Un deputat de Argeș dorește introducerea aspretelui pe lista UNESCO

Marţi, 16 Martie 2021 09:57

Un deputat argeșean vrea să introducă aspretele, peştele fosilă vie - vechi de 65 de milioane de ani,  pe lista UNESCO și declararea acestuia ca patrimoniu material al umanității. Este inițiativa deputatului de argeș Mircia Chelaru (din partea AUR), membru al Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

 

Avocatul Poporului a emis mai multe măsuri pentru conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Piteşti

Marţi, 16 Martie 2021 09:54

# Au fost solicitate identificarea unor mijloace de verificare a modului de creștere și îngrijire a copiilor cu părinți plecați în străinătate

Direcției de Asistență Socială îi revine obligația să solicite anual, în ultimul trimestru al anului, unităților școlare care funcționează pe raza lor administrativ teritorială informații cu privire la copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. După primirea datelor, serviciul public de asistență socială are obligația de a se deplasa la adresa la care sunt îngrijiți copiii aflați în aceste situații și de a verifica dacă se respectă prevederile privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Lucrările la noul corp al Spitalul Județean Argeș - în grafic

Luni, 15 Martie 2021 14:24

În urmă cu un an, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, începeau lucrările pentru construirea noului corp de clădire al acestei unități medicale județene, cea mai mare din Argeș.
„Am discutat cu constructorul care m-a informat că până în momentul de față s-a realizat aproximativ 95% din structura de rezistență a clădirii și 75% din structura interioară, fiind un record pentru județul Argeș în construirea unui spital. Reprezentatul firmei m-a asigurat că termenul va fi respectat, iar în luna martie a anului viitor lucrările vor fi încheiate.”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu.

 

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna" intră în reabilitare!

Luni, 15 Martie 2021 14:21

Pe 11 martie, reprezentanții  Primăriei Pitești, delegați de primarul Cristian Gentea (viceprimarii Mihai Mihăilescu și Gelu Tofan, Cristi Dumitru - consilierul primarului pe probleme tehnice și directorul Direcției Tehnice - Iulian Chiriță) s-au întâlnit cu reprezentanții  Consiliului Județean Arges și constructorul AMPCANTIERI pentru o primă evaluare a modului în care se va desfășura, pe spațiul municipalității, organizarea de șantier pentru lucrarea de restaurare.

Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea primului parc de agrement pentru câinii de companie

Luni, 15 Martie 2021 14:19

În Parcul Lunca Argeșului, pe o suprafață de 600 mp, câinii pot socializa într-un spațiu dedicat.
Proprietarii animalelor de companie vor putea să îl folosească, respectând regulile, potrivit legislației în vigoare.
Un al doilea spațiu de acest gen va fi amenajat în parcul de la BCR și, în funcție de cerințele și nevoile piteștenilor, în curând se va putea deschide un al treilea spațiu și în Parcul Ștrand.

 

Proiect european de 5 milioane de euro pentru dezvoltarea oraşului Topoloveni

Luni, 15 Martie 2021 14:07

Primăria Topoloveni a câştigat un proiect european de 24,6 mil. lei (5 mil. euro) pentru  construirea a şapte clădiri cu 96 de locuinţe sociale şi modernizarea infrastructurii străzilor ’’Visarion Sachelarie’’ şi ’’Livezilor’’. Implementarea proiectului ’’Dezvoltare durabilă şi creşterea calităţii vieţii în oraşul Topoloveni prin abordarea integrată a măsurilor de regenerare urbană’’ se va face într-o perioadă de 62 de luni. Proiectul a primit finanţare în cadrul Axei prioritare 13 - ’’Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii’’, Prioritatea de investiţii 9b - ’’Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale’’, Obiectivul specific 13.1 - ’’Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România’’.

MIOVENI. CONTRIBUABILII CARE ÎŞI ACHITĂ IMPOZITUL PÂNĂ LA 31 MARTIE BENEFICIAZĂ DE REDUCERI

Luni, 15 Martie 2021 14:06

Impozitul pe clădiri se plăteste anual, în două rate egale, până la data de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv. Pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie a impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport datorat, pe anul 2021, de către persoanele fizice, Primăria Mioveni acordă o bonificație de 10%, iar pentru persoanele juridice se acordă o bonificație de 5%.

 

Noutăți legislative în domeniul asigurărilor sociale

Luni, 15 Martie 2021 14:04

Având în vedere prevederile Legii nr. 16/2021 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, CASA JUDEȚEANĂ DE PENSII ARGES aduce la cunoștința beneficiarilor sistemului public de pensii, următoarele modificări la sistemul public de pensii:
I. Începând cu data de 12 martie 2021, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 5.380 lei.
II. Începând cu data de 12 martie 2021, cuantumul ajutorului de deces în cazul asiguratului sau al pensionarului este de 5.380 lei.
În cazul unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, cuantumul ajutorului de deces este de  2.690 lei.

Stimulentul de reinserție pentru părinții care se întorc la lucru înainte de 6 luni crește de la 650 de lei la 1.500 de lei

Luni, 15 Martie 2021 14:03

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care stimulentul de reinserție pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni crește de la 650 de lei lunar la 1.500 de lei.
”Prin acest proiect de OUG modificăm cadrul legal pentru concediul și indemnizația lunară, în sensul în care creștem stimulul de reinserție pentru parintele care se întoarce la muncă înainte de 6 luni, acesta fiind în concediul de creștere a copilului”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii.

 

Crescătorii de animale - scutiți de impozitul pe teren! Ordinul MADR a intrat în vigoare!

Luni, 15 Martie 2021 14:01

Din 5 martie se află în vigoare ordinul semnat de ministrul Adrian Oros, Ordinul nr. 294/2020 privind stabilirea metodologiei de calcul al suprafețelor de terenuri cultivate cu plante pentru producția destinată furajării animalelor corespunzătoare numărului de animale deținute de contribuabili, persoane fizice/membri ai asocierilor fără personalitate juridică, care nu generează venit impozabil.

 

Un argeșean în conducerea națională a Partidului Mișcarea Populară

Luni, 15 Martie 2021 13:56

Cristian Diaconescu a fost ales preşedinte al Partidului Mişcarea Populară în cadrul Congresului care a fost organizat la începutul lunii.
„Una dintre priorităţile PMP este recăpătarea încrederii bazate pe acţiuni concrete. Nu trebuie să acceptăm declinul şi standardele joase, căci avem energia, ideile şi ambiţia să rezolvăm problemele economice, sociale şi politice, să tratăm politica cu responsabilitate. Am trăit o politică paralizată, când de frică, când de alegeri greşite sau oscilante, ceea ce ne-a făcut să pierdem mult.

 

Mioveni. Tânăra portăriță Sara Rus fost selecționată la lotul Naționalei de Tineret a României

Luni, 15 Martie 2021 13:51

Sara Rus, mezina echipei de handbal de la Mioveni, împrumutată de la SCM Rm Vâlcea până la sfârșitul acestui sezon competițional, a fost selecționată la lotul Naționalei de Tineret a României, iar luni se va prezenta la reunire.
Sara a început handbalul la Centrul CSȘ Petroșani, iar în vara anului 2019 a făcut parte din echipa națională a României la Campionatul European U17, de la Celje (Slovenia).

ÎPS Calinic a sfințit piatra de temelie la o biserică ridicată în memoria victimelor Experimentului Piteşti

Luni, 15 Martie 2021 12:49

Marți, 9 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie la paraclisul construit în sediul fostului Penitenciar din municipiul Pitești. Totodată a fost marcată și Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 în România. Cu această ocazie, Ierahul Argeșean a săvârșit slujba parastasului pentru toți cei care au îndurat torturi cumplite din partea regimului ostil. În prezența membrilor Asociației Fostilor Deținuți Politici – filiala Pitești, precum și a reprezentanților Fundației ”Memorialul Închisoarea Pitești”, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a

 

Directorul DSVSA Argeș - întâlnire cu producătorii locali din zona Rucăr – Dâmbovicioara

Luni, 15 Martie 2021 12:48

Sorin Sorescu, directorul Executiv al DSVSA Argeș, a organizat în data de 11.03.2021 o întâlnire cu producătorii locali și proprietarii de pensiuni agroturistice din zona Rucăr- Dâmbovicioara. Scopul întâlnirii a fost de  a veni în sprijinul acestora cu informații privind condițiile sanitare veterinare de înființare și funcționare a punctelor gastronomice locale. Discuțiile au vizat și posibilitatea de a prepara și servi mâncare gătită de către proprietarii de agropensiuni, care în prezent oferă numai servicii de cazare.

 

Lupta cu limitele! Tibi Uşeriu, invitat la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 15 Martie 2021 12:47

Vineri, 12 martie, ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu a fost invitat de către conducerea Centrului Cultural Mioveni să împărtăşească din experienţa proprie tinerilor din oraș. Cursul a fost susținut în sistem de videoconferință și transmis live prin intermediul unei platformei online zoom.us., iar cursanții au aflat de la Tiberiu Uşeriu despre impactul pe care îl are modul în care sunt gestionate nevoile psihologice în dezvoltarea unui om, în funcție de tipul său de personalitate, și despre cât de importantă este disciplina interioară, care să ducă la performanțe incredibile, și care se poate învăța de oricine prin autoeducare.

 

Argeșul – în top 10 județe cu cele mai mari solduri ale depozitelor bancare la final de 2020

Luni, 15 Martie 2021 12:45

Valorile soldurilor depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, au înregistrat creşteri semnificative la finalul anului 2020, comparativ cu anul 2019. Argeșul se regăsește în top 10 județe cu cele mai mari solduri, conform zf.ro.
Județul nostru a înregistrat la finalul anului trecut o valoare a soldului depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 5,1mld. lei, cu 7,3% mai mult comparativ cu soldul înregistrat la finalul anului 2019, potrivit datelor BNR. Argeșul se situață pe locul nouă la nivel de țară. Bucureşti-Ilfov conduce top 10 judeţe cu cel mai mare sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de la finalul anului 2020. În schimb, judeţul Braşov a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a soldului depozitelor, în lei şi valută, la finalul anului 2020 din top 10 judeţe, de 17,2%.
A.V.

Peste câteva zile puteți comanda o Dacia electrică

Luni, 15 Martie 2021 12:44

Dacia va deschide lista comenzilor pentru Spring, primul automobil electric al mărcii româneşti în data de 20 martie, iar livrările către persoane fizice vor fi realizate începând cu luna septembrie a acestui an. Dacia Spring dispune de un motor electric de 45 CP, cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V, cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC. Versiunea ce va putea fi comandată este Comfort Plus, cu un preţ de 18.100 de euro cu TVA. Dacă maşina este achiziţionată prin programul Rabla Plus, atunci aceasta va putea fi cumpărată cu 9.050 euro – programul acoperă până la 10.000 de euro sau cel mult 50% din valoarea maşinii. Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

 

Adăpostul de câini fără stăpân Mioveni a primit o donație de 7 tone de hrană

Luni, 15 Martie 2021 12:42

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL anunță cu bucurie că Adăpostul de câini fără stăpân din localitate a primit, recent, o donație de 7 tone hrană pentru câini. „Mulțumim pe această cale fundației Pfotenhilfe Karlsruhe Umgebung e. V., Germania, cea care a venit în sprijinul nostru cu această donație generoasă.
Adoptă un câine, adoptă un prieten”, a precizat conducerea SEdC Mioveni. Pentru mai multe informații privind modul în care puteți adopta un câțel puteți suna la numărul de telefon: 073600255.

Furnizarea de apă potabilă va fi sistată, pe 16 martie, în cartierul piteștean Exercițiu

Luni, 15 Martie 2021 12:41

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de marţi 16.03.2021, între orele 9 - 15, fiind afectaţi următorii utilizatori din zona Exerciţiu:
- blocurile: A6A, A7, B6, B7, B8, B9, B10, B21, D15 până la D21;
- cartierul Traian;
- străzile: Constantin Dobrescu Argeş, Dealurilor;
- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae”;
- P.T. Traian.

 

IN MEMORIAM. CONSTANTIN ION GH. FULGEANU

Luni, 15 Martie 2021 12:37

# Pitești, Argeș, 14 martie 1933 – Pitești, Argeș, 26 august 2005  # 88 de ani de la nașterea unui profesor model

Se împlinesc, zilele acestea, 87 de ani de la nașterea celebrului profesor al Piteștiului, Nicolae Fulgeanu. Iubit, temut, respectat, a școlit zeci de generații de elevi la catedra de la Brătianu (Bălcescu). Întreaga viață a format talente, a îndrumat caractere, a cercetat – inclusiv istoria instituției în care a activat o viață, a publicat. Un om al Cetății de care își amintesc, cu duioșie, mii de foști învățăcei.

 

Conducerea Spitalului din Mioveni – plângere penală după o informație falsă privind tratarea pacienților COVID

Sâmbătă, 13 Martie 2021 12:47

Conducerea Spitalului din Mioveni a făcut o plângere penală după o informație falsă privind tratarea pacienților COVID. Informația a fost postată sâmbătă, 13 martie, pe un grup de Facebook. Autoritățile locale susțin că este un „fake-news”.

„A început să circule pe Facebook un fakenews legat de Spitalul Mioveni și modul în care ar fi tratați pacienții internați la secția ATI COVID. Informația a fost postată pe o pagină neasumată de vreo persoană ori instituție și reprezintă un act denigrator la adresa personalului nostru medical! Această informaţie falsă, cu conţinut fabricat în scop tendențios și prezentată distorsionat nu poate fi preluată şi transformată în ştire validă!

 

Pagina 9 din 257

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea