Cum și când transmitem indexul apometrului

Miercuri, 23 August 2023 11:58

 

Consumul de apă se stabileşte pe baza înregistrărilor contoarelor de branșament şi constituie baza de calcul a facturii de apă. În orașul Mioveni citirea contorului de apă se face la distanță, pentru clienții care au apometre cu modul electronic la distanță, sau prin intermediul delegaților noștri acolo unde există tipul vechi de apometru.

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Miercuri, 23 August 2023 11:37

 

PRIMARUL TRANDAFIR

Cercetat de ANI…buni

Pentru incompatibilitate…

Acum i se urează sănătate

Şi i se pun pe cap cununi...

Se apropie alegerile, să ne pupăm! Șefa PNL Argeș a început să vină pe la slujbele religioase de prin județ, pe la meciuri de fotbal și pe la zilele de comună

Miercuri, 23 August 2023 10:22

 

Alegerile care se apropie au darul să îi scoată pe politicieni din casă mai des decât de obicei. Se simte apropierea ștampilei de vot și la șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu, care a început să se ducă pe la bisericile din județ, pe la zilele de comună, ba chiar și pe la meciurile de fotbal. Totul nu din plăcere, ci ca să fie din ce în ce mai prezentă în rândul oamenilor. Trebuie să fraternizezi cu ”dușmanul”, apoi urmează alți patru ani de domnie și de bine. Pentru ei, nu pentru oameni.

Iată ce a făcut, pe plan local, pentru imagine, doamna Alina Gorghiu, săptămâna trecută:

 

Expoziție omagială dedicată lui Dimitrie Cantemir la Biblioteca Județeană Argeș

Miercuri, 23 August 2023 09:39

 

 

Anul acesta se împlinesc 300 de ani de la moartea lui Dimitrie Cantemir şi 350 de ani de la naşterea ”eruditului de faimă europeană, voievod moldovean, academician berlinez, prinţ moscovit, un Lorenzo de Medici al nostru”, cum îl descria George Călinescu în ”Istoria Literaturii Române” pe cel care a reuşit prin operele istorice, filosofice, literare, muzicale ş.a., să contribuie la cultura universală, ele intrând în patrimoniul ştiinţifico-cultural şi spiritual universal.

 

Poezia, în centrul Piteștiului

Miercuri, 23 August 2023 07:37

 

 

După mai multe ocoluri, Poezia a ajuns în centrul urbei piteștene. A fost îmbrăcată în rochia ei colorată, de vară, și a recitat, fără emoții, la microfon.

Evenimentul, numit ,,«Clubul de lectură» - poetul Virgil Diaconu și invitații săi”, a avut loc vineri, 18 august, pe esplanada Bibliotecii Județene Argeș „Dinicu Golescu”, începând cu ora 10, 30. Au citit poezie Denisa Popescu, referent la Biblioteca Județeană Argeș, Ioana Cosma, lector la Universitatea Pitești, Virgil Diaconu, director Cafeneaua literară, Spiridon Voinescu, director la ziarul Atitudine în Argeș, Nicolae Ionescu, referent la Muzeul Județean Argeș.

 

 

TRANSPORT GRATUIT LA „ ANALOGUE FESTIVAL”, PE PLATOUL FĂGET

Marţi, 22 August 2023 18:14

Pregătirile pentru Analogue Festival 2023 au intrat în linie dreaptă. Pe 25 august, pe platoul Făget va începe a doua ediție a festivalului, care propune publicului evadarea în natură și muzică.

Organizatorii vin în sprijinul celor din Mioveni, dar și al celor din zonele limitrofe și oferă TRANSPORT GRATUIT, în cele trei zile ale evenimentului. Traseul microbuzelor va fi pe următoarele rute: Primăria Mioveni – Stație Școală Colibași - Platoul Făget, iar cursele se vor desfășura după următorul program:

Vineri, 25 august, sâmbătă, 26 august și duminică, 27 a

Au început lucrările de asfaltare în Popești

Marţi, 22 August 2023 12:16

 

 

În luna august au început mai multe lucrări de modernizare a străzilor din comuna Popești. Investițiile sunt prevăzute în proiectul finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”, iar valoarea totală a finanțării allocate se ridică la 4 milioane de lei. Vor fi asfaltate străzile: Canalului, în satul Popești, Afinului, în satul Palanga, Antenelor, în satul Slobozia și Biserica Veche, în satul Purcăreni.

„Pe 10 august am emis ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare. Vor fi modernizați aproximativ 4 km de drumuri locale, câte o stradă în fiecare sat al comunei Popești”, declară primarul Ion Mihai (foto) pentru publicația Viața Satului.

 

 

Începe reabilitarea șoselei Câmpulung-Brașov! Lucrările vizează o lungime totală de 74 de kilometri, din care 48 de kilometri în zona Câmpulung-Fundata

Marţi, 22 August 2023 12:01

CNAIR a înregistrat nouă ofertanți pentru continuarea lucrării de modernizare a DN73 Pitești - Râșnov - Bran- Brașov, sectorul Câmpulung- Brașov!

Guvernarea PSD s-a ținut de cuvânt și a făcut licitația pentru acest tronson cu o lungime de 74 de kilometri din județele Argeș și Brașov cu o valoare de aproximativ 750 de milioane de lei și, conform calendarului CNAIR, anul acesta va fi emis ordinul de începere a lucrărilor pe reabilitarea acestui sector de drum.

În urmă cu 10 ani, tot sub guvernare PSD, a fost realizată asfaltarea DN 73, după care lucrările s-au stopat la jumătate și nu au mai fost făcute demersuri de celelalte guvernări.

Licitația de execuție a lucrărilor vizează o lungime totală de 74 de kilometri, din care 48 de kilometri în zona Câmpulung-Fundata.

Pe lângă eforturile uriașe pe care Consiliul Judetean Argeș le depune pentru modernizarea drumurilor județene, subliniem și că pe zona de drumuri naționale Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România, prin CNAIR - Direcția Regională de Drumuri București, realizează cele mai ample investiții de la realizarea Centurii Piteștiului încoace.

A început numărătoarea inversă. ANALOGUE FESTIVAL - ultimul mare festival al verii

Marţi, 22 August 2023 11:10

 

 

Mai sunt doar câteva zile până la începerea Analogue Festival, cel mai important eveniment muzical al județului Argeș. Festivalul, ajuns la a doua ediție, va avea loc între 25 și 27 august, pe platoul Făget din Mioveni. Este ultimul mare eveniment de acest gen al verii.

Pe Platoul Făget de lângă Mioveni, la circa 15 km de Pitești, timp de trei zile veți avea ocazia unei aventuri unice: concerte live susținute de 18 artiști români și internaționali, cu un mix extrem de divers de genuri și stiluri muzicale. Aceștia sunt împărțiți pe parcursul celor trei zile ale festivalului.

 

Secolul Martirilor Expoziție Internațională - la Memorialul Închisoarea Pitești

Marţi, 22 August 2023 07:44

 

Pe 23 august comemorăm victimele regimurilor totalitare printr-o expoziție despre figuri de martiri care s-au confruntat cu persecuții în secolul trecut, la nivel mondial. Porțile Memorialului Închisoarea Pitești se deschid publicului larg de la ora 18:30 cu o discuție despre martiriu, dictatură și detenție politică. Vor lua cuvântul Sergiu Rizescu (fost deținut politic), Wojciech Bednarski (curatorul expoziției), Dragoș Ursu (istoric), iar discuția va fi moderată de Maria Axinte, fondatoarea Memorialului Închisoarea Pitești.

 

Greu de vândut… partea a zecea! Zahanaua lui Max este scoasă, din nou, la mezat!

Marţi, 22 August 2023 07:32

 

Zahanaua lui Max este un restaurant binecunoscut din Pitești, pe malul lacului din Tudor Vladimirescu. Pentru restanțe, fiscul scotea, în 2019, la licitație, clădirea, pentru suma de 525.000 lei fără TVA. Fiscul a încercat, încă de la începutul deceniului trecut, să vândă Zahanaua, inițial situată în clădirea din lemn de alături. Nu a reușit. Noua clădire a fost ridicată, acum câțiva ani, pe un teren aparținând Gicăi Dobrin – soția marelui fotbalist argeșean – care concesionase terenul (primit de la Primăria Pitești) pentru o perioadă de 50 de ani. Patronul a avut, de-a lungul timpului, conflicte (juridice, nu de pumni) cu Direcția Apelor, Primărie, Finanțe...

 

Uite că se poate! Hoți de lemne condamnați pentru că au atacat pădurarii cu drujba și toporul

Luni, 21 August 2023 22:03

 

# Inculpații au fost condamnați la șase luni de la săvârșirea faptelor

Au fost scene șocante, în această iarnă, într-o pădure din Argeș, după ce cinci lucrători silvici au prins mai multe persoane în timp ce furau lemne. Hoții i-au amenințat pe pădurari cu drujba, toporul și bâta. La doar șase luni de la săvârșirea faptelor, agresorii au fost condamnați.

Judecătoria Câmpulung a condamnat, pe 11 august, trei persoane pentru ultraj. Un bărbat care a atacat cu drujba personalul silvic a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Un alt bărbat care i-a amenințat pe pădurari cu toporul a primit un an și 4 luni de închisoare cu suspendare, iar o femeie care a ridicat bâta la aceștia s-a ales cu o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

 

Medicii reacționează în urma controalelor de la Spitalul Județean Argeș: „Nu a căzut secția pe noi”

Luni, 21 August 2023 21:57

 

Din 10 august, prin ordinul prefectului Radu Perianu, a fost constituită o comisie de control pentru a verifica unitățile medicale din Argeș. Controalele au început cu Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești. Iar în urma verificărilor din această perioadă au fost constatate mai multe probleme, dar nu la fel de grave ca în cazul celor descoperite la centrele pentru vârstnici unde au fost dispuse mai multe măsuri urgente și au fost acordate amenzi pe bandă rulantă.

Pe lângă faptul că în urma controlului desfășurat la spital, la nivelul județului Argeș s-a iscat un conflict mocnit între PNL și PSD, unde reprezentanții celor două partide au încercat să le mai crească un pic imaginea publică, trebuie spus că verificările au adus și ceva bun.

 

 

Simona Bucura Oprescu: „Continuăm consultările cu partenerii sociali pentru o lege a salarizării cât mai echitabilă și sustenabilă”

Luni, 21 August 2023 20:21

 

Deputatul de Argeș al PSD, Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale, continuă dialogul social cu familiile ocupaționale pentru legea salarizării.

Simona Bucura Oprescu: „M-am întâlnit cu reprezentanții familiei ocupaționale Justiție cărora le mulțumesc pentru efort și schimbul util de idei. Împreună cu partenerii sociali lucrăm la o lege care să diminueze, pe cât posibil, discrepanțele generate ani la rând și care să asigure echilibrul atât de necesar între complexitatea muncii și resursele financiare necesare.

 

Marți, ședință extraordinară a Consiliului Județean Argeș

Luni, 21 August 2023 18:59

 

 

# Se urmărește digitalizarea spitalelor din județ prin PNRR

Consiliul Judeţean Argeş este convocat în şedinţă extraordinară în data de 22.08.2023, ora 12.00, prin mijloace electronice (on-line), pentru aprobarea proiectului ordinii de zi.

PROIECT AL ORDINII DE ZI:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea investiției ”Digitalizarea Spitalului de Recuperare Brădet”, a cheltuielilor legate de proiect și a Acordului de parteneriat încheiat între Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Argeș și Spitalul de Recuperare Brădet, în vederea depunerii acestuia spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilon V, Componenta 7. Transformare digitală.

 

Universitarul Petre Popa a împlinit, săptămâna trecută, o frumoasă vârstă! La mulți ani, domnule profesor!

Luni, 21 August 2023 16:43

 

Profesorul universitar doctor Petre Popa a împlinit, săptămâna trecută, pe 16 august, 88 de ani. Personalitate care a marcat, definitiv și hotărâtor, locurile pe unde a trecut, în special Argeșul și reședința sa, Piteștiul. Munca-i titanică, voluntară, în folosul comunității, va fi încununată, în curând, prin tipografierea Enciclopediei Argeșului și Muscelului (vol I-IV). Cele patru tomuri sunt deja postate virtual si însumează peste 2.000 de pagini! Cercetează și scrie, neobosit, despre aceste locuri, pentru aceste locuri, călăuzindu-se după conceptul lui Beard: „Istoricul trebuie să fie, în primul rând, un fiu al vremii sale”.

Au început lucrările pentru extinderea rețelei de gaze în Făgetu

Luni, 21 August 2023 10:52

Conducerea Primăriei Mioveni anunță începerea lucrărilor de extindere a sistemului de distribuție cu gaze naturale, începând de luni, 21 august, pe mai multe tronsoane din satul Făgetu.

În acest sens, localnicii sunt rugați de administrația locală să aibă răbdare și înțelegere față de disconfortul creat.Traseul va avea o lungime de 9 kilometri și va costa aproximativ 1,8 milioane euro, investiția fiind suportată în întregime de la bugetul local al orașului Mioveni.

 

Cristian Cioacă află, în această săptămână, dacă va fi eliberat din închisoare

Luni, 21 August 2023 10:48

Marți, 22 august, fostul polițist Cristian Cioacă va afla dacă va fi eliberat din Penitenciarul Mioveni. Tribunalul Argeș se va pronunța asupra cererii de liberare condiționată.

Deși Comisia Penitenciarului Mioveni l-a propus pentru liberare condiționată, Judecătoria Pitești i-a respins cererea, considerând că nu au fost îndeplinite în totalitate cerințele. Unul dintre motivele care au condus la această decizie este faptul că deținutul nu a plătit niciun bănuț din despăgubirile civile datorate familiei Elodiei Ghinescu.

Cristian Gentea: „Comandantul Poliției Argeș mi-a spus că niciodată nu s-a circulat atât de bine în Pitești ca acum”

Luni, 21 August 2023 10:42

 

# Discuții despre managementul traficului rutier din Pitești

Săptămâna trecută, la Primăria Pitești, au avut loc mai multe discuții importante despre managementul traficului rutier din municipiu. Cu această ocazie s-a prezentat stadiul actual de implementare a proiectului „Crearea unui sistem de management al traficului și măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Pitești” - Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul căruia vor fi modernizate 38 de intersecții din municipiul Pitești.

 

A murit Constantin Bălăceanu Stolnici. În urmă cu o lună a vizitat pentru ultima dată comuna natală

Luni, 21 August 2023 10:30

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit, duminică - 20 august, la vârsta de 100 de ani. A fost un reputat profesor și medic, academician, descendent al unei vechi familii boierești. Chiar a fost considerat ultimul boier autentic.

Medic neurolog de profesie, Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost pionier în domeniul neurociberneticii, profesor de neuropsihologie şi anatomie a sistemului nervos, membru de onoare, printre altele, al Academiei Române.

Atenție, piteșteni! Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiu

Vineri, 18 August 2023 11:11

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de luni, 21 august, între orele 9:00 – 13:00, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Velişoara şi Grigoreşti.

Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia lucrărilor de racordare a conductei de apă din str. Velişoara la conducta principală.

„Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, transmite conducerea societății.

 

Pagina 9 din 448

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea