Dan Stroe, primarul ales din Bradu, a depus jurământul

Luni, 06 Martie 2017 13:55

# Bineînțeles, atât Florin Frătică dar și ”grupul” lui (organizat) de consilieri, au lipsit

Momente pline de tensiune și întrebări, din nou, la Bradu. Aici, primarul ales de oamenii comunei, pesedistul Dan Stroe, s-a prezentat în sala de ședințe a primăriei pentru a depune jurământul. Ocazia? Ședința de consiliu local convocată pentru a dezbate bugetul. Până aici, minunat. Consilierii PSD, minoritari, s-au prezentat, la ora 14, conform convocatorului (trimis, doar aici, la Bradu, prin SMS). În sală, la un moment dat, și-a făcut apariția, pentru numai câteva secunde, viceprimarul Florin Frătică. Acesta a făcut, vizual, prezența și a dispărut. Rămânând așa, adică dispărut. Bineînțeles, dat fiind că șeful de corabie a părăsit puntea, nici mateloții săi nu au mai binevoit să apară. Și, uite-așa, bugetul nu a mai putut fi discutat, din lipsă de cvorum.

 

Tupeu de șanț la un agent de securitate față de oamenii legii din Pitești!

Luni, 06 Martie 2017 13:52

# Acesta a afirmat că polițistul local care l-a amendat miroase a alcool. De fapt, a scris că ”Mirose a alcol”.
Un incident banal s-a transformat, săptămâna trecută, într-un adevărat circ, avându-l în rol principal pe agentul unei firme de securitate. Acesta a parcat, în mijlocul drumului, pe Bulevardul Eroilor, autoturismul, și a plecat să-și vadă de lucru. Un echipaj al Poliției Locale Pitești a oprit, a fotografiat mașina și a întocmit un proces verbal de contravenție. În momentul în care a fost pus să semneze procesul verbal de constatare, şoferul, apărut între timp la fața locului și, probabil, sfătuit cu multă inteligență de șeful cu care vorbea la telefon,  l-a acuzat, în scris, la rubrica ”OBIECȚIUNI” pe poliţistul local că ar mirosi a alcool. La faţa locului a intervenit un echipaj al Poliţiei Rutiere Naţionale.

Afaceriștii argeşeni apelează la bănci pentru a îşi consolida business-urile

Luni, 06 Martie 2017 13:46

La nivel local, ca şi în restul ţării de altfel, se mai pune din când în când problema finanţărilor atunci când patronii de firme, fie ele întreprinderi mari, mici sau mijlocii doresc să îşi reclădească sau să îşi dezvolte şi mai mult companiile pe care le conduc.
În acest caz, pentru a îşi mări cifrele de afaceri şi mai mult şi a se menţine pe un trend ascendent, doi oameni de afaceri din Argeş au găsit diverse metode prin care să poată să îşi obţină finanţări pentru proiectele lor. Un astfel de caz este şi cel al liberalului Gelu Tofan, un om care din anul 2012 a accesat un proiect cu finanţare europeană nerambursabilă prin PNDR şi a reuşit să construiască, doi ani mai târziu, în comuna Bascov, o fabrică de îmbuteliere a apei carbogazoase, numită ”Poiana Ursului”. 

 

Sindicatele de la Dacia au bătut palma cu patronatul

Luni, 06 Martie 2017 13:45

# Salariul va crește cu 200 de lei brut

Anul acesta, deși diferența între cerere și ofertă părea destul de mare, iată că părțile s-au înțeles mai repede decât de obicei. Angajaţii Dacia solicitau o majorare salarială de 450 de lei brut (100 euro) lunar, în cadrul negocierilor anuale cu privire la contractul colectiv de muncă, în timp ce compania, inițial, a fost dispusă să acorde o mărire de doar 120 de lei brut.

La sfârşitul lunii urmează să fie numit succesorul lui Constantin Stroe la şefia ACAROM

Luni, 06 Martie 2017 13:43

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România, înfiinţată în anul 1996 şi condusă de către Constantin Stroe până la momentul decesului acestuia - una dintre cele mai reprezentative personalităţi ale mediului public din Argeş şi unul dintre oamenii ce a  reuşit să facă performanţă în domeniul industriei auto din România - îşi va alege în această  perioadă o nouă conducere ce va fi numită în cadrul Adunării Generale ce urmează a avea loc.  După moartea bruscă a celui ce a făcut istorie atât la nivel local cât şi naţional, fiind un susţinător înfocat al unei industrii ce a reuşit să ofere mii de locuri de muncă şi să consolideze PIB-ul ţării, preşedinţia interimară a asociaţiei a fost asigurată de către cei doi vicepreşedinţi: directorul adjunct al societăţii Subansamble Auto S.A., Silviu Badea (foto) şi Gabriel Sicoe.

 

Piteşteanul Marius Televijăn - în topul celor mai buni tunneri din Europa

Luni, 06 Martie 2017 13:32

# Autoturismul personal al piteșteanului va fi folosit în noul film al lui Jean Claude Van Damme
Despre piteşteanul  Marius Alexandru, cunoscut şi sub numele de Televijăn, se ştie că este pasionat de mic copil de bolizii de lux. Fiind un participant înrăit al curselor de maşini din oraşul său  şi nu numai, Televijăn  a reuşit să cunoască reţeta succesului având parte de sprijinul familiei sale. Marius a decis, în urmă cu doi ani,  să îşi deschidă în comuna Bascov un service auto numit Tunning TLV, care începe să se dezvolte din ce în ce mai mult la nivel naţional,  recent inaugurând o reprezentanţă în Capitală.  În reprezentanţele Tunning TLV  sunt modificate doar câteva dintre cele mai  exclusiviste branduri de automobile, precum Porsche, Lamborghini  sau Mercedes-Benz. 

Regizoare piteșteancă - trei nominalizări la premiile Gopo 2017

Luni, 06 Martie 2017 13:31

Catrinel Dănăiață s-a născut la Pitești la 6 iulie 1983 și a absolvit prestigiosul Colegiu Național I.C. Brătianu din localitate.  Este lector universitar doctor la Facultatea de Arte  București, catedra Regie de Film și TV din cadrul Universității Hyperion, doctor în Cinematografie și Media cu teza: „Filmul de autor in cinematograful italian” și are un palmares important în televiziune şi în industria muzicală (a realizat videoclipuri muzicale pentru Smiley, Feli, Dorian şi Peter Pop).
Lungmetrajul „Dublu”, filmul de debut al regizoarei piteștence Catrinel Dănăiață, a fost nominalizat, zilele trecute, la trei categorii în cadrul premiilor Gopo 2017: Cel mai bun debut, Cea mai bună imagine și Cel mai bun actor.

 

După eșecul ofertei, la sfârșitul lunii trecute, cu preț întreg, vila din Pitești a fiicei Mioarei Motoc - de vânzare la preț redus

Luni, 06 Martie 2017 13:24

La sfârșitul lunii trecute, mai exact pe data de 28 februarie, vila din Pitești a familiei Motoc a fost scoasă la vânzare de un executor judecătoresc din Vâlcea. Acesta a cerut, la primul termen, prețul stabilit din raportul de evaluare, și anume 810.000 lei, adică aproximativ 180.000 euro. Suma ar fi trebuit să ajungă în contul principalului creditor, UniCredit Bank S.A. Imobilul, situat pe strada Simion Bărnuțiu, este o impozantă vilă, desfășurată pe trei nivele, dispunând de o curte frumos amenajată – terenul este în suprafață de 550 m.p., gard din beton și fier forjat. Și chiar și barieră în zona de acces.

Au fost scoase la licitaţie bunurile patronului „Casa Elena”

Luni, 06 Martie 2017 13:23

Aflată în insolvenţă încă din anul 2014, firma SC Expres 95 Comimpex, cunoscută drept ”Casa Elena” , controlată de omul de afaceri Marin Mocăniţă,  a intrat în executare silită pentru o datorie de 5 milioane lei către CEC Bank.  Şi asta după ce banca ar fi câştigat procesul împotriva omului de afaceri piteştean și  prin executorul judecătoresc Emilia Mateescu a scos la vânzare o parte din bunurile imobile deţinute de către foştii soţi Mocăniţă, în zona Pieţei Centrale în urmă cu un an de zile, în vederea recuperării prejudiciului.

 

Cea mai cunoscută unitate de cazare din Nucșoara este scoasă la mezat

Luni, 06 Martie 2017 13:22

# Lichidatorul cere, pentru Pensiunea Danvi, numai 113.250 de euro!
Construită cu doar câțiva ani în urmă, Pensiunea Danvi din Nucșoara s-a făcut, mai ales prin intermediul internetului, binecunoscută iubitorilor de drumeții. Construită într-o zonă fără multe alte posibilități de cazare, aceasta a fost, pentru cei ce au ajuns în comuna din nordul județului, singurul refugiu turistic; ca punct forte, fiind și ultimul popas pentru cucerirea vârfului Moldoveanu, din Făgăraș, cel mai înalt vârf din țară.

S-a însurat băiatul liberalului Adrian Miuţescu

Luni, 06 Martie 2017 12:20

Primăvara aceasta a debutat cu un mare eveniment în familia purtătorului de cuvânt al PNL Argeş, Adrian Miuţescu. Sâmbătă, într-un cadru restrâns, alături de familie şi prieteni şi-au unit oficial destinele Roxana Stoian şi Răzvan Miuţescu.
Cei doi tineri însurăţei în vârstă de 33 de ani au decis că este momentul să concretizeze oficial cei cinci ani de relaţie de când sunt împreună. Astfel, în prezenţa ofiţerului de stare civilă cei doi au spus „DA” fără să stea prea mult pe gânduri.

 

Mariana Pană, directorul adjunct al APIA Argeş - schimbare radicală de look la început de primăvară

Luni, 06 Martie 2017 12:17

Spre deosebire de anii trecuţi, directorul adjunct al APIA Argeş, Mariana Pană, a decis să întâmpine începutul primăverii într-un stil diferit faţă de cum ne-a obişnuit până acum. Motivul? Potrivit spuselor ei, Mariana Pană a fost supusă, anul trecut, mai multor încercări şi a luat decizia ca, începând din acest an, să facă lucrurile altfel, fiind ajutată de Ioana Duţă, fata fostului director al Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuş. Astfel, cei care o cunosc pe Mariana Pană pot să observe că aceasta a început să abordeze un look total nou dar şi clasic în acelaşi timp, fiind inspirată de către actriţa americană Grace Kelly în alegerea noii sale coafuri, în stilul anilor ’50. Printre altele, tânăra directoare a dorit să facă schimbări nu numai la fizicul său, ci şi în viaţa ei de zi cu zi, dorind ca în anul în curs să aibă mai mult timp pentru ea şi familia ei.

Primarul din Oarja, și... f...aultat, și cu banii luați!?

Luni, 27 Februarie 2017 14:30

# După cele 700 de milioane ce îi rămân în cont, Valah Construct cere, acum, și cheltuielile de judecată!

700 de milioane de lei vechi, găsiți în neregulă de Curtea de Conturi, au constituit obiectul unui proces în urma căruia primarul localității, Costel Bâlea, a fost nevoit să bage mâna în buzunar pentru a acoperi prejudiciul. Și, după ce s-a întâmplat ”beleaua”, iată că s-ar putea ca aceasta să se majoreze.
În vara anului trecut, după un an de procese, la Tribunal și Curtea de Apel, a fost emisă hotărârea definitivă din procesul Primăriei Oarja cu firma omului de afaceri Cătălin Nicolau, Valah Construct. Totul a pornit de la o lucrare pe care Valah Construct a efectuat-o în Oarja. Fără a fi vorba de o sumă foarte mare, contractul prevedea achitarea acesteia și, în caz de întârzieri la plată, suplimentar, a unei actualizări de preț. Cum însă banii au venit după destul de mult timp, firma a solicitat, conform

 

Consiliul Local Pitești – hotărâri importante pentru viitorul orașului

Luni, 27 Februarie 2017 14:29

Ședinţă importantă  a Consiliului Local Pitești, săptămâna trecută, din punct de vedere al proiectelor de hotărâre adoptate. Primarul orașului, Cornel Ionică, a făcut un tur de forță explicând, atât consilierilor locali, cât și celor prezenți, prioritățile pe care le au în vedere atât pentru anul în curs cât și pentru viitor, priorități structurate și în funcție de sursele de finanțare.
Astfel, au fost aprobate, prin vot  proiecte precum studiul de fezabilitate pentru construcţia Sălii Polivalente, studiul de fezabilitate pentru modernizarea stadionului ”Nicolae Dobrin”, dar şi studiile privind construcţia pasajelor rutiere în zona Craiovei - Târgul din Vale, respectiv strada Lânăriei.

Lipsa acută de personal de la Spitalul Curtea de Argeș aduce noi metode de atragere a medicilor din afara județului

Luni, 27 Februarie 2017 14:27

Deși se știe situația gravă cu care se confruntă în prezent Spitalul Municipal din orașul Basarabilor, având în vedere că se află într-o criză destul de adâncă de medici de mai multă vreme, administrația locală din Curtea de Argeș, în frunte cu primarul PSD Constantin Panțurescu, a încercat să găsească diverse soluții pentru a putea atrage mai mulți specialiști care să ocupe posturile vacante din spital.
Astfel, în acest sens, de curând a fost lansată o propunere prin care s-ar dori construcția unui bloc de locuințe ce ar urma să fie destinate medicilor din alte județe ale țării pentru a veni la Curtea de Argeș și a-și exercita meseria. Pe lângă această propunere, administrația locală a încercat să doteze spitalul cu aparatură modernă pentru a putea fi mai atractiv atât pentru pacienți, cât și pentru doctori.

 

Delegație formată din antreprenori, la Corbi, pentru a pune umărul la dezvoltarea comunei

Luni, 27 Februarie 2017 14:25

# Comuna Corbi este prima comunitate selectată în programul de dezvoltare rurală - Antreprenorești - Adoptă un Sat!

Săptămâna trecută, la Corbi, a avut loc o întâlnire informală între o delegație formată din specialiști ai comunității Romanian Business Leaders (experți în accesarea de fonduri europene, directori de instituții financiare și bancare, manageri din domeniul turismului etc) și oameni de afaceri din localitate. Scopul întâlnirii a fost acela de a se identifica, pe cât posibil, oportunitățile de dezvoltare  a afacerilor locale. La întâlnire au participat, desigur, și Virgil Baciu, primarul localității, dar și președintele G.A.L. Ținutul Posadelor, în care comuna Corbi este partener.

Frătică a început, la Bradu, șicanele împotriva lui Dan Stroe

Luni, 27 Februarie 2017 14:19

# Pentru prima dată, în actualul mandat, nu se ține ședință ordinară de consiliu local  # Miza uriașă a intrării în Primăria Bradu a lui Dan Stroe

Este clar. La Bradu reîncepe războiul, fix de acolo de unde a rămas în vara anului trecut.  Florin Frătică, încă la butoanele Primăriei, având de partea sa opt din cei cincisprezece consilieri locali, va face tot posibilul să împiedice accesul primarului ales, pesedistul Dan Stroe, fix cum a făîcut și până acum. Să vedem prin ce mijloace, și cât de legale.

 

Consiliul Județean Argeș se pregătește, din nou, să înfrângă într-un proces cu S.C. Vlăsia S.R.L.

Luni, 27 Februarie 2017 14:09

# Aproape ceva obișnuit. Din păcate, pe banii noștri!

Consiliul Județean Argeș, administratorul banilor județului, s-a obișnuit să piardă sume importante în instanță. Din nefericire, sunt banii noștri, ai argeșenilor. Lipsa acestor bani din buget ne aduce mai multe gropi în asfalt, mai multă mizerie în spitale. Și totul se datorează unei gestionări defectuoase la vârful instituției sau, așa cum a fost în cazul de față, unor interese obscure și, iată, păguboase.

Sindicaliștii de la Dacia apasă pedala de accelerație în negocierile cu patronatul uzinei

Luni, 27 Februarie 2017 14:08

# Aceștia solicită majorări salariale de 100 euro, administrația oferă doar 120 lei

Angajaţii Dacia solicită o majorare salarială de 450 de lei brut (100 euro) lunar, în cadrul negocierilor anuale cu privire la contractul colectiv de muncă, în timp ce compania este dispusă să acorde o mărire de doar 120 de lei brut.
Propunerea iniţială a companiei era de o majorare salarială de 90 de lei brut lunar. O majorare de 450 de lei brut înseamnă 364 de lei net în plus la salariu, în timp ce conducerea companiei se opreşte chiar sub pragul de 100 de lei net.

 

Judecătorii Curții de Apel Pitești au respins cererea de strămutare a procesului dintre Apele Române și Valah Construct

Luni, 27 Februarie 2017 14:05

# Este vorba de celebrul proiect de o mie de miliarde de lei vechi, ce prevedea amenajarea complexă a albiei râului Argeș
Încă o încercare de tergiversare a litigiului dintre Administrația Bazinală de Apă Argeș și firma Valah Construct, inițiată de prima beligerantă, a luat sfârșit. ABAAV a înaintat, judecătorilor Curții de Apel Pitești, o cerere de strămutare  a dosarului: Motivul? Mediatizarea excesivă, faptul că, în presă, s-a scris destul de mult despre litigiul cu pricina, faptul că cei cu care se află în proces sunt persoane publice; toate acestea, au considerat conducătorii de la ape, constituie motive bine întemeiate pentru a duce procesul cu pricina cât mai departe de județul Argeș.

Ce este ,,TAXA LA GROAPĂ” și cum influențează costul gunoiului plătit de populație

Luni, 27 Februarie 2017 13:52

# Gabriel Moiceanu, director executiv ADI SERVSAL Argeș, face precizări

În ultimele două luni, odată cu instituirea, de către autoritățile centrale, a unei noi taxe pe fluxul managementului deșeurilor, atât pentru autoritățile publice, județene și locale, cât și pentru populația plătitoare pentru salubritate, toate calculele în privința costurilor au fost date peste cap. Ce este ”TAXA  LA GROAPĂ”  și de ce s-a ajuns într-o asemenea situație ne explică pe larg Gabriel Moiceanu, director executiv Asociației de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeș, responsabilă de managementul deșeurilor în județul nostru.

 

Pagina 9 din 120

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea