Omul de afaceri Daniel Otobîcu a încercat să păcălească poliția într-un dosar penal

Luni, 27 August 2018 13:49

# S-a ales cu două acuzații de instigare la mărturie mincinoasă și o infracțiune de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, trece printr-o situație mai delicată după ce, de curând, a fost trimis în judecată de procurorii argeșeni, după ce a fost anchetat într-un dosar penal întocmit de polițiștii din Mioveni pentru că s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice. Acesta a încercat să ducă în eroare organele de poliție stabilind împreună cu doi prieteni să declare lucruri care să-l scoată „basma curată”.

 

Haideți să salvăm un om tânăr! Un profesor din Pitești a aflat, în luna de miere, că are cancer în faza a IV-a

Luni, 27 August 2018 13:45

# Alexandru Păușescu a avut primele simptome la nuntă, însă n-a bănuit că e ceva atât de grav, a crezut că suferă de hemoroizi # Tătal profesorului, care ne-a vizitat la redacție, ne-a povestit drama fiului său în spitalele din România # George Păușescu mai spune că s-au cheltuit peste un miliard de lei, inclusiv darul de nuntă și că  fiul său mai are nevoie de 40.000 de euro pentru continuarea tratamentului la o clinică din Turcia

Curtea de Apel București blochează averea fostului primar din Bradu

Luni, 27 August 2018 13:42

La sfârșitul lui 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a fostului primar de la Bradu, Florin Frătică. Pe rolul Curții de Apel București se află un dosar în care procurorii DNA îi acuză de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave pe Florin Frătică și pe Daniela Manolache, fost jurist al Primăriei Bradu și fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni. Cei doi sunt judecați în dosarul acordării unei despăgubiri ilegale de peste 35 de milioane lei primite de la ANRP.

 

Salariile au crescut masiv în MApN

Luni, 27 August 2018 13:40

# Dacă vrei să fii rezervist, te alegi cu o sumă decentă – lunar
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se află în situaţia de a da salarii decente militarilor indiferent de grad, de la simplul soldat la general. O comparaţie cu anul 2017 arată că soldele au crescut în medie cu 15-20%, dar există şi situaţii în care salariile au crescut spectaculos cu până la 50 la sută.

O nouă încercare de vânzare a mega-proiectului ”Arcadia”

Luni, 27 August 2018 13:36

# Licitația pentru câteva zeci de apartamente se va ține în data de 4 septembrie

Început ca un proiect imobiliar pretențios, chiar dacă se află lângă calea ferată, Arcadia proimitea, în urmă cu 10 ani, garsoniere cu suprafeţe și de 65,40 mp, apartamente cu 2 camere, cu suprafeţe începînd cu 68,80 mp, cu 3 camere, începînd de la 121,95 mp, apartamente 4 camere, cu suprafeţe de pînă în 160 mp, două tipuri impunătoare de duplexuri, cu suprafeţe între 126,00 mp şi 128,15 mp, şi un penthouse cu o suprafaţă de 800 mp

 

„Stăteam câte opt ore la pregătire după alte șase la liceu”

Luni, 27 August 2018 13:32

# Succesul absolventei de la Zinca, prima la Academia de Poliție
Victoria - Elena Dumitrescu este cu adevărat împlinită. A avut o perioadă plină - Bac și admitere la Academia de Poliție. Peste tot a trecut cu brio, iar acum oferă tuturor rețeta proprie a succesului. Note peste 9 au fost la Bacalaureat pentru absolventa de la Zinca Golescu: 9 la Română, 9,80 la Istorie și 9,80 la Sociologie. Apoi, la Academia de Poliție, la Română a obținut 9.70, la Istorie a obținut 9,40, iar la Engleză – 10 – de altfel și singurul din țară, iar media de 9.70 – cea mai mare.

40 de euro pe zi - plata pentru culesul de căpșune în Spania

Luni, 27 August 2018 13:27

Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă au şansa de a se angaja. Un angajator din Spania oferă 800 locuri de muncă pentru munca sezonieră în agricultură pentru recoltarea căpşunilor. Angajatorul iberic are nevoie de 400 de locuri pentru femei şi 200 de locuri pentru cupluri şi nu cere experienţă.  
Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data angajării fiind 15 februarie 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 de ore şi 15 min/săptămână împărţite în 6 zile, ziua de odihnă nu este neapărat duminica. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar.

 

Lucrări de anvergură în Albota

Luni, 27 August 2018 13:15

# ”Dacă ar fi să tai o panglică la fiecare inaugurare, mi-ar trebui un mosor întreg...”, declară primarul Ion Dumitru
La Albota, se muncește la foc continuu. Școala din Centru este în renovare, iar în întreaga localitate se execută lucrări de asfaltare, construcție de poduri, gabioane și rigole. Edilul șef, Ion Dumitru, supraveghează îndeaproape toate aceste construcții, care se întind pe întreg arealul comunei. În momentul de față, aproape toți locuitorii beneficiază de rețele de apă, gaze, canalizare, asfalt și iluminat public. Adică de condiții de oraș, dar cu avantajele traiului rural. Datorită acestora, în Albota, în momentul de față, se construiesc sute de vile.

Deși există un anunț că apa este nepotabilă, sute de cetățeni consumă apă de la izvorul din bazarul Gh. Lazăr

Luni, 27 August 2018 13:12

# Mulți iau și pentru acasă
Bazarul Gh. Lazăr, ”la ruși”, cum știu oamenii zona, este un punct  aglomerat. Sute, chiar mii de persoane trec, zilnic, prin zonă. O bună parte dintre acestea se opresc pentru a lua o gură de apă de la celebrul izvor de aici. Administraţia Domeniului Public a amplasat însă, de ceva timp, un anunţ în care îi informează pe piteşteni că apa nu este potabilă. Conform analizelor de laborator, concentraţia de amoniu din apă depăşeşte limitele normale. Nu contează, sute de oameni vin chiar să își ia provizii pentru acasă, cu bidoane de 2l și 5 l. Pentru băut și pentru mâncare. Mulți vin cu copiii și ignoră total anunțul amplasat, la loc vizibil, pe un perete al construcției.

 

Recuperare rapidă și rezultate estetice deosebite la tratarea varicelor prin radiofrecvență la Muntenia Hospital. Acum cu 15% reducere

Luni, 27 August 2018 13:07

Muntenia Hospital din Pitești a achiziționat, de curând, un echipament performant pentru tratarea minim-invazivă a varicelor și a insuficienței venoase cronice prin ablație endovenoasă cu radiofrecvență. Până la 31 octombrie, puteți beneficia de o reducere de 15% pentru tratamentul cu radiofrecvență efectuat de dr. Claudiu Chivu, medic primar chirurgie cardiovasculară la Muntenia Hospital.

Ursoaica cu pui, de la Cetatea Poenari, relocată și monitorizată permanent prin GPS

Luni, 27 August 2018 13:01

O ursoaica cu pui care se afla în zona Cetății Poenari, unde punea în pericol siguranța vizitatorilor a ajuns la 40 de km față de zona în care a fost prinsă. Timp de trei săptămâni, specialiștii Romsilva au încercat relocarea acesteia, în cele din urmă, acțiunea fiind una de succes.
O ursoaică cu doi pui, care punea în pericol turiștii care vizitau Cetatea Poenari, a fost relocată cu succes, în urma unei operațiuni complexe derulată de specialiștii Direcției Silvice Argeș, ai Ocolului Silvic Vidraru, în colaborare cu specialiștii I.N.C.D.S. ”Marin Drăcea”, filiala Brașov.

 

Fostul polițist Dănuț Dinu despre șeful IPJ Argeș: ”Se urmărește numirea lui Tudorel Pieleanu în gradul de chestor”

Luni, 27 August 2018 12:59

După ce a fost numit din Teleorman la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, Tudorel Pieleanu a ajuns subiect de glume și în Consiliul Local Pitești.
După ce primarul Cornel Ionică a spus că l-a invitat pe șeful Poliției Argeș la comisia de circulație a orașului, pentru a discuta câteva propuneri pentru fluidizarea traficului, consilierul local independent Dănuț Dinu a avut o replică memorabilă. Comisar șef și fost purtător de cuvânt al IPJ Argeș, Dănuț Dinu, acum la pensie, și-a arătat pe față nemulțumirea că instituția la care a lucrat a ajuns să fie condusă de cineva din Teleorman.

Primăria Pitești pune la bătaie 7,4 milioane lei pentru asfaltarea a nouă străzi

Luni, 27 August 2018 12:53

Consiliul Local Pitești a aprobat în ședința din luna august documentația de avizare pentru lucrări de intervenții la nouă străzi din municipiu. Lucrările vor fi realizate din bugetul local, iar suma totală alocată pentru acestea este de aproximativ 7,43 milioane lei.
Vor fi și patru investiții care vor fi realizate multianual. Cele nouă proiecte sunt următoarele: 

 

SC Termoficare 2000 SA nu mai face debranșări

Luni, 27 August 2018 12:25

# Persoanele debranșate au, în continuare, obligații legale față de furnizorul de energie termică
SC Termoficare 2000 S.A. anunță că solicitările pentru deconectările individuale ale spațiilor de locuit sau condominii cu altă destinație, situate în imobile de tip bloc-condominii racordate la sistemul centralizat cu energie termică, s-au încheiat la data de 14 august 2018. Factura se emite în baza Ordinului ANRSC 483/2008, repartizarea energiei termice trebuind să se facă cu respectarea prevederilor art.12, alin. (2) lit.b) din Ordinul ANRSC nr. 483/2008, prevederi prevăzute şi în contractul de furnizare încheiat între Termo Calor Confort SA şi beneficiar, consumatorul final.

Începe apelul dosarului în care Pendiuc este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu

Luni, 27 August 2018 12:20

Pe rolul Curții de Apel Pitești a fost înscris, cu un prim termen 05.11.2008, dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, iar șeful ADP Pitești, Mircea Braniște, pentru abuz în serviciu.
La Tribunalul Argeș s-a judecat, între anii 2017-2018,  dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, era  acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis.

 

Proiectele imobiliare ale lui Nicola Inquieto, răspândite în tot Piteștiul, bat pasul pe loc

Luni, 20 August 2018 14:22

# În șantierul de pe strada Negru Vodă poate să intre orice curios, iar la lucrarea de pe Țepeș Vodă există o junglă a nepăsării # Lista lucrărilor stabilite de italian pentru a fi realizate în 2018, dar blocate de anchetatori
Față de SC Daniela Construcții SRL, firma italianului Nicola Inquieto, s-a luat măsura ordinului de indisponibilizare pentru ca prin acest mod să se împiedice orice operațiune de distrugere, transformare, deplasare, transfer sau înstrăinare a bunului. Acest lucru a contribuit în mod direct și la deschiderea procedurii de insolvență față de societatea în cauză, pe 12 iulie, la Tribunalul Specializat Argeș.

Pesta porcină bate la ușă, însă un producător argeșean își extinde afacerea

Luni, 20 August 2018 14:22

Evoluția pestei porcine africane (PPA) în România a înspăimântat cea mai mare parte din fermierii români. Zeci de mii de animale au fost sacrificate, iar autoritățile par depășite de situație. Județele afectate până acum de PPA sunt: Constanța, Satu Mare, Tulcea, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Galați, Ialomița, Sălaj, Vaslui și Vrancea.

 

Comuna Moșoaia, condusă de Florea Ene, se bucură de proiecte importante

Luni, 20 August 2018 14:19

Omul sfințește locul. Este cazul lui Florea Ene, edilul din Moșoaia, cel care în această perioadă, alături de colegii din CL și din primăria au în realizare o serie de proiecte. Comuna Moșoaia este una dintre comunele din Argeș cu cea mai mare dezvoltare în ultimii ani. Perioadă în care edilul Florea Ene a dus la capăt o serie de proiecte, și bineînțeles, a inițiat altele.

Schimbare la conducerea Casei de Cultură a Studentului

Luni, 20 August 2018 14:18

# Daniel Ionescu (foto) a intrat în concediu de creştere a copilului
După ce Dan Oprea a adevenit noul director al DJST Argeș, o altă schimbare a avut loc în instituţiile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului la nivel județului. La Casa de Cultură a Studentului, Daniel Ionescu – directorul instituţiei a intrat în concediu de creştere a copilului, iar Florin Ciucă, angajat în cadrul instituției, este noul director interimar.

 

Victimele minore, depistate în cazul de sclavie de la Gămăcești, în continuare în centrul de plasament

Luni, 20 August 2018 14:10

# Iuliana Matei (foto), director adjunct la DGASPC Argeş: „Sunt progrese vizibile în ceea ce îi privește”
În urma desciderilor efectuate în 2016 în comuna Berevoești, satul Gămăcești, față de două victime minore s-a luat măsura plasamentul într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş. Reprezentanţii instituţiei au preluat pe 13 iulie 2016 doi copii, unul de 11 ani şi celălalt de 13 ani, pentru care s-a stabilit măsura de plasament în regim de urgenţă. S-a luat această măsură pe motiv că familia naturală nu se poate ocupa în mod corespunzător de îngrijirea lor.

Mike Terrana și Dave Evans, vedetele festivalului Stonebird, rămași impresionați de Corbi

Luni, 20 August 2018 14:08

Între 10-12 august, la Corbi, aproape de cea mai veche mănăstire rupestră din România, a avut loc cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Vedetele Stonebird Festival au fost Dave Evans, primul solist al legendarei trupe AC/DC, şi bateristul american Mike Terrana. Primarul Virgil Baciu a dat, din nou, o lecție multor edili din județ și din țară prin deschiderea și implicarea sa în organizarea evenimentului, dar și prin dorința de promovare a comunei pe care o păstorește.

 

Pagina 9 din 155

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea