Au început Zilele orașului Mioveni - distracția revine în forță!

Miercuri, 29 Iunie 2022 11:34

# Pregătiți-vă pentru întâlnirea cu Matteo și Feli Donose

Vă invităm la Mioveni, unde veți avea parte de un weekend încărcat în evenimente artistice și activități menite să vă deconecteze de la cotidian, dedicate aniversării celor 537 de ani de atestare documentară a orașului. Zilele orașului au început  în weekendul 24-26 iunie și vor continua în perioada 2-3 iulie.

Pregătiți-vă pentru întâlnirea cu Matteo și Feli Donose, dar și pentru o experiență unică, ce vă va uimi prin splendoarea poveștilor cântate într-un mod autentic de Lupii lui Calancea cu Surorile Oșoianu.

 

Adrian Miuțescu: „După tot ce s-a întâmplat în PNL, foarte mulți ne-am gândit să ieșim din politică”

Miercuri, 29 Iunie 2022 11:18

Deputatul Adrian Miuțescu, fostul președinte al PNL Argeș, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a declarat că era gata să renunțe la politică, după jocurile de putere din PNL.

Am vrea să-l credem, dar pentru că îl cunoaștem de ani buni și știm cum împărțea funcțiile la instituțiile publice, pe vremea când conducea PNL Argeș, mărturisim cu mâna pe inimă că nu merge cu demagogia. Nu la noi. Miuțescu e avid după putere, după posturi la stat, deci e dificil de crezut că ar fi fost capabil să renunțe la toate măririle doar pentru că nu-i mai mergeau treburile în PNL.

Argeșul - terorizat de urși: zeci de animale sfâșiate

Miercuri, 29 Iunie 2022 10:58

# Au existat și pagube produse de lupi și râși

Animalele sălbatice au făcut ravagii în localitățile din județ. Au omorât vaci, oi, cai, capre, au fost distruși stupi etc. Argeșenii solicită ca autorităţile să ia măsuri pentru a-i proteja de urși, lupi sau chiar râși după ce şi-au găsit animalele din gospodării sfâşiate de aceștia.

De la începutul anului și până în luna iunie, în Argeș au fost întocmite 24 de procese verbale (P.V.) pentru pagubele provocate de urși. În 12 localități din județ au fost identificate animale din gospodăriile oamenilor, care au fost omorâte de urși. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a acordat/va acorda despăgubiri de peste 31.000 lei. Cele mai multe pagube au fost produse de urși pe raza comunei Corbi.

 

Instanța a decis! Constantin Nicolescu nu trebuie să plătească prejudiciul din dosarul „Podul Căteasca”

Miercuri, 29 Iunie 2022 09:30

A fost o săptămână cu vești bune pentru Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș. După ce a fost achitat de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul „Consultanța”, la două zile distanță judecătorii Tribunalului Argeș au respins și acțiunea Statului Român, prin Agenția Națională de Administrație Fiscală , reprezentată de Direcția Generală a Finanțelor Publice București, de obligare, în solidar, a inculpaților din dosarul „Podul Căteasca la plata sumei de 4.973.065,75 lei, considerată a fi prejudiciu în cauză.

Se lucrează la Galeria de Artă din centrul Piteștiului

Miercuri, 29 Iunie 2022 08:45

“Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”- consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural” este un proiect al Consiliului Județean Argeș, în valoarea de 16 milioane lei cu TVA, din care 85% sunt fonduri europene, 2% contribuția C.J. Argeș și 13% fonduri de la bugetul statului. Termenul de execuție al lucrărilor este de 21 de luni.

Licitația a fost câștigată de firma SC EURAS SRL, aceeași firmă care a se ocupă și de restaurarea Cetății Poenari, un alt proiect al Consiliului Județean Argeș finanțat din fonduri europene.

 

 

Autorul primei istorii a Bucureștilor este argeșean!

Miercuri, 29 Iunie 2022 08:39

# Gheorghe Ionescu-Gion a fost meditatorul copiilor domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Se împlinesc, zilele acestea, 118 ani de la trecerea în neființă a istoricului Gheorghe Ionescu-Gion (n. 14 octombrie 1857, Pitești - d. 29 iunie  1904, București) Acesta a fost profesor, istoric, ziarist, publicist, cronicar literar și teatral, secretar general al Ministerului Cultelor și Instrucțiunii Publice, inspector general în învățământul secundar, vicepreședinte al Ateneului Român, membru corespondent al Academiei Române.

 

Serviciul Județean de Ambulanță Argeș angajează asistenți medicali

Miercuri, 29 Iunie 2022 08:37

# Pentru unele posturi nu se cere vechime în specialitate

Serviciul de Ambulanță Județean Argeș organizează concurs pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a cinci posturicontractuale, de execuție, vacante, de asistenți medicali. Se caută un post contractual de asistent medical PL – generalist la Stația de ambulanță Pitești, două posturi contractuale de asistent medical debutant PL – generalist la Stația de ambulanță Pitești, un post contractual de asistent medical debutant PL – generalist la Substația de ambulanță Câmpulung și un post contractual de asistent medical debutant PL – generalist la Substația de ambulanță Costești.

 

 

Hrană caldă pentru beneficiarii centrului pentru persoane cu dizabilități din Călinești

Marţi, 28 Iunie 2022 20:46

Masa bucuriei frățești, la parohia Turculești! Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic şi de Misiune, a desfăşurat o acţiune socială la parohia Turculești, protoieria Topoloveni. Părintele slujitor Cosmin Bologea a oferit hrană caldă pentru beneficiarii centrului pentru persoane cu dizabilități din localitatea Călinești.

”Valoarea pe care o are făptura umană înaintea lui Dumnezeu, așa cum este ea creată încă de la început, adică trup și suflet este evidentă din însuși faptul că Domnul nostru Iisus Hristos a venit să mântuiască nu numai sufletul, ci și trupul omului, împovărat de păcate și suferințe”, informează Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Bine ai venit la Dacia Mioveni, Sarah Darie!

Marţi, 28 Iunie 2022 20:41

Continuă transferurile pentru echipa de handbal din Mioveni. Pivotul naționalei de Juniori a României, Sarah-Aida Darie, vine cu exuberanța tinereții în echipa SC Dacia Mioveni 2012, în noul sezon al Ligii Florilor. Talentata Sarah are 20 de ani și prezența ei în echipa din Mioveni punctează și criteriile U21.

A început handbalul la vârsta de 7 ani la CSS Galati. A continuat la CS Handbal ART Galati, la CSM Târgu Mureș și la Corona Brasov. Calitățile arătate pe teren au adus-o în atenția selecționerilor naționalei de junioare, cu care a participat la Jocurile Mediteraneene din Muntenegru în 2018 (locul 2), la Campionatul European de Junioare din Slovenia in 2019 (locul 11), Campionatul European de Tineret din Ungaria, în 2019 (locul 5) și la Campionatul European din Slovenia in 2021 (locul 5).

 

 

General Trust - firma lui Cătălin Spătaru - pierde și în instanță lupta cu Comesad și Primăria Pitești

Marţi, 28 Iunie 2022 20:32

Litigiul s-a născut în urma atribuirii, de către Primăria Pitești, firmei Comensad, a lucrării de lărgire a bulevardului Calea Craiovei în zona Târgului Săptămânal. General Trust s-a adresat – așa cum cere legea – mai întâi, Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Astfel, prin contestația înregistrată în 14.04.2022, înaintată de GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L., în calitate de lider al Asocierii GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L. – HVID CONSULTING GROUP S.R.L.,  împotriva rezultatului procedurii organizate de autoritatea contractantă MUNICIPIUL PITEȘTI - CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PITEȘTI, în vederea atribuirii contractului de „PROIECTARE ȘI EXECUȚIE LUCRĂRI AFERENTE OBIECTIVULUI DE INVESTIȚII LĂRGIRE CALEA CRAIOVEI ZONA TÂRG SĂPTĂMÂNAL”, s-a solicitat,

Emanuel Soare, „aplecat” până la pământ în fața lui Orban

Marţi, 28 Iunie 2022 20:16

Fostul prefect Emanuel Soare, actualul președinte al Forței Dreptei Argeș, merge până în pânzele albe cu Ludovic Orban. A învățat foarte bine acest lucru de la mentorul Adrian Miuțescu. Iar de când partidul lui Orban și-a deschis organizație în Argeș a început și Soare să devină mai vocal. Că doar a devenit șef de partid!

De asemenea au crescut și laudele la adresa lui Ludovic Orban. Emanuel Soare a început să-i comenteze și la postările de pe rețelele de socializare . Așa s-a întâmplat și în momentul în care Orban era în direct la emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

 

S-a prelungit detașarea unui judecător de la Tribunalul Argeș la CSM

Marţi, 28 Iunie 2022 19:33

Vești bune pentru judecătorul Nicolae Constantin din cadrul Tribunalului Argeș. În cadrul secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, desfășurată săptămâna trecută, s-a luat decizia prelungirii detaşării acestuia la CSM pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 2 iulie. Nicolae Constantin este un judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Argeş.

A.V.

Dacia scumpeşte din nou modelul electric Spring

Marţi, 28 Iunie 2022 18:31

# Preţul mașinii a ajuns  acum la 21.400 de euro

Dacia a scumpit din nou modelul Spring, maşina electrică produsă în China, preţul ei crescând de la 20.900 de euro, la 21.400 de euro. Preţul modelului a crescut cu 500 de euro într-o lună, după ce Dacia a scumpit anterior maşina în luna mai cu 600 de euro (de la preţul de 19.600 de euro).

Anul trecut, numărul total de exemplare vândute în Europa a trecut de 27.000 de unităţi, fiind pe locul 14 în topul maşinilor electrice vândute pe continent. În total, la sfârşitul lunii martie, Dacia a înregistrat peste 40.000 de modele Dacia Spring vândute la nivel european, conform zf.ro.

 

 

Alina Gorghiu și-a asortat pantofii stiletto și ceasul smart, la ia de Muscel

Marţi, 28 Iunie 2022 10:14

 

# Din ciclul: „Bravo ai stil!”

Săptămâna trecută, ia din Argeș și Muscel a fost vedetă la Senat, în cadrul unui frumos eveniment care a evocat tradițiile, obiceiurile și portul din această zonă binecuvântată de Dumnezeu. Pentru că subiectul ne-a atras, am urmărit și noi imagini și personaje pe social media. Adevărat vorbind, ne-a plăcut ce am văzut, pentru că Argeșul merită promovat, nu doar furat.

 

Dr. Ligia Rob - un nou mandat de medic-șef la Centrul de Sănătate Mintală

Marţi, 28 Iunie 2022 09:24

Doi medici-șefi urmează să fie validați în funcție în cadrul ședinței Consiliului Județean Argeș din data de 30 iunie. Este vorba despre validarea rezultatului obținut de dr. Ligia Rob în urma examenului pentru ocuparea funcției de medic-șef - Centru de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. A fost singura candidată pe funcție. Aceasta a promovat concursul din data de 9 iunie, obținând, astfel, un nou mandat de medic șef la CSM Pitești.

De asemenea, urmează să fie validat rezultatul obținut de dr. Mădălina Zamfir în urma susținerii examenului pentru ocuparea funcției de medic-șef - Secție ORL din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. A fost singura candidată.

A.V.

 

Programul „Masă caldă în școli” va ajunge în 300 de unități de învățământ din toată țara

Marţi, 28 Iunie 2022 08:11

# Tariful pe meniu va crește de la 10 la 15 lei

Ministerul Educației intenționează ca din această toamnă să extindă programul „Masă caldă în școli”, de la 150 la 300 de școli din întreaga țară. Beneficiari sunt preşcolarii şi elevii din unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. De asemenea, va crește și tariful care va fi alocat fiecărui meniu, la 15 lei, în prezent fiind de 10 lei.

În anul școlar 2021-2022 numai două școli din Argeș au beneficiat de masă caldă. Este vorba de Școala Gimnazială Nr.1 Valea Mare Pravăț și Școala Gimnazială Vulpești, din comuna Buzoești. Rămâne de văzut dacă alte școli din Argeș vor beneficia de acest program începând din 5 septembrie.

 

 

Spațiul Privat Virtual - la un click distanță de serviciile oferite de ANAF

Luni, 27 Iunie 2022 20:30

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş recomandă contribuabililor care încă nu s-au înregistrat în SPV să procedeze la inregistrare cât de curând posibil pentru a nu risca eventualele efecte negative care pot apărea prin nedepunerea unui document într-un anume termen (prescrierea unui drept, pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală, apariţia unor amenzi etc.).

Spațiul Privat Virtual (SPV) este un serviciu uşor de accesat, nu implică niciun cost, poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la internet, este disponibil 24h/24h, nu necesită deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal pentru a primi un act administrativ fiscal si oferă o serie de beneficii utilizatorilor săi, cum ar fi:

 

 

Racovița - teste de rezistență la fundația podului în construcție

Luni, 27 Iunie 2022 20:19

# Conform proiectului, podul va avea o lungime de peste 81 m

Săptămâna trecută au fost efectuate teste de rezistență la fundația podului care se construiește în Racovița, peste râul Argeșel și care va face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești. Testele au vizat piloții forați, din beton armat, care susțin culeea podului și au fost efectuate de un laborator autorizat.

Timp de cinci ore, s-au testat forța maximă de încărcare și tasarea, la o presiune de 500 tone, pentru a se verifica dacă structura rezistă conform datelor oferite de proiectant.

 

O elevă a primit daune de 15.000 de euro, după ce un dulap a căzut peste ea la școală

Luni, 27 Iunie 2022 17:11

# Inspectoratul Școlar Județean Argeș, unitatea de învățământ, directorul și profesorii de serviciu – buni de plată

# Fata a stat mai multe luni la pat în urma incidentului

Un incident grav a avut loc în octombrie 2016, la Școala Gimnazială Deagurile, o structură a Școlii Gimnaziale nr. 1 Recea. O copilă de clasa a IV-a a ajuns în stare gravă la spital, după ce un dulap a căzut peste ea la şcoală. Părinții fetei au acționat în judecată Primăria Recea, instituția de învățământ, directorul, profesorii de serviciu și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, cerând daune de 100.000 de euro. Săptămâna trecută, pe 21 iunie, Curtea de Apel Pitești a admis, în parte cererea, acordând despăgubiri mult mai mici, de 15.000 de euro. Decizia instanței este definitivă!

 

 

DTO Rally Team a început pregătirile pentru sezonul de macadam 2022

Luni, 27 Iunie 2022 15:32

# Între 14-16 iulie se desfășoară Raliul Sibiului

Cei mai buni piloți din țară sunt așteptați, între 14 și 16 iulie, la Sibiu pentru o nouă etapă a Campionatului Național de Raliuri 2022. Organizatorii Raliului Sibiului pregătesc o nouă ediție de colecție, presărată cu mult spectacol, pe probele senzaționale de macadam pregătite pentru competitori!

Pregătirile au intrat în linie dreaptă. Înscrierile pentru etapa a V-a a Campionatului Național de Raliuri Betano au început de săptămâna trecută.

 

Muzeul Golești își îmbogățește zestrea cu o casă încărcată de spiritualitate

Luni, 27 Iunie 2022 15:32

La Muzeul Golești a sosit, săptămâna trecută, structura unei case donate de Episcopul Macarie al Europei de Nord. Casa a aparținut bunicilor feței bisericești și provine din localitatea Spermezeu, Bistrița Năsăud.

Structura urmează să fie asamblată, iar cel târziu la finalul verii casa va fi inaugurată. Muzeul Golești este al treilea mare muzeu din țară care primește în donație o casă din partea Episcopului Macarie.

 

Pagina 9 din 364

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea