Înfruntarea titanilor pentru șefia PSD Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:10

În această săptămână, pe 17 ianuarie, sunt anunțate alegeri la PSD Argeș. Lupta internă pentru funcția de președinte este mai interesantă ca niciodată, mai ales că Șerban Valeca și-a anunțat colegii că nu va mai candida pentru un nou mandat. Printre numele vehiculate a viza conducerea PSD Argeș se numără Maria Dinu - administratorul județului, Ion Mânzână - vicepreședintele Consiliului Județean Argeș,

 

Adrian Miuțescu - greu de înlocuit în Consiliul Județean Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:10

Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a renunțat la funcția de consilier județean pentru a ocupa un post important la București, mai exact de președinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Acesta a fost numit în funcție la sfârșitul anului trecut.

In memoriam. Silvestru D. Voinescu

Luni, 13 Ianuarie 2020 12:56

# Turculeşti, Călineşti, Muscel, 2 ianuarie 1935 – Turculeşti, Călineşti, Argeş, 13 septembrie 2005

Jurist, manager cultural, cercetător ştiinţific, publicist, memorialist, colecţionar, donator comunitar, literat.

 

Din nou pe drum! Alpinistul argeșean Teofil Vlad - expediție în Patagonia

Luni, 13 Ianuarie 2020 12:54

„Unele călătorii au o destinație consacrată. Altele sunt despre explorare, atât în exterior, cât mai ales în interior. De data aceasta drumul nostru duce spre valea Cochamo din Patagonia chiliana, un Yosemite sud-american încă puțin valorificat față de potențialul existent, unde pereți de peste o mie de metri au rute fără prea multe repetări și alți pereți așteaptă înca primii cățărători”, a precizat alpinistul argeșean Teofil Vlad despre expediția sa din Patagonia.

Specialiştii STS Argeş au urcat la 2000 de metri pentru a repara un echipament important pentru comunicaţii

Luni, 13 Ianuarie 2020 12:51

Săptămâna trecută, salvamontiștii de serviciu la Cota 2000 Transfăgărășan au făcut o vizită la releul din Florea, împreună cu doi colegi de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, care îl întrețin, pentru restabilirea semnalului pentru stațiile Tetra, care încetaseră în urma unei defecțiuni. După un traseu montan de urcare de șase ore pe Masivul Făgăraș, specialiștii din cadrul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Argeș au reușit remedierea defecțiuni apărute la Sistemul TETRA.

 

În vară – CJ Argeș îi aloca 400.000 pentru investiții În iarnă - Primăria Mărăcineni cheltuie zeci de mii de lei pe ghirlande luminoase, promoționale și laptopuri scumpe

Luni, 23 Decembrie 2019 21:44

# Nicolae Dascălu, primar Mărăcineni: „Eu nu știu cine e la capătul celălalt alt firului. Și eu pot să vă spun că sunt prim-ministrul României”…

Iată un exemplu – nici rău, nici bun, doar un exemplu – de cheltuire a banului public. În vară, Consiliul Județean Argeș aloca Primăriei Mărăcineni 400.000 de lei pentru o amenajare peisagistică. Bani cu care puteau fi reparate drumuri, cu care se putea face ceva, cât de neînsemnat, la Spitalul Județean, care spital  arată ca un bolnav în agonie.

Investitorii proiectului din Tudor Vladimirescu contraatacă: „Situația actuală este foarte dăunătoare zonei protejate”

Luni, 23 Decembrie 2019 21:36

# Mall-ul de 80 de milioane de euro din cartierul piteștean ar putea fi realizat în doi ani # Reprezentanții Prime Kapital au oferit top 5 argumente pentru care proiectul este benefic comunității locale

Pe 18 şi 19 decembrie, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Piteşti, au avut loc două dezbateri publice de importanţă majoră pentru viitorul comunității locale.

 

Este oficial: Fuziunea de 50 miliarde dolari dintre Fiat Chrysler şi francezii de la PSA a fost confirmată

Luni, 23 Decembrie 2019 21:33

# Tranzacția afectează afacerile unul argeșean celebru

Fiat Chrysler şi PSA Group, proprietar al Peugeot, au confirmat acordul de fuziune de 50 miliarde de dolari, care va permite economii anuale de 4 miliarde de dolari şi va crea al patrulea producător auto al lumii, anunţă BBC.

Sibienii de la CON-A, despre noua sală polivalentă de la Piteşti: „Vom pune în valoare întreg know-how-ul dobândit în cadrul construcţiilor sportive”

Luni, 23 Decembrie 2019 21:22

# În 2 ani și jumătate, dacă totul merge bine, intrăm în sală

Compania din construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de antreprenorul Mircea Bulboacă, a câştigat contractul pentru construirea unei noi săli polivalente la Piteşti, în urma unei proceduri publice de atribuire a lucrărilor derulată de Compania Naţională de Investiţii.

 

Cadou de Crăciun de la nașu`. Finul primarului de la Vlădești a devenit viceprimar

Luni, 23 Decembrie 2019 21:17

# Pe parcursul anului 2019, acesta a fost găsit de ANI în stare de incompatibilitate și în conflict de interese

În pragul sărbătorilor de Crăciun, pe 19 decembrie, în ședința ordinară a Consiliului Local al comunei Vlădești s-a votat noul viceprimar. Au fost doi candidați la funcția de viceprimar, Emil Bușescu (foto dreapta) din partea PSD, și Cristinel Moise, fost primar, din partea PAM. A fost ales Emil Bușescu, nimeni altul decât finul primarului de la Vlădești, Cristian Dică Hristu (foto stânga).

Adrian Miuțescu, despre viitorul prefect: „Va trebui să finalizeze toate cerințele legale și mai are de lucru. Niște cursuri...”

Luni, 23 Decembrie 2019 21:15

# Ciprian Berevoianu, susținut de PMP Argeș, favorit să devină subprefect

PNL Argeș urmează să numească viitorul prefect al județului la începutul lunii ianuarie. S-a întârzit cu numirea lui, mai ales că viitorul prefect este foarte implicat, în această perioadă, pentru a-și completa CV-ul, face diverse cursuri, special pentru a îndeplini 100% condițiile pentru funcția mult dorită.

 

Vila Florica – Muzeu Național. Deputații PSD de Argeș l-au trădat pe Manu

Luni, 23 Decembrie 2019 21:01

# Dintrei cei șase deputați PSD, trei au votat «pentru» și ceilalți trei s-au abținut
Dan Manu,președintele Consiliului Județean Argeș, a fost trădat de colegii săi de partid pe tema subiectului Vila Florica – Muzeu Național! Manu a dorit ca Vila Florica să rămână în administrarea Consiliului Județean Argeș, dar Ministerul Culturii avea deja alte planuri. Săptămâna trecută,  în ședința de plen a Camerei Deputaților, a fost votat

Primarul Ion Georgescu, din Mioveni, la ceas de bilanț: „Sunt dirijorul unei echipe. Iată echipa!”

Luni, 23 Decembrie 2019 20:46

Conducerea Primăriei Mioveni a prezentat, joi, 19 decembrie, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituției pentru anul în curs și proiectele pentru oraș. Datele oficiale transmise scot în evidență activitatea susținută a tuturor compartimentelor și instituțiilor subordonate Primăriei Mioveni. Raportul este unul care demonstrează o administrație eficientă, îndreptată către om și nevoile acestora.

 

Luptă aprigă pentru Primăria Pitești

Luni, 23 Decembrie 2019 20:40

# Până în februarie vor fi desemnați toți candidații pentru fotoliul de primar al municipiului
În Pitești, începutul anului o să fie unul tumultuos urmând ca partidele politice să își desemneze candidații care vor intra în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului. Una dintre temele de importanță majoră cu privire la alegerile locale este cea privitoare la schimbarea legislației, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi de scrutin, nu în unul singur.

A fost deschis primul magazin social, la Călinești

Luni, 23 Decembrie 2019 20:35

# Semipreparate din carne, la 6,3 lei/kg!
ASOCIAȚIA CRISTAL PALACE, în colaborare cu PAROHIA TURCULEȘTI, a deschis, săptămâna trecută,  primul Magazin Social.
Produse din carne de pui, curcan și porc (șnițel semipreparat) la prețul de 6,3lei/kg. Budincă vanilie/ciocolată la 1,5 lei setul de 4 bucăți. Pastă de dinți la 1,5 lei.

 

Primăria Pitești a pierdut definitiv procesul cu Parohia Sfânta Treime

Luni, 16 Decembrie 2019 14:21

# Biserica a intrat în posesia unui teren în suprafață de 4.275 mp chiar în centrul Piteștiului

Încă din noiembrie 2016, Parohia Sfânta Treime din Pitești a solicitat Judecătoriei Pitești, în contradictoriu cu Municipiul Pitești, să se constate că este proprietara unui teren în suprafață de 4.632 mp și a clădirii bisericii amplasate pe acest teren, precum și asupra a altor 6 clădiri. Este vorba despre Biserica Sfânta Treime sau ”Schitul Beștelei”, de pe strada Dealurilor, din centrul Piteștiului.

Stenograma ședinței privind propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale”

Luni, 16 Decembrie 2019 14:18

# Apostoliceanu: „Această suprafață de 375 ha o putem securiza pentru că este a statului” # Cornel Ionică: „Avem niște obligații privind punerea în posesie. Sunt 40-50 de cetățeni în această situație” # În ianuarie, urmează să fie discutată în Consiliu Local și propunerea de instituire de arie protejată şi pentru pădurea privată

Pe 31 octombrie, în ședința Consiliului Local Pitești, s-a aprobat, în unanimitate, hotărârea nr. 358 privind „propunerea de instituire a regimului de arie naturală protejată și declararea ca rezervație naturală pentru «Pădurea Trivale»”.

 

Termo Calor Confort SA, somații către proprietarii cu debite semnificative

Luni, 16 Decembrie 2019 14:11

Având în vedere că o serie de asociații de proprietari nu înțeleg să-și achite contravaloarea consumului de energie termică,
TERMO CALOR CONFORT S.A. a transmis somații către o serie de asociații de proprietari care înregistrează debite semnificative și, totodată, prin executor judecătoresc, s-a obținut încuviințarea executării silite într-un număr de 5.208 dosare de executare.

Deși mai are puțin și se dărâmă, Casa Universitarilor, din nou, fără expert și fără expertiză

Luni, 16 Decembrie 2019 14:09

De doi ani și jumătate, pe rolul Tribunalului Argeș, se judecă dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”. Perla arhitectonică, situată în strada Eroilor, oferă o imagine dezolantă. Aici, până anul trecut,  se găseau sute de kilograme de gunoaie, un om al străzii, la un moment dat,  ”modernizând” imobilul  în propriul dormitor.

 

Părintele Arhiepiscop Calinic - Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Luni, 16 Decembrie 2019 14:03

Săptămâna trecută, Senatul Universităţii „Lucian Blaga”, din Sibiu, i-a acordat Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, titlul de Doctor Honoris Causa, la propunerea Consilului Facultăţii de Teologie „Sfântul Andrei Saguna”, instituție de învățământ teologic cu o tradiţie de peste 230 de ani.

Mii de piteșteni au trecut, liberi, prin sediul Prefecturii

Luni, 16 Decembrie 2019 14:00

#  Se împlinesc, duminică, trei decenii de la manifestările revoluționare din Pitești

Acţiunile protestatare de stradă au început la Piteşti, efectiv, în ziua de 22 decembrie 1989, în jurul orei 13, fiind direct determinate de cele întâmplate în Bucureşti.
Un impact deosebit asupra stării de spirit şi a atitudinii făţişă împotriva conducerii superioare a Partidului Comunist Român l-au avut:

 

Pagina 9 din 191

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea