Creditorii firmei italianului Inquietto sunt invitați să trimită documente la Tribunalul din Napoli

Marţi, 28 Februarie 2023 08:19

Săptămâna trecută, într-o publicație din Argeș a apărut o notă de informare care, credem noi, interesează pe mulți cetățeni, mai ales din Pitești.

Notă de informare a tuturor creditorilor societății Daniela Constructii SRL:

Subscrisa, Daniela Construcții SRL, în faliment/in bankruptcy/en faillite, CUI: 22641200, având sediul social în mun.Pitești, str.Ion Minulescu nr.9, Spațiul comercial 2, bl.M5, parter, jud.Argeș, număr de ordine în Registrul Comerţului J3/2166/2007, prin reprezentant legal lichidator judicar Insolvenţa SM SPRL, CIF: RO26020710, având numărul RFO II-0405 la înscrierea în Tabloul practicienilor în insolvenţă, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , urmare a celor dispuse în ședința de judecată din 16.02.2023, ora 11.00, din Noul Palat de Justiție din Napoli, Turnul B, având ca obiect verificarea în Dosarul penal nr.13200/14Rg Nr a creanțelor tuturor creditorilor împotriva averii societății în faliment, vă informăm că această cauză a fost amânată pentru data de 15.03.2023.

 

 

Expoziție de artă decorativă la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 27 Februarie 2023 11:23

 

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, va găzdui expoziția de artă decorativă ce include pictură, creație vestimentară, tapiserie și accesorii intitulată ”Pasiune, creație și artă”, a artistei Rodica Venera Mihalache, fostă profesoară la Colegiul Tehnic ”Armand Călinescu” din Pitești.

Vernisajul expoziției va avea loc în holul central al bibliotecii, miercuri, 1 martie 2023, la ora 1300, moderatoarea evenimentului fiind poeta Denisa Popescu, lucrările artistei putând fi admirate pe simeze până la finele lunii martie.

Au început înscrierile la Pitești Half Marathon, ediția a 4-a!

Luni, 27 Februarie 2023 11:11

S-au deschis înscrierile pentru cea de-a patra ediție a competiției sportive Piteşti Half Marathon, ce va avea loc în acest an, într-o zi de duminică, pe 7 mai.

Dacă îți dorești să faci parte din această experiență sportivă și distractivă, te poți înscrie la oricare dintre cele trei probe: cros, cursă populară sau semimaraton, iar dacă o faci în următoarele două săptămâni, vei beneficia de taxa de participare redusă!

Piteşti Half Marathon este un eveniment anual, ce reunește alergători de toate vârstele și nivelurile de pregătire fizică, pentru a experimenta împreună satisfacția de a trece linia de sosire, indiferent de timpul în care au reușit să parcurgă traseul.

 

Procurorul Daniel Vișan a cerut să iasă la pensie. Ce a decis CSM

Luni, 27 Februarie 2023 11:07

Daniel Vișan (foto), unul dintre cei mai apreciați procurori ai Argeșului, a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Reunită în ședință pe 21 februarie, secția pentru procurori a CSM a decis, însă, amânarea analizării cererii de eliberare din funcție prin pensionare a lui Daniel Vișan, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Daniel Vişan, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a solicitat eliberarea din funcţie prin pensionare, având o vechime de peste 25 de ani în profesie. Vișan a fost absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. A început cariera de procuror în oraşul natal, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Din 1998 vine în județul Argeş unde lucrează mai întâi ca procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Ulterior ocupă funcţia de procuror-şef al Biroului de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate din cadrul acestei unităţi de parchet, iar în cele din urmă pe cea de prim-procuror. Urmează ca solicitarea de pensionare a lui Daniel Vișan, să fie analizată de CSM într-o ședință viitoare.

DIICOT Pitești – Peste jumătate dintre cauzele de soluționat au ca obiect traficul de droguri

Luni, 27 Februarie 2023 11:05

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Pitești a prezentat raportul de activitate pentru anul 2022. Instituția condusă de procurorul șef Antonia Diaconu a avut, pe parcursul anului trecut 1.332 de cauze de soluționat. Dintre acestea, cele mai multe au avut ca obiect infracțiunile privind traficul de droguri.

„Din numărul cauzelor de soluționat ponderea cea mai însemnată au avut-o cauzele având ca obiect infracțiunile de trafic de droguri (59,23 % - 789 cauze din 1.332), urmată de cauzele având ca obiect infracţiunile de criminalitate informatică (13,36% - 178 cauze din 1.332), cauzele având ca obiect infracțiunea de pornografie infantilă (10,96%-110 cauze din 1.332), cauzele având ca obiect infracțiunile de trafic de persoane şi proxenetism (7,51% - 100 cauze din 1.332 cauze), cauzele având ca obiect infracţiunile economice (2,63%-35 cauze din 1.332 cauze), cauze având ca obiect infracţiunile de spălare de bani (2,55%-34 cauze din 1.332).”, se arată în raportul de activitate al instituției.

 

O învăţătoare din Argeş a câştigat Locul I la Gala ,,Profesorul Anului din mediul rural 2023”

Luni, 27 Februarie 2023 11:01

Scriam, săptămâna trecută, despre devotamentul învăţătoarei Nicoleta Gavrilă, care predă la Şcoala Gimnazială Valea Mănăstirii din comuna Țițești, singurul dascăl din Argeş, nominalizat la o gală naţională de profil. Povestea învăţătoarei, dar şi a copiilor pe care-i ajută să devină oameni mari a impresionat tot judeţul. Iar eforturile Nicoletei Gavrilă au fost încununate cu un succes răsunător: Locul I la Gala ,,Profesorul Anului din mediul rural", la categoria „Prevenirea abandonului Școlar”.

Autostrada Bucureşti-Piteşti va avea 3 benzi de circulaţie pe sens!

Luni, 27 Februarie 2023 10:51

Schimbări importante de infrastructură! CNAIR a anunţat că a realizat documentaţia pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A1, Bucureşti – Piteşti. Durata contractului de proiectare este de 18 luni, din care 17 luni pentru realizarea a trei studii de fezabilitate.

”După validarea documentaţiei, CNAIR va putea lansa licitaţia propriu-zisă aferentă contractului de proiectare. Proiectul are ca scop creşterea capacităţii de transport şi eliminarea blocajelor de trafic, asigurând un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier”, a transmis CNAIR, într-un comunicat de presă.

 

Cristian Gentea, după ce a fost reales președinte al PSD Pitești: „Voi candida pentru un nou mandat de primar”

Luni, 27 Februarie 2023 10:43

 

Sâmbătă, 25 februarie, la Filarmonica Pitești, a avut loc ședința de alegeri a PSD Pitești. Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a obținut un nou mandat de președinte al organizației municipale, funcție pe care o ocupă, cu rezultate excelente, încă din anul 2010. Cristian Gentea a fost unica propunere pentru conducerea organizației și a fost votat în unanimitate.

La eveniment au fost prezenți Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean, vicepreședinții CJ Argeș – Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, mai mulți edili argeșeni, dintre care amintim pe Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, Ion Drumitru, primarul de la Albota, Dan Stroe, primarul de la Bradu, Gheorghe Stancu, primarul de la Bascov, precum și mai mulți parlamentari argeșeni: deputații Simona Bucura Oprescu și Nicolae Georgescu și senatorii Cristina Stocheci și Ovidiu Puiu.

Încă un imperiu din Argeș se prăbușește! Fostul colos C.N.C.D., scos la vânzare, pe bucăți

Miercuri, 22 Februarie 2023 11:24

# Se vând și mașinile folosite de conducerea firmei # Autobuzele penale din afacerea CNCD-Publitrans-Girexim, scoase la vânzare prin negociere directă. Adică se vor da aproape degeaba!

Istoria e plină de imperii care au devenit țărână. La o scară mult mai mică, și imperiul care s-a numit CNCD se destramă, fiind scos la vânzare, bucată cu bucată. Firmă care s-a scufundat economic odată cu acuzațiile de natură penală din afacerea transportului public de călători din Pitești, afacere în care au mai fost implicate și firmele Girexim și Publitrans.

 

Fostul șofer al șefului IPJ Argeș a vrut să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției

Miercuri, 22 Februarie 2023 09:47

# Cazul polițistului care a convins doi colegi să nu îi rețină permisul de conducere

Agentul de poliție Daniel Dogaru, fostul șofer al comandantului IPJ Argeș, a fost prins de radar, în ianuarie 2022, în timp ce mergea cu mașina cu 145 km/h, în Pitești. A fost oprit de agenții Emanuel Mihai Croitoru și Marius Cătălin Grigore. La rugămintele acestuia, în final, polițiștii de la Biroul Rutier nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. Prevederile legale impuneau ca șoferul să fie sancționat cu amendă și să i se suspende dreptul de a conduce pentru 90 zile. Însă Daniel Dogaru a insistat să nu fie el cel sancționat, ci soția sa, pasager în mașină, iar polițiștii s-au conformat. Nu au luat un mic detaliu în calcul, ci anume că unii dintre ei erau, deja, urmăriți de către Direcția Generală Anticorupție  într-un dosar de luare de mită.

 

Comedie de zile mari la Topoloveni

Miercuri, 22 Februarie 2023 09:16

Pe 10 martie, la ora 18:30, actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Paula Chirilă vă invită  la o comedie politică la nivel înalt: ”Cafeaua domnului ministru”. ”De fapt, vă invit să începem războiul. Războiul comediei împotriva prostiei, războiul râsului împotriva celor care ne vor triști. Personajele? Cât se poate de contemporane”, spune Bebe Cotimanis.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Cultură “Pr.Ion Ionescu “Topoloveni. Prețul biletului: 50 RON. Vă așteptăm să vă luați prin cultură doza de umor necesară pentru fiecare!

 

Cel mai leneş parlamentar de Argeş: „Ar fi trebuit să se lucreze mai mult la imaginea Parlamentului”

Miercuri, 22 Februarie 2023 08:10

# Doar 9% dintre români au încredere în aleşii de la Casa Poporului!

Potrivit unui recent sondaj de opinie publicat de presa centrală, numai 9% dintre români au încredere în Parlament. În fruntea clasamentului rămân Armata, Pompierii și Biserica. Deputatul Daniel Constantin, cel mai leneş şi cel mai absent parlamentar de Argeş, a vorbit la emisiunea „Puterea Ştirilor”, despre această situaţie, în care Parlamentul e pe ultimele locuri în încrederea românilor.

PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Miercuri, 22 Februarie 2023 08:07

# Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO  - Zâmbim oricând împreună!

Multitudinea de  inovații tehnologice în medicina dentara poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficienta  consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

 

Eveniment cultural la Pitești: Poveste de Iubire

Miercuri, 22 Februarie 2023 07:55

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești organizează Spectacolul muzical-artistic sub genericul „Poveste de Iubire”, sâmbătă, 25 februarie, de la ora 18.00, în Sala de concerte a Filarmonicii Pitești.

Evenimentul stă sub semnul Dragobetelui, sărbătoarea iubirii la români, dar și a Mărțișorului și Zilei Internaționale a Femeii, a primăverii și a renașterii vegetale și spirituale.

Manifestarea va cuprinde recitaluri muzicale susținute de Grupul Folk „P620” (coordonator Andrei Bulf), Ansamblul Folcloric „Zavaidoc” (coordonator, Valentin Grigorescu) și momente artistice oferite de Clubul „Total Dance” (coordonator, Alfred Schieb) și de „Nicoleta Andrei&Olimpic Argeș Gym” (coordonator, Nicoleta Andrei). Prezintă studenta la actorie Loredana Dicu. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Un primar PSD sare în apărarea prefectului Radu Perianu!

Marţi, 21 Februarie 2023 12:08

În ultimele zile, prefectul Radu Perinau a fost ţinta unor atacuri murdare. După ce Prefectura Argeş a pierdut procesul cu Primăria Câmpulung, pe speţa Bulevardului Pardon, au început insultele şi calomniile. Asta pentru că unii confundă administraţia cu politica şi dialogul cu circul. Şi în toată nebunia asta, un primar PSD sare în apărarea liberalului Radu Perianu.

Nimeni altul decât edilul comunei Albota, Ion Dumitru, a postat pe contul său de socializare un mesaj în care se declară de partea prefectului de Argeş.

 

„Școala altfel”, cu salvamontiștii argeșeni

Marţi, 21 Februarie 2023 11:54

Salvamont Argeș susține diverse activități în cadrul programului ”Școala altfel”.

„Având în vedere faptul că în perioada următoare vor fi foarte multe activități în cadrul programului ”Școala altfel” organizate de instituțiile de învățământ, Serviciul Public Județean Salvamont Argeș, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, susține - pe baza unor acorduri anterior încheiate între instituția noastră și școala respectivă - diverse activități de popularizare a specificului de salvare montană, a mersului pe munte și comportamentului în natură.

Acestea constă în prezentarea de slide-showuri cu fotografii montane, explicarea activității noastre, prezentarea echipamentului specific, eventual a câinilor de avalanșă. Ele se vor desfășura pe parcursul a 1-2 ore, în funcție de vârsta, capacitatea de înțelegere și de concentrare a copiilor. Inițierea unei astfel de colaborări se face printr-un e-mail pe adresa noastră  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  în care se specifică școala, numărul de clase participante, numărul de elevi, vârsta acestora și perioada propusă.

Gelu Tofan, mesaj către liberali: „Rămân o piatră tare în PNL indiferent de ce se întâmplă”

Marţi, 21 Februarie 2023 11:26

După scandalul din Consiliul Local Pitești, unde Ana Stan a fost dată afară din sală, în timpul ședinței, de către Sorin Apostoliceanu, a urmat excluderea sa și a viceprimarului Gelu Tofan din PNL Pitești. Ambele evenimente s-au petrecut într-o singură zi, pe 16 februarie, la interval de doar câteva ore. Decizia de excludere a celor doi liberali a fost luată cu majoritate de voturi de către Biroul Politic Local al PNL Pitești. În cazul lui Gelu Tofan, decizia a fost luată cu 22 de voturi pentru excludere, 2 ,,împotrivă”, 3 ,,abțineri” și unul nul. În privința Anei Stan, 26 de membri au votat pentru excludere, 2 abțineri și un vot împotrivă.

 

 

O învăţătoare din Argeş - model de bună practică la nivel naţional!

Marţi, 21 Februarie 2023 11:03

Argeşul are cu ce se mândri! O învăţătoare din comuna Ţiţeşti este singurul dascăl din județ care a fost nominalizat la o gală destinată cadrelor didactice din mediul rural și organizată de un ONG, la nivel național. În contextul în care tot mai mulţi profesori se plâng de condiţiile şi de salariile din învăţământ, Nicoleta Gavrilă, care predă la Şcoala Gimnazială din satul Valea Mănăstirii, comuna Ţiţeşti, dovedeşte extraordinare calităţi umane şi profesionale. Un bun exemplu pentru mulţi profesori din ziua de azi...

Comuna Ţiţeşti este considerată zonă defavorizată, iar abandonul şcolar este un real pericol, din cauza sărăciei în care trăiesc multe familii. Cu toate acestea, învăţătoarea Nicoleta Gavrilă a reuşit să nu piardă niciun copil. Dacă elevii nu au avut caiete, pixuri şi îmbrăcăminte, învăţătoarea s-a ocupat personal ca cei mici să aibă tot ce le trebuie. Mai nou, elevii primesc o masă la şcoala, prin Programul Naţional „Masă caldă”, dar au fost momente când chiar învăţătoarea se îngrijea ca elevii ei să aibă zilnic ceva de mâncare.

 

Sacrificiu maxim! Emanuel Soare a criticat PNL-ul la -4 grade C

Marţi, 21 Februarie 2023 10:22

Politica cere sacrificii! O dovedeşte Emanuel Soare, preşedinte al Partidului Forţa Dreptei Argeş, omul care, câţiva ani, a avut funcţii grase în Argeş, pe spinarea PNL-ului. Mai nou, conduce un partid condus la centru de Ludovic Orban şi care în Argeş nu ne spune nimic. Dar poate tocmai de-asta, săptămâna trecută, Soare a răsărit pe străzile din Câmpulung Muscel, pentru a le vorbi oamenilor despre PNL şi despre proiectele partidului Forţa Dreptei. Care proiecte???

E o întrebare la care Soare a fost capabil să răspundă chiar la - 4 grade C. Deci chiar şi pe vreme rea, Soare rezistă! O să-l vedem însă după 2024 dacă va mai străluci prin politica argeşeană.

 

 

Primul consilier local dat afară din Consiliul Local Pitești, în timpul ședinței

Marţi, 21 Februarie 2023 08:29

# Ana Stan, către Apostoliceanu:  „Să vă fie rușine!”

S-a înregistrat, săptămâna trecută, o premieră în Consiliul Local Pitești! Un consilier local a fost eliminat din sala de Consiliu de către președintele de ședință, în timp ce se dezbătea proiectul privind aprobarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți. Legalitatea acestui proiect a creat numeroase discuții, iar în cele din urmă consilierul local liberal Ana Stan a fost dată afară din sală de colegul liberal Sorin Apostoliceanu, în calitate de președinte al ședinței respective. Sorin Apostoliceanu și-a motivat decizia susținând că Ana Stan intervenea de fiecare dată fără să ceară cuvântul, fapt ce ar fi îngreunat modalitatea de desfășurare a ședinței. După ce Ana Stan a părăsit sala de Consiliu, Dănuț Dinu și Gelu Tofan au urmat-o în semn de protest.

Sute de locuri de muncă disponibile la Dârmănești

Marţi, 21 Februarie 2023 08:01

O companie internațională specializată în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea de componente auto, va deschide, până la 1 octombrie, o a doua fabrică pe raza comunei Dârmănești. Se vor crea astfel peste 650 de noi locuri de muncă, pentru care sunt așteptați să aplice cetățeni din Dârmănești, dar și din localitățile învecinate.

„Fac un apel în acest sens la colegii primari din zonă - Mioveni, Micești, Coșești, Pietroșani, Domnești, Vlădești, Stâlpeni etc, să disemineze această informație către cetățenii din aceste comune. Este o bună oportunitate pentru cei care se califică în meseriile solicitate de către acest angajator să lucreze într-o firmă recunoscută la nivel internațional, într-un mediu cu adevărat profesionist. Angajatorul asigură transport gratuit către și de la locul de muncă precum și alte beneficii.”, spune Emilian Ciolan (foto), primarul din Dârmănești (preluare din ziarul Viața Satului).

 

 

Pagina 9 din 415

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea