Patroana de la „Capitol”, acuzată de evaziune fiscală

Luni, 13 Mai 2019 10:49

Mariana Rambela,  managerul complexului-restaurant “Capitol”, a fost trimisă în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor. Dosarul a fost înregistrat pe 2 aprilie, pe rolul Tribunalului Argeș. Aceasta este acuzată că prin intermediul a trei societăți comerciale, pe care le administra, inclusiv restaurantul „Capitol”, nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute.

 

George Caval, președintele CCIA: ”Târgul a fost un câștig al întregii comunități de afaceri”

Luni, 13 Mai 2019 10:46

# A IV-a ediție a Târgului Agro Pitești a fost o reușită!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat cea de-a IV-a ediție a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI. Evenimentul a fost organizat impecabil și în acest an de președintele CCIA Argeș, George Caval.

Licitație uriașă la Apele Române - Argeș

Luni, 13 Mai 2019 10:38

# Instituția cumpără motorină de circa 6 milioane lei!
Se pregătește, zilele acestea, o achiziție uriașă, în curtea  Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea (ABAAV). Instituția dorește să achiziționeze motorină pentru consumul aferent a doi ani, iar valoarea carburantului este de aproape 60 de miliarde de lei vechi. Firma câștigătoare va trebui să transporte marfa (EURO 5) la depozitul din Valea Mare (lângă Câmpulung), în tranșe de maxim 20.000 litri. Componenta financiară are o pondere de 95% din total, restul de 5% fiind determinat de durata de livrare. ABAAV a scos, recent,la licitație și spații din albia râurilor aflate în administrare, pentru exploatarea de agregate, dar și servicii de reparare a parcului auto.

Click AICI pentru vizualizare document.

 

 

Sărbătoarea narciselor de la Negrași a ajuns, duminică, la cea de-a 51-a ediție!

Luni, 13 Mai 2019 10:30

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi,   jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

Memorandum pentru medicina tradițională chineză, la Mioveni

Luni, 13 Mai 2019 10:27

În perspectiva înființării la Mioveni a unui Centru de Diagnosticare și Tratament Complex de Medicină Tradițională Chineză, pe 8 mai, o echipă de specialiști din cadrul Spitalului de Medicină Tradițională al Municipiului Jinhua s-a aflat la Mioveni, în cadrul unei vizite oficiale. Echipa a fost formată din Shao Jianping - directorul general al spitalului, Kong Jiangming - directorul medical și Cheng Weizhen - directorul de îngrijiri. Aceștia au fost însoțiți de consilierul departamentului știință și tehnologie al Ambasadei Chinei în România, Zhang Jian și de Secretarul II al Ambasadei, Wan Cong.

 

A plătit banii, dar s-a ales cu alte probleme! Omul de afaceri Dragoș Diaconescu a plătit cele 5 milioane de euro pentru Hotelul Muntenia

Luni, 22 Aprilie 2019 13:53

# Acum se cere și plata TVA-ului, aferent unui teren # Luptă aprigă între creditorii debitoarei Turism Muntenia pentru cei 23,54 milioane lei

În urmă cu două luni și jumătate, în urma unei licitații, organizate de către administratorul judiciar Pareto Grup IPURL din Baia Mare, a fost vândut Complexul hotelier „Muntenia” din centrul Piteștiului. Omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino,  a fost cel care a câștigat licitația, cu un preț de adjudecare de 23,54 milioane lei, aproximativ 5 milioane euro, la sfârșitul lunii ianuarie 2019.

Florin Frătică, fostul primar din Bradu, achitat de Curtea de Apel București în dosarul ANRP

Luni, 22 Aprilie 2019 13:51

# Măsura sechestrului a fost menținută
Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Florin Frătică, fostul primar al comunei Bradu, cât şi pe fostul consilierul juridic al Primăriei, Daniela Manolache şi pe ceilalţi doi inculpaţi din dosarul în care edilul era acuzat de abuz în serviciu.  Mai mult, cheltuielile judiciare au rămas în sarcina statului. În acest dosar, Florin Frătică a fost trimis în judecată pentru retrocedarea unui teren soţilor Lenuţa şi Jean Georgescu. Prejudiciul fusese stabilit la 35 milioane lei, reprezentând suma acordată de către A.N.R.P. ca despăgubire pentru cele 19,13 ha teren.

 

Drumul spre satul Blaju, din Tigveni, este reabilitat

Luni, 22 Aprilie 2019 13:46

# Minune, pentru cei 25 de oameni, rămași să locuiască acolo

A început construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești. Investiție majoră, de interes național și chiar european (Coridorul IV), amânată încă din vremea comuniștilor. Însă, pentru cei aproximativ 25 de oameni din satul Blaju, comuna Tigveni, s-a întâmplat o minune și mai mare: a început reabilitarea drumului care îi leagă de civilizație. Este vorba de aproape 4 kilometri, traseu ce, până acum, era impracticabil cam șase luni pe an, timp în care, aceste suflete, erau nevoite să supraviețuiască așa cum puteau. S-a intervenit cu utilaje grele, șoseaua este extinsă, nivelată și pietruită, cu fonduri proprii, dar și atrase.

Primăria din Ștefănești curăță cursurile de apă

Luni, 22 Aprilie 2019 13:45

Deși în conflict cu onor colerii de partid, primărița Ioana Jenica Dumitru, cu gândul la curățenia internă, s-a apucat să ecologizeze cursurile de apă. Astfel, două zile, săptămâna trecută, prin munca beneficiarilor de ajutor social, s-au adunat tone de gunoaie
Ioana Jenica Dumitru: A fost finalizată acțiunea de salubrizare a cursurilor de apă în Izvorani și Valea Mare, insistându-se în mod deosebit în zona podurilor, unde gunoaiele formaseră adevărate bariere și împiedicau curgerea apei.

 

Conacul Brătienilor de la Rătești este, din nou, de vânzare, cu 80.000 euro

Luni, 22 Aprilie 2019 13:39

#   Acesta a schimbat, până acum, mai mulți proprietari. Nici unul nu l-a renovat

Pe un site specializat de vânzări, olx.ro, fosta proprietate a Brătienilor, din Rătești, este, din nou, de vânzare. Dacă, în urmă cu câțiva ani, atât conacul cât și curtea arătau jalnic, în momentul actual se văd urme de întreținere. Nu, clădirea principală nu a fost renovată. Însă a fost cosită iarba, întreținuți arborii etc.

Doctorul Marian Drăgușin a dat o nouă lovitură imobiliară

Luni, 22 Aprilie 2019 13:37

# Acesta a cumpărat, se pare, fostul sediu al Telekom din Bulevardul Republicii

Marian Drăgușin este – se pare – noul proprietar al fostei clădiri de la Bulevard, mai cunoscută ca Sediul Telekom. Aceasta a fost scoasă la vânzare cu ceva timp în urmă, prețul de început al licitației fiind de aproape 1,1 milioane de euro. Construcția și terenul se adaugă la clădirea din planul al II-lea, devenind, astfel, una dintre cele mai mari proprietăți imobiliare din centrul Piteștiului.

 

Încă un dosar de proxenetism în Argeș! Șapte proxeneți, în arest la domiciliu

Luni, 22 Aprilie 2019 13:35

Un nou dosar de proxenetism în Argeș. Săptămâna trecută, pe 18 aprilie, polițiștii argeșeni au efectuat 42 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș, Vâlcea, Ilfov și a municipiului București, la locuințele a 18 persoane bănuite de săvârșirea de proxenetism și spălare de bani. În județul nostru percheziţiile au avut loc  în Piteşti, Bascov, Mioveni, Bradu, Ştefăneşti, Miceşti sau Teiu.

Spălătorie auto din Pitești depistată cu branşament ilegal la apă! Patronul s-a ales cu dosar penal

Luni, 22 Aprilie 2019 13:34

# Apă Canal 2000 SA continuă acțiunile pentru consumul fraudulos de apă

Reprezentanții Apă Canal 2000 SA au descoperit, pe 12 aprilie, o spălătorie auto care funcționa cu un branșament clandestin (bypass înainte de contorul de branșament), prin care se frauda consumul de apă.

 

În lipsă de candidați proprii eligibili, PNL Argeș ia poziție de drepți în fața lui Rareș Bogdan

Luni, 22 Aprilie 2019 13:19

# A fost prezisă și soarta lui Miuțescu după alegerile europarlamentare

Alegerile europarlamentare bat la ușă. Așa se face că liberalii argeșeni au decis să nu-și mai spele rufele murdare în public, ci doar să le ascundă, sub pat, în dulap, pe unde vor ei. Și chiar reușesc acest lucru, deocamdată. Așa s-a întâmplat și la vizita lui Rareș Bogdan în județ. Evenimentul de lansare al candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare, de la Pitești, i-a adus împreună până și pe toți primarii liberali argeșeni. A trebuit să vină Rareș Bogdan pentru ca acest lucru să fie posibil.

A fost lansată Argeș Ghid - aplicație smart pentru județ!

Luni, 22 Aprilie 2019 13:17

În cadrul unui eveniment festiv ce a avut loc vineri, 19 aprilie, la Galeriile «Ilfoveanu», a fost lansată, oficial, noua aplicație a județului - Argeș Ghid. Orașele din Argeș, în frunte cu Piteștiul, așteptau de mult timp un ghid urban digital. O aplicație mobilă simplă și prietenoasă în care cei interesați să găsească diverse sugestii de timp liber, laolaltă cu evenimentele majore care să le stârnească  interesul de a petrece un timp plăcut cu prietenii sau familia.

 

Sala Polivalentă din Pitești, aprobată la finanțare de către Guvernul României

Luni, 22 Aprilie 2019 13:08

Guvernul României a aprobat în ședința de joi, 18 aprilie, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru construcția Sălii Polivalente din Pitești.
Compania Națională de Investiții va începe procedurile prevăzute de lege pentru demararea investiției, respectiv licitație și desemnare constructor. Costul total al sălii care va avea circa 5.000 de locuri este de circa 95 de milioane de lei fonduri de la bugetul de stat - Compania Națională de Investiții, la care se adaugă 5 milioane de lei de la bugetul local pentru amenajarea unor parcări și a unui pasaj pietonal peste strada Basarabiei.

Program special la Zoo în minivacanța de Paști

Luni, 22 Aprilie 2019 13:04

# Prețul biletului pentru adulți este de 8 lei, iar pentru copii, pensionari, elevi și studenți de 4 lei.
Grădina Zoologică din Pitești este pregătită să primească vizitatori de sărbătorile de Paști și minivacanța de 1 Mai, programul în această perioadă fiind prelungit pentru cei care doresc să-i treacă pragul.
Astfel, din 26 aprilie 2019 și până pe 1 mai 2019 inclusiv, orele de vizitare sunt între 10,00 și 19,00 în fiecare zi.

 

Trei primării din Argeș vor beneficia de servicii în sistemul integrat de cadastru și carte funciară

Luni, 22 Aprilie 2019 12:58

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 149 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Printre acestea se numără și trei comune din județul Argeș.
ANCPI a publicat în data de 17 și 19 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul - “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor în șapte unități administrativ-teritoriale” și anunțul - “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor în 142 de unități administrativ-teritoriale”.

Consilierul local Cristian Gentea a lăsat dezbaterea bugetului Piteştiului pentru meciul Petrolul - FC Argeș

Luni, 15 Aprilie 2019 15:36

# Sabotaj sau lipsă de interes? Doar 4 din 12 consilieri locali PSD, prezenți la Pitești la dezbaterea publică a bugetului

Săptămâna trecută, dezbaterea publică pentru proiectul bugetului municipiului Pitești a început cu stângul. În primul rând, s-a evidențiat prin lipsă de interes, inclusiv a consilierilor locali PSD. Doar 4 din cei 12 aleși locali social democrați au onorat invitația primarului Cornel Ionică la dezbatere. Din totalul de 23 de consilieri piteșteni,  s-au prezentat la eveniment doar 12. Au fost prezenți, de la PSD: viceprimarul Laurențiu Zidaru, Ionuț Popescu, Mariean Neacșu și Marin Preda, iar de la ALDE consilierii Ionuț Olariu și Ionuț Zidaru.

 

Dosarul fostului primar de la Nucșoara s-a întors la Parchet

Luni, 15 Aprilie 2019 15:34

# Instanța a stabilit că rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Corneliu Berevoianu, fiind acuzat de delapidarea bugetului Primăriei Nucșoara, a fost neregulamentar întocmit
Corneliu Berevoianu, fostul primar pedelist de la Nucşoara, a fost trimis în judecată, în luna iunie 2018, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru delapidare în formă continuată și angajare a cheltuielilor din buget peste limita creditelor bugetare aprobate. Alături de acesta a fost trimis în judecată și Mihai Tița, fostul inspector cu atribuții financiar contabile al Primăriei Nucșoara, dar și omul de afaceri Florin Petrescu.

„Îngerul Copiilor” implementează un sistem informatic digital în noul spital de la Mioveni

Luni, 15 Aprilie 2019 15:33

O echipă medicală de specialiști condusă de neonatologul argeșean Cătălin Cîrstoveanu, supranumit „Îngerul copiilor”, a fost la noul spital din Mioveni. Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți de la Spitalul ”Marie Curie” implementează în noul spital, alături de echipa tehnică de pe șantier, un avansat sistem informatic digital, care funcționează în prezent doar în marile spitale europene și în centre universitare din țară.

 

Pagina 9 din 173

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea