Patru sportive din Mioveni selectate în lotul național de oină

Luni, 07 Noiembrie 2022 11:43

Patru sportive ale CS Dacia Mioveni 2012, Farcaș Georgiana, Pantazoiu Ștefania, Crețu Alexia și Manea Ștefania, au făcut parte din echipa lotului național de oină care a participat în Republica Moldova la tradiționala Cupă a Unirii.


Prof. Filofetia Dumitru, antrenorul secției de oină a CS Dacia Mioveni 2012, a fost și antrenorul echipei naționale de oină – feminin. Competiția s-a derulat în data de 22 octombrie, la Chișinău - Ghidighici.
Echipa națională feminină de oină a României a câștigat Cupa Unirii, dar cel mai valoros câștig l-a avut sportul nostru național, care a unit pentru aceeași pasiune, români cu români.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUȚĂ

Luni, 07 Noiembrie 2022 10:40

VACCINĂRILE FICTIVE

Motive şi iar motive,
Contra-cost nu au durut,
Pentru că au fost fictive...
Bine că nu s-au făcut!

Zece elevi de la Școala Gimnazială Băiculești merg în Italia, în cadrul unui proiect Erasmus+

Duminică, 06 Noiembrie 2022 11:58

 

O echipă de zece elevi de la Școala Gimnazială Băiculești participă, în perioada 6-12 noiembrie, în orașul italian Milano, în cadrul proiectul international Erasmus + „Cut! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118”.

Sunt implicați opt parteneri din șase țări europene, România fiind reprezentată de elevii Școlii Gimnaziale Băiculești. Copiii sunt însoțiți de profesorul Cosmin Mazilescu - inițiatorul și coordonatorul proiectului și de profesoara Camelia Pătru. În cadrul proiectului mai participă trei instituții de învățământ din Italia și câte una din Polonia, Franța, Belgia și Grecia.

 

Elevii Liceului "Dinu Lipatti" au pictat locul de joacă de la Spitalul de Pediatrie

Duminică, 06 Noiembrie 2022 11:14

Spitalul de Pediatrie va avea unul din cele mai frumoase locuri de joacă din județ, pentru că, de săptămâna trecută, curtea interioară a spitalului a devenit o adevărată lume de basm.

În urma unei investiții prin care la spital a fost amenajat un bazin pentru rezerva de apă, a fost construit și un zid de susținere a dealului din spatele spitalului. Acest zid a devenit o carte de povești, prin munca de mai bine de o lună a elevilor și profesorilor de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Zi de zi, grupe de câte 40 de copii au pictat zidul care a devenit o operă centrală a acestui spațiu care este deja în curs de transformare într-un loc de joacă destinat copiilor internați la Spitalul de Pediatrie.  

Mioveni: De la 1 noiembrie se depun cererile pentru subvenții la încălzire

Duminică, 06 Noiembrie 2022 11:12

 

# Pentru a putea beneficia de ajutoare, cei care le solicită trebuie să aibă venituri maxime de 1.386 lei/membru de familie

Direcția de Asistenţă Socială din Primăria Mioveni primește, începând din 1 noiembrie 2022, cereri pentru acordarea ajutorului vizând încălzirea locuinţei pentru sezonul rece.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acordă începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective, începând cu luna următoare pentru cei ce au depus documentele după data de 20 a lunii, începând cu luna depunerii cererii pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data depunerii cererii.

 

Sfârșit de proces între Universitatea din Pitești și afaceristul Daniel Otobîcu. Miza: 3 milioane de lei

Joi, 03 Noiembrie 2022 08:47

# Cinci ani de judecată. Casa Universitarilor este și acum încuiată și adună praf, frunze și ani…

De cinci ani, la Tribunalului Argeș, s-a judecat dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”. Povestea începe în urmă cu mulți ani, prin 2008, atunci când la fostul restaurant Panoramic au fost realizate mai multe lucrări de construcții, recompartimentare, modernizare etc., în urma unui contract de sponsorizare încheiat cu Otobîcu. S-a constatat că respectivele lucrări au fost făcute fără autorizații legale. Pe fir a intrat Primăria Piteşti care a dispus atunci fie oprirea executării lucrărilor și intrarea lor în legalitate, fie aducerea imobilului la starea iniţială. De atunci Casa Universitarilor a rămas în conservare, până în anul 2021 când au fost desfășurate ample lucrări de reabilitare, clădirea fiind, în sfârșit, readusă la starea inițială.

Un nou caz similar cu Bulevardul Pardon, la Câmpulung. Bloc de locuințe sociale - construit ilegal

Joi, 03 Noiembrie 2022 08:42

Situația se repetă la Câmpulung! Prefectul Radu Perianu a cerut în instanţă anularea autorizaţiei de construcţie a Bulevardului Pardon, după un control al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), care constata în martie 2022 nereguli în documentația necesară realizării investiției. La câteva luni distanță, prefectul susține că la Câmpulung a apărut o nouă situație de nelegalitate. Și tot în urma sesizării ISC. Primărița Elena Lasconi a fost amendată cu 10.000 de lei.

 

 

Protocol de colaborare între CNAIR și autoritățile din Argeș pentru construcția Drumului Expres A1-Pitești-Mioveni

Joi, 03 Noiembrie 2022 08:33

Ion Mînzînă, președintele Consiliul Județean Argeș, și Cristian Pistol, directorul CNAIR, au semnat un protocol de colaborare între CNAIR și autoritățile din județul Argeș pentru construcția Drumului Expres A1-Pitești-Mioveni. Semnarea protocolului a avut loc în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.


CNAIR se ocupă de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Argeș de derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de monitorizarea implementării și a serviciilor executate în cadrul procesului de elaborare a studiului.


Proiectul “Drumului expres Pitești – Mioveni”  va fi depus spre finanțare în perioada de programare 2021 – 2027.   

Dosarul vaccinărilor fictive în Argeș. Și-au recunoscut faptele

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 14:22

Continuă cercetările în dosarele vaccinărilor fictive din Argeș. Deși procurorii argeșeni au deschis mai multe dosare penale, în care se fac cercetări asupra unor persoane acuzate că pretindeau sau ofereau, după caz, diverse sume de bani pentru a elibera sau primi certificat verde, până în acest moment niciunul nu a fost trimis în judecată. Vaccinarea la chiuvetă ar fi avut loc în mai multe centre din județ. Este vorba de un centru de vaccinare din Mioveni, unul din Mărăcineni și la cel din comuna Bradu. Recent, au fost încheiate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș trei acorduri de recunoaștere a vinovăției în dosarul vaccinărilor fictive de la Centrul de vaccinare Bradu.

 

Expoziția de fotografie „Puncte de vedere, de Mihaela Stănciulescu - la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 13:32

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă expoziția „Puncte de vedere”, disponibilă în perioada 9 -23 noiembrie 2022. Expoziția prezintă o selecție de fotografii, realizate de Mihaela Stănciulescu, din arhiva personală. Vernisajul va avea loc miercuri,  9 noiembrie a.c., începând cu ora 18:00, la sediul Fundației, situată în Pitești, str. Armand Călinescu nr.2 .

Primarul din Mioveni trage un nou semnal de alarmă cu privire la funcționarea spitalului local

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 11:12

# Ion Georgescu: „Mă fac frate cu necuratul ca să trec iarna!”

# Ion Georgescu: „Așa cum merg lucrurile... în decembrie sau în ianuarie VOM  FI  ÎN  FALIMENT!”

Edilul Mioveniului, Ion Georgescu, trage un nou semnal de alarmă cu privire la criza din energie, la prețurile din ce în ce mai aberante care împovărează bugetul orașului. Spital, Sala Sporturilor, Centru Cultural, școli, grădinițe, rețea întinsă de iluminat public – toate sunt atribute ale civilizației care însă, alături de multe altele, vin cu facturi din ce în ce mai mari. Prețul necontrolat al energiei face imposibilă orice previziune. Nu poți construi un buget serios cu asemenea creșteri. Întrebat de felul în care va gestiona, în lunile următoare, situația primului spital construit de o administrație locală în ultimii 31 de ani, Ion Georgescu ne-a răspuns șocant!

 

 

Pe 9 noiembrie va avea loc Gala UPIT 60

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 11:02

Universitatea din Pitești celebrează 60 de ani de învăţământ universitar în judeţul Argeș! Astfel, la 1 octombrie 1962, prin deschiderea Institutului Pedagogic de 3 ani (facultăţile Filologie, Matematică, Ştiinţe naturale), oraşul Piteşti devenea Centru Universitar. Pentru a marca șase decenii de activitate, conducerea UPIT organizează un eveniment aparte. Astfel, pe 9 noiembrie va avea loc Gala UPIT 60. Va fi o zi plină de evenimente.

Radu Perianu, la un an de mandat: „La Prefectura Argeș am găsit o echipă foarte bună!”

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 11:00

Săptămâna trecută, prefectul Radu Perianu a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul activității sale la un an de la preluarea funcției.  Cu această ocazie, prefectul județului Argeș a lăudat echipa pe care a găsit-o în instituție.
„La Instituția Prefectului Județului Argeș am găsit o echipă foarte bună, cu profesioniști, cu oameni care înțeleg să-și îndeplinească activitățile cu seriozitate, iar acest mod l-am evaluat prin prisma avocatului care de regulă este critic la adresa celorlalți și și-ar dori o îmbunătățire cât mai rapidă a situației. Nu a fost cazul la Prefectura Argeș. Sunt niște oameni extrem de bine pregătiți care înțeleg să-și îndeplinească obligațiile de serviciu cu maxim profesionalism.

 

Clinica Dr. TEO - zâmbim oricând împreună!

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 08:21

 

Clinica Dr. TEO a adus pe piața de profil un nou concept: OPEN TO SEE care întărește încrederea pacienților prin transparența actului medical și siguranța că necesitățile lor le sunt îndeplinite. De aceea, pentru fiecare caz în parte echipa de medici concepe un plan de tratament individualizat,
care ține cont atât de particularitățile clinice, cât și de dorințele și așteptarile pacientului.

Tel.: 0736/407.404, 0786/529.684

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Trei școli din Argeș au fost renovate de asociația BookLand

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 08:12

# Investiție totală de aproximativ 175.000 de euro
„Împreună construim oameni” e deviza asociației BookLand, care în ultimii doi ani a renovat trei unități de învățământ din județul Argeș. Acum elevii se bucură de școli noi pentru un viitor mai bun! În anul 2021, ONG-ul a reabilitat Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domneşti și Școala Gimnazială Moșoaia, iar în acest an a fost renovată Școala Primară Metofu din comuna Poiana Lacului.

 

 

O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor la Mioveni

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 07:27

În perioada 22-23 noiembrie, în perimetrul zonei de picnic Făget, se va derula o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună, cu sau fără stăpân. Campania este organizată cu sprijinul Asociației Tierhilfe Hoffnung – adăpostul de câini Smeura. Programările se fac la numărul de telefon 0733.438.006, în intervalul orar 8.00 – 16.00.

”Bilete de papagal”, un ziar atât de mic

Marţi, 01 Noiembrie 2022 22:42

Pe 2 februarie 1928 a apărut primul număr al ziarului de mici dimensiuni, cu apariție zilnică,  Bilete de papagal.
Fondat de Tudor Arghezi, ziarul cu dimensiunile de 32x12 cm, a fost publicat în patru pagini, ce cuprindeau: proză, poezie, epigrame, cronici, teatru, aforisme, manualul bunului profesionist, manualul bunului zodier. Primele două numere au fost publicate integral de Tudor Arghezi, în calitate de director fondator. Începând cu numărul 3, semneză în calitate de colaboratori: George Topîrceanu, Otilia Cazimir, Mihail Sadoveanu, Ionel Teodoreanu, Urmuz, Demonstene Botez, Eduard Sbiera, Constanța Marino-Moscu, Eugen Ionescu, Sanda Movilă, Liviu Deleanu, George Bogza.

 

Plata facturii apă canal prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Simplu și la îndemână!

Marţi, 01 Noiembrie 2022 22:30

Aplicaţia "PayPoint"

Aplicația PayPoint și utilizarea ei, este 100% gratuită. Nu există niciun cost sau comision ascuns, nicio limită pe numărul de facturi sau operațiuni efectuate. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare sub denumirea “PayPoint”, în Play Store şi App Store.

Fostul arbitru internațional, Alexandru Tudor, naș de botez, la Pitești

Marţi, 01 Noiembrie 2022 13:47

Fostul internațional al fluierului, Alexandru Tudor (Brad Pitt al arbitrajului) a devenit, la sfârșitul săptămânii trecute, părinte spiritual pentru micuța Roberta Ioana Enache. Este vorba de fetița antrenorului de fotbal Robert Enache, care antrenează echipa de tineret a clubului F.C. Argeș. Creștinarea s-a făcut la biserica din Hințești (Moșoaia), apoi petrecerea s-a mutat la Restaurantul Capitol.
Alexandru Dan Tudor  s-a retras din activitatea de arbitraj, în prezent fiind angajat al clubului FCSB. Este arbitrul cu cele mai mai multe partide de Liga I, 382. Se află pe lista FIFA din 2001.

 

Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica din București negociază crearea unei Universități Naționale

Marţi, 01 Noiembrie 2022 12:46

Universitatea din Pitești și Universitatea Politehica din București au început negocierile în vederea constituirii unei Universități Naționale. Prima întâlnire a avut loc săptămâna trecută, iar din partea UPIT au participat rectorul Dumitru Chirleșan și președintele Senatului universitar Mihaela Diaconu. În fața conducerii UPB, cei doi au susținut ideea menținerii autonomiei Centrului Universitar Pitești. Noțiunea de ,, Universitate Națională” este un concept nou în sistemul educational din România și, pentru a putea fi pus în practică, este nevoie de noi reglementări legislative.

Omagiu academicianului Eugen Simion

Marţi, 01 Noiembrie 2022 12:45

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș aduce un sincer omagiu marelui nostru critic și istoric literar, prof.univ.dr. Eugen Simion, președintele Academiei Române (1998-2006), care s-a stins din viață în data de 18 octombrie 2022.  
Eugen Simion s-a născut la 25 mai 1933, în comuna Chiojdeanca din județul Ploiești. A fost coleg cu Nichita Stănescu la Liceul „Sfinții Petru și Pavel” din Ploiești (azi Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești). În perioada 1952-1957 a urmat Facultatea de Litere a Universității din București, printre profesorii săi fiind: Tudor Vianu, Alexandru Graur, Iorgu Iordan, Alexandru Rosetti.

 

Pagina 9 din 393

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea