Probleme și soluții! Turismul argeșean - un mare semn de întrebare

Luni, 24 Iunie 2019 19:39

# Primarul de la Arefu: „S-au făcut Transfăgărășanul și Barajul Vidraru în 5 ani, noi lucrăm la proiect la Molivișu de 9 ani” # Omul de afaceri Gheorghe Badea: „E jenant să mergi la Vidraru cu o delegaţie de străini şi să vezi atâta mizerie!” # Dan Manu: „În 2018, accesul la Cetatea Poenari s-a făcut în grupuri însoţite de jandarmi. Acum și jandarmii au spus că nu mai au curajul să urce!” Săptămâna trecută, în sala de ședințe a Consiliului Județean Argeș, a avut loc o dezbatere foarte interesantă privind situația turismului din Argeș.

 

Proiect uriaș de gaze, depus de comuna Priboieni, spre finanțare

Luni, 24 Iunie 2019 19:23

În Priboieni s-au făcut, în ultimii ani, mulți pași spre civilizație: apă, canalizare, asfalt, iluminat public, teren de sport – sunt numai câteva realizări. Anul 2019 este anul implementării proiectelor. Asta după ce, din 2016 și până în prezent, atât din bugetul local, dar și cu ajutorul Consiliului Județean Argeș s-au alocat fonduri pentru realizarea de investiții în cele trei domenii prioritare: sănătate, educație și infrastructură:

5 milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Bascov

Luni, 24 Iunie 2019 19:21

# Pe lungimea reţelei de distribuţie sunt prevăzuți hidranţi de incendiu subterani sau supraterani
Bascovul este parte dintr-un amplu proiect cu fonduri europene derulat de societatea Apă Canal Pitești, proiect care urmărește  dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş. Astfel, în comună vor fi realizate investiții în valoare de aproximativ 5 milioane de euro în extinderea ori reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe 25 de străzi și de extindere a sistemului de canalizare pe alte 39 de străzi!

 

Două fetițe din Pitești se pregătesc să cucerească Hollywood-ul!

Luni, 24 Iunie 2019 19:07

În perioada 12 – 21 iulie 2019, două fetițe din Pitești vor participa la cel mai mare concurs de talente de la Hollywood - World Championships of Performing Arts, ediția a 23-a. La concurs sunt înscriși participanţi din aproximativ 70 de ţări. Două fetițe foarte talentate, cu multiple premii câștigate atât în țară cât și în străinătate, vor reprezenta România la concursul de talente de la Hollywood. Miruna Ioniță, de 10 ani, se pregătește la Centrul Cultural Mioveni și este înscrisă la trei secțiuni ale Concursului Mondial de Talente: două de „Modeling” și unul la ”Dans folcloric”, fiind singura reprezentantă a țării noastre la această secțiune.  Patricia Maria Mihail are 12 ani și va participa la secțiunea „Vocal”, la trei categorii: broadway, pop și world.

Trei urși împușcați de vânătorii Direcției Silvice Argeș, în 2019

Luni, 24 Iunie 2019 18:34

# Un al patrulea urs urmează să fie vânat în zona Berevoești

În Argeș, urșii s-au înmulțit semnificativ după ce în urmă cu câțiva ani a fost interzisă vânătoarea acestora. Astfel se face că, în județ, trăiesc, conform datelor oficiale, peste 1100 de urși deși efectivul optim al acestora ar trebui să fie de doar 280. Mai precis, sunt de patru ori mai mulți. Așa se justifică și numărul mare de pagube create de aceștia în ultimii ani.

 

Ion Mânzână, despre președintele PSD, Șerban Valeca: ... ”Până și pe Ceaușescu îl mai alegeau, așa, pe la un congres...”

Luni, 24 Iunie 2019 18:33

La conferința de presă de vineri, a PSD, susținută de vicepreședintele Ion Mânzână, am aflat multe lucruri interesante. Cum ar fi cel că votanții din Diaspora ar fi fost niște tatuați, care ar fi lovit în ușile unor ambasade... Credem că e vorba numai de o extrapolare a amfitrionului PSD-ist. Ce am mai aflat? Că parlamentarii de Argeș au cam venit, pe liste, gata aprobați de la București. Cu privire la așteptata demitere (sau demisie?) a președintelui Șerban Valeca, Ion Mânzână a avut declarații oarecum contradictorii, lăsând să se înțeleagă că acesta s-a cam învechit pe post. Apoi însă, întrebându-se, retoric, dacă există, touși un înlocuitor...

Luptă pentru putere la Vlădești, între doi membri PSD! Viceprimarul a fost schimbat din funcție la propunerea primarului

Luni, 24 Iunie 2019 18:10

Circ la Vlădești! Primarul Cristian Hristu Dică (PSD) a propus într-o ședință extraordinată a Consiliului Local schimbarea din funcție a viceprimarului Iustinian Leonard Șerban, tot din partea PSD. În ședința extraordinară a Consiliului Local Vlădești din data de 12 iunie 2019, Șerban a fost demis din funcție, după ce 9 consilieri au votat „pentru”, 2 au votat „împotrivă”, respectiv o abținere – a viceprimarului. Leonard Șerban a rămas doar consilier local în comună, asta după ce din august 2017 și până în octombrie 2018 a deținut funcția de viceprimar cu atribuții de primar, după ce actualul edil fusese demis de Prefectura Argeș.

 

Dosarul fostului șef de la Apele Române, în pronunțare

Luni, 24 Iunie 2019 18:08

Dosarul fostului șef al Apelor Române Argeș (ABAAV), este în pronunțare. Magistrații Tribunalului Argeș au stabilit ca aceasta să se facă pe data de 28 iunie (vinerea viitoare): ”Amână pronunţarea la data de 28.06.2019 având nevoie de timp pentru a delibera. Cu apel odată cu fondul. Pronunţată azi 21.06.2019 la Tribunalul Argeş, Secţia pentru Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei”.

Ziua comunei Popești, la a III-a ediție

Luni, 24 Iunie 2019 17:42

# Gheorghe Manea, general cu patru stele și Nicu Albu, director RAR - Argeș, au primit titlul de cetățeni de onoare ai comunei Popești

În zi de mare sărbătoare creștină, de Rusalii, ziua comunei a fost sărbătorită și la Popești. Manifestarea, ajunsă la ediția a III-a, a reunit foarte mulți locuitori ai comunei, dar și cetățeni din localitățile limitrofe, care s-au bucurat alături de oficialități de programul artistic pregătit de Primăria și Consiliul Local Popești. Cu acest prilej, primarul Ion Mihai a oferit, plachete de onoare, președintelui Dan Manu (Consiliul Județean Argeș), vicepreședintelui, Ion Mînzînă, prefectului și subrefectului județului Argeș, senatoarei Cristina Stocheci, deputatei Simona Bucura-Oprescu. 

 

Petrecere de o zi și o noapte la Hârsești, de ziua comunei

Luni, 24 Iunie 2019 17:36

Duminica trecută a avut loc cea de-a șasea ediţie a Sărbătorii Căluşului – Rusaliile la Hârseşti. Ziua comunei Hârseşti este sărbătorită chiar în Duminica Rusaliilor, pe terenul din spatele Căminului Cultural și Primăriei, iar sărbătoarea organizată de primarul Ion Moloiu, aflat la al doilea mandat, a fost, și de această dată, una pe măsura aşteptărilor. Sute de localnici, dar şi oameni din comunele învecinate, au fost prezenţi la marele eveniment, în acest an împlinindu-se şi 395 de ani de atestare documentară a localităţii.

Senatorul Iani Popa vorbește o dată pe an în Parlament

Luni, 10 Iunie 2019 15:51

# Analiza activității deputaților și senatorilor argeșeni # În 2 ani și jumătate, deputații Nicolae Velcea și Radu Vasilică au vorbit în plen puțin peste 10 minute

După 2 ani și jumătate în Parlament, unii dintre aleşii argeșeni s-au remarcat mai degrabă prin scandaluri și schimbări de partide, şi mai puţin prin eficienţă. Așa se pare că interesul cetățenilor a devenit mai degrabă o opțiune, ci nu o obligație. Mai mulți parlamentari de Argeș, în acest mandat, au luat cuvântul în plen doar de câteva ori, fie să-şi citească declaraţiile politice, fie când și-au depus jurământul de investitură  sau atunci când au anunțat că trec de la o formațiune politică la alta.

 

Probleme pentru frații Penescu! Gheorghiță Pieca, fostul administrator al PIC, și-a recunoscut vina în dosarul delapidării de 3 milioane de euro

Luni, 10 Iunie 2019 15:48

La Tribunalul Argeș se judecă dosarul în care frații Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment, sunt acuzați de procurori pentru delapidare. Alături de cei doi a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală Gheorghiţă Pieca, fostul administrator al societăților menționate. De asemenea, Lucia Weiss, fostul director economic în cadrul celor două firme, este cercetată pentru complicitate la evaziune fiscală.

Primarii de la Albota și Bascov, citați în dosarul fostului patron de la „Atac de Argeș”

Luni, 10 Iunie 2019 15:46

# În primă instanță, Florin Paraschivescu (foto) a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj

Judecătoria Pitești l-a condamnat, pe 21 noiembrie, pe Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”. Acesta a primit şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Sentinţa nu a fost definitivă, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Pitești. Instanța a stabilit ca la termenul din 14 iunie să fie citați Ion Dumitru, primarul de la Albota, parte civilă în dosar, și Gheorghe Stancu, edilul de la Bascov, care este parte vătămată în aceeași cauză. De asemenea, în dosar urmează să fie audiați mai mulți martori.

 

După ce a pierdut, în primă instanță, la Popești, procesul cu Primăria și Consiliul Local, nepotul fostului primar a făcut recurs

Luni, 10 Iunie 2019 15:42

La Popești, este pe cale să înceapă o nouă luptă, un nou proces. De fapt, este doar o continuare a luptei vechi, pentru că nepotul fostului primar, administrator al unei societăți cu profil agricol, a formulat, la Curtea de Apel, recurs, pentru procesul pe care l-a pierdut, la Tribunal, cu instituția sus-amintită.
Așa cum am mai scris, disensiunile au început în urma unui control al Curții de Conturi, care a descoperit nereguli privitoare la contractele de arendă, la modul de înregistrare al acestora.

Curtea de Apel București începe judecarea apelului în dosarul „Hexi Pharma”

Luni, 10 Iunie 2019 15:38

# Conform deciziei primei instanţei, compania a fost obligată să plătească despăgubiri către mai multe spitale din Argeș
Pe 27 iunie, la Curtea de Apel București începe judecarea apelului în dosarul „Hexi Pharma”. În urma hotărârii instanței de fond, Flori Dinu, directorul general al companiei, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare, iar Mihail Leva, directorul de producție, a primit 3 ani și 8 luni de închisoare. Tribunalul Bucureşti a dispus ca Hexi Pharma să fie condamnată la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane de lei, pentru că a vândut dezinfectanți diluați spitalelor din România.

 

Schimbare la Inspectoratul Școlar! În august îi expiră contractul și lui Tudosoiu

Luni, 10 Iunie 2019 15:34

Inspectorul școlar general adjunct Mihaela Crișan a fost înlocuită din funcție după ce acesteia i-a expirat perioada contractuală. În locul ei, Ministerul Educației l-a numit în funcție pe profesorul de fizică Sorinel Fusea. De asemenea, în august îi expiră contractul și inspectorului școlar general Dumitru Tudosoiu.
Săptămâna trecută a avut loc o primă schimbare la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș. În 2015, Mihaela Crișan a dat concurs pentru postul de inspector școlar general adjunct reușind să obțină postul.

Florin Frătică, urmărit penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Luni, 10 Iunie 2019 15:30

# Parchetul Tribunalului București actualizează informațiile despre averea fostului primar din Bradu

Informațiile privitoare la sechestrul pe bunurile fostului primar din Bradu, Florin Frătică, actualizate. Procurorii Parchetului Tribunalului București au decis, recent, să solicite noi informații, față de averea lui Frătică, în dosarul în care, acesta, a stat la ”beciul domnesc” peste o jumătate de an.

 

Eveniment inedit! Festival de C’Arte, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 10 Iunie 2019 15:23

În perioada 13-16 iunie 2019, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș și Consiliul Judeţean Argeș, în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești, organizează a III-a ediţie a Festivalului de C’Arte, dedicată Anului Cărții în România.

 

Chestionarul de feedback al pacientului, un adevărat eșec la Spitalul Județean Argeș

Luni, 10 Iunie 2019 15:19

# Deși la chestionar ar trebui să răspundă pacienții externați, acesta este trimis prin SMS și celor care au fost doar consultați # 12,95% dintre pacienții Spitalului, care au completat formularul, susțin că li s-au solicitat atenții din partea medicilor sau asistentelor

Chestionarul de feedback al pacientului este un mecanism implementat în spitalele publice din țară la sfârșitul anului 2016. Rolul său este acela de a reliefa părerile pacienților despre serviciile medicale pe care le-au primit în perioda internării lor într-un spital, dar nu numai. Prin acest sistem s-a încercat îmbunătățirea serviciilor de sănătate. 

 

La Mănăstirea Râncăciov, monument istoric de importanță națională, hramul s-a ținut printre schele

Luni, 10 Iunie 2019 15:14

Mănăstirea Râncăciov, monument istoric de categorie ”A”, lăcaș de cult a cărui vechime se pierde în negura vremurilor, și-a prăznuit, săptămâna trecută, hramul. De Înălțare, numeroși credincioși au căutat liniștea sufletească în curtea și în incinta localizate într-un punct destul de îndepărtat față de centrul comunei. Cei care au venit pe jos, s-au bucurat de flori, de aerul curat. Cei cu mașina au mai păcătuit, din cauza drumului plin de gropi. Cu toții s-au simțit, însă, în timpul slujbei, mai aproape de Dumnezeu, mai liniștiți, mai curați.

Peste 6.000 de intervenții operatorii la neurochirurgia Spitalului Județean!

Luni, 10 Iunie 2019 14:04

# Performanța aparține șefului Secției, prof. univ. dr.  Mihai Popescu (foto)

S-au împlinit, primăvara  aceasta,  14 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe), unde persoanele străine nu sunt primite, așa cum este normal! Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, mii și mii de intervenții chirurgicale!

 

Pagina 9 din 176

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea