Lucrețiu Tudor a preluat postul de City Manager

Luni, 07 Decembrie 2020 12:31

 

Luni dimineața, Lucrețiu Tudor și-a preluat postul de City Manager!

„Am venit în fața dumneavoastră și am promis un program de guvernare locală „Pitești – aici vrei să trăiești!”. Cuvântul dat este obligație morală pentru mine, așa că am adus în echipa mea oameni tineri cu mentalități progresiste, bine pregătiți profesional pe domeniile lor, care au confirmat în cariere și mai ales în funcții de top management, care au energie și putere de muncă, tineri care trăiesc în orașul ăsta și au miză!

 

Lucrețiu Tudor este unul dintre ei. Este în avangarda unei echipe alături de care redefinim performanța administrației locale. De astăzi îl desemnez, conform legislației și deciziei anunțate, în misiunea importantă a administrării publice pentru unul dintre cele mai puternice orașe ale României, care va redeveni și unul dintre cele mai frumoase orașe din țară!

 

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare în Argeș

Luni, 07 Decembrie 2020 12:09

 

 

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare din Argeș, obținând un scor de peste 40 procente. Pe locul doi se situează PNL, iar la diferență mică USR PLUS. În urma numărătorii paralele a PSD Argeș, din 99,6% dintre secții, lista este următoarea: PSD-43,4%; PNL-18%; USR-14,5%; AUR-6,9%; Pro România-5,2%; PMP-4,5%; Candidat independent Virgil Baciu-2%; PER-1%; PPUSL-0,8% etc.

 

 

 

 


Notărița Ana Stan îi cere public demisia președintelui Adrian Miuțescu

Luni, 07 Decembrie 2020 11:51

S-au terminat și alegerile parlamentare. Unii se bucură, alții sunt triști, după caz. Sunt și cazuri în care se cer demisii. În PNL Argeș - dezamăgirea a atins limitele maxime, după ce organizația județeană a obținut în jur de 18% din voturi.

Notărița Ana Stan, consilier local liberal la Pitești și fost candidat pe lista PNL Argeș la Camera Deputaților, îi cere public demisia președintelui organizației județene, Adrian Miuțescu.

„DEMISIA, domnule Presedinte Adrian Miutescu! Ati reusit sa ingropati PNL Arges!”, a menționat Ana Stan, pe Facebook.

 

Prezență redusă a argeșenilor la votul pentru noul Parlament

Luni, 07 Decembrie 2020 11:20

# Liderii politici argeșeni, exemplu de mobilizare

Prezență destul de redusă duminică, 6 decembrie, la alegerile pentru viitorul Parlament. Vremea rea, situația COVID, lipsa de interes – primele dintre motivele acestei prezențe. Județul Argeș are, pe liste, sute de candidați. Iată, mai jos, ce au declarat cei mai importanți dintre aceștia, la ieșirea de la urne.

Oamenii de afaceri în dialog on-line cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, în cadrul unui eveniment organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș

Joi, 03 Decembrie 2020 15:01

 

Astăzi a avut loc o întâlnire intre oameni de afaceri din Argeș și secretarul de stat pentru IMM-uri, Liviu Rogojinaru. Ministrul Finantelor Publice, Florin Cîțu a intrat on-line în dialog cu oamenii de afaceri locali. Gazda evenimentului a fost Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș, prezent fiind și președintele COAL, Sebastian Buși dar și deputații PNL, Daniel Constantin și Dănuț Bica. Temele de dezbatere au fost intărirea parteneriatele între IMM-uri și autoritățile publice locale, sprijinul unui mediu de afaceri competitiv, durabil, inteligent, accesul la inovare și transfer tehnologic, susținerea unor domenii economice cheie. O temă importantă a fost pe marginea flexibilizării accesului la surse de finanțare nebancare.

 

Un singur drum județean din Argeș, pe lista scurtă a Companiei Naționale de Investiții

Joi, 03 Decembrie 2020 14:52

La sfârșitul lunii octombrie, deputatul PNL Dănuț Bica îl întreba, în scris, pe ministrul Ion Ștefan (Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației) care sunt drumurile județene din Argeș ce vor fi incluse în programul de reabilitare și modernizare în următorii 7 ani. Este vorba de Planul Național de Investiții și Relansare Economică pe care l-a elaborat și prezentat, la începutul lunii iulie, Guvernul Orban, plan ce și-a propus să promoveze investiții de peste 100 miliarde lei în infrastructura de interes local.
Răspunsul recent venit ar fi halucinant, dacă am trăi într-o altă țară:

Din 7 decembrie, Piteștiul va avea un city manager

Joi, 03 Decembrie 2020 10:09

De luni, 7 decembrie, municipiul Pitești va avea pentru prima dată un administrator public/city manager. Informația a fost precizată de primarul Cristian Gentea în conferința de presă de astăzi. În noua funcție va fi numit Lucrețiu Tudor, fostul șef de la Finanţele Publice Argeş.

"De luni, Pitestiul va avea city manager. Va fi Lucrețiu Tudor. Azi își va da demisia din Consiliu Local. Vom face o echipă foarte bună!", a precizat primarul Cristian Gentea.

Reamintim că în ședința de Consiliu Local Pitești din luna octombrie 2020 a fost aprobat proiectul care prevedea înființarea unei funcții de administrator public/city manager.

 

CJ Argeș a acordat încă o cotizație de 50.000 de lei pentru proiectul Molivișu

Joi, 03 Decembrie 2020 08:35

# Ce s-a întâmplat cu proiectul pârtiei de schi Molivișu în anul 2020

Trec anii, iar la Molivișu nu se întâmplă nimic. În schimb, în fiecare an se acordă câte o cotizație anuală, în prezent de 50.000 de lei, din partea Consiliului Județean Argeș. La ședința din 25 noiembrie, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea achitării cotizației Județului Argeș către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Molivișu pe anul 2020. Pentru ce s-a plătit suma de bani în anul curs? Ca și în anii trecuți, proiectul este doar la capitolul „strângere” de documente pentru scoaterea din fond forestier, care se poate face doar printr-o Hotărâre de Guvern.

Rucăr - litigiu amânat între primărie și un constructor

Joi, 03 Decembrie 2020 08:32

# 850.000 lei sau finalizarea asfaltării  a 16 străzi

La Rucăr se asfaltează de zor, pe baza unui contract inițial reziliat.  La 12 aprilie 2018 comuna a semnat, cu o asociere de firme, un contract pentru asfaltarea a 16 străzi locale. Câștigători: S.C. RATELEN CONSTRCT SRL și S.C. HVID CONSULTING GRUP SRL.  Toate bune și frumoase, numai că asocierea de firme menționată, a cărei lider era Ratelen Construct, a făcut ceva din lucrări după care a abandonat șantierul. Au urmat câteva luni de somații, de explicații. După ceva timp explicațiile au încetat și ele rămânând, ca ultimă soluție, justiția.

 

Încep lucrările la Muzeul Județean și Galeria de Artă

Joi, 03 Decembrie 2020 08:31

Veste importantă! În perioada următoare încep lucrările la proiectele de restaurare a Muzeului Județean Argeș și a Galeriei de Artă Rudolf Schweitzer Cumpăna. „În ceea ce privește Galeria de artă și Muzeul Județean, s-a luat autorizația de construcție și așteptăm o validare de la ADR Sud Muntenia. Aceasta este procedura ca să se dea o hotărâre de CJ și apoi să dăm ordin de începere a lucrărilor”, ne-a precizat Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș.

La Bradu se dau bani pentru copiii care se înscriu la școlile din comună!

Joi, 03 Decembrie 2020 08:29

Reales cu aproape 70% din voturi, primarul din Bradu, Dan Stroe, demonstrează că nu s-a culcat pe laurii victoriei. În comună se asfaltează, se extind rețelele de utilități. Și, după cumm veți vedea mai jos, se dau bani pentru nașterea copiilor dar și pentru rămânerea acestora la școli din localitate.
Dan Stroe, primar: ”Dragi brădeni, două proiecte importante sunt aproape de finalizare. Vorbim despre introducerea canalizării pluviale pe strada Principală, porțiunea Târg - fosta moară și despre asfaltarea străzii Primăverii 5, acolo unde a fost amenajată și o parcare peste canalul colector.

 

E ceva putred la… Moșoaia! Primăria plătește câte 6.000 lei/lună pentru… depozitarea unor utilaje de deszăpezire

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:40

# Pentru a le folosi trebuie să plătească separat tarif pe ora de funcționare # Până și primarul Ion Necula recunoaște că e ceva în neregulă: „Stați un pic, că nu plătim și abonamentul lunar, și orele! Ori una, ori alta!” # Descrierea achiziției pe SEAP îl contrazice pe edil

Se anunță iarnă grea la Moșoaia! Conducerea Primăriei se pare că s-a pregătit din timp, iar pe 17 noiembrie a achiziționat de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), prin cumpărare directă, servicii de deszăpezire pentru următoarele patru luni. Vorbim de câte un buldoexcavator dotat cu lamă și un autogreder dotat cu lamă și cauciuc. Doar că în descrierea achiziției se menționează că utilajele au un:

Incredibil! CJ Argeș trebuie să aloce 14 milioane de lei în plus la proiectul Cetății Poenari

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:30

# La patru ani de la proiectul inițial, cheltuielile neeligibile au crescut de peste 15 ori # Consilierii județeni au retras proiectul de pe ordinea de zi

După blocajul birocratic apărut la proiectul privind „realizarea Laboratorului de Radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, Consiliul Județean Argeș se confruntă cu o nouă problemă.  Cheltuielile neeligibile de la un alt proiect important al județului – „Conservarea și consolidarea Cetății Poenari” au crescut de peste 15 ori. Mai exact de la 928.479,65 lei, în proiectul inițial, la 14.526.635,02 lei. Valoare totală a proiectului este de 24.371.090,55 lei, cu TVA, față de cea inițială de 10.772.936,09  lei. Specialiștii CJ Argeș se vor întâlni miercuri, 2 decembrie, pentru a analiza și a decide soarta acestei investiții.

 

 

Daniel Constantin: ”Politicianul trebuie analizat după fapte”

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:28

Mulți politicieni ajung în Parlament sau sunt numiți în diverse funcții, iar când li se termină mandatele se observă că, în tot acest timp, nu au făcut nimic pentru români. Neimplicarea aleșilor în viața comunității și lipsa de idei sau de proiecte trebuie taxate de cetățeni în cabina de vot. La fel de important este ca oamenii să știe la momentul bilanțului cine i-a reprezentat cu onoare și dedicație, cine le-a cunoscut și le-a rezolvat problemele.
Daniel Constantin a ocupat de-a lungul timpului funcții importante în stat. Ales în două rânduri parlamentar, a fost și ministru al Agriculturii, ministru al Mediului și vicepremier. Din aceste poziții, a fost implicat în luarea multor decizii importante. Deși nu toată lumea știe, numeroase măsuri cu mare impact în viața românilor au fost gândite, inițiate și implementate chiar de el.

A murit pictorul Augustin Lucici

Miercuri, 02 Decembrie 2020 08:46

A murit pictorul Augustin Lucici, artistul care a promovat oraşul Piteşti în ţara şi în străinătate. Vestea tristă a fost confirmată de Stela, soția pictorului piteștean.

„Drum lin spre lumină, iubitul meu soț și părinte…”, a postat pe facebook soția artistului, designerul Stela Lucici.

Augustin Lucici a fost un pictor noncomformist, care a impresionat mii de oameni  prin creaţiile sale. Picturile sale au fost inspirate din natură şi din viaţa de zi cu zi.

Augustin Lucici era angajat al Muzeului Județean Argeș, unde era coordonatorul de compartiment al Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”.

 

 

 

Eugen Tomac, în campanie la Pitești

Marţi, 01 Decembrie 2020 14:29

„Am fost alături de colegii din Argeș. Aici, Florian Bichir și Cătălin Bulf deschid listele PMP pentru cele două camere ale Parlamentului. Am mare încredere în reușita lor, întrucât sunt oameni pregătiți și implicați în viața comunității.
Împreună cu ei, am subliniat trei priorități fundamentale pentru România prezentului:
1. Să sprijinim cu bani economia românească pentru a salva locurile de muncă.
2. Să depolitizăm sistemul de sănătate.
3. Să depolitizăm învățământul și să alocăm resurse suficiente pentru Educație.
Doar așa putem spera la dezvoltare și evoluție. Continuăm lupta pentru fiecare vot, pentru că nouă ne pasă de viitorul României”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

Noii antrenori ai echipei FC Argeș au susținut primul antrenament

Marţi, 01 Decembrie 2020 13:53

 

# Mesajul lui Adrian Dulcea pentru jucătorii de la FC Argeș: ”Trebuie să punem osul la muncă!”

Adrian Dulcea și Paul Ciobanu au condus luni, 30 noiembrie, primul antrenament în calitate de antrenori ai echipei FC Argeș. Cei doi tehnicieni au început pregătirea pentru meciul de vineri, 4 decembrie, de la ora 20.30, de pe propriul teren, cu Dinamo București.

Dulcea este conștient de responsabilitatea de pe umerii săi și își dorește să obțină rezultate cât mai bune cu echipa la care s-a consacrat ca jucător. Tehnicianul grupării din Trivale a tras câteva concluzii preliminare după primul antrenament. „E o bucurie mare pentru mine că am reușit să fac acest pas, iar pe de altă parte e și o responsabilitate la fel de mare! Trebuie să punem osul la muncă în cel mai scurt timp!”, a precizat Adrian Dulcea.

 

Două asistente medicale de la Spitalul Militar Pitești – misiune în Republica Mali

Marţi, 01 Decembrie 2020 12:41

 

Două asistente medicale principale de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești au încheiat, recent, misunea MINUSMA, din Republica Mali, sub egida ONU. Este vorba despre Plutonier Major Anca Neguș și Plutonier Major Sinescu Mihaela. Cele două au participat în calitate de membre ale echipei de evacuare aeriană, certificată ca personal aeronavigant de însoțire pe elicopterul IAR-330 Puma LRM.

"A fost o experiență unică, coordonare perfectă între piloți, echipa medicală și centrul de comandă, senzație de adrenalină și concentrare. Ne-am întors acasă mândre că suntem români și cu mulțumirea lucrului bine făcut" au declarat cele două la întoarcerea din misiune, conform unui comunicat emis de Spitalul Militar Pitești.


Argeșul s-a angajat pe drumul ireversibil al dezvoltării cu fonduri europene

Marţi, 01 Decembrie 2020 12:08

Județul Argeș este beneficarul unui important pachet financiar din fondurile europene alocate prin Cadrul Financiar Multianul 2021-2027, bani care vor merge către dezvoltarea infrastrucrurii rutiere și de turim, către sănătate, educație și agricultură, către protecția mediului și dezvoltarea mediului de afaceri local.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Comisia Europeană, României i-au fost alocate din fondurile structurale şi de investiţii europene în perioada 2014-2020 în valoare 36.7 miliarde de euro. În următorul exercițiu financiar România va beneficia de o alocare de aproximativ 80 de miliarde de euro din planul financiar european convenit de șefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre.

 

Tablete și laptopuri pentru școli în valoare de 150 de milioane de euro

Marţi, 01 Decembrie 2020 10:14

Pe 26 noiembrie a fost publicată, în Monitorul Oficial, Legea  privind alocarea de fonduri externe nerambursabile pentru activităţile școlare în contextul riscului de infecţie cu SARS-CoV-2. Elevii vor beneficia de tablete și laptopuri cu internet în valoare de 150 de milioane de euro, pentru a putea învăța de acasă.

Legea are ca obiect de reglementare alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării activităţilor didactice pentru anul şcolar 2020/2021, prin achiziţionarea de echipamente IT mobile, respectiv tablete cu acces la internet, de dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul online, de echipamente de protecţie medicală/dispozitive medicale, dezinfectanţi şi containere mobile sanitare.

În atenția administratorilor/ președinților asociațiilor de proprietari din Pitești

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:31

# Persoanele fizice atestate mai pot îndeplini funcţia de administrator până la 1 ianuarie 2021 # Desfăşurarea de către persoane fizice a activităţii de administrare a condominiilor fără atestat se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Prin prezenta vă aducem la cunoștință următoarele:
Potrivit art.106 din Legea nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, cu modificările și completările ulterioare, persoanele fizice atestate pentru funcţia de administrator în conformitate cu prevederile Legii nr. 230/2007 mai pot îndeplini funcţia de administrator până la 1 ianuarie 2021.

 

Pagina 9 din 238

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea