Programul Zilelor Municipiului Pitești, ediția a XXVI-a

Luni, 07 Mai 2018 12:28

# Sâmbătă, 12 Mai
- ora 09.00 - Concurs Național de Dans Sportiv “Dansul Florilor”, Ediția a 30-a, ziua I organizat în parteneriat cu Clubul “Total Dance” - Sala Sporturilor Pitești
- ora 09.00 - Concurs de natație “Cupa TOTAL SPORT ART”, Ediția a V-a, organizat în parteneriat cu Clubul “ Total Sport Art” - Bazinul Olimpic de Natație Pitești
# Duminică, 13 Mai
- ora 09.00 - Concurs Național de Dans Sportiv “Dansul Florilor”, Ediția a XXX-a, ziua a II-a organizat în parteneriat cu Clubul “Total Dance”- Sala Sporturilor Pitești

 

Sărbătoarea narciselor de la Negrași a ajuns, duminică, la cea de-a 50-a ediție!

Luni, 07 Mai 2018 12:20

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi,   jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise. Poiana cu narcise formează un covor imens, iar cu prilejul înfloririi lor, în prima duminică din luna mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor, care atrage mii de turişti anual. Pe o suprafață de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai, florile din specia Narcissus stellaris înfloresc,  bucurându-ne cu gingășia și frumusețea lor delicată.

Din neatenție, doi angajați ai Primăriei Pitești au executat o asfaltare pe un drum privat

Luni, 30 Aprilie 2018 22:25

# Cazul drumului asfaltat ilegal la solicitarea lui Tudor Pendiuc a creat un precedent # n De această dată, fapta a fost descoperită imediat. Angajații au plătit contravaloarea lucrării realizată pe Aleea Negoiu, pe un teren viran, iar asfaltarea a fost… demolată # Noi amănunte din dosarul în care Tudor Pendiuc a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare

Un nou termen a avut loc, săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș, în dosarul în care Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare, Carmen Lis. În dosar este judecat și

 

Filajul Consiliului Județean Argeș asupra fostului director de la Evidența Persoanelor, rămas fără rezultat

Luni, 30 Aprilie 2018 22:20

# Procesele dintre Viorel Badea și Dan Manu continuă la Tribunalul Sibiu

Continuă în instanță neînțelegerile dintre fostul director de la Evidența Populației, Viorel Badea, și președintele CJ Argeș, Dan Manu. După ce a fost suspendat din funcția de director la Evidența Populației, iar în cele din urmă destituit din funcție, Viorel Badea încearcă să arate, în instanță, la Tribunalul Sibiu, că i s-a făcut o mare nedreptate.

Fostul primar din Bradu nu se lasă. Florin Frătică atacă netrimiterea în judecată a juristului primăriei

Luni, 30 Aprilie 2018 22:18

# Fostul edil al comunei Bradu a pierdut procesele pentru debarcarea din instituție

Fostul primar din Bradu, Florin Frătică, pare că nu s-a obișnuit, încă, cu debarcarea sa din fruntea instituției. După ce, în luna mai a anului trecut, a fost demis din calitatea de consilier local, pierzându-și, implicit, funcția de viceprimar, acesta a făcut toate eforturile posibile pentru a reveni pe post. Procesele, al căror număr nu îl mai stăpânim, au avut, ca obiect, suspendarea deciziei de demitere.

 

În caz de condamnare, deputatul Drăghici ar putea să beneficieze de proiectul privind închisoarea part-time

Luni, 30 Aprilie 2018 22:13

Acesta este doar unul dintre politicieni argeșeni care ar putea să beneficieze de “proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate”, în cazul  în care va primi o condamnare de până la cinci ani de închisoare.
Săptămâna trecută, a fost votat de Camera Deputaților proiectul de lege privind descongestionarea închisorilor sau pentru evitarea pe viitor a unor noi condamnări la CEDO din cauza condițiilor și a supraaglomerării din penitenciare.

Concluziile incendiului de vegetație de lângă Cetatea Poenari

Luni, 30 Aprilie 2018 22:07

# Președintele Consiliului Județean recunoaște că în afară de liftul de acces spre Cetate, trebuie realizate și alte lucruri la care nici nu s-a gândit înainte de incendiu # ISU Argeș: Incendiul a fost provocat de o țigară aprinsă aruncată la întâmplare
După mai bine de cinci zile de eforturi, misiunea pentru stingerea incendiului din apropierea Cetății Poenari a fost încheiată. Conform ISU Argeș, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare. Aproape 50 de misiuni de stingere cu ajutorul elicopterelor şi a dispozitivului Bambi Bucket au fost efectuate pentru lichidarea incendiului de vegetaţie uscată din localitatea Arefu.

 

Interviu ADRIAN BUGHIU, subprefectul județului Argeș „Voi fi alături de sportul argeşean, voi căuta să sprijin tinerii din Argeş”

Luni, 30 Aprilie 2018 22:05

Până săptămâna trecută, director executiv adjunct al Direcției Județene pentru Tineret și Sport Argeș, cu o numire, în 2015, de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, cu atribuţii pe partea de tineret. Guvernul a adoptat, marţea trecută,  o hotărâre prin care Adrian Bughiu a fost numit în funcţia de subprefect al Argeşului. Actualul director adjunct al DJST Argeş îl va înlocui în funcţie pe Gabriel Stoian.  Fără să renunțe însă, prin această plecare, la fotoliul pe care îl părăsește. Cu ce gânduri își ia, în primire, noua funcție, dar și cu ce planuri de viitor, am aflat, tocmai de la noul subprefect:

Omul de afaceri Nicola Inquieto a fost eliberat

Luni, 30 Aprilie 2018 21:57

# După ce vor fi încheiate cercetările în dosarele deschise de organele legii în țară, acesta urmează să fie extrădat
Nicola Inquieto, afaceristul din Pitești acuzat că spăla banii mafiei italiene a fost eliberat. Joi, 26 aprilie, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat recursul dosarului în care italianul a fost reținut timp de 30 de zile în baza unui mandat european emis de autorităţile judiciare din Italia, respectiv de către Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli.

 

Contre între ALDE și PNL sau cum să te lauzi cu locul al doilea

Luni, 30 Aprilie 2018 21:52

# „Adrian Miuțescu, zmeul nuclear”  vs. „ALDE, nişte infantili din punct de vedere politic!”
Zilele trecute, Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE și deputat de Argeș, cu numele, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul pe care îl reprezintă a depășit în sondaje PNL în județul Argeș. Cert este că la nivel central, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat rezultatele unor sondaje, comandate de partidul său, dar la care lipsește orice referire la scorurile pe care le-ar obține alți competitori, în special PSD, partenerul de guvernare al liberal-democraților. Așa s-a întâmplat și în Argeș unde sondajul face referire doar la procentele obținute de ALDE și PNL.

Un producător turc de componente pentru industria auto își deschide o fabrică la Pitești

Luni, 30 Aprilie 2018 14:50

Opsan, producător turc de componente pentru industria auto, a închiriat 5.000 de metri pătrați în CTPark Pitești, unde își va deschide prima fabrică din România, reiese dintr-un anunț al Dunwell Industrial Brokerage.
Înființață acum mai bine de 55 de ani, Opsan furnizează componente și ansambluri metalice de înaltă tehnologie, fiind unul dintre liderii industriei de componente auto din Turcia. Expertiza companiei vizează în special: caroserie și componente șasiu, scaune și piese de interior, proiectare și fabricare de scule și dispozitive. Clădirea închiriată va fi construită special pentru Opsan, conform specificațiilor tehnice indicate de chiriaș.

 

LICEUL TEHNOLOGIC TOPOLOVENI. Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu

Luni, 30 Aprilie 2018 14:26

# „FIRMA DE EXERCIȚIU – CEA MAI BUNĂ PRACTICĂ", ediția a X-a

Firma de exercițiu este o metodă inovativă de învățare ce vizează dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru elevi în vederea îmbunătăţirii adaptabilităţii acestora la cerinţele primului loc de muncă relevant. O metodă interactivă de învățare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și de aplicare interdisciplinară a cunoștințelor, o abordare care asigură condiții pentru probarea și aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională.

„Sunt polițiști din județ susținuți de mediul politic, de la mine din partid sau de la alții”

Luni, 23 Aprilie 2018 14:27

# Acuzații grave aduse de parlamentarul Rădulescu conducerii IPJ Argeș # „Am avut niște întâlniri cu oameni din sistemul polițienesc care au vrut să îmi spună ce se întâmplă în Poliția Județeană Argeș”, a mai precizat Cătălin Rădulescu # S-a creat o mafie și o rețea de crimă organizată în cadrul Poliției Județene Argeș”, arată deputatul și într-o interpelare către Ministerul Afacerilor Interne

În noiembrie 2017, parlamentarul Cătălin Rădulescu, cel căruia organizația PSD Argeș i-a retras sprijinul politic, a făcut o interpelare către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în care acuza reaua credință și neexercitarea atribuțiilor de serviciu ale conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, precum și a unor polițiști din cadrul instituției.

 

Se lasă cu plângeri penale! Adrian Moisescu, singurul candidat la concursul de director la Administrația Bazinală Argeș Vedea, s-a retras!

Luni, 23 Aprilie 2018 14:24

# Moisescu (foto) a contestat comisia de examinare și nu a dorit să dea concursul cu aceasta!

Deși directorul general de la Apele Române, Victor Sandu, a încercat să-și aranjeze postul de director la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea, calculele acestuia au fost deranjate și încurcate de contracandidatul său. Contracandidat care nu s-a lăsat călcat în picioare de sistem, iar îndârjirea sa l-a lăsat de unul singur la concursul pentru funcția de director. Adrian Moisescu, că despre el este vorba, a făcut un pas pentru a deveni din nou director la ABAAV, după ce Victor Sandu a fost forțat să se retragă pentru că nu îndeplinea condițiile de concurs.

Bunurile societății Buiding Astrom, de sute de mii de euro, scoase la vânzare de lichidator

Luni, 23 Aprilie 2018 14:21

# CITR a scos la vânzare din averea debitorului - terenuri, apartamente, clădiri sau mașini

În noiembrie 2017, Tribunalul Specializat Argeș a decis intrarea în faliment a societății Building Astrom. Firma deținută de omul de afaceri Marian Drăgoi s-a recunoscut în incapacitate de plată şi a formulat cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă în 2015. La doi ani distanță, Buiding Astrom a intrat în faliment după ce instanța a infirmat planul de reorganizare propus de debitor. Peste 130 de creditori au de recuperat circa 25 de milioane de lei. 

 

Trei ani și jumătate de procese între Primăria Poiana Lacului și Petroconstruct, firma președintelui PMP Argeș

Luni, 23 Aprilie 2018 14:18

# Următorul termen, la sfârșitul lunii aprilie

Așa cum am mai scris, s-au scurs trei ani și jumătate de proces, la Tribunalul Argeș,  pentru asfaltarea – necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității – unor drumuri locale. Trei ani și jumătate în care Primăria Lunca Corbului, pe de o parte, și firma șefului PMP, pe de alta, își caută, fiecare, dreptatea. Și inevitabilele hățișuri legislative, pe care, după cum se va vedea mai jos, nici măcar judecătorii nu le stăpânesc pe de-a-ntregul.

„Ibrahim” din Mușătești a fost condamnat definitiv la Înalta Curte

Luni, 23 Aprilie 2018 14:11

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi, 19 aprilie, sentința definitivă în dosarul argeșeanului acuzat de terorism. Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Muşăteşti, a fost condamnat la sfârșitul lunii februarie, în primă instanţă, de Curtea de Apel Piteşti, la trei ani de închisoare cu executare, pentru infracţiunea de terorism. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondat, apelul declarat de inculpat, fiind alocat în acest caz un singur termen de judecată.

 

Mai multe persoane aflate în custodia Penitenciarului Mioveni au participat la „Bursa locurilor de muncă”

Luni, 23 Aprilie 2018 14:10

# La acțiune au participat 92 de firme cu peste 1600 de posturi vacante în Argeș
Pe 20 aprilie, AJOFM Arges a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, acțiune organizată în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și al agenților economici. Locul de desfășurare a acesteia a fost la Sala Sporturilor din Pitești, precum și la sediile agențiilor locale din Câmpulung, Curtea de Argeș și Topoloveni, la acțiune participând un număr de 92 firme, cu 1.618 posturi vacante, dar și 1.630 persoane interesate în găsirea unui loc de muncă.

ATENȚIE ȘOFERI!!! Traficul pe Podul din Racovița, pe DN73D a fost limitat vehiculelor mai grele de 7,5 tone!

Luni, 23 Aprilie 2018 14:08

La sesizarea Primăriei orașului Mioveni, o Comisie de Evaluare a Pagubelor, constituită în baza ordinului PrefectuluI, din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Inspectoratului de Stat în Construcții, Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și ai Primăriilor Mioveni și Țițești au efectuat vizite la o serie de obiective aflate pe raza orașului sau la granița cu localitățile învecinate.
Scopul a fost acela de a evalua starea tehnică și avariile survenite la podul Getica din Racovița, pe DN 73D, de analiză a unor situații reclamate de cetățenii din Clucereasa, precum și de a găsi soluții tehnice de reabilitare a podului mai sus menționat.

 

Dosarul de corupție al patronului Vicexpert din Vâlcea, în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Luni, 23 Aprilie 2018 12:33

Pe rolul Curții de Apel Pitești se judecă apelul lui Victor Petcu, patronul Vicexpert SRL Vâlcea, societate specializată în lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor. Victor Petcu și alți doi inculpați, foști angajați ai acestuia, sunt acuzați de folosirea sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste fapte.
În primă instanță, Tribunalul Vâlcea l-a condamnat, în octombrie 2017, pe Victor Petcu la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Ceilalți doi inculpați din dosar, Adriana Miorița Dinu și Dragoș Marius Vîrje, au primit câte 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Societatea Vicexpert SRL a primit o amendă de 45.000 lei.

Pe 16 mai, inculpații din dosarul Consultanța află ce pedepse vor primi

Luni, 23 Aprilie 2018 12:30

Săptămâna trecută, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a aflat din nou dosarul „Consultanţa”, în care deputatul PSD de Argeş, Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi 38 de foşti sau actuali primari argeşeni au fost trimişi în judecată pentru presupuse fapte de corupţie.
La termenul din 17 aprilie au avut loc dezbaterile şi ultimul cuvânt al tuturor inculpaţilor. Procesul a durat de dimineață până în jurul orei 19.00. Printre altele, avocaţii lui Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu au cerut achitarea celor pe care-i reprezintă.

 

Pagina 5 din 141

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea