După patru mandate, deputatul Andrei Gerea și-a pierdut inspirația

Luni, 01 Iunie 2020 14:10

# De la 870 de întrebări și interpelări în al doilea mandat, Gerea a ajuns la ZERO în actualul mandat

Deputatul argeșean Andrei Gerea își dorește și al cincilea mandat de parlamentar.  Încă de la începutul acestui an a devenit din ce în ce mai vocal în mass media și pe pagina sa de Facebook. Acum rămâne de văzut din partea cărui partid politic va candida pentru un nou post de parlamentar, ținând cont că actualul său partid, RE:START România, nu îi asigură, la fel ca ultimele partide din care a făcut parte (PNL sau ALDE), un loc sigur în Camera Deputaților.

 

Alexandru Guiță, directorul DSP Argeș, despre apa contaminată din județ: „O mare făcătură! Nu avem neconformități”

Luni, 01 Iunie 2020 14:02

Site-ul „Recorder.ro” a publicat, pe 25 mai, harta apei contaminate din țară, inclusiv din localitățile Argeșului. În investigația jurnalistică s-au solicitat DSP-urilor din fiecare județ rezultatele ultimelor seturi de analize efectuate la rețelele de apă din mediul rural și nu numai. Echipa „Recorder.ro” a centralizat rezultatele de pe tot cuprinsul țării și au alcătuit o hartă cu toate informațiile, astfel încât fiecare cetățean să poată afla ce fel de apă consumă.

Încep înscrierile pentru ocuparea unui loc în creșele din Pitești pentru anul școlar 2020-2021

Luni, 01 Iunie 2020 14:01

În perioada 2-30 iunie se vor derula înscrierile la creșele de stat din Municipiul Pitești, pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 3 ani, pentru anul școlar 2020-2021.
Dosarele de înscriere pentru ocuparea unui loc în creșe, pentru anul școlar 2020-2021, se vor putea depune la sediul Creșei Smeurei din strada Smeurei, nr. 10, astfel:

 

Servicii medicale fără card de sănătate, până la 30 septembrie

Luni, 01 Iunie 2020 13:54

În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, a fost aprobată o nouă Hotărâre de Guvern  prin care se stabilesc condiţiile de acordare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România. Noul act normativ simplifică accesul  pacienţilor la servicii medicale din asistenţa medicală primară, precum şi din ambulatoriul de specialitate.

Persoanele pozitive, cu forme asimptomatice, refuză internarea în unitatea de izolare și tratament din Câmpulung

Luni, 01 Iunie 2020 13:43

# DSP-ul va autoriza căminul Primăriei Pitești ca secție externă a Spitalului Județean

Direcția de Sănătate Publică Argeș a identificat, în luna mai, în județul Argeș mai multe unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție SARS-CoV-2, forme asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. O astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung.

 

Avocații din Baroul Argeș - o nouă donație către Spitalul Județean

Luni, 01 Iunie 2020 13:41

# Alte patru saloane ale Secției de Boli Infecțioase, dotate cu televizoare

O nouă donație importantă pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești! De această dată, avocații din Baroul Argeș au donat 4 televizoare. Acestea vor fi montate în saloane din cadrul Secției de Boli Infecțioase, acolo unde, în prezent, sunt internați pacienți suspecți de coronavirus. Reamintim că, în urmă cu o lună, avocații Baroului Argeș au donat către aceeași unitate medicală și un tunel dezinfectant.

Ziua Mondială fără Tutun, marcată în Argeș prin activități de informare online

Luni, 01 Iunie 2020 13:40

Agenţia Naţională Antidrog s-a alăturat şi anul acesta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin desfăşurarea, în mediul online, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la pericolele consumului de tutun şi practicile comerciale ale companiilor de tutun.

 

Muzeul Golești - la ceas aniversar

Luni, 01 Iunie 2020 13:38

Au trecut 81 de ani de când, prin voinţa şi strădania unor intelectuali ai anilor 1930 – 1940 din România interbelică, a luat fiinţă, printr-un document semnat de către Regele Carol al II-lea, un mare şi frumos muzeu, o instituţie culturală dinamică, în continuă dezvoltare, instituţie care, treptat, şi-a pus amprenta asupra muzeografiei româneşti.

Primarul și viceprimarul din Vlădești au călcat în picioare monumentul eroilor

Vineri, 29 Mai 2020 09:37

# Selfie în familie, din respect pentru eroi

Pe 28 mai, din prea mult respect pentru „Ziua Eroilor”, primarul și viceprimarul de la Vlădești s-au urcat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Momentul a fost considerat atât de tare de către cei doi aleși locali din Vlădești, care sunt și naș și fin, încât au decis să le arate și locuitorilor din comună postând imaginea pe pagina de Facebook a Primăriei, cu următorul mesaj:

 

Trei zile de scandaluri politice la Spitalul Județean Argeș

Luni, 25 Mai 2020 21:17

# Adriana Molfea: „Domnul Irimia a considerat că a fost penibil și ilegal că am revenit la serviciu. Dreptatea a fost de partea mea!”

Dan Manu versus Emanuel Soare sau cum să te joci cu sănătatea argeșenilor! Așa se poate intitula episodul politic petrecut săptămâna trecută în spațiul public argeșean, unde fiecare dintre cei menționați anterior au încercat să-și păstreze favoriții la conducerea Spitalului Județean Argeș, unii în mod abuziv, alții legal. Totul s-a derulat în „stare de alertă”, într-o perioadă în care numărul argeșenilor infectați cu COVID-19, mai ales în spitale, se află într-o continuă creștere. Și totuși, în cele din urmă, Ministerul Sănătății i-a dat dreptate lui Manu, în ciuda încercărilor prefectului și a liberalilor de a da vina pe conducerea Consiliului Județean pentru crearea de „blocaje, neliniște și incertitudine în Spitalul Județean de Urgență Pitești”.

Schimbări de conducere la spitalele din Câmpulung și Curtea de Argeș

Luni, 25 Mai 2020 21:13

UPDATE: În cele din urmă, la Spitalul Municipal Câmpulung a fost menținut în funcție managerul Nicolae Alexe, iar la Spitalul Curtea de Argeș a fost numit o nouă conducere, în fruntea unității medicale fiind numit medicul ginecolog Florian Badea.

Spitalele, care au fost preluate de către Ministerul Sănătăţii în perioada de urgenţă, au revenit în subordinea şi sub autoritatea administraţiilor locale (consilii judeţene, primării, etc), începând cu starea de alertă.

 

Spitalul Călinești a fost acreditat!

Luni, 25 Mai 2020 21:10

# Spitalul este renovat. Poate găzdui bolnavi cronici și îngrijiri paliative pe 40 de paturi
Unitatea medicală cu pricina are o istorie învolburată. În anii 1906 – 1908 s-a construit Spitalul Rural Călineşti, care a funcţionat cu 25 de paturi, o singură secţie  - medicină generală – şi un medic până în anul 1944.  În anul 1985 s-a dat în folosinţă noul pavilion, o construcţie modernă şi cu un înalt grad de asigurare al confortului.

Fostul ginere al lui Constantin Nicolescu își vinde terenurile din Topoloveni

Luni, 25 Mai 2020 21:08

# Prețul cerut - 3,5 milioane de euro!!!

Enrico Perini, patronul Romstal, a decis să scoată la vânzate terenurile pe care le deține în Topoloveni, chiar de-a lungul soselei ce leagă orașul de Autostrada București-Pitești. Este vorba de 575.000 m.p., cu o deschidere la această șosea de peste un kilometru. De menționat că terenul a fost trecut, cu ani în urmă, în intravilan, însă omul de afaceri și-a schimbat planurile cu privire la acesta și nu a mai construit, aici, nimic.

 

Primăria Berevoești a dat în judecată firma de salubritate a lul Văsâi

Luni, 25 Mai 2020 21:06

La sfârșitul lunii aprilie, pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat un dosar care are ca obiect ”obligația de a face”. În rolul de reclamant: Primăria Berevoești, iar în rolul de pârât, S.C. Financiar Urban, firma celebrului Gheorghe Văsâi. Primăria Berevoești solicită, prin intermediul instanței, recuperarea de la firma lui Gigi Văsâi a sumei de 138 milioane de lei vechi, reprezentând plăți făcute nelegal. La acestea se adaugă majorări de întârziere de 3348 lei. Florin Proca, primar (foto stânga): ”Într-adevăr, am acționat în judecată pe S.C. Financiar Urban pentru o factură mai mare decât trebuia, emisă cu ceva timp în urmă. La un control al Curții de Conturi s-a descoperit diferența, așa încât, acum, pentru a îndrepta eroarea, ne judecăm!”

Peste 400 de plângeri în instanțele argeșene împotriva amenzilor aplicate în starea de urgență

Luni, 25 Mai 2020 21:03

Sute de argeşeni au contestat deja amenzile date de Inspectoratul Judeţean de Poliţie sau de alte autorităţi, în perioada de urgenţă, privind lupta împotriva  Covid 19. Oamenii cer în instanță nulitatea absolută a proceselor verbale întocmite. Reamintim că, pe 6 mai, Curtea Constituțională a României (CCR) a admis sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea OUG nr. 34/2020. Judecătorii Curții au decis că actul normativ care a majorat chiar și de 20 de ori cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice, de la începutul  lunii aprilie, este neconstituțional.

 

Noi măsuri la Tribunalul Argeș, în perioada stării de alertă

Luni, 25 Mai 2020 21:01

Președinta Tribunalului Argeș, judecătoarea Mariana Vârgă (foto luju.ro), a făcut cunoscute, prin intermediul unui comunicat de presă, principalele reguli și măsuri care au fost instituite, pe perioada stării de alertă, în cadrul instanței județene și a gudecătoriilor de pe raza județului, în actualul context epidemiologic. Principalele măsuri administrative adoptate au fost:

Hotelul de două stele al Primăriei Pitești, transformat în unitate de izolare și tratament pentru persoanele cu COVID asimptomatice

Luni, 25 Mai 2020 14:33

#  O asemenea unitate a fost amenajată și într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung

Conform ordinului nr. 753 din 7 mai, al ministrului Sănătății, se prevede ca Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ să identifice unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție SARS-CoV-2, forme asimptomatice, devenite asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. Astfel, în județul Argeș o astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de de Pneumoftiziologie Câmpulung.

 

Trei directori executivi la Direcția de Sănătate Publică Argeș, într-o săptămână

Luni, 25 Mai 2020 14:31

#  Detașată la DSP Galați, Sorina Honțaru s-a internat la Județean acuzând probleme de sănătate, provocate de stres

Detașarea Sorinei Honțaru la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, de către ministrul Nelu Tătaru, a creat o situație delicată în acest județ, grav afectat de pandemia de coronavirus. Și asta pentru că dr. Honțaru nu s-a prezentat la postul de la Galați, începând cu data de 20 mai, acuzând mai multe probleme de sănătate, probleme care au determinat-o să se interneze la Spitalul Județean Argeș pentru analize suplimentare.

Simona Bucura Oprescu: „Guvernul nu vrea să mărească alocațiile și pensiile, preferă să toace banii țării”

Luni, 25 Mai 2020 14:29

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu  atacă modul în care Guvernul  Orban gestionează problema alocațiilor și a pensiilor. „Guvernul nu vrea să respecte leagea și să mărească alocațiile pentru copii și pensiile, dar preferă să toace banii țării pe contracte dubioase și pe pilele angajate scandalos. Mai mult, premierul Ludovic Orban compară creșterea pensiilor părinților și bunicilor noștri cu drumul spre iad! Josnic!

 

Calendarul oficial Bacalaureat 2020: înscrierile încep pe 3 iunie

Luni, 25 Mai 2020 14:24

A fost aprobat calendarul pentru Bacalaureat 2020 Acesta prevede că probele scrise rămân conform formei iniţiale. Afişarea rezultatelor are loc pe 30 iunie. Săptămâna trecută, la nivelul județului Argeș a avut loc o ședință online cu toți directorii școli în care s-au purtat discuții legate de pregătirea  examenelor naționale: Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

S-a redeschis Cetatea Poenari

Luni, 25 Mai 2020 14:16

Din 20 mai, Muzeul Județean Argeș și-a redeschis porțile porțile pentru publicul vizitator. De asemenea, conducerea muzeului a luat și decizia deschiderii Cetății Poenari. Reamintim că pentru a ajunge la cetate au fost luate mai multe măsuri pentru protejarea turiștilor de eventualele incidente produse de urșii care apar în zonă. La sfârșitul anului trecut, acolo a fost montat un gard electric de-a lungul căii de acces. Gardul, care măsoară 700 de metri, a fost montat de o parte și de alta a scărilor care duc spre intrarea în cetate. Costurile investiției s-au ridicat la 21.000 lei.

 

Pagina 9 din 207

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea