Avocatul Poporului are în vedere realizarea unei anchete privind siguranța în școli

Luni, 30 Septembrie 2019 15:50

Instituția Avocatului Poporului Biroul Teritorial Pitești a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor. Printre cele mai frecvente probleme reclamate, la nivelul județului Argeș, sunt cele legate de modul de calculare a pensiilor, de modul greoi de obținere de adeverințe de la arhivele diverselor societăți comerciale sau cele legate de dosarele de despăgubiri de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților fiind înregistrate întârzieri mari în formularea de răspunsuri.

 

Trimis în judecată după ce a înjurat și a lovit cu piciorul în coapsă un polițist

Luni, 30 Septembrie 2019 15:47

Un bărbat, aflat în stare de ebrietate, a înjurat și amenințat cu moartea trei polițiști, iar pe unul dintre ei l-a lovit cu piciorul în coapsă. Fapta a fost săvârșită la începutul lunii septembrie, mai exact în seara zilei de 2 septembrie. Andrei Cătălin I. a fost trimis în judecată, fiind cercetat sub măsura controlului judiciar, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru ultraj.

Începe judecata, pe fond, în dosarul consilierului local care și-a arătat organul genital în secția de poliție

Luni, 30 Septembrie 2019 15:41

Pe 12 septembrie, instanța a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Bogdan Udroiu şi constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Fostul consilier local, care şi-a arătat organul genital  în secţia de poliţie,  este judecat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

 

„Sărbătoarea recoltei pe Valea Argeșelului” - o reușită

Luni, 30 Septembrie 2019 15:35

# Evenimentul de la Mioveni a avut și o latură caritabilă

Must proaspăt, vin, țuică, pastramă, cașcaval afumat, miere, fructe și mult praz, dar și distracție și voie bună – așa s-ar putea rezuma evenimente desfășurate weekendu-ul trecut la Mioveni.  „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului”, Târgul meșterilor populari” și „Festivalul Național al Prazului” au atras mii de persoane.

Scandal la Penitenciarul Mioveni! Un deținut reclamă că a fost bătut și că i s-a înscenat o abatere în urma unei percheziții în celulă

Luni, 23 Septembrie 2019 23:29

# Camera portabilă folosită în timpul percheziției a înregistrat doar 5 secunde, după care s-a blocat brusc

Un deținut, care a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni, după ce a fost condamnat la 6 ani și 7 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, acuză că a fost bătut și că i s-a înscenat o abatere de către oamenii legii, după ce aceștia au perchiziționat celula sa. O plângere a fost făcută de către mama deținutului și la Instituția Avocatului Poporului - Biroul Teritorial Pitești, care a demarat în acest sens, pe 20 august, o anchetă la fața locului. Scopul anchetei deschise a fost de a clarifica mai multe aspecte privind aplicarea de tratamente inumane și degradante aplicate asupra persoanelor private de libertate precum și condițiile de detenție care au fost reclamate în sesizare.

 

Firma argeșeanului Daniel Neagoe, implicat în dosarul Tel Drum, în insolvență

Luni, 23 Septembrie 2019 23:27

# Societatea Megacom Agregate SRL Pitești a intrat în insolvență în aprilie 2019

Omul de afaceri argeșean Daniel Neagoe este unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, fiind coleg de facultate cu acesta și unul dintre contractorii importanți ai Tel Drum. Pe 13 noiembrie 2017, într-un comunicat de presă emis de DNA se arată că Daniel Neagoe este urmărit penal, alături de Liviu Dragnea și alte șapte persoane, în dosarul Tel Drum, constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă.

Mai bine director la multinațională decât premier. Viorica Dăncilă a încasat un venit anual mai mic decât cel al soțului, manager la OMV Petrom Piteşti

Luni, 23 Septembrie 2019 23:26

Sucursala OMV Petrom SA Pitești este manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă, actualul premier al țării și candidatul PSD la prezidențiale. El manageriază operațiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman. Munca depusă de Cristinel Dăncilă a făcut ca acesta să obțină pe parcursul anului 2018 un venit anual mai mare ca cel al premierul României.

 

Motivarea sentinței în dosarul lui Tudor Pendiuc: „A dovedit un real dispreț pentru modul de cheltuire a banului public”

Luni, 23 Septembrie 2019 23:24

Magistrații Curții de Apel Pitești arată în motivarea condamnării în dosarul în care Tudor Pendiuc a primit 2 ani de închisoare cu suspendare că ”s-a folosit de funcția publică încredințată prin votul cetățenilor în interesul unei persoane apropiate cu scop vădit patrimonial”.
El a fost gasit vinovat că a asfaltat ilegal, cu banii piteștenilor, drumul către locuința secretarei sale, Carmen Lis. Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului timp de 6 mandate, din 1992  până în 2016, a fost condamnat definitiv, la începutul lunii iunie 2019, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu.

Dosarul ”Cheresteaua” … arde la foc mic. Tribunalul Argeș întreabă, S.R.I. nu răspunde

Luni, 23 Septembrie 2019 23:23

La Tribunalul Argeș, se judecă, din 2016, un dosar cu greutate, supranumit ”Cheresteaua 1”. Lemnul, calculat ca prejudiciu, s-a dus de ceva vreme, dosarul, însă, este împotmolit... în descifrarea celebrelor protocoale. Și, după cum se vede, instituțiile statului nu se grăbesc să răspundă. Așa încât, putem concluziona că dosarul ”Cheresteaua”... arde la foc mic!

 

Blocul cu 12 etaje, de pe Centura Piteștiului, de vânzare… în bloc!

Luni, 23 Septembrie 2019 23:20

EXPERT SPRL Filiala Bucuresti în calitate de lichidator judiciar al debitoarei Arcadia Invest SRL, în faliment, cu sediul în Pitești, Str. Depozitelor, nr. 29, corp C, jud. Argeș, J3/2229/2007, CUI RO22681825, în dosar nr. 44/1259/2019 aflat pe rolul Tribunalului specializat Arges, scoate la vânzare în BLOC, prin licitatie publică, deschisă, cu strigare, următoarele bunuri:

Primarul de la Vlădești a dat în judecată comuna pe care o conduce

Luni, 23 Septembrie 2019 23:13

# Edilul Cristian Dică Hristu își cere drepturile salariale pe care le-a pierdut, în perioada în care a fost demis

Cristian Dică Hristu, edilul de la Vlădești, a dat în judecată comuna pe care o păstorește. Primarul își cere drepturilor salariale pe care le-a pierdut, în perioada în care  a fost demis.  Pe rolul Tribunalului Argeș a fost deschis un dosar, încă din aprilie 2019, care are ca obiect „obligaţia de a face plată indemnizaţie primar pentru perioada 22.08.2017-27.10.2018 actualizată cu indicele de inflaţie”. Primul termen al procesului s-a desfășurat pe 16 septembrie a.c. Dosarul a rămas în pronunțare.

 

În plin scandal Brexit, un argeșean a investit 2 milioane de lire sterline la Londra

Luni, 23 Septembrie 2019 19:44

# A făcut-o pentru a-și asigura supraviețuirea fabricii de confecții din România, în următorii zece ani

Deschisă în urmă cu 27 de ani, Francesca Industries a căpătat drept de decizie în compania care peste 20 de ani i-a asigurat o parte din comenzi. Altfel spus, a urcat la etajul superior al business-ului de confecții printr-o investiție în compania producătorului britanic Ann Reeves.

Deși este o bijuterie arhitectonică, Casa Bobancu, din centrul Piteștiului, nu își găsește cumpărător

Luni, 23 Septembrie 2019 19:42

Construită, după 1914, de familia Bobancu, celebră prin farmacia cu același nume din  oraș, casa a pătruns, cu fruntea sus, în epoca comunistă. Farmacia familiei a fost naționalizată din 1949. Monument superb de arhitectură, clasificat, în momentul de față, și ca monument istoric, casa Bobancu este situată de Bd. I.C. Brătianu (fost 1 Mai), vis-à-vis de Centrul de Afaceri. Așadar, ultracentral.

 

Campanie de strângere de semnături la Ștefănești. Primărița Jenica Dumitru cere ajutorul locuitorilor pentru achiziționarea Creșei „Dacia”

Luni, 23 Septembrie 2019 19:28

Pe fondul opoziției din Consiliul Local Ștefănești, aproape orice proiect propus de primarul Jenica Dumitru este sortit eșecului, neprimind  numărul necesar de voturi din partea consilierilor. Aceeași problemă a fost întâmpinată și în cazul achiziționării unei creșe situată în oraș, care se află în posesia Automobile Dacia.  Conducerea Groupe Renault România a cerut conducerii orașului Ștefănești suma de 128.000 de euro pentru achiziționarea imobilului, care are rol de creșă. Este vorba despre un teren situat în intravilanul orașului, în suprafață de 3212 mp, categoria de folosință „curți construcții”, din care 349 mp suprafață construită -„Clădire Creșă.

Fostul deputat argeșean Theodor Nicolescu se plânge Curții Europene de Justiție despre unele documente ce i-au adus condamnarea

Luni, 23 Septembrie 2019 19:14

# În documente  apar  afaceriștii Valentin Vișoiu și Gheorghe Manole
Fostul deputat Theodor Nicolescu, condamnat în primă instanţă la nouă ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul ANRP, în care sunt judecaţi între alţii şi fostul şef al ANI dar şi foşti vicepreşedinţi ai Autorităţii, cere acum instanţei supreme să transmită o întrebare Curţii de Justiţie a Uniunii Europene legată de forma denunţurilor din dosarul său.

 

Ansamblurile din Popești și Hârsești, reprezentantele Argeșului la Chișinău

Luni, 23 Septembrie 2019 16:41

# Maestrul Nicolae Botgros, impresionat de prestațiile celor două ansambluri

Pe 14 și 15 septembrie, în incinta Complexului Etno-Cultural VATRA, din Chișinău, s-a desfășurat Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, care are ca scop promovarea și conservarea valorilor culturale autentice. Acest festival este un mijloc de comunicare și solidaritate atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia. Festivalul a prevăzut un program amplu, datorită căruia oamenii s-au putut bucura de momente unice.

Motivarea Curții de Apel București în dosarul lui Florin Frătică privind retrocedarea de 8 milioane de euro

Luni, 16 Septembrie 2019 14:42

Curtea de Apel București a emis motivarea în dosarul lui Florin Frătică privind retrocedarea de 8 milioane de euro. Sentinţa dată în primă instanţă, pe 17 aprilie 2019, a avut ca rezultat achitarea tuturor inculpaţilor din dosar: fostul primar al comunei argeşene Bradu - Florin Frătică, fosta şefă a Parchetului Ialomiţa - Daniela Manolache – în trecut, consilier juridic la Primăria Bradu – şi fraţii Lenuţa şi Jean Georgescu. În continuare, vă prezentăm motivarea judecătorilor Curții de Apel București în acest dosar în care Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit ca parte civilă cu suma de 35.035.511 lei, echivalentul a circa 8 milioane de euro. Pe 10 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, începe judecarea apelului în acest dosar.

 

Jungla din Liga Județeană de fotbal: un jucător a leșinat pe teren după ce a fost lovit cu pumnul în gât

Luni, 16 Septembrie 2019 14:36

# Liga V-a - locul unde fotbalul este sinonim cu bătaia, înjurăturile sunt la ordinea zilei, iar sângele pe tricou este ceva obișnuit # Și un arbitru a fost bătut, în timpul meciului, după ce a eliminat un jucător
Liga Județeană este locul unde pasiunea pentru sportul-rege a fost de mult uitată, ea fiind înlocuită cu o „arenă” în care dacă scapi fără vânătăi și lovituri, poți să te numești norocos. Două evenimente au umbrit startul de sezon în Liga a V-a, în județul Argeș.

Școală complet renovată, la Albota, cu bani europeni

Luni, 16 Septembrie 2019 14:30

În prima zi a anului școlar 2019 - 2020, conducerea Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu și de vicepreședintele Ion Mînzînă, împreună cu președintele interimar al Senatului României, senatorul Șerban Valeca, senatoarea Cristina Stocheci, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, precum și cu inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, au participat, alături de primarul Ion Dumitru și de comunitate, la festivitatea ocazionată de inaugurarea Școlii Sanda Movilă din comuna Albota.

 

Dumitru Tudosoiu: „Limita de 5 pentru admiterea la liceu nu mi se pare o chestiune discriminatorie”

Luni, 16 Septembrie 2019 14:24

# Interviu cu șeful ISJ Argeș, la început de an școlar

A sunat din nou clopoțelul în unitățile școlare din Argeș. Iar majoritatea școlilor din județ asigură, din punct de vedere al infrastructurii, cele mai bune condiții de învățământ. Doar în 20 de localități mai sunt școli care au toaletele în exterior. Este vorba de 29 de grupuri sanitare, însă majoritatea aflate în diverse faze de lucru.

Vorbe grele între doi argeșeni, în plenul Senatului. Șerban Valeca nu i-a rezistat senatoarei Alina Gorghiu

Luni, 16 Septembrie 2019 14:20

Parlamentarul argeșean Șerban Valeca, fostul președinte interimar al Senatului, a prezidat, săptămâna trecută, ședința privind alegerea șefiei Senatului. Pe timpul ședinței, acesta a avut mai multe contre cu unul dintre candidații pentru conducerea Senatului, mai exact cu senatoarea Alina Gorghiu, și ea cu origini argeșene. A fost circ ieftin, în Senat. În cele ce urmează vă prezentăm stenograma discuției dintre cei doi parlamentari.

 

Pagina 9 din 183

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea