Primăria Pitești a cumpărat 75 calculatoare cu 1.000 de euro bucata

Luni, 16 Ianuarie 2017 20:57

Chiar dacă perioada sărbătorilor de iarnă a fost aglomerată, cu numeroase concerte, cu țuică și sarmale, care au scos sume destul de serioase din contul propriu, Primăria Pitești a pus, deoparte, și pentru propria activitate, ceva bănuți. Edilii au ajuns la concluzia că tehnica de calcul din dotare este depășită și este imperios necesară a fi schimbată. Este vorba de 75 de calculatoare. Așadar, obiectul contractului a fost justificat astfel: ”Achiziția produselor este necesară pentru înlocuirea calculatoarelor vechi, uzate fizic si moral, în scopul îmbunătățirii productivității muncii angajaților și sporirea vitezei de lucru. Valoarea totală estimată este de 312.500,00 lei fără TVA.”

 

Un copil din Mioveni are nevoie de ajutor!

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:49

# 18 ianuarie 2017 spectacol „Alături de David Ștefan – din puțin să facem mult!”. # Primarul orașului, Ion Georgescu, va organiza o licitație cu obiecte personale și alte bunuri de valoare.

Primăria orașului, prin Centrul Cultural Mioveni, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeș, organizează pe 18 ianuarie 2017 spectacolul „Alături de David Ștefan – Din puțin să facem mult!”.

Silvestru D. Voinescu - Un destin asumat

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:43

# 2 ianuarie1935-13 septembrie 2005. Într-un decor de iarnă autentică, vineri, 06 ianuarie 2017, ora 12, în holul Bibliotecii Județene Argeș „Dinicu Golescu'', s-a vernisat o expoziție de fotografii, documente și volume aflate în fondul bibliotecii care omagiază pe cel care a fost domnul Silvestru D. Voinescu, mentorul acestei instituții vreme de 40 de ani. 

 

Băbana, lista obiectivelor de investiții realizate în anul 2016

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:27

Primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Om de lume, om inimos, vrednic de o comună mai bogată decât cea pe care o păstorește. Poate nu întâmplător însă a ajuns la Băbana primar, tocmai pentru a compensa, prin inițiativă, lipsa banilor din bugetul local. A devenit cunoscut în toată țara faptul că, aici, cu un an în urmă, sătenii și-au construit, singuri, cu mâna lor, prin voluntariat, un dispensar frumos. Este, deja, cunoscut faptul că Băbana este campioană pe țară a activității de colectare selectivă a deșeurilor. Numai aceste două activități ar fi fost suficiente pentru a contura un tablou frumos, de muncă, de implicare civică.

Șeful ITM Argeș nu mai reprezintă o opțiune pentru social-democrați în alegerea noului prefect

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:23

Actual ministru al Cercetării în Guvernul Grindeanu, președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, a făcut publică,  în cadrul conferinței săptămânale a PSD Argeș, o listă cu propuneri ale partidului pentru funcția de prefect de Argeș, post ocupat în prezent de Cristian Soare. Senatorul Valeca a declarat că această listă cu propuneri nu este definitivă. Printre numele grele din PSD Argeș vehiculate pentru unul dintre cele mai râvnite posturi din administrația județeană se numără: consilierul județean Marius Pârvu, directorul Servicii Edilitare și pentru Comunitate Mioveni, Nicolae Tudose,  fostul președinte al Curții de Apel Pitești, Gheorghe Diaconu și Dan Velea, angajat la Finanțe Argeș. 

 

Corneliu Berevoianu, fostul primar al comunei Nucşoara, a fost trimis în judecată

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:19

Fostul primar al comunei Nucşoara, Corneliu Berevoianu, alături de alte persoane, a fost trimis în judecată pentru atragere ileglă de fonduri europene. Procurorii DNA susţin că primarul ar fi ajutat un cetăţean să ia banii europeni, sub forma unor subvenții APIA, deşi, în realitate, acela nu deţinea tot terenul pentru care a solicitat fondurile.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

S-au stabilit taxele pentru parcarea supraetajată de la Mioveni

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:16

Amplasată pe strada Stadionului, la nr.74, parcare supratetajată are 344 de locuri(parter - 62, etajul I – 93, etajul II – 93, etajul III – 96) şi 16 spaţii comerciale.
Reamintim că din data de 23 decembrie 2015, conducerea  Primăriei Mioveni a decis ca aceasta să funcţioneze cu titlu gratuit(pentru o perioadă determinată), atât pentru comercianții din zonă, cât și pentru locuitorii orașului.
Parcarea a fost construită cu bani de la bugetul local și de la 1 februarie 2017 va funcţiona cu taxă.

 

IPEE-ATI, ambasador al României în lume, încearcă să supraviețuiască pirateriei economice

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:02

# Liviu Nicolae, dir. comercial: ”Dorim, de la guvernanți, șanse egale și corectitudine… Producătorul român este cel care ține economia, cel care trudește să meargă treaba și plătește impozite” # Deși 2017 este, încă, în ceață, managerii IPEE ”încearcă” o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro

La a XXI-a ediție a INDAGRA, desfășurată la începutul lunii noiembrie a anului trecut, IPEE AMIRAL TRADING din Curtea de Argeș a prezentat, în premieră, un incubator pentru ouă de găină de mare capacitate (cca. 350 ouă). Produsul a suscitat imediat interes, atât pentru partenerii tradiționali de afaceri, cât și pentru firme din străinătate, firme care doresc să schimbe incubatoarele fabricate în zona Chinei, prea puțin fiabile, cu cele produse în Cetatea Basarabilor.

Ce se întâmplă la Liceul Lipatti? Pericol iminent de pierdere a clasei de arhitectură

Luni, 19 Decembrie 2016 22:56

# Aviz ISJ Argeș, pentru că, altfel, părinții se vor adresa, ca și accum doi ani, Ministerului învățământului

Cutremurul de acum doi ani, de la Lipatti, este pe cale să se repete. Pentru că, asemenea plăcilor tectonice, nemulțumirile părinților devin, pe zi ce trece, tot mai mari, mai zgomotoase. Este vorba, în cazul de față, atât despre situația disperată a clasei de arhitectură, pe cale să se desființeze, cât și de activitatea Asociației de părinți care, spun chiar unii părinți, lasă mult de dorit, cel puțin din punct de vedere al transparenței.

 

Culmea politicii: șeful PNL Stolnici a reprezentat, la alegeri, UDMR-ul

Luni, 19 Decembrie 2016 22:52

# Ilegalități la vot sau combinații de partid? # Mai mulți consilieri locali din județ au făcut parte din birourile electorale ale secțiilor de votare, reprezentând, însă, alte partide

”Politica e o curvă”, spune un citat celebru, și pe bună dreptate. Aici, în România, politica este chiar o curvă ieftină, de centură. În rândurile de mai jos, însă, ne vom referi la politicieni. Și la ceea ce mai reușesc ei să facă, chiar și în ziua de vot, ca să mai producă un ban.
În 11 decembrie, Argeșul  a avut parte de câteva surprize. USB-ul a luat un scor fantastic de mare, PNL-ul a luat un scor fantastic de mic. Cătălin Bulf (PMP), după ce a

Profesorul Tiberiu Avrămescu, atac la baionetă în PNL Argeș

Luni, 19 Decembrie 2016 22:47

# Tiberiu Avrămescu: ”Iani Popa… este principalul vinovat pentru dezastru!...” # Tiberiu Avrămescu: ”Am impresia că fostul preşedinte şi cei din jurul lui vor să menţină controlul organizaţiei”

Conferențiarul univ. dr. Tiberiu Avrămescu a fost una din vocile incomode din interiorul PNL Argeș încă din perioada localelor din vara acestui an. Nemulțumirile sale, și atunci, vizau modul în care este condus partidul, modul în care sunt deciși candidații și multe altele din bucătăria internă a liberalilor din județ. După rușinosul scor din 11 decembrie însă, acesta s-a dezlănțuit pur și simplu. Blogul său, tiberiuavramescu.wordpress.com, abundă, în momentul de față, de critici dure și chiar de acuze directe. Primele două ținte – Iani Popa și Dănuț Bica.

 

Eveniment la Biblioteca Județeană Argeș. Octavian Mihail Sachelarie - confesiuni imposibile. Reîntoarceri afective

Luni, 19 Decembrie 2016 22:41

Modificat atât cât să-ți îngăduie să privești și din cealaltă parte a oglinzii, titlul volumului lansat miercuri, 13 decembrie, de directorul Bibliotecii Județene Argeș, Octavian Mihail Sachelarie, este, de fapt, ”Imposibila reîntoarcere. Confesiuni afective”. Publicat la editura craioveană ”Scrisul Românesc”, volumul surprinde prin registrul abordat.
Alcătuitor de studii de specialitate – sociologia comunicării, a lecturii, a educației, a managementului de bibliotecă – directorul Sachelarie alege acum să coboare din turnul profesiei și să se amestece printre suflete ca un muritor de rând. Așa se explică pasajele despre singurătate ca - paradoxal – unic leac împotriva singurătății, despre liniștea

Bebe Ivan: ”Doresc să nu mai fiu mințit, așa cum făcea Florin Tecău!...”

Luni, 19 Decembrie 2016 22:37

# Bebe Ivan, primarul comunei Băbana, cere noilor aleși, în primul rând, sinceritate

Muncind neobosit pentru bunăstarea comunei sale, una săracă dealtfel, primarul Bebe Ivan se ceartă, câteodată, chiar cu mai marii din partid, sau – așa cum s-a întâmplat recent, chiar cu șefii județului.  Edilul țipă, din toate puterile, atunci când află că la Consiliul Județean se dau bani pentru localități. Dar nu se ferește să facă același lucru atunci când nu reușește să prindă, o sumă cât de mică, pentru Băbana. Numai ce s-a stins, cât de cât, scandalul provocat de banii veniți de la Guvern, listă pe care Bebe

 

Gala de excelență ”10 pentru Argeș” și-a desemnat câștigătorii

Luni, 19 Decembrie 2016 22:08

Vineri, 16.12.2016, Consiliul Județean Argeș a organizat prima ediție a Galei de Excelență “10 pentru Argeș”, un eveniment de marcă în cadrul căruia sunt evidențiate, apreciate și valorificate munca, performanța și rezultatele deosebite.  “Gala de excelență - 10 pentru Argeș reprezintă un prilej de a aduce la un loc elitele județului Argeș. Prin acest eveniment, în premieră, dorim să aducem recunoașterea și recunoștința valorilor județului Argeș, respectiv a personalităților care, prin activitatea lor în anul 2016, au contribuit la promovarea și dezvoltarea județului. Și, din fericire, județul nostru are multe astfel de valori și elite care, din diferite motive, până acum nu au fost cunoscute sau a căror activitate nu a fost suficient de mediatizată dar care au adus plus valoare la nivel național și internațional județului Argeș” - președinte Consiliul Județean Argeș, Dan Manu.

Vânzările Dacia, în creștere în România

Luni, 19 Decembrie 2016 13:01

# Un client intern este proprietarul modelului Duster cu numărul 1.000.000 produs la Mioveni

În România, înmatriculările în primele 11 luni au crescut cu 18,2%, faţă de perioada similară din 2015. În ianuarie-noiembrie 2016, s-au înregistrat 85.593 de înmatriculări, faţă de 72.423 în aceeaşi perioadă din 2015. În noiembrie 2016 s-au înmatriculat 9.645 de maşini, cu 20,2% mai mult decât în aceeaşi lună din 2015, când au fost 8.022 de înmatriculări.

 

Aproape toate comunele din Argeș au primit bani la rectificarea de vineri

Miercuri, 14 Decembrie 2016 23:39

Primăriile din Argeş au primit bani la rectificarea bugetară care a fost votată vineri. E drept, banii au fost destul de puțini, însă mai bine mai puțin decât deloc. Un număr de 77 de localități din cele 102 ale județului au reușit să ajungă pe lista concepută la C.J. Suma cea mai mică, de 12.000 lei a ajuns la Tigveni, comunele ce vor primi cei mai mulți bani în cont, câte 100.000 lei, fiind Cicănești și Vlădești.

Click AICI pentru a vizualiza lista primăriilor

Fostul şef Permise Argeş, Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, condamnat în dosarul carnetelor de şofer eliberate fraudulos, a fost eliberat

Miercuri, 14 Decembrie 2016 23:36

# Codruț Vlăsceanu, aprilie 2014: ”Sunt sigur că  CEDO va face lumină şi dreptate în acest dosar”

Fostul şef de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, condamnat în dosarul permiselor eliberate fraudulos, a fost eliberat, miercuri, de la Penitenciarul Mioveni. Tribunalul Argeş a menţinut decizia de eliberare a lui Vlăsceanu, şi a menţinut decizia Judecătoriei Piteşti din 1 noiembrie, în ciuda contestaţiei formulat de procurorii DNA Piteşti.

 

Tecău și Manu au înfrânt cu brio! Ca de obicei, Argeșul ratează. Spital regional la Craiova, nu la Pitești!

Miercuri, 14 Decembrie 2016 23:32

Guvernul României și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat luni, 5 decembrie, la Palatul Victoria, acordul privind construcția spitalelor regionale. Totodată va fi lansată și Strategia Națională de Resurse Umane în Sănătate. Cele trei mari spitale regionale vor fi construite la Iași, Cluj-Napoca și Craiova.  S-a făcut, astfel, un prim pas pentru construirea celor 3 unități medicale. Autoritățile au primit 150 de milioane de euro, de la Banca Europeană de Dezvoltare pentru începerea lucrărilor.
Cele trei spitale regionale, care vor fi construite la Iași, Cluj-Napoca și Craiova, beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La primăria Băbana se strâng bani din donații pentru copiii și bătrânii nevoiași

Miercuri, 14 Decembrie 2016 23:28

# Bebe Ivan (foto), primarul comunei: ”Strângem bani să dăm cadouri tuturor copiilor din comună. Dacă nu ne lasă Curtea de Conturi… noi suntem mai tari ca ei!...”

Primarul din Băbana ține morțiș să păstreze o tradiție pe care a instituit-o, tot domnia sa, cu ani în urmă: aceea de a oferi, de Sărbători, copiilor din localitatea sa, cadouri. Și, dacă în ultimii ani, Curtea de Conturi a imputat sumele allocate din bugetul comunei, iată că, printr-o mobilizare care s-a extins, între timp, și pe rețelele de socializare, acesta a reușit să păstreze frumosul obicei. Ba chiar a reușit să îi și laude pe o parte din acei care și-au deschis nu numai sufletul, ci și punga.

 

Procesul pentru platforma industrială dintre Curtea de Argeș și Valea Iașului se prelungește

Miercuri, 14 Decembrie 2016 23:24

# După un an în care a așteptat completarea raportului de expertiză # Primarul din Valea Iașului, Nicolae Barbu, a înlocuit expertul desemnat de instanță

Procesul pentru revendicarea platformei industriale a zonei Curtea de Argeș se prelungește din motive de ... expert. Mai exact, din cauza faptului că, după un an de așteptare, expertul desemnat să tragă câteva linii cu niște culori diferite, nereușind asemenea performanță, la cererea primarului din Valea Iașului, a fost schimbat.

Fostul lider de sindicat al ARO, trimis în judecată de procurorii DNA Pitești

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:31

# Dosarul se judecă, în primă instanță, la Tribunalul Argeș

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
BACIU MIHAI, la data faptelor reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

 

Pagina 9 din 116

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea