Asociația Medicilor de Familie Argeș - apel disperat

Luni, 23 Martie 2020 21:49

Comitetul Director al Asociației Medicilor de Familie Argeș a făcut un apel disperat către autoritățile publice și întreprinzătorii privați din județ pentru a sprijini cadrele medicale cu materiale de protecție în lupta contra COVID-19. Medicii de familie solicită urgent măști chirurgicale sau speciale, mănuși de cauciuc, vizier, ochelari de protecție, combinezoane, halate de protecție și dezinfectanți.

 

Echipă din Argeș, prezentă la Institutul ”Matei Balș” din București

Luni, 23 Martie 2020 21:47

O echipă din Argeș a fost prezentă, săptămâna trecută, la Institutul “Matei Balș” din București pentru a vedea modul în care se lucrează în laboratorul de testare pentru coronavirus. După această vizită de lucru, la Consiliului Județean Argeș a avut loc o discuție tehnică la care au participat reprezentanți din conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș și Spitalului Județean de Urgență Pitești, precum și specialiști din domeniul medicinei de laborator.

PSD Argeș - măsuri pentru susținerea economiei

Luni, 23 Martie 2020 21:46

# SecretaruL executiv al PSD Argeș: ”Este nevoie de măsuri curajoase și decisive pentru salvarea economiei și a locurilor de muncă!“

Parlamentarii PSD ai Argeșului, alături de colegi de partid din toată țara, au depus în Parlament un proiect de lege care prevede ca statul să acopere 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat de salariați în cazul suspendării temporare sau reducerii activității din cauza decretării stării de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus, transmit printr-o informare de presă social democrații argeșeni.

 

Mii de metri cubi de lemne, de vânzare, la o obște din Argeș

Luni, 23 Martie 2020 21:45

# Obștea dorește să împădurească și câteva hectare, în această primăvară

OBŞTEA MOŞNENILOR BRĂTIENI, cu sediul în comuna Brăduleţ, judeţul Argeş scoate la vânzare prin licitaţie publică cu strigare cantitatea de 5.459 m.c. masă lemnoasă pe picior, la pachet (grupaj) de partizi astfel:

Programul de lucru al instituțiilor publice din Mioveni

Luni, 23 Martie 2020 21:39

Deși o parte dintre instituțiile și serviciile publice naționale și județene și-au restrâns sau chiar suspendat temporar activitatea, Primăria orașului Mioveni, precum și instituțiile din subordine, funcționează la program normal. Evident, trebuie respectate normelor stricte de prevenție impuse de Guvern, în situația de stare de urgență, decretată în contextul epidemiologic mondial.

 

Gheorghe Duțulescu, favorit să devină director prin concurs la Complexul Sportiv Bascov

Luni, 23 Martie 2020 21:37

Deși toată țara se concruntă cu problema coronavirus, acest lucru nu a împiedicat Ministerul Tineretului şi Sportului să anunțe, pe  18 martie, organizarea unui concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor contractuale de conducere vacante pentru nu mai puțin de 10 cluburi sau complexuri sportive. Printre acestea se află și Complexul Sportiv Național Bascov, unde director interimar este Gheorghe Duțulescu, consilier local liberal la Pitești.
Se caută directori sau directori adjuncți la:

Ion Mînzînă, mesaj către argeșeni: „Să dăm dovadă de responsabilitate și empatie în egală măsură”

Luni, 23 Martie 2020 14:33

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, a transmis argeșenilor un mesaj în care îi îndeamnă la calm și la respectarea tuturor măsurile stabilite de autorități.

„Dragi #argeșeni,

Traversăm cu toții momente foarte dificile, momente în care ne sunt puse la încercare sănătatea, răbdarea, siguranța zilei de mâine, chiar curajul.

Pandemia stârnită de noul #coronavirus ne poate afecta pe oricare dintre noi, așa încât este nevoie să respectăm cu strictețe recomandările specialiștilor și autorităților, să fim calmi și lucizi, să ne ajutăm unii pe alții în măsura în care putem face acest lucru fără să ne expunem pericolului de îmbolnăvire, să dăm dovadă de responsabilitate și empatie în egală măsură.

 

 

CJ Argeș a achiziționat măști de 8 lei/bucata, în timp ce Primăria Mioveni de doar 1,3 lei/bucata

Luni, 23 Martie 2020 12:45

De teama coronavirusului,  produse precum măști sau mânuși chirurgicale, alcoolul sanitar și dezinfectanții au început să fie cumpărate în cantități din ce în ce mai mari de instituțiile publice din Argeș. Iar prețul achiziționării lor variază de la o instituție la alta. Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice au fost achiziționate sau urmează a fi cumpărate zeci de astfel de produse.
Conform SEAP, Instituția Prefectului Județului Argeș a achiziționat mai multe produse în ultimele zile:

Primăria Pitești acțiuni susținute pentru dezinfecția locurilor publice

Luni, 23 Martie 2020 12:44

Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, Administrația Domeniului Public și S.C. Salpitflor Green S.A., a achiziționat substanțele necesare pentru dezinfecția locurilor publice cele mai frecventate, cu scopul prevenirii răspândirii infecției cu COVID 19 și a început acțiunile în acest sens.
Au fost, deja, dezinfectate mai multe sedii de instituții publice, bazinul olimpic, stadionul, zonele adiacente, vestiarele, locurile de joacă și aleile din Parcurile Lunca Argeșului și Ștrand.

 

În plină criză de virus antigripal, ADP cumpără măști și... carne de cal!

Luni, 23 Martie 2020 12:40

# Instituția a achiziționat 1000 de măști și 2000 kg carne
Administraţia Domeniului Public, serviciu public cu personalitate juridică, organizat sub autoritatea Consiliului Local Piteşti, a achiziționat, recent, în două tranșe, 1000 de măști de unică folosință. Cantitatea nu este deloc mare, dacă ținem cont că, în organigrama instituției, apar aproape 300 de persoane. Masca de protecție este trecută, în descriere, ca ”mască de anesteziere-reanimare”.

Spitalul Județean Argeș face angajări fără concurs pe fondul epidemiei de coronavirus

Luni, 23 Martie 2020 11:51

Decretul privind instituirea stării de urgență pe fondul epidemiei de coronavirus emis de președintele Klaus Iohannis prevede angajarea fără concurs a medicilor și personalului auxiliar în spitale.
Având în vedere acest lucru, Spitalul Județean de Urgență Pitești  face mai multe angajări pe durată determinată, respectiv 6 luni. Sunt căutați medici de specialitate, asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare sau agenți DDD, după cum urmează:

 

Emilian David îl înlocuiește pe Gheorghe Alecsei în Consiliul Județean

Luni, 23 Martie 2020 11:49

La ședința de Consiliu Județean Argeș din 26 martie va fi numit un nou consilier județean. Câmpulungeanul Emilian David îi va lua locul  lui Gheorghe Alecsei, care a fost numit, pe 29 ianuarie, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, post incompatibil cu cel de consilier județean.

La Bâlea Lac este cel mai mare strat de zapadă din țară, de 192 centimetri

Luni, 23 Martie 2020 11:39

Cel mai mare strat de zăpadă din ţară măsurat la o staţie meteo este de 192 de centimetri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, potrivit salvamontiștilor argeșeni. Stratul proaspăt de zăpadă măsoară în această zonă 32 de centimetri.

 

Uzina Dacia opreşte producţia din cauza coronavirus

Miercuri, 18 Martie 2020 12:31

 

 

Uzina Dacia își va întrerupe producția, iar 14.000 de muncitori vor intra în șomaj temporar. Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, va opri începând de mâine, 19 martie, producţia la uzina de la Mioveni, ca măsură preventivă în condiţiile epidemiei de coronavirus.

Este nevoie de sânge! Donatorii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești

Miercuri, 18 Martie 2020 11:43

 

 

Persoanele sănătoase, care nu au simptome de răceală sau alte boli, care nu au intrat în contact cu persoane la risc de infecție cu COVID 19 și nu au călătorit în străinătate în ultimele trei săptămâni, pot dona sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Pitești și în Laboratorul de Transfuzie Sangvină Câmpulung. Argeșenii care doresc să se alăture semenilor în această perioadă sunt așteptați la Centrul de Transfuzii. Criza de sânge este acută, mai ales acum când oamenii încearcă să fie mai responsabili. De fapt, în ultimele zile chiar se observă o scădere a numărului donatorilor de sânge în Argeș.

 

Coronavirusul suspendă organizarea Simfoniei Lalelelor

Marţi, 17 Martie 2020 14:25

Primăria Municipiului Pitești a decis, în contextul epidemiei de coronavirus, suspendarea celei de-a 43-a ediții a Simfoniei Lalelelor, care era programată pentru perioada 24-26 aprilie. Această decizie a fost luată având în vedere evoluția răspândirii virusului și, mai ales, din cauza avertismentelor primite din partea specialiștilor privitoare la posibilitatea ca luna aprilie să reprezinte cea mai sensibilă perioadă în criza epidemiei COVID 19.

„Stăpâni de sclavi” din Berevoești - eliberați din penitenciar

Luni, 16 Martie 2020 23:21

# Au executat pedepse de doar 2 ani de închisoare # Persoanele vătămate erau lipsite de libertate și nu primeau de mâncare decât o pâine pe zi

În vara anului 2016, în satul Gămăcești din comuna Berevoești s-a înregistrat, probabil, cel mai grav caz de sclavagism din România postdecembristă. Un număr de 38 de persoane, din mai multe clanuri de etnie romă, își construiseră  un fel de rețea de „torționari”. Autoproclamați „stăpâni de sclavi”, aceștia și-au bătut joc de mai multe persoane, pe care le exploatau la muncă sau, în funcție de caz, le batjocorau punându-i să mănânce de pe pământ,  în timp ce erau ținuți în lanțuri, să se bată între ei și să doarmă dezbrăcați, pe ger. I-au bătut cu biciul și chiar le-au smuls părul din cap cu patentul.

 

Proces fără sfârșit între Universitatea Pitești și afaceristul Otobîcu

Luni, 16 Martie 2020 23:18

# Casa Universitarilor încă rezistă

Alăturat, fotografii de săptămâna trecută ale celebrului imobil, o perlă arhitectonică a Piteștiului, scufundată, de un timp, în noroi. Pierderea ar putea fi declarată definitivă, pentru că apa se infiltrează fără a ține cont de termenele de judecată sau de experții care nu se grăbesc. Legea-i lege însă, și nu ține cont de betoanele care se crapă, de acoperișurile care au căzut déjà. Păcat!

# Primarul de la Costești, despre conducerea PNL Argeș: „Gura bate c***l”

Luni, 16 Martie 2020 23:16

# Prim-vicepreşedintele PNL Argeş, în drum spre PSD

PNL Argeș rămâne pentru următoarele alegeri locale fără edilul Ion Baicea de la Costești, singurul primar liberal de oraș/municipiu din Argeș, din actualul mandat. Baicea schimbă tabără și se îndreaptă cu pași rapizi spre PSD, în urma neînțelegerilor avute cu președintele Adrian Miuțescu.

 

Au reînceput golănelile de campanie electorală, la Bradu

Luni, 16 Martie 2020 23:14

Dan Stroe (foto), primarul PSD din Bradu a câștigat alegerile, pentru instituția amintită, în luptă dreaptă. Adversarii săi politici sunt conștienți de faptul că acum, la locale, scorul său va fi mult mai mare decât în 2016 și încearcă, fie și prin mijloace josnice, să îl șicaneze.    
Este și cazul unui așa-zis localnic, ce a sunat la o emisiune televizată ca să anunțe că Stroe este suspect de coronavirus, pentru că au dat mâna recent.

George Diaconescu, fostul șef al secției „Revistă” de la ”Davila”: „Acolo nu mai este teatru. Este un talcioc”

Luni, 16 Martie 2020 23:11

# A contestat în instanță desființarea postului său, iar procesul a fost strămutat la Curtea de Apel București

Nicolae Poghirc, directorul Teatrului Alexandru Davila, a desființat încă din 2018 cele trei secții consacrate ale teatrului (Dramă, Așchiuță și Revistă/Estradă) creând un singur compartiment artistic. Desființarea secțiilor, care acum nu mai există în organigramă, nu a rămas nesancționată de unii dintre angajații teatrului. Fostul șef al secției „Revistă”, George Diaconescu, a contestat în instanță desființarea postului său încă de la sfârșitul anului 2018, iar procesul este, încă, departe de a fi soluționat.

 

Pagina 9 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea