Patronii PIC află, marți, dacă au fost filați de DNA și SRI

Luni, 09 Septembrie 2019 13:24

# Gheorghiță Pieca, fostul administrator al PIC, și-a recunoscut vina în dosarul delapidării de 3 milioane de euro

La Tribunalul Argeș se judecă dosarul în care frații Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment, sunt acuzați de procurori pentru delapidare. Marți, la cererea instanței, acețtia vor afla dacă au fost filați de instituțiile statului. Alături de cei doi a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală Gheorghiţă Pieca, fostul administrator al societăților menționate. De asemenea, Lucia Weiss, fostul director economic în cadrul celor două firme, este cercetată pentru complicitate la evaziune fiscală.

 

Donațiile candidaților argeșeni la europarlamentare: de la câteva mii de euro, la sute de mii de euro

Luni, 09 Septembrie 2019 13:21

Și oamenii politici argeșeni au susținut financiar partidele în campania pentru europarlamentare. Cele mai mari sume au fost virate de Andrei Gerea (foto) sau Cătălin Bulf, arată listele publicate de Autoritatea Electorală Permanentă. Argeșenii aflați pe listele partidelor, pentru alegerile europarlamentare, au contribuit cu sume de la câteva mii de euro și până la sute de mii de euro, din venituri proprii sau din împrumuturi. Din nefericire pentru ei, niciunul nu se află acum în Parlamentul European.

Toamna se numără… procesele! ANAF și CJ Argeș îi cer, separat, lui Constantin Nicolescu, câte 50 de miliarde lei vechi

Luni, 09 Septembrie 2019 13:05

# Suma este aceeași, dosarele vor fi, probabil, conexate

În această toamnă, Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, se întoarce în sala de judecată. Agenția Națională de Administrare Fiscală și CJ Argeș, solicită, în procese diferite, plata sumei de 4.973.065,75 lei. Este vorba de prejudiciul produs în dosarul „Podul de la Căteasca”.

 

Apele Române au formulat apel împotriva întoarcerii liberalului Adrian Moisescu pe funcția de șef serviciu

Luni, 09 Septembrie 2019 13:03

# Acesta a câștigat, în primă instanță, procesul, la Tribunal

Fostul șef al ABAAV (Administrația Bazinală Argeș-Vedea), liberalul Adrian Moisescu, a câștigat o primă luptă cu instituția pe care a condus-o. Decizia Tribunalului a fost atacată, recent, prin apel, de către ABAAV, apel ce nu a primit, încă termen, apel ce se va judeca la Curtea de Apel Pitești

Ziua Comunei Lunca Corbului a ajuns la cea de-a XII-a ediție

Luni, 09 Septembrie 2019 12:53

# Evenimentul a început cu inaugurarea unei grădinițe, spre bucuria sătenilor # Recitaluri de excepție: Aurel Moga, Mariana Constantin, Morris ș.a.

Sute de oameni au sărbătorit, alături de autoritățile locale, ziua comunei, la sfârșitul săptămânii trecute, pe data de 8 septembrie, de Sfântă Măria Mică.  Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu acest prilej, eveniment ce a adunat sute de oameni, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul.

 

Slujbă de pomenire în zona vechii biserici din Gorganu de Jos, Călinești

Luni, 09 Septembrie 2019 12:44

Duminică, 8 septembrie, sătenii parohiei Gorganu de Jos, dar și mulți invitați, au urcat, pe jos, într-o liniște senină, dealul satului, pentru a participa la o slujbă de pomenire, oficiată în zona vechii biserici. Aici, parohul, Cătălin  Vâlnoiu, a reușit să amenajeze un areal ce cuprinde atât ruinele fostei biserici, dar și numeroase cruci vechi, adevărate monumente religioase ale zonei, cele mai multe inscripționate în chirilică, alfabet folosit înainte de 1860.

Transfăgărășanul - sub semnul incertitudinii

Luni, 02 Septembrie 2019 23:45

# Omul de afaceri Dumitru Grecu:  „Politicienii noștri nu dețin proprietăți în zona Transfăgărășanului și de asta nu au niciun interes să facă ceva” # „Există o campanie concentrată ca să se distrugă toată zona asta turistică”, mai declară acesta

Turismul argeșean este asfixiat de indiferență, fiind în umbra ursului! Cetatea Poenari este închisă de la sfârșitul lunii martie! Iar Transfăgărășanul este sub semnul incertitudinii! O incertitudine dată și prin faptul că mai multe porțiuni din viaductele de pe Transfăgărășan sunt atât de distruse, încât ruptura pătrunde în partea carosabilă.

 

Deși plângerea s-a dovedit un fals, ANI a început procedura de verificare a primarului din Bradu

Luni, 02 Septembrie 2019 23:38

Încă de la început de mandat, primarul (PSD) din Bradu, Dan Stroe (foto), a avut de purtat o dublă luptă: una pe față, cu unii consilieri locali ostili, cu cetățeni care au deținut sau doresc să dețină controlul în primărie, și alta, subterană, în care a trebuit să suporte loviturile – nu puține – sub centură. Plângeri, sesizări, reclamații. Culmea, Agenția de Integritate pare să le cânte în strună atacatorilor din  a doua categorie…

Consilierii locali au zis „pas” construirii unor noi blocuri în Pitești

Luni, 02 Septembrie 2019 23:33

Consilierii locali piteșteni au respins, în ședința desfășurată pe 29 august, construcția a cinci blocuri de locuințe în diverse zone ale municipiului. Planurile Urbanistice de Detaliu au fost fie retrase de pe ordinea de zi, fie au fost respinse de consilieri, cu unanimitate de voturi.
Este vorba despre PUD-urile pentru investițiile:

 

Premierul Viorica Dăncilă este cel mai nou Cetățean de Onoare al comunei Bogați

Luni, 02 Septembrie 2019 23:22

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns joi seara, pe 29 august, în comuna Bogați, din județul Argeș, pentru a participa la Ziua Comunei. Șefa PSD a fost întâmpinată de oamenii locului, îmbrăcați în costume populare, care i-au oferit tradiționala pâine și sare.
Primarul comunei Bogați, Ion Gârleanu, într-un moment festiv, i-a oferit titlul de “Cetățean de Onoare” al localității prim-ministrului Viorica Dăncilă. Aflată la cea de-a VIII-a ediție, “Ziua comunei Bogați” reprezintă un bun prilej de întâlnire a cetățenilor, care participă în număr foarte mare, dar și o ocazie de a avea oaspeți din țară și de peste hotare.

Dr. Oetker a cumpărat producătorul de patiserie Panovia

Luni, 02 Septembrie 2019 23:16

Familia libaneză Mounir Halawani vinde către Dr. Oetker producătorul de patiserie Panovia cu afaceri de 33 mil. lei. Tranzacţia vine la trei ani după ce grupul, care deține o fabrică în Curtea de Argeș, a cumpărat de la aceeaşi companie brandul de patiserie congelată Morăriţa.
Dr. Oetker, cel mai mare jucător de pe piaţa aditivilor alimentari, a cumpărat compania Rimco, care deţine Panovia Prod SA, producător de produse de patiserie.

 

Peste 30 de porci eutanasiați la Bârla, după ce a fost confirmată pesta porcină

Luni, 02 Septembrie 2019 23:12

Pe 30 august, a fost confirmată pesta porcină și în comuna Bârla. În acest moment, în județul Argeș sunt 12 focare active.
VIrusul pestei porcine a fost confirmat într-o exploataţie comercială de tip A din localitatea Podişoru, comuna Bârla, conform buletinului de analize emis de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti. Din gospodăria unui cetățean au fost eunanasiați 34 de porci, alți doi murind de pestă porcină. Proprietarul urmează să fie despăgubit de stat pentru animalele sacrificate.

Înalta Curte începe judecarea apelului în dosarul lui Florin Frătică

Luni, 02 Septembrie 2019 23:12

# Fostul primar din Bradu, băgat din nou în corzi

Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, se întoarce în sala de judecată. Pe 10 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, începe judecarea apelului în dosarul retrocedării ilegale de 8 milioane de euro. Sentinţa dată în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, pe 17 aprilie 2019, a avut ca rezultat achitarea tuturor inculpaţilor din dosar: fostul primar al comunei argeşene Bradu - Florin Frătică, fosta şefă a Parchetului Ialomiţa - Daniela Manolache – în trecut, consilier juridic la Primăria Bradu – şi fraţii Lenuţa şi Jean Georgescu.

 

În noiembrie, Constantin Istrătescu se întoarce în sala de judecată

Luni, 02 Septembrie 2019 23:10

Pe 14 noiembrie, la Curtea de Apel Pitești, începe judecarea apelului în dosarul în care Constantin Istrătescu, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Argeș, este acuzat de braconaj cinegetic. Acesta și alți doi angajați ai instituției, inginerii Horia Tănase și Sorin Bulimac, au primit, pe fond, pedepse cu suspendare.
Istrătescu a primit o pedeapsă de un an cu suspendare, pe un termen de încercare de doi ani, Horia Tănase – un an şi şapte luni, cu suspendare (pe un termen de încercare de doi ani), iar Sorin Bulimac – un an şi patru luni cu suspendare (pe un termen de încercare de doi ani).

SPITALUL ORĂȘENESC MIOVENI, SINGURUL PROIECT MAJOR REALIZAT ÎN ROMÂNIA, DUPĂ REVOLUȚIE

Luni, 02 Septembrie 2019 22:58

Recepţia noului spital ridicat şi utilat în trei ani şi jumătate se va face pe  5 septembrie. În preludiul acestui moment aşteptat, săptămâna trecută a avut loc o conferinţă de presă în prezenţa constructorului, a proiectantului și a conducerii Primăriei Mioveni.
Construirea noului spital orășenesc, dotat cu aparatură medicală de top și unde se vor implementa  tehnologii medicale moderne, reprezintă cel mai important proiect realizat în Mioveni, în cei 30 de ani de existență ai acestui oraș industrial.

 

Lucrări de zeci de milioane de lei, realizate la Pitești

Luni, 02 Septembrie 2019 22:48

# Toamna se numără bobocii, toamna se finalizează și inaugurează investițiile. Reprezentanții Primăriei Pitești au ținut să arate că nu au stat degeaba și, într-un tur de forță, au arătat lucrările finalizate sau aflate într-un stadiu avansat.

Au fost finalizate lucrările la obiectivul de investiții Reabilitare Piața Trivale.  Lucrările au fost executate de către Asocierea SC ZEUS SA (lider) - SC SELCA SA. În data de 13.08.2019 a fost efectuată recepția la terminarea lucrărilor, fără obiecțiuni. Valoare totală a investiției este de 4.267.987,66 lei, inclusiv TVA .

Ziua Comunei Oarja – un eveniment reușit, cu mii de participanți

Luni, 02 Septembrie 2019 22:40

# Primarul a dat și o veste bună localnicilor: drumul ce străbate comuna va fi reasfaltat

Petrecere mare a fost sâmbătă la Oarja, începând cu ora 16. Toți cei care au dorit să se alăture acestei sărbători, au fost  bine veniți, primarul Constantin Bîlea promițând că toată lumea se va simți foarte bine.
Pentru copii, segment al populației pentru care edilul are o mare slăbiciune, au fost pregătite multe jocuri și concursuri, picturi pe față și nelipsitele tobogane gonflabile.

 

Petrecere de excepție la cea de-a X-a ediție a Zilei Comunei Rociu

Luni, 02 Septembrie 2019 22:32

# Primarul Aurel Bălășoiu a fost amfitrionul perfect al evenimentului

Duminica trecută, începând cu ora 13, în incinta Târgului Săptămânal, au fost organizate manifestările prilejuite de cea de-a X-a ediţie a „Zilei comunei Rociu”. Acestea au fost minuțios pregătite de administraţia locală în frunte cu primarul Aurel Bălăşoiu și au cuprins, pe lângă acordarea unor diplome de fidelitate pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, momente artistice oferite atât de grupurile şi interpreţii locali, cât şi de invitaţii acestui eveniment.

Își joacă ultima carte! Doctorița Anca Alexandrescu încearcă să scape de condamnarea din dosarul „Rețete pentru morți”

Luni, 12 August 2019 14:13

# Pe 15 mai, fosta șefă a DSP Argeș a fost încarcerată la penitenciar, acolo unde își ispășește pedeapsa de 3 ani și jumătate

Doctorița Anca Alexandrescu, încarcerată după ce a fost condamnată în dosarul „Rețete pentru morți”, a depus la Curtea de Apel Pitești o contestație în anulare. Aceasta contestă condamnarea de 3 ani și jumătate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Cererea a fost depusă pe 1 august, iar instanța a stabilit primul termen de judecată pe 9 octombrie 2019.

 

Consiliul Județean Argeș, bun de plată, la Sibiu

Luni, 12 August 2019 14:12

# În plus, instituția a fost reprezentată de un avocat, angajat pe baza unei Hotărâri din… 2014

Iată că, în dosarul directorului Badea, de la Evidența Populației, Consiliul Județean începe să transpire serios. Pentru că a început să piardă și bani, dar să facă și pași greșiți. Instanța, după cum se știe, a decis ca în cursa vinovăției-sau nu, să rămână numai cei care au votat. Adică cei ai PSD-ului, personalități cu un puternic individualism, care, încă de pe vremea respectabilului Constantin Nicolescu, ridică mâna automat la propunerile șefului, fără să se gândească sau să comenteze.

Începe apelul în dosarul de trafic de droguri al lui „Alex Copil Bătrân”

Luni, 12 August 2019 14:11

Alexandru Mihăilescu, zis și “Alex Copil Bătrân” sau “Alex Santiago”, a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de cocaină în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpat. Judecata, în această speță, va începe pe 20 noiembrie la Curtea de Apel Pitești. Inculpatul se află în acest moment în stare de arest la domiciliu.

 

Pagina 9 din 182

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea