Atelier de pictură pe sticlă la Săpata

Luni, 09 Iulie 2018 12:51

# ”Icoana din sufletul copilului” a ajuns la ediția a IX-a
Luni,  2 iulie, la Școala Gimnaziala Dumitru Udrescu, din Săpata, a avut loc festivitatea de deschidere a Atelierului de pictură pe sticlă intitulat ”Icoana din sufletul copilului”, ediția a IX-a, finalizat printr-un concurs județean cuprins în CAEJ al ISJ Argeș

 

Solistul Sebi David cucerește Turcia!

Luni, 09 Iulie 2018 12:44

Solistul argeșean Sebi David, recital extraordinar în Turcia! Pe 3 iulie, solistul acesta a susținut, în orașul turc Alanya, pentru românii stabiliți acolo, un recital de muzică tradițională românească. Unele dintre cele mai iubite piese din repertoriul folcloric argeșean au fost primite cu aplauze de către cei peste 200 de români prezenți, dar și de către spectatorii de alte naționalități. În urma evenimentului organizatorul evenimentului a spus că tânărul argeșean va cuceri Turcia.

Aleșii au dat liber la trafic de influență și spăgi prin intermediari

Luni, 09 Iulie 2018 12:40

# Unul dintre susținătorii proiectelor este Cătălin Rădulescu
Două legi, una prin care au dezincriminat traficul de influenţă pentru parlamentari, iar alta prin care şpaga prin intermediari ar urma să nu mai fie pedepsită au fost adoptate în Parlament. Parlamentarii vor putea face liniştiţi trafic de influenţă fără a fi pedepsiţi în cazul în care nu cer foloase materiale sau nu sunt prinşi primind „atenţii“, potrivit unui proiect de lege al deputatului PSD Cătălin Rădulescu (foto), adoptat de Camera Deputaţilor, în aceeaşi zi cu modificările scandaloase la Codul penal.

 

Sănătatea și Asistența Socială - noi sporuri

Luni, 09 Iulie 2018 12:38

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care completează lista sporurilor acordate bugetarilor care lucrează în Sănătate şi Asistenţă socială. Este vorba de un proiect de modificare şi completare a Hotărârii Guvernului nr. 153/2018.
Sporul de la 12% până la 15% din salariul de bază pentru muncă în condiţii deosebite, cum ar fi stres sau risc, va fi acordat şi personalului de specialitate medico-sanitar din cabinetele medicale organizate în creşe.

Învățătura și sportul fac pereche bună! Două handbaliste gemene de la Mioveni, note mari la Bacalaureat

Luni, 09 Iulie 2018 12:32

Surorile Emilia și Ana Ciontoiu, handbalistele gemene ale CS Dacia Mioveni 2012, au demonstrat că practicarea sportului  de performanță nu exclude obținerea unor rezultate foarte bune la învățătură. La Examenul de Bacalaureat, Ana are media generală 9,76 (9,65 Română, 9,90 Istorie, 9,75 Logică), iar Emilia - 9,13 (8,40 Română, 9,40 Istorie, 9,60 Logică). Cele două gemene de la Mioveni ne-au oferit câte un interviu, în urma notelor de la Bacalaureat.

 

Frații Ilie și Cornel Penescu, acuzați că au delapidat circa 3 milioane de euro

Luni, 02 Iulie 2018 13:50

# Detalii noi din dosarul de la Tribunalul Argeș! #  Lichidatorul judiciar al PIC SA s-a constituit parte civilă în dosar cu 13,4 milioane lei, iar ANAF cu 4,4 milioane lei
Pe rolul Tribunalului Argeș se află un dosar cu privire la săvârșirea faptelor de delapidare, pe numele fraților Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment. Alături de aceștia sunt trimiți în judecată și fostul administrator al celor două societăți, Gheorghiţă Pieca, pentru evaziune fiscală, dar și Lucia Weiss, director economic în cadrul celor două firme,  pentru complicitate la evaziune fiscală.

Tudor Pendiuc, achitat pentru lipsă de probe, iar șeful ADP Pitești pentru cauză de neimputabilitate

Luni, 02 Iulie 2018 13:46

# După achitările din Consultanța, încă o „lovitură” pentru DNA Pitești
Înfrângeri importante pentru DNA Pitești în ultima săptămână. După ce Curtea Supremă a achitat 42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”, fiind condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani - închisoare cu suspendare, a venit și rândul lui Tudor Pendiuc să fie achitat în dosarul asfaltării drumului până la consiliera sa.

 

Primarul Ion Georgescu: „Ne mai trebuie 18 milioane de euro ca să putem termina Spitalul din Mioveni”

Luni, 02 Iulie 2018 13:41

La noul spital din Mioveni se muncește continuu. Clădirea fiind ridicată, se lucrează pe interioare, la pereți, la cablaje, la instalații. Munca este supravegheată, îndeaproape, de edili, care sunt conștienți de importanța edificiului, de faptul că orice întârziere poate provoca neplăceri sau costuri ascunse. Primarul Ion Georgescu este, zilnic, informat de stadiul acestor lucrări,  în fiecare joi fiind, pe șantier, cu o echipă complexă. Mai este și problema banilor, ținând cont că totalul costurilor se va apropia de 60 milioane de euro. Despre toate aceste probleme, dar și despre planurile aparținând viitorului apropiat, domnul primar a binevoit să ne acorde următorul interviu.

Scandal la Consiliul Județean Argeș în urma repartiţiei banilor către primării

Luni, 02 Iulie 2018 13:29

# Adrian Miuțescu:  „Acești bani sunt praf în ochii primarilor”

Mai multe UAT-uri au beneficiat de repartizarea unor cote defalcate din impozit pe venit din fondul constituit la dispozitia consiliului judetean. Astfel, CJ Argeș a alocat pentru 52 de comune suma de 4.769.000 lei. Suma cea mai mică primită de către o primărie este de 50.000 lei, iar cea mai mare de 197.000 lei.

 

Fundaţia Groupe Renault România la debut: acţiuni de împădurire cu impact naţional

Luni, 02 Iulie 2018 13:22

În luna în care evidenţiem grija pentru protecţia mediului înconjurător – iunie - Groupe Renault România a lansat fundaţia cu acelaşi nume. Compania a anunţat crearea acesteia în cadrul unui eveniment organizat chiar în mijlocul naturii, la Gradina Botanică din Bucureşti.  Mobilizarea pentru o lume mai bună şi Accesul la artă şi cultură sunt cele două domenii sub care Fundaţia Groupe Renault România va activa în viitor.

„Sunt mândru că am un consilier ca dumnealui”

Luni, 02 Iulie 2018 13:18

# Spune Dan Manu despre Constantin Nedelescu, consilierul său personal
Ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș din luna iunie nu a fost deloc una liniștită pentru președintele Dan Manu. Opoziția formată din consilierul județean Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, și de consilierul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a solicitat încă de la începutul ședinței retragerea de pe ordinea de zi a două proiecte de hotărâri. Este vorba de cel privind stabilirea organigramei la Evidența Persoanelor și altul ce făcea referire la  aprobarea organigramei, statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Argeș.

 

Schimbări importante la pensii

Luni, 02 Iulie 2018 13:17

# Argeșeni, atenție! Luna iulie aduce o serie de noi prevederi

Vești bune pentru pensionarii argeșeni. Casa Județeană de Pensii Argeș anunță o serie de modificări. Se majorează punctul de pensie, indemnizația de însoțitor și indemnizația socială. Apoi,  se modifică datele în care sunt plătite pensiile.

Delicios! Barajul Vidraru și statuia lui Prometeu - în formă de tort!

Luni, 02 Iulie 2018 13:10

O tânără din Pitești face artă din cofetărie și transformă torturile în adevărate povești. Raluca Țârcomnicu produce torturi pentru orice eveniment, iar prin mâna sa aduce la viață personaje din desene animate, animăluțe, autoturisme, peisaje, iar lista continuă. Cu alte cuvinte: tot ce îi cere clientul, iar povestea este totdeauna diferită!
Rapunzel, Mickey Mouse și toată familia sa, Fulger McQueen din seria animată ”Mașini”, pisicuțe, ursuleți, celebrul ”Cookie Monster”, tabla de șah sunt doar o mică parte din creațiile sale dulci.

 

Sebi David - pe canapeaua lui Teo, la Kanal D

Luni, 02 Iulie 2018 13:09

Cu trofeul de ”Cel mai frumos argeșean”, Sebi David, originar din Călineștii Muscelului, s-a prezentat, îmbrăcat într-un frumos costum tradițional… pe canapeaua lui Teo, la Kanal D. Aici, a făcut față, cu brio, tirului de întrebări venit de la cei doi prezentatori. De-a lungul drumului în folclorul românesc, deși foarte tânăr, Sebi David a participat la numeroase festivaluri și concursuri atât naționale, cât și internaționale. În acest timp a dus cântecul popular din Muscel în întreaga țară la diverse festivaluri și concursuri cum ar fi:

Începând cu 1 ianuarie 2019, se vor plăti din nou penalități pentru fiecare tonă de deşeuri depozitată

Luni, 02 Iulie 2018 12:59

Începând cu 1 ianuarie 2019 se vor plăti, din nou, PENALITĂŢI către Fondul de Mediu pentru neatingerea ţintelor de deviere de la depozitare a deşeurilor prin reciclare, reutilizare, compostare individuala şi industrială, respectiv valorificare energetică.
Banii vor fi achitaţi, potrivit legii, de catre toţi beneficiarii serviciului: agenţi economici, UAT-uri, adică de autorităţile locale, dar vor fi distribuiţi ulterior în taxele şi tarifele încasate de la populaţie, astfel încât, în ultimă instanţă, ei se vor regăsi în factura plătită de cetăţeni.

 

Grădiniță și primărie noi la Lunca Corbului

Luni, 02 Iulie 2018 12:39

La Lunca Corbului se ridică, la mică distanță, două obiective de importanță majoră pentru comună. Este vorba de o grădiniță, dar și de noul sediu al primăriei, ambele aproape gata. Grădinița are finalizat acoperișul, acum se lucrează la partea de hidroizolație.
Primarul comunei, Gheorghe Drăgan: „Este vorba de o lucrare efectuată pe OUG 28, un contract de lucrări semnat cu Ministerul Dezvoltării, valoarea acestuia fiind de 773.000 lei fără TVA.

Investiție de aproape un milion de euro la Stolnici

Luni, 02 Iulie 2018 12:37

Sevastian Pupăză Roșu (foto), primar cu vechime și cu realizări notabile, este și unul din campionii atragerii de fonduri europene pentru comuna sa. Recent, acesta a semnat contractul de lucrări pentru o investiție de aproape un milion de euro, bani nerambursabili.
Sevastian  Pupăză Roșu: „Într-adevăr, sunt foarte mulțumit de faptul că am mai reușit să câștigăm o redută. Este vorba de un proiect pe fonduri europene, bani nerambursabili,  Măsura 7.2.  Se referă la ”Reabilitare-modernizare DC 139”.

 

Primarii și consilierii locali se plâng că rezultatele angajaților sunt sub salariile primite

Luni, 02 Iulie 2018 12:36

# Au crescut salariile, nu și eficiența în administrație
Două administrații s-au plâns de faptul că salariile crescute nu au adus și eficiență în administrație. La Primăria Pitești, respectiv la Primăria Bârla au fost semnalate aceste lucruri. Totul a pornit după ce în subordinea Primăriei Pitești au fost majorate salariile la anumite servicii. Creșterile propuse și votate au fost de câte 15% pentru anumite categorii de personal.

Bebe Ivan a dat invitații la ziua comunei, în schimbul colectării produselor reciclabile

Luni, 02 Iulie 2018 12:32

Bebe Ivan, primarul de la Băbana dovedește încă o dată că este un primar activ. Edilul a mers pe la porțile oamenilor participând la acțiunea de strângere a produselor reciclabile, iar în schimbul acestora, le-a oferit oamenilor, invitații la petrecerea câmpenească organizată cu prilejul zilei comunei.
Locuitorii din Băbana s-au trezit la porțile lor cu domnul primar... Bebe Ivan. Acesta s-a echipat corespunzător și a făcut echipă cu angajații ADI Servsal, cei care adună materialele reciclabile.

 

Boschetarii și-au făcut cămin în Casa Universitarilor

Luni, 25 Iunie 2018 13:14

# Viitorul „Centru de Cultură” de la UPIT, readus la „viață” de un om al străzii

Cândva o clădire gigant, și la propriu și la figurat, Casa Universitarilor a devenit cămin pentru boschetari. Aflată la câteva sute de metri de centrul Piteștiului, clădirea de 823,33 mp, din str. Eroilor, aflată în administrarea Universității Pitești, oferă o imagine dezolantă. După ce ai urcat prima treaptă a scării care duce către fostul restaurant Panoramic, se constată cu stupoare situația în care a ajuns imobilul. Scările neîngrijite și mizeria adunată într-un colț te avertizează că te îndrepți către o ruină, ci nicidecum către o clădire considerată a fi „în conservare” încă din 2010.

„A dat bani pentru că este nașul tuturor țiganilor din Bradu”

Luni, 25 Iunie 2018 13:10

# Finii lui Florin Frătică - martori în dosarul privind coruperea alegătorului

Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, a fost trimis în judecată în octombrie 2017 pentru coruperea alegătorilor (art. 386 NCP). Acesta a fost surprins pe camerele video ale unui magazin în timp ce oferea sume de bani la doi locuitori din comună. În preajma alegerilor locale din anul 2016, în timp ce era așteptat la o emisiune TV la un post local, fostul edil era adus pentru audieri la Poliţia Piteşti, într-un dosar penal în care era suspectat de abuz în serviciu, şantaj și coruperea alegătorilor, fiind și reținut pe o perioadă de 24 de ore. În urma cercetărilor, Florin Frătică a fost trimis în judecată pentru coruperea alegătorului, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Pitești.

 

Pagina 9 din 151

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea