Clădire istorică, din centrul Piteștiului, vândută de executor cu un milion de lei!

Marţi, 02 Noiembrie 2021 08:28

# Casa Mamulea, de pe Republicii, cade victimă a afacerilor ratate

O casă celebră, clasificată în Catalogul Monumentelor Istorice din Pitești, sub numele de Casa Mamulea, o construcție care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, situată pe Bulevardul Republicii, Nr 104, cade pradă unor afaceri eșuate. Din cauza unui bilet la ordin emis de firma NEST și avalizat de către doi afaceriști s-a ajuns la ditamai executarea silită. Care și aceasta este cu cântec, pentru că monumentul istoric cu pricina se vinde cu un drept de abitație. Adică cu cineva care are dreptul să locuiască acolo!...

 

 

Primarul Ion Georgescu: ”Credeţi că PSD-ul, dacă vine la guvernare, este Samanta sau Arsenie Boca?”

Luni, 01 Noiembrie 2021 22:05

Cum la Bucureşti a fost o săptămână fierbinte, cu negocieri intense pentru formarea Guvernului Ciucă, şi liderii politici din Argeş au fost angrenaţi în luptele care s-au purtat în Capitală. Cel mai spumos a fost primarul Ion Georgescu de la Mioveni care a vorbit, la un post local de televiziune, despre poziţia PSD-ului în raport cu intrarea la guvernare. În acelaşi ton, liderul PSD Argeş, Ion Mînzînă, a spus răspicat că PSD Argeş nu e de acord cu intrarea la guvernare. Asta în ciuda altor filiale din ţară ale PSD care visau deja ce ministere ar negocia ca să formeze Guvernul alături de PNL.

 

Încep lucrările la două podețe din Săpata

Luni, 01 Noiembrie 2021 22:01

# Școala primară a fost modernizată (foto)

La Săpata se lucrează. Localitatea are un buget destul de mic, însă voință mare. În scurt timp vor începe lucrările de construcție a două podețe în zonele Ciobești și Dragomirești. Actualele căi de acces sunt degradate și necesită reabilitarea de la zero. Autorizațiile de construire au fost eliberate, iar autoritățile din Săpata se află acum în perioada de achiziție a lucrărilor.

 

 

Oarja – Strada Cireșului a fost asfaltată și amenajată

Luni, 01 Noiembrie 2021 22:00

În Oarja, primăria a finalizat lucrările de asfaltare şi modernizare la o nouă stradă. Infrastructura rutieră se află pe lista de priorităţi a primarului Constantin Bîlea, care a spus că procesul de modernizare continuă. Strada Cireşului a fost complet asfaltată şi amenajată cu tuia, bănci, coșuri de gunoi,  pentru a arăta ca în secolul XXI.  După lucrările de asfaltare şi modernizare, strada Cireşului din comuna Oarja bate multe străzi din multe oraşe mari pentru că lucrările au fost făcute ca la carte. Primarul Bîlea spune că aşa îşi doreşte să arate cât mai multe străzi din comună şi că va continua să modernizeze infrastructura rutieră pentru ca toţi locuitorii comunei, dar şi cei care tranzitează Oarja, să beneficieze de drumuri  civilizate. Răspunzătoare pentru această lucrare efectuată ca la carte și pentru multe altele este SC DRUMARG TOP 2005. Compania lucrează cu profesionişti  din domeniul construcţiilor şi execută lucrări de calitate, ceea ce face din Drumarg Top 2005 un partener de afaceri credibil şi ofertant.

Vicele Mihăilescu a lipsit de la festivităţile dedicate Zilei Armatei!

Luni, 01 Noiembrie 2021 21:55

Viceprimarul Piteştiului, Mihai Mihăilescu, a absentat de la festivităţile organizate la Piteşti, cu ocazia Zilei Armatei. Nu mai este o surpriză nici pentru piteştenii care nu l-au văzut la faţă pe Mihăilescu faptul că vicele USR nu prea agreează evenimentele publice la care participă primarul Piteştiului. Cristian Gentea e un fel de ghimpe în coasta lui Mihăilescu, iar acesta din urmă dispare din peisaj sau nu apare deloc la multe dintre evenimentele care ţin prima pagină a ziarelor din Argeş.

 

 

Primarul Cristian Gentea: „Facem creșă pe terenul de sport de la Maria Teiuleanu!”

Luni, 01 Noiembrie 2021 21:51

# Edilul a vorbit cu ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru a convinge CA-ul colegiului să accepte construcţia creşei

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a reuşit să convingă Consiliul de Administraţie al Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” să accepte construcţia unei creşe pe terenul de sport. Iniţial, CA-ul a dat aviz negativ acestui proiect, dar Gentea l-a sunat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, căruia i-a solicitat ajutorul. După intervenţia ministrului, CA-ul Colegiului „Maria Teiuleanu” a acordat aviz favorabil. Edilul a anunţat că documentaţia este gata, trebuie doar să vină finanţarea de la Compania Naţională de Investiţii, iar lucrările pot începe.

E lege. Amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei pentru profesorii care cer bani elevilor!

Luni, 01 Noiembrie 2021 21:50

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege iniţiat de parlamentari USR şi AUR care prevede amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei, pentru personalul din unităţile de învăţământ care cere elevilor bani şi alte foloase materiale. Practic, dispare celebrul fond al clasei şi al şcolii, pe care elevii erau obligaţi să le plătească. De cele mai multe ori, banii erau folosiţi pentru reparaţii în şcoli, dar şi pentru achiziţionarea de materiale didactice.

 

 

S-a votat plafonarea preţurilor la curent şi gaze!

Luni, 01 Noiembrie 2021 18:35

# 12.000 de argeșeni au semnat petiția PSD de plafonare a prețului gazelor naturale și a curentului electric

Camera Deputaţilor a votat planofarea preţurilor la curent electic şi gaze, fapt de care vor beneficia milioane de români. Măsurile vor viza perioada 1 noiembrie 2021 - 31 martie 2022. Recent, parlamentarii PSD au iniţiat campania „JOS FACTURILE”. 500.000 de români şi 12.000 de argeşeni au semnat petiţia. Este interesant faptul că cel care se lăuda cel mai mult cu proiectul de plafonare al gazelor şi curentului electric este deputatul Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş. Cu săptămâni în urmă, Miuţescu promova pe pagina de socializare acest proiect, dar adevărul este că parlamentarii PSD Argeş au pus osul la treabă, real nu virtual. Social democraţii argeşeni au strâns 12.000 de semnături pentru campania „JOS FACTURILE”, în timp ce Miuţescu era preocupat de jocurile de la Bucureşti.

 

Prefectul Radu Perianu: "Nicio unitate spitalicească din Argeș nu va fi transformată în una integral COVID”

Luni, 01 Noiembrie 2021 18:15

Radu Perianu, prefectul judeţului Argeș, îi liniştește pe pacienţii oncologici internaţi în Spitalul Curtea de Argeş, după zvonurile potrivit cărora în unitatea medicală ar urma să fie tratați doar pacienți COVID.

"Nu luați în seamă zvonurile. Nicio unitate spitalicească din Argeș nu va fi transformată în una integral covid. Este mesajul pe care l-am transmis managerilor de spitale din județ în videoconferință.

 

Argeşeanca Alina Gorghiu, propusă pentru Ministerul Justiţiei

Luni, 01 Noiembrie 2021 18:03

Zilele trecute, preşedintele României, Klaus Iohannis şi greii PNL au negociat lista unui Guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, din care să facă parte PNL şi UDMR. Pe listă se află și argeşeanca Alina Gorghiu, vicepreşedintele Senatului , un nume mare la Bucureşti, dar care pentru Argeş n-au făcut minuni.

Alinuţa Gorghiu este în cărţi pentru Ministerul Justiţiei, dar a fost singura nominalizare pentru acest cabinet. La fel de bine puteau fi desemnaţi Cătălin Predoiu sau Iulia Scîntei. Totuşi, ne-a surprins nominalizarea Alinei Gorghiu, pentru o funcţie de ministru într-un minister extrem de greu şi foarte vizibil la nivel internaţional.

 

Răzvan Burleanu, președintele FRF, l-a premiat pe primarul Dan Stroe

Luni, 01 Noiembrie 2021 17:26

Oficialii Federației Române de Fotbal (FRF) au efectuat, în luna octombrie, o vizită de lucru în comuna Bradu. Președintele Răzvan Burleanu a venit însoțit de secretarul general Gabriel Bodescu și de managerul departamentului de competiţii Felix Grigore. Aceștia s-au întâlnit la Bradu cu primarul Dan Stroe și cu Ionuț Nae, președintele Clubului Sportiv Real Bradu. Cu această ocazie, autoritățile locale au fost premiate pentru condițiile oferite sportivilor din localitate și pentru numărul mare de copii înscriși la secția fotbal din cadrul clubului Real Bradu.

 

 

Popești - asfalt și canalizare, două atribute ale civilizației

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:34

Lansarea programului guvernamental ”Anghel Saligny” este așteptată cu interes de administrațiile publice locale în contextul în care de mai bine de un an de zile proiectele de investiții nu au beneficiat de oportunități de finanțare. Reprezentanții Primăriei Popești au pregătit mai multe proiecte pentru a fi depuse în cadrul acestui program.

”Avem două proiecte pentru canalizare, vom introduce canalizarea în toate cele patru sate ale comunei, dar în etape, câte două sate pe fiecare proiect. De asemenea, avem în vedere modernizarea ulițelor și a drumurilor locale. Tot așa, am separat obiectivele. Avem un proiect pentru asfaltarea a opt străzi în lungime totală de 4 km și un altul, pentru asfaltarea a încă 14 străzi, în lungime totală de aproximativ 4 km. Vom depune toate aceste proiecte”, declară primarul Ion Mihai pentru ziarul „Viata satului”.

 

SEdC Mioveni - Recomandări pentru protejarea instalațiilor de apă în sezonul rece

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:32

În sezonul rece trecut, colegii noștri de la apă-canal au intervenit foarte des pentru înlocuirea apometrelor defectate din cauza înghețului. De aceea, dorim să vă aducem la cunoștință câteva recomandări pentru a nu întâmpina probleme.

Menținerea curățeniei și integrității căminului de branșament și a contorului care vă deservește și protejarea acestuia, inclusiv împotriva înghețului, intră în sarcina clientului/utilizatorului. (Legea nr.241/2006 republicată, cu modificările și completările ulterioare, Ordinul 29/N/1993 Anexa, Contractul de furnizare/prestare, Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare).

 

 

MIOVENI: IMPOZITELE ȘI TAXELE POT FI ACHITATE ȘI ONLINE

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:30

Conducerea Primăriei Mioveni informează contribuabilii că impozitele şi taxele locale pot fi achitate şi online. Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea ”Plata cu autentificare”, după selectarea "Primăria oraşului Mioveni" din lista de instituţii. Plata taxelor şi impozitelor, precum şi a amenzilor, utilizând cardul bancar prin Sistemul Național Electronic de Plată Online(SNEP) este disponibilă 7 zile din 7. Pentru plățile efectuate cu carduri prin intermediul ghișeului virtual de plăţi la adresa de internet www.ghiseul.ro – Primăria oraşului Mioveni, contribuabilii nu datorează comision. Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .


Piteștiul - exemplu de bună practică în parteneriatul administrației cu mediul de afaceri!

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:27

Acord de parteneriat strategic la nivelul județului Argeș! Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian, a participat, ca inițiator, la semnarea Acordului de Parteneriat între organizațiile patronale și corpurile profesionale din județul Argeș care doresc să-și unească eforturile în apărarea și reprezentarea intereselor membrilor săi. Semnatarii sunt, alături de UNPR, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Asociația de Turism și Ecologie pentru Tineret „Zimbrul Carpatin”, Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și Baroul Argeș.

 

 

S-au redeschis creșele din orașul Mioveni!

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:23

Începând de LUNI, 1 noiembrie, DOAR CREȘELE de pe raza orașului Mioveni își vor relua activitatea la programul normal! Atenție! Decizia nu se aplică și altor unități de învățământ! Pentru alte informații, părinții pot lua legatura direct cu reprezentanții unităților de învățământ în cauză!


Documentele pentru șomaj tehnic se transmit electronic la AJOFM Argeș

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:22

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș informează agenții economici cu privire la faptul că, începând cu data de 1 noiembrie documentele necesare acordării șomajului tehnic se vor transmite electronic la următoarea adresă de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .  Măsura a fost stabilită în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 111 din 2 octombrie 2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecție socială a angajaților și a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităților economice, determinate de situația epidemiologică generată de răspândirea  Coronavirusului SARS CoV-2. Pentru informații actualizate, agenții economici sunt rugați să consulte periodic site-ul ANOFM - www.anofm.ro.


 

SEdC Mioveni - Servicii moderne de vidanjare

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:20

Punem la dispoziţie un utilaj modern destinat vidanjării şi spălării cu presiune înaltă, special proiectat pentru zonele urbane şi rurale. Serviciile noastre cuprind desfundare conducte, desfundare canalizare, decolmatare, curăţare guri de scurgeri, curăţare/spălare fose septice, separatoare de grăsimi.

Tariful lucrărilor de vidanjare este de 429,47 lei/oră.

Tariful deplasării este de 17,18 lei/km.

 

VACCINARE FĂRĂ PROGRAMARE, LA MIOVENI! INCLUSIV DOZA TREI!

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:18

La Centrul de Vaccinare de la Casa de Cultură Racovița - Mioveni, situat în Str. Nicolae Racoviceanu, nr. 110, persoanele care doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID -19, o pot face zilnic, în intervalul orar 08.00 - 20.00, momentan chiar și fără programare. Aici vor fi disponibile vaccinul Pfizer BioNTech și vaccinul Janssen (Johnson&Johnson), care se administrează într-o singură doză. De asemenea, în aceleași condiții, sunt așteptate și persoanele deja imunizate cu schema completă, cu cel puțin 180 zile în urmă și care doresc să primească doza a treia de vaccin! Pentru informații și programări sunați la 0790 238 745.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:17

BOUREANU

În dosar sunt nume noi,

Nu poate fi un “anume”,

Eu fac un apel la voi:

Judecaţi-l…după nume.

Peste 180 de cadre didactice din Argeș s-au înscris la examenul de definitivat 2022

Luni, 01 Noiembrie 2021 13:46

Pe 29 octombrie s-a publicat lista candidaților înscriși la examenul național de definitivare în învățământ – sesiunea 2022. În județul Argeș s-au înscris 182 de cadre didactice.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

 

Pagina 9 din 307

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea