Marius Pîrvu - desemnat consilier responsabil cu afacerile UE de către CJ Argeș

Marţi, 03 August 2021 23:43

În ședința Consiliului Județean Argeș, din data de 29 iulie, a fost mandatat Marius Pîrvu, din partea PSD pentru a exercita calitatea de „consilier responsabil cu afacerile UE" în „Rețeaua europeană a consilierilor regionali locali ai UE. Invitația a fost lansată de către Comitetul European al Regiunilor (CoR), un organism consultativ al Uniunii Europene, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația Uniunii Europene care are impact asupra regiunilor și orașelor.

 

Mircea Diaconu, fostul senator de Argeş: „Nu am aruncat cu banii, am fost zgârcit cu mine”

Marţi, 03 August 2021 23:41

Fostul senator de Argeş, actorul Mircea Diaconu, a fost invitat la emisiunea 40 de întrebări, moderată de Denise Rifai, la Kanal D. Luat la întrebări, politicianul a recunoscut că este zgârcit cu sine, dar şi că nu ţine banii la bancă. Mircea Diaconu este europarlamentar independent, dar în 2008 a candidat la alegerile parlamentare pe listele PNL Argeş.

„Da, sunt zgârcit cu mine. Numai cu mine sunt zgârcit, în rest, cu nimeni altcineva din jur. Nu sunt zgârcit, sunt atent, nu-mi place să-mi bat joc de nimic.

Decizie în dosarul „CAR”. Nouă inculpați – condamnați la închisoare cu executare

Marţi, 03 August 2021 23:36

# Alte 16 persoane au primit condamnări la închisoare cu suspendare

Decizie în dosarul „CAR”, la Tribunalul Argeș. Este vorba despre un dosar, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care au fost trimiși în judecată 28 de persoane, în august 2018, pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Inculpații sunt acuzați că ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la mai multe instituții financiare nebancare de tip C.A.R. (Case de Ajutor Reciproc) de pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

 

Ducele de Albota, mesaj pentru Ludovic Orban: „Trădătorii au plecat din PSD Argeş. Să vă trăiască și să meargă din trădare în trădare!”

Marţi, 03 August 2021 23:34

La alegerile PNL Argeş din 24 iulie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut declaraţii care au stârnit ropote de aplauze în rândul liberalilor care l-au susţinut pe Adrian Miuţescu la şefia organizaţiei. Orban a lovit în PSD, partid care deţine supremaţia în Argeş şi care i-a dat daună totală lui Adrian Miuţescu. Evident, când PNL Argeş, cu Miuţescu la butoane, a fost printre ultimele organizaţii din ţară, nu a fost de vină Adrian, ci PSD Argeş. Asta e gândirea lui Orban, care a declarat că va pune tunurile pe PSD, că Miuţescu şi ai lui vor merge la rupere. Şi cum visa Ludovicul, a intervenit primarul Ion Dumitru de la Albota, cu o postare pe contul de socializare:

Primăria Bogați școlește un funcționar la Mamaia, la Hotel Ambasador

Marţi, 03 August 2021 23:31

# Costul cursului: 950 lei, hotelul – 5000 lei

Da, e clar, Primăria Bogați este… bogată! Pe banii adunați în contul instituției, o persoană se va ”școli” în materie de ”Noul cod administrativ”. În a doua jumătate a lunii august, la Hotel Ambasador din Mamaia. Cursul costă 950 lei, cazarea și organizarea – peste 5000 lei. La mare, la soare, avantaje bugetare…

 

Se instalează un rezervor de apă la Spitalul județean Argeș

Marţi, 03 August 2021 23:30

Investiție importantă la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Consilierii județeni argeșeni au aprobat realizarea obiectivului de investiție: ”Instalare rezervor stocare apă din sursă proprie la Spitalul Județean Argeș”. Valoarea totală a investiției este de 455.678,896 lei, din care construcții-montaj  în valoare de 178.616,581 lei. Durata estimată de realizare este de 120 de zile lucrătoare.

Sala Polivalentă Pitești - 800 de puncte de susținere executate prin foraje de adâncime între 9 m și 12 m

Marţi, 03 August 2021 23:27

O echipă de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Pitești a efectuat o vizită de lucru în teren și a verificat stadiul lucrărilor la noua Sală Polivalentă. Potrivit reprezentanților societății constructoare, lucrările se desfășoară conform graficului înainte stabilit.

În această perioadă, se lucrează la finisarea interioarelor, la închiderea fațadelor, dar se execută și branșamentele la gaze și instalația electrică.

 

Consiliul Județean Argeș - contract de 20 milioane lei

Marţi, 03 August 2021 23:25

Marțea trecută, la CJ Argeș, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul “Conservarea și consolidarea Cetății Poenari Argeș” de către conducerea Consiliului Județean Argeș, reprezentată de președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și administratorul public  Marius Cristian Puiu, în prezența echipei de implementare a proiectului.

Licitația a fost câștigată de asocierea firmelor:. SC EURAS SRL – SC ARHING SRL.

Fostul director general al DGASPC Argeş – surpriză de la colegi, la final de mandat

Marţi, 03 August 2021 23:23

Începând din data de 1 august, Iuliana Matei nu mai este director general al DGASPC Argeş. A revenit pe postul de director adjunct al instituţiei, iar vineri, în ultima zi de manager general, Iuliana Matei a primit un cadou de suflet din partea colegilor.

„La final de mandat ca director general al DGASPC Argeș, Iuliana Matei a fost surprinsă de colegii săi, care au ținut să îi mulțumească pentru modul în care a gestionat activitatea instituției în ultimul an. Atât din punct de vedere profesional cât și uman. Iar emoțiile au fost copleșitoare. Felicitări și succes în continuare!”, au scris angajaţii DGASPC Argeş, pe Facebook.

 

 

Peste 80 de minore din Argeș au devenit mame

Marţi, 03 August 2021 23:21

În semestrul I al anului 2021, în unitățile de asistență sanitară din județul Argeș au născut un număr de 86 mame minore, informează DGASPC Argeș. Dintre acestea, 67 au născut la Spitalul Județean de Urgență Pitești, 8 la Spitalul Municipal Câmpulung și 11 la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. De asemenea, în primul semestru al anului, în unitățile de asistență sanitară din Argeș au fost părăsiți un număr de 3 copii. Doi dintre copii au fost dați în plasament la asistenți maternali profesioniști din cadrul DGASPC Argeș, iar pentru un copil urmează să se stabilească o măsură de protecție specială, informează DGASPC Argeș. A.V.

226 elevi din Argeş nu au fost repartizaţi la liceu în prima etapă

Marţi, 03 August 2021 23:12

# Au rămas locuri libere la Colegiul Naţional Zinca Golescu din Piteşti, dar şi la alte licee de top din judeţ

226 de elevi din judeţul Argeş care au susţinut Evaluarea Naţională, au rămas nerepartizaţi în licee şi şcoli profesionale, după prima etapă de repartiţie computerizată care a avut loc pe 24 iulie. Aceşti elevi vor completa alte fişe de opţiuni şi mai au o şansă în etapa a doua, din 6 august.  După prima etapă de admitere, au rămas 145 de locuri libere la liceele din Argeş:

Click AICI pentru a vizualiza locurile libere


 

O adolescentă beneficiară a DGASPC Argeş – admisă cu notă mare la liceu!

Marţi, 03 August 2021 23:11

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş are cu ce se mândri! Eleva Ștefania Popa, beneficiară a Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung a reuşit să intre la liceu cu o medie foarte bună. Ştefania a fost admisă la Liceul Teoretic Dan Barbilian, din Câmpulung Muscel, cu media 8.95, obținută la Evaluarea Națională. Ştefania se alătură altor copii frumoşi, harnici şi talentaţi care beneficiază de serviciile DGASPC Argeş, şi care au obţinut rezultate foarte bune la şcoală sau în sport.

 

ÎN SEMESTRUL II, PRIMĂRIA MIOVENI A ACORDAT PESTE 1000 DE BURSE ELEVILOR DIN ORAȘ

Marţi, 03 August 2021 23:09

Potrivit tradiţiei, Primăria Mioveni a acordat bursele speciale pentru cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2020-2021. Astfel, au fost acordate 1012 burse (965 de merit, 5 de studiu și 42 de burse sociale), cu o valoare totală de 473.504 lei, elevilor din următoarele unităţi de învăţământ: Liceul “Iulia Zamfirescu” -470 de burse acordate în valoare de 244.420 de lei, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini -53 burse în valoare de 45.000 de lei, Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” -274 burse în valoare de 148.872 lei, Şcoala Gimnazială “George Topârceanu” –184 burse în valoare de 19.231 de lei şi Şcoala Gimnazială Nr.1 Colibaşi -31 burse în valoare de 15.981de lei. Reaminim că pentru semestul I, au fost acordate 791 burse de merit , de studiu şi sociale, în valoare de 197.348 lei.

 

 

 

Doar doi profesori din Argeş au luat 10 la Titularizare

Marţi, 03 August 2021 22:48

La nivel naţional, 130 de profesori au obţinut nota 10 la examenul de Titularizare. Doi dintre aceştia sunt din Argeş, unul a dat examen la educaţie socială, iar altul la învăţământul preşcolar. Cele mai multe note de 10 s-au obținut în București (13), şi în județele Cluj (11), Dolj (9), Iași (8), Mureș (7).

Primăria Municipiului Pitești organizează un atelier de creație – pictură de icoane pe lemn, pentru copii

Marţi, 03 August 2021 22:47

# Acesta se va desfășura  în perioada 12-14 august

Atelier de creație  „IconArt – artă tradițională iconografică”. De Sărbătoarea Sfintei Marii, copiii piteștenilor pictează icoane pe lemn, în Piața Primăriei! Primăria Municipiului Pitești organizează un atelier de creație – pictură de icoane pe lemn, pentru copii, în perioada 12-14 august, lucrările rezultate urmând a fi expuse publicului în ziua de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

 

Adrian Miuțescu: “Trebuie să rămână în urma noastră realizările. Eu de-asta fac politică!”

Marţi, 03 August 2021 22:39

# Împins de Orban spre victorie, noul șef al PNL Argeș a reînceput să bată câmpii politici

Recent reales – aproape cu forcepsul – președinte al PNL Argeș, Adrian Miuțescu a reînceput cu teoria de partid: că fac politică pentru țară și pentru oameni, bla, bla, bla.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 03 August 2021 22:38

PRIMARUL şi ŞEFUL DE PARTID

Unul muncă, altul poze

Cu-atitudini mult banale,

Activităţile sale

Nicicând nu au fost...pe roze.

 

Tulpina Delta ameninţă România. Ministrul Sănătăţii: La mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi

Marţi, 03 August 2021 22:36

Ne aşteaptă o toamnă cu mari probleme din cauza ameninţătoarei tulpini Delta. După o vară în care românii au gustat din plin relaxarea, urmează un septembrie sub semnul COVID-ului. Institutul Național de Sănătate Publică estimează că numărul românilor care vor fi infectaţi cu tulpina Delta va creşte simţitor la jumătatea lunii septembrie, însă ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că se aşteaptă ca valul IV COVID să ia amploare în România, mai devreme de 15 septembrie.

Servicii de inspecție video pentru rețelele de apă și canalizare

Marţi, 03 August 2021 22:33

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL dispune de o serie de dotări la înalte standarde, dispuse să uşureze procesul de detectare şi remediere a pierderilor şi disfuncţionalităţilor în reţelele de apă şi canalizare.

Aparatura de tip CCTV de care dispunem realizează inspecția video a conductelor de canalizare, acolo unde oamenii nu au acces din cauza construcției sau a dimensiunilor mici ale acestora. Inspecția video se realizează la canalele nou construite pentru localizarea eventualelor defecte de montaj a conductei și racordurilor, sau pentru rețele aflate în reabilitare, asigurându-se astfel o calitate mai bună a lucrărilor.

 

Clienţii SC Apă Canal 2000 SA au, de acum, posibilitatea de a alege executantul lucrărilor de branşamente apă şi racorduri canalizare menajeră

Marţi, 03 August 2021 22:21

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă că, pentru execuţia lucrărilor de branşamente apă, racorduri canalizare menajeră şi separări în reţele aflate în administrarea societăţii, au fost agreate două firme, respectiv SC Jet Construct Pipe SRL şi SC Expert Servicii Vidanjare SRL.

Astfel, începând din luna august, clienţii au posibilitatea de a opta ca lucrările să fie executate de societatea Apă Canal 2000 sau de una dintre firmele agreate.

Profesorul Florin Chivoci – lansare de carte la Centrul Cultural Pitești

Marţi, 03 August 2021 11:01

# Principalele evenimente ale săptămânii

Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 2-6 august 2021, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, după cum urmează:

- Dezbaterea cu tema „Marin Ioniță, o personalitate complexă a culturii”, în cadrul noului proiect, sub genericul „Evocări”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, având-o invitată pe scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, eveniment care se va desfășura marți, 3 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Pagina 9 din 288

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea