 Aprilie 2021 13:27

Administrația piteșteană s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din alimentație publică și servicii hoteliere pentru  a trasa o strategie de proiectare a viitoarei zone de agrement din parcurile de pe malul Argeșului.  La întâlnirea cu reprezentanții HoReCa au participat primarul Cristian Gentea, viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, administratorul public Lucrețiu Tudor, precum și arhitectul șef Ruxandra Cruțescu, alături de toți directorii de servicii din Primărie, demonstrând mediului de afaceri interesul uriaș pe care administrația locală îl acordă dezvoltării Piteștiului ca oraș în care tinerii să-și dorească să rămână.

Mioveni. Peste 250 de puieți de gorun, stejar și salcâm plantați de administrația locală

Luni, 05 Aprilie 2021 13:26

Luna Pădurii, eveniment care se defășoară în fiecare an între 15 martie - 15 aprilie, a fost marcată la Mioveni, miercurea trecută, printr-o acțiune de împădurire. Participanții au reușit să planteze peste 250 de puieți de gorun, stejar și salcâm, pe terasamentul aflat în spatele Sălii Sporturilor. Zona a fost special aleasă, deoarece aici, administrația locală își propune să realizeze o zonă de promenadă, un parc și mai multe terenuri de tenis de câmp, în cadrul unui proiect de dezvoltare și modernizare a zonelor de agrement. Acțiunea de împădurire a fost organizată de Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, SC Servicii Generale Mioveni și primăria orașului.  Cu fiecare copac plantat aerul din jur devine mai curat!

 

Bugetul orașului Mioveni pe anul 2021 va fi votat săptămâna aceasta

Luni, 05 Aprilie 2021 13:24

# Iată lista cu principalele investiții pe care Consiliul Local le propune spre realizare.

La dezbaterea interactivă penntru prezentarea bugetului pe 2021, la Mioveni, au participat consilierii locali, șefii direcțiilor și birourilor ai aparatului de specialitate cadrul primăriei, reprezentanții serviciilor publice din subordinea Consiliului Local și, bineînțeles, primarul Ion Georgescu. Consilierii locali au venit cu observații și propuneri legate de alcătuirea bugetului, iar cetățenii și-au exprimat propunerile direct în comentariile la transmisia live a dezbaterii, de unde sunt centralizate și supuse analizei pentru a fi discutate în comisiile de buget ale consiliului local. Propunerea pentru bugetul orașului pe anul 2021 poate fi consultată și analizată online

Sală de sport la Corbi, prin Compania Națională de Investiții

Luni, 05 Aprilie 2021 13:21

O reușită a proaspetei primărițe din Cobi: finanțarea unei săli de sport școlare prin CNI. Lucrările au început în luna martie și se vor termina în februarie 2022.
Anca Baciu, primar: ”Au început lucrările de construire la Sala de sport școlară din satul Corbi, punctul Zăvoi Frasini.  Multumim C.N.I. pentru finanțare! Avem o agendă plină. Am mai formulat solicitări la CNI pentru reabilitare Cămine Culturale, reabilitare școli și grădinițe. Dorim, pentru fiecare clasă de școală, table inteligente, internet, laptopuri.” Alte priorități ale administrației locale: finalizarea proiectului de canalizare în comună, un proiect care presupune costuri uriașe, costuri care, însă, nu o sperie pe tânăra și inimoasa primăriță din Corbi. Felicitări!

 

Bunăstarea locuitorilor, o prioritate pentru primarul Dan Stroe din Bradu

Luni, 05 Aprilie 2021 13:18

# Iată lista investițiilor de anul acesta

Deși este și pandemie și autoritățile locale se concentrează în primul rând pe gestionarea situației, investițiile nu au stagnat în localitatea Bradu. Bunăstarea locuitorilor reprezintă o prioritate pentru primul gospodar al comunei, primarul Dan Stroe. Edilul prezintă lista investițiilor și proiectelor care urmează să fie realizate în acest an. ”Avem multe proiecte și în acest an, dezvoltarea și creșterea bunăstă- rii comunei și a locuitorilor săi reprezentând o prioritate pentru mine. Suntem o echipă care este pusă în slujba cetățeanului și care va munci pentru modernizarea localității”, declară primarul Dan Stroe.

Pitești – dezbatere pentru bugetul Municipiului

Luni, 05 Aprilie 2021 13:15

# Cetățenii Piteștiului pot consulta proiectul de buget pe site-ul primăriei

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local se află în perioada de dezbatere a bugetului municipiului pentru 2021. În acest sens, miercuri, 7 aprilie, de la ora 15:00, în Sala Mare a Filarmonicii, va avea loc o nouă întâlnire în cadrul dezbaterii. Sunt invitați, alături de executiv și consilierii locali, reprezentanții asociațiilor de proprietari, ai asociațiilor reprezentative pentru diverse categorii de cetățeni, ai mediului de afaceri. Întâlnirea va avea loc doar în condițiile stabilite de legislația actuală, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție, dacă situația epidemiologică permite. Cetățenii Piteștiului pot consulta proiectul de buget pe site-ul primăriei: informații publice, informații bugetare, bugetul local, buget proiect 2021. Propunerile, cu referința „buget”, pot fi trimise pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Piața Ceair va fi închisă pentru lucrări de dezinfecţie

Luni, 05 Aprilie 2021 13:14

În perioada 04.04.2021, ora 14.30, - 07.04.2021, ora 6.30, Piața Calea București (Ceair) va fi închisă pentru lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie și deratizare.
Cetățenii municipiului Pitești își pot face aprovizionarea, în perioada în care această piață este închisă, din celelalte piețe din municipiu și anume: Smârdan, Găvana, Trivale, Traian, Războieni.  Piețele funcționează după următorul program:  • luni- vineri: 06.30-20.30   • sâmbătă: 06.30-17.30   • duminică: 06.30-14.30

 

100.000 de euro - suma pe care Teatrul ”Al. Davila” trebuie să o plătească angajaților concediați abuziv

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

# Isprăvile lui Poghirc! Patru angajați ai teatrului au fost repuși în drepturi de instanță după ce au fost dați afară de fostul manager

A devenit o obișnuință în instituțiile publice ca angajații care nu sunt pe placul șefilor să fie înlăturați. Conducerea își impune „preferații” în funcții cheie și scapă de nemulțumiți, pe care îi concediază. „Răzvrătiții” nu renunță și atacă instituția în instanță, iar peste un timp sunt reîncadrați pe funcție în urma unei decizii  judecătorești. Drept urmare, sunt și despăgubiți pentru perioada în care au stat „pe tușă”. Singurul pierzător devine instituția, care este nevoită să scoată bani mulți din buget pentru a plăti pentru greșelile unor persoane. Și cam aici se îngroapă, de cele mai multe ori, securea războiului, pentru că sunt rare cazurile (aproape deloc) când instituția publică se reîntoarce în instanță împotriva adevăraților vinovați pentru a recupera prejudiciul produs.

 

 

Afaceristul Constantin Pănescu va construi un bazin piscicol, la Mărăcineni

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

Omul de afaceri Constantin Pănescu, prin firma sa - Metabet C.F. SA , dorește să construiască un bazin piscicol în comuna Mărăcineni. Memoriul de prezentare al proiectului a fost depus, recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș. Reprezentanții Metabet și-au propus, conform proiectului, realizarea unui bazin piscicol prin exploatarea de agregate minerale, pe un teren cu suprafață totală de 48.869 mp, din care suprafața exploatabilă va fi de 39.572 mp. Terenul respectiv aparține societății menționate.

Directorul comercial de la IPEE-ATI ne arată ce se caută: ”Incubatoarele și bitcoinul sunt, acum, la putere!”

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

O prezență constantă în marile lanțuri de magazine, IPEE-ATI Impex din Curtea de Argeș are, în continuare, aproape 200 de salariați. Deși produsele sale sunt bine definite, pe platforma eMAG sunt vândute de către alte firme sau chiar PFA: Electric Briliant Led, Remii Online, Distribution Magi, Burlacu Liliana PFA – sunt numai câțiva din cei ce comercializează produsele fabricii din Curtea de Argeș. De ce?

 

Senatorul Dănuț Bica își ia la întrebări propriul ministru: „Câte unități școlare din Argeș vor putea accesa fondurile din acordul de împrumut?”

Marţi, 30 Martie 2021 22:56

Săptămâna trecută, s-a întâmplat ceva mai puțin obișnuit: senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, și-a luat la întrebări, în Parlament, pe propriul ministru, cu privire la sumele ce vor putea ajunge în Argeș din împrumutul pentru investițiile în infrastructura din școli. Întrebarea, adresată în scris, ar putea aduce răspunsuri nu tocmai favorabile, dacă ținem cont că trei sferturi din primăriile din județ sunt conduse pe pesediști. Vom vedea, astfel, dacă banii se duc după politică, sau după nevoile reale. Iată textul integral.

 

Sediu nou pentru Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Pitești

Marţi, 30 Martie 2021 14:36

Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului are un nou sediu public de lucru. Consiliul Local Pitești, în ședința ordinară de joi, 25 martie, a aprobat în unanimitatea trecerea unui spațiu, în suprafață de 52,82 mp,  de la Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești în administrarea Instituției Avocatului Poporului Pitești. Noul sediu al instituției va fi amplasat în zona Complexului Ciocârlia, pe str. Negru Vodă, nr 38. Spațiul a fost transmis pe o perioadă de 3 ani. Urmează ca în perioada următoare să se inaugureze noul sediu al instituției.

 

Dragoș Pătroi: „Cum rămâne cu COVID-ul, pe ce val mai suntem? Dar economia, economia pe ce val o fi?”

Marţi, 30 Martie 2021 13:53

Consultantul fiscal piteștean, Dragoș Pătroi, face, în rândurile ce urmează, o analiză a felului în care guvernanții modifică, peste noapte, legislația fiscală. Cu implicații din cele mai diverse dar, în mod cert, în detrimentul economiei. O analiză atentă și presărată, din loc în loc, cu ironii…
Experiența cel puțin a ultimilor 12 ani ne-a arătat mereu o clasa politică aflată în opoziție care a avut un subiect predilect de a ataca clasa politică aflată la putere, și anume lipsa de predictibilitate în

Dr. Mădălina Zamfir, medic ORL la Spitalul Județean Argeș: „Nu este indicat să se recolteze testul rapid singur acasă”

Marţi, 30 Martie 2021 13:49

Un fenomen periculos ia amploare în România și contribuie la creșterea alarmantă a infectărilor cu coronavirus.Tot mai mulți dintre cei care au simptomele bolii nu mai merg în centre autorizate ca să-și facă analizele și folosesc acasă teste rapide, bazate pe detecția de antigen. Problema este că nu procedeză corect și obțin un rezultat fals negative. Un experiment, realizat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitesti, de Știrile Pro TV, a demonstrat că un pacient confirmat prin test PCR, cu coronavirus, a ieșit

 

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC Argeș, a contestat decizia prin care a fost eliberat din funcție

Marţi, 30 Martie 2021 13:33

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC Argeș, a constestat  hotărârea Consiliului Județean Argeș prin care a fost eliberat din funcție. Acesta s-a pensionat, după punerea în practică a dispoziției instituției, din 29 iulie 2020. Cu toate acestea, în septembrie 2020 a dat în judecată Consiliul Județean Argeș, solicitând reintegrarea sa în muncă, dar și plata drepturilor salariale cuvenite de la data emiterii dispoziției până la

Expoziție de pictură și grafică la Biblioteca Județeană Argeș. ”O perspectivă asupra Îngerilor”

Marţi, 30 Martie 2021 12:47

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, va găzdui expoziția de pictură și grafică intitulată ”O perspectivă asupra Îngerilor”, a artistei Lavinia Elena Vieru, profesoară la Liceul ”Dinu Lipatti” din Pitești, doctor în Istorie, licențiată a Universității Naționale de Arte din București – Specializarea Artă Murală, fără însă a genera un

 

Pagina 5 din 257

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea