RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:40

POLITICĂ CU PROFEŢI

În politică-s profeţi

Cum cireada are boi,

Că îţi vine să te-mbeţi,

Aşa cum o ducem noi!

 

Primarul Ion Dumitru: „Nu voi permite ca cineva să facă afirmații defăimătoare. Ce am făcut noi și ce fac acești defăimători”

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:44

# Ducele de Albota promite dezvăluiri importante

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, a abordat pe pagina sa de Facebook un subiect care devine sensibil, sub presiunea unor nume care par pregătite de război.

Vorbim de Asociaţia Comunelor din România, pe care Ion Dumitru o conduce la nivel de Argeş şi pe care unii şi alţii au luat-o la ochi. Reacţia edilului de la Albota prevesteşte dezvăluiri interesante:

Piteştiul - prezent la Congresului Mondial Smart City de la Barcelona

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:41

La Barcelona a avut loc a 10-a ediție a Congresului Mondial Smart City Expo - întrunire globală de prezentare și actualizare cu cele mai inovative dezvoltări care transformă orașele în orașe smart.

Piteștiul s-a numărat printre orașele invitate și a fost reprezentat la acest summit de vârf de către administratorul public al municipiului, Lucrețiu Tudor, și de către viceprimarul Gelu Tofan.

 

Garda de Mediu Argeș continuă verificarea firmei care își desfășura activitatea ilegal în zona CET Sud

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:35

# Cetățenii nu au mai putut suporta poluarea și au sunat la autorități!

În urma sesizărilor din ultimele două luni primite din partea cetățenilor din cartierele Prundu, Craiovei și Războieni, legate de calitatea proastă a aerului, reprezentanții Primăriei Pitești, ai Poliției Locale și ai Gărzii de Mediu au efectuat săptămâna trecută verificări în zona CET Sud. Pe terenul proprietate a municipiului Pitești a fost identificată o activitate neautorizată efectuată de SC Extra V SRL din Avrig. S-a constatat că firma efectua decaparea cu flacără deschisă a unor conducte izolate cu membrană bituminoasă din smoală, aduse pe terenul CET Sud în scopul recondiționării pentru vânzare ulterioară către o firmă din Austria.

Expoziție de pictură (cu vânzare) la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:27

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, va găzdui expoziția de pictură intitulată Cerul din noi. Cerul de deasupra noastră, a artistului Gabriel Marinescu, fără însă a genera un eveniment cu public la vernisarea acesteia, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Gabriel Marinescu are 21 ani și desenează de la vârsta de 5 ani. Primele lecții de desen i-au fost predate de d.na profesor Elena Zavulovici, la Centrul de Cultură Pitești, unde s-a remarcat pentru originalitate.

 

Părintele Arhiepiscop Calinic a aniversat 36 de ani de la hirotonia întru Arhiereu

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:22

În ziua de 17 noiembrie, acum 36 de ani, Părintele Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului a fost hirotonit și instalat ca arhiereu-vicar al Eparhiei Râmnicului și Argeșului, cu titlul de Argeșeanul și cu reședința la Mănăstirea Curtea de Argeș.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul Corbeni, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul argeșean a mulțumit Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru binecuvântările pogorâte asupra spațiului argeșean și muscelean, precum și clericilor, monahilor, monahiilor și credincioșilor, care au slujit în Via Domnului.

CHAT - un nou serviciu electronic al ANAF

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:06

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală lansează CHAT, un nou serviciu electronic disponibil pe www.anaf.ro, începând cu data de 22.11.2021. Acest serviciu se află în fază de testare până la sfârșitul anului și poate fi accesat la următorul link:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/contact/call_center

Prin intermediul serviciului de CHAT contribuabilii pot beneficia de asistență în vederea accesării serviciilor disponibile pe portalul instituțional.

În situația în care contribuabilii doresc alte informații decât cele cu privire la serviciile disponibile pe portalul ANAF, aceștia sunt rugați să apeleze la celelalte modalități de acordare a asistenței, cum ar fi Call Center ANAF.

 

Proiecte importante de investitii prin programul “Anghel Saligny”, la Budeasa

Luni, 22 Noiembrie 2021 10:56

Primăria Budeasa, condusă de primarul Nicolae Mihai Rachieru, a solicitat finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” pentru doua proiecte importante pentru comună.

Vorbim despre un proiect de modernizare drumuri, care cuprinde 7 drumuri comunale, pe o lungime totala de 5351 m, și despre un proiect privind extinderea rețelei de canalizare în satele Budeasa Mare, Rogojina, Gălășești, Calotești și Valea Mărului, după cum ne-a explicat primarul comunei Budeasa, Mihai Rachieru.

DSVSA Argeș - măsuri pentru prevenirea apariţiei gripei aviare în județ

Luni, 22 Noiembrie 2021 10:53

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeș transmite recomandări cetățenilor pentru a preveni apariția gripei aviare în județ.

Măsurile sunt transmise în contextul în care Institutul Naţional de Sănătate Animală Bucureşti a confirmat un caz de gripă aviară înalt patogenă (H5N1) într-o comună din judeţul Călăraşi, la o lebădă de vară.

DSVSA Argeș recomandă cetățenilor să respecte mai multe măsuri.

 

O lucrare semnată de Alexandru Ciucurencu a ajuns în patrimoniul Muzeului Județean Argeș

Luni, 22 Noiembrie 2021 10:45

# Tabloul a fost achiziționat din veniturile proprii ale instituției de cultură

Muzeul Județean Argeș și-a îmbogățit patrimoniul prin achiziția unui tablou semnat de Alexandru Ciucurencu. Lucrarea, intitulată “Pe pervaz” , este realizată în ulei pe hârtie lipită pe pânză și provine dintr-o colecție privată. Opera a fost achiziționată de la Artmark, fiind însoțită și de un certificat de autenticitate și o evaluare făcut de un evaluator autorizat de către Ministerul Culturii.

Sistarea furnizării apei potabile în comuna Albota, în data de 22 noiembrie 2021

Luni, 22 Noiembrie 2021 10:23

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Albota, în ziua de luni 22.11.2021, între orele 9 - 18, fiind afectaţi utilizatorii din satul Cerbu (str. Linia Mare şi Linia Mică). Oprirea furnizării apei este necesară pentru racordarea unui nou rezervor de apă la reţeaua publică în cadrul lucrărilor de modernizare a staţiei de pompare Cerbu. Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

 

 

Gelu Tofan se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Pitești până la finalizarea cercetării DNA

Vineri, 19 Noiembrie 2021 12:14

Liberalul Gelu Tofan, viceprimarul municipiului Pitești, se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Pitești. Atribuțiile acetuia vor fi preluate de consilierul local Tiberiu Irimia.

„Stimați colegi, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public în ultimele săptămâni, privind instrumentarea de către DNA Pitești a unui dosar care vizează mai multe persoane din conducerea PNL Argeș, am hotărât să mă autosuspend din funcția de președinte al organizației PNL Pitești, până la clarificarea situației. Am luat această decizie pentru a nu afecta activitatea și imaginea organizației municipale și pentru a lăsa organele competente să își facă treaba. Am încredere totală în actul de justiție.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș, un director și un profesor - daune morale de 15.000 de euro pentru o elevă

Miercuri, 17 Noiembrie 2021 07:27

# Aceștia au fost găsiți responsabili de producerea unui incident, în care o fetiță a fost rănită la școală # Copila a stat mai multe luni la pat, după ce un dulap a căzut peste ea

Inspectoratul Școlar Județean Argeș, o unitate de învățământ din comuna Recea, un director școlar și un profesor au fost obligați de instanță la plata unor despăgubiri către o elevă, care a fost rănită grav la școală după ce un dulap a căzut peste ea. Părinții elevei au cerut daune de 100.000 de euro în urma incidentului, dar Tribunalul Argeș a admis despăgubiri de 15.000 de euro.

 

Cât durează profețiile șefilor politici din Argeș

Miercuri, 17 Noiembrie 2021 07:26

Puțin durează. Sau puțin și rar – pentru cunoscătorii din PSD Argeș. Liderii locali, dar și cei naționali ai PNL și PSD s-au înjurat copios, au jurat luptă eternă unul împotriva altuia. Și au promis – fiecare -  poporului român că se vor bate  până la ultimul strop de putere contra corupților din celălalt partid. Iar acum, deși mireasa este urâtă, se pune de un mariaj din interes. Corupțiile și corupții s-au unit, nu se mai aud blesteme și înjurături, se pregătește petrecerea de nuntă. Petrecere cu dar. Darul va fi plătit de poporul român,  de masă și dans se vor bucura politicienii. „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”, Ion Luca Caragiale în „O scrisoare pierdută”.

Ionuţ Moşteanu suspină pe toate canalele! ADIO, guvernare!

Marţi, 16 Noiembrie 2021 16:20

Săptămână neagră pentru USR! În urmă cu câteva luni băieţii erau pe cai mari, la guvernare. Conduceau ministere, aveau bani mulţi pe mână, hotărau soarta românilor şi nici nu visau că vor pica din vârful piramidei. Au ieşit de la guvernare, apoi au sperat să revină şi mai puternici, într-un executiv condus de Dacian Cioloş. Ba chiar Ionuţ Moşteanu al nostru prinsese ceva curaj că-l nominalizase partidu’ pentru funcţia de ministru al Dezvoltării. Şi să vezi ghinion, că nu le-a ieşit nici asta! Acum, când PNL-ul negociază cu PSD-ul, USR-iştii se zgârie pe ochi. Au avut ciolanu’ în braţe şi l-au scăpat printre orgolii. Acum, deputatul argeşean Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, suspină pe la toate televiziunile, de ciudă că se abonează PSD-ul la bucăţica aia bună.

 

Un singur candidat admis la concursul pentru șefia Poliției Argeș

Marţi, 16 Noiembrie 2021 14:40

 

Doi candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Unul dintre dosarele depuse a fost invalidat pe motivul că nu ar fi fost complet.

Conform Poliției Române „dosarul de recrutare depus nu conține toate documentele solicitate în anunțși prevăzute de Ordinul M.A.I. nr. 140/2016”

Numele celor doi candidați înscriși la concurs au fost publicate în format anonimizat. Conform surselor noastre cei doi candidați au fost comisarul şef Marian Badea, actual inspector şef interimar, şi comisarul şef Mihai Neagoe, fost inspector șef la IPJ Argeș.

UPDATE: Minorul dispărut la Leordeni a fost găsit de polițiști

Marţi, 16 Noiembrie 2021 14:08

 

UPDATE: Minorul a fost găsit de polițiști, pe raza localității Ștefănești. Acesta este în afara oricărui pericol.

Știrea inițială: În ziua de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 15 spre 16 noiembrie a.c., în jurul orei 23:00, MIHAI RĂZVAN CRISTIAN, de 15 ani, a plecat voluntar de pe raza localității Leordeni, fără a mai reveni.

Semnalmente: 1,70 metri înălțime; 60 de kg; constituție astenică; ochi căprui; părul negru, tuns scurt, fără semne particulare.

 

Vestimentație la momentul plecării: pijamale de culoare albă, cu imprimeuri, hanorac de culoare închisă.

 

Activitate ilegală pe domeniul public, în zona CET SUD!

Marţi, 16 Noiembrie 2021 13:45

În urma sesizărilor din ultimele două luni primite din partea cetățenilor din cartierele Prundu, Craiovei și Războieni, legate de calitatea proastă a aerului (poluare olfactivă), reprezentanții Primăriei Pitești, ai Poliției Locale și ai Gărzii de Mediu au efectuat verificări în zona CET Sud.

Pe terenul proprietate a municipiului Pitești a fost identificată o activitate neautorizată efectuată de SC Extra V SRL din Avrig, constând în decaparea cu flacără deschisă a unor conducte izolate cu membrană bituminoasă din smoală, aduse pe terenul CET Sud în scopul recondiționării pentru vânzare ulterioară către o firmă din Austria (conform informațiilor obținute la fa'a locului).

Ducele de Albota îi explică unui coleg primar cum e cu energia: „Cum stăm, Bebe?

Marţi, 16 Noiembrie 2021 08:00

Primarul din Albota, Ion Dumitru, nu se sfiește să ridice, pe pagina proprie de socializare, probleme ale societății. Iar una dintre acestea este vânzarea-cumpărarea de curent, unde calculul dă cu minus. Și îi demonstrează acest calcul colegului primar de la Băbana, Bebe Ivan.

Ion Dumitru: „Colegul meu de la Băbana se bucură că revine programul celulelor foto-voltaice. Sunt printre cei care au implementat acest program, produc în medie 45 kw zilnic, ar trebui sa fie suficient să nu mai plătesc curent, dar cei aleși să poarte grija poporului dorm! Atentie…. nu generalizăm! Plătesc încă curent, pentru ce introduc eu ziua în rețeaua națională primesc 0.20 bănuți.  Pentru ce îmi dau ei,  0.80… cum stăm, Bebe? Zici tu că suntem în Europa? Da! Dar a lor! Toate becurile led, trebuie să spălăm ziua, să facem friptura ziua, checul la fel ….. frumoasă este Europa «unită»!”.

 

Aleşii PNL-USR din CL Piteşti au început cu stângu’. Dezbaterea publică pentru oportunitatea construcţiei spitalului municipal a fost amânată!

Luni, 15 Noiembrie 2021 20:04

Consilierii locali de dreapta din Consiliul Local Piteşti au anunţat cu surle şi trâmbiţe că vor organiza o dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal în Piteşti.

Tema de campanie a liberalului Sorin Apostoliceanu va intra în lumina reflectoarelor, iar aleşii PNL şi USR aranjaseră un eveniment public pe data de 17 noiembrie, invitaseră lumea bună din Argeş la Filarmonica Piteşti pentru a discuta despre cât de necesar este şi cum s-ar putea construi un spital municipal. 

Directoarea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Poienarii de Argeş: „Din cauza învăţământului simultan rămânem fără elevi”

Luni, 15 Noiembrie 2021 19:38

Ana Maria Ivan, profesor de matematică şi director al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Poienarii de Argeş a vorbit pentru Edupedu.ro despre dificultăţile pe care le întâmpină la catedră din cauza învăţământului simultan. Problemele demografice au condus, mai ales în mediul rural, la existenţa şcolilor cu puţini elevi şi clase care învaţă simultan. La Poienarii de Argeş, dar şi în multe alte comune din judeţul nostru, profesorii fac ore, în acelaşi timp, cu două sau mai multe clase. Această abordare se regăseşte la clasele primare, dar şi la gimnaziu.

 

Pagina 5 din 307

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea