A venit toamna! Toamna piteșteană!

Luni, 09 Octombrie 2017 23:33

Vineri, 6 octombrie, în Piața Vasile Milea, primarul Cornel Ionică, în calitatea sa de organizator, a deschis Târgul ”Toamna Piteșteană”, o manifestare tradițională organizată de de Primăria Pitești. Manifestarea reunește producători și comercianți locali dar și din alte zone, oferta de produse fiind extrem de variată: de la fructe și legume de sezon, până la produse tradiționale românești ce pot fi degustate sau cumpărate. Nu lipsesc pastrama și mustul, fructele proaspete – dar și uscate, și nici grătarele încinse.

 

Primarul de la Merișani vrea să transforme centrul de informare din comună în secție de poliție

Luni, 09 Octombrie 2017 23:29

# Centrul de informare Turistică Merișani, fără angați de peste doi ani # Pe ușa centrului există program de lucru, în schimb  nici un afiș că este închis # Primarul Luigi Ionescu: Cred că o să  cedez clădirea pe la poliție, că tot am probleme cu comunitatea de etnie romă
Centrul de informare turistică Merișani este un obiectiv de 184.000 de euro realizat în 2012 pentru comunitate. În realitate este, de fapt, o clădire goală, cu centrală termică și alte dotări care ar face invidios orice alt proprietar de clădire, dar nefuncțională de mai bine de doi ani de zile pe motiv că nu se angajează nimeni, salariul fiind minimul pe economie.

Frații Ilie și Cornel Penescu, trimiși în judecată pentru delapidare

Luni, 09 Octombrie 2017 21:41

Nici nu a apucat să iasă Cornel Penescu de la Penitenciarul Jilava, unde execută în regim deschis ultima parte a pedepsei de șapte ani de închisoare pentru dare de mită, că deja a fost trimis în judecată pentru altă faptă. De această dată, fostul patron al FC Argeș  a fost trimis în judecată pentru delapidare alături de fratele său, Ilie Penescu, de fostul director economic al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, dar și de Lucia Weiss, director economic la firma PIC S.A. Aceștia sunt acuzați că au delapidat fondurile PIC, societate condusă de Ilie și Cornel Penescu. Parte civilă în dosar s-a constituit Agenția Națională de Administrare Fiscală – prin Direcția Generală Juridică București, dar și lichidatorul judiciar al S.C. PIC SA, Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Servisec Ipurl.

 

“Ziua Porților Deschise” la Fabrica de conserve din Topoloveni

Luni, 09 Octombrie 2017 21:36

# Mama magiunului de Topoloveni a dat  în fiert, însă a fost răcorită de Ministrul Agriculturii, Petre Daea # Patronii fabricii, frații Murad, au sosit, alături de Rareș Bogdan și de Cozmin Gușă, cu elicopterul # Constantin Nicolescu – baie de mulțime. Mai cărunt, mai slab, însă zâmbitor
Fabrica de conserve legume, fructe și semipreparate MGC Topoloveni, în parteneriat cu Primăria Orașului Topoloveni, a organizat, marțea trecută, “Ziua Porților Deschise”. Evenimentul a avut o amploare neașteptată, prezența oficialităților fiind – ca și produsele expuse și oferite – abundentă. În vârful ierarhiei s-a aflat, desigur, ministrul Petre Daea, însă o prezență aparte au constituit-o oamenii de presă Cozmin Gușă și Rareș Bogdan.

Primăria Pitești primește cereri pentru acordarea ajutorului privind încălzirea locuinţei

Luni, 09 Octombrie 2017 21:35

Începând de luni, 9 octombrie,  va demara la Primăria Pitești acțiunea de primire a cererilor și a declarațiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018. Acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei este conditionată atât de  nivelul veniturilor din luna anterioară depunerii cererii, cât şi de deţinerea în proprietate a unor bunuri mobile sau imobile, prevăzute în Anexa nr.4 la H.G.nr.920/2011. Astfel, dacă un membru al familiei sau persoana singură are în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în anexa această anexă, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei toată familia.

 

Un nou conflict între CNCD și Publitrans

Luni, 02 Octombrie 2017 13:33

# Firma lui Constantin Scarlat (foto) cere 2,1 milioane lei Publitrans-ului pentru profit, polițe de asigurări și reabilitarea autobuzelor
La Tribunalul Argeș, în luna septembrie s-a judecat un proces între CNCD SA prin lichidator SC Bio Consult SRL, ca reclamant, și Publitrans 2000 SA, ca pârât. CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, a cerut, în instanță, plata a peste 2,1 milioane de lei reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015. Tribunalul Argeș a decis, pe 12 septembrie, declinarea competenței de soluționare în favoarea Tribunalului Specializat Argeș. Următorul termen al procesului va fi pe 24 octombrie.

Alba-neagra, la fisc, cu executarea silită a fostului primar din Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă

Luni, 02 Octombrie 2017 13:31

Fostul primar al comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă, trăiește, încă, periculos. După ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce și-a pierdut mandatul de primar, unitatea pe care a condus-o tocmai l-a dat în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu constatat la un control al Curții de Conturi. Iar Finanțele i-au scos, la executare silită, Hyundai-ul de teren, însă, cu două zile înainte de data stabilită pentru licitație, tot Finanțele au amânat-o. Iată, cronologic, furcile caudine prin care a reușit să se strecoare, până acum cu bine, simpaticul fost edil șef.

 

Bună la organizare, varză la desfășurare! Ședința Colegiului Prefectural de vineri, o aberație!

Luni, 02 Octombrie 2017 13:29

Ședința Colegiului Prefectural desfășurată vinerea trecută, în sala Centrului Cultural Mioveni, a fost o aberație. Două sute de mașini au sosit, înainte de ora 10, data începerii ”lucrărilor”, cu zeci de primari, zeci de viceprimari sau secretari, zeci de șefi de instituții deconcentrate, zeci de jurnaliști. Două sute de mașini s-au îngrămădit, ocupând până și curtea Catedralei din apropiere, pentru... nimic! Pentru că, da, la ședința Colegiului Prefectural, așa ca de obicei, se îngrămădesc oficialitățile, pentru... nimic.

La Dârmănești, asistații social au fost reduși, în ultimii ani, cu 90%

Luni, 02 Octombrie 2017 13:28

# Apropierea de Uzinele Dacia și o administrație locală eficientă își spun cuvântul
Edilul din comuna Dârmănești, Emilian Ciolan (foto), are cu ce se mândri! În ultimii ani, eforturile administrative depuse, facilitățile oferite investitorilor și, e drept, apropierea de Uzinele Dacia au dus la o scădere drastică  a celor înscriși la ajutorul social. Și ”drastic” nu este un cuvânt forțat, dacă ținem cont de faptul că aceștia au scăzut de la aproximativ 300, în urmă cu câțiva ani, la aproximativ 30, în prezent.

 

Piteșteanul Adrian Mutu este un afacerist perfect!

Luni, 02 Octombrie 2017 13:21

# Acesta și-a vândut drepturile de televiziune ale celei de-a treia nunți
Deși este la a treia căsătorie, Adrian Mutu este, iată, un bun afacerist. Și se spune și că este mai îndrăgostit ca niciodată de viitoarea sa soție, frumoasa Sandra, cu care se va căsători pe 15 octombrie. Aceștia au împreună un băiețel, Tiago, pe care îl vor creștina în aceeași zi. Nunta celor doi se anunță a fi una dintre cele mai frumoase din showbiz, iar briliantul va profita pe deplin de acest lucru.

Insolvența MSS a provocat înscrierea a 295 de angajați pe lista creditorilor

Luni, 02 Octombrie 2017 13:16

# Datoriile firmei de pază Magic Safe Security însumează suma totală de circa 3 milioane de lei # Angajații au de recuperat sume cuprinse între 50 și 3.200 de lei
În vara anului trecut, una dintre cele mai mari firme de pază din județul Argeș a intrat în reorganizare. În cazul lui Magic Safe Security, judecătorii de la Tribunalul Comercial Argeș au decis demararea procedurii de insolvență după ce societatea a înregistrat întârzieri mari de plată către bugetul de stat. Totul a început, de fapt, în aprilie 2014, când în urma unui control fiscal efectuat de AJFP Argeș s-a stabilit că MSS are obligații fiscale suplimentare în cuantum de 1.000.000 de lei.

 

În fața instanței, un martor s-a luat de unul dintre „stăpânii” săi din Berevoești „Mai ții minte când i-ai bătut! Nu mai știi?”

Luni, 02 Octombrie 2017 13:14

# Victimă în dosarul sclavilor de la Berevoești: „Cei care lucram la ei, așa zișii orfani, eram legați și bătuți ca fasolea”
Şase dosare în instanţă, unul singur soluționat, aproape 40 de inculpaţi şi zeci de victime. Așa arată cazul Berevoești la mai bine de un an de zile de la descinderile din Gămăcești – satul ororilor. Imaginea tânărului legat în lanţuri, la intrarea în casa unei familii de romi din Berevoeşti, a făcut înconjurul lumii şi a emoţionat întreaga populaţie. La Tribunalul Argeș, pe 27 septembrie, s-a judecat un nou termen într-unul din aceste dosare, ce îi are ca inculpați pe Iosif Ursu zis Vică, Florica Ursu zisă Floarea, Costinel Ionuț Furdui, Marian Marinoiu, Mădălina Lenuța Păun și Daniel Grancea.

Președintele PNL Moșoaia nu se abține să nu își dea în petic(ul) virtual

Luni, 02 Octombrie 2017 12:45

# Acesta a fost apostrofat de bibliotecara comunei: ”…Ați trecut pe lângă mine… fără elementarul «bună ziua»”! # Bibliotecara Luminița Elena Joița:  ”Nu cred că v-a mărit credibilitatea acțiunea asta josnică de radio șanț!”
Tensiune nouă creată de omniprezentul Mihai Alexandru Lucian, președintele PNL Moșoaia. Domnul președinte, care lucrează la ”cercetare universitară” (așa scrie pe pagina de facebook a domniei sale, o chestie la fel de exactă precum s-ar putea scrie că cercetează  avioanele care zboară cu spatele) își consumă o bună parte din nopți (zilele sunt, probabil, destinate ”cercetării”) dialogând cu electoratul. Și tot așa – tema predilectă fiind, desigur, ce a mai spus sau ce a mai făcut primarul comunei – s-a născut un ditamai scandalul, acolo, pe facebook, avându-l în rol principal pe setosul președinte al liberalilor locali.  Acesta comite prima gafă serioasă fix… când începe să scrie, ca să nu lase loc de alte idei…

 

Firma care se ocupa cu realizarea sălii de sport la Școala „Ion Pillat”, dată în judecată de Primăria Pitești

Luni, 02 Octombrie 2017 12:39

După ce au stat un an întreg cu șantierul în curte, copiii de la Școala Gimnazială „Ion Pillat” nu s-au bucurat nici la începerea acestui nou an școlar de o sală de sport funcțională. Contractul pentru realizarea unei săli de sport a fost adjudecat de către firma argeşeană de construcţii Crimar Pamico Industrial Montaj pentru suma de 420.000  lei, însă anul trecut lucrările s-au împotmolit. Motivul? Societatea argeșeană care trebuia să finalizeze lucrarea a intrat în insolvență, fapt ce a condus la o stare de fapt necorespunzătoare, amănând termenul de finalizare.

Scandalul provocat prin dezvăluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir se extinde și în Argeș

Luni, 25 Septembrie 2017 23:45

# Constantin Nicolescu – interceptat, timp de șase luni, pe mandat de terorism, însă acuzat de abuz în serviciu # Dosarul ”Consultanța” a fost construit pe baza acestor interceptări, efectuate de ”doi și-un sfert”.
Lumeajustitiei.ro a publicat, recent, faptul că judecătoarea Francisca Vasile de la Secţia penală a Înaltei Curţi a constatat încălcarea legii şi a anulat toate interceptările din dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu şi al deputatului Mircea Drăghici obţinute în baza mandatului de siguranţă naţională nr. 003068 din 15 august 2007 în dosarul DNA Piteşti nr. 95/P/2011, cunoscut sub numele de Dosarul ”Consultanţă”.

 

Constructorii din Argeș respiră greu. Nu chiar toți...

Luni, 25 Septembrie 2017 23:39

# Boby Marinescu - bani de țigări, Nicolae Ivănescu - pierdere, Pavel Zamfir și Constantin Pănescu - super profituri!
Așa cum am mai scris, de ani buni, firmele importante de construcții din Argeș apar în înregistrările Fiscului cu cifre de afaceri și profituri cel puțin ciudate. Sute de miliarde de lei vechi umflă conturile drumarilor locali. Conturile se îmbolnăvesc subit de rahitism atunci când vine vorba de profit, care arată mai rău ca un om după o boală grea. În procente, profitul net se zbate, uneori, sub limita unui neverosimil 1% din cifra de afaceri, ceea ce poate să denote faptul că acești constructori sunt, de fapt, buni samariteni, oameni deciși mai mult să ajute decât să câștige. Mai mult, deși toți umblă în Jeep-uri impozante, se afișează într-un lux orbitor, nu au deloc profit pe firmă sau, mai rău, înregistrează pierderi. Păi Jeep-ul, cu ce se alimentează, fraților, cu pierderi?... Probabil că da, pentru că se poate!A.S.

Șeful Centrului Regional Antidrog Pitești: „La nivelul Argeșului cel mai consumat drog îl reprezintă SNPP”

Luni, 25 Septembrie 2017 23:37

# Subcomisarul Daniel Gheorghe este șeful Centrului Regional Antidrog Pitești – Argeș și Vâlcea – încă din luna mai a.c. atunci când a promovat examenul pentru post și l-a înlocuit în funcție pe Marius Neacșu, cel care deținea interimatul instituției.
Pe 8 mai a.c. subcomisarul Daniel Gheorghe a devenit șeful Centrului Regional Antidrog Pitești - Argeș și Vâlcea - după ce a promovat examenul pentru ocuparea acestui post. Acesta l-a înlocuit în funcție pe subcomisarul Marius Neacșu, cel care a deținut interimatul instituției în ultima perioadă.

 

ISJ Argeș vine cu recomandări după apariția manualului de sport

Luni, 25 Septembrie 2017 21:36

# Dumitru Tudosoiu: „Odată cu manualul de educație fizică, programa școlară trebuie însoțită cu o oră în plus de sport”
Începând cu acest an școlar, elevii din clasa a 5-a au avut un manual și la disciplina Educație fizică și sport. Deși au existat numeroase nemulțumiri legate de acest nou manual, în primul rând privind necesitatea acestuia, profesorii și elevii au început să se obișnuiască cu el. Inspectorul general ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu consideră că prin respectivul manual „s-a fixat” legătura dintre teorie și practică.

Pe 16 octombrie, începe recursul interlopilor care au bătut doi polițiști din Curtea de Argeș

Luni, 25 Septembrie 2017 21:34

# Săptămâna trecută, Curtea de Apel Pitești a menținut măsura arestării preventive lui Constantin Dincuţă și a controlului judiciar faţă de Mucenic Curpaș
În 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către doi interlopi. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache (foto) şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş. Cei doi interlopi, aflați în stare de de ebrietate, treceau pe lângă  parcarea de la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, acolo unde erau și două mașini de poliție în misiune. Cosmin Dincuță l-a recunoscut pe subcomisarul Iordache s-a apropiat de acesta și a început să îl lovească exclamând printre altele: „Na, Iordache, mi-ai făcut dosare penale? Ce, ești de la gardă? Îți dau eu gardă”.

 

Inculpații din dosarul de corupție al primarului de la Davidești îl acuză pe specialistul care a realizat expertiza tehnică de incompatibilitate

Luni, 25 Septembrie 2017 21:18

# Ion Sandu, edilul de la Davidești, cere efectuarea unui nou raport de expertiză # Apărătorii inculpaților îl acuză pe expertul Dănuț Bâzgu de incompatibilitate și imparțialitate în realizarea raportului de expertiză # Expertul judiciar Dănuț Bâzgu: „Atunci când o expertiză nu le convine cuiva, e atât de ușor să arunci totul pe expert…”
Expertize peste expertize în dosarul de corupţie al primarului de la Davideşti, iar procesul se amână de la o săptămână la alta din cauza acestora. În anul 2015, primarul comunei Davidești, Ion Sandu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de mai mulți oameni de afaceri din județ, pentru infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (6 acte materiale), complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată (19 acte materiale) și neglijență în serviciu (2 acte materiale).

Mai multe minore citate în procesul învățătorului Ion Popescu, cercetat pentru prostituție infantilă, s-au prezentat la instanță fără părinți

Luni, 25 Septembrie 2017 13:25

# Inconștiență din partea părinților!
La Tribunalul Argeș, continuă procesul în care învățătorul Ion Popescu este trimis în judecată pentru folosirea prostituției infantile. La termenul din 19 septembrie, s-au prezentat ca martore, după ce au fost citate, mai multe minore fără să fie însoțite măcar de unul dintre părinți. Situația este una cu atât mai delicată ținând cont că fetele sunt martore într-un dosar ce are ca obiect prostituția, iar părinții în loc să ia atitudine față de situația în care copiii lor au intrat le-au trimis singure la Tribunal, preferând să rămână bine mersi acasa.

 

Pagina 9 din 133

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea