Pedepse cu închisoarea pentru cei care incendiază sau îngroapă deșeuri!

Marţi, 12 Aprilie 2022 19:32

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede pedepse cu închisoarea, dar și amenzi usturătoare pentru cei care incendiază sau îngroapă deșeuri. E un semnal de alarmă care vorbește despre deserviciile care se aduc naturii, prin astfel de practici. Și cum educația nu mai funcționează, iar campaniile de informare nu au avut niciun succes, poate că închisoarea îi va speria pe români.

 

 

Câștig de cauză la Curtea de Apel Pitești pentru Primăria Moșoaia, în procesul cu un localnic

Marţi, 12 Aprilie 2022 14:02

Proces cu final favorabil pentru Primăria Moșoaia. La recurs, Judecătorii Curții de Apel Pitești au dat o hotărâre total diferită față de cea a Tribunalului Argeș, în procesul dintre administrația locală din Moșoaia și o familie din comună.

Litigiul a pornit ca urmare a refuzului Consiliului Local Moșoaia de a aviza favorabil un PUZ pentru construirea unei locuințe. Cererea a fost formulată de Manolache Cristina și Manolache Nicolae Cristinel, care au dorit să ridice o casă în satul Smeura. S-a întocmit PUZ și s-a cerut certificat de urbanism și autorizație de construcție pentru imobil. Administrația din Moșoaia a avizat negativ obiectivul, așa încât s-a ajuns la proces.

Percheziții în Argeș la persoane bănuite de trafic de droguri

Marţi, 12 Aprilie 2022 12:55

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în județul Argeș, la locuințele unor persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În dimineaţa de 12 aprilie, polițiștii au desfășurat șase percheziţii domiciliare în localităţile Piteşti, Câmpulung și Mioveni, la locuinţele a șapte persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc.

 

Acțiunile au fost executate în cadrul a două dosare penale, ce vizează destructurarea a două grupări specializate în trafic de droguri de risc și de mare risc, formate din patru, respectiv trei membri.

 

Florin Tecău a fost înscăunat președinte la PER Argeș

Marţi, 12 Aprilie 2022 12:38

# Omul de afaceri Mohammad Murad: „Îi acord tot sprijinul”

Florin Tecău, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, a fost numit în fruntea Partidului Ecologist Român filiala Argeș. Tecău și-a dat recent demisia din PSD Argeș. Numirea sa ca președinte al organizației PER Argeș a avut loc la Muzeul Județean Argeș, în prezența conducerii centrale a partidului: Dănuț Pop - președinte, Mohammad Murad - președinte executiv și Laurentiu Bondrescu - secretar general.

Ținând cont de prezența lui Mohammad Murad, la eveniment au fost prezenți pe lângă membrii PER Argeș și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș sau oameni de afaceri din județ.

Începe judecata în dosarul primarului de la Vlădești, acuzat de transport ilegal de lemne

Marţi, 12 Aprilie 2022 10:04

Săptămâna trecută, Judecătoria Curtea de Argeș a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documentele specifice de transport. Instanța a stabilit primul termen al procesului pe 14 iunie 2022. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

 

 

Bazinul presostatic din ștrand este deschis!

Marţi, 12 Aprilie 2022 09:49

Primăria Municipiului Pitesti informează că toate operațiunile de montare, de verificare și funcționare a balonului presostatic montat pe bazinul de 50 de metri din Ștrandul „Costache Negri” au fost finalizate!

De asemenea, au fost întreprinse acțiunile de verificare a bazinului și de umplere a acestuia cu apă tratată conform prevederilor legale.

Astfel, sportivii și-au putut relua activitatea în condiții optime, începând de marți,  5 aprilie 2022. De la această dată, zilnic, un număr de până la 100 de sportivi au intrat  la antrenamente, conform orarului organizat de SABIBA din cadrul SPEPMP și de reprezentanții cluburilor afiliate FRNPM.

Se amână curățenia în noul sediu al CJ Argeș. O firmă contestă licitația

Marţi, 12 Aprilie 2022 08:20

Mai multe firme s-au „bătut” pentru a face curățenie la Centrul de Calcul din Pitești, noul sediu al Consiliului Judetean Arges. Recent, a fost scos la licitație contractul privind „servicii de curățenie pentru spațiile în care își desfășoară activitatea salariații aparținând aparatului de specialitate al CJ Argeș”. Iar firmele au fost mai interesate decât la o licitație privind asfaltarea unui drum. Șase ofertanți unici și o asociere de două firme s-au luptat pentru a câștiga licitația.

 

 

Tenismena Flavia Ogrezeanu revine sub culorile Daciei Mioveni!

Marţi, 12 Aprilie 2022 07:52

# Flavia este componentă a lotului național U14 al României

CS Dacia Mioveni 2012 este clubul la care Flavia Ogrezeanu a început inițierea în tenisul de câmp, când avea vârsta de 6 ani, sub supravegherea antrenorului Robert Bână, cel care a făcut-o să se îndrăgostească de acest sport. Flavia este componentă a lotului național U14 al României, ocupând recent locul 2 la selecția națională. Are 14 ani, deocamdată joacă în competițiile U14, dar în acest an va face trecerea la nivelul U16.

A participat la numeroase competiții de nivel național și internațional. Enumerăm câteva rezultate importante din ultimul an:

- Locul 2 la Selectia Nationala ( componenta a lotului natioanal U14 al Romaniei)

 

Proiectul ”Fii avocat în școala ta” a devenit viral printre elevi și profesori

Marţi, 12 Aprilie 2022 07:30

Luminița Ioana (Decanul Baroului Argeș), coordonatorul FAST (”Fii avocat în școala ta”), a vorbit la emisiunea TVR  - ”Avocatul dumneavoastră” despre impactul proiectului ”Fii avocat în școala ta”. Sunt deja mii de elevi care au beneficiat de primul modul de educație juridică non-formală.

Avocații aduc în școală situații reale de viață, ceea ce a făcut ca interesul tinerilor să fie peste așteptări. Profesorii au un rol esențial prin susținerea avantajelor educației non-formale ca suport pentru crearea de abilități și competențe noi în rândul tinerilor.

 

Proiectului educațional „VERDE GO”, în școlile din Budeasa

Marţi, 12 Aprilie 2022 07:28

„Atențiune! Atențiune!

La Budeasa, cu mic, cu mare,

Suntem într-un proiect de reciclare,

Hârtie noi colectăm,

VERDE GO să câștigăm!”, transmit reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 1. Budeasa.

 

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă expoziția „Atelier Corneliu Baba”

Marţi, 12 Aprilie 2022 06:16

# Invitați - curatorul Maria Albani și istoricul de artă Vladimir Bulat

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea are plăcerea de a anunța deschiderea expoziției dedicată Maestrului Corneliu Baba începând cu data de 12 Aprilie 2022. Expoziția prezintă o selecție de peste 80 de lucrări ale Maestrului Baba, printre care va fi expusă o lucrare realizată de acesta în anul 1910, datând din perioada copilăriei sale.

Despre expoziție, istoricul de artă Vladimir Bulat:  „În esență expoziția aceasta, camerală și profund chibzuită, este un omagiu adus mâinii pictorului Corneliu Baba, de fapt, membrelor sale, care ne-au lăsat drept moștenire  – ajutate de mintea pătrunzătoare, scormonitoare și hâtră a artistului –  o operă vastă, polivalentă, recunoscută ca proiecție a vremii sale, și pe care urmează să o redescoperim și după editarea celor patru volume ale amplului proiect „Confesiuni și Jurnale”, editate de doamna Maria Albani.

 

 

Întâlnire importantă privind problemele Uzinei Dacia

Luni, 11 Aprilie 2022 19:58

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu o delegație a Uzinei Dacia de la Mioveni pentru a discuta problemele cu care constructorul auto se confruntă.

Din delegația Dacia au făcut parte directorul general Mihai Bordeanu, directorul Cumpărări Cristian Tucă, directorul Afaceri Publice Gabriel Sicoe și directorul de Comunicare Cristian Nezvoreanu.

 

Măsuri pentru sporirea siguranței în trafic în Pitești

Luni, 11 Aprilie 2022 18:59

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere nedorite, Primăria Municipiului Piteşti a decis amplasarea de indicatoare rutiere cu semnificația ,,Oprirea interzisă", pe ambele sensuri de circulație, pe următoarele străzi:

- strada Bucovina, în dreptul imobilului cu nr. 9;

- strada Ștefan Ciobanu, în dreptul imobilului cu nr. 10 (intersecție cu strada Dimitrie Boteanu).

De asemenea, au fost amplasate două limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Ștefan Ciobanu, la numerele 12 și 22.

 

Programul festivalului „Simfonia Lalelelor” 2022

Luni, 11 Aprilie 2022 15:29

Între 15-17 aprilie se desfășoară a 45-a ediție a „Simfoniei Lalelelor”. Timp de trei zile, tradiționala expoziție dendro-floricolă cu participare internațională va oferi vizitatorilor o multitudine de experiențe plăcute.

Evenimentul va cuprinde: lansări de carte, simpozioane, spectacole muzicale, Dino Parc și alte activități de timp liber pentru copii și adulți. Pregătirile sunt în desfășurare permanentă în Parcul „Lunca Argeșului”.

Municipalitatea piteșteană va asigura accesul facil în zona parcului pentru orice vizitator, prin cursele regulate oferite gratuit de către S.C. Publitrans 2000 S.A., în cele trei zile ale festivalului.

Curtea de Conturi: Prejudicii de 3,66 milioane de lei în Argeș

Luni, 11 Aprilie 2022 11:59

Curtea de Conturi a României a publicat rapoartele privind finanțele publice locale pe anul 2020. Camera de Conturi Argeș a desfășurat în județul nostru, în anul 2021, un număr de 48 de acţiuni din care 41 de audit financiar al conturilor de execuţie bugetară pe anul 2020, 6 acţiuni de control și respectiv o acțiune de audit al performanței.

Au rezultat 47 de entități care au fost supuse auditului/controlului. Au mai fost efectuate, la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Argeş, un număr de 25 de acţiuni privind verificarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin decizie.

 

Transport gratuit la „Simfonia Lalelelor”, în Parcul „Lunca Argeșului”

Luni, 11 Aprilie 2022 10:35

Ediția a 45-a a festivalului „Simfonia Lalelelor” se apropie, iar pregătirile sunt în desfășurare permanentă în Parcul „Lunca Argeșului”.

Municipalitatea piteșteană va asigura accesul facil în zona parcului pentru orice vizitator, prin cursele regulate oferite gratuit de către S.C. Publitrans 2000 S.A., în cele trei zile ale festivalului.

Traseul acestora va fi programat din 30 în 30 de minute, între Teatrul „Alexandru Davila” și Parcul „Lunca Argeșului”. Programul curselor va fi următorul: vineri, 15 aprilie, în intervalul orar 14:00 – 21:00, sâmbătă și duminică, 16 și 17 aprilie, între orele 10:00 și 21:00.

Alinuța Gorghiu s-a culcat cu Cîțu și s-a trezit cu Ciucă!

Luni, 11 Aprilie 2022 10:28

Pasiuni nebănuite la PNL Argeș! Șefa Alina Gorghiu a schimbat macazul, după cum îi convine mai bine și acum ne salută din tabăra lui dom' general. După o escapadă în America cu Florin Cîțu, pe banii statului, Alina Gorghiu a coborât din avion cu gândul la Ciucă, premierul care a pus mâna pe frâiele PNL.

„Un moment de clarificare internă a PNL, soluția firească – premierul Nicolae Ionel Ciucăales și președintele partidului. Este nevoie de optimizarea acțiunii politice, sunt necesare măsuri financiar-economice ca să prevenim criza economică, atenție la problemele legate de securitate, este nevoie de îmbunătățirea comunicării cu publicul privind măsurile de dreapta, iar agenda guvernamentală trebuie să se suprapună atent pe agenda socială. Succes echipei! Avem treabă multă în perioada următoare”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

 

Fostul primar de la Bradu trebuie să plătească daune de peste 5 milioane de euro

Luni, 11 Aprilie 2022 10:16

# Inculpatul nu mai are, însă, nimic pe numele său

Costel Zamfir, fostul primar de la Bradu, a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Argeș la 13 ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. Acesta este obligat să plătească daune de 5,1 milioane de euro persoanelor păgubite în dosar. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Costel Zamfir este acuzat de fapte săvârșite în urmă cu 15-22 de ani. „ZAMFIR COSTEL, la data faptei primar și președinte al Comisiei locale de fond funciar al comunei Bradu, județ Argeș, pentru comiterea infracțiunii abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (159 acte materiale).

Centrul Cultural Mioveni: Campania umanitară ”Venim în casa ta de Paște!”

Luni, 11 Aprilie 2022 10:06

# Donează și tu alimente și rechizite școlare!

Centrul Cultural, Consiliul Local si Primăria Orașului Mioveni organizează campania umanitară ,,Venim în casa ta de Paște”.

Cei care doresc să se alăture demersului nostru sunt aşteptaţi la Centrul Cultural Mioveni, Corp B (sediul de lângă Poliția Locală), de luni până joi, în intervalul orar 9.00-16.00, iar vineri între orele 9.00 – 14.00, cu produse alimentare neperisabile și rechizite școlare.

 

Președintele PSD Argeș le dă un bobârnac ”colegilor” din PNL: „Trebuie să se decidă dacă sunt sau nu în coaliție!”

Luni, 11 Aprilie 2022 09:58

 

# Ion Mînzînă: „Ceea ce s-a întâmplat recent în Consiliul Local Pitești este o bătaie de joc la adresa comunității”

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, i-a atacat pe colegii liberali din coaliția de guvernare. Motivul? Bătaia de joc pe care o regizează PNL cu USR în Consiliul Local Pitești!

Ion Mînzînă: „Cred că cei din PNL trebuie să se decidă dacă sunt sau nu în coaliție cu PSD. Nu de alta, dar de prea multe ori PNL își dă mână de la mână cu USR și votează împotriva PSD. Am înțeles și demagogia cu... "spre binele comunității, votăm după cum dorim". Am senzația, după un anumit gen de comportament valabil în mai multe localități, că votul se dă cum se dă pentru interesul de partid sau personal, din prostie sau pur și simplu pentru a-l bloca pe primarul din localitate.

UЅR-iștii și PNL-iștii se leapădă de Ѕala Polivalentă! În 2021, Orban și liberalii făceau pelerinaje pe șantier!

Luni, 11 Aprilie 2022 09:44

# Din ciclul: „N-aduce anul ce-aduce ceasul!”

Ѕăptămâna trecută, consilierii locali PNL și UЅR din CL Pitești au luat foc! În sfârșit! Era prea multă liniște în Consiliul Local și chiar așteptam o dispută politică. Ѕubiectul e Ѕala Polivalentă, un punct de mare interes pentru municipiu, la care încă se lucrează.

Aleșii locali s-au arătat nemulțumiți că li s-a pus pe masă un proiect de hotărâre care prevedea cheltuieli suplimentare de 2,4 milioane de lei pentru amenajarea terenului din jurulul Sălii Polivalente.

 

Pagina 9 din 346

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea