Centenarul Marii Uniri, sărbătorit prin cântec, dans și voie bună la Lexford Castel

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

Ziua Națională a României a fost marcată așa cum se cuvine în cadrul școlii Lexford Castel. Îmbrăcați în costume populare, elevii dar și preșcolarii de la Lexford Castel au interpretat cântece patriotice, au recitat poezii și au vorbit despre marea unire. Micuții au interpretat cu mult patos imnul României „Deșteaptă-te, române!” sau cântecul „Treceți, batalioane, române, Carpații!”.

 

Pompierul argeșean care a salvat un câine a defilat la parada de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

Pompierul Mugurel Costache a devenit cunoscut după ce a salvat de la moarte un câine suprins de un incendiu. Acum doi ani, prin gestul său, acela de a salva un câine de la moarte, făcându-i manevre de resuscitare, Mugurel a făcut mândră o țară întreagă, iar fapta sa a fost apreciată în întreaga lume. De 1 Decembrie, Mugurel Costache a făcut parte din cei câteva sute de pompieri cu tehnică specială care au defilat în faţa românilor, la Arcul de Triumf, alături de celelalte structuri de forţă ale ţării.

Condamnare în dosarul ” Șantaj la Atac de Argeș”. Părțile vătămate din dosar: „Ce face omul cu mâna lui, nici dracul nu desface”

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:59

# Ion Georgescu: „Pentru că a fost recidivist, atârnă greu de gâtul lui această sentință” # Ducele de Albota: „Nu mi-am dorit să fiu părtaș la condamnarea lui, dar el a căutat-o”

Florin Paraschivescu (foto), fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat, pe 21 noiembrie, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei Piteşti nu este definitivă.

 

Șerban Valeca, președintele PSD Argeș: „Județul nostru a primit mai mult decât inițial se considerase”

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Șansa a fost de partea organizației PSD Argeș la ultimele remanieri ale Guvernului Dăncilă. Și de această dată Argeșul a plecat tot de pe un loc secund, deși președintele Șerban Valeca anunța, încă din februarie 2018, că județul nostru va fi în pole-position la viitoarele remanieri. Nu a fost deloc așa! Cu mult noroc, după ce Iohannis a refuzat niște miniștri, a doua propunere a PSD-ului l-a găsit pe listă pe deputatul de Argeș Mircea Drăghici. Acesta a fost propus ministru al Transporturilor, iar numirea sa ar putea fi făcută după 1 decembrie. De săptămâna trecută și Șerban Valeca a devenit, oficial, vicepreședinte al Senatului. Sperăm că aceste numiri să fie benefice pentru județ, nu doar pentru cei numiți.

Iani Popa - la Argeș sabotor, la Constanța salvator

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Argeşul pare condamnat pentru a avea parlamentari care odată ajunşi în funcţie par să se evapore instant. Exact ca Harry Potter care atunci când îşi ia o pelerină nu îl mai vede nimeni. PNL Argeș a dat, în urma alegerilor parlamentare, un singur senator, care și acela, la câteva luni, după ce s-a trezit că i s-a pus lacătul pe viitoare funcții în partid, a aterizat pe la ALDE. Este vorba de nimeni altul decât Iani Popa, fostul preşedintele al organizaţiei judeţene a liberalilor, cu două mandate de senator obținute pe cârca cocoșată a liberalilor argeșeni.

 

Nereguli la Baza Turistică Pitești! Lipsesc bunuri de peste 10.000 lei

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș, în urma deciziei directorului Laurențiu Achimescu, a trimis o echipă la Baza Turistică Pitești pentru a realiza inventarul în cadrul centrului. Decizia a venit după ce Florean Vișan, șeful Serviciului Centre de Agrement din cadrul DJST Argeș, s-a stins din viață, după o luptă cu o boală necruțătoare, cancer la colon. În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli, unele dintre ele greu de explicat.

Spectacol extraordinar! Câștigătorii primei ediții a Festivalului de muzică lăutărească de la Ștefănești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Iubitorii de muzică lăutăreasca veche, dar și de muzică instrumentală, au avut parte de două seri de excepție la Ștefănești. Aflat la prima ediție, Festivalul național de muzică lăutărească “Ionică Dinu” a adus bucuria, muzica și talentul pe scena Centrului Cultural din orașul Ștefănești. Evenimentul organizat prin eforturile managerului Centrului Cultural, Lavinia Năstase, cu sprijinul primarului Ioana Dumitru, i-a încântat pe locuitorii orașului, care au fost prezenți în număr mare. Spectacolul s-a terminat joi seara cu toți spectatorii în picioare, în aplauzele acestora.

 

Bișniță la Spitalul Județean Argeș! Serviciile RMN - numai contra cost!

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Serviciile medicale RMN de la Spitalul Județean Argeș sunt numai contracost. Cei opt medici care lucrează pe secție au refuzat să încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș pentru ca pacienții care vin să plătească serviciile. Mai mult, chiar dacă își fac o programare la Județean, unele persoane așteaptă până la 3-4 luni până le vine rândul. În schimb, medicii respectivi au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru un spital privat cu care colaborează.

Primăria Băbana luptă pentru recuperarea banilor luați din cont de romii din Costești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:54

# Luptă, cu miză de peste 3 miliarde, la instanțe și executor

Primăria Băbana se luptă, îndârjit pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

 

A treia condamnare definitivă în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:23

Curtea de Apel Piteşti a dat a treia condamnare în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”. Cei șase inculpaţi au primit pedepse cuprinse între 4 şi 10 ani. La toţi inculpaţii pedepsele au fost micşorate faţă de cele date de Tribunalul Argeş, în luna mai a acestui an.
Cei șase romi de la Berevoești au fost ridicaţi de mascaţi de acasă, săptămâna trecută, după ce Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă şi a emis mandatele de executare.

Președinta Tribunalului Argeș iese la pensie!

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:20

# Judecătoarea Mariana Vârgă (foto dreapta) va prelua conducerea instanței

Unul dintre cei mai experimentați judecători din Argeș iese la pensie! Valerica Vîrtopeanu, președinta Tribunalului Argeș, este unul dintre cei mai experimentați magistrați din județ, cu o vechime de 27 de ani în magistratură. Aceasta și-a desfășurat activitatea de judecător la Judecătoria Pitești din 1991 până în 1998, iar de atunci și până în prezent lucrează la Tribunalul Argeș, unde a îndeplinit mai multe funcții de conducere.

 

Antonia Diaconu și Marius Ștefan, față în față pentru șefia Parchetului Tribunalului Argeș

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:09

A început examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor argeșeni. Din această săptămâna candidații înscriși la concurs vor susține proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere. Astfel, concursul pentru șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș îi aduce față în față pe actualul prim procuror Marius Ștefan  și pe Antonia Diaconu, cea care a condus Parchetului Judecătoriei Pitești timp de șase ani.

„Am trecut de cel mai greu pas pentru realizarea Sălii Polivalente”

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:57

# Spune primarul Cornel Ionică, după vizita de la Ministerul Dezvoltării

Săptămâna trecută, primarul Cornel Ionică împreună cu directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, Constantin Zichil, și cu proiectanții Sălii Polivalente au fost prezenți la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acolo, aceștia au avut de trecut peste cel mai greu pas – obținerea avizului tehnico interministerial - pentru realizarea Sălii Polivalente.

 

Pentru afaceriștii imobiliari. Bloc de vânzare, în Pitești, cu 36 de apartamente și dependințe

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:53

# Prețul de începere al licitației este de 1.290.000 euro!
Vrei un bloc întreg în Pitești? Nici o problemă, dacă ai bani. Un lichidator a scos la vânzare proiectul, unul finalizat, așa cum scrie, în proporție de 85-90%. Dezvoltatorii imobiliari pot fi atenți, zona este una bună, aproape de centrul orașului. Prețul este mare, însă numai la prima vedere. Împărțit la numărul de apartamente, acesta devine circa 36.000 euro/apartament, la care se adaugă locurile de parcare, numeroase, pe care dezvoltatorii, în ultimii ani, le vând separat. Așa că… atenție!

Procesul agenților de turism împotriva Companiei de Drumuri, amânat până în ianuarie

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:46

# Un ONG vine în susținerea demersurile oamenilor de afaceri pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 30 iunie

Mai mulți oameni de afaceri din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare al DN 7C – Transfăgărășan. Este vorba despre articolul care recomandă închiderea circulației între km 104 - Piscul Negru - și km 130 - Bâlea Cascadă - în perioada 1 noiembrie – 30 iunie.

 

Primarul Capitalei, în proces cu firma omului de afaceri Ștefan Lăzăroiu

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:37

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat în judecată un important constructor argeșean - Trustul de Construcții Civile și Industriale Argeș (TCCIND). Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, în iulie 2018, un litigiu privind achizițiile publice. Municipiul București, prin primarul general, Gabriela Firea, cere societății lui Ștefan Lăzăroiu suma de 313.604 lei, la care se adaugă dobânzi de 29.165 lei, bani ce ar fi fost plătiți nejustificat către firma argeșeană.
Pe 9 noiembrie, Tribunalul Argeș a decis suspendarea judecății cauzei până la soluționarea procedurii insolvenței firmei TCCIND. Instanța a admis cererea făcută de Pheonix Omega Ipurl, administratorul judiciar al societății.

Ion Andrei, inculpat în dosarul Cheresteaua: „Poate ne scăpați de hoți! Sunt 300 de hectare. Ăștia fură!”

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:32

Problema defrișărilor ilegale din județul Argeș a fost prezentată la emisiunea „România, te iubesc!”. În reportaj s-a făcut referire și la tăierile ilegale realizate de firma Andris. Pe rolul Tribunalului Argeș se judecă, din aprilie 2016, dosarul numit generic „Cheresteaua 1”. 16 inculpați sunt trimiși în judecată, în frunte cu Ion Andrei, zis și ”Brânză”, patronul firmei Andris, o parte din membrii familiei sale, angajaţii săi și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. Următorul termen al procesului va avea loc pe 27 noiembrie.

 

„Deputatul AKM”, războinicul din PSD! Cătălin Rădulescu, atac voalat la Uniunea Europeană și jigniri la adresa colegilor din Parlament

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:29

Deputatul Cătălin Rădulescu a intrat iar în vizorul opiniei publice, făcând o serie de declaraţii uluitoare la adresa Uniunii Europene. Acesta a avertizat „colegii din alte ţări” că România este „locul în care a apărut prima scriere din lume” şi i-a somat, astfel, „să nu mai compare istoria românească cu istoria lor”. De-a lungul timpului în gura deputatului argeșean „a picat” rând pe rând atât membrii opoziției, cât și colegii de partid sau din alianță.

Consiliul Județean repartizează bani pentru comune! Vezi ce investiții sunt finanțate!

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:22

La ședința ordinară de Consiliului Județean Argeș, din 23 noiembrie 2018, urmează să se aprobe proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2018. Mai multe primării din Argeș vor primi sume de bani pentru investiții! UAT-urile vor beneficia de repartizarea unor cote defalcate din impozit pe venit din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean. Astfel, CJ Argeș a alocat pentru 56 de comune suma de 5.747.560 lei pentru mai multe lucrări de investiții.

 

Apelul în dosarul cianurilor amânat până în 2019

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:17

A început apelul în dosarul cianurilor. Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, a făcut apel în dosarul în care este cercetat pentru infracţiunea de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri. În primă instanță, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, iar firma sa a primit o amendă penală de 600.000 lei.

Omul de afaceri Daniel Enculescu a cumpărat hala firmei Puy Trading

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:14

Lichidări Info Consult, administratorul judiciar al SC Puy Trading Invest, a scos la licitație, de curând, ultimele bunuri ale societății aflate în faliment. Trei firme și-au arătat interesul pentru un teren intravilan din Călinești de peste 9.000 mp, pe care este amplasată și fosta hală de producție a Puy Trading, de 2.370 mp.
La licitație s-au prezentat firmele Chevrolet, Transcom și Self Internațional Trading Invest. Firma lui Daniel Enculescu, Self Internațional Trading, a câștigat licitația cu suma de 1,62 milioane lei. De altfel, firma desemnată câștigătoare este înscrisă în tabelul de creanțe al debitoarei cu peste 1,7 milioane lei.

 

Pagina 5 din 158

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea