”Greu de ucis”, în justiție. Dosarul ”Podul Cătesca” se judecă, de peste un an, la Înalta Curte de Casație

Luni, 08 Octombrie 2018 23:59

Cel mai lung pod din judeţul Argeş, cu o deschidere de 228 de metri, care asigură legătura între autostrada A1 şi DN 7 Piteşti-Bucureşti, a fost inaugurat, pe la jumătatea anului 2010, după ce vechea construcţie, care datează din anul 1947, a ieşit din garanţie, fiind afectată şi de inundaţiile din 2001 şi 2005. Ocazie cu care, procurorii anticorupție au deschis, celor implicați financiar, și de o parte și de alta a lucrărilor, un mare dosar penal. Dosarul a plecat spre instanțe în anul 2013. Și de atunci se tot judecă, ori la Curtea de Apel București, ori la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Reîncepe, la Curtea de Apel, procesul Ancăi Alexandrescu

Luni, 08 Octombrie 2018 23:59

# Fosta șefă a DSP Argeș a fost achitată în primă instanță. Procurorii au atacat hotărârea.

Pe 24 octombrie se judecă, de data aceasta la Curtea de Apel Pitești, cazul Ancăi Alexandrescu. În primă instanță, aceasta a fost achitată pentru infracțiunile de abuz în serviciu de care a fost acuzată. Numai că Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a atacat hotărârea. Hotărâre atacată și de Diana Modoacă, administratorul farmaciei din Călinești, care a primit 2 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 3 ani și, în plus, i s-a menținut sechestrul asigurator asupra unor imobile.

Cidrul românesc se produce în Argeș

Luni, 08 Octombrie 2018 23:47

# La Lerești, un scoțian a dezvoltat o adevărată afacere. Poveste impresionantă despre pasiune şi succes la Lerești. Aici, un scoţian stabilit în România a produs primul cidru românesc. La început, avea doar câţiva meri în livadă. Acum, conduce o fabrică şi are zeci de angajaţi. Din fructele abia culese, obţine una dintre cele mai aromate băuturi ale toamnei.

 

După ce s-a căsătorit, Principele Nicolae a venit în Argeș

Luni, 08 Octombrie 2018 23:46

# Alături de soție, acesta s-a recules la mormântul bunicilor
Imediat după ce și-au unit destinele, Principele Nicolae a venit, alături de soția sa, la Curtea de Argeș, unde se află mormintele bunicilor și străbunicilor lui. Cei doi au lăsat aici lumânările de cununie, dar și buchetul de mireasă.
Principele Nicolae a venit la Curtea de Argeș alături de soția sa Alina, dar și alături de socrii săi. Proaspeții căsătoriți au adus cele două lumânări de la cununia religioasă.

La Bradu, a crescut numărul copiilor ce vin la școli și grădinițe

Luni, 08 Octombrie 2018 23:36

Elevii, dar și preșcolarii din comuna Bradu au pășit cu dreptul în noul an școlar 2018-2019. Școlile și grădinițele au primit copiii într-o ambianță plăcută, modernă și primitoare.
Anul școlar a debutat cu succes la Bradu. Acest lucru se observă din numărul copiilor aflați la școlile și grădinițele din comună. Edilul de la Bradu, Dan Stroe, consideră că acest lucru este posibil și datorită lucrărilor efectuate în ultima perioadă.

 

Jurnal de Strasbourg! Dezbaterea privind statul de drept în România - văzută de la fața locului

Luni, 08 Octombrie 2018 23:21

La invitaţia europarlamentarului argeșean Gabriela Zoană, zece jurnaliști din Argeș au fost prezenți, între 1-4 octombrie, la Parlamentul European de la Strasbourg, acolo unde au avut loc dezbateri importante privind statul de drept din țara noastră. La acest eveniment a participat și un redactor de la „Atitudine în Argeș”, prilej cu care vă prezentăm cele mai importante momente petrecute, săptămâna trecută, în Parlamentul European.

Gala Educaţiei Argeşene, la semicentenarul Inspectoratului Şcolar Județean

Luni, 08 Octombrie 2018 12:21

Sub genericul “Gala Educaţiei Argeşene”,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a sărbătorit, vineri, 5 octombrie, de “Ziua Mondială a Educaţiei”, 50 de ani de la înfiinţare. Evenimentul a cuprins o serie de activităţi, printre care lansarea volumului monografic al instituţiei, dezvelirea unei plăci comemorative dar şi o gală de premiere prin care organizatorii şi-au propus să reunească pe toţi cei care au contribuit şi contribuie la atingerea excelenţei în învăţământul argeşean.

 

Partenerii de afaceri ai lui Cătălin Chelu, trimiși în judecată pentru delapidarea ALPROM

Luni, 01 Octombrie 2018 17:09

# Fostul director economic și director general al societății, cercetați într-un dosar cu prejudicii uriașe
Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, încă din iunie 2018, un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și delapidare pe numele a două persoane din conducerea Alprom SA  (cândva unul dintre cei mai mari prelucrători ai lemnului din industria românească), și alți doi oameni de afaceri prin care era devalizată societatea. Parte civilă în dosar s-a constituit Agenția Națională de Administrare Fiscală București (ANAF), iar parte vătămată Alprom SA.. Gheorghe Ovidiu Șuță, director economic la Alprom între 2003 și 2012, este acuzat de

Firmele CNCD și Girexim au pretenții de milioane de lei de la Publitrans

Luni, 01 Octombrie 2018 17:06

# Firma lui Constantin Scarlat cere societății Consiliului Local Pitești - 2,1 milioane lei, iar societatea lui Gheorghe Văsâi - 1,8 milioane de lei
Dacă până în urmă cu câțiva ani, firmele private Girexim și CNCD erau în asociere cu Publitrans, acum acestea au acționat în instanță societatea Consiliului Local Pitești ca să-și recupereze unele datorii. În 2014, odată cu intrarea procurorilor DNA pe firul transportului local de călători în Pitești s-a ales „praful” de asocierea dintre cele trei societăți.

 

Consilierii locali PAM și UNPR din Bradu nu au votat un proiect ce ar fi adus bani la bugetul comunei

Luni, 01 Octombrie 2018 17:03

Consilierii locali ai Partidului Mișcarea Populară dar și, mai ales, cel al UNPR – Andrei Niță, din comuna Bradu, au respins, joi (primii, prin abținere, al doilea, votând împotrivă),  pentru a doua oară, un proiect de hotărâre privind înființarea unui centru educațional privat. Votul lor lovește însă nu în investitorul privat, ci chiar în locuitorii comunei, cu dare de mână, care ar fi preferat să-și lase copiii la un after-school performant și modern, aproape de casă. Managerul școlii private Lexford Castel din Pitești, Cătălin Gherzan, dorește să deschidă un nou sediu în Bradu, care să vină în întâmpinarea părinților și copiilor din zonă, dar și din cartierele apropiate ale Piteștiului, precum Craiovei sau Prundu.

Gafă a Consiliului Județean Argeș! Douăsprezece persoane la prezidiu pentru treisprezece oameni în sală

Luni, 01 Octombrie 2018 16:59

# Evenimentul organizat de Consiliul Județean a coincis cu deschiderea celei de a XVIII-a ediții a Simpozionului Internațional Experimentul Pitești

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, pare a fi într-o dispută de imagine cu reprezentanții Primăriei Pitești. Cele două instituții stabilesc, de ceva timp, evenimente importante pentru argeșeni în același timp. S-a întâmplat și vineri, 28 septembrie, când în sala Consiliului Județean s-a desfășurat o dezbatere interesantă la care au luat parte reprezentanți ai Academiei Române cu origini argeșene, împreună cu reprezentanți ai mediului universitar sau ai administrației publice județene și locale, iar, în același timp, în sala Primăriei se desfășura deschiderea oficială a Simpozionului Internațional „Experimentul Pitești – Reeducarea prin tortură”, ediția a XVIII-a. 

 

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș: „În urma noastră vin oameni care știu ce au de făcut”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:56

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș au fost, destul de des, puși la încercări grele în acest an. Dacă anul 2017 a fost încheiat cu 73 de fișe de accident, în 2018, până săptămâna trecută, deja existau 90 de fișe de accident. Din nefericire, trei dintre ele au fost mortale: turista care a căzut 100 de metri de pe potecă în timp ce urca spre mănăstirea Cetățuia, bărbatul care a murit după ce căzut într-o prăpastie, în zona Vârfului Moldoveanu și tânăra care a căzut o sută de metri pe stânci în Munții Piatra Craiului. Ca resursă suplimentară, echipa de salvatori montani din Argeș a intervenit săptămâna trecută în sprijinul celor de la Sibiu pentru salvarea a doi turişti aflați în apropiere de lacul Bâlea, unul dintre ei murind la spital.

Cătălin Rădulescu contraatacă! Deputatul cere retragerea sprijinului politic lui Manu

Luni, 01 Octombrie 2018 16:40

După ce deputatul Cătălin Rădulescu a precizat, de curând, că PSD-ul este „în sezonul scrisorilor pierdute” a venit și rândul său să redacteze una. Rădulescu, cunoscut drept deputatul „mitralieră”, este nemulțumit de faptul că președintele CJ Argeș, Dan Manu, ar fi declarat într-o ședință a PSD Argeș, conform instituțiilestatului.ro, că Liviu Dragnea va fugi în Brazilia, dacă va fi condamnat la închisoare cu executare.  Cum acesta a rămas fără sprijinul politic al PSD Argeș, după ce chiar Dan Manu a fost unul dintre contestatarii săi, acum Rădulescu contraatacă!

 

Argeșenii se tem de pesta porcină! Alarme false de porci morți la Țițești și Bascov

Luni, 01 Octombrie 2018 16:33

Pe 27 septembrie, pesta porcină africană (PPA) era semnalată în 223 de localități din 13 județe, cu 952 de focare, dintre care 15 în exploatații comerciale și 72 de cazuri de mistreți, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). În total, au fost eliminați 323.754 de porci afectați de boală.

Vorbe multe, reușite zero! Adrian Miuțescu a promis sediu nou, dar PNL Argeș stă în aceeași „fundătură”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:28

„Vom încerca să reconstruim organizaţiile locale, să le întărim, să redeschidem partidul şi să atragem noi membri, oameni proaspeţi, care doresc să facă politică. (…) Dacă voi ajunge preşedintele PNL Argeş, într-un timp rezonabil sediul PNL Argeş nu va mai fi aici. Nu s-a schimbat deloc în ultimii șapte ani, nici măcar o zugrăveală nu s-a dat. Nu mă voi chinui să-l refac, pentru că PNL Argeş merită un sediu aşa cum se cuvine, în altă zonă, nu într-o fundătură”, preciza Adrian Miuțescu în aprilie 2017, înainte de alegerile în urma cărora a fost numit ca președinte al PNL Argeș.

 

29 de medici veterinari argeșeni, nemulțumiți de legea salarizării

Luni, 01 Octombrie 2018 16:22

Legea salarizării a trezit nemulțumiri și în rândul medicilor veterinari argeșeni, care au acționat în instanță Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș. 29 de medici veterinari argeșeni, prin Sindicatul Medicilor Veterinari Argeș au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Argeș, încă din mai 2018. Aceștia solicită anularea dispoziției 01.03.2018 prin care au fost stabilite salariile de bază începând cu 01.01.2018. Ei cer obligarea emiterii unei decizii noi prin care salariul de bază să fie stabilit începând cu 01.01.2018 la nivelul anului 2022 nivel majorat.

Consilierul județean Mihai Tudor, umilit de președintele Dan Manu

Luni, 01 Octombrie 2018 16:17

Într-o ședință a Consiliului Judetean Argeș, ce s-a ținut la mai puțin de un an după alegerile din 2018, liderul Partidului pentru Argeș și Muscel, Mircea Andrei, și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția administrativă, ca urmare a unei decizii de partid. Avocatul de București  a lăsat locul unui coleg, fostul consilier local Mișu Tudor. ”Nu vreau să fac figurație în CJ!”, a declarat, la momentul respectiv, Mircea Andrei.

 

Pe 3 octombrie - protest în fața Ministerului Justiției

Luni, 01 Octombrie 2018 16:11

# După protestul de la Spitalul Penitenciarului Mioveni, urmează altul în plan național

Angajații din sistemul penitenciar ies în stradă, în fața Ministerului Justiției, miercuri, 3 octombrie. Decizia aparține Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor care prin sindicatele afiliate au organizat numeroase forme de protest săptămâna trecută.

Argeșul se pregătește de Referendum

Luni, 01 Octombrie 2018 16:08

# Pe 6 și 7 octombrie, argeșenii sunt așteptați la vot
Pe 6 şi 7 octombrie va avea loc referendumul pentru redefinirea familiei. Și în Argeș sunt luate măsuri cu privire la eveniment, spre exemplu, pe data de 5 octombrie, elevii vor pleca acasă la ora 18, restul orelor din respectiva zi urmând a fi ulterior recuperate. Referendumul familiei are loc în datele de 6 și 7 ocombrie și se referă la schimbarea definiției constituționale a familiei. Până acum, Constituția prevedea că familia se bazează pe căsătoria între soți, iar modificarea ar înlocui acest cuvând, cu ideea că soții pot fi doar un bărbat și o femeie.

 

Alexandru Ciurea: ”Dacă ne izolăm în tabletă, în telefon, creierul se îmbolnăveşte”

Luni, 01 Octombrie 2018 14:58

# Un Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești, avertizează!
Personalitate a neurochirurgiei româneşti și internaţionale, profesorul Alexandru Vladimir Ciurea este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, preşedinte al Comisiei Naţionale de Neurochirurgie, fost şef al Secţiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, profesor de Neurochirurgie şi îndrumător de teze de doctorat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. În primăvara acestui an, a devenit Doctor Honoris Causa al UPIT. Prof. univ. dr. Cirea ne îndeamnă să o lăsăm mai moale cu tablet și telefonul, care pot si factori de risc pentru îmbolnăvire.

Situație inedită! Comuna Băbana a rămas fără asistați social, dar și fără forță de muncă

Luni, 01 Octombrie 2018 14:55

Edilul din Băbana se confruntă cu o situație inedită. În comuna gospodărită de Bebe Ivan nu mai sunt asistați sociali, însă nici nu mai există forță de muncă.
Situația este privită de edil în două feluri. Pe de o parte, Bebe Ivan se bucură că nu mai are asistați sociali, iar astfel comuna nu este privită precum una a asistaților sociali. Însă, pe de altă parte, edilul a rămas fără forța de muncă. Asistații veneau lunar și munceau o serie de zile. Acum, primarul Bebe Ivan (foto) trebuie să își punăceilalți angajați la munca de zi cu zi din localitate.

 

Pagina 9 din 158

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea